rudotka 28.11.06, 07:08 siła autorytetu Anny Sobeskiej.... Kabaret prosze Państwa ręce opadają.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wiktoriaka Re: Kalendarzyk dam ci luby 28.11.06, 07:33 rudotka napisała: Kabaret prosze Państwa Może to i kabaret, ale coraz mniej śmieszny. Jeszcze trochę, a wycofają ze sprzedaży wszystkie środki antykoncepcyjne, zabronią rozwodów, pracy w niedzielę, a post w piątki w miejscach publicznych stanie się obowiązkowy. Odpowiedz Link Zgłoś
wujaszek_joe Re: Kalendarzyk dam ci luby 28.11.06, 07:38 kalendarzyk pisze się przez rz co za dziennikarzyny, ręce opadają Odpowiedz Link Zgłoś
rekin761 Re: Kalendarzyk dam ci luby 28.11.06, 10:28 Może jeszcze rząd będzie mi mówił ile razy w tygodniu i z kim mam sie p..... To jest skandal, że nieroby jeszcze za to dostają wypłatę. TO JEST KAZDEGO PRYWATNA SPRAWA I NIECH RZĄD SIE W TO NIE WPIE..!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
rs_gazeta_forum Re: Kalendarzyk dam ci luby 28.11.06, 07:40 Swego czasu byłem zmuszony mówić córkom, że dorośli kłamią - chodziło o katechetów - teraz będę zmuszony mówić, że rząd kłamie. Paranoja. Odpowiedz Link Zgłoś
leszekzi Re: Kalendarzyk dam ci luby 28.11.06, 07:54 Nie rozumiem: jak to Pan "był zmuszony mówić, że katecheta kłamie"? Nie było i nie ma obowiązku posyłania dziecka na lekcje religii. Jakiś masochizm? Odpowiedz Link Zgłoś
wiktoriaka Re: Kalendarzyk dam ci luby 28.11.06, 07:59 leszekzi napisał: > Nie rozumiem: jak to Pan "był zmuszony mówić, że katecheta kłamie"? Nie było i > nie ma obowiązku posyłania dziecka na lekcje religii. Jakiś masochizm? Nie ma obowiązku, ale jest presja środowiska. Nie każde dziecko umie się jej przeciwstawić. Odpowiedz Link Zgłoś
rs_gazeta_forum Re: Kalendarzyk dam ci luby 28.11.06, 22:48 > leszekzi napisał: > > Nie rozumiem: jak to Pan "był zmuszony mówić, że katecheta kłamie"? > > Nie było i nie ma obowiązku posyłania dziecka na lekcje religii. Jakiś > > masochizm? > > wiktoriaka napisała: > Nie ma obowiązku, ale jest presja środowiska. Nie każde dziecko umie się jej > przeciwstawić. Oczywiście, że chodziło o presję środowiska wywieraną nie tyle nawet na dzieci, co na moją żonę. Dla mnie nie był to masochizm, ale bardzo nieprzyjemny dylemat - czy ustąpić obawom i lękom żony jednocześnie skazując dziecko na szkodliwe oddziaływania katechetów, czy nie ustąpić i wprowadzić element dzielący małżeństwo oraz narażać żonę i dziecko na (hipotetyczny) ostracyzm. Wybrałem to pierwsze, gdyż uznałem, że jestem w stanie dziecku wytłumaczyć głupotę niektórych treści i zachowań przekazywanych przez katechetów, a nie jestem w stanie walczyć z lękami żony oraz otoczenia jej i dziecka. A wszystko to dowodzi, jak szkodliwa jest sama obecność religii w szkole. Odpowiedz Link Zgłoś
moonfog Re: k a l e n d a R Z y k, niedoksztauciuchy 28.11.06, 08:03 no z tym "Ż" to już naprawdę porażka i wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
prazol Re: k a l e n d a R Z y k, niedoksztauciuchy 28.11.06, 08:16 horror w tytule! Odpowiedz Link Zgłoś
deszczowiec kalendaŻyki 28.11.06, 07:43 Nieważne, że dziennikarz nie zna języka polskiego, ważne, że zna (zapewne) angielski, jest tani i zajmie się wszystkim. A redaktor zapewne dba o linię programową i przychody z reklam. GW sięga bruku, Szanowni Państwo. Odpowiedz Link Zgłoś
agaroba5 Re: kalendaŻyki 28.11.06, 08:14 NIe ma to, jak matura giertychowska (i podobna ideologia). Odpowiedz Link Zgłoś
stako Re: KalendaŻŻŻŻyk dam ci luby 28.11.06, 07:49 No jak piszesz baranie słowo "Kalendarzyki"?, no jak??? Wstyd redaktorzy i korektorzy z GW. Błąd ortograficzny w tytule! Pełna dyskwalifikacja. Odpowiedz Link Zgłoś
literka_m Re: Kalendarzyk dam ci luby 28.11.06, 07:56 a te metody naturalne to niz przypadkiem na fali zdrowego zycia w zgodzie z natura ? tendencja modna w calej Europie o swiecie nie wspominajac. odzrzucenie chemii, syfu i wszystkiego co burzy naturalny porzadek. zycie w symbiozie z drzewkami, roslinkami i wlasnym organizmem ? WIELKIE BRAWA DLA RZADU, przeciez oni realizuja program zielonych, idee tak popularne wsrod mlodych :D Odpowiedz Link Zgłoś
ben_shaprut Prezerwatywa niebezpieczna dla zdrowia? 28.11.06, 07:53 Chyba tylko w dowcipie, piss-owscy debile... Odpowiedz Link Zgłoś
ab554 Re: Prezerwatywa niebezpieczna dla zdrowia? 28.11.06, 07:56 Ortografia -pieta Achillesowa GW.Pare dyktand trzeba zrobic . Odpowiedz Link Zgłoś
bdx65 Re: Kalendarzyk dam ci luby 28.11.06, 07:54 ten kalenda(ż)yk musi być nieco sfałszowany, wybrakowany albo jeszcze cóś... Odpowiedz Link Zgłoś
wiki654 Kalendarzyk dam ci luby 28.11.06, 07:56 zdarzył się błąd w obliczeniach: kalendażyk przez "ż" nie funkcjonuje należycie, lepiej przejść na ten przez "rz" i zacząć stosować inną formę antykoncepcji Odpowiedz Link Zgłoś
mefika Kalendarzyk dam ci luby 28.11.06, 07:57 a może z polskiego się podszkolić?? bo jak pójdziecie z tym kalendarzykiem przez "ż" do szkoły to nie dość ze z antykoncepcji się młodzież nie podszkoli to jeszcze odwrócicie światopogląd jeśli o ortografię chodzi Odpowiedz Link Zgłoś
jacek.69 Kalendarzyk pisze się przez "rz" przede wszystkim. 28.11.06, 07:57 Dla młodziezy najlepszym środkiem antykoncepcyjnym jest i będzie prezerwatywa. Daje dużą pewność i poza tym zabezpiecza przed HIV, grzybicą i innymi świństwami. Kalendarzyk to mogą sobie nosić stare moherowe berety i mierzyć ciepłotę w.... Odpowiedz Link Zgłoś
starucha_izergiel Re: Kalendarzyk pisze się przez "rz" przede wszys 28.11.06, 08:09 Dla młodzieży najlepszym środkiem antykoncepcyjnym jest i będzie wstrzemięźliwość seksualna! Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek45-1 Re: Kalendarzyk pisze się przez "rz" przede wszys 28.11.06, 08:24 Yes, Yes Yes!!!! Tak trzymać!! I kastracja niepokornych. tylko jak to zrobić? metody naturalne, są mało skuteczne w stałym związku, a w sytuacji " dyskotekowego seksu, to już lepiej nie mówić. O autorytecie Anny Sobeckiej w sprawach antykoncepcji to ja już wole nic nie mówić. Odpowiedz Link Zgłoś
p.s.j Re: Kalendarzyk pisze się przez "rz" przede wszys 28.11.06, 10:13 Pełna zgoda! Seks w ogóle powinno uprawiać się po 60-tce, przynajmniej i sprawy antykoncepcji grzesznej schodzą na plan dalszy. Odpowiedz Link Zgłoś
otis_tarda Re: Kalendarzyk pisze się przez "rz" przede wszys 28.11.06, 10:48 Ummm, a czy to nie jest tak, ze HIV jest problemem młodych, wyzwolonych, a nie starych moherowych beretów i innych "katoli"? Odpowiedz Link Zgłoś
katarzynalenska Re: Kalendarzyk dam ci luby 28.11.06, 07:57 Nie no to juz kpiny sa!!!!! Skandal i zenada! Zaczynam coraz bardziej sie cieszyc ze juz nie mieszkam w Polsce.... :( Zacofanie gora! Do czego ci politycy sie jeszcze nosa nie wsadza? Gratuluje pomyslu! Jak nie umiecie naprawiac gospodarki to najlepiej zajac sie antykoncepcja! Faktycznie.... No coz niz demograficzny trzeba jakos zalatac. Kosciol jak zwykle gora i jego zasady bo przeciez Polska jest bardzo wierzaca... ciekawe ze wiekszosc moich znajomych nie chodzi wogole do kosciola tak jak ja.... Jedna wielka propaganda! Odpowiedz Link Zgłoś
r_mol Jak ktoś ma dysleksję, nie musi pracować w prasie 28.11.06, 07:59 Prawda, panowie redaktorzy? Odpowiedz Link Zgłoś
nikiforia1 "Wielka promocja kalendażyków małżeńskich" 28.11.06, 08:00 wstyd Gazeto! Odpowiedz Link Zgłoś
wesoly_siewca_pesymizmu Re: Kalendarzyk dam ci luby 28.11.06, 08:02 Bardzo dobrze, wreszcie wracamy do natury. Mam nadzieję, że ministerstwo zdrowia wkrótce się rozwiąże, a w jego miejsce powstanie narodowa komórka ziołolecznictwa i szamaństwa. Sobecka jest kolejnym powodem dla którego warto pracować na czarno i oszukiwać na podatkach. Odpowiedz Link Zgłoś
hetman_a a autor ma chyba dyslekcję - lenistwo!? 28.11.06, 08:03 Gdzie pracownicy korekty? W tak dużej gazecie taki "babol" w tytule... poprawcie to zaraz!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mzrr21 Kalendarzyk dam ci luby 28.11.06, 08:04 Jak można taki błąd ortograficzny puścić na stronie. A potem sie dziwimy, że dzieci głupie i pisać nie umieją Odpowiedz Link Zgłoś
incipit sredniowiecze 28.11.06, 08:05 kaczory cofają nas cywilizacyjnie przynajmniej o osiemdziesiąt lat. Lubię kaczuszki pieczone, ale te na urzędach zalatują ostrą stęchlizną. Odpowiedz Link Zgłoś
petrucchio Sobecka a prezerwatywa 28.11.06, 08:06 "Anna Sobecka (RLN) [...t]wierdzi, że szkodliwe dla zdrowia są nawet prezerwatywy." Można się udławić, jeśli ktoś przez pomyłkę zastosuje doustnie. Odpowiedz Link Zgłoś
login-ka Na łyso 28.11.06, 08:19 Świetnie, piękny pomysł, wspaniały... Jak zwiększyć ilość ciąż (celowo piszę ciąż, a nie urodzeń)? Wprowadzić kampanię nieskuteczności w antykoncepcji! Cudownie. Czy jeśli zdarzy się zaćmienie słońca, to powiedzą ciemnemu ludowi, że to Bóg nas kara za grzechy? Pewnie tak, bo jesteśmy bezbożne, złe i występne - chronimy się przed niechcianą ciążą, nie chcemy umierać z wyczerpania przy 14 porodzie w naszym życiu... Tak, kobietom używającym nienaturalnych metod antykoncepcji powinno się ogolić głowy na łyso! To ja już idę po maszynkę i dam przykład samokrytyki! Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek45-1 Re: Na łyso 28.11.06, 09:00 Yes!Yes!!Yes!!! I tak trzymać.... Rodzić głupie baby, nie myśleć, wódz ma zawsze rację. dużo dzieci to głodne dzieci, a te są łatwiejsze do popchnięcia do przestępstwa albo rewolucji. A zagrożenie przestępczością da powód do następnego przykręcenia śruby, i tak w kółko. dobrobytu się zachciewa? pracy zawodowej? niezależności....? Nie chcecie rodzić, bo jesteście z układu, nie chcecie IV RP (PRL-bis?)nie lubicie Kochanego Pana Prezydęta, jego Wielkiego brata w którym jest samo dobro i ojca Dyrektora. A fuj, po trykroć fuj i amen. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek45-1 Re: Sobecka a prezerwatywa 28.11.06, 08:51 Yes! Yes!! Yes!!!! Jasne, że prezerwatywa jest szkodliwa!!! Jak się zakłada to się ręce trzęsą, te rozpaczliwe próby rozerwania opakowania, a potem próba założenia na lewą stronę... a po.. trzeba uważać, żeby wyciągnąć ...razem z gumką, a nie bez..bo się wyleje Czyli stres jak cholera, a stres jest szkodliwy. Odpowiedz Link Zgłoś
doral2 KalendaRZyk ... 28.11.06, 08:08 no, jesli tak będą uczyć naturalnych metod planowania rodziny jak ortografii, to ja dziekuję... wstydź się Gazeto!!!! takie byki napierwszej stronie!!!! Żenada!!! Odpowiedz Link Zgłoś
anwb Kalendarzyk dam ci luby 28.11.06, 08:10 Kampanie bedzie prowadzila mlodziez wszechdurna. Zostanie uczniom wpojona umiejetnosc zamawiania piwa. Odpowiedz Link Zgłoś