Dodaj do ulubionych

Wyborcy Borowskiego poparłi Gronkiewicz

26.11.06, 22:14
Czy to powrót Układu Warszawskiego PO-SLD?
Obserwuj wątek
    • alitaki Wyborcy Borowskiego poparłi Gronkiewicz 26.11.06, 22:16
      "poparłi"??? W co drugim artykule widzę literówki.Bardzo cenię Gazetę za
      profesjonalność
      więc proszę o więcej szacunku dla czytelników :)
      • kot9999 To jest koniec lze-oszolomow 26.11.06, 22:50
        To jest koniec lze-oszolomow. Tak trzymac !!!
        • gruba.z.po.chce.do.sld +++++ Hurra! Ubecka Warsiawa wybrała Grubą ! +++++ 26.11.06, 22:57
          Odezwy Stolcmana i Bermana
          zrobiły swoje w post-ubeckiej
          Warsiawie :(

ps
          po wymordowaniu i wygnaniu
          setek tysięcy Warszawiaków
          przez hitlerowskie bydło

po II-WS bolszewia osiedliła w Warszawie
          dla zabezpieczenia swojego reżimu
          setki tysięcy prowincjonalnych uboli
          (największa wieś w Polsce kpiono kiedyś)

Potomkowie tychże, stanowią o tendencjach
          lewackich większej części dzisiejszych
          mieszkańców Warsiawy :(
          • stasi1 to kaczory też w swoim czasie przez te UB zostali 26.11.06, 23:23
            wybrani!
            • krasnov No, to czemu Rokita-najmita nie perorował o… 27.11.06, 00:55
              zwijaniu sie lewicy przed drugą turą? E?
              • tequila57 Berman poparł Grundbaum - co w tym dziwnego? 27.11.06, 07:52
                i Stoltzman tyż
              • zen83 Owczy pęd?? 27.11.06, 09:02
                Nie wiem, z ludzi których znam nikt nie należy do bydła, które głosuję tak jak
                mu "liderzy" karzą. Albo ja mieszkam w innej Polsce, albo Borowski zaklina
                rzeczywistość, żeby stołek dostać. Ludzie przecież tu jest Polska, obywatele są
                tu przekorni z natury :D.
          • srpnov Lewica coraz bardziej liberalna... 26.11.06, 23:28
            Brawo! Widać, że prędzej liberalizm dotrze do socjalistów niż do zakłutych pał z
            PiS.
          • magdateclaw och ty katolicki matole 27.11.06, 00:53
            gruba.z.po.chce.do.sld napisał:

> Odezwy Stolcmana i Bermana
            > zrobiły swoje w post-ubeckiej
            > Warsiawie :(
            >
            > ps
            > po wymordowaniu i wygnaniu
            > setek tysięcy Warszawiaków
            > przez hitlerowskie bydło
            >
            > po II-WS bolszewia osiedliła w Warszawie
            > dla zabezpieczenia swojego reżimu
            > setki tysięcy prowincjonalnych uboli
            > (największa wieś w Polsce kpiono kiedyś)
            >
            > Potomkowie tychże, stanowią o tendencjach
            > lewackich większej części dzisiejszych
            > mieszkańców Warsiawy :(
        • rasage Re: To jest koniec lze-oszolomow 27.11.06, 00:09
          Chyba to oczywiste, ze my, ktorzy w pierwszej turze glosowalismy na
          Borowskiego, glosowalismy teraz przeciw PISOwi!!!
    • gryziec każdy pretekst dobry 26.11.06, 22:17
      Grunt, to mieć winnego - postkomuchy i firma telekomunikacyjna.
    • gieroy_asfalta 89 proc. wyborców Borowskiego poparło na Gronki... 26.11.06, 22:17
      a moze zwyczajnie woleli Hankę? nie pomyślałeś o tym , Kaziu, że jesteś po
      prostu cieniasem?
      • maria333 Re: 89 proc. wyborców Borowskiego poparło na Gron 26.11.06, 23:11
        gieroy_asfalta napisał:

> a moze zwyczajnie woleli Hankę? nie pomyślałeś o tym , Kaziu, że jesteś po
        > prostu cieniasem?

Nie woleli. Wybrali mniejsze zło :)

kazio nie jest zły, ale ma złego sterownika ... ;))
    • milseog zenujacy brak korekty! 26.11.06, 22:21
      Czy GW moze publikowac po korekcie? bledy na str. gl. sa zenujace!
      • pablo_x Re: zenujacy brak korekty! 26.11.06, 23:33
        Zastanow sie nad soba, sam popelniasz bledy .... przemysl to, ale nie tak po
        poscie ... przemysl to doglebnie. Byc moze zirytuje cie moje odp. ale, fakt jest
        faktem.... stalo sie.

Ludzie myslacy, pracowici, nadal bedacy w PL wybrali PO.

Szkoda ze we wczesniejszych wyborach nie bylo takiej frekwencji.

Dziekuje Warszawie ze jednak cos kuma i kapuje cos z polityki.

Pozdrawiam Wszystkich Glosujacych !!!
        Jednak mozna bylo sie wybrac do urny!!!

PC
    • jami8 Re: Wyborcy Borowskiego poparłi Gronkiewicz 26.11.06, 22:21
      Skreśliłbym każdego, kto by do mnie w jako katarynka zadzwonił - niezależnie od
      tego czy w dzień, czy w nocy.

Chcę kojarzyć telefon z czymś ludzkim.

No i nie lubię spamerów.

• helmut.berlin Re: Wyborcy Borowskiego poparłi Gronkiewicz 26.11.06, 22:23
        > No i nie lubię spamerów.

;)))))))))
    • czerniakowianka A to ciekawe... 26.11.06, 22:23
      "89 proc. osób, które w pierwszej turze wyborów prezydenckich poparły Marka
      Borowskiego, w drugiej turze zagłosowało na Hannę Gronkiewicz-Waltz. Tylko 11
      proc. elektoratu kandydata Lewicy i Demokratów poparło Kazimierza
      Marcinkiewicza."
      Moja mama nie poparła nikogo. Gdzie wyborcy Borowskiego którzy nie poszli do
      urn albo skreślili i dżumę, i cholerę? Myślę że było ich sporo.
      • saikokila Re: A to ciekawe... 26.11.06, 22:49
        czerniakowianka napisała:

> "89 proc. osób, które w pierwszej turze wyborów prezydenckich poparły Marka
        > Borowskiego, w drugiej turze zagłosowało na Hannę Gronkiewicz-Waltz. Tylko 11
        > proc. elektoratu kandydata Lewicy i Demokratów poparło Kazimierza
        > Marcinkiewicza."
        > Moja mama nie poparła nikogo. Gdzie wyborcy Borowskiego którzy nie poszli do
        > urn albo skreślili i dżumę, i cholerę? Myślę że było ich sporo.

E, ja tam nie mając już Borowskiego poparłem cholerę. Mniejsza śmiertelność...
        • czerniakowianka Re: A to ciekawe... 26.11.06, 23:05
          > E, ja tam nie mając już Borowskiego poparłem cholerę. Mniejsza śmiertelność...
          Dlatego też poparłam cholerę ;) Ale mama nie dała się przekonać i postawiła dwa
          krzyżyki.
    • y00 Sorry, Kaziu! -> to do Kazi Szczuki, nie Kazi M. 26.11.06, 22:27
      czeresniaki.blox.pl pozdro miszczu!
    • junk92508 W koncu beda jakies mosty ... 26.11.06, 22:35

... a nie tylko muzea i wymiana pracownikow ...
    • janek-007 Lewica byla jezyczkiem u wagi w II turze... 26.11.06, 22:36
      PO wygrało ale zobaczymy jaka cenę wystawa Kwaśniewski i Borowski i to wcale nie
      musi byc wygrana na dluzsza mete. Ta wygrana PO może na przyszłość okazać się
      pyrrusowym 'zwycięstwem'. To wcale nie musi być czarny dzień dla PiSu, należy
      przeanalizować błędy i niedociągnięcia, opracować lepsza strategie na przyszłość
      i do przodu.
      • donald_2005 Rady dla PiS-u gdy prysł czar Jarosława K. 26.11.06, 22:59
        janek-007 napisał:

> To wcale nie musi być czarny dzień dla PiSu, należy
        > przeanalizować błędy i niedociągnięcia, opracować lepsza strategie na
        przyszłoś
        > ć
        > i do przodu.

Trzeba bezwzględnie i szybko odsunąć od władzy Jarosława Kaczyńskiego i jego
        ekipę: Gosiewskiego, Bielana, Kurskiego, Kamińskiego, a potem wybrać na szefa
        partii i rządu Marcinkiewicza.
        Nie wystarczy mówić: "Naprawiamy Polskę" i "Jesteśmy uczciwi", "Atakują nas
        wściekle", "Opozycja to agenci/zdracy/zbrodniarze/ZOMO". Trzeba się wykazać
        jakimiś efektam w sferze materialnej. Czar Jarosława Kaczyńskiego już naprawdę
        prysł.

Inaczej PiS nie ma szans w wielkich miastach.
        Amen.
        • janek-007 Jetses w bledzie. J.Kaczynski nie budowal... 26.11.06, 23:41
          PiSu na swoim czarze czy wdziękach. PiS to była odpowiedz na dana sytuacje w
          Polsce. Czar może i prysnął dla niektórych ale to lewicowy elektorat wybrał
          Gronkiewicz. Propaganda PO i lewicy była nakierowana na ludzi którzy w polityce
          kierują się jakimiś wdziękami czy czarami obliczonymi na krótkoterminowe zyski w
          popularności. Nie zapomnij ze czar Gronkiewicz tez może prysnąć wcześniej
          aniżeli się zaczął. J. Kaczyński budowal PiS jako polityczna alternatywę
          obliczona na dłuższa metę a to jest czasami ciężka i niewdzięczna praca. Polski
          elektorat tez się normalizuje i zaczynają sie dla niego liczyć konkrety a nie
          wdzięki i czary. J

ezeli chodzi o PiS i J.K to w jednym roku jest raczej bardzo trudno zmienić
          sytuacje diametralnie nie tylko w polityce a co dopiero mówić o ludzkich
          zachowaniach czy przyzwyczajeniach. Wybory samorządowe to był jeden z kroków do
          normalizacji Polski i absolutnie nie ma powodów do frustracji ze strony
          zwolenników PiS. Nalezy się zastanowić nad ewentualnie popełnionymi bledami i
          pracować dalej.
          • helmut.berlin Re: Jetses w bledzie. J.Kaczynski nie budowal... 26.11.06, 23:46
            > Nalezy się zastanowić nad ewentualnie popełnionymi bledami i
            > pracować dalej.

Nawet taki zaciekly PISowiec jak ty powie czasem cos madrego. Problem w tym, ze
            Kaczory i spolka nigdy nie przyznaja sie, ze "sami" popelnili jakies bledy.
            Potwierdzaja to pierwsze reakcje na dzisiejsze porazki: agencja telemarketingowa
            winna, Borowski winny, nawet katastrofa gornicza jest winna.
            • janek-007 Musze cie rozczarowac ale wydaje mi sie... 27.11.06, 00:11
              ze PiS i Kaczyńscy to nie masochiści tak jak ty i tobie podobni tego by chcieli.
              Wszystkie ewentualności należy brać pod uwagę i tak tez właśnie Kaczynski zrobił.

PS. Ty się tak nie martw o PiS oni na pewno sobie poradzą bez twoich rad bo to
              trzeźwi i zdeterminowani politycy, powinieneś już o tym dawno wiedzieć gapo.
              • helmut.berlin Re: Musze cie rozczarowac ale wydaje mi sie... 27.11.06, 01:35
                > PS. Ty się tak nie martw o PiS oni na pewno sobie poradzą bez twoich rad

nie mam czasu azeby sie o nieudacznikow "martwic", o "poradzeniu" sobie nawet
                szkoda dyskutowac.
          • donald_2005 Re: Jetses w bledzie. J.Kaczynski nie budowal... 27.11.06, 00:16
            janek-007 napisał:

> PiSu na swoim czarze czy wdziękach. PiS to była odpowiedz na dana sytuacje w
            > Polsce.

Ja oczywiście rozumiałem czar w przenośni, jako rodzaj: hipnozy, zauroczenia,
            charyzmy, a nie dosłownie, jako wdzięku w sensie urody. Rozmawiamy przecież o
            polityce, a nie o wyborach Miss World. Więc wydaje mi się, że ta magia
            Kaczyńskiego i PiS-u oraz podatność ludzi na ich inteligentny marketing, już
            nie działa, ludzie już się z tego wyzwolili. Wyniki w Warszawie, Krakowie,
            Białymstoku, świadczą o tym najdobitniej. 90% osób z wyższym wykształceniem
            oddało swój głos na HG-W. Czy może być bardziej druzgocąca ocena jak ludzie
            myślący oceniają poziom rządów PiS, Jarosława i Lecha Kaczyńskich oraz cały
            projekt IV RP?

> J. Kaczyński budowal PiS jako polityczna alternatywę
            > obliczona na dłuższa metę a to jest czasami ciężka i niewdzięczna praca.
            Polski
            > elektorat tez się normalizuje i zaczynają sie dla niego liczyć konkrety a nie
            > wdzięki i czary.

O to chodzi, że z tymi konkretami jest za rządów PiS-u fatalnie, tak jak było z
            konkretnymi efaktami rządów L. Kaczyńskiego w Warszawie. Po prostu zero, null,
            całkowite zaniechanie, stracony czas. To są wyjątkowo nieudani politycy, którzy
            owszem umieją przemawiać i się kłócić, obrażać innych i szukać na nich haków,
            ale kompletnie nie potrafią rządzić. Dobrze, że w Warszawie na czele będzie
            stała normalna osoba, a nie ktoś kto jest mocny głównie w gębie.
            Mam nadzieję, że od stolicy zacznie się uzdrawianie POlski, bo za koalicji PiS-
            Samoobrona-LPR do starych chorób dołączyły nowe.
        • helmut.berlin Re: Rady dla PiS-u gdy prysł czar Jarosława K. 26.11.06, 23:42
          > Trzeba bezwzględnie i szybko odsunąć od władzy Jarosława Kaczyńskiego i jego
          > ekipę: Gosiewskiego, Bielana, Kurskiego, Kamińskiego, a potem wybrać na szefa
          > partii i rządu Marcinkiewicza.

Marcinkiewicz to nie orzel, ale taka opcja bylaby chyba ratunkiem PISu...
        • z1234567 Re: Rady dla PiS-u gdy prysł czar Jarosława K. 27.11.06, 00:14
          donald_2005 napisał:

> Trzeba bezwzględnie i szybko odsunąć od władzy Jarosława Kaczyńskiego i jego
          > ekipę: Gosiewskiego, Bielana, Kurskiego, Kamińskiego, a potem wybrać na szefa
          > partii i rządu Marcinkiewicza.

co Ty chlopie pie...lisz
          Tuska i Schetyny nikt nie odsuwal
          byli boscy POrazkowicze ze sloma w butach
          i sie upajali
          nie jecz, PiS ma coraz wiecej wyborcow
          PO coraz mniej, ale sie lepi z komuchami-zlodziejami
          do czasu...
    • gadaczka Re: Wyborcy Borowskiego poparłi Gronkiewicz 26.11.06, 22:41
      Teraz Panie Marku dalej prosze odbudowywac Nowa Lewice. To duze zaufanie. No i
      nie zartujcie juz wiecej z drobiem ; )
      Pozdrawiam.
    • polacco2 Pan Berman pomógł Pani Grunbaum....normalne 26.11.06, 22:46
      Jedno z NKWD z Moskwy drugie z getta - prwawdziwi Warszawiacy ha ha ha
      P.....W-we
      H wam w d
      Metro to wam chyb donald wybuduje w jako wódz V rzeszy
      • maria333 Re: Pan Berman pomógł Pani Grunbaum....normalne 26.11.06, 23:14
        spier...laj gnido!

Warszawiacy już się nie nabierają na kaczą propagandę, kończycie się już, a ty
        chyba przyleciałeś prosto od Moczara z '68go, kmiocie...

polacco2 napisał:

> Jedno z NKWD z Moskwy drugie z getta - prwawdziwi Warszawiacy ha ha ha
        > P.....W-we
        > H wam w d
        > Metro to wam chyb donald wybuduje w jako wódz V rzeszy
      • helmut.berlin a jakby Pan Berman pomógł PISowi? 26.11.06, 23:30
        to zo byscie wtedy mowili?
    • evito o boze Borowski wyglada jak Urban 26.11.06, 22:50
      cala swita bylych komunistow wsparla Waltz , teraz wiemy kim ta pani jest ,
      podobna walczyla przueciwko komunie a tu prosze Kwasniewski powiedzial ze ja
      wesprze bo razem wspolpracowali i sie znaja i on ja ceni . Pewnie przy niej
      czuje sie bezpieczniejszy , ona walczy o demokracje to unaczy nie rozliczac
      oszustow.
      • maria333 Re: o boze Borowski wyglada jak Urban 26.11.06, 23:16
        Proponuję, podyskutuj na ten temat z członkami rzadu PIS - sędzią Kryże, i
        synem niejakiego Giertycha - aktywnych współpracowników niejakiej WRONY...

evito napisała:

> cala swita bylych komunistow wsparla Waltz , teraz wiemy kim ta pani jest ,
        > podobna walczyla przueciwko komunie a tu prosze Kwasniewski powiedzial ze ja
        > wesprze bo razem wspolpracowali i sie znaja i on ja ceni . Pewnie przy niej
        > czuje sie bezpieczniejszy , ona walczy o demokracje to unaczy nie rozliczac
    • swojak11 Cenzóra Żydokomunistyczna tnijcie powyżej 26.11.06, 22:57
      Adaś Szechter o to walczył - gdyby ktoś miał jeszcze wątpliwości o co to teraz
      widać o to kto ma być teraz cenzorem.
      Zwykły Kali ......
      • gruba.z.po.chce.do.sld Kiedy Polacy będą mieli własną Prasę ????????????? 26.11.06, 23:02
        swojak11 napisał:

> Adaś Szechter o to walczył - gdyby ktoś miał jeszcze wątpliwości o co to teraz
        > widać o to kto ma być teraz cenzorem.
        > Zwykły Kali ......

katastrofa !
        żeby duży europejski naród
        nie dorobił się własnej prasy !
        i był zdany na
        żydo-komucho-szwabskie media :(
        • nicram112 zamknac zydokomunistyczny Nasz Dziennik!!!! 26.11.06, 23:28
          precz z tym rezimowym zydokomunistycznym medium!!!!
    • jama314 Borowski i reszta... 26.11.06, 23:00
      Jest czymś zupełnie porażającym, że w kraju, w którym komuna tak dramatycznie i
      boleśnie wpisała się w jego historię, ludzie niepomni tej przeszłości potrafią
      dalej głosować na jej przedstawicieli, szczególnie na tych, którzy mają rodzinne
      koneksje z najciemniejszymi jej siłami. To przeraża, bo świadczy o utracie przez
      społeczeństwo pamięci i instynktu samozachowawczego. Jest oczywistym, że jak
      Moskwa upomni się "o swoje", to ci ludzie natychmiast jako pierwsi zbudują bramy
      powitalne i przyjmą "wyzwolicieli" z otwartymi ramionami.
      • czerniakowianka Re: Borowski i reszta... 26.11.06, 23:10
        > Jest czymś zupełnie porażającym
        To ty jesteś porażający, jama314 :>>>
        Dobrze że nie pożerający. Chociaż niewiele brakuje.
        • jama314 Dobre i to... 26.11.06, 23:40
          Cieszy mnie że kilka słów prostej prawdy potrafi Cię jeszcze zmusić do reakcji.
          Chociaż nie jestem pewien czy brak wiedzy można rekompensować sobie emocjami.
    • maria333 Re: Wyborcy Borowskiego poparłi Gronkiewicz 26.11.06, 23:11
      Powrót normalności ..
      (prawie, to opus dei w tle mnie niepokoi...)
    • w_wasowicz Re: Wyborcy Borowskiego poparłi Gronkiewicz 27.11.06, 00:12
      Widać był to lepszy układ niż kaczostan.
    • piotrjakub11 Wyborcy Borowskiego poparłi Gronkiewicz 27.11.06, 00:59
      Doskonały wybór Marcinkiewicz to porażka
      • bombay_saphire Re: Doskonaly wybor to bylby Borowski... 27.11.06, 01:30
        ale w tej sytuacji musi nam wystarczyc HGW.
        Troche mi szkoda Kazia - kaczory wystawily go na odstrzal, wredne ptaszyska..
        • colddance Re: Doskonaly wybor to bylby Borowski... 27.11.06, 02:13
          Marcinkiewicz mial swoje piec minut i ich nie wykorzystal. Powinien byl od razu
          zdystansowac sie od nielubianego w Warszawie PiS-u i moze mialby jakas szanse.
          A tak to jego "kariera" polityczna jest ciagiem porazek.
    • colddance zwyciestwo normalnosci 27.11.06, 02:10
      Juz wole nawet Uklad Warszawski od bogoojczyznianych...
      • anty_chirlider Warszawo - wspolczuje 27.11.06, 02:17
        --------------------------------------------------------------------------------
        Wspolczuje warszawiakom,
        bo za poparcie Kwacha i Borowskiego ci dwaj wystawia hanulce slony rachunek.
        A kto bedzie placil ?

Warszawiacy z wlasnych kieszen.

Obesrwujecie Wasza prezydentowa bardzo uwaznie, bo teraz sie zacznie rabunek.
        • sisius.monachomachijski "Obesrwujecie Wasza prezydentowa"... 27.11.06, 02:44
          ...chodziło ci o "obesracie wuje Waszego prezydenta"? tak!
          • anty_chirlider Re: "Obesrwujecie Wasza prezydentowa"... 27.11.06, 03:04
            Gosciu czy ty jestes pijany - czy po prostu glupi ?
            Przeczytaj se jeszcze raz co napisalem,
            bo wydaje mi sie , ze mam do czynienia z debilem.

Sorry - bez zlosliwosci - stwierdzam tylko fakt i wspolczuje ci.
            • sisius.monachomachijski ch.j czy strój?... 27.11.06, 03:19
              "Wspolczuje warszawiakom,
              bo za poparcie Kwacha i Borowskiego ci dwaj wystawia hanulce slony rachunek.
              A kto bedzie placil"?
              ...jak to zrozumiesz, będziesz miał "do czynienia" z
              odczynianiem ...
              • woodbridge Hania teraz splaci pozyczke od SLD ? 27.11.06, 07:10
                Ten nieudacznik Tusk nie byl w stanietego zrobic.
                • dwa_kartofle Re: Hania teraz splaci pozyczke od SLD ? 27.11.06, 07:47
                  skowyt pisu do pełnego Kazia
                  -zwisu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka