zydzinski 15.01.07, 10:24 A co? Ktoś z rodzinki pracował w UB-SB? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fraglesi67 Ornung muss sein! 15.01.07, 10:25 Jarosław Kaczyński, naczelnik Państwa Polskiego zrobi z tym porządek! Odpowiedz Link Zgłoś
jimmyjazz W gestapo też byli sami mili ludzie 15.01.07, 10:35 Generalnie - uprzejmi, wychowani. Nikt uczciwy by się tam nie zatrudnił. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: W gestapo też byli sami mili ludzie 15.01.07, 11:08 jimmyjazz napisał: > Generalnie - uprzejmi, wychowani. > > Nikt uczciwy by się tam nie zatrudnił. ******************************************* Nawet cieć i sprzątaczka? Odpowiedz Link Zgłoś
rousseau Mój wujo był w SB 15.01.07, 11:14 siedział za biurkiem i wydawał paszporty. Typowa urzędnicza robota. Ludzie składali wniosek, on go przesyłał "wyżej", a jeśli "pocztom zwrotnom" przyszła zgoda, wydawał paszport. I kto mi powie gdzie tu zbrodnicza działalność? Odpowiedz Link Zgłoś
ready4freddy Re: Mój wujo był w SB 15.01.07, 11:27 oczywiscie, ze i tacy byli, ale kacza logika nie dopuszcza do glosu mysli, ze kazde panstwo ma takie sluzby i karanie wszystkich po zmianie rezimu z jednego na drugi to idiotyzm. ten kretyn powyzej, porownujacy z gestapo zapomnial chyba o subtelnych, acz istotnych roznicach miedzy PRL a III Rzesza. swoja droga podziwiam ludzi, idacych dzisiaj do pracy w AW, ze nie wspomne o CBA - pewnie w tym ostatnim wielu to ideowi kaczysci z poczuciem misji, ale sa chyba i ludzie, dla ktorych to normalna urzednicza robota. i co, za pare lat ich beda rozliczac? Odpowiedz Link Zgłoś
zamek11 +++++ A co z nadubekiem kaczynskim? macierewiczem? 15.01.07, 12:15 ............ im chyba nie spadnie wlos z glowy. Na razie. Odpowiedz Link Zgłoś
tekameka urodzony 10 kwietnia 1974 r.- miał wtedy 15 lat 15.01.07, 12:46 gdy dokonywano weryfikacji, ale jaką ma pamięć ! Parafrazując słowa Mauera: "Co on k... może wiedzieć o SB?" Odpowiedz Link Zgłoś
czornyj111 Re: urodzony 10 kwietnia 1974 r.- miał wtedy 15 l 15.01.07, 13:13 NKWudziści to porządni ludzie , chyba łeb mu spóchł od tej wypowiedzi! Odpowiedz Link Zgłoś
znajomy_jennifer_lopez Bez przesady, żeby żyć w PRL nie trzeba było być 15.01.07, 13:47 esbekiem, porządni ludzie powinni byli znaleźć sobie inne zajęcie - nie kazdy musi palić czołgi reźimu ale może mu chociaz nie pomagać... Odpowiedz Link Zgłoś
jimmyjazz Ubecy - po emeryturki to do Moskwy 15.01.07, 14:36 Tam gdzie ma siedzibę wasz ostatni pracodawca. Odpowiedz Link Zgłoś
blue911 Re: Bez przesady, żeby żyć w PRL nie trzeba było 15.01.07, 16:33 Praca w wywiadzie i tym podobnych zawodach to nie rola dziewicy. Najpierw trzeba rozumiec na czym ona polega ,a potem "wieszac" ludzi. Co innego przestepca albo urzedas ,ktory tylko dla wlasnych korzysci i przyjemnosci niszczy ludzi,a co innego fachowiec ,ktory wykonujac pewne zadania musi rowniez robic "brudne" rzeczy. Dopiero rozumiejac istote tego zawodu i porownujac jak on jest wykonywany w innych (tzw. wzorcowych panstwach) mozna wydawac sady. Przekupka sprzed kosciola ani obibok bez zawodu na pewno nie powinni byc tymi ,ktorzy wydaja sady i decyduja kto byl zly lub dobry. A tak to w przenosni zaczyna wygladac. Jak ktos nie wierzy czy sluzby specjalne i tajne sa potrzebne kazdemu panstwu to proponuje na 2 tygodnie zawiesic ich dzialanosc w 100 % i....zobaczycie co sie wtedy stanie! I zobaczycie jacy "przyjaciele" zastapia ich w sprawowaniu "wladzy" nad innymi.I jacy zacni i moralni oni beda? Zyczylbym sobie zeby takie cwiczenie mozna bylo przeprowadzic zeby uswiadomic ciemna gawiedz zadna sensacji. Niestety, pomarzyc to dobra rzecz - i tania. Odpowiedz Link Zgłoś
berman.na.kontakcie.220v O_l_e_j-n_i_c-z_a_k__B_r_o_n_i__B liskich_????????? 15.01.07, 13:48 ....że nie wolno stosować zbiorowej odpowiedzialności w stosunku do wszystkich współpracowników Służb Bezpieczeństwa.... .....Nie można .... nazwać Służby Bezpieczeństwa organizacją przestępczą.... BRAWO OLEJNICZAK !!!!!!! PROCESU NORYMBERSKIE UZNAJĄCE SS ZA ZBRODNICZĄ ORGANIZACJĘ A PAŃSTWO PRUSKIE ZA PAŃSTWO ZBRODNICZE NALEŻY WRZUCIĆ DO LAMUSA :))))))))))))) PS TAKIEJ WSPANIAŁEJ OBRONY ZBRODNICZYCH ORGANIZACJI NIE POWSTYDZIŁBY SIĘ SAM EICHMAN ALBO GERING :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
ubol_na_hawajach Re: O_l_e_j-n_i_c-z_a_k__B_r_o_n_i__B liskich_??? 15.01.07, 16:25 > ....że nie wolno stosować zbiorowej odpowiedzialności > w stosunku do wszystkich współpracowników Służb Bezpieczeństwa.... > .....Nie można .... nazwać Służby > Bezpieczeństwa organizacją przestępczą.... > > BRAWO OLEJNICZAK !!!!!!! > PROCESU NORYMBERSKIE UZNAJĄCE > SS ZA ZBRODNICZĄ ORGANIZACJĘ > A PAŃSTWO PRUSKIE ZA PAŃSTWO ZBRODNICZE > NALEŻY WRZUCIĆ DO LAMUSA :))))))))))))) > > PS > TAKIEJ WSPANIAŁEJ OBRONY ZBRODNICZYCH ORGANIZACJI > NIE POWSTYDZIŁBY SIĘ SAM EICHMAN ALBO GERING :)))))) ...Podkreślił, że pracowało tam wielu porządnych ludzi, który robili dużo dobrego dla Polski...... he he he he he he he he !!!!!!! ale argumenty tego czerwonego kołko-jołopa ! retoryka rodem z hitleryzmu i stalinizmu ! było też wielu porządnych esesmanów i hitlerowców :)))) było też wielu porządnych nkwd-zistów, kgb-istów i stalinistów :)))) czego wy od nich chcecie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
blue911 Re: urodzony 10 kwietnia 1974 r.- miał wtedy 15 l 15.01.07, 16:14 Tylko niedouczona baba z kosciola moze byc amatorem takich teoryjek: kazde panstwo ma sluzby tajne. I krysztalowa Hamaryka tez. I tez sa w niej "sb-cy", o innych nazwach i tytulach. I wielu tez uczciwie pracuje. A inni zabijaja. Tak wiec przeprowadzanie takich "czystek" masowych bedzie mialo jeden skutek: co madrzejszy nie zapisze sie juz do obecnych tajnych sluzb w obawie przed linczem ciemnego ludu w przyszlosci. A,jesli jest zdolny zatrudnia go obce sluzby. Moze nawet wrogie Polsce? A u nas zostana same miernoty. Z marnym wywiadem. Z przecietniakami chroniacymi panstwa i wladzy. Tego wlasnie chca wrogowie kraju,a Wy popychani sensacja i chcecia zemsty na jakims nielubianym sasiedzie w tym pomagacie. Po co mamy miec panstwo skoro nas wola bardziej do noszenia szczotek i towarow w supermarketach w Anglii? Bandytow sie sadzi, ale robienie masowych czystek to traci sredniowieczem. Odpowiedz Link Zgłoś
slon2002 he, he, w UB i SB byli sami porządni komuniści 15.01.07, 12:17 Komuniści !!! I to już samo mówi za siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
aplus A nazista to byl czesto porzadny ojciec porzadnej 15.01.07, 12:39 niemieckiej rodzinki ... Odpowiedz Link Zgłoś
pako19 PZPR to też byli sami porządni ludzie.99,99% 15.01.07, 13:12 NSDAP też byli sami dobrze wychowani, do tego patrioci. Ludzie....czy wam serca odebrało? ------------------------------------------------- allegro.pl/show_item.php?item=157146049 poezja www.dorotakiersztejnpakulska.com allegro.pl/show_item.php?item=157789531 Vincenz Odpowiedz Link Zgłoś
aplus alez oczywiscie, tow. Szmaciak robil to tylko dla 15.01.07, 13:51 rodziny zeby miala co jesc i w co sie ubrac. Tak naprawde to wcale temu Leninowi nie ufal. Odpowiedz Link Zgłoś
igraszka Re: PZPR to też byli sami porządni ludzie.99,99% 15.01.07, 15:21 I co? Rozliczono każdego, czy tylko zbrodniarzy wojennych? Odpowiedz Link Zgłoś
srpnov nareszcie ktoś z jajami na lewicy! 15.01.07, 12:29 SB-cy walczyli nie tylko z opozycją ale poza tym robili to co obecne służby. Tak smao kretynizmem jest ujawnianie TW, kiedy wiele ludzi było albo zastraszanych, albo szantażowanych czy musieli podpisać lojalkę, aby móc pracować (jak Wielgus). ROZLICZAĆ PRZESTĘPSTWA, nie współpracę. Odpowiedz Link Zgłoś
superpole Olejniczak to prawdziwa komunistyczna ku.. - 15.01.07, 16:03 mowa o jajach jest tu wiec bezprzedmiotowa. Odpowiedz Link Zgłoś
igraszka Re: Mój wujo był w SB 15.01.07, 15:19 Przyjdzie nowy rząd, uzna pracę dla Kaczorów za działalność przestępczą i zacznie rozliczać. Przecież to chora spirala, którą trzeba przerwać! No i te nieustanne "przecieki". Sprawne państwo załatwia takie sprawy po cichu, a nie posługuje się non stop przeciekami i "sensacjami". Odpowiedz Link Zgłoś
antyprawak [...] 15.01.07, 11:28 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
uriel.blog.pl Re: Kiedy te komuchy zamkną mordę?@#$%@%!!!! 15.01.07, 12:13 Ciesz się, ze chociaż jest ktoś, kto nie boi się nazwać lewicowcem - nawet jeśli przy tym kłamie :P --- milion idiotów nie może się mylić Odpowiedz Link Zgłoś
bynik Re: Mój wujo był w SB 15.01.07, 11:34 W 1988 roku wezwało mnie SB i proponowało pracę, której nie przyjąłem, a po 1989 ten sam chorąży wydawał paszporty :-) Odpowiedz Link Zgłoś
jerry21 Re: Mój wujo był w SB 15.01.07, 11:46 cala sb jak i cala pzpr - to byly organizacje przestepcze - jak sie idzie do mafii sprzatac - to jest sie w mafii - bo wie sie ze to mafia a pieniadze sie bierze MAFIJNE- a jak jest dobrze posprzatane np po krwawym przesluchaniu to mozna milo przesluciwac nastepnego 2przestepce " politycznego- to tak tym wielkoduchom co to pisza o sprzataczkach , cieciach i paszportowcach ciezko pracujacych w sb... Odpowiedz Link Zgłoś
uriel.blog.pl Re: Mój wujo był w SB 15.01.07, 12:17 Tylko, że wtedy pracowała propaganda kreująca opozycję na mafię a SB na prawych i sprawiedliwych, dokładnie jak teraz. Skoro teraz działa i są naiwni święcie w to wierzący, nie widzę powodów, dla których wtedy nie miałoby być eSBeków pełnych w wiary w słuszność tego co robią i że historia uzna ich zasługi w obronie prawa. To tak na marginesie dla inkwizytorów. Ciekawe co powiedzą, gdy po wykopaniu kartofli ktoś zacznie rozliczać ich. --- milion idiotów nie może się mylić Odpowiedz Link Zgłoś
czuk1 Re: Mój wujo był w SB 15.01.07, 12:25 Buntowniku? Sąd ma wydać wyrok niezgodny z Konstytucją i zasadami prawa" Zastanów się co piszesz: "...odbieranie przywilejów jest możliwe, nawet teraz, bez jakiejś szczególnej ustawy. Wystarczy prawomocny wyrok sądu wydany w stosunku do konkretnej osoby..." ??????????????????????????????????/// I to w państwie prawa rządzonym przez prawo i sprawiedliwośc??????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
jarus16 Re: Mój wujo był w SB 15.01.07, 12:11 rousseau napisał: > siedział za biurkiem i wydawał paszporty. Typowa urzędnicza robota. Ludzie > składali wniosek, on go przesyłał "wyżej", a jeśli "pocztom zwrotnom" przyszła > zgoda, wydawał paszport. I kto mi powie gdzie tu zbrodnicza działalność? ...To dlaczego całe GESTAPO uznano za organizację przestępczą, a tam przecież też część oficerów wydawała tylko paszporty. Odpowiedz Link Zgłoś
popapruch Re: Mój wujo był w SB 15.01.07, 12:13 rousseau napisał: > siedział za biurkiem i wydawał paszporty. Typowa urzędnicza robota. Ludzie > składali wniosek, on go przesyłał "wyżej", a jeśli "pocztom zwrotnom" przyszła > zgoda, wydawał paszport. I kto mi powie gdzie tu zbrodnicza działalność? i za taka "robote" ma dostawac emeryture pare razy wieksza od sredniej??????? a jak sie udowodni dreczenie, przestepstawa itp to do wiezienia a nie tylko odebrac przywileje pomsyl czasami Odpowiedz Link Zgłoś
yardpl Re: Mój wujo był w SB 15.01.07, 12:35 w Mafii też są księgowi i ludzie zajmujący się tylko "papierkami". Ale czy to coś zmienia???????????? Odpowiedz Link Zgłoś
igraszka Re: Mój wujo był w SB 15.01.07, 15:27 yardpl napisał: > w Mafii też są księgowi i ludzie zajmujący się tylko "papierkami". Ale czy to > coś zmienia???????????? Mafia nie jest oficjalnym organem władzy. A swoje służby bezpieczeństwa ma każdy kraj. Chociażby takie CIA. Myślisz, że ich agenci są świętsi od naszych? Odpowiedz Link Zgłoś
j666 Re: Mój wujo był w SB 15.01.07, 12:39 Twój wujo nie zgłosił się do pracy za biurkiem do wydawania paszportów, bo nie od niego to zależało, tylko zgodził się na bycie sku..synem jako funkcjonariusz SB. Czemu się zgodził, to też ciekawa sprawa, przykładowo najlepsze oferty od SB miały dzieci pracowników SB, dawnej UB. Być może przełożeniu Twojego wuja wysłali go na odcinek NIEWYDAWANIA paszportów, bo np. w paru akcjach okazał się taim sadystą, że nawet koledzy go nie chcieli. NIEWYDAJĄC paszportów brał udział w zbrodniczym szantażowaniu ludzi (księży, naukowców, artysów, zwykłych ludzi - ja pamiętam z pięciu sku..synów niechcących mi dać paszportu, jeden to niejaki Jan Doda z Politechniki Warszawskiej, drugi to niejaki docent Kietliński z tejże uczelni proponujący atrakcyjny wyjazd do Algierii za wstapienie do SZSP, trzeci to prodziekan Drewnowski niechcący podpisać wniosku paszportowego na wakacje, bo nie, czwarty i piaty to naczelnicy urzędów nazwisk nie znam. JaC > siedział za biurkiem i wydawał paszporty. > Typowa urzędnicza robota. > Ludzie składali wniosek, on go przesyłał "wyżej", a jeśli "pocztom zwrotnom" przyszła zgoda, wydawał paszport. > I kto mi powie gdzie tu zbrodnicza działalność? Odpowiedz Link Zgłoś
absurdello Odstaw Bilobil ... 15.01.07, 14:00 przedawkowałeś i ci te pełne nienawiści wspomnienia zniszczą zdrowie i zepsują smak życia :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok to nie powiedziałe wujus wszystkiego............. 15.01.07, 13:11 a raportów nie pisał? A ocen obywatela nie było? Ejże, uzrednicza robota........... Taki Heidrich - pieknie grał na skrzypacach - też parał się urzędniczą robotą. Odpowiedz Link Zgłoś
hannah24 Re: Mój wujo był w SB 15.01.07, 13:57 Rzeczywiście wydawanie paszportów to nie zbrodnia, ale dobrze płatne też chyba nie było i wuj nie ma ekstra emerytury, którą możnaby mu odebrać? Odpowiedz Link Zgłoś
kaczynskamaria Re: powinien strzelac do przyszłych PiSowców 16.01.07, 20:10 ale przynajmniej troche ksiezy wybili BRAWp :-))))) Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej_luka Odpowiedzialność-tak ,ale nie zbiorowa 16.01.07, 22:49 >a Piotrowski ?? >a Ciastoń ?? >a Płatek ?? Jeżeli ktoś popełnił przestępstwo to powinien odpowiedzieć przed sądem. To nie ma nic wspólnego z odpowiedzialnością zbiorową. Odpowiedz Link Zgłoś
xxx222 Re: W gestapo też byli sami mili ludzie 15.01.07, 12:34 > Nawet cieć i sprzątaczka? Nawet. Tam nie było przypadkowych pracowników. Odpowiedz Link Zgłoś
g.v.kanzow Re: W gestapo też byli sami mili ludzie 15.01.07, 13:40 Uczciwe to moze byly sprzataczki i inny personel techniczny. Odpowiedz Link Zgłoś
geralt9 sld milosierne 15.01.07, 15:00 SLD ostatnio stalo sie bardzo milosierne, SB to mili ludzie a cimoszewicz nie chce wiezienia dla osoby tora zlamala mu kariere i zycie rodzinne. Odpowiedz Link Zgłoś
tw-beata Re: Ornung muss sein! 15.01.07, 12:35 ORDUNG MUST SEIN sie pisze poligloto Odpowiedz Link Zgłoś
qmpel04 Re: Ornung muss sein! 15.01.07, 14:26 tw-beata napisał: > ORDUNG MUST SEIN sie pisze poligloto Ordnung muss sein. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: W Gestapo i NKWD również... 15.01.07, 10:57 No i również w CIA sami uprzejmi,uczciwi ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
prezydent.magister [...] 15.01.07, 10:29 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Porzadni z SB i......... 15.01.07, 10:30 koscielni oprawcy.Tak sobie postkomuna urzadzila zycie. Odpowiedz Link Zgłoś
absurdello Re: Porzadni z SB i......... 15.01.07, 11:25 tia, jak Kali ukraść krowę to grzech a jak Kalemu ... ja nie wybielam SB, bo mają bardzo dużo i obrzydliwego brudu za uszami ale już wszyscy zapomnieli jak to z ramienia kościoła umilano ludziom zimne dni dogrzewając ich na stosach, robiono wywiad środowiskowy przy pomocy żelaznych dziewic (i nie było to Iron Maiden), hiszpańskich butów, rozgrzanych do czerwoności szczypiec (bo jak wiadomo dotknięcie zimnym metalem jest wybitnie przykre), rozciąganie (to dla tych z kompleksem "niższości") Te polowanka na czarownice przez prawie 400 lat (poczynając od Papieża Mikołaja V), ta księga "miłości do bliźniego" Malleus Maleficarum z 1486. Te "radosne" praktyki polegające na wrzuceniu niewygodnej kobiety do wody, jak była niewinna to utonęła a jak nie utonęła to się ją "suszyło" na stosie ;)) A wszystko z miłości do człowieka i Boga .... Odpowiedz Link Zgłoś
rrob Miszcz Świata 15.01.07, 10:33 brakuje tylko, aby zaproponował nazwanie jakiejś alei Aleją SB Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Może kanonizować SBków? Wg Olejniczaka to święci 15.01.07, 10:33 To wg Olejniczaka święci ludzie Ci SBcy.. I dlatego powinni mieć 10 razy wyższe emerytury niż przeciętni Polacy... Wszyscy pracowali odkładali na emerytury, teraz zwykli ludzie mają g... a SBcy b. wysokie emeryturki... I to ta sprawiedliwość i prawa człowieka wg lewakow z SLD/LiD... Brawo SLD/LiD - pokazaliście swoje prawdziwe oblicze - oblicze SB !!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz10012 Widzisz Palestrina... 15.01.07, 10:37 Widzisz Palestrina, następuje w Tobie zdrowa ewolucja. Już drugi raz zgadzasz się z tym co pisałem wcześniej. Podzieliłes moje zdanie w sprawie Saoogwałtu (dawniej Samoobrony) , a teraz zgadzasz się w kwestii niniejszego artykułu. Do byłych Sb-eków i innej maści obrońców PRL, należałoby dodac jeszcze byłych oficerów LWP - szybka emerytura w stosunkowo młodym wieku, a potem jeszcze działalność z układami. I wcale nie trzeba być zwolennikiem PiS-u Palestrina. Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Może kanonizować SBków? Wg Olejniczaka to świ 15.01.07, 11:00 Zwykli ludzie teraz mają g.....No to ładna laurka dla kaczystów.Rzeczywiście Solidaruchy,a następnie AWS,ZCH zafundowały reszcie wielkie g...... Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: Może kanonizować SBków? Wg Olejniczaka to świ 15.01.07, 11:08 g... zafundowało emerytom SLD i miłośnicy "grubej kreski" okradając ich przez całe lata 90te i łaskawie waloryzując emerytury... to nic że wcześniej PRL rozkradł odłożone przez nich pieniądze... Straty dotyczyły tylko zwykłych obywateli... SB nic nie straciło na bankructwie naszego systemu emerytalnego z którego PRL czerpal i kradł pełnymi garściami... Zaden rząd SLD i "grubej kreski" (Mazowiecki, Bielecki itd...) nic nie zrobił aby oprócz zwykłych ludzi ciężką sytuację funduszy emerytalnych odczuli oprócz zwykłych ludzi także emeryci SB... Wsytd... Brawo PiS że wreszcie się za to wziął... Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Kaczyński uznał już esbeków za świętych 15.01.07, 11:13 palestrina2005 napisał: > To wg Olejniczaka święci ludzie Ci SBcy.. ***************************************** Tego Olejniczak nie powiedział. Za świętych uznał esbeków Kaczyński. Wszak (z wyjątkiem jego lojalki) uznał SB za fundament prawdy. Odpowiedz Link Zgłoś
ready4freddy Re: Może kanonizować SBków? Wg Olejniczaka to świ 15.01.07, 11:31 plastelina, lzesz jak na PiSiora przystalo.gdzie i kiedy Olejniczak mowil o "swietych"? skad wziales te "10 razy wyzsze emeryturki"? aha, i co bedzie z waszym kwakstapo aka CBA po zmianie rzadow za pare lat? tez im odbierzemy "emeryturki"? Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: Może kanonizować SBków? Wg Olejniczaka to świ 15.01.07, 11:33 CBA nie działa w totalitarnym zbrodniczym antydemokratycznym państwie - najlepszy dowód że jest wolność słowa i możesz pisać bzdety na forum... PZPR to organizacja totalitarna jak NSDAP. A SB to zbrodniarze jak gestapo. Odpowiedz Link Zgłoś
forumowe_kontko Pozazdrościć jednoznaczności osądów 15.01.07, 11:37 Wrzućmy do tego wora jeszcze milicjantów, członków PZPR, Żydów, Murzynów i harcerzy. I wszystkich ich wsadźmy do więzienia. Oj... chyba się załapię, bo byłem wtedy w harcerstwie... :( Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: Pozazdrościć jednoznaczności osądów 15.01.07, 11:40 Co mają Żydzi i Murzyni do PZPR ??? Nie rozumiem. Mógłbyś mi wyjaśnieć ????? Odpowiedz Link Zgłoś
ready4freddy Re: Pozazdrościć jednoznaczności osądów 15.01.07, 11:47 jak to, co maja Zydzi? przeciez ponoc UB i SB to to samo, a w UB - cytuje waszych* najwybitnieszych glowaczy - 95% to Zydzi. Murzyni tylko do towarzystwa. *piszac "waszych" mam na mysli stowarzyszenie pokrzywdzonych na umysle, do ktorych pozwolilem sobie was rowniez zaliczyc, tow. plastelina :) Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: Pozazdrościć jednoznaczności osądów 15.01.07, 12:04 Typowe podejście lewaka - jak ktoś jest antykomunistą to musi być równocześnie rasistą.... Tak jakby miało to coś wspólnego... Pewnie Ronalda Reagana też uwazasz za rasistę - przecież był zadeklarowanym antykomunistą i zadał komunizmowi ostateczny cios. Ale musiał być z niego straszny antylewak, faszysta i rasista prawda ????? Odpowiedz Link Zgłoś
brent_brent ======= A czy lewak to nie Polak? 15.01.07, 12:24 Powiesilabys wszystkich lewakow na latarniach? Powiedz szczerze Odpowiedz Link Zgłoś
maschadow Re: Pozazdrościć jednoznaczności osądów 15.01.07, 16:25 Jejku , ja też się załapię. Byłem w ZHP a teraz tylko ZHR wolno. Odpowiedz Link Zgłoś
ready4freddy Re: Może kanonizować SBków? Wg Olejniczaka to świ 15.01.07, 11:44 CBA dziala w coraz mniej demokratycznym panstwie, a stworzona zostala na dorazne potrzeby polityczne panstwa Kaczynskich, tzn. "rozliczanie" przeciwnikow politycznych. ergo: kazdy, kto nastapi po Kaczorach i zaneguje ich rzady, rozpoczac powinien od rozpedzenia tego towarzystwa, przynajmniej zgodnie z dotychczasowa logika. NSDAP i PZPR to taka rozniac jak III Rzesza i PRL. jakos nie slyszalem o ludobojstwie czy zbrodniach przeciw ludzkosci w PRL, ty slyszales? ale nie w tym rzecz. rzecz w tym, ze kacza kampania nie sluzy wyjasnianiu niczego, ani pociaganiu do odpowiedzialnosci winnych za konkretne czyny, tylko wrzucaniu do jednego wora "nie naszych" i zaklamywaniu historii. jak widac po tobie, to skuteczna propaganda. za chwile sie pewnie dowiemy, ze w PRLu SB zjadalo dzieci zywcem (albo przerabialo na mace, to w wersji dla ultrasow z waszej wesolej druzyny). Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: Może kanonizować SBków? Wg Olejniczaka to świ 15.01.07, 12:06 III Rzesza i PRL - oba ustroje totalitarne - brak wolności słowa, niszczenie i mordowanie opozycji... jakos > nie slyszalem o ludobojstwie czy zbrodniach przeciw ludzkosci w PRL To mało słyszałeś - co się działo po wojnie, jak niszczono i zabijano ludzi, ile było procesów i wyroków śmierci, co zorbiono z prywatną własnością... Śmieszny jesteś.... Odpowiedz Link Zgłoś
absurdello Palestrina weź coś na rozjaśnienie umysłu ... 15.01.07, 14:26 bo pier... jak potłuczony. Odpowiedz Link Zgłoś
zeus75 Re: Może kanonizować SBków? Wg Olejniczaka to świ 15.01.07, 16:25 Naucz się czytać ze zrozumieniem, w PRL'u (kiedy trwało i miało się dobrze) nie mówiło się o zbrodniach Odpowiedz Link Zgłoś
makmag Olejniczak: W SB pracowało wielu porządnych ludzi 15.01.07, 10:33 To niech Ci porzędni ludzie pobierają takie emerytury jak inni emeryci. W końcu to ich zasługa że są niskie. Wtedy tym innym będzie można podnieść i sprawiedliwości stanie się zadość. To swoją drogą skrajna bezczelność!! Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Dokładnie odebrać SBkom przywileje... 15.01.07, 10:35 Z jakiej paki mają mieć "emeryturki" kilkakrotnie wyższe od innych... Tak dużo odłożyli na fundusze w porównaniu do innych ??? Nie... To z jakiej paki. Toi wstyd że do tej pory "gruba kreska" nie zlikwidowała tych przywilejow... Odpowiedz Link Zgłoś
lexgm Czysto bolszewickie myślenie 15.01.07, 10:57 Palestrina 2005 - nie wciskaj kitu mniej wyrobionym forumowiczom. Wysokość emerytury zależy od wielu czynników. Również od zajmowanego stanowiska i instytucji w jakiej się pracowało. Czy uważasz, że dzisiaj zatrudnieni w wojsku albo Agencji Bezpieczeństwa Wewnętrznego czy Wywiadu (zwłaszcza na wysokich stanowiskach), będą dostawali (a niektórzy już dostają)emerytury w granicach 600 - 1000 złotych. Bzdura.Mają albo będą mieli po kilka tysięcy złotych, a tacy np. Prokuratorzy Krajowi nawet 10 tysięcy złotych. To pewnie ciebie nie oburza. A przecież zgodnie z twoim rozumowaniem, wszyscy mamy jednakowe żołądki. Już kiedyś taka demagogię słyszałem. Ty nie ? Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Czysto nierynkowe/komunistyczne myślenie 15.01.07, 11:04 Czy uważasz, że dzisiaj zatrudnieni w wojsku Agencji Bezpieczeństwa Wewnętrznego czy Wywiadu (zwłaszcza na wysokich stanowiskach), będą dostawali (a niektórzy już dostają)emerytury w granicach 600 - 1000 złotych. Bo mają wyższe pensje i więcej odkładają na ZUS i fundusze emerytalne (lub firma/państwo za nich takie składki płaci). Na tej zasadzie ja też będe miał dość wysoką emeryturę... bo odkładam więcej niż przeciętny Polak... I to jest rynkowe podejście... Ale nie ma tu zasady że ktoś komuś coś "daje"... Natomiast za PRL SBcy nie odkładali wyższych składek niż inni - więc dlaczego mają dostać wyższe emerytury... Tym bardziej że aparat komunistyczny w którym pracowali SBcy roztrwonił pieniadze zebrane na funduszach przez zwykłych obywateli... Skoro na niegospodarności funduszy stracili zwykili obywatele, solidarnie powinni stracić też SBcy bo oszczędzali w tym samym funduszu... Odpowiedz Link Zgłoś
lexgm Re: Czysto nierynkowe/komunistyczne myślenie 15.01.07, 11:23 Wówczas (w PRL-u)funkcjonariusze również mieli wyższe pensje, niz zwykli obywatele.No i dzisiaj jest dokładnie tak samo. Chyba że uwazasz, iż w PRL funkcjonariusze zarabiali tyle co "babcia klozetowa" ? Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: Czysto nierynkowe/komunistyczne myślenie 15.01.07, 11:31 Pytanie jaka część ich pensji szła na ZUS - podejrzewam że niewielka... Drugie pytanie czy ponieśli także koszty transformacji ustrojowej (wysoka inflacja na poczatku, marnotrastwo funduszy emerytalnych) tak jak inni emeryci - także podejrzewam że nie... Teraz trzeba wyrównać brak działań poprzednich ekip rządowych... Odpowiedz Link Zgłoś
ready4freddy Re: Czysto nierynkowe/komunistyczne myślenie 15.01.07, 11:33 to podejrzewasz czy wiesz, ty lze-nie-elito? :) Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: Czysto nierynkowe/komunistyczne myślenie 15.01.07, 11:34 Jeśli jest inaczej to przytocz proszę dane... Odpowiedz Link Zgłoś
ready4freddy Re: Czysto nierynkowe/komunistyczne myślenie 15.01.07, 11:57 nie wywracajta kota ogonem, plastelina. to ty udowadniasz teze, ktora przedstawiles, wiec albo ci sie "wydaje", albo wiesz. jesli wiesz, to pokazuj dane. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Nie zgadzam się aby z moich ZUS płacono SBkom 15.01.07, 12:13 Bo gdyby odłożyli te pieniadze z lat pracy na fundusz rozumiem - OK powinni dostawac emeryturę... własność i czyjeś pieniądze święta sprawa (chyba że ze zbrodni lub ukradzione) Ale ich pieniądze (tak jak wszystkie emerytury z PRL) zeżarła hiperinflacja... i teraz te wysokie emerytury są płącone z moich wysokich ZUSów... To nie są emeryturki wypłacane z ich kasy lecz z naszej... a ich wysokość jest nieproporcjonalni i niesłusznie jak na zamożność naszego kraju wysoka... Odpowiedz Link Zgłoś
uriel.blog.pl [...] 15.01.07, 12:35 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
brent_brent === Czy tu naprawde chodzi o wysokosc skladek? 15.01.07, 12:41 emerytalnych? Przeciez to jest czysta zemsta na zasadzie odpowiedzialnosci zbiorowej - zemsta nie majaca nic wspolnego z dobrem kraju ani ze sprawiedliwoscia. Kaczynscy i patriotyzm, dobro Polski - ha ha ha. A gdzie oni byli gdy odwaga nie byla taka tania? Przeciez oni za wszystko wystawiaja rachunek, nic gratis Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Nie zemsta tylko sprawiedliwe odebranie przywilejó 15.01.07, 13:01 Nie zemsta tylko sprawiedliwe odebranie przywilejów... Budżet za dużo to kosztuje są wazniejsze wydatki niż finansowanie z ZUSów (nasze wspólne pieniadze) wysokich emeryturek SBków Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Dlaczego nie zabrał SBkom 15.01.07, 13:29 Niby taki twardy, tak dbał o równowagę budżetową, a utrzymał przywileje SBkom kosztem naszych podatków... Odpowiedz Link Zgłoś
jeloo Re: Dlaczego nie zabrał SBkom 15.01.07, 13:35 zastanawiam sie z kąd się w tobie tyle zawiści bierze i naiwności. Czemu nie mozesz zrozumieć że nie koniecznie wszyscy pracujący dla sb musieli być zagorzałymi komuchami??? Po co nasz rząd za priorytet wyznaczył sobie rozliczanie przeszłości??? A nie zacznie działaś żeby przyszłość była lepsza a lustraxją zajmie się po cichu bez szantarzowania teczkami... Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: Dlaczego nie zabrał SBkom 15.01.07, 14:06 JA tylko nie chcę żeby z moich podatków płacili wysokie emerytury SBkom. Naprawę nie chcę ich wieszać... Odpowiedz Link Zgłoś
szoszan Dane 15.01.07, 12:03 Niestety tylko 1go PRLwskiego emeryta: w 1970 odszedł na emeryturę ze stanowiska z-cy komend. wojew. MO, dziś ma 90 lat, 4800PLN emerytury i starcze otępienie, toteż nie sądzę aby na nim zrobiło wrażenie odebranie 4000zł, albowiem do szczęścia potrzebuje dziś płatków corn flakes z mlekiem na śniadanie i ciepłych skarpet do łóżka.Poza tym ma zerowe pojęcie czy dziś jest poniedziałek w stycznie czy w listopadzie, nie bardzo wie czym są teczki SB albowiem nawet nie wie jak dojechać tramwajem do własnego domu. Nie wiem czy współpracował z SB czy był SB-kiem choć wszyscy tak mówią, albowiem nie ma napisane na czole. Cóż z tego, że chcecie odbierać mruszejącym dziadkom emerytury, skoro ich dzieci korzystają z tych emerytur o wiele bardziej niż ich beneficjenci. Chyba że będziecie rozliczać pokoleniowo. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: Dane 15.01.07, 12:10 Pytanie - czy odłożył tyle za PRL (boiąc pod uwage ile "zjadła" hiperinflacja) żeby teraz "rynkowo" mieć taka emeryturę, czy to raczej sztuczny przywilej PRL... To nie ma nic wspólnego z jakimś pokoleniowym rozliczaniem... alecz z rachunkiem ekonomicznym i sprawiedliwością - gdize z powodu widzimisie PRL ktoś ma nieproporcjonalnie wysokie emeryturki... za któr wszyscy płącimy (bo nie jest tak ze oni sobie odłożyli na funduszu i teraz z tego zyją - za te emeryturki płacimy my wszyscy)... Odpowiedz Link Zgłoś
szoszan Re: Dane 15.01.07, 12:39 Błagam, nie pitol już populistycznie o tych funduszach emerytalnych, albowiem one funkcjonują od 1999 roku. Zdaje się, że lxghm słusznie zauważył, że służby mundurowe, MSW, służba graniczna, wojsko, prokuratura i sądownictwo, nie płaciły wtedy składek emerytalnych.TAK JEST TEŻ DZIŚ. Po prostu za pracę na rzecz państwa mają zagwarantowane emerytalne 75% zarobków.Przynajmniej sądy i prokuratorzy.Nie wiem jaki % ma wojsko i reszta. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: Dane 15.01.07, 13:04 Skoro mamy w stosunku do "mundurowych" socjalistyczne przywileje "za zasługi" - wyższe emeryturki (co nie ma nic wspólnego z mechanizmem rynkowym) to tym bardziej tym którzy "nie zasłużyli się" (SBcy) należy wyrównac emeryturki do poziomu przeciętnej emerytury w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
szoszan Re: Dane 15.01.07, 13:32 Trochę nie chce mi się tłumaczyć, ponieważ nie ma sensu przekonywać kogoś zacietrzewionego ideologicznie czy martyrologicznie, zwłaszcza gdy Ty na merytoryczne argumenty odpowiadasz jakimś resentymentalnym bełkotem podpartym jakimiś pseudoekonomicznymi dykteryjkami o wirtualnych funduszach czy mechanizmem rynkowym. Podczas gdy ani nie masz pojęcia o ustawach emerytalnych (obowiazujących wtedy czy tych obecnych), ani nie masz pojęcia o społecznych realiach systemu emerytalnego w Polsce. <>> "mundurowych" socjalistyczne przywileje "za zasługi" -<< Praca czy słuzba na rzecz państwa albo w państwowym aparacie władzy(a do takiego należą nie tylko mundurowi,ale i np.prokuratorzy)to nie żadne zasługi, a uzyskanie prawa do świadczeń emerytalnych to żaden przywilej.Na całym swiecie tak jest, np. w GB wojskowi przechodzą po 10 latach czynnej służby na wysokie emerytury lub robią coś innego czasem poza wojskiem. Poza tym,żeby uznać UB/SB za organizację przestępczą(bo tylko na takiej podstawie będzie można im obniżyć swiadczenia emerytalne) trzeba będzie wykazać,że pracownicy służb popełnili przestępstwa przeciwko komuś, ale do tego trzeba będzie całemu światu i Narodowi udawadniać,że PRL była państwem niesuwerennym,opresyjnym i z nielegalną władzą.Bardzo być może, ale to PiSowi zajmie conajmniej 15lat. Nie sadzę, aby dzisiejsi 20-30latkowie mieli ochotę przez najbliższe 10 lat słuchać o dokonaniach prawomyślnych i sprawiedliwych zbowidowców na froncie walki utrwalania jedynej słusznej rydzykowo-lepperowej władzy. Odpowiedz Link Zgłoś
jimmyjazz Po emerytury do Moskwy 15.01.07, 14:34 szoszan napisała: > Zdaje się, że lxghm słusznie zauważył, że służby mundurowe, MSW, służba > graniczna, wojsko, prokuratura i sądownictwo, nie płaciły wtedy składek > emerytalnych.TAK JEST TEŻ DZIŚ. Po prostu za pracę na rzecz państwa mają > zagwarantowane emerytalne 75% zarobków. Jeśli to za pracę na rzecz państwa - to panów z SB/UB zapraszamy po emeryturki do Moskwy. Ci ludzie na pewno nie pracowali na rzecz Polski. Niestety Odpowiedz Link Zgłoś
lexgm Re: Czysto nierynkowe/komunistyczne myślenie 15.01.07, 11:42 Żadna część pensji nie szła na ZUS na składki (nie tylko zresztą tych służb, bo i prokuratury, sądownictwa itp). Obecnie jest tak samo, od tych wynagrodzeń nie sa odprowadzane składki. Odpowiedz Link Zgłoś
sajm Re: Czysto nierynkowe/komunistyczne myślenie 15.01.07, 12:03 myślicielu, gdybys pomyślał to bys sprawdził emerytury w MSW nie były - i chyba nadal nie sa - wypłacane przez ZUS, tylko oddzielny zakład emerytalno - rentowy MSWiA. To sa zupełnie różne bajki. A czas pracy liczy sie inaczej: żołnierz, policjant(milicjant) jest nasłuzbie - nie 8 godzinach, a co sie z tym wiąże jest dyspozycyjny 24h/365 dni. Nie ma czegoś takiego jak nadgodziny - po prostu jest śłużba. I taki to przywilej. A poza tym jak sobie czytam posty o słodkiej, chrześcijańskiej, pełnej nienawiści zemście to przypomina mi się taka piosenka z Kabaretu Olgi Lipińskiej: A nas przy tym nigdy nie było, wianki dziewicze na naszej skroni... Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: Czysto nierynkowe/komunistyczne myślenie 15.01.07, 12:15 A czy kiedyś w PRL był ten fundusz MSWiA ???? - a jeśli był to czy kasy nie zeżarła hiperinflacja ???? Czy teraz przypadkiem emeryturki dla SBków nie idą teraz z moich ZUSów lub podatków ??? Odpowiedz Link Zgłoś
sajm Re: Czysto nierynkowe/komunistyczne myślenie 15.01.07, 12:37 Ida z podatków. Ale to sprawa systemu emerytalnego specyficznego, a nie ideologii. zawsze mozesz płacic podatki w innym kraju, jesli cie to oburza. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: Czysto nierynkowe/komunistyczne myślenie 15.01.07, 13:09 Rozumiem czyli część wysokiego 40% podatku który płacę idzie na emeryturki SBków... Super - ja sam muszę sobie na emeryturkę odłożyć z gigantycznych składek ZUS jakie płaci mój pracodawca, przeciętni ludzie z czasów PRL odkładali przez cale życie i mają po 600 PLN miesięcznie często złodziejsko w latach 90tych waloryzowanej emerytury (niezgodnie z przepisami jakie sam rząd uchwalił) bo składki PRL zeżarła hiperinflacja, a jedynymi "świętymi krowami" nieposzkodowanymi, na których idą moje podatki są SBcy którzy często bili opozycjonistów... Fajnie wiedzieć kogo finansuję... Dzięki za informację - wzmocniłeś moje poparcie dla PiS.... Odpowiedz Link Zgłoś
sajm Re: Czysto nierynkowe/komunistyczne myślenie 15.01.07, 13:26 Jak widze nie rozumiesz. Służby mundurowe zawsze miały i maja osobny fundusz emerytalny, który - tak samo jak i ich pensje - są finansowane z podatków. Jesli ktoś bił, to nalezy go wsadzić do więzienia. Natomiast pozbawianie emerytury to pozbawianie praw nabytych(co jest niezgodne z prawami człowieka, nadrzędnymi wobec naszej konstytucji). Takie były zasady i nie ma prawnych możliwości zmienić ich w "czasie gry". Nawet jesli PiS spróbuje - Polska przegra w Strasbourgu kazdy proces i wkonsekwencji będzie cię to kosztowało jeszcze więcej. Chyba, ze chciałbyś mieć w Polsce Białoruś - ale wtedy ja stad spadam. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: Czysto nierynkowe/komunistyczne myślenie 15.01.07, 13:31 Z tego co wiem w Niemczech i Czechach pozbawili niektórych przywilejów emerytalnych nie przejmując się "prawami człowieka".... nie robmy z "poprawności politycznej" groteski... I my powinniśmy iść wzorem tych krajów które rozliczyły komuchów... Odpowiedz Link Zgłoś
brent_brent ==== Mechanizmy rynkowe? jestes pewna? 15.01.07, 12:37 Przeciez tu w Polsce nie ma zadnego rynku, nawet nie nazwalbym tego kapitalizmem. To jest raczej bandyctwo spowodowane przez balagan i niekomptencje panstwa i przez panstwo przykrywane Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: ==== Mechanizmy rynkowe? jestes p 15.01.07, 13:10 Rozumiem że mówisz o latach 90tych gdy złodziejstwo kwitło w Polsce prawie tak jak w Rosji i wielu "przedsiębiorców" z SB dorobiło się fortun na "prywatyzacjach"... Tak, zgadzam się, trudno to nazwać wolnym rynkiem... Odpowiedz Link Zgłoś
brent_brent A czy cos sie zmienilo? 15.01.07, 13:22 Inni ludzie u koryta... I nie wyglada na to ze cos sie tu zmieni, kaczynscy graja w teczki, Jarek zapowiada dozywotnie sprawowanie wladzy ( do 90 roku zycia mowiac dokladnie), razem z macierewiczem sa pochlonieci dublowaniem odpowiednio PZPR i NKWD, sejm sluzy tylko umacnianiu tej wladzy i nie widac zeby mial szanse zajac sie czyms sensownym w najblizszym czasie. Zreszta co to za sejm? Zlozony z Lyzwinskich, Bestrych, Wszechpolakow, pilkarzy, ludzi w sumie nieodpowiedzialnych i goniacych za kasa i kariera kosztem innych... co ich obchodzi Polska? Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Dokładnie odebrać SBkom przywileje... 15.01.07, 14:20 jest już stanowisko Solidarności - Śniadek w tej sprawie, nie tylko SLD - Olejniczak, może Gazeta da w tym samym czołowym miejscu:) Odpowiedz Link Zgłoś
totalizator UB, SB, to komunistyczne Kanalie. 15.01.07, 11:21 Rozliczyc SB nie zapomniec o wczesniejszej UB. Nazwe UB zmieniono po 1956 roku na SB. Obie te instytucje byly przestepcze i nalezy rozliczyc je jak przestepcow. Najbardziej niegodziwe w ich dzialaniu bylo preparowanie dokumentow poprzez dodawanie kryminalnych obciazen AKowcom i innym wiezniom politycznym przez UB a pozniej SB. Scigani Akowcy zawsze byli okreslani w listach gonczych, ze sa to bandyci, zlodzieje, zboczence. Tworzono dla nich specjalne teczki ktore towarzyszyly im jak cien przez cale zycie. Wraz ze zmiana zamieszkania przesylano teczke do wlasciwej komendy SB czy UB. W nowym miejscu zamieszkania informowalo SB w tajemnicy sasiadow przesladowanego, ze zamieszkal obok kryminalista b. niebezpieczny i ich obywatelskim obowiazkiem jest informowanie organow o nim. Informowano ich tez o przymusie zachowania tajemnicy. Dlatego pusty smiech ogarnia mnie kiedy slysze o dokumentach w teczkach SB iUB. Rozliczyc UB i SB, oczywiscie nie chodzi o sprzataczki i palaczy w tych urzedach. Odpowiedz Link Zgłoś
lob1 Re: UB, SB, to komunistyczne Kanalie. 15.01.07, 12:06 skąd to wszystko wiesz? Widocznie też maczałeś w tym palce? Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok A ty skąd wiesz, że on maczał w tym palce? 15.01.07, 13:09 sam maczałes w tym palce? Odpowiedz Link Zgłoś
wlodeusz Porządni ludzie ,NIGDY..... 15.01.07, 10:33 nie pracowali dla SB,MO,ORMO,PZPR i nie budowali chwały złego systemu.Jak już,wytrze pan mleko pod nosem i porozmawia z mądrzejszymi od siebie,ta prawda trafi do pana wreszcie!.Uważa pan,że skoro tatuś był w PZPR i pan, uważa go za gościa,to on był gościem dla innych?.Figa z makiem.System wspierały kanalie i karierowicze!. Odpowiedz Link Zgłoś
the.bill1 Re: Porządni ludzie ,NIGDY..... 15.01.07, 10:46 Skąd sie takie Olejniczaki, Napieralskie i inne ZSMPowce biorą???? Oni NAPRAWĘ nie widzą że sa smieszni i żenujący. Serio. Bo jak wiedż, to musieliby być naprawdę bardzo PORZĄDNYMI ludźmi.... prawie jak redakcja Wyborczej.... Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Porządni ludzie ,NIGDY..... 15.01.07, 11:04 A skąd się the.bille biorą?Służby zatrudniają po prostu św Franciszków,ha,ha,ha. Odpowiedz Link Zgłoś
brent_brent ======= A ojciec panujacej rodziny? 15.01.07, 12:49 .... p. Rajmund Kaczynski? Czy nie byl czlonkiem PZPR? Byl i to nawet prominentnym... A jakiez uklady trzeba bylo miec zeby synowie zagrali w filmie? Odpowiedz Link Zgłoś
lwowiak5 Re: ======= A ojciec panujacej rod 15.01.07, 14:19 p.Rajmund,to mały niegrozny gudłaj który nauczał Marksizmu,toczka w toczkę cały Jareczek,kiedy go pytałem dlaczego zmienił nazwisko wyrzucił mnie za drzwi i tak skonczyła się moja przygoda z panem Kilkstejnem. Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Porządni ludzie ,NIGDY..... 15.01.07, 11:03 Pewnie pracowali dla CIA,MI5,Mossadu.Tam sami porządni,uprzejmi,kulturalni. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Porządni ludzie ,NIGDY..... 15.01.07, 11:10 wlodeusz napisał: > nie pracowali dla SB,MO,ORMO,PZPR i nie budowali chwały złego systemu. **************************************** Można zdelegalizować te organizacje, ale Kaczyńskim zabraknie wtedy ludzi do stworzenia rządu. Odpowiedz Link Zgłoś
intel-e-gent Olejniczak ma rację 15.01.07, 10:33 deubekizacja to tanie igrzyska, które mają odwracać naszą uwagę. No i jeszcze pretekst do ograniczania praw obywatelskich. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Towarzysz Borowski - najporządniejszy gość z SB ?? 15.01.07, 10:36 Ostatnio w weekend pojawiła się na ten temat informacja w prasie... Czyżby Olejniczak przygotowywał odpowiedni "grunt" dla Towarzysza... Odpowiedz Link Zgłoś
intel-e-gent Jak zwykle nie odnosisz się do meritum 15.01.07, 10:40 tylko, jak na zamówienie KC PiS, powtarzasz bzdurki ;) Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Warszawa przeprasza za Borowskiego i SLD 15.01.07, 10:45 Dziwny zbieg terminów... O ustawie było już wcześniej w mediach w zeszłym tygodniu. A Olejniczak odniósł się dopiero teraz po informacji o Borowskim. Czyżby coś więcej wiedział ??? W końcu pewnie ma znajomych z PZPR a Ci znają wielu SBków... więc jest dobrze poinformowany co do przeszłości Borowskiego... Odpowiedz Link Zgłoś
jimmyjazz Sprzątaczki może były porządne. 15.01.07, 10:47 intel-e-gent napisał: > tylko, jak na zamówienie KC PiS, powtarzasz bzdurki ;) Każdy normalny człowiek nie zatrudniłby się w SB/UB tak samo jak nikt nie współpracował z gestapo. Deubekizacja to pierwszy rozsądny pomysł kaczorów. Może jeszcze dorzućmy się na wyższe emeryturki dla byłych SS-manów. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Ale dlaczego mają mieć wyższe emerytury... 15.01.07, 10:52 Sprzątaczki faktycznie być może były OK... Ale to nie powód aby miały nieproporcjonalnie wyższe emerytury od innych sprzątaczek w PRL... Wszyscy pracowali i odkładali na ZUS który był rozkradany lub w głupi sposób wydawany przez rząd... Dlaczego teraz jakaś grupa ma być uprzywilejowana w emeryturkach. Więcej odkładali, zainwestowali w lepszy fundusz ??? NIe. Po prostu o ich los troszczy się postkomuna bardziej niż o los innych Polaków-emerytów którym za "grubej kreski" w latach 90tych nie chciano łaskawie waloryzować emerytur na ktore sami sobie zapracowali... Skandal... Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Sprzątaczki może były porządne. 15.01.07, 11:07 W Estonii byli SS-mani mają dodatki kombatanckie.Dotyczy to jednak Estończyków z Waffen-SS. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: Sprzątaczki może były porządne. 15.01.07, 11:09 To wstyd dla tamtejszego rządu... Ale nie musimy się na nich wzorowac... Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta53 Od czego towarzyszu odwracamy uwagę? 15.01.07, 10:48 Kto mówi o ograniczeniach praw obywatelskich.Może o to chodzi aby tow.Kiszczak szef morderców z SB dalej brał 10 000 zł emerytury a jego ofiary klepały biedę,bo III RP bardziej dbała o oprawców? Albo aby Jaruzelski dalej korzystał z przywilejów prezydenckich ,chociaż to oprawca i twórca ,łamiacego nawet konstytucję PRL,stanu wojennego? Pacta sund servanda jak mawiał ,,ideolog''okrągłego stołu, profesor dr. od prostytucji w Paryżu XV w.,Bronisław Geremek. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Dokładnie - wyrównanie praw... Od tego zacznijmy 15.01.07, 10:54 Sbcy nie zainwestowali w innych funduszach niż inni Polacy za PRL, często nie odkładali więcej od innnych na emerytury... dlaczego mają mieć wyższe emerytury ??? Bo tak zadecydowała wladza ludowa PRL - śmieszne... Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Od czego towarzyszu odwracamy uwagę? 15.01.07, 11:10 Nie wymyślaj.Emerytura Kiszczaka to 6 tys.A Jaruzelski i tak będzie miał przywileje prezydenckie bo nim był z wyboru. Odpowiedz Link Zgłoś
jerry21 Re: Od czego towarzyszu odwracamy uwagę? 15.01.07, 11:53 z jakiego wyboru - wygral wybory ? Odpowiedz Link Zgłoś
intel-e-gent Od czego? Od tego: 15.01.07, 11:52 1. Likwidacja, mocą ustawy, prawa sądu do swobodnej oceny dowodów. 2. Naruszenie, mocą ustawy, prawa do sprawiedliwego procesu wynikająca z ograniczenia kompetencji sądu. 3. Założenie, mocą ustawy, że pewni świadkowie są niewiarygodni. W sumie składa się to na ograniczenie kompetencji trzeciej władzy, a więc naruszenie monteskiuszowskiego podziału władz. Z tego wynika upodobnienienie RP do autorytarnych i totalitarnych państw znanych z XX wieku. Wtedy też władza sądownicza miała wykonywać dyspozycje władzy wykonawczej. Odpowiedz Link Zgłoś
fly8171 Re: Od czego? Od tego: 15.01.07, 16:35 Rozmawialiśmy na ten temat. Cze Federalna Rep. Niemiec jest totalitarna albo tam zmierza???. To dlaczego uznali Stasi za organizację przestępcza??? Oni mogą ale nie my. Dziwne podejście. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej_luka Re: Od czego? Od tego: 16.01.07, 22:54 > Rozmawialiśmy na ten temat. Cze Federalna Rep. Niemiec jest totalitarna albo > tam zmierza???. To dlaczego uznali Stasi za organizację przestępcza??? Oni mogą W Niemczech nie zakazali pracy w administracji i wszystkich instytucjach publicznych pracownikom stasi. I nie obniżyli im emerytury do minimalnej, chociaż tam minimalna to 5000zł a nie 500 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: Olejniczak ma rację 15.01.07, 10:50 > deubekizacja to tanie igrzyska, Naturalnie. Trzeba byc slepym, zeby nie widziec, ze to tylko kolejny ruch pozorowany, ktorym ekipa PiSu maskuje swoja nieudolnosc w rzadzeniu panstwem. Igrzyska sa, swolocz sie cieszy - bo wprawdzie bydlu zycie sie od tego nie poprawi, ale humor na pewno. Nic tak przeciez katolika nie cieszy, jak nieszczescie blizniego, wiec... Zabrac! Opluc! Huzia! Odpowiedzialnosc zbiorowa! A Ziobro utemperuje niepokornych. Oto Polska made by PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 A z jakiej paki gość z SB ma mieć 10 razy wyższą 15.01.07, 10:58 emeryturkę. Odkładał na fundusz emerytalny 10 razy więcej miesięcznie niż inni ???? NIE. Zainwestował w lepszy fundusz emerytalny ? NIE. To na jakich zasada ? Na zasadzie decyzji władzy ludowej PRL i poparcia SBków przez SLD ???? To nie jest "odpowiedzialność zbiorowa" - to po prostu likwidowanie niesprawiedliwego prawa. Analogiczne rozwiązania były w innych krajach postkomunistycznym gdzie likwidowano komuchom wyższe emeryturki. Oni mogli - my tez możemy !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: A z jakiej paki gość z SB ma mieć 10 razy wyż 15.01.07, 11:20 Co ty pie..sz? Dziecko jestes? Pamietasz, od kiedy wysokosc emerytury jest zwiazana z wysokoscia skladki albo wyborem funduszy? Przypomne ci, ze od bardzo niedawna - a mimo to emerytury sa rozne nie tylko na poziomie esbek-nieesbek. Widze, ze marzy ci sie po prostu komunistyczna urawnilowka, zeby ktos przypadkiem nie mial wiecej niz ty. A mnie chodzi tylko o to, ze rzad ZNOWU zajmuje sie dzialaniami pozorowanymi, aby ukryc wlasna niemoc w rozwiazywaniu prawdziwych problemow Polski. Czy od deubekizacji przybedzie nam pieniedzy (w zauwazalnej skali)? Miejsc pracy? Drog? Szkol? Nauczyciele i lekarze zaczna wiecej zarabiac? Znikna lapowki? Ku.. mac, naprawde nie ma wazniejszych rzeczy do zrobienia? Bo deubekizacja jest nam rownie niezbedna jak monarchia z Chrystusem-Krolem na czele. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: A z jakiej paki gość z SB ma mieć 10 razy wyż 15.01.07, 11:39 Co ty pie..sz? Dziecko jestes? Pamietasz, od kiedy wysokosc emerytury jest zwiazana z wysokoscia skladki albo wyborem funduszy? No właśnie skoro kiedyś wszystko było komunistycznie i równo to niech emeryci z tamtego okresu w imię władzy ludowej też mają RÓWNO. Nie było funduszy i odkładania (zresztą i tak inflacja póxniej to odkladanie zżarła) więc nie ma rynkowych podstaw żeby SBekdostawał więcej... Nie bylo wolnego rynku... Teraz mamy dopiero wolny rynek i zróżnicowaną rynkową wartość emerytur. Ale nie odnosi się to do komunistycznego okresu i SBków... P.S o moją emeryturkę się nie martw bo przekraczam max. wpłaty do ZUS... i nie licze tylko na ZUS... Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: A z jakiej paki gość z SB ma mieć 10 razy wyż 15.01.07, 12:24 > No właśnie skoro kiedyś wszystko było komunistycznie i równo to niech emeryci z > tamtego okresu w imię władzy ludowej też mają RÓWNO. Napisalam, ze nie tylko esbecy maja wiecej. Nierownosci wystepuja wsrod innych grup rowniez. Wszystkie delegalizujemy? > P.S o moją emeryturkę się nie martw bo przekraczam max. wpłaty do ZUS... Nigdzie nie napisalam, ze sie martwie. Ale rozumiem, ze musiales sie pochwalic. Jestes super gosciem. Dziewczyny musza na ciebie leciec stadami. Odpowiedz Link Zgłoś
intel-e-gent To wytoczcie im procesy 15.01.07, 11:55 i poskazujcie. Ups... Zapominam, że trzeba wtedy udowodnić im, że popełniali zbrodnie, a to przerasta już możliwości ministra Zero i KC PiS... Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Nie chcemy ich na razie zamykać... 15.01.07, 13:13 Przecież nie chcemy ich na razie zamykać... Tylko odebrac niesłuszne przywileje które za drogo kosztują budżet... Jak będziemy chcieli zamykać to będą procesy... o przynależność do zbrodniczej organizacji (analogicznie do NSDAP...) Odpowiedz Link Zgłoś
intel-e-gent Na razie... To brzmi groźnie 15.01.07, 13:28 Tacy z Was demokraci jak z koziej rzyci waltornia. Posłuchajcie siebie, obrońcy moralności - domagacie się demontażu demokracji w imię zemsty. Zupełnie jak zwolennicy NSDAP domagali sie demontażu demokracji w imię zmiany postanowień Traktatu Wersalskiego... Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Radzę sie pośpieszyć bo role moga sie odwrócić 15.01.07, 13:36 Ale będzie śmiesznie, za zasiłek J.K kotka chyba nie wykarmi. Odpowiedz Link Zgłoś
kornaccy Re: Radzę sie pośpieszyć bo role moga sie odwróci 15.01.07, 13:38 a.k.traper napisał: > Ale będzie śmiesznie, za zasiłek J.K kotka chyba nie wykarmi. chyba swojego męża, chciałeś napisać :-) Czy on czasem pedałem nie jest? Odpowiedz Link Zgłoś
fly8171 Re: Olejniczak ma rację 15.01.07, 16:36 Niemcy to zrobili. To też ciemnogród??????? Katolicki moher?????? Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Za propagowanie ustroju komunistyczno-totalitarneg 15.01.07, 10:34 Za propagowanie ustroju komunistyczno-totalitarnego skazac karnie Olejniczaka i wywalic go z Sejmu! To co wygaduje ten blazen to obraza dla setek tysiecy ofiar komunizmu w Polsce! - - - - - - - - - Jarosław Kaczyński: "Przyjęliśmy zasadę że nie reagujemy na ataki SLD. SLD chce być stroną sporu społecznego, a z naszego punktu widzenia nie jest. Posłowie PiS nie będą polemizować z poglądami SLD bo to się nie opłaca, to nie są dla nas żadni partnerzy." Jarosław Kaczyński, wywiad dla tygodnika OZON nr 28/2006 Odpowiedz Link Zgłoś
olex5 synu,przestan bełkotac 15.01.07, 10:43 synu,przestan bełkotac.Ciebie wtedy na swiecie nie było a probujesz sie mądrzyc udawadniając tym,ze nie masz pojecia o czym piszesz i wychodzi z tego głupota. Odpowiedz Link Zgłoś
fioletdykta ty bełkoczesz a dzieciak jest dobrze wychowany 15.01.07, 10:47 udajesz ubeka? Odpowiedz Link Zgłoś
kaczylechu Re: 15.01.07, 10:52 to gowniarz,ktory powinien zajmowac sie innymi rzeczami a nie bełkotaniem o czms o czym nie ma pojecia a ty do garow babo poszła i to juz. Odpowiedz Link Zgłoś
saturn5 Re: ty bełkoczesz a dzieciak jest dobrze wychowan 15.01.07, 10:53 > udajesz ubeka? On nie musi udawca.. on nim pewnie byl Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Za propagowanie ustroju komunistyczno-totalitarneg 15.01.07, 11:12 OOOO, jakiś komunistyczny niedobitek się odezwał, będzie teraz zachwalał zbrodniczy ustrój... Przyjmij do wiadomości, że komunizm i jego różne odmiany (trockizm, maoizm, anarchizm, itp.) był NAJBARDZIEJ zbrodniczym systemem w historii, nawet inny lewicowy system – tj. nazizm, przy komunistycznym ogromie zbrodni wygląda dość blado. I dlatego dla komuchów nie powinno być żadnej taryfy ulgowej. - - - - - - Kodeks karny, art. 256. Kto publicznie propaguje faszystowski lub inny totalitarny ustrój państwa (…) podlega grzywnie, karze ograniczenia wolnosci albo pozbawienia wolnosci do lat 2. Odpowiedz Link Zgłoś
popelina2005 junkier..To Kaczyńscy nobilitują SB i PZPR ! 15.01.07, 10:47 bolszewicki błażźnie !.. Przejrzyj,łajzo, skład rządu i zarzadu PIS-u ! Pełno działaczy PZPR ! Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Za propagowanie ustroju komunistyczno-totalitarneg 15.01.07, 10:58 Idiotyzmu na poziomie swistaka... I ci nobilitujacy PZPR Kaczynscy rozwalaja po kolei elementy post-PZPR-owsko-okraglostolowego ukladu: WSI, deesbekizacja- deubelizacja, lustracja, dodatkowe pieniadze dla IPN na wyjasnienie antypolskiej dzialalnosci roznych lobbies. To dlatego, ze PiS tak bardzo zagrozil interesom b. PZPR-owcow, dzis starannie pousadawianych w roznych bankach i "obiektywnych" mediach, jest tak zajadle atakowany, a najbardziej pokretni specjalisci ds. inwektyw rzucaja nawet absurdale tezy nie warte komentowania ze... PiS wspomaga komuchow. www.redhorse.pl/ksiazki.php?l=pl&id=michnikowszczyzna Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Mozna to było zrobic juz przy Okragłym Stole. 15.01.07, 11:08 Po co były mediacje koscioła, mozna było powiedzieć: no komuchy, jestescie przestępcami, pójdziecie siedzieć i na bezrobocie. Kaczyńscy wtedy byli tam obecni, czemu tego nie powiedzieli? To podstawowe pytanie i nie mów że wierzyli w uczciwośc aparatu partyjnego, wtedy się bali, teraz tez sie boją, robia to rekami innych, podpuszczajac a zarazem łagodząc, maja wiekszośc w sejmie nie zdecyduja o losach tysięcy ludzi, ja bede patrzył co dalej, będę tez pamietał kto parł do takiego rozwiazania, bo mnie to jakos nie dotyczy. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Za propagowanie ustroju komunistyczno-totalitarneg 15.01.07, 11:16 Pamietnik ofiary UB, polskiego patrioty Zdzislawa Bronskiego "Uskoka". wysylkowa.pl/ks552323.html Tacy ludzie, ktorym komunizm zlamal zycie i dobre imie a ich rodziny zepchnal do roli pariasow, sa dzis zapomniani a ich kaci zasluzyli na pochwaly od marszalka sejmu. To skandal niebywaly, Olejniczak powinien z dniem dzisiejszym przestac pelnic funkcje marszalka sejmu i zostac postawiony w stan oskarzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Czekam na odpowiedź, jest ona bardzo istotna 15.01.07, 12:06 Chce wiedziec czy wiesz o czym mówisz, ja czytac nie muszę, byłem swiadkiem tamtych czasów, niektóre odczułem na własnym garbie. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper ale sie rozgadał o konkretach, w teorii mozna byc 15.01.07, 13:20 wspaniałym znawcą, jak sie własna d...ą odpowiada wtedy czesto jest płacz i błaganie o litość. Wiem z wojska ze im większa ofiara tym bardziej później na młodych jechał, w zyciu jest tak samo. Nieudacznicy staraja sie dowartosciować, problem w tym ze nic konkretnego nie potrafia. Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 [...] 15.01.07, 11:13 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Za propagowanie ustroju komunistyczno-totalit 15.01.07, 11:20 Bzdury? Jesli dla ciebie fakt, ze komunizm byl najbardziej zbrodniczym ustrojem a wybielanie komunistycznych oprawcow przez vice-marszalka Sejmu jest skandalem niebywalem to znaczy ze rzeczywiscie przeszedles juz na system wartosciowania wlasciwy dla lewicowcow z UE, ktory z polskim, patriotycznym systemem wartosciowania nie ma nic wspolnego. Bo nam, Polakom nie da sie wmowic ze komunizm byl cacy, nawet gdyby Wybiorcza i Trybuna podwoily naklad takie piramidalne klamstwo nie przejdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
fioletdykta da,kanieszna naprimier Piotrowskij ,Pietruszka, 15.01.07, 10:35 Liesjak... Odpowiedz Link Zgłoś
marie Olejniczak: W SB pracowało wielu porządnych ludzi 15.01.07, 10:35 Staruszki przez ulice przeprowadzali! Ptaszki karmili! Cos wesolego na poczatek tygodnia zawsze pomaga. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Olejniczak, LiD/SLD pokazali prawdziwą twarz... 15.01.07, 10:41 Tak naprawdę całe SLD istnieje tylko dla obrony interesów uprzywilejowanej grupki byłych PZPRowców, SBków, ich rodzin oraz najbliższych przyjaciół... czyli osób które nakradły za PRL, nakradły podczas prywatyzacji, mają niesłuszne przywileje i chcą utrzymania tego stanu rzeczy... Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Olejniczak: W SB pracowało wielu porządnych l 15.01.07, 11:16 Niemowlakom śpiewali kołysanki,pisali kazania Wielgusowi,itp Jednym słowem wyazywali dużo troski o sprawy społeczne. Odpowiedz Link Zgłoś
domektomek A co pan Olejniczak może wiedzieć o SB ? 15.01.07, 10:39 Bardzo mnie ciekawi kim są jego rodzice i gdzie pracowali. Odpowiedz Link Zgłoś
olex5 Re: A co pan Olejniczak może wiedzieć o SB ? 15.01.07, 10:47 jestes jeszcze zbyt dyzum gowniarzem zeby zajmowac sie tymi sprawami i je zrozumiec. Odpowiedz Link Zgłoś
domektomek Ciekawa koncepcia zbaczania z proponowanego tematu 15.01.07, 11:16 Mimo to proszę mnie oświecić.Wysłucham każdej argumentacji,panie Olex. Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta53 Tak towarzysze nasza młoda gwardia rosnie nam 15.01.07, 10:39 na chwałę tow.Stalina i WKP(b).Już niedługo zrzucimy maski i wspólnie z naszymi ,,braćmi po klasu''z demokraci.pl i PO zrobimy porządek z tymi parszywymi kaczorami.I o.Rydzyk nam pomoże(potem go zerwiemy i na patelnię!). Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Tak towarzysze nasza młoda gwardia rosnie nam 15.01.07, 11:19 Komuniści-ludojady Rydzyka.Tak nie bredził nawet Hitler i jego świta.Zrzuć sama maskę. Odpowiedz Link Zgłoś
the.bill1 Olejniczak: trzeba rżnąć głupa. Moze cos się uda 15.01.07, 10:40 Nic dziwnego, że GW zamieszcza tę informację.... W końcu to "w 1992 roku młodzi dziennikarze "Wyborczej" przychodzili do redakcji w koszulkach z napisem "jestem agentem". Brawo. Tak trzymać. Macie w tych głowach taki cynizm, że tego już się po prostu nie da nazwać. (...) Od Rybińskiego różnię się tym, że dla mnie początek końca Polski Michnika i Kiszczaka zaczął się dawno. Można wskazać kolejne słupy milowe tej drogi klęski(...) www.dziennik.pl/Default.aspx?TabId=14&ShowArticleId=27941 Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 PZPR = NSDAP Zakłamanie historii przez Olejniczaka 15.01.07, 10:42 Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Olejniczak: trzeba rżnąć głupa. Moze cos się 15.01.07, 11:20 Kończy się Polska kaczorów i lepperów. Odpowiedz Link Zgłoś
the.bill1 Ktos z rodzinki..Nie! przedawkowal Wyborcza.. 15.01.07, 10:42 * mentalnosc Kena od Barbie.... idealnz wyor Polaka dla GW..... Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Ktos z rodzinki..Nie! przedawkowal Wyborcza.. 15.01.07, 11:22 Raczej the.bil przedawkował coś innego i zapomniał poprawnej polszczyzny. Odpowiedz Link Zgłoś
bdx65 Re: Olejniczak: W SB pracowało wielu porządnych l 15.01.07, 10:42 już w samym nagłówku jest sprzeczność!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
balahala Re: Olejniczak: W SB pracowało wielu porządnych l 15.01.07, 10:43 czemu od razu ktos z rodziny musial pracowac, a moze po prostu, starszym osobom nalezy sie szacunek. zmniejszanie im emerytur nie spowoduje podwyzszenia emerytur innym... podejrzewam na dodatek, ze ta kasa zostanie "przejedzona" przez urzednikow. wiec chyba lepiej, zeby dziadka czy babcie stac bylo na zjedzenie na obiad miesa z surowka. wiec po co? sprawdliwosc spoleczna, tak? to juz kiedys bylo. czemu nie mozemy brac przykladu od innych. w niemczech za zbrodnie rozliczono winnych, natomiast cala reszta hitlerowcow, obecnych dziadkow, zyje sobie spokojnie. nie zastosowano sprawiedliwosci zbiorowej, bo takie rzeczy robi sie w podstawowce, jak nikt nie chce sie przyznac, kto "strącił paprotkę". Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 ...I masz racje..................... 15.01.07, 10:48 Nikt nie mysli zabierac emerytur zwyklym czlonkom PZPR.Tak samo w Niemczech byli zolnierze Wermahtu ulozyli sobie normalne zycie po wojnie .Jednak SS zostala uznana za zbrodnicza.Podobnie powinno byc w RP. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: ...I masz racje..................... 15.01.07, 10:49 UB i SB powinny zostac uznane za zbrodnicze wobec wlasnego narodu. Odpowiedz Link Zgłoś
balahala Re: ...I masz racje..................... 15.01.07, 11:15 niby rozumiem o czym piszesz, ale jest tez druga strona medalu. nie wiem jakie byly realia, ale boje sie, ze zostanie ktos skrzywdzony, kto jest niewinny. nie wiem czy oglada-les(las) film Billy Eliot, gdzie ojciec zlamal strajk w kopalni, zeby moc wyslac dziecko do szkoly baletowej. byc moze przez historie zostalby oceniony jako zdrajca, ale sa wartosci dla ktorych warto... jesli na dezubekacji ucierpi chociaz jedna osoba, ktora nie powinna, bedzie to porazka tej akcji. mysle wiec, ze nie warto. natomiast warto pomyslec nad tym, co zrobic, zeby pieniadze pompowane niewiadomo gdzie (ja widze tylko nowoczesne budynki ZUS, ale pewnie sa jeszcze inne rownie istotne wydatki) trafily do tych, ktorzy emerytury maja upokarzajaco niskie. i moze nasz rzad i sejm raczej zajalby sie takiemi zadaniami, zamiast rozgrzebywac historie. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: ...I masz racje.............ale........ 15.01.07, 11:28 Zawsze znajdzie sie kilku poszkodowanych.W panstwie demokratycznym sa od tego sady.Dla przypomienia podam ze przeciwnikow komunistow rozstrzeliwano nawet bez wyrokow.Tu nie chodzi jednak o wyroki tego typu.Trzeba dodac ze skrzywdzeni juz sa.Sa to mianowicie w zdecydowanej wiekszosci ludzie ktorzy ugieli sie presji UB i SB.Ci poniesli i dlugo jeszcze beda ponosic tego koszty podczas gdy Ubekistan smieje sie w twarz.Kat zneca sie dalej nad ofiara.Opowiem cos ciekawego.Otoz na poczatku lat 90 SB szantazowalo ksiezy teczkami.Nastapil targ.Wielu z ksiezy zaplacilo krocie za swoje teczki.Otrzymali ale ksero.Niektorzy byli szantazowani jeszcze kilka lat temu. Odpowiedz Link Zgłoś
atena48 Re: lepiej dziadka - ofiarę, żeby było stać na 15.01.07, 12:00 zjedzenie porządnego obiadu w restauracji, myślę , że kaci juz dość utuczyli już swoje dupska na krzywdzie ludzkiej... Odpowiedz Link Zgłoś
polihistor Odpowiedzialności zbiorowej nie stosowano nawet 15.01.07, 10:44 wobec SS-manów. Każdy człowiek zasługuje na sprawiedliwy proces. Nie rozumiem jak można temu przeczyć Odpowiedz Link Zgłoś
saturn5 Re: Odpowiedzialności zbiorowej nie stosowano naw 15.01.07, 10:50 > wobec SS-manów. Każdy człowiek zasługuje na sprawiedliwy proces. Nie rozumiem > jak można temu przeczy A czy ty taki durny czy tylko udaje? Nikt nie mowi o "odpowiedzialnosci" tylko o zabranie przywilejow ktore im sie nie naleza. SS-mani w Niemczech nie mieli specjalnych emerytur, dlatego byli SB-cy nie powinni miec ich tez. Odpowiedz Link Zgłoś
polihistor o tym, czy komuś należą się świadczenia 15.01.07, 11:02 nadane ZGODNIE Z PRAWEM, powinien zadecydować sąd. Może się tak stać jedynie w przypadku wykrycia okoliczności wskazujących, że w momencie nabywania przez kogoś praw nie spełniał kwalifikacji wymaganych do tego. To proste. Odpowiedz Link Zgłoś
pax777 Re: o tym, czy komuś należą się świadczenia 15.01.07, 11:18 > nadane ZGODNIE Z PRAWEM, Ale bzdury. W III-Rzeszy tez bylo prawo ktore przyznawalo czlonkom NSDAP rozne przywileje, jakos Niemcy byli w stanie z tym szybko skonczyc bo przeszli de-hitleryzacje. Czas najwyzszy aby Polska podobnie skonczyla z Czerwonym Faszyzmem i jego finansowymi skutakami. Te twoje pisanie o jakis "kwalifikacjach" sa jakims chorym dowcipem. Odpowiedz Link Zgłoś
polihistor Jakieś konkrety? 15.01.07, 11:51 Chyba nie sugerujesz, że hitlerowców rozliczono "hurtem"? Odpowiedz Link Zgłoś
ready4freddy Re: Odpowiedzialności zbiorowej nie stosowano naw 15.01.07, 11:36 aha, czyli SB=SS? takiego idiotyzmu chyba nawet Kaczynski nie wypowiedzialby publicznie, ten nasz przesladowany opozycjonista :) Odpowiedz Link Zgłoś
pax777 Re: Odpowiedzialności zbiorowej nie stosowano naw 15.01.07, 11:45 ready4freddy napisał: > aha, czyli SB=SS? Nie, SB=Gestapo. Odpowiedz Link Zgłoś
ready4freddy Re: Odpowiedzialności zbiorowej nie stosowano naw 15.01.07, 12:07 juz rozumiem. i co dalej? FBI=Gestapo tez? za Hoovera mieli na sumieniu chyba wiecej niz SB. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Odpowiedzialności zbiorowej nie stosowano naw 15.01.07, 12:13 Typowy relatywizm pana Fredka. Sluzby specjalne USA ZWALCZAJACE wplywy komunizmu, smiertelnego wroga ludzkosci, zrownuje ze sluzbami specjalnymi totalitarnego, antypolskiego rezimu narzuconego nam przez najbardziej zbrodnicza dyktature w dziejach swiata, tj. bolszewicki ZSRR. Odpowiedz Link Zgłoś
ready4freddy Re: Odpowiedzialności zbiorowej nie stosowano naw 15.01.07, 12:28 wiem, wiem, junkers, ten twoj slynny relatywizm, zwany moralnoscia Kalego. skoro juz jestesmy przy sprawach miedzynarodowych - kilka tysiecy ofiar junty Pinocheta tez bylo usprawiedliwione w ramach walki, z, cytuje, "smiertelnym wrogiem ludzkosci", zgadza sie? biegnij do szaltu, nasmarowac na scianie "general Franco wam pokaze" ROTFL :) Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Odpowiedzialności zbiorowej nie stosowano naw 15.01.07, 12:34 Kilka tysiecy Pinoczeta? Niecale 3 tys. z czego 1300 to ofiary lewackich bojowek "zapisane" na konto Pinoczeta przez lewacka prase. Badz laskaw dokladny byc w swych rachunkach bo wyjdzie ze "kilka" to jakies np. 5 czy 9 tysiecy, a wiec tyle ile UB w szczytowej formie "zalatwiala" w niecaly rok. Relatiwizujac zbrodnie wybielasz komunizm co pozostawiam bez komentarza. Odpowiedz Link Zgłoś
polihistor Re: Odpowiedzialności zbiorowej nie stosowano naw 15.01.07, 12:51 1. nawet, gdyby Twoje kalkulacje okazały się prawdziwe (w co wątpię, ale to temat na inną dyskusję) pozostaje 2700 ofiar. bez komentarza 2.rzecz nie w "wybielaniu" komunizmu (zresztą nie wiem, dlaczego ciągle nazywa się PRL państwem komunistycznym, ale to temat na inną dyskusję) ale o oddanie mu sprawiedliwości (nie PiSu) Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Odpowiedzialności zbiorowej nie stosowano naw 15.01.07, 12:54 1. 3000 - 1300 = 1700. Ubyl kolejny tysiac. 2. PRL nie byla panstwem komunistycznym? No jasne, byla "demokracja ludowa". W takie kalambury mozna sie bawic tylko nie wiem czemu, poza maceniem, ma to sluzyc. Odpowiedz Link Zgłoś
polihistor Re: Odpowiedzialności zbiorowej nie stosowano naw 15.01.07, 13:00 1. pozostaje 1700... 2. pisałem, że to nie temat na ten wątek, ale uważam, że słowa "komunizm" i "państwo" wykluczają się. możesz się ze mną nie zgadzać. Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Odpowiedzialności zbiorowej nie stosowano naw 15.01.07, 11:25 Według Rydzyków interentu wszystkiemu można zaprzeczyć,byle skutecznie ogłupiać w interesie Pis-u. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Odpowiedzialności zbiorowej nie stosowano naw 15.01.07, 11:49 Jak to nie, represjom poddano nawet zwyczajnych zolnierzy z jednostek frontowych wafenss, czesto ideowych bohaterow walki z bolszewizmem (np. degrelle), ktorzy z oprawcami z einsatzgruppen nie mieli nic wspolnego. Odpowiedz Link Zgłoś
polihistor zgoda, ale nie było to programowe działanie 15.01.07, 11:58 i nie jest to ideał, który należy uczynić tradycją "załatwiania" tego typu spraw. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: zgoda, ale nie było to programowe działanie 15.01.07, 12:03 A ja sie nie zgadzam z tym zeby z SBkami sie cackac. W Polsce tak sie dziwimy ze w Rosji oprawcy z NKWD spokojnie dozywaja swych dni, ze KGB-istow nobilituje sie jako "dobrych czekistow" a sami nie zdajemy sobie sprawy jaka kosmiczna ==patologia== jest bezkarnosc SB, zbrodniczej od A do Z organizacji. Odpowiedz Link Zgłoś
ready4freddy Re: zgoda, ale nie było to programowe działanie 15.01.07, 12:11 > jest bezkarnosc SB, zbrodniczej od A do Z organizacji. junkers, ty jestes raczej powolny w mysleniu, ale zastanow sie: czy np. ochrona tajemnic przemyslowych albo walka z przemytem dziel sztuki to tez zbrodniczosc? Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: zgoda, ale nie było to programowe działanie 15.01.07, 12:17 Tu nie ma co robic wyjatkow bo nagle okaze sie ze 90% esbekow chronilo "tajemnice przemyslowe (ach juz widze tych imperialistycznych szpionow rzucajacych sei aby wykrasc sekret produkcji pralki Frania albo gramofonu Bambino, frapujacy material na film szpiegowski)... Ja bym zrobil inna cezure : 1) pojscie DOBROWOLNE do UB/SB --> poddanie deubelizacji, bo trzeba wprowadzic domniemanie ze kazdy wiedzial co to za organizacja, 2) przymusowy zaciag - dotyczylo to np. czesci zolnierzy KBW (z wylaczeniem tych ktorzy po okresie obowiazkowej sluzby zostali w bezpeice dobrowolnie dalej), bo tu rzeczywiscie mozna byloby mowic o jakiejs taryfie ulgowej. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Dla zbrodniarzy i pomagierow nie ma wyrozumialosci 15.01.07, 12:26 Czlowieku nie odwracaj kota ogonem. barbarzyncy to ci ktorzy w SB sluzyli, nie ci ktorzy chca teraz uczciwego, czytaj surowego potraktowania tej organizacji, ktora ostatnie swe ofiary mordowala skrytobojczo jeszcze na poczatku 1990 r., dawno po tym kiedy "czlowiek honoru" Kiszczak zwolal haniebny okragly stol. Odpowiedz Link Zgłoś
polihistor to nie to samo, co krzywdzenie ludzi w majestacie 15.01.07, 12:40 "prawia i sprawiedliwości" Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Odebranie kosmicznych rent SB-kom "krzywdzeniem lu 15.01.07, 12:43 Odebranie kosmicznych rent SB-kom "krzywdzeniem ludzi"? Czlowieku, albo g... wiesz o dzialalnosci UB i SB albo jestes osobiscie zainteresowany wybielaniem tych komunistycznych kreatur. Odpowiedz Link Zgłoś
polihistor Re: Odebranie kosmicznych rent SB-kom "krzywdzeni 15.01.07, 12:48 1. co masz na myśli mówiąc o "kosmicznych" rentach 2. odebranie renty przyznanej zgodnie z prawem uważam za krzywdzenie ludzi 3. nie zachodzi żadna ze wskazanych przez Ciebie alternatyw. 4. wyrażaj się Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok renta przyznana zgodnie z prawem? Tak 15.01.07, 13:19 Ale wreszcie należy powiedziec, że to organizacja przestepcza. Do tej pory bandyci zasłaniają sie sprzątaczkami i palaczami - jak tchórze. Należy z tym skonczyc i odebrac te renty, uznając, że jeden rok rentowy to 5 lat pracy w UB/SB. I tyle. Albo generalnie zdegradowac wszystkich sbkeów do stopnia podszeregowego. To byłaby cudowna uroczystosc. To nie jest bandytyzm - to sprawiedliosc oddana tym, ktorych dobre imie szargaliscie, ktorych zamieniliscie w g-wno, ponieważ tak kazał ten bandycki ustroj, ktorego byliscie psami gonczymi. I teraz winniscie wpieprzec lebiode. Podobnie, jak Ci, ktorzy kiedys przez was byli obrabowywani z własnosci i z godnosci ludzkiej. Odpowiedz Link Zgłoś
polihistor cackaniem nazywasz respektowanie praw nabytych? 15.01.07, 12:16 czy może prawo do sądu? Odpowiedz Link Zgłoś
junkier "Prawa nabyte" absurd III RP 15.01.07, 12:21 "Prawa nabyte" to jeden z najwiekszych absurdow III RP, wrecz fundament imposybilizmu o ktorym mowil Premier J. Kaczynski. A prawda jest taka ze korzysci majatkowe uzyskane droga przestepstwa podlegaja konfiskacie. A wiec dzialalnosc w UB SB --> dzialnosc w organizacji przestepczej --> konfiakata korzysci majatkowych uzyskanych droga przestepstwa. A zatem wystarczy tylko chciec. Odpowiedz Link Zgłoś
polihistor Paremia lex retro non agit 15.01.07, 12:27 Prawo nie działa wstecz - to jeden z fundamentów praworządności. Z imposybilizmem borykają się wszyscy władcy o skłonnościach dyktatorskich. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Paremia lex retro non agit 15.01.07, 12:35 Bzdura. Na tej zasadzie nie moznaby konfiskowac majatkow przestepcom. Odpowiedz Link Zgłoś
polihistor Konstytucja 15.01.07, 12:45 Na gruncie obowiązującej Konstytucji z 1997 roku Trybunał Konstytucyjny uznał działanie prawa wstecz za naruszenie Konstytucji. Poza tym prawo do świadczenia emerytalnego to nie to samo, co majątek uzyskany drogą przestępstwa. Gdyby się nawet okazało, że w jakimś KONKRETNYM przypadku działalność przestępstwa była drogą, na jakiej ktoś zdobył uprawnienie, należy to wykazać (należy dodać, że popełnienie przestępstwa przy okazji wykonywania obowiązków zawodowych to nie to samo, co zawodowe trudnienie się przestępstwem) Odpowiedz Link Zgłoś
galba Olejniczak pod sąd... 15.01.07, 10:45 Czy to nie jest coś na kształt "Kłamstwa Oświęcimskiego"? Odpowiedz Link Zgłoś
popelina2005 galba do chlewu... 15.01.07, 10:48 czy on nie jest przykładem knura ? Odpowiedz Link Zgłoś
the.bill1 Re: Olejniczak pod sąd... 15.01.07, 10:48 Tu trzeba by zgłosić inicjatywe obywateklską, aby twój postulat przeszedł. Wsparłaby ona pomysł uznania SB za organizację przestępczą. Bo jak widać ludziom z SLD i GW już nic nie pomoże.... Za wygodnie im się żyje na kradzionym... Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Olejniczak pod sąd... 15.01.07, 11:08 Kto Ci tak wspaniale dobrał nicka? Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Olejniczak pod sąd... 15.01.07, 11:26 To zgłoś te kradzieże do prokuratury.Kiepsko fantazjujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Olejniczak pod sąd... 15.01.07, 10:48 Pomyśl co piszesz. Wypowiedź W. Olejniczaka jest mało zrozumiała a z politycznego punktu widzenia bez sensu. Ale Twoja jest jedną wielką kompromitacją. Jesteś na równi pochyłej. Odpowiedz Link Zgłoś
kos1981 Jakąś nauczkę młody parteigenose powinien dostać 15.01.07, 10:52 są granice przyzwoitości nawet w polityce. Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta53 Re: Olejniczak pod sąd... 15.01.07, 10:58 uu1 napisała: > Pomyśl co piszesz. Wypowiedź W. Olejniczaka jest mało zrozumiała a z > politycznego punktu widzenia bez sensu. Ale Twoja jest jedną wielką > kompromitacją. Jesteś na równi pochyłej. No no co za odwaga! Tak podsumować tow.Olejniczaka młodego wodza lewicy i demokratów. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Olejniczak pod sąd... 15.01.07, 11:06 > No no co za odwaga! > Tak podsumować tow.Olejniczaka młodego wodza lewicy i demokratów. Taka cecha nazywa się przyzwoitością, droga żoliborzanka z centrum Warszawy. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
olex5 ciebie do zakladu psychiatrycznego 15.01.07, 10:49 ciebie do zakladu psychiatrycznego....ewentualnie moze byc klasztor Odpowiedz Link Zgłoś
the.bill1 Re: ciebie do zakladu psychiatrycznego 15.01.07, 10:53 Z zakładach zamykano wolnomyślicieli w systemach totalitarnych. Widocznie zwolennicy Michnikowszczyzny, nie certla się i jawnie głoszą, co myślą. Nie dalekie to od działań GW - ci ostatni niszczą ludzi medialnie. Wałęsa też chce zamykać w szpitalach... Jak widać rodzina Gazety Wyborczej to antydemokratyczny tym mentalności zasłaniany pustymi frazesami.... Od dawna tak niszczą demokrację i wrażliwych ludzi.. Odpowiedz Link Zgłoś
olex5 Re: przyjdz jak bedziesz duzy 15.01.07, 11:01 Michnik należy do Grupy Doradczej Rady Stosunków Zagr. CFR i Com. Liberation of Iraq, powiązanych silnie z CIA, Pentagonem, korporacjami i think-tankami przemysłu zbrojeniowego i naftowego. Jeszcze zbyt mało wiesz ale mam nadzieje ze jak podrosniesz to zrozumiesz swoją naiwnosc. Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: ciebie do zakladu psychiatrycznego 15.01.07, 11:28 Medialne niszczenie ludzi.Następny kiepski wymysł.Czyżbyś nie słyszał o procesach o zniesławienie? Odpowiedz Link Zgłoś
polihistor "Na krzyż z nim"? 15.01.07, 10:49 Nie nie jest to coś na kształt "kłamstwa oświęcimskiego". Oprawcy byli sądzeni. Tak zwane Prawo i Sprawiedliwość proponuje tak zwaną sprawiedliwość bez sądu Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Kompromitacja SLD... 15.01.07, 10:47 SLD pokazało wreszcie czyich interesów broni... To gwóźdź do ich trumny... SLD moze liczyć tylko na twardy elektorat byłych komuchów... z PZPR i SB... Reszta Polaków już przejrzała na oczy i głosuje na PiS.... Odpowiedz Link Zgłoś
polihistor "reszta Polaków już przejrzała na oczy...";) 15.01.07, 10:51 ta "jeden PiS, jedna Rzeczpospolita, dwóch wodzów";) Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: Kompromitacja SLD... 15.01.07, 10:53 > Reszta Polaków już przejrzała na oczy i głosuje na PiS.... Ci, co przejrzeli na oczy, wyjechali i nadal wyjezdzaja. Widza, ze w kraju rzadzonym przez nieudacznikow z PiS ("najlepszy rok od 17 lat" - wolne zarty) nie ma dla nich miejsca. Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: Funia masz już bilet? 15.01.07, 10:57 Tak. I wroce za trzy lata, jak juz przerzniecie wybory. Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta53 Re: Funia masz już bilet? 15.01.07, 11:02 funia81 napisała: > Tak. I wroce za trzy lata, jak juz przerzniecie wybory. Trzymaj rękę na pulsie i pisz z Irlandii.Ale pamiętaj żeby na zmywaku używać rękawiczek,kupuj za swoje jak nie dadzą i tak sie opłaci.Inaczej palce puchną i ciężko pisać na klawiaturze. Odpowiedz Link Zgłoś
forumowe_kontko ale bystrzak, patrzcie państwo 15.01.07, 11:16 To największa KLĘSKA PiSu. Nieumiejętność powstrzymania emigracji. Wartościowi ludzie uciekają z tego kraju wzmacniając swoim entuzjazmem i kompetencjami gospodarki innych krajów. A Wy, mądrale, cieszycie się, bo przecież "nam tu nie potrzeba takich". Trzeba być SKOŃCZONYM IDIOTĄ, żeby cieszyć się z tego stanu rzeczy. Ps. Ja pracuję tu, w kraju. I, jak to się ładnie mówi, jestem płatnikiem netto. Innymi słowy: to tacy jak ja utrzymują ten kraj. Ale kto go utrzyma za 25 lat?? Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: Funia masz już bilet? 15.01.07, 11:21 > Ale pamiętaj żeby na zmywaku używać > rękawiczek,kupuj za swoje jak nie dadzą i tak sie opłaci. > Inaczej palce puchną i ciężko pisać na klawiaturze. Doceniam dobre rady, amanasunta. Widac praktyke. Ale nie wyjezdzam ani do Irlandii, ani na zmywak, wiec nie obraz sie - nie skorzystam. Trzymaj sie cieplo w pisowskim grajdolku. Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta53 Re: Funia masz już bilet? 15.01.07, 11:33 Bez obrazy,Zmywak przerabiałam dawno.W Paryzu na przełomie rządów Buzka o AWS i Millera z SLD.Za SLD tez wyjeżdzałam do roboty. Niedługo znów wyjeżdzam do roboty zagranicę,lepszej niż zmywak.Ale nie obwiniam o to PiS.Do Polski wróce bo to mój kraj i tyle.Pieniadze zarobione zagranicą zainwestuję w Polsce ,tak rozumiem patriotyzm. Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Kompromitacja SLD... 15.01.07, 11:31 SLD może liczyć na liczny elektorat.Zwłaszcza dużo inteligentniejszy od Pis- u,Samoobrony i tym podobnych politycznych odpadów. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: Kompromitacja SLD... 15.01.07, 11:44 > SLD może liczyć na liczny elektorat... Tak - całkiem liczny ten elektorat SLD: - byli członkowie PZPR - rodziny byłych członków PZPR - byli członkowie i współpraconicy SB - ich rodziny - najbliźsi zaufani "przyjaciele" pomagający w prowadzeniu interesów byłym członkom PZPR... Masz rację, to faktycznie niestety w dalszym ciągu spora grupa, raczej gwarantująca przekroczenie 5% progu. Ale nic więcej... Odpowiedz Link Zgłoś
nad_morzem Re: Olejniczak: W SB pracowało wielu porządnych l 15.01.07, 10:48 Po co ta dyskusja. Każdy wie, że w UB i SB pracowali sami porządni ludzie. Jak ktoś ma wątpliwości, niech spyta Olejniczaka. Tę prostą prawdę potwierdzą na pewno i Kiszczak, i Jaruzelski, a także wielu innych Wielkich Polaków. Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Olejniczak: W SB pracowało wielu porządnych l 15.01.07, 11:33 Nie zawiało Cię tam nad tym morzem? Odpowiedz Link Zgłoś
feliks-dzierzynski1 Olejniczak - agent wplywu 15.01.07, 10:51 Olejniczak potrafi dobrze prezentowac w mediach stanowisko Firmy. Agentom wplywu stawia sie wieksze wymagania niz agentom na kontakcie. Towarzysz Marek Berman vel Borowski niepotrzebnie sie odcina. Bliski krewny Jakuba Bermana nie musi sie wstydzic ani swego pochodzenia ani zaslug swego ojca dla Kominternu, ani wlasnych zaslug dla PZPR i PRL. Powstancie z kolan, Towarzysze. Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Olejniczak - agent wplywu 15.01.07, 11:35 To agenci wpływu nie byli kontraktowi?Aleś znawca.Pewnie długie lata służby. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski22 Zdelegalizowac sld! jak kiedys nsdap; w Niemczech 15.01.07, 10:52 byla mozliwa denazyfikacja, to i w Polsce jest mozliwa dekomunizacja; ale taka radykalna i do konca Odpowiedz Link Zgłoś
olex5 Re: 15.01.07, 10:56 czy to jest wszystko co masz do powiedzenia? Z tego widac ze myslenie nie jest twoją mocną stroną Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: 15.01.07, 11:36 No pewnie powie jeszcze żeś esbek,bo co TAKI WIĘCEJ WYDUMA? Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Zdelegalizowac sld! jak kiedys nsdap; w Niemc 15.01.07, 11:26 Tak jest! Zdelegalizowac SLD a Olejniczaka zdjac z funkcji v-marszalka sejmu w trybie =natychmiastowym=, kazdy dzien urzedowania tego kelumniarza na tak eksponowanym stanowisku panstowym to obraza dla ofiar-Polakow zameczonych przez komunistow. Odpowiedz Link Zgłoś