Dodaj do ulubionych

PiS: Platforma spiskuje przeciwko Polsce

20.01.07, 07:19
Typowa wypowiedź Komorowskiego : reakcja PIS to " barbarzyństwo i
ignorancja " .
Natomiast współpraca z wywiadem SB w PRL , jak ostatnio ogłosił Marszałek
Bronislaw K. w przypadku Wołoszanskiego - REWO , to powód do dumy i
wpisywania do CV.
Poza tym Marszałek Donald T. co prawda rozmawiał z Merkel , ale nic nie
ustalał .
Prawidłowo .
Tak samo Clinton palil ale się nie zaciągał , a wszyscy ujawnieni agenci SB
na nikogo nie donosili i nikomu nie szkodzili .
Obserwuj wątek
    • fraglesi67 Mam propozycję 20.01.07, 07:39
      Podzielmy Polskę na pół po linii Wisły. Kto za PiS to na wschód, reszta na
      zachód
      • tppiotr Re: Mam propozycję 20.01.07, 07:58
        Mała poprawka. Dzielmy na linii Bugu. Kto za PO na zachód - kto za PiSem to za Bug.
        • shithead Re: Mam propozycję 20.01.07, 08:07
          Nie zgadzam sie.Najwieksza ciemnota to Malopolskie,Podkarpackie i Lubelskie.
          • grazynaraj Re: Mam propozycję 20.01.07, 08:30
            A ja myślę,że podział już jest głupcy, zdrajcy ,Ci którzy za PIS ci którzy
            przeciw ,byli esbecy ,zwolennicy PO /czyli nowa nazwa im gorzej tym
            lepiej/,emeryci ,renciści ,bezrobotni , kobiety ,mężczyźni ,młodzież, chorzy,
            zdrowi ,zwolennicy innych partii i........ A może księstwa ,a może republiki
            albo lepiej stany .
            • w.s3 Re: Mam propozycję 20.01.07, 08:49
              Geja - jak stany to tylko Tymiński ewentualnie Kazach-stan.
              • grazynaraj Re: Mam propozycję 20.01.07, 08:54
                Np nad morzem stan tuszczany ,a w każdej wsi stan samoobronki
        • sumienie.lk Dla pisiorków to za dużo. Dla nich tylko Tworki 20.01.07, 08:21
          Taki zamknięty zakład psychiatrycznym jest doskonałym azylem dla wszelkiej
          maści paranoików.
          • grazynaraj Re: Dla pisiorków to za dużo. Dla nich tylko Twor 20.01.07, 08:58
            Mam nadzieję ,że miejsca starczy dla reszty.
        • w.s3 Re: Mam propozycję 20.01.07, 08:45
          Tak trzymać.Krypto bolszewię wyekspediować jak najdalej.Najlepiej w polityczny
          niebyt.
      • estr Re: Mam propozycję 20.01.07, 08:41
        A po co oddawać im pół Polski, wysłać na Białoruś, tam poczują się jak w domu -
        silne państwo i władza centralna i posłuszne społeczeństwo. A my tu sobie swój
        wykształciuchowski ubekistan urządzimy z lumpen-liberalnymi łże-elitami. No
        szaleństwo po prostu.
      • szymiasty [...] 20.01.07, 08:49
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • shedows1969 Re: Mam propozycję 20.01.07, 09:47
        fraglesi67 a dlaczego tak, nie może być odwrotnie????
      • golota20 Re: Mam propozycję 20.01.07, 09:56
        Nie podszywaj sie i nie zabieraj moich pomyslow z przed lat 12 stu ..
        Polake podziela w zdluz 19 poludnika od Gdanska po miasto Wisla. tak bylo
        kiedys zaplanowane. Moze teraz jest poprawka a ja nie wiem o tym..
        Kaczki niech tak maco ta polska wode, ze kiedys trzeba wylac te pomyje....
      • turingam Re: Mam propozycję 20.01.07, 10:45
        O Mamo, to będę musiał się przeprowadzić...
        • shithead Re: Mam propozycję 20.01.07, 11:12
          Dlaczego nie.Zapraszamy w okolice Wroclawia.
      • nixodus Re: Mam propozycję 20.01.07, 10:51
        Jestem za, mi tam Wołoszański nie przeszkadza. A Kaczory na księżyc.
      • 112233x Re: Mam propozycję 20.01.07, 11:16
        Dokładnie, podzielmy polskę na dwa odrębne państwa. Chołota do polski b a
        ludzie normlani ( czyli ci który nie popierają pis-uaru ) do Polski A.
        Popracujemy kilka lat, zbudujemy armię i najazd na pis-uarską polskę b. Będzie
        atak lotniczy na toruń. totalna zagłada zwolenników pis-uaru wszystkich
        wdepczemy w ziemię czołgami.
      • totalizator Tusk chce podzielic Polske na polowe. Czego mozna 20.01.07, 13:15
        Tusk chce podzielic Polske na pol. Czego mozna sie spodziewac po herr Tusk?
        Do pierdla z nim zanim bedzie za pozno.
      • nowinator Re: Mam propozycję 20.01.07, 16:09
        ja sie nie zgadzam. jestem na wschodzie i glos mój byl ....
    • drdr2 PiS: Platforma spiskuje przeciwko Polsce 20.01.07, 07:41
      nie chrzań, to Kaczyński i Fotyga szkodzą polskiej racji stanu swoją
      nieudolnością
      • 1zorro Interesy PISu nie sa interesami Polski! Najwyzej 20.01.07, 07:49
        paru tysiecy aparatczykow PIS i kilkunstu procent Polakow, ktorzy na nich
        (niestety) glosowali!
        • grazynaraj Re: Interesy PISu nie sa interesami Polski! Najwy 20.01.07, 08:39
          Nie esbecy i tacy ,którzy mają czyste sumienie .I tacy ,którym obecne decyzje
          pozwolą uwierzyć ,że ich ucziwe życie ktoś docenił czyli tacy którzy chcą
          normalnego narodu .Mało ich prawda? co ta komuna zrobiła z ludźmi mamy dzisiaj
          odpowiedź. Brawo Kaczorki !
          • chudymisio Re: Interesy PISu nie sa interesami Polski! Najwy 20.01.07, 09:00
            I tacy ,którym obecne decyzje
            > pozwolą uwierzyć ,że ich ucziwe życie ktoś docenił

Pewnie, bo kto nie głosował na Kaczyńskiego, to od razu musi być zdrajcą i
            esbekiem. Powiedz mi, jak w ogóle się można dogadać z Kaczyńskim???
          • shithead Re: Interesy PISu nie sa interesami Polski! Najwy 20.01.07, 11:15
            grazynaraj napisała:

> Nie esbecy i tacy ,którzy mają czyste sumienie .I tacy ,którym obecne decyzje
            > pozwolą uwierzyć ,że ich ucziwe życie ktoś docenił czyli tacy którzy chcą
            > normalnego narodu .Mało ich prawda? co ta komuna zrobiła z ludźmi mamy
            dzisiaj
            > odpowiedź. Brawo Kaczorki !
            Grazyna! Daj sobie na wstrzymanie. Inaczej raju nigdy nie zobaczysz. Zdechniesz
            jak bura suka pod miedza z twoimi kaczorkami.
      • mppmpp Czy bliźniacy wykupili abonament...? 20.01.07, 07:50
        Dlaczego tylko PiS może mieć racje? Wykupili jakiś abonament na nieomylność? Dlaczego KAŻDY, kto nie zgadza sie się z wodzami, jest automtycznie zdrajcą narodu? Coś wam to przypomina?
        • australopitecus Re: Czy bliźniacy wykupili abonament...? 20.01.07, 08:00
          Tak - oczywiscie przypomina. PRL i PZPR przewodnia sile narodu. Partia z
          narodem, narod z partia. Zylem w tym systemie wiele lat, mialem nadzieje, ze
          nidy nie wroci. Niestety stalo sie inaczej. Jezeli tak dalej pojdzie to po
          nastepnych wyborach opozycja bedzie zdelegalizowana. Osobiscie nie jestem
          przekonany, ze oczy wam sie otworza, a tacy jak "presentation", "palestrina"
          czy "poszeklu" dobitnie dowodza ze glupota w kraju swobodnie kwitnie sobie.
          • presentation1 [...] 20.01.07, 08:06
      • norton2005 Platforma spiskuje przeciwko Polsce 20.01.07, 08:18
        Zachowanie Tuska jest konsekwentne. Został wybrany jako reformator RP. I
        natychmiast po wyborach zwrot o 180 stopni. Przeszedł do opozycji razem z SLD, a
        teraz szkodzi interesom Polski na arenie międzynarodowej.
        Podszył się pod program reformatorski aby wygrać wybory, a teraz robi swoje.
        • jankos71 Re: Platforma spiskuje przeciwko Polsce 20.01.07, 09:08
          norton2005 napisała:

> Zachowanie Tuska jest konsekwentne. Został wybrany jako reformator RP. I
          > natychmiast po wyborach zwrot o 180 stopni. Przeszedł do opozycji razem z
          > SLD, a teraz szkodzi interesom Polski na arenie międzynarodowej.
          > Podszył się pod program reformatorski aby wygrać wybory, a teraz robi swoje.

Zadziwiające, że 80% ludzi na tym forum zdaje sie ten fakt ignorować. Albo
          ignorancja, albo obłuda.
          • chudymisio tragedia 20.01.07, 09:27
            Te 80% osób czyta gazety i pamięta bardzo wiele wypowiedzi polityków. Pamięta
            zarówno to, jak wyglądała kampania wyborcza PiSu (delikatnie mówiąc -
            antyliberalna), jak również to, jak wyglądały negocjacje Kaczyńskiego w sprawie
            koalicji.

> > SLD, a teraz szkodzi interesom Polski na arenie międzynarodowej.
            > > Podszył się pod program reformatorski aby wygrać wybory, a teraz robi swo
            > je.

Osobiście uważam, że jeżeli chodzi o socjalizm to SLD to mały pikuś przy PiS.
            • jankos71 Re: tragedia 25.01.07, 05:44
              chudymisio napisał:
              > Osobiście uważam, że jeżeli chodzi o socjalizm to SLD to mały pikuś przy PiS.

Komu Ty chcesz to wmówić?! Przecież większość ludzi w SLD to byli działacze
              PZPR, a reszta to ich kolaboranci. Myślisz, że ludzie nie wiedzą czym była
              PZPR? Że rządziła w Polsce nielegalnie, bo z Sowieckiego nadania i po
              sfałszowaniu wyborów? A do tego posługiwała się przemocą i innymi przestępczymi
              metodami aby utrzymać tę własdzę! Co za debilne porównanie!

A co do negocjacji koalicyjnych to ja pamiętam, że PiS oferowało PO połowę
              rządu. Tusk propozycji nie przyjął, bo chciał resorty siłowe. A po co mu
              resorty siłowe? Przecież jego kampania wyborcza opierała się na obietnicach
              poprawy gospodarki. Jemu potrzebne były takie resorty, których kontrola
              umożliwiałaby postkomunie bezkarność i utrzymanie korupcji w wymiarze
              sprawiedliwości.
          • chirlider Re: Platforma spiskuje przeciwko Polsce 20.01.07, 12:22
            oj, jankos... Janek Kos był porządnym chłopiną z dobrymi zamiarami, a że szedł
            na Berlin z Armią Czerwoną? Cóż, takie były czasy.

Kalasz jego pamięć swoimi szmatławymi postami. Janek Kos sie za ciebie wstydzi.
            • jankos71 Re: Platforma spiskuje przeciwko Polsce 22.01.07, 03:52
              > Janek Kos sie za ciebie wstydzi.

Janek Kos to była postać fikcyjna.
          • boorack Re: Platforma spiskuje przeciwko Polsce 20.01.07, 13:34
            Typowa wypowiedź bolszewickiej tłuszczy jaką są zwolennicy PiS.
        • funia81 Re: Platforma spiskuje przeciwko Polsce 20.01.07, 11:13
          > teraz szkodzi interesom Polski na arenie międzynarodowej.

Co najwyzej szkodzi interesowi Kaczynskich, nie Polski. Trzeba byc idiota, zeby
          je ze soba utozsamiac.
    • 1zorro Re: .............. Platforma spiskuje przeciwko P 20.01.07, 07:50
      wychodzi z ciebie z podswiadomosci z samego rana "wszechpolak", ze tak bradzisz?
    • prozac.pl Re: PiS: Platforma spiskuje przeciwko Polsce 20.01.07, 07:50
      Co ten pis tak jęczy? Usłyszeli słowo 'stanowisko' i mało się nie wściekną. Już
      im ślina leci na myśl o stołkach. A wystarczyło wygrać wybory do PE i zapisać
      się do jakiejś liczącej się frakcji, może wtedy mieliby coś do powiedzenia.
      Narazie zostało im tylko ośmieszanie siebie i przy okazji szkodzenie Polsce.
      • adas313 Re: PiS: Platforma spiskuje przeciwko Polsce 20.01.07, 08:46
        Po prostu aktywiści PiS wiedzą, że:

- Kaczyńskich w Europie nikt nie traktuje poważnie
        - z kolei Fotyga... a kto to w ogóle jest?

W związku z tym próbują ugrać cokolwiek rękami Platformy Obywatelskiej stosując
        prymitywny emocjonalny szantaż z Łubianki rodem.

Oczywiście nie ma dla nich żadnego znaczenia to, że KSZ to w zasadzie fasada
        (Unia NIE prowadzi jednolitej polityki zagranicznej) a komisja budżetowa to
        realne pieniądze.

Cóż, są tacy, którzy wolą rzeczywistość wirtualną od realiów. Najwyraźniej PiS
        do nich należy.
        • chudymisio Re: PiS: Platforma spiskuje przeciwko Polsce 20.01.07, 09:37
          > Oczywiście nie ma dla nich żadnego znaczenia to, że KSZ to w zasadzie fasada
          > (Unia NIE prowadzi jednolitej polityki zagranicznej) a komisja budżetowa to
          > realne pieniądze.

KSZ to może i fasada, jednak to jest również pewien prestiż. Wybór nie jest
          oczywisty.
    • shithead Re: .............. Platforma spiskuje przeciwko P 20.01.07, 07:51
      presentation1 napisał:

> To jest fakt.Jednak niedaleko spada jablko od jabloni.Kurski mial calkowita
      rac
      > je przypominajac przeszlosc rodziny Tuska.Swoj ciagnie do swego
      Wracaj do Zamoscia.Tam twoje miejsce.
    • mike63 PiS: Platforma spiskuje przeciwko Polsce 20.01.07, 07:52
      PiS przenosi swoje małe intrygi na forum miedzynarodowe. Ale mamy co chcieliśmy,
      tak to jest gdy się wybiera bęcwałów do parlamentu. Może naród wreszcie zauważy
      związek przyczynowo skutkowy między aktem wyborczym a rządami jakie mamy przez
      następne lata. A ta Pani, która podobno jest Ministrem Spraw Zagranicznych miała
      wiele lepszych okazji do zabrania głosu to milczała , a teraz kłapie jadaczką.
      Kuchnia to raczej jej miejsce.
      • bogdantadus Dlaczego kuchnia? Wiesz jaka krzywde mozna... 20.01.07, 08:21
        zrobic niewinnym wpuszczajac do kuchni kogos, kto podstawowych skladnikow nie odroznia? Fotyga z szefami i koalicjantami nie nadaja sie nawet do sprzatania toalet.
        • mike63 Re: Dlaczego kuchnia? Wiesz jaka krzywde mozna... 20.01.07, 08:30
          Masz rację !!!!!!!
    • presentation1 ....Oto i PO... 20.01.07, 07:54
      W kolejnym rankingu przedstawiamy parlamentarzystów dysponujących największą gotówką. Pod uwagę braliśmy środki zgromadzone zarówno w złotówkach, jak i w walutach obcych. Obce nominały przeliczyliśmy według kursu walut z 8 listopada 2006 roku. Przypominamy, że ostatnie oświadczenie majątkowe (z kwietnia 2006) określa stan na dzień 31 grudnia 2005 roku.

Listę otwiera poseł PO Janusz Palikot. Pięćdziesiąty na liście najbogatszych Polaków według rankingu tygodnika „Wprost” z tego roku. W grudniu 2005 r. miał 2 766 340 zł, a w oświadczeniu złożonym na początku obecnej kadencji Sejmu zadeklarował 1 000 000 zł + 200 000 EUR.

Na drugim miejscu uplasowała się Hanna Gronkiewicz-Waltz (PO) z kwotą 2 710 021,72 zł. Trzecie miejsce zajął Janusz Wójcik, trener piłki nożnej, z klubu parlamentarnego Samoobrony. W oświadczeniu złożonym w kwietniu 2006 r. wpisał 2 569 650 zł, a na początku kadencji deklarował posiadanie 2 100 000 zł i 50 000 USD.

Czwarty na naszej liście jest Roman Kosecki, poseł PO. Kosecki jest trenerem piłki nożnej, prowadzi szkołę dla młodych piłkarzy w Konstancinie, organizuje imprezy sportowe. Według kwietniowego oświadczenia, dysponuje wolnymi środkami w wysokości 1 491 491 zł.

Piąta w naszym rankingu jest posłanka Maria Pasło-Wiśniewska z PO, założycielka Fundacji Polski Instytut Dyrektorów i członek Rady Nadzorczej Polskiej Grupy Farmaceutycznej SA. W kwietniowym oświadczeniu zadeklarowała 1 308 763 zł, a na początku kadencji dysponowała środkami w wysokości 816 800 zł, 62 500 USD, 71 400 EUR i 1800 CHF.

Kolejne miejsce zajmuje również poseł PO, Mirosław Drzewiecki, przedsiębiorca z branży odzieżowej. W ostatnim oświadczeniu wpisał 1 308 755 zł, a na początku kadencji posiadał 768 000 zł, 95 000 EUR i 97 000 USD wolnych środków.

Szóste miejsce przypadło Janowi Bestremu z Ruchu Ludowo-Narodowego, który zgromadził 1 167 488 zł.

Siódme, przypadło senatorowi PO Robert Smoktunowiczowi, dysponującemu pod koniec 2005 roku gotówką w wysokości 1 153 268 zł. Antoni Motyczka jest następnym członkiem PO w naszym rankingu. Senator zgromadził 1 003 473,47 zł (956 819 zł na początku kadencji).

Pierwszym parlamentarzystą spoza PO w naszym rankingu jest Grzegorz Woźny, poseł Sojuszu Lewicy Demokratycznej. Zgromadził 873 058,846 zł, a na początku kadencji dysponował gotówką w wysokości 815 000 zł, 1 500 USD i 7 500 EUR.

Krzysztof Piesiewicz, prawnik i scenarzysta, senator PO, zajmuje dziesiątą pozycję na naszej liście. Piesiewicz jest współautorem scenariuszy filmowych do kilkunastu filmów Krzysztofa Kieślowskiego (m.in. „Bez końca”, „Dekalog”, „Podwójne życie Weroniki”, „Trzy kolory”). W oświadczeniu z kwietnia 2006 r. wpisał 844 539,5 zł.

Tuż za nim, na dwunastej pozycji uplasował się dziennikarz Jerzy Wenderlich, poseł SLD. W oświadczeniu z kwietnia 2006 r. wykazał 735 000 zł, o 10 tys. zł więcej niż na początku kadencji.

Poseł PO Andrzej Gut-Mostowy, zakopiański biznesmen, dysponuje gotówką w wysokości 681 585 zł, a Lech Woszczerowicz, członek Klubu Parlamentarnego Samoobrony, w oświadczeniu z kwietnia 2006 r. podał sumę 642 020,5 zł.

Piętnaste miejsce na liście zajmuje poseł Mniejszości Niemieckiej, Henryk Kroll. Jest on członkiem Rady Fundacji Rozwoju Śląska oraz Wspierania Inicjatyw Lokalnych. W oświadczeniu z kwietnia 2006 r. wykazał 638 436,3 zł.

Poseł PO Mirosław Koźlakiewicz, właściciel "Ekofermy" i fermy drobiu, wykazał w kwietniowym oświadczeniu 550 000 zł, o 50 tys. więcej niż na początku kadencji.

Kolejne miejsce w naszym rankingu zajmuje Kazimierz Kleina, członek klubu parlamentarnego PO, członek Rady Nadzorczej Akademii Kształcenia Zawodowego oraz Rady Fundatorów Fundacji Kaszubski Uniwersytet Ludowy, działacz samorządowy. W oświadczeniu z kwietnia 2006 r. wykazał 502 868 zł.

Dziewiętnasty w rankingu jest Henryk Milcarz, poseł Sojuszu Lewicy Demokratycznej, w oświadczeniu kwietniowym zadeklarował 484 882 zł. Poseł Stanisław Żmijan z PO, prezes przedsiębiorstwa drogowo-mostowego, w oświadczeniu złożonym w kwietniu 2006 r. wykazał 480 000 zł, a na początku kadencji o 80 tys. mniej.

Senator Jarosław Lasecki z PiS, lider naszego rankingu parlamentarzystów o najwyższych dochodach, zadeklarował 470 000 zł (na początku kadencji 600 000 zł). Łukasz Abgarowicz, poseł PO, wykazał w ostatnim oświadczeniu majątkowym 460 000 zł, o 440 tys. mniej niż na początku kadencji sejmu.

Kolejne miejsca w naszym rankingu zajmują senator PiS, Roman Wierzbicki, z wolnymi środkami w wysokości 420 000 zł i poseł PiS - Mieczysław Golba, który zgromadził 402 426 zł.

Listę zamykają poseł PO Andrzej Gałażewski, z sumą 398 943 zł oraz poseł Ryszard Zbrzyzny z Sojuszu Lewicy Demokratycznej, z sumą 300 000 zł.

• marzencic Re: ....Oto i PO... 20.01.07, 08:10
        To ze w PiSamo siedza matolki i nieudacznicy nie potrafiacy zarobic
        przyzwoitych pieniedzy dla siebie nie znaczy ze zarobia te pieniadze dla
        innych.
        • presentation1 Re: ....Oto i PO... 20.01.07, 08:11
          Cichaczem siedza i podjudzaja spoleczenstwo ze klub Samoobrona to dopiero Bogacze.
          • kelowna Re: ....Oto i PO... Bracia Kaczynski sa poslami od 20.01.07, 08:17
            conajmniej 4 kadencji i niczego sie nie dorobili. To jest dopiero tragedia.
            Jesli sie nie myle posel zarabia 10-12 tys. miesiecznie i ponadto dostaje 8-10
            tys. na utrzymanie biura. Zarabiajac 120-144 tys. rocznie przez 10 lat
            (minimum) i nic nie miec to naprawde sztuka. Gratuluje.

presentation1 napisał:

> Cichaczem siedza i podjudzaja spoleczenstwo ze klub Samoobrona to dopiero
            Bogac
            > ze.
            • presentation1 Re: ....Oto i PO... Bracia Kaczynski sa poslami o 20.01.07, 08:20
              Gdy ma Samoobrona to bebe , gdy PO cacy.To dopiero ciekawe.
              • kelowna Re: ....Oto i PO... Bracia Kaczynski sa poslami o 20.01.07, 08:31
                presentation1 napisał:

> Gdy ma Samoobrona to bebe , gdy PO cacy.To dopiero ciekawe.

Jesli SO zarobili uczciwie, nie ma problemu. Dotyczy to rowniez PiS-u, LPR and
                wszystkich innych. To, ze ktos jest bogaty to nie znaczy, ze jest zlodziej. Moj
                dziadek byl bogaty i komunisci chcieli go zabic. Czy wracamy do tego?
          • adas313 Re: ....Oto i PO... 20.01.07, 08:42
            Aha, bo jak ktoś ma kasę to jest bogaty, a jak wielkie gospodarstwo rolne to już
            nie?

Rozumiem, że posiadanie pieniędzy jest złe samo w sobie?
            • presentation1 Re: ....Oto i PO... 20.01.07, 08:46
              Adas zaczynasz swoje albo nic nie rozumiesz.Jeszcze niedawno Wyborcza,TVN wciskali kit ze najbogatsi to zlodzieje z Samoobrony.
              • adas313 Re: ....Oto i PO... 20.01.07, 08:56
                Obekrzyj sobie oświadczenia majątkowe SamooBrony.
                • milet_z_sedesu I bardzo dobrze że mają pieniądze 20.01.07, 12:21
                  jak człowiek w średnim wieku, w 2007 roku nie ma grosza, to znaczy że jest
                  totalnym niewypałem. Jeśli jest tak nieudolny, że nie potrafi zarabiać to jak
                  ma rządzić Polską.
                  A gołodupcy z PiSu? mniam, mniam. Te tłuste synekurki w Orlenie, PKO BP,
                  urzędach wojewódzkich, gdzie jedynym kryterium jest odpowiednia zanjomość i
                  brak kompetencji.
        • 2kotunia1 Re: ....Oto i PO... 20.01.07, 08:14
          a kaczory kłapia jadaczkami bo chca sie też nachapać.( Przecież wszyscy wiedza
          jak kaczki drą mordy jak im sieę koryto weźmie. Tych co nie wiedza zapraszam na
          najbliższe wiekskie podwórko
      • chirlider Re: ....Oto i PO... 20.01.07, 12:24
        presentation1 napisał: (jak zwykle bełkot swój codzienny)

do budy, to forum dla ludzi!
    • cyndyndanda sfatygowana polityka zagraniczna PISdzielcow, to 20.01.07, 07:56
      zascianek i parafianszczyzna - ktos musi wziac sprawe w swoje rece i pokazac,
      ze Polska jest w Europie - brawo panie TUSK!!!
      • jankos71 Re: sfatygowana polityka zagraniczna PISdzielcow, 22.01.07, 03:58
        cyndyndanda napisał:

ktos musi wziac sprawe w swoje rece i pokazac,
        > ze Polska jest w Europie - brawo panie TUSK!!!

Tusk mógł wziąć w rece połowę rządu, a wolał siedzieć na rekach i krytykować.
        - spadaj panie TUSK!!!

--
        Wałęsa: Ale czy Pawlak przejdzie?
        Tusk: Jak SLD nie skrewi to przejdzie.
    • haen1950 Kretynizm pisiorków rosnie geometrycznie. 20.01.07, 07:58
      Polityka w PE to nie polityka państwowa, ale partii politycznych suwerennych w
      swoich decyzjach. Ciekawy jest sojusz SLD i PiS w tej sprawie, platforma spycha
      i jednych i drugich w sondażach poparcia.
      Ten wrzask kaczorów jest z gruntu antypańsywowy i świetnie utwierdza opinię
      zachodu o Polakach - tam zresztą mają już dosyć czytelny obraz polityki
      Kaczyńskich po rozróbie z kosciołem. To ich naprawdę zainteresowało.
      A platforma dzisiaj podejmie własciwe decyzje i krzykaczom nic do tego. Niech
      sobie szczyle wrzeszczą.
      • presentation1 Wrogowie Polski... 20.01.07, 08:05
        Erica Steinbach-nalezaca do CDU.A CDU i PO to bratnie partie w Parlamencie Europejskim.Wiecznie zywy problem winy Polakow.W tym gronie byli rozni a dzisiaj i Tusk.Moze i jego dziadka wypedzono?W końcu lat 90 Herbert Hupka mówił o 14 milionach, prezydent Rau na dorocznym spotkaniu Ziomkostw w „Operze Komicznej” w Berlinie w roku 2003 powiedział już o 15 milionach, obecnie Frau Steinbach zaokrągla tę liczbę w górę, mówiąc o p o n a d piętnastu milionach. W przeciwieństwie do tego liczba uśmierconych przez Niemców Żydów, Romów, Polaków i Rosjan w obliczeniach niemieckich naukowców topnieje szybciej niż alpejskie lodowce.
        • bogdantadus [...] 20.01.07, 08:25
          • hatteras // 21.01.07, 00:20
        • adas313 Re: Wrogowie Polski... 20.01.07, 08:48
          A Angela Merkel należąca do CDU (co więcej: przewodnicząca tej partii) lekką
          rękę dała naszej ścianie wschodniej 300mln E. I co?
          • presetnation1 Re: Wrogowie Polski... 20.01.07, 12:29
            Masz rację. Ale ja głupi jestem.
        • 12.2a1 Re: Wrogowie Polski... 20.01.07, 09:26
          presentation masz jak w banku posadę rzecznika firmy spółka KK MAGIEL w Mińsku
          nie Mazowieckim BROń bOżE
      • kolargolo gdyby ministrem byl Meller 20.01.07, 09:33
        a nie ten garkotluk Fotyga, to takich sytuacji w ogole by nie bylo. Ale
        oczywiscie wszystkie wazne stanowiska w tym kraju musza byc obsadzone przez
        nablizszych kolegow brata prezesa PiS.
    • endrju_lepper1 Mozesz nie zgadzac sie z kaczorami, ale popieranie 20.01.07, 07:58
      Volksdeutch-a to chyba przesada!
      • adas313 Jakiego Volksdeutscha? 20.01.07, 08:49
        Ta instytucja przestała istnieć 8 maja 1945 roku.
        Donald Tusk urodził się w 1957 roku - trochę później jakby nie?
        • mika68 Re: Jakiego Volksdeutscha? 20.01.07, 10:10
          adas313 napisał:

> Ta instytucja przestała istnieć 8 maja 1945 roku.
          > Donald Tusk urodził się w 1957 roku - trochę później jakby nie?

Ale doświadczenie dziadka nabyte w Wehrmachtcie robi swoje!
    • miriam11 Re: PiS: Platforma spiskuje przeciwko Polsce 20.01.07, 07:59
      Ich już potłukło zupełnie, tych Pisiorów, wszędzie spiski wietrzą. To zakrawa na
      jakąś chorobę psychiczną...
    • 2kotunia1 Re: PiS: Platforma spiskuje przeciwko Polsce 20.01.07, 08:03
      Jeżeli rozważamy kto szkodzi naszej racji stanu, to powinniśmy wiedzieć, że
      najbardziej szkodliwe sa kurduple, bo to serce jest blisko odbytu i wiadomo co
      sie z tym wiaże,a generalnie to : " Jasiu powiedz Panu co oni mogą panu
      Majstrowi zrobić,Oni mogą Panu Majstrowi..."W tym miejscu zakończę cytat, bo
      wiadomo o co chodzi, a Ci co nie wiedzą, to moga Pana Majstra w dupę pocałować!
    • adamp_314 Albo PiS kłamie, 20.01.07, 08:04
      albo właśnie ujawniło, że Tusk jest podsłuchiwany. W każdym przypadku należy im
      się proces, albo za zniesławienie albo za inwigilację...
      • maaac PiS rżnie głupa po raz kolejny 20.01.07, 08:13
        Podsłuchiwanie wszystkich kluczowych osób należy do obowiązków zdrowych
        psychiczne służb odpowiedzialnych za bezpieczeństwo państwa. Podsłuchiwanie
        i... regowanie tylko w wypadku faktycznej próby zdrady stanu a nie dla gierek
        politycznych. Dlatego PiS nie musi przepraszać Tuska za podsłuch bo to normalna
        i zdroworozsądkowa procedura. PiS musi przeprosić Polaków za kłamanie im o roli
        Lesiaka bo inwigilacja nie jest przestępstwem i za wykorzystanie samemu służb
        do gierek wewnętrznych bo to JEST przestępstwem.
        To juz kolejny dowód że im więcej PiS pyszczy na kogoś, że coś robił
        bezprawnie, tym większa szana, że złapie się ich na tym samym w 10-krotnie
        większej skali.
      • brokowisko PiS kłamie, PiS - szantazuje , PiS niszczy Polske! 20.01.07, 11:23
        Opamietajmy sie - dopuki nie bedzie za pozno!
        Powiedzmy nie przeszlosci i PiSowi !
        Dokumentowac dokladnie kazdy krok PiSu aby latwiej ich pozniej rozliczyc!
        (zabezpieczac wszystkie informacje , wypowiedzi
        fotografie ,prowokacje ! ! ! ! ! ! ! ! )
        Rozliczyc PRL
        Jeszcze dokladniej rozliczyc PiS !
    • ryssio Niech sobie PiS wygra wybory do Europarlamentu 20.01.07, 08:08
      to będzie sobie negocjować z kim chce. Na razie niech sobie ponegocjują we
      wlasnym gronie.
      • presnentation1 Re: Niech sobie PiS wygra wybory do Europarlament 20.01.07, 12:26
        Popieram
    • australopitecus Re: .............. Platforma spiskuje przeciwko P 20.01.07, 08:11
      "O tym, że Jacek Kurski nie ujawnił żadnej prawdy, bo powiedział
      dziennikarzowi, iż dziadek Tuska poszedł do Wehrmachtu dobrowolnie, choć w
      rzeczywistości został do niego przymusowo wcielony i szybko z tego Wehrmachtu
      uciekł do polskiego wojska na Zachodzie, mało kto pamięta."
      Jest to fragment artykulu T. Toranskiej, ktory pokazuje jak budowniczy IV RP
      falszuja fakty. Robia to dokladnie tak samo jak bolszewicy. Jest to dokladna
      powtorka tamtych metod, a ograniczanie swobody wyrazania sie juz sie zaczelo.
      Zyje wystarczajaco dlugo by pamietac klakierow tamtego sytemu takich
      jak "presentation", "palestrina" czy niejaki "junkier".
      • ulisse Re: .............. Platforma spiskuje przeciwko P 20.01.07, 08:47
        Dajcie sobie spokoj i ignorujcie ciemniakow. Moga prowokanci zaistniec irytujac
        powaznych forumowiczow. Masz inne zdanie, o.k.; mozemy podyskutowac; ale
        szanujmy sie.
    • kelowna Re: .............. Platforma spiskuje przeciwko P 20.01.07, 08:12
      Presentation1 - Twoja glupota naprawde nie zna granic. Jesli sie zyje w UE to
      musi sie rozmawiac z wieloma politykami, tymi co PiS uznaje (nie wielu) i z
      tymi co PiS nie uznaje (mnostwo). Jesli masz z tym problem to wybrowac sie do
      kraju z poza Unii.
      • presentation1 Re: .............. Platforma spiskuje przeciwko P 20.01.07, 08:17
        Kanclerz Niemiec(wladza w Niemczech) dyskutuje z polska opozycja o obsadzie kluczowych stanowisk w UE.Ciekawe.
        • kelowna Re: .............. Platforma spiskuje przeciwko P 20.01.07, 08:19
          presentation1 napisał:

> Kanclerz Niemiec(wladza w Niemczech) dyskutuje z polska opozycja o obsadzie
          klu
          > czowych stanowisk w UE.Ciekawe.

W kazdym normalnym demokratycznym kraju lider opozycji moze dyskutowac z kim mu
          sie podoba. Widze, ze nie wiesz albo udajesz by tylko podludzac.
          • presentation1 [...] 20.01.07, 08:22
            • kiks11 ty czytaj ze zrozumieniem 20.01.07, 08:49
              rozmowia szef partii, której członek ma objąć stanowisko w parlamencie, a to
              wolno kazdemu, gdyby dyskusja dotyczyła ambasadora to byłaby chryja, ale tak to
              bujac się matołki
              • uchachany Dla każdego Pisuara-Patrioty jest jasne, że 20.01.07, 11:00
                naczelnym zadaniem polskiego europarlamentarzysty jest NIE ROZMAWIAĆ w
                Parlamencie Europejskim z nikim, ponieważ Parlament Europejski skupia siły
                antypolskie, masońskie i lumpen-syjonistyczne.
                • presetnation1 Re: Dla każdego Pisuara-Patrioty jest jasne, że 20.01.07, 12:31
                  OK, przyznaję wam rację. PiS = żenada!
          • rezydent.klamczynski To: Kelowna 20.01.07, 10:02
            kelowna napisał:

> W kazdym normalnym demokratycznym kraju lider opozycji moze dyskutowac z kim mu
            >
            > sie podoba. Widze, ze nie wiesz albo udajesz by tylko podludzac.

Kelowna, szkoda języka strzępić. To tylko troll.
        • australopitecus [...] 20.01.07, 08:38
    • me2free PO tak trzymac, PE to nie czesc kaczystanu. Wspoln 20.01.07, 08:16
      a Europa to cos wiecej niz eksponowanie narodowych lekow. Obecni wladcy kazde
      wlasne niepowodzenie przypisuja "silom zla", a nie wlasnej nieudolnosci. Jesli
      czegos sie ucza to jak wiernie kopiowac mechanizmy wladzy rodem z komuny.
      Ciekawe czy podsluchiwali Tuska?
    • maria10344 PiS: Platforma spiskuje przeciwko Polsce 20.01.07, 08:16
      Czy pod rządami braci i fotygi jest jakaś racja stanu,bo ja jej nie widzę,
      • adas313 Słuszne pytanie. 20.01.07, 08:52
        Od ponad roku się słyszy o polskim interesie narodowym.

Na czym ten interes ma polegać - tego się jakoś nie mówi.

JK mówił o odejściu od polityki "ekspiacyjnej" i "koncyliacyjnej".

Ekspiacja to pokuta, nie wiem za co Polska pokutowała, no ale to JK jest
        genialnym politykiem a nie ja.

Koncyliacyjność to z kolei "ugodowość". A więc JK chce prowadzić politykę oślego
        uporu, zwaną także "twardą i pryncypialną".
    • sumienie.lk Czy Kaczyńscy mają patent na rację? 20.01.07, 08:17
      Jeśli nie, to niech spadają, bo ich chora racja obchodzi raptem 12 %
      społeczeństwa.
      • grazynaraj Re: Czy Kaczyńscy mają patent na rację? 20.01.07, 08:24
        A kto ma więcej lub mniej niech leci w kosmos.
        • adas313 Skończy się na tym... 20.01.07, 08:38
          że w Polsce podziały się jeszcze bardziej pogłębią a atmosfera stanie się
          jeszcze cięższa. W cywilizowanym świecie natomiast Kaczory będą liczyły się
          coraz mniej.

Podzielone społeczeństwo i izolowany kraj - komu to jest na rękę?
          • emigrancik Dzielic i rzadzic 20.01.07, 08:49
            Podzielic spoleczenstwo, poglebic podzialy i rzadzic. Najlepiej wprowadzajac
            stan wyjatkowy. Carl Schmitt podrzuci PiSowcom odpowiednia argumentacje.
            • znajomy_jennifer_lopez [...] 20.01.07, 08:55
              • cimokio kaczynski = najwiekszy szkodnik 20.01.07, 09:36
                pisowska propaganda niech trwa na wieki wiekow
                • jardo-g Re: kaczynski = najwiekszy szkodnik 20.01.07, 09:37
                  fotyga - najgłupsze basko świata
                  • melee Re: kaczynski = najwiekszy szkodnik 20.01.07, 15:43
                    bałagan ma w oczach i ślina jej kapie
            • inzynier_skrzypek Jarosław K. ps. "Gomułka" nie znosi konkurencji 20.01.07, 09:09
              On chce rządzić do 91 roku życia. Dłużej niż Breżniew i Castro.
            • swistak336 Lepiej budżet w garści niż zagranica na dachu 20.01.07, 09:13
              Budżet, a nie polityka zagraniczna to kluczowa część każdego państwa, a już w szczególności organizacji gospodarczej skupiającej grupę państw.

PiS zrobi Polsce szkodę, jeśli zamiast komisji budżetowej dostaniemy sprawy zagraniczne, bo Komisarze UE nie mają realnego wpływu na politykę zagraniczną państw UE, Komisja ma natomiast realny wpływ na budżet.
              • fotomik Re: Lepiej budżet w garści niż zagranica na dachu 20.01.07, 10:49
                Klony K., krok za krokiem prowadzą do sytuacji, kiedy będą mogli pokazać, jaka
                ta Unia wredna i nieprzyjazna Polsce. Teraz kombinują jak koń pod
                górę(przepraszam konia za porównanie) jak tu by cudzymi rękami(PO) rozpierzyć
                resztę nadziei polaków na normalność i zdrową, w miarę liczącą się pozycję
                naszego kraju w społeczności europejskiej. Przekręt i Sitwa z klonami na czele
                pokazują(przypominają) światu najgorsze cechy polaków, które staraliśmy się w
                ostatnich latach tak usilnie wymazać z pamięci innych narodów - kłótliwość,
                nienawiść, zawiść, ciemnogród itp. No, ale jak wiecie, kurduple zawsze mają
                kompleksy. Na przyszłość proponuję wprowadzić ustawowo obowiązek badań
                psychiatrycznych kandydatów przed wyborami wraz z jawną, publiczną diagnozą
                osobowości.
                Tfu! Hadko pisać!
              • przew Re: Lepiej budżet w garści niż zagranica na dachu 20.01.07, 12:37
                Obawiam się, że komisje Ci się pomyliły
                • spark5719 Re: Lepiej budżet w garści niż zagranica na dachu 20.01.07, 14:54
                  Nie komisje, tylko relacje. Na pewno chodziło o EU, w niej budżet jest
                  ważniejszy niż sprawy zagraniczne - bo te na dzień dzisiejszy i tak de facto
                  pozostają w swobodnej gestii każdego z państw. Wspólne stanowisko Unii jest
                  bardzo trudną (w tej chwili) do wypracowania wypadkową i jako taka jeszcze
                  niewiele się liczy. Natomiast dla nas na ten moment kluczowy jest budżet.
                  To,że "wyrwaliśmy" owe 64 miliardy (czy coś koło tego) eurodolarów nie znaczy,
                  że można spocząć na laurach - nic bardziej błędnego! No ale kaczorom "się
                  wydaje", że jest inaczej. Dla nich pieniądze nigdy nie stanowiły problemu, "się
                  dodrukuje k....a, no nie"?!
                  • przew Re: Lepiej budżet w garści niż zagranica na dachu 20.01.07, 19:29
                    Przede wszystkim komisje, bo facet mówi o Komisarzach Europejskich, czyli
                    członkach Komisji Europejskiej, a Saryusz-Wolski to ma być przewodniczącym
                    komisji w Parlamencie Europejskim :> Pomijam już to, że Komisarze są obsadzani z
                    klucza państwowego, a przewodniczący komisji z politycznego... Tycia różnica ;)
                    Która zaś komisja w parlamencie ma większe znaczenie to już kwestia dyskusyjna
          • chudymisio Fajnie by było... 20.01.07, 08:49
            To by był bardzo ciekawy eksperyment, takie państwo, w którym umieściłoby się
            wszystkich zwolenników Kaczyńskich. Mogliby między sobą szukać agentów i
            zaciekle atakować się wzajemnie o zdradę Kaczystanu. Szkoda, że niestety to
            nierealne.

Dlatego w naszym realnym świecie musimy po prostu mądrze zagłosować w kolejnych
            wyborach. Pokażmy, w końcu, że "Polacy nie kaczki i swój rozum mają".
            • adas313 Re: Fajnie by było... 20.01.07, 08:55
              > Szkoda, że niestety to nierealne.

Po prostu ktoś musi na to zarobić.
              A rządzący i ich zwolennicy tego za bardzo nie potrafią. No chyba, że za sposób
              zarobek zaczniemy uważać niespłacanie kredytów i wyprowadzanie pieniędzy z banków.
              • chudymisio Re: Fajnie by było... 20.01.07, 09:05
                No, te ich banki możliwe, że nie miałyby własnego kapitału. Byłyby owe banki, w
                końcu, obsadzone przez samych znajomych Kaczyńskiego. Ale jest szansa! Mogłoby
                to państwo jechać na kredytach zaciąganych u zachodniego sąsiada...jak za Gierka.
          • grazynaraj Re: Skończy się na tym... 20.01.07, 08:52
            Nie, żeby był porządek trzeba najpierw posprzątać a szczegolnie po okresach w
            których rządził totalitaryzm ,bo wtedy najbardziej jest zachwiany system
            wartości tak siedziało w każdym normalnym kraju który chciał normalnie
            funkcjonować przykład Niemcy .W normalnych państwach prawda ma najwyższą
            cenę.Nie ma obawy o izolację, tylko naszym wrogom zależy aby tak było jak do
            tej pory, i nam powinno szczególnie zależec zeby naprawdę udowodnić ze znamy
            sie na kolorach . Państwo silne pewne swoich racji a nie takie jakim byliśmy w
            czasie komuny i po to partner a nie wasal .CZy wybraża sobie ktoś takie Niemcy
            bez odizolowania nazizmu ,pamiętajmy ze oni też byli skazani na głupotę a
            jednak poradzili sobie.
            • w.s3 Re: Skończy się na tym... 20.01.07, 08:59
              grazynaraj napisała:

> Nie, żeby był porządek trzeba najpierw posprzątać a szczegolnie po okresach w
              > których rządził totalitaryzm ,bo wtedy najbardziej jest zachwiany system
              > wartości tak siedziało w każdym normalnym kraju który chciał normalnie
              > funkcjonować przykład Niemcy .W normalnych państwach prawda ma najwyższą
              > cenę.Nie ma obawy o izolację, tylko naszym wrogom zależy aby tak było jak do
              > tej pory, i nam powinno szczególnie zależec zeby naprawdę udowodnić ze znamy
              > sie na kolorach . Państwo silne pewne swoich racji a nie takie jakim byliśmy
              w
              > czasie komuny i po to partner a nie wasal .CZy wybraża sobie ktoś takie
              Niemcy
              > bez odizolowania nazizmu ,pamiętajmy ze oni też byli skazani na głupotę a
              > jednak poradzili sobie.

< Najlepiej z totalitaryzmu przejść w krypto bolszewię.
              < Kontrola państwa nad wszystkim i 'dwa wodze' wiedzące wszystko najlepiej.

• tadziass Re: Skończy się na tym... 20.01.07, 13:04
              > tylko naszym wrogom zależy aby tak było jak do
              > tej pory, i nam powinno szczególnie zależec zeby naprawdę udowodnić ze znamy
              > sie na kolorach

Wrogowie czają się za każdym rogiem. Wzorem bohatera z pewnej powieści należy
              chodzić tyłem z ręką na rękojeści pistoletu.
          • jankos71 Re: Skończy się na tym... 20.01.07, 08:56
            > Podzielone społeczeństwo i izolowany kraj - komu to jest na rękę?

Najwyraźniej Tuskowi - tylko w taki sposób może dyskredytować PiS. On przecież
            musi pluć na Kaczyńskich. Taką lnię podjął gdy odrzucił propozycję koalicji PO-
            PiS i tego musi się trzymać. Oczywiste jest, że w tej sytuacji jakikolwiek
            sukces PiS oznacza porażkę PO. Dlatego wszystko, co robi czy mówi PiS musi
            być "be".

Tak więc im gorzej dla Polski - tym lepiej dla Tuska.

Podzielone społeczeństwo i izolowany kraj - Tuskowi i s-ce to jest na rękę!
            • chudymisio kto dyskredytuje PiS? 20.01.07, 09:15
              Otóż uważam, że nie potrzeba Tuska, by dyskredytować PiS. PiS sam siebie
              dyskredytuje lepiej, niż by go mógł ktokolwiek inny zdyskredytować.

Aby zdyskredytować PiS najlepiej więc, po prostu przypomnieć wszystkie
              wypowiedzi polityków i zwolenników PiSu. Chociażby te ich kontakty z Samoobroną,
              która w końcu była założona przez agentów. Podatki 32 i 18%, 3mln mieszkań.

Proszę popatrzeć na sposób wyłaniania szefów instytucji i szefów spółek z
              udziałem skarbu państwa...żadnych konkursów, wyłącznie mianowanie swoich
              kandydatów. Czyli najprostsza droga do korupcji...

> Tak więc im gorzej dla Polski - tym lepiej dla Tuska.
              >
              > Podzielone społeczeństwo i izolowany kraj - Tuskowi i s-ce to jest na rękę!

Wolne żarty. A kto mówił, że "tu jesteśmy my a oni tam gdzie zomo"? Tusk? Do
              tego dochodzą wykształciuchy, kamasze i inne takie. Przypomnij sobie kto to
              wszystko wymyśla.
              • jankos71 Re: kto dyskredytuje PiS? 20.01.07, 09:42
                chudymisio napisał:
                > Chociażby te ich kontakty z Samoobroną

Jak PO dało plamę, to z kimś tę koalicję i większość w sejmie trzeba było robić.
                No to z kim? - przecież nie z SLD! Pozostały LPR i SO. Dziękuj za taką koalicję
                Tuskowi, to była jego świadoma zagrywka. Jak inaczej mógłby pluć na PiS?
                opluwając przystawki. A Ty go naśladujesz.

> Podatki 32 i 18%, 3mln mieszkań.
                Gilowska przecież już zapowiedziała zmniejszenie podatków i przygotowuje ustawę
                wprowadzającą te stawki. Ustawa o wykupie mieszkań spółdzielczych jest w
                drodze, a budowa nowych - przypomnij sobie co J mówił w expose - potrzeba na to
                zmiany prawa. We wczorajszych wiadomościach mówiono o tym, że ma być zmieniona
                procedura uzyskiwania zezwoleń na budowę.

> Proszę popatrzeć na sposób wyłaniania szefów instytucji i szefów spółek z
                > udziałem skarbu państwa...żadnych konkursów, wyłącznie mianowanie swoich
                > kandydatów. Czyli najprostsza droga do korupcji...

Program PiS przewiduje prywatyzację większości firm państwowych, za wyjątkiem
                25ciu o znaczeniu strategicznym. Firmy państwowe, jak pokazują afery SLD, są
                korupcjogenne, spółki prywatne - juz mniej. Jeśli nawet obsadzą te 25 firm
                swoimi ludźmi, to po kolejnych wyborach inne ugrupowanie może zmienić załogę.
                Poza tym w firmach tych są dotąd setki ludzi SLD i PO. Kilka rodzynków PiSu w
                tym tłumie ginie.

> Wolne żarty. A kto mówił, że "tu jesteśmy my a oni tam gdzie zomo"? Tusk?

A skąd wiesz, że nie miał racji. Tusk w końcu brał udział w obaleniu rządu
                Olszewskiego. Moim zdaniem to wyraźnie wskazuje na konszachty z postkomuną.

> Do tego dochodzą wykształciuchy, kamasze i inne takie. Przypomnij sobie kto to
                > wszystko wymyśla.

Tu moglibymy się zacząć licytować na wymyślane określenia, ale czy to istotne?
                • okoni Re: kto dyskredytuje PiS? 20.01.07, 09:53
                  chudymisio napisał:
                  > > Chociażby te ich kontakty z Samoobroną
                  >
                  > Jak PO dało plamę, to z kimś tę koalicję i większość w sejmie trzeba było
                  robić
                  > .
                  > No to z kim? - przecież nie z SLD! Pozostały LPR i SO. Dziękuj za taką
                  koalicję
                  >
                  > Tuskowi, to była jego świadoma zagrywka. Jak inaczej mógłby pluć na PiS?
                  > opluwając przystawki. A Ty go naśladujesz.

stary,jest jeszcze jedna możliwość której kaczory i ich elektorat nie widzi :
                  WYBORY!
                  • jankos71 Re: kto dyskredytuje PiS? 20.01.07, 10:02
                    okoni napisał:
                    > stary,jest jeszcze jedna możliwość której kaczory i ich elektorat nie widzi :
                    > WYBORY!

JK widział tę możliwość i dotąd żałuje, że w odpowiednim momencie z niej nie
                    skorzystał. Z drugiej jednak strony wybory kosztują, a poza tym Kaczory wiedzą,
                    że mają robotę do zrobienia, i że nikt inny jej nie zrobi.
                    • okoni Re: kto dyskredytuje PiS? 20.01.07, 10:07
                      jankos71 napisał:

Z drugiej jednak strony wybory
                      kosztują

a wymysły pseudokoalicjantów kosztują mniej?
                • woland7 Re: kto dyskredytuje PiS? 20.01.07, 10:25
                  Jankos71- ktoś Ci płaci żeby wypisywać takie bzdury? Czy robisz to z własnej
                  głupoty? Kto jest winny że POPiS nie doszedł do władzy? Tylko PiS. Nikt normalny
                  ( a przystawki takie nie są) nie poszedłby na układ gdzie miał wziąc mnóstwo
                  odpowiedzialności i nikły wpływa na decyzje. CVhwała że popis się nie udał. Ja
                  marzę o koalicji PO SLD, może wtedy bedzie jak za najlepszego rządu ostatnich
                  lat czyli za Belki.
                  Obniżka podatków. Wolne żarty, tytpowy populistyczny manew, obniżyć TROCHĘ
                  podatki bezpośrednie i przywalić mnóstwo pośrednich ( vide akcyza, zwiększone OC
                  i inne).
                  Pozatym od kiedy to rząd buduje mieszkania, że może obiecać ich 3 mln??? Zmiany
                  w pozwoleniu na budowę generalnie idą w dobrym kierunku, ale nie jest to pomysł
                  PiS tylko stary pomysł sprzed lat. No i nie obejmie developerów, a to oni budują
                  najwięcej mieszkań.
                  PiS i prywatyzacja - wolne żarty. A kto zablkował sprzedż elektrowni Dolna odra,
                  Zakładów Azotowych w Kedzierzynie Koźlu, renacjonalizował trupa - Stocznię
                  Gdańska???? W życiu nie będzie żądnej prywatyzacji, bo gdzie wsadzaliby swoich
                  ludzi. Tylko czekać na spektakularny crash Orleny po tym jak wyrzucili Chalupca.
                  A co z dokładaniem do kopalń. Dlaczego ja musze dokładać do emerytur górniczych
                  ( choć bardzo ich lubię i szanuję)??? Przyjadą do Wawy, zniszczą troche minia i
                  dostaną co chc, bo PiS na gospodarce totalnie się nie zna! Wszyscy zapłacimy za
                  tych ekonomicznych ignorantow. Dobrze, że w zapasie trzymam w domu niemiecki
                  paszport jakby co to ucieknę.
                  • qwer10 Re: kto dyskredytuje PiS? 20.01.07, 11:06
                    A czy nie można zrobić jakiegoś referendum by odwołać tą parodię rządów i
                    przeprowadzić ponowne wybory?
                  • jankos71 Re: kto dyskredytuje PiS? 20.01.07, 11:13
                    woland7
                    > Kto jest winny że POPiS nie doszedł do władzy? Tylko PiS. Nikt normalny
                    > ( a przystawki takie nie są) nie poszedłby na układ gdzie miał wziąc mnóstwo
                    > odpowiedzialności i nikły wpływa na decyzje.

Ty zawsze powtarzasz co Ci Tusk podrzuca? Pis wygrało wybory, więc to oni
                    rozdawali karty. Proponowali PO połowę rządu, jeszcze raz: połowę. Nie mów mi
                    więc o nikłym wpływie na decyzje. Tusk i s-ka zyskaliby wiecej w oczach
                    wyborców gdyby wzięli się do roboty, nawet w cieniu PiSu, zamiast tworzyc
                    siedzieć bezczynnie i krytykować. Zresztą, ci co chcieli pracować przeszli do
                    PiS i są w rządzie i pracują. Tusk odrzucil ofertę, bo jemu potrzebne były inne
                    resorty, mianowicie te, których kontrola zapewniałaby postkomunie bezkarność.

> Ja marzę o koalicji PO SLD,

To, o zgrozo, jeszcze może się spełnić, a wtedy Tusk odda władzę SLD i będziemy
                    mięli powrót do gigantycznej kurupcji, przekrętów, inwigilacji polityki i
                    biznesu, słabości wobec Rosji i ogólnie miekkości wobec zagranicy - jak za
                    Kwacha.

> Pozatym od kiedy to rząd buduje mieszkania, że może obiecać ich 3 mln???

Rząd nie będzie budował mieszkań, przypomnij sobie expse Jarosława - to firmy
                    prywatne mają je budować, co do zmian przepisów - nie wiem jak stary jest ten
                    pomysł, ale w przeciwieństwie do poprzedników - PiS go realizuje. Miejmy
                    nadzieję, że rozciągniete to będzie na developerów.

> PiS i prywatyzacja - wolne żarty...

Hmm ... Ostatnio Ruch wszedł na giełdę.
                    Co do elektrowni i innych - PiS chce by firmy tzw sektorów strategicznych,
                    mające związwek z bezpieczeństwaem państwa, pozostawiły przynajmniej 25% akcji
                    w rekach państwa.

> A co z dokładaniem do kopalń. Dlaczego ja musze dokładać...

Ja się w tym miejscu w pełni z Toba zgadzam. Wygląda na to, że Kaczyńscy też,
                    bo jakoś rząd na ustępstwa ostatno nie idzie. JK w expose zapowiadał rozważenie
                    budowy elektrowni atomowych, bo przecież i tak wszystkie kraje dokoła nas mają
                    ich dziesiątki.

> Przyjadą do Wawy, zniszczą troche minia i dostaną co chc, bo PiS na
                    > gospodarce totalnie się nie zna! Wszyscy zapłacimy za tych ekonomicznych
                    > ignorantow.

To juz Gilowską spisałeś na straty? Już jej nie lubisz? Nie wiem co zrobi rząd.
                    Byc może postąpi jak zakłady Forda w USA i po prostu ich spłaci, żeby sobie
                    poszli na emerytury itp.

> Dobrze, że w zapasie trzymam w domu niemiecki paszport jakby co to ucieknę.

Widzisz, a ja ciagle mam nadzieję, że będę mógł wrócić, ale jak SLD powróci do
                    władzy to nie bedzie po co - do PZPRowców i złodziei?
            • swistak336 Re: Skończy się na dyktaturze 20.01.07, 09:19
              Wybacz, ale zacietrzewienie polityczne przesłoniło ci zdrowy rozsądek.
              PiS ma władzę i to PiS rządzi opierając się na stałym skłócaniu i polaryzowaniu społeczeństwa. Kolejne ataki na Trybunał Konstytucyjny, sądy, prokuraturę, media prywatne, esbeków, ubeków, agentów wywiadu wojskowego obecnej Rzeczypospolitej Polskiej, swoich koalicjantów, partie opozycyjne, kościół katolicki to stała metoda rządów PiSu - utrzymywanie się u władzy przez prokurowanie stałych konfliktów.

Cel jest jasny - likwidacja wszystkiego, co jest odrębne od PiS i wprowadzenie dyktatury typu putinowskiego.
              • jankos71 Re: Skończy się na dyktaturze 20.01.07, 10:33
                swistak336 napisał:

> Wybacz, ale zacietrzewienie polityczne przesłoniło ci zdrowy rozsądek.

Hmm, doprawdy? Wydaje mi się, że w przeciwieństwie do innych moje wypowiedzi sa
                spokojne i rzeczowe.

> PiS ma władzę i to PiS rządzi opierając się na stałym skłócaniu i
                polaryzowaniu społeczeństwa.

Spoleczeństwo było spolaryzowane i skłócone na dłuuuugo zanim PiS objeło
                władzę. Podzilone jest głównie na postkomunę i tzw. ugrupowania wolnościowe,
                PZPRowskich i ubeckich oprawców i ich ofiary, SLD-owskich baronów - i ofiary
                ich przekrętów, itp, itd.

> Kolejne ataki na Trybunał Konstytucyjny, sądy, prokuraturę,

To są obszary tradycyjnie zdominowane przez b. nomenklaturę. Zmiany wprowadzane
                tu przez PiS wszystkim, również tymże ugrupowaniom, wyjdą na zdrowie.

> media prywatne, esbeków, ubeków, agentów wywiadu wojskowego obecnej
                > Rzeczypospolitej Polskiej,

Czy to jest jakiś argument? - uważasz, że należy zostawić ubecję w mediach?
                Agentom wywiadu wojskowego pozwolić nadal korumpować biznes i politykę,
                wchodzić w układy z gangsterami, wyłudzać spadki po ludziach?

> swoich koalicjantów, partie opozycyjne, kościół katolicki to stała
                > metoda rządów PiSu - utrzymywanie się u władzy przez prokurowanie stałych konf
                > liktów.

To jest nagonka przeciwko PiS, podobna do tej jaka była za czasów "Nocnej
                Zmiany". Wtedy też chodziło o teczki i utrzymanie w bezkarności i przy władzy
                starych układów. Te same środowiska napędzaja w moim przekonaniu obecną nagonkę.

> Cel jest jasny - likwidacja wszystkiego, co jest odrębne od PiS i
                > wprowadzenie dyktatury typu putinowskiego.

Coś Ci się pomyliło - Putin to były szef KGB. Utrzymanie pozostałości państwa
                totalitarnego doprowadziło by Polskę do tego, że prezydentem RP zostałby szef
                WSI. Celem PiS jest likwidacja wszystkiego co mogłoby sprowadzic takie
                zagrożnie.
          • util Re: Skończy się na tym... 20.01.07, 11:06
            adas313 napisał:

> Podzielone społeczeństwo i izolowany kraj - komu to jest na rękę?

Nikomu. Tzn. może kaczkom wydaje się, że podzielone, zaantagonizowane społeczeństwo leży w ich interesie, by łatwiej było manewrować jego proPiSowską częścią. Ale ich nadzieje są zgubne z jednego prostego powodu. Po swojej stronie mają antyeuropejskich, populistycznych kato-nacjonalistów i równie populistyczne chłopstwo z wyrokami. Do tego sami cierpią na chroniczny brak doświadczonych, racjonalnych i obytych polityków, nie wahają się promować nieudacznictwa (Giertych, Dorn, Czabański, Skrzypek) i niekompetencji (Marcinkiewicz, Wiechecki, Fotyga). Tymczasem po drugiej stronie mamy wszystkie siły demokratyczne (Mazowiecki, Frasyniuk), pragmatyczne (Borowski, Olejniczak), proeuropejskie (Olechowski), nierzadko z piękną kartą (Bartoszewski, Onyszkiewicz), które polegają na wiedzy i zdrowym rozsądku, a nie na mitach, emocjach i niszczących uprzedzeniach. Prędzej czy później sympatie społeczne będą sie przesuwać na niekorzyść PiS.

Nagromadzenie w i wokół PiSu takiego ładunku pośledności, nieprofesjonalizmu, pieniactwa okraszonego retoryką wojenną musi skończyć się katastrofą tej formacji. Zachowaliby cień szansy, gdyby czasem wyciągali wnioski ze swych porażek medialnych, ale w czasie krucjaty nie ma czasu na refleksje. I jesli za 6miesięcy, za rok, czy nawet półtora gospodarka trochę przyhamuje, a ludzie będa mieli nieco mniej w porfelach to oznaczac to będzie początek końca PiS.
        • varvar faszyzm nie jest polską racją stanu 20.01.07, 08:56
          !
      • herkus-monte te dane z Pentora? :)))) 20.01.07, 08:46
        ,
        • jorge.martinez Re: te dane z Pentora? :)))) 20.01.07, 10:39
          Skąd to przypuszczenie?
      • stara_twojej_starej Re: Czy Kaczyńscy mają patent na rację? 20.01.07, 10:08
        sumienie.lk napisał:

> Jeśli nie, to niech spadają, bo ich chora racja obchodzi raptem 12 %
        > społeczeństwa.

kaczyńscy mają patent na ośmieszanie kraju, paplanie bzdur i ogromną nieudolność w rządzeniu.

----
        swsts.blox.pl/html
    • cyndyndanda popatrzie na zdjecie - ta kobieta wyglada jak nacp 20.01.07, 08:22
      ana - czy to wynik frustracji i lizodupstwa?
    • presentation1 Skoro Pani Merkel......................... 20.01.07, 08:26
      poucza PO na kogo ma glosowac wiec reakcja PiS jest calkowicie zrozumiala.Natomiast- Zamieszaniem zdziwieni są byli ministrowie spraw zagranicznych. - PiS poucza PO, kogo ona ma poprzeć. To już polityczna perwersja - komentuje Władysław Bartoszewski.
      A czy Kanclerz Niemiec moze pouczac PO na kogo ma glosowac?
      Wes sie w garsc Panie Bartoszewski
      • presentation1 Re: Skoro Pani Merkel......................... 20.01.07, 08:37
        A nozyce cenzora tna.....Nie uzywam slow wulgarnych a oni tna...Tu jest dopiero komuna.......
        • stara_twojej_starej Re: Skoro Pani Merkel......................... 20.01.07, 09:56
          presentation1 napisał:

> A nozyce cenzora tna.....Nie uzywam slow wulgarnych a oni tna...Tu jest dopiero
          > komuna.......

boś debil, a posty debili się tnie, pisowski klakierze.
      • bogdantadus Re: Skoro Pani Merkel......................... 20.01.07, 08:38
        presentation1 napisał:

iemiec moze pouczac PO na kogo ma glosowac?
        > Wes sie w garsc Panie Bartoszewski

Slowo "poucza" zastap slowem "konsultuje". Z kolega z chadecji moze sobie Merkel konsultowac co chce. Gdyby Merkel byla szefowa jakiejs niemieckiej partii nacjonalistycznej, to Kaczynscy byliby partnerem do konsultowania, a tak Kaczynscy moga sobie konsultowac z NPD (na zyczenie wlasnej glupoty). To tyle, i tylko tyle panie galbaty!
        • presentation1 Re: Skoro Pani Merkel......................... 20.01.07, 08:39
          CDU to krysztal.Pani Steinbach i cala spolka wypedzonych.Zastanow sie co piszesz i z kim trzyma PO.
          • bogdantadus Re: Skoro Pani Merkel......................... 20.01.07, 08:51
            presentation1 napisał:

> CDU to krysztal.Pani Steinbach i cala spolka wypedzonych.Zastanow sie co piszes
            > z i z kim trzyma PO.

Marginaly w rodzaju Steinbach zostaly wylansowane przez polskie media. Pokaz mi partie na zachodzie, ktora dla wielkosci Polski na arenie miedzynarodowej zrobila wiecej niz CDU (nie jestem fanem tej i wielu innych partii, ale w odroznieniu od ciebie umiem oczywistosci ocenic i docenic).
      • kiks11 [...] 20.01.07, 08:58
        • kiks11 bardzo brzydko tak ciąć za nic 20.01.07, 09:21
          wiem, nie lubicie nie mieć racji i nie tolerujecie polemi z waszymi decyzjami
          tak jak pisy.
          Więc moją wypowiedź opiszę innymi słowy: tykanie autorytetów przez ludzi o
          niskiej wiarygodności i pozbawionych zasad w dyskusji jest objawem zwykłego
          braku kultury ze strony aparatczyków partii przewodniej.
          No i co lepiej?
    • incipit To Fotyga szkodzi, minister bez żadnego własnego 20.01.07, 08:26
      zdania. Właściwie to nie Fotyga, bo ona nawet zamiatać w tym interesie nie umie
      bez podpowiedzi kota kaczora.

To z kaczorowej, kaczystowskiej i kaszystowskiej Polski śmieje się cały świat.
      • 12345ja Re: To Fotyga szkodzi - brak jej pejsów ! 20.01.07, 09:53
        • shithead Re: To Fotyga szkodzi - brak jej pejsów ! 20.01.07, 12:54
          Zydzi winni,ze Piss jest glupie.
          • 12345ja Re: To Fotyga szkodzi - brak jej pejsów ! 20.01.07, 13:00
            ydzi sami sobie winni, że są głupie.
    • jardo-g [...] 20.01.07, 08:27
    • australopitecus Re: .............. Platforma spiskuje przeciwko P 20.01.07, 08:29
      Jezeli ta historyjka pochodzi od niejakiego Kurskiego, to nie jest ona -
      historyjka funta klakow warta, tak jak i jej autor. Tak na marginesie nie
      jestem Niemcem nie mieszkam w Europie i nie zachwycam sie Tuskiem. Problem
      Polakow nie polega na tym kogo wybrac, ale jak uratowac kraj przed maniakami.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka