Dodaj do ulubionych

"Radio Maryja wzorcem dla innych rozgłośni"

• kozaczek3 Moja żona dziewica po trójcy dzieci przenajświętsz 21.01.07, 00:02
      Naszych kochanych.
      I walcie się katolicy ze swoją golgotą.
    • czarek62 Radio Maryja wzorcem dla innych rozgłośni?? 21.01.07, 00:04
      Wzorcem jakich idealow?- nienawisci, pogardy dla innych, zawisci, egoizmu w
      liczbie mnogiej (tylko my jestesmy dobrzy), nietolerancji, wyzwalania
      szowinizmu, werbalnej skrytej agresji??? I jeszcze dziesiatek "idealow"
      katolickich? Jako chrzescijanin i ochrzczony nie ze swojej woli katoli nie
      wyrazam zgody na propagowanie takiej oszalamiajacej nienawisci w radiu, ktore
      jest "wzorcem" dla katolickiego biskupa. Do jasnej cholery czy wy, sluchacze,
      macie choc troche rozwiniety zmysl samodzielnego logicznego myslenia
      przyczynowo-skutkowego?
      • hatteras Radio Maryja to sekta,a nie religia katolicka 21.01.07, 00:18
        Banda obrzydliwych rasistow podszywajacych sie pod religie katolicka.
        WARA!!!wam judaszom,szmalcownikom od naszej religii katolickiej!!!
        • pos3gacz Re: Radio Maryja to sekta,a nie religia katolicka 21.01.07, 01:14
          hatteras napisała:

> Banda obrzydliwych rasistow podszywajacych sie pod religie katolicka.
          > WARA!!!wam judaszom,szmalcownikom od naszej religii katolickiej!!!
          Na złodzieju czapka gore!!!!!!!!!!!!!
        • xi0 Re: Radio Maryja to sekta,a nie religia katolicka 21.01.07, 02:33
          Alez my nic nie chcemy do "waszej religii katolickiej". Caly ambaras w tym, zeby
          "wasza religia katolicka" nie niszczyla kosciola katolickiego.
          • hatteras Re: Radio Maryja to sekta,a nie religia katolicka 21.01.07, 05:45
            xi0 napisa?:

> Alez my nic nie chcemy do "waszej religii katolickiej". Caly ambaras w tym,
            zeb
            > y
            > "wasza religia katolicka" nie niszczyla kosciola katolickiego.
            **************************************************************************
            Nasza religia katolicka przetrwa?a ponad tysiac lat ,a wasza sekta istnieje
            dopiero 15 lat i pewne jest ze za nastepne 1000 lat kosciol katolicki bedzie
            dalej istnia? ,a za nastepne 15 lat po waszej sekcie nawet smrod nie
            pozostanie.
      • zaraki_kenpachi Re: Radio Maryja wzorcem dla innych rozgłośni?? 21.01.07, 00:20
        > Do jasnej cholery czy wy, sluchacze,
        > macie choc troche rozwiniety zmysl samodzielnego logicznego myslenia
        > przyczynowo-skutkowego?

