pirulo 29.12.06, 14:51 Oj grafików na poziomie w polsce nie da się zatrudnić... Jak się już znajduje jakiegoś sensownego to wymaga takiej pensji, że głowa mnie zaczyna boleć... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
milionzapalek Re: Film 02.01.07, 01:48 No fajnie - Bagiński zrobi cinematiksy na światowym poziomie, a reszta czyli to co jest renderowane na żywo będzie kulawe. Nie dopieprzam się do tej gry tylko chodzi mi o to, że w zwiastunach gier jest zawsze kilka ujęć z samej gry - a tu nic. I to mnie martwi! Odpowiedz Link Zgłoś
kashiashtheone Re: Pracę mam do końca życia 02.01.07, 09:12 a od jakiej kwoty zaczyna bolec cie glowa ? bo moze masz migrene Odpowiedz Link Zgłoś
brombs Re: Pracę mam do końca życia 02.01.07, 09:23 W naszej kochanej Polsce to jest tak, że najlepiej to zatrudnic kogos dobrego za psie pieniadze bo przeciez tu Polska jest i nie mozna duzo zarobic. Jak ktos jest naprawde dobry to nie musi za granice wyjezdzac moze znalezc firme ktora go doceni, ale trzeba jej poszukac bo takich firm jest niewiele. W ostatecznosci mozna samemu zalozyc firme i dobrze w niej zarabiac. A z drugiej strony, tak naprawde, tych "super" grafikow 3D i wogole grafikow to niestety nie ma. Od 6-ciu miesiecy szukam dobrego modelarza i jakos go znalezc nie moge. pozdro brombs Odpowiedz Link Zgłoś
inquisition Pracodawcy sami doprowadzacie do tego :-( 02.01.07, 09:49 Dajecie komuś bez doświadczenia, ale znającemu się na rzeczy szansę? Przecież liczbę DPI, spady, duotony itd można połapać w niecały tydzień. A jak już znajdziecie "sensownego grafika" to głowa zaczyna was boleć przy minimalnej krajowej, bo przecież taniej za psie pieniądze na umowę zlecenie. Potem się dziwicie, że najlepsi wyjeżdżają za granicę, gdzie mogą żyć na kilka razy wyższym poziomie. Wiem z autopsji, bo jestem grafikiem i w Photoshiopie potrafię więcej niż niejeden "sensowny" grafik w Photoshopie i Illustratorze razem wziętych. ___ Następnym razem: wszyscy.na.wybory.patrz.pl/ ! Odpowiedz Link Zgłoś