ddaa 02.01.07, 09:45 Rosjanie to chory naród - czczą swoich katów jako bohaterów. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jack_ryan Włodzimierz 02.01.07, 09:47 Przyjętą formą w języku polskim jest Włodzimierz Lenin a nie Władymir. Odpowiedz Link Zgłoś
rosjanki Re: Włodzimierz 02.01.07, 14:03 >... który jeszcze w 1918 r. zorganizował nieudany zamach na Władimira Lenina. jack_ryan napisał: > Przyjętą formą w języku polskim jest Włodzimierz Lenin a nie Władymir. ---------------------------------------- Po pierwsze, Wacław Radziwinowicz napisal Władimir. Po drugie, napisal prawidlowo. Nareszcie w polskich srodkach masowego przekazu i propagandy prawidlowo napisano imie Lenina – Władimir zamiast polskiego Włodzimierz. Lenin mial na imie wlasnie Władimir – tak samo jak Putin i Zyrinowski, imiona ktorych w polskich SMPP pisze sie prawidlowo – Władimir. Takie same imie mialy Władimir Majakowski oraz Władimir Wysocki. Dlaczego polskie SMPP nazywaja ich jak i Lenina polskim imieniem Włodzimierz? Brawo, GW za prawidlowosc! To wielka rzadkosc dla ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
jimmyjazz Czy Rosjanie muszą mieć nad sobą bat? 02.01.07, 14:39 Mam wrażenie że ten naród najlepiej się czuje gdy ktoś trzyma ich wszystkich za pysk i nie pozwala na zbyt wiele. Uwielbiają Stalina który wyrżnął pół narodu, czczą czekistów - coś jest z nimi nie tak. Odpowiedz Link Zgłoś
naf-naf Re: Włodzimierz-no tak,to "z ukrainska" pewnie! 02.01.07, 15:45 GW troche zagalopowalo sie w ukrainizaci rosyjskich imion,nie zwazajac nie tylko na narodowosc posiadaczy- lacz nawet na granice panstwowe! Co sie z milosci rzewnej nie zrobi... Odpowiedz Link Zgłoś
honecker32 Porabani oni czy co ? 02.01.07, 10:06 pamietac o zdziczałym mordercy, zwloki tego starca powinny wyladowac na kupie obornika. Złapał jednego prawdziwego szpiega i 1000 wymyslonych - wszystkich potraktował jednakowo Odpowiedz Link Zgłoś
olex5 ty synu wszystko najlepiej wiesz. 02.01.07, 10:40 ty synu wszystko najlepiej wiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
aramba Re: ty synu wszystko najlepiej wiesz. 02.01.07, 11:32 Honecker przesadzil z ta kupa obornika, ale przypomnial mi Solzenicyna i jego "Archipelag Gulag". Tam jest taki rozdzial, w ktory autor spotkal jednego, jedynego prawdziwego szpiega (oficera wywiadu rumunskiego). Jednego jedynego. To jednak naprawde dziwaczne, ze w Rosji czci sie kagiebistow. To tak jakby w Niemczech czcili gestapowcow... Odpowiedz Link Zgłoś
galba Wychowany na GW półwykształciuch... 02.01.07, 12:43 > ty synu wszystko najlepiej wiesz. Ty za to wiesz tylko to, co napisali w Wybiórczej. Czyli, że powstanie warszawskie wybuchło by Polacy mogli wymordować Żydów i inne tego typu mądrości. Odpowiedz Link Zgłoś
marccos Re: Umarł radziecki pogromca Bonda 02.01.07, 10:14 Ale taki Dzierżyński tylu Ruskich wymordował, że powinien być naszym bohaterem. Podobno Polakom starał się pomagać - ciekawe, czy są na to dowody... Odpowiedz Link Zgłoś
zapytaniaznak SpcSłużby zawsze są brudne, a cóż dopiero w ZSRR 02.01.07, 12:18 Robota szpiegów, wywiadu, kontrwywiadu, to ZAWSZE BRUDNA ROBOTA. Szantaże, skrytobójstwa, oszustwa, podsłuchy. Tak to już jest. Nawet w kraju demokratycznym. Tyle, że demokracja stara się wpisywać działanie SpecSłużb w ramy obowiązującego prawa, zaś w ustrojach totalitarnych to służby są prawem. Stanowią nie środek, a cel. To one rządzą. Putin sam jest "ubolem", więc tym bardziej dba o wizerunek "dzielnych służb", "bohatersko walczących z wrogiem". Tak jak ktoś napisał - liczyła się skuteczność, więc z braku prawdziwych wrogów dorabiano udawanych. Tyle, że i jedni, i drudzy cierpieli i umierali tak samo. Aha, oprócz tych całkowicie niewinnych, byli też "wodzeni na pokuszenie". Fajnie to opisał Suworow: na "zaliczenie" musiał pozyskać informatora w jakichś zakładach. Dysponując profesjonalnym przygotowaniem omamił biednego człowieka, który coś mu wyjawił. I szpieg zdał egzamin, a informator trafił NAPRAWDĘ na Sybir. Odpowiedz Link Zgłoś
galba Czczą zwyrodniałego psychopatę 02.01.07, 12:41 Zawsze twierdziłem, że są w Europie dwa chore narody - Rosjanie i Francuzi. I potwierdza się to na każdym kroku. Odpowiedz Link Zgłoś
demokratus Amerykanie mają najlepszy wywiad na świecie. 02.01.07, 13:15 Dlatego są mocarstwem, a inne kraje zamiatają za nimi. Ruskie oszołomy i nieuki. Odpowiedz Link Zgłoś
rosjanki Re: Amerykanie mają najlepszy wywiad na świecie. 02.01.07, 14:10 demokratus napisała: > Dlatego są mocarstwem, a inne kraje zamiatają za nimi. Ruskie oszołomy i nieuki > . ----------------------- Nieuki to sa Polacy. Patrz post: • Re: Włodzimierz - rosjanki 02.01.07, 14:03 Odpowiedz Link Zgłoś
rosjanki Re: Amerykanie mają najlepszy wywiad na świecie. 02.01.07, 14:17 > demokratus napisał: Amerykanie mają najlepszy wywiad na świecie. --------------------------------------------- Ten "najlepszy wywiad" dotyczczas nie potrafil odnalezc w Iraku bron chemiczna i atomowa, o o istnieniu ktorej on informowal przed okupacja Iraku swego umyslowo chorego prezydenta-pajaca Busha. Odpowiedz Link Zgłoś
naf-naf Re: Rosjanki, przepraszam Was za gekonów i galbów 02.01.07, 16:05 Mysle,ze Rosjanki maja byc raczej ukontentowane z deklarowania niepoczytalnosci przez zaprzysiezonego wroga! Odpowiedz Link Zgłoś
naf-naf Re: sio!! rece precz od Polski, won z Polskiego f 02.01.07, 16:18 Wypowiadaj sie w imieniu serpentarium, GADZIE! Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 Re: sio!! rece precz od Polski, won z Polskiego f 02.01.07, 16:24 pal wrotki nie masz przypadkiem jakiegos domku do wybudowania?? spieprzac kacapy na niemieckie fora, albo na kacapskie sio nikt was tu nie chce, procz targowiczan i zagranicznych agentow won! Odpowiedz Link Zgłoś
naf-naf Re: sio!! rece precz od Polski, won z Polskiego f 02.01.07, 16:31 Musoe przyznac sie,szczekajaca reptylko, ze dostarczas mi niezlej rozrywki, ktorej w innym miejscu nie dostane napewno!Wiec przepedzic mnie stad potrafi jedno tylko- NUDA.A,byc moze potrafiles zauwazyc,ze coraz rzadziej tu wpadam- w celu inspekcji - niestety ewolucja obyczajow aborygenow mnie gorszy i niepokoi-- -reptylizacja sie nasila... Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 Re: sio!! rece precz od Polski, won z Polskiego f 02.01.07, 16:37 bardzo mnie cieszy, ze juz tu nie przychodzisz mam nadzieje, ze takiej radosci dostarcza mi takze inne kacapy :D w celu inspekcji hahahahhahaha wy juz tu nie macie czego szukac, nic juz nie mozecie zrobic, mozecie sobie najwyzej popatrzec haha, i won takze z Polski(ci ktorzy u nas mieszkaja - deportowac kacapow) Odpowiedz Link Zgłoś
kacap_z_moskwy Re: sio!! rece precz od Polski, won z Polskiego f 02.01.07, 21:09 Gekon, uwarzaj, bo czebe tez z kacapami z Polski wyrzuca :) Przeczez my, kacapy, wiemy ze ty to nasz czlowiek :) "Kacap" z wielkiej literki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 Re: sio!! rece precz od Polski, won z Polskiego f 02.01.07, 21:18 denisowaty nie podskakuj :D mylisz mnie chyba z pewnym generalem na emeryturze, on wasz fakt fakt :D i prosze nie nazywac mnie czlowiekiem wrrrrrrrrrr, jestem nadczlowiekiem!! Odpowiedz Link Zgłoś
drojb Rosjanki, przepraszam Was za gekonów i galbów! 02.01.07, 16:04 Polska, to jedyny kraj na świecie, który swoich szpiegów zamiast wielbić, to ujawnia i surowo karze... Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 Re: Rosjanki, przepraszam Was za gekonów i galbów 02.01.07, 16:28 nikt przy zdrowych zmyslach, nie czci katow i zdrajcow wlasnego narodu!! dlatego tez szpiedzy sowieccy sa rozliczani i surowo karani! dopiero teraz po 50 latach niewoli, odkrywamy prawde o prawdziwych herosach Polskiej historii - takich jakby chociaz plk Kuklinski! Odpowiedz Link Zgłoś
naf-naf Re: Rosjanki, przepraszam Was za gekonów i galbów 02.01.07, 16:33 Reptylny heros reptylii... Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 Re: Rosjanki, przepraszam Was za gekonów i galbów 02.01.07, 16:38 oczywiscie ze dla ciebie zly, kacapie :D bo wbil bolesna szpile w wasz bolszewicki zad :) Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 "Feliks" to byl Polak 02.01.07, 15:31 a Polacy moga sobie Lenina nazywac Wlodzimierz, choc moim zdaniem "kupa psiego gowna" bylaby trafniejsza, na okreslenie lenina Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 :D no sam popatrz :D rosjanki, naf naf, nikola 02.01.07, 18:05 piterski, kacap z moskwy, bolszevciunia mnogo ich, jakies hohliki sie dorzuci, a wiecej sie znajdzie Odpowiedz Link Zgłoś
genocidezionism ten gudź to jakis antysemita musiał być żyda upolo 02.01.07, 19:28 upolował i do tego szpiega i zdrajcę . gdyby teraz to samo zdarzyło sie w polsce to byłaby polska krajem antysemitów. Odpowiedz Link Zgłoś
borrka1 Re: pal wrotki kacapko z Polskiego forum 02.01.07, 23:36 gekon1979 napisał: > Wlodzimierz Lenin i koniec, to jest Polska, i bedziemy uzywac Polskich odpowied > nikow imion > jak ci tak teskno za Wladymirami, to spadaj na kacapskie fora ty polaku (specjalnie z malej)od siedmiu bolesci,czy twoja Polska zaczyna sie gdy chodzi o Rosje czy tez dotyczy to zachodu?To zadaj aby pisali np;Jurek Busz,Antek Blejr itp. W polskim jezyku jest takie pojecie jak nazwy wlasne,imiona itp,ktore tak sobie na zyczenie kazdego debila zmieniac nikt nie bedzie.I tak w prasie i innych mediach widac ciagle "wolna amerykanke" w pisowni,ale nie dziwota jezeli sa takie niedouczone "gekony"! Odpowiedz Link Zgłoś