Dodaj do ulubionych

Za błąd w fabryce leków premier wini III RP

• mln79 Za błąd w fabryce leków premier wini III RP 10.11.06, 09:56
      Nasz Ukochany Przywódca, Wielki Demaskator Układu, kolejny raz wykazał się
      nadzwyczajną przenikliwością i bez trudu zdemaskował inspiratorów aktu dywersji
      w jeleniogórskiej Jelfie. Okazali się nimi pogrobowcy III RP. Premier
      zapowiedział przykładne ukaranie winnych oraz wszystkich wrogów porządku
      ustrojowego IV RP, w tym "Gazety" i innych agentów światowego liberalizmu.
    • jurekpy a co ze mną,biednym dzieckiem PRL-u ? 10.11.06, 09:57
      Urodziłem się za komuny,w III RP zdobywałem swoje doświadczenie zawodowe.
      Nie mam po co żyć : pod każdym względem nie odpowiadam wizerunkowi prawdziwego
      patrioty - spłodziła mnie komuna,wychowały łże-elity.Jestem nieudacznikem i
      emigruję do Wielkiej Brytanii.Żegnaj mój kraju umiłowany,ja to rozumiem : w
      IVRP nie ma miejsca dla takich odszczepieńców jak ja.
      • piwi77 Re: a co ze mną,biednym dzieckiem PRL-u ? 10.11.06, 10:18
        jurekpy napisał:

> Urodziłem się za komuny,w III RP zdobywałem swoje doświadczenie zawodowe.
        > Nie mam po co żyć : pod każdym względem nie odpowiadam wizerunkowi
        prawdziwego
        > patrioty - spłodziła mnie komuna,wychowały łże-elity.Jestem nieudacznikem i
        > emigruję do Wielkiej Brytanii.Żegnaj mój kraju umiłowany,ja to rozumiem : w
        > IVRP nie ma miejsca dla takich odszczepieńców jak ja.

Wyjściem byłoby, ewentualnie, założenie beretu z właściwego materiału,
        wsłuchanie się w jedno takie radio, zaczytanie się w jednym takim szmatławcu i
        IV RP pewnie by Cię rozgrzeszyła ze wszystkich Twoich strasznych win. Liczę
        jednak, że nie skorzystasz z moich rad.
      • jaroslav_hasek Re: a co ze mną,biednym dzieckiem PRL-u ? 10.11.06, 11:15
        Nie cisz sie, ja mieszkam za granica od urodzenia, sa tu tacy co wzpieraja sie
        polskośći ale pietno polaka Ci zostanie i czy chcesz czy nie beda Cie nagabywać
        jak mnie w pracy (i tych co juž nie sa polakami) "co ty na to"- polskie reakcja
        na artykuł o kartoflach, zakaz fotografowania premiera z profilu, afera z
        taśmami, likwidacja WSI,... A forum czytelników - straszne. Za zeszłych rzadów
        były afery, ale te sa i za granica. Ale tak niekompetentnego rzadu który, by
        taki wstyd robił Polakom to nie było. Za komuny była SOLIDARNOŚĆ i patrzyli na
        nas z szacunkiem. A teraz pośmiewisko, tylko že mnie to nie śmieszy.
    • bart0123 Za błąd w fabryce leków premier wini III RP 10.11.06, 10:02
      te dwa "buraczki" pasuja tylko do kaczki.
      • kalinowski11 Re: Za błąd w fabryce leków premier wini III RP 10.11.06, 10:06
        Panie Premierze... to pewnikiem Tusk z Układem zaplątał się w Szare Sieci i
        fiolki pomieszał... Ja pierniczę jak można sadzić takie farmazony...
    • maruda.r Co Kaczyński i Religa robili do tej pory? 10.11.06, 10:07
      Premier z kolei bronił ministra: - Nie zawinił pan minister, tylko ci, którzy
      stworzyli porządek III RP.

• Premier nie powiedział, że przepisy, które regulują sposób produkowania leków
      w Polsce, wygasły 15 grudnia 2005 r. Nowe wchodzą w życie dopiero dziś. Przez 11
      miesięcy państwo nie regulowało produkcji leków. Robiły to same firmy.

I nie było czasu, by nowelizować przepisy? Trzeba było czekać na aferę? Panie
      Kaczyński, jest pan zafajdanym nierobem i hipokrytą, który wszystkie swoje błędy
      zwala na innych. Kompletne dno moralne.

• cuffed Re: Co Kaczyński i Religa robili do tej pory? 11.11.06, 21:59
        Bardzo trafnie napisane.
    • zbirut Za błąd w fabryce leków premier wini III RP 10.11.06, 10:07
      no a zamiana flagi w pałacu to niby nie ma znamion polskiego dziadowskiego
      podejścia do obowiązków w stylu 3 RP ? Pewnie,że od tego się nie umiera ale
      potrzeba jeszcze pokoleń aby wykorzenić tkwiący w nas bałagan.
    • mt7 Nie krasnoludki? Wiem, krasnoludki z III RP 10.11.06, 10:11
      Skoro Pan prof Giertych twierdzi, że dinozaury są wśród nas to krasnoludnki tym
      bardziej jak najbardziej. Skoro mogą sikać w mleko, to co to dla nich zamiana
      leków.
      Premier ma rację.
    • droch Re: Za błąd w fabryce leków premier wini III RP 10.11.06, 10:11
      Za błąd w fabryce leków premier wini III RP: Panorama Firm -> Lekarze ->
      Psychiatria
    • opiniapollpressagency Brudny Handel Lekami 10.11.06, 10:14
      Brudny handel lekami to najwieksza platologia swiata. To brudne zyski wieksze
      niz narkotyki, prostytucja, przemysly zbrojeniowe, atomowe i inne. Nazwiska
      Neuemen, Lapinski ze stajni podkomunistow lsd sa znane prokuratoriom. Polska w
      tamtym czasie byla zaliczana do "smietnika farmakologicznego" europy. Obecnie
      reakcje na ta patologie sa ostre, efektywne i szybkie. Niestey byly ofiary
      smiertelne.
    • michalparadowski Za błąd w fabryce leków premier wini III RP 10.11.06, 10:16
      Pan Premier raczył zapomnieć o największych winowajcach jak Platforma, Gazeta
      Wyborcza z red.A.Michnikiem na czele, żydzi, komuniści i o czywiście post..,
      masoni, pederaści i.........?! Mógł też dopisać moją skromną osobę!
      Też się poczuwam!
      • pierot6 to rząd PIS-u jest za to odpowiedzialny ! 10.11.06, 10:20
        a osobiście Marcinkiewicz,Religa,Kaczyński !!Przz 11 miesięcy,rząd nie
        stworzył żadnych przpisów ochronnych obrotu lekami i ich produkcja!..
    • piwi77 Winę za ten skandal ponosi niezaprzeczalnie 10.11.06, 10:21
      Premier, chyba, że wskaże winnego w swoim rządzie. Uchylanie się od
      odpowiedzialności jest tchórzostwem i brakiem honoru.
    • hontar Za błąd w fabryce leków premier wini III RP 10.11.06, 10:24
      Kwaczyniaki wy też jesteście odpowiedzialni za podmianę leków! Przypomnieć wam
      jakie stanowiska piastowaliście w tzw. III RP a może mandatów poselskich tez
      nie piastowaliście? Nie mogę juz na was patrzeć ohydni obłudnicy!
      Nie jesteśmy ślepi (społeczeństwo) i przyjdźie wam zapłacić za wasze (nie)rządy.
      • pierot6 w III RP..LKaczyński tworzył i nadzorował prawo ! 10.11.06, 10:29
        Jarosław oskarża także swojego brata!
      • czarytka Za błąd w fabryce leków III RP wini premiera IVRP 10.11.06, 10:55
        i jego rząd, za zaniechanie ochrony zdrowia obywateli!
    • donald_2005 Takie rzeczy zaczęły się w IV RP 10.11.06, 10:54
      "Za błąd w fabryce leków premier wini III RP", tylko że w III RP czegoś takiego
      nie było. Żenujące to i żałosne. Od ponad roku rządzą totalnie i tylko sieją
      zamęt. To on i jego rząd już za to odpowiadają.
    • skandy5 Zaslugi premiera 10.11.06, 10:58
      Warto przypomniec niektore niewatpliwe zaslugi premiera Kaczynskiego, ktorymi
      sie szczyci.

- przyspieszony wzrost gospodarczy od 2004 (od wstapienia do unii)
      - stabilny pieniadz - wbrew sabotazom Balcerowicza
      - niska inflacja - wbrew jak wyzej
      - zakup F-16 - to okazalo sie wczoraj - (kontrakt podpisano kilka lat temu)

Winy III RP (tu wymienie tylko jedna)

- powolne dzialania GIF w sprawie leku Jelfy w pazdzierniku-listopadzie
      (odzyskanego przez PiS na poczatku lipca 2006 - mianowano nowego szefa GiF-u)

PS Nie neguje ze pewnie znajda sie jakies prawdziwe zaslugi premiera i mozna
      przedstawic dluga liste prawdziwych przewin III RP. Chodzi tylko o pokazanie
      sposobu myslenia premiera
      • iedsupo Re: Zaslugi premiera 10.11.06, 11:27
        skandy5 napisał:

> Winy III RP (tu wymienie tylko jedna)
        >
        > - powolne dzialania GIF w sprawie leku Jelfy w pazdzierniku-listopadzie
        > (odzyskanego przez PiS na poczatku lipca 2006 - mianowano nowego szefa GiF-u)

A było to tak: pan Niewójt, protegowany PiSowskiego wiceministra Piechy,
        zainstalował się w GIF na początku lipca i z junackim zapałem przystąpił do
        czystek kadrowych, chociaż trzeba mu przyznać, że znalazł też czas na szukanie
        haków i kwitów, którymi mógłby ewentualnie obciążyć poprzednią
        ekipę. "Pracował" tak w iście stachanowskim stylu przez całe lato aż we
        wrześniu poczuł się zmęczony i postanowił wybrać się na urlop. W poczuciu
        dobrze spełnionego obowiązku - wszak obsadził całą instytucję niekompetentnymi
        znajomkami i partyjnymi aparatczykami - szykował się już do wakacyjnych wojaży
        gdy na jego biurko trafił raport o podmianie leku. Jak tłumaczy jego patron,
        pan wciąż jeszcze wiceminister Piecha, Główny Inspektor był tego dnia w nieco
        roztargnionym nastroju i popełnił błąd...

Jak z powyższej historii jasno wynika, wina III RP jest tutaj oczywista i
        niezaprzeczalna a pan premier wcale się nie błaźni. CBDO.
    • r306 Musze sie powtorzyc.... mamy premiera idiote... 10.11.06, 11:04
      Lub, jesli idiota nie jest, to mamy premiera-bandyte......

