vloczek Trwa maraton pisania listów Amnesty International 09.12.06, 13:26 fajna sprawa. szkoda ze jestem chora bo tez bym poszla. trzymam kciuki za powodzenie akcji Odpowiedz Link Zgłoś
plaszcz Uwolnić umysły słuchaczy Radia Maryja 09.12.06, 13:40 taki mam apel... albo sexapeal :) ...wyzwolić seksualność moherowych beretów Odpowiedz Link Zgłoś
srpnov Chcesz Samoobrony 2? :) 09.12.06, 15:25 Jakby moherowe babcie wyzwoliły swoją seksualność, to Jerzy Robert Nowak nie miałby się jak wysmarkać... i po raz pierwszy współczułbym Rydzykowi. :) Odpowiedz Link Zgłoś
boston65 David Irving... 09.12.06, 14:07 ...siedzi w Austrii za wyrazenie opini na temat spraw sprzed 60 lat, hipokryci z amnesty odmowili pomocy, w koncu im nie zalezy na wolnosci slowa, ale na uprawianiu propagandy i robieniu kasy, niech naiwni pisza listy, Odpowiedz Link Zgłoś
ggryziak Re: David Irving... 09.12.06, 14:50 Niestety należałem do tej lewackiej organizacji... Boston65 ma rację. Tak na prawdę przestali zajmować się prawami człowieka a stają się zapleczem lewicy. AI to de facto skrajnie lewicowa partia polityczna. Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Ojoj, biedne sieroty po hitlerze!! ;o> 09.12.06, 15:30 Nie zapominaj o kilkuset skinach którzy siedzą za swoje przekonania o wyższości białej rasy, ich los także nic nie obchodzi tej "lewackiej organizacji". HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!!! ;oD Odpowiedz Link Zgłoś
srpnov To nie takie proste jakbyś chciał 09.12.06, 15:57 Ja np. też jestem przeciw wyrokowi na Irvinga. A mój dziadek był więźniem KL Auschwitz... Jestem lewakiem, ale zaczyna mnie wku..ać poprawność polityczna. Np. strasznie się wszyscy rzucali np. jak Michalkiewicz miał się dostać do Polskiego Radia. Zrobili z niego Leszka Bubla. A po co? Częśc jego poglądów to bzdury ale część może być ciekawa. I nikomu nie zaszkodzi przemyślenie sobie pomysłów tak z lewej jak i z prawej strony. Bo w obecnej sytuacji każdy pogląd inny niż GW czy TVN jest piętnowany i od razu stajesz się "faszystą". W Anglii podobnie. Wprawdzie istnieje jakiś margines swobody, ale kto ma mi prawo wyznaczać ten margines? Tylko ja sam. Albo cudza wolność... A poprawność polityczna to nowe dogmaty. Odpowiedz Link Zgłoś
trudny99 Re: To nie takie proste jakbyś chciał 10.12.06, 16:21 srpnov napisał: > Jestem lewakiem, ale zaczyna mnie wku..ać poprawność polityczna. Np. strasznie > się wszyscy rzucali np. jak Michalkiewicz miał się dostać do Polskiego Radia. > Zrobili z niego Leszka Bubla. A po co? Częśc jego poglądów to bzdury ale część > może być ciekawa. I nikomu nie zaszkodzi przemyślenie sobie pomysłów tak z > lewej > jak i z prawej strony... Ale to by oznaczało tolerancję ..;( A przecież polskojęzycznym mediom nie o to chodzi ! I dlatego : > każdy pogląd inny niż GW czy TVN > jest piętnowany i od razu stajesz się "faszystą"... Odpowiedz Link Zgłoś
srpnov bez przesady 09.12.06, 15:40 owszem, znałem osoby, które działały zarazem z AI i z ACK (Anarchistycznym Czarnym Krzyżem), czyli byli lewakami. Ale co z tego? Czy ty broniłbyś np. Ulriki Meinhof, gdyby były wątpliwości co do jej winy? Broni się niestety tych, którzy budzą sympatię... A David Irving cóż...poszedł siedzieć poglądy. Jestem przeciw wybielaniu Hitlera, ale PRZEKONANIA to nie powód aby kogokolwiek puszkować. Ale nawet jako poprawni politycznie, czyli niepodejmujący kontrowersyjnych tematów, niech sobie działają... I tak pewnie ich listy pójdą na srajtaśmę ale przynajmniej uda się nagłośnić kontrowersyjne sprawy... Robią to samo, co Wy, pisząc tu o Irvingu. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r David Irving to neonazista 09.12.06, 17:37 boston65 napisał: > ...siedzi w Austrii za wyrazenie opini na temat spraw sprzed 60 lat, hipokryci > z > amnesty odmowili pomocy, w koncu im nie zalezy na wolnosci slowa, ale na > uprawianiu propagandy i robieniu kasy, niech naiwni pisza listy, ************************************ David Irning to neonazista, antysemita i polonofob. Wiezienie jest dla niego jedynym stosownym miejscem. Odpowiedz Link Zgłoś
kwicolek Trwa maraton pisania listów Amnesty International 09.12.06, 14:45 A ja chcę ażeby ich nie wypuścili. Gdzie mam pisać? Odpowiedz Link Zgłoś
pl2512 [...] 09.12.06, 15:05 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
3m05 Nie zapomnijcie wiezniow z Guantanamo 09.12.06, 15:15 1 USA: Ali al-Marri (m) Ali Saleh Kahlah al-Marri, a Qatari national who has been detained in US custody for over four and-a-half years. For the past three years, he has been held without charge or trial, contrary to international law and standards, as an "enemy combatan... 01-Dec-2006 2 Guantánamo: Abdulsalam al-Hela (m) Abdulsalam al-Hela appears to have been abducted by the Egyptian authorities and handed over to US officials. He was a victim of the US practice of rendition and secret detention, being taken from country to country without any recourse to a court, acc... 29-Nov-2006 Odpowiedz Link Zgłoś
kakapete Re: Nie zapomnijcie wiezniow z Guantanamo 09.12.06, 15:31 Jeden z Egiptu, drugi z Kataru. Gdzie zostali ujeci? Jesli w Afganistanie - to dla mnie sprawa jasna, ze sa przetrzymywani. Obcokrajowcy islamisci, jesli tam przebywali czy przebywaja, to nie w charakterze golabkow pokoju. Lepiej ich internowac niz czekac, az wysadza w powietrze giaurow, ale nie tylko. Juz wiele osob zwolniono z Guantanamo co do ktorych miano pewnosc(naiwnosc swieta), ze nie beda juz szkodzic. Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Ciekawe kiedy w końcu tego typu organizacje 09.12.06, 15:28 walczyć będą także o godność ludzi pracy, która jest podstawą człowieka, a mimo to niema żadnej globalnej organizacji która pilnowałaby, aby ludzie godnie zarabiali i pracowali rozsądną liczbę godzin. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Ciekawe kiedy w końcu tego typu organizacje 09.12.06, 17:38 tornson napisał: > walczyć będą także o godność ludzi pracy, ********************************** Do tej walki powołane są związki zawodowe, opłacane przez ludzi pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Są kraje gdzie za założenie związku zawodowego 09.12.06, 19:48 karą jest totalne wykluczenie społeczne (wywalenie z pracy z wilczym biletem), ale tego jakoś nikt nie piętnuje. Odpowiedz Link Zgłoś
neiden Trwa maraton pisania listów Amnesty International 09.12.06, 15:35 chcialbym sie dowiedziec czy w polsce nie ma niewinnych siedzacuch w wiezieniach? czy nie ma jednego politycznego.wsadzonego bez dowodow.czy faktycznie polski system sprawiedliwosci jest bez bledow?czy ktos cos na ten temat wie? Odpowiedz Link Zgłoś
provocateur naiwne jelenie... 09.12.06, 15:38 stają się narzędźmi w "słusznej sprawie". Odpowiedz Link Zgłoś
terence Re: naiwne jelenie... 09.12.06, 19:45 zastanó się lepiej czy Ty nie jesteś jeleniem i czy nie jesteś narzędziem na przykład w niesłusznej sprawie Powiedz co to znaczy, gdy ktoś myśli inaczej I gdy mówi inaczej. Czy to ci nie przeszkadza? Świadomość twoja, jaka jest w tobie Silna i pewna, ale nie na przeszkodzie O tym co tu widzisz możesz myśleć jak chcesz Podoba ci się to, czy ci podoba się? Nie! Kreujesz rzeczywistość na swoje żądanie Lecz uważaj, niech niewolą innym się nie stanie Ludzie są wolnymi, to słychać wkoło A co to za hasło? To jest oszustwo W imię tej idei co pewien czas ponury Ruszają na podboje armie kute w zbroje A ludzie są wolnymi, znów słychać wkoło Co to za hasło? To jest oszustwo Niesione na sztandarach, niesione przez armie Cała Ziemia, ludzie cierpią potwornie Miej świadomość Przecież robisz co chcesz Miej świadomość Czy dobrze chcesz Miej świadomość Możesz robić co chcesz Miej świadomość Że tego bez krzywdy chcesz Zobacz co się dzieje bracie tutaj dookoła Nie zakrywaj bracie swoich oczu rękoma Prawda jest taka: tłumy często chcą krwi W imię miłości, pokoju i wolności Piękne krainy obrócone w ruiny Krew naszych dzieci - to ich są czyny Historia tego świata pełna nienawiści Kreowanej przez zasadę korzyści Ludzie są wolnymi, to słychać wkoło A co to za słowo? To jest oszustwo! Politycy, politycy na górach grzechu Podają sobie ręce w fałszywym uśmiechu Rozkaz is rozkaz. W imię wolności Inwazja na uczucia miłości Buty wojskowe depczą kwiaty Po drogach suną czołgi i armaty Jedna rewolucja niszczy drugą rewolucję Zrozum - to tylko walka instytucji W imię tej walki co pewien czas ponury Ruszają na podboje armie kute w zbroje Tysiące lat temu zaczęło się oszustwo Wielu uwierzyło i się zaprzedało A świadomość twoja niech będzie w tobie Silna i pewna, nie oparta na krzywdzie Miej świadomość Możesz robisz co chcesz Miej świadomość Czy dobrze chcesz Miej świadomość Możesz robić co chcesz Miej świadomość Bez krzywdy chcesz Odpowiedz Link Zgłoś
ablaszczuk6 Trwa maraton pisania listów Amnesty International 09.12.06, 16:13 więźniowie polityczni, cenzura - u nas w Polsce nie jeden polityk tęskni za ich powrotem. To widać, słychać i czuć - weźmy wojnę w Iraku ( tak z brzegu pierwsza lepsza sprawa) jak tu działa cenzura, a moja żona mi mówi chyba Cię za takie pisanie zamkną ( poczekam - może ) lubię czytać listy. Ile kłamstw, zatajeń jest w informacjach o tej wojnie. Jak boimy się kogoś zapytać ile to kosztuje rencistów, emerytów i naszych biednych dzieci ta wojna? Nikt nie podaje tych danych żadne rzekomo " wolne" media, które szczycą się seksem w polityce, ale nie otwierają oczu politykom ( którzy nic oczywiście nie tracą w związku z tą wojną ) dlaczego wydajemy grube miliardy zł na tą bezsensowną wojnę ! Także przydało by się napisać kilka listów do naszych wybranych władz z takimi zapytaniami ! Odpowiedz Link Zgłoś
jankowski1960 Trwa maraton pisania listów Amnesty International 09.12.06, 17:17 protestuje przeciwko bezprawnemu uwiezieniu 5 kubanskich patriotow - antyterorystow siedzacych w amerykanskich wiezieniach Odpowiedz Link Zgłoś
trudny99 Z tej opcji, to niedługo niektórzy 10.12.06, 16:29 będą więżniami bynajmniej nie z powodu sumienia.. ,,Tegoroczny maraton w Polsce poparli więźniowie sumienia z czasów stanu wojennego, w tym Władysław Frasyniuk i Zbigniew Romaszewski.'' Odpowiedz Link Zgłoś
mulla_komar tylko 9-ciu? 09.12.06, 19:37 Na samej tylko Kubie wiezionych jest kilkadziesiat znanych osobistosci a co ze zwyklymi anonimowymi ludzmi. I co da takie pisanie, tylko marnowanie papieru dla uspokojenia wlasnego sumienia. Odpowiedz Link Zgłoś
sigurros Re: tylko 9-ciu? 10.12.06, 16:08 a co ty zrobiles dla poprawienia losu tych ludzi? sens pisania tych listow tkwi w tym , ze anonimowi ludzie przestaja byc anonimowi. nagle ludzie z calego swiata zaczynaja sie interesowac dana osoba i w pewnym momencie jesli chce sie jej cos zrobic , to trzeba wziac pod uwage , ze swiatowa opinia publiczna to zobaczy. duzo latwiej jest represjonowac, torturowac, czy nawet zabijac ludzi o ktorych nikt sie nie upomina. Odpowiedz Link Zgłoś
pixelpainter No to trzeba pisac! www.gs-arts.net 09.12.06, 19:45 No to trzeba pisac! www.gs-arts.net Odpowiedz Link Zgłoś
old.european No a gdzie listy do Busha? 09.12.06, 20:08 Polscy "maratonczycy" dbaja o poprawnosc polityczna. Odpowiedz Link Zgłoś