cesarz_fufu jakbym był posłem w sejmie 20.12.06, 14:34 To zrobiłbym rzeczy następujące: -codziennie leżałbym godzinami krzyżem na środku sali parlamentarnej tak aby wszyscy widzieli -wywiesiłbym obraz Matki Boskiej Parlamentarnej i ogłosił go cudownym. -nadałbym status Sanktuarium Maryjnego dla sali obrad i pilnował aby każdy kto wchodzi żegnał się pod krzyżem. -w czasie obrad odmawiałbym różaniec i śpiewał nabożne pieśni, i to głośno. Tak by zagłuszyć niekatolickich posłów gdy mówić chcą. -w czasie obrad hałasowałbym głośno nastawionym Radiem Maryja, a sambym miał w uszach watę. Odpowiedz Link Zgłoś
amoremio Re: Biskupi: Niech posłowie nie wtrącają się do t 20.12.06, 14:38 Nawet w Teheranie, Kabulu i Islamabadzie by nie wpadli na tak c-i-u-l-n-i-e-t-y pomysl. Takich "polityków" zakopaliby do mrowiska albo kazali wychlostac albo skamieniowac. Odpowiedz Link Zgłoś
ksks3 Biskupi: Niech posłowie nie wtrącają się do teg.. 20.12.06, 14:39 Jak w sejmie zaczyna cuchnąć to posłowie zacznają stawiać zasłone dymną, tym razem z religii Odpowiedz Link Zgłoś
broler Re: Juz nie wiedzą co robic za nasze pieniądze 20.12.06, 14:51 Ale jaja.Przeciez ten caly polski rzad jest tak popier...ny ze czlowiek nie wie czy smiac sie czy tez plakac.Ludzie z glodu umieraja,z nedzy odbieraja sobie zycie a te > C I U L E < chca Jezusa oglosic krolem polski.Za boga juz sobie obrali JP2,krolowa jest Marysia a teraz oooooooo Jesuuuuuuuuuuuuuu! Jezus teraz z pewnoscia spiewa sobie: Ludu moj ludu . . . . . . Czy ten kraj bedzie kiedys normalny?Czy w koncu polacy obudza sie z tego pieprzonego kabaretu i rozgonia tych wiesniakow w pisdu,na Bialorus tam dostana w dupe albo do Putina i na sybir. Odpowiedz Link Zgłoś
grayling Biskupi: Niech posłowie nie wtrącają się do teg.. 20.12.06, 14:44 kiedyś już mnie obwołali ++stop++ wyszło kiepsko ++stop++ walcie się ++stop++ tylko przetelegrafujcie nazwiska tych czterdziestu sześciu ++stop++ jezus Odpowiedz Link Zgłoś
tersta w Polsce żyją nie tylko sami katolicy, pomimo... 20.12.06, 14:44 ze zmuszają nas do finansowania swoich religijnych fanaberii, jak budowa świątyn i finansowanie lekcji religii katolickiej dla swoich dzieci. Katolicy - wstyd!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty9936 posłuchajcie co mówi Chrystus 20.12.06, 14:45 zanim będziecie pisać bzdury na forum poczytajcie co mówi Jezus w objawieniach do Orędowniczki Serca Pana Jezusa Rozalii Celak: "Ja chcę niepodzielnie panować w sercach ludzkich. Proś o przyspieszenie Mego panowania w duszach przez Intronizację" - powiedział Pan do Rozalii Celak , a kiedy innym razem ukazał się jej w postaci Ecce Homo, rzekł: "Popatrz, jaki ból zadają Mi grzechy; te rany są zadane przez grzechy zmysłowe: korona cierniowa za pychę, zarozumiałość, bunt przeciw Bogu; dalej wzgarda i inne grzechy. Nie ma dusz, które by Mnie kochały i pocieszały. Dziecko, Maria Małgorzata dała poznać światu Moje Serce, wy zaś kształtujcie dusze na modłę Mojego Serca. Intronizacja to nie jest tylko formułka zewnętrzna, ale ona ma się odbyć w każdej duszy. W tej sprawie trzeba dużo cierpieć, trzeba całkowicie być ofiarą; tak, będziecie wiele cierpieć dla Intronizacji." Odpowiedz Link Zgłoś
ksks3 Re: posłuchajcie co mówi Chrystus 20.12.06, 14:48 qwerty9936 napisała: > zanim będziecie pisać bzdury na forum poczytajcie co mówi Jezus w objawieniach > do Orędowniczki Serca Pana Jezusa Rozalii Celak: "Ja chcę niepodzielnie panować > > w sercach ludzkich. Proś o przyspieszenie Mego panowania w duszach przez > Intronizację" - powiedział Pan do Rozalii Celak , a kiedy innym razem ukazał > się jej w postaci Ecce Homo, rzekł: > > "Popatrz, jaki ból zadają Mi grzechy; te rany są zadane przez grzechy zmysłowe: > > korona cierniowa za pychę, zarozumiałość, bunt przeciw Bogu; dalej wzgarda i > inne grzechy. Nie ma dusz, które by Mnie kochały i pocieszały. Dziecko, Maria > Małgorzata dała poznać światu Moje Serce, wy zaś kształtujcie dusze na modłę > Mojego Serca. Intronizacja to nie jest tylko formułka zewnętrzna, ale ona ma > się odbyć w każdej duszy. W tej sprawie trzeba dużo cierpieć, trzeba całkowicie > > być ofiarą; tak, będziecie wiele cierpieć dla Intronizacji." >.. Ja się chyba oflaguje !!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zydram Re: posłuchajcie co mówi Chrystus 01.01.07, 12:51 Odnowa moralna narodu dokonać się to może przez głębokie zrozumienie i dokonanie Koronacji Chrystusa na Króla Polski, który przyszedł by służyć aż do umycia nóg starcom. Królowanie polega na służeniu nawet tym najbiedniejszym. Zwyciężyć możesz w wyborach, jeżeli będziesz umiał jak Chrystus służyć. Odpowiedz Link Zgłoś
grayling Re: posłuchajcie co mówi Chrystus 20.12.06, 14:52 Po pierwsze: lubię pisać bzdury na forum. Po drugie: kto leczył Rozalię Celak i z jakim skutkiem? Po trzecie: dlaczego niby miałbym "całkowicie być ofiarą i wiele cierpieć dla intronizacji"? Co to ma być? Oda Do Masochizmu? Odpowiedz Link Zgłoś
robert.zimnicki Re: posłuchajcie co mówi Chrystus 20.12.06, 16:01 grayling napisała: > Po pierwsze: lubię pisać bzdury na forum. > Po drugie: kto leczył Rozalię Celak i z jakim skutkiem? > Po trzecie: dlaczego niby miałbym "całkowicie być ofiarą i wiele cierpieć dla > intronizacji"? Co to ma być? Oda Do Masochizmu? tak, cieszmy sie ze wogole zyjemy, bo jakic cep wymyslil swiat, wynalazl czlowieka (wiedzac jakie ma wady) i wymaga, zeby mu skladano holdy to jakas paranoja, na szczescie protestantyzm i buddyzm maja troche lzej cale te religie powinny byc zakazane, bo bije z nich, ze swiat istnieje tylko po to, zeby czcic jakies bostwo (ktore ma zanizone poczucie wartosci osobistej i za modlitwe sklonne jest zrobic porzadek na swiecie, co jest przeciez jego psim obowiazkiem - jesli jest ta "dobra" strona) Odpowiedz Link Zgłoś
amoremio Re: Biskupi: Niech posłowie nie wtrącają się do t 20.12.06, 14:46 A tak z innej, bardziej praktycznej, beczki: Jak J.Chr. ma byc królem Polski, to musi byc obywatelem. Trzebaby by temu "Zydkowi" przedtem dac polski paszport. Na jakiej podstawie prawnej ? Czy bedzie w Sejmie za tym wiekszosc ? Czy oddalby przedtem izraelski i watykanski paszport ? Czy moze byc jednoczesnie królem innych krajów ? Czy wyznawcy innych religii w Polsce nie beda jego podwladnymi ? A co jak np. niemieccy Turcy zdecyduja, ze Alllllah jest >>cesarzem<< Niemiec ? Nie chce kpic z religijnego tematu, ale przeciez ci "politycy" i ich "pomysly", to jedna wielka PARODIA ! Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty9936 Re: najpierw trzeba poczytać aby wiedzieć ,że ... 20.12.06, 15:04 Istotą intronizacji jest publiczne uznanie władzy Serca Jezusa nad daną społecznością. Nie chodzi o nadanie Chrystusowi godności królewskiej, bowiem jest On Królem niezależnie od woli człowieka, lecz o wprowadzenie Go jako Króla do naszego życia. Powinno to być potwierdzone uroczystym umieszczeniem obrazu Serca Jezusowego w wyróżnionym miejscu. Do tradycji intronizacji nawiązuje dziś Ojciec Święty Jan Paweł II, który często powtarza: "Uratujcie rodzinę" i wzywa do budowania w rodzinie cywilizacji miłości. Poprzezintronizację rodzina staje się "Kościołem domowym". Odpowiedz Link Zgłoś
mniammniam3 Re: najpierw trzeba poczytać aby wiedzieć ,że ... 21.12.06, 14:03 qwerty9936 napisała: > Istotą intronizacji jest publiczne uznanie władzy Serca Jezusa nad daną > społecznością. Nie chodzi o nadanie Chrystusowi godności królewskiej, bowiem > jest On Królem niezależnie od woli człowieka, lecz o wprowadzenie Go jako Króla > > do naszego życia. Powinno to być potwierdzone uroczystym umieszczeniem obrazu > Serca Jezusowego w wyróżnionym miejscu. Do tradycji intronizacji nawiązuje dziś > > Ojciec Święty Jan Paweł II, który często powtarza: "Uratujcie rodzinę" i wzywa > do budowania w rodzinie cywilizacji miłości. Poprzezintronizację rodzina staje > się "Kościołem domowym". Świeta racja, ale nie tedy droga. Umieszczanie obrazów nic nie da jesli ludzie sami z siebie się nie zmienią. Tak jak nic nie dało wieszanie Krzyża w Sejmie. W cieniu tego symbolu odbywaja sie festiwale głupoty i nienawiści. To już jest szczyt obłudy, żeby ta zbieranina poselskiej hołoty (bo tak mozna nazwac obecnych "przedstawicieli" społeczeństwa) nadużywała imienia Jezusa dla własnych politycznych celów. Rzygać się chce. Odpowiedz Link Zgłoś
tersta w 97 Krzaklewski usiłował przeforsować intronizacj 20.12.06, 14:48 Chrystusa Króla. Głupota! Odpowiedz Link Zgłoś
histerykmaturzysta Jezus Królem, Kaczyńscy namiestnikami... 20.12.06, 14:51 Biskupi widzą, że wiara i Kościół ośmieszyłby się takimi zapisami prawnymi. A posłowie biją rekordy w służalczości wobec Kościoła Rzymsko-Katolickiego i są bardziej klerykalni, niż część kleru. Fanatyzm góruje. Prawdziwi, a nie tylko deklaratywni chrześcijanie - a takich jest bardzo niewielu wśród polskich elit politycznych - powinni troszczyć się o to, aby Jezus znalazł się w sercach Polaków, a nie w zapisach prawa stanowionego. Tego typu religianctwo może tylko zniechęcić dużo osób do wiary religijnej, a więc nadgorliwi posłowie prawicy klerykalnej wyświadczają swemu kultowi "niedźwiedzią przysługę". To jest mieszanie porządku religijnego z państwowym, a tym samym cofanie się do średniowiecza. Ogłaszonie Chrystusa królem Polski równałoby się z twierdzeniem, że najwyższa władza rządzi z nadania boskiego, a głowa państwa jest namiestnikiem Boga, jak w wiekach średnich. Stąd tylko krok do sakralizacji i absolutyzacji władzy. To byłoby także utrwalanie tendencyjnego mitu o Polsce, jako przedmurzu chrześcijaństwa. Wystarczy spojrzeć na sytuację w kraju - wczoraj i dziś - aby pozbyć się złudzeń, co do rzekomo wyjątkowo wysokich standardów moralnych wśród Polaków... Nasi politycy bardzo dużo mówią o chrześcijaństwie i moralności, prześcigają się w peanach ku czci papieża, natomiast ich czyny odbiegają od głoszonych deklaracji. Polska w praktyce jest niestety zaściankiem, a nie przedmurzem Europy. Ktoś kiedyś powiedział - "Królestwo moje nie jest z tego świata"... Odpowiedz Link Zgłoś
megasceptyk Brawo Biskup. 20.12.06, 14:52 W końcu biskup w przeciwieństwie do osłów ma poważne wykształcenie. A te poselskie nieboraki z przypadku? Ja bym ich traktował jak lekko opóźnione szympansy. Odpowiedz Link Zgłoś
fyrlok Re: Biskupi: Niech posłowie nie wtrącają się do t 20.12.06, 14:54 Nie mam nic przeciwko temu Panu z dalekiego Bliskiego Wschodu, ale ci smieszni panowie, to jakas mi zupelnie OBCA SEKTA...... Odpowiedz Link Zgłoś
kliczorek Re: Biskupi: Niech posłowie nie wtrącają się do t 20.12.06, 14:55 O nie! Znowu mnie Żydy z III RP okłamały, ucząc w szkole, że Mieszko był królem Polski. Dzięki Bogu Pan Roman wychowa patriotycznie przyszłe pokolenia w prawdzie. Na zachodzie lepiej przyjął by się Kartofel jako król Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
maciej500111 Biskupi: Niech posłowie nie wtrącają się do teg.. 20.12.06, 14:57 A CO Z KRÓLEM MACIUSIEM I Pierwszym Królem Polski po II Wojnie Swiaowej (myślę o tej 1939-1945). Odpowiedz Link Zgłoś
ksmx Jezus był chorym psychicznie biednym Żydem! 20.12.06, 15:00 Przecież religia i kościół to średniowieczne zwyczaje. Dzisiaj mamy kosmologię i nauki przyrodnicze. Człowiek pochodzi od małpy a Jezus był chorym psychicznie biednym człowiekiem. Odpowiedz Link Zgłoś
aberdeen Nie obrazaj mnie 20.12.06, 15:01 Dystans mozesz miec, ale nie musisz obrazac wierzacych. Odpowiedz Link Zgłoś
ksmx Mam to gdzieś 20.12.06, 15:08 Wyrażam tylko swoją opinię. Szczerze mówiąc to ja czuję się obrażany niewiarygodną wprost obłudą ludzi wierzących: "w niedzielę chodzę do kościoła, kupuję rozgrzeszenie, a w poniedziałek kradnę samochody". Odpowiedz Link Zgłoś
robert.zimnicki Re: Mam to gdzieś 20.12.06, 16:07 ksmx napisał: > Wyrażam tylko swoją opinię. Szczerze mówiąc to ja czuję się obrażany > niewiarygodną wprost obłudą ludzi wierzących: "w niedzielę chodzę do kościoła, > kupuję rozgrzeszenie, a w poniedziałek kradnę samochody". swieta racja dodajmy takze to, ze caly czas wymagane jest, aby czcic boga - za co? za choroby? walke o byt? rodzenie dzieci dla ktorych nie ma perspektyw (zawodu, mieszkania, celu w zyciu)? ja pier.do.le taka religie i taka wladze - pora to skonczyc albo bedzie dobrze, albo nic nie bedzie jak to mozliwe, ze "nasz wladca" jeszcze nie wykonczyl zla na swiecie??? a moze to jego brat i kumpel (ten od zla)???? a cale to pieprzenie o glodzie na swiecie to tylko wynik rozglosu medialnego i stworce naprawde g. to obchodzi?????? bo gadac to sobie mozna, a naprawde czyny sa wazniejsze (sam to powiedzial w biblii) - i co???? oprocz misjonarzy i krzewienia wiary sila co dobrego sie robi?????????? g.wn o - oto odpowiedz i za co mamy trzymac przy zytciu bandytow i zabojcow, skoro sam powiedziel, ze kiedys wrzuci sie plewy do pieca????? gdzie tu logika????? Odpowiedz Link Zgłoś
rock73 Re: Mam to gdzieś 20.12.06, 16:27 ksmx napisał: > Wyrażam tylko swoją opinię. Szczerze mówiąc to ja czuję się obrażany > niewiarygodną wprost obłudą ludzi wierzących: "w niedzielę chodzę do kościoła, > kupuję rozgrzeszenie, a w poniedziałek kradnę samochody". Tak na oko połowa ludzi w Polsce "w niedzielę chodzi do kościoła". W poniedziałek kradnie samochody chyba drugiej połowie. Z tego by wynikało, że w każdy poniedziałek połowa samochodów w Polsce jest kradziona (nawet gdyby wierzący kradli między sobą, to suma dalej by się zgadzała). To ja jakiś wyjątkowy szczęściarz jestem, skoro jeszcze nikt mi nie ukradł samochodu. A tak serio, dużo znasz takich, co "w niedzielę chodzą do kościoła, kupują rozgrzeszenie, a w poniedziałek kradną samochody"? Może coś wiesz o warunkach rozgrzeszenia? Odpowiedz Link Zgłoś
mannaznieba4 Re: Jezus był chorym psychicznie biednym Żydem! 20.12.06, 22:49 nauki przyrodnicze nie wykazały jego istnienia Odpowiedz Link Zgłoś
cracovian Brawo - Wreszcie jakis dobry pomysl!!! 20.12.06, 15:03 Sw. Maryja krolowa Polski, Jezus krolem, a ich potomkowie to kaczory? Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty9936 nieuki poczytajcie najpierw! 20.12.06, 15:06 Istotą intronizacji jest publiczne uznanie władzy Serca Jezusa nad daną społecznością. Nie chodzi o nadanie Chrystusowi godności królewskiej, bowiem jest On Królem niezależnie od woli człowieka, lecz o wprowadzenie Go jako Króla do naszego życia. Powinno to być potwierdzone uroczystym umieszczeniem obrazu Serca Jezusowego w wyróżnionym miejscu. Do tradycji intronizacji nawiązuje dziś Ojciec Święty Jan Paweł II, który często powtarza: "Uratujcie rodzinę" i wzywa do budowania w rodzinie cywilizacji miłości. Poprzezintronizację rodzina staje się "Kościołem domowym". Odpowiedz Link Zgłoś
cracovian Re: nieuki poczytajcie najpierw! 20.12.06, 15:16 Mozy by tak podatki obnizyc, a nie pie..mi bez sensu sie zajmowac? Chociaz jak obrazy Jezusa juz w publicznych miejscach bede umieszczone to lud swiety np. policji juz nie bedzie potrzebowal, wiec panstwo i podatnicy moga zaoszczedzic - tu sie z Toba zgadzam. Odpowiedz Link Zgłoś
zydram Re: nieuki poczytajcie najpierw! 01.01.07, 12:28 Jednym z programów naprawczych dla całego narodu, jeden jest najważniejszy: odnowa moralna wszystkich grup społecznych – całego Narodu. "Albowiem gniew Boży z nieba objawia się przeciwko wszelkiej bezbożności i nieprawości ludzi, którzy przez nieprawość tłumią prawdę." [Rzym. 1:18] Najpilniejszą i najważniejszą sprawą jest uznanie Chrystusa Królem Polski. „Świadczy o tym Pismo Święte. Gdy naród żydowski znajdował się pod okupacją Rzymu, przyznanie się do rządzenia nim i to w celu wybawienia z niewoli, oznaczało otrzymanie wyroku śmierci. Za słowa, „tak jestem Królem” Chrystus oddał życie. Na pytanie Piłatowi: "Czy ty jesteś Królem Żydowskim? Chrystus odpowiedział: " Tak, Ja nim Jestem."(Ewangelia wg Św. Marka 15,1–19),Mimo grożącej śmierci Jezus przyznał się, że jest Królem tego narodu! Natomiast naród wybrany, nie tylko, że się wyparł Go, jako swojego Króla, ale szydził, nakładając koronę cierniową. Jezus został odrzucony przez swój naród i wyśmiany jako Król przy podburzeniu tłumu przez arcykapłanów. Naród zawinił i ma wielki dług. Wiem, że tak samo by odpowiedział prawdziwie Chrystus: "Tak jestem Królem Polski". Ale naród namówiony tak, jak wtedy przez arcykapłanów, może odrzucić Go. Aby ten sąd Piłata się nie powtórzył!!! Przypomnę słowa Chrystusa: 'A ja, gdy zostanę nad ziemię wywyższony, przyciągnę wszystkich do siebie' (J 12,32) Odpowiedz Link Zgłoś
kali301 Jezus królem Polski 20.12.06, 15:06 Sondaż Gazety Wyborczej Czy Sejm powinien ogłosić Jezusa królem Polski? 91% - Nie - (11919) 9% - Tak - (1210) Wyżej wymienione 91% reprezentuje: globalistów, unionistów, faszystów, nazistów, liberałów, libertynów, socjalistów, mniejszości narodowościowe i seksualne, no i oczywiście wojujących antychrystów (czcicieli szatana) JPII módl się za nami i spraw by wrogowie Jezusa znaleźli się pod pręgierzem Świętego Oficjum w pokutnych włosiennicach. Minimum toleracji dla wrogów narodu polskiego. Prawa Kalego są niepodważalne! www.genpol.com/Poradnik-GenPol-sub24.html Odpowiedz Link Zgłoś
magazynio1 Re: Jezus królem Polski 20.12.06, 15:35 kali301 napisał: > Sondaż Gazety Wyborczej > > Czy Sejm powinien ogłosić Jezusa królem Polski? > > 91% - Nie - (11919) > 9% - Tak - (1210) > > Wyżej wymienione 91% reprezentuje: globalistów, unionistów, faszystów, > nazistów, liberałów, libertynów, socjalistów, mniejszości narodowościowe i > seksualne, no i oczywiście wojujących antychrystów (czcicieli szatana) > > no i Biskupow, ale taka drobnostka z pewnoscia sie nie liczy. To tak jakby ktos sie przejmowal tym, ze Papiez tez by sie na to nigdy nie zgodzil... Rydzykowi trzeba polizac wiec sie lize w dowolny sposob no nie... Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Wesołych Świąt !!!!!! 20.12.06, 15:11 Ponieważ obowiązki zawodowe nie pozwolą mi pisać już na forum w tym tygodniu chiałbym życzyć Wszystkim forumowiczom zdrowych i pogodnych Świąt Bożego Narodzenia. Odezwę się w przyszłym tygodniu. Odpowiedz Link Zgłoś
london13 BRAWO Biskupi !!! 20.12.06, 15:13 w koncu powiew normalnosci.. I kto by pomyslal ze przyjdzie on wlasnie z tej strony?:) Dla mnie - strzal w dziesiatke. Brawo! Odpowiedz Link Zgłoś
utniak11 Biskupi: Niech posłowie nie wtrącają się do teg.. 20.12.06, 15:15 Autorzy projektu uchwały przekonują, że za nadaniem Chrystusowi tytułu Jezusa Króla Polski przemawiają argumenty historyczne i teologiczne. Wyliczają: chrzest Polski, katolicką tradycja kraju i narodu. Przypominają, że w tym roku minęła 350. rocznica tzw. ślubów Jana Kazimierza, kiedy to król w podzięce za ocalenie Częstochowy przed potopem szwedzkim ogłosił Maryję Królową Korony Polski. smieszne! swjm slynie z moralnego zaklamania! niech sie sami zrobią święto..i! taki sejm..... do gorszy niz z okresu liberum veto! Odpowiedz Link Zgłoś
liberau Który z Kaczyńskich zasiądzie po prawicy? 20.12.06, 15:19 no bo niby obaj prawicowi, więc żeby się aby nie pobili przed Królem - znowu zrobiliby Polsce kolejny obciach... Odpowiedz Link Zgłoś
tornado3 Biskupi: Niech posłowie nie wtrącają się do teg.. 20.12.06, 15:21 Matko jedyna, przecież to przechodzi ludzkie pojęcie! Skretynienie posłów przechodzi wszystko, co tylko możliwe. A poza tym ja się nie zgadzam - mnie nikt nie pytał o zdanie! Sylwia Odpowiedz Link Zgłoś
piskoala Biskupi: Niech posłowie nie wtrącają się do t 20.12.06, 15:24 ja tam osłem nie jestem i się wtrącę: nie możemy mieć króla gdyż musiałby on być podporządkowany suwerenowi, jakim jest lud a tenże lud jak tylko zechce to zagłosuje na kogo będzie chciał Odpowiedz Link Zgłoś
trygresson Biskupi: Do niczego nie powinni sie wtracac..... 20.12.06, 15:26 Niech robia to o czym maja pojecie: tucz trzody chlewnej, przekrety zbozowe, ku..kowanie, faszowanie list wyborczych, ci co jeszcze moga niech molestuja. Niechaj tak czynia ta zacna reprezentacja polskigo spoleczenstwa Odpowiedz Link Zgłoś