Dodaj do ulubionych

Marcinkiewicz: Niechęć PO do PiS elementem kamp...

15.11.06, 20:06
Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • skubi6 Taki argument dla Hani... 15.11.06, 20:20
      Przepraszam, że sam sobie odpowiadam, ale taki argument dla HGW: Marcinkiewicz
      już był premierem (przynajmniej na papierze) i wtedy koalicja PO-PiS nie
      udała się.

Wniosek: jeśli ktoś chce takiej koalicji w Warszawie, to trzeba odsunąć Kazia,
      bu już wiemy, że z Kaziem nie pójdzie. Ja raczej nie lubię PiS i z tego
      powodu Kazia nie popieram, ale ktoś, kto chce POPiSu też nie powinien na
      niego głosować.

A PiSu nie lubię dlatego, że... www.skubi.net/pis.html

• chirlider Re: Taki argument dla Hani... 15.11.06, 20:29
        trudno nie zapomnieć że Kazik to tylko figurant.
        Ot co.
        • zupa_wolowa Haniu, wyjdź za Kazia! 15.11.06, 20:48
          ...żonę już odesłał do Gorzowa.
          • norton2005 Powrót Millera i jego ludzi 15.11.06, 20:54
            Gronkiewicz-Waltz konsekwentnie będzie umacniać postkomunistów. Olejniczak i
            Miller zacierają ręce.
            • camell_ek Re: Powrót Millera i jego ludzi 15.11.06, 21:01
              bla bla bla
              gdzie nie spojrzec tam komunisci, juz daj sobie spokoj, czy Olejniczak to tez
              komunista? Ile mial lat w 1989?
              camell.blox.pl
              • tancezr +++ Marcinkiewicz Yes Yes Yes - Hania No No No 15.11.06, 21:29
                +++ Marcinkiewicz Yes Yes Yes - Hania No No No
                • centrolew To oczywiste, że POPiS sie dogada 15.11.06, 21:38
                  To jest najbardziej oczywiste, że POPiS się w Warszawce dogada. W centrali
                  pokłócili się o stołki. Teraz też to jest możliwe, bo już PO mówi o kolalicji
                  nieformalnej - tzn. my bierzemy stołki, a wy nam do umożliwiacie. Totalna
                  hipokryzja i zakłamanie.

Ja już raczej popieram kandydata pacynke - przynajmniej sytuacja będzie
                  klarowna, kto za co odpowiada. Lewicy na pewno koalicja z liberałami nie wyjdzie
                  na dobrze. Już i tak za bardzo zbliżyli się do biznesu, żeby teraz kandydatkę
                  bankowości popierać. Niech powstanie POPiS, tak jak tego chcieli wyborcy.

A w czym HGW się różni od Marcikiewicza - że nie jest z PiS'u? To taki sam chory
                  i promoherowy układ, tyle że reprezentujący biznes... A jak tak bardzo kochają
                  na lewicy HGW to niech się lepiej zapiszą do PO. Ludzie, którym bliskie są
                  ideały sprawiedliwości społecznej nigdy nie powinni popierać HGW.
                  • esperanta Re: To oczywiste, że POPiS sie dogada 15.11.06, 21:47
                    Nie zgadzam sie. W moim odczuciu poglady HGW i PO sa jednak zdecydowanie
                    znosniejsze od PISu i jego kompanii. Nawet podczas debat pomiedzy trzema
                    kandydatami to sie czulo.
                    Oczywiscie jezeli PO zbrata sie z PISem po wyborach, to juz ich wiecej nie
                    popre. Ale na razie uwazam, ze my, ktorzy glosowalismy na Borowskiego
                    powinnismy teraz poprzec HGW.
                    Oczywiscie sam Kazio jest niegrozny i nawet dosc sympatyczny, ale trzeba
                    pamietac: on zrobi wszystko, co mu kaza Kaczki! Jesli kaza mu odejsc ze
                    stanowiska i obsadza je jakims Wierzejskim, to on to zrobi bez mrugniecia!
                    Pozdrawiam
                    • plaszcz _zobacz nowe plakaty Marcinkiewicza >> 15.11.06, 22:04
                      Zobacz >> nowe plakaty Marcinkiewicza
                      -
                      Seksmisja Leppera
                      • krychola Przejezdny ma namawiać Warszawiaka na to aby 15.11.06, 22:30
                        głosował na niego?! Tak chce Marcinkiewicz aby go poparł Borowski! Czy może na
                        to liczyć?
                        • powrut.pzpr Waltz + Bermann = Sami Swoi :)!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 15.11.06, 23:14
                          .
                          • uchachany Raczej niech ojczyste szambo 15.11.06, 23:33
                            nadal w smrodu tkwi okowach,
                            niż by w zgodzie z Janem Marią
                            przyszło go skanalizować!!
                            • my.chcemy.sb.cji Re: Waltz + Bermann = Sami Swoi :)!!!!!!!!!!!!!!! 16.11.06, 00:23
                              swojak11 napisał:

> Hajka dostanie poparcie od Borowskiego vel Berman
                              > Żydostwo się poprze ale Polacy zwycięża !

2/3 obecnych mieszkańców Wa-wy to potomkowie
                              sprowadzonych tu przez bolszewię uboli :(

nie dziw, że tak dużo głosuje
                              na bermana i walca :(

• lebierre PO chce reformowac z SLD??? Chyba podzial KASY!? 16.11.06, 22:38
                                Jarek mial racje PO coraz bardziej jest 'tam gdzie stalo ZOMO' i ich mocodawcy,
                                ktorym w kazdym systemie dobrze sie wiedzie bo maja gladka gadke i elastyczne
                                poglady. Najsmieszniejszy jest 'prawicowiec' Rokita - ambicjonat zakiwal sie na
                                smierc! Ostatnio juz nawet nic nie gada. Tak sie odgrazal ukladowi, a tu
                                przyjdzie sciskac sie z Borowa! Ha, ha! No ale jak Schetyna kaze...
                  • realista30 Re: To oczywiste, że POPiS sie dogada 15.11.06, 22:21
                    "To taki sam chory i promoherowy układ, tyle że reprezentujący biznes". Normalnie dreszczy dostaje slyszac,ze cos jest chore. Slowo wytrych, ktore nic nie oznacza a niby wszystko ma zasugerowac i wytlumaczyc. Po drugie - kiedy w koncu solidarni z kaczorami, socjalistami, roznymi cudakami zrozumieja skad sie w kasie panstwa biora pieniadze. Bezdeomni sie zrzucaja ? Bazrobotni daja na autostrady, szkoly szpitale itd ? No jasne, ze nie. Pieniadze, poza sfera budzetowa, ktora raczej jest przez Skarb Panstwa regularnie skubana z kasy, daja przedsiebiorcy - wlasnie biznes, tak znienawidzony przez nieudacznikow, ktorym sie nie chce wziac do roboty. Polityka solidarnego panstwa powinna wiec polegac na stworzeniu takich regulacji, zeby przedsiebiorcom nie tylko oplacalo sie tworzyc miejsca pracy, ale zeby nawet nie oplacalo im sie tych miejsc nie tworzyc. I niech nawet jeden z drugim kapitalista zarobi dwa razy tyle, co dotychczas. Wisi mi czy ma na koncie 100 baniek czy dwiescie. Wazniejsze jest, ze z urzedu pracy zniknie 200 ludzi. A ty centrolew w ogole wytlumacz, jak rozumiesz sprawiedliwosc spoleczna ? Bo cos mi sie zdaje, ze tak jak Adas Lipinski, ktory chce weksle SO splacac pieniedzmi podatnikow.
                    • zyks Koalicja PiS z PO?!! Przecie Rokita to zbrodniarz! 15.11.06, 23:23

• uchachany Kto z Rokitą - tym zbrodniarzem - 15.11.06, 23:42
                        w samorządzie chce współdziałać -
                        ten jest antypolskim gadem
                        co mu w duszy kwitnie zdrada!
                    • esperanta Re: To oczywiste, że POPiS sie dogada 15.11.06, 23:58
                      Z wiekszoscia Twojej wypowiedzi sie zgadzam. Ja tez uwazam, ze przedsiebiorcy
                      powinni miec dane szanse, bo to oni daja prace i napedzaja gospodarke. Z
                      drugiej strony jednak, nie nalezy zaniedbywac pomocy spolecznej, w koncu tak
                      sie dzieje w kazdym cywilizowanym spoleczenstwie.
                      Ja jednak sklonna jestem bardziej poprzec lewice niz PO nie z powodow ich
                      planow gospodarczych. Uwazam po prostu, ze reprezentuja oni najbardziej
                      normalny sposob myslenia - nie beda podlizywac sie Kosciolowi, nie beda
                      zaostrzac praw aborcyjnych i ograniczac wolnosci spolecznej, nie beda
                      przesladowac zadnych grup spolecznych, ani bratac sie z nacjonalistami.
                      Ktos moze powie, ze juz mieli szanse, i nie wyszlo im zbyt dobrze. Zgoda, ale
                      nie bylo az tak beznadziejnie jak za PISu! A PO? Jak na moj gust troche za
                      blisko PISu...
                      Tym nie mniej zamierzam glosowac na HGW, bo to zdecydowanie mniejsze zlo niz
                      marionetka PISu.
                    • anulka-26 Re: To oczywiste, że POPiS sie dogada 16.11.06, 00:04
                      ja powiem jedno
                      pracuję w urzędzie jestem załamana poziomem tych k\ludzi ich niekompetencja i
                      tym ze tzraba głaskac po głwoei panią taką i taką pzrepsiy pzrepisami ale co
                      sie nie zrobi aby coś zrobić
                      nie wiem
                      mnie śmieszy tylko stwierdzenie pani Hani obligacje pzrcyhodowe pzrepraszam a
                      kiedy obligacja jako dłuzny papier watrtosciowy jest przychodem dla miasta w
                      długim okresie to chyab jakiś niedorzeczny absurd....
              • zygpot Re: Powrót Millera i jego ludzi 15.11.06, 22:23
                Tak, Olejniczak jest to człowiek o mentalności komunisty tak jak zresztą całe
                SLD. Dowody proste: obrona twardogłowych komunistów takich jak np. komunista
                Jaruzelski lub komunista Kiszczak; opinia SLD na temat komunizmu w Polsce;
                złodziejstwo zgodnie ze słowami Dostojewskiego "im większy socjalista tym
                większy złodziej" ("Biesy" - piękna krytyka socjalistycznych utopii). PO
                wchodząc w układy z SLD udowodni, że jest partią łże-liberalną.
                • lwowiak5 Re: Powrót Millera i jego ludzi 15.11.06, 23:07
                  zygpot,co ty jełopie opowiadasz,widać wyrażnie że twoja mętalność bolszewika
                  niema granic.
            • magz_pl Re: Powrót Millera i jego ludzi 15.11.06, 21:02
              Platforma Oszustów i Gronkiewicz mają przecież swój żelazny elektorat:

I DEPARTAMENT SB W BANKACH III RP

www.abcnet.com.pl/pl/artykul_zas.php?art_id=256&w=n&token=[/url]
            • vas-b Re: Powrót Millera i jego ludzi 16.11.06, 06:07
              Myalalem,ze nic gorszego nie moze nas spotakac jak rzady lewicy,jednak
              moze.rzady gomulszczyzny pod nazwa pis,obecna lewica w porownani z gomulka maja
              wicej patriotyzmu oglady,gomylka byl figurantem rady rad a marcinkiwicz
              figurantem rady braci,chcecie miec prezydenta pajaca i poslusznego figuranta to
              glosujcie na kazia,czy zawsze do Warszawy prezydenta trzeba przywozic w teczce
              jak by nie bylo prawdziwych warszawiakow
          • troll7777 Kazio ma wyraz twarzy Sylasa z Opus Dei... 15.11.06, 23:30
            jakby mu sie cilica w 4 litery za mocno wpiela... hahahaha! zmiencie foto bo
            mnie zauroczy! haha haha!
          • maxlowe11 Re: Haniu, wyjdź za Kazia! 15.11.06, 23:35
            zupa_wolowa napisał:

> ...żonę już odesłał do Gorzowa.

z takim dowcipen, ten Narod juz nie zginie.
            Klade sie spac spokojnie...
        • wally12 Re: Taki argument dla Hani... 16.11.06, 05:55
          chirlider napisał:

> trudno nie zapomnieć że Kazik to tylko figurant.
          > Ot co.
          A Hania to samodzielny Mąż (żona?) Stanu???
      • gg1968 Kazio to pacynka Kaczyńkich 15.11.06, 20:32
        zrobi to co mu każą. Jak JK powie, że Kazio powinien wyjechać (powiedzmy na
        placówkę do Bangladeszu ) to Kaziu zostawi Warszawę i wyjedzie ... a Kaczyński
        ustawi swojego komisarza. Warto o tym pamiętać...
        • tancezr Kazio to nie pacynka Kaczyńkich 15.11.06, 21:29
          Udowodnil to juz nie raz
          • chirlider Kazio to nie pacynka Kaczyńkich tylko marionetka 15.11.06, 21:31
            nie no na pewno Kazio to nie pacynka - Kazio jest marionetką
          • chirlider i udowodnił 15.11.06, 21:32
            nie no na pewno Kazio to nie pacynka - Kazio jest marionetką
            Udowodnil to juz nie raz

tancezr napisał:

> Udowodnil to juz nie raz
        • plaszcz Jak Kazio przegrywa to chce się bratać :) 15.11.06, 21:32
          a tak to byl zosia samosia, myślał że jest premierem a właściwie to nim nigdy nie był ;)
        • cortez_i_pizarro A czyja pacynka jest Hiena? 16.11.06, 04:37
          miedzynarodowej finansjery? miedzynarodowki "swocjalliberalno-masonskiej"?
          Mosadu?

Wszystkie drogi prowadza do...pewnego kraju na Bliskim Wschodzie...
      • douglasmclloyd Re: Taki argument dla Hani... 15.11.06, 20:47
        Marcinkiewicz: Koalicja PO-PiS będzie mogła zrobić "absolutnie wszystko"

W Sejmie tez moglaby zrobic wszystko ale PiS sie wypial i wybral sobie
        przyjaciol z Samoobory.
      • jardo-g Re: Taki argument dla Hani... 15.11.06, 21:39
        ja krórko - jeśli PO będzie reaktywować popis na szczeblu lokalnym w Warszawie,
        to mój głos na HGW przyszłą niedzielę będzie moim ostatnim głosem na kandydata
        PO. A zawsze głosowałem na UD, KLD, potem UW a nastęonie PO. Nie życzę sobie
        flirtów moich reprezentantów z kartoflami.
        • esperanta Dokladnie! 15.11.06, 21:42
          Mam te same odczucia. Jesli PO zbrata sie z PIS-em, poczuje sie oszukana!
        • zygpot Re: Taki argument dla Hani... 15.11.06, 22:30
          Współczuję wyborów. Pewnie dodasz że masz poglądy liberalne. Nie okłamuj
          siebie. Nie rozumiesz słowa "liberalizm" w klasycznym rozumieniu (vide Smith).
          Wolność to odpowiedzialność. Niestety partie na które głosowałeś w większości
          reprezentowały tzw. prymitywny bezrefleksyjny liberalizm oparty na
          zasadzie "róbta co chceta". PO takimi wyborcami nie ma się czym szczycić.
          • jardo-g Re: Taki argument dla Hani... 15.11.06, 22:53
            facet - ja głosowałem przeciwko PiS.
          • jardo-g Re: Taki argument dla Hani... 15.11.06, 22:55
            znawca się znalazł.....
          • zenutek Zygpot - to dla Ciebie 16.11.06, 01:15
            Zygpot - wolność to wolność, odpowiedzialność to odpowiedzialność.... Każdy
            człowiek powinien być wolny, ale także i odpowiedzialny.... Liberalizm - to
            odpowiedzialna wolność.... nie można odcinać wolności od odpowiedzialności...
            Jeśli chcesz powoływać się na Smitha (bardzo często w jego Instytucie gościł
            ostatnio Lepper), więc nie ośmieszaj się cytowaniem jego teorii... Słowo
            liberalizm oznacza wolny wybór człowieka w tym co chce robić, co chce mówić,
            kim chce być.... nie zwalnia to od odpowiedzialności za to co się robi, mówi,
            za to kim chce się być.... Odpowiedzialność trzeba ponosić osobiście za swoje
            czyny, chyba, że chcemy zmierzać do odpowiedzialności zbiorowej (vide:
            komunistycznej), którą już przez 45 lat przerabialiśmy.... Czyżby do tego
            prowadził nas nasz przywódca duchowy - "same dobro"????? Nieśli tak, to wróć
            pamięcią do tamtych lat, do odpowiedzialności zbiorowej i odpowiedz sobie na
            pytanie: czy obecnie nas na to stać?????
        • dijkman Re: Taki argument dla Hani... 16.11.06, 00:39
          Dlaczego przestałeś głosować na UW? Jakie ta partia popełniła błędy?
          A może to był tylko tzw. owczy pęd?
          Na pewno mnie nie przekona argument o marnowaniu głosów.
          Teraz chyba już widać czyj głos był stracony. Po roku koszmarnych rządów
          braci Kaczyńskich PO zdobyła ledwie 3% przewagi nad PiS-em. Kiepściunio.
          • jardo-g Re: Taki argument dla Hani... 16.11.06, 00:48
            po prostu się rozpadli - częśc członków stworzyło PO, a ja wybrałem to bardziej
            prawe skrzydło...

• troll7777 panie Morcinkiewicz: gwaltem ich Pan bierz! 15.11.06, 22:36
        a nie sie beda pisdki dziewicze opierac maczowi latynoskiemu! haha!
        trzymam kciuki za Pana! i owocnego i niegnomowatego POtomstawa zycze! haha haha!
        • troll7777 do DZIELA zatem! 15.11.06, 22:38
      • lwowiak5 Re: Taki argument dla Hani... 15.11.06, 23:00
        Marcinkiewicz Warszawa potrzebuje na prezydenta mądrego człowieka,nie
        pajaca,szkoła w Gorzowie czeka na ciebie.Uczniowie będą mieli z kogo łacha
        pociągnąć,do zobaczenia pacynko.
      • rafi_pl Re: Kazia warszawskie rozeznanie 15.11.06, 23:59
        Przed pierwsza tura wyborów Kazio przyjechal na Ursynow do Domu Sztuki spotkac
        sie z potencjalnymi wyborcami.
        Przyszlo nawet sporo osob.
        Kazio wszedl... i przywital sie z nami mowiac: Witam mieszkancow URSUSA...
        Nawet sie ucieszylem, ze nie nazwal mnie mieszkancem np. Ustki... (nic nie mam
        do mieszkancow tego ladnego miasta)
        Dla niego pewnie to i tak bylo bez roznicy.
    • wrezz Re: Marcinkiewicz: Niechęć PO do PiS elementem ka 15.11.06, 20:30
      Dziś po południu, na budowie estakady nad rondem Starzyńskiego, w miejscu w
      którym zdemontowano w związku z budową barierki ochronne, samochów wypadł z
      jezdni i spadł na biegnące w wykopie tory tramwajowe. Czy zwiększone tempo
      robót, z którego wymuszenia tak dumny jest komisarz Marcinkiewicz, wpłynęło na
      zmniejszenie bezpieczeństwa ruchu wskutek złego zabezpieczenia placu budowy?
      • agaj.agaj Re: Marcinkiewicz: Niechęć PO do PiS elementem ka 15.11.06, 20:46
        Na zadane przez Ciebie pytanie odpowiadam, ze:

1. Marcinkiewicz nie jest odpowiedzialny za wypadek na rondzie Starzynskiego.
        Implikacja taka jest calkowicie bez sensu.

2. Nalezysz pewnie do tego licznego grona Warszawiakow i Polakow, ktorym sie
        nic nie podoba, wszystko beda krytykowac i we wszystkim znajda jakies
        mankamenty.

3. Jesli chodzi o meritum artykulu to przypominam, ze PiS i Kaziu chcieli
        koalicji z PO. Nie doszla ona do skutku bo PO chcialo dla siebie resorty
        silowe i kontrole nad sluzbami specjalnymi.

4. Osobiscie nie lubie PiS, ale jeszcze wieksza niechecia ogarnia mnie trojka
        ludzi z PO - Tusk, Rokita i G-W. Ludzie ci skupiaja sie na totalnej negacji i
        krytyce wszystkiego i wszystkich. Dla wladzy i wlasnych ambicji sa gotowi
        poswiecic wszystkich i wszystko. Przypominam, ze G-W i Tusk to niedoszli
        prezydenci Polski, a Rokita - niedoszly premier.
        • wrezz Re: Marcinkiewicz: Niechęć PO do PiS elementem ka 15.11.06, 20:50
          > 1. Marcinkiewicz nie jest odpowiedzialny za wypadek na rondzie Starzynskiego.
          > Implikacja taka jest calkowicie bez sensu.

Zgadzam się, oczywiście, że nie jest.

> 2. Nalezysz pewnie do tego licznego grona Warszawiakow i Polakow, ktorym sie
          > nic nie podoba, wszystko beda krytykowac i we wszystkim znajda jakies
          > mankamenty.

O, tak. Niewiele rzeczy mi się bezwzględnie podoba. I niewiele bezwzględnie nie
          podoba. Ale Kaziu Marcinkiewicz nie podoba mi się bezwzglednie.
          • realista30 Re: Marcinkiewicz: Niechęć PO do PiS elementem ka 15.11.06, 22:28
            W sposob absolutnie klarowny mozna wykazac, ze za ten wypadej odpowiedzialna jest 3RP
        • realista30 Re: Marcinkiewicz: Niechęć PO do PiS elementem ka 15.11.06, 22:41
          PiS i KAziu chcieli POPiS-u ? No nie przekrecaj. Za duzo ludzi to jeszcze pamieta. Chcieli sie tylko popisac przed SO i LPR, jacy to z nich silacze i cwaniaki.A ciekawe, ze tak sie bronili przed przejeciem niektorych "szaf", iz byli gotowi zaakceptowac porozumienie z przestepcami i ludzmi nieprzygotowanymi merytorycznie do piastowania urzedow w panstwie ? Czyzby byly dla nich grozne w innych niz swoje rekach ? Ciekawe, co tez tam jest napisane o Jarku. A moze cos o Ludvique ? Co do krytyki to tak juz jest, ze opozycja glownie komentuje poczynania rzadu, a swoje plany przedstawia w odpowiednim czasie i odpowiedni sposob. "Dla wladzy i wlasnych ambicji sa gotowi poswiecic wszystkich i wszystko" - Kaczynscy mi do tego opisu pasuja jak ulal, a Tusk Rokita i G-W nie, choc nie wszystko mi sie w nich podoba. Przypominam, ze Kaczynski to doszly prezydent a Kaczynski to doszly premier. I co z tego ? Niestety nic.
        • zyks "Osobiście nie lubię PiS, ale...". Na kogo, łgarzu 15.11.06, 23:15
          , chcesz głosować? Pewnie na bezpartyjnego warszawiaka Marcinkiewicza?
        • zenutek Re: Marcinkiewicz: Niechęć PO do PiS elementem ka 16.11.06, 01:43
          ad.1 - jest odpowiedzialny za wypadek pośrednio.... Rondo Starzyńskiego powinno
          być otwarte dopiero w połowie przyszłego roku, Marcinkiewicz, by mieć czym się
          pochwalić przed drugą turą wyborów, wywiera presję na wykonawców, co musi
          kończyć się podobnymi wypadkami..
          ad.2 - Nie! Niepodoba mi się jedynie postępowanie w ostatnich latach PiSu,
          zwłaszcza w Warszawie (Kaczyński, Kochalski, Marcinkiewicz): wstrzymane
          inwestycje, remontowane ulice na ostatni dzwonek przed wyborami (dobre i to,
          ale...), co nie rozwiązuje korków w Warszawie - codziennie dojeżdżam do pracy w
          Centrum - klnę jak prosty chłop....
          ad.3 - PiS i Kaziu chcieli koalicji z PO????? Kiedy???? Czytałeś może te słynne
          21 postulatów??? Nawet w tym sfałszowanym (Marcinkiewicz tłumaczył, że
          sekretarka pomyliła słowa), nie było żadnej mowy o resortach siłowych...
          jedynie o Ministerstwie Spraw Wewnętrznych i Administracji oraz wiceministrów
          do kontrolowania w innych resortach. Nie mów więc, że PO chciało resorty
          siłowe. A tak na marginesie: nawet jeśli by chcieli, to obecnie widać, że
          mieliby rację... To co z resortami siłowymi zrobili Twoi pupile w ciągu roku,
          strach pomyśleć co będzie za trzy lata.... Ale co tam, niech rozwalają... To
          społeczeństwo ich bardziej rozwali w następnych wyborach do Sejmu....
          ad.4 - Czyżby???? Coś innego wskazują Twoje wynurzenia, coś całkowicie
          innego... Ale takie stanowisko mnie wcale nie dziwi... coś na kształ
          Kaczyńskich: "Nigdy nie stworzymy koalicji z Samoobroną"... I co? Jest
          koalicja.... Nigdy nie stworzymy koalicji z postkomunistami... I co?
          Marcinkiewicz dla stołka w Warszawie sprzeda duszę nawet czerwonemu
          diabłowi.... Na koniec jedno pytanie: co robił PiS w poprzedniej kadencji????
          Czyżby głaskał po głowach SLD????
          Teraz widzisz jak zmienia się punkt widzenia od punktu siedzenia......
          Będą jeszcze i Hanna Gronkiewicz-Waltz prezytentem Warszawy, a Rokita
          premierem, i to w najbliższej przyszłości.... Na premiera nie będzie trzeba
          nawet czekać trzy lata......
    • pethate Marcinkiewicz: Niechęć PO do PiS elementem kamp.. 15.11.06, 20:42
      "Koalicja PO PIS bedzie mogla zrobic absolutnie wszystko". T o znaczy co?
      Bo pis juz z Polski zrobil posmiewisko. Co ten Yes-man ma na mysli? Jeszcze
      wiecej obiecanek-cacanek. Czy tez juz na calego burdel na kolkach?
      Stary idz do century fox, tam robia wlasnie film pt. jagszemasz ajm from
      Khazastan. Rob se jaja z wszystkich ale nie z Warszawiakow. Czy moze to tak:
      nie ma cwaniaka nad Kazia Gorzowiaka? Sadze, ze Warszawiacy na tandecie sie
      znaja.
      Bolszewia do chlewa.
    • rezydent.klamczynski będzie mogła zrobić "absolutnie wszystko" 15.11.06, 20:44
      Nie kłam, kandydacie Marcinkiewicz. Czy będzie mogła rozliczyć Kaczyńskiego L. z
      czteroletniego działania na szkodę miasta ?
      • kolargolo Kazio juz mogl "absolutnie wszystko" 15.11.06, 20:49
        Kazio i kumple rzadza Warszawa od 4 lat i mieszkancom sie te rzady nie
        podobaja.
        Mial byc most - nie ma.
        Mial byc obiekt sportowy na stadionie X-lecia - nie ma.
        Mialo nie byc ulotek z agencji za wycieraczkami - dalej sa.
        Miala byc obwodnica - nie ma.
        • agaj.agaj Re: Kazio juz mogl "absolutnie wszystko" 15.11.06, 21:02
          Nie ma pewnie wielu innych rzeczy. Nie zmienia to faktu, ze wiele rzeczy
          jest. Dla mieszkancow wiekszosci innych miast w Polsce, Warszawa jest
          przykladem sprawnie dzialajacego duzego miasta, ktory daje mieszkancom
          najwieksze mozliwosci rozwoju. Jaka w tym zasluga PiS? Pewnie niewielka, ale
          jak piszesz rzadza tam od 4 lat.
          • kolargolo Re: Kazio juz mogl "absolutnie wszystko" 15.11.06, 21:09
            ja nie mowie jaka Warszawa jest, tylko o tym ze PiS nie zrobil nic zeby
            cokolwiek zmienic na lepsze. Jakbysmy chcieli zeby nie budowac nowych drog, to
            mozna by wybrac konia na prezydenta - byloby taniej. PiS zlozyl obietnice,
            zadnej nie dotrzymal i teraz powinnismy go rozliczyc.
            • zyks He,he...Ongiś mawiano:"Jak bida, to do Żyda, jak 15.11.06, 23:26
              trwoga, to do Boga". Jest i bida, i trwoga, ale Kaziutek z pokerową gebą ...
    • wahlrich stara, sprawdzona metoda 15.11.06, 20:44
      juz to kiedys przerabialismy. puste, nic nie znaczace slowa ktore w kazdej
      chwili mozna obrocic przeciwko adresatowi, oskarzajac go o odrzucenie
      propozycji. czuje tu reke aktywu propagandowego pisu ktory opracowal strategie
      na spotkaniu powyborczym. cynizm do potegi entej.pozdrawiam
      • tmmmy Re: stara, sprawdzona metoda 15.11.06, 22:47
        Nic dodać nic ująć. Czuć w tym starą gwardię.
    • werbus Wybór między HG-W a KM 15.11.06, 20:44
      to jak wybor między sraczką a rozwolnieniem.Nie ma czego zazdrościc
      warszawiakom.
      • intel-e-gent Re: Wybór między HG-W a KM 15.11.06, 20:55
        Dzięki... A jakieś słowa wsparcia?
        Warszawiacy mają następujące opcje: Albo leczyć syfa rzeżączką albo odwrotnie...

;p
    • katrina_bush Czy moze byc wieksza poruta niz wspolpraca z PiS ? 15.11.06, 20:46
      Czy moze byc wieksza poruta niz wspolpraca z PiS ?

PiS ma ZERO poparcia w Europie !

Po fantastycznym wyniku Demokratow w USA tak samo !

W Polsce ludzie na poziomie sie z tymi ludzmi nie zadaja.

Tak wiec, o co chodzi ?
      • agaj.agaj Re: Czy moze byc wieksza poruta niz wspolpraca z 15.11.06, 20:54
        Mow za siebie i bez tych uogolnien. PiS ma ciagle opinie ludzi uczciwych co
        jest ogromnym kapitalem wyborczym. Europa jest wybitnie zle poinformowana w
        sprawach polskich. A Demokraci wcale nie osiagneli fantastycznego wyniku bo
        powinni znokautowac Republikanow i to juz 2 lata temu. Ich zwyciestwo jest
        zaskakujaco minimalne. W Senacie to przewaga raptem jednego glosu.
        • katrina_bush Przykro mi...ale PiS sie nigdzie nie liczy. 15.11.06, 21:09
          agaj.agaj napisał:

> Mow za siebie i bez tych uogolnien. PiS ma ciagle opinie ludzi uczciwych co
          > jest ogromnym kapitalem wyborczym. Europa jest wybitnie zle poinformowana w
          > sprawach polskich.

Co prosze ???!!!
        • virus24 Re: Czy moze byc wieksza poruta niz wspolpraca z 15.11.06, 23:45
          zobacz jaki czad dał Jarek na konferencji prasowej w Niemczech.
          www.youtube.com/watch?v=dgzi0DF8XSg&eurl=
          Chyba Kononowicz wiedziałby co się robi ze słuchawkami. Myśle że Europa jest
          jednak doskonale poinformowana:)
      • anbowi Re: Czy moze byc wieksza poruta niz wspolpraca z 15.11.06, 20:57
        Katrino, chodzi o syf, który Lech zostawił po sobie. Warszawa może pogrążyć
        PiS, ujawnić, że król jest nagi, toteż te karaczany zrobią wszystko, by
        marionetka wygrała.
        • rezydent.klamczynski Re: Czy moze byc wieksza poruta niz wspolpraca z 15.11.06, 21:07
          anbowi napisała:

> Katrino, chodzi o syf, który Lech zostawił po sobie. Warszawa może pogrążyć
          > PiS, ujawnić, że król jest nagi, toteż te karaczany zrobią wszystko, by
          > marionetka wygrała.

I właśnie o to tak naprawdę chodzi.
        • realista30 Re: Czy moze byc wieksza poruta niz wspolpraca z 15.11.06, 22:46
          Mam nadzieje na bilans otwarcia. Najlepiej jakiejs niezaleznej instytucji. Niezaleznie od osoby prezydenta. Powiedzmy, ostatnie 4 lata. Gorzow Glowny wita zawsze usmiechnietego Premiera Marcinkiewicza. Paaaaaaaaaaaaaaa ...........
    • intel-e-gent Marcinkiewicz ma chyba gorączkę 15.11.06, 20:50
      Mam nadzieję, że HGW się na to nie złapie. Przez ostatnie 4 lata PiS udowodnił
      warszawiakom, że nic nie potrafi i że nie można z nim wchodzić w alianse.
      Nie wiem na kogo będę głosował, ale chwyt Marcinkiewicza uważam za chwyt poniżej
      pasa.
      • abc_siec Re: Marcinkiewicz ma chyba gorączkę 15.11.06, 21:08
        Marcinkiewicz: Koalicja PO-PiS będzie mogła zrobić "absolutnie wszystko".

Ta zapowiedz sięgniecia po władzę absolutną, jest ABSOLUTNĄ groźbą!
        Tak jedenoznaczna deklaracja powinna byc dla nas, czyli spoleczenstwa,
        ostrzeżeniem. Władza absolutna jest groźna własnie dla społeczeństwa. Mało mamy
        przykładów???? Dyktatorskie zapędy BRACI są wyraźnie widoczne.
        Co to za demokracja z ABSOLUTNYM systemem monopartyjnym???
    • kelob3 Gronkiewicz mowi prawde 15.11.06, 20:57
      bo juz obiecali sojuszowi sojusz .POstkomunisci wola z SLD Tusk obiecal juz to
      im przed wyborami.
      • realista30 Re: Gronkiewicz mowi prawde 15.11.06, 22:49
        Mowi prawde, ale powod jest inny - calkowicie nieodpowiedzialny PiS
      • tmmmy Re: Gronkiewicz mowi prawde 15.11.06, 22:52
        No to jak zwykle są w ogonie za pisem, bo ci z postkomunistami są od dawna za
        pan brat.
    • mt7 Pan Kazimierz, jak zwykle wie lepiej, 15.11.06, 21:02
      podobnie jak Jego szef. Rząd popiera 27% Polaków, 55% jest mu przeciwnych, ale
      to jest rząd, którego chcą rodacy i już, jak najbardziej oczywiście.
      • alterpars Kaziu Twoi kumple Cie utopili 15.11.06, 21:18
        ale kazdy kumpli dobiera sobie sam. Grasz jak ci kaczki zachlupocza bo bez nich
        jestes nikim. Zapraszamy do SLD masz szanse.
    • l.george.l Niech Kaziu wystąpi z kaczej partii 15.11.06, 21:17
      Byłby to test na jego niezależność i wiarygodność. Wtedy można by z nim
      ewentualnie negocjować.
      • realista30 Re: Niech Kaziu wystąpi z kaczej partii 15.11.06, 22:51
        Oczywiscie, ze nie. Bylby zdrajca, a KAczory tego nie wybaczaja.Zreszta,kto ufa zdrajcy ? PS Pzdr dla Zyty
    • krawat23 dlaczego? 15.11.06, 21:20
      Po cholere więc zlikwidowano komune, jeśli do skutecznej pracy potrzebna jest
      znaczna wiekszość, pewnie najlepiej 100%?
      • d.marcom Re: dlaczego? 15.11.06, 21:33
        HGW "nosi się wysoko" w swoich zamiarach, dokładnie jak DT.
        Mamy większość a więc rządzimy, a wy reszta uczynicie dobrze jak palec
        podniesiecie.
        Coś mi się wydaje że PO nie tylko z Kaziem
        ale z ludzmi nie potrafi rozmawiać,
        albo nie potrafią łączyć się parami albo w trójki....
        • tmmmy Re: dlaczego? 15.11.06, 23:00
          To przecież bankrut Kaziu bajdurzy o koalicji, czy aby Twoja ocena nie jest
          projekcją? Nie każdy jest taki jak pisanki-cacanki..
    • swojak11 Hajka Walc + Berman Żydzi wracają do Wa-wy hura ! 15.11.06, 21:35
      Hajka dostanie poparcie od Borowskiego vel Berman
      Żydostwo się poprze ale Polacy zwycięża !
      • powrut.pzpr R: Hajka Walc + Berman Żydzi wracają do Wa-wy hura 15.11.06, 22:40
        swojak11 napisał:

> Hajka dostanie poparcie od Borowskiego vel Berman
        > Żydostwo się poprze ale Polacy zwycięża !

2/3 obecnych mieszkańców Wa-wy to potomkowie
        sprowadzonych tu przez bolszewię uboli :(

nie dziw, że tak dużo głosuje
        na bermana i walca :(
      • zyks Swojak11-aktywista ze sztabu wyborczego Kazia: Kaz 15.11.06, 23:18
        io zapowiedział: w II turze będzie walka osobowości...:)
        • zyks Swojaczku11-Duraczku: a wiesz ty, babcia Marcinkie 15.11.06, 23:20
          wicza, jakiej była narodowości? Rozdziawiłbyś gębę :)
    • polihistor Tonący Marcinkiewicz magii się chwyta:) 15.11.06, 21:47
      wyczaruje koalicję, choćby radni PO nie chcieli. Ba! Koalicja będzie, nawet
      jeśli radni PiS nie będą się do niej kwapić...
    • macarthur jeśli antypatia PO do PIS-u 15.11.06, 21:58
      jest na poziomie mojej to koalicji nie będzie , PIS to klony Macierewicza,
      wszędzie wietrzą agentów układy i spisek
      • nessie-jp Re: jeśli antypatia PO do PIS-u 15.11.06, 22:12
        Jeśli do tej koalicji dojdzie, to ja się osobiście wścieknę i pójdę pomalować
        ratusz na różowo. :( NIE i już! Nie po to głosuję na PO, żeby z siebie znowu
        robiło PiS-bis!

Co za koszmarny pomysł... Jeżeli PO zawrze koalicję z PiS, to obróci się tyłkiem
        do swoich wyborców. Ale że następne wybory dopiero za 4 lata, to mogą to mieć...
        gdzieś. :(
    • tadjan POPiSy Marcinkiewicza 15.11.06, 22:25
      Hej warszawiacy...macie problem. Duży wpływ na Was widać ma jedyna słuszna
      stacja radiowa. 42% bodajże, no to jest już coś. Odstawcie chociaż raz samochód
      i przejedźcie się pociągiem z zachodu na wschód. Po zachodniej stronie jest jak
      cię mogę, ale zaraz za Wisłą syf jak w..........( a może kogoś obrażę?) i
      chcecie być stolicą europejską. Gosiewski we Włoszczowej, chociaż porządek
      zrobił a Marcinkiewicz co? Dobrego gospodarza wybieracie! Niech Wam obiecuje
      dalej!
      Pozdrawiam z prowincji.
    • vortex21 PiS tak sobie nagrabil 'koalicjujac' sie z ... 15.11.06, 22:27
      Samoobrona i LPR (szczegolnie z ta pierwsza) ze prawde mowiac to juz chyba
      nawet Marcinkiewicz nie pomoze. Dni rzadu Kaczynskich sa juz policzone! Odejda
      w nieslawie a ten ponad rok bedzie trzeba zaliczyc do kolejnych straconych.
      Upffffffff, kiedy to sie skonczy....
      • 23k A co tam Bufetowa może widzieć? 15.11.06, 22:34
    • kwakstrach Czy ktoś tego łysego z Gorzowa obudzi? Warszawiacy 15.11.06, 22:34
      widły w dłoń. Tzn mieszkańcy Warszawy sorki za pomyłke.
      • 23k Widły w dłoń na bufetową!!! Wbiją się w tłuszczyk 15.11.06, 22:38
        kwakstrach napisał:

> widły w dłoń. Tzn mieszkańcy Warszawy sorki za pomyłke.
    • bokassa Pani Hania-warszawska baba z magla 15.11.06, 22:45
      Pani Hania,ksywa w PO-mrocznej"barmanka" jest pseudo polityczno-profesorskim
      odpowiednikim śp.Hanki Bielickiej.
      Beztroskie zadowolenie z wypowiedzianych głupot,idiotyczny chichot,pustka
      intelektualna,jednym słowem wydmuszka.
      Ignorantka,która będzie tylko figurantem po wyborze,nawet nie zauważy,że zza
      kulis będą rządzić piskorczycy i schetynowcy.Warszawa zostanie zalesiona metodą
      na piskora.
      • czaromir Re: Pani Hania-warszawska baba z magla 15.11.06, 22:55
        Baba z magla, pokemony, ZOMO... To właśnie wasza retoryka i
        podwójna "chrześcijańska" moralność. Typowy, pełen nienawiści, sfrustrowany
        Polak. Ale za to szczęśliwy, ze może sobie popluć w koło. Ale czy na pewno...?
    • co.ty.powiesz Obrażalska Platforma 15.11.06, 22:49
      I znów powtarza się schemat z poprzednich wyborów: najpierw PO miała wygrać,
      więc szaleli z radości. Potem się okazało, że wyborczy aż tak głupi nie są,
      więc Platforma się obraziła i mimo wielokrotnych prób nakłonienia do stworzenia
      koalicji obrażalscy mówili: nie. Teraz także, najpierw dzielili wszystkie
      stołki w spółkach i urzędach między swoich, a gdy okazało się, że będą musieli
      się z kimś podzielić, to obrażeni rzucają wiaderko i łopatkę i mówią, że razem
      z kimś nie będą się bawić. No, chyba że z SLD, bo do czerwonym platformersom
      najbliżej (byłoby powtórzenie koalicji sejmowej).
      Aż strach pomyśleć, co by się działo, gdyby PO rzeczywiście zdobyła władzę:
      przy niej Lepper i Giertych okazaliby się wzorami demokracji, a Kaczor -
      liberałem...
      • trasat Re: Obrażalska Platforma 15.11.06, 23:41
        PIS oszukuje, a kulturalni ludzie sądzą, ze może naprawdę chce porozumienia.
        Jeśli PO uwierzy w słowa Kaczyńskiego, to po drugiej turze wyborów zostanie
        znów ośmieszona. Kaczyński za dwa tygodnie ogłosi, że ze zbrodniarzem Rokita
        nie moze rozmawiać. To smutne, ze ma tak naiwnych przeciwników politycznych.
        Przy Kaczyńskich to Leper jest mistrzem prawdy i elegancji.
    • czaromir Genialne posunięcie Marcinkiewicza. 15.11.06, 22:50
      Ale cwaniak. Żeby stwarzać wrażenie, że wszystko jest cacy i "under control".
      Nooo, publisia to lubi.... A ja ich nie lubię. Jakoś nie mogę się
      przełamać; "Oni tam gdzie stało ZOMO", "Rokita to pokemon". A potem, po
      chrześcijańsku; "no dajcie buziulka, przecież się lubim, co nie?"...
    • hanauma swawolny Kazimierz 15.11.06, 22:57
      Kazio dziala pod publiczke, zeby pokazac, ze on chce dobrze dla Warszawy, i
      zrobi wszystko dla dobra mieszkancow, naprawde fszystko. I tylko zla Hania
      obraza sie i ucieka ze swoimi zabawkami z jego podworka.
      Jak Kaziu czuje, ze grunt sie zaczyna palic pod stopami, to skory do obietnic? A
      potem oczywiscie okazaloby sie, ze on otwarty, ale to wredna PO nie dba o
      wspolne dobro, tylko unosi sie ambicjami i nie chce wspolpraqcowac z prawdziwymi
      patriotami.
      Wspolny program z Borowskim? Ale gdybys byl pewny wygranej, to mmowilbys, ze
      Borowski to plagiator, co?
      Oj Kaziu, Kaziu, takie bajki to wlasnym wnukom ewentualnie opowiadaj.
      • tmmmy Re: swawolny Kazimierz 15.11.06, 23:07
        de ja vu? :D
      • lwowiak5 Re: swawolny Kazimierz 15.11.06, 23:18
        Kaziu teraz da się obrzezać aby zostać prezydentem,widzi biedaczyna że mu się
        grunt pod nogami pali będzie obiecywał nawet gruszki na księżycu.
        • zgodnik1 Marionetkowicz próbuje oszukać,jak zwykle! 15.11.06, 23:25
          naród już tego nie kupi!
    • zyks On bezczelnie molestuje HGW, nawet: gwałt z zamiar 15.11.06, 23:04
      em ewentualnym, mobbing...:)
    • zyks A w podtekście: jak nie, to Kaczor nie da na metro 15.11.06, 23:06
      , nie da na drogi, nie da na nic. Chamówa ...:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka