pies_na_lewizne Mam kilka pytan +++++++++++++++++++++++++++++++++ + 05.12.06, 03:34 Mam pytanie. W Niemczech byla lustracja prawda? Czy byla tez dekomunizacja (tj. zabronienie komunistom i agentom pracy np. w polityce, mediach, administracji, szkolnictwie itp) ??? Jesli nawet przeprowadzono dekomunizacje, i jesli komunistom i tamtejszym ubekom zabroniono przez jakich czas dzialalnosci politycznej czy pracy w mediach to ten zakaz byl na pewno na bardzo ograniczona liczbe lat? Nie wiecej niz 10 lat, prawda? A wiec jesli ten zakaz byl, to on juz dawno nie obowiazuje? A wiec co robia te setki tysiecy bylych agentow i tajnych wspolpracownikow STASI? Czyzby wszyscy siedzieli soboe bezczynnie na emeryturkach? Przeciez tamten system skonczyl sie tylko kilkanascie lat temu, wielu, bardzo wielu z nich jest jeszcze za mlodych by isc na emeryture! Czy ktos moze im zabronic pracowac w jakims np. Wochenzeitung? Nastepne pytanie. Czy jest absolutnie pewne ze wszystkie kontakty polskich agentow WSI i bylych NRDowskich agentow i TW Stasi zostaly skutecznie zlikwidowane? Czy jest absolutnie niemozliwe dla polskiego "ukladu" ktory wyje z wscieklosci po rozwaleniu przez Kaczynskich WSI i drzy przed nadchodzaca publikacja nazwisk agentow WSI w partiach politycznych, mediach itp .. aby aktywowac swoich agentow w Niemczech do atakowania Kaczynskich przy kazdej sposobnosci? Nasuwa sie nastepne pytanie. kiedy ustawa o ujawnieniu nazwisk agentow WSI w partiach politycznych, mediach itp wejdzie w zycie... to wylacznie zostana ujawnione nazwiska agentow WSI w POLSKICH mediach, prawda? Chyba nazwiska agentow WSI albo ich agentow wplywu w ZAGRANICZNYCH (np. niemieckich) mediach nie zostana ujawnione, prawda? Jesli to prawda to niestety jest to wielka szkoda. Moze jedna z zapowiadanych przez Prezydenta poprawek powinna objac i te zagadnienie? Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Kolejna satyra ... 05.12.06, 03:47 Nie ma sie czemu dziwic. Jak swiat awiatem szwab zawsze pozostanie wstretnym szwabem! Oni maja to zakodowane w genach. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_lewizne Re: Kolejna satyra ... 05.12.06, 04:06 wet3 napisał: > Nie ma sie czemu dziwic. Jak swiat awiatem szwab zawsze pozostanie wstretnym > szwabem! Oni maja to zakodowane w genach. Ja nie uwazam ze to robota "Szwabow". Zamówienie zapewne przyszlo z wschodniej strony Odry. Odpowiedz Link Zgłoś
carlos4444 Re: Kolejna satyra ... 05.12.06, 04:10 Nie ma to jak dobra teoria spiskowa, co? LOL! Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_lewizne Re: Kolejna satyra ... 05.12.06, 04:13 carlos4444 napisał: > Nie ma to jak dobra teoria spiskowa, co? LOL! a co, myslisz ze sluzby wylacznie bawia sie klockami Lego ;)? Odpowiedz Link Zgłoś
carlos4444 Re: Kolejna satyra ... 05.12.06, 04:14 Nie myślę, ale służby teraz nie wiem, czy wiesz, są we władaniu naszej wspaniałej koalicji... Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_lewizne Re: Kolejna satyra ... 05.12.06, 04:16 carlos4444 napisał: > Nie myślę, ale służby teraz nie wiem, czy wiesz, są we władaniu naszej > wspaniałej koalicji... te zweryfikowane. a te nie zweryfikowane wyja z wscieklosci i dalej zaciekle bronia "ukladu" i daza do obalenia rzadu. Albo bawia sie klockami Lego. Co jest badziej prawdopodobne? Odpowiedz Link Zgłoś
carlos4444 Re: Kolejna satyra ... 05.12.06, 04:23 pies_na_lewizne napisał: > carlos4444 napisał: > > > Nie myślę, ale służby teraz nie wiem, czy wiesz, są we władaniu naszej > > wspaniałej koalicji... > > te zweryfikowane. > > a te nie zweryfikowane wyja z wscieklosci i dalej zaciekle bronia "ukladu" i > daza do obalenia rzadu. > > Albo bawia sie klockami Lego. > > Co jest badziej prawdopodobne? Że zapewne masz szaleństwo w oczach, tak jak Macierewicz. Wszędzie jest układ, nie? Myślisz, że Służby by się bawiły w jakieś bzdury o kartoflach? A w tych służbach pewnie sama żydokomuna i masoneria, co? Widzę, że nie potraficie sami myśleć. Jak Kaczyńscy powiedzą, że wszędzie jest układ, to wszyscy od razu im wierzą. Tak samo, jak wierzyliście Macierewiczowi, jak wciągną na swoją "listę agentów" wroga politycznego tylko dlatego, że się z nim nie zgadzał. Taki Macierewicz w każdym innym rozsądnym kraju nie miał by już miejsca w polityce. Odpowiedz Link Zgłoś
carlos4444 Re: Kolejna satyra ... 05.12.06, 04:24 Oczywiście wciągnął a nie "wciągną". Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_lewizne Re: Kolejna satyra ... 05.12.06, 04:34 Jak ostatnim razem zagladalem w lustro to zadnego szalenstwa w moich oczach nie widzialem. No ale to bylo juz ok 6 godzin temu, nigdy nic nie wiadomo ;) A p. Antoni Macierewicz jest bardzo szlachetnym i bardzo odważnym Polakiem o którym Historia i Naród nie zapomną. Odpowiedz Link Zgłoś
carlos4444 Re: Kolejna satyra ... 05.12.06, 04:38 Może był szlachetny w czasach komunizmu, ale niestety potem się to zmieniło, jak podzielił obsesję widzenia wszędzie agentów i układu. I wciągania na swoje listy niewinnych ludzi. Dzięki temu w jego raporty już nikt rozsądny nie uwierzy. Odpowiedz Link Zgłoś
carlos4444 Re: Kolejna satyra ... 05.12.06, 04:39 Ale dość już dla mnie dyskutowania z maniakami. Do (nie)zobaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_lewizne Re: Kolejna satyra ... 05.12.06, 06:45 carlos4444 napisał: > Może był szlachetny w czasach komunizmu, ale niestety potem się to zmieniło > [...] w jego raporty już nikt rozsądny nie uwierzy. Ciekawe czy jak wejdzie w zycie prezydencka ustawa o ujawnieniu agentow WSI dzialajacych w mediach, partiach politycznych itd... to czy tez "juz nikt rozsadny nie uwierzy" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
carlos4444 Re: Kolejna satyra ... 05.12.06, 08:31 Uwierzą zapewne dwa rodzaje ludzi - naiwni i maniacy. Znowu będzie tak, że niewinni ludzie będą się musieli po sądach wlec, żeby udowodnić swoją niewinność... Bo duża część ludzi wierzy we wszystko, co im wciskają ludzie pokroju Macierewicza. I znowu większość sąd uniewinni, bo się okaże że nie współpracowali. Tak jak ten gość z IPNu, który konkurował z Kurtyką. Tak jak Wałęsa, którego kretyni nazwali Bolkiem, można tak bardzo długo wymieniać. No, chyba że ktoś jest tak zacietrzewiony i ma takie klapki na oczach, że nawet niezawisły sąd go nie przekona. Albo, że nie będzie już sądów w tej sprawie, żeby pomówiony nie miał już żadnej możliwości obrony. Odpowiedz Link Zgłoś
carlos4444 Re: Kolejna satyra ... 05.12.06, 08:32 Swoją drogą śmieszną masz ksywę - myślałem, że już jeden pitbul Kaczyńskich jest :D Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: pies_na_lewizne 05.12.06, 15:03 pies_na_lewizne napisał: > wet3 napisał: > > > Nie ma sie czemu dziwic. Jak swiat awiatem szwab zawsze pozostanie wstret > nym > > szwabem! Oni maja to zakodowane w genach. > > Ja nie uwazam ze to robota "Szwabow". > Zamówienie zapewne przyszlo z wschodniej strony Odry. Wszystko jest tu mozliwe. Nie zapominaj, ze szwaby nie bylyby soba gdyby tego zamowienia (o ile takowe bylo?) nie wykonaly. Odpowiedz Link Zgłoś
helmut.berlin Re: Mam kilka pytan +++++++++++++++++++++++++++++ 05.12.06, 08:51 > Czy byla tez dekomunizacja (tj. zabronienie komunistom i agentom pracy np. w > polityce, mediach, administracji, szkolnictwie itp) ??? Kuminizm jako taki nigdy nie byl zabroniony, w Polsce tez nie. Nie mozesz wiecwrzucac agentow STASI do jednego worka z kims kto uznaje sie za komuniste. Jesli chodzi o STASI to poszukaj sobie np. Stasi-Unterlagen-Gesetz . > A wiec co robia te setki tysiecy bylych agentow i tajnych wspolpracownikow > STASI? Czyzby wszyscy siedzieli soboe bezczynnie na emeryturkach? Przeciez > tamten system skonczyl sie tylko kilkanascie lat temu, wielu, bardzo wielu z > nich jest jeszcze za mlodych by isc na emeryture! Widzisz, nie znasz zupelnie niemieckiej rzeczywistosci jak zadajesz takie pytanie. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_lewizne Re: Mam kilka pytan +++++++++++++++++++++++++++++ 06.12.06, 16:18 helmut.berlin napisał: > > Czy byla tez dekomunizacja (tj. zabronienie komunistom i agentom pracy > > np. w polityce, mediach, administracji, szkolnictwie itp) ??? > Kuminizm jako taki nigdy nie byl zabroniony, w Polsce tez nie. Nie mozesz > wiecwrzucac agentow STASI do jednego worka z kims kto uznaje sie za komuniste. > Jesli chodzi o STASI to poszukaj sobie np. Stasi-Unterlagen-Gesetz . Nie chodzi o zabranianie samego komunizmu, tylko o zabranianie (na okreslony przeciag czasu) powiedzmy wysokim funkcjonariuszom partyjnym i administracji jak i powiedzmy agentom sluzacym obalonemu komunistycznemu sytemowi... pracy w instytucjach publicznych (polityka, administracja, sadownictwo, szkolnictwo, media itp). Bylo cos takiego czy nie bylo? jesli bylo to w jakim wymiarze? > > A wiec co robia te setki tysiecy bylych agentow i tajnych wspolpracowniko > > w STASI? Czyzby wszyscy siedzieli soboe bezczynnie na emeryturkach? Przeciez > > tamten system skonczyl sie tylko kilkanascie lat temu, wielu, bardzo wielu > > z nich jest jeszcze za mlodych by isc na emeryture! > Widzisz, nie znasz zupelnie niemieckiej rzeczywistosci jak zadajesz takie > pytanie. A moze ja stawiam teze w formi pytajacej? Pierwszy paragraf byl rzeczywiscie pytaniem. Drugi byl teza. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_lewizne Re: Mam kilka pytan +++++++++++++++++++++++++++++ 06.12.06, 16:23 > helmut.berlin napisał: > Jesli chodzi o STASI to poszukaj sobie np. Stasi-Unterlagen-Gesetz . dzieki ale wybacz, mam nawal pracy i nie mam czasu na czytanie setek stron. Dlatego raczej oczekiwalem krotkiej odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
helmut.berlin Re: Mam kilka pytan +++++++++++++++++++++++++++++ 06.12.06, 16:55 > Nie chodzi o zabranianie samego komunizmu, tylko o zabranianie (na okreslony > przeciag czasu) powiedzmy wysokim funkcjonariuszom partyjnym i administracji > jak i powiedzmy agentom sluzacym obalonemu komunistycznemu sytemowi... pracy w > instytucjach publicznych (polityka, administracja, sadownictwo, szkolnictwo, > media itp). Bylo cos takiego czy nie bylo? jesli bylo to w jakim wymiarze? Nie ma i napewno nie bedzie ogolnego zakazu, bo nie mialby zadnego sensu w demokratycznym panstwie, sama przynaleznosc do SED, a nawet do STASI nie jest zabroniona. Do sprawy podchodzi sie wiec indywidualnie. Faktem jest, ze ex-STASI pracowali albo jeszcze pracuja np. w instytucji zajmujacej sie ich sprawami. Z takich instytucji wylatuja czesto ale dopiero jak ich STASI dzialalnosc sie wyda, ale maja z kolei mozliwosci prawne obrony. W Niemczech podobnie zreszta jak w Polsce, wlasnie panstwowe instytucje "przejely" wielu starych pracownikow, czesto nie wiedzac o ich "przeszlosci". Odpowiedz Link Zgłoś
helmut.berlin Re: Mam kilka pytan +++++++++++++++++++++++++++++ 05.12.06, 08:53 > Czy jest absolutnie pewne ze wszystkie kontakty polskich agentow WSI i bylych > NRDowskich agentow i TW Stasi zostaly skutecznie zlikwidowane? O jakich "kontaktach" mowisz, ani WSI ani tez STASI nie istnieja przeciez? Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_lewizne Re: Mam kilka pytan +++++++++++++++++++++++++++++ 06.12.06, 16:34 helmut.berlin napisał: > > Czy jest absolutnie pewne ze wszystkie kontakty polskich agentow WSI i > > bylych NRDowskich agentow i TW Stasi zostaly skutecznie zlikwidowane? > O jakich "kontaktach" mowisz, ani WSI ani tez STASI nie istnieja przeciez? Czy to tak trudno sobie wyobrazic? W Polsce "uklad" dalej istnieje. A chociaz WSI rozwiazane to przeciez sieroty po nim dalej istnieja, prawda? STASI nie istnieje, ale ludzie ktorzy pracowali w STASI i ta masa bylych tajnych wspolpracownikow chyba jeszcze istnieja? Czy wszyscy stali sie milosnikami zachodniej demokracji? Co przeszkadza polskiemu "ukladowi" uruchomic dawne kontakty, znajomosci, czy nawet wywrrzec nacisk na jakiegos bylego czy obecnego tajnego wspolpracownika? Takze nasz wschodni sasiad ma na pewno wykaz wszystkich bylych agentow i tajnych wspolpracownikow STASI, jak i na pewno ma swoich wlasnych czynnych agentow w Niemczech bo przeciez kazde chyba pastwo prowadzi wywiad wiec dlaczego by nie nasz wschodni sasiad? Co przeszkodziloby w uruchomieniu takiego kontaktu? Odpowiedz Link Zgłoś
helmut.berlin Re: Mam kilka pytan +++++++++++++++++++++++++++++ 06.12.06, 17:04 > STASI nie istnieje, ale ludzie ktorzy pracowali w STASI i ta masa bylych > tajnych wspolpracownikow chyba jeszcze istnieja? Czy wszyscy stali sie > milosnikami zachodniej demokracji? Niektorzy napewno, inni moze nie... Czy to naprawde wazne zo indywidualni ludzie mysla? > Co przeszkadza polskiemu "ukladowi" uruchomic dawne kontakty, znajomosci, czy > nawet wywrrzec nacisk na jakiegos bylego czy obecnego tajnego wspolpracownika? A jak myslisz, ile takich pojedynczych osob z "polskiego ukladu" wchodzi w gre? Czy "uruchamianie dawnych kontaktow" (albo nawet nacisk) jest albo moze byc kiedys zakazane? Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Niemcom..... 05.12.06, 05:32 jak wskazuje historia nigdy nie bylo po drodze z polskim patriotyzmem.Kazdy sposob na likwidowanie tego co polskie byl w historii dobry.Kiedys byly to wywolywane przez ten kraj wojny,masakry ludnosci,obozy.Dzisiaj inne sposoby.A co najciekawsze-Niemcy znajduja w Polsce klakierow.Zreszta oni zawsze podpierali sie piata kolumna w naszym kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
tilow3 Dlaczego Niemcy widza to, czego spora większosc 05.12.06, 05:44 Polakow zobaczyc nie potrafi? przeciez rzecz jest oczywista i Kaczynscy chcac niechcac stali sie smieszni....Moze seksu im brak? ten podobno rozladowuje napiecia i stres.... (vide wiecznie szczesliwy wicepremier z samoobrony) Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Dlaczego Niemcy widza to, czego spora większo 05.12.06, 05:52 Przed chwila pisalem o folksdojczaach.Mylilem sie? Nie. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: tilow3 05.12.06, 15:20 tilow3 napisał: > Polakow zobaczyc nie potrafi? przeciez rzecz jest oczywista i Kaczynscy chcac > niechcac stali sie smieszni....Moze seksu im brak? ten podobno rozladowuje > napiecia i stres.... (vide wiecznie szczesliwy wicepremier z samoobrony) Dzieki takim czerwonym eurofolksdojczom jak ty (a mamy ich pelno - szczegolnie bryluje tu SLD i PO!!!) kraj nasz od 1989 r. jest w stanie konwulsji. A gdy ktos - mam tu na mysli Kaczynskich,chce cos dobrego zrobic, to cale gangi eurofolksdojczow takich jak ty zaczynaja wyc, ze dzieje sie cos zlego. Potem prosza Tageszeitung lub inna szwaska czy eurokolchozowa gadzinowke aby osmieszala nasz rzad lub, jak to uczynil Geremek,Walesa czy nasi europoslowie, publicznie szkaluja Polske do nienieckich szmatlawcow! Tak to obecnie przed naszymi oczyma Targowica przezywa swoja druga mlodosc!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ivulspirit Re: "Tageszeitung": kolejna satyra o kartoflach 05.12.06, 06:05 znowu będzie sraczka Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 "Tageszeitung": kolejna satyra o kartoflach 05.12.06, 06:25 Dwoch Niemcow czyta Tageszeitung".Satyra o kartoflach-mowi jeden. -A gdzie to nam do smiechu-odpowiada drugi-Polacy rozwijaja sie w tempie 5 procent a MY? -Co prawda to prawda-dorzucil pierwszy-a nam przyjdzie jesc lety kartoflane. Odpowiedz Link Zgłoś
fy47 "Tageszeitung": kolejna satyra o kartoflach 05.12.06, 06:52 GW moglaby podac linki do oryginalnych wiadomosci szczegolnie do tego w jezyku polskim. Duzo prawdy (sama prawda?) i nie ma sie z czego smiac! Odpowiedz Link Zgłoś
fy47 "Tageszeitung": kolejna satyra o kartoflach 05.12.06, 06:57 Lechu, juz niczego nie mozesz. I nie mogles! Odpusc sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
fallusik Re: "Tageszeitung": kolejna satyra o kartoflach 05.12.06, 09:36 Powinni zamieszczać takie artykuły o waszych matkach, ojcach, braciach itp. Ciekawe jak wtedy byście reagowali buraki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
azeta7 Kartofelsupe 05.12.06, 09:58 Niech lepiej z pKaczynskim jedzie min Fatyga i dopilnuje żeby na obiad nie było kartofelsupe! Odpowiedz Link Zgłoś
ojdyrydy Re:tylko modlitwa dziewica Kierdziolka 05.12.06, 12:08 Oni w nas kartoflami a my w nich modlitwa dziewica (Kierdziolka) i tak nie zrozumieja!... Odpowiedz Link Zgłoś
lestek35 "Tageszeitung": kolejna satyra o kartoflach 05.12.06, 10:26 Ponawiam: Uwaga, szukam dokładnego adresu do kanclerz Merkel i agencji tageszeitung!!!Chciałbym im wysłać reprodukcje HOŁDU PRUSKIEGO i Bitwy pod Grunwaldem Matejki 1525 i 1410 roku. Niech sobie przypomną szwaby gdzie jest ich miejsce... Nie będzie szwab kartofli plugawił :) :) Na pohybel szwabom i całej V kolumnie, która tak zajadle na tym forum gęga. Ale niech sobie gęga; tylko tyle mogą zrobić... Odpowiedz Link Zgłoś
helmut.berlin Re: "Tageszeitung": kolejna satyra o kartoflach 05.12.06, 11:24 Nie potrafisz sam adresow znalezc sieroto? Mam nadzieje, ze reprodukcje juz wydrukowales w oryginalnym rozmiarze;) Odpowiedz Link Zgłoś
lestek35 Re: "Tageszeitung": kolejna satyra o kartoflach 05.12.06, 11:53 Helmut; znów cie te wiatry (chyba za dużo ciężkostrawnych rzeczy jesz)przywiały na polskie forum? To pytanie nie było skierowane do takich przyłatanych szwabów jak ty, tylko do Polskich bywalców forum. Reprodukcja będzie taka jak być powinna, a wszyscy zainreresowani będą mogli zobaczyć na niej każdy drobiazg, żeby nic nie umknęło ich uwagi i żeby zapamięteli go na przyszłość:) Odpowiedz Link Zgłoś
helmut.berlin Re: "Tageszeitung": kolejna satyra o kartoflach 05.12.06, 11:58 "Polskich" pisze sie mala litera, dziwie sie, ze polscy bywalcy nie zwrocili na to uwagi. Myslalem, ze wysylasz dwie reprodukcje? Odpowiedz Link Zgłoś
lestek35 Re: "Tageszeitung": kolejna satyra o kartoflach 05.12.06, 12:28 Helmut: doceniam twoją czujność, ale "Polskich" było podkreśleniem adresata, a co do reprodukcji, to powinnien być najlepiej jeden arkusz z dwiema reprodukcjami, że by adersaci nie mówili, że im któryś się "sam" zagubił... :) Odpowiedz Link Zgłoś
helmut.berlin Re: "Tageszeitung": kolejna satyra o kartoflach 05.12.06, 12:32 Widze, ze wprowadzasz nowe reguly pisowni, dla mnie to zwykly przymiotnik, pisze sie mala litera. Co do arkuszy to widze, ze nie znasz sie za bardzo na takich rzeczach. Jak chcesz Angeli sprawic prezent to musi byc porzadny, tak przypadkowo wiem, ze ona slyszala o Matejce. Odpowiedz Link Zgłoś
lestek35 Re: "Tageszeitung": kolejna satyra o kartoflach 05.12.06, 20:01 Helmut: jeśli niezbyt wyrażnie zaznaczyłem odrębność i wyjątkowość "polski", to po prostu przepraszam. Powinienem to słowo napisać drukowanymi literami, wtedy wszystko byłoby jasne... Co do przesłania reprodukcji Angeli; to nie znam się na przedrukach, po prostu można coś takiego zlecić paru zaprzyjażnionym firmom, które znam. I to ich głowa, aby było dobrze... A jeśli coś niecoś słyszała o Matejce, to tym lepiej z jej strony. Odpowiedz Link Zgłoś
helmut.berlin Re: "Tageszeitung": kolejna satyra o kartoflach 05.12.06, 22:47 Zamow jej moze pare portretow, tak jak Gerhard dostal od roznych zwyklych ludzi: www.bild.t-online.de/BTO/news/aktuell/2006/10/15/schroeder-portraits/voting-schroeder-gemaelde.html Odpowiedz Link Zgłoś
lestek35 Re: "Tageszeitung": kolejna satyra o kartoflach 06.12.06, 02:14 Helmut; za słabe jak dla mnie, i niezbyt wyraziste. Ponadto mam inne wyobrażenie co do treści przesyłanych obrazów. Czasami trzeba dosadności i tu wydaje się ona całkiem na miejscu, szczególnie jeśli chodzi o tego szmataławca brukowego. Jak znam siebie, to coś wykombinuje i postaram się przesłać te reprodukcje. A adres? Pytanie o adres to zwykła podpucha, bo w obecnych czasach jest to kwestia kilkunastu minut poszukiwań w sieci. Odpowiedz Link Zgłoś
helmut.berlin Re: "Tageszeitung": kolejna satyra o kartoflach 06.12.06, 17:07 No to zycze powodzenia w projekcie, wyslij i zobaczymy jak, jesli wogole, Angela zareaguje. Ale bitwa pod Grunwaldem to stara historia... Odpowiedz Link Zgłoś
eon3 Gdzie są nasi satyrycy? 05.12.06, 18:58 Dlaczego któryś ze zdolnych naszych satyryków nie ośmieszy Merkel? Przecież to równie łatwe jak w przypadku Kaczyńskich. A wiecie dlaczego nie ? Bo: - żadna "poważna" gazeta mu tego nie wydrukuje - do niepoważnej nie napisze bo "poważne' by go bojkotowały do końca życia - naraziłby się na ostracyzm towarzyski "eurooszołomów", kierowany przez germanopiesków. No i zastanówcie się, czy w tym kraju rzeczywiście rządzą Kaczyńscy? Odpowiedz Link Zgłoś
helmut.berlin Re: Gdzie są nasi satyrycy? 05.12.06, 19:19 > Dlaczego któryś ze zdolnych naszych satyryków nie ośmieszy Merkel? Najwidoczniej nie ma takich w Polsce, polska "satyra" jest w powijakach albo dusi sie ciagle we wlasnym sosie. Przepraszam jak kogos, z niewiewdzy obrazilem, ale nie pana chyba Rybinskiego, dla mnie to zaden satyry. Odpowiedz Link Zgłoś
szerszen039 Re: "Tageszeitung": kolejna satyra o kartoflach 06.12.06, 21:08 co za świńska i tchórzliwa gazeta ta "Tageszeitung", krytyki o muslimah to morda w trep, ale o Prezydencie Polski można robić najgorsze żarty, no bo Polacy nie będą robić wybuchów w metrach i autobusach, ubierając na siebie pasy z amunicją, niech się odpie...lą od Prezydenta Polski, trepy niemieckie o betonowych żartach. szerszen. Odpowiedz Link Zgłoś
fy47 "Tageszeitung": kolejna satyra o kartoflach 04.01.07, 21:39 No i szambie plywamy? Do tego dochodzi jeszcze kacze lajno! Tylko pakowac manatki i wiac! Odpowiedz Link Zgłoś