Dodaj do ulubionych

Wojewoda mazowiecki: Nowe wybory to ostateczność

22.01.07, 13:38
I znowu Gazeta.pl kłamie.

Terminy składania oświadczeń oraz możliwość utraty mandatu to nie efekt
zeszłorocznej nowelizacji ordynacji ale zmiana z lipca 2005! Propozycję
zgłosił klub SLD a poparła ją cała Platforma (oraz inne kluby). "Za" było 380
posłów, "przeciw" 0...
Obserwuj wątek
    • czarek47 czyli Kaziu zostaje w PKO BP 22.01.07, 13:41
      ...proste, zadzwonili, zapytali czy chce-nie wole BP i sprawa zalatwiona.
    • milestone Wojewoda mazowiecki: Nowe wybory to ostateczność 22.01.07, 13:42
      Alkowojewoda się wystraszył. To, że w przypadku usunięcia Gronkiewicz ponowne
      wybory wygra PO jest oczywistością. W stolicy pis nie ma czego szukać w
      wyborach bezpośrednich - gdyby wprowadzić JOW najbliższy czynny poseł pisu
      byłby we Wrocławiu.

Emilia
      • amdrzej11 Re: Wojewoda mazowiecki: Nowe wybory to ostateczn 22.01.07, 13:50
        W ewentualnych powtorzonych wyborach, bufetowa nie ma szans!
        • milestone Re: Wojewoda mazowiecki: Nowe wybory to ostateczn 22.01.07, 13:56
          Po pierwsze ma, po drugie w przeciwieństwie do pisu, PO ma wielu dobrych
          kandydatów. Przecież to oczywistość.

Pozdrawiam,
          Emilia
          • galba Dowcip roku... 22.01.07, 13:58
            milestone napisała:

> Po pierwsze ma, po drugie w przeciwieństwie do pisu, PO ma wielu dobrych
            > kandydatów. Przecież to oczywistość.

To czemu nie wystawiła tych dobrych kandydatów w 2006 roku tylko wysunęła
            bufetową specjalnej troski?
            • milestone Re: Dowcip roku... 22.01.07, 14:03
              To proste - HGW wystarczyła. Wiesz, to tak jak w sporcie, gdy pierwszoligowa
              drużyna gra z zespołem z klasy okręgowej, to też nie wystawia swoich najlepszych
              graczy.
              • galba A ja myslełem... 22.01.07, 14:07
                ... że tu o dobre rządzenie miastem chodziło. A nie o wystawianie rezerwowego
                składu. Jaki ja jestem naiwny. Trzeba było od razu wyborcom powiedzieć, że
                dostają łachmaniarę a nie sprawnego zarządcę.
                • juknier Re: A ja myslełem... 22.01.07, 14:14
                  Skoro Lepper może rządzić krajem to Gronkiewicz z całą pewnością poradzi sobie w
                  Warszawie. W porównianiu z Lepperem czy Kaczyńskim to extraklasa.
                • antykagan Re: A ja myslełem... 22.01.07, 14:19
                  galba napisał:

> ... że tu o dobre rządzenie miastem chodziło. A nie o wystawianie rezerwowego
                  > składu. Jaki ja jestem naiwny. Trzeba było od razu wyborcom powiedzieć, że
                  > dostają łachmaniarę a nie sprawnego zarządcę.
                  >

No i zobacz śmieciu. "Łachmaniara" wygrała z błaznem Marcinkiewiczem. Jak jego
                  nazwiesz w takim razie?
                  Puszczają ci nerwy, Michta gnoju.
                • iedsupo nie żartuj... 22.01.07, 14:20
                  ...jak to - myślałeś ? A niby czym ???

A tak na marginesie: powtórka wyborów w Warszawie nie jest PiSdecji na rękę, bo
                  oznaczać będzie kolejną klęskę tej formacji. Porcelit jest w Warszawie
                  skończony, ich nieudolne rządy były dla miasta katastrofą i nawet biesiadna
                  popularność wszystkoumiejącego Kazia nic w konfrontacji z twardymi faktami nie
                  dała. Kto miałby zostać kandydatem PiSdecji w tych nowych wyborach ? Który
                  koleżka z kaczorzej kamaryli mógłby poważnie zagrozić HGW ? Nie ma takich i nie
                  będzie, więc nowych wyborów - też nie będzie ;)))
                • tw_wielgus Re: A ja myslełem... 22.01.07, 14:46
                  > ... że tu o dobre rządzenie miastem chodziło. A nie o wystawianie rezerwowego
                  > składu. Jaki ja jestem naiwny. Trzeba było od razu wyborcom powiedzieć, że
                  > dostają łachmaniarę a nie sprawnego zarządcę.
                  Jeżeli PIS chodziło o dobre zarządanie miastem to czemu wystwiło w wyborach
                  showmena z Tv Trwam
            • tw_wielgus Re: Dowcip roku... 22.01.07, 14:06
              galba napisał:

> milestone napisała:
              >
              > > Po pierwsze ma, po drugie w przeciwieństwie do pisu, PO ma wielu dobrych
              > > kandydatów. Przecież to oczywistość.
              >
              > To czemu nie wystawiła tych dobrych kandydatów w 2006 roku tylko wysunęła
              > bufetową specjalnej troski?
              >

Na pięknego Kazika jak widać wystarczyło.
          • amdrzej11 Re: Wojewoda mazowiecki: Nowe wybory to ostateczn 22.01.07, 15:04
            Hehehe.....
      • koloratura1 Re: Wojewoda mazowiecki: Nowe wybory to ostateczn 22.01.07, 18:18
        milestone napisała:

> Alkowojewoda się wystraszył. To, że w przypadku usunięcia Gronkiewicz ponowne
        > wybory wygra PO jest oczywistością. W stolicy pis nie ma czego szukać w
        > wyborach bezpośrednich - gdyby wprowadzić JOW najbliższy czynny poseł pisu
        > byłby we Wrocławiu.

Ty się odczep od Wrocławia!!!!!!!!!!!

U nas Platforma wygrała wybory, a pod Dutkiewicza podczepił się i Pis (poparł
        go, jako kandydata niezależnego), ale to już nie wina Dutkiewicza.
        >
        > Emilia
    • junkier Wyksztalciuchy maja problem z bzdurnymi przepisami 22.01.07, 13:47
      Wyksztalciuchy maja problem z bzdurnymi przepisami, ktore sami wymyslili.

Oto definicja socjalizmu: to ustroj ktory stara sie nieudolnie walczyc z
      CZESCIA problemow jakie sam stwarza.

fakty.interia.pl/felietony/ziemkiewicz/news/polska-trzech-muszkieterow,860680
      • juknier Re: Wyksztalciuchy maja problem z bzdurnymi przep 22.01.07, 14:04
        Nie masz racji, jeżeli HGW powinna odejść zgodnie z prawem to niech tak się
        stanie. Zresztą chętnie zobaczę jeszcze raz jak PiS dostaje w dupę w Warszawie
        przy powtórzonych wyborach. Myślę, ze na takie ryzyko Kaczyński sobie nie
        pozwoli zostawi wszystko tak jak jest "dla dobra kraju".
        • junkier Re: Wyksztalciuchy maja problem z bzdurnymi przep 22.01.07, 14:06
          kolejny klon, buhaha!
          • juknier Re: Wyksztalciuchy maja problem z bzdurnymi przep 22.01.07, 14:10
            Klon jest nie do odróżnienia od oryginału, a ja z Tobą nie mam nic wspólnego.
            Mam wrażenie, że to Galba jest poszukiwanym przez Ciebie klonem.
            • junkier Re: Wyksztalciuchy maja problem z bzdurnymi przep 22.01.07, 14:13
              Pasozytujesz na marce mojego nick i jeszcze mowiac krotko udajesz glupiego.
              Zenujace to dosyc ale co tam, nie pierwszy klon i pewnie nieostatni...
              • juknier Re: Wyksztalciuchy maja problem z bzdurnymi przep 22.01.07, 14:16
                > Pasozytujesz na marce mojego nick

