anwb 22.12.06, 14:26 Wracaja czasy komisarzy. Po komisarzach w szkole, w wojsku - czas na urzedy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
revlis1 Wielkopolscy urzędnicy mają swojego kapelana 22.12.06, 14:37 Idioci.Ostatnio w zachodniej prasie pojawiły się iformacje z Polski, że grupa posłów chce ogłosić Jezusa królem Polski, pod którymi nie ma żadnego komentarza!Taki jest niestety obraz naszego kraju. Przecież jak to czytają normalni ludzie to zapewne mało kto w to wierzy a to jest prawda! Odpowiedz Link Zgłoś
drwal88 Re: Wielkopolscy urzędnicy mają swojego kapelana 22.12.06, 14:58 cos za duzo co z ta polska i balcerowicza chyba ogladasz a ze Dziuba jest beznadziejny wiadomo przeciez nie od dzis, jesli veto wojewodow bedzie stosowane, moge obstawic w ciemno ze nasz wojewoda bedzie liderem w uzywaniu tego uprawnienia Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Swoją drogą to ciekawe, na jakim stanowisku go 22.12.06, 16:12 zatrudnią: specjalisty, dyrektora wydziału...? Pociecha duchowna nie może być za darmochę, bo nie zapewni to jej należytego poziomu... Odpowiedz Link Zgłoś
marmaris_pl homo sovieticus 22.12.06, 17:06 Gdyby to był instruktor jogi to wszyscy bylibyśmy bardziej spokojni i zadowoleni... no cóż homo sovieticus siedzi w nas głęboko... Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Wymienimy homo sovieticusa na homo catholikusa :-) 22.12.06, 17:48 marmaris_pl napisał: > Gdyby to był instruktor jogi to wszyscy bylibyśmy bardziej spokojni i > zadowoleni... no cóż homo sovieticus siedzi w nas głęboko... Odpowiedz Link Zgłoś
baby1 ...i prawo do dwóch mszy dziennie w czasie godzin 22.12.06, 18:11 urzędowania. Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany To święty obowiązek każdego Urzędnika-Katolika! 22.12.06, 18:17 baby1 napisała: > urzędowania. Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Taki kapelan będzie pilnował, aby bojaźń Boża 22.12.06, 15:04 powodowała urzędnikiem rozpatrującym wnioski o przekazanie na rzecz Kościoła, (Matki Naszej) różnych wartościowych działek czy budynków... Odpowiedz Link Zgłoś
wanda43 Re: Cos jak "oficer polityczny" za komuny 22.12.06, 17:37 raczej jak I sykretorz PZPR. Czy u nas kuźwa bedzie kiedys normalnie? Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Zadaniem Wielebnego będzie demaskowanie w łonie 22.12.06, 17:57 urzędu elementów nieprawomyślnych (o rodowodzie ubecko-platformersko- lumpenliberalnym) i niedość entuzjastycznym stosunku do Pana Boga. wanda43 napisała: > raczej jak I sykretorz PZPR. > Czy u nas kuźwa bedzie kiedys normalnie? Odpowiedz Link Zgłoś
cefalc TAK jak się wyprowadzisz !! ;) 22.12.06, 18:04 rany facet! przecież kto Ci do chol**y każe korzystać z kapelana jak ktoś chce to może (a zapewne są tacy), jak nie chce nie musi... nie ma w tym żadnej nietolerancji... przymusu... czego się doszukujesz ?? od tego oni są... od tego oni są :) gorzej jak "rzną" w karty na pieniądze z tacy, a tak to spoko :) jeśli jesteś innego wyznania zawsze możesz się udać do ajatollaha, rabina, czy szamana :) jak nie jestś wierzący to nie musisz (wierzący też przecie nie musi tylko jak czuje potrzebe) ani raczej nie potrzebujez, ale dlaczego brak Ci tolerancyjności ?? czyżby liberalna na wzór europejski tolerancja dla mniejszosći kosztem tolerancji dla więkoszści? Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Urzędnik, który będzie śmiał nie korzystać z 22.12.06, 18:07 pociechy duchowej niesionej przez kapelana tym samym zdemaskuje się jako pachołek szarej sieci, ZOMO i Ubekistanu! I marny będzie jego los... Odpowiedz Link Zgłoś
cefalc zdarza sie ale nie przesadzajmy 22.12.06, 18:26 wszyscy ubowcy którzy kiedyś podlizywali sie starej władzy, teraz podlizują się nowej prawicowej przy okazji żeby nie być posądzonym o sprzyjanie dawnym rządom i byłą antyreligijność którą ochodzo demonstrowali przymilają się również duchownym, facet z pewnej rodziny z mojego bloku (jego ojciec wykładał nawet leninizm na uniwersytecie) jak wszedł do koscioła w trakcie mszy ko ksiądz przerwał spowiedź i wyszedł z konfesjonału żeby sie z nim przywitać wszyscy wiedzą kto on jest ksiundz zapewne :) ale jest również bogaty :) tak więc UBowca ZOMOwca jak już ksiądz używa to do własnych celów i nawet w to sam nie wierzy ;) ale robią tak też i nie książa jest motłoch który w to wieży są też Ci co nie wierzą w takie oskarżenia a UBowcy mają się dziś dobrze a ich się nikt nie czepia Odpowiedz Link Zgłoś
werbus Re: Wielkopolscy urzędnicy mają swojego kapelana 22.12.06, 14:58 Po,..i urzędnicy,po..y kraj,czarne szmatławce cisna swoje brudne łapy wszedzie.Kapelana do IPNu. Odpowiedz Link Zgłoś
iszkariota A jak ktos jest innej wiary? 22.12.06, 15:03 "powinni mieć czas na samorefleksję z udziałem osoby duchownej." To co, nie może wypełniać obowiązków urzędnika bo nie ma ustanowionego przewodnika duchowego? Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Coo!? Innowierczy urzędnik w IV RP Katolickiej?! 22.12.06, 15:09 Do takiej obrazy Pana Boga nasze pobożne, solidarne Państwo nie dopuści!! Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: A jak ktos jest innej wiary? 22.12.06, 17:03 To niech zażąda kapelana od swojej wiary, a co?! :) Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Niech się raczej nawróci, jeśli posada mu miła! 22.12.06, 17:45 koloratura1 napisała: > To niech zażąda kapelana od swojej wiary, a co?! :) Odpowiedz Link Zgłoś
pariah to jest q..rna żenujące..... 22.12.06, 15:15 dotąd byłem przekonany że Rzeczpospolia Polska jest państwem neutralnym światopoglądowo, zgodnie z postanowieniami konstytucji i ustaw. Neutralna co oznacza że w swoich działniach i swoich strukturach z równym dystansem traktuje wszelkie wyznania i religie... okazuje się że można mieć w dupie prawo, w dupie cudze poglądy, można mieć w dupie mniejszości..... to po jaki ch..u..j jest konstytucja? ogłosić to państwo państwem dla katolików i starczy...reszcie naszyć odpowiednie emblematy na plecy i ramionach odzieży wierzchniej i szlus... potem sie pomyśli o zorganizowanej emigracji innowierców i niewierców... syf Odpowiedz Link Zgłoś
wirika Re: to jest q..rna żenujące..... 22.12.06, 15:19 Hmm... Do dzisiaj, powiadasz... To coś u Ciebie nie tak ze spostrzegawczością ;> A emblematy proponuję też na bieliźnie, żeby nie dopuścić do mieszania ras. Tfu! Religii, rzecz jasna. Ale jakoś tak mi się skojarzyło. Odpowiedz Link Zgłoś
pariah Re: to jest q..rna żenujące..... 22.12.06, 15:26 nie miałem zaburzeń w postrzeganiu...pewne rzeczy się zwyczajnie ignoruje, pewne się lekceważy ale ogólnie tendencji się nie komentuje namiętnie..... wkoorvia mnie fakt iż obecna kacza-karaczańska władza ma w d.u.pi.e mniejszość i zachowuje się tak jakby państwo było ich a nie wszystkich Polaków... to przypomina...chyba USA za Nixona....tez taki podział by w społeczeństwie Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany To czy się ogłosi, czy nie to małe piwo: ważna 22.12.06, 16:17 jest treść i praktyczna aplikacja :-))... Dla zmylenia lewactwa można nawet poudawać, że Polska jest neutralna światopoglądowo, ale swoje na Chwałę Pana i Kościoła Jego trzeba robić :-)! pariah napisał: > dotąd byłem przekonany że Rzeczpospolia Polska jest państwem neutralnym > światopoglądowo, ... > ... > okazuje się że można mieć w dupie prawo, w dupie cudze poglądy, można mieć w > dupie mniejszości..... > to po jaki ch..u..j jest konstytucja? ogłosić to państwo państwem dla katolikó > w > i starczy... > ... Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: to jest q..rna żenujące..... 22.12.06, 17:04 pariah napisał: > dotąd byłem przekonany że Rzeczpospolia Polska jest państwem neutralnym > światopoglądowo, zgodnie z postanowieniami konstytucji i ustaw. Neutralna co > oznacza że w swoich działniach i swoich strukturach z równym dystansem traktuje > wszelkie wyznania i religie... > okazuje się że można mieć w dupie prawo, w dupie cudze poglądy, można mieć w > dupie mniejszości..... > to po jaki ch..u..j jest konstytucja? ogłosić to państwo państwem dla katolikó > w > i starczy...reszcie naszyć odpowiednie emblematy na plecy i ramionach odzieży > wierzchniej i szlus... potem sie pomyśli o zorganizowanej emigracji innowierców > i niewierców... > syf Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Oj, naiwny, jak dziecko we mgle! 22.12.06, 17:05 pariah napisał: > dotąd byłem przekonany że Rzeczpospolia Polska jest państwem neutralnym > światopoglądowo, zgodnie z postanowieniami konstytucji i ustaw. Widać Konkordatu nie znasz. Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany ... i to przystępujące do I-szej Komunii... 22.12.06, 17:58 koloratura1 napisała: > Widać Konkordatu nie znasz. Odpowiedz Link Zgłoś
dzakarta Wielkopolscy urzędnicy mają swojego kapelana 22.12.06, 15:27 Dziuba, zapłać pensję kapelanowi z własnych dochodów, a nie z naszych podatków! Kolejny darmozjad na państwowym wikcie! Kapelan hydraulików, kapelan elektryków, kapelan policjantów, kapelan palaczy kotłowni itd,itp. Jaki to wspaniały tolerancyjny wojewoda. Mówi, że nie ma obowiązku współdziałania urzędnika z kapelanem. Gdyby tego nie zaznaczył, wszyscy myśleliby, że taki obowiązek jest. Żałosne, żałosny ten kraj "Klechistan", dla którego wzorem jest Iran. Odpowiedz Link Zgłoś
coolbabe Wielkopolscy urzędnicy mają swojego kapelana 22.12.06, 15:28 Czarne nienażarte bestie wczoraj czytałam że w takiej małej miejscowości Szczytna to między Polancą a Dusznikami zabierają pięknie położony zamek w którym przez przeszło 36llat był zakład opieki społecznej dla dzieci głęboko upośledzonych. A co im tam chorzy ludzie pazerność ich zeżre , ciągle im mało . Odpowiedz Link Zgłoś
marqr Re: Wielkopolscy urzędnicy mają swojego kapelana 22.12.06, 16:06 Dlaczego tylko wielkopolscy? Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Inne województwa wkrótce pójdą w ślady wielkopol - 22.12.06, 16:19 - skiego :-)! marqr napisał: > Dlaczego tylko wielkopolscy? Odpowiedz Link Zgłoś
coolbabe Wielkopolscy urzędnicy mają swojego kapelana 22.12.06, 15:29 Czarne nienażarte bestie wczoraj czytałam że w takiej małej miejscowości Szczytna to między Polancą a Dusznikami zabierają pięknie położony zamek w którym przez przeszło 36llat był zakład opieki społecznej dla dzieci głęboko upośledzonych. A co im tam chorzy ludzie pazerność ich zeżre , ciągle im mało .Wesołych Świąt. Odpowiedz Link Zgłoś
koniecpolski4 pomóc może tylko działalność formacyjna 22.12.06, 15:32 a mnie się wydaje, że FARMACYJNA Odpowiedz Link Zgłoś
maria333 Wielkopolscy urzędnicy mają swojego kapelana 22.12.06, 15:44 Nie mam nic 'naprzeciwko'. Pod warunkiem, że 'urząd' jest honorowy - czyli nie finansowany z moich podatków (sic!), a urzędnicy 'przeprowadzają konsultacje' PO godzinach pracy (płatnych z moich podatków). Bo jeśli został zatrudniony za państwowe pieniądze, i 'nadzoruje' ich w czasie pracy, odrywając od obowiązków - to jest to SKANDAL!!! Ja też potrzebuję refleksji, żądam spotkań z moim psychoanalitykiem - najlepiej zatrudnić go na stałe - w godzinach pracy. Ups... ale ja jestem bezrobotna... To nawet ksiądz za friko pewnie nie porozmawia... Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Honorowy?! Chcesz żeby Ksiądz Dobrodziej tyrał za 22.12.06, 16:22 darmochę?! maria333 napisała: > Nie mam nic 'naprzeciwko'. > Pod warunkiem, że 'urząd' jest honorowy - czyli nie finansowany z moich > podatków (sic!), a urzędnicy 'przeprowadzają konsultacje' PO godzinach pracy > (płatnych z moich podatków). > > Bo jeśli został zatrudniony za państwowe pieniądze, i 'nadzoruje' ich w czasie > pracy, odrywając od obowiązków - to jest to SKANDAL!!! > ... Odpowiedz Link Zgłoś
neiden Wielkopolscy urzędnicy mają swojego kapelana 22.12.06, 15:48 czytam ten artykul i zaczynam zdawac sobie sprawe ze polska ma duzo problemow. jednym z najgorszym jest fakt ze do rzadu wibierane sa osoby chore psychicznie.wiekszosc ludzi w polsce sa naiwnymi "owieczkami" wiec vatykan troszczy sie o swoja dzialke.nie dajecie na tace w kosciele to bedziecie pracowac na tych zlodzieji i placic pensje. Odpowiedz Link Zgłoś
jur.jam Re: Ile szmalu kosztuje taki kapelan ? 22.12.06, 15:58 Może ktoś wie? Kabaretowe państwo ta moja Ojczyzna . Głupota na każdym kroku. Odpowiedz Link Zgłoś
resu "SAMOrefleksja z udziałem osoby duchownej" brzmi 22.12.06, 15:59 jak samogwałt z udziałem innej osoby ;-). Coś w tym jest... Odpowiedz Link Zgłoś
marqr Wielkopolscy urzędnicy mają swojego kapelana 22.12.06, 16:00 Zwymiotowałem. Można kraść na całego- p.Bóg odpowiada za wszystko? Odpowiedz Link Zgłoś
jrjrjr A czy będą kaplice? 22.12.06, 16:21 A czy będą kaplice w każdym urzędzie? I codziennie paciorki przed rozpoczęciem pracy? Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Oczywiście! To podstawowe inwestycje wojewódzkie! 22.12.06, 17:59 jrjrjr napisał: > A czy będą kaplice w każdym urzędzie? I codziennie paciorki przed rozpoczęciem > pracy? Odpowiedz Link Zgłoś
haen1950 Re: Wielkopolscy urzędnicy mają swojego kapelana 22.12.06, 16:21 Chodzi o sakrament spowiedzi przez urzędasów u kapelana. Wojewoda pilnie potrzebuje informacji. Haki to podstawa ich władzy. No i szantaż w połączeniu z groźbą odsiadki. Odpowiedz Link Zgłoś
radiomaryja1 teraz nawet dziwki... 22.12.06, 16:24 będą musiały mieć swojego sukienkowego... witamy w zadupiu :) Odpowiedz Link Zgłoś
piotrus508 W mojej rodzinie nie ma kapelana 22.12.06, 16:35 U mnie w rodzinie nie ma kapelana ani ojca dyrektora. Gdzie to sie zalatwia i ile to kosztuje? www.zamekyale.pl/wojtek Odpowiedz Link Zgłoś
sievert Jestem zaskoczony 22.12.06, 16:40 ze nienawisc do kosciola katolickiego i wszystkiego co z nim zwiazane jest az tak wielka... Odpowiedz Link Zgłoś
wyszydzacz Re: Wielkopolscy urzędnicy mają swojego kapelana 22.12.06, 16:40 O rety, to Dziuba jest facetem? Czyli to jest "ten Dziuba", a nie "ta Dziuba".Co to za nazwisko dla wojewody, a taki Opalinski, czy Chlapowski albo Niegolewski to nie moglby byc? Tylko jakis plebejusz z zapadlej wsi, w ktorej swieca jeszcze luczywem? On kojarzy mi sie z herbata, jak mowila pewna wielkopolska babcia. Jak to z herbata? No bo tak sie zastanawiam, skad sie taki ulung (=wymowa w gwarze wielkopolskiej nazwy herbaty "Ulung").Co tu cholera komentowac, rece opadaja... Odpowiedz Link Zgłoś
wyszydzacz Re: Wielkopolscy urzędnicy mają swojego kapelana 22.12.06, 16:43 wyszydzacz napisał: > O rety, to Dziuba jest facetem? Czyli to jest "ten Dziuba", a nie "ta > Dziuba".Co to za nazwisko dla wojewody, a taki Opalinski, czy Chlapowski albo > Niegolewski to nie moglby byc? Tylko jakis plebejusz z zapadlej wsi, w ktorej > swieca jeszcze luczywem? On kojarzy mi sie z herbata, jak mowila pewna > wielkopolska babcia. Jak to z herbata? No bo tak sie zastanawiam, skad sie taki > > ulung (=wymowa w gwarze wielkopolskiej nazwy herbaty "Ulung").Co tu cholera > komentowac, rece opadaja...ooops! Tak sie tym zirytowalem, ze spalilem dowcip: mialo byc - w wielkopolskiej gwarze wymowa czasownika "ulagl", czyli w pewnym sensie urodzil...Sorry... Odpowiedz Link Zgłoś
iulius Re: Wielkopolscy urzędnicy mają swojego kapelana 22.12.06, 16:52 Oto dlaczego wojewoda powinien pochodzić z wyboru mieszkańców województwa. Co za oszołoma nam te kaczory przysłały... Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Kapelan jak kapelan, ale urzędy powinny mieć 22.12.06, 17:14 swego patrona! Proponuję św. Judę Tadeusza - świętego orędującego w przypadkach szczególnie beznadziejnych. Odpowiedz Link Zgłoś
rohan49 Idiotyczny pomysł 22.12.06, 17:53 Kiedy ten cyrk skończy się? Urząd państwowy jest instytucją świecką, powoływanie kapelana w urzędach jest przykładem urabiania na siłę państwa wyznaniowego, a to już średniowiecze nie licujące z powagą państwa-członka UE. Miejsce księży jest w kościele a nie w urzędach, na policji, w wojsku i w szkole. Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Urząd państwowy może sobie być instytucją świecką 22.12.06, 18:04 w jakimś lewackim państwie zachodnioeuropejskim hołdującym Cywilizacji Śmierci, ale w naszej pobożnej Katolickiej IV RP takim miazmatom szatańskiej proweniencji dajemy pryncypialny odpór! rohan49 napisał: > Kiedy ten cyrk skończy się? Urząd państwowy jest instytucją świecką, > powoływanie kapelana w urzędach jest przykładem urabiania na siłę państwa > wyznaniowego, a to już średniowiecze nie licujące z powagą państwa-członka UE. > Miejsce księży jest w kościele a nie w urzędach, na policji, w wojsku i w > szkole. Odpowiedz Link Zgłoś
eryka20 Re: Wielkopolscy urzędnicy mają swojego kapelana 22.12.06, 18:24 Sprawa jest bardzo poważna, ponieważ właśnie w ten sposób - zasłaniając się ludzką potrzebą i Wiarą - księża znajdują dojście do urzędów, urzędników oraz rozpracowując ich od środka potrafią załatwić sobie swoje biznesowe sprawy. Dochodzę do wniosku, że w Polsce najbardziej podły jest ksiądz i polityk, dopiero dalej plasuje się głupi i złośliwy urzędnik. Odpowiedz Link Zgłoś