Nie wiem co gorsze....
    • yeellow Za błąd w fabryce leków premier wini III RP 10.11.06, 11:13
      15 grudnia 2005? Zatem juz w RP 3 i 1/2. Czy ten duren ciagle musi sie
      wyglupiac?
    • bohwol Za błąd w fabryce leków premier wini III RP 10.11.06, 11:14
      Wszyscy są winni wszystkiemu (nieważne czy jest dobre, czy złe)- tylko ON jeden
      jest najmądrzejszy, nieomylny ( no może jeszcze jego braciszek)! A tak
      naprawdę - to nic nie potrafi, tylko się mśćić za własne niepowodzenia życiowe!
      Żałosny facet... Niestety społeczeństwo i Polska będzie płacić drogo za jego
      chore ambicje rządzenia za wszelką cenę!
    • p.wojtowicz1 Za błąd w fabryce leków premier wini III RP 10.11.06, 11:15
      Moim zdaniem sięgnelismy dna. Jedni politycy opluwają drugich, a zwykły
      człowiek nic z tego nie ma. Nieważne czy jesteście z PO, Pis - u, SLD, czy z
      innej partii. Codziennie jest mi za Was wstyd, bo ośmieszacie nie tylko siebie
      i urzędy, które sprawujecie, ale przede wszystkim mój kraj - Polskę. Nie macie
      żadnej godności, chodzi Wam tylko o własne stołki i, by się "nachapać".
      Rozejrzyjcie się! Zauważcie problemy zwykłych ludzi, którzy mają przeżyć za
      200 - 300 zł. miesięcznie!Popatrzcie na ludzi grzebiących w śmietnikach i... w
      końcu przestańcie mówić, bo nic z tego nie wynika. Zacznijcie coś robić, bo
      cierpliwość zwykłego Polaka, choć ogromna, ma swoje granice...
      • bart0123 Re: Za błąd w fabryce leków premier wini III RP 10.11.06, 12:35
        to prwawda jesmy na dnie. Ale mam dobra wiadomosc dla wszystkich zmartwionych
        ta sytuacja. Jeszcze jest zapas i mozna kopac glebiej. Najblizsza okazja do
        wykorzystania jest w niedziele. Oddac glos na PiS i te cala "koalicje".
    • babette663 matka Kaczynskiego z choroba DOWNA 10.11.06, 11:23

• askazbielan rozmowa Olejnik z Marcinkiewiczem z Radia Zet 10.11.06, 11:26
      Kazimierz Marcinkiewicz: : To nie państwo popełnia błędy jako takie, tylko
      ludzie.

Monika Olejnik: : No właśnie, ludzie popełnili błędy, bo premier nie
      powiedział, że przepisy, jak czytam z „Gazety Wyborczej”, które regulują sposób
      produkowania leków w Polsce wygasły 15 grudnia 2005 r., a wtedy premierem był
      kto?

Kazimierz Marcinkiewicz: : Ja byłem premierem.

Monika Olejnik: : Czyli te przepisy nie działały do czerwca, kiedy pan przestał
      być premierem i nie działały do teraz, kiedy jest premierem Jarosław Kaczyński,
      bo zaczną działać teraz.

Kazimierz Marcinkiewicz: : Nie, przepisy działały, oczywiście nawet, gdy ich
      nie było, to one działały cały czas. Ta sprawa jest dla mnie znana.
      Ministerstwo zdrowia przygotowywało odnowienie tych przepisów, ale dawało mi
      zawsze gwarancje, że bez względu na to, że one nie są niejako podpisane, to
      funkcjonują w państwie w sposób normalny.

Monika Olejnik: : Nie, nie po prostu firmy sobie same regulowały, a tych
      przepisów nie było przez jedenaście miesięcy, zachowywały się porządnie,
      okazało się, że tutaj Jelfa jest firmą, która jest właściwie fabryką śmierci -
      można powiedzieć.
      • skandy5 Brak przepisow 10.11.06, 11:39
        Jest faktem ze od 15XII 2006 nie bylo rozporzadzenia o GMP - dobrej praktyki
        wytworczej w przemysle farmaceutycznym.

Trzeba jedank pamietac ze:

- firmy farmaceutyczne w Polsce zaczely wdrazac GMP na dlugo zanim pojawilo sie
        nowe prawo farmaceutyczne i rozporzadzenie o GMP
        - lek z Jelfy zostal wyprodukowany latem 2005 kiedy rozporzadzenie bylo aktualne
        - nie wyobrazam sobie zeby jakas firma farmaceutyczna w Polsce w czasie od
        15XII zrezygnowala z GMP bo nie ma odpowiedniego rozporzadzenia!!! Caly system
        produkcji jest do tego dostosowany, dokumentacja, oprogramowanie komputerow itd
        Nie jest to mozliwe takze dlatego ze produkuje sie takze na eksport i
        producenci przechodza audity z krajow importerow.

Dodam ze pracuje przy produkcji farmaceutycznej od kilkunastu lat (nie w Jelfie)

Tak wiec przewina rzadu - ministra zdrowia - jest ewidentna ale tez bez
        przesady.
    • wicary Za błąd w fabryce leków premier wini III RP 10.11.06, 11:33
      Wydaje mi się ,że Kurdupel się pomylił OCZYWISCIE WINę JAK ZAWSZE PONOSI PLATFORMA-
    • szasza7 Za głupotę kaczorów i ich prymitywizm obwiniam 10.11.06, 11:38
      III RP,a za to,że się w ogóle urodzili PRL.
    • mzast Za błąd w fabryce leków premier wini III RP 10.11.06, 12:22
      Ciekawe dlaczego nie "komuna", "postkomuna" a tylko "III RP"?
      • anmanika Re: Za błąd w fabryce leków premier wini III RP 10.11.06, 13:22
        Zgroza ogarnia, że taki człowiek kandyduje na stanowisko prezydenta:

Kazimierz Marcinkiewicz: : To nie państwo popełnia błędy jako takie, tylko
        ludzie.

Monika Olejnik: : No właśnie, ludzie popełnili błędy, bo premier nie
        powiedział, że przepisy, jak czytam z „Gazety Wyborczej”, które regulują sposób
        produkowania leków w Polsce wygasły 15 grudnia 2005 r., a wtedy premierem był
        kto?

Kazimierz Marcinkiewicz: : Ja byłem premierem.

Monika Olejnik: : Czyli te przepisy nie działały do czerwca, kiedy pan przestał
        być premierem i nie działały do teraz, kiedy jest premierem Jarosław Kaczyński,
        bo zaczną działać teraz.

Kazimierz Marcinkiewicz: : Nie, przepisy działały, oczywiście nawet, gdy ich
        nie było, to one działały cały czas. Ta sprawa jest dla mnie znana.
        Ministerstwo zdrowia przygotowywało odnowienie tych przepisów, ale dawało mi
        zawsze gwarancje, że bez względu na to, że one nie są niejako podpisane, to
        funkcjonują w państwie w sposób normalny.

Monika Olejnik: : Nie, nie po prostu firmy sobie same regulowały, a tych
        przepisów nie było przez jedenaście miesięcy, zachowywały się porządnie,
        okazało się, że tutaj Jelfa jest firmą, która jest właściwie fabryką śmierci -
        można powiedzieć.
    • wacjan1 Za błąd w fabryce leków premier wini III RP 10.11.06, 13:30
      ten chłopczyk obok pana ministra zdrowia ma minę jakby bardzo chciał kupkę
    • mpiotr54 A nie latwiej zepchnac na komunistow Kaczy kuferku 10.11.06, 14:40
      Smieszy mnie ten facet do logopedy bym go wyslal
    • qnegunda Rok rzadow minal i cio dalej winna IIIRP? 10.11.06, 17:28
      Chlopcy jestescie NIEKOMPETENTNI i tyle. Religa to byl dobry jak szyl serca, a
      nie jako minister.
      • fanatic4you R A C J A qnegunda 11.11.06, 03:49
        - brakujace 5000 sztuk leku sa na Ukrainie i w Rosji, bedzie nastepna blokada
        importu z Polski - ofcjalnie rzna glupa, ze nie wiedza gdzie sie podzialo -
        farsa !Kaczki bronia Religi a to on za to odpowiada jako minister - znow
        ciemnej tluszczy wmawiaja ze to III RP winna.Jak to nazwac ? - hucpa ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka