Dodaj do ulubionych

Wielkopolscy urzędnicy mają swojego kapelana

22.12.06, 14:26
Wracaja czasy komisarzy. Po komisarzach w szkole, w wojsku - czas na urzedy.
Obserwuj wątek
    • revlis1 Wielkopolscy urzędnicy mają swojego kapelana 22.12.06, 14:37
      Idioci.Ostatnio w zachodniej prasie pojawiły się iformacje z Polski, że grupa
      posłów chce ogłosić Jezusa królem Polski, pod którymi nie ma żadnego
      komentarza!Taki jest niestety obraz naszego kraju. Przecież jak to czytają
      normalni ludzie to zapewne mało kto w to wierzy a to jest prawda!
      • drwal88 Re: Wielkopolscy urzędnicy mają swojego kapelana 22.12.06, 14:58
        cos za duzo co z ta polska i balcerowicza chyba ogladasz

a ze Dziuba jest beznadziejny wiadomo przeciez nie od dzis, jesli veto wojewodow
        bedzie stosowane, moge obstawic w ciemno ze nasz wojewoda bedzie liderem w
        uzywaniu tego uprawnienia
        • aplus Teraz urzedasy beda pracowac i nie brac w lape ;-) 22.12.06, 15:17
          • uchachany Swoją drogą to ciekawe, na jakim stanowisku go 22.12.06, 16:12
            zatrudnią: specjalisty, dyrektora wydziału...? Pociecha duchowna nie może być
            za darmochę, bo nie zapewni to jej należytego poziomu...
            • troll7777 a ladnego dostali kaplona? tlustego? heheh 22.12.06, 16:39
              • marmaris_pl homo sovieticus 22.12.06, 17:06
                Gdyby to był instruktor jogi to wszyscy bylibyśmy bardziej spokojni i
                zadowoleni... no cóż homo sovieticus siedzi w nas głęboko...
                • uchachany Wymienimy homo sovieticusa na homo catholikusa :-) 22.12.06, 17:48
                  marmaris_pl napisał:

> Gdyby to był instruktor jogi to wszyscy bylibyśmy bardziej spokojni i
                  > zadowoleni... no cóż homo sovieticus siedzi w nas głęboko...
                  • baby1 ...i prawo do dwóch mszy dziennie w czasie godzin 22.12.06, 18:11
                    urzędowania.
                    • uchachany To święty obowiązek każdego Urzędnika-Katolika! 22.12.06, 18:17
                      baby1 napisała:

> urzędowania.
      • uchachany Taki kapelan będzie pilnował, aby bojaźń Boża 22.12.06, 15:04
        powodowała urzędnikiem rozpatrującym wnioski o przekazanie na rzecz Kościoła,
        (Matki Naszej) różnych wartościowych działek czy budynków...
      • arius5 Cos jak "oficer polityczny" za komuny 22.12.06, 15:13
        • wanda43 Re: Cos jak "oficer polityczny" za komuny 22.12.06, 17:37
          raczej jak I sykretorz PZPR.
          Czy u nas kuźwa bedzie kiedys normalnie?
          • uchachany Zadaniem Wielebnego będzie demaskowanie w łonie 22.12.06, 17:57
            urzędu elementów nieprawomyślnych (o rodowodzie ubecko-platformersko-
            lumpenliberalnym) i niedość entuzjastycznym stosunku do Pana Boga.

wanda43 napisała:

> raczej jak I sykretorz PZPR.
            > Czy u nas kuźwa bedzie kiedys normalnie?
          • cefalc TAK jak się wyprowadzisz !! ;) 22.12.06, 18:04
            rany facet!
            przecież kto Ci do chol**y każe korzystać z kapelana jak ktoś chce to może (a
            zapewne są tacy), jak nie chce nie musi...

nie ma w tym żadnej nietolerancji... przymusu... czego się doszukujesz ??

od tego oni są... od tego oni są :) gorzej jak "rzną" w karty na pieniądze z
            tacy, a tak to spoko :)

jeśli jesteś innego wyznania zawsze możesz się udać do ajatollaha, rabina, czy
            szamana :) jak nie jestś wierzący to nie musisz (wierzący też przecie nie musi
            tylko jak czuje potrzebe) ani raczej nie potrzebujez, ale dlaczego brak Ci
            tolerancyjności ??

czyżby liberalna na wzór europejski tolerancja dla mniejszosći kosztem
            tolerancji dla więkoszści?
            • uchachany Urzędnik, który będzie śmiał nie korzystać z 22.12.06, 18:07
              pociechy duchowej niesionej przez kapelana tym samym zdemaskuje się jako
              pachołek szarej sieci, ZOMO i Ubekistanu! I marny będzie jego los...
              • cefalc zdarza sie ale nie przesadzajmy 22.12.06, 18:26

wszyscy ubowcy którzy kiedyś podlizywali sie starej władzy, teraz podlizują się
                nowej prawicowej przy okazji żeby nie być posądzonym o sprzyjanie dawnym rządom
                i byłą antyreligijność którą ochodzo demonstrowali przymilają się również
                duchownym, facet z pewnej rodziny z mojego bloku (jego ojciec wykładał nawet
                leninizm na uniwersytecie) jak wszedł do koscioła w trakcie mszy ko ksiądz
                przerwał spowiedź i wyszedł z konfesjonału żeby sie z nim przywitać

wszyscy wiedzą kto on jest ksiundz zapewne :) ale jest również bogaty :)

tak więc UBowca ZOMOwca jak już ksiądz używa to do własnych celów i nawet w to
                sam nie wierzy ;) ale robią tak też i nie książa jest motłoch który w to wieży
                są też Ci co nie wierzą w takie oskarżenia

a UBowcy mają się dziś dobrze a ich się nikt nie czepia

• werbus Re: Wielkopolscy urzędnicy mają swojego kapelana 22.12.06, 14:58
      Po,..i urzędnicy,po..y kraj,czarne szmatławce cisna swoje brudne łapy
      wszedzie.Kapelana do IPNu.
    • iszkariota A jak ktos jest innej wiary? 22.12.06, 15:03
      "powinni mieć czas na samorefleksję z udziałem osoby duchownej."

To co, nie może wypełniać obowiązków urzędnika bo nie ma ustanowionego
      przewodnika duchowego?
      • uchachany Coo!? Innowierczy urzędnik w IV RP Katolickiej?! 22.12.06, 15:09
        Do takiej obrazy Pana Boga nasze pobożne, solidarne Państwo nie dopuści!!
      • koloratura1 Re: A jak ktos jest innej wiary? 22.12.06, 17:03
        To niech zażąda kapelana od swojej wiary, a co?! :)
        • uchachany Niech się raczej nawróci, jeśli posada mu miła! 22.12.06, 17:45
          koloratura1 napisała:

> To niech zażąda kapelana od swojej wiary, a co?! :)
    • tadeusz_ja O "K" Państwo 22.12.06, 15:08
      Wyznaniowe!!!!!
    • pariah to jest q..rna żenujące..... 22.12.06, 15:15
      dotąd byłem przekonany że Rzeczpospolia Polska jest państwem neutralnym
      światopoglądowo, zgodnie z postanowieniami konstytucji i ustaw. Neutralna co
      oznacza że w swoich działniach i swoich strukturach z równym dystansem traktuje
      wszelkie wyznania i religie...
      okazuje się że można mieć w dupie prawo, w dupie cudze poglądy, można mieć w
      dupie mniejszości.....
      to po jaki ch..u..j jest konstytucja? ogłosić to państwo państwem dla katolików
      i starczy...reszcie naszyć odpowiednie emblematy na plecy i ramionach odzieży
      wierzchniej i szlus... potem sie pomyśli o zorganizowanej emigracji innowierców
      i niewierców...
      syf
      • wirika Re: to jest q..rna żenujące..... 22.12.06, 15:19
        Hmm... Do dzisiaj, powiadasz... To coś u Ciebie nie tak ze spostrzegawczością ;>
        A emblematy proponuję też na bieliźnie, żeby nie dopuścić do mieszania ras.
        Tfu! Religii, rzecz jasna. Ale jakoś tak mi się skojarzyło.
        • pariah Re: to jest q..rna żenujące..... 22.12.06, 15:26
          nie miałem zaburzeń w postrzeganiu...pewne rzeczy się zwyczajnie ignoruje, pewne
          się lekceważy ale ogólnie tendencji się nie komentuje namiętnie.....
          wkoorvia mnie fakt iż obecna kacza-karaczańska władza ma w d.u.pi.e mniejszość
          i zachowuje się tak jakby państwo było ich a nie wszystkich Polaków...
          to przypomina...chyba USA za Nixona....tez taki podział by w społeczeństwie
      • uchachany To czy się ogłosi, czy nie to małe piwo: ważna 22.12.06, 16:17
        jest treść i praktyczna aplikacja :-))... Dla zmylenia lewactwa można nawet
        poudawać, że Polska jest neutralna światopoglądowo, ale swoje na Chwałę Pana i
        Kościoła Jego trzeba robić :-)!

pariah napisał:

> dotąd byłem przekonany że Rzeczpospolia Polska jest państwem neutralnym
        > światopoglądowo, ...
        > ...
        > okazuje się że można mieć w dupie prawo, w dupie cudze poglądy, można mieć w
        > dupie mniejszości.....
        > to po jaki ch..u..j jest konstytucja? ogłosić to państwo państwem dla katolikó
        > w
        > i starczy...
        > ...
      • koloratura1 Re: to jest q..rna żenujące..... 22.12.06, 17:04
        pariah napisał:

> światopoglądowo, zgodnie z postanowieniami konstytucji i ustaw. Neutralna co
        > oznacza że w swoich działniach i swoich strukturach z równym dystansem traktuje
        > wszelkie wyznania i religie...
        > okazuje się że można mieć w dupie prawo, w dupie cudze poglądy, można mieć w
        > dupie mniejszości.....
        > to po jaki ch..u..j jest konstytucja? ogłosić to państwo państwem dla katolikó
        > w
        > i starczy...reszcie naszyć odpowiednie emblematy na plecy i ramionach odzieży
        > wierzchniej i szlus... potem sie pomyśli o zorganizowanej emigracji innowierców
        > i niewierców...
        > syf
      • koloratura1 Oj, naiwny, jak dziecko we mgle! 22.12.06, 17:05
        pariah napisał:

> światopoglądowo, zgodnie z postanowieniami konstytucji i ustaw.

Widać Konkordatu nie znasz.
        • uchachany ... i to przystępujące do I-szej Komunii... 22.12.06, 17:58
          koloratura1 napisała:

> Widać Konkordatu nie znasz.
    • dzakarta Wielkopolscy urzędnicy mają swojego kapelana 22.12.06, 15:27
      Dziuba, zapłać pensję kapelanowi z własnych dochodów, a nie z naszych podatków!
      Kolejny darmozjad na państwowym wikcie!
      Kapelan hydraulików, kapelan elektryków, kapelan policjantów, kapelan palaczy
      kotłowni itd,itp.
      Jaki to wspaniały tolerancyjny wojewoda. Mówi, że nie ma obowiązku
      współdziałania urzędnika z kapelanem. Gdyby tego nie zaznaczył, wszyscy
      myśleliby, że taki obowiązek jest. Żałosne, żałosny ten kraj "Klechistan", dla
      którego wzorem jest Iran.
    • coolbabe Wielkopolscy urzędnicy mają swojego kapelana 22.12.06, 15:28
      Czarne nienażarte bestie wczoraj czytałam że w takiej małej miejscowości
      Szczytna to między Polancą a Dusznikami zabierają pięknie położony zamek w
      którym przez przeszło 36llat był zakład opieki społecznej dla dzieci głęboko
      upośledzonych. A co im tam chorzy ludzie pazerność ich zeżre , ciągle im mało .
      • marqr Re: Wielkopolscy urzędnicy mają swojego kapelana 22.12.06, 16:06
        Dlaczego tylko wielkopolscy?
        • uchachany Inne województwa wkrótce pójdą w ślady wielkopol - 22.12.06, 16:19
          - skiego :-)!

marqr napisał:

> Dlaczego tylko wielkopolscy?

• coolbabe Wielkopolscy urzędnicy mają swojego kapelana 22.12.06, 15:29
      Czarne nienażarte bestie wczoraj czytałam że w takiej małej miejscowości
      Szczytna to między Polancą a Dusznikami zabierają pięknie położony zamek w
      którym przez przeszło 36llat był zakład opieki społecznej dla dzieci głęboko
      upośledzonych. A co im tam chorzy ludzie pazerność ich zeżre , ciągle im mało
      .Wesołych Świąt.
    • koniecpolski4 pomóc może tylko działalność formacyjna 22.12.06, 15:32
      a mnie się wydaje, że FARMACYJNA
    • maria333 Wielkopolscy urzędnicy mają swojego kapelana 22.12.06, 15:44
      Nie mam nic 'naprzeciwko'.
      Pod warunkiem, że 'urząd' jest honorowy - czyli nie finansowany z moich
      podatków (sic!), a urzędnicy 'przeprowadzają konsultacje' PO godzinach pracy
      (płatnych z moich podatków).

Bo jeśli został zatrudniony za państwowe pieniądze, i 'nadzoruje' ich w czasie
      pracy, odrywając od obowiązków - to jest to SKANDAL!!!

Ja też potrzebuję refleksji, żądam spotkań z moim psychoanalitykiem - najlepiej
      zatrudnić go na stałe - w godzinach pracy.

Ups... ale ja jestem bezrobotna...
      To nawet ksiądz za friko pewnie nie porozmawia...
      • uchachany Honorowy?! Chcesz żeby Ksiądz Dobrodziej tyrał za 22.12.06, 16:22
        darmochę?!

maria333 napisała:

> Nie mam nic 'naprzeciwko'.
        > Pod warunkiem, że 'urząd' jest honorowy - czyli nie finansowany z moich
        > podatków (sic!), a urzędnicy 'przeprowadzają konsultacje' PO godzinach pracy
        > (płatnych z moich podatków).
        >
        > Bo jeśli został zatrudniony za państwowe pieniądze, i 'nadzoruje' ich w
        czasie
        > pracy, odrywając od obowiązków - to jest to SKANDAL!!!
        > ...
    • neiden Wielkopolscy urzędnicy mają swojego kapelana 22.12.06, 15:48
      czytam ten artykul i zaczynam zdawac sobie sprawe ze polska ma duzo problemow.
      jednym z najgorszym jest fakt ze do rzadu wibierane sa osoby chore
      psychicznie.wiekszosc ludzi w polsce sa naiwnymi "owieczkami" wiec vatykan
      troszczy sie o swoja dzialke.nie dajecie na tace w kosciele to bedziecie
      pracowac na tych zlodzieji i placic pensje.
    • wyksztalciuch55 darmozjad , buahahaha 22.12.06, 15:55
      j/w
    • jur.jam Re: Ile szmalu kosztuje taki kapelan ? 22.12.06, 15:58
      Może ktoś wie? Kabaretowe państwo ta moja Ojczyzna . Głupota na każdym kroku.
    • resu "SAMOrefleksja z udziałem osoby duchownej" brzmi 22.12.06, 15:59
      jak samogwałt z udziałem innej osoby ;-). Coś w tym jest...
    • marqr Wielkopolscy urzędnicy mają swojego kapelana 22.12.06, 16:00
      Zwymiotowałem. Można kraść na całego- p.Bóg odpowiada za wszystko?
      • jrjrjr A czy będą kaplice? 22.12.06, 16:21
        A czy będą kaplice w każdym urzędzie? I codziennie paciorki przed rozpoczęciem
        pracy?
        • uchachany Oczywiście! To podstawowe inwestycje wojewódzkie! 22.12.06, 17:59
          jrjrjr napisał:

> A czy będą kaplice w każdym urzędzie? I codziennie paciorki przed rozpoczęciem
          > pracy?
    • haen1950 Re: Wielkopolscy urzędnicy mają swojego kapelana 22.12.06, 16:21
      Chodzi o sakrament spowiedzi przez urzędasów u kapelana. Wojewoda pilnie
      potrzebuje informacji. Haki to podstawa ich władzy. No i szantaż w połączeniu z
      groźbą odsiadki.
    • radiomaryja1 teraz nawet dziwki... 22.12.06, 16:24
      będą musiały mieć swojego sukienkowego... witamy w zadupiu :)
    • piotrus508 W mojej rodzinie nie ma kapelana 22.12.06, 16:35
      U mnie w rodzinie nie ma kapelana ani ojca dyrektora. Gdzie to sie zalatwia i
      ile to kosztuje?

www.zamekyale.pl/wojtek
    • sievert Jestem zaskoczony 22.12.06, 16:40
      ze nienawisc do kosciola katolickiego i wszystkiego co z nim zwiazane jest az tak wielka...
    • wyszydzacz Re: Wielkopolscy urzędnicy mają swojego kapelana 22.12.06, 16:40
      O rety, to Dziuba jest facetem? Czyli to jest "ten Dziuba", a nie "ta
      Dziuba".Co to za nazwisko dla wojewody, a taki Opalinski, czy Chlapowski albo
      Niegolewski to nie moglby byc? Tylko jakis plebejusz z zapadlej wsi, w ktorej
      swieca jeszcze luczywem? On kojarzy mi sie z herbata, jak mowila pewna
      wielkopolska babcia. Jak to z herbata? No bo tak sie zastanawiam, skad sie taki
      ulung (=wymowa w gwarze wielkopolskiej nazwy herbaty "Ulung").Co tu cholera
      komentowac, rece opadaja...
      • wyszydzacz Re: Wielkopolscy urzędnicy mają swojego kapelana 22.12.06, 16:43
        wyszydzacz napisał:

> O rety, to Dziuba jest facetem? Czyli to jest "ten Dziuba", a nie "ta
        > Dziuba".Co to za nazwisko dla wojewody, a taki Opalinski, czy Chlapowski albo
        > Niegolewski to nie moglby byc? Tylko jakis plebejusz z zapadlej wsi, w ktorej
        > swieca jeszcze luczywem? On kojarzy mi sie z herbata, jak mowila pewna
        > wielkopolska babcia. Jak to z herbata? No bo tak sie zastanawiam, skad sie
        taki
        >
        > ulung (=wymowa w gwarze wielkopolskiej nazwy herbaty "Ulung").Co tu cholera
        > komentowac, rece opadaja...ooops!
        Tak sie tym zirytowalem, ze spalilem dowcip: mialo byc - w wielkopolskiej
        gwarze wymowa czasownika "ulagl", czyli w pewnym sensie urodzil...Sorry...
    • iulius Re: Wielkopolscy urzędnicy mają swojego kapelana 22.12.06, 16:52
      Oto dlaczego wojewoda powinien pochodzić z wyboru mieszkańców województwa. Co za
      oszołoma nam te kaczory przysłały...
    • adas313 Kapelan jak kapelan, ale urzędy powinny mieć 22.12.06, 17:14
      swego patrona!

Proponuję św. Judę Tadeusza - świętego orędującego w przypadkach szczególnie
      beznadziejnych.
    • rohan49 Idiotyczny pomysł 22.12.06, 17:53
      Kiedy ten cyrk skończy się? Urząd państwowy jest instytucją świecką,
      powoływanie kapelana w urzędach jest przykładem urabiania na siłę państwa
      wyznaniowego, a to już średniowiecze nie licujące z powagą państwa-członka UE.
      Miejsce księży jest w kościele a nie w urzędach, na policji, w wojsku i w
      szkole.
      • uchachany Urząd państwowy może sobie być instytucją świecką 22.12.06, 18:04
        w jakimś lewackim państwie zachodnioeuropejskim hołdującym Cywilizacji Śmierci,
        ale w naszej pobożnej Katolickiej IV RP takim miazmatom szatańskiej
        proweniencji dajemy pryncypialny odpór!

rohan49 napisał:

> Kiedy ten cyrk skończy się? Urząd państwowy jest instytucją świecką,
        > powoływanie kapelana w urzędach jest przykładem urabiania na siłę państwa
        > wyznaniowego, a to już średniowiecze nie licujące z powagą państwa-członka UE.
        > Miejsce księży jest w kościele a nie w urzędach, na policji, w wojsku i w
        > szkole.
    • eryka20 Re: Wielkopolscy urzędnicy mają swojego kapelana 22.12.06, 18:24
      Sprawa jest bardzo poważna, ponieważ właśnie w ten sposób - zasłaniając się
      ludzką potrzebą i Wiarą - księża znajdują dojście do urzędów, urzędników oraz
      rozpracowując ich od środka potrafią załatwić sobie swoje biznesowe sprawy.
      Dochodzę do wniosku, że w Polsce najbardziej podły jest ksiądz i polityk,
      dopiero dalej plasuje się głupi i złośliwy urzędnik.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka