polikastra co z czystością i wiernością uczniów płci męskiej? 20.01.07, 15:27 tja......... Odpowiedz Link Zgłoś
marecki6663 Czyli one się nie myją? 20.01.07, 15:30 Uczyć je czystości czyli częstego mycia? Mnie w szkole też uczono, że ręce myje się przed kazdym posiłkiem a ciało co najmnie raz dziennie. Dziewczęta też były i były czyste bo często się myły. Odpowiedz Link Zgłoś
jola80 Hosanna.. 20.01.07, 15:50 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3863176.html Odpowiedz Link Zgłoś
duch6 koń wszechpolski 20.01.07, 15:54 I pomysleć, że kiedyś był najszybszym plemnikiem... a może jedynym... Odpowiedz Link Zgłoś
hernandez A uczniowie?? Chyba ze nadal Bocian dzieci przynos 20.01.07, 15:58 i wg. dzialaczy LPR Odpowiedz Link Zgłoś
shithead [...] 20.01.07, 16:00 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
rohan55 A co z chłopakami? 20.01.07, 16:01 Dziewczyna ma być czysta jako ta chusta biała, a chłopak? To były niepokalane poczęcia, czy jak?! Odpowiedz Link Zgłoś
alek99 MEN: Uczennice nauczmy wierności i czystości 20.01.07, 16:03 wlasnie, czy uczniowie, ktrorzy sa ojcami tez są wciągnięci na tą listę? Odpowiedz Link Zgłoś
monee.1 MEN: Uczennice nauczmy wierności i czystości 20.01.07, 16:07 Zajmijcie się lepiej edukacją lekarzy ginekologów w zakresie podejścia do młodych pacjentek i lepszym dostępem do antykoncepcji (w tym bezpłatnie). Pozostaje tylko pytanie: co z odpowiedzialnością młodych mężczyzn (ojców tych dzieci)? Bo chyba nie ulega wątpliwości,że do poczęcia dziecka potrzebny jest mężczyna (przynajmniej jak do tej pory). Nie rozumiem skąd tak jednostronna analiza problemu.... Ech, szkoda gadać:( Odpowiedz Link Zgłoś
send_me Epidemia niepokalanych poczęć 20.01.07, 16:27 Dziewice same zachodzą w ciążę. Co na to Kościół? Tak wiele interwencji Ducha Świętego MUSI coś oznaczać. Odpowiedz Link Zgłoś
kot9999 Dac prezerwatywy Duchowi Świętemu 20.01.07, 16:57 Dac prezerwatywy Duchowi Świętemu Odpowiedz Link Zgłoś
acorns Re: Epidemia niepokalanych poczęć 20.01.07, 17:30 > Tak wiele interwencji Ducha Świętego MUSI coś oznaczać. No to trzeba zamknąć Ducha Św. za pedofilię :) Odpowiedz Link Zgłoś
bk110 Re: MEN: Uczennice nauczmy wierności i czystości 20.01.07, 16:30 tak Jakby to że rozpoczyna życie płciowe lub zachodzi w ciążę zależało tylko od niej... trzeba edukować nie tylko dziewczęta ale również chłopców!!! Niech to nie będzie jednostronne może chłopcy tez by poczekali do ślubu??????? Odpowiedz Link Zgłoś
etomidat MEN: Uczennice nauczmy wierności i czystości 20.01.07, 16:39 Buhahahahah....., buhahahahahaaaa. Bo padne za smiechu. Odpowiedz Link Zgłoś
suniemie.lk W ciągu lat ciąże nastolatek nie będą problemem bo 20.01.07, 16:44 ileż to lat taka nastolatka może być w ciąży Dwa, a może trzy lata, i to by było na tyle potem znowu będzie wierna i czysta bo cnota odrasta co dwa-trzy lata Re: MEN: Uczennice nauczmy wierności i czystości "W ciągu następnych lat ciąże nastolatek mogą się stać poważnym problem społecznym " Odpowiedz Link Zgłoś
zachodzko MEN: Uczennice nauczmy wierności i czystości 20.01.07, 16:45 A to z kim te dziewczynki mialy sex? Mam wrazenie ze w wiekszosci z chlopakami rowiesnikami. Wszelkie programy, nauki etc. etc. powinny dotyczyc obu plci, nie tylko uczennic. W tych sprawach polskiej mentalnosci w dalszym ciagu wini sie tylko kobiety. Dobrym przykladem takiej mentalnosci sa wypowiedzi wielu "politykow, klerykow itp." w sprawie sex afery. Odpowiedz Link Zgłoś
borro2 MEN: Uczennice nauczmy wierności i czystości 20.01.07, 16:48 hehehe, gorszej błazenady to ja nie widziałem. Szczerze to ja nie wiem, jak oni mają zamiar uczyć tej czystości. Proponuję pasy cnoty albo publiczną chłostę za złamanie zakazu spoglądania na osobników płci przeciwnej. Tylko odpowiednia edukacja seksualna i świadomość zagrożeń, jakie rodzą przypadkowe spotkania z partnerami mogą coś zmienić. Kiedyś oglądałem na religii film pokazujący z najdrobniejszymi szczegółami dokonywaną aborcję w zaawansowanej ciązy. Przeżycie traumatyczne. Myślałem że już nie doczekam takich sytuacji i kwestia seksualności (czytaj - również macierzyństwa) zostanie pozostawiona dziewczynie i jej partnerowi. Okazuje się, że szykuje się powtórka z ciemnogrodu. Jak ja się cieszę, że to już mnie nie obejmie. Odpowiedz Link Zgłoś
nikiwegier MEN: Uczennice nauczmy wierności i czystości 20.01.07, 16:51 Kto ciągle tych średniowiecznych inkwizytorów trzyma na tych stanowiskach?!?!?! Ich zacofanie jest szczytem głupoty. Poza tym, dlaczego ich zdaniem kobiety powinny uprawiać seks dopiero po ślubie? A mężczyźni to co? A przede wszystkim, ministrowie edukacji nie mają prawa zaglądać pod pościel. Odpowiedz Link Zgłoś
znowakowska MEN: Uczennice nauczmy wierności i czystości 20.01.07, 16:53 hej,posłowie z LPR-u, chwileczkę, czy do poczęcia dziecka nie potrzeba także mężczyzny? w takim razie co z edukacją uczniów? tylko uczennice są winne zachodzeniu w ciążę? taka mentalność to głęboki ciemnogród! gratuluję i współczuję. Odpowiedz Link Zgłoś
acorns Re: MEN: Uczennice nauczmy wierności i czystości 20.01.07, 17:26 > w takim razie co z edukacją uczniów? tylko uczennice są winne > zachodzeniu w ciążę Uczeń w ciążę nie zajdzie, więć problem mają głównie uczennice. Uczeń nie zakisi ogóra jak mu uczennica na to nie pozwoli. Dlatego też panowie z LPR chcą objąć tym kretyńskim planem uczennice a nie uczniów. Odpowiedz Link Zgłoś
znowakowska Re: MEN: Uczennice nauczmy wierności i czystości 20.01.07, 21:42 Pewnie, wszystkiemu winne są zawsze kobiety, gratuluję szowinistycznego podejścia. Odpowiedz Link Zgłoś
garfi24 MEN: Uczennice nauczmy wierności i czystości 20.01.07, 16:53 nie LPR ma staty niskie to się łapią czego da ,tonący brzytwy się łapie albo krocza nie swego, mam 14 letnią córkę ale nie mogę jej powiedzieć załóż pas cnoty ,lub idź do kościółka bo tak każe idiota i imbecyl [&%$#@#!] z Ligi poronionych rodzin. Rodzic. Odpowiedz Link Zgłoś
le_lutki9 MEN: Uczennice nauczmy wierności i czystości 20.01.07, 16:55 Co to w ogole za rozumowanie?? Czy one sobie SAME te dzieci zrobily? A co z chlopcami? Co z ojcami tych dzieci? Czego ich chcecie nauczyc? Zgroza bierze, slowo daje... Te ciaze szkolne traktowane sa zupelnie jako indywidualna przypadlosc dziewczyny. Odpowiedz Link Zgłoś
atosatos1 Powołać specjalne komisje złożone z katechetów 20.01.07, 17:05 które będą badały co semestr czystość i nienaruszenie "czci" uczennic. Te "zepsute" nie bedą mogły załozyć białej sukienki do ślubu.. Wszak hymen kobiecy to największy skarb. Odpowiedz Link Zgłoś
acorns Re: MEN: Uczennice nauczmy wierności i czystości 20.01.07, 17:28 > Co to w ogole za rozumowanie?? Czy one sobie SAME te dzieci zrobily? A SAME rozkładały nogi? Jakby nie rozkładały to w ciążę by nie zaszły. Odpowiedz Link Zgłoś
mikado111 Re: MEN: Uczennice nauczmy wierności i czystości 20.01.07, 17:46 acorns napisał: >A SAME rozkładały nogi? Jakby nie rozkładały, to w ciążę by nie zaszły. A od kiedy to w ciążę zachodzi się od rozkładania nóg? Ja rozumiem, że katoprawicowcy są lekko upośledzeni umysłowo, bo nie podlegają ewolucji. Ale żeby wypisywać takie bzdury... Odpowiedz Link Zgłoś
malgosky Re: MEN: Uczennice nauczmy wierności i czystości 20.01.07, 18:06 Nie bardzo Ciebie rozumiem. Odpowiedzialność z jednej strony???? Przemawia przez Ciebie albo pogarda do chłopców (takie bezmyślne zwierzaki kierowane instynktem (???) - więc dziewczyna ma myśleć za dwoje i odpowiadać za dwoje) albo... 40 parę lat temu mój ojciec prowadząc z nami (trójka dzieci różnej płci) rozmowy nt - kładł nacisk właśnie na współodpowiedzialnośc za ewentualne skutki "radosnej" zabawy w seks.. i szczególnie bratu powtarzał, że jakby co to MUSI ponieśc własciwe konsekwencje - bo zdaniem mojego Taty ojcem czy matka było sie od poczecia do konca zycia i nic z tego nie zwalniało... Nie upierał się ;-) przy czekaniu do slubu, ale.. przy świadomości konsekwencji i gotowości wzięcia odpowiedzialności.. Więć radził nam - jeżeli już decydujecie się na seks, to - swiadomi ewentualnych konsekwencji - najlepiej z taką osobą, z którą chcielibyście w przyszłości założyć rodzinę. Gdy dziewczyna mojego siostrzeńca (oboje byli "nieletni") "zaciążyła" to moja siostra wzięła syna za kark i osobiście zawiozła do USC by uznał dziecko nienarodzone jeszcze ... Ślubu nie mają do dzisiaj (5 lat minęło) ale odpowiedzialnymi (już pełnoletnimi) rodzicami są... i solidarnie się wspólnym dzieckiem opiekują... powoli stając się rodziną. Odpowiedz Link Zgłoś
acorns Re: MEN: Uczennice nauczmy wierności i czystości 20.01.07, 18:48 Orzechowskiemu chodziło o czystość i wierność jako gwarancję nie zachodzenia w ciążę przez nieletnie dziewczyny. Chłopak zdobywa, ale to dziewczyna wybiera sobie tego, któremu pozwoli się zdobyć. Dlatego też to dziewczyny mają być uczone wierności i czystości zgodznie z powiedzeniem, żę jak suka nie da to pies nie weźmie. Gdyby chodziło o edukację seksualną, to masz w 100% rację. I chłopak i dziewczyna mają być odpowiedzialni. Jednak dla LPR seks przedmałżeński jest grzechem, antykoncepcja jest grzechem, seks to tylko w celach prokreacyjnych, więc stąd im się wziął ten pomysł z czystością i wiernością dziewczyn. Chyba czas zacząć produkować pasy cnoty, bo to niezły biznes z tego może byc :) Odpowiedz Link Zgłoś
vargas Orzecowskiemu zaoszczedzimy trudow myslenia 20.01.07, 17:08 Orzechowski jest na dlugiej liscie tych, ktorzy zostana zakuci w kaftan, gdy nastapia wreszcie rzady demokratyczne. Pacjenci zostana wydaleni na bezterminowe leczenie do kraju, w ktorym lekarze nie beda sie uginac pod naciskami politycznymi z Polski, ilekroc rzad bedzie chcial wzmocnic intelektualnie swoj sklad. Odpowiedz Link Zgłoś
pos3gacz Nowa specjalność LPR-u. 20.01.07, 17:08 Teraz to każdy nauczyciel będzie musiał zrobić jeszcze specjalizację z ginekologii.Ci z LPR-u obowiązkowo.To już normalny obłęd,tych ludzi należy leczyć.W pierwszej kolejności oszołomów-Giertycha i Orzechowskiego.Do czego to już doszło w "prawie" IVRP,to jest paranoja rządzących i ich kolesi.Do nich widocznie nic nie dociera. Odpowiedz Link Zgłoś
co.ty.powiesz Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia... 20.01.07, 17:16 ... ani godziny!!! "Dziewczęta nauczymy wierności i czystości" Odpowiedz Link Zgłoś
qui_pro_quo Re: MEN: Uczennice nauczmy wierności i czystości 20.01.07, 17:21 To jest tak głupie że aż nieprawdopodobne. Kaczka dziennkarska albo wielkimi krokami zbliżamy się do szariatu. Były dwa głośne przypadki zabawiania się chłpców w symulację gwałtu na ich koleżankach, a my uświadomimy tym dziewczynkom że są nieczyste. Chłopców nie trzeba wychowywać do wierności ani czystości bo całą odpowiedzialność można przerzucić na dziewczynkę, a później kobietę. Jak wytrzyma to dobrze, jak popełni samobójstwo to jej wina, w końcu mężczyzna jest ważny, nie kobieta. Odpowiedz Link Zgłoś
jqu Re: MEN: Uczennice nauczmy wierności i czystości 20.01.07, 17:24 najzabawniejsze jest to, ze nawet 100 procent czystosci nie chroni przed ciaza (patrz Biblia). Odpowiedz Link Zgłoś
qui_pro_quo Re: MEN: Uczennice nauczmy wierności i czystości 20.01.07, 17:36 Jasne. Tylko że nie ma się z czego cieszyć, po drugim przypadku ludzkiej partenogenezy będzie koniec świata. :) Odpowiedz Link Zgłoś
tombanger Jeszcze troche i w telewizji 20.01.07, 17:23 beda prowadzic podobne nauki: www.youtube.com/watch?v=Wp3Eam5FX58 Swoja droga, ciekawe czy ze swoimi zonami LPRowcy tez czekali do slubu :) Ja tam wole obecny model :) Odpowiedz Link Zgłoś
zosl Re: MEN: Uczennice nauczmy wierności i czystości 20.01.07, 17:27 Obowiązkowe pasy cnoty należy wprowadzić.Chłopców zaraz po ukończeniu 7 lat do seminariów , pod ścisły rygor.. i trzymać tam do 21 lat.Może wtedy ..nie będzie szans na bardziej nienormalnie , niż jest teraz.;)) Giertycha i jego kadrę , na księzyc.!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zsbi_panek11 żenada hahaha 20.01.07, 17:31 To wy najpierw nauczcie sie czustości i wierności w waszych politycznych grach.. co was to obchodzi czy mam dziecki czy go niemam....Twoje zycie zalezy od ciebie Odpowiedz Link Zgłoś