jozue.com 12.01.07, 14:07 Klops, co to teraz będzie ;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lexgm [...] 12.01.07, 14:17 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Przesadziles..... 12.01.07, 14:19 > A księdzu > gratulujemy pomysłu na zarobienie paru groszy Przeczytales na co ida pieniadze z honorarium i zyskow? Odpowiedz Link Zgłoś
www.globaltc.eu Re: Przesadziles..... 12.01.07, 14:28 Przydałby się taki ksiądz Isakowicz-Zaleski w każdej diecezji. --- ISSI.pl - Internetowy Samorządowy Serwis Informacyjny www.issi.pl GLOBAL - szkolenia szyte na miarę www.globaltc.eu Odpowiedz Link Zgłoś
pirulo Re: Przesadziles..... 12.01.07, 14:53 A Kościół w calej swej okazałości i tak osika tą publikacje... Odpowiedz Link Zgłoś
orcheystra Cóż 12.01.07, 21:56 za radość!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
orcheystra Re: Cóż 12.01.07, 21:59 bądźmy ministrantami, bądźmy harcerzykami Europy, ach, jakże to urocze! Módlmy się i śpiewajmy! Wszyscy polscy mężczyźni na księży! Kobiety do klasztorów! Dzieci do ochronek - będziemy pierwszym narodem, który pójdzie żywcem do nieba!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lexgm Re: Przesadziles..... 12.01.07, 14:28 Przecież nie napisałem, że je przegra w ruletkę. Każdy pomysł - nawet taki - na zarobienie paru groszy, również na szczytny cel, jest dobry. Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Nie slizgaj mi sie tu :) 12.01.07, 14:35 Zrobiles blad logiczny, twierdzac, ze niewiele sie sprzeda, ze od razu skup makulatury, a pozniej twierdzisz, ze ta ksiazka to dobry sposob na zarobienie pieniedzy. Jesli pierwsze zdanie przyjac za prawdziwe, to wynika z tego, ze drugie jest tylko czysta zlosliwoscia. Wiec prosze - nie pisz mi, ze "rowniez na szczyty cel". Chciales dolozyc - spudlowales. I tak to zostawmy. Co Ty na to? Odpowiedz Link Zgłoś
lexgm Re: Nie slizgaj mi sie tu :) 12.01.07, 14:43 Ja nie myślałem o pieniądzach zarobionych ze sprzedaży egzemplarzy książki. Miałem na myśli honorarium autorskie jakie autor otrzymuje od wydawcy. No i nie jestem złośliwy, bo przecież honorarium można wydać w różny sposób. Szczytny cel to raczej rzadkość. Niemal wszyscy autorzy robią z tą kasa cos dla siebie a nie dla innych. I tak to zostawmy. Co Ty na to ? (znowu cenzor wywalił mój wpis pod artykułe - był jako drugi - nie rozumiem, co złego napisałem - nadwrazliwy, czy coś). Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Po prostu nie oceniajmy. OK? :) 12.01.07, 14:47 A cenzura na GW ostatnio sie strasznie nerwowa zrobila hehehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
fly8171 Re: Poczytne jak dzieła Lenina 12.01.07, 14:24 Kto chce to kupi. Chyba że chodzi ci o powrót do czasów gdy tylko jedna opcja mogła mówić i pisać? Odpowiedz Link Zgłoś
lexgm Re: Poczytne jak dzieła Lenina 12.01.07, 14:33 O takim powrocie (jednej opcji) nie marzę. Ale zbiera mi się już na wymioty, gdy ciągle słyszę albo o takich "dziełach" albo innych białych księgach. A ktoś (dziennikarze)ciągle o tym pisze, informuje co chwila o zmianach terminu wydania itp.itd. Odpowiedz Link Zgłoś
fly8171 Re: Poczytne jak dzieła Lenina 12.01.07, 15:47 Nie musisz słuchać, oglądać i czytać. Nikt Cię nie zmusza.... Odpowiedz Link Zgłoś
odpi Re: Poczytne jak dzieła Lenina 12.01.07, 14:35 poczytne jak dzieła Lenina albo ta "Biała Księga" o "Olinie" co to ją w 1996 r. rząd Cimoszewicza wydał w nakładzie jak dla Państwa Środka, a potem przemielił na papier do ... Odpowiedz Link Zgłoś
z-ww Re: Ks. Isakowicz: Episkopat dostał ode mnie list 12.01.07, 14:20 Teraz będą UBrady. Odpowiedz Link Zgłoś
wiktor1235 Re: Ks. Isakowicz: Episkopat dostał ode mnie list 12.01.07, 14:31 chory człowiek, który żyje obsesją czasów minionych. Jego walka z byłem systemem ani wtedy ani teraz nie ma żadnego znaczenia dla jego obalenia. szkodzi tylko obrazowi Polski. Nie ma nic do zaoferowania na przyszłość tylko pragnienie zemsty na tych, których uznał za swoich wrogów. Odpowiedz Link Zgłoś
at_work Re: Ks. Isakowicz: Episkopat dostał ode mnie list 12.01.07, 14:56 > chory człowiek, który żyje obsesją czasów minionych. Jego walka z byłem > systemem ani wtedy ani teraz nie ma żadnego znaczenia dla jego obalenia. > szkodzi tylko obrazowi Polski. Nie ma nic do zaoferowania na przyszłość tylko > pragnienie zemsty na tych, których uznał za swoich wrogów. Oj! Niekumacja w narodzie, to już tradycja (świecka?) _ Szczekaczka Odpowiedz Link Zgłoś
m.malone Re: Ks. Isakowicz: Episkopat dostał ode mnie list 12.01.07, 16:26 Chore jest twoje myslenie(?). Pewnie nie wiesz, co Sołżenicyn odpowiedział, kiedy "proponowali" mu, zeby zrezygnował z publikacji Archipelagu. A szkoda... Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan_stopczyk Ciekawe kto "wystawił" Popiełuszkę SB-ekom? 12.01.07, 14:38 Może któryś z jego "kolegów" bedący na "żołdzie" w Służbie Bezpieczeństwa? ------------------------------------------------------- - Czy jest pan gotów stać na straży porządku prawnego odnowionej, demokratycznej Rzeczypospolitej Polskiej? - Bezapelacyjnie. Do samego końca. Mojego lub jej. Odpowiedz Link Zgłoś
r306 A moze kochani tak inaczej... 12.01.07, 14:46 Przeczytajmy, zobaczmy... zrozummy. I co najwazniejesze - wyciagnijmy na przyszlosc wnioski. Ze wolnosc kazdego jest dobrem najwyzszym, ze nikt nie ma patentu "na jedynie sluszna racje", ze proba narzucenia woli rodzi w ludziach demony... Uczmy sie historii. I to apel rowniez do obecnej wladzy. Hasla "kazdy przyzwoity czlowiek poprze nasz projekt" nie maja racji bytu - wlasnie w swietle publikacji ksiazki ks. Zaleskiego. Przyzwoitosci nie mierzy sie bowiem wlasna miara - to miara znacznie bardziej uniwersalna - oderwana od systemu i interesu partyjnego - czy to PZPR czy to PiS, czy PO itd, itd.... Odpowiedz Link Zgłoś
ecclesia-semper-reformanda Medice, cura te ipsum ! 12.01.07, 14:47 Hierarchia jako pasterz powinna dbac o zycie i zdrowie dla powierzonej sobie owczarni polskiego Kosciola. Tymczasem biskupi juz od dluzszego czasu musza kolejny raz zajmowac sie stanem zdrowia wlasnego kolegium i próbowac oczyscic je z wilkolaków. Jesli oczyszczanie pamieci ma przebiegac z takimi oporami, to pasterzom brakowac bedzie czasu i energii dla troski o dobro powierzonych im dusz. Tymczasem zly stan zdrowia owczarni wymaga pilnej troski. Mlodzi ludzie dziesiatkami tysiecy wyjezdzaja za chlebem na zagraniczna poniewierke, a Kosciól nie pomaga tym ludziom w adekwatny sposób. Wydaje sie, ze w czasie okupacji wiecej zrobiono dla przymusowych robotników w Rzeszy niz robi sie obecnie. W umilowanej ojczyznie nie dzieje sie lepiej. Sejm kaze pracowac w niedziele, a biskupi nie wzywaja wyzyskiwanych pracownic i ich rodzin na barykady. Za przynaleznosc do zwiazków zawodowych ludzie sa wyrzucani z pracy, ale biskup milczy, jakby to nie chodzilo o owce z jego owczarni, bo musi swój czas poswiecac na tropienie wilkolaków. Eminencje i Ekscelencje! Jesli teraz nie uporacie sie w ekspresowym trybie z wrzodem zatruwajacym caly organizm Kosciola, to Lud Bozy zwróci sie do Benedykta XVI o zwolanie Nadwzyczajnego Krajowego Synodu Dyscyplinarnego pod przewodnictwem papieza o podjecie niezbednych reform polskiego Kosciola! Odpowiedz Link Zgłoś
neiden Ks. Isakowicz: Episkopat dostał ode mnie listę TW 12.01.07, 15:12 z niecierpliwoscia czekam na wydanie tej ksiazki .kilka egzekplarzy wysle na nastepne swieta jako prezenty do zagorzalych katolikow w molej rodzinie .zacofanie religijne w polsce jest na wysokim poziomie.przy okazji chcialbym zadac pytanie .dlaczego ks. isakowicz nie moze byc wybrany przez vatykan na glowe kosciola katolickiego w polsce? janprawdopodobniej wtedy zaczolbym wtedy odwiedzac kosciol . Odpowiedz Link Zgłoś
tomkowski4444 Re: Ks. Isakowicz: Episkopat dostał ode mnie list 12.01.07, 15:19 buaaaahahaha.....ale bedzie JAAAZDAAAAA.... Niech chłopoki szybciej chodza po koledzie o po 28 lutego nikt nie przyjmie te SB-ckie ścierwa do domu. ALE BEDZZIE JAAAAAAAAZDAAAAAAAAA......buahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: neiden 12.01.07, 16:16 neiden napisał: > z niecierpliwoscia czekam na wydanie tej ksiazki .kilka egzekplarzy wysle na > nastepne swieta jako prezenty do zagorzalych katolikow w molej > rodzinie .zacofanie religijne w polsce jest na wysokim poziomie.przy okazji > chcialbym zadac pytanie .dlaczego ks. isakowicz nie moze byc wybrany przez > vatykan na glowe kosciola katolickiego w polsce? janprawdopodobniej wtedy > zaczolbym wtedy odwiedzac kosciol . Masz nardzo prymitywne pojecie na temat wiary innych oraz wlasnego podejscia do KK. Przeciez o tym czy jestes katolikiem czy tez nie powinno decydowac Twoje wewnetrzene przekonanie czy doktryna KK jest prawdziwa czy tez nie jest. Ksieza, podobnie jak my, sa tylko ulomnymi ludzmi, ktorzy przekazuja nam zasady wiary. Nie sa bogami. W zyciu prywatnym moga byc kanaliami lub jadnostkami powszechnie powazanymi i godnymi nasladowania. Dla ks. Isakowicza mam mase szacunku i cenie sobie bardzo jego prace i zachowanie. Pocieszam sie, ze lista ksiezy - wspolpracownikow przyczyni sie do uzdrowienia KK. Odpowiedz Link Zgłoś
jan3211 ....Niech pan Isakowicz - porozmawia z Bogiem 12.01.07, 15:15 Niech ks. Isakowicz nie rozmawia z dziennikarzami , tylko z Bogiem. Rozmowy z mediami uzależniają jak narkotyk , niektórych mądrali ze słabą głową trzeba kierować na odwykówkę. Kosciół w Polsce jest atakowany konsekwentnie przez "nowy kosciół", jaki tworzą media i ich własciciele, jako "antypapieże" tego koscioła medialnego. ks Isakowicz jest wykorzystywany przez włascicieli tego "nowego koscioła" medialnego i będzie tam do czasu , kiedy będzie im potrzebny. Odpowiedz Link Zgłoś
halfliner Jan 123456 it, to ma być jakiś cytat z Rydzyka? 12.01.07, 16:11 Gdzie cudzysłów? Odpowiedz Link Zgłoś
totus.tytus byle tylko ks. Isakowicz nie został bohaterem 12.01.07, 15:23 programu "Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie..." I żeby nie było w mediach dawno nie widzianych słów "nieznani sprawcy(...)" Ciebie prosimy... wysłuchaj nas Panie! Odpowiedz Link Zgłoś
jewropejczyk Swoją ksiązke zdeponował u zaufanych osób więc 12.01.07, 16:14 nawet gdyby UBecy i ich agenci chcieli sie go pozbyć PRAWDY już nic nie zaczyma. Dzisiaj TW Filozof (Pasterz Salonu Życiński) twierdził iż nie współpracował :-) Odpowiedz Link Zgłoś
igraszka Re: Ks. Isakowicz: Episkopat dostał ode mnie list 12.01.07, 15:25 Straszna wsza z tego księdza, pewnie był w szkole nielubiany jak minister zero i tandem prem-ydent i teraz się mści Odpowiedz Link Zgłoś
fly8171 Re: Ks. Isakowicz: Episkopat dostał ode mnie list 12.01.07, 15:57 Znacie słowa JPII? "Prawda was wyzwoli" Myslę że to jest najwłaściwszy komentarz. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: igraszka 12.01.07, 16:19 igraszka napisała: > Straszna wsza z tego księdza, pewnie był w szkole nielubiany jak minister zero > i tandem prem-ydent i teraz się mści Tylko prawdziwa wesz lub menda moze cos takiego napisac! Odpowiedz Link Zgłoś
jewropejczyk Arcybiskup UBeków i Judaszowców już zaprzeczył 12.01.07, 16:12 "pogłoską" i "pomówienią" na temat jego współpracy z SB, jak stwierdził Krajowy duszpasterz Salonu, nigdy nie dosnosił, niczego nie podpisał i nie rozmawiał ... jak podało Radio ZET ... Salonowy Pasterz nosił ps. Filozof ... jego obcny pomagier na funkcji biskupa pomocniczego miał pseudonim TW Rzymianin ... wydaje się też iż w tej diecezji jest też arcybiksup-senior agent SB :-) ... prawdziwy UBekistan w Lubelskiej diecezji. Co do ks.biskupa Pieronka ... to on już się przyznał do rozmów z SBekami do przekazywania im wielu informacji ... zeznał nawet jak się to odbywało ... nie zdradził tylko swojego pseudonimu. Zresztą w sprawie Greya był po stronie wiernych i na ingres się nie udał ... za to TW Filozof i owszem. Dodatkowo Pieronek jednak przestał ostatnio napdać na ludzi wierzących :-) Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: Ciekawe czy jest na liście abp Ż... 12.01.07, 16:23 galba napisał: > Ewentualnie bp P... ... oraz bp G. "Z" juz zaprzeczyl. Pewnie wie,ze jego teczka zostala wyczyszczona. Odpowiedz Link Zgłoś
jewropejczyk Abp Gocłowski zadeklarował się jednak w ostatnim 12.01.07, 16:46 czasie w porównaniu do innych w miarę stosownie, przerosił za swoje ataki na dziennikarzy, uważał iż Grey musi zrezygnować nie pojechał na niedoszły ingres, a niedawno zadeklarował iż jest zwolennikiem lustracji. Pieronek się przyznał do kontaktów z SB i przekazywania im informacji. Tylko Pasterz Salonu ... został ... on jednak już zaprzeczając powiedział to co każdy demaskowany kapuś SB ... bedzie kolejny Arcykapuś ? To pewne :-). Kolejny autorytet GW upadnie !! Odpowiedz Link Zgłoś
marian391 Kapłan czy inkwizytor? 12.01.07, 16:01 Postawa księdza Isakiewicza jest co najmniej zastanawiająca. Bezgraniczne zaufanie materiałom SB jest co najmniej naiwnością i skazuje pomówionych na śmierć cywilną. Intrygujące jest to, żę za życia JPII nie było chętnych mówić o lustracji w kościele, teraz jakby odwaga staniała. W świetle doświadczeń przeszłości demonizowanie roli SB jest co najmniej nieuzasadnione, a służy wyłącznie celom politycznym. Mnoży się liczba pokrzywdzonych osób, które niejednokrotnie w PRL studiowały i robiły doktoraty - bracia Kaczyńscy. czyżby ta Sb była tak straszna? Odpowiedz Link Zgłoś
janek_48 Abp Kowalczyk: abp Wielgus zataił przed papieżem w 12.01.07, 16:02 Abp Kowalczyk: abp Wielgus zataił przed papieżem współpracę z SB taką wiadomosc znalazlem na www.prawy.pl.I co najwazniejsze Arcybiskup w żaden sposób nie czuje chocby odrobine swojej winy.To taka cecha chrześcijanina od teraz bedzie obowiązywala ze wszyscy winni tylko nie biskupi księza itp.Eh i to mają być wzorce zachowan dla ludu Bożego Odpowiedz Link Zgłoś
jewropejczyk Arcybiskup tytularny UBekistanu Józef Życiński 12.01.07, 16:05 TW Filozof ? Czy Życiński był Filozofem ? Jak podało Radio ZET ... sa dokumenty świadczące o agenturalnej działalności Życińskiego. Sam Arcybiskup tytularny UBekistanu zaprzeczam :-). W tej samej diecezji jego pomagierem jest niejaki TW Rzymianin ... biskup pomoczniczy ... jest też tam chyba arcybiskup-senior agent SB :-) ... Prawdzizwy UBekistan w Lublinie :-) Kolejny autorytet moralny Gazety Judasza upada :-) Odpowiedz Link Zgłoś
pis_gniety Współpracownik współpracownika 12.01.07, 16:06 Czy jeśli ktoś współpracował chodząc do kościoła i spowiadając się współpracownikowi/UBkowi w sutannie to też jest OZI? To znaczyłoby że Polska to w 95% społeczeństwo kapusiów!!! (podobno tyle chodziło do kościoła) Odpowiedz Link Zgłoś
janek_48 Abp Kowalczyk: abp Wielgus zataił przed papieżem ! 12.01.07, 16:07 Chodzi tu oczywiście o poczucie winy Arcybiskupa Kowalczyka z powodu źle wykonanej pracy.Zeby było jasne Odpowiedz Link Zgłoś
kalendar Re: Ks. Isakowicz: Episkopat dostał ode mnie list 12.01.07, 16:21 Isakowicz za bardzo sie zdradzasz, trzeba bylo chociaz nazwisko zmienic, jeszce bedzie czas na coming out, teraz jeszcze troche niepewnie, fajnie ze mowia o tobie, jakis chorwat czy cos tam, nie musza wiedziec ze jestes chorwacki czy inny zyd. dobrze mieszasz, i kase zarabiasz na publikacjach, super, najlepiej ich niszczyc od srodka. byleby na naszych dziennikarzach sie nie skupiali !! Odpowiedz Link Zgłoś
przecinek12 Ks. Isakowicz: Episkopat dostał ode mnie listę TW 12.01.07, 16:23 Tow. Icakiewicz jak ten Feldkurat Katz ciągle o ostatnim namaszczeniu olejem maszynowym nr.6. Mógłby wreszcie wytrzeźwieć z obłędu nienawiści. Wówczas wybaczymy mu wszystkie idiotyzmy i powiemy spier.....laj. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: przecinek12 13.01.07, 02:36 przecinek12 napisał: > Tow. Icakiewicz jak ten Feldkurat Katz ciągle o ostatnim namaszczeniu olejem > maszynowym nr.6. > Mógłby wreszcie wytrzeźwieć z obłędu nienawiści. Wówczas wybaczymy mu wszystkie > > idiotyzmy i powiemy spier.....laj. Nowosci nam prawisz. Nie wiedzialem, ze mowienie prawdy to nienawisc. Gdzie ty sie wychowales??? Odpowiedz Link Zgłoś
jan3211 Niech ks. Isakowicz zajmie się Niezabitowską ? 12.01.07, 16:28 On , jako ten "nadubek", może rozstrzygać , kto jest winien , a kto od winy wolny , wyprzedzając własnymi wyrokami sądy. A potem sądy , po latach , będą zmieniały "wyroki" ks. Isakowicza ? Ksiądz Isakowicz jest pierwszym kapłanem "antykoscioła" medialnego, który zawładnął swiatem , proponując nam nowych "kapłanów" . Co oni są warci , ci nowi medialni kapłani , to widzimy codzień w TVN i Polsacie. Odpowiedz Link Zgłoś
ready4freddy Re: Ks. Isakowicz: Episkopat dostał ode mnie list 12.01.07, 16:41 zara zara, chwilunia.. 90% wyszlo zwyciesko? BBC piszac o sprawie abp Wielgusa cytowala anonimowych historykow, twierdzacych jakoby, iz wspolpracujacych klechow bylo 15%. gdzie sie podzialo te 5%? czy to zaufani ks. Isakowicza, chwilowo schowani do szuflady? doskonaly ubaw, doprawdy, kiedy sie kiecuchy szarpia za sutanny :) Odpowiedz Link Zgłoś
pszemor1 Nie lubie klechow... 12.01.07, 19:15 ale Isakowicz zrobił dobrze, że wpierw dał listę zwierzchnikom. W ogóle dziwię się, że kościół nie zrobił porządku z donosicielami. Mieli przecież takie możliwości. Trzeba było zrobić porządek usunąć czarne owce - wysłać na misję lub do klasztoru- żeby odpokutowali a potem stwierdzić My esteśmy czyści a nie jak Glemp bronić zdrajców i oszustów. Odpowiedz Link Zgłoś