maria333 Re: "Musimy przetrwać jako naród" 11.11.06, 16:08 --formozus1 napisał: > My w koloratkach wam to zapewnimy. > Będziemy z zakonnicami się rozmnażać. > Oczywiście z polskimi zakonnicami. > Niech żyje i rozwija się państwo Watykan. > Bierzmy wzór z tego państwa. > Opieka przedszkolna i żłobki, naszym wzorcem. Musimy przetrwać! Jest nas tylko 40 mln, zaleją nas wkrótce Norwegowie, całe 4 miliony!!! Co ten facet pieprzy ??? ------------ Poziom abstrakcji przekroczył w tym kraju pułap chmur... Odpowiedz Link Zgłoś
xyxyx1 Saga rodu Giertych - przeczytaj - zrozumiesz..... 11.11.06, 16:48 Rod Giertych to Prawdziwi-Polacy-Narodowosciowscy - dlatego sa tak bardzo ninawidzeni i odsuwani od polityki przez "pseudo-Polakow". Przeczytaj a zrozumiesz.... en.wikipedia.org/wiki/Roman_Giertych en.wikipedia.org/wiki/Maciej_Giertych www.giertych.pl/serwisy.gazeta.pl/kraj/1,62906,1062309.html Odpowiedz Link Zgłoś
xyxyx1 Saga Rodu Giertychow - przeczytaj - warto.- cd.... 11.11.06, 16:56 Rod Giertych to Prawdziwi-Polacy-Narodowosciowscy - dlatego sa tak bardzo ninawidzeni i odsuwani od polityki przez "pseudo-Polakow". Przeczytaj a zrozumiesz.... en.wikipedia.org/wiki/Roman_Giertych en.wikipedia.org/wiki/Maciej_Giertych www.giertych.pl/ serwisy.gazeta.pl/kraj/1,62906,1062309.html Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Saga Rodu Giertychow - przeczytaj - warto.- c 11.11.06, 18:59 Przestań zaśmiecać forum. Odpowiedz Link Zgłoś
paolo101 Re: Motoryzacja -- Forum zapraszamy!!! 11.11.06, 21:15 forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=44063 Odpowiedz Link Zgłoś
adam.2x Przenoszenie korzeni jest ostatnio bardzo owocne 11.11.06, 21:27 Biskup: "Bez korzeni drzewo usycha" ---------------------- Ale czlowiek ma to do siebie ze od jednych korzeni moze sie odciac i nowe zapuscic gdzie indziej. Wszystko zalezy glownie od gleby na ktorej sie rosnie a nie tak bardzo od korzeni. Odpowiedz Link Zgłoś
folkatka Re: Przenoszenie korzeni jest ostatnio bardzo owo 11.11.06, 21:31 Zależy kto. Ja bym nie potrafiła odciąć sie od swoich - np. od miasta w którym sie urodziłam. Bardzo je kocham i wiem, że tam też chcę umrzeć. =================== yidl mitn fidl, arye mitn baz, dos lebn iz a lidl, to vos she sayn in kas ? Hey, yidl, fidl, shmidl, hey, dos lebn iz a shpaz. Odpowiedz Link Zgłoś
adam.2x Re: Przenoszenie korzeni jest ostatnio bardzo owo 11.11.06, 21:39 Ja tez tak kiedys myslalem ale jak zostalem odciety to okazalo sie nie takie zle choc "attachment" chyba pozostal i pewnie dlatego blakam sie jak duch po tych forach. Odpowiedz Link Zgłoś
folkatka Re: Przenoszenie korzeni jest ostatnio bardzo owo 11.11.06, 21:45 Taki - jak piszesz - "attachement" chyba nie jest niczym złym. Osobiście nie wyobrażam sobie człowieka całkowicie, w 100 procentach wypranego ze swego pochodzenia, języka etc. Moi znajomi, którzy już dłuższy czas siedzą w Anglii, ostatnio wynajeli sobie polską nianię - żeby mieć z kim rozmawiać nie po angielsku. ====================== yidl mitn fidl, arye mitn baz, dos lebn iz a lidl, to vos she sayn in kas ? Hey, yidl, fidl, shmidl, hey, dos lebn iz a shpaz. Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Re: Przenoszenie korzeni jest ostatnio bardzo owo 11.11.06, 22:03 adam.2x napisał: Ale czlowiek ma to do siebie ze od jednych korzeni moze sie odciac i nowe > zapuscic gdzie indziej. Wszystko zalezy glownie od gleby na ktorej sie rosnie a > > nie tak bardzo od korzeni. Teoretycznie naród może odciąć się od swoich korzeni - ale wtedy to już będzie inny naród i inna cywilizacja... Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: Przenoszenie korzeni jest ostatnio bardzo owo 11.11.06, 23:02 mg2005 napisał: > Teoretycznie naród może odciąć się od swoich korzeni - ale wtedy to już będzie > > inny naród i inna cywilizacja... Naród to nie cywilizacja. po drugie, majac sporo kontaktów z ludzmi innych narodowości, powoli dochodze do wniosku, że wszyscy jestesmy tacy sami, a pojecie narodu stworzono chyba tylko po to, aby nas poróżnić. Dlatego cieszy mnie projekt Europy bez granic, gdzie znaczenie narodowosci bedzie słabło. A może w tym kierunku podąża cały swiat? Odpowiedz Link Zgłoś
adam.2x Nasze korzenie to cywilizacja zachodnia 12.11.06, 00:17 piwi77 napisał: >....Dlatego cieszy > mnie projekt Europy bez granic, gdzie znaczenie narodowosci bedzie słabło. A > może w tym kierunku podąża cały swiat? ---------------- Rowniez wedlug mnie jest to jak najbardziej sluszne a przykladem sukcesu tej idei jest USA. Niestety obecna polska administracja stara sie temu przeciwstawic i wywoluje duchy nacjonalizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
sothis666 Re: Nasze korzenie to cywilizacja zachodnia 12.11.06, 01:51 > Rowniez wedlug mnie jest to jak najbardziej sluszne a przykladem sukcesu tej > idei jest USA. Niestety obecna polska administracja stara sie temu > przeciwstawic i wywoluje duchy nacjonalizmu. "obecna polska administracja" jest 'patriotyczna' tylko z tego powodu że zapewnia to wsparcie zdyscyplinowanej czesci elektoratu. Czysta kalkulacja. To sa ludzie, ktorzy dla 1% zrobią wszystko. Jesli ich przekonasz że 20% wyborców to zoofile, nastepnego dnia zobaczysz jak premier przemawia z głębi stada owiec. Sami nie wiedzą jak są przewidywalni. Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Re: Nasze korzenie to cywilizacja zachodnia 12.11.06, 11:28 adam.2x napisał: > piwi77 napisał: > >....Dlatego cieszy > > mnie projekt Europy bez granic, gdzie znaczenie narodowosci bedzie słabło ---------------- > Rowniez wedlug mnie jest to jak najbardziej sluszne a przykladem sukcesu tej > idei jest USA. SZA powstawało w innych warunkach niż powstaje Mumia - dlatego to nie jest dobra analogia moim zdaniem. Cywilizacja zachodnia była parta na chrześcijańskiej etyce i wartościach. Mumia ostentacyjnie zrywa z chrześcijańskimi korzeniami - dlatego jest projektem anty-cywilizacji. Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: Nasze korzenie to cywilizacja zachodnia 12.11.06, 12:16 mg2005 napisał: > Cywilizacja zachodnia była parta na chrześcijańskiej etyce i wartościach. > Mumia ostentacyjnie zrywa z chrześcijańskimi korzeniami - dlatego jest > projektem anty-cywilizacji. Nie, cywilzacja zachodnia stała się taką, w uznaniu przewagi nad innymi, dopiero w końcu XVIII wieku, na skutek kontestacji idei chrzescijańskich i uznania nadrzędności rozumu nad ślepą wiarą w dogmaty. Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Re: Przenoszenie korzeni jest ostatnio bardzo owo 12.11.06, 11:31 piwi77 napisał: > Naród to nie cywilizacja. To jasne, ale naród jest związany z określoną cywilizacją, która stanowi jego główny "korzeń". Odpowiedz Link Zgłoś
sothis666 do widzenia 12.11.06, 01:34 ze wzgledu na doktryne Kosciola zaprzeczającą stanowczo istnieniu reinkarnacji, uprzejmie informuję, iż mając do dyspozycji tylko 1 (slownie : jeden) żywot, nie mogę sobie pozwolić na jego zmarnowanie. Cały ten patriotyczny sosik był oczywiście na miejscu w sytuacji gdy ze strony okupanta/zaborcy/klientów wrogiego państwa groził zabór mienia i zepchnięcie w rynsztok obywatelstwa 2-giej kategorii. Był na miejscu i pomagał przetrwać. Obecnie jednak degeneracja materialna, moralna oraz intelektualna jest mi i moim dzieciom oferowana przez władze własnego kraju. Minister rządu RP wymysla mi od lumpów i wykształciuchów (tylko z powodu że mam czelność nie zgadzać się z linią jakiejś partii, na którą zagłosowało 10% uprawnionych) a premierzy są przestępcami lub idiotami (ewolucja!). Jednoczśnie rządy GB, Szwecji, Danii, Irlandii oferują mi rozwój, miejsca pracy, uposażenie dla rodziny, miejsca w szkołach dla dzieci i zapewnienie że jestem mile widziany niezależnie od wyznania, poglądów i zawartości teczki (oszaleli?!;) Patrzą tylko co potrafię. Wniosek: rolę 'zaborcy' gra wobec mnie własny rząd, równie żałosny jak niegdyś carska biurokracja (z zachowaniem proporcji naturalnie). Sorry, panowie Kaczyńscy i inni Lepperowie. Na moja obecność w kraju musicie sobie zasłużyć. Nie wyszło wam. Pozdrowienia z daleka:) Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: do widzenia 12.11.06, 11:41 > Elektorat PO zmniejsza się...)) Obawiam się, że ze szkodą dla kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Re: do widzenia 12.11.06, 13:16 uu1 napisała: > > Elektorat PO zmniejsza się...)) > Obawiam się, że ze szkodą dla kraju. > Tyż prawda... Odpowiedz Link Zgłoś
gringo_w66 przetrwamy mimo mieszania judeoideologii 12.11.06, 16:39 ludzie już odkryli, co się kryje za judeoideologią i potrafią ją rozpoznać... Odpowiedz Link Zgłoś
lze_elita.073 Czy slowa kapelana wojskowego o rozmnazaniu to: 12.11.06, 01:35 a) zezwolenie na gwalty w Iraku i Afganistanie? b) rozgrzeszenie dla prostytutek krecacych sie pod koszarami? Kto jak obstawia? Odpowiedz Link Zgłoś
szerszen039 Re: "Musimy przetrwać jako naród" 12.11.06, 16:33 oczywiście że przetrwamy,nie mam najmniejszych wątpliwości, znam historję Polski myślę że dość dobrze, i były gorsze czasy w naszej przeszłości, można powiedzieć Czarne Czasy,przetrwaliśmy Polak jak kot spada na cztery łapy, ijak głoszą stare wierzenia, kot ma dziewięć dusz,i wkażdej nowe życie, Polak też. pozdrowienia od szerszenia. Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Właściwie nie wiadomo dlaczego musimy. Jak 12.11.06, 17:45 nie przetrwamy, będzie znaczyło tylko tyle, że dobór naturalny uznał iż jesteśmy do niczego. Odpowiedz Link Zgłoś
szerszen039 Re: "Musimy przetrwać jako naród" 12.11.06, 18:47 nie należy za bardzo przejmować się bo: z tym zbrojeniem, terroryzmem,bombą ATOMOWOM,zniszczą świat, a jeżeli nie to żywność bądzie najważniejsza, to i tak wyjdziemy nie najgorzej, ale należy bardziej dbać o ekologię, aby nam sąsiednie kraje nie podrzucały odpadów hemicznych, a łobuzy za papierki nazwane pieniędzmi zrobią najgorszą podłość. pozdrowienia od szerszenia. Odpowiedz Link Zgłoś
trudny99 Re: "Musimy przetrwać jako naród" 19.11.06, 22:12 formozus1 napisał: > My w koloratkach wam to zapewnimy. > Będziemy z zakonnicami się rozmnażać. > Oczywiście z polskimi zakonnicami... mmoonchild napisała: > Co to za niepodleglośc skoro mlodzi ludzie i tak musza stad uciekac za godziwym > > zyciem. Lepiej by nam bylo bez niepodleglosci... Jak śmiecie wy...ŚMIECIE pisać w ten sposób o Polsce ?!.. To najlepszy dowód na to, że to śmierdzące michnikowe forum, tak jak i jego gó..ana gazeta są siedliskiem ANTYPOLSKICH INSEKTÓW, które powinno się czym prędzej i bezwzględnie wytępić ! Odpowiedz Link Zgłoś