alz777 dziwna moralność 26.01.07, 14:52 kiedy PiSdak Lech został preziem, to PiSdactwo tak kombinowało, że nie było wyborów w Warszawie, ale teraz, to nie mozna "bo prawo, bo sprawiedliwość" Odpowiedz Link Zgłoś
m15 wszystko jasne,winny jest bembenek vel bębenek 26.01.07, 14:56 oj hanka,ale ty bredzisz Odpowiedz Link Zgłoś
kompost444 Pomysł na uniknięcie niepotrzebnych a koniecznych 26.01.07, 14:55 wydatków na powtórne wybory. Otóż: radnym, burmistrzem, wójtem, prezydentem zostaje następny w kolejności ilości zdobytych głosów. Odpowiedz Link Zgłoś
gm114 Re: Pomysł na uniknięcie niepotrzebnych a koniecz 26.01.07, 15:04 Wymyśliłem to przed Panem! Faktycznie, wszystko jedno kto nas będzie skubał. Odpowiedz Link Zgłoś
magde2 Re: Pomysł na uniknięcie niepotrzebnych a koniecz 26.01.07, 15:04 ale pan premier powiedzial ze demokracja"musi"kosztowac i nie unikniemy wyborow uzupelniajacych... Odpowiedz Link Zgłoś
vzv Re: Pomysł na uniknięcie niepotrzebnych a koniecz 26.01.07, 15:08 a co pan premier mial na mysli? ze musi kosztowac i dlatego beda wybory, czy, ze musza byc wybory i dlatego bedzie kosztowac? Odpowiedz Link Zgłoś
magde2 Re: Pomysł na uniknięcie niepotrzebnych a koniecz 26.01.07, 15:21 cholera wie co pan premier mial na mysli,przepraszam-jeden Pan Bog wie Odpowiedz Link Zgłoś
wikal Re: Pomysł na uniknięcie niepotrzebnych a koniecz 26.01.07, 17:02 magde2 napisała: > ale pan premier powiedzial ze demokracja"musi"kosztowac i nie unikniemy wyborow > uzupelniajacych... To może zapłaci z własnej kieszeni, nie z mojej. Odpowiedz Link Zgłoś
binczyk1 Gronkiewicz-Walc za anarchią!!! 26.01.07, 14:55 Niebezpieczna kobieta - niby przeprasza za całe zamieszanie, ale atakuje prawo.Prawo, które sama tworzyła. Odpowiedz Link Zgłoś
gm114 Re: Gronkiewicz-Walc za anarchią!!! 26.01.07, 15:02 No co Pan? Nie za anarchią, tylko za monarchią. Pod warunkiem, że będzie królową. Ja wierzę, że Pani Gronkiewicz Waltz przejrzała na oczy i atakuje d***krację!! Dobrze robi, d***kracja, to system, w którym chcąc nie chcąc, rządzący stają się szajką gangsterów skubiących podatników, pod pozorem, że "robią nam dobrze". Nawet tego nie kryją przed wyborami, gdy wołają: "chcemy wyłącznie waszego dobra"!! Odpowiedz Link Zgłoś
kakonek1 Re: Gronkiewicz-Walc za anarchią!!! 26.01.07, 15:12 Sama nawazyla piwa - dlaczego - zlekcewazyla wyborcow - maila cos do ukrycia - poprostu mila wszytkich i wszystko w glebokim powazaniu ... w sumie nie wazne bo Tak czy inaczej okazala sie miernota, moralnym bankrutem, powinna sie wycofac, podac do dymisji, zachowac twarz. Nie wiem kto jeszcze moze jej zaufac. A tTusk - hmm powinien wyciagnac knsekwencje w stosunku do takiego polityka, ktory okryl hanba cale PO. A tyle bylo w tym nadziei. Kak Odpowiedz Link Zgłoś
gm114 Re: Gronkiewicz-Walc za anarchią!!! 26.01.07, 15:19 Moze nie jest tak źle, może jest mądra, nareszcie przejrzała na oczy, mam nadzieję?! Może zrozumiała, że całe zło zasadza się w d***kracji i jest za monarchią? Może chce być królową? No bo walczy z D***kracją, nieprawdaż? Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: binczyk1 26.01.07, 15:14 binczyk1 napisał: > Gronkiewicz-Walc za anarchia!!! > Niebezpieczna kobieta - niby przeprasza za całe zamieszanie, ale atakuje > prawo.Prawo, które sama tworzyła. Utrafiles w sedno sprawy. Jezeli prawo jest przeciw NIEKTORYM - to tym gorzej dla prawa! Odpowiedz Link Zgłoś
zbirut A jak tam ten Telegraf? Już pozamiatane? 26.01.07, 15:06 Czytam czasem różne rzeczyw sieci o bliżniakach jak to sie biznesowo udzielali. Czy sprawa już zakończona czy jak? Odpowiedz Link Zgłoś
vzv Re: A jak tam ten Telegraf? Już pozamiatane? 26.01.07, 15:09 o PC i Telegrafie i ja czasami mysle.... Odpowiedz Link Zgłoś
gm114 Re: A jak tam ten Telegraf? Już pozamiatane? 26.01.07, 15:30 Co to, nie czyta Pan GW? "Telegraf" to wymysły "Miecia", co to z Mieciem zmieciem... Miecio siedzi. Kradł. Było w GW. Teraz stracha ma i Były P.Prezydent, co tam Miecio naopowiada. Bo jak za dużo powie, to niedobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
gg1968 Będzie wojna i PiS znowu przegra 26.01.07, 15:14 " i że intencją PiS i premiera nie jest narzucanie siłą komisarzy " "a juści" , to znaczy że komisarz będzie, a wybory? To się zobaczy, można znowu zmienić ustawę i wybory będą za 4-lata. Taki to ten PiS :-( Odpowiedz Link Zgłoś
rousseau Najlepiej by było gdyby komisrzem została... 26.01.07, 15:16 Hanna Gronkiewicz-Walc. Przecież i tak wygra powtórzone wybory! Z drugiej strony, jeśli coś schrzani, to jej nie wybierzemy :) Odpowiedz Link Zgłoś
gm114 Re: Najlepiej by było gdyby komisrzem została... 26.01.07, 15:34 A czy nie wolałby Pan na tym stanowisku p.Wita Żelazko? On się tak ładnie uśmiecha.. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek2784 A co bedzie z poslem Czuma , co jest za Waltz ? 26.01.07, 15:20 Na miejsce pani Waltz do Sejmu wszedl posel Czuma , ktory zdobyl poparcie 121 mieszkancow Chicago. To jest rekord swiata. Za poparcie 121 Polakow , mieszkancow Chicago - miejsce w parlamencie. Teraz jak pani Waltz przegra w Warszawie , to zostanie na lodzie. Moze pan Czuma odda to miejsce w Sejmie z powrotem pani Waltz ? Odpowiedz Link Zgłoś
gm114 Re: A co bedzie z poslem Czuma , co jest za Waltz 26.01.07, 15:26 Czy Pan, na miejscu Pana Czuma zrobiłby to, co Mu Pan sugeruje? Wszystko jedno, kto nas bedzie skubał, nie ma się czym podniecać. Przed wyborami wszyscy wołają: "chcemy wyłacznie waszego dobra"!! A potem sprawnie realizują ten program. Bo my, jak wiadomo, jesteśmy zbyt głupi, aby samodzielnie wydawać własne pieniądze, my potrzebujemy w tym celu urzędników. Odpowiedz Link Zgłoś
zima0001 Zgadza się samorząd trzeba chronić 26.01.07, 15:29 - Nie przekonałem premiera, aby popracować nad ustawą, która ochroniłaby samorząd przed ponownymi wyborami, powiedział Tusk A ja powiem - samorząd trzeba chronić przed nieudacznymi urzędnikami. Odpowiedz Link Zgłoś
gm114 Re: Zgadza się samorząd trzeba chronić 26.01.07, 15:32 Ja bym powiedział: urzedników trzeba chronić przed obsługą prawną rodem z PRL- u. Coś o tym wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
piskoala Nie będzie ustawy abolicyjnej 26.01.07, 15:29 trzeba byłoby nią objąć wszystkie spprzone pomysły PiSiórków i te które te niechluje i ignoranci przygotowali zgodnie z z 'PiS inaczej' ---- viva la koala de la IV RP: PiS/SO/PRL Odpowiedz Link Zgłoś
mir66 Re: Radni PiS złożą wniosek ws. wygaśnięcia manda 26.01.07, 15:34 A niech robia wybory. Niech sie ciesza Kaczogeby. Potem znowu ktos zapomni i znowu wybory. I tak w kolko niech rozwala budzet na kampanie. Budujcie swiatynie, wiecej kosciolow gdzie moherki beda stekac i wyslawiac Ojca Dyrektora. Ja proponuje zeby wszystkie inne partie oddaly mandaty, odeszly w cien. Niech zapanuje nam jasnie milosciwy-uposledzony Kaczor Sraczor i ciekawe co wtedy zrobi jak juz nei bedzie mial komu dokopac. Biedaczyna zalamie sie nerwowo z tej samotnosci. Przestanmy zwracac na niego uwage to wreszcie odejdzie. Takie typy zyja tylko dzieki wku...ianiu wszystkich naookolo. Wiec jak nei nie bedzie juz kogo to odpadna jak stary zeschniety pryszcz na zadku, jak brud niemyty latami. A ja mam ich wszystkich w..."powazaniu". Tak mi dopomoz Jarek i Ojciec Dyrektor. Amen Odpowiedz Link Zgłoś
magde2 Re: Radni PiS złożą wniosek ws. wygaśnięcia manda 26.01.07, 16:54 piekna wizja-szkoda,ze nieozliwa do zrealizowania-ale pomarzyc dobra rzecz,:(((( Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Tusiok, a ty kaske na nowe wybory w Warszawie masz 26.01.07, 15:39 Bo rozumie, ze za tego bubla - HGW - PO zaplaci, czy jak? Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: silesius 26.01.07, 15:57 silesius.monachijski0 napisał: > Tusiok, a ty kaske na nowe wyvory w Warszawie > Bo rozumie, ze za tego bubla - HGW - PO zaplaci, czy jak? Moze mu jeszcze cos zostalo z tej "fondy" jaka dostal na przegrane wybory prezydenckie? PS Malo Ciebie widac! Kaj sie Ty podziwos??? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Re: silesius 26.01.07, 16:14 czesc wet3: pisze czasami tu i tam, ale - kiedy robotyduzo - to nieczesto tutaj zagladam; produkje sie czasami na forum kraj, czy tez na "fazpisie" (zeby lewakow rpzezlic); no, ale wracajac do Tusioka, to az przykro bylo patrzec: przyczolgal sie do Pana Premiera, uklony do ziemi, i co? ano nic wet3 napisał: > silesius.monachijski0 napisał: > Tusiok, a ty kaske na nowe wyvory w Warsz > awie > > Bo rozumie, ze za tego bubla - HGW - PO zaplaci, czy jak? > > Moze mu jeszcze cos zostalo z tej "fondy" jaka dostal na przegrane wybory > prezydenckie? > PS > Malo Ciebie widac! Kaj sie Ty podziwos??? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
gm114 Re: Tusiok, a ty kaske na nowe wybory w Warszawie 26.01.07, 17:01 Czy PO zapłaci, czy PIS, czy SLD, czy Gmina, czy Rząd, to i tak z Pańskich podatków. Na Pana miejscu bym się nie podniecał. W d***kracji, każda władza, obiojętnie z jakiej partii, zawsze przypomina szajkę gangsterów. "Chcemy wyłącznie waszego dobra"!! - Grzmią przed wyborami. I rzeczywiście, skubią nas niemiłosiernie. Dla mnie obojetne, kto bedzie prezydentem, na miejscu forumowiczów głosował bym za kimś, kto ma ładny uśmiech. Np. p. Wit Żelazko? Albo wybierzmy przez aklamację jakiegoś żebraka z dworca centralnego! Chłop się ucieszy, bedzie miał ciepło i gdzie spać! A i wypić i zakąsić.. Odpowiedz Link Zgłoś
gm114 Re: Wszyscy się ośmieszają, co biorą w tym udział 26.01.07, 17:12 No to się Pan ośmieszył. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Wszyscy się ośmieszają, co biorą w tym udział 26.01.07, 18:59 Rzad egzekwuje prawo.Osmieszaja sie ci co chca zmienic te prawo.rzeba pamietac ze 95 procent samorzadowcow zrozumiala zapisy w ustawie.Reszta gamoni z HGW-nie. Odpowiedz Link Zgłoś
gm114 Re: Wszyscy się ośmieszają, co biorą w tym udział 26.01.07, 19:28 A ja już uwierzyłem, że HGW ma d***krację oficjalnie w głębokim poważaniu. Niestety, przeprosiła. Ma ją w głębokim poważaniu nieoficjalnie.. Odpowiedz Link Zgłoś
qc Dylemat opozycji 26.01.07, 15:57 jak przestac byc soba i dostosowac sie do warunkow sytuacji. Moze naturalnie spokojni i przyzwoici Tusk i Olejniczak powinni przeczekac barbarzynskie czasy gdzies w schronie a na front delegowac kogos kto sprosta bezwglednosci pisowskich meneli? Odpowiedz Link Zgłoś
czarodziejka76 Radni PiS złożą wniosek ws. wygaśnięcia mandatu.. 26.01.07, 15:59 Witam Wszystkich! Nie trzeba być politykiem żeby wywnioskować, że cała sprawa ma jeden i najważniejszy podtekst - polityczny. Nie ulega wątpliwości, że gdyby cała sprawa dotyczyła członka PIS, tłumaczenia premiera, czy prezydenta przypominałyby te z okresu afery "begerowej". W takich okolicznościach (PIS- owych) sprawy by nie było. Bo w Polsce czy jest sprawa, albo jej nie ma zależy od tego kto jest jej bohaterem medialnym i jakie ugupowanie reprezentuje. Pozdtawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gm114 Re: Radni PiS złożą wniosek ws. wygaśnięcia manda 26.01.07, 17:17 Właśnie wpadłem na genialny pomysł, proszę go poprzeć. Otóz proponuję, abysmy my forumowicze, przez aklamację, wybrali jednogłośnie na prezydenta Warszawy jakiegoś żebraka z dworca centralnego. Obojetnie którego. Chłop się ucieszy, we mrozy w cieple posiedzi, pić coś przyniosą a i zakąsić. Kolegów resztę z dworca sprosi i poczęstuje, barek pełny. czy to nie dobra myśl? Odpowiedz Link Zgłoś
andelamore Radni PiS złożą wniosek ws. wygaśnięcia mandatu.. 26.01.07, 16:07 Nie ma to nic wspólnego ani z prawem ani ze sprawiedliwością. Kaczyńscy mają gdzieś to że warszawiacy po prostu nie chcą partyjnego urzędnika na stanowisku ich prezydenta; jak zwykle, chodzi im tylko o władzę... Mam nadzieję że jakkolwiek nie zakończy się ta sprawa wrócimy w końcu do normalności sprzed epoki kaczorów. Jestem szczerym demokratą i mimo, odczuwam awersję do skrajnie niekompetentnego prezydenta i jego brata- akceptuję wybór większości Polaków i nie protestuję przeciwko ich wyborowi- na tym w końcu polega demokracja. Parafrazując sms niesławnej pamięci Adama Halberta- Kaczkom precz!! Odpowiedz Link Zgłoś
genocidezionism Polsce potrzebni sa uczciwi ludzie a nie prawo 26.01.07, 16:08 i zasrana MAFIA PRAWNICZA. niech teraz płaca za wszystko prawnicy popaprańcy za te wszystkie buble,łapownictwo ,niech oddaja kasę ,która za to wszystko wzieli. Czas na ludzi uczciwych a nie prawników oszustów , łapókarzy i złodzieli wyższego rzędu. Odpowiedz Link Zgłoś
gm114 Re: Polsce potrzebni sa uczciwi ludzie a nie praw 26.01.07, 17:22 Mocne ale prawdziwe słowa. Toczę batalie z urzędami i sam się o tym stale przekonuję. Ale, według mnie, członkowie tej mafii, są po prostu bardzo słabymi prawnikami. A nawet jeszcze słabszymi. A z pustego nawet Salomon nie naleje. Toteż muszę przyznać Panu rację, chociaż wolę pisać takie rzeczy w bardziej uprzejmych słowach. Odpowiedz Link Zgłoś
ka.2 [...] 26.01.07, 16:16 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
mordzinaas Brawo Panie Premierze! 26.01.07, 16:21 Jarosłąw KAczyński twardi stoi na straży prawa. I chwała mu za to! Brawo Premierze. Nie uległ pan naciskom oszołoma Tuska i jego medialnym klakierom. Nie uległ pan naciskom pseudoautorytetów prawniczych ,którzy juz zaczęli "udowadzniać" , że białe jest czarne i na odwrót. Premier stanął na straży obowiazujacego prawa. Moze twardego. Ale obowiazującego wszystkich. Bez wyjatków. Tusk i PO zachowali się haniebnie ,próbując naginać prawo zeby uratować stołek dla tej bezczelnej i bezwstydnej kwoki Gronkiewicz. Żenujace jest równiez to ,ze PO zaczęło bronić samorządowcó dopiero wtedy ,gdy sprawa dotyczyła ich kandydatkę. PO pokazała jaki ma szacunek do praworządności. Tusk ,grozac zamieszakmi ulicznymi skompromitował się juz całkowiecie - dajac jednocześnie dowód na to ,zę nie nadaje się do pełnienia ważnych funkcji publicznych. JAk zwykle podle i nikczemnie zachowały się tkz "dyzurni komentatorzy"- wszelkiej maści politolodzy i socjolodzy. Zaden z nich nie zdobył się na to by zachować się uczciwie i wyraźnie wskazać winę Gronkiewicz. Wszyscy skupili się na ataku na premiera i PiS. To żenujące i zatrważające. NA szczęście premier nie uległ presji morlanych karłów z PO z mediów i "dyzurnych komentatorów ". Jeszcze raz : Brawo PAnie Premierze!!! Wszyscy są równi. A nie jak chce Tusk : równi i równiejsi. Odpowiedz Link Zgłoś
wikal Re: Brawo Panie Premierze! 26.01.07, 16:48 Dziękujemy za ten manifest towarzyszu. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Brawo Panie Premierze! 26.01.07, 18:55 Trzeba dodac ze posrod zapominalskich sa takze samorzadowcy z PiS.Nie bedzie jednak zadnej taryfy ulgowej.la HGW takze. Odpowiedz Link Zgłoś
wikal Radni PiS złożą wniosek ws. wygaśnięcia mandatu.. 26.01.07, 16:32 Nie po to PiS zrobił burdę, żeby sie teraz godzić z PO. Na co Donald liczył? Bo na co liczy pan kaczka ważniejsza - wiadomo. Na komisarza przez 3 lata, rządzenie Warszawą bez mandatu wyborców i zniszczenie dowodów na szwindelki w czasach rządzenia kaczki mniej ważnej. Drodzy warszawiacy, szykujcie się na komisarza, bo na wybory to sobie długo poczekacie. PiS jest bezwzględny, antydemokratyczny, pazerny i bezczelny. Nic ich nie ochodzi, że ich nie chcecie. Wyborów nie bedzie, bo są z góry przegrane. A na takie wybory pisuarownia nie idzie. A PO to głupki jakich mało, w całej Europie się takich nie znadzie. Może w Trzecim Świecie?! Odpowiedz Link Zgłoś
gm114 Re: Radni PiS złożą wniosek ws. wygaśnięcia manda 26.01.07, 17:10 Co się Pan podnieca? Startuje Pan w wyborach, czy jak? Nie ma się co podniecać. D***kracja, to, kto by nie wygrał, zawsze są rządy szajki gangsterów, wydających cudze pieniądze na cudze potrzeby, a niekiedy i na własne potrzeby. Bo tacy jak Pan io ja, są zbyt głupi, żeby im pozwolić trzymać ich pieniądze w rękach. Urzędnik lepiej wie, na co przeznaczyć nasze pieniądze. Osobiście byłbym za tym, zebyśmy my forumowicze skrzyknęli się i wybrali na prezydenta Warszawy jakiegoś, obojetnie którego, żebraka z dworca centralnego. Się chłop ucieszy, w cieple w mrozy posiedzi. Coś pić przyniosą z barku a i zakąsić. Resztę kolegów z dworca sprosi - pomieszczenia duże. Czy to nie pyszna myśl? Co Pan na to?? Odpowiedz Link Zgłoś
wikal Re: Radni PiS złożą wniosek ws. wygaśnięcia manda 26.01.07, 17:18 Faktycznie pomysł dobry, ale jakoś mnie nie uspokoił, bo wciąż mi żal tych 50 baniek. W dodatku kacze dzioby w tv i ich kwakanie strasznie mnie męczą. No i nie lubię, jak mi ktoś kłamie z oczy i myśli, że tego nie widać. Ale faktycznie masz rację, człowiek się ekscytuje niepotrzebnie. Dlatego pozdrawiam, kończę i idę na jogę, by się uspokoić. Nerwy ukoję i na figurę dobrze mi ta gimnastyka też robi, co dla mnie ważne, bo jestem panią a nie panem. Odpowiedz Link Zgłoś
trzy.14 Premierowi-prawnikowi odbiło 26.01.07, 16:56 Cytat: "Tam, gdzie będzie to możliwe, gdzie nie będzie jakiegoś zarzutu, nie będzie jakiś powodów szczególnych na przykład takich, które by wskazywały, że niezłożenie oświadczenia jest nieprzypadkowe (...) - poza takimi przypadkami - my jesteśmy gotowi tych samorządowców, którzy w tej chwili pełnili te funkcje, tam pozostawić" Czytaj: PiS, a więc JA, Jarosław Kaczyński, będę decydować o tym, kogo ludzie wybrali w wyborach. Brawo ten pan! Odpowiedz Link Zgłoś
chris12 Rządy Kaczyńskich należy obalić tak jak komunę 26.01.07, 17:34 Tego nowego Gomułkę nie można tolerować dłużej! Odpowiedz Link Zgłoś
irekgr Radni PiS złożą wniosek ws. wygaśnięcia mandatu.. 26.01.07, 17:56 na rowerze można jechać mająć 0,75 promila i to jest w porządku?!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
rypki Re: Radni PiS złożą wniosek ws. wygaśnięcia manda 26.01.07, 18:34 To co wygaduje premier zakrawa na farse. Polityka to straszne bagno, a on się już cały ubrudził i nie ma zamiaru kończyć. Odpowiedz Link Zgłoś
stefan_bobak Radni PiS złożą wniosek ws. wygaśnięcia mandatu.. 26.01.07, 18:37 Prawo dla wszystkich.Panie Tusk, a co sobie pan myślał, że co że można sobie robić jaja z porzadnych obywateli, przesież pani Gronkiewicz ponoć jest inteligętną i wykżtałconą osobą i powinna wiedziec że ma taki obowiązek żeby złozyc oświadczenie,na co Ona czekaóła? żeby się Pan za nia wstawiał? i robił sobie jaja z tych co wiedzieli i nie zapomnieli o obowiązku a może sie boicie że teraz dostaniecie kopa i was juz nie wybiorą.Prawo powinno obowiazywać wszystkich a nie tylko tych na dole, przecież to wy go tworzycie wiec i wy go przestrzegajcie. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Radni PiS złożą wniosek ws. wygaśnięcia manda 26.01.07, 18:50 Rozmowa była "nawet momentami miła" - powiedział premier po spotkaniu z Donaldem Tuskiem, ale jest nieugięty. Samorządowców, którzy nie dopełnili obowiązków, muszą spotkać konsekwencje. Ponowne wybory mogą się odbyć za dwa miesiące. Prawo jest prawem.I ta postawe Premiera Polacy napewno zapamietaja. Odpowiedz Link Zgłoś
