ascofer 16.11.06, 07:07 Przeciez wiadomo ze pomimo zaprzeczen , PO i tak bedzie rzadzic razem z komunistami , tylko nie chca tego mowic glosno przed wyborami na prezydenta W-wy , zeby nie psuc sobie wizerunku . Swoj do swego ciagnie , he he he Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ascofer OPO chce rzadzic z SLD tylko sie wstydzi !!! 16.11.06, 07:09 Przeciez wiadomo ze pomimo zaprzeczen , PO i tak bedzie rzadzic razem z komunistami , tylko nie chca tego mowic glosno przed wyborami na prezydenta W-wy , zeby nie psuc sobie wizerunku . Swoj do swego ciagnie , he he he Odpowiedz Link Zgłoś
pibi62 Re:PO chce rzadzic z SLD tylko sie wstydzi !!! 16.11.06, 07:12 nie wstydzi tylko, chce , a boi się, boi sie to głośno jeszcze powiedzieć, powie po wyborach... Odpowiedz Link Zgłoś
kronopio77 przecież PiS jest bliżej PZPR niż PO - LiD :)) 16.11.06, 08:31 się podniósł: kogo wybierze PO? SLD czy PiS? :)) Otóż dylemat ten jest z gruntu fałszywy, bo: 1. Nie SLD a Centrolew (SLD/SDPL/PD) - ugrupowanie, w którym jest więcej działaczy dawnej "Solidarności" niż w PiS. Z drugiej strony jest w nim tyle samo członków b. PZPR co w PiS. Twarzą centrolewu jest dziś Borowski, który pierwszy zerwał z Millerem. 2. To właśnie koalicja z PiS, głoszącym budowę tzw. Polski Socjalnej, oznacza utratę wyborców prawicowych. No chyba, że prawicą nazywiemy lewicujących klerykałów. Definicję poglądów lewicowych i prawicowych już przytaczałem - PiS jest partią z gruntu lewicową. 3. To żaden "historyczny problem". PO w samorządach rządziła już zarówno z b. PZPR-owcami z SLD, jak i z byłymi PZPR-owcami z PiS. Choć w przeciwieństwie do PiS-u nie rządziła nigdy z byłymi PZPR-owcami i kryminalistami z Samoobrony. Każdy średniorozgarnięty widzi, że centrolew z Borowskim (który pierwszy zerwał z SLD) nie ma nic wspólnego z Millerami i jemu podobnymi. Posłowie w rodzaju Senyszyn są może i zabawni, ale niegroźni - takich posłów w PiSie jest 100 razy więcej :) Dlatego rzekomy dylemat PO: "wybrać PiS czy lewicę" nie istnieje. Jak się popatrzy na PiS z twarzami chorych z nienawiści ludzi w pokroju Jarka, Gosiewskiego, Maciarewicza, Cymańskiego i dyletantów pokroju Bielana i Kamińskiego to centrolew okazuje się ostoją zdrowego rozsądku i przyzwoitości :) Za dobry wynik centrolewu w wyborach samorządowych PiSowcy mogą podziękować swoim liderom :)) Odpowiedz Link Zgłoś
mysle-wiec-jestem1 Wyzwiska, wyzwiska i jeszcze raz wyzwiska 16.11.06, 08:38 Czytam wasze posty i robi mnie sie smutno. Nie wiem czy poziom dyskusji osiągnął dno, czy już je przebił. Poza wzajemnym wyzywaniem się, najczęściej od komunistów i lewaków, nie ma nic. Żadnego śladu argumentacji, szacunku dla adwersarza. A propos, wiecie dzieci kto to jest komunista? Czy wierzycie, że bluzgając jadem nienawiści przekonacie kogoś do swoich racji? Jakich racji? Tak jakos beznadziejnie sie zrobiło. Przemyślcie swoje postępowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Wyzwiska, wyzwiska i jeszcze raz wyzwiska 16.11.06, 09:05 jakie bluzganie, jakie wyzwiska? człowieku, czy ty w ogóle umiesz czytać? spokojny wyważony post przedstawiający konkretne argumenty nazywasz wyzywaniem? przecież to wszystko co napisał kronopio to najprawdziwsza prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
gmsaxz Re: PiS = Komuna BIS 16.11.06, 09:42 TVP skomunizowane, administracja rozrośnięta, wszędzie obłuda i fałsz Odpowiedz Link Zgłoś
slon2002 PO - oczywiscie lepiej kraść samemu, Piskorski 16.11.06, 09:53 dobrze to wiedział Odpowiedz Link Zgłoś
el_bigos czy ktoś jest w stanie coś mi wytłumaczyć? 16.11.06, 09:54 Po co nam tylu radnych? ------------------------------ * Blisko 2-milionowa Warszawa ma od wczoraj 467 nowych radnych. Dla porównania: ---------------------- * Los Angeles 5 mln mieszkańców 15 radnych. * Chicago – 3 mln mieszkańców 50 radnych. * Nowy Jork – 8 mln mieszkańców – 50 radnych. Z podrowieniami do następnego konkursu Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper żeby następni mogli obiecać ze zmniejszą 16.11.06, 11:40 ta struktura jest chora, trzeba ludzi z pomysłem i werwa a nie kolejnych stołkowiczów Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Czy uwazasz, ze HGW jest zamieszana w afery bankow 16.11.06, 14:26 Takie pytanie jest najbardziej aktualne przed druga tura wyborow. Odpowiedz Link Zgłoś
my.chcemy.sb.cji ++++ Hajka Waltz == Dyktatuua PO-letariatu +++++++ 16.11.06, 17:29 ...Borowski skłonny jest poprzeć Gronkiewicz-Waltz nawet, gdy spełniony zostanie tylko jeden z jego warunków - koalicja w stołecznym ratuszu.... he he he !!! Bermann + Waltz + brakuje tylko Luksemburg i Libknechta :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper spytaj posła Zawiszy, ja mam za mało wiadomosci 17.11.06, 15:39 Z tego co wiem ludzie na takich stanowiskach raczej unikaja jakichkolwiek powiazań i szczegółowo analizuja propozycje korzystając ze sztabu doradców i analityków, chyba że sa głupcami. Zbyt poważne stanowiska ta pani piastowała bym mógł ot tak powiedzieć ze wykorzystywała stanowisko lub naraziła swa nieudolnoscia na straty jakakolwiek instytucję.Tyczy sie to takze innych bankowców na takich stanowiskach Odpowiedz Link Zgłoś
charybdis Re: Rzeczywiście, tych radnych jest dużo za dużo. 17.11.06, 19:51 el_bigos napisał: > Po co nam tylu radnych? > ------------------------------ > * Blisko 2-milionowa Warszawa ma od wczoraj 467 nowych radnych. > > Dla porównania: > ---------------------- > * Los Angeles 5 mln mieszkańców 15 radnych. > * Chicago – 3 mln mieszkańców 50 radnych. > * Nowy Jork – 8 mln mieszkańców – 50 radnych. -------------------------------------------------------- Bardzo trafne spostrzeżenie. To samo dotyczy sejmu (460 stołków, powinno być najwyżej 380) i senatu (100 stołków, wystarczyłoby 50, a nawet... 0). Cóż, trzeba dać zarobić "układowi" - kumplom, krewnym i znajomym... Odpowiedz Link Zgłoś
t324911 Re: Rzeczywiście, tych radnych jest dużo za dużo. 17.11.06, 19:55 No tak ale gdyby ograniczyc liczbe radnych to powstalby problem co zrobic z zaoszczedzonymi w ten sposob pieniedzmi . Do rozwiazania tego problemu potrzeba by zatrudnic ... nowych radnych i kulko sie zamknelo . Odpowiedz Link Zgłoś
plaszcz PISkorski to podwalina PIS od niego wzorce czerpie 16.11.06, 12:29 PIS. Nawiasem mówiąc w PO znalazla się jedna czarna owca... a w PIS to norma :) Odpowiedz Link Zgłoś
hiob102 ===PiS i Samoobrona - swój do swego ciągnie=== 16.11.06, 09:56 Nie będzie koalici liberałów z chamami. Niech chamy trawią warchołów. PiS - Powiaty i Sołectwa. Może tam powstaną bolszewickie koalicje. Ps. Pragnę przypomnieć, że Samoobrona jest partią zrzeszającą gminny aktyw PZPR. Historyczny kompromis z postkomunistami zawarł PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: ===PiS i Samoobrona - swój do swego ciągnie== 16.11.06, 09:59 To wstrętne. Precz z PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
hiob102 Re: PiS = Komuna BIS 16.11.06, 10:59 Mentalnie tak. Projekt IV RP to nic innego jak wskrzeszenie trupa PRL, z silną centralną władzą skupioną w rękach wąskiej grupy partyjnych działaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
adsense Re: PiS = Komuna BIS 16.11.06, 11:08 Pchamy sie wszyscy do korytka :) ------------------------ gielda.blox.pl/ 50 zł i KK dla Ciebie GRATIS !!! Odpowiedz Link Zgłoś
mt7 DO zwolenników PiS - wam się wydaje, że BŁOTO, to 16.11.06, 12:11 -oględnie mówiąc - naturalne środowisko, do którego wszyscy się garną. Trudno Wam pojąć, że ludzie chcą oddychać powietrzem nie gnojówką. Tyle ksenofobicznych, nienawistnych, groteskowo antysemickich wpisów ile jest wśród Was trudno gdzie indziej znależć. Żyjcie sobie jak chcecie, tylko odczepcie się od innych. Odpowiedz Link Zgłoś
esen2 Re: Wyzwiska, wyzwiska i jeszcze raz wyzwiska 16.11.06, 09:06 Są osoby, które wywołują u mnie wysypkę. To niezwykle rzadkie zjawisko, ale czasem jednak występuje. Pojawia się bez określonej przyczyny, po prostu ot tak. W moim życiu (trwa ono 41 lat) spotkałem 3 takie osoby. Reagowałem w ten sposób na dwóch kolegów ze studiów i na Hannę Gronkiewicz-Waltz. Tę panią "pokochałem" od pierwszego wejrzenia, kilkanaście lat temu. Dopiero potem byliśmy świadkami wyborów na prezydenta RP w roku 1995. Pamiętam jej nikczemną, negatywną kampanię wyborczą skierowaną przeciwko jej protektorowi - Wałęsie. Od tamtej pory, oprócz niechęci natury irracjonalnej, darzę ją również "afektem" wynikającym z konkretnych faktów. Moim zdaniem jest to wredna i fałszywa baba. A jak już się uśmiechnie, to masakra przecież jakaś. Dlatego w drugiej turze wyborów w warszawie będę głosował - tak naprawdę nie na Marcinkiewicza, a przeciwko HGW. Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Wyzwiska, wyzwiska i jeszcze raz wyzwiska 16.11.06, 09:10 ... czyli zamiast kierować się zdrowym rozsądkiem i względami dobra warszawy pokierujesz się irracjonalnymi sympatiami/antypatiami PIS-owi gratulujemy wyborców Odpowiedz Link Zgłoś
esen2 Re: Wyzwiska, wyzwiska i jeszcze raz wyzwiska 16.11.06, 09:30 Nie tylko irracjonalnymi. Jak napisałem, skłaniają mnie do tego również obserwacje chociażby z kampanii na prezydenta RP w 1995 roku. Poza tym opowieści jej podwładnych z NBP. Jak napisałem, moim zdaniem jest to wredna i fałszywa baba. Do tego, jak można napisać na plakatach "rozwiążę problemy Warszawy"? Jakie problemy? Wszystkie? To jest hasło rozmydlone, bezpieczne. Taki nawet Kononowicz był 100 razy bardziej konkretny mówiąc, że zlikwiduje wszystko. Z hasła użytego przez HGW nie można rozliczyć delikwenta po zakończeniu kadencji. Zawsze może powiedzieć: "No jakto, przecież powstały 2 nowe stacje metra, taki i taki wiadukt, 3 schroniska dla bezdomnych. Ja nie obiecywałam, że rozwiążę WSZYSTKIE problemy Warszawy". Ale w dużej mierze masz rację. Kieruję się również przesłankami irracjonalnymi. Jednak instynkt w przypadku tamtych dwóch kolegów za studiów mnie nie zawiódł. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Dwie twarze Kaczynskich 16.11.06, 09:46 Kłamcy maja zawsze dwie twarze. Ale dlaczego kaczynscy niszczą Polske.? Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Wyzwiska, wyzwiska i jeszcze raz wyzwiska 16.11.06, 10:45 esen2 napisał: > Nie tylko irracjonalnymi. Jak napisałem, skłaniają mnie do tego również > obserwacje chociażby z kampanii na prezydenta RP w 1995 roku. Poza tym > opowieści jej podwładnych z NBP. Jak napisałem, moim zdaniem jest to wredna i > fałszywa baba. Do tego, jak można napisać na plakatach "rozwiążę problemy > Warszawy"? Jakie problemy? Wszystkie? To jest hasło rozmydlone, bezpieczne. > Taki nawet Kononowicz był 100 razy bardziej konkretny mówiąc, że zlikwiduje > wszystko. Z hasła użytego przez HGW nie można rozliczyć delikwenta po > zakończeniu kadencji. Zawsze może powiedzieć: "No jakto, przecież powstały 2 > nowe stacje metra, taki i taki wiadukt, 3 schroniska dla bezdomnych. Ja nie > obiecywałam, że rozwiążę WSZYSTKIE problemy Warszawy". Ale czego właściwie oczekujesz? Przecież na plakacie wyborczym jest miejsce na krótkie hasło, które mignie przed oczyma i zapadnie w pamięć. Długa litania obietnic znajduje się u każdego kandydata w jego programie. Trudno, żeby tę szczegółową wyliczankę pchać na plakat. Odpowiedz Link Zgłoś
esen2 Re: Wyzwiska, wyzwiska i jeszcze raz wyzwiska 16.11.06, 10:57 Masz rację, ale niech to nie będzie ble ble ble. Nie wierzę komuś kto mówi, że ni mniej ni więcej tylko rozwiąże problemy Warszawy. Pachnie mi to kontaktami z Duchem Świętym, których zresztą ta kandydatka już dosyć regularnie w przeszłości doświadczała. Odpowiedz Link Zgłoś
a.turowski Re: Wyzwiska, wyzwiska i jeszcze raz wyzwiska 16.11.06, 11:26 Hmmm... hasło "Wizja i skuteczność" też nie jest jakieś konkretne... MOim zdaniem Twój argument jest nietrafiony. Odpowiedz Link Zgłoś
ritterausleidenschaft esen nie ma argumentow ale ma osobiste odczucia, 16.11.06, 11:55 ktore mozna nazwac ogolnie "animozja" lub "antipatia" ... ktorymi chce sie z nami podzielic. ja tez mam takie osobiste odczucia np. do braci k. - ale walcze z tym :-))) a.turowski napisał: > Hmmm... hasło "Wizja i skuteczność" też nie jest jakieś konkretne... MOim > zdaniem Twój argument jest nietrafiony. Odpowiedz Link Zgłoś
tmmmy Re: Wyzwiska, wyzwiska i jeszcze raz wyzwiska 16.11.06, 11:34 "Wizja i skuteczność" Obiecankiewicza to nie jest bla-bla? Pierwsze właśnie, delikatnie rzecz za Tobą ujmując,"pachnie kontaktami z Duchem Świętym",a drugie jest niewątpliwie jedną z tych wizji... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Mnie osobiście u Pani Hani zafrapowały swego czasu 16.11.06, 09:21 jej liczne kontakty z Duchem Świętym, w Ruchu Odnowy którego była wielce zaangażowana. Bywały to kontakty także służbowe, ponieważ (jak wyznawała) konsultowała się z Nim także przed podejmowaniem ważnych decyzji jako szef NBP. Już nie mówiąc o tym, że i fuchę szefa NBP bodajże załatwił jej ówże Duch, za pośrednictwem Matki Boskiej w Klapie Prezydenta Wałęsy... Odpowiedz Link Zgłoś
esen2 Re: Mnie osobiście u Pani Hani zafrapowały swego 16.11.06, 09:49 Nic dodać, nic ująć. Kolejny element charakteryzujący wredną i fałszywą naturę tej baby. Odpowiedz Link Zgłoś
ritterausleidenschaft nie wiem dlaczego, ale mam wrazenie, 16.11.06, 10:08 ze piszesz "jezykiem kurskiego". to tylko takie moje osobiste wrazenie ... moim osobstym wrazeniem jest rowniez, ze nie robiscz tego bezinteresownie ;-) zaloze sie, ze masz legitymacje PiS - i nie zapieraj sie, bo i tak ci nie uwierze - to takie moje bardzo osobiste odczuwanie ... mam nadzieje, ze mnie zrozumiesz? esen2 napisał: > Nic dodać, nic ująć. Kolejny element charakteryzujący wredną i fałszywą naturę > tej baby. Odpowiedz Link Zgłoś
esen2 Re: nie wiem dlaczego, ale mam wrazenie, 16.11.06, 10:23 Nie wiem dlaczego, ale mam wrażenie, że wiesz, że nie można udowodnić faktu nieposiadania legitymacji tej czy innej partii. Odpowiedz Link Zgłoś
ritterausleidenschaft Re: nie wiem dlaczego, ale mam wrazenie, 16.11.06, 11:32 zgadzam sie: wiem, ze nie mozna NIE udowodnic faktu, nieposiadania legitymacji tej czy innej partii ... esen2 napisał: > Nie wiem dlaczego, ale mam wrażenie, że wiesz, że nie można udowodnić faktu > nieposiadania legitymacji tej czy innej partii. Odpowiedz Link Zgłoś
olias iiii! to Ty masz krótką listę 16.11.06, 09:22 moja lista jest dłuższa. Obok Hanusi jest tam Komorowski- siewca nienawiści, jest niejaka Radziwiłł, wieczna wiceminister oświaty, która nam rozpirzyła system szkolnictwa (komu to qrwa przeszkadzało - te 3 poziomy wykształcenia_ szkoła zawodowa, technikum, liceum??). Teraz mamy pełno magistrów a na spawaczy urzadza sie polowania z nagonką. A Henryka Bochniarz?? Czyż nie zasługuje na swoje miejsce na liście "tworzących wysypki"? Moja znajoma jak zobaczy Henrykę to wpada w szał i rozbija tv czy cokolwiek co stanie jej na drodze do niewinnego telewizora. Mordasiewicz następny. Wciąż nie wiem, które z nich głupsze - on czy Henryczka. Mordasewicz stale straszy że wszyscy biznesmeni zwolnią wszystkich pracowników. Niby on będzie pracował? .... a to tylko wstęp do mojej listy "twórców wysypki". Odpowiedz Link Zgłoś
d.konewka Re: iiii! to Ty masz krótką listę 16.11.06, 13:54 Polecam odpowiednikow w rzadacej koalicji : Giertych, Wierzejski, Maksymiuk, Lepper, Lyzwinscy,Beger,Hojarska, Kuchcinski, Gosiewski, Macierewicz, Bestry, Kurski,Zawisza, Jasinski (minister komuch-ale komu to przeszkadza napewno nie Jarkowi), Fotyga, Dorn itd. mozna wymieniac prawie w nieskonczonosc. Kto kogos pomawia, niech sie zastanowi nad tymi aparatczykami- betoniarzami partyjnymi. Co robi Twoja znajoma jak widzi ta paczke od odnowy moralnej? Pewnie dzwoni do Rydzyka w podziece, ze poblogoslawil ta koalicje. Jak mozna niezauwazac takich prostych faktów. Od tego towarzystwa to juz nie wiem czego sie dostaje. A tak apropos co masz do Henryki? nie uzywa jadowitego jezyka Jarka? tego Ci w niej brakuje? bo na ekonomii i biznesie troche sie lepiej od niego zna ("natura nam się tak rozrosła, ze juz nie ma gdzie dróg budować" ) Odpowiedz Link Zgłoś
michr Re: Wyzwiska, wyzwiska i jeszcze raz wyzwiska 16.11.06, 11:04 mysle-wiec-jestem1 napisał: > Czytam wasze posty i robi mnie sie smutno. Nie wiem czy poziom dyskusji > osiągnął dno, czy już je przebił. Poza wzajemnym wyzywaniem się, najczęściej od > > komunistów i lewaków, nie ma nic. Żadnego śladu argumentacji, szacunku dla > adwersarza. > A propos, wiecie dzieci kto to jest komunista? Czy wierzycie, że bluzgając > jadem nienawiści przekonacie kogoś do swoich racji? Jakich racji? > Tak jakos beznadziejnie sie zrobiło. > Przemyślcie swoje postępowanie. Ta formuła Kartezjusza (cogito ergo sum) nie nadaje się na nick (dla ciebie).Znacznie więcej widzę nienawiści w Twoim ugrupowani. "Rokita jest zbrodniarzem nie lubię Rokity też ma "zapędy" dyktatorskie, wszystcy ministrowie spraw zagranicznych to agenci KGB, Kuroń to agent SB, przelepianie etykiety postkomunisty na Olejniczaka (mimo że chodzi do kościoła, nawet był ministrantem. Olejniczak nie był w PZPR ( z powodu wieku) w przeciwieństwie do pewnego ministra z rządu Jarosława Kaczyńskiego i jego przyjaciela, już nie mówię o ministrach z Samoobrony. To wszystko to fałsz i obłuda. Kaczyńscy działają wg innej maksymy "divide et impera" (dziel i rządż).Podzielili społeczeństwo skutecznie, nawet w rodzinach. Odpowiedz Link Zgłoś
ginlo A jakie to ma zanczenie gdzie Oleniczak chodzil 16.11.06, 11:20 postkomunista, wlasciwie powinno byc postkomuch, bo t oznacza pewien typ mentalny. Specyficzna relacje z morlanoscia. Wszak komuchy nie byly komunistami, lecz zarzadcami folwarku Polska, traktujacymi obywateli jak chlopow panszczynianych i okradajacych ich i swojego pana, na kazdym kroku. Taki sam i postkomuch Olejniczak. Jakis czas temu ( i to jeszcze za czasow Gaudena lub tuz przed nim) ukazal sie w rzepie artykul o tym jak Olejniczak robil lewizny w fundacji SGGW i klubie uczelianym. Mozna by w to nie wierzyc, bo dzeinnikarze to matolki dajace sie latwo wpuszczac, ale Olejniczaka wypromowal niejaki Szejna (zreszta tez kilka lat temu opisywany przez Gazete Stoleczna), ktory robil przewaly w fundacji SGH tak bezczelnie (mam takie wrazenie, ze chlopcy poznali sie na przystanku autobusowym na rakowieckiej hihi), ze chodzila juz za nim prokuratura. Dalej informacje sa juz prywatne, dla was mniej, dla mnie bardziej wiarygodne. Tenze Szejna (promotor Oleniczakai szef PAiZ za ostatnich rzadow komuchow) wykonal pewien myk w swoim zyciu osobistym, zblizajac sie do rodziny jednego z prominentnych dzialaczy SLD i prokurator sie odczepil. I to jest wlasnie to co charakteryzuje postkomuchow. Zeby bylo smieszniej cops widac jest w tym, ze mentalnie ludzie PO i SLD maja do siebie blisko (chodzi o stosunek do majatku publicznego i uwlaszczania sie na nim). W czasach kariery SZejny w fundacji SGH, SGH szefowal Pan Marek Rocki, obecnie senator PO i jakos mu nie przeszkadzalo, ze nawet Stolek rozpisywal sie o naduzyciach w fundacji na jego uczelni. Coz dzis byloby to niemozliwe GW ma innego wroga niz PO ;-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Rządy PO w samorządach = brak unijnej kasy, bo PiS 16.11.06, 08:53 już działa w kierunku położenia przez rząd łapy na unijnych pieniądzach rozdzielanych przez sejmiki :-)). wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3738267.html Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: W PiS jest tylu komunistów,ilu działaczy "S" 16.11.06, 09:36 Odsuńcie PiS i Kaczyńskich i to szybko.!!! Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: przecież PiS jest bliżej PZPR niż PO - LiD :) 16.11.06, 08:37 > 3. To żaden "historyczny problem". PO w samorządach rządziła już zarówno > z b. PZPR-owcami z SLD, jak i z byłymi PZPR-owcami z PiS. Otóż to. Po prostu w Polsce jest taka "świadomość obywatelska", że nawet politycy nie za bardzo wiedzą o co chodzi w samorządach. Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: przecież PiS jest bliżej PZPR niż PO - LiD :) 16.11.06, 09:35 PiS jak bolszewicy. To kłamcy i niszczyciele. Odpowiedz Link Zgłoś
twojno Re: przecież PiS jest bliżej PZPR niż PO - LiD :) 16.11.06, 09:38 Brawo-gratuluję samozaparcia i cierpliwości w oświecaniu "ciemnych mas". Wyczuwam zwolennika koalicji PO-LiD i mimo iż sam nim jestem, z przekory kibicuję Marcinkiewiczowi. Zachowanie PO, a zwłaszcza Rokity, jest tak "oślizłe", że dla dobra tego ugrupowania przydał by się jeszcze taki wstrząsik, żeby wyklarować sytuację i zmusić ich do zajęcia konkretnego stanowiska. Trzeba tą "galaretę" wstawić jeszcze na jakiś czas do lodówki - dla jej dobra trzymam kciuki za Marcinkiewicza. Odpowiedz Link Zgłoś
d.konewka Re: przecież PiS jest bliżej PZPR niż PO - LiD :) 16.11.06, 12:26 Swięta prawda, to co napisal kronopio77. Szkoda, ze nikt tego prostego faktu nie zauwaza. Nawet sam Donald Tusk, ktory zamiast pokazywac sie razem z Borowskim (w gruncie rzeczy to normalne w porownaniu do tego jak Kaczor pokazywal sie z Lepperem-Warchołem) to unika jednoznacznej deklaracji wiedzac, ze Jarek go zaraz skarci. Olejniczak ma tyle wspolnego z komuną, co Włoszczowa z rozsądną inwestycją, zaś Borowski z przekretami co Marcinkiewicz z "czynami'... i tak mozna przylepiac etykiety kazdemu, bo przeciez "ciemny lud to kupi". pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
ozby wolę byłych komunistów z SLD niż obecnych z PIS 16.11.06, 07:55 PiSowycy nie rozumieją, że wiekszości wyborców PO, już nie przeraża współpraca PO z SLD. Te świry żyją w swoim własnym świecie, w którym największą zbrodnią jest poprzeć SLD (a oczywiście współpraca z agentami Samoobrony to było samo dobro). Jakiś czas temu sam sie wkurzałem na hasła typu "PO - SLD nierozłaczne siostry dwie". Dziś jakoś mnie to nie przeraża. No to co? Ja bym przestal głosować na PO, gyby się złamali i zaczęli współpracować z komuchami Kaczyńskimi. Wolę byłych komunitów niż obecnych. Komunistyczna IV RP to próby powrotu PRL-u - patrz np. telewizja. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: wolę byłych komunistów z SLD niż obecnych z P 16.11.06, 08:41 > Wolę byłych komunitów niż obecnych. I tu i tu są byli komuniści. Przykład pierwszy z brzegu: w moich rodzimych Gliwicach kandydatem PiSu na prezydenta był... były członek PZPR. Pogoniliśmy go w pierwszej turze :o))))) Zresztą w samorządach partyjność nie ma naprawdę aż tak wielkiego znaczenia, dużo istotniejsze jest... miejsce zamieszkania. Tam się nie kłocą o integrację europejską czy o aborcję, tylko o to którą drogę najpierw wyremontować. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper No własnie, obecna koalicja to bolszewizm XXI w. 16.11.06, 09:07 Sympatycy próbuja wmawiac ze inni sa chorzy tak samo jak oni, to nieprawda, my jestesmy zdrowi i potrafimy wiele.Nieudaczność zawsze krytykuje wszystko i wszystkich.U mnie w firmie nie ma sympatyków tej skundlonej zgrai i nie bedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: wolę byłych komunistów z SLD niż obecnych z P 16.11.06, 09:37 Kaczyńscy są gorsi jak komuniści.!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zygpot [...] 16.11.06, 11:59 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: PO trzymaj sie z daleko od PiS-u!!! 16.11.06, 09:35 PiS to kłamcy i dranie. Odpowiedz Link Zgłoś
jardo-g Re: PO trzymaj sie z daleko od PiS-u!!! 16.11.06, 09:42 żadnego popisu jak chcą kiedykolwiek mój głos... Odpowiedz Link Zgłoś
marysienka26 Re: PO trzymaj sie z daleko od PiS-u!!! 16.11.06, 09:44 jardo-g napisał: > żadnego popisu jak chcą kiedykolwiek mój głos.. i vice versa! Odpowiedz Link Zgłoś
troll7777 piekna ta Hajka... jak jej sie dobrze przyjrzec.. 16.11.06, 09:39 heheh! Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: piekna ta Hajka... jak jej sie dobrze przyjrz 16.11.06, 10:11 troll7777 napisał: > heheh! To ona również startuje w wyborach na Miss Polonię?! Odpowiedz Link Zgłoś
troll7777 tak: na miske... ale nie na spodek 16.11.06, 10:15 bo najblizszy w katowicach. macie towarzysze we warwszawce ciezki wybor: Piekna Hajka z Platformersow albo Dziwny Kaz od Bozego Octopusa... niezazdroszcze wyborow... haha haha! Odpowiedz Link Zgłoś
linfan Re: tak: na miske... ale nie na spodek 16.11.06, 12:08 troll7777 napisał: > bo najblizszy w katowicach. macie towarzysze we warwszawce ciezki wybor: Piekna > Hajka z Platformersow albo Dziwny Kaz od Bozego Octopusa... niezazdroszcze > wyborow... haha haha! lol... tym leczysz swoje 'warszawskie' kompleksy? swoja droga - co ma pieknosc do bycia prezydentem miasta? mozesz jakas konstruktywna opinie w tym temacie rzucic? w moich standardach, to na prezydenta miasta, HGW zle nie wyglada, a wyborach miss polonii nie slyszalem, by chciala startowac. idz zrob cos ze swoim zyciem... moze nie jest do konca bez sensu? glowa do gory :) Odpowiedz Link Zgłoś
mt7 Przynajmniej zachowała wstyd w przeciwieństwie do 16.11.06, 12:02 PiS-u. Zwolennikom pisu wydaje się, że jak razem ze swoją partią siedzą w - oględnie mówiąc- w błocie, to wszyscy chcą się tam znależć! Odpowiedz Link Zgłoś
12.2a1 Re: OPO chce rzadzic z SLD tylko sie wstydzi !!! 16.11.06, 07:25 swójdoswego-tofaktpisiorki do złodziei z samobrony , faszystów z lpr i rydzyka agenta bolszewików - zacna kompania!! Odpowiedz Link Zgłoś
cat_1 Re: OPO chce rzadzic z SLD tylko sie wstydzi !!! 16.11.06, 08:31 > Przeciez wiadomo ze pomimo zaprzeczen , PO i tak bedzie rzadzic razem z > komunistami , tylko nie chca tego mowic glosno przed wyborami na prezydenta > W-wy , zeby nie psuc sobie wizerunku . > Swoj do swego ciagnie , he he he ja tam nie mam nic przeciwko, nawet postkomuch jest lepszy od brunatnego komucha z pis Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: OPO chce rzadzic z SLD tylko sie wstydzi !!! 16.11.06, 09:03 A ci z PiS to wcale nie postkomuchy, ani jednego :o)))))) W rządzie kojarzę dwóch. W niedzielę kolejny chciał zostać prezydentem mojego miasta. Na szczęście na chceniu się skończyło, choć dzięki temu facet nadal jest posłem. Odpowiedz Link Zgłoś
kinoman1920 Kaziu moglby rzadzic nawet z diablem byle by tylko 16.11.06, 09:12 Twoj idol Kazimierz juz teraz wlazi w d.... Boroswskiemu, twierdzac, ze mysla podobnie i wiele ich laczy. Czy to takze bylo do przewidzenia? Smieszne to bo wszak Marszałek Polny JK mowi, ze wyciaga reke do wszystkich tylko nie do komunistow i postkomunistow. Sklocone to cialo PiS i mowiac cynicznie: nie wie prawica co czyni lewica (chodzi tu o polowki ciala, a nie ugrupowania polityczne - to info glownie dla elektoratu pis ktory moglby nie zalapac). Ktokolwiek bedzie rzadzic w Wawie - mam nadzieje, ze sprawi, ze nie bedziemy musieli sie wstydzic swojej brzydkiej stolicy, rozkopanego lotniska i ludzi grzebiacych po smietnikach. Uprzedzajac - nie jestem zwolennikiem zadnego ugrupowania. Odpowiedz Link Zgłoś
kbamm Egiozm polityczny PO nie ma granic 16.11.06, 07:10 PO to "modelowy" przykład fałszywego pojmowania demokracji. Odpowiedz Link Zgłoś
kelowna Re: Egiozm polityczny PO nie ma granic 16.11.06, 07:20 Co za bzdury! PO dobrze rozumie demokracje, natomiast PiS nie ma zielonego pojecia co to prawdziwa demokracja bo zna tylko ludowa i na niej sie wzoruje. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: Egiozm polityczny PO nie ma granic 16.11.06, 07:26 Hahaha. Ta "demokracja" to jawne fałszerstwa w reklamówkach PO co nawet sąd potwierdził ??? Albo deklaracje że PO nie będzie brała kasy z budżetu ??? Czy organizowanie konferencji w hospicjum przez Haniusię Gronkiewicz ??? Albo deklaracje oburzenia Haniusi Gronkiewicz że zezwolono na demonstrację LPR ??? Hahahaha !!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kelowna Re: Egiozm polityczny PO nie ma granic 16.11.06, 07:29 palestrina2005 napisał: > Hahaha. > Ta "demokracja" to jawne fałszerstwa w reklamówkach PO co nawet sąd > potwierdził ??? > Albo deklaracje że PO nie będzie brała kasy z budżetu ??? > Czy organizowanie konferencji w hospicjum przez Haniusię Gronkiewicz ??? > Albo deklaracje oburzenia Haniusi Gronkiewicz że zezwolono na demonstrację > LPR ??? > Hahahaha !!!!!!!!!!!!! Co to ma miec wspolnego z demokracja? Typowy PiS-owski argument. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: Egiozm polityczny PO nie ma granic 16.11.06, 07:54 No właśnie nie ma to NIC wspólnego z demokracją (np. zabranianie demonstracji, fałszerstwa w reklamach wyborczych) - to są działania PO. P.S. Warszawa przeprasza za Hanusię Gronkiewicz "Hospicjum" Waltz, dawną protegowaną "Magistra" Kwasniewskiego, która znów żebrze u SLD, tym razem o głosiki... Odpowiedz Link Zgłoś
marysienka26 [...] 16.11.06, 08:06 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: Egiozm polityczny PO nie ma granic 16.11.06, 08:08 Prokurator to przede wszystkim rozliczy lata 90te i to co robili ludzie z postkomuny i grubej kreski. Złodziejstwo i łapówki przy prywatyzacjach były powszechne. Nakradli, trzeba ich rozliczyć. Agentow SB też -Wszystkich. A to wielki wstyd że PO negocjuje z postkomuną. P.S. Warszawa przeprasza za Hanusię Gronkiewicz "Hospicjum" Waltz, która znów żebrze u SLD, tym razem o głosiki... Odpowiedz Link Zgłoś
crosser Re: Egiozm polityczny PO nie ma granic 16.11.06, 08:46 Wielki wstyd to Lepper w rządzie. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Egiozm polityczny PO nie ma granic 16.11.06, 09:06 > Agentow SB też -Wszystkich. Znowu SamooBronę wyrzuacie z koalicji? Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Egiozm polityczny PO nie ma granic 16.11.06, 10:20 palestrina2005 napisał: > > Warszawa przeprasza za Hanusię Gronkiewicz "Hospicjum" Waltz, Warszawa to Ty? Nie wiedziałam... Odpowiedz Link Zgłoś
crosser Re: Egiozm polityczny PiS i wasali nie ma granic 16.11.06, 08:45 No to może "demokracja" to jawne oszczerstwa Kurskiego, które sąd potwierdzi jeżeli ten "raczy" się w sądzie pojawić, albo deklaracje taniego państwa i fachowców a nie polityków w spółkach, albo konferencja w szkole w Gdańsku gdzie zdarzyła się tragedia? A może chamska zmiana ordynacji gdy sondaże wskazują możliwą przegraną? Albo może krzyczenie od dawna, że PO chce bratać się z komunistami podczas gdy przez cały ten czas NIGDY nie padła taka deklaracja za to PiS jawnie i dwukrotnie zbratał się z Samoobroną? Odpowiedz Link Zgłoś
loppe no jak to? przecież pamiętamy jak Tusk mówił 16.11.06, 08:57 że " trzeba podzielić się z partnerem" - pod adresem zwycięzcwy wyborów PiS a teraz chce wszystko dla PO? Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: no jak to? przecież pamiętamy jak Tusk mówił 16.11.06, 10:34 loppe napisał: > że " trzeba podzielić się z partnerem" - pod adresem zwycięzcwy wyborów PiS Tusk mówił to wtedy, gdy nie było wjeszcze wiadome, że PiS do bycia PARTNEREM jest organicznie niezdolny. Obecnie sytuacja jest jasna: PiS może być wyłącznie HEGEMONEM. Dlatego może rządzić wyłącznie z "przystawkami". Na szczęście - poparcie społeczne (patrz wyniki wyborów, zarówno parlamentarnych - 27%, jak i samorządowych; o sondażach nie wspominając) dalece nie takie, jakby sobie Jarek życzył... > a teraz chce wszystko dla PO? Nie ma żadnych dowodów na coś takiego; odwrotnie: Platforma chce i potrafi rządzić w koalicji. Autentycznej. Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Bezczelny drań Marcinkiewicz.! 16.11.06, 09:39 A PiS i Kaczyńscy niszczą Polskę.!!! Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Bezczelny drań Marcinkiewicz.! 16.11.06, 10:35 Jaki tam drań! Zwyczajny pajac. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Egiozm polityczny PO nie ma granic 16.11.06, 10:17 kbamm napisał: > PO to "modelowy" przykład fałszywego pojmowania demokracji. Jakieś argumanty - konkretne! - poproszę. Odpowiedz Link Zgłoś
vilya137 Re: Egiozm polityczny PO nie ma granic 16.11.06, 10:54 PO to "modelowy" przykład fałszywego pojmowania demokracji. > Jakieś argumanty - konkretne! - poproszę. Ja Ci wytlumacze: To co sie Kaczynskim uroilo to jest dobre dla kraju. Ci co sie z tym nie zgadzaja maja w sobie takie wewnterzne psie. Czyli tak konkretnie po prostu 'falszywie pojmuja demokracje' Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Mozesz podac wzorzec współczesny demokracji? 16.11.06, 11:20 Tylko nie podawaj obecnej skundlonej koalicji, bo juz nie mam sił sie z nich śmiać Odpowiedz Link Zgłoś
zzzzzppppp Wyghaliśmy! ... a Tatarzyn za łeb trzyma ... 16.11.06, 07:22 A sohndaże PO-wybohczee mówiły że mamy absohutną więkhszość. Ahe Phezydentem Wahszayw to huż napewno mnie wybiohą, bo jestem taka piękna, no i phacowałam w banku w Londynie. Tylko dhaczego mi nie przedhużyli konthaktu? Muszę się thac tłuc o phezydentuhę, a szanse mahne. Odpowiedz Link Zgłoś
pantanal Nie mów hop... 16.11.06, 08:20 zzzzzppppp napisał: > Ahe Phezydentem Wahszayw to huż napewno mnie wybiohą, bo jestem taka piękna, > no i phacowałam w banku w Londynie. > Odpowiedz Link Zgłoś
ojprawdaboli Hania 16.11.06, 07:29 Tak na marginesie , jak mozna glosowac na tego babsztyla , Hania ze swoim intelektem , pretesjonalnoscia i drobnomieszczanskim gustem najbardziej sie nadaje do pracy w maglu !!! Ale coz tacy intelektualisci sa w PO Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Hania 16.11.06, 08:45 Nie to co Kaziu: zna jedno słowo po angielsku, jedno po hiszpańsku (co z tego, że nie potrafi porządnie wymówić), jest na "ty" z Tonym Blairem, na studniówkę pójdzie, w piłkę pogra, do pracy tramwajem się przejechał, ma Chopina w komórce... ach! i ta łysinka! Odpowiedz Link Zgłoś
lobo13 Hania do przodu! 16.11.06, 08:47 Kibicuję pani Hani, która jako jedyna chyba w całym tym cyrku samorządowym jest najbardziej kompetentnym kandydatem. Marcinkiewicz wypada bledziej niż trzydniowy nieboszczyk. Oczywiście oponentom Gronkiewicz Waltz może przeszkadzać wada wymowy, przynależność do PO, jakaśtam konferencja w hospicjum i doświadczenie w zarządzaniu ogromnymi organizacjami finansowymi oraz adminstracyjnymi. Skoro wolą klasycznego obiecankiewicza krzywoustego, który jak do tej pory nie wsławił się niczym innym jak rzucaniem obietnic bez pokrycia to ich sprawa. A ja mówię, Hanka to twarda babka. Pokazała to jako prezes NBP. Pamiętacie jescze co to denominacja? To było coś... Odpowiedz Link Zgłoś
jollyroger3 [...] 16.11.06, 08:54 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
burza95 Brawo Platforma.... 16.11.06, 07:31 Może makaron potanieje.....Jak Bufetowa zawrze sojusz z dyrektorem domu towarowego. Odpowiedz Link Zgłoś
unamatita To juz przeciez było. Budowanie mostów wzdłuż rzek 16.11.06, 07:36 ,układ warszawski, koszenie kasy dla siebie i POpapranych kolesiów. Osobiście dziwię się warszawiakom. u. Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: To juz przeciez było. Budowanie mostów wzdłuż 16.11.06, 09:08 mosty wzdłuż rzek? a może jeszcze skrzyżowania na księżycu, co? Odpowiedz Link Zgłoś
kolargolo ostatnio nie bylo chyba zadnego budowania? 16.11.06, 09:19 o ile wiem to Warszawa rzadzi PiS, ktory nie wybudowal nic, a Lech Kaczynski jako prezydent wprost oswiadczyl ze Most Polnocny nie jest potrzebny. Co do tunelu na Wislostradzie to jesli kiedykolwiek tamtedy jechales samochodem to chyba wiesz ze tunel rozladowal tam korki wyjatkowo skutecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: To juz przeciez było. Budowanie mostów wzdłuż 16.11.06, 10:41 unamatita napisała: ...rzek Coś Ci się pokalapućkało; to były tunele. I pomysł wcale nie do końca taki głupi... Odpowiedz Link Zgłoś
haen1950 Re: Platforma Obywatelska chce rządzić Warszawą s 16.11.06, 07:42 Tu akurat nie problemu dla platformy. Może przebierać w radnych PiS jak w ulęgałkach. Strach przed Kaczorami prysnął. Przegrańce są. Odpowiedz Link Zgłoś
hagero Platforma Obywatelska chce rządzić Warszawą sama 16.11.06, 07:43 Trzeba miec niedobrze w glowie zeby glosowac na ta prymitywna babe. Ten jej smiech jest dobijajacy, ale moze do Warszawy pasuje taki wiejski babsztyl Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Platforma Obywatelska chce rządzić Warszawą s 16.11.06, 10:43 hagero napisała: > Trzeba miec niedobrze w glowie zeby glosowac na ta prymitywna babe. > Ten jej smiech jest dobijajacy, ale moze do Warszawy pasuje taki wiejski > babsztyl Zdecydowanie bardziej pasuje pajac made in Gorzów! :) Odpowiedz Link Zgłoś
vilya137 Re: Platforma Obywatelska chce rządzić Warszawą s 16.11.06, 10:52 > Trzeba miec niedobrze w glowie zeby glosowac na ta prymitywna babe. > Ten jej smiech jest dobijajacy, A Marcinkiewicz ma lysine, wiesz? :P Odpowiedz Link Zgłoś
kakonek1 Re: Platforma Obywatelska chce rządzić Warszawą s 16.11.06, 07:43 Arogancja PO sega zenitu. Az dziw ze jeszcze ktos na nich glosuje. Qudre to juz lepej na ciecia z sasiedniej kamienicy. Ile w tym ktradycji, arogancji i bunczycnego braku kultury politycznej. "kolaji nie bedzie ale liczymy na zyczliwosc tych z ktorymi nie chcemy tworzyc koalcji" No Qurde za kretynow nas maja czy co ? Kak Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Platforma Obywatelska chce rządzić Warszawą s 16.11.06, 08:49 A po co formalna koalicja w samorządach? Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Platforma Obywatelska chce rządzić Warszawą s 16.11.06, 10:45 kakonek1 napisał: > Arogancja PO sega zenitu. > Az dziw ze jeszcze ktos na nich glosuje. > Qudre to juz lepej na ciecia z sasiedniej kamienicy. > Ile w tym ktradycji, arogancji i bunczycnego braku > kultury politycznej. > "kolaji nie bedzie ale liczymy na zyczliwosc tych z ktorymi > nie chcemy tworzyc koalcji" > > No Qurde za kretynow nas maja czy co ? Chyba tak, zważywszy na ortografię... Odpowiedz Link Zgłoś
qc Tasowanie sceny politycznej 16.11.06, 07:45 PiS juz dotarl na szczyt swoich mozliwosci, po spaleniu SO i LPR skonczylo sie paliwo. Teraz z czasem przeksztalci sie w partie skansen, takie przytulisko, azyl dla szumowin i bolszewickich oszolomow. PO jeszcze bedzie roslo, przejmujac co przyzwoitszy material (nie jest tego wiele) z PiS. Z czasem stanie sie nowoczesna partia konserwatywno-liberalna. Co w zestawieniu z nowoczesnym Centrolewem da nadzieje na normalnosc. Odpowiedz Link Zgłoś
ozby MIejsce Kaczyńskich jest na skrajnej prawicy 16.11.06, 08:08 masz rację. Miejsce Kaczyńskich jest przecież na skrajnej prawicy - taki mają poglądy i styl uprawiania polityki. Żadne wariactwo nie trwa wiecznie. Jak długo można udwać, że to centroprawica. Wracają na właściwe miejsce - tam gdzie był LPR i Samoobrona. Z czasem, jak te poprzednie partie będa balansować na progu wybrczym. PiS czuje teraz dramat bo jest w ślepej ulicznie, nie ma mozliwości żadnego ruchu. Być może PO i PiS ma tyle samo pionków. Ale PO opnaowało znacznie większe pole - może ruszac sie w wielu kierunkach. PiS zapędził sie w róg. Nie ma żadnych nowych ruchów. Jak ktoś tego nie rozumie, to ma problemy z rozumieniem jakiejkolwiek strategii. Myślę, że do Kaczyńskich to własnie dociera. Na gwałt będą próbowali się odblokowywac. Jak chłopaki i dziewczyny z PO nie zmiękną, to koniec z PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: MIejsce Kaczyńskich jest na skrajnej prawicy 16.11.06, 09:45 Miejsce Kaczyńskich jest na śmietniku historii.!!! Odpowiedz Link Zgłoś
haniawalec Modliszka zjada po kopulacji... 16.11.06, 07:52 Hania moze być spokojna :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Koalicja PO-SLD coraz bliżej 16.11.06, 07:52 Nowy Układ Warszawski P.S. Warszawa przeprasza za Hanusię Gronkiewicz "Hospicjum" Waltz, dawną protegowaną "Magistra" Kwasniewskiego, która znów żebrze u SLD, tym razem o głosiki... Odpowiedz Link Zgłoś
puch4cz Re: Koalicja PO-SLD coraz bliżej 16.11.06, 08:08 przestaniesz wreszcie pisać te bzdury? co drugi post to ten sam bełkot, zamilcz wreszcie, jeden post starczy, nie dociera? Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: Koalicja PO-SLD coraz bliżej 16.11.06, 08:21 A co prawda boli. Że PO idzie razem z SLD... P.S. Warszawa przeprasza za Hanusię Gronkiewicz "Hospicjum" Waltz, która znów żebrze u SLD, tym razem o głosiki... Odpowiedz Link Zgłoś
marysienka26 Re: Koalicja PO-SLD coraz bliżej 16.11.06, 08:24 palestrina2005 napisał: > A co prawda boli. > Że PO idzie razem z SLD... > > P.S. Warszawa przeprasza za Hanusię Gronkiewicz "Hospicjum" Waltz, która znów > żebrze u SLD, tym razem o głosiki... ty chyba zapomniales jak zwykle,ze o te glosiki skomli rowniez MARCINKIEWICZ! PRECZ RAZ NA ZAWSZE Z PISEM Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: Koalicja PO-SLD coraz bliżej 16.11.06, 08:34 Znowu naciągasz fakty. PO jest brudne to wszyscy muszą być. To nie Marcinkiewicz mówił u Lisa o koalicjach. To Gronkiewicz u Lisa chciała koalicji z SLD. teraz PO próbuje się dogadac z SLD. Chore. A Haniusia mówi o adoptowaniu części programu Borowskiego. I są rozmowy PO-SLD. Ale ciche, bo wiedzą że już części wyborców PO się to nie podoba i mogą przenieść swoje głosy na Marcinkiewicza. Samo takich paru znam. P.S. Warszawa przeprasza za Hanusię Gronkiewicz "Hospicjum" Waltz, która znów żebrze u SLD, tym razem o głosiki... Odpowiedz Link Zgłoś
marysienka26 [...] 16.11.06, 08:41 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
vilya137 Re: Koalicja PO-SLD coraz bliżej 16.11.06, 11:02 palestrina zmien plyte. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Koalicja PO-SLD coraz bliżej 16.11.06, 13:19 vilya137 napisała: > palestrina zmien plyte. Nie da się. On jest zaprogramowany. Odpowiedz Link Zgłoś
ksks3 Platforma Obywatelska chce rządzić Warszawą sama 16.11.06, 07:53 Platforma i rządzenie - to sprzeczne pojęcia. Nawet gdyby mieli 100% rady miasta to i tak im nie wyjdzie ! Polityczni ignoranci ! Ani PIS ani Lewica nie powinna zawierać żadnych koalicji z Platformą bo byłoby to dla nich tragiczne. Od roku władza w kraju sama włazi w ręce platformersów a oni ? ... Oni wolą być w opozycji. Pomimo tego że odstrzelić PIS potrafiłby /obecnie/ nawet polityczny przedszkolak. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 PO z cichym poparciem SLD 16.11.06, 07:55 stworzy nowy Układ Warszawski. Jak myślicie czy trwają już tajne negocjacje PO-SLD P.S. Warszawa przeprasza za Hanusię Gronkiewicz "Hospicjum" Waltz, która znów żebrze u SLD, tym razem o głosiki... Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Robię to dla przyjemności... 16.11.06, 08:05 Może i bym rozwazył głosowanie na PO gdyby mi Tusk dła na piśmie podpisane przez siebie razem z wekslem na 500 tys. oświadczenie że nigdy nie wejdzie w koalicję z SLD. A Gronkiewicz-Waltz to najbardziej żałosna osóbka z całego PO. Nie mogła kandydowac np. Pitera. Po co odgrzewac dawno zapomniną i zacietrzewioną politycznie Haniusię ??? P.S. Warszawa przeprasza za Hanusię Gronkiewicz "Hospicjum" Waltz, która znów żebrze u SLD, tym razem o głosiki... Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Nie wierzyć PiSowi. 16.11.06, 09:53 Nie można wierzyć, bo wszystko obrócą. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Warszawa to JA! 16.11.06, 13:29 palestrina2005 napisał: > Może i bym rozwazył głosowanie na PO gdyby mi Tusk dła na piśmie podpisane > przez siebie razem z wekslem na 500 tys. oświadczenie że nigdy nie wejdzie w > koalicję z SLD. Ty naprawdę uważasz, że Tusk bez Twojego głosu żyć nie może? > A Gronkiewicz-Waltz to najbardziej żałosna osóbka z całego PO. Nie mogła > kandydowac np. Pitera. Po co odgrzewac dawno zapomniną i zacietrzewioną > politycznie Haniusię ??? Nie spytali Ciebie? Jak mogli?! > P.S. Warszawa przeprasza za Hanusię Gronkiewicz "Hospicjum" Waltz, która znów > żebrze u SLD, tym razem o głosiki... ...na wyścigi z Marcinkiewiczem. Palestrina - megaloman i to do kwadratu. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Ile PIS płaci za takie posty? 16.11.06, 08:52 Te posty są warte zapłaty? Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Korupcja PiS 16.11.06, 09:50 PiS cały czas korumpuje posłów i urzędników. A sporo jest takich co za stanowisko w PiSie i władzy się sprzedają. Odpowiedz Link Zgłoś
marysienka26 Re: PO z cichym poparciem SLD 16.11.06, 08:02 PO ZE WSZYSTKIMI TYLKO NIE Z PISIORAMI,LPR I SAMOOBRONA,NAWET Z DIABLEM! Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: PO z cichym poparciem SLD 16.11.06, 08:07 Tak super z postkomunistami z PZPR czyli SLD. Wspaniale. Niech może jeszcze idą w PO z Jaruzelskim i Putinem... P.S. Warszawa przeprasza za Hanusię Gronkiewicz "Hospicjum" Waltz, która znów żebrze u SLD, tym razem o głosiki... Odpowiedz Link Zgłoś
marysienka26 Re: PO z cichym poparciem SLD 16.11.06, 08:12 palestrina2005 napisał: > Tak super z postkomunistami z PZPR czyli SLD. > Wspaniale. > Niech może jeszcze idą w PO z Jaruzelskim i Putinem... > > P.S. Warszawa przeprasza za Hanusię Gronkiewicz "Hospicjum" Waltz, która znów > żebrze u SLD, tym razem o głosiki.. ZE WSZYSTKIMI TYLKO NIE Z TYMI WREDNYMI ,ZACOFANYMI,FALSZYWYMI ,WSCIEKLYMI,ZACOFANYMI,NIEUDOLNYMI,NIEKOMPETENTN YMI,PRZYNOSZACYMI WSTYD NA CALYM SWIECIE PISIOROM! MOZE POMOZESZ TWOJEMU WODZOWI I PSZYSZYJESZ MU GUZIK DO MARYNARKI! CO ZA WSTYD TAK SIE POKAZYWAC W SWIECIE .CO ZA DZIADOSTWO! Odpowiedz Link Zgłoś
ozby Re: PO z cichym poparciem SLD 16.11.06, 08:16 Palestrina, skocz po encyklpedię, zapomniałeś wymienić Mao Tse Tunga, Che Guevary, Fidela Castro, kto tam jeszce.... Pinocheta, o sory, on juz jest zajęty przez was. Odpowiedz Link Zgłoś
crosser Re: PO z cichym poparciem SLD 16.11.06, 08:48 A skąd wiesz że negocjują? Bo ja wiem że nie, co więcej może by ponegocjowali z borówkami, ale BEZ SLD. Ale rozumiem, że ty już węszysz "układ", ha ha. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: PO z cichym poparciem SLD 16.11.06, 08:53 > Tak super z postkomunistami z PZPR czyli SLD. Takiego byłego PZPRowca w moim mieście PiS usiłował wepchać na fotel prezydenta miasta! Odpowiedz Link Zgłoś
janow5 Da zdrawstwujet drużba PO i SLD 16.11.06, 10:41 My komunisty iz SLD pozdrawliajem drugow z Platformy. Żełajem wam wsiewo haroszewo i uspiechow. Nadiejemsa szto bmeste budiem rabotat` dlia Warszawy. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Mało - megalomania; jeszcze i paranoja 16.11.06, 13:34 palestrina2005 napisał: > Tak super z postkomunistami z PZPR czyli SLD. > Wspaniale. > Niech może jeszcze idą w PO z Jaruzelskim i Putinem... No popatrzcie; nawet Putin może zapewnić głosy wyborcze! A swoją drogą, zapomniałeś o Łukaszence i Kim Dzong Ilu... Odpowiedz Link Zgłoś
12x1 Re: Platforma Obywatelska chce rządzić Warszawą s 16.11.06, 08:12 oby tak bylo pisowcy oprocz argumentu o ukladach szafach i odwiecznych wrogow PO SLD zydow gejow i walki z nimi nic narazie nam szarakom d nie miala do zaoferowania a lewacy sa wsrod was czy nadal bedzie chodzilo o pis czy o wszystkivch polakow historia to dla historykow przekrty do sadu a rzad ma zajmowac sie sprawami kraju aby bylo nam coraz lepiej a nie szafami donosami itd chce normalnosci Odpowiedz Link Zgłoś
ben.huur Platforma Obywatelska chce krasc sama 16.11.06, 08:13 Z nikim nie podzieli sie warszawskimi lupami. Odpowiedz Link Zgłoś
ozby A PiS chce kraś z Samoobroną i LPR 16.11.06, 08:15 widać nastawiają się na większy łup Odpowiedz Link Zgłoś
chirlider Re: Platforma Obywatelska chce krasc sama 16.11.06, 09:01 benhuur, jeśli tobie władza kojarzy sie tylko z kradzieżą to twój problem. nie oceniaj innych swoją miarką. ben.huur napisał: > Z nikim nie podzieli sie warszawskimi lupami. Odpowiedz Link Zgłoś
falen Koalicja PiS-SLD 16.11.06, 08:16 Duzo bardziej prawdopodobna jest taka koalicja. Kaczynscy w rzadzie zapewnili komuszkom juz kilka stolkow, dlaczego nie mieliby zrobic tego lokalnie? Odpowiedz Link Zgłoś
weronika226 Re: Platforma Obywatelska chce rządzić Warszawą s 16.11.06, 08:32 Wolę żeby PO rządziło z mądrymi ludzmi a nie z jakimś głupim PISem i niezrównoważonymi psychicznie kaczorami. W LiD jest mnóstwo mądrych ludzi którzy potrafią pokierować państwem w przeciwieństwie do partii kaczek. Odpowiedz Link Zgłoś
polonus3 [...] 16.11.06, 08:47 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
zaciekawiony4 Re: Niegdy więcej koalicji z SLD-PO. Niestety Tus 16.11.06, 08:33 A tak w ogóle to jesteś z Warszawy? Bo jeśli nie to nie powinieneś się wypowiadać. Jak się mieszkańcom stolicy będzie tak chciało to sobie mogą nawet Konowicza na prezydenta wybrać. Odpowiedz Link Zgłoś
stara_twojej_starej Re: Platforma Obywatelska chce rządzić Warszawą s 16.11.06, 08:36 Nie lubię hanny Gronkiewicz-Waltz... ale wolę ją niż marcinkiewicza z PiSu. Rada dla PO : nigdy, ale to przenigdy nie wchodzić w jakiekolwiek układy z PiSem. precz z kaczyńskimi!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: Platforma Obywatelska chce rządzić Warszawą s 16.11.06, 09:58 Nie lubię PiSu, bo wciąż kłamią i dzielą Polaków. Odpowiedz Link Zgłoś
zygpot Re: Platforma Obywatelska chce rządzić Warszawą s 16.11.06, 12:15 To Ty kłamiesz. Pytanie logiczne: co to znaczy WCIĄŻ kłamią? Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Platforma Obywatelska chce rządzić Warszawą s 16.11.06, 13:45 zygpot napisał: > Pytanie logiczne: co to znaczy WCIĄŻ kłamią? To znaczy, że nie mówią prawdy; mówią jedno, robią coś przeciwnego. I tak postępują od momentu dojścia do władzy. Szkoda fatygi i strzępienia klawiatury na podawanie przykładów. Odpowiedz Link Zgłoś
stara_twojej_starej Re: Platforma Obywatelska chce rządzić Warszawą s 16.11.06, 08:37 ascofer napisał: > Przeciez wiadomo ze pomimo zaprzeczen , PO i tak bedzie rzadzic razem z > komunistami , tylko nie chca tego mowic glosno przed wyborami na prezydenta > W-wy , zeby nie psuc sobie wizerunku . > Swoj do swego ciagnie , he he he I dobrze. PO + SLD są opcją zdecydowanie lepszą niż nieudacznicy i oszołomy z PiSu. Odpowiedz Link Zgłoś
peka1972 Re: Platforma Obywatelska chce rządzić Warszawą s 16.11.06, 08:39 > Przeciez wiadomo ze pomimo zaprzeczen , PO i tak bedzie rzadzic razem z > komunistami Czytać nie potrafisz? Przecież PO wyraźnie mówi że z PIS o żadnej współpracy nie mam mowy. I czy przed czy po wyborach to się nie zmieni. Odpowiedz Link Zgłoś
redsmoq 'Korupcja polityczna' 16.11.06, 08:42 "W kuluarach mówi się jednak, że partyjni emisariusze PO spróbują pozyskać kilku brakujących radnych. Jak usłyszeliśmy "materiał do przeciągania" jest zarówno w PiS, jak i w LiD." Tusk z Rokitą nie tak dawno grzmieli o "korupcji politycznej" dokonywanej przez PiS, ciekawe co na to powiedzą. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: 'Korupcja polityczna' 16.11.06, 09:12 A czy PO proponuje spłatę weksli z publicznych pieniędzy? Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: 'Korupcja polityczna' 16.11.06, 13:47 adas313 napisał: > A czy PO proponuje spłatę weksli z publicznych pieniędzy? Albo posadki dla rodziny? Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: 'Korupcja polityczna' 16.11.06, 09:54 Mamy przeciez dowody, że PiS stosował korupcję polityczną. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Bo to nie tak! 16.11.06, 13:53 wrojoz napisał: > Mamy przeciez dowody, że PiS stosował korupcję polityczną. Jak Rywin stosuje coś podobnego - idzie siedzieć. Jak wysoki funkcjonariusz PiSu - włos mu z głowy nie spada, bo "negocjował". Odpowiedz Link Zgłoś
leezus Lepiej z "komunistami" niż z Giertychem i Lepperem 16.11.06, 08:43 Zresztą ostatnie sondy pokazują, że ludzie woleliby koalicję PO PLiD niż PO PiS. PiS już pokazał co potrafi. Tak bezczelnego rządu jeszcze w III RP nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
hatteras Lepiej z "komunistami" niz˙ z hitlerowcami Rydzyka 16.11.06, 08:57 Hitlerowcy od o(czytaj oszusta) Rydzyka wielokrotnie wychwalali hitlera za holokaust na falach RM. Odpowiedz Link Zgłoś
rebjot Re: Lepiej z "komunistami" niż z Giertychem i Lep 16.11.06, 08:59 Bo to jest rząd IV RP a w IV RP takie "standardy" obowiązują Odpowiedz Link Zgłoś