Marce???? Boki zrywam, dowcip roku.
      • tw_wielgus Re: Wyksztalciuchy maja problem z bzdurnymi przep 22.01.07, 14:08
        Ziemkiewicz którego czytujesz, jest reżimowym dziennikarzem na żołdzie PIS.
        Rozliczymy go za 3 lata.
        • junkier Re: Wyksztalciuchy maja problem z bzdurnymi przep 22.01.07, 14:12
          Takis pewny komuchu? Obawiam sie ze zanim mina te 3 lata twoje SLD rozpadnie
          sie w proch i pyl wstrzasane konwulsjami wewnetrznych zenujacych sporow i
          jatek, dogorywajace pod presja prokuratury wyjasniajace sprawy korupcyjne oraz
          pod presja opinii publicznej, ktora wreszcie zechce postawic nieodrodna
          spadkobierczynie zdrajcow z PZPR w odpowiednim swietle.
          • tw_wielgus Re: Wyksztalciuchy maja problem z bzdurnymi przep 22.01.07, 14:52
            junkier napisał:

> Takis pewny komuchu? Obawiam sie ze zanim mina te 3 lata twoje SLD rozpadnie
            > sie w proch i pyl wstrzasane konwulsjami wewnetrznych zenujacych sporow i
            > jatek, dogorywajace pod presja prokuratury wyjasniajace sprawy korupcyjne
            oraz
            > pod presja opinii publicznej, ktora wreszcie zechce postawic nieodrodna
            > spadkobierczynie zdrajcow z PZPR w odpowiednim swietle.

Jak śmiesz mnie nazywać komuchem, komuchu. Przecież to Ty a nie ja popierasz te
            ultra socjalistyczne rządy.
            To ty piejesz na forum GW na cześć Leppera , Giertych i reszty tych
            osieroconych postkomuchów.
            A swoją drogą kiedy ten skorumpowany rząd oprócz oczywistych afer SLD weżmie
            się za cztery lata afer AWS ?
            • junkier Re: Wyksztalciuchy maja problem z bzdurnymi przep 22.01.07, 15:10
              Nie mow do mnie "komuchu", komuchu.

To po pierwsze. Po drugie, rzady AWS byly nieudolna proba powstrzymania
              degrengolady polskiej gospodarki w rekach postkomunistow. To SLD i jej
              poprzednicy oraz rozowi kolaboranci z okraglego stolu sa zrodlem zla i to ich
              trzeba w pierwszym rzedzie rozliczyc. AWS jest martwa, syndykalizm i realna
              polityka niewiele jednak maja ze soba wspolnego, poza oczywiscie nadymaniem
              wydatkow i zyciem na koszt podatnika.
      • peryklejtos Re: Wyksztalciuchy maja problem z bzdurnymi przep 22.01.07, 14:09
        A tu - też ciekawy artykuł.
        Link był na tej samej stronie, którą podałeś.

fakty.interia.pl/prasa/news/astronom-likwiduje-wsi,860989,16
    • amdrzej11 Re: Wojewoda mazowiecki: Nowe wybory to ostateczn 22.01.07, 13:48
      Codzienne manipulacje, przeinaczenia, oraz dosc czesto zwykle klamstwa, staly
      sie pierwsza natura koszernej, pardon: koszmarnej, Gazety Wybiorczej. Ci,
      ktorzy ja bezkrytycznie czytaja, staja sie przez to jeszcze glupsi. Przestaja
      tez rozumiec co sie dookola nich dzieje. I moze to jest wlasnie misja
      Wybiorczej!
      • tw_wielgus Re: Wojewoda mazowiecki: Nowe wybory to ostateczn 22.01.07, 14:16
        To dlaczego nie czytasz Naszego Dziennika, mocherku ?
        • amdrzej11 Re: Wojewoda mazowiecki: Nowe wybory to ostateczn 22.01.07, 15:06
          Tez czytam! Madry czyta prawie wszystko!
      • antykagan Re: Wojewoda mazowiecki: Nowe wybory to ostateczn 22.01.07, 14:21
        amdrzej11 napisała:

> Codzienne manipulacje, przeinaczenia, oraz dosc czesto zwykle klamstwa, staly
        > sie pierwsza natura koszernej, pardon: koszmarnej, Gazety Wybiorczej. Ci,
        > ktorzy ja bezkrytycznie czytaja, staja sie przez to jeszcze glupsi. Przestaja
        > tez rozumiec co sie dookola nich dzieje. I moze to jest wlasnie misja
        > Wybiorczej!

To po co gnoju tu siedzisz, na tym "koszernym" forum? Jeszcze jeden debil
        plujący na GW, a nie może sie obyć bez niej od rana do nocy.
        • amdrzej11 Re: Wojewoda mazowiecki: Nowe wybory to ostateczn 22.01.07, 15:10
          Moge sie obyc! Nie wydaje na GW ani grosza! Komentuje tylko to z czym sie nie
          zgadzam! Takie jest nie tylko moje prawo, ale i obowiazek! Podobnie jak
          reagowanie na wypowiedzi takich intelektualnie zdgenerowanych obszczymurkow jak
          ty!
    • junak98 Re: Wojewoda mazowiecki: Nowe wybory to ostateczn 22.01.07, 13:51
      SKANDAL
      Jakbym ja spóźnił sie z jakimś pismem do urzędu czy tym bardziej skarbówki to
      by mi dali popalić. Swoje prawa i moje by na pewno egzekwowali.
      • galba "Precz z przywilejami władzy"... 22.01.07, 13:54
        > SKANDAL
        > Jakbym ja spóźnił sie z jakimś pismem do urzędu czy tym bardziej skarbówki to
        > by mi dali popalić. Swoje prawa i moje by na pewno egzekwowali.

To niegdysiejsze hasełko PO. Dziś rządząca HGW ma być traktowana inaczej niż
        zwykli śmiertelnicy.
        • tw_wielgus Re: "Precz z przywilejami władzy"... 22.01.07, 14:09
          > > SKANDAL
          > > Jakbym ja spóźnił sie z jakimś pismem do urzędu czy tym bardziej skarbówk
          > i to
          > > by mi dali popalić. Swoje prawa i moje by na pewno egzekwowali.
          >
          > To niegdysiejsze hasełko PO. Dziś rządząca HGW ma być traktowana inaczej niż
          > zwykli śmiertelnicy.
          >
          Ależ tak nikt nie wymaga żeby HGW była traktowana inaczej,
          Tak samo domagamy się żeby tak samo była traktowana lojalka JK jak i lojalka
          Suboticza.
          • galba Ależ się wścieklii SBeccy obrońcy HGW 22.01.07, 14:14
            Oczywiście koalicji PO-SLD-SB nie ma...
            • monachus Re: Ależ się wścieklii SBeccy obrońcy HGW 22.01.07, 14:17
              a co ma SB do SLD?? przecierz to dla SB słuzyli wiernie dzisiejsi kombatanci
              solidarnosci o biskupach nie wspomne!!
            • tw_wielgus Re: Ależ się wścieklii PISBeccy atakują HGW 22.01.07, 14:57

> Oczywiście koalicji PO-SLD-SB nie ma...
              >
              Oczywiście że nie w władach Warszawy nie ma sędziego który skazywał ludzi
              walczących o niepodległość. A w PISOwskim rządzie jest.
              O komuchu Jasińskim też jakby nie pamiętasz.
              No ale cóż gwiazdy PIS wychowywał PZPRowski funkcjonariusz. Może dla tego tak
              mało Jarek i Leszek mówią o swoim tatusiu.
              Może jest to patriotyzm genetyczny ?
            • uu1 Re: Ależ się wścieklii SBeccy obrońcy HGW 22.01.07, 15:04
              > Oczywiście koalicji PO-SLD-SB nie ma...
              Nie ma. Ale jest PiS - S) - LPR (w tym: liczni skoorwysyni ale nasi).
            • pierot6 galba.. SB-cy i PZPR, tylko w PIS ! 22.01.07, 15:08
              chcesz nazwisk,łajzo ?
    • freelancer_1 Kaczy spisek i tyle 22.01.07, 13:54
      PiS poległ w Warszawie i kartofelki wszystko zrobią, żeby utrudniać rządy PO. To dopiero początek -
      zobaczymy co dalej...
      • galba Piekielnie sprytny spisek 22.01.07, 13:56
        Już w lipcu 2005 wiedzieli, że przyda im się taki zapis i dlatego zmusili SLD
        do zgłoszenia takiej poprawki do ustawy. Potem przekupili posłów PO (z Tuskiem,
        Rokitą i Komorowskim na czele) by ci za tym pomysłem zagłosowali.
        • gamon0 Re: Piekielnie sprytny spisek 22.01.07, 14:06
          A to cwaniaki :)))
        • tw_wielgus Re: Piekielnie sprytny spisek 22.01.07, 14:17
          galba napisał:

> Już w lipcu 2005 wiedzieli, że przyda im się taki zapis i dlatego zmusili SLD
          > do zgłoszenia takiej poprawki do ustawy. Potem przekupili posłów PO (z
          Tuskiem,
          >
          > Rokitą i Komorowskim na czele) by ci za tym pomysłem zagłosowali.
          >
          Nie Towarzyszu Galba mylisz fakty to było wtedy gdy prominentny działacz PIS
          pan wicepremier Poncyliusz sprzedał swój mandat za 50 tys. zł jak to piszą w
          dzisiejszym dzienniku.
      • amdrzej11 Re: Kaczy spisek i tyle 22.01.07, 13:56
        Cos podobnego! Czyzby ktos z PiS-u doradzal bufetowej w sprawach finansowych?
      • tw_wielgus Re: Kaczy spisek i tyle 22.01.07, 14:11
        freelancer_1 napisał:

> PiS poległ w Warszawie i kartofelki wszystko zrobią, żeby utrudniać rządy PO.
        T
        > o dopiero początek -
        > zobaczymy co dalej...
        Masz racją PIS szkodzi Warszawie jak tylko może PIS to najbardziej destrukcyjne
        środowisko w PRL bis
    • jola5033 Wojewoda mazowiecki: Nowe wybory to ostateczność 22.01.07, 13:57
      A może takim spóźnialskim wyznaczyc karę np. 10.000 zł na cele charytatywne?
      Wtedy nikt się nie będzie spóźniał ze złożeniem deklaracji podatkowych.
      • galba Demoralizacja 22.01.07, 13:59
        > A może takim spóźnialskim wyznaczyc karę np. 10.000 zł na cele charytatywne?
        > Wtedy nikt się nie będzie spóźniał ze złożeniem deklaracji podatkowych.

Na tym własnie polega demoralizacja i rozpad państwa: "co prawda przepis mówi
        to i to ale my go olejmy i zróbmy lepiej (dla nas)".
        • gamon0 Re: Demoralizacja 22.01.07, 14:11
          Dla pani HGW to drobiazg bez znaczenia, że po drodze łamie się prawo,
          ważne, że na końcu wszystko się zgadza - jak to było z przejęciem PZU.
        • tw_wielgus Re: Demoralizacja 22.01.07, 14:14
          A pamiętacie Tow. Galba jak nijaki Lech Kaczyński po objęciu urzędu zapomniał o
          drobnych 100 tys. pl zł w swoim oświadczeniu i jak pan Urbański tłumaczył że
          przecież oświadczenie to nic ważne że Pan Lech Kaczyński zapisał owe 100 ys zł
          w swoim PIT.
          Pamiętaćie towarzyszu ?
          • galba Szczerze? 22.01.07, 14:16
            Nie, nie pamiętam.
            A jest gdzieś zapis, że za to traci się urząd Prezydenta? Nie ma... Więc o czym
            mowa? Ja nie twierdzę, że 2 dni spóźnienia to straszne przestępstwo. Ja
            twierdze, że HGW nie jest już prezydentem W-wy BO TAK MÓWI PRAWO.
            • tw_wielgus Re: Szczerze? 22.01.07, 14:24
              galba napisał:

> Nie, nie pamiętam.
              > A jest gdzieś zapis, że za to traci się urząd Prezydenta? Nie ma... Więc o
              czym
              >
              > mowa? Ja nie twierdzę, że 2 dni spóźnienia to straszne przestępstwo. Ja
              > twierdze, że HGW nie jest już prezydentem W-wy BO TAK MÓWI PRAWO.

Tak to prawda radzę wrócić do gazet z tego okresu jeżeli musicie sobie
              odświeżyć pamięć.
              Nie wiem czy jest jakiś zapis mówiący o tym że traci się Urząd prezydenta
              jeżeli się fałszuje oświadczenie majątkowe !.
            • pierot6 galba...ty ty jajanek ?..kiecki też zmieniasz? 22.01.07, 15:06
    • janunia6 Tusk niedołęgo,Komorowski cymbale 22.01.07, 13:59
      jak samopoczucie. Głupia propozycja w sprawie odwołania Waltzowej co nie?
      Rzecz jednak w tym,że właśnie wy dwoje i wasza założona przez SBka partia
      jesteście specjalistami w składaniu równie głupich propozycji odwołania kogoś
      tam. Nic innego z ust tego"historyka politycznego"/komorowskiego/ nie słychać
      tylko ciągłe skomlenia o odwołanie lub załatwienie kogoś.Przyczytajcie
      propozycję PiS owców .To wasze lustrzane odbicie.
    • tw_wielgus Re: Wojewoda mazowiecki: Nowe wybory to ostateczn 22.01.07, 14:04
      Gabla kłamie, łże jak wszyscy pisowscy funkcjonariusze. Terminy składania
      oświadczeń przez członków rodzin prezydentów wójtów ect. wprowadziła ta ustawa
      którą sklecił PIS z przystawkami.
      • galba Ładnie tak kłamać? 22.01.07, 14:11
        > Terminy składania oświadczeń przez członków rodzin prezydentów wójtów
        > ect. wprowadziła ta ustawa
        > którą sklecił PIS z przystawkami.

STENOGRAM 107 POSIEDZENIA SEJMU - lipiec 2005

SLD i PO jako przystawki PiS?
        • tw_wielgus Re: Ładnie tak kłamać? 22.01.07, 14:27
          No właśnie towarzyszu Galba a na której stornie jest w tym stenogramie mowa o
          tym że któyś z posłów PO złosił taką poprawkę ?
          Ja ją przejrzałem i nie znalazłem.
    • uu1 Re: Wojewoda mazowiecki: Nowe wybory to ostateczn 22.01.07, 14:39
      Trzeba kosmicznego idioty aby taki przepis wymyśleć a następnie go przegłosować.
      PS. Nie jestem fanem HGW.
      • pierot6 to ten pijaczek na rowerze ?.. tylko w PIS ! 22.01.07, 15:04
        • uu1 Re: to ten pijaczek na rowerze ?.. tylko w PIS ! 22.01.07, 15:05
          To nie on wymyślił. :-(
    • jestem-z-ukladu A dlaczego ty kłamiesz galba? 22.01.07, 15:45
      Przecież to jest depesza agencyjna PAP a nie autorski tekst portalu gazeta.pl.
      A zatem rządowa agencja kłamie. Mało tego, wszystkie portale kłamią powtarzając
      to po niej. Np onet wiadomosci.onet.pl/1470059,11,1,0,120,686,item.html
      Tekst prawie niczym się nie różni od gazeta.pl

Piszesz posty tylko po to, by cię ktoś zauważył jak dowalasz wyborczej.
      Słusznie, niesłusznie - co za różnica. Nie masz za grosz honoru galba.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka