Dodaj do ulubionych

Sondaż: Gronkiewicz wygrywa w stolicy

• jm19 Jak można głosować na tego skosnookiego potwora?! 14.11.06, 09:14
      W Warszawie prezydentem może być każdy, bylenie HGW! - dlaczego?:

1.
      Jest to fałszywy, obłudny babsztyl, wylansowany przez tego ćwierćinteligenta
      Wałęsę (facetka została prezesem NBP za to, że miała książęczkę PKO! i była
      kiedyś w partii Victoria tego obłąkanego Lecha Wałęsy!!!)
      Idiotyczny upór tego koszmarnego Wałęsy sprowadził na nas to nieszczęście w
      postaci Hanny Gronkiewicz Waltz jako prezeski NBP!!!

2.
      Potem wszystko potoczyło się błyskawicznie, mając taką kasę można w cuglach
      wysmażyć doktorat, habilitację i załatwić sobie profesurę. I potem chodzic w
      aureoli geniusza naukowego i robić ludziom wodę z mózgu - W TAKI OTO
      SPOSÓB "SOLIDURNOŚĆ" LANSOWAŁA MIERNOTY INTELEKTUALNE!

3.
      Facetka była na tyle bez charakteru oraz bez wstydu i zwykłej przyzwoitości, że
      bezczelnie wystartowała w wyborach prezydenckich przeciwko temu durnemu
      Wałęsie, wykorzystując przy okazji służbowy czas i służbowy samochód oraz
      obstawę prezesa NPB - wyjątkowy przejaw braku przyzwoitości!!!

4.
      Facetka ma taki durnowaty wesołkowany, skośnooki uśmiech (świadczący albo o
      powaznej chorobie albo o psychicznej dewiacji - ODPOWIEDZCIE SOBIE SAMI - kto
      się smieje bez powodu jak głupi do sera?!.

5.
      Jest do tego wyjatkowo bezczelna i w ocenie innych ludzi gra nie fair. Każda
      wypowiedź jest tendencyjna i zawsze jest "odwracaniem kota ogonem".

6.
      Facetka może i nadaje się do prowadzenia partyjnych intryg w warszawskiej PO,
      ale żadną miarą nie nadaje się na prezydenta Warszawy. Jej pozioom odpowiada
      mniej więcej poziomowi Jasia z Marysią Rokity, czyli że ma o sobie niczym nie
      uzasadnione wysokie wyobrażenie i żadnych zalet charakteru (nazywa się to
      FLANELOWATOŚĆ).

7.
      Jak jest taka mądra to dlaczego wyleciała na zbity pysk z banku w Londynie, do
      którego dostała się na zasadzie rządowej protekcji, a z którego została
      wywalona (zarząd nie mógł już się doczekać dnia, w którym jej tam nie
      będzie!!!).

8.
      Parę miesięcy temu miałem okazję siedzieć tuż za nią na konferencji w
      Niemieckim Insytucie Historycznym w Warszawie! - KOSZMAR!!!
      -
      Z WŁOSÓW SYPIĄCY SIĘ ŁUPIEŻ,

-
      JAKIIŚ KOSZMARNY NIEBIESKI WYMIĘTY MUNDUREK - totalne bezguście,

-
      dodatkowo podobno pomyliły jej się notatki i na temat globalizacji opowiadała
      takie brednie, że się za nią wstydziłem,

Niestety przewagą panelisty jest to, że można bezkarnie opowiadać brednie.
      głosów z sali nie dopuszczano a inni paneliści kurtuazyjnie nie zauważali
      idiotyzmów wypowiadanych w aureoli "największego geniusza" przez Hannę
      Gronkiewicz Waltz, a niemieccy dyskutanci nawet ją kurtuazyjnie chwalili!!!
      Było to klasyczne "upupianie" i robienie wody z mózgu słuchaczom.

Reasumując należy stwierdzić, że wybór tego damskiego koszmaru na prezydenta
      Warszawy to błąd, grzech, wstyd i nieostrożność!!!

Apeluje to roztropności pana Marka Borowskiego i proszę go by odłożył na bok
      partyjne zacietrzewienie i po prostu poparł w drugiej turze pana Marcinkiewicza.

Na zdrowy chłopski rozum panie Marku Borowski, przecież ideowo solidarność
      społeczna powinna być panu bliższa niż neoliberalizm. Rozumiem, że wszystkim
      dzisiaj się mylą wartości, ale są pewne granice, których przekroczyć się nie
      powinno.
      Hanna Gronkiewicz Waltz w ogóle nie ma żadnyxch rzetelnych poglądów. Hej
      pogladami (podobnie jak jasia z marysią Rolity) jest obsesja władzy i rzadzenia.

PANIE MARKU BOROWSKI, NIECH PAN W ŻADNYM RAZIE NIE POPIERA HANNY GRONKIEWICZ
      WALTZ!!!

• yeellow Re: Jak można głosować na tego skosnookiego potwo 14.11.06, 09:46
        hehe, to samo, z malymi modyfikacjami mozna powiedziec o Kaziu.

1. Falszywy, obludny facio, wylansowany przez cwiercinteligenta Kaczora, ktory
        zostal premierem wlasciwie nie wiadomo za co. Koszmarny Kaczor sprowadzil na
        nas to marionetkowe nieszczescie, ktore przyciagnelo Giertycha i Leppera.

2. Klamiesz tu perfidnie, HGW byla juz profesorem, jak szla do NBP, zas Kazio
        jak byl, tak jest magistrem i chodzi tylko w glorii autolansera.

3. Kazio byl na tyle bez charakteru, ze dal sie wsadzic na komisarza stolicy
        lamiac przy okazji prawo i prowadzil kampanie wykorzystujac swoj urzad.

4. Marcinkiewicz ma taki durnowaty, wesolkowaty, wylupiasty usmiech
        ((świadczący albo o
        powaznej chorobie albo o psychicznej dewiacji - ODPOWIEDZCIE SOBIE SAMI - kto
        się smieje bez powodu jak głupi do sera?!.)

> 5.
        > Jest do tego wyjatkowo bezczelna i w ocenie innych ludzi gra nie fair. Każda
        > wypowiedź jest tendencyjna i zawsze jest "odwracaniem kota ogonem".

(tego nawet nie trzeba zmieniac)

Dalej tez moglbym kopiowac, bo do Kazia pasuje jak ulal, ale juz mi sie nie
        chce...

Podsumowujac: HGW niezbyt lubie, tak jak i Kazia, zreszta oboje pochodza z tej
        samej partii (ZCHN). Zaglosuje z niechecia na HGW na zlosc pisiorom, bo kazdy
        jest od nich lepszy. A Twoje durnowate "argumenty" sa niesmaczne, moze
        zrozumiesz to czytajac moja przerobke.
        • jm19 Re: Jak można głosować na skosnookiego potwora!? 14.11.06, 10:25
          Cześć partyjny demagogu na usługach HGW! -
          ile dostajesz za to plucie na Marcinkiewicza? - i czy w PLN czy w Euro?

1.
          Kazio wylansował się sam, samorodnym talentem politycznym.
          Wałęsa kilka razy próbował przepchać w Sejmie kandydaturę tej miernoty HGW.
          Zrobił to na siłę pomimo negatywnych opinii!!!!!

2.
          Koalicję zrobiono z tymi, z którymi można było zrobić. Liczyła sie niestety
          arytmetyka sejmowa - mam o to pretenscje do PiS.

LPR i Samoobrona, to ludzie totalnie zdemoralizowani. A niejaki Wierzejski za
          upublicznienie tajnej notatki z rozmowy z z-cą ambasadora USA, powinien
          wylecieć z rządu na zbity pysk i stanąć przed Trybunałem Stanu!!!!!

3.
          Marcinkiewicz nie przyciągał Giertycha i Leppera i nawet nie chciał ich w
          rządzie!!! Został do tego przymuszony!!!

4.
          Nie ulega wątpliwości, że tytuły naukowe HGW zdobyła będąc prezesem NBP
          (poczytaj jej życiorys!!!), zresztą mając taka kasę może to zrobic każdy,
          nawet największy idiota (pensja prezesa NBP jest najwyższym wynagrodzeniem w
          Polsce w sferze publicznej!!!). Na dodatek ma się mnóstwo wolnego czasu i
          nieograniczony dostęp do danych i materiałów analitycznych, nadających sie
          znakomicie na "prace naukowe".
          Te prace naukowe robi się z nudów i z próżności!!!

dowcip o Bacy:

Cepr pyta Bacę:

Powiedzcie mi Baco, co robicie, gdy macie wolny czas? -
          SIEDZĘ I MYŚLĘ.

A gdy nie macie wolnego czasu? -
          TO TYLKO SIEDZĘ.

5.
          Komisarza stolicy powołał premier i zrobił to zgodnie z prawem, a Marcinkiewicz
          był najlepszym kandydatem!!!

6.
          Wszystko można powiedzieć o Marcinkiewiczu, tylko nie to że ma "wesołkowaty
          usmiech". Ma on męski, bardzo ciepły usmiech, wzbudzający zaufanie (od
          Marcinkiewicz kupiłbym używany samochód - a od Gronkiewicz Waltz - NIGDY!!!)

7.
          HGW śmieje się bez powodu, jak "głupi so sera" i nie podlega to żadnej dyskusji
          dla kogoś kto jest odrobinę obiektywny.
          Można za naszym Noblistą zastanowić się, jakiego lekarza jej poradzić?, i jak
          proponuje ten Noblista - może to być LEKARZ PSYCHICZNY.
          W tym miejscu zgadzam się z lechem Wałęsą.

• yeellow Re: Jak można głosować na skosnookiego potwora!? 14.11.06, 10:40
            nie przeczytales najwyrazniej mojego postu do konca.

> Nie ulega wątpliwości, że tytuły naukowe HGW zdobyła będąc prezesem NBP
            > (poczytaj jej życiorys!!!), zresztą mając taka kasę może to zrobic każdy,

klamiesz, sprawdzilem. Doktorat miala na wiele lat wczesniej. Habilitacje
            obronila w 1993, prezesem NBP zostala w 1992, ale habilitacje pisze sie dluzej,
            niz Tobie sie wydaje.

Ale ja nie bronie HGW, ani nie reklamuje. Smieszy mnie tylko Twoje zaslepienie.
            Kazio musi wiele dla Ciebie znaczyc. Tylko broniac go tak nieudolnie i
            smiesznie, robisz mu krzywde :)

> Marcinkiewicz nie przyciągał Giertycha i Leppera i nawet nie chciał ich w
            > rządzie!!! Został do tego przymuszony!!!

biedactwo, zmusili go. Do czego moga go zmusic, jak bedzie Prezydentem? Az
            strach pomyslec.

> Wszystko można powiedzieć o Marcinkiewiczu, tylko nie to że ma "wesołkowaty
            > usmiech". Ma on męski, bardzo ciepły usmiech, wzbudzający zaufanie (od
            > Marcinkiewicz kupiłbym używany samochód - a od Gronkiewicz Waltz - NIGDY!!!)

jak ktos juz trafinie tu zauwazyl, Kazio swietnie nadaje sie na sprzedawce
            lodow Bambino. Ale coz, uczucie nie wybiera. Zycze Wam duzo szczescia.

• jm19 Re: Jak można głosować na skosnookiego potwora!? 14.11.06, 11:00
              No cóż yellow,
              najwyraźniej brak ci argumentów.
              cieszy mnie to, bo wydaje mi sie, że zagłosujesz jednak na Marcinkiewicza (mam
              takie poczucie, jak mawia Jasiu z Marysią Rokita).

Marcinkiewicz też nie jest idealnym kandydatem i gdyby było zestawienie
              Borowski i Gronkiewicz, to pewnie załosowałbym na Borowskiego, chociaż to też
              podobno Żyd, a na tym forum jest to niestety negatywny epitet.

Dla mnie nie jest istotne pochodzenie i korzenie kogokolwiek, kto jest polskim
              obywatelem, liczy się osobowość, cechy charakteryu i dokonania w sferze
              publicznej, a te walory przemawiają za Marcinkiewiczem.

Cieszę się niezmiernie, że przkonałem cię do głosowania na Marcinkiewicza.
              Warszawę trzeba za wszelką cenę ochronić przed SKOŚNOOKIM POTWOREM!
          • maruda.r Re: Jak można głosować na skosnookiego potwora!? 14.11.06, 10:55
            jm19 napisał:

> 1.
            > Kazio wylansował się sam, samorodnym talentem politycznym.

To dość oryginalna teza. Nawet wśród zwolenników PiS-u, dominuje pogląd, że
            zwyczajnie został przyniesiony w teczce. Wyniesiony, zresztą, też.

Co do samorodnych talentów Kazia, to chodzi pewnie o talent kabaretowy i aktorski.

• adas313 Re: Jak można głosować na skosnookiego potwora!? 14.11.06, 13:25
              Ja bym użył słowa "cyrkowy".
            • jm19 Re: Jak można głosować na skosnookiego potwora!? 15.11.06, 09:28
              Można by się z tobą zgodzić, gdyby nie fakt, że Marcinkiewicz bez przerwy bije
              rekordy popularnosci w badaniach opinii publicznej.

Niestety mylisz fakt wysunięcia jego kandydatury np. na premiera (był wtedy
              posłem) czy na komisarza, czego przecież nie dokonuje się w drodze głosowania

a fakt taki, że na zjeździe warszawskim PO robi się rozróbę, wywala z partii
              przyzwoitych ludzi lub uniemożliwia im udział w zjeździe i tak manipuluje
              delegatami, że przewodniczacą partii zostaje HGW.

To nawet gorzej niż "przyniesienie w teczce" to po prostu zamach na
              demokrację!!!

Jak ten Tusk może potem bezczelnie mówić, że PO to partia o wybitnych
              standardach demokratycznych! Przecież to kpina!!!
      • 123zly na kolana i mocno prosić 1 14.11.06, 09:58

• grzesiekgrzesiek Jestem Polakiem, władza w Polsce dla Polaków. 14.11.06, 09:15
      Jestem Polakiem. Władze w państwie dla Polaków. Zydzi moga sobie tutaj
      mieszkać, ale nie chcę żydówki na prezydenta Warszawy.
      • ritterausleidenschaft badz konsekwentny i skasuj tez paru ministrow, 14.11.06, 09:21
        bo oni tez pochodzenia zydowskiego jak pani HGW, hehehe
        • grzesiekgrzesiek Jacy którzy ?? 14.11.06, 09:25
          No którzy ?
          • ritterausleidenschaft np.: min. dorn, min. wassermann ... 14.11.06, 09:40
            wystarczy?
          • amhu Re: Jacy którzy ?? 14.11.06, 09:51
            Choćby Dorn i Wasserman. A i twoje ukochane kaczątka maja wśród swych przodków
            niejednego Żyda. I to ci chłopino nie przeszkadza? Zerknij też w swoje drzewo
            genealogiczne - może na ktorejś z gałęzi siedzi jakowyś wesoły przechrzta?
          • pe1 Re: Jacy którzy ?? 14.11.06, 09:56
            Dorn, Wassermann - np.
          • maruda.r Re: Jacy którzy ?? 14.11.06, 11:16
            grzesiekgrzesiek napisał:

> No którzy ?

Nos Wierzejskiego jest, ani polski, ani aryjski. Jaki więc jest?
            Giertych jest wręcz zaprzeczeniem słowiańskiego typu urody (że o nazwisku nie
            wspomnę). Co powiedzieć o posłach Pardzie, Sobczaku czy Strąku?

O jakich więc Polakach mówisz? O jakich Polakach będziesz mówił, gdy wyjdą
            wątpliwości związane z własną genealogią? A wszystko jest możliwe, bo Żydzi
            kręcą się tu od tysiąca lat.

• raven40p Re: Jestem Polakiem, władza w Polsce dla Polaków 14.11.06, 13:32
        jest w tym pewien sens, biorac pod uwage fakt jak sie zydzi z nami na swiecie
        obchodza, jak polakom utrudniaja zycie. stalo sie modne w pewnych kregach
        porownywanie polakow do faszystow, za rzekome przestepstwa na zydach w 2 wojnie
        swiatowej. jest to forma wywierania presji w cele wymuszenia odszkodowan za
        mienie zydowskie, ktore przeszlo na wlasnosc panstwa polskiego.
        biorac pod uwage to, ze zydzi na calym swiecie sympatyzuja ze soba, nie moge
        pojac czego oni wlasciwie jeszcze w polsce szukaja.
        zreszta sami polacy sa dla nich goje, czyli ktos gorszy z samej natury.
    • imprezagt W GW wygra Hanna G-W. W Wawie Marcinkiewicz. 14.11.06, 09:17
      Pamiętamy sondaże prezydenckie i proroctwa miażdżącego zwycięstwa Donalda.Co z
      tego wyszło każdy wie.

I teraz wygra Marcinkiewicz bo jest po prostu osobą bardziej kompetentną na tę
      funkcję.
      • 123zly Re: W GW wygra Hanna G-W. W Wawie Marcinkiewicz. 14.11.06, 09:37
        o ile marionetce linki się nie poplączą
    • ritterausleidenschaft nie grzesiu a ja jestem tym domniemanym 14.11.06, 09:18
      volsdeutsch'em (folksdojczem), hehehe
      nie obrazaj grzesia, grzesiu jest wyznawca
      wiary guru kobylanskiego
    • maqoofka Re: Ciemny lud warszawski... 14.11.06, 09:28
      nazizm, faszyzm, komunizm, nienawiśc rasowa i narodowościowa są zakazane w
      konstytucji
    • grzesiekgrzesiek carlitos35 to żyd, popierający żydówkę 14.11.06, 09:36
      carlitos35 to żyd, popierający żydówkę
      • maria333 Re: carlitos35 to żyd, popierający żydówkę 14.11.06, 09:39

> carlitos35 to żyd, popierający żydówkę

Już go lubię :)

A Chrystus to żyd, z matki żydówki i Boga... :))
        • amhu Re: carlitos35 to żyd, popierający żydówkę 14.11.06, 09:55
          Ejże! Powszechnie ludowi wiadomo, ze Maria była Łowiczanką z Podlasia,zaś jej
          syn Chrystus za tatusia miał górala z Mazur.:)
          • koloratura1 Re: carlitos35 to żyd, popierający żydówkę 14.11.06, 10:22
            amhu napisała:

> Ejże! Powszechnie ludowi wiadomo, ze Maria była Łowiczanką z Podlasia,zaś jej
            > syn Chrystus za tatusia miał górala z Mazur.:)

I wszyscy żyli długo i szczęśliwie w mieście zwanym Częstochowa...
          • qba75 a ja slyszalem ze jest goralką z Murzasichla 14.11.06, 10:37
      • koloratura1 Re: carlitos35 to żyd, popierający żydówkę 14.11.06, 10:21

> carlitos35 to żyd, popierający żydówkę

Znowu Cię zapytam: zaglądałeś mu w rozporek?
    • sprawa_polska Sondaż: Gronkiewicz wygrywa w stolicy 14.11.06, 09:39
      Pani Hanno prosimy pamiętać o Białołęce i monstrualnej spalarni pomiędzy domami,
      ogródkami czy szkołami.
      PS.
      Dioksyny i rtęć zabijają dzieci powodując zmiany genetyczne, czas położyć kres
      wyniszczaniu społeczeństwa polskiego (eliminacji młodego pokolenia Polaków
      wszelkimi metodami - emigracją, jak by nie mozna było stworzyć warunków rozwoju
      jak w Irlandii *), spalarniami na terenach miast - jak by nie było nieużytków)

*) pijaczkami w rządzie nic się nie załatwi nawet jeśli tylko "półlitra Zyta"
    • kompost444 Zaklinanie przyszłości 14.11.06, 09:40
      Po to są sterowane sondaże. Kochani mamy zdecydować czy rządzić ma egzaltowane
      babsko, czy normalny człowiek. Czy ktoś ma wątpliwości za kim ma głosować?
      • yeellow Re: Zaklinanie przyszłości 14.11.06, 09:46
        normalny czlowiek odpadl, wiec teraz nie ma watpliwosci. Wole nawiedzone babsko
        od pisiora :)
        • maria333 Re: Zaklinanie przyszłości 14.11.06, 09:49
          yeellow napisał:

> normalny czlowiek odpadl, wiec teraz nie ma watpliwosci. Wole nawiedzone
          babsko> od pisiora :)

Dobrze powiedziane :))

Tak zagłosuje większość warszawiaków, no poza tymi 0,3% endeckich gnid, jeśli
          Wierzejski łaskawie 'przekaże' swój elektorat marionetce :-))
          • grzesiekgrzesiek maria333 ku.. żydowska 14.11.06, 11:56
            maria333 ku.. żydowska
        • hellex Re: Zaklinanie przyszłości 14.11.06, 09:52
          Zupełnie nie rozumiem treści dyskusji. Co z tego nawet, jeśli Obiecankiewicz
          wygra i obecni na tym forum wszelkiej maści oszołomy obtrąbią swoje zwycięstwo?
          PO i tak ma większość w radzie Warszawy i będzie przegłosowywać wszystko na co
          tylko będzie miało ochotę a p.o. bedzie mógł tylko pięknie gadać w telewizji i
          chodzić na studniówki...no i quadem pojeździć od czasu do czasu (bo chyba nic
          więcej nie zrobił jako premier?)...
          • yeellow Re: Zaklinanie przyszłości 14.11.06, 09:57
            chodzi tu wylacznie o symbol. A ten bedzie wyrazny, jak PiS w stolicy dostanie
            po... nosie.
            • kompost444 Re: Zaklinanie przyszłości 14.11.06, 10:15
              Oj nieszczęśliwy człowieczku. Dla ciebie ważniejsze jest jakaś zemsta (akurat
              nie wiem za co) niż patrzenie w przyszłość nie zapominając o przeszłości.
              Jeżeli masz choć trochę wyobraźni i pamięci to nie powinieneś mieć wątpliwości
              kogo wybrać. PO ma Radę, załóżmy też że ma Prezydenta, a teraz przywołaj do
              pamięci nieodległe czasy Piskorskiego i co ci wyjdzie - jeden wielki przekręt.
              PO jest świetne w opluwaniu innych, ale to partyjka bez programu (chyba że za
              program liczyć chęć bycia przy korycie) bez pomysłu na rządzenie. Najlepszego
              Ci życzę.
              • dundrub Re: Zaklinanie przyszłości 14.11.06, 10:17
                > Oj nieszczęśliwy człowieczku. Dla ciebie ważniejsze jest jakaś zemsta (akurat
                > nie wiem za co) niż patrzenie w przyszłość nie zapominając o przeszłości.

te slowa jak ulal moznaby wyslac premierowi..
              • yeellow Re: Zaklinanie przyszłości 14.11.06, 10:20
                rozumiem, ze w przeciwienstwie do PiS, ktore nikogo nie opluwa i ma mase
                programow. Za Piskorskiego (ktorego nie lubie) jednak pare mostow powstalo, a
                miasto troche sie rozwinelo. Za Kaczora i jego pacynki jest marazm i stagnacja,
                a remonty trwaja LATAMI. To ja juz wole przekrety i rozwoj, niz brak przekretow
                i nicnierobienie.

Rozumiem, ze w prezydenckich glosowales na Tuska? Inaczej jestes hipokryta :).

ps. a co do zemsty, to mam za co, ale to jest zwykla demokracja, a nie zadna
                zemsta, wspolczuje Ci myslenia takimi kategoriami. Po prostu uwazam, ze
                nieudacznicy powinni odejsc i tyle.
                • maria333 Re: Zaklinanie przyszłości 14.11.06, 10:26
                  yeellow napisał:

yeellow, odbierz maila :-)
                  • yeellow Re: Zaklinanie przyszłości 14.11.06, 10:31
                    tutaj nie moge, odbiore wieczorem :)
                • adas313 Re: Zaklinanie przyszłości 14.11.06, 13:29
                  W moim mieście cały program PiSu streścił się w trzech punktach:

- Dotychczasowe rządy są złe!
                  - Oni rządzą już za długo!
                  - Za wszystkim stoją jakieś niejasne interesy!

Jak łatwo sie domyślić kandydat PO wygrał w I turze.
                  W radzie miasta PO zgarnęła (tylko) 12 z 25 miejsc.
      • dundrub Re: Zaklinanie przyszłości 14.11.06, 09:50
        normalny czlowiek nie ma przywiazanych sznureczkow do raczek, nozek i glowki..

ciekawym dla mnie bylo to:
        w relacji z odczytania wstepnych wynikow (wieczor wyborczy w tv), w sztabie marcinkiewicza pierwszy
        glos zabral premier... sam najbardziej ponoc zainteresowany wyborami kandydat, dopiero po nim..
        jako zywo stanelo mi przed oczyma: "panie prezesie, melduje wykonanie zadania!"
      • sprawa_polska Re: Zaklinanie przyszłości 14.11.06, 09:52
        kompost444 napisał:

> Po to są sterowane sondaże. Kochani mamy zdecydować czy rządzić ma egzaltowane
        > babsko, czy normalny człowiek. Czy ktoś ma wątpliwości za kim ma głosować?
        Odpowiem ci w tym samym tonie - lepsza każda Warszawianka nic prowincjonalny śmieć.
      • vilya137 Re: Zaklinanie przyszłości 14.11.06, 11:07
        Normalny czlowiek, oczywiscie. A niech egzaltowane babsko wroci do Gorzowa skad
        przyszlo.
    • yanuss Sondaż: Gronkiewicz wygrywa w stolicy 14.11.06, 09:54
      To stary propagandowy numer. Trzeba wmawiac ludziom, ze inni mysla w okreslony
      sposob i oni tez powinni. Wybiorcza stosuje takie metody od dawna Wstyd..
    • dorak8 niestety w Warszawie jest takie zatrzesienie 14.11.06, 09:58
      ludzi ze wsi, ze obawiam sie... ze ygra Marcinkiewicz.. :(((
    • mirleo Sondaż: Gronkiewicz wygrywa w stolicy 14.11.06, 10:03
      Warszawiacy głosujcie na Gronkiewicz_Waltz to przynajmniej nasze będą ULICE a
      ich KAMIENICE..,
    • yeellow Jezeli PO przerznie te wybory 14.11.06, 10:08
      bedzie to pokaz najwiekszego nieudacznictwa...

Argumenty, ze i tak juz wygrali, a prezydent to tylko wisienka na torcie nie
      trafiaja do mnie. Tu chodzi o symbol i prestiz. Jezeli nie wygraja teraz, w
      cieplarnianych warunkach, to udowodnia, ze za 3 lata nie beda sie juz liczyc.
      Teraz maja okazje dogadac sie z Borowskim (ale uczciwie, porzadnie dogadac, a
      nie tak, jak na razie to robia) i stworzyc zalazek przyszlych koalicji. Jezeli
      tego nie zobacza i nie zrobia, beda po prostu duza kanapa, ktora z czasem
      skurczy sie i Tusk z Rokita zostana sami na fotelu.

Na razie dostana kredyt zaufania, ale jezeli moj glos na HGW bedzie przez
      nieudacznictwo PO zmarnowany, to pozniej, mimo mojej glebokiej niecheci do
      PiSu, raczej nie dam sie im juz nabierac... Ciekawe, czy sami na to wpadna...
      • mizerota Re: Warszawa dała plame 14.11.06, 10:13
        moze sie opamietaja?
    • bultek Grzesiekgrzesiek, antysemitaantysemita 14.11.06, 10:11
      Przejrzałem twoje posty i wiesz co??
      Wysłałbym cię do Oświęcimia, bruki szorować, konserwować rzeczy ofiar - włosy,
      kule, okulary, walizki... i tak przez rok.
      Jesteś niebywałą świnią, pozbawioną elementarnego poczucia przyzwoitości,
      człowieczewństwa.
      Wypisujesz tutaj te faszystowski bzdury, kreaturo. Jesteś chorym człowieczkiem.
      Internet daje ci anonimowość i się podniecasz.
      Wstyd i hańba!!!!!!!!!
      Jeśli istnieje jakiś Bóg, obojętnie jaki, to masz na tamtym świecie
      przechlapane... Zapamiętaj już tam na ciebie po śmierci będą czekać...
      I jeszcze jedno, w którymś poście przywołujesz imię Chrystusa. A czy wiesz,
      biedaku, że Jezus był Żydem, jego matka była Żydówką, jego świat był światem
      Żydów... A co napisali Rzymianie na krzyżu - król Żydów. Wyznajesz religię o
      żydowskich korzeniach, mimo że Żydzie się go zaparli, ale apostołowie to też
      Żydzi.
      Przemyśl to faszysto, jeżeli twój mózg potrafi wykonać taka czynność.
      • sprawa_polska Re: Grzesiekgrzesiek, antysemitaantysemita 14.11.06, 10:28
        Nie zachłystuj się znów różnymi zabobonami, w Polsce są Polacy o takich czy
        innych zwyczajach religijnych lub bez nich - po prostu normalni ludzie. A smieć
        typu grz/grz wyszukuje paranoików o wydumanych uprzedzeniach aby zbić na
        kretyństwie kapitał polityczny. Nie jestem wolny od obsesji jak każdy, ale nie
        chcę jej kierować przeciwko ludziom o innych zapatrywaniach. Jedynie pewien
        narodek wywołuje wywołuje skórcz grozy gdy znów pragnie dominować czy
        zakłamywać, narodek co budował krematoria czy tworzył abażury z ludzkiej skóry,
        który niszczył mój dom, moje zycie. Ale to chyba uzasadnione.
        • maria333 Re: Grzesiekgrzesiek, antysemitaantysemita 14.11.06, 10:33
          sprawa_polska napisał:

> Nie zachłystuj się znów różnymi zabobonami, w Polsce są Polacy o takich czy
          > innych zwyczajach religijnych lub bez nich - po prostu normalni ludzie. A
          smieć> typu grz/grz wyszukuje paranoików o wydumanych uprzedzeniach aby zbić na
          > kretyństwie kapitał polityczny. Nie jestem wolny od obsesji jak każdy, ale nie
          > chcę jej kierować przeciwko ludziom o innych zapatrywaniach. Jedynie pewien
          > narodek wywołuje wywołuje skórcz grozy gdy znów pragnie dominować czy
          > zakłamywać, narodek co budował krematoria czy tworzył abażury z ludzkiej
          skóry,> który niszczył mój dom, moje zycie. Ale to chyba uzasadnione.

Nieuzasadnione właśnie.
          To nie naród budował, to kretyni, którym pozwolono przejąć władzę..
          Których demagogii o 'czystości narodowej', 'Niemcy dla Niemców',' spisku
          żydowskim' uwierzył naród...
          I na to trzeba patrzeć, i tego typu retoryki się obawiać...

Bo jak takie szuje jak g/g czy wierz..ujski zaczynają podnosić szyje, to
          zaczyna się robić niebezpiecznie... III Rzesza tez tak się zaczynała. Od
          Prawdziwych Niemców, Got mit uns i czystości rasowej...
          Przypomina Ci to coś?
          Jak nie, to posłuchaj Radia Maryja...
          • sprawa_polska Re: Grzesiekgrzesiek, antysemitaantysemita 14.11.06, 10:46
            Nawet nie wiem co to jest (RM). Ale wydaje mi się, ze stadko błaznów będzie
            można zmieść jak nie teraz w stolicy to w najbliższych wyborach
            parlamentarnych(jak najszybciej). Wydaje się, ze Cię uraziłem "zabobonami", to
            jest mój punkt widzenia i nie narzucam go innym, ale i nie odstąpię, bo kto
            widział "niemca" z lat 39-45 ten nie może wierzyć w stwórcze bzdury - masz prawo
            do bycia katowanym, mordowanym, poniżanym, mogą ci zadać niewyobrażalne
            cierpienia niszcząc twych bliskich, a te cierpienia ON ci daje w dbałości o twą
            DUSZĘ - bo ON cię KOCHA. Kretynizm. Sorry.
            • maria333 Re: Grzesiekgrzesiek, antysemitaantysemita 14.11.06, 10:51
              sprawa_polska napisał:

> Nawet nie wiem co to jest (RM). Ale wydaje mi się, ze stadko błaznów będzie
              > można zmieść jak nie teraz w stolicy to w najbliższych wyborach
              > parlamentarnych(jak najszybciej). Wydaje się, ze Cię uraziłem "zabobonami", to

nie znasz Radia Maryja??? To poczytaj koniecznie, zacznij od wątku o faszyście
              Kobylańskim ktory je finansował, potem o dziwnie wzbogaconym Ojcu Rydzyku
              poczytaj.. tego się nie da opowiedzieć, to jest ciemnogród do kwadratu.
              Chyba nie mieszkasz od dawna w Polsce :))

Zabobonami mnie nie uraziłeś :) Zgadzam się w tej materii z tobą, dlatego
              poleciłam Ci RM ;))

Chodzi mi o ocenianie narodów versus poglądy.

To nie naród popełnia zbrodnie, to ludzie o określonej mentalności.
              Często w imię tych własnie zabobonów...

I na tych ludzi właśnie trzeba uważać. W KAŻDYM narodzie!!!
              • sprawa_polska Re: Grzesiekgrzesiek, antysemitaantysemita 14.11.06, 11:14
                Wiem czym i ty wiesz czym cię uraziłem, ale nie chce dalej ciągnąć tego wątku,
                ja ich widziałem i dałem jako przykład swej słabości (kropka).
                Fakt, ze RM (jakie ono jest, wierzę na słowo), może mieć posłuch na prowincji, i
                to jest smutne, sądzę, że głupotę trzeba wyrugowywać z głów sytematycznie ale
                nieustannie, krok po kroku i to jak zawsze - wiedzą (np. TV bo czytać już pewnie
                w interiorze nikt nie umie), tylko, że to kosztuje, nic za darmo - wystawy,
                konkursy, znalezienie wspólnego wroga (hm), i krok po kroku, trudne ale nie ma
                inych "cudownych" metod, bo czas cudów się skończył dwa tysiące lat temu. Ech!.

PS. "Zakutana" w mocher "istota" (poprawność polityczna - dawniej mówiło się
                "głupia baba" zagłosuje pod dyktando proboszcza, ale nic nie jest wieczne.

Miłego dnia, Słoń a.........
      • grzesiekgrzesiek Żydzi niech rządzą ale nie w Polsce. 14.11.06, 10:30
        Dla mnie jest to ważne, aby w Polsce żądzili Polacy a nie ze Zydzi.
        Współczuję Żydom to co zrobili im naziści. Nie akceptuje tego, nie akceptuje
        również że na Zachodzie mówi się "polskie obozy koncentracyjne" i nie
        akceptuje Żydówki na czele Stolicy Polski. Boję się , że Zydówka może dbać nie
        o sprawy warszawskie(polskie), ale mniejszości żydowskiej.
        • dundrub Re: Żydzi niech rządzą ale nie w Polsce. 14.11.06, 10:32
          nie boj sie grzesiu.. takie strachy z urojenia sie juz diagnozuje i leczy.. odwagiodwagi..
          bedziedobrzebedziedobrze...
          • sprawa_polska Re: Żydzi niech rządzą ale nie w Polsce. 14.11.06, 10:33
            trochę chemii i wróci mu jasność myslenia (może).
            • grzesiekgrzesiek Sam sobie coś uroiłeś 14.11.06, 10:50
              Bądź pachołem żydowskim
              • maria333 MoDeRaToRze !!! 14.11.06, 10:54
                Kiedy wreszcie to g... zablokujesz, bo nieprzyjemnie tu śmierdzi od rana?..
                • sprawa_polska Re: MoDeRaToRze !!! 14.11.06, 11:23
                  Mario nie traktuj tego poważnie to krzyk tonącego, a wtedy bełkocze się bez
                  udziału swiadomości. Pierwotny agonalny ryk.
                  • maria333 Re: MoDeRaToRze !!! 14.11.06, 11:25
                    Pewnie tak, ale nieprzyjemnie pachnie, i niemiło w takim towarzystwie
                    przebywać, wolę z inteligentnymi rozmawiać..

Wykreślę go chyba, muszę zbadać te opcje :))
                    • sprawa_polska Re: MoDeRaToRze !!! 14.11.06, 11:30
                      No widzisz, od razu wspaniale, a grz/grz niech się kisi - ot "samotny brudny
                      żagiel".

Słoń ;)) a sprawa ............
                    • grzesiekgrzesiek Sama sie wykreśl 14.11.06, 11:34
                      Sama sie wykreśl, bo idiotką jesteś
                      • sprawa_polska Re: Sama sie wykreśl 14.11.06, 11:41
                        Grześ, zażarty jesteś, dedykuję ci więc miły wierszyk:
                        - Grześ w obliczeniach popełnił błąd
                        - sam jego ofiarą padł
                        - myślał, że płynie pod prąd
                        - tymczasem siusiał pod wiatr.
                        Sztaudyngier - Pawie Piórka.
                        Słoń a spr................
                        • grzesiekgrzesiek [...] 14.11.06, 12:10
                          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
              • szefunio1 Re: Sam sobie coś uroiłeś 14.11.06, 11:10
                Przypomnę tylko, że Gronkiewicz należała do ZCHN'u (Marcinkiewicz też swoją
                drogą do tej partii należał) i w 1995 kandydowała na prezydenta z ramienia tej
                partii.
                Kto by pomyślał, że żydowski spisek sięgnął tak daleko.
              • sprawa_polska Re: Sam sobie coś uroiłeś 14.11.06, 11:20

> Bądź pachołem żydowskim
                Dziekuję, i powiadam ci, że było by mi (BĘDZIE i tu cię trafi szlag) miło,
                chociaż wolę młodsze (przywilej wieku, im starszy tym........).
          • gasior1st nawet patykiem 14.11.06, 10:40
            nie polemizuje z grzesiem, nie dotykam takiego czegos nawet patykiem
            • dundrub Re: nawet patykiem 14.11.06, 10:43
              w zasadzie nalezy pamietac o przyslowiu:
              "Nie ucz swini latac.. ptaki wystarszysz i swinie zdenerwujesz" ;)
              • gasior1st :-)))))) 14.11.06, 10:49
      • grzesiekgrzesiek Re: Grzesiekgrzesiek, antysemitaantysemita 14.11.06, 11:06
        Tobie też internet daje anonimowość
        a nie raz sprawdzałem się w realu z bojówkami lewicowymi i żydowskimi.
        Nie pierwszy i nie ostatni.
        • dundrub Re: Grzesiekgrzesiek, antysemitaantysemita 14.11.06, 11:14
          > a nie raz sprawdzałem się w realu z bojówkami lewicowymi i żydowskimi.
          > Nie pierwszy i nie ostatni.

mowisz o quake? czy counter strike?
        • koloratura1 Bohater Naszych Czasów! 14.11.06, 11:22

>
          > a nie raz sprawdzałem się w realu z bojówkami lewicowymi i żydowskimi.
          > Nie pierwszy i nie ostatni.

Naplułeś na jakiś pomnik?
          • grzesiekgrzesiek ani razu 14.11.06, 11:47
            tylko walka z oszołamami
    • koloratura1 Ta cała HGW musi być świetna,... 14.11.06, 10:18
      ...skoro patentowany - jak się wydaje - PiSolub znalazł tylko taki zarzut pod
      jej adresem:

> Żydówka prezydentem stolicy.
      > Hańba, hańba, hańba.
      > Wstyd, wstyd, wstyd.
    • azeta7 Sondaż: Gronkiewicz wygrywa w stolicy 14.11.06, 10:23
      UWAGA! P.O., niech was te sondaże nie uśpią jak przy ostatnich wyborach. Za dwa
      tygodnie GŁOSUJEMY a nie liczymy że to i tak już wygraliśmy!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • gasior1st wiecie czego obawia sie pis ? 14.11.06, 10:35
        nie tyle kolejnej rysy na pisuarze, ile wystawienia przez nowa ekipe
        szczegolowego podsumowania dokonan pana lecha
        • maruda.r Re: wiecie czego obawia sie pis ? 14.11.06, 10:45
          gasior1st napisał:

> nie tyle kolejnej rysy na pisuarze, ile wystawienia przez nowa ekipe
          > szczegolowego podsumowania dokonan pana lecha

Owszem. Dowiemy się wielu ciekawych rzeczy. I bardziej świeżych, niż szafa
          Lesiaka. Ba, może znajdziemy ta również brakującą część szafy? W każdym razie
          Kaczyńscy mają powody do zdenerwowania.

• gasior1st amen 14.11.06, 10:48
          • adas313 Re: wiecie czego obawia sie pis ? 14.11.06, 13:31
            Zresztą to co dotychczas znaleziono jest samo w sobie ciekawie.

Zwłaszcza kwiatki nt. Adama Glapińskiego...
        • grzesiekgrzesiek to miało być śmieszne ?? 14.11.06, 10:56
          Chciałeś błysnąć dowcipem ??
          • dundrub Re: to miało być śmieszne ?? 14.11.06, 10:58
            wsrod ludzi inteligentnych i wyksztalconych zdecydowanie lepiej jest blyszczec dowcipem niz lysa
            czaszka..
      • raven40p Re: Sondaż: Gronkiewicz wygrywa w stolicy 14.11.06, 10:44
        przez dwa tygodnie moze sie jeszcze wiele wydarzyc.
        mam nadzieje, ze ludzie nie zwiazani z po beda mieli na tyle rozsadku, ze
        odprawia pania waltz z kwitkiem. w przeciwnym razie zasluzy sie ona dla
        warszawy tym czym sie zasluzyla dla polski, zlodziejska prywatyzacja.
        • dundrub Re: Sondaż: Gronkiewicz wygrywa w stolicy 14.11.06, 10:46
          > przez dwa tygodnie moze sie jeszcze wiele wydarzyc.

Kurski znajdzie babcie Walcowej, albo jej podpis (faxymile) na jakims bilboardzie

> mam nadzieje, ze ludzie nie zwiazani z po beda mieli na tyle rozsadku, ze
          > odprawia pania waltz z kwitkiem. w przeciwnym razie zasluzy sie ona dla
          > warszawy tym czym sie zasluzyla dla polski, zlodziejska prywatyzacja.

Polski .. Polska pisze sie z duzej litery.. Warszawa tez...
          • raven40p Re: Sondaż: Gronkiewicz wygrywa w stolicy 14.11.06, 10:49
            koles nie ucz ojca dzieci robic. widac masz niewielkie pojecie o pewnych
            konwencjach pisania korespondencji na forach i ogolnie w internecie. nie wiem
            czy zwrociles uwage, ze pisze wszystko z malej litery.
            • dundrub Re: Sondaż: Gronkiewicz wygrywa w stolicy 14.11.06, 10:52
              poprosze o wyjasnienia konwencji pisania w internecie.. bo jak widac niekumaty ze mnie "koles".. i chyba
              patriota, skoro oburza mnie pisanie nazwy mojego kraju z malej litery..
              • raven40p Re: Sondaż: Gronkiewicz wygrywa w stolicy 14.11.06, 11:09
                wiec ci wyjasnie, kolego. na calym swiecie przyjmuje sie powoli konwencja
                pisania emaili w malej litery, zwlaszcza jezeli chodzi o korespondencje
                nieformalna. na twoim miejscu najpierw bym sie zapytal czy wlasnie chodzi o cos
                takiego, bo pewne fakty na to wskazuja.,a nie od razu pietnowac kogos. tak
                naprawde to nie powinno cie obchodzic jak ktos pisze. dbaj o to jak ty piszesz
                i zachwycaj sie swoimi umiejetnosciami.
                u innych patrz raczej na zawartosc tego co jest napisane.
                • dundrub Re: Sondaż: Gronkiewicz wygrywa w stolicy 14.11.06, 11:13
                  Nie usprawiedliwiaj prosze swojego lenistwa wymyslonymi przez Ciebie konwencjami..
                  • raven40p Re: Sondaż: Gronkiewicz wygrywa w stolicy 14.11.06, 11:27
                    kolego, dyskusja zakonczona. ostatnia wypowiedz dowodzi jednoznacznie, ze
                    otwartosc oraz mozliwosc przyznania racji nie nalezy do programu takich ludzi
                    jak ty. wspomne rowniez, ze podobna postawe reprezentuja ignoranci swiecie
                    przekonani o swojej racji i widzocy swiat z perspektywy konia ciagnacego woz.
                    • dundrub Re: Sondaż: Gronkiewicz wygrywa w stolicy 14.11.06, 11:31
                      Konczysz dyskusje, bo staje sie Tobie niewygodna? Czy zawsze, kiedy nie potrafisz udowodnic swojej
                      racji konczysz dyskusje? A moze urazilo Cie slowo "lenistwo"? Mam prawo tak o Tobie myslec.. Tak samo
                      jak mam prawo wymagac od Siebie i Ciebie zachowania podstawowych zasad savoir vivre'u. Pisze Polska,
                      Francja czy Niemcy z ducej litery na znak szacunku.. tak samo pisze Ciebie, Tobie na znak mojego
                      szacunku dla rozmowcy..

Gdzie ta konwencja o pisaniu emaili z malej litery? Podaj mi jakis link do nowo tworzonej netykiety..
                      • raven40p Re: Sondaż: Gronkiewicz wygrywa w stolicy 14.11.06, 11:38
                        kolego odrob zadania domowe. masz googla poszukaj sobie, na pewno cos
                        znajdziesz.
                        mylisz pojecia. przeczytaj jeszcze raz moje wyjasnienie i nie krec sie w kolko.
                        • dundrub Re: Sondaż: Gronkiewicz wygrywa w stolicy 14.11.06, 11:42
                          Nie zbywaj mnie googlem. To wlasnie jest krecenie sie w kolko. Brak argumentow - to odeslac rozmowce
                          do Googla.. Zenujace Raven..
                          • raven40p Re: Sondaż: Gronkiewicz wygrywa w stolicy 14.11.06, 11:48
                            hej kolego, widze ze nie chcesz zrozumiec. dyskusja zakonczona.
                            • dundrub Re: Sondaż: Gronkiewicz wygrywa w stolicy 14.11.06, 11:50
                              I znowu to robisz. Faktycznie - dyskusja jest bezcelowa.. nie potrafisz mi powiedziec NIC na temat
                              "nowych swiatowych konwencji" - przyjmuje wiec, ze to Twoj wymysl majacy na celu usprawiedliwic Twoje
                              lenistwo albo majacy na celu wyroznienie Ciebie sposrod innych Internautow.
                • koloratura1 Nawet jeśli to prawda,... 14.11.06, 11:41
                  ...to weź, proszę, pod uwagę, że taki "stream of consciousness" bez znaków
                  przestankowych, bez dużych liter, czyta się bardzo źle. A jeśli tekst jest dość
                  długi, to mało komu będzie się chciało męczyć, czytając go do końca, zwłaszcza
                  gdy bardzo szybko straci wątek.

Zastanów się, zatem, czy warto hołdować owym "najnowszym światowym konwencjom".

raven40p napisał:

> wiec ci wyjasnie, kolego. na calym swiecie przyjmuje sie powoli konwencja
                  > pisania emaili w malej litery, zwlaszcza jezeli chodzi o korespondencje
                  > nieformalna. na twoim miejscu najpierw bym sie zapytal czy wlasnie chodzi o
                  > cos
                  > takiego, bo pewne fakty na to wskazuja.,a nie od razu pietnowac kogos. tak
                  > naprawde to nie powinno cie obchodzic jak ktos pisze. dbaj o to jak ty piszesz
                  > i zachwycaj sie swoimi umiejetnosciami.
                  > u innych patrz raczej na zawartosc tego co jest napisane.
                  • raven40p Re: Nawet jeśli to prawda,... 14.11.06, 11:46
                    mnie to nie przeszkadza, a znacznie skraca czas pisania. mozna sie do tego
                    przyzwyczaic, jest to kwestia wprawy.
                    ja nie mam problemu z utrzymaniem watku jezeli pewne podstawowe zasady takiej
                    jak przecinki czy kropki sa zachowane.
                    jezeli czetujesz, piszesz na forach i korespondujesz duzo emailami jest to
                    zbawienna konwencja, gdyz znacznie upraszcza zycie.
                    • dundrub Re: Nawet jeśli to prawda,... 14.11.06, 11:51
                      A wiec jednak lenistwo :)
                      • raven40p Re: Nawet jeśli to prawda,... 14.11.06, 12:01
                        widzisz dokladnie tak widzisz swiat. albo jest czarny albo bialy. podobnie jak
                        wiekszosc po-wcow.
                        jezeli sie odnosisz do moich slow, wczytaj sie najpierw dobrze w ich tresc i
                        sprobuj zrozumiec i nie przekrecaj ich.
                        powiedzialem o uproszczeniu i oszczednosci czasu a to nie rowna sie lenistwu
                        koles.
                        jeszcze raz, daruj sobie.
                        • dundrub Re: Nawet jeśli to prawda,... 14.11.06, 12:06
                          > widzisz dokladnie tak widzisz swiat. albo jest czarny albo bialy. podobnie jak
                          > wiekszosc po-wcow.

uogolniasz.. i dodatkowo zakladasz, ze jestem POwcem..

> powiedzialem o uproszczeniu i oszczednosci czasu a to nie rowna sie lenistwu
                          > koles.

Uproszczenia i udogodnienia rodza sie z lenistwa - z niecheci do wysilku.

> jeszcze raz, daruj sobie.

Co mam sobie darowac? Jestem szczerze zainteresowany "najnowsza swiatowa konwencja pisania maili"
                          - jakos od Ciebie niewiele na ten sie dowiaduje.. co w moim rozumieniu potwuerdza jedynie moja teze
                          o Twoim wymysle...
                          • raven40p Re: Nawet jeśli to prawda,... 14.11.06, 12:28
                            > Uproszczenia i udogodnienia rodza sie z lenistwa - z niecheci do wysilku.

wow, za to stwierdzenie powinni cie chyba wytypowac do jakiejs nagrody.
                            jezeli nie moze nazwa to odkrycie twoim imieniem. w kazdym razie moglbys
                            kontynuowac dzielo jakiegos znanego psychoanalityka.
                            • dundrub Re: Nawet jeśli to prawda,... 14.11.06, 12:51
                              dzielo psychoanalityka.. jestes blisko.. blizutko ;)

pozdrawiam
                              • raven40p Re: Nawet jeśli to prawda,... 14.11.06, 13:49
                                ja rowniez
                    • adas313 Re: Nawet jeśli to prawda,... 14.11.06, 13:33
                      > mnie to nie przeszkadza, a znacznie skraca czas pisania. mozna sie do tego
                      > przyzwyczaic, jest to kwestia wprawy.

"Autor musi się męczyć tak długo, żeby czytelnik już nie musiał" (M. Załucki)
                      • dundrub :))) n/t 14.11.06, 13:36
                        :)
                      • raven40p Re: Nawet jeśli to prawda,... 14.11.06, 13:44
                        nikt nie pisze tutaj powiesci tylko z reguly prowadzi sie wymiane zdan. nikt
                        nie spodziewa sie tez nagrod za stylistyke ani za szczegolne udane
                        sformulowania.
                        ze tez nie chcecie tego zrozumiec. propagujecie tutaj b. elitarne i
                        perfekcjonistyczne podejscie.
                  • dundrub Re: Nawet jeśli to prawda,... 14.11.06, 11:48
                    > Zastanów się, zatem, czy warto hołdować owym "najnowszym światowym konwencjom".

Coz.. jakos trzeba sie kreowac.. Skoro nie ma sie nic do powiedzenia, warto zadbac o rzucajaca sie w oczy
                    "forme"..
                    Na marginesie - chetnie poczytam o nowosciach w przekazywaniu swoich mysli w sieci - zebral juz ktos
                    cos na ten temat? Raven odsyla mnie do googla ale nie w cemu przekazania mi informacji ale "odbicia
                    ping-ponga"
                    • raven40p Re: Nawet jeśli to prawda,... 14.11.06, 12:17
                      widze, ze zyjesz chyba z tego, prowokacja i glupie gadki majace na celu
                      odwrocenie uwagi od wlasnych niedoskonalosci. och sorry, to przeciez ja sie
                      samokreuje.
                      dziwi mnie tylko, ze jezeli taki elokwentny, obyty swiatowiec o nieprzecietnej
                      inteligencji nie wpadl na to wczesniej na to, ze mnie glownie o forme a nie o
                      tresc chodzi. widze w tym duza sprzecznosc (wow, nawet to slowo mi sie udalo
                      napisac).
                      z tego moze tylko wynikac, ze sam uprawiasz sztuke dla sztuki.
                      i nie mozesz strawic, ze ktos ci wypomnial malostkowosc i fakt, ze mozesz czego
                      nie wiedziec albo niedokladnie wiedziec.
                      smiem twierdzic, ze jestes chorbliwym perfekcjonista, ktory nad kazdym slowem i
                      zdaniem godzinami mysli, zyjacy strachem, ze jakies niewlasciwe slowo moze
                      zaklocic harmonie calosci.

a propos konwencji, popatrz jak wielu innych ludzi pisze na roznych forach i
                      popytaj moze (ja to przeciez wymyslilem), szybko dotrzesz do wlasciwych zrodel.
                      • dundrub Re: Nawet jeśli to prawda,... 14.11.06, 12:22
                        raven40p napisał:

> widze, ze zyjesz chyba z tego, prowokacja i glupie gadki majace na celu
                        > odwrocenie uwagi od wlasnych niedoskonalosci.

nie mam problemow z akceptacja swoich wad i zalet.. ;)

> dziwi mnie tylko, ze jezeli taki elokwentny, obyty swiatowiec o nieprzecietnej
                        > inteligencji nie wpadl na to wczesniej na to, ze mnie glownie o forme a nie o
                        > tresc chodzi. widze w tym duza sprzecznosc (wow, nawet to slowo mi sie udalo
                        > napisac).
                        > z tego moze tylko wynikac, ze sam uprawiasz sztuke dla sztuki.
                        > i nie mozesz strawic, ze ktos ci wypomnial malostkowosc i fakt, ze mozesz czego
                        >
                        > nie wiedziec albo niedokladnie wiedziec.
                        > smiem twierdzic, ze jestes chorbliwym perfekcjonista, ktory nad kazdym slowem i
                        >
                        > zdaniem godzinami mysli, zyjacy strachem, ze jakies niewlasciwe slowo moze
                        > zaklocic harmonie calosci.

Masz mnie.. Panicznie boje sie oceny i utraty kontroli nad forma.. uff.. No i zostalem rozgryziony..
                        Teraz grzecznie pojde po leki do siostry oddzialowej..
                        ;)

>
                        > a propos konwencji, popatrz jak wielu innych ludzi pisze na roznych forach i
                        > popytaj moze (ja to przeciez wymyslilem), szybko dotrzesz do wlasciwych zrodel.

No patrze.. widze Ciebie i pytam.. dlaczego mi nie odpowiadasz? Najpierw odsylasz mnie do Googla,
                        teraz do innych uzytkownikow na innych forach..

• raven40p Re: Nawet jeśli to prawda,... 14.11.06, 13:39
                          poniewaz to mi nie pasuje do calosci. perfekcjonalista to jest czlowiek
                          dociekliwy w wytrwaly. przez czas naszej dyskusji juz dawno bys do tych zrodel
                          dotarl, nie muszac o pomoc prosic.
                          i napisze to jeszcze raz. nie mozesz sobie darowac, za kazdym razem musisz
                          wyslac jakas zatruta strzale, ktora celuje w czlowieka, a nie ma nic wspolnego
                          z rozmowa. moze sam tego nie zauwazasz, a szkoda ;)
                          • dundrub Re: Nawet jeśli to prawda,... 14.11.06, 14:57
                            Wiesz co.. pytam Ciebie o Twoje zdanie w kilku postach.. prosze wrecz o odpowiedz.. a Ty odsylasz
                            mnie do Googla.. do Wikipedii.. A ja jestem zainteresowany Twoim zdaniem.. Szanuje Ciebie i
                            chcialbym to zdanie poznac..

Odpusc sobie prosze Twoje projekcje. Ani mi w glowie zatrute strzaly i celowanie nimi w kogokolwiek.
                            Jestem ciekaw Ciebie - a to miejsce do wymiany pogladow, tak?
                            Oczywiscie masz prawo odmowic mi dzielenia sie "soba".. ale napisz to po prostu a nie wysylaj mnei na
                            "googlowy ksiezyc" - to nieladnie z Twojej strony
              • grzesiekgrzesiek [...] 14.11.06, 12:13
            • adas313 Re: Sondaż: Gronkiewicz wygrywa w stolicy 14.11.06, 13:32
              ja rozumieć, rze w internecie ortografia i gramatyka jórz nie obowionzywać?
              • raven40p Re: Sondaż: Gronkiewicz wygrywa w stolicy 14.11.06, 13:49
                koles, zalosnie brzmisz. poczytaj sobie moze o co chodzi, w calej dyskusji.
                przypuszczam, ze gdybys mogl to bys, i inni tobie podobnim do ludzi strzelal za
                to ze popelniaja bledy ortograficzne.
                typowe podejscie pseudointeligentow.
        • uchachany Głównie wydarzy się to, że znajdą papiery na HGW 14.11.06, 10:55
          w IPN-ie lub w szafie Lesiaka, a dodatkowo Kurski odkryje, że babka była
          donosicielką Ochrany :-))...

raven40p napisał:

> przez dwa tygodnie moze sie jeszcze wiele wydarzyc.
          > mam nadzieje, ze ludzie nie zwiazani z po beda mieli na tyle rozsadku, ze
          > odprawia pania waltz z kwitkiem. w przeciwnym razie zasluzy sie ona dla
          > warszawy tym czym sie zasluzyla dla polski, zlodziejska prywatyzacja.
          • sprawa_polska Re: Głównie wydarzy się to, że znajdą papiery na 14.11.06, 11:35
            I to jest niepokojące, ba to nie jest śmieszne, to przypomina znane mi
            powiedzenie - "daj człowieka a znajdę paragraf".

Słoń a .............
            • uchachany W końcu nie po to PiS "rzucił na odcinek" IPN-u 14.11.06, 12:04
              Kurtykę, żeby nie dostać w razie potrzeby kwitów na tego, na kogo trzeba!

sprawa_polska napisał:

> I to jest niepokojące, ba to nie jest śmieszne, to przypomina znane mi
              > powiedzenie - "daj człowieka a znajdę paragraf".
              >
              > Słoń a .............
      • wimsey Re: Sondaż: Gronkiewicz wygrywa w stolicy 14.11.06, 11:43
        BRAWO Azeta! Słuszna uwaga:
        GŁOSUJEMY, nie śpimy na laurach... No drugi raz nie wytniecie mi takiego numeru jak z Tuskiem, obywatele kochani, prawda?
    • raven40p Sondaze GW juz wychodza przez nos 14.11.06, 10:39
      znowu te sondaze, w ktore nikt nie wierzy. nastepna proba wplyniecia gw na
      niezdecydowanych, ktorzy ida za fala ;)))
      smutny to dzien dla warszawy bedzie, jezeli w ratuszu zasiadzie ktos taki jak
      waltz, wspolodpowiedzialna za zlodziejska prywatyzacje.
      • dundrub Re: Sondaze GW juz wychodza przez nos 14.11.06, 10:42
        lepszy marionetkiewicz ze sznurkami pzywiazanymi do raczek, nozek i glowki?
        lepszy czlowiek absolutnie podporzadkowany premierowi?
        przeciez nawet przy ogloszeniu wstepnych wynikow ustapil premierowi miejsca i wypowiedzial sie (jako
        kandydat na fotel prezydenta Wawy!!!!!!!) dopiero po nim! Jako zywo stanelo mi przed oczyma "Panie
        prezesie, melduje wykonanie zadania!!"
        • raven40p Re: Sondaze GW juz wychodza przez nos 14.11.06, 10:47
          to jest b. jednostronny punkt widzenia.
          mamy jeszcze w pamieci rzady pana piskorskiego. za panowania waltz nie bedzie
          inaczej. ale jezeli warszawiacy uwazazaja ze lepiej byc oszukiwanym i
          okradanym, prosze bardzo, znani jestesmy z tej cechy za granicami: madry polak
          po szkodzie (nawet w to watpie).
          • dundrub Re: Sondaze GW juz wychodza przez nos 14.11.06, 10:50
            oczywiscie Twoj punkt widzenia jest zdecydowanie wielostronny.. gratuluje ilosci stron i zdolnosci
            postrzegania ich w jednym czasie!

ps. czy pamietasz, kto pogonil i czyscil PO z Piskorskiego i jego ludzi? M.in. Gronkiewiczowa - ale to nie
            jest argument przeciwko Niej, prawda? Wiec nie jest wygodnym dla Ciebie patrzec na te strone
            rzeczywistosci.. hmm?
            • raven40p Re: Sondaze GW juz wychodza przez nos 14.11.06, 10:58
              jezeli znasz sie troche na polityce, powinienes wiedziec, ze ludzi
              skompromitowanych usowa sie nie dlatego ze sie jest samemu lepszym ale dlatego
              ze moze on szkodzic calemu ruchowi, calej partii.
              pan piskorski zostal usuniety dopiero wtedy kiedy miarka sie stanowczo
              przebrala a notowania byly bardzo niekorzystne. nie bylo innego wyjscia jak to
              wlasnie. wiec nie wychwalaj tutaj bohaterstwa tej pani. to bylo czyste
              wyrachowanie zeby nie stracic reszty wyborcow.
              oprocz tego oszczedz sobie osobistych uwag, bo sie znizasz od poziomu na ktorym
              nie bede z toba rozmawial.
              • dundrub Re: Sondaze GW juz wychodza przez nos 14.11.06, 11:11
                to co piszesz to niestety Twoje projekcje.. zakladasz zla wole Gronkiewiczowej i wyrachowanie zwiazane z
                usunieciem Piskorskiego.. Rozumiem, ze tak wlasnie wyrachowanie dzialaja Twoi idole - co potwierdzaja
                na kazdym kroku (vide wyrachowana akcja z dziadkiem Tuska - bezczelnie wyrachowana "ciemny lud to
                kupi", vide wyrachowane zawiazanie koalicji z przestepca.. vide ponowne przyjecie Leppera pod swoje
                skrzydla po slowach premiera "Nigdy wiecej nie bedziemy rozmawiac z ludzmi o watpliwej moralnosci").
                Projekcje.. projekcje.. projekcje...
                • raven40p Re: Sondaze GW juz wychodza przez nos 14.11.06, 11:24
                  do tej calej listy dodaj moze kilka niescislosci po z ostatniej kampanii
                  wyborczej oraz slynne juz klamstwa i pomowienia pana rokity.
                  kazdy medal ma dwie strony. ty masz swoje projekcje ja mam swoje i mnie to nie
                  widzi. ja nie widze swojej racji jak prawdy absolutnej w przeciwienstwie do
                  wielu po-wcow.
                  ciekaw jestem z kim sie zjednoczyloby po gdyby doszlo do wladzy, pomysl nad tym.
                  nie bedzie wielu opcji. prawdopodobnie wybor padnie na skompromitowanych i
                  skorumpowanych postkomuchow.
                  chce przez to powiedziec, ze pis nie mial wielu opcji a do tej najgorszej
                  zostal zmuszony na skutek przerwania rozmow koalicyjnych przez po.
                  oprocz tego odwrociles uwage od najistotniejszego problemu, o ktorym przedtem
                  wspomnialem, zaslugach pani waltz w projektowaniu i przeprowadzaniu
                  zlodziejskiej prywatyzacji, z ktorej dopiero pis probuje najwiekszych zlodziei
                  rozliczyc.
                  • dundrub Re: Sondaze GW juz wychodza przez nos 14.11.06, 11:27
                    coz.. pomysl z lodowka PO sciagnela z PISu, prawda? oczywiscie reklamowka PISu byla uczciwa i
                    prawdziwa, prawda?
                    Jakie to klamstwa i pomowienia Rokity? I to slynne... Zacytuj prosze...
    • aleksandra991 Sondaż: Gronkiewicz wygrywa w stolicy 14.11.06, 10:42
      Niezręcznie piszecie, że im starszy wyborca, tym bardziej popiera
      Marcinkiewicza. Popierają go głównie ludzie z niewielką orientacją polityczną,
      gorzej wykształceni. Jak zresztą cały PIS.
      • raven40p Re: Sondaż: Gronkiewicz wygrywa w stolicy 14.11.06, 10:53
        nie wiem skad bierzesz te dane. byc moze duza czesc elektoratu pis jest jak
        mniej wyksztalcona niz zwolennicy po, ale co to ma do orientacji politycznej.
        zeby rozumiec co jest dobre dla kraju i dla polakow nie trzeba studiowac
        politologii.
        to sa stereotypy u juz utarte przesady.
        rownie dobrze mozna powiedzie, ze po jest partia ludzi, ktorzy pod plaszczykiem
        otwartosci i nowoczesnosci zapominaja jakie sa najzywotniejsze interesy polakow
        i ogolnie polski.
    • amanasunta53 HGW kontynuacja linni ,,układu warszawskiego'' 14.11.06, 10:52
      Proszę zwrócic uwagę na istotny szczegół programu HGW.HGW chce ZADŁUZYĆ
      WARSZAWĘ!Marzą sie Hani kredyty z EBOIR ,,bardzo korzystne''-jak
      mawia.Prowizyjką do kieszonki.Szefowa (była)sprzątaczek i centralna
      rozdzielaczka długopisów(była) ma wielu kumpli w EBOIR.Uwaga!
      Punkt nr.2kamienica Walzów i jej zwrot.Ile jeszcze załapie HGW po
      przodkach,kiedy będzie tym mieniem zarządzać?Walze spokrewnieni z Wawelbergami
      czy Kronenbergami?
      I tak szczęście ,że to nie Łódź ,bo wyszło by na to ,że HGW jest
      spadkobierczynią Poznańskich,a ich było pół Łodzi.Uwaga !
    • maciek9940 Re: Sondaż: Gronkiewicz wygrywa w stolicy 14.11.06, 10:55
      Niech Zyje Marcinkiewicz Prezydent wszystkich CIEMNIAKOW !!!!!!!!!!!!!!!!

Jak w kraju CIEMNIAKI mają swojego prezydenta to dlaczego w Warszawie miałoby
      być inaczej??????????????????

Uprzejmie proszę ludzi normalnych: pojdźcie na wybory i oddajcie głos a wtedy
      odzyskamy stolicę z nieudolnych łap PIŚdziorów !!!!!

Nie zauważyliście, że Kaziu to też błazen z Kaczego kurnika????????
      Próbuje się przefarbować na NIE-PIŚiora ale nie można być aż takim głupcem aby
      w to wierzyć.
      • tomekk361 Re: Sondaż: Gronkiewicz wygrywa w stolicy 14.11.06, 11:06
        maciek9940 napisał:

> Niech Zyje Marcinkiewicz Prezydent wszystkich CIEMNIAKOW !!!!!!!!!!!!!!!!
        >
        >
        > Jak w kraju CIEMNIAKI mają swojego prezydenta to dlaczego w Warszawie miałoby
        > być inaczej??????????????????

hehehehehehe - jaśnie tfu oświecony POchwiarz się odezwał:P)))
        >
        > Uprzejmie proszę ludzi normalnych: pojdźcie na wybory i oddajcie głos a wtedy
        > odzyskamy stolicę z nieudolnych łap PIŚdziorów !!!!!
        >
        > Nie zauważyliście, że Kaziu to też błazen z Kaczego kurnika????????
        > Próbuje się przefarbować na NIE-PIŚiora ale nie można być aż takim głupcem
        aby
        > w to wierzyć.
    • towarzysz7 Sondaż: Gronkiewicz wygrywa w stolicy 14.11.06, 10:56
      Zawsze to samo z sondażamy wyborczymi na zamówienie konkretenej opcji
      politycznej, w tym przypadku lewicowego dziennika GW, który kiedyś się określał
      mianem centrowy. Sondaż z zmanipulowanymi pytaniami to jedno a rzeczywistość
      warszawska to drugie, czyli to się okaże za dwa tygodnie? Mylne jest dzielienie
      ludzi na bogatych i wykształconych ale za to mniej wrażliwych społecznie na
      ludzi tzw. niewykształconych z założenia bednych oraz przydzielanie ich
      określonej partii politycznej - bardziej liczy sie dla ludzi wiek,
      doświadczenie zawodowe i społeczne a przede wszystkim program wyborczy, który
      nie jest programem dla bogatych czy biednych ale dla całej lokalnej
      społeczności. W moim przekonaniu pozytywniejszy i bardziej prowarszawski
      program ma Marcinkiewicz i to on powinien wygrać dla dobra tego miasta.
      • tomekk361 Re: Sondaż: Gronkiewicz wygrywa w stolicy 14.11.06, 11:03
        Panie Kazimierzu - wygramy!!!! Wygramy z tym sepleniącym kaszalotem!!! Sondaz w
        gw? spokojnie, do obiektywnych oni nie należą!:P)
      • raven40p Re: Sondaż: Gronkiewicz wygrywa w stolicy 14.11.06, 11:14
        niestety, na skutek prowokacyjnej i konfrontacyjnej polityki po nie patrzy sie
        na programy polityczne, gospodarcze czy spoleczne, patrzy sie po prostu na
        partie. o cala reszte bedzie trzeba sie troszczyc jak sie zdobedzie wladze. nic
        nowego, tak to funkcjonowalo do tej pory i jak widac bedzie funkcjonowalo w
        przyszlosci.
    • ferrment Re: Żydówka prezydentem stolicy 14.11.06, 11:01
      Przestań się brzydko bawić;-)

> Żydówka prezydentem stolicy.
      > Hańba, hańba, hańba.
      > Wstyd, wstyd, wstyd.
    • news4us PO+SLD=H.G.W. 14.11.06, 11:07
      a jak bedzie? HGW!
      • pis_dolot a może CH.G.W. nieuku...? 14.11.06, 11:18
        masz problemy z ortografią głąbie???
        • raven40p Re: a może CH.G.W. nieuku...? 14.11.06, 11:30
          masz problem ze zrozumieniem bez ortografii glabie?
          • dundrub Re: a może CH.G.W. nieuku...? 14.11.06, 11:33
            Wlasnie w tym rzecz.. Zrozumial pomimo bledu ortograficznego.. I poprawil adwersarza jednoczesnie
            wyrazajac, za kogo Go uwaza stosujac kapusciana metafore (trudne slowo).
            • raven40p Re: a może CH.G.W. nieuku...? 14.11.06, 11:39
              dokladnie znizasz sie na ten sam poziom, co on.
              • dundrub Re: a może CH.G.W. nieuku...? 14.11.06, 11:44
                Coz.. jesli moj komentarz ma wg Ciebie swiadczyc o tym, ze zgadzam sie z nazwaniem kogokolwiek
                "Glabem" - wspolczuje Ci...
                • raven40p Re: a może CH.G.W. nieuku...? 14.11.06, 11:57
                  kolego, wspolczuc moze takim jak ty albo ten, ktory te wymiane zdan rozpoczal.
                  nie wysilaj sie, twoje proby sprowokowania mnie mozesz sobie darowac zarowno w
                  tym jak i w innych watkach.
                  powiem dobitniej zdejmij moze klapki z oczu. moze zobaczysz rowniez cos innego
                  niz wlasny wspanialy obaz.
                  • dundrub Re: a może CH.G.W. nieuku...? 14.11.06, 12:01
                    Raven.. ani mi w glowie prowokowac kogokolwiek.. Oceniasz mnie nie wiedzac co mam na mysli.. i
                    przypisujesz mi oceny i orazy, ktorych we mnie nie ma.. Wspolczuje...
                    • dundrub errata 14.11.06, 12:02
                      orazy = obrazy
                    • raven40p Re: a może CH.G.W. nieuku...? 14.11.06, 12:32
                      znowu te insynuacje i prowokacje.
                      ty chyba naprawde nie masz przegladu co jest zawarte w twoich slowach.
                      oceniam cie wg twoich slow, kolego ani wiecej ani mniej, tylko to co jest w
                      nich zawarte. twierdzac, ze nie wiem co jest w nich zawarte, insynuujesz, ze
                      jestem jakims glupkiem i to jest dokladnie to o czym mowie.
                      jezeli masz cos innego na mysli, wyrazaj sie jasniej, moze tak zebys ty rowniez
                      siebie zrozumial a nie oczekiwal tego tylko od innych.
                      • raven40p Re: a może CH.G.W. nieuku...? 14.11.06, 12:35
                        oprocz tego, tobie rowniez nie zaszkodzi poznanie pewnych prawidlowosci
                        prowadzenia dialogu i dyskusji.
                      • dundrub Re: a może CH.G.W. nieuku...? 14.11.06, 12:59
                        Coz.. niedoskonalosc komunikacji werbalnej polega miedzy innymi na tym, ze za jej pomoca mozemy
                        przekazac (wg roznych badan do 30% calej tresci) reszta zawarta jest pomiedzy slowami - w tonie
                        naszego glosu, w gestach, w pozycji ciala itd... Jelsi brak nam tych danych - projektujemy "co autor
                        mial na mysli"..

Tak wiec pora na "jak krowie na rowie":

Piszac swoj post - przeczytaj go prosze uwaznie:

"Wlasnie w tym rzecz.. Zrozumial pomimo bledu ortograficznego.. I poprawil adwersarza jednoczesnie
                        wyrazajac, za kogo Go uwaza stosujac kapusciana metafore (trudne slowo)."

Wypowiedzialem sie o pis-dolocie... co Ty zrobiles?

"dokladnie znizasz sie na ten sam poziom, co on."

Ze niby tez mysle o news4us, ze jest glabem? Wcale a wcale.. Tlumaczylem jedynie cos Tobie.. nikogo
                        nie obrazajac i nic nie insynuujac..
                        Doszukales sie insynuacji? Doszukales sie obrazy?

Polecam lekture: Projekcje - oto link: pl.wikipedia.org/wiki/Projekcja_%28psychologia%29

Pozdrawiam!
                  • pis_dolot ty nie denerwuj tylko ćwicz ortografię i gramatykę 14.11.06, 12:39
                    to żenujące, że taki rzekomo patriota jak ty robi proste błędy w ojczystym jezyku...
                    • raven40p Re: ty nie denerwuj tylko ćwicz ortografię i gram 14.11.06, 12:42
                      i znowu glupia odzywka. to nie ma nic wspolnego z patriotyzmem. to sa fakty, o
                      ktorych napisalem.
                      jezeli tego nie zrozumiales powiem to dobitniej.
                      bardziej zenujaca od kilku bledow jest twoja glupota. bo jak dobrze zauwazyles
                      pisac mozna sie nauczych, ale rozumu to ci juz nie przybedzie.
                      • pis_dolot ty się niestety nie możesz nauczyć i to świadczy.. 14.11.06, 12:49
                        ...o twym niziutkim poziomie intelektualnym i rozumku malutkim. Z pewnością wystarczy ci on do popierania obecnej koalicji, ale na więcej cię juz nie stać.

i nie sil się już na odpowiedż - nie chce mi sie już z tobą gadać...
                        • raven40p Re: ty się niestety nie możesz nauczyć i to świad 14.11.06, 13:18
                          ostatnie slowo musi do ciebie nalezec, nawet za cene jeszcze wiekszej bzdury.
                          jak ktos moze oceniac poziom innych, jezeli sie sam znajduje na dole skali ;)
                          • dundrub Re: ty się niestety nie możesz nauczyć i to świad 14.11.06, 13:26
                            raven40p napisał:

> ostatnie slowo musi do ciebie nalezec, nawet za cene jeszcze wiekszej bzdury.
                            > jak ktos moze oceniac poziom innych, jezeli sie sam znajduje na dole skali ;)

napisales to po to, by miec ostatnie slowo? ;)

pozdrawiam
              • pis_dolot nie na poziom tylko do poziomu głąbie... 14.11.06, 11:48
                ...naucz się języka polskiego-zasad ortografii i gramatyki, bo jestes żałosny jak narazie...
                • raven40p Re: nie na poziom tylko do poziomu głąbie... 14.11.06, 12:24
                  w czym jestem zalosny, kolego, w tym ze od czasu do czasu jakies slowo
                  przekrece albo przecinka zapomne.
                  zdradze ci tajemnice. od 20 lat prawie mieszkam za granica mimo wszystko
                  posluguje sie jezykiem polskim, ja rowniez dwoma innymi z podobna swoboda.
                  przeczytaj sobie cala dyskusje od poczatku i twoje wstawki.
                  jedyne co udowodniles do tej pory to jest to ze obrazasz innych z blachego
                  powodu a wlasciwie bez powodu. niewiele wiesz na temat kultury prowadzenia
                  dialogu. poczytaj o tym.
                  ja takie rzeczy potrafie zauwazyc gdyz mam z tym do czynienia na codzien
                  glownie zawodowo.
                  jak czytam takie wypowiedzi jak twoje, to JA mam prawo myslec ze to ty jestes
                  zalosny.
                  • dundrub Re: nie na poziom tylko do poziomu głąbie... 14.11.06, 13:03
                    > zdradze ci tajemnice. od 20 lat prawie mieszkam za granica

Zdradze ci tajemnice.. Jesli tyle lat mieszkasz za granica - moim zdaniem powinienes zostac pozbawiony
                    praw wyborczych. Nie chce, by o moim losie - o moim domu decydowal czlowiek, ktory pracuje dla
                    innego kraju i w kraju placi podatki. Moim zdaniem kazdy ma prawo wybrac swoje miejsce na Ziemi - ale
                    z pelnymi tego konsekwencjami. W mysl przyslowia - "Nieobecni nie maja racji"
                    • dundrub errata 14.11.06, 13:04
                      (...) i w innym kraju placi podatki (...)
            • pis_dolot raven40p nie zrozumie Twego posta... 14.11.06, 11:41
              użyłeś aż dwóch trudnych słów: adwersarz i metafora...

on jest na poziomie "H"...bez CH jak narazie.
              • raven40p Re: raven40p nie zrozumie Twego posta... 14.11.06, 11:51
                ufffffffffffffffffff.
                towarzystwo wzajemnej adoracji (wow sam sie sobie dziwie - tyle trudnych slow).
                moje uznanie, jak widac mozna sie zawsze czegos za darmo nauczyc, nawet na moim
                poziomie.
    • jerzy-j Chłystek z gorzowa do gorzowa! Nie do Stolicy! 14.11.06, 11:25
      • grzesiekgrzesiek jeśli on do Gorzowa, to HGW do Izraela 14.11.06, 11:35
        jeśli on do Gorzowa, to HGW do Izraela
        • dundrub Re: jeśli on do Gorzowa, to HGW do Izraela 14.11.06, 11:36
          A "Grzeski" do opakowania i na polki!
        • koloratura1 Re: jeśli on do Gorzowa, to HGW do Izraela 14.11.06, 11:53

> jeśli on do Gorzowa, to HGW do Izraela

Nie musi. Jeśli przegra, spokojnie zostanie sobie w parlamencie. Jest posłem na
          Sejm.

A Kazio się mandatu zrzekł, gdy go mianowano komisarzem Warszawy.
          Czy znajdzie robotę w jakiejś podstawówce w Warszawie?
          Chyba, że - w ramach "taniego państwa" - Jarek jakąś dobrze płatną fuchę dla
          niego w Warszawie stworzy...
      • postant Re: Chłystek z gorzowa do gorzowa! Nie do Stolicy 14.11.06, 11:36
        Tylko bez takich! Nie obrażaj mojego miasta, zatrzymajcie go sobie w tej Waszej
        stolicy, my tego renegata w Gorzowie nie chcemy.
        • maria333 Re: Chłystek z gorzowa do gorzowa! Nie do Stolicy 14.11.06, 11:37
          postant napisał:

> Tylko bez takich! Nie obrażaj mojego miasta, zatrzymajcie go sobie w tej
          Waszej> stolicy, my tego renegata w Gorzowie nie chcemy

No dobra, ty bierzesz Kaczory, my zatrzymujemy Kazia.

Deal? ;))
          • postant Re: Chłystek z gorzowa do gorzowa! Nie do Stolicy 14.11.06, 11:46
            Nie, nie, za Kazia aż dwa Kaczory? Weźmiemy tylko jednego, ale tego trzeciego
            bliźniaka. Wprawdzie jest już u nas stacja kolejowa, ale przydałoby się jeszcze
            lotnisko.
          • grzesiekgrzesiek Brać to możesz do buzi 14.11.06, 11:50
            Brać to możesz do buzi
          • sprawa_polska Re: Chłystek z gorzowa do gorzowa! Nie do Stolicy 14.11.06, 11:53
            Jesli się mogę wtrącić to to proponuję - Madagaskar ale nie dla trójki, ale co
            najmniej setki.
            I Gorzów i Warszawa uratowane, a Madagaskar cóż - "kraina skwarna, gwarna ...."
            więc i może i charaktery się zmienią.\

Słoń a .........
            • koloratura1 Re: Chłystek z gorzowa do gorzowa! Nie do Stolicy 14.11.06, 11:58
              sprawa_polska napisał:

> Jesli się mogę wtrącić to to proponuję - Madagaskar ale nie dla trójki, ale co
              > najmniej setki.
              > I Gorzów i Warszawa uratowane, a Madagaskar cóż - "kraina skwarna, gwarna ...."
              > więc i może i charaktery się zmienią.\

W piosence było "kraina skwarna, parna (nie - gwarna!), Afryka na wpół dzika
              jest..."
              • sprawa_polska Re: Chłystek z gorzowa do gorzowa! Nie do Stolicy 14.11.06, 12:01
                no cóż pamięć już nie ta, masz rację - parna (!), pozdrawiam.
            • grzesiekgrzesiek [...] 14.11.06, 12:01
      • raven40p Re: Chłystek z gorzowa do gorzowa! Nie do Stolicy 14.11.06, 11:42
        wow, jak widac sami swiatowcy w tej stolicy. cala reszta swiata to nieuki,
        glaby i chamy ;)))
        • sprawa_polska Re: Chłystek z gorzowa do gorzowa! Nie do Stolicy 14.11.06, 11:57
          cóż, ale ze stanem faktycznym trudno polemizować. Rozumiem, że to dla ciebie
          przykre,ale cóż ..........
          • raven40p Re: Chłystek z gorzowa do gorzowa! Nie do Stolicy 14.11.06, 12:39
            przykre?
            sam pochodze z warszawy (urodzilem sie tam). teraz mieszkam za granica w troche
            wiekszym miescie o bogatej historii, tradycjach i kulturze.
            przykro mi nie jest na pewno, ale bardziej jest to dla mnie zenujace, gdy
            slucham takich wypowiedzi jak twoja.
        • koloratura1 Re: Chłystek z gorzowa do gorzowa! Nie do Stolicy 14.11.06, 12:00
          raven40p napisał:

> wow, jak widac sami swiatowcy w tej stolicy. cala reszta swiata to nieuki,
          > glaby i chamy ;)))

Jak żeś do tego doszedł?!
          Szczególnie, że w dyskusji - jak zauważyłam - wypowiadają się mieszkańcy różnych
          miejscowości.
          • raven40p Re: Chłystek z gorzowa do gorzowa! Nie do Stolicy 14.11.06, 12:44
            wystarczy przeczytac tytul ;)))
      • uomonuovo To Barbapapa niech wraca do Plocka 14.11.06, 18:06
        Ale to jest nieprzyjemny babsztyl.
    • gekon1979 konczy sie bezprawne zawlaszczenie stolicy 14.11.06, 11:27
      przez pisuar, samozwanczy po prezydenta kazio pacynkiewiczu pal wrotki!!!!
      • tomekk361 konczy sie bezprawne zawlaszczenie przez PO 14.11.06, 11:46
        HGW jednym słowem Hania Gó.. Wie!
        Precz z POchwiarzami!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        • gekon1979 Re: konczy sie bezprawne zawlaszczenie przez PO 14.11.06, 11:51
          > Precz z POchwiarzami!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          nie lubisz pochew?? no tak, wolisz odbyty innych chlopcow jak twoj wodz jaro :D
          • tomekk361 Re: konczy sie bezprawne zawlaszczenie przez PO 14.11.06, 11:57
            gekon1979 napisał:

> > Precz z POchwiarzami!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
            > !!!!
            > nie lubisz pochew?? no tak, wolisz odbyty innych chlopcow jak twoj wodz
            jaro :
            > D

uwielbiam vaginy ale nie brudne pochwy :P)
        • grzesiekgrzesiek Precz z Po-chwiarzami 14.11.06, 11:51
          Precz
          • sprawa_polska Re: Precz z Po-chwiarzami 14.11.06, 12:08
            Jeszcze raz ci zadedykuję (mam nadzieję, ze pan Sztaudyngier wybaczy):
            - Grześ w obliczeniach popełnił błąd
            - sam jego ofiarą padł
            - myślał, że płynie pod prąd
            - tyczasem siusia pod wiatr.

Słoń a ...............
            • sprawa_polska Re: Precz z Po-chwiarzami 14.11.06, 12:25
              - Tymczasem siusiał pod wiatr.

Spieszyłem się - przepraszam.
            • raven40p Re: Precz z Po-chwiarzami 14.11.06, 12:48
              jak na razie to grzes i jemu podobni sikaja z wiatrem i to w kierunku po ;)))
              • dundrub Re: Precz z Po-chwiarzami 14.11.06, 13:08
                swiadczy o tym porazajacy wynik LPR (czyt. Weszpolakow)
                • raven40p Re: Precz z Po-chwiarzami 14.11.06, 13:23
                  najczestszym zarzutem stawiamny pis-owi jest jego rzekomy populizm. jezeli sie
                  poczyta jakimi nazwami, przymiotnikami sie piowocow traktuje, ma sie raczej
                  odmienne wrazenie, albo przynajmniej takie, ze ci co najglosniej krzycza nie
                  wiedza na czym populizmm polega ;)
                  • dundrub Re: Precz z Po-chwiarzami 14.11.06, 13:27

ciekaw jestem Twojej definicji populizmu..
                    • raven40p Re: Precz z Po-chwiarzami 14.11.06, 14:02
                      odsylam do innych zrodel niz google ;)
                      bardzo pouczajaca jest np definicja w wikipedii.
                      • dundrub Re: Precz z Po-chwiarzami 14.11.06, 14:42
                        znam definicje "ksiazkowe"
                        pytalem o Twoja definicje.. tej nie znajde w Wikipedii, prawda?
            • grzesiekgrzesiek Nie powtarzaj się dupku 14.11.06, 12:58
    • sothis666 Remember Włoszczowa 14.11.06, 11:47
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3734488.html
      Rodacy z Warszawy, pozamiatajcie ten caly pis, żeby śladu nie zostało.
      Przed Wami jesczez tylko 2 tygodnie krętactwa.

We Wroclawiu gdy widać było że ich kandydat ma poparcie jak blad statystyczny, wycofali go za 5 dwunasta i 'poparli' urzedujacego prezydenta. Teraz kaziu m. wciska w żywe oczy ze we Wro wygrał 'kandydat z poparciem pis', rzyg-rzyg, terefere. Na szczescie jest po wszystkim i w radzie miasta tez sa nikim.
      Wroclaw pis-free, czego i stolicy życzymy:)

ps. a zdesperowana czesc pisowców nie miala kogo skreslac i wybrala lpr, LOL:)

Wszyscy na Was liczymy:)

• koloratura1 Warszawiacy, cała Polska na Was patrzy!!!!!!!! 14.11.06, 12:05
        sothis666 napisał:

>
        > Rodacy z Warszawy, pozamiatajcie ten caly pis, żeby śladu nie zostało.
        > Przed Wami jesczez tylko 2 tygodnie krętactwa.
      • grzesiekgrzesiek sothis666 palant jesteś 14.11.06, 12:05
        Opierasz się na tym co napisze gazeta
        • sothis666 Re: sothis666 palant jesteś 14.11.06, 12:37

> Opierasz się na tym co napisze gazeta

Biore ci ja 'nasz dziennik' a tam... te same wyniki wyborow.
          Ale wybaczam Ci inwektywy: to musi by stres, budzisz sie w poniedzialek a tu nagle kraj pelen zomowcow, agentow, komuchow, zydow... I jeszcze sie sami do wladz powybierali.
          Cóż, bad luck. Ale się przyzwyczaisz:)
          • grzesiekgrzesiek sothis666 urojenia masz 14.11.06, 12:57
      • adas313 Re: Remember Włoszczowa 14.11.06, 13:38
        Zresztą Dutkiewicz kontynuuje tak naprawdę rzady prezydenta Zdrojewskiego.
        Z jakiej partii jest ten ostatni, no jakiej?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka