noelkabat 26.01.07, 01:14 Czy taki bilbord mozliwy jest w WB, gdzie podobno pomieszkuje autor Fuss. Jestem ciekaw czy nasza wspaniala Dornowska bezpieka zdemaskuje autora, czy zedrze z tego tchorza maske. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
terence Re: antysemicki bilbord 26.01.07, 02:33 ależ autor tego dzieła czerpał jedynie informacje ze strony polonica.net przecież hehe www.polonica.net/ListaZydow_zmienione-nazwiska.htm a wszyscy ci co są na biboardzie są na liście Żydó według tej strony oczywiście hehe ta strona to czysta paranoja chorego psychicznie człowieka albo chorych psychicznie ludzi smutne jest to że obcokraqjowcy wpisując słowa polonica lub polonia docierają do niej i mogą się zapoznawać z "wspaniałymi" treściami na niej zawartymi przykład: • Jarosław Kaczyński - Kalkstein - (dywersant, W latach 70. współpracował z zydotroksistowskim KORem - Komitetem Obrony Robotników; W grudniu 2005 roku Jarosław Kaczyński został uznany Człowiekiem Roku 2005 żydokomunistycznego tygodnika "Wprost"; obecnie premier PRL-bis) • Lech Kaczyński - Kalkstein - (dywersant, w latach 80-tych bliski współpracownik Lecha "Bolka" Wałesy, brał udział w tajnych rozmowach pomiędzy żydowskim przywództwem drugiej [po stanie wojennym] 'Solidarności' a elitami SB i PZPR, w Magdalence, uczestniczył w obradach żydomasońskiego "okrągłego stołu"; Od grudnia 1988 r. w Komitecie Obywatelskim przy Lechu Wałęsie; w 1990 roku został I zastępcą przewodniczącego zydokomunistycznego NSZZ "Solidarność"-bis; były szef NIK; jako minister sprawiedliwości w rządzie Jerzego Buzka, nie dopuścił do ekshumacji zwłok w Jedwabnem, co uniemożliwiło ustalenie prawdy ilości ofiar i sprawców zbrodni na żydach; bł. prezydent Warszawy [2002 r.], obecnie prezydent PRL-bis, członek żydomasońskiej organizacji "Grupa Windsor" - finansowana przez zagraniczne organizacje żydomasońskie.) śmieszno smutno czy może straszno...? Odpowiedz Link Zgłoś
jkammer Re: antysemicki bilbord 26.01.07, 10:07 Dyskusja nad antysemickim bilboardem toczy się również na Forum Koszalin24 : www.koszalin24.info/forum/and33and33and33-Dziwny-plakat-t2628.html (nie ma obowiązku rejestracji) Link do galerii z bilboardem : www.koszalin24.info/index.php?ind=gallery Odpowiedz Link Zgłoś
ddyzma5 Re: antysemicki bilbord 26.01.07, 10:53 jkammer napisał: > Dyskusja nad antysemickim bilboardem toczy się również na Forum Koszalin24 : > www.koszalin24.info/forum/and33and33and33-Dziwny-plakat-t2628.html > (nie ma obowiązku rejestracji) > > Link do galerii z bilboardem : > www.koszalin24.info/index.php?ind=gallery > To już jest przesada. Za ten plakat powinien już ktoś być pociągnięty do odpowiedzialności. Odpowiedz Link Zgłoś
jkammer Re: antysemicki bilbord 26.01.07, 12:01 ddyzma5 napisał: > To już jest przesada. Za ten plakat powinien już ktoś być pociągnięty do > odpowiedzialności. Autorem jest Peter Fuss z Gdańska??? www.peterfuss.com/indexmenu.html Proszę nie identyfikować z antysemityzmem mieszkańców Koszalina ! Odpowiedz Link Zgłoś
romano33 Prowokacja ? 26.01.07, 13:35 Jeszcze niewiadomo kto to zrobił. Okaże się, że ci, którzy chcą zrobić na złość katolikom ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
rmstemero Przeciez to piekne 26.01.07, 11:26 jest to istotny przyczynek do dyskusji czy w Polsce jest czy tez (jak twierdza niektorzy) - nie ma antysemityzmu. Wybor postaci sugeruje jednak ze jest to artystyczna prowokacja i wpuszczenie w maliny antysemitow. Bo trudno sobie wyobrazic zeby ktos mogl byc tak bezdennie glupi (nawet w przypadku antysemitow ktorzy obarczeni sa juz jedna przypadloscia) i nienawidzac osob ktore z jemu wiadomych wzgledow uwaza za Zydow wybierac akurat tych rodakow ktorzy ktorzy sa albo najbardziej cenieni albo obarczeni dorobkiem i zaslugami albo po prostu bardzo popularni. Odpowiedz Link Zgłoś
petrucchio Re: Przeciez to piekne 26.01.07, 12:59 rmstemero napisał: > jest to istotny przyczynek do dyskusji czy w Polsce jest czy tez (jak twierdza > niektorzy) - nie ma antysemityzmu. Wybor postaci sugeruje jednak ze jest to > artystyczna prowokacja i wpuszczenie w maliny antysemitow. Oczywiście. Wystarczy spojrzeć na inne plakaty tegoż autora, żeby pozbyć się wątpliwości co do jego intencji. Ciekawe, że na tę prowokację reagują żywym oburzeniem ci sami, którzy chętnie cytują różne brednie z "Poloniki". Widać co innego pokątne, anonimowe propagowanie bzdur, a co innego ich publiczne obnażenie. Odpowiedz Link Zgłoś
trudny99 Re: Przeciez to piekne 26.01.07, 14:02 www.koszalin24.info/mkportal/modules/gallery/album/a_666.jpg Nieważne, czy piękne.. - ważne, że prawdziwe ! Odpowiedz Link Zgłoś
trudny99 Re: Przeciez to piekne 26.01.07, 14:06 A czy prowokacja (?)..- bardzo możliwe..- co nie znaczy, że j.w. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Przeciez to piekne 26.01.07, 15:15 > Ciekawe, że na tę prowokację reagują żywym > oburzeniem ci sami, którzy chętnie cytują różne brednie z "Poloniki". Widać co > innego pokątne, anonimowe propagowanie bzdur, a co innego ich publiczne obnażen > ie. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=56185961&a=56208053 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=56185961&a=56209602 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=56185961&a=56215142 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=56185961&a=56209452 Petruccio - prorok z Ciebie. Naprawdę prorok!!!! A pamietasz o kim było hasło że "nie będziesz prorokiem we własnym kraju"? :)))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
ddyzma5 Re: Przeciez to piekne 26.01.07, 17:43 maaac napisał: > > Ciekawe, że na tę prowokację reagują żywym > > oburzeniem ci sami, którzy chętnie cytują różne brednie z "Poloniki". Wid > ać co > > innego pokątne, anonimowe propagowanie bzdur, a co innego ich publiczne > obnażen > > ie. > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=56185961&a=56208053 > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=56185961&a=56209602 > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=56185961&a=56215142 > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=56185961&a=56209452 > Petruccio - prorok z Ciebie. Naprawdę prorok!!!! A pamietasz o kim było hasło > że "nie będziesz prorokiem we własnym kraju"? :)))))))))))))))))))) > Sami prorocy, nic dodać nic ująć. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Przeciez to piekne 26.01.07, 18:07 > Sami prorocy, nic dodać nic ująć. Ano tak... Wynika to z wiedzy i doświadczenia swoistego dla "wykształciuchów". :) Nie martw się ddyzma5 - tak samo jak trudny99 i romano33 czy wielki nieobecny wet3 macie jeszcze szansę. Wystarczy że się podszkolicie w paru dziedzinach i wpadniecie parę razy do kościoła posłuchać kazań. Odpowiedz Link Zgłoś
ddyzma5 Re: Przeciez to piekne 26.01.07, 19:33 maaac napisał: >. > Ano tak... Wynika to z wiedzy i doświadczenia swoistego > dla "wykształciuchów". :) Nie martw się ddyzma5 - tak samo jak trudny99 i > romano33 czy wielki nieobecny wet3 macie jeszcze szansę. Wystarczy że się > podszkolicie w paru dziedzinach i wpadniecie parę razy do kościoła posłuchać > kazań. > Za bardzo się odkrywasz maaac. Pokazałeś dobitnie Twój stosunek do ludzi którzy chodzą do kościoła, a więc do ludzi innej wiary jak widocznie Twoja. Nie wykluczone że czerpiesz swoją światłość z Talmudu. Wypisujesz o prorokach i odkrywasz własny rasizm do innych. Gratuluje. A ja myślałem że Ty masz więcej oleju w głowie. Akurat nie trafiłeś ze swoją przepowiednią „naukową” , ja mam przyjaciół na całym świecie , z różnymi wiarami, a nawet moslem. Sam nie chodzę do kościoła, a nawet nie słucham radia Maria. A więc jak widzisz, stosunek do rasistowskich żydów u mnie, ma całkiem inne źródła jak Tobie się wydaje. Po prostu jako demokrata nie mogę akceptować ludzi którzy uważają się za coś lepszego. Ludzi szukających ofiar do realizowania swoich potrzeb psychicznych. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Przeciez to piekne 26.01.07, 20:23 :) Czytaj teksty, a nie "między wierszami". Czytaj też to co napisane, a nie to co twoja wyobraźnia Ci podsuwa. Z drugiej strony pisz z sensem. > Pokazałeś dobitnie Twój stosunek do ludzi którzy chodzą do kościoła, a więc > do ludzi innej wiary jak widocznie Twoja. a potem: > Sam nie chodzę do kościoła, a nawet nie słucham radia Maria. To się nie "klei" - musisz się zdecydować czy jesteś ateistą czy obrońcą kościoła. > Nie wykluczone że czerpiesz swoją > światłość z Talmudu. > Wypisujesz o prorokach i odkrywasz własny rasizm do innych. Gratuluje. > A ja myślałem że Ty masz więcej oleju w głowie Hmmmm to lubisz ten rasizm czy nie? Zdecyduj się. Piszesz o prorokach - widze że z tym kościołem to chyba nie bujałeś - typowy katolik niewierzący i niepraktykujący. Kościoła to bronisz nawet jak go nikt nie atakuje a najprostszej aluzji zrozumiałej dla każdego człowieka co w kościele uważa na słowa księdza nie chwyciłeś. Przedtem zaś plujesz na Talmud jak rasowy rasista... > Akurat nie trafiłeś ze swoją przepowiednią „naukową” , ja mam przyjaciół na > całym świecie , z różnymi wiarami, a nawet moslem. Nie moslem a muzułmanami. Przynajmniej kolega Khalid al Nassr nigdy sam się tak nie określał. Inni moi kumple z roku z Jemenu czy Palestyny tez się 'moslem' nie nazywali, a sporo czasu razem spędziliśmy. Wydaje mi się że masz różnych przyjaciół prócz... nie jest tak? > A więc jak widzisz, stosunek do rasistowskich > żydów u mnie, ma całkiem inne źródła jak Tobie się wydaje. Nie stosunek do rasistowskich żydów, a rasistowski stosunek do Żydów - masz już kłopoty z poprawnym budowaniem zdań po polsku. > Po prostu jako > demokrata nie mogę akceptować ludzi którzy uważają się za coś lepszego. To nie nazywa się "być demokratą" - to nazywa się "mieć kompleks niższości". Ja tam spokojnie akceptuje fakt, że są ludzie lepsi ode mnie pod pewnymi względami (ot np. w skokach narciarskich) ale i są gorsi (ot choćby w mojej profesji). > Ludzi > szukających ofiar do realizowania swoich potrzeb psychicznych. To rozumiem jest kawałek samokrytyki? Odpowiedz Link Zgłoś
ddyzma5 Re: Przeciez to piekne 26.01.07, 21:06 maaac napisał: > :) > Czytaj teksty, a nie "między wierszami". Czytaj też to co napisane, a nie to > co twoja wyobraźnia Ci podsuwa. > Z drugiej strony pisz z sensem. > Cóż, nie wiedziałem że jesteś tak ograniczony, że nie jesteś w stanie zrozumieć prostych zależności demokratycznych. Z faktu że nie chodzę do kościoła, nie wynika iż nie mam szacunku do ludzi wierzących. Mam , i to nie tylko do katolików. Co oczywiście przekracza Twoje rasistowskie nastawienie do tego czego Ty nie praktykujesz. > > > Hmmmm to lubisz ten rasizm czy nie? Zdecyduj się. Piszesz o prorokach - widze > że z tym kościołem to chyba nie bujałeś - typowy katolik niewierzący i > niepraktykujący. Kościoła to bronisz nawet jak go nikt nie atakuje a > najprostszej aluzji zrozumiałej dla każdego człowieka co w kościele uważa na > słowa księdza nie chwyciłeś. Przedtem zaś plujesz na Talmud jak rasowy > rasista... > Coś z Tobą jest nie tak , to Ty pisałeś o prorokach , ja tylko powtórzyłem. Człowieku, nie ma czegoś takiego jak katolik nie wierzący. Albo się jest katolikiem , albo nie. Po pierwsze nie pluje, po drugie krytykuje to co nie pasuje do dzisiejszej rzeczywistości w Talmudzie. Ta książka jest przecież rasistowskim dziełem rabinatu. > > Nie moslem a muzułmanami. Przynajmniej kolega Khalid al Nassr nigdy sam się > tak nie określał. Inni moi kumple z roku z Jemenu czy Palestyny tez > się 'moslem' nie nazywali, a sporo czasu razem spędziliśmy. Wydaje mi się że > masz różnych przyjaciół prócz... nie jest tak? > Tam gdzie ja mieszkam mówi się moslem, a więc pozwolisz iż nie będę pisał Twoim doświadczeniem. > > Nie stosunek do rasistowskich żydów, a rasistowski stosunek do Żydów - masz już > kłopoty z poprawnym budowaniem zdań po polsku. > Wybacz, ale szkoły kończyłem nie w Polskim języku, i z pewnością moja polszczyzna jest nie zbyt czysta. Nie miej jednak nie podejrzewałem że Ty nie rozumiesz na tyle polskiego , aby dać sobie radę z polszczyzną wykrzywioną obcymi wpływami językowymi. Jeszcze raz powtórzę , ekstra dla Ciebie. Chodziło ni o rasistowskich żydów, bo widzisz w krajach gdzie ja mieszkałem, wszędzie uważano iż rasizm jest najbardziej rozpowszechniony u żydów. > > To nie nazywa się "być demokratą" - to nazywa się "mieć kompleks niższości". > Ja tam spokojnie akceptuje fakt, że są ludzie lepsi ode mnie pod pewnymi > względami (ot np. w skokach narciarskich) ale i są gorsi (ot choćby w mojej > profesji). > Każdy człowiek ma pewne predyspozycje, i tu nie chodzi o to o czym Ty mówisz. Tu chodzi o to, iż żydzi uważają się za lepszą rasę. A w rzeczywistości , jak wynika z badań naukowych wartości IQ wśród różnych nacji, nie należą oni do zbyt błyskotliwych. A więc nie przekręcaj rzeczy które są proste. > > To rozumiem jest kawałek samokrytyki? > Rozumiesz tak jak Ci Twój umysł pozwala. Niestety nie pozwala on Ci zrozumieć moich intencji. Nic nie szkodzi, i tak bywa. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Przeciez to piekne 26.01.07, 22:10 > Cóż, nie wiedziałem że jesteś tak ograniczony, że nie jesteś w stanie > zrozumieć prostych zależności demokratycznych. > Z faktu że nie chodzę do kościoła, nie wynika iż nie mam szacunku do ludzi > wierzących. Mam , i to nie tylko do katolików. Co oczywiście przekracza Twoje > rasistowskie nastawienie do tego czego Ty nie praktykujesz. Oczywiście - właśnie widze jak je masz - do wszytkich tylko nie do ... Żydów ot demokratyzm i antyrasizm czystej wody. > Coś z Tobą jest nie tak , to Ty pisałeś o prorokach , ja tylko powtórzyłem. Chyba nie bardzo zrozumiałeś co napisałem... > Człowieku, nie ma czegoś takiego jak katolik nie wierzący. Albo się jest > katolikiem , albo nie. Taaaaa. O polskich katolikach to Ty też mało wiesz. O wszystkich wierzących i nie praktykujących, praktykujących i nie wierzących (np ile ludzi wierzy w Polsce w istnienie Piekła?, ilu przestrzega nauk Kościoła? itd. itp.). No i moja ulubiona grupa - nie wierzący (10 przykazań, nauki kościoła to dla naiwnych) i nie praktykujący (w kościele ostatni raz byli na I komunii), a spróbuj przy nich coś powiedzieć na Kościół - 'zjedzą cię żywcem' (przynajmniej tak zaspokajają dręczące ich nieczyste sumienie). > Po pierwsze nie pluje, po drugie krytykuje to co nie pasuje do dzisiejszej > rzeczywistości w Talmudzie. Ta książka jest przecież rasistowskim dziełem > rabinatu. :))))))))))))) taaaa nie plujesz, a krytykujesz. W dodatku krytykujesz to czego nie znasz boś go nie czytał. Wiesz za to że jest rasistowska (Talmud to komentarze do Starego Testamentu - jak spojrzeć Twoimi oczami tam dopiero są rasistowskie kawałki - jednak od Chrześcijan cenzurowania Biblii nie wymagasz?) > Tam gdzie ja mieszkam mówi się moslem, a więc pozwolisz iż nie będę pisał > Twoim doświadczeniem. Tu gdzie piszesz używamy polskiego języka i piszemy muzułmanie. Ot taki zwyczaj. Jakoś innych obcych słów nie musisz używać. Coś Ci wadzi nazywać muzułmanów muzułmanami? Zydów jakoś umiesz nazywać po polsku, a 'tam gdzie mieszkasz' pewnie ich nazywają inaczej? > Wybacz, ale szkoły kończyłem nie w Polskim języku, i z pewnością moja > polszczyzna jest nie zbyt czysta. Nie miej jednak nie podejrzewałem że Ty nie > rozumiesz na tyle polskiego , aby dać sobie radę z polszczyzną wykrzywioną > obcymi wpływami językowymi. > Jeszcze raz powtórzę , ekstra dla Ciebie. Chodziło ni o rasistowskich żydów, > bo widzisz w krajach gdzie ja mieszkałem, wszędzie uważano iż rasizm jest > najbardziej rozpowszechniony u żydów No to ci jeszcze raz napiszę że masz rasistowski stosunek do Żydów, a nie mowa o stosunku do rasistowskich żydów. > Każdy człowiek ma pewne predyspozycje, i tu nie chodzi o to o czym Ty mówisz. > Tu chodzi o to, iż żydzi uważają się za lepszą rasę. A w rzeczywistości , jak > wynika z badań naukowych wartości IQ wśród różnych nacji, nie należą oni do > zbyt błyskotliwych. > A więc nie przekręcaj rzeczy które są proste. > No a tu mamy typowy rasistowski kawałek w wykonaniu "antyrasisty" i "demokraty". Ilość Żydów wśród noblistów to pewnie skutek "żydowskiego spisku" w komitecie noblowskim, a nie tego, że wśród Żydów jest dokładnie taki sam odsetek ludzi inteligentnych co w innych społecznościach plus uwarunkowania kulturowe, które zachęcały ich do bycia naukowcami, lekarzami, bankierami, artystami. Dziś te same uwarunkowania kulturowe dają dużą liczbę naukowców z Chin czy Indii - jest to dla nich najlepszy sposób by mogli się wybić w USA. > Rozumiesz tak jak Ci Twój umysł pozwala. > Niestety nie pozwala on Ci zrozumieć moich intencji. > Nic nie szkodzi, i tak bywa. Ależ rozumiem, rozumiem. Nawet chyba lepiej niż Ty sam. :))))))))))))))))) Kompleksy to naprawde poważna sprawa. Problem w tym że Freud też był Żydem :))). Odpowiedz Link Zgłoś
ddyzma5 Re: Przeciez to piekne 26.01.07, 22:26 maaac , możesz pisać co chcesz i interpretować jak chcesz. To jest zwykła zasada no forum. Pisząc „rasistowskich żydów” miałem na myśli dokładnie to co napisane. A więc część żydostwa o rasistowskim nastawieniu do innych. A jak nie wiesz co oznacza słowo antysemita, to możesz skorzystać ze słownika. A zresztą możesz mnie tak nazywać , to mi naprawdę nie przeszkadza. Czytaj uważniej co jest napisane, i używaj choć od czasu do czasu swojego umysłu. To nie boli. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Dzięki że nareszcie zrozumiałeś. 26.01.07, 23:49 Ooo nareszcie zmusiłem cię do tego do czego chcesz mnie zmusić. Zacząłeś myśleć co piszesz. > Pisząc „rasistowskich żydów” miałem na myśli dokładnie to co napisa > ne. > A więc część żydostwa o rasistowskim nastawieniu do innych. Jak do tej pory pisałeś jak rasowy rasista o wszystkich Żydach zarzucając im rasizm. Teraz nagle odkryłeś że rasistami może być jedynie część Żydów. Tu się zgodzę - tak jak wśród Polaków znajdują się grupy rasistów - jedni nie lubią Cyganów, inni Murzynów, a jeszcze inni Żydów. Tak i wśród Żydów są rasiści - normalna (niestety) sprawa w każdym społeczeństwie. Są i już, i nic na to nie poradzimy. Co znaczy słowo antysemita też wiem - to ktoś taki co uważa że WSZYSCY Żydzi są "czemuś winni". Ot tak jak pewien pan ddyzma5 ciut wyżej. swo.pwn.pl/haslo.php?id=1585 człowiek wrogo usposobiony względem Żydów, występujący przeciw nim <fr. antisémite, → anty-, Semita> Odpowiedz Link Zgłoś
ddyzma5 Re: Dzięki że nareszcie zrozumiałeś. 27.01.07, 00:02 maaac napisał: > Ooo nareszcie zmusiłem cię do tego do czego chcesz mnie zmusić. Zacząłeś myśleć > > co piszesz. > > > Pisząc „rasistowskich żydów” miałem na myśli dokładnie to co > napisa > > ne. > > A więc część żydostwa o rasistowskim nastawieniu do innych. > > Jak do tej pory pisałeś jak rasowy rasista o wszystkich Żydach zarzucając im > rasizm. Teraz nagle odkryłeś że rasistami może być jedynie część Żydów. Tu się > zgodzę - tak jak wśród Polaków znajdują się grupy rasistów - jedni nie lubią > Cyganów, inni Murzynów, a jeszcze inni Żydów. Tak i wśród Żydów są rasiści - > normalna (niestety) sprawa w każdym społeczeństwie. Są i już, i nic na to nie > poradzimy. > > Co znaczy słowo antysemita też wiem - to ktoś taki co uważa że WSZYSCY Żydzi > są "czemuś winni". Ot tak jak pewien pan ddyzma5 ciut wyżej. > > swo.pwn.pl/haslo.php?id=1585 > człowiek wrogo usposobiony względem Żydów, występujący przeciw nim > <fr. antisémite, → anty-, Semita> > Ta definicja jest raczej skromna, i nie oddaje dobrze znaczenia tego słowa. Antysemita jest człowiekiem raczej profilaktycznie wrogo nastawiony do żydów. Dla niego nie ma rozgraniczenia między dobrym a złym żydem. Żyd jest tylko żydem , i to jest jedyne kryterium oceny tego człowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Dzięki że nareszcie zrozumiałeś. 27.01.07, 00:16 Chciałeś definicję słownikową to ją dostałeś. Chciałeś ją rozszerzyć - to bardzo miło z Twojej strony. Świetnie pasuje do pewnego człowieka, którego znałeś znacznie lepiej niż ja - widziałeś wszakże go codziennie w lustrze. Ostatnie posty wskazują (mam cichą nadzieję), że ten człowiek coś zaczął rozumieć i chyba się wstydzi tego co wcześniej powypisywał. Oby tak dalej - jeszcze wyjdzie na ludzi... Dobranoc jak dla mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
z061947 Re: Przeciez to piekne 26.01.07, 23:58 ddyzma5 napisał: A w rzeczywistości , jak > wynika z badań naukowych wartości IQ wśród różnych nacji, nie należą oni do > zbyt błyskotliwych. Hłe, hłe, hłe, znany badacz dwojga imion ddyzma5/bischof się odezwał. Jakiś kompleks, matury nie udało się nigdy zdać? Odpowiedz Link Zgłoś
ddyzma5 Re: Przeciez to piekne 27.01.07, 00:08 z061947 napisała: > ddyzma5 napisał: > > A w rzeczywistości , jak > > wynika z badań naukowych wartości IQ wśród różnych nacji, nie należą oni > do > > zbyt błyskotliwych. > > Hłe, hłe, hłe, znany badacz dwojga imion ddyzma5/bischof się odezwał. Jakiś > kompleks, matury nie udało się nigdy zdać? > Nie widzę tu związku z tematem, no ale widocznie Ty jakiś widzisz. Najwidoczniej Twoje kompleksy nie pozwalają Ci pisać na temat. Jesteś tu w poszukiwaniu obiektów, na których byś mógł poprawić swoje samopoczucie. Odpowiedz Link Zgłoś
ddyzma5 Re: Przeciez to piekne 26.01.07, 13:20 rmstemero napisał: > jest to istotny przyczynek do dyskusji czy w Polsce jest czy tez (jak twierdza > niektorzy) - nie ma antysemityzmu. Wybor postaci sugeruje jednak ze jest to > artystyczna prowokacja i wpuszczenie w maliny antysemitow. Bo trudno sobie > wyobrazic zeby ktos mogl byc tak bezdennie glupi (nawet w przypadku antysemitow > ktorzy obarczeni sa juz jedna przypadloscia) i nienawidzac osob ktore z jemu > wiadomych wzgledow uwaza za Zydow wybierac akurat tych rodakow ktorzy ktorzy sa > albo najbardziej cenieni albo obarczeni dorobkiem i zaslugami albo po prostu > bardzo popularni. > Ale numer ! Brakuje jeszcze podpisu u góry „ To są ludzie odpowiedzialni za obecną sytuację gospodarczo-polityczną”. To pokazuje jaka chora jest rzeczywistość polska. O artystycznej prowokacji nie morze być mowy w tym przypadku, zbyt publiczne miejsce. I to nie jest istotne kto to powiesił i w jakich celach, czy siły pro semickie czy antysemickie. A kto wydał zgodę na pokazanie w takim miejscu tego plakatu ? Odpowiedz Link Zgłoś
romano33 Re: Przeciez to piekne 26.01.07, 13:40 ddyzma5 napisał: > I to nie jest istotne kto to powiesił i w jakich celach, czy siły pro semickie > czy antysemickie. Jak to nieistotne ? To znaczy, że prowokacja Gliwicka w 1939 roku jest nieistotna ? Odpowiedz Link Zgłoś
ddyzma5 Re: Przeciez to piekne 26.01.07, 14:58 romano33 napisała: > ddyzma5 napisał: > > > I to nie jest istotne kto to powiesił i w jakich celach, czy siły pro sem > ickie > > czy antysemickie. > > Jak to nieistotne ? To znaczy, że prowokacja Gliwicka w 1939 roku jest nieistot > na ? romano33 napisała: > > > Jak to nieistotne ? To znaczy, że prowokacja Gliwicka w 1939 roku jest nieistot > na ? > Nie o to mi chodziło, o sytuacje prawną. Ciekaw jestem kto był inspiratorem tego plakatu, nie można przecież wykluczyć iż żydzi maczali w tym palce. Może wysłużyli się polskimi rękami jakiegoś wariata. A może jakiś debilowaty artysta jest w poszukiwaniu rozgłosu? Odpowiedz Link Zgłoś
romano33 Zwykły antykatolicyzm 26.01.07, 13:39 Trzeba być głąbem aby uwierzyć w to, że to Katolicki Kosciół zrobił. Odpowiedz Link Zgłoś
romano33 Odpowiedz Pana prof. Bartoszewskiego na bilboard 26.01.07, 14:53 Prof. Władysław Bartoszewski, który znalazł się na plakacie, nie chce komentować jego walorów artystycznych, dziwi się tylko kwalifikacji prokuratorskiej czynu - "Ja nie czuję się obrażony. Bycie Żydem nie jest zniewagą" Odpowiedz Link Zgłoś