wicary Duchowni obudzili się z ręką w nocniku- samal uci 16.12.06, 14:32 Jak zwykle krytykują bo okazało się,że nie wpadli wcześniej na ten pomysł i szmal im ucieka stąd taka złość i frustracja. Trudno synu ginekolodzy dusz i tak swoje ci wyrwą- PiSdzielcy pomogą ustawę się spreparuje i b git Odpowiedz Link Zgłoś
wiedzma15 Re: to coś jak ts-tament.pl? 16.12.06, 16:19 tu nikt nie MUSI płacić, jak nie chce, a spróbujcie pochować w realu zmarłego za "Bóg zapłać" pamięć o zmarłych jest potrzebna żywym... Odpowiedz Link Zgłoś
abigail9 Re: to coś jak ts-tament.pl? 16.12.06, 17:31 ale tak samo są jakieś maile zza grobu, chociaż jest też sporo różnic... Odpowiedz Link Zgłoś
igraszka cmentarzysko zwierząt 16.12.06, 16:56 Podoba mi się cmentarz dla zwierząt, tam postawię wirtualny nagrobek moim zwierzakom, przynajmniej będę mogła je odwiedzać kiedy tylko zechcę. Odpowiedz Link Zgłoś
anarchy23 niech krk zalozy wlasna niekomercyjna witryne... 16.12.06, 17:24 niech krk zalozy wlasna niekomercyjna witryne, bez oplat(!), wtedy "problem" komercyjnej konkurencji sie rozwiaze. tak na boku mowiac, to zarabianie na smierci i nieszczesciu innych uwazam troche niesmacznie, ale to nie tylko owa stronka uprawia, ale rowniez wiele wiekszych "organizacji". nooooo zgaduj zadula, o jakiej "oranizacji" pisze????? :-D Odpowiedz Link Zgłoś
lewed Duchowni krytycznie o wirtualnym cmentarzu 16.12.06, 18:03 Księżom cmentarz na ...Księżycu w innej Galaktyce! Odpowiedz Link Zgłoś
wicary Duchowni krytycznie o wirtualnym cmentarzu 16.12.06, 18:06 Trudno się dziwić GINEKOLOGOM DUSZ- to nie oni wpadli na ten pomysł i czują jak im szmal ucieka. Też bym się wku..ł Odpowiedz Link Zgłoś
ksks3 Duchowni krytycznie o wirtualnym cmentarzu 16.12.06, 18:28 Odezwali się bezinteresowni !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
emeryt21 Duchowni krytycznie o wirtualnym cmentarzu 16.12.06, 18:32 Caly problem w tym,ze pomyslodawca pierwszy zrealizowal ten absurdalny projekt,przed duchwnymi.gdyby oni byli pierwsi to bylby to wspanialy,blogoslawiony,popierany i tak wogole cudowny.Zreszta to nic nowego.Takie stronice "pro memoriam" istnieja juz na swiecie,poza zasiegiem kosciola katolickiego. Odpowiedz Link Zgłoś
loki6688 Duchowni krytycznie o wirtualnym cmentarzu 16.12.06, 19:15 kunkurencja sie nie podoba instytucji MAN IN BLACK?bardzo dobrze, czas sie obudzic w 21 wieku, chociaz mam wrazenie,ze u nas wiekszosc spoleczenstwa w sredniowieczu jeszcze zyje Odpowiedz Link Zgłoś
ko2006 Re: Duchowni krytycznie o wirtualnym cmentarzu 16.12.06, 20:48 uwazam ze to swietny pomysl: w ten sposob bede mogla uczcic pamiec moich przyjaciol ktorych prochy zostaly rozrzucone, i bede mogla zapalic znicz dla mojej Babci, ktorej grob jest za oceanem - za daleko zeby ja odwiedzic a gadanie ze pamiec o zmarlych to sprawa zbyt intymna zeby ja upubliczniac- to totalna bzdura. A cmentarze to niby nie sa publiczne??? Kazdy moze sobie wejsc i ogladac groby. Moja swietej pamieci przyjaciolka nie ma grobu bo palant ksiadz nie zgodzil sie pochowac jej na lokalnym cmentarzu. Nawet nie pozwolil wystawic tablicy pamiatkowej. A wiecie dlaczego? Bo za zycia naglosnila w lokalnych gazetach jego machlojki z wycinaniem drzew wokol kosciola i zawlaszczeniem miejscowego muzeum na prywatne potrzeby plebanii. Odpowiedz Link Zgłoś
doopa1 Dlaczego nie można tam nic zobaczyć? 16.12.06, 21:12 Wyświetla mi się brama główna a jak wchodzę w którąkolwiek kategorię "cmentarz taki, taki..." to widzę jedynie przesuwający się mur i latającego motylka i nic więcej. A gdzie groby? Odpowiedz Link Zgłoś
misha69 “nieważne, co o nas mówią, ważne, by mówili” 16.12.06, 22:18 Bez przesady. Nie oszukujmy się, przecież my wszyscy jesteśmy istotami myślącymi i doskonale wiemy na jakim świecie żyjemy, a ten artykuł, przecież to jedna z lepszych form reklamy tego portalu. Jak mówiła Marilyn Monroe “nieważne, co o nas mówią, ważne, by mówili”. Przecież nikt nie inwestuje bezinteresowanie grubych pieniędzy w uruchomienie i utrzymanie takiego portalu. Wystarczy spojrzeć na ten portal - to nie jest "stronka" zrobiona od tak dla przyjemności i zaspokojenia własnych wewnętrznych potrzeb, ale portal którego stworzenie nie kosztowało 10 złotych.. Chyba nikt z nas tak naprawde nie wierzy w wypowiedz "Pałęcki zapewnia, że opłaty są pobierane jedynie po to, żeby utrzymać serwer", a swoją drogą jestem bardzo ciekaw ile z tych popierających pomysł postów pisanych jest przez właściciela i osoby zainteresowane rozreklamowaniem wspomnianego portalu, a przy okazji wypozycjonowaniu go na przeglądarkach. "Nie chcę na tym zarabiać. Prowadzę największy w Polsce portal hotelarski i to jest moje źródło utrzymania, mówi." - skoro właściciel jest tak bezinteresowny, to może przekaże całość z zysków na cel charytatywny??? Odpowiedz Link Zgłoś
misha69 Re: Duchowni krytycznie o wirtualnym cmentarzu 16.12.06, 22:20 Bez przesady. Nie oszukujmy się, przecież my wszyscy jesteśmy istotami myślącymi i doskonale wiemy na jakim świecie żyjemy, a ten artykuł, przecież to jedna z lepszych form reklamy tego portalu. Jak mówiła Marilyn Monroe “nieważne, co o nas mówią, ważne, by mówili”. Przecież nikt nie inwestuje bezinteresowanie grubych pieniędzy w uruchomienie i utrzymanie takiego portalu. Wystarczy spojrzeć na ten portal - to nie jest "stronka" zrobiona od tak dla przyjemności i zaspokojenia własnych wewnętrznych potrzeb, ale portal którego stworzenie nie kosztowało 10 złotych. Chyba nikt z nas tak naprawde nie wierzy w wypowiedz "Pałęcki zapewnia, że opłaty są pobierane jedynie po to, żeby utrzymać serwer", a swoją drogą jestem bardzo ciekaw ile z tych popierających pomysł postów pisanych jest przez właściciela i osoby zainteresowane rozreklamowaniem wspomnianego portalu, a przy okazji wypozycjonowaniu go na przeglądarkach. "Nie chcę na tym zarabiać. Prowadzę największy w Polsce portal hotelarski i to jest moje źródło utrzymania, mówi." - skoro właściciel jest tak bezinteresowny, to może przekaże całość z zysków na cel charytatywny??? Odpowiedz Link Zgłoś
panrysio Duchowni krytycznie o wirtualnym cmentarzu 16.12.06, 22:23 No, ale to nielegalne? Co nie jest zabronione, jest dozwolone! Niech nikt się nie czepia. Duchowni mogą krytykować takie inicjatywy, ale niech podają argumenty. Nie krytykują wirtualnych świeczek, darowizn, intencji mszalnych, to dlaczego to im przeszkadza? A nawet jakby zrobił to tylko dla zysku? No to co? Wolno mu! Odpowiedz Link Zgłoś
misha69 Re: Duchowni krytycznie o wirtualnym cmentarzu 17.12.06, 02:10 Przecież właściciel czyli Pan Pałęcki Dariusz sam powiedział: "Nie chcę na tym zarabiać". No chyba że powiedział tak tylko dlatego żeby dobrze to zabrzmiało w wywiadzie. Odpowiedz Link Zgłoś