gekon1979 29.11.06, 13:30 większa się jednocześnie presję świata na reakcyjną Polskę - zaznacza dziennik "Expressen". reakcyjna szczegolnie to mi sie spodobalo :D co za komunistyczna nowomowa w Szwecji :D Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
prawie_jak_sprawiedliwosc Szwecja będzie finansować aborcje Polek? 29.11.06, 13:32 :)))))) dziekujemy drodzy szwedzi :)) bo u nas to 1000 lat za murzynami i pół wieku za szwedami Odpowiedz Link Zgłoś
blue911 Re: Szwecja będzie finansować aborcje Polek? 29.11.06, 13:50 Zawstydzac buszowe kaczki jak tylko sie da! my nie jestesmy ich wlasnoscia! Brawo. Odpowiedz Link Zgłoś
eugenia_palej Szwedzi już dawno wyskrobali sobie mózgi 29.11.06, 15:06 "Reakcyjna Polska" buhahahahahaha!!!! Josif Wisarionowicz Stalin używał tego samego języka! Odpowiedz Link Zgłoś
podatnik2 Niewiele ma nam do zaoferowania szwedzki socjalizm 29.11.06, 15:23 Polskie prostytutki zaleja szwedzkie "kliniki aborcyjne"... Odpowiedz Link Zgłoś
miranda333 Re: Niewiele ma nam do zaoferowania szwedzki socj 29.11.06, 15:56 Prostytutki używają środki antykoncepcyjne!IM ciąże nie grożą. Odpowiedz Link Zgłoś
pokemon_z_sld [...] 29.11.06, 16:06 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
p.s.j Re: Pedalski Kraik Oferuje Zabijanie Nienarodzony 29.11.06, 16:14 Jezu, nie chcesz, to nie korzystaj. Nikt cię na siłę skrobać nie będzie, nawet jakby cie tam już zaniosło. Odpowiedz Link Zgłoś
kowja Re: Pedalski Kraik Oferuje Zabijanie Nienarodzony 29.11.06, 16:32 A mnie zastanawia jedno: "Wstępny projekt zmian zakładał, że koszty zabiegu będą ponosiły pacjentki lub ich firmy ubezpieczeniowe". Czy to oznacza, że wyskrobią je wbrew naszemu prawu, a potem każą sobie za to zapłacić NFZ-owi. To byłaby przewałka. Przecież to nie zabieg ratujący zdrowie, czy życie. Niech robią, ale na własny koszt... Jak im przyjedzie z 50 tysięcy - to się dopiero poczochrają. A rachunek NFZ powinien odesłać "klientkom"... Kiedy pierwszych kilkadziesiąt je otrzyma - reszta pomysli dwa razy... Odpowiedz Link Zgłoś
p.s.j Re: Pedalski Kraik Oferuje Zabijanie Nienarodzony 29.11.06, 16:35 Widzisz, polski kodeks karny obejmuje tylko i wyłącznie czyny dokonywane na terytorium RP. Czyli aborcja z dowolnego powodu, jeżeli nie ma miejsca w Polsce, nie jest wg. prawa polskiego przestępstwem. Z tego wynika, iż NFZ nie może odmówić zapłaty (jako ubezpieczyciel), jeżeli lekarz szwedzki uzna, iż zabieg jest wskazany i konieczny ze względów leczniczych, a umowy polska-szwecja zakładają zwrot uzasadnionych kosztów leczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
kowja Re: Pedalski Kraik Oferuje Zabijanie Nienarodzony 29.11.06, 16:44 Niekoniecznie, "zabieg" ze względów medycznych jest i u nas dozwolony (ciąża patologiczna, gwałt, zagrożenie życia matki itp.). I na nie się nie czeka. A tylko długi czas oczekiwania jest powodem szukania miejsca w innym kraju. Jeśli szwedzki lekarz przyjmie pacjentkę "turystkę" i stwierdzi "zagrożenie", to gwarantuję Ci, że drugi i trzeci taki przypadek będzie tak prześwitlony, że znajdzie się w sądzie (tylko czyim?). Ja nie pisałem o karaniu, tylko o zasadach rozliczania. Zabiegi kosmetyczne za granicą wykonuje się na własny koszt. Więc, jesli nie jesteś rezydentem w danym kraju - niewiele zyskasz jadąc na "turystykę" aborcyjną. Jedynie unikniesz prokuratora, ale za jaką cenę? 8 000 PLN. I sądzę, że szwedzki lekarz guzik wygra przed naszym sądem. A ciężko będzie udowodnić, że nagle kilka tysięcy kobiet miało "ciążę zagrożoną". A do zwrotu leczenia niekoniecznego nie zmusi suwerennego państwa żadna instytucja... No, chyba, że są jakieś międzynarodowe uzgodnienia. Ale nie sądzę... Odpowiedz Link Zgłoś
p.s.j Re: Pedalski Kraik Oferuje Zabijanie Nienarodzony 29.11.06, 16:48 > I sądzę, że szwedzki lekarz guzik wygra przed naszym sądem. Nie chce mi się sprawdzać przepisów, ale czy NFZ kieruje sprawy POLSKIE do sądów, jeżeli podejrzewa refundację nienależnego świadczenia? Czy raczej do jakiegoś zespołu lekarzy - orzeczników się kieruje? Odpowiedz Link Zgłoś
p.s.j Re: Pedalski Kraik Oferuje Zabijanie Nienarodzony 29.11.06, 16:49 A poza tym jak przeczytasz dokładniej artykuł, to zobaczysz że nowy projekt zakłada pokrywanie przez SZWECJĘ kosztów zabiegów. Odpowiedz Link Zgłoś
kowja Re: Pedalski Kraik Oferuje Zabijanie Nienarodzony 29.11.06, 16:59 "Wstępny projekt zmian zakładał, że koszty zabiegu będą ponosiły pacjentki lub ich firmy ubezpieczeniowe". Ich firmy ubezpieczeniowe odnosi się chyba do pacjentek - w tym przypadku polskich. A dotąd tylko NFZ działa jako ubezpieczyciel. Stąd moej obawy. Tytuł jest pytaniem. Projekt zawiera rozwiązanie płatne... Organizacje feministyczne apelują itp. Ale o pieniądzach podatników szwedzkich zadecydują samorządy... Zobaczymy co wymyślą... Odpowiedz Link Zgłoś
orion_kr Re: Pedalski Kraik Oferuje Zabijanie Nienarodzony 29.11.06, 17:07 poza NFZ sa jeszcze prywatne firmy,nie zapominaj, bezrobotne matki polki i tak nie stac na wyjazd do szwecji, a kobiety ktore zarabiaja i obecnie musialy sie szwedac po szemranych gabinetach zeby usunac ciaze moga sie ubezpieczyc np w warcie lub kazdej innej firmie i wyjechac do szwecji zeby bezpiecznie usunac niechciana ciaze. bardzo dobry pomysl i mam nadzieje ze wiele polek z niego korzysta zamiast ryzykowac lamanie nienormalnego prawa i ryzykowac zdrowiem w polsce, notabene przypomnij sobe ze LPR chce zakazac aborcji wogole, dlatego mysle ze nazwano nasz kraj reakcyjnym, nie wyobrazam sobie sytuacji w ktorej zgwalcona kobieta bedzie musiala rodzic dziecko gwalcicielowi - moze jeszcze tatus bedzie mial prawo do kontaktow ze swoja pociecha???? Odpowiedz Link Zgłoś
kowja Re: Pedalski Kraik Oferuje Zabijanie Nienarodzony 29.11.06, 17:11 Już to widzę, że Warta pokryje zabieg. Oni ubezpieczają koszty leczenia. A to jest zabieg niekonieczny... Sprawa w sądzie murowana... Na temat LPR-u się nie wypowiadam. Nie należę do ich fanów, ani sposobów wyrażania swojej katolickości... Odpowiedz Link Zgłoś
orion_kr Re: Pedalski Kraik Oferuje Zabijanie Nienarodzony 29.11.06, 17:15 wiec niech sie warta sadzi ze szwedzka klinika , pacjentow to nie obchodzi :) a w razie przegranej sprawy pewnie szwedzki rzad za to zaplaci dopuki w polsce to reakcyjne prawo w koncu sie zmieni Odpowiedz Link Zgłoś
kowja Re: Pedalski Kraik Oferuje Zabijanie Nienarodzony 29.11.06, 17:20 A co ma polskie prawo do przegranej sprawy w sądzie w Szwecji? Odpowiedz Link Zgłoś
wilma.flintstone Re: Pedalski Kraik Oferuje Zabijanie Nienarodzony 29.11.06, 18:16 orion_kr napisał: > wiec niech sie warta sadzi ze szwedzka klinika , pacjentow to nie obchodzi :) > a w razie przegranej sprawy pewnie szwedzki rzad za to zaplaci dopuki w polsce > to reakcyjne prawo w koncu sie zmieni Oczywiscie. Szwedzki rzad, czyli podatnik. Mieszkam w Szwecji i po prostu o niczym innym nie marze, jak tylko o placeniu kolejnych, i tak najwyzszych w Europie, podatkow na skrobanki i procesy polskich kobiet, tylko dletego ze rodakom w kraju sie nie chcialo isc na wybory i pozwolili na rzady polmozgow. Odpowiedz Link Zgłoś
jacksparrow1 Re: Pedalski Kraik Oferuje Zabijanie Nienarodzony 29.11.06, 18:44 kowja ty chyba nie wierzysz w to co piszesz( Niekoniecznie, "zabieg" ze względów medycznych jest i u nas dozwolony (ciąża > patologiczna, gwałt, zagrożenie życia matki itp.). I na nie się nie czeka)? Bo to piekne jest tylko na papierze.Lekarze przerzucaja pacjetke z badania na badanie i nie chca, zwlaekaja z wykonaniem zabiegu - ile takich przypadkow juz bylo. Ten przepis nie jest w pelni respektowany w Polsce, dlatego podziemie aborcyjne kwitnie. Kobieta woli pojsc , zaplacic niz przezywac ponizenie ze strony tych ktorzy powinni jej pomoc. I takze w wielu przypadkach taki swolocz odmowi wykonania zabiegu legalnie bo jego sumienie mu nie pozwala, a po godzinach pracy szybko ladniei sprawnie bez zahamowan wykona kilka za ktore zgarnie kaske. Odpowiedz Link Zgłoś
kowja Re: Pedalski Kraik Oferuje Zabijanie Nienarodzony 29.11.06, 19:40 Przecież prawo do zabiegu ma kobieta, ale też lekarz ma prwo odmówić. A jeśli to zrobi, a potem dokona tego w swoim gabineci to jest zwykłym bandytą i złodziejem. O sumieniu nie mówię, bo go nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
antyskaner Czy i przymusową sterylizację zapewnia? 29.11.06, 20:46 Szwecja ma w tej dziedzinie spore dokonania: W Europie Szwecja jako pierwsza wprowadziła, już w roku 1915, „zakaz małżeństwa dla obłąkanych, epileptyków i cierpiących na choroby weneryczne”. Później partie socjaldemokratyczne przeforsowały przymusową sterylizację w Danii (1929), Norwegii i Szwecji (1934) oraz w Finlandii (1935). W Anglii, wniesiony przez Partię Pracy projekt ustawy eugenicznej tylko dlatego został odrzucony przez Izbę Gmin, że pod wpływem doniesień o brutalności przymusu sterylizacji w Niemczech opinia społeczna nabrała dystansu do tego rodzaju pomysłów. Zacznijmy jednak od początku. Twórcą idei eugenicznej jest Francis Galton, autor wydanej w roku 1869 książki Hereditary Genius (Dziedziczny geniusz). Przejęty teorią ewolucji Karola Darwina, zresztą swojego bliskiego kuzyna, twierdził on, że „»emocjonalny humanitaryzm« ignoruje prawa ewolucji i zakłóca przebieg selekcji naturalnej. Powoduje wzrost liczby zdegenerowanych jednostek”. Dlatego, zdaniem Galtona, należy zerwać z tradycyjną dobroczynnością i w jej miejsce „wprowadzić naukową filantropię, która otoczy opieką jedynie wartościowe osobniki”. Pomoc należy „kierować do silnych, a nie słabych, do zdrowych, a nie chorych, z myślą o przyszłości, a nie o teraźniejszości”. Wizja postępującej degeneracji ludzkości wkrótce stała się obsesją oświeconej opinii publicznej. Lekarze i psychiatrzy, uczeni i publicyści zaczęli obmyślać sposoby, jak zachęcić do wielodzietności zdrowych i „najbardziej wartościowych” członków społeczeństwa oraz zapobiec nadmiernemu rozmnażaniu się „jednostek małowartościowych”. Język, którego używano w tych wypowiedziach na określenie ludzi niepełnosprawnych intelektualnie, psychicznie chorych, niewidzących czy niesłyszących, chorych wenerycznie, a nawet gruźlików czy epileptyków, był zazwyczaj porażająco brutalny. www.mateusz.pl/wdrodze/nr380/16-wdr.htm Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Pedalski Kraik Oferuje Zabijanie Nienarodzony 29.11.06, 18:04 kowja napisał: > A mnie zastanawia jedno: "Wstępny projekt zmian zakładał, że koszty zabiegu > będą ponosiły pacjentki lub ich firmy ubezpieczeniowe". Czy to oznacza, że > wyskrobią je wbrew naszemu prawu, a potem każą sobie za to zapłacić NFZ-owi. Nie. Wstępny projekt zakładał, domyślam się, że polskie prawo w tym akresie jest zbliżone do prawa większości krajów cywilizowanych, w których ubezpieczyciel pokrywa koszta takich zabiegów. > To > byłaby przewałka. Przecież to nie zabieg ratujący zdrowie, czy życie. Niech > robią, ale na własny koszt... Jak im przyjedzie z 50 tysięcy - to się dopiero > poczochrają. A rachunek NFZ powinien odesłać "klientkom"... Kiedy pierwszych > kilkadziesiąt je otrzyma - reszta pomysli dwa razy... A Ty może przeczytaj artykuł jeszcze ze dwa razy, to nawet nie będziesz musiał(a) zbytnio "myśleniem głowy psować": ostatecznie zabiegi pokryją Szwedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
sslate O pieniądze Szwedów się nie martw. 29.11.06, 19:37 Dzięki temu że przez kilkadziesiąt lat rządziła tym państwem lewica, sa teraz jednym z najbogatszych krajów świata. Odpowiedz Link Zgłoś
antoni-ruszkowski Re: Pedalski Kraik Oferuje Zabijanie Nienarodzony 29.11.06, 16:16 > zdemoralizowany dobrobytem > zbudowanym na kolaboracji z hitlerem !! a nie pomylilo Ci sie z Norwegia Ty przesaczony nienawiscia nieuku? Odpowiedz Link Zgłoś
kowja Re: Pedalski Kraik Oferuje Zabijanie Nienarodzony 29.11.06, 16:27 Zanim zaczniesz kogoś wyzywać od nieuków sam sprawdź wiadomości... Szwecja w czasie wojny "eksportowała" ogromne ilości metali (rudy) do Niemiec... Przyjmowała też waluty "niewiadomego" :-) pochodzenia... jesli to nie kolaboracja, to co nią jest w odniesieniu do "neutralnego" kraju... Odpowiedz Link Zgłoś
orion_kr Re: Pedalski Kraik Oferuje Zabijanie Nienarodzony 29.11.06, 17:12 a pewnie ze wspolpracowala, nie zapominaj ze w zasadzie cala europa byla pod niemiecka okupacja, z kim wiec szwecja mialaby handlowac? z polska?francja? ale ty pewnie bys wolal zeby szwedzi z glodu zdechli nizby sie mieli dorabiac na wrogach polski, ale nie zapominaj ze szwedzi nie sa polakami i dopuki niemcy szwedom wojny nie wypowiadali nie bylo powodu do zrywania kontaktow mozna to porownac dzis do rosji , jest podobna sytuacja, rosjanie niszcza i okupuja czeczenie, a polska co robi? nie... nie zrywa kontaktow z putinem, domaga sie zniesienia embarga na swoje towary!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
antoni-ruszkowski Re: Pedalski Kraik Oferuje Zabijanie Nienarodzony 29.11.06, 17:13 to ja radze zajrzec do slownika lub encyklopedii, by dowiedziec sie co oznacza termin "kolaboracja" - to naprawde kosztuje niewiele wysilku: kolaboracja [łac.], termin przyjęty w czasie II wojny świat. na określenie współpracy obywateli kraju okupowanego z władzami okupacyjnymi na szkodę tego kraju lub jego obywateli; wg prawa pol. jest przestępstwem. (encyklopedia.pwn.pl/haslo.php?id=3923795) Odpowiedz Link Zgłoś
kowja Re: Pedalski Kraik Oferuje Zabijanie Nienarodzony 29.11.06, 17:19 Pierwotnie "kolaboracja" oznaczała każdą współpracę. Obecne znaczenie tego terminu pojawiło się w okresie II wojny światowej. Określano nim wówczas konkretne działania jednostek, które czerpały korzyści z nowej sytuacji, jaką stwarzały zwycięstwa militarne III Rzeszy. Zabarwienie emocjonalne tego terminu było zdecydowanie negatywne i praktycznie stawiano znak równości między kolaboracją i zdradą narodową. (za Wikipedią) łc. collaborans, -ntis ‘współpracujący’ od collaborare ‘współpracować’ Zanim zaczniesz pouczać, sprawdź, o jakim znaczeniu mówimy. Z tekstu wynika, że nie ograniczam się do wąskiego rozumienia "kolaboracji" . Odpowiedz Link Zgłoś
prezzzes * * * * * * Dość proste... 29.11.06, 16:43 Po prostu pacjentki pojadą tam za lekarzami, którzy dawno wyemigrowali. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Niewiele ma nam do zaoferowania szwedzki socj 29.11.06, 17:58 podatnik2 napisała: > Polskie prostytutki zaleja szwedzkie "kliniki aborcyjne"... Prostytutki, obojętne jakiej narodowości, rzadko zachodzą w niechcianą ciążę. Odpowiedz Link Zgłoś
plaszcz Ojciec Dyrektor mówi żeby SIAĆ... a on dobrze wie, 29.11.06, 18:51 w końcu jest Ojcem Dyrektorem wszystkich ojców ! Odpowiedz Link Zgłoś
ciagciulaciag Volvo, SAAB, Ericson i pare innych....... 29.11.06, 19:55 podatnik2 napisała: > Polskie prostytutki zaleja szwedzkie "kliniki aborcyjne"... Odpowiedz Link Zgłoś
miranda333 Re: Szwedzi już dawno wyskrobali sobie mózgi 29.11.06, 15:54 P.eugenio,olewamy twoja prahistoryczną wiedzę.Brawo Szwedzi!dziękujemy wam za ten gest! Odpowiedz Link Zgłoś
kazek100 Re: Szwedzi już dawno wyskrobali sobie mózgi 29.11.06, 16:21 eugenia_palej napisała: > "Reakcyjna Polska" buhahahahahaha!!!! Josif Wisarionowicz Stalin używał tego > samego języka! Język faktycznie dość śmieszny, ale nie o sformułowania tu chodzi. Chodzi o to, że w Polsce całe prawodastwo dopasowuje się do ludzi o jednych tylko poglądach i wyznaniu, tak jakby dotyczyło ono 100% społeczeństwa. A tak nie jest. Przypomnijmy 700 tysięcy podpisów pod żądaniem referendum w sprawie dopuszczalności aborcji. referendum nie było. Brawa dla Szwedów! Odpowiedz Link Zgłoś
kowja Re: Szwedzi już dawno wyskrobali sobie mózgi 29.11.06, 16:33 Jeśli dwa światopoglądy walczą o to samo, demokratycznie wygrywa ten, który ma większość... Inaczej jest to dyktat mniejszości... Odpowiedz Link Zgłoś
kazek100 Re: Szwedzi już dawno wyskrobali sobie mózgi 29.11.06, 16:49 To bardzo poproszę o wytłumaczenie mi, dlaczego nie zmieniono tej ustawy za czasów rządów SLD? Ty wiesz i ja wiem, że to dlatego, iż Kościół szantażował ówczesny rząd ewnetualnym brakiem popracie przy referendum unijnym... Zresztą trudno, by tego rodzaju ustawy zmieniano co 4 lata, przy każdych wyborach, prawda? Dlatego ustawa powinna być zliberalizowana. W końcu katolików nikt by do tego nie zmuszał, prawda? A inni mogli by postępować w zgodzie ze swoim sumieniem. Poza tym bardzo mi się nie podoba tytuł Twojego postu. Pokazuje całą tę "prawicową" wrażliwość, jaką widzmy na co dzień... Odpowiedz Link Zgłoś
trasat Re: Szwedzi już dawno wyskrobali sobie mózgi 29.11.06, 17:04 W Polsce katolików jest bardzo mało i dlatego potrzebują sankcji prwnych, by zmusić ludzi do przestrzegania ich norm. Gdyby katolicy dominowali, to normy religijne mogły by same działać. Odpowiedz Link Zgłoś
kowja Re: Szwedzi już dawno wyskrobali sobie mózgi 29.11.06, 17:09 A Ty tak oceniasz według jakich badań? Według tego, co widzisz, słyszysz, czytasz? Obracasz się w środowisku Tobie podobnych i dlatego tak sądzisz. Ale to nie całość Polski. Według danych statystycznych ponad 90% jest ochrzczonych, reszta danych zależy od pytań, dobrowolności badań, itp. Unikaj generalizowania... Odpowiedz Link Zgłoś
orion_kr Re: Szwedzi już dawno wyskrobali sobie mózgi 29.11.06, 17:23 > to nie całość Polski. Według danych statystycznych ponad 90% jest ochrzczonych, tez jestem ochrzczony i co z tego, g*wno, mam kosciol w glebokim powarzaniu i nie jestem anui katolikiem, ani nie identyfikuje sie z jego "uniwersalnuymi wartosciami" sama nazwa tych wartosci to porzadna sciema, sposrod moich znajomych tez 90% jest ochrzczona to prawda, ale katolikow ktorzy sie do katoliczymu przyznaja moge na palcach jednej reki policzyc. pewnie wybralem sobie akurat znajomych ktorzy maja podobne poglady jak ja, dlatego tam malo ich jest, ale nie zmienia to jednak faktu ze wiekszosc moich przyjaciol jest jednak niekatolicka. zas ci co katolikami sa ... rowniez na kosciol najezdzaja ile wlezie. Odpowiedz Link Zgłoś
kowja Re: Szwedzi już dawno wyskrobali sobie mózgi 29.11.06, 17:27 Więc wyobraź sobie, że ja mam podobne towarzycho, tylko wprost przeciwnie jeśli chodzi o poglądy. I biorąc pod uwagę to forum (nie kochające KK), na innych proporcje są bardziej wyważone. Dlatego nie sądzę, że coś się zmieni. Ani LPR się nie przebije, ani liberałowie nic nie zmienią. A tak swoją drogą ja też nam gdzieś homo i ich problemy. Ale to nie zmienia faktu, że ich muszę tolerować. Na szczęście nie mają większości... Odpowiedz Link Zgłoś
iluminacja256 Re: Szwedzi już dawno wyskrobali sobie mózgi 29.11.06, 17:36 ? Obracasz się w środowisku Tobie podobnych i dlatego tak sądzisz. Ale > to nie całość Polski. Według danych statystycznych ponad 90% jest ochrzczonych w moim srodowisku jest 100% ochrzczonych, z czego dwie ochrzczone miały juz aborcję, prywatnie:) Ochrzczono nas jak mielismy około 6 miesięcy- mneij więcej skończywszy 12 lat większość z nas zakończyla kontakt z kościołem i wraca tam na slub - to jest ten polski - katolicyzm na papierze... Odpowiedz Link Zgłoś
kowja Re: Szwedzi już dawno wyskrobali sobie mózgi 29.11.06, 17:40 Ale moherowy elektorat liczy od 4 do 5 milionów i się nie zmniejsza :-) A to przecież katolicki beton. Czy można powiedzieć, że liberałowie mają tyle samo zdyscyplinowanych "wiernych". I chyba w imię tolerancji i zasad demokracji mają coś do powiedzenia w tym kraju, także ICH kraju... Odpowiedz Link Zgłoś
iluminacja256 Re: Szwedzi już dawno wyskrobali sobie mózgi 29.11.06, 17:59 mohery kiedyś umrą Odpowiedz Link Zgłoś
kowja Re: Szwedzi już dawno wyskrobali sobie mózgi 29.11.06, 17:06 Jak byś dobrze poczytał posty, to zobaczyłbyś, że nie jest to mój tytuł. To po pierwsze. Po drugie - dlaczego nie zmieniono - sapytaj SLD. Ja się tylko mogę domyślać. Ale ogólnie większość jednak mają katolicy, a nie liberałowie. I zwróć uwagę, że Twoja "wolność" oznacza moją "niewolę" (znoszenie mordowania nienarodzonych - takie jest moje stanowisko). Tu nie ma stanowiska pośredniego. Dlatego ten aktualny kompromis nie satysfakcjonuje nikogo, a więc jest prawdopodobnie jedyny do przłknięcia przez większość. Jeśli będzie aborcja na życzenie - masz wojnę z chrześcijanami, muzułmanami itp. i ich strukturami. Jeśli wprowadzisz całkowity zakaz - Ty i inni będą jeszcze bardziej protestować. Więc tu może być tylko rozwiązanie aktualne + edukacja społeczeństwa, rozwój rodzin adopcyjnych, zastępczych i innych form pomocowych... Odpowiedz Link Zgłoś
kazek100 Re: Szwedzi już dawno wyskrobali sobie mózgi 29.11.06, 17:24 Niemniej posłużyłeś się tym tytułem, prawda? Wolność jednego człowieka zniewoleniem drugiego? pewnie w systemach autorytarnych tak. Niemniej Ty piszesz tylko o ew. zmuszeniu do "znoszenia" czegokolwiek. Nie przeszkadza Ci, że ja muszę nie tylko "znosić" widok wielu rzeczy, których nie akceptuję (np. ideologiczny oszołom jako minister edukacji), ale że PRZEDE WSZTSTKIM - nie wolno mi robić pewnych rzeczy? Traktujesz zakaz postępowania jako równoznaczny z koniecznością "Znoszenia"? To jest cynizm po prostu. Bo porównywać mógłbys tylko, gdyby kogokolwiek do aborcji zmuszano. Mnie nie interesują żadne struktury chrześcijańskie, muzułmańskie ani żadne inne. bardzo szanuję ludzi wierzących i domagam się tylko tego, by ich moralność była ich moralnoscią, -by nie zmuszano do niej mnie. Ja po prostu nie rozumiem dlaczego chcrześcijanie muszą wokół tego "robić wojnę". Naprawdę ich wiara jest tak słaba, że nie mogą spać, jeśli do swych reguł nie zmuszą także nie-chrześcijan? No i chyba żartujesz, gdy piszez o sytuacji obecnej i o "edukacji seksualnej"... gdzie? jak? W sytuacji, gdy takowa w szkołach jest absolutną fikcją, gdy w namiastkach podręczników pisze sie o "narządzie sanktuarium do produkcji poczętych" a oszalały pisowiec chce za państwowe pieniądze finansować spoty reklamujące "naturalne metody" i kłamać (nadal za państwowe pieniądze), że prezerwatywy szkodzą zdrowiu? Nie żartuj. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
kowja Re: Szwedzi już dawno wyskrobali sobie mózgi 29.11.06, 17:36 Ale mieszasz... Czy dla Ciebie zakaz kradzieży, bandyckiej napaści to jest zmuszanie do "bycia dobrym"... Tak będzie sądziła recydywa. Mogą Cię nie interesować struktury i przekonania, ale nie dyskutuje się z faktami. Zabijasz życie... Ktoś sobie kiedyś wymyślił 2 miesiący (chyba) na rozgraniczenie dopuszczalności aborcji. I putam sie na jakiej podstawie? Medycznej, filozoficznej, objawionej? Nie, ot tak sobie... Nikt nie jest wstanie określić, kiedy zaczyna się życie człowieka, więc nikomu go nie wolono odbierać, a tym bardziej w imię własnego "widzi mi się". KAZDEMU należy się ochrona prawna. I to, że ktoś kiedyś Cibie napadnie nie zwolni mnie z obowiązku udzielenia Ci pomocy... Zawsze było tak, że jednostka, mniejszość MUSI dostosować się do zasad WIEKSZOSCI. Jeśli dotyczy to pierół - toleruje się. Jeśli spraw kardynalnych - nie. A problemy edukacyjne, to sprawy do rozwiązywania, ale nie po najmniejszej linii oporu... Zamiast prezerwatyw - edukacja seksualna, ale nie instruktaż seksu... Przemyśl... Odpowiedz Link Zgłoś
kazek100 Re: Szwedzi już dawno wyskrobali sobie mózgi 29.11.06, 18:59 Nic nie mieszam. Po prostu cyniczne jest porównanie sytuacji, gdy ktoś ma zakaz jakiegoś postępowania, a ktoś inny tylko ew. "nakaz znoszenia". ot wszystko - to są porónania rzeczy nieporównywalnych. Ale skoro piszesz o "zabijaniu życia". Niedawno na ten temat dyskutowałem ze swoja małżonką, katoliczką, też wrogą aborcji (choć oddajmy jej honor - równie wrogą giertychowsko/kaczyńskiemu obłędowi). Ona też poslużyła się tym bardzo mocnym argumentem. Tu moje pytanie - jeżeli by go wziąć na poważnie, to powinniśmy w takim razie uczciwie przyjąć projekt lpr - zakaz całkowity, w każdym przypadku... Przecież nie mordujemy ludzi chorych, więc nie powinno się również, idąc tym tropem, dokonywać się aborcji w przypadku trwałego uszkodzenia płodu. A jednak na to godzi się spora część prawicy, PO, większość PiS-u, spora częśc hierarchów. gdyby mieli swój własny argument o "mordowaniu zycia" traktować na serio, to niestety - wtedy propozycja lpr-u jest jedyną rozsądną. Gdy to przedstawiłem małzonce, nie otrzymałem odpowiedzi. Więc może z tego wynika, że aborcja to jednak nie jest to samo, co "mordowanie życia"? Albo może uznajmy, że jak dla kogoś jest, to aborcji nie dokona. A jeśli ktoś myśli inaczej, to jej dokona - tu zaznaczam, że też jestem za tym, aby była edukacja, antykoncepcja na europejskim poziomie etc, by tych aborcji było jak najmniej. Gdzieś Ty widział ten "instruktaż seksu"? W Polsce nie ma nawet namiastki prawdziwej edukacji, więc pisanie o jakichś "instruktażach" to czyste teoretyzowanie - szkoda czasu. Swoja droga w pewnych, dokonanych z klasą, instruktażach nic złego bym nie widział. Niejednemu by pomogły, być może, w kompleksach etc. Odpowiedz Link Zgłoś
kowja Re: Szwedzi już dawno wyskrobali sobie mózgi 29.11.06, 19:39 Na serio to według mnie LPR ma rację. I gdy dojdzie do referendum, to nie przyłożę ręki do mordowania ludzi (na jakimkolwiek poziomie rozwoju). Jeśli dla Twojej żony problemem jest zaakceptowanie życia dlatego, że popiera go LPR - to sam sobie odpowiedz, jaką katoliczką jest Twoja połowica (z całym dla niej szacunkiem). Ja osobiście nie ruszałbym tej ustawy. Jak już pisałem, nikogo ona nie zadowala. Pracuję w edukacji i miałem niestety wątpliwą przyjemność pracy z takimi paniami... Odpowiedz Link Zgłoś
wilma.flintstone Re: Szwedzi już dawno wyskrobali sobie mózgi 29.11.06, 20:03 Kolejny mezczyzna, ktory ma na temat aborcji tyyyyyle madrego do powiedzenia i ma zamiar o tym decydowac. Mimo wszystko zycze ci, zeby ci nie zgwalcono zony lub corki i zebys nie musial sie przekonywac o sile swojej milosci do zygoty jakiegos zboczenca, ktoremu sie akurat zachcialo spuscic z krzyza. A nawet jesli bys to przetrwal - co ze zgwalcona kobieta? I nie chrzan mi tu o oddawaniu takiego dziecka do adopcji, bo to nie tylko o to chodzi. Ciaza to precesy w ciele i psychice kobiety, okres wcale nie najlatwiejszy w jej zyciu. Mozesz mi wytlumaczyc z jakiej racji kobieta powinna to znosic, jesli ja zgwalcono? Z jakiej racji? Bo zygota "ma prawo"? A kobieta - nie? Odpowiedz Link Zgłoś
kowja Re: Szwedzi już dawno wyskrobali sobie mózgi 29.11.06, 20:13 Następna pokręcona feministka, która wie wszystko lepiej. A Ty oczywiście wiesz co czuje zgwałcona kobieta. Nie pieprz głupot. W imię kilkunastu przypadków chcesz przepchnąć aborcje na życzenie. A co do tyyyle mądrego. Jako ojciec także mam prawo do decydowania o losach mojego dziecka. Ciekaw jestem czy w Twojej szalonej łepetynie zrodziła się myśl o podziale decyzji odnośnie wspólnego potomstwa. Ale znając poglądy takich jak Ty, to Twój brzuch i wara nam do niego. A zygota ma prawo do życia, a Ty nie do odebrania mu go... Odpowiedz Link Zgłoś
wilma.flintstone Re: Szwedzi już dawno wyskrobali sobie mózgi 29.11.06, 20:24 kowja napisał: > Następna pokręcona feministka, która wie wszystko lepiej. A Ty oczywiście wiess co czuje zgwałcona kobieta. na pewno wiecej niz ty. Nie pieprz głupot. W imię kilkunastu przypadków > chcesz przepchnąć aborcje na życzenie. Watpie, czy ciaze z gwaltow to "kilkanascie przypadkow". Zeszta "kilkanascie" w ciagu jakiego czasu? Ciekaw jestem czy w > Twojej szalonej łepetynie zrodziła się myśl o podziale decyzji odnośnie > wspólnego potomstwa. Tak, szczegolnie w przypadkach, o ktorych mowilam. tatus-gwalciciel z pewnoscia chcialby miec swoje zdanie w tej kwestii. Ale znając poglądy takich jak Ty, to Twój brzuch i wara > nam do niego. A zygota ma prawo do życia, a Ty nie do odebrania mu go... Mam prawo robic co chce i nie tobie dane mi tego zabraniac. A juz szczegolnie w sytuacji gwaltu - to moj brzuch, a nie inkubator na sperme zboczenca. P.S. Szkoda, ze nie odpowioedziales na moje pytanie. Ale nie trudz sie - nie dosc, ze jestes mezczyzna, to na dodatek jesczcze totalnie nawiedzonym. Odpowiedz Link Zgłoś
kowja Re: Szwedzi już dawno wyskrobali sobie mózgi 29.11.06, 20:42 Z dwu osób, które nie były zgwałcone żadna nie ma pojęcia więc Twoje twierdzenie "na pewno wiecej niz ty" przypomina mi lata dziecięce i odpowiedź na pytanie "ile masz lat?" Oczywiście zawsze będziesz odczytywała tak, jak Ci wygodnie. Wspóldecydowanie odnosi się do skrobanek na życzenie. "Mam prawo robic co chce i nie tobie dane mi tego zabraniac." No i tu się mylisz. Chcesz się napić -pij, chcesz się rzucić pod samochód -Twoja wola. ale jeśli chcesz decydować o życiu osoby trzeciej - to ja Ci mówię WARA. I dokąd obowiązuje nas takie prawo możesz liczyć na moją "życzliwość" - napewno doniosę jeśli popełnisz przestępstwo. Chciałcś i masz nawiedzonego. Oj dziecko, dziecko - trochę rozwagi i mniej słuchania pani Szczuki... Odpowiedz Link Zgłoś
wilma.flintstone Re: Szwedzi już dawno wyskrobali sobie mózgi 29.11.06, 21:01 kowja napisał: > Z dwu osób, które nie były zgwałcone żadna nie ma pojęcia więc Twoje Nie masz pojecia o moim zyciu, a wiec i prawa do wyrazania takich opinii. Co wiecej, nawet nie-zgwalcona kobieta bardziej potrafi sie wczuc w role tej zgwalconej niz jakikowliek mezczyzna. Nie mowiac juz o ciazy i trudach z nia zwiazanych...nie bede tego komentowac, nawet jesli za chwile mi zarzucisz ze nie tylko o gwalcie, ale i o ciazy nic nie wiem. > Oczywiście zawsze będziesz odczytywała tak, jak Ci wygodnie. Wspóldecydowanie > odnosi się do skrobanek na życzenie. Zwykla manipulacja. Pisalam caly czas o kobietach zgwalconych, ktore LPR chce zmusic do rodzenia. A Ty mi tu o przypadkach, w ktorych parce sie nie chcialo kupic kondoma i sie obudzili z raczkami w nocniku. > jeśli chcesz decydować o życiu osoby trzeciej - to ja Ci mówię WARA. I dokąd > obowiązuje nas takie prawo możesz liczyć na moją "życzliwość" - napewno doniosę jeśli popełnisz przestępstwo. Buahahahaha! A kimze ty jestes, zeby mi mowic "wara"? Panem Bogiem? Nie badz smieszny. Na cale szczescie mieszkam, nomen-omen, w Szwecji, wiec mozesz sobie doniesc...poczte jak listonosze znowu zastrajkuja!:D A teraz popatrz: gdybym mieszkala w Polsce, to byc moze Ty i Tobie podobni mogliby mnie do czegos zmusic, a teraz, tylko dlatego, ze jestem poza zasiegiem Waszej chorej ideologii - moge robic co chce...A jestem wciaz ta sama osoba, tyle ze pare tysiecy kilometrow od Was. I tam juz zygota nie jest warta wiecej niz ja. Wspolczuje Polkom w kraju. > Oj dziecko, dziecko - trochę rozwagi i mniej słuchania pani Szczuki... Przykro mi, ale mam tylko TV Polonie, a tam, odkad ja pare ladnych lat temu wywalili z "Pegaza", pani Szczuka juz nie wystepuje... Odpowiedz Link Zgłoś
kowja Re: Szwedzi już dawno wyskrobali sobie mózgi 29.11.06, 21:16 Jeśli to prawda, że żyjesz w Szwecji - życzę szczęścia. Jak na starość doktor "eutanazja" usmiechnie się do Cibie - będziesz wiedziała, czy dobrze wybrałaś. Co do Twojego życia - "Nie masz pojecia o moim zyciu, a wiec i prawa do wyrazania takich opinii. Co wiecej, nawet nie-zgwalcona kobieta bardziej potrafi sie wczuc w role tej zgwalconej niz jakikowliek mezczyzna." Akurat odnośnie zagadnienie wczucia było to tematem mojej pracy (fenomenologia Edyty Stein z filozofii). Zgodze się z Tobą, że nie wczuję się w jej rolę. Ale też gwarantuję Ci, że Ty też nie masz na ten temat zielonego pojęcia. A dwa zera zawsze są równe. Dalej myśl co chcesz. Każde z nas pozostanie przy swoim. Być może ciąże juz miałaś (ale w Szwecji z jej skrobankami to nie takie pewne), może nie. Ja oczywiście od tej strony nie mam zamiaru z Tobą konkurować. Choć gwałt i ciąża mają tyle ze sobą wspólnego, co pięść do nosa. Ty pisałaś o gwałtach, ja o skrobankach na życzenie - każdy manipuleje na swoją stronę... Jesteś w Szwecji, poza naszą "chorą" ideologią. Za kilkadziesiąt lat może porozmawiamy. Tylko tak apropos - to w Szwecji zdaje się zaczął się masowy napływ muzułmańskich uchodźców? Ale może się mylę. Obyś kiedyś nie musiała uciekać do naszego ciemnogrodu... Odpowiedz Link Zgłoś
wilma.flintstone Re: Szwedzi już dawno wyskrobali sobie mózgi 29.11.06, 21:35 kowja napisał: > Jeśli to prawda, że żyjesz w Szwecji - życzę szczęścia. Jak na starość > doktor "eutanazja" usmiechnie się do Cibie - będziesz wiedziała, czy dobrze > wybrałaś. A dlaczego mialabym pisac nieprawde? Mieszkaniem na Zachodzie mozna bylo imponowac w Polsce 20 lat temu, ale teraz juz chyba nie, czy mi sie wydaje...? Eutanazja? A to jest obowiazkowe? Co za brednie! > też gwarantuję Ci, że Ty też nie masz na ten temat zielonego pojęcia. A dwa > zera zawsze są równe. NIe. To ja znam somatyke i psychike kobiety, to ja wiem co kobieta odczuwa podczas stosunku. To ja wiem, ze czasem nawet z ukochanym mezczyzna, z jakichs powodow stosunek moze byc bolesny. Wiec to ja sobie moge wyobrazic jak to boli kobiete gwalcona. A juz ciaza z cala jej fizjologia, zmianami ciala, samopoczucia...gdyby miala byc wynikiem gwaltu...STRASZNE. Wiem, bo bylam w ciazy i mam dziecko, mimo ze skrobanka w Szwecji taka popularna...Ciekwe tylko dlaczego Szwecja ma obecnie najwyzszy przyrost naturalny w Europie? Moze dlatego, ze kobiete zacheca sie do rodzenia gwarancja, ze bedzie mogla wrocic do pracy, urlopem "pacierzynskim" dla ojca, udogodnieniami socjalnymi, a nie wbijaniem jej do glowy, ze poniewaz miala pecha sie urodzic jako zywy inkubator, to ma to zaakceptowac? Tylko tak apropos - to w Szwecji zdaje się zaczął się masowy > napływ muzułmańskich uchodźców? Ale może się mylę. Obyś kiedyś nie musiała > uciekać do naszego ciemnogrodu... Uuuuu, jakze to polsko-katolicka byla uwaga... P.S Skoro wiec jestes filozofem, powinienes znac pojecie brzytwy Ockhama: "Bytow nie mnozyc, fikcyj nie tworzyc"? A z Twoich wywodow wynika, ze zygota ma jakas oddzielnie istniejaca "dusze" i swiadomosc i dlatego...Eh, szkoda slow. Odpowiedz Link Zgłoś
kowja Re: Szwedzi już dawno wyskrobali sobie mózgi 29.11.06, 21:56 Masz rację, szkoda słów... Zyczę szczęścia w Szwecji... I daj nam w tym kraju rządzić się tak, jak nam pasuje... Odpowiedz Link Zgłoś
wilma.flintstone Re: Szwedzi już dawno wyskrobali sobie mózgi 29.11.06, 22:03 WAM??? A kogo uwazasz za "my"? Siebie i sobie podobnych oszolomow? Bo jakos nikt Cie w tej dyskusji nie poparl! A ja mam w Polsce dwie siostry i prawo do glosownia w wyborach. I wierz mi, ze czekam z utesknieniem chwili, w ktorej Ty i cala reszta polglowkow znajdziecie sie tam, gdzie Wasze miejsce. P.S. Typowe przy braku merytorycznych argumentow - powiedziec Polakowi z zagranicy, zeby sie odp... Odpowiedz Link Zgłoś
kowja Re: Szwedzi już dawno wyskrobali sobie mózgi 29.11.06, 22:30 Tak, siebie i sobie podobnych oszołomów. A że mało takich jak ja tutaj? Dziwisz się... W jaskini libertynizmu, GW pojawił się ot taki. Poczytaj inne fora, to proporcje się trochę zmienią ( i niekoniecznie Radi Maryja itp). "P.S. Typowe przy braku merytorycznych argumentow - powiedziec Polakowi z > zagranicy, zeby sie odp..." Wybacz, dawałem grzecznie do zrozumienia. Ale, jak zwykle odebrałaś to po swojemu. Wskazywałem, że nadajemy na dwu różnych falach i nigdy się nie dogadamy. Według Ciebie moje argumenty nie są merytoryczne, ja Twoje uważam za histeryczne... Jak widzisz brak podstwa do porozumienia. Dlatego sugerowałem koniec (i nadal tak uważam). I czekaj z utęsknieniem. Być może jestem półgłówkiem (w Twoich ustach to pochlebstwo). ale jak wynika z ostatnich badań Poloni PIS ma już 31, a PO spadło. Poczekajmy jeszcze trochę i "postępowcy" sami wyjadą... Może posłuchają spotu "Prosimy nie przeszkadzać"... Jeśli Twoje siostry reprezentują podobne poglądy - to niech głosują... Może będzie ćwierć promila więcej :-) Odpowiedz Link Zgłoś
wilma.flintstone Re: Szwedzi już dawno wyskrobali sobie mózgi 29.11.06, 22:36 kowja napisał: > Wybacz, dawałem grzecznie do zrozumienia. Ale, jak zwykle odebrałaś to po > swojemu. Oczywiscie.:D A o jezyku ktorym Ty sam sie poslugujesz, mowie Twoich guru i spocie reklamowym "Prosimy nie przeszkadzac" proponuje Ci poczytac tutaj: www.gazetawyborcza.pl/1,76498,3754320.html Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
kazek100 Re: Szwedzi już dawno wyskrobali sobie mózgi 30.11.06, 12:59 Nie chce mi się już wszystkiego komentować w myśleniu naszego autorytarnego kolegi, więc tylko dwie uwagi: 1. Czy na stronach naszego dziennika czy radia M są jakieś fora dyskusyjne? Jeszcze niedawno nie było (ciekawe dlaczego? ;-)) 2. PO to żaden ideał. W sprawach obyczajowych tudzież kwestii aborcji jest to partia oszołomów w równym stopniu, co PiS. Czytałem kiedyś wywiad z Tuskiem w polityce i gadał na ten temat takie bzdury, że się w pale nie mieści. Mniejsza o sam pogląd na sprawę, ale o argumentację - mówił o tym, że Polska zginie i takie tam pierdoły... Odpowiedz Link Zgłoś
kazek100 Re: Szwedzi już dawno wyskrobali sobie mózgi 29.11.06, 20:04 Nie o to chodzi. Moja małżonka zamilkła nie dlatego, że to jest projekt lpr. Tylko dlatego, iz ona sama wyczuwa, że ten projekt jest przesadą. A jednocześnie dała sobie wmówić ten histeryczny sąd o "zabijaniu życia". No i sama nie wiedziała, jak z tego wybrnąć. Ja też bym nie wiedział na jej miejscu. To znaczy z jakimi "paniami"? Bo tego fragmentu nie zrozumiałem? A przy okazji - też pracuję w edukacji. W przeciwieństwie do małżonki. Z tym, że ja cenię ludzi, którzy gdy nie wiedzą, co powiedzieć, nic nie mówią. W przeciwieństwie do wielu rygorystów moralnych, którzy z kolei zawsze mówią, ale jakie znaczenie mają te ich frazesy? Odpowiedz Link Zgłoś
kowja Re: Szwedzi już dawno wyskrobali sobie mózgi 29.11.06, 20:20 Mówiąc o pewnych paniach miałem na mysli młode aktywistki z jakiego ruchu z dziwnymi prelekcjami, które dyrekcja pogoniła (tematyka dotyczyła własnie wychowania seksualnego)... Ja, kiedy nie wiem co powiedzieć informuję o tym (by nie bylo wątpliwości, czy nie wiem, czy też nie chcę powiedzieć). A to, o czym mówię wynika z mojej wiary, którą traktuję na serio. I nie będę się rozwodził nad głupimi akademickimi rozważaniami, co byłoby, gdyby mi żonę zgwałcili. Pewnie najpierw poszukałbym gwałciciela w wiadomym celu. Odpowiedz Link Zgłoś
wilma.flintstone Re: Szwedzi już dawno wyskrobali sobie mózgi 29.11.06, 20:28 kowja napisał: >pimi akademickimi rozważaniami, co byłoby, gdyby mi żonę zgwałcili. > Pewnie najpierw poszukałbym gwałciciela w wiadomym celu. Trzeba bylo od razu mowic, ze rozmawiamy z Agentem 007. Odpowiedz Link Zgłoś
kowja Re: Szwedzi już dawno wyskrobali sobie mózgi 29.11.06, 20:44 Olala, góra zadrżała...zaraz zobaczymy mysi ogonek. Odpowiedz Link Zgłoś
wilma.flintstone Re: Szwedzi już dawno wyskrobali sobie mózgi 29.11.06, 21:04 A jak niby mialbys znalezc gwalciciela, skoro policja srednio sobie z tym radzi? Gdzie i jak bys go szukal i "co mu zrobisz jak go zlapiesz"? I Ty do mnie mowisz per "dziecko"? Odpowiedz Link Zgłoś
kowja Re: Szwedzi już dawno wyskrobali sobie mózgi 29.11.06, 21:18 Widzę, że dla Cibie muszę ironię zaznaczać na czerwono, boldem i podkreśleniem... I dlatego "per dziecko"... Odpowiedz Link Zgłoś
wilma.flintstone Re: Szwedzi już dawno wyskrobali sobie mózgi 29.11.06, 21:40 Coz, gwalt na kobiecie, nawiet jesli jest zona nawiedzonego, jest dla mnie zbyt bolesnym motywem, zeby wyczuwac czy rozumiec ironie w dyskusji na taki temat . Coz, moze rzeczywiscie mloda jestem i g... wiem o zyciu. Odpowiedz Link Zgłoś
kowja Re: Szwedzi już dawno wyskrobali sobie mózgi 29.11.06, 21:58 Być może (też ironicznie)... I myślę, że może już na tym zakończymy (aby nie mnożyć bytów... i postów). Odpowiedz Link Zgłoś
watrobkaw Re: Szwedzi już dawno wyskrobali sobie mózgi 29.11.06, 20:49 Ja również pracowałem w oświacie i na szczeście już nie pracuję. W samą porę odszedłem z instytucji, która aktualnie zajmuje się szerzeniem ciemnoty w wielu sprawach, głównie za sprawą ministra tego Ciemnogrodu - Giertycha. Jego ojciec niedawno wygłaszał rewelacyjne odkrycia naukowe mające obalić teorię ewolucji na wieść o których większośc uczonych trzęsie się ze śmiechu lub wpada w zdumienie. Niestety, co raz więcej będzie w szkole takich nauczycieli jak Kowja, będących produktami Giertycha, którzy będą otumaniać młodzież tym wszystkich, co minister im każe i będzie co raz mniej niepokornych nauczycieli, takich jak Kazek. którzy potrafią samodzielnie i logicznie mysleć i w tym duchu kształcić młodzież. Już teraz naśmiewa się z nas cała Europa, że Polska staje się krajem w którym zaprzecza się rzeczom oczywistym; przecież teorię ewolucji juz dawno sam kościół zaakceptował. Do czego w tej głupocie dojdziemy trudno przewidzieć, bo nie wiadomo jeszcze co takim oszołomom przyjdzie do głowy. Popieram poglądy, które głosi Kazek, natomist kowja powinien udać się do psychiatry, aby go wyleczył z zauroczenia Giertychem. kazek100 napisał: > Nie o to chodzi. Moja małżonka zamilkła nie dlatego, że to jest projekt lpr. > Tylko dlatego, iz ona sama wyczuwa, że ten projekt jest przesadą. A > jednocześnie dała sobie wmówić ten histeryczny sąd o "zabijaniu życia". No i > sama nie wiedziała, jak z tego wybrnąć. Ja też bym nie wiedział na jej miejscu. > > To znaczy z jakimi "paniami"? Bo tego fragmentu nie zrozumiałem? > > A przy okazji - też pracuję w edukacji. W przeciwieństwie do małżonki. Z tym, > że ja cenię ludzi, którzy gdy nie wiedzą, co powiedzieć, nic nie mówią. W > przeciwieństwie do wielu rygorystów moralnych, którzy z kolei zawsze mówią, ale > > jakie znaczenie mają te ich frazesy? Odpowiedz Link Zgłoś
kowja Re: Szwedzi już dawno wyskrobali sobie mózgi 29.11.06, 21:03 Dzięki za "docenienie". Jeśli dla Ciebie każdy, kto ma inne poglądy kwalifikuje się do psychiatryka, to dobrze, że już nie pracujesz w oświacie. Tak się składa, że nauczycielem jestem już 16 lat i uczę informatyki. Gdybyś teraz uczył, zdziwiłaby Cię ciała pedagogicznego. W mojej szkole nawet członkowie ZNP popierają zdecydowaną większość wprowadzanych zmian przez ministerstwo. Dyrektorka zadała sobie trud i przestudiowała ostatni rok od strony zmian w przepisach i wiesz co stwierdziła? Zero bubli (łącznie ze sławetną amnestią maturalną). Odniosę się tylko do niej. TV pokazywało zgorszonych rektorów uczelni. A wiesz, że wszyscy oni otrzymali ten projekt i go opiniowali. I zdecydowana większość go poparła. Było cała masa innych argumentów "za". Media o nich milczały. I to słyszałem od członka ZNP. Co Ty na to. Jeszcze raz mówię: nie jestem fanem Giertycha, ale zaczął facet robić porządek... A że poglądy ma katolickie - chyba jeszcze wolno. Acha, i więcej pokory w ferowaniu wyroków (i zaleceń medycznych)... Odpowiedz Link Zgłoś
wilma.flintstone Re: Szwedzi już dawno wyskrobali sobie mózgi 29.11.06, 21:17 Coz, moge tylko powiedziec ze czytajac takie posty dochodze do wniosku, ze Szwedzi popelniaja blad chcac pomagac w tej sprawie. Spoleczenstwo polskie po prostu ma to, co chcialo - ma taki rzad, jaki wybralo i rzad ten podejmuje decyzje, ktore spoleczenstwo popiera. Brawo. Odpowiedz Link Zgłoś
kowja Re: Szwedzi już dawno wyskrobali sobie mózgi 29.11.06, 21:20 I o to właśnie chodzi. Te, co bardzo chciały - już są w Szwecji (vide Twoja osoba). Po co nam taka inicjatywa? Od tego coś nam przybędzie? A jakaś część pewnie popiera. Jaka - nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
kazek100 Re: Szwedzi już dawno wyskrobali sobie mózgi 30.11.06, 13:02 Na razie to tylko Ty prezentujesz się jako osoba, która nie toleruje żadnych poglądów poza swoimi. Bo sam napisałeś, że cokolwiek nie jest w Twojej ideologii, to musi być zakazane, bo inaczej "musiałbyś to znosić". Dwie panie prelegentki słusznie dyrekcja pogoniła, no to ciekawe - może uświadom nas - jak w Twojej szkole wygląda wychowanie seksualne? Bardzom ciekaw. Odpowiedz Link Zgłoś
ciagciulaciag Szwedzi bez mozgu i tak lepsi od naszych mozgowcow 29.11.06, 19:51 Odpowiedz Link Zgłoś
geralt9 potop Szwedziwk 29.11.06, 15:14 potop Szwedziwk, a my wam wyslemy Corhydron i Pavulon. Odpowiedz Link Zgłoś
fly8171 Re: Szwecja będzie finansować aborcje Polek? 29.11.06, 15:42 Postęp cywilizacyjny mierzysz ilością aborcji??? Idiota!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Szwecja będzie finansować aborcje Polek? 29.11.06, 16:36 Postęp cywilizacyjny mierzysz ilością kościołów??? Idiota!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
fly8171 Re: Szwecja będzie finansować aborcje Polek? 29.11.06, 16:43 Tego nie powiedziałem, kretynie. Proszę przytoczyć moją wypowiedz. chcesz dyskutować, OK. Ale nie w ten sposób. Odpowiedz Link Zgłoś
sigur1 Re: Szwecja będzie finansować aborcje Polek? 29.11.06, 20:47 prawie_jak_sprawiedliwosc napisała: > :)))))) > > dziekujemy drodzy szwedzi :)) > bo u nas to 1000 lat za murzynami i pół wieku za szwedami Ot i nowoczesne myślenie - będą zabijać ludzi i jeszcze im za to dziękować, dajcie spokój!! Odpowiedz Link Zgłoś
mlody-inwestor Do zwolennikow aborcji. 29.11.06, 13:32 Proponuje by zwolenniczki abrocji, gdy beda juz mialy dzieci stosowaly taka metode by wychowac dziecko: "Synku badz grzeczny ! Bo mama mogla cie zabic tak jak trojke "plodow" przed toba !". A do tego obrazek "Popieram Aborcje" nad lozkiem dziecka... Odpowiedz Link Zgłoś
ryssio Człowieku, zajmij się swoją "fortuną" a nie cudzym 29.11.06, 13:36 brzuchami. Sądząc z "kosmicznych" kwot, którymi chwalisz się na swoim blogu, żeby zostać normalnym inwestorem musisz włożyć jeszcze dużo, dużo pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
mlody-inwestor Re: Człowieku, zajmij się swoją "fortuną" a nie c 29.11.06, 13:44 ryssio napisał: > brzuchami. Sądząc z "kosmicznych" kwot, którymi chwalisz się na swoim blogu, > żeby zostać normalnym inwestorem musisz włożyć jeszcze dużo, dużo pracy. Proponuje bys ustosunkowal sie do mojej wypowiedzi nt. aborcji, a nie dyskutowal na temat zawartosci mojego portfela akcji. Ale wiadomo - jesli brak rzeczowych argumentow to najleiej rzucic blotem w oponenta. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Człowieku, zajmij się swoją "fortuną" a nie c 29.11.06, 13:53 mlody-inwestor napisał: > Proponuje bys ustosunkowal sie do mojej wypowiedzi nt. aborcji, a nie dyskutowa > l na temat zawartosci mojego portfela akcji. ************************************** Twoja wypowiedź jest tak sensowna, że szkoda słów. Odpowiedz Link Zgłoś
blue911 Re: Człowieku, zajmij się swoją "fortuną" a nie c 29.11.06, 13:53 Oczywiscie,ze aborcja jest smutna sytuacja,ale...o wiele smutniejsze jest byc niechcianym,zaniedbanym dzieckiem. Rozmawiales kiedys z sierota ? Idioto. Albo bezdomnym,albo wiezniem? Niechciane dzieci o wiele czesciej trafiaja na droge przestepcza. Odpowiedz Link Zgłoś
m15 Re: Człowieku, zajmij się swoją "fortuną" a nie c 29.11.06, 14:04 ciekawe -czy zabite dzieci,też uważają ,że lepiej być zabitym niż zaniedbanym Odpowiedz Link Zgłoś
999s Re: Człowieku, zajmij się swoją "fortuną" a nie c 29.11.06, 14:08 zapytaj je Odpowiedz Link Zgłoś
m15 Re: Człowieku, zajmij się swoją "fortuną" a nie c 29.11.06, 14:12 999s napisał: > zapytaj je to było pytanie retoryczne,mądrzy ludzie odpowiedż znają,a idiota i tak niczego nie zrozumie Odpowiedz Link Zgłoś
st1111 Re:Nadymani 29.11.06, 14:59 Niedługo jeżeli nie już będą katolicką enklawę i ojczyznę Wielkiego Polaka otaczać sami wrogowie czy to w bezpośrednim sąsiedztwie czy za morską granicą.Nasuwa się tylko jedno pytanie jzk to się dzieje że tylko my Polacy mamy rację? Odpowiedz Link Zgłoś
fly8171 Re:Nadymani 29.11.06, 15:45 Ale my mamy prawo o sobie decydować. I o to chodzi. Szwedzi chcą aborcji-proszę bardzo. Ich małpy,ich cyrk. Odpowiedz Link Zgłoś
ona.pomylona Re:Nadymani 29.11.06, 15:56 "My"? Masz rozdwojenie jaźni? > Ale my mamy prawo o sobie decydować. I o to chodzi. Szwedzi chcą aborcji-proszę > > bardzo. Ich małpy,ich cyrk. Odpowiedz Link Zgłoś
miranda333 Re:Nadymani 29.11.06, 16:25 A my Polki jesteśmy Europejkami i mamy prawo wyboru kliniki! Odpowiedz Link Zgłoś
fly8171 Re:Nadymani 29.11.06, 16:28 Nie, nie macie takiego prawa! Za dwa lata są wybory. przekonajcie ponad 50% i wtedy jest ok. To jest właśnie demokracja. Odpowiedz Link Zgłoś
iluminacja256 Re:Nadymani 29.11.06, 16:56 Owszem macie, wystarczy pojechac do Czech - tanio i wygodnie. A przekonywać to tu nikogo nie tzreba, za dwa lata PiS i LPR bedzie miał takie popracie, ze progu wyborczego nei pzrekroczy. Takze , gadać to ty se mozesz - społeczęnstwo zebrało tysiace podpisów na obywatelski projekt referendum,który zablokowano w sejmie - nikt tu społeczństw nei słucha, więc nie gadaj mi o przekonywaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
fly8171 Re:Nadymani 29.11.06, 16:59 Na tym polega demokracja że rządzi większość. W referendum też trzeba wygrać. Więc poważnie się mylisz. To dziwne że osoby mówiące tyle o demokracji nie chcą jej szanować. Odpowiedz Link Zgłoś
iluminacja256 Re:Nadymani 29.11.06, 17:08 Zeby w referendum wygrać, to najpierw tzreba je zrobić , wiesz? :)))A twoja damokratyczna wiekszość w ogóle zablokowała projekt obywateli tego kraju i nei dopuściał do zrobienia referendum - tak więc nei ja sie myle, ale ty nie rozumiesz legislacji w Polsce i tego, co to znaczy demokracja -----> demokrajć w Twoim rozumieniu był terż ustrój III RZESZy - rządziła większość :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
fly8171 Re:Nadymani 29.11.06, 17:11 Raczej nie. Mamy demokrację. Rządzi większość. Jeżeli Ci się nie podoba za ponad dwa lata wybory. Życzę szczęścia. Zacznij już skupiać swój elektorat. Odpowiedz Link Zgłoś
iluminacja256 Re:Nadymani 29.11.06, 17:16 To, z e powtórzysz 235 razy stwierdzenie " mamy demokrację " nie zmieni faktu, z e nie rozumiesz postu, na który odpowiadasz, a tenze dotyczyl zablokowanie mozliwości zrobienia referendum w kraju demokratycznym, co jest własnei sprzeczne z demokracją. Nie rządzi zadna większość, ale sejm i rzad, a sejm wybrano na takeij zasadzie, ze większośc na wybory nei poszła , bo wyjechała, albo ma to w dupie. Za dwa lata będzie nas o koljen 2 miliony mneij, az w końcu to zadupie będzie dostarczało tylko wódki i taneigo zarcia dla Europy - tak wygląda tutaj demokracja. Odpowiedz Link Zgłoś
fly8171 Re:Nadymani 29.11.06, 17:21 To ty chyba nie rozumiesz. decyzja Sejmu w sprawie referendum jest wpisana w nasz porządek konstytucyjny. Chcesz go zmienić?? Co dwa miesiące będziemy mieć referendum na temat np. jak malować przystanki autobusowe. Czy złamane są jakieś przepisy prawne?? watpię. Odpowiedz Link Zgłoś
fly8171 Re:Nadymani 29.11.06, 17:23 To że większość nie poszła na wybory też nie ma znaczenia. jest to Ich wybór do którego mają prawo. Chcesz to zmienić. powtórzę, za dwa lata wybory. Powalcz. Odpowiedz Link Zgłoś
iluminacja256 Re:Nadymani 29.11.06, 17:31 Za 2 lata najprawdopodobniej mnei juz w tym kraju nei bedzie, bo nie jestem pozytywista, który ma chec stracić 20 lat zycie , zeby posunąć cos o 3 kroki, kiedy inni zrobili przez ten czas 300. Odpowiedz Link Zgłoś
iluminacja256 Re:Nadymani 29.11.06, 17:24 To ty chyba nie rozumiesz. decyzja Sejmu w sprawie referendum jest wpisana w > nasz porządek konstytucyjny. Owszem i sejm ten porządek złamał, bo najpier nie poddał go pod czytanei, a potem oswiadczono, z eprojekt zginał gdzieś w komisji:) Jesli to wg ciebie jest porządek konstytucyjny, to polecam powrót do gimnazjum, bo nadal nie wiesz o czym piszesz, ba, ty nie masz zielonego pojęcia o legislacji w polskim sejmie;/ Odpowiedz Link Zgłoś
fly8171 Re:Nadymani 29.11.06, 17:32 Skoro twierdzisz że coś jest nie tak, zgłoś się do swojego posła. Niech on narobi szumu. Jeżeli uważasz że złamano prawo, chyba nie muszę mówić Ci gdzie masz się udać. Nawet przedszkolak to wie. Odpowiedz Link Zgłoś
iluminacja256 Re:Nadymani 29.11.06, 18:06 wiesz co- jedyne co mogę ci doradzić, to zebyś poczytała jak wyglądalo powstawanie obecnej ustawy antyaborcyjnej w Polsce od lat 90-tych - jak przeczytasz całość tego projektu i tego jakie były jego losy , to mozemy porozmawiać, bo jak na razie to ja o czym innym, a ty o czymś zupełnie innym i to też widzi kazdy osesek:P Odpowiedz Link Zgłoś
wilma.flintstone Re:Nadymani 29.11.06, 19:40 Masz calkowita racje, co wiedzi kazdy...no wlasnie, nie moge powiedziec "embrion" ani "zygota", bo one nic nie widza ani niczegi nie sa swiadome, przeciez. Co powinno dac do myslenia obroncom zycia poczetego, bo przeciez powinni umiec myslec, teoretycznie rzecz biorac... Odpowiedz Link Zgłoś
kowja Re:Nadymani 29.11.06, 17:23 Jeśli zablokowali niezgodnie z prawem - masz rację - brak demokracji. Ale jeśli trzymali się procedur - należy je zmienić, a możesz to zrobić wybierając co 4 lata "swoich". I jeśli to zadupie zawsze będzie miało 50% + 1 to ono będzie decydowało, a Ty dołączysz pewnie do grona emigrantów (albo zewnętrznych, albo wewnętrznych). Ja sam nie wiem, czy jak LPR dorwałoby się razem z Samoobroną do niepodzielnej władzy też bym wyemigrował. ale mój kierunek to nie Szwecja, czy Holandia. Raczej Szwajcaria lub Hiszpania. Odpowiedz Link Zgłoś
miranda333 Re: Człowieku, zajmij się swoją "fortuną" a nie c 29.11.06, 16:21 ZZ.ygota nie ma rozwiniętego żadnego organu,a napewno nie kuma o co Ci chodzi!? Odpowiedz Link Zgłoś
blue911 Re: Człowieku, zajmij się swoją "fortuną" a nie c 03.12.06, 03:10 m15 napisał: > ciekawe -czy zabite dzieci,też uważają ,że lepiej być zabitym niż zaniedbanym Plod to nie jest dziecko. A propos: jakie masz wspomnienia z pobytu w lonie?? zawsze myslalem,ze czlowiek wg prawa to ktos kto ma pelnie wladz umyslowych i zdolnosc do samodzielnego podejmowania decyzji? Tak bylo w moich,zacofanych przedbuszowych latach. No,ale geniusz sie urodzil...na kokainie. No,coz. Odpowiedz Link Zgłoś
mlody-inwestor Re: Człowieku, zajmij się swoją "fortuną" a nie c 29.11.06, 14:04 blue911 napisał: > Oczywiscie,ze aborcja jest smutna sytuacja,ale...o wiele smutniejsze jest byc > niechcianym,zaniedbanym dzieckiem. > Rozmawiales kiedys z sierota ? Idioto. Albo bezdomnym,albo wiezniem? > Niechciane dzieci o wiele czesciej trafiaja na droge przestepcza. Tak. Rozmawialem. Pracowalem swego czasu jako wolontariusz. I wiesz co ? Ludzie bedacy na samym dnie - MAJA OCHOTE ZYC ! Dlaczego chcialabys ich smierci ? Czesto wydaje sie to nielogiczne, ale ludzie ktorzy dosiegneli juz dna, posiadaja czesto wielka wole zycia - zupelnie podobnie jak np. ludzie w hospicjach - choc banda nihilistow z zachodu wmawia nam by ich rowniez zabijac (vide eutanazja). Szanujmy ludzkie zycie drodzy przyjaciele. Odpowiedz Link Zgłoś
lucusia3 Re: Człowieku, zajmij się swoją "fortuną" a nie c 29.11.06, 14:15 A skąd sie biorą dzieci w beczkach czy w śmietnikach? Jakby mamusia miała podstwowe informacje na temat antykoncepcji, to nie byłoby potrzeby aborcji, gdyby w krańcowych przypadkach mogła usunąć bardzo wczesną ciąże, nie byłoby dzieci w workach na śmietniku. Tylko, że do Szwecji te biedne - jak mamusia 12 dzieci, ktora zmarła niedawno z wyniszczenia organizmu - nie pojadą. Odpowiedz Link Zgłoś
frant3 Re: Człowieku, zajmij się swoją "fortuną" a nie c 29.11.06, 14:33 Mamusia będzie miała kalendarzyk małżeński. Praca na trzy zmiana plus opieka nad kilkoma dziećmi jest bardzo wyczerpująca, dlatego dla odprężenia matka polka zbada sobie gęstość śluzu i poczyni inne badania. -- Frant - humor, satyra, krytyka Odpowiedz Link Zgłoś
grosz-ek Aborcja a dziecko w śmietniku 29.11.06, 15:41 Aborcja - tak, dziecko w śmietniku - nie. Czy tylko mi to się wydaje być zdeka schizofreniczne ? Odpowiedz Link Zgłoś
riince Ludzie-tak. Znasz jakiś płód, co miał ochotę żyć? 29.11.06, 15:31 Bo ja osobiście nie. Na świecie też chyba w żadnym nie rozmawiano. Bo nie było z czym, ale ty akurat jesteś zbyt ograniczony, żeby to zrozumieć (fakt). Odpowiedz Link Zgłoś
clint_eastwood Re: Człowieku, zajmij się swoją "fortuną" a nie c 29.11.06, 15:20 Jaka aborcja? Idioto... Zabójstwo po prostu i tyle, zwykłe morderstwo odrażające szczególnie, bo dokonane na człowieku nie mającym żadnych szans obrony Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych A filmie "Niemy krzyk" 29.11.06, 16:04 pokazywali kiedyś, jak to ten "człowiek" ucieka przed szczypcami i macha rękami. Odpowiedz Link Zgłoś
miranda333 Re: Człowieku, zajmij się swoją "fortuną" a nie c 29.11.06, 16:15 Szkoda słow, ci nawiedzeni,którzy tylko widzą embriony w postaci wykształconego noworodka,nie myślą logicznie i nie karmią niechcianych,porzuconych w domach dzieci.Tylko w naszym kraju jest tak dużo sierot społecznych w tysiacach "bidulach". Odpowiedz Link Zgłoś
krzysw73 Re: Człowieku, zajmij się swoją "fortuną" a nie c 29.11.06, 17:04 dlazego swojego przedmowce nazywasz idiota? sam na podobnego wygladasz, tym bardziej proponujac mordowanie dzieci jako antidotum na przestepczosc. wstydz sie swoejgo "czlowieczenstwa" Odpowiedz Link Zgłoś
elephant_tusk Re: Człowieku, zajmij się swoją "fortuną" a nie c 29.11.06, 14:40 ryssio napisał: >Gdyby zwolnic ludzi z przymusu placenia olbrzymich sum na FATALNA sluzbe > zdrowia czy oswiate - to kazdy z nas za te pieniadze > (czesto znacznie mniejsze) moglby sfinansowac sobie prywatna szkole czy > szpital akcje.blox.pl - Mlody na gieldzie Proponuję, żebyś sobie sfinansował szkołę. Na pewno Ci się przyda. Ale w kwestii aborcji - popieram. Odpowiedz Link Zgłoś
elephant_tusk Zrób to 29.11.06, 14:44 Jeżeli mogę Cię prosić o dodatkową przysługę, to może byś sfinansował szkołę także blue911, jeżeli Cię stać. Odpowiedz Link Zgłoś
bogdantadus Nie ma "zwolennikow aborcji" soltysie! 29.11.06, 13:37 Sa zwolennicy dopuszczenia aborcji! Odpowiedz Link Zgłoś
donq Re: Nie ma "zwolennikow aborcji" soltysie! 29.11.06, 13:48 To zapewne nie ma również zwolenników kary śmierci, ale zwolennicy je dopuszczenia? Proponuję zastować takie gierki słowne również w pyskówkach na temat wieszania morderców. Jeśli przyjąć za dobrą monetę ową propagandę o nieistnieniu zwolenników aborcji - kto według tej propagandy byłby "zwolennikiem aborcji"? I czy i w jakim sensie proaborcjoniści są jej "przeciwnikami"? DonQ Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Nie ma "zwolennikow aborcji" soltysie! 29.11.06, 13:57 donq napisał: > To zapewne nie ma również zwolenników kary śmierci, ale zwolennicy je > dopuszczenia? > > Proponuję zastować takie gierki słowne również w pyskówkach na temat wieszania > morderców. ************************************** Zazwyczaj pyskówki dotyczą właśnie konkretnych wypadków i pyskacze żądają przywrócenia kary śmierci. Słyszałeś o żądaniu aborcji? Bo właśnie coś takiego zasugerowałeś. Odpowiedz Link Zgłoś
donq Re: Nie ma "zwolennikow aborcji" soltysie! 30.11.06, 09:57 A co to byloby "zadanie aborcji"? Kwestia jest czy aborcja ma byc dozwolona i w jakim zakresie, a nie czy ktos lubi aborcje czy nie lubi. Peplanie o tym, ze "nie ma zwolennikow aborcji" jest czystym mydleniem oczu. A z kara smierci jest tak - niektorzy domagaja sie przywrocenia kary smierci (jak piszesz), tzn. chodzi o mozliwosc jej orzekania, a nie o to, czy ktos ja lubi czy nie. A ze konkretne wypadki sa uzywane w pyskowkach, to prawo pyskowek. Zwolennicy dopuszczalnosci aborcji tez to robia - powiedzialbym przede wszystkim to - czesto powoluja sie na wydumane i rzadkie przypadki aby przeforsowac swoje piec groszy. DonQ Odpowiedz Link Zgłoś
entropia Re: Nie ma "zwolennikow aborcji" soltysie! 29.11.06, 14:03 > Re: Nie ma "zwolennikow aborcji" soltysie! > Sa zwolennicy dopuszczenia aborcji! Dopuszczenia dokąd Janie? Do krowy? Odpowiedz Link Zgłoś
m15 Re: Nie ma "zwolennikow aborcji" soltysie! 29.11.06, 14:07 bogdantadus napisał: > Sa zwolennicy dopuszczenia aborcji! czym jest aborcja jak nie zwykłym morderstwem,dla zatarcia okropności czynu tak zwanym przez zwyrodnialców mordujących własne dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
komentatorkabloga Re: Do zwolennikow aborcji. 29.11.06, 13:48 >Proponuje by zwolenniczki abrocji, gdy beda juz mialy dzieci stosowaly taka met > ode by wychowac dziecko: > > "Synku badz grzeczny ! Bo mama mogla cie zabic tak jak trojke "plodow" przed to > ba !". > > A do tego obrazek "Popieram Aborcje" nad lozkiem dziecka... glupis jak but. Odpowiedz Link Zgłoś
fifura Re: Do zwolennikow aborcji. 29.11.06, 14:06 Słuzba zdrowia dla ciebie to za mało Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych A ja przeciwnikom aborcji: 29.11.06, 14:09 Synku, bądź grzeczny, bo przez ciebie mamusia mogła wyprawić się na tamten świat. Odpowiedz Link Zgłoś
entropia Re: A ja przeciwnikom aborcji: 29.11.06, 14:40 obraza.uczuc.religijnych napisał: > Synku, bądź grzeczny, bo przez ciebie mamusia mogła wyprawić się na tamten > świat. Z moich obserwacji wynika że światopogląd się zazwyczaj dziedziczy, zatem na Twoim miejscu wypowiedź dedykowałbym samemu sobie :) Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych A to ja zacząłem serię kretyńskich pytań w tym 29.11.06, 14:44 wątku? Odpowiedz Link Zgłoś
krzych.korab Najwuięcej do powiedzenia w tej sprawie ma zapry- 29.11.06, 14:49 -szczona młodzierz i panie które odpracowują szaloną młodość oraz dziadki myślące że Bóg odpuści im za to ich grzechy. Odpowiedz Link Zgłoś
soren Re: Do zwolennikow aborcji. 29.11.06, 15:56 Nie ma kogoś takiego jak "zwolennik aborcji". Są natomiast osoby będące zwolennikami wolnego wyboru. Odpowiedz Link Zgłoś
bogdantadus Badzcie dumni nasi wioskowi faszystoidzi! 29.11.06, 13:34 Tak widzi nas juz nawet chlodna i rozsadna Szwecja. Odpowiedz Link Zgłoś
sevakh Szwecja będzie finansować aborcje Polek? 29.11.06, 13:34 No to teraz każda kobieta wyjeżdżająca do Szwecji będzie musiała okazać zaświadczenie od ginekologa że nie jest w ciąży. W innym przypadku będzie podejrzewana o chęć dokonania aborcji. Odpowiedz Link Zgłoś
igraszka Re: Szwecja będzie finansować aborcje Polek? 29.11.06, 13:40 Wara celnikom od mojej pi***y. Odpowiedz Link Zgłoś
komentatorkabloga Re: Szwecja będzie finansować aborcje Polek? 29.11.06, 13:51 to jest calkiem mozliwe. Tak bylo w Niemczech, kiedy tam obowiazywal zakaz aborcji (o wiele lagodniejszy niz w naszym klerykallym, reakcyjnym panstwie-wasalu Watykanu). Niemki ktore jechaly do Holandii byly czesto zawracane z granicy, bo mialy w bagazu szczoteczke do zebow i koszule nocna. Odpowiedz Link Zgłoś
p.s.j Re: Szwecja będzie finansować aborcje Polek? 29.11.06, 14:09 hmm.. ciekawe na jakiej podstawie prawnej. Przecież straż graniczna nie może wnikać w przyczyny wyjazdu, jeżeli dany obywatel ma prawo wyjechać z kraju (tzn. ma ważny paszport, nie ma sądowego zakazu opuszczania PL...) Odpowiedz Link Zgłoś
iluminacja256 Re: Szwecja będzie finansować aborcje Polek? 29.11.06, 17:05 Ale jemu chodzi o III Rzeszę, nie demokratyczny kraj. A w III Rzeszy bywało tak: www.zwoje-scrolls.com/zwoje22/text11p.htm Odpowiedz Link Zgłoś
jardo-g Re: Szwecja będzie finansować aborcje Polek? 29.11.06, 15:11 to trzeba będzie w konstytucji ograniczyć prawa ciężarnych kobiet. Odpowiedz Link Zgłoś
lambert77 Re: Szwecja będzie finansować aborcje Polek? 29.11.06, 13:35 Dalej Narodzie bić Szweda :) Boguuuuuuurooooooooodziiiiiiiiiiiicaaaaaaaaaaaa :) Dzieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeewwiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiccccccccccaaaaaaaaaaaaa..... Hurra za Matki Polki i Matke Boską Częstochowską :) Na koń. Odpowiedz Link Zgłoś
blue911 Re: Szwecja będzie finansować aborcje Polek? 29.11.06, 13:59 Widac Szwedzi chca nam okazac przyjazna dlon - moze to w zamian za Potop? Teraz jada nas wyzwolic - od ciemnoty. Niech zyje Potop! Hurra. LOL Odpowiedz Link Zgłoś
blue911 Re: Szwecja będzie finansować aborcje Polek? 29.11.06, 14:02 lambert77 napisał: > Dalej Narodzie bić Szweda :) Boguuuuuuurooooooooodziiiiiiiiiiiicaaaaaaaaaaaa :) > > Dzieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeewwiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiccccccccccaaaaaaaaaaaaa..... > > Hurra za Matki Polki i Matke Boską Częstochowską :) Na koń. Chlopcze: za poznos sie obudzil. Twoj narod jest juz tak spijaczony i zubozony,ze nawet komarowi nie jest w stanie zaszkodzic. Proponuje kupic sobie flaszke i klikac dalej. Klikaczu,kwa,kwa. Odpowiedz Link Zgłoś
lambert77 Re: Szwecja będzie finansować aborcje Polek? 29.11.06, 14:13 widzę że sarkazm i ironia do lacha jak zwykle nie trafiają ;) ehhh narodzie.... Gdybym miał jeszcze w tym tygodniu nauki przedmałżeńskie pewnie bym usłyszał że to jeden z etapów szeroko zakrojonego projektu wyniszczenia narodu polskiego przez Masonów z UE i Muzułmanów :) Odpowiedz Link Zgłoś
arsen44 Re: Szwecja będzie finansować aborcje Polek? 29.11.06, 15:14 Brak wiary nie musi iść w parze z brakiem kultury! Odpowiedz Link Zgłoś
lambert77 Re: Szwecja będzie finansować aborcje Polek? 29.11.06, 15:44 a kto powiedział, że nie wierzę :) powiedzmy że wyprzedziłem Sobecką która na najbliższy zjazd KC PiS i spółki wejdzie przystrojona husarskimi skrzydłami po czym rozedrze szaty i będzie piała o mordowaniu narodu polskiego przez Szweda :) ehhh ludzie wrzućcie na luz bo wam te kije cośta sobie powsadzali w d... wyjdą gardłami. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 To może jeszcze niech nam sfinansują deficyt 29.11.06, 13:37 jak tacy chętni żeby nas finansować... Szwecja w swoich rozdmuchanych wydatkach socjalnych skończy kiepsko wcześniej czy później... Odpowiedz Link Zgłoś
cortez_i_pizarro Wikingowie Abdul i Ibrahim 29.11.06, 14:32 Jak tak dalej pojdzie to w Szwecji za pokolenie czy dwa beda same meczety bo rodowici Szwedzi wyskrobia sie do cna. Wszystkim zwolennikom aborcji gloszacym hasla typu "Odczep sie od mojego brzucha' przypominam, ze skutki aborcji ponosi przede wszystkim zabite dziecko a nie ich brzuch. Jesli sobie chca np. odciac reke czy noge to prosze bardzo ale nie maja prawa decydowac o smierci nienarodzonych. PS Czy zauwazyliscie, ze krzykacze popierajacy aborcje nienarodzonych dzieci z reguly tez najwiecej krzycza w obronie wielorybow, delfinow i malych fok... Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Tak tak. 29.11.06, 14:49 Tam jest przymus aborcji. W Polaczkolandii jest zakaz i żadnych aborcji ni ma. Jak tzw. bóg przykazał. Odpowiedz Link Zgłoś
metokard Re: Wikingowie Abdul i Ibrahim 29.11.06, 15:14 tak sie sklada, ze szwecja ma jeden z lepszych wspolczynnikow dzietnosci, nie ma dzieci na smietnikach, ktore zrobili rodzice, by za becikowe kupic sobie wodki i dvd, nie ma przepelnionych domow dziecka. a w naszym prawym kraju z dzietnoscia slabiutko, jak to mozliwe? Odpowiedz Link Zgłoś
freeadamae2 Re: Wikingowie Abdul i Ibrahim 29.11.06, 15:28 Bo mieszka tam pelno turkow, arabow itp ktorzy sobie za punkt honoru poczytuja posiadanie wiekszej ilosci dzieci. To samo jest np we Francji gdzie imigranci mnoza sie na potege. Tylko jaki jest sens plodzenia kolejnych generacji nierobow żyjacych głownie z zasiłku, lub z przestepczosci?? Odpowiedz Link Zgłoś
metokard Re: Wikingowie Abdul i Ibrahim 29.11.06, 15:37 to jest czesc prawdy. ale szwedki rowniez maja mniejszy problem niz polki z podjeciem decyzji o dziecku. a to dzieki stworzeniu dobrych warunkow dla kobiet, ktore lacza prace z posiadaniem rodziny. poza tym przypomne o dzieciach na smietnikach, patologii ktora hoduje nasz rzad np za pomoca becikowego, domach dziecka, skali przemocy w rodzinie. w szwecji tego nie ma i co by nie gadac, dzieli nas od nich przepasc cywilizacyjna. Odpowiedz Link Zgłoś
freeadamae2 Re: Wikingowie Abdul i Ibrahim 29.11.06, 16:03 Po pierwsze , żeby stworzyc odpowiedni system socjalny dla matek rodzacych dzieci to panstwo musi miec na to pieniadze. Sama Szwecja tych pieniedzy za bardzo nie ma i jedzie ostro na kreche ( 500 mld usd dlugu) a co dopiero mówic tu o Polsce. Poklosiem takiej polityki w Szwecji jest duzy wzrost bezuzytecznych imigrantow, ktorzy tylko degenruja ten kraj. 30 lat temu bylo tam nie do pomyslenia zeby np wieczorem bać sie odwiedzac jakies osiedla- obecnie zas są miejsca w ktorych nawet w ciagu dnia strach sie pokazac. Po drugie, Szwedki mimo zachet socjalnych i tak maja cholerny problem z podjeciem decyzji o urodzeniu dziecka , min dlatego wielu Szwedow woli poszukac sobie żony np w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
metokard Re: Wikingowie Abdul i Ibrahim 29.11.06, 17:13 tylko ze problem imigrantow, to juz inny temat i inna dyskusja. a mowiac o ulatwieniach dla kobiet, nie myslalam o socjalu, ale o systemie, ktory ulatwia kobietom powrot do pracy, przyjaznych firmach i idei rownouprawnienia, ktora u nas jest na papierze, a i nawet nie tam, bo w rzadzie siedza wsteczni wasacze, ktory kobiety widzieliby najchetniej albo w kuchni albo na sali porodowej. Odpowiedz Link Zgłoś
honecker32 Popatrz do rocznikow statystycznych 29.11.06, 16:56 paradoksalnie w tym bezboznym kraju , statystycznie kobiety o wiele wiecej rodza dzieci niz polki. A teraz Cie dobije statystycznie szwedki dokonuja mniej aborcji niz nasze rodaczki. Po drugie do minimum 42 dnia nie mozna mowic o czlowieku. A teraz przedstawie najwiekszego morderce "dzieci nienarodzonych" jest nim Bogowie (dla wiekszosci Polakow ten konkretny to Jahwe). Wiecie ile kobiet przez niego nie donosi ciazy do konca ? Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: Popatrz do rocznikow statystycznych 29.11.06, 17:18 Oczywiście posprowadzali muzułmańskich imigrantow dają im zasiłki za nie robienie nic to co mają robić - mnożą się. Tylko skończy się to meczetem na każdej ulicy i końcem wolnosci. Odpowiedz Link Zgłoś
23k Pomagają Polkom? Rewanż woobec Polek? 29.11.06, 13:37 Najpierw chciałbym przeczytać ustwe aborcyjną w Szwecji. Czy to polega na zabijaniu dzieci, czy na rozpatrywaniu każdego przypadku indywidualnie. Nie każda sytuacja jest taka sama, a decyzja nie powinna sprowadzać się do "prostego": chcę-nie chcę dziecka Odpowiedz Link Zgłoś
mieta_z_czekolada Re: Pomagają Polkom? Rewanż woobec Polek? 29.11.06, 17:16 A dlaczego prosta decyzja kobiety "nie chcę dziecka" nie miałaby być respektowana i dlaczego nie ma ona prawa do własnego wyboru? Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.filemon Re: Pomagają Polkom? Rewanż woobec Polek? 29.11.06, 19:04 > Najpierw chciałbym przeczytać ustwe aborcyjną w Szwecji. Czy to polega na > zabijaniu dzieci, To nawet nie musisz czytać. Aborcja nie polega na zabijaniu dzieci... Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Już widzę jak kościółek zgrzyta zębami. Po cholerę 29.11.06, 13:38 im takie prawo antyaborcyjne, co nie bedzie napędzać kasy, współpracującym z nimi, nielegalnym gabinetom aborcyjnym. Odpowiedz Link Zgłoś
haryjesion Szwecja będzie finansować aborcje Polek? 29.11.06, 13:38 Sponsorzy się znalezli :) Dobrze, mimo wszystko, że zdesperowane Polki będą miały gdzie uciekać na zabieg a nie narażać życie i zdrowie u różnego rodzaju podejrzanych znachorów. Polscy "lekarze" będą mieli konkurencję. Jestem stanowczo przeciwny aborcji, uważam jednak, że to kobieta powinna decydować czy urodzić czy nie.To w końcu jej zdrowie i sumienie. Nie PiSowczyków, Lprowców i innych radykalnych mętów. Odpowiedz Link Zgłoś
bogdantadus Re: Szwecja będzie finansować aborcje Polek? 29.11.06, 13:48 haryjesion napisał: > Jestem stanowczo przeciwny aborcji, uważam jednak, że to kobieta powinna > decydować czy urodzić czy nie.To w końcu jej zdrowie i sumienie. Nie > PiSowczyków, Lprowców i innych radykalnych mętów. Przewaznie dawno juz zreszta po klimakterium. Odpowiedz Link Zgłoś
grosz-ek Czas na wyrażenie swojego zdania już miała 29.11.06, 15:49 > Jestem stanowczo przeciwny aborcji, uważam jednak, że to kobieta powinna > decydować czy urodzić czy nie.To w końcu jej zdrowie i sumienie. Nie uważasz przypadkiem, że miała czas na wyrażenie swojego zdania, przystepując do godów. Wtedy mogła się zastanowić, co będzie po ... A jak już zaszalał i zaszła w ciąże - niech rodzi. PS. W Polsce nie ma żadnego obowiązku odbywania stosunków. A dla konsekwencji tych wymuszonych ustawa przewiduje możliwość aborcji. Odpowiedz Link Zgłoś
p.s.j Re: Czas na wyrażenie swojego zdania już miała 29.11.06, 15:54 A jeśli nie chciała dziecka i podjęła kroki, tzw. stosowała np. naturalne metody antykoncepcji, a te JAKIMŚ CUDEM nie zadziałały? To chyba powinna mieć prawo do aborcji, przecież nie można zabronić dorosłej osobie seksu, podobnie jak wydalania czy jedzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
wilma.flintstone Re: Czas na wyrażenie swojego zdania już miała 29.11.06, 20:43 Chyba zartujesz. Nie wiesz, ze seks powinien miec tylko i wylacznie na celu prokreacje? W kosciele nie bylas w niedziele? Oczywiscie, nakaz ten dotyczy tylko kobiet, w koncu facet w ciaze nie zajdzie, wiec on sobie moze bzykac ile chce. A antykoncepcja, jak wynika z postu twojego przedmowcy, to takze tylko problem kobiety. Nic nie jest tutaj problemem mezczyzny. On chce uczestniczyc tylko w przyjemnym dymanku i, w razie wpadki, pokazac babie gdzie miejsce jej i jej brzucha. Odpowiedz Link Zgłoś
ona.pomylona Kobiety, nie dawajcie d.. ! 29.11.06, 16:00 > PS. W Polsce nie ma żadnego obowiązku odbywania stosunków. A dla konsekwencji > tych wymuszonych ustawa przewiduje możliwość aborcji. Odpowiedz Link Zgłoś
ona.pomylona Niech przeciwnicy aborcji walą konia! 29.11.06, 16:01 PS. W Polsce nie ma żadnego obowiązku odbywania stosunków. A dla konsekwencji > tych wymuszonych ustawa przewiduje możliwość aborcji. Odpowiedz Link Zgłoś
obywatelkax Szwecja będzie finansować aborcje Polek? 29.11.06, 13:39 MY polskie kobiety dziekujemy szwedom za chec pomocy, ale napewno teraz juz nikt nie bedzie musial z niej korzystac. OD kiedy nasze ministerstwo zdrowia odkrylo 100% pewna metode zapobiegania ciazy jaka jest kalendarzyk- my polskie kobiety bedziemy zachodzic tylko w chciane i planowane ciaze ;) Tak nam dopomoz..... Odpowiedz Link Zgłoś
mlody-inwestor [...] 29.11.06, 13:41 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 sek w tym, ze oni sa tylko tacy odwazni 29.11.06, 13:42 gdy chodzi o cudze zycie Odpowiedz Link Zgłoś
charlie11 Re: Aha! To w eutanazji chodzi o cudze? 29.11.06, 13:53 Chodzi o wlasne, ale nie porownuj kogos stojacego nad grobem z zyciem niewinnego czlowieka, ktory ma cale zycie (doslownie) przed soba, lecz jest jeszcze za slaby aby o swoje prawa walzyc. A swoja droga to bylo sporo nieprawidlowosci w Holandii, gdzie wysylano na tamten swiat ludzi, ktorzy chcieli zyc, bo np. rodzina chciala dostac spadek szybciej niz pozniej Odpowiedz Link Zgłoś
jelon_p Re: Aha! To w eutanazji chodzi o cudze? 29.11.06, 17:15 Szczególne przypadki patologicznie nie są powodem, żeby cały pomysł posłać do klozetu. Ja osobiście chciałbym mieć świadomość, że w sytuacji dramatycznej mogę skrócić własne cierpienia. Odpowiedz Link Zgłoś
ethebor Czesto chodzi o cudze. 29.11.06, 14:02 Owszem bo rowniez juz teraz byly przypadki presji spolecznej: zdecyduj sie. Ludzie sie rozmyslali, rodzina miala pretensje, ze przyjechala na "pozegnanie z pogrzebem" drugiego konca swiata, a tu tatus tak sie rozczulil widokiem syna, ze odechcialo mu sie umierac, ale w koncu musial itd. To na razie pojedyncze wypadki natomiast tworzenie klimatu dla eutanazji jako alternatywy jest wrecz powszechne. Jest to prostsze dla rodzin: bo nie trzeba opiekowac sie starym rodzicem, dla firm ubezpieczeniowych bo leczenie starszych jest drogie. Odpowiedz Link Zgłoś
entropia Re: Aha! To w eutanazji chodzi o cudze? 29.11.06, 14:58 > Re: Aha! To w eutanazji chodzi o cudze? a o domniemanej chęci nie słyszałeś? bo takie przypadki były już na tapecie... Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: Nihilizm trwa ! 29.11.06, 13:44 mlody-inwestor napisał: > Proponuje by pedaly, zwolenniczki aborcji i inne nihilistyczne istotyt dokonaly > samospalenia. Cale spoleczenstwo na tym skorzysta. > Jak spalisz wszystkich pedałów, to kto Ci mszę odprawi? Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Nihilizm trwa ! 29.11.06, 13:48 piwi77 napisał: > mlody-inwestor napisał: > > > Proponuje by pedaly, zwolenniczki aborcji i inne nihilistyczne istotyt > dokonaly > > samospalenia. Cale spoleczenstwo na tym skorzysta. > > > > Jak spalisz wszystkich pedałów, to kto Ci mszę odprawi? ***************************************** Zakonnica. O ile nie będzie pijana. Odpowiedz Link Zgłoś
magdolot Dzięki, Szwedzi! 29.11.06, 14:01 Piękny gest. Ja lubię, jak ktoś broni mojej podmiotowości i mojego prawa wyboru. Za obronę moich córek także jestem wdzięczna. Matka i babcia. Odpowiedz Link Zgłoś
mc.baren Re: Dzięki, Szwedzi! 29.11.06, 14:02 magdolot napisała: > Piękny gest. Ja lubię, jak ktoś broni mojej podmiotowości i mojego prawa > wyboru. Za obronę moich córek także jestem wdzięczna. > Matka i babcia. prawo do zabijania twoim prawem wyboru? Odpowiedz Link Zgłoś
vitabravo Re: Dzięki, Szwedzi! Wrogowie Polaków dziękują. 29.11.06, 16:58 Tylko nie róbcie skrobanek turystkom z Israela, bo to naród wybrany i musi się rozwijać. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Dzięki, Szwedzi! Wrogowie Polaków dziękują. 29.11.06, 20:52 vitabravo napisał: > Tylko nie róbcie skrobanek turystkom z Israela, bo to naród wybrany i musi > się rozwijać. ************************************* Dlaczego MUSI się rozwijać? Odpowiedz Link Zgłoś
vitabravo Re: Dzięki, Szwedzi! Wrogowie Polaków dziękują. 03.12.06, 20:55 Bo to naród wybrany inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
komentatorkabloga Re: Nihilizm trwa ! 29.11.06, 13:54 proponuje zebys pocwiczyl swoja inteligencje i kulture, i odzywal sie kiedy juz osiagniesz jakis rezultat. jak na razie wytrwale robisz z siebie idiote. Odpowiedz Link Zgłoś
mpaulk Re: Nihilizm trwa ! 29.11.06, 14:12 chlopcze, jestes niedouczony i mocno organiczony nie tylko umyslowo. chcesz dorownac JKM w retoryce? czeka Cie tak lekko liczac z 50 lat intensywnej edukacji (choc obecnie, za czasow Romana Giertycha, to pewnie wczesniej umrzesz niz osiagniesz jako takie wyksztalcenie). Spoleczenstwo skorzysta, gdy zaczniesz myslec. Zapewniam Cie, to az tak nie boli. A tak przy okazji - wyniki generalnego sondazu splecznego z 2002 - pokazuje postawy polskiego spoleczenstwa wobec aborcji (respondentów pytano o to, czy uwazaja, ze aborcja powinna byz dopuszczalna w okreslonych sytuacjach): Powód - Odsetek „Tak” Zagrożenie zdrowia kobiety 0,909 (ponad 90% wskazan!) Upośledzenie płodu 0,884 Ciąża wynikiem gwałtu 0,860 Sytuacja materialna 0,573 Mężatka nie chce więcej dzieci 0,485 Panna nie chce dzieci 0,405 Kobieta tak chce 0,368 -- Odpowiedz Link Zgłoś
lambert77 Re: Nihilizm trwa ! 29.11.06, 15:44 młodzi inwestorzy przodem :) daj dobry przykład :) Odpowiedz Link Zgłoś
charlie11 Niech Szwedzi mi pomoga i splaca moje kredyty 29.11.06, 13:46 bedzie wiekszy pozytek. A swoja droga to ladna odplata. To chyba za potop w siedemnastym wieku? Ciekawe, ze nie przejmuja sie, ze za kilkadziesiat lat zostana krajem muzulmanskim - islamisci nie korzystaja z "zaawansowanych" procedur medycznych Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Wstyd za polski rząd. 29.11.06, 13:47 Jak podała "Polityka", niedawno pod ambasadą RP w Sztokholmie odbyła się pierwsza od upadku komunizmu demonstracja. Szwedzi manifestowali solidarność z Polkami. ************************************ Podziękować. Co wcale nie zmniejsza uczucia wstydu za polski rząd. Odpowiedz Link Zgłoś
igraszka Re: Szwecja będzie finansować aborcje Polek? 29.11.06, 13:53 Ciekawe co na to nasze "Ministerstwo Prokreacji"? Pewnie szykuje się kolejny skandal dyplomatyczny. A polski rząd jest bezsilny, może co najwyżej skakać ze złości, tupać golenią i pocałować w mój odlatujący kuper. Jak to dobrze, że do Szwecji można polecieć już za 68zł, a podczas promocji nawet za złotówkę. Kto to słyszał, żeby politycy decydowali o tym kiedy kobieta ma urodzić (zawsze, bez względu na konsekwencje). Ostatnio taki dyktat to chyba za Hitlera, który chciał zasilić swoją wymarzoną Germanię. Odpowiedz Link Zgłoś
charlie11 Re: Szwecja będzie finansować aborcje Polek? 29.11.06, 14:03 ciesze sie, ze mozesz zaoszczedzic tyle pieniedzy. Zycie innego czlowieka za zlotowke w promocji. Brzmi calkiem dobrze jako slogan reklamowy. Taniej niz prezerwatywa Odpowiedz Link Zgłoś
deratyzacja41 "Szwedzi", dajcie dzieciom jedzenie nie smierc 29.11.06, 14:06 Dlaczego "szwedzi" nie chca dac za darmo polskim dzieciom ksiazki, jedzenia, ubrania? dlaczego za darmo daja im smierc? Co to za "szwedzi"???? Ile szwedzkosci jest w tych szwedach? Na ponizszym linku, "kanadyjczyk" z miasta Lodzi tez "pomaga" nienarodzonym dzieciom. www.morgentaler.ca/morgentaler.htm Odpowiedz Link Zgłoś
deratyzacja41 Re: Ostatnio taki dyktat to chyba za Hitlera 29.11.06, 14:12 igraszka napisal(a) "Ostatnio taki dyktat to chyba za Hitlera" Naprawde myslisz ze Hitler bardziej dbal o zycie ludzkie niz lekarz z miasta Lodzi? www.morentaler.ca/morgentaler.htm Odpowiedz Link Zgłoś
igraszka Re: Ostatnio taki dyktat to chyba za Hitlera 29.11.06, 15:01 Widać nie słyszałeś o "Lebensbornach" gdzie Niemki (czyste rasowo, głównie związane z takim naszym odpowiednikiem Młodzieży Wszechpolskiej) miały rodzić Hitlerowi dzieci i to najlepiej dużo - nieważne, że pozamałżeńskie, grunt, że Niemieckie. Odpowiedz Link Zgłoś
igraszka Re: "Szwedzi", dajcie dzieciom jedzenie nie smier 29.11.06, 14:54 A to Szwedzi narobili sobie bezmyślnie polskich dzieciaków, żeby teraz mieli opłacać meliniarskie rodziny? Puknij się czasem w głowę, człowieku. Najpierw myśl, a potem wsadzaj. Odpowiedz Link Zgłoś
deratyzacja41 "Szwedzi", dajcie dzieciom jedzenie nie smierc 29.11.06, 15:13 Skoro "szwedzi" ich nie narobili to czemu chca je zabijac? Co "szwedom" te dzieci zrobily zlego? Jesli "szwedzi" nie chca dac za darmo chleba tylko smierc to znaczy ze "szwedzi" zabijaja DLA PRZYJEMNOSCI ZABIJANIA i dla NIENAWISCI. Wiem nawet z jakij ksiegi czerpia inspircje tej nienawisci. Odpowiedz Link Zgłoś
metokard Re: "Szwedzi", dajcie dzieciom jedzenie nie smier 29.11.06, 15:20 ubranie niech daja dzieciom ich rodzice, szczegolnie ci, ktorzy trzaskaja dzieci co roku, od panstwa ciagna zasilki, a ksiazki dla dzieci przechlali. Odpowiedz Link Zgłoś
malalai Re: Szwecja będzie finansować aborcje Polek? 29.11.06, 13:59 :D:D:D:D:D brawo szwedzi!! i to nie po raz pierwszy w ostatnich tygodniach!!:D chyba normalnie caly narod zbiorowo pokochalam!!!;))))) Odpowiedz Link Zgłoś
lsp No i po co ta obłuda w Polsce? 29.11.06, 14:00 Człowiek ma wolną wolę.Żyjemy chyba w wolnym kraju? Tego typu zakazy zawsze obracają się przeciw ustawodawcom. Stara prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
mc.baren Re: No i po co ta obłuda w Polsce? 29.11.06, 14:13 lsp napisał: > > Człowiek ma wolną wolę.Żyjemy chyba w wolnym kraju? Tego typu zakazy zawsze > obracają się przeciw ustawodawcom. Stara prawda. a może chodzi o zamanifestowanie braku społecznego przyzwolenia? raczej tak, wiadomo że kobieta jak będzie chciała to się wyskrobie. ale nie można w imię tego zezwolić na eliminację najsłabszych. z drugiej strony proeuropejscy obrońcy praw człowieka stają po stronie skazanych na karę śmierci, bądź robią wszystko aby taka kara została usunięta z kk. paranoja Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Gdzie takie mozna dostać? 29.11.06, 16:01 Bo państwo nie mówi prawdy o człowieku i rozdaje kłamliwe świadectwa urodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
mc.baren Podupczę a potem pojadę do Szwecji 29.11.06, 14:00 wybiorę. zdecyduję i będę panią życia i śmierci. to takie nowoczesne. a płod? nieeee ... to batonik - wybiorę lub nie. mój kaprys i moja wola. zanim zachłyśniesz się lewacka feministko - gwoli wyjasnienia, nie jestem katolikiem. i pamiętaj, że ciebie też mogli wyskrobać a nie zrobili tego. może to i szkoda? Odpowiedz Link Zgłoś
annnnia oj, mozgu to ci bozia nie dala 29.11.06, 14:12 w sumie to szkoda ze twoja matka nie zrobila sobie skrobanki. a od mojego brzucha ci wara, sama wybiore czy i kiedy chce rodzic. Odpowiedz Link Zgłoś
mc.baren Re: oj, mozgu to ci bozia nie dala 29.11.06, 14:14 annnnia napisała: > w sumie to szkoda ze twoja matka nie zrobila sobie skrobanki. > > a od mojego brzucha ci wara, sama wybiore czy i kiedy chce rodzic. mam gdzieś twój brzuch. i mam nadzieję, że kiedyś też będę mieć prawo decydowania czy ktoś taki jak ty będzie żyć czy nie. no co ... moje prawo, nie tak? Odpowiedz Link Zgłoś
charlie11 Re: oj, mozgu to ci bozia nie dala 29.11.06, 14:17 ciekawe jak beda sie czuli za kilkanascie lat wszyscy ci zwolennicy wolnosci jak ich wychuchane wnuczki wprowadza eutanzje i zaczna robic zastrzyki na prawo i lewo Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Dostałeś już nakaz eutanazji? 29.11.06, 14:53 Napisz jeszcze coś o Arabach. W Polaczkolandii to modne. Odpowiedz Link Zgłoś
charlie11 Re: Dostałeś już nakaz eutanazji? 29.11.06, 15:23 ale to przeciez w holandii was zarzynaja Araby Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Fakt w Holandii muzułmanie zabijają reżyserów 29.11.06, 16:23 którzy kręcą filmy antyislamskie. Cóż - na szczęście Polska jest krajem bardziej tolerancyjnym niż Holandia i w Polsce nikt nikogo nie zabija za obrazę uczuć religijnych (w przeciwieństwie do Holandii). Niedługo w Holandii na każdej ulicy będzie meczet, nie będzie narkotykow, aborcji, a nawet alkoholu, kobiety będą chodzily w chustach, a eutanazja może zostanie utrzymana ale będzie dotyczyła tylko białych, rdzennych europejczyków. Chyba jednak wolę tolerancyjną Polskę (w której nie zabija się za obrazę uczuć religijnych) od nietolerancyjnej Holandii. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: Nie antyislamskie 29.11.06, 17:20 To jeszcze wzmacnia to co napisałem kolego. We wstecznej Holandii są morderstwa na tle religijnym i jeszcze do tego znanych osób - w Polsce nie. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Bo religijni polacy 29.11.06, 17:21 mają za sobą terror państwowy. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: Bo religijni polacy 29.11.06, 17:27 Hahaha. W Polsce nikt nie morduje za wiarę. Wniosek - Holandia musi się jeszcze trochę poduczyć i wiele ulepszyć żeby osiągnęła nasz poziom tolerancji... Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Ale są kuriozalne postepowania prokuratorskie 29.11.06, 17:33 bo Polakolandia ma w kodeksie wpisany artykuł 196 o tzw. obrazie uczuć religijnych, pod który to artykuł mozna podciągnąć prawie wszystko i skazać w sądzie. Nie można było tylko sądzić Urbana za nabijkę z Wojtyły, więc wyciągnięto komunistyczny artykuł o ochronie czci głowy państwa wpisany kiedyś by chronić przed obrazą komunistycznych kacyków z innych państw obozu. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Wolę być sądzonym niż zabitym 29.11.06, 17:44 Urbanowi w to graj. Wydal 10 OOO PLN na karę, a szum mediowy miał na 2 mln PLN (tyle musiałby wydac na reklamę NIE żeby uzyskać podobny efekt). Czysty zysk. Ja zresztą wolę zapłacić 10 tys. za obrazę uczuć (w Polsce) niż zostać zabitym (w Holendii). A te kary w Polsce najczęściej są wkalkulowane w show business i tylko polepszają zyski. Taki van Gogh miałby u nas jak w raju. Pewnie teraz jego rodzina żałuje że nie zamieszkali w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych A ja wolę, żeby nie było ani jednego 29.11.06, 18:17 ani drugiego. Bo w gruncie rzeczy to to samo. A może w Polakolandzie gorzej, bo skutkuje cenzurą prewencyjną. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: A ja wolę, żeby nie było ani jednego 30.11.06, 07:43 Jaka prewencyjną ??? O czym ty piszesz ???? Urban pisze sobie w NIE co chce i jest jednym z najbogatszych Polaków. Więc chyba w tej Polsce jest jednak dużo lepiej niż w Holandii. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Urban na szczęście pisze. 30.11.06, 11:38 Wielu innych się boinagonki katolickich fundamentalistów i wycofuje się na koniunkturalistyczne podejście. Nie chcą otrzymywać pogróżek jak prokurator badająca sprawę Rydzyka w latach 90. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych W dodatku broniące praw kobiet. 29.11.06, 16:34 Ten van Gogh to jakiś lewak i reprezentant cywilizacji śmierci! Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: W dodatku broniące praw kobiet. 29.11.06, 17:26 > Ten van Gogh to jakiś lewak i reprezentant cywilizacji śmierci! Super, potwierdzasz tylko to co napisałem !!!!!!!!!!!!!!! W Polsce van Gogh mógłby sobie mieszkać i kręcić filmy do woli, co najwyżej kościół by protestował, byłoby parę demonstracji i dzięki temu zarobiłby więcej kasy i Ty mógłbyś protestować jaki w tej Polsce ciemnogród. W Polsce van Gogh dożyłby pewnie późnej starości. W Holandii długo sobie nie pożył bo tam jest "tolerancja". I jak ma to się do Twojej stopki pod każdym postem ??? Łyso Ci teraz ??? Który z krajów jest ciemnogrodem ??? Chyba jednak Holandia.... Odpowiedz Link Zgłoś
mc.baren Re: oj, mozgu to ci bozia nie dala 29.11.06, 14:15 annnnia napisała: > w sumie to szkoda ze twoja matka nie zrobila sobie skrobanki. > > a od mojego brzucha ci wara, sama wybiore czy i kiedy chce rodzic. może jakiś argument? bo jak na razie na szalę kładziesz swoje chciejstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
visenna2 Re: oj, mozgu to ci bozia nie dala 29.11.06, 14:26 Tylko szkoda że twoje dziecko nie będzie mogło wybrać. Twoja postawa jest przerażająca. Odpowiedz Link Zgłoś
mc.baren Re: oj, mozgu to ci bozia nie dala 29.11.06, 14:30 visenna2 napisała: > Tylko szkoda że twoje dziecko nie będzie mogło wybrać. > Twoja postawa jest przerażająca. a nie przeraża Cię postawa dająca prawo eliminacji płodu wg widzimisię? przecież to morderstwo. wiesz, akceptacja zabijania na życzenie jest przerażająca. otwórz oczy dziewczyno Odpowiedz Link Zgłoś
visenna2 Re: ups, przepraszam - poszło do niewłaściwej oso 29.11.06, 14:36 I wiem coś niecoś o ciąży - jestem matką:) Odpowiedz Link Zgłoś
mc.baren Re: ups, przepraszam - poszło do niewłaściwej oso 29.11.06, 14:37 visenna2 napisała: > I wiem coś niecoś o ciąży - jestem matką:) a ja za 2 miesiące będę ojcem - pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
charlie11 Re: oj, mozgu to ci bozia nie dala 29.11.06, 14:34 mysle, ze ona odpowiadala annni Odpowiedz Link Zgłoś
visenna2 Re: oj, mozgu to ci bozia nie dala 29.11.06, 14:35 Ale to chyba nie do mnie... Ja właśnie o aborcji mówię że jest przerażająca... I szokują mnie wypowiedzi kobiet mówiących "wara od mojego brzucha", bo dziecko to odrębny człowiek, to nie jest kawałek płuca czy wątroby, ktory można usunąć ot tak sobie. Mój post był skierowany do annnnia Odpowiedz Link Zgłoś
visenna2 Re: wypadek przy pracy - jeszcze raz przepraszam 29.11.06, 14:36 Nie ma sprawy:) Odpowiedz Link Zgłoś
jama314 Mój brzuch, moja sprawa, a dziecko? Czyja? 29.11.06, 19:24 No, bardzo to swojsko brzmi - skrobanka, mniej więcej tak jakby chodziło o kartofel lub marchewkę. Miej przynajmniej odwagę nazwać to po imieniu - morderstwo nienarodzonego dziecka. ----------------- Jeśli matka może pozbawić życia swoje dziecko, to cóż mnie powstrzyma aby nie zabić Ciebie?. Odpowiedz Link Zgłoś
lubat Szwecja będzie finansować aborcje Polek? 29.11.06, 14:00 W sprawie aborcji nie ma prawa wypowiadać się ZADEN mężczyzna i kobiety po 50-ce. Ich ta sprawa najzwyczajniej nie dotyczy. Gdyby mężczyźni zachodzili w ciążę (a księża w szczególności) aborcja dawno by była dozwolona, a nawet bezpłatna. Gest Szwedów jest ładny, ale tym najbiedniejszym kobietom to i tak nic nie da. Ich po prostu nie będzie stać na wyjazd. Którą zaś stać na wyjazd, to potrafi zadbać o siebie i w kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
valamaldoran Re: Szwecja będzie finansować aborcje Polek? 29.11.06, 15:13 Nareszcie ktos kto mysli glowa a nie kroczem Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.filemon Re: obozy koncentracyjne też? 29.11.06, 19:05 Te Polacy już sobie wybudowali. We Włoszech... Odpowiedz Link Zgłoś
ryyys No to będzie "Potop polski" 29.11.06, 14:02 Każde demokratyczne społeczeństwo ma takie prawo i rząd, na jaki zasługuje. My mamy giertycho-kaczki. Odpowiedz Link Zgłoś
magdolot Re: No to będzie "Potop polski" 29.11.06, 14:09 ryyys napisał: > Każde demokratyczne społeczeństwo ma takie prawo i rząd, na jaki zasługuje. > My mamy giertycho-kaczki. Chyba ginekolo- kaczki... Odpowiedz Link Zgłoś
999s Re: Szwecja będzie finansować aborcje Polek? 29.11.06, 14:11 Kaczki i giertychy się chyba zesrają ze złości. Brawo Szwedzi! Kobiety ciało kobiety sprawa, chce czy nie chce rodzić. A drodzy katolicy i inni obroncy niezrodzonych niech wyjmą swe święto(je)bliwe nosy z kobiecych macic! Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Polaczkowska flota wojenna czeka już w gotowości 29.11.06, 14:11 Odpowiedz Link Zgłoś
m15 jesteś przykładem nieudanej aborcji? 29.11.06, 14:15 chyba tak,bo inaczej twej głupoty wytłumaczyć nie sposób Odpowiedz Link Zgłoś
m15 skąd u lewaków taka chęć mordowania najsłabszych 29.11.06, 14:18 czy to skaza genetyczna ,a może nabyty zespół pourazowy,jeśli to drugie,to należy was leczyć,drodzy czciciele śmierci Odpowiedz Link Zgłoś
mc.baren leczyć przez eliminację 29.11.06, 14:20 w imię prawa wyboru. pobić własną bronią Odpowiedz Link Zgłoś
999s Re: skąd u lewaków taka chęć mordowania najsłabsz 29.11.06, 14:25 pewnie bierze się z tego samego miejsca skąd prawiczki biorą przekonania o słuszności eliminowania innych. Odpowiedz Link Zgłoś
charlie11 skąd u lewaków taka chęć ochrony mordercow? 29.11.06, 14:37 dlaczego maja za moje podatki siedziec w cieplych wiezieniach i nic nie robic cale dnie. Ach, zapomnialem, ze kara smierci jest niehumanitarna. Gdzie tu jest logika? Odpowiedz Link Zgłoś
deratyzacja41 [...] 29.11.06, 14:22 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
deratyzacja41 [...] 29.11.06, 14:28 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
999s Re: Kim jest zydowski psychopata - polakozerca??? 29.11.06, 14:29 jak mniemam szanowny pan jest reprezentantem apostolskiego Rzymskiego koscioła Katolickiego? Odpowiedz Link Zgłoś
igraszka Re: Kim jest zydowski psychopata - polakozerca??? 29.11.06, 15:04 Zejdź, chłopie z KK, bo kościół się coraz częściej odżegnuje od tych popaprańców, którzy sobię gębę kościołem i wiarą wycierają niczego z niej nie rozumiejąc. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Uraziłem twój zboczony patriotyzm 29.11.06, 14:33 wywodzący się z syfilizacji chrześcijańskiej? Odpowiedz Link Zgłoś
deratyzacja41 Bozia jak chce kogos ukarac to zsyla Holocaust 29.11.06, 15:19 Bozia jak chce kogos ukarac to zsyla Holocaust. Ciekawy jestem czy taki kretyn w madrym zodowskim narodzie jak ty tez jest kara Boga? Jak myslisz zydowski polakozerco? Odpowiedz Link Zgłoś
deratyzacja41 Bozia jak chce kogos ukarac to zsyla Holocaust 29.11.06, 15:37 zyd obraza uczuc znow zmienil pseudonim na 999s ;-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Poczytaj zydzie co na temat holocaustu mowia rabini cytat z zydowskiej filozofii: Rabbinic Judaism has a doctrine from the books of the prophets called mi-penei hataeinu, "because of our sins we were punished". During Biblical times when calamities befell the Jewish people, the Jewish prophets stressed that suffering is a natural result of not following God's law, and prosperity, peace and health are the natural results of following God's law. Therefore, some people in the Orthodox community have taught that the Jewish people in Europe were deeply sinful. In this view, the Holocaust is a just retribution from God. Odpowiedz Link Zgłoś
999s Re: Bozia jak chce kogos ukarac to zsyla Holocau 30.11.06, 02:44 nie ma to jak dyskusja z zajadłym katolikiem;) Mozna poczuć sie jak na wysypisku. Katolictwo górą! A ty szczurku to chyba jesteś przedstawixciel pokolenia JP II co? Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Jakoś łatwiej żyć, gdy się wie, że w razie 29.11.06, 14:21 katastrofy, epidemii, fundamentalizmu katolickiego, można liczyć na pomoc sąsiednich krajów. Odpowiedz Link Zgłoś
janfranciszek A faszyści z LPR i MW mają się dobrze 29.11.06, 14:23 i to bok bokiem ojca Romana, Macieja Giertychaa który jest synem twórcy polskiej wersji faszyzmu Jędrzeja Giertycha. Odpowiedz Link Zgłoś