megasceptyk 22.11.06, 16:02 Bardzo śmieszne, zaczyna się zwodzenie pracowników. A nuż paru się skusi a przecież nie o 100 pln chodzi tylko o to, że to syf i bagno nadające się do natychmiastowej prywatyzacji. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aplus Re: Dyrekcja oferuje listonoszom 100 zł podwyżki 22.11.06, 16:11 Akurat poczty nie nalezy prywatyzowac - z wielu przyczyn i w innych krajach nie ma i nie bedzie prywatyzacji. Natomiast skandalem jest sam strajk, wyrzucic darmozjadow z roboty i zatrudnic nowych listonoszy. megasceptyk napisał: > Bardzo śmieszne, zaczyna się zwodzenie pracowników. A nuż paru się skusi a prze > cież nie o 100 pln chodzi tylko o to, że to syf i bagno nadające się do natychm > iastowej prywatyzacji. Odpowiedz Link Zgłoś
megasceptyk W jaki sposób zmusisz polityków żeby nie upychali 22.11.06, 16:27 pociotków na stanowiskach zarządzających jeśli nie przez prywatyzację? Przecież ta firma się kupy nie trzyma tak samo jak inne skarbu państwa. Jeśli wiesz jak tego dokonać to proszę bradzo, powiedz. Nie ma sposobu bo i nie ma woli żeby cokolwiek zmienić. Odpowiedz Link Zgłoś
aplus Re: W jaki sposób zmusisz polityków żeby nie upyc 22.11.06, 16:37 Lepiej niech sie wezma za TVP. Akurat poczta to taki przypadek specjalny - naprawde popatrz na inne kraje. Moim zdaniem lepiej sie pogodzic z frycowym na PP, powiem wprost niech PP stanie sie wlasnie przechowalnia wszelkiej masci nierobow, nieudacznikow, za glupich zeby krasc listy i paczki. Plus jest taki ze przynajmniej wiesz gdzie tych palantow szukac, bedzie jedno przedsiebiorstwo gdzie zapedzi sie lewactwo zeby mialo na bulki z maslem . Nieroby beda tam siedziec w kupie tzn. w jednym przedsiebiorstwie i bedzie latwiej ich kontrolowac. Odpowiedz Link Zgłoś
megasceptyk Atrakcyjny pogląd ale nie wierzę że tak jest. 22.11.06, 20:37 Dobrego pracownika można zdemoralizować takim stylem zarządzania. W tej chwili i tak wiemy gdzie chowają się palanty i nieroby. W naszym sejmie należy ich szukać! Odpowiedz Link Zgłoś
p.s.j Re: Dyrekcja oferuje listonoszom 100 zł podwyżki 22.11.06, 16:41 > Natomiast skandalem jest sam strajk, wyrzucic darmozjadow z roboty i zatrudnic > nowych listonoszy. ...tak, pewnie chętnych na listonoszowanie za <1000 zł miesiecznie jest tylu, co robotników budowlanych w PL... Odpowiedz Link Zgłoś
aplus Re: Dyrekcja oferuje listonoszom 100 zł podwyżki 22.11.06, 17:38 tyle za ile im placa mogli nosic - np. same listy albo same polecone Odpowiedz Link Zgłoś
konopnyjasio Re: Dyrekcja oferuje listonoszom 100 zł podwyżki 22.11.06, 17:38 aplus napisal:> Natomiast skandalem jest sam strajk, wyrzucic darmozjadow z roboty i zatrudnic > nowych listonoszy. Po co ty sie odzywasz jak taki glupi jestes?Listonosz zarabia 1000,a srednio rozgarnieci menagerowie(kierownicy,dyrektorzy)5000-10000.Podzial zyskow firmy jest dzielony niesprawiedliwie i w tym problem.Ja ich popieram.W wielu innych firmach sytuacja jest podobna. Odpowiedz Link Zgłoś
aplus Re: Dyrekcja oferuje listonoszom 100 zł podwyżki 22.11.06, 17:53 konopnyjasio napisał: > aplus napisal:> Natomiast skandalem jest sam strajk, wyrzucic darmozjadow z > > roboty i zatrudnic > > nowych listonoszy. > Po co ty sie odzywasz jak taki glupi jestes?Listonosz zarabia 1000,a srednio > rozgarnieci menagerowie(kierownicy,dyrektorzy)5000-10000.Podzial zyskow firmy > jest dzielony niesprawiedliwie i w tym problem.Ja ich popieram.W wielu innych > firmach sytuacja jest podobna. tyle za ile im placa mogli nosic - np. same listy albo same polecone Odpowiedz Link Zgłoś
mis_i_ja Re: Dyrekcja oferuje listonoszom 100 zł podwyżki 22.11.06, 19:33 1. kto powinien zyskac na strajku? pierwsza prywatna firma pocztowa. ceny normalne, tyle ze listy pakuja w ciezkie koperty zeby byly >50g. wiec moze ktos komus zaplacil za ten strajk? 2. jak zmusic poczte polska do rozwiazania problemu? otoz w wielu placowkach utworzono punkty odbioru poczty. nie odbierajmy jej, dajmy na to - przez tydzien. beda musieli znalezc sposob na ich dostarczenie, bo jesli wyrzuca/zniszcza - nie starczy majatku pp na odszkodowania. skladowac nie ma gdzie ;D 3. praca niebezpieczna - fakt. jak sie draluje przez miasto z kasa dla emerytek. ale nauczyciel tez moze dostac nozem od ucznia pod zebro (albo siekierka), gornik (minuta ciszy) tez ma niebezpiecznie, nie wspominam o pielegniarkach na ktore rozni wariaci czekaja... ale czy to powod zeby paralizowac kraj? -- BĄDŹ SOLIDARNY Z POCZTOWCAMI - STRAJKUJ! DOŁĄCZ DO OGÓLNOPOLSKIEJ AKCJI NIEODBIERANIA POCZTY! Odpowiedz Link Zgłoś
rivena Re: Dyrekcja oferuje listonoszom 100 zł podwyżki 22.11.06, 19:48 > Akurat poczty nie nalezy prywatyzowac - z wielu przyczyn i w innych krajach nie > > ma i nie bedzie prywatyzacji. jestes w wielkim bledzie. Pozatym sa kraje (cwylilizowane!!) takie jak któreś z państw skandynawskich gdzie zrezygnowano w ogóle z poczty tej państwowej bowiem była nieopłacalna. Po prostu ludzie tam mają tyle telefonów, tyle rachunków bankowych i porozumiewają się poprzez internet że poczta zbankrutowała. Nie ma sensu trzymać takiego molocha tym bardziej że widać że taki moloch zawodzi i poprzez strajk grupki osób sparaliżowane są urzędy w wielu miastach. Trudno im zrozumieć że zmienia się struktura usług świadczonych przez firmę i ulotki roznoszą m.in. po to żeby ich firma miała większy zysk żeby mieć z czego wypłacać im wynagrodzenia. Ale widać związki zawodowe wolą żeby pracownicy pracowali mniej a zarabiali więcej.... z całym szacunkiem ale gdyby się tak dało to z pewnością zasługuje to na nagrodę Nobla z dziedziny ekonomii. Strajk jest ewidentnie na szkodę poczty bowiem już dziś dane było mi zaobserwować jak niektórzy odkrywają że list można przesłać nie tylko poprzez pocztę ale w inny i do tego tanszy sposób. Rynek usług zostanie więc w dalszej części przejęty przez inne firmy niż poczta. A strajkujcie sobie dalej. Na zdrowie. Odpowiedz Link Zgłoś
qwww Re: Dyrekcja oferuje listonoszom 100 zł podwyżki 22.11.06, 23:43 > jestes w wielkim bledzie. Pozatym sa kraje (cwylilizowane!!) takie jak któreś z > państw skandynawskich gdzie zrezygnowano w ogóle z poczty tej państwowej bowiem > była nieopłacalna. Po prostu ludzie tam mają tyle telefonów, tyle rachunków > bankowych i porozumiewają się poprzez internet że poczta zbankrutowała. tiaa, a pocztówki, listy & paczki też przez telefon wysyłają Odpowiedz Link Zgłoś
cubeo Re: Dyrekcja oferuje listonoszom 100 zł podwyżki 22.11.06, 20:27 Nie trzeba mnie wyrzucac ... sam odejdę... tak jak wielu moich kolegów Odpowiedz Link Zgłoś
rogowski.lukasz wyniki finansowe a pensje 22.11.06, 20:45 a ja uwazam ze nalezy przeanalizowac wyniki finansowe i wynagrodzenia pod ich katem. poza tym prosze zauwazyc rozbieznosci miedzy wynagrodzeniem prezia poczty (wybitnie polityczne stanowisko) a zwyklymi pocztowcami. niech kazdy sobie wyobrazi to ze zarabia 1000BRUTTO i prosze sobie pzezyc z tego... prywatyzacja wiele pomoze ale pod warunkami zwiazkow zawodowych - kazdy dba o wlasne sprawy i pakiet socjalny wcale nie jest jakims zamachem na firme, wrecz przeciwnie - dobra firma dobry pakiet, dobra praca - dobre pieniadze oczywiscie ze 1500zl brutto to powinno byc minimum i to nie tylko dla pocztowca ale ogolna placa minimalna, minimalna emerytura, renta, zasilki itp przy tym nalezy jednak bezwzglednie egzekwowac PRACE - 3 odmowy pracy ze strony bezrobotnego - odbieramy zasilek na 5 lat, radyklane i rzetelne sprawdzenie "polskich rencistow" itp zal mi strasznie emerytow czy rencistow ktorzy otrzymuja od panstwa np. 434 zl (wydatki minimum: leki ich kosztuja 300, czynsz 250, jedzenie minimum 300, oplaty - prad, woda, gaz - minimum 100)... Ich wybor jest prosty wszystko najpierw pozniej leki... taka polityka jest jasna - gin czlowieku bedzie taniej... Socjalizm bierze sie z milosc do drugiego czlowieka - niezlaeznie na kogo glosuje. Pozdrowienia Lukasz Rogowski Odpowiedz Link Zgłoś
magsp Re: Dyrekcja oferuje listonoszom 100 zł podwyżki 23.11.06, 20:26 Jesteś chory!!! Ja nie jestem darmozjadem. Mam cztero osobową rodzinę i dostaje na ręke (netto) - 750zł. Z czego na czynsz daję 380zł, rachunki, kredyt mieszkaniowy - następne 350zł. Na jedzenie już nie mam. Gdyby nie pomoc rodziny, urzędu i mopsu byłoby strasznie. Co ja pisze - JEST STRASZNIE. Powinniśmy zarabiać min 4000-5000 zł netto. Ale to chory kraj, w którym myśli się tylko o tym jak maksymalnie wydoić ludzi. Straszne. Ja nie strajkuje - wyjeżdzam do Irlandii. Muszę zostawić moje biedne kochane dzieci, żal ściska serce. Mam okropne długi. W normalnych krajach listonosz zarabia 6000zł + 1000 dodatek na dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
silezius.monachijski zaczyna być jak pod koniec lat 80-tych 22.11.06, 16:42 narodziny IV Republiki przypominają schyłek PRL. Wtedy też nie było bezrobocia, wręcz przeciwnie, kto pamięta w TV reklamy FSO "ciekawej, dobrze płatnej pracy". A jednak Wolacy dobrze wiedzieli że kraj jest w poważnym kryzysie. Teraz będzie deja vu kacze. Odpowiedz Link Zgłoś
tetro3 Re: Chłopaki nie dajta się!!!! 22.11.06, 18:14 Ja mam strajk listonosza od dobrych dwóch lat-listy albo docierają opóżnione, albo giną po drodze. Nie mogę się doprosić, żeby docierały pod mój adres, a nie były rzucane w przypadkowe miejsca. Odpowiedz Link Zgłoś
lysy-listonosz Re: Chłopaki nie dajta się!!!! 22.11.06, 22:09 tetro3 napisała: > Ja mam strajk listonosza od dobrych dwóch lat-listy albo docierają opóżnione, > albo giną po drodze. Nie mogę się doprosić, żeby docierały pod mój adres, a nie > > były rzucane w przypadkowe miejsca. CZłOWIEKU NIE WIERZę W TO CO PISZESZ.Ludzie myślą,że jak się przeprowadzą to listonosz powinien wiedzieć, jaki jest nowy adres- od tego są odpowiednie druki do zmiany adresu do korespondencji.A jeśli chodzi o twój przypadek(w co nie wierzę) to wystarczy taki fakt zgłosić na poczcie naczelnikowi iproblem z głowy.Nie wiem dlaczego się męczysz dwa lata Odpowiedz Link Zgłoś
gregor100 Chłopaki nie dajta się!!!! 22.11.06, 16:28 pełne poparcie-zapierdzielac za tysiaka w je..anym molochu na colę i kino nie wystarczy a praca ciężka-szczególnie listonoszy.Do prywatyzacji-jak przyjdzie prawdziwy własciciel , zadnba o wydajność panienek z okieenek,konkurencyjność wzrośnie-bedzie praca ,będzie kasa ,będzie oki:-)! Odpowiedz Link Zgłoś
iulius Dyrekcja oferuje listonoszom 100 zł podwyżki 22.11.06, 16:48 Sprywatyzować tego molocha, to zaraz się okaże, że listonosze mogą zarabiać 3000 przy cenie znaczka 50 gr. Odpowiedz Link Zgłoś
tomograf Re: Dyrekcja oferuje listonoszom 100 zł podwyżki 22.11.06, 16:56 Dziwne, w takim razie u mnie w okolicy listonosze prowadzą strajk włoski od zawsze. Pracuję w różnych godzinach i nie zdarzyło się jak do tej pory, żeby przesyłka polecona trafiła do domu, zwykle wychodząc znajduję awizo. Nie tak to chyba powinno wyglądać? Pomijam przypadki, gdy także awizo nie było... Odpowiedz Link Zgłoś
profes79 Re: Dyrekcja oferuje listonoszom 100 zł podwyżki 22.11.06, 17:28 Jeden postulat spokojnie moge poprzec: nie noszenie przesylek reklamowych - czasem dwa-trzy razy wiecej ma reklam niz listow. Odpowiedz Link Zgłoś
nauczyciel33 Listonosze - nie przesadzajcie 22.11.06, 17:38 Zobaczcie tabelę wynagrodzeń w szkole. Ile zarabiają nauczyciele. Po studaich wyższych. www.men.gov.pl/prawo/wszystkie/rozp_387.php#Załącznik Zawsze wszyscy zazdroszczą nauczycielom, ze mało pracują,tylko 18 godzin, mają dwa miesiące wakacji itp. obiegowe, nieprawdziwe opinie. Przekwalifikujcie się, macie superokazję. Do oświaty marsz. Odpowiedz Link Zgłoś
konopnyjasio Re: Listonosze - nie przesadzajcie 22.11.06, 17:42 nauczyciel33 napisała: > Zobaczcie tabelę wynagrodzeń w szkole. > Ile zarabiają nauczyciele. Po studaich wyższych. > > www.men.gov.pl/prawo/wszystkie/rozp_387.php#Załącznik > Zawsze wszyscy zazdroszczą nauczycielom, ze mało pracują,tylko 18 godzin, mają > dwa miesiące wakacji itp. obiegowe, nieprawdziwe opinie. > > Przekwalifikujcie się, macie superokazję. Do oświaty marsz. > > > I co ze po "studiach wyzszych" skoro spokojnie 80% z nich to matoly.Doskonala szansa jest dla nauczycieli niech sie przekwalifikuja i przestana jeczec. Odpowiedz Link Zgłoś
grazuchna Re: Listonosze - nie przesadzajcie 22.11.06, 17:43 Nie przesadzajcie, każdy listonosz roznoszący ma możliwość dorobienia paru złotych.Prawie wszyscy coś "odpalą" ze świadczeń, które przynosi listonosz.Więc mili państwo nie narzekajcie, nie każdy może dorobić do pensji, co nie zmienia faktu, że pensje macie niskie. Odpowiedz Link Zgłoś
kama331 Re: Listonosze - nie przesadzajcie 22.11.06, 20:38 nauczyciel - zastanów sie co mówisz!!! ale skoro nie jesteś zorientowany i zdobyłeś wykształcenie wyższe na jakiejś pseudo uczelni za pieniądze rodzinki moje gratulacje. chełpiąc sie wyższością!!! zmień pracę a może gdzie indziej nie ma pociotków??? z wyższym wykształceniem stać cie tylko na prace w oświacie!!! coś tu chyba nie halo Odpowiedz Link Zgłoś
nauczyciel33 ja nie rozumieć Cię 23.11.06, 13:57 kama331 napisał: > nauczyciel - zastanów sie co mówisz!!! ale skoro nie jesteś zorientowany i > zdobyłeś wykształcenie wyższe na jakiejś pseudo uczelni za pieniądze rodzinki > moje gratulacje. chełpiąc sie wyższością!!! zmień pracę a może gdzie indziej ni > e > ma pociotków??? z wyższym wykształceniem stać cie tylko na prace w oświacie!!! > coś tu chyba nie halo Ty napisać co Ty myśleć jak ludź. Czy Ty myśleć? Odpowiedz Link Zgłoś
lysy-listonosz Re: Listonosze - nie przesadzajcie 22.11.06, 21:34 nauczyciel33 napisała: > Zobaczcie tabelę wynagrodzeń w szkole. > Ile zarabiają nauczyciele. Po studaich wyższych. > > www.men.gov.pl/prawo/wszystkie/rozp_387.php#Załącznik > Zawsze wszyscy zazdroszczą nauczycielom, ze mało pracują,tylko 18 godzin, mają > dwa miesiące wakacji itp. obiegowe, nieprawdziwe opinie. > > Przekwalifikujcie się, macie superokazję. Do oświaty marsz. > > > a kto powiedział,że dużo zarabiacie,tak samo możecie walczyć o swoje a takim pisaniem dajesz dowód na to,że tak ma być Odpowiedz Link Zgłoś
januszekb1 Niech tą stówę se w d... wsadzi 22.11.06, 17:47 Skandal tyraliśmy przez te lata, bez żadnych podwyżek, jak muły a teraz próbuje nas omamić jakimś ochłapem. Odpowiedz Link Zgłoś
ermanno Re: Niech tą stówę se w d... wsadzi 22.11.06, 17:59 popieram protest, ale jezeli juz przesylki nie sa roznoszone (a nawet nie docieraja do urzedow) to powinno byc wiecej czynnych okienek (rozumiem was, ale stanie poltorej godziny przy JEDNYM CZYNNYM OKIENKU zeby nadac jedna paczke to lekka przesada... Bylem dzis na poczcie i dowiedzialem sie ze nie dotarly zadne listy od poniedzialku, jesli poczta bedzie w ten sposob postepowac jezcze przez kilka dni to straci wielu klientow, ktorzy skorzystaja z uslug kurierskich lub pkp (tzw. przesylki konduktorskie) Odpowiedz Link Zgłoś
ermanno Re: Niech tą stówę se w d... wsadzi 22.11.06, 18:04 co do prywatyzacji poczty: Jesli poczta zostalaby sprywatyzowana to musi byc wolny rynek pocztowy. Ceny troche wzrosna bo wlasciciel bedzie chcial zyskow, zacznie sie wykorzystywanie ludzi jak w biedronce i za to zaplacimy my (wszyscy klienci) i listonosze i cala obsluga poczty... Odpowiedz Link Zgłoś
megasceptyk Czy ty człowieku rozumiesz pojęcie prywatyzacji??? 22.11.06, 20:50 Bo albo wypisujesz tu bzdury totalne albo ja cię totalnie nie rozumiem. Wytłumacz dokłądniej o co ci chodzi, co masz na myśli? Odpowiedz Link Zgłoś
xaliemorph Re: Czy ty człowieku rozumiesz pojęcie prywatyzac 22.11.06, 21:21 Prywaciarz zawsze dąży do maksymalizacji zysku. Prywaciarz nie lubi tracić części zysku na wypłaty toteż oszczędza na nich płacąc ochłapy. Gdy natomiast będzie wolny rynek, zawsze pracownicy mogą przejść do konkurencji. Gorzej że u nas ta konkurencja zazwyczaj polega na tajnych zmowach pomiędzy pracodawcami, do jakiej stawki maksymalnie oferują wypłaty. Chory kraj. Odpowiedz Link Zgłoś
megasceptyk Ale prywatyzacja nie polega na sprzedaniu Poczty 22.11.06, 21:42 w całości. Zstałaby podzielona np. według województw i sprzedana wielu chętnym firmom. Tak powinno być z TPSA i nikt nie wie kto wziął forsę żeby tak sięnie stało. Gdyby sprzedać Pocztę jednej firmie to rzeczywiście jest kompletnie bez sensu. Prywatyzacja monopolisty jest zawsze poprzedzona podzieleniem na mniejsze jednostki. Poczytajcie o Polmosie. Wydzielono X firm i przyznano każdej chyba po dwie marki wódki. Konkurują, jest zdrowo. Tak właśnie należy sprywatyzowac Pocztę (nie tak samo ale koniecznie jakoś podzielić). Odpowiedz Link Zgłoś
lysy-listonosz Re: Niech tą stówę se w d... wsadzi 22.11.06, 21:48 ermanno napisał: > popieram protest, ale jezeli juz przesylki nie sa roznoszone (a nawet nie > docieraja do urzedow) to powinno byc wiecej czynnych okienek (rozumiem was, ale > stanie poltorej godziny przy JEDNYM CZYNNYM OKIENKU zeby nadac jedna paczke to > lekka przesada... > > Bylem dzis na poczcie i dowiedzialem sie ze nie dotarly zadne listy od > poniedzialku, jesli poczta bedzie w ten sposob postepowac jezcze przez kilka dn > i > to straci wielu klientow, ktorzy skorzystaja z uslug kurierskich lub pkp (tzw. > przesylki konduktorskie) a jak myślisz,dlaczego są kolejki przy okienku? jak procedury przyjmowania przesyłek są takie,że za każdą pierdołę potrafią ukarać- za źle naklejoną nalepkę ,z każdej strony sprawdzać przesyłkę,co raz więcej obowiązków,co raz mniej etatów,czyja to wina? zawsze się mówi o kolejkach przy okienku pocztowym a czy w sklepach nie ma kolejek??w bankach nie ma kolejek?? na stacji benzynowej nie ma kolejek ??CZłOWIEKU nie siedzisz w okienku to nie wiesz co się tam dzieje Odpowiedz Link Zgłoś
ludwigvanbeethoven Re: Niech tą stówę se w d... wsadzi 22.11.06, 22:45 PKP tp tez jedno wielkie bagno ktore powoli idzie na dno wiec lepiej z tej formy nie korzystac... Odpowiedz Link Zgłoś
harbour5 Listonosze a nie donosiciele 22.11.06, 18:35 Dziś w skrzynce był jeden list na który czekałem i 0,5 kg makulatury, którą jak zwykle wywaliłem do śmieci nie czytając. A może po prostu niech listonosze zajmą się noszeniem listów. Śmieci proponuję od razu na poczcie wywalać do kosza. Ja nie chcę latać bez przerwy do śmietnika z kilogramami papieru. Odpowiedz Link Zgłoś
ja20034 Re: Listonosze a nie donosiciele 22.11.06, 18:53 A jak oni wiedza, ktory odbiorca jest starszy i schorowany, ze tylko im roznosza listy? Odpowiedz Link Zgłoś
lysy-listonosz Re: Listonosze a nie donosiciele 22.11.06, 21:55 harbour5 napisał: > Dziś w skrzynce był jeden list na który czekałem i 0,5 kg makulatury, którą jak > > zwykle wywaliłem do śmieci nie czytając. A może po prostu niech listonosze > zajmą się noszeniem listów. Śmieci proponuję od razu na poczcie wywalać do > kosza. Ja nie chcę latać bez przerwy do śmietnika z kilogramami papieru. Przepraszm,czy ty masz pretensję o to do listonoszy ?? Nie zdajesz sobie sprawy z tego,że nadawcy tych ulotek dzwonią po domach czy mieszkaniach i pytają "czy otrzymał pan/pani ulotkę z mojej firmy" i co taki TY -nie otrzymałem - listonosz na dywanik i opie......l Odpowiedz Link Zgłoś
rivena Re: Dyrekcja oferuje listonoszom 100 zł podwyżki 22.11.06, 19:38 a moze Dorn wezmie listonoszy w kamasze ?? :) Odpowiedz Link Zgłoś
mefissto Re: Dyrekcja oferuje listonoszom 100 zł podwyżki 22.11.06, 20:13 a co mnie obchodzi strajk, place za przesylke to wymagam zeby doszla. Odpowiedz Link Zgłoś
ludwigvanbeethoven Re: Dyrekcja oferuje listonoszom 100 zł podwyżki 22.11.06, 22:49 Oj glupis ty "diabel" jak but z lewej nogi!!!!Jak chcesz zeby doszla to se sam donies! I kase zaoszczedzisz baranie!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tow1sekr Dyrekcja oferuje listonoszom 100 zł podwyżki 22.11.06, 20:49 Nie wyobrażam sobie pracy za 1000zł/mc, tak jak teraz zarabiają listonosze. W pełni popieram ich strajk. Co gorsze cała dyrekcja poczty zarabia grubą forsę i wciąż pojawiają się wątki korupcyjne dotyczące przetargów, od lat ma w dupie komputeryzację oddziałów poczty, wyposażenie listonoszy w samochody lub skutery. Szefem Poczty Polskiej powinien zostać Konon Barbażyńca, który by sprawił, żeby nie było łachmaństwa, korupctwa, żeby niczego nie było!!! Odpowiedz Link Zgłoś
aw34 Re: Dyrekcja oferuje listonoszom 100 zł podwyżki 22.11.06, 21:36 Za taką kasę pracuje w kraju masa ludzi. Nic nie ujmując listonoszom porównywalne pensje mają ludzie z wyzszym wykształceniem i bardziej odpowiedzialną pracą. I niestety nie mają mozliwości strajkowania. Ja mam studia wyższe, studia podyplomowe na 2 kierunkach, kursy kwalifikacyjne i ogromna odpowiedzialność za dzieci. I prosze mi tu nie mówić o tym, że moge zmienic pracę bo zbyt dużo włożyłam wysiłku w swoje wykształcenie i zdobyte umiejętnosci. Łatwiej ją zmienic listonoszowi niż mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
tragikomix Dyrekcja oferuje listonoszom 100 zł podwyżki 22.11.06, 21:24 Panie listonoszki i panowie listonosze (razem doręczyciele). Macie absolutną rację. Od dziecka obserwuję waszą pracę. Gryzie Was mój pies, ja nie chcę przyjąć sądówek a jeszcze trzeba wręczyć rentę mojej teściowej. Teraz serio - za taką kasę ryzyko noszenia kasy, listów i jeszcze jak wam doładowali śliczne bużki kandydatów liczone w kilogramach... Stop, dosyć! Za pracę musi być godna płaca! Kiedy już wszyscy będziemy na wyspach, doręczać dorywczo będą bracia ze wschodu. Odpowiedz Link Zgłoś
bubba49 Re: Dyrekcja oferuje listonoszom 100 zł podwyżki 22.11.06, 22:01 A czy ktoś wie ile zarabia dyrekcja Odpowiedz Link Zgłoś
lysy-listonosz Re: Dyrekcja oferuje listonoszom 100 zł podwyżki 22.11.06, 22:13 bubba49 napisał: > A czy ktoś wie ile zarabia dyrekcja Szanowny dyrektor p.NIEZGODA zarabia około 15000 zł a ja "aż" niecałe 1100 zł. Jak wiadomo " niezgoda rujnuje" Odpowiedz Link Zgłoś
kozk To jest fura pieniędzy 22.11.06, 22:56 Za jedną standardową ulotkę poczta sobie liczy 8 groszy , a tego idzie dziennie w setki tysięcy . Kto na tym zarabia . Coś tak myślę , że nie ten kto się natyra . Odpowiedz Link Zgłoś
ludwigvanbeethoven Re: Dyrekcja oferuje listonoszom 100 zł podwyżki 22.11.06, 23:06 Tak sie jakos sklada,ze poczta w krajach skandynawskich zajmuje sie tylko wrzucaniem listow,przywozeniem paczek i przenoszenia malych reklam.Reszte zalatwia sie przez banki,przelewy i internet.Np przy placeniu rachunku w banku badz na poczcie oplaca sie 14 koron (Dania).Ale jesli ma sie internetowe polaczenie z bankiem i mozna se samemu zaplacic to taka oplata kosztuje juz...1 korone!!!!!! Tutaj wszyscy maja konta w bankach lub innych instytucjach pienieznych - wlacznie z dziadkami,babciami i innymi staruszkami.Wszyscy posluguja sie kartami platniczymi roznego rodzaju i nikt nie jeczy,ze musi isc na poczte zaplacic to czy tamto!!!!Poczta dunska sluzy do kupowania znaczkow i kolekcjonowania ich,kupowania kartek pocztowych itp.Reasumujac:poczta dunska jest prywatna jak masa innych instytucji.A jesli cos jest nie rentowne to poprostu zostaje usuniete i koniec.Ludzi sie przekfalifikowuje stwarzajac nowe miejsca pracy.Przecietny Dunczyk w swoim zyciu pracuje w 7-8 roznych miejscach pracy.Tu nikt sie nie wiaze z firma na 30 lat bo od tego dostaje sie pie..a,a horyzonty takiego czlowieka sa bardzo waskie.Tutaj ludzie sie ucza i zaliczja kolejne kursy przez cale zycie.Moze wreszcie nalezalo by zaczac wprowadzac Polske w XXI wiek,a nie rzucac ludziom ochlapy i mamic stowa.I przede wszystkim rozbic i sprywatyzowac te mega nierentowne przedsiebiorstwa jak PKP,POCZTA POLSKA,TVP,TELEKOMUNIKACJA...Tloczenie tlenu w umierajaceco jeszcze nikomu zycia nie uratowalo,a koszty kretynskich decyzji ponosi cale polskie spoleczenstwo. CZYLI WRACAJAC DO TEMATU: CHLOPAKI NIE DAJCIE SIE NABRAC NA SETKE I STRAJKUJCIE DALEJ!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
slomaa Re: Dyrekcja oferuje listonoszom 100 zł podwyżki 23.11.06, 00:56 Muhahahhahah ... A od kiedy to telekomunikacja polska jest nierentowna ? Przecież oni mają kasy jak lodu dopiero teraz konkurencja zaczyna im deptać po piętach. I zresztą tp już było prywatyzowana ... A TVP też wydaje mi się że nie przynosi strat ale w tym przypadku nie mam 100% pewności więc to tylko moje przypuszczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
mlody-inwestor Darmozjady z poczty ! 22.11.06, 23:39 Darmozjady z poczty: akcje.blox.pl/2006/11/Darmozjady-z-poczty.html Odpowiedz Link Zgłoś
ludwigvanbeethoven Re: Darmozjady z poczty ! 22.11.06, 23:43 Taki pomysl nawet dziecko by poparlo - o finansowaniu wlasnym sluzby zdrowia i szkolnictwa - ale niestety politycy nigdy w zyciu na to nie pojda,bo wtedy nie mieli by z czego krasc,bandyci!!!!!A TO POLSKA WLASNIE!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
nicmi Dyrekcja oferuje listonoszom 100 zł podwyżki 23.11.06, 01:32 Rekiny mają po kilka-kilkadziesiąt tysięcy miesięcznie,żywią się jak na padlinie, oferując marne ochłapy sępom. Odpowiedz Link Zgłoś