no właśnie "czarku62" oni nic nie mają poza ojcem dyrektorem... musisz się
        pogodzić z tym, że katolicyzm tak właśnie niestety zaczyna
        wyglądać... "myślący" katolik to zagrożenie dla doktryny "toruńskiej".... ale
        ludzi takich jak Ty (bo wnioskuję, że jesteś daleki od tatki rydza) szanuję...
        sam mam znajomych wielu katolików (ale zaskoczenie w tym kraju,no nie?) i nie
        powiem, że im zazdrościłem, bo dla mnie to głupota i dziecinna zabawa, ale
        zawsze czułem pewną fascynację mechanizmem tego, w jaki sposób inteligentni,
        wykształceni ludzie mogą - nie tyle wierzyć w "boga" - co wierzyć w niego
        pozostając w tak zakłamanej instytucji jak kościół rzymsko-katolicki...
        poadrawiam
    • xyz664 Kler ubabrany w polityce 21.01.07, 00:19
      gdybyście nie babrali sie w polityce nikt by zdania o tym takiego nie
      miał.Ciągle was widać przy politykach,mieszacie się itp.Więc nie gadaj kleryku
      że tak nie jest.
    • kozaczek3 Naszym ideałem Jan Paweł II 21.01.07, 00:19
      Bez dzieci materialnych.
      Ale z ideą.
      Niech żyje idea.
      Dzieci w Poltem.
      • hatteras Naszym idea?em Jan Pawe? II,a nie Rydzyk bandyta 21.01.07, 00:27
        Jan Pawe?II g?osi?: z?o dobrem zwyciezaj
        Rydzyk szczuje ludzi przeciwko sobie,rozbija koscio?,propaguje nienawisc.
      • niewierzacy1 Re: Naszym ideałem Jan Paweł II 21.01.07, 00:29
        A moim ideałem Myszka Miki :) :) :)
      • siekier35 Re: Naszym ideałem Jan Paweł II 21.01.07, 00:34
        heheheehehhe babę miał?miał.bachorka miał?miał każdy może świętym być:D
        • kozaczek3 Potomkiem Jana PawełaII to idea antybecikowa!! 21.01.07, 01:02
          Idea ta anty becikowa zapewni nam powołania.
          Wszyscy do zakonu!!!
          A jego potomkiem to, arcybiskup wielguśnie natchniony.
      • bbombel_reaktywacja Re: Naszym ideałem Jan Paweł II 21.01.07, 11:50
        A jaki był stosunek Jana Pawła II do Radia Maryja?
        pl.wikiquote.org/wiki/Jan_Pawe%C5%82_II#O_Radiu_Maryja
        * Ja Panu Bogu codziennie dziękuję, że jest w Polsce takie radio, co się
        nazywa Radio Maryja.
        o 29 marca 1995, Rzym

* Radiu Maryja życzę, aby odważnie głosiło Ewangelię słowem i czynem, aby
        rozprzestrzeniało na falach eteru Chrystusowe orędzie życia, które jest zawsze
        orędziem prawdy, miłości i solidarności. Równocześnie dziękuję Radiu Maryja za
        to wielorakie i ofiarne zaangażowanie się w apostolstwo słowa, które dzisiaj
        jest tak bardzo ważne i tak bardzo potrzebne w naszym kraju.
        o 18 kwietnia 1996, Rzym

* Raduję się obecnością słuchaczy Radia Maryja, które ma siedzibę w Toruniu.
        Rozgłośnia ta dociera do bardzo wielu rodaków w Polsce i na świecie. Wszystkim
        słuchaczom i pracownikom Radia życzę tej radości, jaka płynie ze zwiastowania
        Dobrej Nowiny. Niech Maryja, Gwiazda Nowej Ewangelizacji prowadzi wasze Radio na
        spotkanie nowych ludzi i nowych czasów. Dziękuję Wam za radiową katechezę, a
        szczególnie za modlitwy w intencji Kościoła i Papieża. Pozdrowieniem moim
        obejmuję również wszystkie rozgłośnie katolickie w Polsce, a jest ich wiele.
        Pomagają one ludziom w odkrywaniu piękna i mocy Ewangelii, która jest drogą do
        zbawienia każdego człowieka. Wasza działalność i apostolstwo są bardzo cenne,
        bardzo potrzebne Kościołowi i Ojczyźnie. Niech Wam Bóg błogosławi.
        o 7 czerwca 1999, Toruń
    • amanasunta53 Zabawne. 21.01.07, 00:21
      Większość postów to totalna krytyka RM.
      Sonda ,po lewej,wskazuje,że piszący nie słuchają RM.Ale oceniają...na podstawie
      opinii innych( np. w tok-shows TVN).
      Nie uważam RM za najlepszą rozgłosnię we Wszechświecie ale za zupełnie niezłe
      radio.Nie zawsze wszystko mi tam pasi,ostatnio stanowisko RM w sprawie
      Abp.Wielgusa n.p.
      Ale mogę to radio oceniać ,bo ...go niekiedy słucham.
      • mitreades Re: Zabawne. 21.01.07, 00:38
        Ja przez ponad rok się torturowałem słuchając co wieczór "Rozmów
        niedokończonych". Robiłem to, bo chciałem się dowiedzieć, o co w tym radiu
        chodzi. No i się dowiedziałem: ignorancja, nienawiść i pogarda dla wszystkich,
        którzy inaczej myślą, czują i mają inną wrażliwość. RM to ciemna siła, która
        zawisła nad tym nieszczęsnym krajem.
      • zaraki_kenpachi Re: Zabawne. 21.01.07, 00:40
        masz rację... też myślę, że więcej ludzi powinno tego posłuchać na codzień...
        ja słucham bardzo często od kilku dobrych lat, bo tak dobrego i darmowego
        kabaretu to dawno w Polsce nie było... pamiętam, jeszcze na studiach to z moją
        dziewczyną i znajomymi po prostu tarzaliśmy się po podłodze ze śmiechu... ale
        teraz, kiedy takie oszołomstwo jak wy doszło do władzy w tym kraju to, to jest
        już coraz mniej śmieszne a coraz bardziej tragiczne i smutne....ale masz rację -
        więcej ludzi powinno to usłyszeć, by móc się temu przeciwstawić i pokazać, że
        Polska XXI w. to nie pałające nienawiścią - mentalnie średniowieczne - moherowe
        chłopstwo i "babstwo", ale też świadomi obywatele - zarówno tego kraju, jak i
        współczesnej Europy...

amanasunta53 napisała:

> Większość postów to totalna krytyka RM.
        > Sonda ,po lewej,wskazuje,że piszący nie słuchają RM.Ale oceniają...na
        podstawie
        > opinii innych( np. w tok-shows TVN).
        > Nie uważam RM za najlepszą rozgłosnię we Wszechświecie ale za zupełnie niezłe
        > radio.Nie zawsze wszystko mi tam pasi,ostatnio stanowisko RM w sprawie
        > Abp.Wielgusa n.p.
        > Ale mogę to radio oceniać ,bo ...go niekiedy słucham.
      • nieznajdzieszwpolsce Prawdziwie interaktywnego i wolnego od propagandy 21.01.07, 00:43
        radia... nie znajdziesz w Polsce
        chyba, że jest to Radio Maryja!
        • pos3gacz Re: Prawdziwie interaktywnego i wolnego od propag 21.01.07, 01:17
          nieznajdzieszwpolsce napisał:

> radia... nie znajdziesz w Polsce
          > chyba, że jest to Radio Maryja!
          >
          Chyba,że to co to radio głosi to jest normalna praktyka.
    • hehenio Zaprosili, paszę zadali, zapłacili - to chwali. 21.01.07, 00:21
      Normalna rzecz na chałturze.
      Excelencya pojechał na fuchę. Wygłosił odczycik na zamówiony temat, zainkasował
      honorarium, zeżarł kaczusię, homara (czy inny dar boży), chablisem czy martelem
      (na trawienie) popił...
      Paciorek zmówił i do domciu!
      Jakby nie chwalił, toby drugi raz nie zaprosili.
    • siekier35 "Radio Maryja wzorcem dla innych rozgłośni" 21.01.07, 00:30
      jestem świnią....ale ru.. psa jak sra!!!!RYDZYK NA MADAGASKAR!!!!1
    • kozaczek3 Kocham Maryśke bardziej niż Cieśla Józef z rogami 21.01.07, 00:40
      Moja ma troje dzieci ze mną.
      Nie poddam się badaniom genetycznym.
      Mała pomyłka w moim życiu, jej wyrachowanie.
      Katastrofa lustracyjna dla nas obojga.
      Spalić IPN i Badania genetyczne.
      • vinc0 Re: Kocham Maryśke bardziej niż Cieśla Józef z ro 21.01.07, 00:58
        kozaczek3 napisał:

> Moja ma troje dzieci ze mną.
        > Nie poddam się badaniom genetycznym.
        > Mała pomyłka w moim życiu, jej wyrachowanie.
        > Katastrofa lustracyjna dla nas obojga.
        > Spalić IPN i Badania genetyczne.

Hehe więcej zaufania do ludzi,ojcem mógł być duch św. Bywały ponoć takie przypadki:)
        • kozaczek3 Gdyby twoja żona zaszła w ciążę z Gołębicą 21.01.07, 01:06
          Uznałbyś za cud?
          Czy wygnałbyś babę z domu jako prawy katolik?
          vinc0 napisał:

> kozaczek3 napisał:
          >
          > > Moja ma troje dzieci ze mną.
          > > Nie poddam się badaniom genetycznym.
          > > Mała pomyłka w moim życiu, jej wyrachowanie.
          > > Katastrofa lustracyjna dla nas obojga.
          > > Spalić IPN i Badania genetyczne.
          >
          > Hehe więcej zaufania do ludzi,ojcem mógł być duch św. Bywały ponoć takie przypa
          > dki:)
          • vinc0 Re: Gdyby twoja żona zaszła w ciążę z Gołębicą 21.01.07, 01:08
            kozaczek3 napisał:

> Uznałbyś za cud?
            > Czy wygnałbyś babę z domu jako prawy katolik?

Masz rację ,cofam com napisał
            Precz z badaniami genetycznymi,spalić IPN!
    • fuzzybear Strzeż nas Panie przed takimi wzorcami i biskupami 21.01.07, 01:06
      • 18261826www Rydzyk i Jankowski uczynili z kosciola cyrk 21.01.07, 01:23
        Dowodem tego jest stosunek mlodego pokolenia do religii i kosciola i
        wypowiedzi na forum GW.
        • vinc0 Re: Rydzyk i Jankowski uczynili z kosciola cyrk 21.01.07, 01:46
          18261826www napisał:

> Dowodem tego jest stosunek mlodego pokolenia do religii i kosciola i
          > wypowiedzi na forum GW.

Tak ,"stosunek" to trafne określenie.
    • irena1949 Re: "Radio Maryja wzorcem dla innych rozgłośni" 21.01.07, 01:20

--IDIOTA a nie biskup
      Irena
      • kozaczek3 Radio Maryja wzorcem dla MEN-u 21.01.07, 01:25
        Każda dziewczyna dziewicą konsekrowaną teraz i zawsze.

irena1949 napisała:

>
        > --IDIOTA a nie biskup
        > Irena
    • roztoka N i e l u b i ę RM, ale n i e lubię też stadnego 21.01.07, 01:32
      napadania. Prawie nikomu na tym forum nie chodzi o wymianę myśli i poglądów,
      tylko o seans... Nikt nawet nie starał się choć troche analizowac wypowiedź
      biskupa, np. w sprawie wymienionych metod interaktywnych, nikt nie próbował
      zrozumieć o co w nich chodzi. Seans tu przeprowadzany jest deprawujący, ma na
      celu chyba wyłącznie utrzymanie określonego stanu pobudzenia. Proszę mimo
      wszystko nie przypisywać mi promaryjnego nastawienia, to radio jest mi wrogie
      dopóki wystepuja w nim jego ideolodzy Jerzy Robert Nowak i St. Michalkiewicz.
      • 18261826www Re: N i e l u b i e˛ RM, ale n i e lubie˛ tez˙ st 21.01.07, 01:51
        roztoka napisa?:

> napadania. Prawie nikomu na tym forum nie chodzi o wymiane˛ mys´li i
        pogla˛dów,
        > tylko o seans... Nikt nawet nie stara? sie˛ choc´ troche analizowac
        wypowiedz´
        > biskupa, np. w sprawie wymienionych metod interaktywnych, nikt nie próbowa?
        > zrozumiec´ o co w nich chodzi. Seans tu przeprowadzany jest deprawuja˛cy, ma
        na
        > celu chyba wy?a˛cznie utrzymanie okres´lonego stanu pobudzenia. Prosze˛ mimo
        > wszystko nie przypisywac´ mi promaryjnego nastawienia, to radio jest mi
        wrogie
        > dopóki wystepuja w nim jego ideolodzy Jerzy Robert Nowak i St. Michalkiewicz.
        --------------------------------------------------------------------------
        Na tym polega perfidia Rydzyka-wplesc hitlerowska propagande pomiedzy wiersze
        modlitwy.
        • jjjnjankowski Re: N i e l u b i e˛ RM, ale n i e lubie˛ tez˙ s 21.01.07, 06:17
          Nie da sie wymieniac mysli z radiem maryja
          a wiem co mowie bo w sondazach zawsze podaje ze nie slucham
          ale sluchalem, jeszcze rok temu, zanim stracilem poczucie humoru
          gdybym byl biologiem badajacym karaluchy na pytanie czy lubie karaluchy odpowiedzialbym: nie
          jednych rozglosni slucham dla wiedzy o swiecie a radia maryja sluchalem dla wiedzy o nim samym
    • terence "Radio Maryja wzorcem dla innych rozgłośni" 21.01.07, 01:33
      "Medium, które ma kształtować opinię publiczną,
      czyli tak zwane opiniotwórcze medium
      musi się zajmować problematyką polityczną.
      Musi uprawiać publicystykę najszerzej pojętą".
      - Ks. bp. dr. Adam Lepa o mediach katolickich

heh coż za krótka pamięć do swoich wypowiedzi!
      Manipulacja, z jaką mamy do czynienia, jest formą zamierzonego wywierania wpływu na grupę w taki sposób, by realizowała działania zaspokajające potrzeby manipulatora. Próbowałem zaprezentować zastosowanie komunikacji werbalnej w przekazie radiowym i myślę, że na przykładzie tej radiostacji można dobitnie ukazać, jak treścią i sposobem przekazywania informacji można kształtować opinię publiczną. RM jest wyjątkowym współczesnym, polskim medium, w którym dominujący format audycji to duża ilość słowa i modlitw. Radio to, emitujące jednostronne, paranoiczne i ksenofobiczne podejście do zastanego świata, ma wierną i bardzo liczną wspólnotę finansujących je słuchaczy, zgromadzonych wokół nieomylnego autorytetu, za jakiego jest uważany ojciec Tadeusz Rydzyk. Aktualnie stacja ta budzi mnóstwo kontrowersji i staje się poważnym problemem dla Kościoła Katolickiego, części polskiego społeczeństwa, sceny politycznej w Polsce, a także dla Unii Europejskiej.
      więcej w pracy pt.Komunikacja werbalna w przekazie radiowym Radia Maryja
      Autor tekstu: Przemysław Szymkowski
      www.racjonalista.pl/kk.php/s,4818
    • mark.parker Re: "Radio Maryja wzorcem dla innych rozgłośni" 21.01.07, 01:37
      Łże, jak bura suka. I chrzani brz sensu. On też kolaboruje z GRU?
    • terence Re: "Radio Maryja wzorcem dla innych rozgłośni" 21.01.07, 01:44
      Najśmieszniejsze jest to że to co zarzuca Rydzyk i Lepa innym mediom (co jest częściowo prawdą) to wszystko to albo i z naddatkiem stosują sami w swoich mediach. Zgodnie ze starą zasadą katolicką chyba cel uświęca środki... albo moja prawda jest bardziej mojsza niż twojsza :)
      www.radiomaryja.pl.eu.org/
      recesja.icm.edu.pl/rm/wypow.htm
    • terence Re: "Radio Maryja wzorcem dla innych rozgłośni" 21.01.07, 01:45
      "Podsumowanie
      Tyle wrażeń z podróży po krainie czarów. Jak widać, Radio Maryja jest zupełnie nieprzystosowane do życia w demokratycznym społeczeństwie ludzi szanujących się wzajemnie czy nawet tylko tolerujących – “tolerancja” to jedno ze słów doprowadzających pracowników Radia do pasji. RM straszy swoich słuchaczy na wszelkie sposoby, powtarzając, że Klub Rzymski (a ostatnio też konferencja w Kairze) postanowił zredukować ludność Polski do 15 milionów, że ateistyczni masoni chcą nas zniszczyć. O. Rydzyk nie dopuszcza żadnej dyskusji (w kilkunastoletniej historii Radia najwyżej kilka razy zdarzyło się wpuszczenie do studia osób mogących mieć poglądy na ważne kwestie inne niż “poprawne”), inni nie tyle się mylą, co są sługami szatana, masonerii, Żydów i Niemców. RM jest w Polsce głównym Ľródłem powielania bajd antysemickich.
      RM stara się korzystać z mechanizmów demokratycznych tam, gdzie to możliwe, nie poczuwając się do odpowiedzialności za swoje wybory polityczne i reagując alergicznie na wszelką krytykę. Podobnie jak chce utrzymać przyznaną przez AWS darmową koncesję radiową bez prawa nadawania reklam i nadal... nadawać reklamy."
      z
      www.nigdywiecej.prh.pl/archiwum/14_radio.php
    • terence "Radio Maryja wzorcem dla innych rozgłośni" 21.01.07, 02:12
      Radio Maryja działa w demokratycznym społeczeństwie mając do demokracji stosunek co najmniej niechętny. Założyciel i dyrektor radia powtarza niemal codziennie, że “wchodzimy w następny system totalitarny, socjalizm bez Boga” (RM, 6.07.2003, 18:57), a nawet stwierdza, że obecny ustrój jest gorszy od totalitarnego: “Czy systemy totalitarne były gorsze od liberalnego?” (RM, 22.11.2003, 18:19). Wtórują mu ludzie popierający politykę rozgłośni: “Nie jest to walka o cele tylko polityczne, ale w walce tej po jednej stronie jest Kościół Chrystusowy, który buduje na polskiej ziemi cywilizację życia, prawdy i miłości, a po drugiej stronie stoją neopogańskie struktury zła, siły szatańskie, które usiłują obalić dziś w Polsce i w świecie boży ład, królestwo Chrystusa, chcą nam narzucić cywilizację zła, cywilizację grzechu i śmierci” – mówił bp Edward Frankowski na spotkaniu słuchaczy Radia Maryja na Jasnej Gó rze (RM, 13.07.2002, 19:31). Mniej kwieciście wyraził to dr Mieczysław Ryba (pracownik Katolickiego Uniwersytetu Lubelskiego i Instytutu Edukacji Narodowej – agendy Radia Maryja zajmującej się szkoleniami ideologicznymi): “Nienawiść do Zachodu ma swoje realne podstawy” (RM, 1.03.2003, 13:30). Demokracja to groĽny wirus, który próbuje nas zarazić wszelkimi, nie zawsze zdefiniowanymi, nieszczęściami: “Następny będzie Iran [wojna z nim], chociaż próbują zmiękczać Iran przez wirusa demokracji w rozumieniu zachodnim, najgorszym, próbuje się demoralizować” (RM, 30.12.2002, 13:56, Krzysztof Warecki, redaktor “Naszego Dziennika”).
      Czasem pracownicy lub goście radia przyznają, że to właśnie warunki demokratyczne umożliwiły założenie samej rozgłośni, by po chwili wrócić do poprzedniego tonu (chociaż należy pamiętać, że licencję na sieć ogólnokrajową RM otrzymało właśnie dzięki zręcznemu ominięciu reguł demokracji przez, będącego kiedyś przewodniczącym KRRiT, prof. Ryszarda Bendera, znanego m.in. z audycji z rewizjonistą Holokaustu, dr. Dariuszem Ratajczakiem). Symptomatyczna jest opinia dr. Stanisława Krajskiego, wykładowcy Uniwersytetu Kardynała Stefana Wyszyńskiego, oficera Legionu Maryi, jednego z ideologów rozgłośni, osoby zaufanej – autora wywiadu-rzeki z o. Rydzykiem: “Jeżeli upadnie cywilizacja zachodnia, to będzie szansa na odbudowę cywilizacji chrześcijańskiej” (RM, 10.10.2001). Radio Maryja ustawia się na pozycjach obcej cywilizacji, która jest wroga cywilizacji zachodniej. Czasem ta niechęć i pragnienie, wręcz wypatrywanie upadku naszej cywilizacji razem z jej “złą” demokracją ujawniają się w sposób, który śmieszy. Nieżyjący już dr Andrzej Leszek Szcześniak stwierdził: “Widać, że ta kultura [zachodnia] zaczyna się rozkładać (...), ale jest nadzieja, ponieważ uczeni brytyjscy obalili teorię Einsteina, ale u nas ani słowa w prasie się o tym nie wyczyta. Mówiło to Radio Londyn i opisywało po kilkudziesięciu latach badań. (...) Dostał Nagrodę Nobla za odkrycie jakichś promieni, które nie istnieją. To jest paradoks, ale z tego się nie wolno śmiać, bo Einstein jest ferowany [sic!] przez pewne koła” (RM, 5.08.2002, 00:50). Ta typowo fundamentalistyczna nienawiść do Zachodu przypomina urazy i kompleksy nacjonalistów rosyjskich z XIX wieku opisane przez Kucharzewskiego (“Od białego caratu do czerwonego”).
      www.nigdywiecej.prh.pl/archiwum/14_radio.php
      • terence Re: "Radio Maryja wzorcem dla innych rozgłośni" 21.01.07, 02:56
        fajnie by było popolemizować z kimś na przykład na forum Radia Maryja albo forum Tv Trwam... tylko ze ideologia Rydza sprowadza się do tego że moja racja to święta racja i jest bardziej mojsza niż twojsza poza tym on zna wole Boga i jest wszystkowiedzący więc po co ta zbędna polemika z nieczystymi liberałami którzy są złem tego świata... i tak wygląda dialog i otwarcie RM
    • kozaczek3 Konkubinat o Dyrekltora i Marysi dziewicy teraz i 21.01.07, 02:15
      zawsze, będzie trwał do kończ tacy tejże.
    • tppiotr "Radio Maryja wzorcem dla innych rozgłośni" 21.01.07, 02:23
      Ten biskup to jakiś po..y <Niedopuszczalne jest umieszczanie przez
      uczestników na łamach Forum Gazeta.pl treści uznanych powszechnie za naganne
      moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady Netykiety.>
    • kozaczek3 Czy biskup pomocniczy to taki Paletz w doopie 21.01.07, 02:44
      Ciekawym odpowiedzi.
    • formozus1 Maryja moja daje i zachęca do brania!!! 21.01.07, 02:54
      Gorąca to dziewczyna i fajna, mimo że katoliczka.
      Ludu Polan powstań z kolan.
      Amen.
    • waterman50 "Radio Maryja wzorcem dla innych rozgłośni" 21.01.07, 03:36
      Czy aby ten biskup był trzeżwy?Bełkot czarnych staje się powoli nie do zniesienia.
    • tango9 "Radio Maryja wzorcem dla innych rozgłośni" 21.01.07, 04:25
      Z niego taki znawca mediów jak z koziej dupy trąba. Uważam, że tak jak są dni
      otwarte poszczególnych uniwersytetów, tak powinni organizować dni otwarte
      biskupich komnat. Niech społeczeństwo wie, jak skromnie mieszkają.
    • eklesia Radio jak dziewictwo Marysi teraz i zawsze będzie 21.01.07, 05:26
      I nikt tego nie zmieni.
      A te ateistyczne kanalie będą umierać systematycznie i powoli cierpiąc na
      schorzenia nieuleczalne.
      Najpierw formozus potem kozaczek3 i inna swołoć.
      Amen.
    • eklesia Lepiej powiedz jak ks.Pawłowicz przywióżł ci rypaj 21.01.07, 06:00
      ło na sesje wyjazdową.
      Amen.
    • bolekzaja "Radio Maryja wzorcem dla innych rozgłośni" 21.01.07, 06:11
      Ten pan podał rzecz straszna - NAŚLADOWAĆ - chłopie - nosisz ubiór biskupa - a
      winien ześ nosic berecik z moheru - tyle głups juz dawno nie czytałem - załuję
      ze czytałem

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka