ves3 23.01.07, 18:33 i polskie drogi także oczywiście.. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dwie_szopy_jackson Najniebezpieczniejsze drogi świata 23.01.07, 18:36 "Gazeciarze" wrzucice sobie te filmiki na YouTube a potem od nich link na Gazete, przynajmniej beda sie w normalnym tempie otwierac. Chyba ze macie satysfakcje z tego ze pokazujecie cos, czego nie da sie obejrzec normalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr.kalinowski Szacun dla kierowcy tego autobusu... 23.01.07, 18:43 Kilkunastometrowego przegubowca tak opanować... Machał ogonem skurczybyk że nie wiem!! No i chyba w tym autobusie nikt nie zginął? Odpowiedz Link Zgłoś
pirulo Re: Szacun dla kierowcy tego autobusu... 24.01.07, 18:10 Nie da się ukryć że kierowca autobusu mial zimną krew... W Polsce tez mamy kilka ciekawych odcinków dróg. Mi bliski jest odcinek zakopianki Pcim- stróża... Czasami bylem swiadkiem takich rzeczy ze glowa boli/ na szczescie za jakis rok bedzie juz tuta sliczna dwupasmowka i problemy sie skoncza link do przejzenia Odpowiedz Link Zgłoś
szer_lok Re: Szacun dla kierowcy tego autobusu... 24.01.07, 21:44 Faktycznie gość wyszedł z tego, podziwiam, podziwiam. Ale dziwię się żę nikt z tym porządku niezrobi. TRAGEDIA! Odpowiedz Link Zgłoś
tk-w 300 km drogi E-77 z Gdańska do W-wy... 12.02.07, 19:33 ...pochłania 4 razy więcej ofiar, niż ta dróżka w Boliwii. Cóż z tego, że są to dwa pasy po 5 metrów każdy i dwumetrowe pobocze w obie strony... Odpowiedz Link Zgłoś
naphta Re: Najniebezpieczniejsze drogi świata 23.01.07, 21:02 > "Gazeciarze" wrzucice sobie te filmiki na YouTube a potem od nich link na > Gazete, przynajmniej beda sie w normalnym tempie otwierac. > Chyba ze macie satysfakcje z tego ze pokazujecie cos, czego nie da sie > obejrzec normalnie. Nie wiem, czego chcesz. U mnie film otwiera się w jakieś 15 sekund (Neostrada 512). Pzdr N. Odpowiedz Link Zgłoś
arczello Najniebezpieczniejsze drogi świata 23.01.07, 18:55 Łatwo się śmiać z innych. Tylko u nas, kraju nizinnym, trudno spotkać drogę bez dziur i kooein, bez zapadniętych kratek ściekowych, bez kałuż i śniegu. Gdyby polska myśl techniczna zostala zatrudniona do budowy drogi w takich terenach jak na tych fotkach, to budowa nie wyszlaby poza fazę projektu! Odpowiedz Link Zgłoś
monster-x Najniebezpieczniejsze drogi świata 23.01.07, 19:09 W Polsce to norma, zwłaszcza w połączeniu z tym jak beznadziejnie jeżdżą nasi kierowcy. spoty.blox.pl/html Odpowiedz Link Zgłoś
nieznajdzieszwpolsce tak spektakularnych dróg... 23.01.07, 20:43 nie znajdziesz w Polsce. niestety znajdziemy setki km zapuszczonych,niebezpiecznych, bez oswietlenia i dobrego oznakowania dróg, ktore (siłą rzeczy) dostarczać mogą ekstremalnych wrażeń (co w połączeniu z innymi użytkownikami tych traktów - staje się już bardzo niebezpieczne). Odpowiedz Link Zgłoś
rrob o - i to jest prawdziwy off-road 23.01.07, 19:36 a nie uganianie się po podmiejskich lasach lśniącymi terenówkami :> Odpowiedz Link Zgłoś
krowa86 DO AUTORA: 23.01.07, 20:15 Jeńcy drogę w Boliwii może i zbudowali, ale raczej PARAGWAJSCY, a nie peruwiańscy. Zwłaszcza, jesli chodzi o wojnę o Gran Chaco. Może dla was różnica to mała, ale odległościowo większa niż 'Poland' i "Holland". Odpowiedz Link Zgłoś
tierralatina Re: DO AUTORA: 23.01.07, 20:30 Uprzedziles mnie - chcialem napisac dokladnie to samo... Co nie zmienia faktu, ze droga naprawde robi wrazenie i polecam, kazdemu kto mialby okazje "zaliczenie" jej... :) Odpowiedz Link Zgłoś
robertrobert1 Re: Najniebezpieczniejsze drogi świata 23.01.07, 20:32 Polskie drogi sa bezpieczne w sensie infrastrukturalnym a jedynym zagrozeniem jakie mozna nich spotkac jest inny kierowca, ktorym jest przewaznie Polak. Odpowiedz Link Zgłoś
rollingstone Re: Najniebezpieczniejsze drogi świata 24.01.07, 03:48 Jechalem na rowerze w dol droga z La Paz do dzungli w kierunku miasteczka Coroico, gdzie cale lata mieszkal sobie "kat z Lyonu". Na przelecz na poziomie 4800 mnpm wywozi z La Paz polozonego na wysokosci 3500 mnpm autobusik firmy organizujacej zjazd rowerowy. Podczas wyprawy zjezdza sie z poziomu 4800 mnpm na 1100 do mostku na rzece Coriguayco.Z tamtad zas jedzie sie autobusikiem do Coroico, ktore lezy na wysokosci 1500 mnpm. Zjad trwa 6 godzin z tego godzina jest przeznaczona na odpoczynek. Jesli czlowiek nie jest zaaklimatyzowany to blogoslawi ta godzine i krotki posilek. Natomiast jesli ktos uwaza, ze Polacy jezdza jak wariaci to goraco polecam tym osobom podroz po boliwijskich drogach - juz po kilku godzinach zmienicie zdanie. Co wiecej Portugalczycy, ktorzy byli w Polsce uwazaja, ze polscy kierowcy sa bardzo spokojni i kulturalni :-) Odpowiedz Link Zgłoś
brynk te zdjecia juz dawno obiegły internet , a GW spi ! 23.01.07, 20:50 spózniliscie si.e gazetowi redaktorki Odpowiedz Link Zgłoś
katiuszka78 wieczna zmarzlina haha 23.01.07, 20:58 Dobre, wieczna zmarzlina, na tym świecie nic nie jest wieczne, a zatem wieloletnia zmarzlina a nie wieczna Odpowiedz Link Zgłoś
klimas0 skad tam druga ciężarówka ???? 23.01.07, 21:14 Ogladam ten filmik z ruskiego tunelu i na samym koncu jest wypadek ciezarówki. Ogladnijcie ten kawałek dokladnie........dziwne.......... Odpowiedz Link Zgłoś
halfdan Re: skad tam druga ciężarówka ???? 23.01.07, 21:57 też na to zwróciłem uwagę. Obejrzałem parę razy i nie wiem jak to się stało, był pusty pas i nagle pojawia się ciężarówka i to jeszcze jakby ustawiona pod prąd. Może ktos z wyższym IQ mi to wytłumaczy bo nie kumam. Odpowiedz Link Zgłoś
hemming Re: skad tam druga ciężarówka ???? 23.01.07, 22:04 Wyglada na to, ze to ta sama ciezarowka tylko ujeta w innej kamerze i potem te dwa ujecia nalozono na siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
lilla_my Re: skad tam druga ciężarówka ???? 24.01.07, 23:22 Ja sie troche wglebilam w temat, pogooglalam, obejrzalam plan Moskwy ;) i oto co mi wyszlo: Tam jest jedna jenokierunkowa droga [wasnie ta co widac ja na filmie - dwupasmowa], a w tunelu OBOK - za prawa sciana tunelu, ktory widzimy - jest dwukierunkowa. Wiec tuz za prawa sciana tnelu jada auta w przeciwnym kierunku. Co jakas odleglosc jest takie przejscie laczace 2 tunele. I wlasnie tam sie wladowala ta ciearowka :) Wiec ona jechala jechala za sciana w przciwnym kierunku, poslizgnela sie i przeleciala przez dziure w scianie do 'naszego' tunelu :) Odpowiedz Link Zgłoś
jvenables14 Re: Laozi??? a to kto??? czyżby Lao Tse??? n/t 24.01.07, 17:38 Laozi to trasliteracja pinyinem. Prawidlowa i bliższa chinskiemu. zi czytasz jak dzy. Odpowiedz Link Zgłoś
onioni Najniebezpieczniejsze drogi świata 23.01.07, 21:48 niektóre foty to zwykłe szlaki górskie a nie drogi :) ale i tak mocne :) pzdr tapety.tapety.glt.pl Odpowiedz Link Zgłoś
pwiecz Wspinaczkowy ?? 23.01.07, 21:53 Szlak opisany w artykule nie jest szlakiem wspinaczkowym (o takie trudniejsze nietrudno), a zwykłym szlakiem turystycznym. Odpowiedz Link Zgłoś
oko.cyklonu Najniebezpieczniejsze drogi świata 23.01.07, 21:54 To bezpieczne drogi są. W Polsce mamy takie trasy, że ludzie z samochodami znikają jak w Trójkącie Bermudzkim. Odpowiedz Link Zgłoś
lgsz Najniebezpieczniejsze drogi świata 23.01.07, 22:10 nasze są niebezpieczne przez ludzką głupotę lub ogromne dziejpowe zaniedbanie ich infrastruktury, a te pokazane to przede wszystkim natura - lubię zwiedzać świat ale w te rejony nie mam chęci pojechać - dziękuję za artykuł Odpowiedz Link Zgłoś
mobrebski Nic dziwnego 23.01.07, 22:43 Azjatycki komunizm i trzeci swiat. Nic dziwnego. Michal Obrebski Odpowiedz Link Zgłoś
dyszkin La Paz - Rure 24.01.07, 00:19 jechalem ta droga z La Paz. Warto dodac ze autobus wyrusza popoludniu i nad ranem jest na miejscu (w moim przypadku w Rurenabaque). Busa prowadzi 1 kierowca w dodatku caly czas zujacy liscie koki (co jest jak najbardziej normalne w Boliwii). Droga jest naprawde emocjonujaca, rzadko kto decyduje sie nia wracac do la Paz (mysmy sie mimo wszystko zdecydowali). Odpowiedz Link Zgłoś
longisland Re: La Paz - Rure 24.01.07, 09:19 , tez nią jechalem tyle ze rowerem no i tylko do coroico, rower jest o tyle lepszy ze to ty decydujesz jak jechac a nie jakis niepewny kierowca autobusu, tylko ze musialem jakos wrocic no i wtedy sie balem(bo autobusem:)) w nocy i w deszczu! Odpowiedz Link Zgłoś
elbor38 Najniebezpieczniejsze drogi świata 24.01.07, 01:15 Miłośników ekstremalnych wrażeń zapraszam na trasę Radków - Kudowa Zdrój (najlepiej w zimie)... Odpowiedz Link Zgłoś
lilla_my Re: Najniebezpieczniejsze drogi świata 24.01.07, 23:27 Szosa 100 zakretow? Eeee... Jak odsnieza, to sie jedzie luzacko, a jak nie odsnieza, to osobowka i tak sie nie przejedzie bo sniegu pol metra i wiecej :) Ja ze swojej strony zapraszam w Bieszczady - tam w lecie trudno przejechac pewne odcinki, a znaki drogowe informuja: "Droga nie remontowana na dlugosc 29 km. Wjazd na wlasna odpowiedzialnosc". Ale tez nie jest tak zle ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ufonauta Re: Najniebezpieczniejsze drogi świata 24.01.07, 11:17 ves3 napisał: > i polskie drogi także oczywiście.. Polskie drogi ... kręte, wyboiste jak nasza historia. Odpowiedz Link Zgłoś
zochan Najniebezpieczniejsze drogi świata 24.01.07, 14:28 zjazd rowerowy po drodze do Coroico w Boliwii oferuje KAŻDA agencja turystyczna w La Paz,a nie jedna. Sama uczestniczyłam w takim przeżyciu, ciekawie było... Odpowiedz Link Zgłoś
maciekgruda no brawo brawo dla użytkowników tych dróg 24.01.07, 17:16 no brawo, brawo dla użytkowników tych dróg... chociaż polskim kierowcom też nalezy sie ogromne uznanie... pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
rmichal2 Ale refleks 24.01.07, 17:55 te filmy już dawno były na polskich portalach rozrywkowych. Odpowiedz Link Zgłoś
vomitorium1 Najniebezpieczniejsze drogi świata 24.01.07, 18:00 a ja jechałem autostradą, która nazywała się: "AUTOSTRADA" (A4) Odpowiedz Link Zgłoś
ne_01 Ciekawe jaka jewst dopuszczalna predkosc 24.01.07, 18:24 na blotnej autostradzie...... BUHAHAHA Odpowiedz Link Zgłoś
mark.parker Serwer filmowy gazety.pl 24.01.07, 19:08 jest tak powolny i tak często załatwia mi komputer, że w ogóle go nie odwiedzam :( Odpowiedz Link Zgłoś