gm114 Re: Radni PiS złożą wniosek ws. wygaśnięcia manda 26.01.07, 19:25 Co to Pan jest taki zasadniczy, a? Przecież z punktu widzenia naszych kieszeni jest dokładnie wszystko jedno, kto będzie tym prezydentem. I tak nas oskubią. Ja bym proponował, abyśmy my forumowicze, wybrali przez aklamację jakiegoś żebraka z dworca centralnego. Chłop się ucieszy, w cieple we mrozy posiedzi. Pić dadzą, barek pełny, a i zakąsić. Koleżeństwo z dworca sprosi, miejsca dużo. Czy to nie jest najlepszy pomysł? Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 ......Madrosc Premiera.................... 26.01.07, 18:45 Moze jakies wnioski z lekcji prawa wyciagnie Pan Tusk.Na nauke nigdy za pozno.Optymalne rozwiazanie i wydaje mi sie ze PO powinno stonowac swoje glosy juz nie dla swojego prywatnego dobra ale dla partii.Polacy widza i swoje mysla.W wiekszosci nie mysla co na forum Gazety sie mowi chociazby z prostej przyczyny-opanowane jest w granicach 80 procent przez II i III RP.W skrocie postkomuna. Odpowiedz Link Zgłoś
piskoala ......Madrosc Premiera.................... 26.01.07, 18:48 a czym to się je?????? ---- viva la koala de la IV RP: PiS/SO/PRL Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: ......Madrosc Premiera.................... 26.01.07, 18:51 Tu sie nie je.To nie bar. Odpowiedz Link Zgłoś
curiosum Re: ......Madrosc Premiera.................... 26.01.07, 19:27 ale kogo dokładnie z II RP uważasz za postkomunę? Endeków czy piłsudczyków? Czy postkomuna to takie hasło - "wszyscy którzy myślą inaczej niż ja są postkomuną". Odpowiedz Link Zgłoś
pompompom Re: Radni PiS złożą wniosek ws. wygaśnięcia manda 26.01.07, 19:11 Zgodnie z wyrokiem z dnia 13 lipca 2004r. sygn. akt K 20/03 (Dz.U. Nr 162, poz. 1759), Trybunał Konstytucyjny uznał za niezgodne z Konstytucją RP przepisy dotyczące obowiązku składania i publikacji oświadczeń i informacji dotyczących wstępnych, zstępnych i rodzeństwa osób pełniących określone funkcje w jednostkach samorządu terytorialnego. Niniejsze przepisy zawarte były m.in. w art. 24j ustawy o samorządzie gminnym. Za niezgodne z Konstytucją, Trybunał Konstytucyjny uznał także przepisy dotyczące zakazu pełnienia przez małżonków funkcjonariuszy samorządowych określonych funkcji w spółkach handlowych z udziałem jednostek samorządu terytorialnego. Czy to nadal obowiązuje? Czy ktos moze podac link do miejsca w ustawie, gdzie mowa jest o składaniu oświadczeń? Mam wrazenie, ze rozmawiamy nie za bardzo znajac temat troszke na zasadzie jedna pani drugiej pani, a potem trzecia pani, ze slyszala, ze czwarta pani mowila o piatej pani, ze ta jest dziwką. Czy jest? W koncu nie wiadomo,ale co tam szkodzi powtorzyc plotki szczegolnie jak sie kogos nie lubi. Odpowiedz Link Zgłoś