Dodaj do ulubionych

Gosiewski chce parku technologicznego we Włoszc...

• aron2004 Re: Gosiewski chce parku technologicznego we Włos 18.01.07, 21:02
      Pewnie, tylko Wrocław i Warszawa zasługują na dotacje. Brawo Gosiewski!

Podnieść podatki wielkim miastom a obniżyć małym miasteczkom i wsiom. Poza
      dużymi miastami CIT 5%!
    • aleksandra991 Gosiewski chce parku technologicznego we Włoszc.. 18.01.07, 21:03
      Przecież każdy lekarz wie, że ta jego choroba fizyczna jednocześnie łączy się z
      chorobą umysłową. A, że rząd szuka ludzi chorych, bo sam cierpi na niedorozwój
      umysłowy, uczuciowy etc, stąd popiera szalone pomysły za nasze krwawe pieniądze
    • milo_1 Może jemu chodzi o Park Jurajski.............. 18.01.07, 21:09
      Wszystkie gady miałyby tam schronienie po zakończonej kadencji ---
    • intel-e-gent PRL bis... 18.01.07, 21:13
      normalnie powrót najgorszych praktyk ekonomicznych PRLu.
      Ale on jest z PiS, jemu wolno wszystko...
      • douglasmclloyd PRL pis nt 18.01.07, 21:22
        • intel-e-gent Niech Ci będzie i PRL PiS 18.01.07, 21:27
          a może Rzeczpospolita Prawa i Sprawiedliwości? W skrócie R PIS ;)
        • anbowi Re: PRL pis nt 18.01.07, 21:33
          A dlaczego te karaczany się dziwią, że Śląsk ceni Gierka i Ziętka, skoro idą w
          jego ślady?
    • arahat1 czy nadal szpital psychiatryczny w remoncie????. 18.01.07, 21:27
      prosze o odzew..
    • l005 Moze park rozrywki ? 18.01.07, 21:27
      Dojazd ekspresem z wszyskich zakatkow Europy. Rollercoasters o nazwie "PiS u
      Wladzy" i bar z tancerkami o nazwie "Biuro Samoobrony"
      • intel-e-gent M Jacksona ;) 18.01.07, 21:30
        On pasuje do PiS - tak jak oni nie wyszedł z kompleksów dzieciństwa ;)
    • henryk1924 Gosiewski chce parku technologicznego we Włoszc.. 18.01.07, 21:29
      Nie od dziś wiadomo że każdy prostak dostawszy się do koryta, będzie tylko dbał
      o swoje.Ta karykaturalna masa, gdyby miała choć trochę szacunku dla obywateli
      tego Kraju wiedziała by że tak postępować nie wolno,że takich miejscowości w
      Polsce jest setki i te unijne środki należy rozłożyć jeszcze na kilka innych.
      Dotacje unijne nie są dotacjami dla niego.Są to dotacje dla Polski i tylko
      bezczelność prowadzi do ich zawłaszczenia na rzecz swego grajdoła. Niestety to
      jest cechą wielu dziś rządzących. Warto więc pamiętać!
    • tpolar1 Teraz już wiem.. 18.01.07, 21:30
      że przepieprzymy wszystkie fundusze z UE: teraźniejsze i przyszłe.
      Rozrzutnośc Grecji zblednie przy naszych wyczynach!
    • bartas1 Może lepiej szpital psychiatryczny we Włoszc.. 18.01.07, 21:34
      będzie miał się gdzie leczyć
    • micro5 Re: Przerost wzrostu nad forma 18.01.07, 21:37
      Jeżeli chce to niech buduje za własne fundusze a nie moje podatki. POwinien być
      przykłądowym katolikiem i posiadać kościelny ślub żonę . Ciekawe czy ksiądz po
      kolędzie do niego zachodzi
    • tajemniczy_don_pedro Kosmodrom i stocznia! 18.01.07, 21:39
      :)
      • intel-e-gent I piramidę! 18.01.07, 21:41
        Edgar będzie miał prezent dla Jarka na 91 urodziny ;)
        • maupa13 Re: I piramidę! 18.01.07, 23:55
          intel-e-gent napisał:

> Edgar będzie miał prezent dla Jarka na 91 urodziny ;)
          >

Z ust mnie wyjąłeś :)

Już napomkniałam, że o grobowcu rodzinnym zapomnieli ;)

Tylko skąd on te tysiące niewolników weźmie do budowy? Bo kamieniołomy to w
          okolicy akurat są...

A.... już wiem! Deesbekizacja! rozciągnie się na przyszłe pokolenia, dorzuci
          członków PZPR (z prawem łaski dla 'swoich' ubeków, oczywiście) - i będą mieli
          zajęcie!
          • maupa13 Re: I piramidę! 19.01.07, 00:01
            errata - napomknęłam / wspomniałam
            drobna ''nakładka' ;()
          • metalfan1985 Re: I piramidę! 19.01.07, 00:09
            No tam:

spieprzajdziadu.com/pics/gosiewszczyzna.gif
            jest przewidziany w planach dostęp do morza. Murzynów z Afryki poprzywożą i będą
            tragać kamulce. (nie chodzi o mój brak szacunków do czarnej rasy, ale to by
            pasowało jak ulał do tych wszystkich koncepcji)
    • alimur Gosiewski chce parku technologicznego we Włoszc.. 18.01.07, 21:44
      Co tam park technologiczny - tu potrzebny kosmodrom!
      • aron2004 Re: Gosiewski chce parku technologicznego we Włos 18.01.07, 21:48
        polska prowincja już wystarczająco dołożyła do wielkich miast- metro w
        Warszawie, autostrada w Poznaniu, SSE we Wrocławiu i Łodzi itp. Czas, żeby
        wielkie miasta podotowały małe.
        • adas313 Re: Gosiewski chce parku technologicznego we Włos 18.01.07, 21:50
          Podotowały.

A nie wywaliły kasę w błoto.
          • aron2004 Re: Gosiewski chce parku technologicznego we Włos 18.01.07, 21:51
            wykształciuchy z wielkich miast się oburzają, że ludzie z małych miasteczek
            chcą kasy. A Warszawka się nabrała kasy na metro, oj się nabrała.
            • okoni Re: Gosiewski chce parku technologicznego we Włos 18.01.07, 22:22
              aron2004 napisał:

> wykształciuchy z wielkich miast się oburzają, że ludzie z małych miasteczek
              > chcą kasy. A Warszawka się nabrała kasy na metro, oj się nabrała.

a no widzisz. problem w tym że inwetycje takie jak metro czy lotnisko w
              większych miastach mogą i są DOCHODOWE .tu nie potrzeba wielkiego myśliciela
              aby stwierdzić że w mieścinach np: Włoszczowa bedzie to finansowa klapa . co
              innego jakby stawiał to jakiś biznesmen za swoją kasę .niestety to jest kasa
              podatników
      • stefanharper Re: Gosiewski chce parku technologicznego we Włos 18.01.07, 22:24
        Co za bzdura. Ciekawe kto tam pojedzie i będzie pracował, chyba, że nie doceniam
        tubylców. Chyba wybory się zbliżają i PEG kręci kolejną kiełbasę.
    • tk-w Do łopat Narodzie 18.01.07, 21:47
      WSZYSCY DO ŁOPAT! Pokopiemy trochę i dociągniemy Zatokę Gdańską do Włoszczowej,
      a potem zbudujemy tam port morski dwukrotnie większy od tego w Rotterdamie,
      potem międzynarodowy port lotniczy na 40 mln pasażerów rocznie (Okęcie - 10 mln)
      i wreszcie przeniesiem tam stolicę i Przemysława Edgara na rękach.
    • veevaa Mowi sie we Wloszczowej. 18.01.07, 21:50
      Chyba, ze chodzi o miasto Wloszczow.
      • douglasmclloyd Nie daleko ode mnie jest wies Poczesna 18.01.07, 21:55
        Wszyscy dookola mowia w Poczesnie, tylko Poczesniaki ubzdurali sobie, ze
        mieszkaja w Poczesnej.
    • olias Re: Gosiewski chce parku technologicznego we Włos 18.01.07, 21:55
      właściwie masz rację. Tylko jeszcze podaj argumenty.
      Ja tam nie wiem. Ale Polska to nie tylko kilka dużych miast.
      • douglasmclloyd Re: Gosiewski chce parku technologicznego we Włos 18.01.07, 21:57
        olias napisał:

> właściwie masz rację. Tylko jeszcze podaj argumenty.
        > Ja tam nie wiem. Ale Polska to nie tylko kilka dużych miast.

Na calym swiecie buduje sie tam, gdzie sie cos dzieje. Zadupie pozostanie zadupiem.
    • drzewko Gosiewski chce parku technologicznego we Włoszc.. 18.01.07, 22:03
      A ja proponuje stworzyc Park Jurajski we Wloszczowie.
      Z kompletem dinozaurow: Gosie.., 2 x Kaczo.., Lepp... itd.
    • kvakva Gosiewski chce parku technologicznego we Włoszc.. 18.01.07, 22:05
      A może tam zaczną produkować mózgi... I poproszą Gosiewskiego aby uświetniając
      początek produkcji, przymierzył jeden... A może nawet Edgar załapie się na mózg
      z numerem fabrycznym 00001...
    • andromed Gosiewski chce parku technologicznego we Włoszc.. 18.01.07, 22:08
      A może chce mieć pomnik.... w Warszawie raczej nikt mu niewystawi a w takiej Włoszczowie jak najbardziej szanse jakieś ma... A ogólnie powinien mieć trochę większe ambicje polityczne... a może wie czegoś czego my małe mrówki nie wiemy tzn., że PIS już długo raczej niepociągnie i taki Włoszczów w podzięce da mu jakąś posadkę ;)
    • okoni PISdokracja 18.01.07, 22:14
      mam dość ,poprostu dość!!! oklepię kijem każdego kto w najbliższych wyborach
      zagłosuje na tych pomazańców !!!
    • premier_hiacynt_wielki Edgarowi chyba mozg pawiana przeszczepiono 18.01.07, 22:22
      nie obrazajac pawiana
    • premier_hiacynt_wielki Konkurs - co nalezy wybudowac we Wloszczowej 18.01.07, 22:26
      1.najwiekszy kosciol na swiecie
      2.najwiekszy pomnik edgara krotkorekiego na swiecie
      3.kosmodrom
      4.port dla statkow wycieczkow
      5.kolejke linowa na gubalowka - wloszczowa
    • nessuno Re: Gosiewski chce parku technologicznego we Włos 18.01.07, 22:28
      douglasmclloyd napisał:

> Gosiewski sobie zadupie upatrzyl i nie odpusci. Trzeba byc umyslowo chorym,
      > zeby cokolwiek tam budowac.

Zgadza się. To kliniczny i nieuleczalny przypadek.I kolejny płaszczyk, pod
      którym będzie mógł ten niewydarzony karzeł kręcić swoje podejrzane interesy.
    • presentation1 Popieram..... 18.01.07, 22:36
      Pracujac dla kraju mysli tez o miejscu skad pochodzi.I tak dziala ten swiat.Lewica zamiast budowac -kradla.Przyszla inna ekipa i cos sie dzieje.Na lepsze....
      • bziq2 Re: Popieram..... 18.01.07, 22:49
        Przyznaję, że nie jestem zwolennikiem PiSu, ale prawdziwie uwielbiam Pana Posła
        Gosiewskiego. Za to, że pracuje dla regionu, z którego został wybrany. Chociaż
        z niego nie pochodzi.
        Pan Poseł Gosiewski jest prawdziwym posłem świętokrzyskim. Jedynym prawdziwym
        posłem, jakiego widziałam. Jest bowiem posłem, który liczy się z wyborcami i ze
        swoimi słowami. A to w naszej politycznej rzeczywistości jest bardzo rzadkie.
        Obiecał peron? Jest peron? Jest. Obiecał lotnisko? To będzie lotnisko. A reszta
        Polski może się skręcać z zazdrości, że to MY mamy takiego posła.
        ----
        Mamy też posła Pardę, którego wybrały berety, niestety:).

• adas313 Pytanko zasadnicze: 18.01.07, 22:51
          Od kiedy poseł (a więc władza ustawodawcza) jest od "załatwiania" inwestycji?

Aha, a lotniska raczej nie będzie - nie ma go w żadnym oficjalnym planie rozwoju.
          • presentation1 Re: Pytanko zasadnicze: 18.01.07, 22:53
            Od kiedy posel jest?
            Zawsze jest.Ma myslec,prosic,blagac,zadac,uzywac swoich wplywow po to zeby wykazac sie swoim wyborcom ze pracuje zgodnie z ich oczekiwaniami.
            • adas313 Re: Pytanko zasadnicze: 18.01.07, 22:59
              Czy to są jego konstytucyjne obowiązki?

• presentation1 Re: Pytanko zasadnicze: 18.01.07, 23:05
                Art. 20.
                Poseł lub senator ma prawo podjąć - w wykonywaniu swoich obowiązków poselskich lub senatorskich - interwencję w organie administracji rządowej i samorządu terytorialnego, zakładzie lub przedsiębiorstwie państwowym oraz organizacji społecznej, a także w jednostkach gospodarki niepaństwowej dla załatwienia sprawy, którą wnosi we własnym imieniu albo w imieniu wyborcy lub wyborców, jak również zaznajamiać się z tokiem jej rozpatrywania.

Organy i jednostki, wymienione w ust. 1, wobec których poseł lub senator podjął interwencję, są obowiązane najpóźniej w ciągu czternastu dni powiadomić posła lub senatora o stanie rozpatrywania sprawy i w terminie uzgodnionym z posłem lub senatorem ostatecznie ją załatwić.

Kierownicy organów i jednostek, o których mowa w ust. 1, są obowiązani niezwłocznie przyjąć posła lub senatora, który przybył w związku ze sprawą wynikającą z wykonywania jego mandatu, oraz udzielić informacji i wyjaśnień dotyczących sprawy.

Legitymacja poselska lub senatorska upoważnia parlamentarzystę do wstępu na teren jednostek, o których mowa w ust. 1.

Art. 21.
                Posłowie i senatorowie przyjmują opinie, postulaty, wnioski wyborców oraz ich organizacji i biorą je pod uwagę w swej działalności parlamentarnej.
                Szczegolnie interesujacy jest art.21
                • presentation1 Re: Pytanko zasadnicze: 18.01.07, 23:15
                  A tu masz cala ustawe
                  www.sejm.gov.pl/prawo/mandat/mandat.htm
                  • adas313 Re: Pytanko zasadnicze: 18.01.07, 23:20
                    Dziękuję.

Zastanawia mnie w art. 20 zdanie "w ramach wykonywania obowiązków
                    parlamentarnych". Jak je należy interpretować?
                    • presentation1 Re: Pytanko zasadnicze: 18.01.07, 23:29
                      Rola posla jest w sumie podwojna.Praca na rzecz regionu ktory go wybral,oraz praca ustawodawcza w tym wypadku na rzecz kraju.Wydaje mi sie to normalne.Tak to dziala tez we Francji i jak przypuszczam wiekszosci krajow w Europie.Po to mamy swojego przedstawiciela regionu zeby odpowiednio dbal o nasze interesy.
          • presentation1 Re: Pytanko zasadnicze: 18.01.07, 22:59
            A od kiedy to nie jest?Kazdy posel ma prawo w Sejmie skladac wnioski o doinwestowanie jego regionu,o budowe itd....
            • helmut.berlin Re: Pytanko zasadnicze: 18.01.07, 23:28
              > A od kiedy to nie jest?Kazdy posel ma prawo w Sejmie skladac wnioski o doinwest
              > owanie jego regionu,o budowe itd....

Nie zapomnij, ze trzeba mierzyc sily na zamiary. Nie wiem czy ten pomysl powstal
              w regionie czy w glowie posla. Poza tym srodki, ktore sa do dyspozycji nalezy
              rozdzielac sprawiedliwie, a nie kosztem innych (regionow). Panstwo moze i czasem
              powinno kontrolowac rozwoj regionalny, popierajac np. zasiedlanie przemyslu czy
              technologii w ubozszych regionach (jak np. COP przed wojna, teraz powoli zaczyna
              owocowac). Nalezy to jednak robic z glowa, majac przed oczyma interes calego
              kraju, a nie jakiegos (wyrwanego z kontekstu) miasteczka.
              • presentation1 Re: Pytanko zasadnicze: 18.01.07, 23:31
                Od pomyslu do wykonania droga daleka.Rozwoj calych spoleczenstw to nic innego jak pomysly jego obywateli.Nie zaszkodzi a tylko zdopinguje innych do podobnego dzialania.A jest przeciez tak duzo do zrobienia.
                • helmut.berlin Re: Pytanko zasadnicze: 18.01.07, 23:44
                  > Od pomyslu do wykonania droga daleka.Rozwoj calych spoleczenstw to nic innego j
                  > ak pomysly jego obywateli

Tutaj chodzi najwidoczniej o solo pomysl posla Gosiewskiego, tak jak mowilem
                  "wyrwany z kontekstu". Jak posel Gosiewski tak dba o rozwoj ubozszych regionow,
                  to powinien zaczac solidna robote w sejmie moze z Ministerstwem Rozwoju
                  Regionalnego?
                  • presentation1 Re: Pytanko zasadnicze: 18.01.07, 23:48
                    Jest poslem danego regionu i to najwazniejsze.Polsce potrzeba 365 Gosiewskich-tyle ile dni w roku.
                    • presentation1 Re: Pytanko zasadnicze: 18.01.07, 23:49
                      Dobranoc.Rano musze wstac bo pies na spacer.Pozdrawiam
                    • helmut.berlin Re: Pytanko zasadnicze: 18.01.07, 23:50
                      > Jest poslem danego regionu i to najwazniejsze.Polsce potrzeba 365 Gosiewskich-t
                      > yle ile dni w roku.

Nie wiem czy Polska napewno potrzebuje 356 lotnisk.
                      • presentation1 Re: Pytanko zasadnicze: 18.01.07, 23:51
                        Potrzebuje nie lotnisk ale pomyslow na region.A czy to beda lotniska?Jeszcze kilka nie zaszkodzi .
                        • helmut.berlin Re: Pytanko zasadnicze: 18.01.07, 23:59
                          Poczytaj sobie tutaj, nie wiem czy Gosiewski czytal i czy znalazl tam Park
                          Technologiczny dla swojej miesciny?

rozwoj-swietokrzyskie.pl/dane/strony/dokumenty1_pliki/Strategia.pdf
                          Pomysl to nie wszystko, pomyslow sa tysiace, poza tym doswiadczenia np. z innych
                          krajow. Trzeba realizowac i to madzre...
                    • adas313 Jak regionalizacja to regionalizacja! 18.01.07, 23:55
                      Tylko kto wówczas będzie miał najwięcej do powiedzenia?

Warszawa, Kraków, GOP, Wrocław, Poznań, Łódź. W końcu co dwudziestu lobbujących
                      posłów to nie jeden.

I w ten prosty sposób idea Polski solidarnej, w której rozwijają się nie tylko
                      wielkie skupiska rozsypie się jak domek z kart. Ja tam zresztą nie mam nic
                      przeciw - moje miasto tylko na tym skorzystałoby.
                  • adas313 Nie pierwszy to był i pewnie nie ostatni. 18.01.07, 23:52
                    Pamiętacie awanturę z pomysłem o lotnisko?

Samorządy opracowały plany rozwoju. Lotniska koło Kielc w tych planach NIE było.

Ministerstwo Transportu (chyba transportu) opracowało strategię rozwoju portów
                    lotniczych na lata 2007-2013. O lotnisku pod Kielcami mowy w nim NIE było.

I nagle wyskoczył Gosiewski - taki minister od niczego (tak zwanej bezteki)
                    i zaczął niemal dyktować innym jak ma być zrobione.

Konsultował to z Urzędem Marszałkowskim? Z Gęsicką (MRR)? Z Polaczkiem (MT)?
                    Z Ministrem Gospodarki? Z innymi (budownictwo)? Z premierem? Odpowiedź jest
                    jedna i ta sama: nie.

Niech mi ktoś powie po co są samorządy, po co są ministrowie po co w ogóle
                    jakiekolwiek procedury decyzjne, skoro Gosiewski i tak wie najlpiej.
                    • helmut.berlin Re: Nie pierwszy to był i pewnie nie ostatni. 19.01.07, 00:02
                      Wlasnie tez o tym napisalem:
                      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=55758538&a=55773527
        • presentation1 Re: Popieram..... 18.01.07, 22:51
          Czyli jeden wniosek.Polsce potrzeba poslow typu Gosiewski.A wtedy przywroci sie wiare w dobrego polityka i w potrzebe polityki.
          • bziq2 Re: Popieram..... 18.01.07, 23:50
            I to jest jedyny sensowny wniosek. Dla mnie bardzo przykry. Bo naprawdę nie
            lubię PiSu:(. Pan Poseł Gosiewski jest jednak debeściakiem i nikt (!) mnie nie
            przekona, że nie mam racji.
        • ciupazka Re: Popieram..... 18.01.07, 23:34
          Popieram, a co? Wsio W-wie, ha? Kielecccyzna wymaga inwestycji i rozwoju!
          Brawo Gosiewski!
      • stara_twojej_starej Re: Popieram..... 18.01.07, 23:07
        presentation1 napisał:

> Pracujac dla kraju mysli tez o miejscu skad pochodzi.I tak dziala ten swiat.Lew
        > ica zamiast budowac -kradla.Przyszla inna ekipa i cos sie dzieje.Na lepsze....

dają wam w zakładzie komputery?

----
        swsts.blox.pl/html
    • robdri Gosiewski chce parku technologicznego we Włoszc.. 18.01.07, 22:36
      Ten facet jest już uposledzony ale nie myslałem, że aż tak. Może kolejny pomysł
      to metro do Włoszczowej by synek mógł tam jeździć z Sejmu. Dobra rada panie
      Gosiewski - weź Pan sobie wyjmij gumke z majtek i strzel sobie w łeb.
    • ka-8 Gosiewski chce parku technologicznego we Włoszc.. 18.01.07, 22:36
      Pozostaje miec nadzieje ze jutro dowiem sie ze Prima Aprilis przeniesiono na
      dzien ukazania sie tego artykulu. Ten kraj chyba oszalał!
      • adas313 Re: Gosiewski chce parku technologicznego we Włos 18.01.07, 22:37
        Zmartwię Cię - onet pisał o tym ponad tydzień temu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka