uu1 Nieprawdopodobny tupet 24.01.07, 10:49 "Wypisany własnoręcznie wniosek wysłałem we wtorek listem poleconym. Nie wymieniam w nim kwoty, którą chciałbym dostać. Liczę jednak, że marszałek Marek Jurek uwzględni trudną sytuację, w jakiej się znalazłem po wyjściu z więzienia" - mówi gazecie były prominent lewicy. To zwykły gnojek. A właściwie niezwykły. Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Nieprawdopodobny tupet 24.01.07, 11:51 uu1 napisała: > To zwykły gnojek. A właściwie niezwykły. zwykły... znaczy zwykły lewus i "postępowiec". Oni po prostu tak już mają, faje bez honoru. Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
anty_chirlider uu1 - od kiedy krytykujesz swych idoli z SLD ? 25.01.07, 06:24 uu1 - czyzby ci oleju w glowie przybylo ? gdzie sie podziala twoja bezwarunkowa wiernosc idealom SLD ? uu1 napisała: > "Wypisany własnoręcznie wniosek wysłałem we wtorek listem poleconym. Nie > wymieniam w nim kwoty, którą chciałbym dostać. Liczę jednak, że marszałek Marek > Jurek uwzględni trudną sytuację, w jakiej się znalazłem po wyjściu z więzienia" > - mówi gazecie były prominent lewicy. > > To zwykły gnojek. A właściwie niezwykły. Odpowiedz Link Zgłoś
aka293 Śmiech na sali 24.01.07, 10:49 Krew sie we mnie gotuje jak czytam takie bzdury. Ja skonczylam studia, pracuje w Warszawie i zarabiam mniej niz Pan Peczak dostaje tej "zapomogi". Wystarcza mi na oplacenie mieszkania, wizyty u lekarza itp. Do nikogo nie wyciagam reki po pomoc. P. Peczak chyba nie ma za grosz honoru, żeby przy takiej kwocie jeszcze narzekac, a co maja powiedziec ludzie (np. emeryci) ktorzy musza wyzyc za kwote 800zl brutto?! Odpowiedz Link Zgłoś
zima0001 To trzeba mu zabrać 1400 zł z tej renty 24.01.07, 11:03 Niech pożyje ze 3 miesiace za 500 zł/mies. a potem przywrócić mu rentę 1900 zł. Będzie szczęśliwy i bogaty, na wszystko mu starczy Odpowiedz Link Zgłoś
juleksuki ok. 350 zł 24.01.07, 11:05 renty dostaje moja matka od ponad 20 lat; i przegrała kilka sprwa o podwyższenie świadczenia... typowe chamskie, butne zachowanie polityka... Odpowiedz Link Zgłoś
september76 Niech wiec wraca do pierdla-najlepiej Berezy! 24.01.07, 11:14 Powinni mu zredukowac do 600 zl i obic dobrze gebe.Bereza Kartuska to niedoscigniony ideal dialogu z komunistami. Odpowiedz Link Zgłoś
aquire Re: Niech wiec wraca do pierdla-najlepiej Berezy! 24.01.07, 11:55 Czy wszyscy na tym forum są faszystami? Pęczak mnie ani grzeje ani ziebi. Ale ma być u nas państwo prawa (tak powiedział dziś pan premier w tv) a wysokość renty jest pochodną opłacanych składek i jako taka nie podlega (na szczęscie) uznaniowym decyzjom urzedasów. Wiec wszystkie głosy aby mu zabrać, albo zostawić tyle a tyle to bicie piany i wypisywanie kocopałów. Ludzie wy jesteście chorzy z nienawiści!!! Odpowiedz Link Zgłoś
am_staff_terrier Pęczak nie może wyżyć z 1,9 tys. zł(kpina) 24.01.07, 11:16 Jestem pracownikiem budżetowym, na rękę zarabiam 1200 zł, żona pracując w sklepie zarabia 800 zł. Razem mamy 2000 zł, mieszkamy w mieszkaniu komunalnym, nie posiadamy samochodu, nigdy nie pisaliśmy do Opieki Społecznej o zapomogę, bo wiemy, że w Polsce są osoby bardziej potrzebujące i zabieranie im pieniędzy to nie byłoby fair. Pan Pęczak, niech weźmie się za porządną pracę, a nie wyciąga łapska po nie swoje. Mam nadzieję, że nie dostanie nawet grosza. Odpowiedz Link Zgłoś
olias bidulek .... dajcie mi tylko kałasza 24.01.07, 11:18 widzę że mafia dba o swoich, za milczenie pokój w hotelu. A co z dziewczynkami? Odpowiedz Link Zgłoś
aha123 ...1900....??? 24.01.07, 11:21 ...jestem mamą na urlopie wychowawczym której MOPS odmówił wypłacenia zasiłku wychowawczego w kwocie 400Zł, bo przekroczyłam kryterium dochodowe(504zł/os.) o ....12 zł... MACIE POMYSł DO KOGO MAM SIę ZWRóCIć O ZAPOMOGę? MAM DWOJE DZIECI - młodsze ma 8 m-cy... Acha!!! Nie chcę 1900! Wystarczy mi 400 na pieluchy i mleko dla niemowlaka... SZCZYT!!! Odpowiedz Link Zgłoś
rock73 Re: ...1900....??? 24.01.07, 15:14 A jaki masz zawód/wykształcenie, i dlaczego nie pójdziesz do jakiejś normalnej pracy? Pytam retorycznie, bo to dotyczy wszystkich. Qrczę, wszyscy na tym forum albo na emeryturze, albo na rencie, albo w budżetówce, albo w Biedronce. Wy się dziwicie, że w Polsce jest źle, skoro prawie nikt nie pracuje? Może wyjaśnię co rozumiem przez pracę: nie to, że ktoś się męczy, tylko że wytwarza coś wartościowego. Praca w budżetówce nie zalicza się, bo wprawdzie robi się coś potrzebnego, ale nic się nie produkuje. W handlu też nie, bo nie powstaje nowy produkt, tylko zarabia się na marży. To skąd mają się brać w Polsce pieniądze? Z drukarni? No tak, ale jak ktoś ma dochodową pracę, to nie ma czasu na czytanie tego forum. Odpowiedz Link Zgłoś
ropciozz1 BIEDNY IDIOTA !! 24.01.07, 11:22 co za łoś!jeszcze sie domaga 1,9tyś za niechlujstwo?w jakim my kraju żyjemy?! "W maju 2004 prokuratura łódzka postawiła Andrzejowi Pęczakowi formalny zarzut defraudacji ponad 42 milionów zł z Wojewódzkiego Funduszu Ochrony Środowiska". dość duża suma ciekawe ile wpadło do jego kieszeni??faktycznie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! BIEDNY IDIOTA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
meloman21 Pęczak nie może wyżyć... 24.01.07, 11:27 Oj panie Pęczak kradło się i dobrze żyło w nierealnym świecie dla większości Polaków, zszedłeś chamie i kryminalisto na ziemię. Teraz pokaż co potrafisz. I tak masz za dużo. Wielu światłych i wykształconych - bez wyroku sądowego -ludzi co przepracowali sporo lat dostaną może 1300 zl emertyury? Ty kutasie Odpowiedz Link Zgłoś
roman_ha Dlaczego "1,9 tys.", a nie "1900"? 24.01.07, 11:34 Żurnaliści, czemu rozpisujecie się mało czytelnie na osiem znaków pisząc "1,9 tys.", zamiast pisać prosto "1900"? Chodzi o wierszówkę? Taka moda? Odpowiedz Link Zgłoś
grali1 harry 24.01.07, 11:39 Mam nadzieję, że w przyszłości wszystkie szkodniki polityczne tak skończą! Odpowiedz Link Zgłoś
smutnybelg [...] 24.01.07, 11:40 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
aleksander9 biedaczek... 24.01.07, 11:49 Po 37 latach trudnej pracy na skutek nagłej choroby zostałem emerytem(nie starałem się o rentę),otrzymuję emeryturę zbliżoną i nie przyszło mi jakoś do głowy starać się o zapomogę!Coprawda rozumiem:pan Pęczak do takich standartów nienawykły.Proponuję powrót do pudła na nasz wspolny garnuszek... Odpowiedz Link Zgłoś
krytyk7 a co ma zrobić emeryt za 600zł? 24.01.07, 12:00 paranoja, tym politykom muzgi od wódki zmieniły się w galaretę :-))) Moja 4-osobowa rodzina musi wyzyć za 1200zł miesięcznie, ponad milion emerytów musi żyć za 600-800zł a taki złodziej ma jeszcze 1900zł!!! Obciąć mu o połowe nie wie jak zyją pracujący ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
rudy_rudolf hehe...dobre,dobre 24.01.07, 12:00 bezczelny typ.szkoda slowa kometarza,bo kazdy wie jak jest.a skoro stac go bylo na wplacenie 400 tys. zl poreczena majatkowego to niech nie pitoli,ze 2 tys. to za malo... prezenty walentynkowe Odpowiedz Link Zgłoś
jokawie przezyć za 1900zł. 24.01.07, 12:07 niektórym ludzim z elit politycznych to sie w glowach pokrecilo. Ludzie niektórzy mają po 800-1000zł.dla calej rodziny i muszą wyżyć.Znam kilka przypadków,że pani z pomocy spolecznej kazała sprzedać mieszkanie to będą mieli na oplaty i jedzenie. Tylko gdzie wtedy podzieje się taka rodzina ,chyba ,że pójdzie mieszkać do pracownika pomocy lub któregoś polityka. Odpowiedz Link Zgłoś
beckett Jak on śmie? 24.01.07, 12:07 I jak śmią wciąż pobierać renty czy emerytury specjalne ludzie, którzy np. mordowali bohaterów z Batalionów Chłopskich, bili i zabijali AKowców, Socjalistów, Ludowców i wszelkich innych "wrogów władzy ludowej". Kiedy wreszcie zrobimy z tym porządek. Nie, żeby karać, tylko chociaż odebrać niezasłużone a ponadprzeciętne renty i emerytury. bo jeśli nie, to ja nie chcę żyć w kraju, który promuje złodziei, morderców, kłamców i donosicieli kosztem uczciwego obywatela, który na te emeryturki płaci podatek (nawiasem mówiąc, nikt nie poniósł odpowiedzialności za skradzione i sprzeniewierzone pieniądze moich rodziców i dziadków, którzy też płacili ubezpieczenia i zusy komunie). Odpowiedz Link Zgłoś
gosiek.2005 Pęczak nie może wyżyć z 1,9 tys. złotych renty 24.01.07, 12:12 A jak ludzie żyją z 400 zł m-cznie to jest dobrze, a maja na utrzymaniu rodzine. Do roboty!!!!!!!!!!!! teraz sam na własnej skurze zobaczy jakie są realia życia w Polsce Odpowiedz Link Zgłoś
mksvitos [...] 24.01.07, 12:13 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
gorzkiewicz ojej 24.01.07, 12:14 To niech zredukuje swoje wydatki. 90% emerytow utrzymuje sie z polowy tej kwoty i jakos masowo z glodu nie umieraja. No ale to tak jest, jak dla ktos wybrzydza na merca bez bajerow, to nie dziwota, ze 2 tys. emerytury to dla niego glodowa kwota. Odpowiedz Link Zgłoś
lestek35 Pęczak nie może wyżyć z 1,9 tys. złotych renty 24.01.07, 12:16 A w dyby i do lochu dziada. Albo niech mu dadzą zaszczytną cywilną funkcję posła SO Filipka czyli ciecia. Jak porobi za 700- 800 zł, to przy wypłacie będzie księgową w rękę całował. Odpowiedz Link Zgłoś
bronimir Dostanie 3 zł podwyżki, będzie mógł poszaleć. 24.01.07, 12:21 Kto mu każe jeździć tym subaru? Wyrejestrować i już oszczędności. Zięć i córka chyba zarabiają na siebie, jeśli nie powinni zacząć praca za 600,- miesięcznie czeka. Pęczak sam sobie zgotował taki los, wreszcie musi żyć w warunkach jakie stworzył dla innych. Ludzie umierają z braku forsy na leki, może umrzeć Pęczak. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaq czy Pęczkowi da sie wyżyć za 1,9tys.zł? 24.01.07, 12:22 jemu przyzwyczajonemu do kilkset tysięcy m-cznie pewnie nie da się.Ja mam 609 zł na rękę i sobie radzę tzn ściślej: muszę sobie radzić,bo jest to za dużo,żeby umrzeć z głodu,ale za to nie da sie normalnie żyć.I jakie perspektywy????? Odpowiedz Link Zgłoś
mapi7 Re: czy Pęczkowi da sie wyżyć za 1,9tys.zł? 24.01.07, 12:50 Bezczelny!!!!!! Powinien mieć zmniejszoną tę rentę, bo zwyczajni śmiertelnicy o wiele bardziej chorzy czy poszkodowani w wypadku niż on otrzymują 600 czy 700 zł. Powinien sprzedać dom, auto, kupić kawalerkę i jeździć tramwajem na migawkę ( w Łodzi miesięczna na wszystkie linie-88 zł), to mu starczy to co ma, jak starcza milonom Polaków, to i jemu też. Poza tym niedługo i tak wróci do więzienia, to mu się wydatki zmniejszą. Odpowiedz Link Zgłoś