aron2004 Re: Gosiewski chce parku technologicznego we Włos 18.01.07, 21:02 Pewnie, tylko Wrocław i Warszawa zasługują na dotacje. Brawo Gosiewski! Podnieść podatki wielkim miastom a obniżyć małym miasteczkom i wsiom. Poza dużymi miastami CIT 5%! Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra991 Gosiewski chce parku technologicznego we Włoszc.. 18.01.07, 21:03 Przecież każdy lekarz wie, że ta jego choroba fizyczna jednocześnie łączy się z chorobą umysłową. A, że rząd szuka ludzi chorych, bo sam cierpi na niedorozwój umysłowy, uczuciowy etc, stąd popiera szalone pomysły za nasze krwawe pieniądze Odpowiedz Link Zgłoś
milo_1 Może jemu chodzi o Park Jurajski.............. 18.01.07, 21:09 Wszystkie gady miałyby tam schronienie po zakończonej kadencji --- Odpowiedz Link Zgłoś
intel-e-gent PRL bis... 18.01.07, 21:13 normalnie powrót najgorszych praktyk ekonomicznych PRLu. Ale on jest z PiS, jemu wolno wszystko... Odpowiedz Link Zgłoś
intel-e-gent Niech Ci będzie i PRL PiS 18.01.07, 21:27 a może Rzeczpospolita Prawa i Sprawiedliwości? W skrócie R PIS ;) Odpowiedz Link Zgłoś
anbowi Re: PRL pis nt 18.01.07, 21:33 A dlaczego te karaczany się dziwią, że Śląsk ceni Gierka i Ziętka, skoro idą w jego ślady? Odpowiedz Link Zgłoś
arahat1 czy nadal szpital psychiatryczny w remoncie????. 18.01.07, 21:27 prosze o odzew.. Odpowiedz Link Zgłoś
l005 Moze park rozrywki ? 18.01.07, 21:27 Dojazd ekspresem z wszyskich zakatkow Europy. Rollercoasters o nazwie "PiS u Wladzy" i bar z tancerkami o nazwie "Biuro Samoobrony" Odpowiedz Link Zgłoś
intel-e-gent M Jacksona ;) 18.01.07, 21:30 On pasuje do PiS - tak jak oni nie wyszedł z kompleksów dzieciństwa ;) Odpowiedz Link Zgłoś
henryk1924 Gosiewski chce parku technologicznego we Włoszc.. 18.01.07, 21:29 Nie od dziś wiadomo że każdy prostak dostawszy się do koryta, będzie tylko dbał o swoje.Ta karykaturalna masa, gdyby miała choć trochę szacunku dla obywateli tego Kraju wiedziała by że tak postępować nie wolno,że takich miejscowości w Polsce jest setki i te unijne środki należy rozłożyć jeszcze na kilka innych. Dotacje unijne nie są dotacjami dla niego.Są to dotacje dla Polski i tylko bezczelność prowadzi do ich zawłaszczenia na rzecz swego grajdoła. Niestety to jest cechą wielu dziś rządzących. Warto więc pamiętać! Odpowiedz Link Zgłoś
tpolar1 Teraz już wiem.. 18.01.07, 21:30 że przepieprzymy wszystkie fundusze z UE: teraźniejsze i przyszłe. Rozrzutnośc Grecji zblednie przy naszych wyczynach! Odpowiedz Link Zgłoś
bartas1 Może lepiej szpital psychiatryczny we Włoszc.. 18.01.07, 21:34 będzie miał się gdzie leczyć Odpowiedz Link Zgłoś
micro5 Re: Przerost wzrostu nad forma 18.01.07, 21:37 Jeżeli chce to niech buduje za własne fundusze a nie moje podatki. POwinien być przykłądowym katolikiem i posiadać kościelny ślub żonę . Ciekawe czy ksiądz po kolędzie do niego zachodzi Odpowiedz Link Zgłoś
intel-e-gent I piramidę! 18.01.07, 21:41 Edgar będzie miał prezent dla Jarka na 91 urodziny ;) Odpowiedz Link Zgłoś
maupa13 Re: I piramidę! 18.01.07, 23:55 intel-e-gent napisał: > Edgar będzie miał prezent dla Jarka na 91 urodziny ;) > Z ust mnie wyjąłeś :) Już napomkniałam, że o grobowcu rodzinnym zapomnieli ;) Tylko skąd on te tysiące niewolników weźmie do budowy? Bo kamieniołomy to w okolicy akurat są... A.... już wiem! Deesbekizacja! rozciągnie się na przyszłe pokolenia, dorzuci członków PZPR (z prawem łaski dla 'swoich' ubeków, oczywiście) - i będą mieli zajęcie! Odpowiedz Link Zgłoś
maupa13 Re: I piramidę! 19.01.07, 00:01 errata - napomknęłam / wspomniałam drobna ''nakładka' ;() Odpowiedz Link Zgłoś
metalfan1985 Re: I piramidę! 19.01.07, 00:09 No tam: spieprzajdziadu.com/pics/gosiewszczyzna.gif jest przewidziany w planach dostęp do morza. Murzynów z Afryki poprzywożą i będą tragać kamulce. (nie chodzi o mój brak szacunków do czarnej rasy, ale to by pasowało jak ulał do tych wszystkich koncepcji) Odpowiedz Link Zgłoś
alimur Gosiewski chce parku technologicznego we Włoszc.. 18.01.07, 21:44 Co tam park technologiczny - tu potrzebny kosmodrom! Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Gosiewski chce parku technologicznego we Włos 18.01.07, 21:48 polska prowincja już wystarczająco dołożyła do wielkich miast- metro w Warszawie, autostrada w Poznaniu, SSE we Wrocławiu i Łodzi itp. Czas, żeby wielkie miasta podotowały małe. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Gosiewski chce parku technologicznego we Włos 18.01.07, 21:50 Podotowały. A nie wywaliły kasę w błoto. Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Gosiewski chce parku technologicznego we Włos 18.01.07, 21:51 wykształciuchy z wielkich miast się oburzają, że ludzie z małych miasteczek chcą kasy. A Warszawka się nabrała kasy na metro, oj się nabrała. Odpowiedz Link Zgłoś
okoni Re: Gosiewski chce parku technologicznego we Włos 18.01.07, 22:22 aron2004 napisał: > wykształciuchy z wielkich miast się oburzają, że ludzie z małych miasteczek > chcą kasy. A Warszawka się nabrała kasy na metro, oj się nabrała. a no widzisz. problem w tym że inwetycje takie jak metro czy lotnisko w większych miastach mogą i są DOCHODOWE .tu nie potrzeba wielkiego myśliciela aby stwierdzić że w mieścinach np: Włoszczowa bedzie to finansowa klapa . co innego jakby stawiał to jakiś biznesmen za swoją kasę .niestety to jest kasa podatników Odpowiedz Link Zgłoś
stefanharper Re: Gosiewski chce parku technologicznego we Włos 18.01.07, 22:24 Co za bzdura. Ciekawe kto tam pojedzie i będzie pracował, chyba, że nie doceniam tubylców. Chyba wybory się zbliżają i PEG kręci kolejną kiełbasę. Odpowiedz Link Zgłoś
tk-w Do łopat Narodzie 18.01.07, 21:47 WSZYSCY DO ŁOPAT! Pokopiemy trochę i dociągniemy Zatokę Gdańską do Włoszczowej, a potem zbudujemy tam port morski dwukrotnie większy od tego w Rotterdamie, potem międzynarodowy port lotniczy na 40 mln pasażerów rocznie (Okęcie - 10 mln) i wreszcie przeniesiem tam stolicę i Przemysława Edgara na rękach. Odpowiedz Link Zgłoś
veevaa Mowi sie we Wloszczowej. 18.01.07, 21:50 Chyba, ze chodzi o miasto Wloszczow. Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Nie daleko ode mnie jest wies Poczesna 18.01.07, 21:55 Wszyscy dookola mowia w Poczesnie, tylko Poczesniaki ubzdurali sobie, ze mieszkaja w Poczesnej. Odpowiedz Link Zgłoś
olias Re: Gosiewski chce parku technologicznego we Włos 18.01.07, 21:55 właściwie masz rację. Tylko jeszcze podaj argumenty. Ja tam nie wiem. Ale Polska to nie tylko kilka dużych miast. Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Gosiewski chce parku technologicznego we Włos 18.01.07, 21:57 olias napisał: > właściwie masz rację. Tylko jeszcze podaj argumenty. > Ja tam nie wiem. Ale Polska to nie tylko kilka dużych miast. Na calym swiecie buduje sie tam, gdzie sie cos dzieje. Zadupie pozostanie zadupiem. Odpowiedz Link Zgłoś
drzewko Gosiewski chce parku technologicznego we Włoszc.. 18.01.07, 22:03 A ja proponuje stworzyc Park Jurajski we Wloszczowie. Z kompletem dinozaurow: Gosie.., 2 x Kaczo.., Lepp... itd. Odpowiedz Link Zgłoś
kvakva Gosiewski chce parku technologicznego we Włoszc.. 18.01.07, 22:05 A może tam zaczną produkować mózgi... I poproszą Gosiewskiego aby uświetniając początek produkcji, przymierzył jeden... A może nawet Edgar załapie się na mózg z numerem fabrycznym 00001... Odpowiedz Link Zgłoś
andromed Gosiewski chce parku technologicznego we Włoszc.. 18.01.07, 22:08 A może chce mieć pomnik.... w Warszawie raczej nikt mu niewystawi a w takiej Włoszczowie jak najbardziej szanse jakieś ma... A ogólnie powinien mieć trochę większe ambicje polityczne... a może wie czegoś czego my małe mrówki nie wiemy tzn., że PIS już długo raczej niepociągnie i taki Włoszczów w podzięce da mu jakąś posadkę ;) Odpowiedz Link Zgłoś
okoni PISdokracja 18.01.07, 22:14 mam dość ,poprostu dość!!! oklepię kijem każdego kto w najbliższych wyborach zagłosuje na tych pomazańców !!! Odpowiedz Link Zgłoś
premier_hiacynt_wielki Edgarowi chyba mozg pawiana przeszczepiono 18.01.07, 22:22 nie obrazajac pawiana Odpowiedz Link Zgłoś
premier_hiacynt_wielki Konkurs - co nalezy wybudowac we Wloszczowej 18.01.07, 22:26 1.najwiekszy kosciol na swiecie 2.najwiekszy pomnik edgara krotkorekiego na swiecie 3.kosmodrom 4.port dla statkow wycieczkow 5.kolejke linowa na gubalowka - wloszczowa Odpowiedz Link Zgłoś
nessuno Re: Gosiewski chce parku technologicznego we Włos 18.01.07, 22:28 douglasmclloyd napisał: > Gosiewski sobie zadupie upatrzyl i nie odpusci. Trzeba byc umyslowo chorym, > zeby cokolwiek tam budowac. Zgadza się. To kliniczny i nieuleczalny przypadek.I kolejny płaszczyk, pod którym będzie mógł ten niewydarzony karzeł kręcić swoje podejrzane interesy. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Popieram..... 18.01.07, 22:36 Pracujac dla kraju mysli tez o miejscu skad pochodzi.I tak dziala ten swiat.Lewica zamiast budowac -kradla.Przyszla inna ekipa i cos sie dzieje.Na lepsze.... Odpowiedz Link Zgłoś
bziq2 Re: Popieram..... 18.01.07, 22:49 Przyznaję, że nie jestem zwolennikiem PiSu, ale prawdziwie uwielbiam Pana Posła Gosiewskiego. Za to, że pracuje dla regionu, z którego został wybrany. Chociaż z niego nie pochodzi. Pan Poseł Gosiewski jest prawdziwym posłem świętokrzyskim. Jedynym prawdziwym posłem, jakiego widziałam. Jest bowiem posłem, który liczy się z wyborcami i ze swoimi słowami. A to w naszej politycznej rzeczywistości jest bardzo rzadkie. Obiecał peron? Jest peron? Jest. Obiecał lotnisko? To będzie lotnisko. A reszta Polski może się skręcać z zazdrości, że to MY mamy takiego posła. ---- Mamy też posła Pardę, którego wybrały berety, niestety:). Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Pytanko zasadnicze: 18.01.07, 22:51 Od kiedy poseł (a więc władza ustawodawcza) jest od "załatwiania" inwestycji? Aha, a lotniska raczej nie będzie - nie ma go w żadnym oficjalnym planie rozwoju. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Pytanko zasadnicze: 18.01.07, 22:53 Od kiedy posel jest? Zawsze jest.Ma myslec,prosic,blagac,zadac,uzywac swoich wplywow po to zeby wykazac sie swoim wyborcom ze pracuje zgodnie z ich oczekiwaniami. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Pytanko zasadnicze: 18.01.07, 22:59 Czy to są jego konstytucyjne obowiązki? Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Pytanko zasadnicze: 18.01.07, 23:05 Art. 20. Poseł lub senator ma prawo podjąć - w wykonywaniu swoich obowiązków poselskich lub senatorskich - interwencję w organie administracji rządowej i samorządu terytorialnego, zakładzie lub przedsiębiorstwie państwowym oraz organizacji społecznej, a także w jednostkach gospodarki niepaństwowej dla załatwienia sprawy, którą wnosi we własnym imieniu albo w imieniu wyborcy lub wyborców, jak również zaznajamiać się z tokiem jej rozpatrywania. Organy i jednostki, wymienione w ust. 1, wobec których poseł lub senator podjął interwencję, są obowiązane najpóźniej w ciągu czternastu dni powiadomić posła lub senatora o stanie rozpatrywania sprawy i w terminie uzgodnionym z posłem lub senatorem ostatecznie ją załatwić. Kierownicy organów i jednostek, o których mowa w ust. 1, są obowiązani niezwłocznie przyjąć posła lub senatora, który przybył w związku ze sprawą wynikającą z wykonywania jego mandatu, oraz udzielić informacji i wyjaśnień dotyczących sprawy. Legitymacja poselska lub senatorska upoważnia parlamentarzystę do wstępu na teren jednostek, o których mowa w ust. 1. Art. 21. Posłowie i senatorowie przyjmują opinie, postulaty, wnioski wyborców oraz ich organizacji i biorą je pod uwagę w swej działalności parlamentarnej. Szczegolnie interesujacy jest art.21 Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Pytanko zasadnicze: 18.01.07, 23:15 A tu masz cala ustawe www.sejm.gov.pl/prawo/mandat/mandat.htm Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Pytanko zasadnicze: 18.01.07, 23:20 Dziękuję. Zastanawia mnie w art. 20 zdanie "w ramach wykonywania obowiązków parlamentarnych". Jak je należy interpretować? Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Pytanko zasadnicze: 18.01.07, 23:29 Rola posla jest w sumie podwojna.Praca na rzecz regionu ktory go wybral,oraz praca ustawodawcza w tym wypadku na rzecz kraju.Wydaje mi sie to normalne.Tak to dziala tez we Francji i jak przypuszczam wiekszosci krajow w Europie.Po to mamy swojego przedstawiciela regionu zeby odpowiednio dbal o nasze interesy. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Pytanko zasadnicze: 18.01.07, 22:59 A od kiedy to nie jest?Kazdy posel ma prawo w Sejmie skladac wnioski o doinwestowanie jego regionu,o budowe itd.... Odpowiedz Link Zgłoś
helmut.berlin Re: Pytanko zasadnicze: 18.01.07, 23:28 > A od kiedy to nie jest?Kazdy posel ma prawo w Sejmie skladac wnioski o doinwest > owanie jego regionu,o budowe itd.... Nie zapomnij, ze trzeba mierzyc sily na zamiary. Nie wiem czy ten pomysl powstal w regionie czy w glowie posla. Poza tym srodki, ktore sa do dyspozycji nalezy rozdzielac sprawiedliwie, a nie kosztem innych (regionow). Panstwo moze i czasem powinno kontrolowac rozwoj regionalny, popierajac np. zasiedlanie przemyslu czy technologii w ubozszych regionach (jak np. COP przed wojna, teraz powoli zaczyna owocowac). Nalezy to jednak robic z glowa, majac przed oczyma interes calego kraju, a nie jakiegos (wyrwanego z kontekstu) miasteczka. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Pytanko zasadnicze: 18.01.07, 23:31 Od pomyslu do wykonania droga daleka.Rozwoj calych spoleczenstw to nic innego jak pomysly jego obywateli.Nie zaszkodzi a tylko zdopinguje innych do podobnego dzialania.A jest przeciez tak duzo do zrobienia. Odpowiedz Link Zgłoś
helmut.berlin Re: Pytanko zasadnicze: 18.01.07, 23:44 > Od pomyslu do wykonania droga daleka.Rozwoj calych spoleczenstw to nic innego j > ak pomysly jego obywateli Tutaj chodzi najwidoczniej o solo pomysl posla Gosiewskiego, tak jak mowilem "wyrwany z kontekstu". Jak posel Gosiewski tak dba o rozwoj ubozszych regionow, to powinien zaczac solidna robote w sejmie moze z Ministerstwem Rozwoju Regionalnego? Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Pytanko zasadnicze: 18.01.07, 23:48 Jest poslem danego regionu i to najwazniejsze.Polsce potrzeba 365 Gosiewskich-tyle ile dni w roku. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Pytanko zasadnicze: 18.01.07, 23:49 Dobranoc.Rano musze wstac bo pies na spacer.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
helmut.berlin Re: Pytanko zasadnicze: 18.01.07, 23:50 > Jest poslem danego regionu i to najwazniejsze.Polsce potrzeba 365 Gosiewskich-t > yle ile dni w roku. Nie wiem czy Polska napewno potrzebuje 356 lotnisk. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Pytanko zasadnicze: 18.01.07, 23:51 Potrzebuje nie lotnisk ale pomyslow na region.A czy to beda lotniska?Jeszcze kilka nie zaszkodzi . Odpowiedz Link Zgłoś
helmut.berlin Re: Pytanko zasadnicze: 18.01.07, 23:59 Poczytaj sobie tutaj, nie wiem czy Gosiewski czytal i czy znalazl tam Park Technologiczny dla swojej miesciny? rozwoj-swietokrzyskie.pl/dane/strony/dokumenty1_pliki/Strategia.pdf Pomysl to nie wszystko, pomyslow sa tysiace, poza tym doswiadczenia np. z innych krajow. Trzeba realizowac i to madzre... Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Jak regionalizacja to regionalizacja! 18.01.07, 23:55 Tylko kto wówczas będzie miał najwięcej do powiedzenia? Warszawa, Kraków, GOP, Wrocław, Poznań, Łódź. W końcu co dwudziestu lobbujących posłów to nie jeden. I w ten prosty sposób idea Polski solidarnej, w której rozwijają się nie tylko wielkie skupiska rozsypie się jak domek z kart. Ja tam zresztą nie mam nic przeciw - moje miasto tylko na tym skorzystałoby. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Nie pierwszy to był i pewnie nie ostatni. 18.01.07, 23:52 Pamiętacie awanturę z pomysłem o lotnisko? Samorządy opracowały plany rozwoju. Lotniska koło Kielc w tych planach NIE było. Ministerstwo Transportu (chyba transportu) opracowało strategię rozwoju portów lotniczych na lata 2007-2013. O lotnisku pod Kielcami mowy w nim NIE było. I nagle wyskoczył Gosiewski - taki minister od niczego (tak zwanej bezteki) i zaczął niemal dyktować innym jak ma być zrobione. Konsultował to z Urzędem Marszałkowskim? Z Gęsicką (MRR)? Z Polaczkiem (MT)? Z Ministrem Gospodarki? Z innymi (budownictwo)? Z premierem? Odpowiedź jest jedna i ta sama: nie. Niech mi ktoś powie po co są samorządy, po co są ministrowie po co w ogóle jakiekolwiek procedury decyzjne, skoro Gosiewski i tak wie najlpiej. Odpowiedz Link Zgłoś
helmut.berlin Re: Nie pierwszy to był i pewnie nie ostatni. 19.01.07, 00:02 Wlasnie tez o tym napisalem: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=55758538&a=55773527 Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Popieram..... 18.01.07, 22:51 Czyli jeden wniosek.Polsce potrzeba poslow typu Gosiewski.A wtedy przywroci sie wiare w dobrego polityka i w potrzebe polityki. Odpowiedz Link Zgłoś
bziq2 Re: Popieram..... 18.01.07, 23:50 I to jest jedyny sensowny wniosek. Dla mnie bardzo przykry. Bo naprawdę nie lubię PiSu:(. Pan Poseł Gosiewski jest jednak debeściakiem i nikt (!) mnie nie przekona, że nie mam racji. Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: Popieram..... 18.01.07, 23:34 Popieram, a co? Wsio W-wie, ha? Kielecccyzna wymaga inwestycji i rozwoju! Brawo Gosiewski! Odpowiedz Link Zgłoś
stara_twojej_starej Re: Popieram..... 18.01.07, 23:07 presentation1 napisał: > Pracujac dla kraju mysli tez o miejscu skad pochodzi.I tak dziala ten swiat.Lew > ica zamiast budowac -kradla.Przyszla inna ekipa i cos sie dzieje.Na lepsze.... dają wam w zakładzie komputery? ---- swsts.blox.pl/html Odpowiedz Link Zgłoś
robdri Gosiewski chce parku technologicznego we Włoszc.. 18.01.07, 22:36 Ten facet jest już uposledzony ale nie myslałem, że aż tak. Może kolejny pomysł to metro do Włoszczowej by synek mógł tam jeździć z Sejmu. Dobra rada panie Gosiewski - weź Pan sobie wyjmij gumke z majtek i strzel sobie w łeb. Odpowiedz Link Zgłoś
ka-8 Gosiewski chce parku technologicznego we Włoszc.. 18.01.07, 22:36 Pozostaje miec nadzieje ze jutro dowiem sie ze Prima Aprilis przeniesiono na dzien ukazania sie tego artykulu. Ten kraj chyba oszalał! Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Gosiewski chce parku technologicznego we Włos 18.01.07, 22:37 Zmartwię Cię - onet pisał o tym ponad tydzień temu. Odpowiedz Link Zgłoś