Dodaj do ulubionych

Ks. Isakowicz: Episkopat dostał ode mnie listę TW

12.01.07, 14:07
Klops, co to teraz będzie ;)
Obserwuj wątek
    • lexgm [...] 12.01.07, 14:17
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • r306 Przesadziles..... 12.01.07, 14:19
        > A księdzu
        > gratulujemy pomysłu na zarobienie paru groszy
        Przeczytales na co ida pieniadze z honorarium i zyskow?
        • www.globaltc.eu Re: Przesadziles..... 12.01.07, 14:28
          Przydałby się taki ksiądz Isakowicz-Zaleski w każdej diecezji.
          ---
          ISSI.pl - Internetowy Samorządowy Serwis Informacyjny www.issi.pl
          GLOBAL - szkolenia szyte na miarę www.globaltc.eu

• pirulo Re: Przesadziles..... 12.01.07, 14:53
            A Kościół w calej swej okazałości i tak osika tą publikacje...
            • orcheystra Cóż 12.01.07, 21:56
              za radość!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
              • orcheystra Re: Cóż 12.01.07, 21:59
                bądźmy ministrantami, bądźmy harcerzykami Europy, ach, jakże to urocze! Módlmy
                się i śpiewajmy! Wszyscy polscy mężczyźni na księży! Kobiety do klasztorów!
                Dzieci do ochronek - będziemy pierwszym narodem, który pójdzie żywcem do
                nieba!!!!!!!
        • lexgm Re: Przesadziles..... 12.01.07, 14:28
          Przecież nie napisałem, że je przegra w ruletkę. Każdy pomysł - nawet taki - na
          zarobienie paru groszy, również na szczytny cel, jest dobry.
          • r306 Nie slizgaj mi sie tu :) 12.01.07, 14:35
            Zrobiles blad logiczny, twierdzac, ze niewiele sie sprzeda, ze od razu skup
            makulatury, a pozniej twierdzisz, ze ta ksiazka to dobry sposob na zarobienie
            pieniedzy.

Jesli pierwsze zdanie przyjac za prawdziwe, to wynika z tego, ze drugie jest
            tylko czysta zlosliwoscia. Wiec prosze - nie pisz mi, ze "rowniez na szczyty
            cel".
            Chciales dolozyc - spudlowales. I tak to zostawmy. Co Ty na to?
            • lexgm Re: Nie slizgaj mi sie tu :) 12.01.07, 14:43
              Ja nie myślałem o pieniądzach zarobionych ze sprzedaży egzemplarzy książki.
              Miałem na myśli honorarium autorskie jakie autor otrzymuje od wydawcy. No i nie
              jestem złośliwy, bo przecież honorarium można wydać w różny sposób. Szczytny
              cel to raczej rzadkość. Niemal wszyscy autorzy robią z tą kasa cos dla siebie a
              nie dla innych. I tak to zostawmy. Co Ty na to ? (znowu cenzor wywalił mój wpis
              pod artykułe - był jako drugi - nie rozumiem, co złego napisałem - nadwrazliwy,
              czy coś).
              • r306 Po prostu nie oceniajmy. OK? :) 12.01.07, 14:47
                A cenzura na GW ostatnio sie strasznie nerwowa zrobila hehehehehe
      • fly8171 Re: Poczytne jak dzieła Lenina 12.01.07, 14:24
        Kto chce to kupi. Chyba że chodzi ci o powrót do czasów gdy tylko jedna opcja
        mogła mówić i pisać?
        • lexgm Re: Poczytne jak dzieła Lenina 12.01.07, 14:33
          O takim powrocie (jednej opcji) nie marzę. Ale zbiera mi się już na wymioty,
          gdy ciągle słyszę albo o takich "dziełach" albo innych białych księgach. A ktoś
          (dziennikarze)ciągle o tym pisze, informuje co chwila o zmianach terminu
          wydania itp.itd.
          • fly8171 Re: Poczytne jak dzieła Lenina 12.01.07, 15:47
            Nie musisz słuchać, oglądać i czytać. Nikt Cię nie zmusza....
        • odpi Re: Poczytne jak dzieła Lenina 12.01.07, 14:35
          poczytne jak dzieła Lenina
          albo ta "Biała Księga" o "Olinie" co to ją w 1996 r. rząd Cimoszewicza wydał w
          nakładzie jak dla Państwa Środka,
          a potem przemielił na papier do ...
    • z-ww Re: Ks. Isakowicz: Episkopat dostał ode mnie list 12.01.07, 14:20
      Teraz będą UBrady.
      • wiktor1235 Re: Ks. Isakowicz: Episkopat dostał ode mnie list 12.01.07, 14:31
        chory człowiek, który żyje obsesją czasów minionych. Jego walka z byłem
        systemem ani wtedy ani teraz nie ma żadnego znaczenia dla jego obalenia.
        szkodzi tylko obrazowi Polski. Nie ma nic do zaoferowania na przyszłość tylko
        pragnienie zemsty na tych, których uznał za swoich wrogów.
        • at_work Re: Ks. Isakowicz: Episkopat dostał ode mnie list 12.01.07, 14:56
          > chory człowiek, który żyje obsesją czasów minionych. Jego walka z byłem
          > systemem ani wtedy ani teraz nie ma żadnego znaczenia dla jego obalenia.
          > szkodzi tylko obrazowi Polski. Nie ma nic do zaoferowania na przyszłość tylko
          > pragnienie zemsty na tych, których uznał za swoich wrogów.

Oj! Niekumacja w narodzie, to już tradycja (świecka?)

_
          Szczekaczka
        • trasat Re: Ks. Isakowicz: Episkopat dostał ode mnie list 12.01.07, 15:55
          Sk
        • m.malone Re: Ks. Isakowicz: Episkopat dostał ode mnie list 12.01.07, 16:26
          Chore jest twoje myslenie(?). Pewnie nie wiesz, co Sołżenicyn odpowiedział, kiedy "proponowali" mu, zeby zrezygnował z publikacji Archipelagu. A szkoda...
    • marcjank Jak to co?! Pod dywan, pod dywan... 12.01.07, 14:28
    • kapitan_stopczyk Ciekawe kto "wystawił" Popiełuszkę SB-ekom? 12.01.07, 14:38
      Może któryś z jego "kolegów" bedący na "żołdzie" w Służbie Bezpieczeństwa?

-------------------------------------------------------
      - Czy jest pan gotów stać na straży porządku prawnego odnowionej,
      demokratycznej Rzeczypospolitej Polskiej?
      - Bezapelacyjnie. Do samego końca. Mojego lub jej.
    • r306 A moze kochani tak inaczej... 12.01.07, 14:46
      Przeczytajmy, zobaczmy... zrozummy.
      I co najwazniejesze - wyciagnijmy na przyszlosc wnioski.
      Ze wolnosc kazdego jest dobrem najwyzszym, ze nikt nie ma patentu "na jedynie
      sluszna racje", ze proba narzucenia woli rodzi w ludziach demony...
      Uczmy sie historii.
      I to apel rowniez do obecnej wladzy. Hasla "kazdy przyzwoity czlowiek poprze
      nasz projekt" nie maja racji bytu - wlasnie w swietle publikacji ksiazki ks.
      Zaleskiego. Przyzwoitosci nie mierzy sie bowiem wlasna miara - to miara
      znacznie bardziej uniwersalna - oderwana od systemu i interesu partyjnego - czy
      to PZPR czy to PiS, czy PO itd, itd....
    • ecclesia-semper-reformanda Medice, cura te ipsum ! 12.01.07, 14:47
      Hierarchia jako pasterz powinna dbac o zycie i zdrowie dla powierzonej sobie
      owczarni polskiego Kosciola.
      Tymczasem biskupi juz od dluzszego czasu musza kolejny raz zajmowac sie stanem
      zdrowia wlasnego kolegium i próbowac oczyscic je z wilkolaków.
      Jesli oczyszczanie pamieci ma przebiegac z takimi oporami, to pasterzom
      brakowac bedzie czasu i energii dla troski o dobro powierzonych im dusz.
      Tymczasem zly stan zdrowia owczarni wymaga pilnej troski.
      Mlodzi ludzie dziesiatkami tysiecy wyjezdzaja za chlebem na zagraniczna
      poniewierke, a Kosciól nie pomaga tym ludziom w adekwatny sposób. Wydaje sie,
      ze w czasie okupacji wiecej zrobiono dla przymusowych robotników w Rzeszy niz
      robi sie obecnie.
      W umilowanej ojczyznie nie dzieje sie lepiej. Sejm kaze pracowac w niedziele, a
      biskupi nie wzywaja wyzyskiwanych pracownic i ich rodzin na barykady.
      Za przynaleznosc do zwiazków zawodowych ludzie sa wyrzucani z pracy, ale biskup
      milczy, jakby to nie chodzilo o owce z jego owczarni, bo musi swój czas
      poswiecac na tropienie wilkolaków.
      Eminencje i Ekscelencje! Jesli teraz nie uporacie sie w ekspresowym trybie z
      wrzodem zatruwajacym caly organizm Kosciola, to Lud Bozy zwróci sie do
      Benedykta XVI o zwolanie Nadwzyczajnego Krajowego Synodu Dyscyplinarnego pod
      przewodnictwem papieza o podjecie niezbednych reform polskiego Kosciola!
    • kruder76 Pod dywan - szybko! 12.01.07, 14:54
    • jiunkier Isakiewicz..współczesny inkwizytor... 12.01.07, 15:07
      • kolka14 Re: Isakiewicz..współczesny inkwizytor, darmozjad 12.01.07, 15:44
    • neiden Ks. Isakowicz: Episkopat dostał ode mnie listę TW 12.01.07, 15:12
      z niecierpliwoscia czekam na wydanie tej ksiazki .kilka egzekplarzy wysle na
      nastepne swieta jako prezenty do zagorzalych katolikow w molej
      rodzinie .zacofanie religijne w polsce jest na wysokim poziomie.przy okazji
      chcialbym zadac pytanie .dlaczego ks. isakowicz nie moze byc wybrany przez
      vatykan na glowe kosciola katolickiego w polsce? janprawdopodobniej wtedy
      zaczolbym wtedy odwiedzac kosciol .
      • tomkowski4444 Re: Ks. Isakowicz: Episkopat dostał ode mnie list 12.01.07, 15:19
        buaaaahahaha.....ale bedzie JAAAZDAAAAA....
        Niech chłopoki szybciej chodza po koledzie o po 28 lutego nikt nie przyjmie te
        SB-ckie ścierwa do domu.
        ALE BEDZZIE JAAAAAAAAZDAAAAAAAAA......buahahaha
      • wet3 Re: neiden 12.01.07, 16:16
        neiden napisał:

> z niecierpliwoscia czekam na wydanie tej ksiazki .kilka egzekplarzy wysle na
        > nastepne swieta jako prezenty do zagorzalych katolikow w molej
        > rodzinie .zacofanie religijne w polsce jest na wysokim poziomie.przy okazji
        > chcialbym zadac pytanie .dlaczego ks. isakowicz nie moze byc wybrany przez
        > vatykan na glowe kosciola katolickiego w polsce? janprawdopodobniej wtedy
        > zaczolbym wtedy odwiedzac kosciol .

Masz nardzo prymitywne pojecie na temat wiary innych oraz wlasnego podejscia do
        KK. Przeciez o tym czy jestes katolikiem czy tez nie powinno decydowac Twoje
        wewnetrzene przekonanie czy doktryna KK jest prawdziwa czy tez nie jest.
        Ksieza, podobnie jak my, sa tylko ulomnymi ludzmi, ktorzy przekazuja nam zasady
        wiary. Nie sa bogami. W zyciu prywatnym moga byc kanaliami lub jadnostkami
        powszechnie powazanymi i godnymi nasladowania. Dla ks. Isakowicza mam mase
        szacunku i cenie sobie bardzo jego prace i zachowanie. Pocieszam sie, ze lista
        ksiezy - wspolpracownikow przyczyni sie do uzdrowienia KK.
    • jan3211 ....Niech pan Isakowicz - porozmawia z Bogiem 12.01.07, 15:15
      Niech ks. Isakowicz nie rozmawia z dziennikarzami , tylko z Bogiem. Rozmowy z
      mediami uzależniają jak narkotyk , niektórych mądrali ze słabą głową trzeba
      kierować na odwykówkę.
      Kosciół w Polsce jest atakowany konsekwentnie przez "nowy kosciół", jaki tworzą
      media i ich własciciele, jako "antypapieże" tego koscioła medialnego.
      ks Isakowicz jest wykorzystywany przez włascicieli tego "nowego koscioła"
      medialnego i będzie tam do czasu , kiedy będzie im potrzebny.
      • halfliner Jan 123456 it, to ma być jakiś cytat z Rydzyka? 12.01.07, 16:11
        Gdzie cudzysłów?
    • totus.tytus byle tylko ks. Isakowicz nie został bohaterem 12.01.07, 15:23
      programu "Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie..."

I żeby nie było w mediach dawno nie widzianych słów "nieznani sprawcy(...)"
      Ciebie prosimy... wysłuchaj nas Panie!
      • jewropejczyk Swoją ksiązke zdeponował u zaufanych osób więc 12.01.07, 16:14
        nawet gdyby UBecy i ich agenci chcieli sie go pozbyć PRAWDY już nic nie
        zaczyma. Dzisiaj TW Filozof (Pasterz Salonu Życiński) twierdził iż nie
        współpracował :-)
    • igraszka Re: Ks. Isakowicz: Episkopat dostał ode mnie list 12.01.07, 15:25
      Straszna wsza z tego księdza, pewnie był w szkole nielubiany jak minister zero
      i tandem prem-ydent i teraz się mści
      • fly8171 Re: Ks. Isakowicz: Episkopat dostał ode mnie list 12.01.07, 15:57
        Znacie słowa JPII? "Prawda was wyzwoli" Myslę że to jest najwłaściwszy
        komentarz.
      • wet3 Re: igraszka 12.01.07, 16:19
        igraszka napisała:

> Straszna wsza z tego księdza, pewnie był w szkole nielubiany jak minister
        zero
        > i tandem prem-ydent i teraz się mści

Tylko prawdziwa wesz lub menda moze cos takiego napisac!
    • galba Ciekawe czy jest na liście abp Ż... 12.01.07, 15:26
      Ewentualnie bp P...
      • jewropejczyk Arcybiskup UBeków i Judaszowców już zaprzeczył 12.01.07, 16:12
        "pogłoską" i "pomówienią" na temat jego współpracy z SB, jak stwierdził Krajowy
        duszpasterz Salonu, nigdy nie dosnosił, niczego nie podpisał i nie
        rozmawiał ... jak podało Radio ZET ... Salonowy Pasterz nosił ps. Filozof ...
        jego obcny pomagier na funkcji biskupa pomocniczego miał pseudonim TW
        Rzymianin ... wydaje się też iż w tej diecezji jest też arcybiksup-senior agent
        SB :-) ... prawdziwy UBekistan w Lubelskiej diecezji.

Co do ks.biskupa Pieronka ... to on już się przyznał do rozmów z SBekami do
        przekazywania im wielu informacji ... zeznał nawet jak się to odbywało ... nie
        zdradził tylko swojego pseudonimu. Zresztą w sprawie Greya był po stronie
        wiernych i na ingres się nie udał ... za to TW Filozof i owszem. Dodatkowo
        Pieronek jednak przestał ostatnio napdać na ludzi wierzących :-)
      • wet3 Re: Ciekawe czy jest na liście abp Ż... 12.01.07, 16:23
        galba napisał:

> Ewentualnie bp P...

... oraz bp G. "Z" juz zaprzeczyl. Pewnie wie,ze jego teczka zostala
        wyczyszczona.
        • jewropejczyk Abp Gocłowski zadeklarował się jednak w ostatnim 12.01.07, 16:46
          czasie w porównaniu do innych w miarę stosownie, przerosił za swoje ataki na
          dziennikarzy, uważał iż Grey musi zrezygnować nie pojechał na niedoszły ingres,
          a niedawno zadeklarował iż jest zwolennikiem lustracji. Pieronek się przyznał
          do kontaktów z SB i przekazywania im informacji. Tylko Pasterz Salonu ...
          został ... on jednak już zaprzeczając powiedział to co każdy demaskowany kapuś
          SB ... bedzie kolejny Arcykapuś ? To pewne :-). Kolejny autorytet GW upadnie !!
    • marian391 Kapłan czy inkwizytor? 12.01.07, 16:01
      Postawa księdza Isakiewicza jest co najmniej zastanawiająca. Bezgraniczne
      zaufanie materiałom SB jest co najmniej naiwnością i skazuje pomówionych na
      śmierć cywilną. Intrygujące jest to, żę za życia JPII nie było chętnych mówić o
      lustracji w kościele, teraz jakby odwaga staniała. W świetle doświadczeń
      przeszłości demonizowanie roli SB jest co najmniej nieuzasadnione, a służy
      wyłącznie celom politycznym. Mnoży się liczba pokrzywdzonych osób, które
      niejednokrotnie w PRL studiowały i robiły doktoraty - bracia Kaczyńscy. czyżby
      ta Sb była tak straszna?
    • janek_48 Abp Kowalczyk: abp Wielgus zataił przed papieżem w 12.01.07, 16:02
      Abp Kowalczyk: abp Wielgus zataił przed papieżem współpracę z SB taką wiadomosc
      znalazlem na www.prawy.pl.I co najwazniejsze Arcybiskup w żaden sposób nie
      czuje chocby odrobine swojej winy.To taka cecha chrześcijanina od teraz bedzie
      obowiązywala ze wszyscy winni tylko nie biskupi księza itp.Eh i to mają być
      wzorce zachowan dla ludu Bożego
    • jewropejczyk Arcybiskup tytularny UBekistanu Józef Życiński 12.01.07, 16:05
      TW Filozof ? Czy Życiński był Filozofem ? Jak podało Radio ZET ... sa dokumenty
      świadczące o agenturalnej działalności Życińskiego. Sam Arcybiskup tytularny
      UBekistanu zaprzeczam :-). W tej samej diecezji jego pomagierem jest niejaki TW
      Rzymianin ... biskup pomoczniczy ... jest też tam chyba arcybiskup-senior agent
      SB :-) ... Prawdzizwy UBekistan w Lublinie :-)

Kolejny autorytet moralny Gazety Judasza upada :-)
    • pis_gniety Współpracownik współpracownika 12.01.07, 16:06
      Czy jeśli ktoś współpracował chodząc do kościoła i spowiadając się
      współpracownikowi/UBkowi w sutannie to też jest OZI? To znaczyłoby że Polska to
      w 95% społeczeństwo kapusiów!!! (podobno tyle chodziło do kościoła)
    • janek_48 Abp Kowalczyk: abp Wielgus zataił przed papieżem ! 12.01.07, 16:07
      Chodzi tu oczywiście o poczucie winy Arcybiskupa Kowalczyka z powodu źle
      wykonanej pracy.Zeby było jasne
    • kalendar Re: Ks. Isakowicz: Episkopat dostał ode mnie list 12.01.07, 16:21
      Isakowicz za bardzo sie zdradzasz, trzeba bylo chociaz nazwisko zmienic, jeszce
      bedzie czas na coming out, teraz jeszcze troche niepewnie, fajnie ze mowia o
      tobie, jakis chorwat czy cos tam, nie musza wiedziec ze jestes chorwacki czy
      inny zyd. dobrze mieszasz, i kase zarabiasz na publikacjach, super, najlepiej
      ich niszczyc od srodka. byleby na naszych dziennikarzach sie nie skupiali !!
    • przecinek12 Ks. Isakowicz: Episkopat dostał ode mnie listę TW 12.01.07, 16:23
      Tow. Icakiewicz jak ten Feldkurat Katz ciągle o ostatnim namaszczeniu olejem
      maszynowym nr.6.
      Mógłby wreszcie wytrzeźwieć z obłędu nienawiści. Wówczas wybaczymy mu wszystkie
      idiotyzmy i powiemy spier.....laj.
      • wet3 Re: przecinek12 13.01.07, 02:36
        przecinek12 napisał:

> Tow. Icakiewicz jak ten Feldkurat Katz ciągle o ostatnim namaszczeniu olejem
        > maszynowym nr.6.
        > Mógłby wreszcie wytrzeźwieć z obłędu nienawiści. Wówczas wybaczymy mu
        wszystkie
        >
        > idiotyzmy i powiemy spier.....laj.

Nowosci nam prawisz. Nie wiedzialem, ze mowienie prawdy to nienawisc. Gdzie ty
        sie wychowales???
    • jan3211 Niech ks. Isakowicz zajmie się Niezabitowską ? 12.01.07, 16:28
      On , jako ten "nadubek", może rozstrzygać , kto jest winien , a kto od winy
      wolny , wyprzedzając własnymi wyrokami sądy.
      A potem sądy , po latach , będą zmieniały "wyroki" ks. Isakowicza ?
      Ksiądz Isakowicz jest pierwszym kapłanem "antykoscioła" medialnego, który
      zawładnął swiatem , proponując nam nowych "kapłanów" .
      Co oni są warci , ci nowi medialni kapłani , to widzimy codzień w TVN
      i Polsacie.
      • doomshine zmień beret na wiekszy 12.01.07, 17:36
        ten Cię chyba nieco uciska...
    • ready4freddy Re: Ks. Isakowicz: Episkopat dostał ode mnie list 12.01.07, 16:41
      zara zara, chwilunia.. 90% wyszlo zwyciesko? BBC piszac o sprawie abp Wielgusa
      cytowala anonimowych historykow, twierdzacych jakoby, iz wspolpracujacych
      klechow bylo 15%. gdzie sie podzialo te 5%? czy to zaufani ks. Isakowicza,
      chwilowo schowani do szuflady? doskonaly ubaw, doprawdy, kiedy sie kiecuchy
      szarpia za sutanny :)
    • pies_na_lewizne Ks. Isakowiczowi nalezy sie szacunek i uznanie 12.01.07, 17:41
    • pszemor1 Nie lubie klechow... 12.01.07, 19:15
      ale Isakowicz zrobił dobrze, że wpierw dał listę zwierzchnikom.
      W ogóle dziwię się, że kościół nie zrobił porządku z donosicielami.
      Mieli przecież takie możliwości. Trzeba było zrobić porządek usunąć czarne owce
      - wysłać na misję lub do klasztoru- żeby odpokutowali a potem stwierdzić My
      esteśmy czyści a nie jak Glemp bronić zdrajców i oszustów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka