kelowna 20.12.06, 07:10 Tylko w Polsce, mozesz dokonywac przestepstw i zyskiwac popularnosc. Wystarczy tylko powiedziec, ze to prowokacja przez uklad albo PO. Glupota ludzie nie zna granic. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kelowna Sondaż "Gazety": Samoobronie rośnie mimo afery 20.12.06, 07:12 Tylko w Polsce mozesz dokanac przestepstwa i zyskiwac na popularnosci. Wystarczy tylko wykrzyczec, ze to prowokacja zorganizowana przez uklad albo PO. Glupota rodakow nie zna granic. Odpowiedz Link Zgłoś
witaschek Jesli oskarza sie kretacz w rodzaju Gazety, 20.12.06, 07:15 to zyskujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
zupa_wolowa Jak ma nie rosnąć, skoro chłopy takie jurne? 20.12.06, 08:22 Patrz i dziw się: Orgie Samoobrony Odpowiedz Link Zgłoś
exxtremum Clintonowi i Mitterandowi też rosło... 20.12.06, 09:18 Tak to już jest - Mitterand, Clinton i wielu innych zamieszanych w seksafery, a mimo to bardzo popularnych - mimo zakłamania Clintona, czy też jawnej korupcji Mitteranda, którego kochanka wraz z córką żyły w luksusowym mieszkaniu w centrum Paryża na koszt podatników - ale Francuzi i tak wspominają go z nostalgią... Odpowiedz Link Zgłoś
uii Glosy z LPR przeszly na Samoobrone 20.12.06, 10:24 LPR stracil 3 proc, Samoobrona zyskala 4, czyli w sumie nic sie nie zmienilo. Tym partiom zostal juz chyba tylko zatwardzialy elektorat. Odpowiedz Link Zgłoś
dobrasekta Nie zamach "Stanu" -> To zamach Stana Tymińskiego! 20.12.06, 10:53 Stan Tymiński vel Rzeźnik z Filipin zaatakował za pomocą swych masońsko-cyklistowsko-judaistyczno-discordiańskich układów z mafijno-illuminacką gazetą wyborczą prowadzoną przez szatana w swej własnej osobie ( Jak wiadomo Stan ma bardzo dobre połączenie telepatyczne ze wszystkimi adwersarzami niebios na tym świecie ). Szeregowi-układowi politycy PO już dawno przebąkiwali iż "nie ma Szatana nad Stana" a teraz gdy powstaje IV Wszechrzeczpospolita SkrajnoKatolicka - znów zapluty wąż podnosi swój wulgarny łeb z kozimi rogami. Świece w pentagramie już płoną by wezwać TegoKtóregoImieniaSięNieWymawia a przerażający cthulthu zjada dziewice by zaskarbić sobie wdzięczność TegoKtóryNadejdzie. Andrzej Lepper walczy z układem sił nieczystych gdyż on jest jedynym sprawiedliwym nad narodami zdemoralizowanego świata. ...tak po krótce opisać można fabułę powstającej w pośpiechu książki o zamachu stanu pisanej przez Jędrka. --------------- www.moherfucker.com i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
inquisition Chopom siem podoba jak se prezes z babami radzi 21.12.06, 12:18 Tak by wynikało... ___ Następnym razem: wszyscy.na.wybory.patrz.pl/ ! Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Jakby GW siedziała cicho Lepper miałby góra 5% 20.12.06, 08:02 a tak .... No i sprawdziło się dowcipne powiedzenie pracowników GW - jak kogoś krytykujemy wzrastają mu sondaże jak popieramy - spadają. Cóż PAnie Michnik może Pan tylko pozazdrościć Rydzykowi, bo Pana socjotechnika jakaś kiepska, zbyt czytelna dla ludzi i nie łapią się na Pana "afery"... Odpowiedz Link Zgłoś
rowan_bean Re: Jakby GW siedziała cicho Lepper miałby góra 5 20.12.06, 08:24 Chciałbym tylko dodać, że "palestrina 2005" to czołowy idiota UE, co oczywiście nie przeszkadza być myślicielem. To dokładnie wiadomo, ze idioci wyobrażają sobie "Bóg wie co" o sobie. Musiałem to napisać bo nie mogę już czytać idiotycznych postów tego lizusa kaczych kuprów! Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Bardzo "merytoryczna" wypowiedź 20.12.06, 08:31 świadczaca o "inteligencji" lewaków... W większości lewactwo na forum nie używa argumentów tylko obraża. Wiadomo że powiedzieć - ty idioto itd. nie trzeba zbytniej inteligencji, a żeby zbić moje merytoryczne argumenty ( w tym wypadku akurat cytuję wypowiedź w TV jednego z redaktorów GW) trzeba inteligencji. Odpowiedz Link Zgłoś
elephant_tusk Re: Bardzo "merytoryczna" wypowiedź 20.12.06, 08:49 Mam podobne odczucia. I odnośnie poziomu intelektualnego większości (nie wszystkich) zwolenników opcji lewicowo-liberalnych, do których niszowa "Gazeta Wyborcza" stara się docierać ze swoją indoktrynacją, jak i co do skuteczności propagandowej GW. O ile wśród niszowych czytelników wszystkie tzw. "fakty prasowe" kreowane przez GW spotykają się z bezrefleksyjnym entuzjazmem, o tyle wśród ludzi nieufnych wobec pisma pana Michnika (a jest ich coraz więcej), stają się czymś w rodzaju antyprawdy. Homini mendaci, etiamsi vera dicit, nemo credit. Można strawestować dawne powiedzenie o Agencji TASS: Kiedyś baśnie zaczynały się "za górami, za lasami, za siedmioma rzekami", a obecnie - "jak podaje Gazeta Wyborcza". Odpowiedz Link Zgłoś
wazelina2005 Kolejna prowokacja przeciw Koalicji 20.12.06, 09:35 inspirowana przez Eurokratów, rewanzystów z berlina i wiadome siły Odpowiedz Link Zgłoś
sabala_1 Re: Bardzo "merytoryczna" wypowiedź 20.12.06, 09:49 Mądrze piszesz, a ja mimo wszystko będę powtarzał: "kacze g...a muszą być zniszczone z jedną starą pijaczką na czele o ksywce z kruchty - półlitra Zyta". Odpowiedz Link Zgłoś
m_16 Re: Bardzo "merytoryczna" wypowiedź 20.12.06, 10:14 TAA, gdzie ty widzisz tą niszowość?? WEdlug ciebie to chyba tylko "Fakt" nie jest niszowy. Moje gratulacje, aleś sobie autorytet wybrał. Odpowiedz Link Zgłoś
mojboze Re: Bardzo "merytoryczna" wypowiedź 20.12.06, 16:27 Mam podobne odczucia. I odnośnie poziomu intelektualnego większości (nie > wszystkich) zwolenników opcji lewicowo-liberalnych, do których niszowa "Gazeta > Wyborcza" stara się docierać ze swoją indoktrynacją, jak i co do skuteczności > propagandowej GW. > > O ile wśród niszowych czytelników wszystkie tzw. "fakty prasowe" kreowane przez > > GW spotykają się z bezrefleksyjnym entuzjazmem, o tyle wśród ludzi nieufnych > wobec pisma pana Michnika (a jest ich coraz więcej), stają się czymś w rodzaju > antyprawdy. Homini mendaci, etiamsi vera dicit, nemo credit. GW-niszowa gazeta? Chłopcze, inteligentni czytelnicy GW nie dyskutują z prowokatorami (bo Ci są żałośni), ani z tymi od manii prześladowczej (bo tym współczujemy). Dla mnie nie istnieją żadne merytoryczne argumenty, które mogłyby przekonać kogokolwiek do popierania koalicji, nieistotne czy popiera ją GW czy nie. POza tym nie wystarczy sentencja z Aurea dicta, żeby ktoś zaczął Cię uważać za mądrego. Po prostu nie istnieją inteligentni i uczciwi wyborcy LPR lub So. Koniec dyskusji. > Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit6 [...] 20.12.06, 10:02 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit6 Cenzura Oszczerstwa a S_a_m_o_o_b_r_o_n_a 10% 20.12.06, 10:44 Ogłupianie społeczeństwa widać nastręcza trudności. Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: Cenzura Oszczerstwa a S_a_m_o_o_b_r_o_n_a 10 20.12.06, 11:40 Samoobronie cos rosnie??? Chyba tym buhajom w spodniach. Jolka, wiesz cos na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś
krawiec6661 Re: Jesli oskarza sie kretacz w rodzaju Gazety, 20.12.06, 10:07 Nie, to pokazuje jaki jest elektorat SO. To takie same czereśniaki, którym imponuje, że ktoś robi skoki na boki, ni potrafi się poprawnie wysłowić i myśli tylko o tym jak nie zostać oderwanym od koryta! Zaradny chłop i jurny, więcej nie potrzeba aby reprezentować polskiego wieśniaka. Odpowiedz Link Zgłoś
uii Nie docierasz do prawdy albo nie chcesz dotrzec 20.12.06, 10:35 Wyszla sprawa z ojcostwem Lyzwinskiego - zachecona kobita przez poparcie prasowe stwierdzila ze ojcem jest Lyzwinski, co zostalo na drodze badan naukowych obalone. A cala reszta to niestety tylko spekulacje kobiet, ktorych moralnosc jest jeszcze bardziej watpliwa niz reszty samoobrony. Tu chodzi o to ze posel samoobrony zostal nieslusznie oskarzony, a nie ze komus, jak go nazwales 'wiesniakowi' imponuje jurnosc. Odpowiedz Link Zgłoś
gorzkaherbata Re: Jesli oskarza sie kretacz w rodzaju Gazety, 20.12.06, 12:05 Chory kraj Odpowiedz Link Zgłoś
wyksztalcony_z_samoobrony Samoobrona - partia ludzi bezpruderyjnych, 20.12.06, 07:28 a nie bigotów. Silna Samoobrona to zapora przed klerofaszyzmem. Odpowiedz Link Zgłoś
wyksztalcony_z_samoobrony Samoobrona 20.12.06, 07:33 to partia osób wyzwolonych,które lubią sex,tak jak koń owies. Silna Samoobrona obroni nas przed nowym średniowieczem. Odpowiedz Link Zgłoś
123zly wyślij żonę lub córkę na asystentkę Łyżwy 20.12.06, 07:37 tam ja wyedukują Odpowiedz Link Zgłoś
romano33 Re: Samoobrona 20.12.06, 11:33 wyksztalcony_z_samoobrony napisał: > to partia osób wyzwolonych,które lubią sex,tak jak koń owies. > Silna Samoobrona obroni nas przed nowym średniowieczem. Byłoby dziwne gdybym usłyszał od Ciebie, ze nie lubisz seksu ;) Byłbyś nienormalny . Odpowiedz Link Zgłoś
m_16 Re: Samoobrona - partia ludzi bezpruderyjnych, 20.12.06, 10:16 ZAraz, ale wy włsnie współpracujecie z tym klerofszyzmem (PIS , LPR). Taka z was zapora, że pożal się boże. Odpowiedz Link Zgłoś
abstracto Ledwo mulat wrócił z Częstochowy 20.12.06, 11:36 a tu takie teskty? wyksztalcony_z_samoobrony napisał: > a nie bigotów. > Silna Samoobrona to zapora przed klerofaszyzmem. Odpowiedz Link Zgłoś
winstonwolf Sondaż "Gazety": Samoobronie rośnie mimo afery 20.12.06, 07:24 Mimo afery? To wlasnie dlatego. Narod,tak jak zona Lyzwinskiego cieszy sie,ze ma w parlamencie takich jurnych chlopow! Polowa gimnazjalistek chcialaby zajsc w ciaze ze Stasiem! A zreszta i tak za wszystkim stoi BAKOMA i zydomasoneria. Odpowiedz Link Zgłoś
galba Hmmm, nawet Gazeta W. nie jest w stanie... 20.12.06, 07:37 ... dobrać takiej próbki "badanych" żeby PiS nie cieszył się szerokim poparciem społecznym. Odpowiedz Link Zgłoś
jardo-g Re: Hmmm, nawet Gazeta W. nie jest w stanie... 20.12.06, 07:49 tak - ale jak fajnie spada poparcie całej koalicji ;-). Pis przejmuje zjada przystawki ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
tales1 GW nie jest w stanie nic zrobić poza ośmieszaniem 20.12.06, 08:10 się i innych! Próbki "losowe" w redakcji GW już nie chcą wypełniać ankiet, bo im wstyd! o grupie trzymającej sondaże pisze GPolska: www.gazetapolska.pl/?module=content&lead_id=1682 Odpowiedz Link Zgłoś
jardo-g Re: GW nie jest w stanie nic zrobić poza ośmiesza 20.12.06, 08:33 gazeta polska? - to ten brukowiec? Odpowiedz Link Zgłoś
tales1 Re: GW nie jest w stanie nic zrobić poza ośmiesza 20.12.06, 09:05 Tak, dla lewaków to ten brukowiec, który ... ujawnił ich agenta Subotićia w TVN Odpowiedz Link Zgłoś
elephant_tusk Re: GW nie jest w stanie nic zrobić poza ośmiesza 20.12.06, 09:16 Proponuję przeczytać ten artykuł - jest ciekawy i pouczający. W przeciwieństwie do Ciebie ja czytam jednak artykuły w prasie, z której linią polityczną się nie zgadzam. To tylko dzieci i ludzie kiepsko myślący uważają, że jeżeli kto.ś myśli inaczej niż oni, jest głupi z definicji. Przeczytaj artykuł i sam oceń, czy jest brukowy, czy jednak nie zawiera sporo prawdy. Odpowiedz Link Zgłoś
jardo-g Re: GW nie jest w stanie nic zrobić poza ośmiesza 20.12.06, 09:32 nie gniewaj się - kiedyś próbowałem, ale nie dało się przebrnąć przez ten bełkot. Odpowiedz Link Zgłoś
tales1 Re: GW nie jest w stanie nic zrobić poza ośmiesza 20.12.06, 10:02 Przecież te teksty nie są trudne! Może nie pozwalają ci możliwości intelektualne? Fakt, w pewnym wieku to jest nie do przeskoczenia! Odpowiedz Link Zgłoś
jardo-g Re: GW nie jest w stanie nic zrobić poza ośmiesza 20.12.06, 12:08 na pewno mnie przerastają. Tak samo jak wizje Jarosława K. Odpowiedz Link Zgłoś
romano33 Re: GW nie jest w stanie nic zrobić poza ośmiesza 20.12.06, 12:10 jardo-g napisał: > na pewno mnie przerastają. Tak samo jak wizje Jarosława K. To współczuje Tobie małej inteligencji ;) Odpowiedz Link Zgłoś
romano33 Re: GW nie jest w stanie nic zrobić poza ośmiesza 20.12.06, 11:36 Bo te sondaze okłamuja ludzi w Polsce. Przykładem sa własnie wybory prezydenckie i parlametarne. Odpowiedz Link Zgłoś
jjr44 galbuś, przeczytaj sobie i spróbuj zrozumieć 20.12.06, 08:36 ty galba to niewykształcony w pewnych kwestiach jesteś to ci wytłumaczę bo pracowałem w firmie badawczej. Sondaże wyborcze i takie akcyjne badania dla gazet to jest margines zleceń. kase dostaje sie za badania rynku. nawet nie wyobrażasz sobie ile to kosztuje. Badania preferencji wyborczych to tylko prestiż. Jak wyjdą źle to cios w wiarygodnośc firmy. Zapewniam cię ze żaden statystyk czy badacz w trosce o swoją przepraszam dupę i przyszłość zawodową nie bedzie fałszował takich badań. bo i po co? przecież to i tak wyjdzie. A GW zleca te badania i dostaje tylko ich wyniki. Pisanie "sondaż GW" jest semantycznym nadużyciem jakby to w pis powiedzieli. to jest sondaż PBS, CBOS, OBOP czy jakiejśtam innej firmy a nie żaden sondaż GW. GW nie dostaje nawet surowych danych więc nie moze sobie tych tabelek sama wyliczyć. Nie ma z czego. Respondenci są anonimowi i takimi pozostaną - żadna firma badawcza nie może podać danych badanych osób. No to tyle. Detale sobie przeczytaj w dowolnej ksiazce na temat robienia badań. Dużo tych książek jest. Wtedy może zrozumiesz czemu sondaże różnią się miedzy sobą, co to jest poziom ufności, błąd statystyczny i przestaniesz tworzyć teorie spiskowe (no tu już oczywiście zabrnąłem za daleko - na tyle dobrego nie liczę). Odpowiedz Link Zgłoś
haen1950 Re: galbuś, przeczytaj sobie i spróbuj zrozumieć 20.12.06, 08:43 jjr44 napisał: > ty galba to niewykształcony w pewnych kwestiach jesteś to ci wytłumaczę bo > pracowałem w firmie badawczej. Sondaże wyborcze i takie akcyjne badania dla > gazet to jest margines zleceń. kase dostaje sie za badania rynku. nawet nie > wyobrażasz sobie ile to kosztuje. Badania preferencji wyborczych to tylko > prestiż. Jak wyjdą źle to cios w wiarygodnośc firmy. Zapewniam cię ze żaden > statystyk czy badacz w trosce o swoją przepraszam dupę i przyszłość zawodową > nie bedzie fałszował takich badań. bo i po co? przecież to i tak wyjdzie. > A GW zleca te badania i dostaje tylko ich wyniki. Pisanie "sondaż GW" jest > semantycznym nadużyciem jakby to w pis powiedzieli. to jest sondaż PBS, CBOS, > OBOP czy jakiejśtam innej firmy a nie żaden sondaż GW. GW nie dostaje nawet > surowych danych więc nie moze sobie tych tabelek sama wyliczyć. Nie ma z czego. > > Respondenci są anonimowi i takimi pozostaną - żadna firma badawcza nie może > podać danych badanych osób. > No to tyle. Detale sobie przeczytaj w dowolnej ksiazce na temat robienia badań. > > Dużo tych książek jest. Wtedy może zrozumiesz czemu sondaże różnią się miedzy > sobą, co to jest poziom ufności, błąd statystyczny i przestaniesz tworzyć > teorie spiskowe (no tu już oczywiście zabrnąłem za daleko - na tyle dobrego nie > > liczę). Mam dwa pytania, jak często zmienia się próbkę badawczą? Czy dostosowuje się ją do wyniku wyborów? Odpowiedz Link Zgłoś
jjr44 Re: galbuś, przeczytaj sobie i spróbuj zrozumieć 20.12.06, 09:07 Wszystko zależy od metodologii przyjętej przez firmę. Nie wiem jak jest w konkretnych przypadkach. Obstawiałbym że losuja z pesela. Wątpię żeby powtarzali badania na tych samych próbach, prawie na pewno tak nie jest. Generalnie zauwaz że rzadko podaje się detale badania: liczebność próby sposób losowania próby stopień realizacji badania błąd i istotnośc statystyczna. Odpowiedz Link Zgłoś
trzy.14 Rozsądna wypowiedź 20.12.06, 12:10 > Generalnie zauwaz że rzadko podaje się detale badania: > liczebność próby > sposób losowania próby > stopień realizacji badania > błąd i istotnośc statystyczna. I to jest sedno sprawy - odchylenie statystyczne dla idealnej próbki 1000-osobowej i wyniku 8% to pewnie ponad 1% a moze i 2%. Więc jedyne, co naprwdę można powiedzieć w tej chwili, to to, że preferencje wyborcze sympatyków SO nie uległy zmianie. To, czy afera miała jakieś znaczenie, będzie widać w skali miesięcy. Odpowiedz Link Zgłoś
jjr44 Re: Rozsądna wypowiedź 20.12.06, 18:16 ok. 1,75% przy wiarygodności 0.95 - pewnie sa jakieś zmiany ale ja bym nie demonizował. z dziennikarzami tak często: przygotowywalem jakieś informacje tabele, mówiłem co i jak a potem słysze w radio: na podstawie badan firmy X możemy powiedzieć że... 9 i tu durna interpretacja tabelek z których nic takiego ie wynikało co sie panu dziennikarzowi śni. i ja nie mam poczucia że to z jakichś spisków wynika ale z niedouczenia: nieznajomośc procentów, wykresów i relacji między liczbami to ciągle w naszym społeczeństwie nagradzana cnota. roman ją utrwali i słowa aktywistów lpr: 'w UE będziemy parobkami' się spełnią. Odpowiedz Link Zgłoś
jjr44 Re: galbuś, przeczytaj sobie i spróbuj zrozumieć 20.12.06, 09:11 Nie doczytałem. próbę losuje sie tak żeby odbijała strukturę badanej populacji np. nie losuje sie tylko ludzi z miasta albo tylko ze wsi. dba sie też o zachowanie odpowiednich odsetków płci i wieku. Odpowiedz Link Zgłoś
ryyys Re: Hmmm, nawet Gazeta W. nie jest w stanie... 20.12.06, 08:45 galba napisał: > ... dobrać takiej próbki "badanych" żeby PiS nie cieszył się szerokim poparciem > > społecznym. > Galba, ty pewnie uważasz, jak Lepper, że to zamach stanu przygotowany przez GW. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Chłopaki chca mieć posłuszne asystentki, a jedynie 20.12.06, 07:54 w tej partii legalnie to mozna robić, no trzeba o nie dbać wtedy sa lojalne Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Ludzie widzą żałosne wypociny Michnika 20.12.06, 08:00 na temat Leppera, widzą że Aneta K. kłamała w sprawie ojcostwa, wiedzą że GW z prostytutki która zarabiała 4,5 tys. miesięcznie robi biedną ofiarę i myślą - ktoś tu nas robi w konia. A jak jeszcze ukaże się książka Leppera o zamachu stanu ??? Coś mi się wydaje że wśród prostych ludzi to może być hit jak będzie dobrze napisana. Brawo Gazeto !!!!! Może dzieki Tobie Lepperek już niedługo przekroczy 10% poparcia zabierając głosy SLD... Już Lepperek był na dnie ale Ty Gazeto mu pomogłaś wrócic na pierwszy plan - ludzie współczują ofiarom nagonki medialnej. A PiS - mimo Twoich oskarżeń i wściekłych artykułów tak naprawdę dalej idzie łeb w łeb z PO w granicach błędu sondażu... Odpowiedz Link Zgłoś
popelina2005 palestrina2005...czołowy kretyn UE ! 20.12.06, 10:01 uwaga!.. można go spotkać , jak leży na chodniku... Kto w niego wdepnie, upaprze sobie buty !!! Odpowiedz Link Zgłoś
bogda35 Re: Ludzie widzą żałosne wypociny Michnika 20.12.06, 14:17 i to jest własnie polska mentalność.Problemem nie jest kondycja moralna pani Anety,ale fakt że polityk zatrudnia kurwę w swoim biurze,korzysta z jej usług xa nasze pieniądze.Nie rozumiesz tego?to jestes akurat na poziomie Lepera,który tez nie widzi nic nistosownego że nie płaci kary sądowej i ściaga mu ją komornik (wicepremierowi !) lub że jego córeczka bierze stypendium premiera (tatuś biedak) Odpowiedz Link Zgłoś
hoolik Ostatnio coś wam kiepsko wychodzi pranie mózgów 20.12.06, 08:04 więc od razu odbija się to w sondażach. Odpowiedz Link Zgłoś
tales1 Sondaż GW?Poczytajcie o grupie trzymającej sondaże 20.12.06, 08:06 Polecam świetny ale i porażający artykuł o powiązaniach biznesowych, rodzinnych, ideologicznych naszych sondażowni (PBS, CBOS, OBOP, GfkPolonia)! PORAŻAJĄCE!!! www.gazetapolska.pl/?module=content&lead_id=1682 Tylko przeczytajcie uważnie i do końca!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jjr44 Re: Sondaż GW?Poczytajcie o grupie trzymającej so 20.12.06, 08:57 talesik, to nie jest porażające, to jest głupie. Pracowałem w tych firmach. nawet niektórych ludzi o których w GP pisza znam. widziałem jak się robi takie badania. nawet dziś mogę zadzwonić i zapytac znajomych czy fałszowali sondaże. Postukali by się w czoło. Szczególnie fajne kawałki o smgkrc. cytowanie gościa z Estymatora - tez fajne. rozbawiło mnie to do łez. tak to mały jasio z GP wyobraża sobie sondaże wyborcze i firmy badawcze. przez pryzmat życiorysów. Nie dziwi mnie to: kontakty z dziennikarzami zawsze były bardzo frustrujące. Generalnie w Polsce ludzie mają nikłe pojęcie jak wyniki badan interpretować... No i najłatwiej powiedziec że tata kruszewski był be to całe smg do niczego. Odpowiedz Link Zgłoś
tales1 Re: Sondaż GW?Poczytajcie o grupie trzymającej so 20.12.06, 09:10 Chyba przeczytałeś zbyt "Wybiórczo", nie sądzisz? Powiedziałem, przeczytaj do końca i zwróć uwagę na nazwiska i powiązania, he, he! Dla ciebie życiorysy się nie liczą? Fajnie, w Stanach z taką przeszłością to byś mlecz na prarii wcinał, a nie w ośrodkach sondażowych pracował! Piszesz: "Generalnie w Polsce ludzie mają nikłe pojęcie jak wyniki badan interpretować..." - i tu się mylisz, i to bardzo - ludzie wbrew wynikom sondaży zinterpretowali je po swojemu: logicznie i rozsądnie - PO/SLD przerżnęły wybory! Odpowiedz Link Zgłoś
jjr44 Re: Sondaż GW?Poczytajcie o grupie trzymającej so 20.12.06, 09:20 tales, ja to mówie z pozycji człowieka który przetwarzał i przeliczał dane do badań. to ja musiałbym te dane fałszowac albo gdyby ktoś inny je sfałszował to ja bym to wiedział - taka prawda. Ludziom z GfK na pewno wstyd za te wybory i ktoś miał na pewno z teo powodu nieprzyjemności ale tłumaczenie że zrobili taki bład bo tata kogośtam był kimś tam jest śmieszne. Odpowiedz Link Zgłoś
siedzeipisze Re: Sondaż GW?Poczytajcie o grupie trzymającej so 20.12.06, 10:01 to dlaczego sondażownia mająca najlepsze wyniki od 8 lat czyli PGB jest unikana, a Twoi pupile (niezależnie dlaczego się "pomylili") nadal są na świeczniku, gdzie w każdym innym kraju musieliby po takich kompromitacjach po prostu przestać istnieć?? hmmm Może dyrektor do spraw programowych TVN Ci odpowie... Odpowiedz Link Zgłoś
jjr44 Re: Sondaż GW?Poczytajcie o grupie trzymającej so 20.12.06, 11:53 Przede wszystkim nie emocjonuj sie tak: to nie sa moi pupile tylko zwykłe komercyjne firmy. Nie mam do nich stosunku emocjonalnego. Fakt PBG miała w tym roku najlepsze wyniki. czy to oznacza że jest najlepszą firmą badawczą? Czy to oznacza że następne sondaże wyborcze będzie miała równie udane? Oczywiście nie wiem ale ja bym na to nie stawial. ostatnio pracowałem w dziale badań dużej firmy i nie zaryzykowałbym współpracy z PBG gdybym miał zrobić normalne badania marketingowe. to oczywiście moje subiektywne zdania ale zauwaz że ja z tego żyję i pomyłka może w najlepszym przypadku kosztowac premię a w najgorszym utratę pracy. PBG to dla mnie czysty hazard. Odpowiedz Link Zgłoś
tales1 Re: Sondaż GW?Poczytajcie o grupie trzymającej so 20.12.06, 10:08 Widać pracujesz na małych obrotach, albo zajmujesz w "firmie" miejsce, które nie pozwala na zdobycie informacji o szerszym zakresie - jesteś ew. byłeś zwykłym "odcinkowcem". A tutaj masz błąd CBOSu i Fundacji Batorego o korupcji w PiS - to się nazywa rzetelność, co? www.gazetawyborcza.pl/1,75478,3627357.html I nie bądź już naiwnt, albo takiego nie udawaj, bo to nie przystoi! Odpowiedz Link Zgłoś
jjr44 Re: Sondaż GW?Poczytajcie o grupie trzymającej so 20.12.06, 11:45 tales, ja już teraz nie pracuję w tym biznesie ale mam sporo znajomych pracujących i jako badacze i jako ankieterzy i nawet znam jakiś ludzi z zarządu w tych firmach któe wymieniłeś. Nie sądze żebym cię przekonał ale napiszę jeszcze raz: Gfk, obop (tak naprawdę tns obop), smg to są komercyjne firmy zarabiajace na badaniach marketingowych. Badania preferencji wyborczych to margines ich działalności. Samo posądzenie że robią nierzetelne badania może ich kosztowac duże pieniądze bo stracą kontrakty. (Były juz takie przypadki - mogłbym wymienic konkretne firmy). Uwierz mi że naprawde nawet gdyby prezes przyszedl i kazał fałszować badanie to byłoby to cholernie trudne do zrobienia. Cały proces jest ustawiony tak żeby była maksymalna kontrola - to jest w przypadku badan marketingowych konieczne (wiesz ile kosztuje wprowadzenie produktu na rynek? a wiesz ile kosztuje pomyłka w akiej sytuacji?). Tego nie dałoby sie utrzymać w tajemnicy, bo tego nie zrobi jedna osoba. No bo jak to chcesz robić? na poziomie kwestionariuszy? rozmów telefonicznych? A jak dane już są wprowadzone to co statystyk/badacz będzei recznie poprawiał zbiór? same wyniki sfałszuje ktoś inny? to badacz musiałby o tym wiedzieć. "CBOS jest niezależną fundacją dotowaną z budżetu państwa. W myśl ustawy jest kontrolowany przez premiera, a w radzie fundacji (ciało opiniotwórcze) zasiadają m.in. przedstawiciele rządu, prezydenta oraz marszałków Sejmu i Senatu." z artykułu. Oni sie zwyczajnie walnęli w wyliczeniach i musieli do tego przyznać. w pomyłki wierzę bo widziałem ich sporo. Falszerstwa też widziałem (jak firma nie ma stałych ankieterów i bierze studentów to często zdarza sie że ci studenci fałszuja kwestionariusze bo nie chce im sie ludzi szukac). ja nie jestem naiwny, ja po prostu mam pojęcie o tym jak takie firmy działają. to ty jesteś naiwny wierzac w jakieś spiski, zydów i masonów. Acha i jeszcze jedno: jak słysze że różnica w wyniku sondażu między dwoma kandydatqami jest jak 49.5 do 50.5 przy 900 osobowej próbie i komentarz: znaczna przewaga drugiego kandydata to nie wiem czy się śmiać czy płakać. bład wynikający z liczebności próby jest taki że nic nie można powiedziec. a gdzie błąd wynikający z doboru próby, gdzie błąd wynikający z realizacji badania ... i dużo jeszcze innych. Sondaże są użyteczne jak wiesz jak z nich korzystać, większośc dziennikarzy, polityków a co tam powiedzieć zwykłych ludzi nie ma o tym pojęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
tales1 Na liście najgorszych inwestycji Agora na 12miejsc 20.12.06, 08:19 u! W ujęciu rocznym! Oto potwierdzenie! gospodarka.gazeta.pl/gielda/7,49596.html?t=y Przy zainwestowaniu 1000 zł -strata 420 zł!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tales1 powtarzasz się zgodnik1/tles01-mała inwencja 20.12.06, 10:16 i jeszcze mniej inteligencji! Jak leci nerwusie komuszy? stare "łacińskie"mówi, Homo hominitales1 gej est? Wiadomości więcej z tego forum autor: zgodnik1 2006-05-16 16:53:23 Homo homini palestrina2005 gejus est ? Wiadomości więcej z tego forum autor: tles01 2006-12-11 12:55:37 Homo homini palestrina2005 gejus est ????? Wiadomości więcej z tego forum autor: tles01 2006-12-11 09:49:37 Homo homini tales1 gejus est ?... Wiadomości więcej z tego forum autor: tles01 2006-12-11 10:14:56 Homo homini palestrina2005{galba} gejus est ? zboczony fiut.. Wiadomości więcej z tego forum autor: tles01 2006-12-11 11:57:29 Homo homini palestrina2005{galba} gejus est ????? Wiadomości więcej z tego forum autor: tles01 2006-12-11 09:51:05 Odpowiedz Link Zgłoś
krawiec6661 Re: Na liście najgorszych inwestycji Agora na 12m 20.12.06, 10:11 Co się dziwić, w kraju gdzie zamiast budoać drogi myśli sie o intronizacji Jezusa na króla? Odpowiedz Link Zgłoś
co.ty.powiesz Świńtuchy!!! 20.12.06, 08:14 "Samoobronie rośnie..." Jakby nie rosło, to nie byłoby seksafery, bo żadna z panienek 100%-dostęnych, występujących w tym serialu, nie zainteresowałaby się śpiochem! Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy35 Re: Sondaż "Gazety": Samoobronie rośnie mimo afer 20.12.06, 08:16 Tez tak uwazam wiekszosc z PO sa zamieszani w jakies afery i zyskuje w sondazach!! Dziwne !!! Jak mozna popierac Po !! Golym okiem widac ze to partia dziala przeciw Polsce i Polakom! Odpowiedz Link Zgłoś
wlodwoz Sondaż "Gazety": Samoobronie rośnie mimo afery 20.12.06, 08:16 Całkiem niedawno, jakiś bonza kościelny wzywał: Niech każdy głosuje na swego! No to mamy. Czarny - na czarnego. Przestępca - na przestępcę. Głupi - na głupiego. Mądry na mądrego. Dlatego odsetek posłów mądrych i uczciwych jest tak bliski zera! Odpowiedz Link Zgłoś
grisza14 Szefostwo GW prowadzi brudna kampanie 20.12.06, 08:26 ktora zaswinia spoleczenstwo.Czy nie mozna dac sobie siana przynajmniej przed Swietami Bozego Narodzenia? To znaczy, przepraszam; przed Swietami Sezonu? Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Wynik, ze glupota tego narodu nie zna granic.... 20.12.06, 08:35 tylko tak dalej a bedzie jeszcze weselej, religia na maturze, Jezus Krolem Polski, nowe granice z Niemcami, "wolny Seks" w oborach.... Odpowiedz Link Zgłoś
ryyys Koalicja - MOC, czyli to, co lubimy 20.12.06, 08:42 M (motłoch, czyli Samoobrona), O (oszołomy, czyli LPR i RMaryja), C (cynicy, czyli PiS Kaczyńskich), to koalicja, która rządzi Polską przy ciągłym poparciu dla PiSu (trzon koalicji) w granicach 30%. Widocznie na to zasługujemy. Odpowiedz Link Zgłoś
romano33 Re: Koalicja - MOC, czyli to, co lubimy 20.12.06, 11:48 ryyys napisał: > M (motłoch, czyli Samoobrona), O (oszołomy, czyli LPR i RMaryja), C (cynicy, > czyli PiS Kaczyńskich), to koalicja, która rządzi Polską przy ciągłym poparciu > dla PiSu (trzon koalicji) w granicach 30%. > Widocznie na to zasługujemy. Uszanuj demokrację i wiekszość. Nie potrafisz ? To dlaczego mają Ciebie szanować ? Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Bedzie roslo....................... 20.12.06, 09:18 tak dlugo jak Michnikowi sie nie podniesie Odpowiedz Link Zgłoś
seret2 Proste - jak przewidywałem to reakcja moheru 20.12.06, 09:31 na pielgrzymkę Ondraszka do Częstochowy. Teraz powinien się zaprodukować drąc mordę na klęczkach śpiewajac kolendy. Było by znowu ze 3-4 procent. Odpowiedz Link Zgłoś
zmuzbi Sondaż "Gazety": Samoobronie rośnie mimo afery 20.12.06, 09:31 To nic dziwnego.Wszystkie męty z całego kraju,widząc co się dzieje w Samoobronie,widzą możliwość spokojnego rozwoju. Odpowiedz Link Zgłoś
sabala_1 Re: Sondaż "Gazety": Samoobronie rośnie mimo afer 20.12.06, 09:42 Zupełnie jak w czasach KLD, gdy rządzili różni lewandowscy, olechowscy, a następnie kwaśniaki i inna hołota Odpowiedz Link Zgłoś
sabala_1 Sondaż "Gazety": Samoobronie rośnie mimo afery 20.12.06, 09:33 Zwód wisielca ? Odpowiedz Link Zgłoś
azeta7 Jeszcze rośnie? CO? 20.12.06, 09:35 Myślałem, że im wszystko opadło ale to chłopy, ich to nakręca więc im rośnie. Jak urośnie to znowu gdzieś umoczą! Odpowiedz Link Zgłoś
romano33 Re: Jeszcze rośnie? CO? 20.12.06, 11:50 azeta7 napisał: > Myślałem, że im wszystko opadło ale to chłopy, ich to nakręca więc im rośnie. > Jak urośnie to znowu gdzieś umoczą! Oj widzę, ze im zazdrościsz ;) Brak seksu zmniejsza kreatywność ;) Odpowiedz Link Zgłoś
dudala76 Rzygać mi się chce 20.12.06, 09:40 Wzrost poparcia dla tych ćwierćinteligentów jest wynikiem społecznego przyzwolenia na molestowanie, chlanie, omijanie prawa. I dzieje się to w kraju na 95% katolickim. Kraju, co to ma Papieża Jana Pawła w swoim dorobku. Czysta obłuda. Już widzę, co będzie się działo po pasterce. Zapijaczone, wąsate ryje leczyć będą kaca. Smutnych Świąt życzę wszystkim popierającym świnię leppera i jego stado. Odpowiedz Link Zgłoś
romano33 Re: Rzygać mi się chce 20.12.06, 11:51 dudala76 napisał: > Wzrost poparcia dla tych ćwierćinteligentów jest wynikiem społecznego > przyzwolenia na molestowanie, chlanie, omijanie prawa. A krzyczałeś tak kiedy SO byli w koalicji z SLD w 2002 r ? Odpowiedz Link Zgłoś
rudy_rudolf komu rośnie...temu spadnie 20.12.06, 09:50 mam nadzieje, że idoci popierających idiotów z samoobrony przejrzą wkrótce na oczy ciekawy pomysł gwiazdkowy na www.asiaq.pl Odpowiedz Link Zgłoś
romano33 Re: komu rośnie...temu spadnie 20.12.06, 11:53 rudy_rudolf napisał: > mam nadzieje, że idoci popierających idiotów z samoobrony przejrzą wkrótce na o > czy Ja juz przejrzałem na oczy te brudne i milionowe afery w III RP. Moralność III RP sięgnęło DNA. Odpowiedz Link Zgłoś
siedzeipisze wszystko na ten temat 20.12.06, 09:53 www.gazetapolska.pl/?module=content&lead_id=1682 Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
myslacyszaryczlowiek1 Re: wszystko na ten temat 20.12.06, 11:06 Bardzo dobry artykuł który wiele wyjaśnia. Odpowiedz Link Zgłoś
pw2221 a ile spadło gazecie wyborczej po tej sexaferze ? 20.12.06, 10:04 ... bardzo prosimy o opublikowanie liczby sprzedanych gazet ! ha, ha Odpowiedz Link Zgłoś
zgodnik1 pw 2221.. wejdz na strone giełdową, zobacz !!! 20.12.06, 10:10 jak Gazecie rośnie...Agora ma sie coraz lepiej !... A tak nawiasem mówiąc, ... Masz żal do gazety, że pisze prawde,że nie fałszuje sondaży????? Odpowiedz Link Zgłoś
the.bill1 Jerzy Urban proponował Waltera z TVN 20.12.06, 10:15 W 1983 r. rzecznik rządu Jerzy Urban proponował utworzenie nowego pionu do czarnej propagandy. Czołową rolę miał w nim odegrać Mariusz Walter, późniejszy współtwórca ITI Propaganda - czym była w czasach PRL, wie każdy, kto wtedy żył i działał w opozycji. Jak zauważa Grzegorz Majchrzak z IPN, Komitet Helsiński uznał, że pełniła ona funkcję represyjną. Czołową postacią propagandy był, szczególnie od momentu powstania "Solidarności", Jerzy Urban. Od chwili wybuchu stanu wojennego do takich działań włączono też wojsko i Ministerstwo Spraw Wewnętrznych. W lutym 1983 r. Urban zaproponował utworzenie w resorcie gen. Czesława Kiszczaka specjalnego pionu służby propagandowej, który miał się zająć głównie programowaniem i realizacją "czarnej propagandy". Wśród trzech propagandzistów zaproponowanych MSW przez Urbana znalazł się Mariusz Walter, dziś członek rady nadzorczej TVN.(...) www.radiomaryja.pl/artykuly.php?id=7111 Odpowiedz Link Zgłoś
romano33 To dlatego nazwał czerwoną malpą? 20.12.06, 12:03 No właśnie to dlatego Prezydent Kaczyński nazwał dziennikarkę Panią Rosińską TVN24 czerwoną małpą ???? Kto mi wyjasni co się dzieje w ogóle w mediach i środkach masowego przekazu ? Odpowiedz Link Zgłoś