crash212 Rusza kampania promująca Polskę w CNN i BBC 22.12.06, 23:53 Polska kojarzy sie z kartoflami(dwoma) i tania sila robocza. Kartofelki, sprzataczki, bezrobotni i pijaczki stadem na kolanach do Czestochowy na modly podazajacy. Reklamowki klamiace o nowoczesnym panstwie to czesc katolickiej obludy. Wystarczy jedna wizyta w kartoflandzie i czar pryska. Amen. Wesolych Swiat! Odpowiedz Link Zgłoś
bravor Re: Rusza kampania promująca Polskę w CNN i BBC 23.12.06, 00:12 Ty kojarzysz mi się z kretynem, no wiesz takie jest życie. Odpowiedz Link Zgłoś
anty_chirlider sondaze GW sa funta klakow warte 23.12.06, 00:18 zobacz jak konstruuje sie sondaze: www.gazetapolska.pl/?module=content&lead_id=1682 Odpowiedz Link Zgłoś
bravor Re: sondaze GW sa funta klakow warte 23.12.06, 00:31 Sondaże sa pożyteczne, jak fotyga daje doopy to wszyscy wiedzą że daje doopy, procenty w Tę czy nie w tę jej nie zbawią. Weź to pod uwagę. Odpowiedz Link Zgłoś
crash212 Re: Rusza kampania promująca Polskę w CNN i BBC 23.12.06, 00:20 Polaczkom wszystko kojarzy sie z kretynizmem, tak jak klerowi z dupa. Jedni wszedzie widza kretynow, drudzy posladki. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
bravor Re: Rusza kampania promująca Polskę w CNN i BBC 23.12.06, 00:28 Jak rozumiem, ty widzisz wszędzie pośladki, a może i fajfusy:) Odpowiedz Link Zgłoś
slavik222 Kiedy ruszy kampania w mediach RU i UA? 23.12.06, 00:18 W UE jakoś sobie radzimy.I tam szkoda kasy na reklame.Tam już jesteśmy. Jestem przekonany,że w pierwszej kolejności winna ruszyć kampania w moskiewskich i ukrainskich mediach zachęcająca do konsumpcji polskiej kiełbasy jabłek i ZDROWEJ, POLSKIEJ ŻYWNOŚCI. Odpowiedz Link Zgłoś
bravor Re: Kiedy ruszy kampania w mediach RU i UA? 23.12.06, 00:20 sowieci umiłowali sobie śmierdzącą słoninę, to najlepsza zakąska na śmierdzący bimber. Odpowiedz Link Zgłoś
noelkabat Kampania promująca Polskę 23.12.06, 00:25 Pomysl dobry ale zdecydowanie za wczesny: zacheceni zegraniczni inwestorzy przyjada, a gdy zderza sie z polska zawiscia, biurokracja, przeszkodami na kazdym kroku, z niekompetencja i niechecia urzednikow - szybko zrezygnuja i wycofaja sie. A to znaczy, ze stracimy ich i ich przyjaciol i znajomych na zawsze - kto raz sie spazyl nigdy juz nie wroci... i nie pomoze nawet najlepsza reklama za pare lat gdy Polska moze bedzie juz gotowa !!! Odpowiedz Link Zgłoś
bravor Re: Kampania promująca Polskę 23.12.06, 00:35 Jak czytam te twoje jęki to pomyślałem, że twoje jęki mogą zniechęcić nawet najbardziej napalonego inwestora. Ale z drugiej strony twoich jęków i kumkań, nawet najbardziej tępy inwestor nie przeczyta. Odpowiedz Link Zgłoś
helmut.berlin Re: Kampania promująca Polskę 23.12.06, 00:42 Szanse na to, ze inwestor sie z toba spotka sa rowne zero, cale szczescie. Odpowiedz Link Zgłoś
bravor Re: Kampania promująca Polskę 23.12.06, 00:50 Na szczęście ci inwetorzy co obecnie inwestują w Polskę, również ciebie nie znają, powiem, że na pewno nie znają. Odpowiedz Link Zgłoś
helmut.berlin Re: Kampania promująca Polskę 23.12.06, 00:54 Oj znaja, beze mnie mieliby wiele wiecej problemow. To sa jednak sprawy na innym poziomie, PIS-owska nominacja nie wystarcza. Odpowiedz Link Zgłoś
bravor Re: Kampania promująca Polskę 23.12.06, 01:12 Eureka, poznałem głównego inwestora, animatora wzrostu inwestycji w Polsce, bez helmuta wszystko by leżało a pisowcy tyko by kwakali. Jak już tak się ujawniłeś, to gratuluję ci pomysłu na inwestycje w Polskę, wiesz, ale inni to wcześniej wymyślili:) Odpowiedz Link Zgłoś
helmut.berlin Re: Kampania promująca Polskę 23.12.06, 01:29 Ty znowu nie zaskoczyles, zajmij sie lepiej sprawami na ktorysz sie znasz np. pilka nozna. I nie rozpisuj sie bo nie mam za wiele czasu na to oswiecanie. Odpowiedz Link Zgłoś
black.ok Re: Kampania promująca Polskę 23.12.06, 01:37 bawi mnie twoje nadęcie, główny inwestor, on sie zna, inwestuje w polską gospodarkę. rozmawia w Warszawie, konsumuje kolacje o jakich ja mogę sobie tylko pomarzyć:)))) helmut, weź jakieś proszki, nie mówię prochy, chociaż to mogłoby byś bardziej skuteczne. Odpowiedz Link Zgłoś
helmut.berlin Re: Kampania promująca Polskę 23.12.06, 01:43 Ciesze sie, ze mnie tak wypromowales, "glowny inwestor" chociaz nie potrzebuje takich zaszczytow. Widze, ze sie znasz na prochach i proszkach, dodaje duzo kolorytu do tych twoich wypocin. Odpowiedz Link Zgłoś
wesolychswiat1 jak mowia Francuzi: 23.12.06, 00:43 "jeden klient stracony, 10 klientow straconych". Jedyna nadzieja dla promocji Polski to Yes,Yes,Yes, stacja we Wloszczowej i Jolka z Dywit, bo przeciez nie mozemy pokazac Wierzejskiego czy Giertycha, pomysla ze pokazano promocje III Rzeszy, ewentualnie Rydzyk on ma taki talent perswazji, ze po ogloszeniu nowego Krola Polski wszystkie dwory krolewskie Europy beda walic do nas drzwiami i oknami. Zostala nam jeszcze nadzieja na gorali i oscypki Odpowiedz Link Zgłoś
cyndyndanda tak dlugo jak kaczory beda przy korycie, to jest 23.12.06, 00:37 wyrzucanie pieniedzy w bloto................... Odpowiedz Link Zgłoś
bravor Re: tak dlugo jak kaczory beda przy korycie, to j 23.12.06, 01:16 ty masz jakąś kasę? Od cudzych pięniędzy sie jednak odwal. Odpowiedz Link Zgłoś
szymon.niemiec Rusza kampania promująca Polskę w CNN i BBC 23.12.06, 02:13 Jak skomentował mój znajomy dziennikarz CNN: "Bardzo chętnie przyjmiemy pieniądze od Waszego rządu, skoro nie ma on ich na co wydawać. Ale jeżeli sądzicie, że ta reklama coś pomoże to jesteście w błędzie." Odpowiedz Link Zgłoś
helmut.berlin Mnie ciekawi cos innego 23.12.06, 02:22 takie kampanie robia najlepsze agencje reklamowe/piaru, z reguly miedzynarodowe. Stworzenie kampanii to duzy etat, raczje nie da sie ukryc kto go otrzymal. Tutaj czytamy, ze kampania juz sie zaczyna, przygotowana w tajemnicy? Ciekaw jestem przez kogo? Odpowiedz Link Zgłoś
mistrzkungfu Re: Mnie ciekawi cos innego 23.12.06, 02:50 przez Świętego Mikołaja, ktory zyczy Ci zapewne zebys spedzil te swieta w spokoju, radosci z bliskimi i zebys przeznaczyl ten czas na pojednanie Odpowiedz Link Zgłoś
helmut.berlin Re: Mistrzkungfu, jesteś dobrym człowiekiem... 27.12.06, 09:54 dobrym... ale na reklamie sie nie znasz kungfu Odpowiedz Link Zgłoś
ekumeniczny Niech zyje przyjazn polsko-zydowska 23.12.06, 05:23 Dziekujemy Michael Dell. Czekamy na pdobna decyzje B. Gatesa. Chcemy miliardowych nie milionowych inwestycji. Odpowiedz Link Zgłoś
ojdyrydy Re: przyjazn polsko-zydowska pod sztandarem Maryji 23.12.06, 07:14 Nic to... To tylko masaz duchowy pracia... Polonia (polska ) i Polonia (zydowska) czyta tylko "Nie" Urbana. Natomiast rozumie (to "Nie") zupelnie inaczej. To widac . A rzecz zasadza sie w widzeniu mozgiem, a tu mozliwe sa rozne niespodzianki... Latwo to sprawdzic naocznie - "Nie" Urbana jest w kioskach calego swiata!... W Australii,Kanadzie (na Alasce nie slyszalem, ale nie wykluczone...). I mozna zrozumiec frustracje Polonusow... A wyzwiska p. prokurator Wolanskiej pod adresem Polski to nie wszyscy slyszeli a zapis medialny jest (gdzies) i mozna go spopularyzowac bardziej... I mozna zrozumiec entuzjastyczne pozyskiwanie lokalnej prasy polskiej przez PolskaPresse... I porownajcie swiete oburzenie p. G. Grassa na kupno gazety niemieckiej (jednej!) wyrazone otwartym tekstem (dzieki p. Grassowi za to bo mogl to zrobic w prywatnym liscie do jakiegos wydawcy - z forsa - niemieckiego!) Zdrowe pozytkowanie polskich frustracji przez naszych "przyjaciol" przy pomocy bolszewickich sztuczek zaczela juz p. Katarzyna W. (ta bogini milosci globalnej...). Natomiast bolszewickie sztuczki globalnej milosci w wykonaniu ks. Rydzyka to tez nic nowego, bo opieraja sie na jakichs dziwnych frustracjach (?) (Matka Boska - Zydowka a Jesus Chrystus - tez Zyd czyli wszedzie Zydzi i tylko Rydzyk Niezyd - ratunek tylko w Jego Radiu i w jego zygowinach duchowych). A uzmyslowienie mozliwosci spozytkowania przez wulgarna kompensacyjna agresywnosc (to zapewne wynalazek Freuda) chciaz pomysl, ze praktyki Goebelsa to kreatywne rozwijanie Freuda w kontekscie (udanych) realizacji propagandowych Bolszewikow... Wystarczy opisac polakozercze praktyki sowieckiej propagandy... Lub obejrzecie sobie filmy przedstawiajace Feliksa Dzierzynskiego jako sponsora domow dziecka ZSRR - pychota!... Niech ktos z dziennikarzy zajmie sie tym bo to jest morze mozliwosci posmiania sie (dopiero teraz)... Dlatego zawartosc archiwow propagandy sowieckiej (rowniez jez. polskim) trzeba strzec!... Musze konczyc... A to, ze p. Urban uwaza nas dalej za pozytecznych idiotow to prawie tak samo jak nas "uwazal" p. Goebels tuz przed napadem Polakow na radiostacje w Gleiwitz to temat na oddzielne opowiadania... ojdyrydy Odpowiedz Link Zgłoś
berele-lewartow Rusza kampania żniwna 23.12.06, 07:07 Żałosny spot żałosnej PAIZ. PAIZ zamówiła to chyba u jakiegoś początkującego studenta, a kasa poszła na dziewczynki i libacje. Gdyby Kazio Marcinkiewicz został prezesem PAIZ, co mu proponowano, to by takiej chały nie przepuścił. Odpowiedz Link Zgłoś
miliarder spot do bani czym sie chwalą? 23.12.06, 09:10 czym sie chwalą? bo zasadniczo tym czego w czym jestesmy za światem, za mało czasu na zasoby ludzkie, za duzo na jakies szklane budowle zagranicznych architektów. ś.p. Turkmanbasza miał lepsze pomniki Odpowiedz Link Zgłoś
zibi_mazurak Polska nie zasługuje na promowanie jej 23.12.06, 09:23 Polska krajem nowoczesnym? HAHAHA! Polska nie spełnia nawet wymogów formalnych, by być krajem tzw. Trzeciego Świata. Przykład: autostrady. Dynamicznie rozwijająca się gospodarka? Powiedzcie to tym milionom Polaków, którzy wyemigrowali z Polski, bo albo nikt ich nie mógł zatrudnić, albo zarabialiby niewiele pieniędzy. Polska to umierający (gospodarczo i demograficznie) kraj, który jest sztucznie - jak reżim Kim Dzong Ila - hospitalizowany, żeby nie umarł. Odpowiedz Link Zgłoś
zibi_mazurak Zamki 23.12.06, 09:24 Yep, na terenie Polski jest wiele zamków... tylko że 50% tych fortec została wybudowana nie przez Polaków, ale przez Krzyżaków. Odpowiedz Link Zgłoś
emeryt21 Rusza kampania promująca Polskę w CNN i BBC 23.12.06, 09:33 To dobra reklamowka,ale jedna jaskolka nie czyni wiosny.To musi byc czesto powtarzane i musi byc wiele takich i innych,nadawanych bez przerwy.To jest kosztowne,ale to daje rezultaty po dluzszym czasie.Przecietny Amerykanin po jakims czasie pomysli"musze pojachac tam na weekend i zobaczyc na wlasne oczy".Od tego sie zaczyna.Jak dotad jezdza tylko Polonusi i zaprzyjaznieni Angole.Dla Niemcow to kraj tanich zakupow i nic ponadto. Odpowiedz Link Zgłoś
helmut.berlin Re: Rusza kampania promująca Polskę w CNN i BBC 23.12.06, 10:12 > To dobra reklamowka,ale jedna jaskolka nie czyni wiosny.To musi byc czesto > powtarzane i musi byc wiele takich i innych,nadawanych bez przerwy.To jest > kosztowne,ale to daje rezultaty po dluzszym czasie. Niespecjalna te reklamowka, ale ujdzie poza zakonczeniem z korkami, ktore jest koszmarne. Masz racje, ze to trzeba walkowac przez dluzszy czas. Nie ogladam za wiele telewizji, ale pamietam ze kiedys byla w CNN wspaniala kampania z Chorwacji. Koszty takich kampanii sa duze, mniejsze jednak od wzrastajacych kosztow utrzymania "taniego" rzadu. Odpowiedz Link Zgłoś
vortex21 mysle ze to strata pieniedzy, dlaczego? 23.12.06, 09:50 Sam prowadze firme w UK i wiem jedno - inwestycje to nie bulki, nie sprzedaje sie ich codziennie na tuziny. Mysle ze zamiast reklam telewizyjnych, ktore tak naprawde nic nie mowia, nalezy uruchomic przy ambasadzie polski w Londynie i USA dzialy promocji czy nawet agencje promocji. Powinny to byc firmy marketingowo-promocyjno-doradcze, ktore pomagaly by inwestorom zagranicznym w znalezieniu sie na tym rynku. Takie spoty reklamowe Australii, Emiratow Arabskich czy Nowej Zelandii oraz innych krajow, widacz czesto na BBC, lecz skierowane sa one do zupelnie innej grupy docelowej - turysci oraz ludzie poszykujacy rezydencji na wakacje. Nie sadze zeby jakikolwiek inwestor, chcacy zainwestowac milion funtow, skierowal je do polski bo zobaczyl spot reklamowy. On ma sztab doradcow, ktorzy pomoga mu w znalezieniu dobrego miejsca. Odpowiedz Link Zgłoś
helmut.berlin Re: mysle ze to strata pieniedzy, dlaczego? 23.12.06, 10:17 > Sam prowadze firme w UK i wiem jedno - inwestycje to nie bulki, nie sprzedaje > sie ich codziennie na tuziny Masz racje, ale reklama to skomplikowany biznes. Kampania promowania kraju powiera zawierac wiele elementow, naturalnie takze te, o ktorych wspominasz. Wszystko powinno byc jakos spojne, ale obecny rzad dziala na zasadzie ad-hoc pomyslow i dekretow, dlugoterminowego planowania brak. Ja uwazam, ze propagowanie turystyki i walorow krajobrazowych czy kulturowych kraju moze miec wplyw na inwestycje. Bawaria byla biedna rolnicza kraina, potem, dzieki inicjatywom paru madrych np. FJ Straussa, zagraniczne firmy zainwestowaly bardzo duzo. Bliskosc Alp, Oktoberfest itp. odegraly w tych "biznesowych" decyzjach duza role. Odpowiedz Link Zgłoś
fidus-achates zawiodłem się a gdzie kaczki dziwaczki 23.12.06, 12:19 tańczące kaczuszki byłyby lepsza zachętą ~! Odpowiedz Link Zgłoś
sykreczka Rusza kampania promująca Polskę w CNN i BBC 23.12.06, 20:46 w ramach promocji Polski trzeba by ją wpisać do Księgi Guinnessa jako chyba jedyny na świecie kraj demokratyczny, w którym dwie najważniejsze funkcje państwowe pełnią bliźniacy jednojajowi! Odpowiedz Link Zgłoś
tjedynak gołe baby 25.12.06, 21:41 pokazaliby gołe baby, albo te panie przy ulicach przy wjazdach do miast to od razu by sie zlecieli jak Amerykańce do Tajlandii...;) Odpowiedz Link Zgłoś