Dodaj do ulubionych

Duchowni krytycznie o wirtualnym cmentarzu

• gs-arts.net Kazdy orze jak moze.... 16.12.06, 14:17
    • wicary Duchowni obudzili się z ręką w nocniku- samal uci 16.12.06, 14:32
      Jak zwykle krytykują bo okazało się,że nie wpadli wcześniej na ten pomysł i
      szmal im ucieka stąd taka złość i frustracja. Trudno synu ginekolodzy dusz i tak
      swoje ci wyrwą- PiSdzielcy pomogą ustawę się spreparuje i b git
    • abigail9 to coś jak ts-tament.pl? 16.12.06, 15:06
      chyba?
      • wiedzma15 Re: to coś jak ts-tament.pl? 16.12.06, 16:19
        tu nikt nie MUSI płacić, jak nie chce, a spróbujcie pochować w realu zmarłego za "Bóg zapłać"

pamięć o zmarłych jest potrzebna żywym...
        • abigail9 Re: to coś jak ts-tament.pl? 16.12.06, 17:31
          ale tak samo są jakieś maile zza grobu, chociaż jest też sporo różnic...
    • igraszka cmentarzysko zwierząt 16.12.06, 16:56
      Podoba mi się cmentarz dla zwierząt, tam postawię wirtualny nagrobek moim
      zwierzakom, przynajmniej będę mogła je odwiedzać kiedy tylko zechcę.
    • anarchy23 niech krk zalozy wlasna niekomercyjna witryne... 16.12.06, 17:24
      niech krk zalozy wlasna niekomercyjna witryne, bez oplat(!), wtedy "problem"
      komercyjnej konkurencji sie rozwiaze.

tak na boku mowiac, to zarabianie na smierci i nieszczesciu innych uwazam troche
      niesmacznie, ale to nie tylko owa stronka uprawia, ale rowniez wiele wiekszych
      "organizacji".

nooooo zgaduj zadula, o jakiej "oranizacji" pisze????? :-D
    • lewed Duchowni krytycznie o wirtualnym cmentarzu 16.12.06, 18:03
      Księżom cmentarz na ...Księżycu w innej Galaktyce!
    • wicary Duchowni krytycznie o wirtualnym cmentarzu 16.12.06, 18:06
      Trudno się dziwić GINEKOLOGOM DUSZ- to nie oni wpadli na ten pomysł i czują jak
      im szmal ucieka. Też bym się wku..ł
    • ksks3 Duchowni krytycznie o wirtualnym cmentarzu 16.12.06, 18:28
      Odezwali się bezinteresowni !!!!!!
    • emeryt21 Duchowni krytycznie o wirtualnym cmentarzu 16.12.06, 18:32
      Caly problem w tym,ze pomyslodawca pierwszy zrealizowal ten absurdalny
      projekt,przed duchwnymi.gdyby oni byli pierwsi to bylby to
      wspanialy,blogoslawiony,popierany i tak wogole cudowny.Zreszta to nic
      nowego.Takie stronice "pro memoriam" istnieja juz na swiecie,poza zasiegiem
      kosciola katolickiego.
    • loki6688 Duchowni krytycznie o wirtualnym cmentarzu 16.12.06, 19:15
      kunkurencja sie nie podoba instytucji MAN IN BLACK?bardzo dobrze, czas sie
      obudzic w 21 wieku, chociaz mam wrazenie,ze u nas wiekszosc spoleczenstwa w
      sredniowieczu jeszcze zyje
    • ko2006 Re: Duchowni krytycznie o wirtualnym cmentarzu 16.12.06, 20:48

uwazam ze to swietny pomysl: w ten sposob bede mogla uczcic pamiec moich
      przyjaciol ktorych prochy zostaly rozrzucone, i bede mogla zapalic znicz dla
      mojej Babci, ktorej grob jest za oceanem - za daleko zeby ja odwiedzic

a gadanie ze pamiec o zmarlych to sprawa zbyt intymna zeby ja upubliczniac- to
      totalna bzdura. A cmentarze to niby nie sa publiczne??? Kazdy moze sobie wejsc
      i ogladac groby.

Moja swietej pamieci przyjaciolka nie ma grobu bo palant ksiadz nie zgodzil sie
      pochowac jej na lokalnym cmentarzu. Nawet nie pozwolil wystawic tablicy
      pamiatkowej. A wiecie dlaczego? Bo za zycia naglosnila w lokalnych gazetach
      jego machlojki z wycinaniem drzew wokol kosciola i zawlaszczeniem miejscowego
      muzeum na prywatne potrzeby plebanii.
    • doopa1 Dlaczego nie można tam nic zobaczyć? 16.12.06, 21:12
      Wyświetla mi się brama główna a jak wchodzę w którąkolwiek kategorię "cmentarz
      taki, taki..." to widzę jedynie przesuwający się mur i latającego motylka i nic
      więcej. A gdzie groby?
    • misha69 “nieważne, co o nas mówią, ważne, by mówili” 16.12.06, 22:18
      Bez przesady. Nie oszukujmy się, przecież my wszyscy jesteśmy istotami myślącymi
      i doskonale wiemy na jakim świecie żyjemy, a ten artykuł, przecież to jedna z
      lepszych form reklamy tego portalu. Jak mówiła Marilyn Monroe “nieważne, co o
      nas mówią, ważne, by mówili”. Przecież nikt nie inwestuje bezinteresowanie
      grubych pieniędzy w uruchomienie i utrzymanie takiego portalu. Wystarczy
      spojrzeć na ten portal - to nie jest "stronka" zrobiona od tak dla przyjemności
      i zaspokojenia własnych wewnętrznych potrzeb, ale portal którego stworzenie nie
      kosztowało 10 złotych.. Chyba nikt z nas tak naprawde nie wierzy w wypowiedz
      "Pałęcki zapewnia, że opłaty są pobierane jedynie po to, żeby utrzymać serwer",
      a swoją drogą jestem bardzo ciekaw ile z tych popierających pomysł postów
      pisanych jest przez właściciela i osoby zainteresowane rozreklamowaniem
      wspomnianego portalu, a przy okazji wypozycjonowaniu go na przeglądarkach.
      "Nie chcę na tym zarabiać. Prowadzę największy w Polsce portal hotelarski i to
      jest moje źródło utrzymania, mówi." - skoro właściciel jest tak bezinteresowny,
      to może przekaże całość z zysków na cel charytatywny???
    • misha69 Re: Duchowni krytycznie o wirtualnym cmentarzu 16.12.06, 22:20

Bez przesady. Nie oszukujmy się, przecież my wszyscy jesteśmy istotami myślącymi
      i doskonale wiemy na jakim świecie żyjemy, a ten artykuł, przecież to jedna z
      lepszych form reklamy tego portalu. Jak mówiła Marilyn Monroe “nieważne, co o
      nas mówią, ważne, by mówili”. Przecież nikt nie inwestuje bezinteresowanie
      grubych pieniędzy w uruchomienie i utrzymanie takiego portalu. Wystarczy
      spojrzeć na ten portal - to nie jest "stronka" zrobiona od tak dla przyjemności
      i zaspokojenia własnych wewnętrznych potrzeb, ale portal którego stworzenie nie
      kosztowało 10 złotych. Chyba nikt z nas tak naprawde nie wierzy w wypowiedz
      "Pałęcki zapewnia, że opłaty są pobierane jedynie po to, żeby utrzymać serwer",
      a swoją drogą jestem bardzo ciekaw ile z tych popierających pomysł postów
      pisanych jest przez właściciela i osoby zainteresowane rozreklamowaniem
      wspomnianego portalu, a przy okazji wypozycjonowaniu go na przeglądarkach.
      "Nie chcę na tym zarabiać. Prowadzę największy w Polsce portal hotelarski i to
      jest moje źródło utrzymania, mówi." - skoro właściciel jest tak bezinteresowny,
      to może przekaże całość z zysków na cel charytatywny???
    • panrysio Duchowni krytycznie o wirtualnym cmentarzu 16.12.06, 22:23
      No, ale to nielegalne? Co nie jest zabronione, jest dozwolone! Niech nikt się
      nie czepia. Duchowni mogą krytykować takie inicjatywy, ale niech podają
      argumenty. Nie krytykują wirtualnych świeczek, darowizn, intencji mszalnych, to
      dlaczego to im przeszkadza?

A nawet jakby zrobił to tylko dla zysku? No to co? Wolno mu!
      • misha69 Re: Duchowni krytycznie o wirtualnym cmentarzu 17.12.06, 02:10
        Przecież właściciel czyli Pan Pałęcki Dariusz sam powiedział: "Nie chcę na tym
        zarabiać". No chyba że powiedział tak tylko dlatego żeby dobrze to zabrzmiało w
        wywiadzie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka