Dodaj do ulubionych

LPR i PiS jadą na kontrowersyjny kongres Kobyla...

• grzesiekgrzesiek Onet: "SLD: Majchrowski za Gronkiewicz-Waltz" 14.11.06, 14:19
      Onet od ponad godziny umiescił artykuł "SLD: Majchrowski za Gronkiewicz-Waltz"
      a gazeta wyborcza jeszcze nie !!!!
    • wuk4 Biogram Kobylańskiego 14.11.06, 16:03
      Jan Kobylański, ur. 1923 (?) - szmalcownik warszawski, dziś biznesmen. Podczas
      wojny łapał w bramach zaglądał im do majtek w celusprawdzenia przyrodzenia, a
      następnie wydawal do Gestapo. Zatrudniony w Auschwitz jako kapo, dorobił się
      fortuny na wyrywaniu złotych zębów więźniom. Po wojnie znalazł się w Ameryce
      Łacińskiej, gdzie został sekretarzem Adolfa Eichmanna. Po złapaniu Eichmanna
      przez Mosad Kobylańskiemu udało się uciec do Urugwaju, gdzie założył
      organizację polonijną szmalcowników i kolaborantów, która się rozrosła i
      zaczęła propagować swą ideologię. Ścigany obecnie za współpracę z
      Gestapo,został przez Adolfa Rydzyka odznaczony Krzyżem Wielkim Orderu im.
      Adolfa Eichmanna, którą przekażą dziś polscy senatorowie.
    • cierpliwy LPR i PiS jadą na kontrowersyjny kongres Kobyla.. 14.11.06, 16:40
      Nihil novi. Kilka lat temu grupa "sprawiedliwych" pojechała do znanego w
      świecie mordercy - Pinocheta aby mu dać wyrazy hołdu. Niektórzy z nich dzisiaj
      są w najwyższych władzach naszej ojczyzny. Takie same gnidy dworskie jadą
      dzisiaj do znanego łobuza w tym samym celu. Nie wiem tylko dlaczego ośmielają
      się jechać jako senatorzy RP. Hańba.
    • stary_z_lichenia Re: LPR i PiS jadą na kontrowersyjny kongres Koby 14.11.06, 19:01
      krychola napisał:

> cóż PiS mogą tylko takie kreatury popierać

No coz masz racje .
      "Senatorzy" jada do swojego sponsora na spowiedz , dlaczego nie wygrali
      wyborow .
      UE daje duzo duzo wiecej pieniedzy i chce wiedziec na co poszly ,
      facet z Urugwaju ma coraz mniejszy wplyw na rozwoj wydarzen w Polsce ,
      to cieszy , ale nie cieszy ze jeszcze ma .
      Ciemnogrodzcy "o malo co wladcy" , niedoszlej IV RP beda musieli sie spowiadac
      gdzie indziej i to nie bedzie dla nich mile .
    • milo_1 Ale super FORUM - czy obozy zagłady były Polskie 14.11.06, 19:02
      Czytając wypowiedzi forumowiczów--"biały" wywiad obcych państw nie ma
      najmniejszej wątpliwości, że Hitler wiedział gdzie dokonać eksterminacji Żydów.
      Dla "fanów" tematyki polecam stronki:
      www.polonica.net/
      www.polonica.net/ListaZydow_zmienione-nazwiska.htm
      Ciekawe gdzie mieszkają administratorzy serwerów i sponsorzy - czyżby Pan Bender
      ze swoją świtą do nich własnie leciał po instrukcje.......
      Liberałowie i inna masoneria zaczyna podnosić się z "popiołów" i trzeba
      wypracować strategię ........
      --------------

"teraz i zawsze, niech będzie pochylony ciemny lud, przez o.dyrektora zniewolony..."
      • zagatka8 Re: Ale super FORUM - czy obozy zagłady były Pol 14.11.06, 20:47
        milo_1 napisał:

> Czytając wypowiedzi forumowiczów--"biały" wywiad obcych państw nie ma
        > najmniejszej wątpliwości, że Hitler wiedział gdzie dokonać eksterminacji Żydów.
        > Dla "fanów" tematyki polecam stronki:
        > www.polonica.net/
        > www.polonica.net/ListaZydow_zmienione-nazwiska.htm
        > Ciekawe gdzie mieszkają administratorzy serwerów i sponsorzy - czyżby Pan Bende
        > r
        > ze swoją świtą do nich własnie leciał po instrukcje.......
        > Liberałowie i inna masoneria zaczyna podnosić się z "popiołów" i trzeba
        > wypracować strategię ........
        > --------------
        >
        > "teraz i zawsze, niech będzie pochylony ciemny lud, przez o.dyrektora zniewolon
        > y..."

plus na deser maly fragmnecik radosnje tworczosci ze strony usopal:
        www.usopal.com/index.php?option=com_content&task=view&id=579&Itemid=1
        i jeszcze maly cytacik
        "Potem następowały kolejne akty zdrady polskiej racji stanu przez prezydenta
        Wałęsę, który podczas wizyty w USA, na skutek nacisków żydowskiego lobby,
        doprowadził do zerwania kontraktu na sprzedaż do Pakistanu 100 czołgów T-72M - w
        czasie, kiedy ich setki stały na placu fabrycznym w Łabędach. Tenże Wałęsa,
        ciągle w roli prezydenta, podczas wizyty w Izraelu spowodował zerwanie kontraktu
        na sprzedaż 300 tych czołgów do Syrii."
        zrodlo www.uspoal.com
    • opiniapollpressagency Kongres to wielkie wydarzenie w zyciu Polonii 14.11.06, 19:27
      Pan Kobylanski filantrop i czlowiek "o sercu na dloni" jest w tej chwili
      Polonusem No.1 a trzeba pamietac, ze " Jest nas na swiecie 100 milionow".
      Kongresy organizowane przez Pana Kobylanskiego to woda zrodlana dla Polski i
      Narodu Polskiego. Na Kongresie beda prawie wszystkie organizacje Polonii Swiata
      w tym nasi kochani Weteranii z Polskiej Wielkiej Armii na Zachodzie. Bedzie
      wiec Pokolenie Platynowe. Na pewno bedzie fenomenalne Radio Maryja, najwieksze
      katolickie radio na swiecie, ktorego slucha ponad 17 milionow. Beda tez
      przedstawiciele parafii z calego swiata "Moherowe Berety" - nazwani od
      najpiekniejszego nakrycia glowy jak mowia Francuzi. Taki Kongres Polonii Swiata
      jest w stanie tylko zorganizawac Pan Kobylanski. Serce sie raduje !
      • 12x1 Re: Kongres to wielkie wydarzenie w zyciu Polonii 14.11.06, 20:05
        ty chyba kpisz hehehe ...czy nienawisc to cale twoje dobro
        • terence Re: Kongres to wielkie wydarzenie w zyciu Polonii 14.11.06, 21:53
          tak nienawiść to całe ich "dobro" które mają do zaoferowania
          robaki...
      • tierralatina Re: Kongres to wielkie wydarzenie w zyciu Polonii 16.11.06, 03:06
        Powiesiles sobie juz jego zdjecie na scianie. I przylekasz przyklekasz
        przechodzac?
        Kazdy ma idoli na ktorych zasluguje. Wspolczuje...
    • terence LPR i PiS jadą na kontrowersyjny kongres Kobyla.. 14.11.06, 21:05
      sukinsyny jadą do sukinsyna i chcą jeszcze to robić z naszych pieniędzy...
      Koblański to chory człowiek z chorą ideologią, stary nienawistnik
    • terence Re: LPR i PiS jadą na kontrowersyjny kongres Koby 14.11.06, 21:34
      a na forum jak zwykle zlot szumowin, nienawistników i pieniaczy którzy patrotyzm
      łączą nierozerwalnie z antysemityzmem, ksenofobią i nienawiścią do innych...

Zamierzamy sprawdzić, jakimi jesteście obywatelami
      Czy są pedały w teatrze tego wieczoru?
      Postawcie ich pod ścianą!
      A ten, w świetle reflektorów,
      też mi się nie podoba!
      Postawcie go pod ścianą!
      Ten wygląda na Żyda!
      A tamten na czarnucha!
      Kto pozwolił tu wejść tej całej hołocie!
      Ten pali skręta
      A ten ma pryszcze!
      Gdybym mógł
      Rozstrzelałbym ich wszystkich!

Czekając na przyjście przyjście robaków
      Czekając na wycięcie wymarłego lasu
      Czekając na oczyszczenie miasta
      Czekając na przyjście robaków
      Czekając na włożenie czarnej koszuli
      Czekając na odchwaszczenie z cherlaków
      Czekając na rozbicie ich okien
      I roztrzaskanie ich drzwi
      Czekając na sąd ostateczny
      By wzmocnić rasę
      Czekasz, podążając za robakami
      Czekając na włączenie pryszniców
      I rozpalenie pieców
      Czekając na pedałów i czarnuchów
      i na czerwonych i Żydów
      By podążyć za robakami
      Czy chcesz zobaczyć Polskę*
      Znów u władzy, przyjacielu
      Wszystko, co musisz robić, to podążać za robakami
      Czy chcesz wysłać naszych kolorowych kuzynów
      ponownie do domu, przyjacielu?
      Wszystko, co musisz robić, to podążać za robakami...
      The Wall Pink Floyd
      (w oryginale Brytanie ale tekst jest przecież uniwersalny)
      • charybdis Jaki parlament - tacy przedstawiciele. 14.11.06, 22:08
        Parę lat temu polscy parlamentarzyści - Marek Jurek i Michał Kamiński - w
        towarzystwie redaktora Tomasza Wołka - pojechali złożyć hołd zbrodniarzowi i
        złodziejowi - chilijskiemu gen. Augusto Pinochetowi.
        Teraz inni "przedstawiciele narodu" jadą do Urugwaju. Też złożą hołdy, wiadomo komu.

PS. Nie ulega wątpliwości, że 100 % składu Gestapo stanowili Niemcy.
        • trudny99 Re: Jaki parlament - tacy przedstawiciele. 14.11.06, 22:56
          charybdis napisał:

> Parę lat temu polscy parlamentarzyści - Marek Jurek i Michał Kamiński - w
          > towarzystwie redaktora Tomasza Wołka - pojechali złożyć hołd zbrodniarzowi i
          > złodziejowi - chilijskiemu gen. Augusto Pinochetowi.
          > Teraz inni "przedstawiciele narodu" jadą do Urugwaju. Też złożą hołdy, wiadomo
          > komu.

No właśnie..- to skandal !..
          Nie lepiej było pojechać jak zwykle do NY i pokłonić się władzom ŚKŻ ?!..;(
          >
          > PS. Nie ulega wątpliwości, że 100 % składu Gestapo stanowili Niemcy.

Oczywiście..;(
          www.polonica.net/zydzi_w_wehrmachcie.htm
          • terence Re: Jaki parlament - tacy przedstawiciele. 14.11.06, 23:02
            no i co z tego! były także jednostki SS holenderskie duńskie norweskie nawet
            turecka... w kazdym narodzie znajdzie się odpowiednia liczba zbrodiarzy i
            morderców... w każdym narodzie znajdują się ludzie dobzi jak i bardziej źli...
            • trudny99 Re: Jaki parlament - tacy przedstawiciele. 14.11.06, 23:08

Oczywiście żydzi to Ci... ,,dobzi''...;)
              • terence Re: Jaki parlament - tacy przedstawiciele. 14.11.06, 23:19
                pfff parskam na cię z daleka... jasne że nie .. ale widze ze ty lubisz
                rozgraniczać ludzi, wszyscy Polacy są dobzi, wszyscy Niemcy źli, wszyscy Żydzi
                to krętacze i chcą zguby Polski? w kazdym narodzie są ludzie dobrzy i źli, tak
                jak w kazdej religii... daj se siana i pomyśl czy dobrze chcesz swoim myśleniem
                czy tylko dopatrujesz się uproszczeń
                i nie puszczaj do mnie oka
                • trudny99 Re: Jaki parlament - tacy przedstawiciele. 14.11.06, 23:40
                  > i nie puszczaj do mnie oka..

Piszesz tak zachęcająco, że nie mogłem się oprzeć..;
                  - ,,dobzi''- miałaś na myśli ,,dobrzy'', czy...,,dobuzi''?..;)
              • tierralatina Re: Jaki parlament - tacy przedstawiciele. 16.11.06, 03:04
                Na Twoim przykladzie widzimy ze mozna byc naraz glupim i Polakiem? Na szczescie
                nie oznacza to, ze wszyscy jestesmy glupi...
          • charybdis Re: Jaki parlament - tacy przedstawiciele. 14.11.06, 23:57
            trudny99 napisał:

> Nie lepiej było pojechać jak zwykle do NY i pokłonić się władzom ŚKŻ ?!..;(
            ----------------------------------------------------------------
            To Państwo Kaczyńscy się ostatnio kłaniali, jak byli w NY...
            • trudny99 Re: Jaki parlament - tacy przedstawiciele. 15.11.06, 00:12
              charybdis napisał:
              > To Państwo Kaczyńscy się ostatnio kłaniali, jak byli w NY...

To był odruch zupełnie naturalny, by nie rzec ,,bezwarunkowy'' :)
              forum.o2.pl/temat.php?id_p=4757077
    • parq LPR i PiS jadą na kontrowersyjny kongres Kobyla.. 15.11.06, 02:21
      coż tu dodać, muł, dno same paskudstwa
    • banme1 Re: LPR i PiS to antysemici polscy 15.11.06, 02:30
      zolniezy daja, ale nie unikna kary za swoj antysemicki sojusz. koniec ich
      bedzie podobny do konca Pinocheta.
    • s.k.i.n Re: LPR i PiS jadą na kontrowersyjny kongres Koby 19.11.06, 15:49
      trzeba utrzymywać kontakty z polonią na calym świecie a nie ni,ą gardzić jak to
      do tej pory robily lże elity
      • zuercher Re: LPR i PiS jadą na kontrowersyjny kongres Koby 19.11.06, 20:03
        Problem tkwi w tym, ze ludzie pokroju kobylanskiego repreyentuja jedynie mala
        acz halasliwa grupke Polonusow. Na pewno nie wiekszosc. Tak jest najwyrazniej w
        Ameryce Poludniowej, tak jest w USA tak i bywa w Europie. Mam niestety przykre
        doswiadczenia w tej dziedzinie. I w pelni podpisuje sie pod tym co napisal na
        ten temat autor bloga Podroz na Poludnie,
        tierralatina.blox.pl/2006/11/Niesmak-i-obrzydzenie.html
        • trudny99 Re: LPR i PiS jadą na kontrowersyjny kongres Koby 19.11.06, 22:42
          zuercher napisał:

> Problem tkwi w tym, ze ludzie pokroju kobylanskiego repreyentuja jedynie mala
          > acz halasliwa grupke Polonusow. Na pewno nie wiekszosc. Tak jest najwyrazniej w
          >
          > Ameryce Poludniowej, tak jest w USA tak i bywa w Europie. Mam niestety przykre
          > doswiadczenia w tej dziedzinie. I w pelni podpisuje sie pod tym co napisal na
          > ten temat autor bloga Podroz na Poludnie,
          > tierralatina.blox.pl/2006/11/Niesmak-i-obrzydzenie.html

I czym się zachwycasz ?..:

,,Tym razem jednak, po lekturze tego tekstu w Gazecie Wyborczej, nie mogę się
          powstrzymać aby dać tu upust poczuciu niesmaku i obrzydzenia...''

..do GW oczywiście..

,,I to nie tylko ze względu na fakt, że jakichś trzech oszołomów uważających
          się za polityków, jedzie spotkać się z czwartym oszołomem bespodstawnie
          uzurpującym sobie od lat tytuł naczelnego Polonusa Latynoameryki.''

1.O ile mi wiadomo Kobylański nie jest przewodniczącym samozwańczym !..
          2.O ŚKŻ też można napisać z użyciem wielu i do tego bardziej usprawiedliwionych
          epitetów, jak również postawić pytanie : kogo właściwie reprezentuje ?!..

,,Nawet nie chce mi się tego komentować...''

Mnie też..
          • valdivia Re: LPR i PiS jadą na kontrowersyjny kongres Koby 19.11.06, 23:20
            trudny99 napisał:
            > 2.O ŚKŻ też można napisać z użyciem wielu i do tego bardziej
            usprawiedliwionych
            > epitetów, jak również postawić pytanie : kogo właściwie reprezentuje ?!..

Co ma piernik do wiatraka. Mnie SKZ wstydu nie przynosi. Bo po prostu mnie nie
            dotyczy. A za USOPAL sie wstydze... Bo z reprezentowana przez ta organizacje
            forma #polskosci# nie chce miec nic wspolnego. Jest mi ona obca i sie nia
            brzydze.
            PdV
            • valdivia Re: LPR i PiS jadą na kontrowersyjny kongres Koby 19.11.06, 23:22
              valdivia napisał:
              Jest mi ona obca i sie nia
              > brzydze.

I cieszy mnie to, ze najwyrazniej nie jestem sam.
              PdV
              • trudny99 Re: LPR i PiS jadą na kontrowersyjny kongres Koby 19.11.06, 23:34
                valdivia napisał:

> valdivia napisał:
                > Jest mi ona obca i sie nia
                > > brzydze.
                >
                >
                > I cieszy mnie to, ze najwyrazniej nie jestem sam.
                > PdV

Czy pijąc do lustra uważasz, że jest Was dwóch ?..;)
                • valdivia Re: LPR i PiS jadą na kontrowersyjny kongres Koby 19.11.06, 23:49
                  Nie mam w zwyczaju pijac z lustrem. Wogole raczej nie pije... A odnosilem sie
                  do cytowanego i komentowanego powyzej bloga... Myslalem ze to jasne, ale widze
                  ze chyba nie dla wszystkich...
                  PdV
            • trudny99 Re: LPR i PiS jadą na kontrowersyjny kongres Koby 19.11.06, 23:31
              valdivia napisał:
              > Co ma piernik do wiatraka. Mnie SKZ wstydu nie przynosi. Bo po prostu mnie nie
              > dotyczy...

Czyżby ?!..
              Jeśli jesteś Żydem - przynosi Ci wstyd !
              Jeśli jesteś Polakiem - jest dla Ciebie tak jak dla każdego Polaka największym
              zagrożeniem (!).. poprzez nieustające i nieuzasadnione pod adresem Polski :

- Aj! Waj! Daj!
              • valdivia Re: LPR i PiS jadą na kontrowersyjny kongres Koby 19.11.06, 23:43
                Jesli rzeczywiscie uwazasz SKZ za takie zagrozenie to zglos sie do psychiatry,
                moze pomoze?
                Dla mnie to tylko grupa nacisku. Jedna w wielu. W dodatku o ograniczonej
                mozliwosci szkodzenia. Jesli nadajesz jej jakies wyolbrzmione znaczenie to juz
                Twoj problem...
                PdV
                • trudny99 Re: LPR i PiS jadą na kontrowersyjny kongres Koby 19.11.06, 23:46
                  valdivia napisał:

> Jesli rzeczywiscie uwazasz SKZ za takie zagrozenie to zglos sie do psychiatry,
                  > moze pomoze?..

Wątpię...
                  - też Żyd !..;(
      • trudny99 Re: LPR i PiS jadą na kontrowersyjny kongres Koby 19.11.06, 22:49
        s.k.i.n napisał:

> trzeba utrzymywać kontakty z polonią na calym świecie a nie ni,ą gardzić jak to
        >
        > do tej pory robily lże elity

Stosunek kolejnych po 89-tym ,,elyt'' do polonii, szczególnie amerykańskiej,
        to jest po prostu skandal !
        Można jedynie domyślać się dlaczego takie osoby jak Moskal, czy Kobylański
        były dla ,,polskich'' przywódców wręcz ,,niestrawne'' !..
        • valdivia Re: LPR i PiS jadą na kontrowersyjny kongres Koby 19.11.06, 23:17
          Moskal. On byl po prostu niestrawny dla ludzi choc troche (samodzielnie)
          myslacych. Jedyne co robil to przynosil wstyd nam Polakom i naszej Ojczyznie.
          PdV
          • trudny99 Re: LPR i PiS jadą na kontrowersyjny kongres Koby 19.11.06, 23:22
            Czym mianowicie przynosił wstyd ?..
    • latinbrand Re: LPR i PiS jadą na kontrowersyjny kongres Koby 21.11.06, 17:19
      Wstyd mi za takich poslow. Naprawde.
      karola

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka