wy A co tam robi wasza dziennikarka? 02.12.06, 22:26 Jankoski nie przepada za zydami ,wiec nie sadze zeby przyslal wam zaproszenie? Odpowiedz Link Zgłoś
czlowiek_z_blizna Pisze się Jankowski 02.12.06, 22:30 Nie wyslalo Radyjko na kurs poprawnego pisania?:) Odpowiedz Link Zgłoś
ciagciulaciag Jankowski wstydzi sie swoich zydowskich korzeni! 03.12.06, 04:59 wy napisał: > Jankoski nie przepada za zydami ,wiec nie sadze zeby przyslal wam zaproszenie? Odpowiedz Link Zgłoś
polonus3 Re: A co tam robi wasza dziennikarka? 03.12.06, 10:06 "wy" to jest jedyna pozytywna cecha tego .... tfu, splunalem. Odpowiedz Link Zgłoś
telube Ks. Jankowski świętuje 70. urodziny 02.12.06, 22:31 Ciekawe kiedy wejda ministranci? Odpowiedz Link Zgłoś
kpoplik Dotyk! 02.12.06, 22:37 Oto cała prawda- alkohol, groźby (na pierwszych 2 zdj. i ... - zobaczcie sami wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/51,53600,3769147.html?i=2 Odpowiedz Link Zgłoś
kpoplik Fotki 02.12.06, 22:42 zastanawiam się dlaczego kilka zdjęć w galerii się powtarza. Rażący jest też widok suuuuuto zastawionego stołu (wina, moja wina) a tuż przy nim obraz papieża- skromnego nota bene. Odpowiedz Link Zgłoś
keisser Re: Dotyk! 02.12.06, 22:45 Toż to istny burdel! Tylko kółek jeszcze brakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
sothis666 czyż nie mówiłem? Tuwim rulez. 02.12.06, 22:50 dokładnie tak jak opisał. "dom zakonny", LOL. warto się przyjrzeć:) ci państwo nie czytali jednak "Balu w operze" i nie znają zakończenia. ten się śmieje... Odpowiedz Link Zgłoś
momy Kościół ubogich 02.12.06, 22:42 Szkoda, że wycierającemu sobie gębę religią chrześcijańską Jankowskiemu nie przemknęło nawet przez myśl, że są zbożniejsze cele. Odpowiedz Link Zgłoś
jana51 Ks. Jankowski świętuje 70. urodziny 02.12.06, 22:47 Ten kraj się nigdy nie zmieni. Mijają dziesięciolecia, światli ludzie sięgają gwiazd, świat pędzi jak oszalały na skrzydłach kosmicznych technologii, a my za sprawą takich indywiduów jak świętujący prałacina wciąż sidzimy po uszy w swoisko śmierdzącym, polskim gumnie. Gdy sobie to wszystko uświadamiam, dopada mnie stan świadomości jakże bliski opisanemu przez mistrza Tuwima grubo ponad pół wieku temu: Julian Tuwim Wiersz, w którym autor grzecznie, ale stanowczo uprasza liczne zastępy bliźnich, aby go w dupę pocałowali... Absztyfikanci Grubej Berty I katowickie węglokopy, I borysławskie naftowierty, I lodzermensche, bycze chłopy. Warszawskie bubki, żygolaki Z szajką wytwornych pind na kupę, Rębajły, franty, zabijaki, Całujcie mnie wszyscy w dupę. Izraelitcy doktorkowie, Widnia, żydowskiej Mekki, flance, Co w Bochni, Stryju i Krakowie Szerzycie kulturalną francę ! Którzy chlipiecie z "Naje Fraje" Swą intelektualną zupę, Mądrale, oczytane faje, Całujcie mnie wszyscy w dupę. Item aryjskie rzeczoznawce, Wypierdy germańskiego ducha (Gdy swoją krew i waszą sprawdzę, Werzcie mi, jedna będzie jucha), Karne pętaki i szturmowcy, Zuchy z Makabi czy z Owupe, I rekordziści, i sportowcy, Całujcie mnie wszyscy w dupę. Socjały nudne i ponure, Pedeki, neokatoliki, Podskakiwacze pod kulturę, Czciciele radia i fizyki, Uczone małpy, ścisłowiedy, Co oglądacie świat przez lupę I wszystko wiecie: co, jak, kiedy, Całujcie mnie wszyscy w dupę. Item ów belfer szkoły żeńskiej, Co dużo chciałby, a nie może, Item profesor Cy...wileński (Pan wie już za co, profesorze!) I ty za młodu nie dorżnięta Megiero, co masz taki tupet, Że szczujesz na mnie swe szczenięta; Całujcie mnie wszyscy w dupę. Item Syjontki palestyńskie, Haluce, co lejecie tkliwie Starozakonne łzy kretyńskie, Że "szumią jodły w Tel-Avivie", I wszechsłowiańscy marzyciele, Zebrani w malowniczą trupę Z byle mistycznym kpem na czele, Całujcie mnie wszyscy w dupę. I ty fortuny sku..synu, Gó..arzu uperfumowany, Co splendor oraz spleen Londynu Nosisz na gębie zakazanej, I ty, co mieszkasz dziś w pałacu, A sr.. chodziłeś za chałupę, Ty, wypasiony na Ikacu, Całujcie mnie wszyscy w dupę. Item ględziarze i bajdury, Ciągnący z nieba grubą rentę, O, łapiduchy z Jasnej Góry, Z Góry Kalwarii parchy święte, I ty, księżuniu, co kutasa Zawiązanego masz na supeł, Żeby ci czasem nie pohasał, Całujcie mnie wszyscy w dupę. I wy, o których zapomniałem, Lub pominąłem was przez litość, Albo dlatego, że się bałem, Albo, że taka was obfitość, I ty, cenzorze, co za wiersz ten Zapewne skażesz mnie na ciupę, Iżem się stał świntuchów hersztem, Całujcie mnie wszyscy w dupę !... Odpowiedz Link Zgłoś
zdzichu_bhp Re: Ks. Jankowski świętuje 70. urodziny 02.12.06, 22:56 100 lat ! niech ci Vodka Sopel zimna bedzie pralacie ;) zimny jak ty ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kpoplik Kto jest... 02.12.06, 23:00 Jak podaje onet za pap: "Na przyjęcie, które zaczęło się po 19.00, dotarli m.in. wicemarszałek Senatu Maciej Płażyński, poseł PiS Jacek Kurski, posłanka Samoobrony Danuta Hojarska(...) i były pieczone prosiaki, przekąski, słodycze i alkohol." - - - Prosiaki- kanibalizm, sami siebie Odpowiedz Link Zgłoś
kpoplik Re: Kto jest... 02.12.06, 23:03 Na przyjęciu (czy balu- jak kto woli) które odbywało się w Centrum Ekumenicznym w Gdańsku. Zabrakło na nim m.in. czołowych polityków. Nie wiedzą co stracili. A tak a propos to dziś jest zbiórka żywności- to choć może cokolwiek się zachowa (oczywiście nie mówię o trunkach) i przynajmniej nic się nie zmarnuje: Niech chociaż wilk będzie syty i owca cała.! Odpowiedz Link Zgłoś
hacker_amazing Re: Kto jest... 02.12.06, 23:07 Hmm zapewne VITABRAVO będzie chętny w czymś pomóc panu księdzu Jankowskiemu... No chyba że on też na wyżerkę - a raczej na teo ostatki które zostały - jest zaproszony... Odpowiedz Link Zgłoś
kpoplik Niespełna godzina do zakończenia 02.12.06, 23:11 Zgodnie z KKK w czasie adwentu nie można urządzać zabaw hucznych (i nie chodzi tu tylko o hałas) Zatem: pozostało do kończ uroczystego przyjęcia ok 50 minut... pospieszcie się. Odpowiedz Link Zgłoś
hacker_amazing Re: Niespełna godzina do zakończenia 02.12.06, 23:14 Hmm ale jakiś czas temu biskupi uchwalili - podobnie jak z mięsem na Wigilię - że w Adwencie można się już bawić... Uchwalili po to żeby sami mogli imprezować... Poza tym liturgiczny obchód pierwszej niedzieli Adwentu rozpoczał się już dzisiaj po zmroku... Odpowiedz Link Zgłoś
kpoplik Re: Niespełna godzina do zakończenia 02.12.06, 23:17 teoretycznie masz racje. Ale na przykład jedzenie mięsa w piątek też nie jest nigdzie zakazane na piśmie, a ludzie (zgodzenie z tradycją) się do tego dostosowują. Więc myślę, że sprawa adwentu wygląda dość podobnie- zwłaszcza, że bawią się osoby duchowne, które winny dawać nam przykład. (fest przykład) Odpowiedz Link Zgłoś
hacker_amazing Re: Niespełna godzina do zakończenia 02.12.06, 23:18 No tak... ale widocznie oni przykładu nie mają zamiaru dawać, a tym bardziej postępować zgodnie z tradycją - skoro sami poznosili zakazy... Odpowiedz Link Zgłoś
kpoplik Re: Niespełna godzina do zakończenia 02.12.06, 23:20 Cóż bal wszystkich świętych.... Czas ucieka.... adwent nie czeka- 40 minut do końca Odpowiedz Link Zgłoś
kpoplik Re: Niespełna godzina do zakończenia 02.12.06, 23:21 BŁĄD to tylko 19 minut Za pomyłkę przepraszamy!! Odpowiedz Link Zgłoś
hacker_amazing Re: Niespełna godzina do zakończenia 02.12.06, 23:22 No panowie... Ostatnie chlapnięcia po gardełku i ubieramy płaszczyki.. Jeśli trafimy ręką do rękawów... A jeśli nie, to zimno nie będzie bo alkohol rozgrzewa... A w takich ilościach... BA! Nic nie poczują.. :D Odpowiedz Link Zgłoś
kpoplik Re: Niespełna godzina do zakończenia 02.12.06, 23:28 Tak łatwo nie wyjdą- piękne panie, przystojni panowie... do wyboru do koloru. A może ktoś (coś) w[zw]róci...? Odpowiedz Link Zgłoś
hacker_amazing Re: Niespełna godzina do zakończenia 02.12.06, 23:29 Hehe... Tutaj gadu gadu a tam już... 30 minut zostało... Odpowiedz Link Zgłoś
kpoplik Re: Niespełna godzina do zakończenia 02.12.06, 23:33 No się nawet nie obejrzysz a tu proszę: 27minutek, a czas płynie jak voda z butelek Odpowiedz Link Zgłoś
hacker_amazing Re: Niespełna godzina do zakończenia 02.12.06, 23:37 Tak to jest... wesoło... Odpowiedz Link Zgłoś
kpoplik Re: Niespełna godzina do zakończenia 02.12.06, 23:49 no 12 minut czyli 6 razy 2 666 Odpowiedz Link Zgłoś
hacker_amazing Re: Niespełna godzina do zakończenia 03.12.06, 00:03 I.. BIADA... Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk1 Ks. Jankowski świętuje 70. urodziny 02.12.06, 23:16 Czy to nie czasami bal na Titanicu Odpowiedz Link Zgłoś
hacker_amazing Re: Ks. Jankowski świętuje 70. urodziny 02.12.06, 23:17 No no... Gratuluję ciekawego i trafnego porównania... Odpowiedz Link Zgłoś
kpoplik Re: Ks. Jankowski świętuje 70. urodziny 02.12.06, 23:18 Skoro rybka lubi pływać to i tytanic zatonąć może. A więc mają 22 minuty na ewakuacje- sodoma... Odpowiedz Link Zgłoś
hacker_amazing Re: Ks. Jankowski świętuje 70. urodziny 02.12.06, 23:20 Wielkie odliczanie... Jak Sylwester:D Odpowiedz Link Zgłoś
orcheystra [...] 02.12.06, 23:16 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
maxlowe11 Re: Ks. Jankowski świętuje 70. urodziny 03.12.06, 00:35 orcheystra napisał: > >>>>>>>>>Na stole pojawił się 7-piętrowy, 1 > 8-kilogramowy tort w różnych > smakach - każde piętro symbolizuje 10 lat życia ks. Jankowskiego. Jak > relacjonuje nasza dziennikarka, stoły uginają się od jedzenia i alkoholu. Wśród > > napojów znajduje się również woda mineralna "Jankowski" oraz wino > Monsignore<<<<<<<<<<<<<< > ;< > > co za sk...urwiel. Zato Kwas urzadzajacy popijawe na 1-g0 maja jest kandydatem na conajmniej blogoslawionego. Odpowiedz Link Zgłoś
trewas Jeden i drugi gnida. 03.12.06, 00:59 Takich ludzi nam w Polsce nie potrzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
cyberchmura [...] 03.12.06, 02:35 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
valery.zorkin corleone 03.12.06, 04:42 z tą różnicą, że Don Vito Corleone nie był pedofilem, no i wiedział, że smoking się zapina; to niewiarygodne; dla samego PR kościół powinien się tej kreatury pozbyć Odpowiedz Link Zgłoś
jur.jam Re .Bracia , Siostry jedyne tytuły chrześcian ... 03.12.06, 05:36 Może czas najwyższy odejść od tytułomanii ..Prałaci . biskupi. arcybiskupi, wielebni, przewielebni. eminencje .ekselencje .kardynałowie.. a założyciel religii Chrystus używał tylko............. BRACIE SIOSTRO. Wyjść z przepychu kościoła i pochylić sie nad bliźnim w potrzebie "On to bowiem jest kościołem Bożym" .............................. Odpowiedz Link Zgłoś
adamo64 [...] 03.12.06, 08:00 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
mc.baren Prałat śmieszny w swojej obłudzie 02.12.06, 23:43 a Michnik to tylko pokazał Odpowiedz Link Zgłoś
karul to jest esencja 02.12.06, 23:23 tej waszej "wolnej" polski - taka kreatura, neofaszysta i wielbiciel ministrantow bez spodni jest fetowany jako bohater tego czarnoziemu. jest zarzygana czwarta republika, a miala byc czwarta japonia, jak sobie przypominam. Odpowiedz Link Zgłoś
tinakon Szok dla dziennikarzy? 02.12.06, 23:31 Wróci i dokopie komuś? A komu? Ale klasa! Odpowiedz Link Zgłoś
kpoplik Język się zaplątał (stan z 22.20) 02.12.06, 23:32 Godzina 22:20 TVP przytacza słowa solenizanta:"– Najważniejsze z tych 70 lat to, żeby być człowiekiem. I nie żałuje absolutnie abym kogoś skrzywdził w tych 70 latach." Coś dziwnego? Mi to nie brzmi po polsku -nawet jak na póżną godzinę ...I nie żałuje absolutnie abym kogoś skrzywdził w tych 70 latach." Odpowiedz Link Zgłoś
kpoplik Re: Język się zaplątał (stan z 22.20) 02.12.06, 23:38 ale się nie dziwie. otóż na www.naszdziennik.pl/index.php?typ=po&dat=20061202&id=po90.txt jest napisane jak byk lał: "Krótko hcą rozmów Związki zawodowe chcą " Czy to już jakiś nowy tajny enigmatyczny kod moherowy? Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 Śmieszni ludzie chcą udowodnić parę minut!!! 02.12.06, 23:42 Kościół rozpatruje tę kwestię w przedziale 2000 lat. I teraz ma rację. Mohery zaniosą wszystko dla swego kapłana. Czas jest bezwzględny!! Mohery wymrą!!! Kapłani jeszcze długo będą doić swe owieczki i profity z państwowych zabezpieczeń ekonomicznych. Odpowiedz Link Zgłoś
lucapolonia Ks. Jankowski świętuje 70. urodziny 02.12.06, 23:42 Kler kiedyś się doigra. Odpowiedz Link Zgłoś
kpoplik Spo-ŻYJ 02.12.06, 23:48 Faktem jest, że spożycie wina wzrosło znacznie od kiedy weszło ono jako element Mszy, ale nie tłumaczy to faktu tak suto oblanego- teraz już zalanego - winem stołu. Nota bene- wino we Mszy staje się krwią, zatem kapłan sprzywa krew a nie wino. Odpowiedz Link Zgłoś
taras.bulba Ks. Jankowski świętuje 70. urodziny 02.12.06, 23:51 Dokop, dokop, te ...rwy czekaja. Odpowiedz Link Zgłoś
niutt Re: Ks. Jankowski świętuje 70. urodziny 03.12.06, 00:24 taras.bulba napisał: > Dokop, dokop, te ...rwy czekaja. Nie ma jak spotkać dobrego człowieka, prawdziwego chrześcijanina. Odpowiedz Link Zgłoś
rom48 Dokopie komus!i kto to mowi chrzescijanin? 02.12.06, 23:55 alez nie to tylko ksiadz katolicki !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 A jak to będzie maryja??? 02.12.06, 23:58 Zanim dokopiesz to sprawdź. A ja ateista pytam się ciebie. Czy to warto kogoś kopać?. Chyba, że czerwony. Jak kiedyś wyraził się o Dyrektor. Odpowiedz Link Zgłoś
kpoplik NO TO KOńCZYMY 03.12.06, 00:01 Nastał adwent- impreza jest ale rozgoniona! Odpowiedz Link Zgłoś
pixelpainter Alez to Cesarz Jankowski! www.gs-arts.nl 03.12.06, 00:04 Alez to Cesarz Jankowski! www.gs-arts.nl Odpowiedz Link Zgłoś
orcheystra Re: Alez to Cesarz Jankowski! www.gs-arts.nl 03.12.06, 00:10 ględzicie, ględzicie i nic z tego nie wynika Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 Alez to Cesarz Jankowski! www.gs-arts. I ma rację 03.12.06, 00:20 orcheystra napisał: > ględzicie, ględzicie i nic z tego nie wynika Mogą sobie pisać!. Mogą sobie ględzić! Gawiedź powinna mieć upust emocjonalny. Odpowiedz Link Zgłoś
niutt Re: Alez to Cesarz Jankowski! www.gs-arts. I ma 03.12.06, 00:23 kozaczek3 napisał: > orcheystra napisał: > > > ględzicie, ględzicie i nic z tego nie wynika > Mogą sobie pisać!. > Mogą sobie ględzić! > Gawiedź powinna mieć upust emocjonalny. To ich raczej nakręca. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski22 Jako byly wspolpracownik KOR-u oraz 03.12.06, 00:10 urodzony antykomunista, z nzs-owska i solidarnosciowa przeszloscia, stwierdzam z cala stanowczoscia, ze po stokroc bardziej szanuje x. Jankowskiego niz wszelkich Walesow, Michnikow czy Kuroniow;x. Jankowski zawsze stal powlasciwej stronie - w stanie wojennym bardzo hojnie wspieral i Walese i Michnika i Kuronia (utrzymywal w duzej czesci ich rodziny), za co w/wym. potraktowali go w wolnej Polsce wyzywaniem od antysemitow i pedofilow; x. Jankowski pozostal wierny sobie oraz "ponizonym i bitym" (nie dbal tylko o swoje - "Agory", badz "Instytutu Lecha Walesy" - interesy, ale pomgal potrzebujacym: weim to od dwoch przyjaciol, agnostykow, ktorzy do kosciola nie chodza); moze michnik i jego gadzinowka dalej obrazac x. pralata Jankowskiego; dla mnie to on jest bohaterem, a nie robiacy "geszefty" przy okraglym stale (i wczesniej z ub-kiem Lesiakiem) Michnik, Kuron, Walesa, Mazowiecki, itd., itp; . "Sto lat" ksieze pralacie!!! . z pozdrowieniami, podziekowaniami za pomoc w trudnych czasach i najlepszyi zyczeniami kontynuacji wspanialej postawy i dziela zycia Silesius Monachijski Odpowiedz Link Zgłoś
kpoplik Podziękowania 03.12.06, 00:11 Serdeczne podziękowania dla organizatorów. Pozdrawiam i czekamy na więcej K A C Odpowiedz Link Zgłoś