Dodaj do ulubionych

Gronkiewicz-Waltz: Urzędnik wojewody celowo wpr...

• zbigniews1934 Re: Gronkiewicz-Waltz: Urzędnik wojewody celowo w 27.01.07, 13:57
      Pani prof.Gronkiewicz Waltz już dostatecznie się ośmiszyła obecnie winni są
      tylko CYKLIŚCI.Komprmitacja Platfory.Czy TUSK w TEJ PO nie ma kogo innego na
      kandydata w nowych wyborach.Ta Pani powinna ze swoich prywatnych pieniędzy
      zapłacić za ponowne wybory w stolicy.
      • mposte Re: Gronkiewicz-Waltz: Urzędnik wojewody celowo w 27.01.07, 14:14
        ŚWIĘTA PRAWDA
      • tarura Szef urzędnika wojewody, czyli to wojewoda jechał 27.01.07, 14:14
        na rowerze po użyciu alkoholu, a wiadomo, że pan Gudzowaty zakupił Polmos we
        Wrocławiu w celu produkcji alkoholu do biopaliwa dla rolników od Leppera.

Lepper zaś od lat twierdził, że Balcerowicz musi odejść, wiec Pis przeforsował
        Skrzypka do NBP i tym samym zablokował NBP przed Zytą Gilowską, która miała
        zwolnić stanowisko wicepremiera dla Marcinkiewicza po jego przegranych wyborach
        na prezydenta Warszawy, z którego obecnie wyleci HGW aby to stanowisko zwolnić
        dla Kazia po jego klęsce w wyścigu do objęcia fotela prezeza PKO BP.

Czyli kólko sie zamknęło. Marcinkiewicz na prezydenta Warszawy
        a przynajmniej na komisarza

zbigniews1934 napisał:

> Pani prof.Gronkiewicz Waltz już dostatecznie się ośmiszyła obecnie winni są
        > tylko CYKLIŚCI.Komprmitacja Platfory.Czy TUSK w TEJ PO nie ma kogo innego na
        > kandydata w nowych wyborach.Ta Pani powinna ze swoich prywatnych pieniędzy
        > zapłacić za ponowne wybory w stolicy.
    • brynk Pani G. -a jutro jaki dokument pani ujawni ? 27.01.07, 14:00
      Naiwność pani sięgnęła szczytów, a może wyżej. Z takim charakterem nie
      nadaje się pani na prezia W-wy. To wstyd, chyba ze Warszawiakom taka osoba
      odpowiada ...
    • jan3211 A kto panią Waltz wczesniej wyslał do Londynu ? 27.01.07, 14:04
      To jest prawdziwa afera , pani prezes wybrana przez Sejm na stanowisko szefa
      NBP rezygnuje w połowie kadnecji i hajda do Londynu ?
      Kto wtedy zmusił panią do wyjazdu ? Prosimy o odpowieź ?
    • kobalt80 Gronkiewicz-Waltz: Urzędnik wojewody celowo wpr.. 27.01.07, 14:09
      I znowu brzydkie kaczki zmanipulowały wybitną postać PO profesor prawa HGW ,
      która jak nikt inny wie jak bardzo jest to prawo popieprzone bo od lat bierze
      udział w jego tworzeniu. Jednak aby rządzić Warszawą nie trzeba znać prawa ani
      ekonomii bo od tego są dobrze opłacani zawodowi prawnicy i inni suflerzy dobrze
      zorientowani w meandrach władzy i pienądza. Pienądze na ponowne wybory w takich
      sytuacjach powinny być pokrywane z funduszu parii której przedstawiciel nie
      wywiązał się z nałożonych jemu przez prawo obowiązków.
    • k0curek Pani Jadzia wie lepiej 27.01.07, 14:09
      Nie rozumiem, co z tą sprawa ma wspólnego jakiś pan Bębenek czy pan Lichański.
      Pani prezydent miała jakieś watpliwości dotyczace terminu, czyli chyba
      przeczytała ustawę. Ja prawnikiem nie jestem, ale akurat fragment dotyczący
      terminu zrozumiałem bez zasięgania opini u prawników. Może pani prezydent
      powinna pania Jadzię (tę z reklamy) zapytać? Ona wie wszystko najlepiej.
      • lesiaczek2 Pani ....."Prezydent"....... 27.01.07, 14:13
        Moze to jakas sprzataczka .......wprowadzila Pania w blad?........i pomyslec ze
        ta kobieta miala "wladze" nad naszymi pieniedzmi....az mnie ciarki
        przechodza.Napierw z komuchami przyjeli ustawe a teraz mowia ze
        niedobra????....gdzie tu logika????
    • grajag Gronkiewicz-Waltz: Urzędnik wojewody celowo wpr.. 27.01.07, 14:13
      A dlaczego nie pszeszkadzają ci kompromitacje kaczorów?W kraju i za granicą
      przynoszą wstyd Polakom od ponad roku.
      • wiktoriaka Re: Gronkiewicz-Waltz: Urzędnik wojewody celowo w 27.01.07, 14:18
        grajag napisała:

A dlaczego nie przeszkadzają ci kompromitacje kaczorów?W kraju i za granicą
        > przynoszą wstyd Polakom od ponad roku

Przeszkadzają, ale jest powiedzenie "ślepy w karty nie gra", więc tłumaczenia o
        wprowadzeniu w bład są śmieszne.
        • tarura No to wykorzystała ostatnią szansę aby skutecznie 27.01.07, 14:22
          wycofać sie z pochopnie przyjętej prezydentury

A już wyglądało że bedzie się musiała pomęczyć w tym Ratuszu
    • jollyroger3 Re: Gronkiewicz-Waltz: Urzędnik wojewody celowo w 27.01.07, 14:19
      Kurczę "poważny"polityk...to nie moja wina,tylko kolegi....
      To ja dziękuję,bardzo dobrze się stało...
      • ekumeniczny Kretynskie tlumaczenie Gronkiewicz-Waltz 27.01.07, 14:43
        Pani Waltz, prosze nie rozbawiac publicznosci swoja niewiedza.

Pani Waltz slyszala pani zasade:
        IGNORANTIA IURIS NOCET
        Musiala pani o niej slyszec majac takie wyksztalcenie. No chyba ze tak je pani
        zdobyla jak pewien "profesor" od prostytutek w paryzu
        ;-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
        Pani Waltz, NIEZNAJOMOSC PRAWA SZKODZI i kretynskie tlumaczenie nie przystoi
        kobiecie ktora tak sie obnosi swoja (nie)wiedza. Prosze sie nie osmieszac
        tlumaczeniem z pierwszej klasy podstawowki.

Pani Waltz, wasza "wolna" prasa w tym takze "niemiecka" i "wloska" wielokrotnie
        wysmiewaly sie z wygladu Kaczynskich. Pani Waltz, pani nie wylada wcale
        lepiej. Niektorym przypomina pani bufetowa z baru mlecznego, niektorym
        towarzysza Brezniewa.

• ekumeniczny Panie Michnik, moj komputer sie jaka 27.01.07, 14:50
          Panie Michnick, ciaglym wylogowywaniem nie zniecheci Pan ludzi od wytykania
          pani Waltz glupoty w tlumaczeniu niedopelnienia swoich obowiazkow. Tak wyglada
          u pana wolnosc slowa? Eh ta "ewangelia" judasza panie Michnik.

Pani Waltz, stanowisko o ktore pani walczy wymaga czegos wiecen niz
          szybkiej "prywatyzacji" gruntow Warszawy. Czy jest Pani w stanie dzialac w
          interesie Polakow??????????????????????????????????????? Czy kandydowala Pani
          aby sluzyc Polsce i Polakom czy ........................
          eh lepiej nie draznic cenzora.
    • wj_2000 Nie pieprzcie że HGW się spóźniła!! 27.01.07, 14:21
      fiszek2 napisał:

> Kiedy dwa tygodnie temu pojawiły się pierwsze informacje o tym, że niektórzy
      > samorządowcy nie wypełnili oświadczeń majątkowych w terminie

Jest GŁĘBOKA różnica. Niewypełnienie oswiadczenia majątkowego w 30 dni to dowód
      NONSZALANCJI. Może to i warto surowo karać.
      Ale, kurna, czy tu nikt nie rozumie, że chodzi nie o oświadczenie, a o
      załącznik! Załącznik, który RZADKO jest wymagany. Bo ŻONY większości wójtów NIE
      prowadzą działalności gospodarczej.
      Prezydent Warszawy jest akurat kobietą, a jej mąż akurat prowadzi działalność
      gospodarczą (wykonywaną od 2 lat POZA gminą podległą swej żonie).
      Idiotyzm przepisów polega na tym, że termin na złożenie ZAŁĄCZNIKA zapisano 30
      dni, tak jak dla oświadczenia o (wspólnym) majątku, ale liczone od NIECO
      wcześniejszej daty.
      Można mieć NOBLA z prawa i wpaść w tę pułapkę. Przecież, gdy doczytam, że mam
      złożyć oświadczenie majątkowe swoje i męża w terminie 30 dni od zaprzysiężenia
      (dla HGW to 2 styczeń), i gdy doczytam, że mam też przedłożyć zaświadczenie o
      ewentualnej działalności gospodarczej męża, jako załącznik, to KAŻDY rozumny
      człowiek NIE będzie już sprawdzał czy aby Sejm nie kazał załącznika złożyć
      wczesniej!!!!!!!!!!!!!
      Bywa, że zaprzysiężenie się przeciąga. Gdyby przeciągnęło się o miesiąc, to
      załącznik trzeba by złożyć przed zostaniem Prezydentem!!! Gdzie ten załącznik
      złożyć? Do czego go dołączyć??
      Ba! Bywa (przypomnijcie sobie wybory w USA 6 lat temu), że liczenie głosów i
      ustalanie wyniku wyborów się przeciąga. Gdy przeciągnie się o 31 dni,
      Prezydent, wójt, czy burmistrz od początku jest spóźniony ze składaniem
      załącznika!!!!!
      Cały sejm powinien za tę głupotę przeprosić społeczeństwo i o suchym chlebiew
      iwodzie tak długo obradować aż uchwali abolicję TEGO chociaż szczegółu. Termin
      dla załącznika zrównując z terminem dla całego dokumentu.
      Nie pieprzcie że HGW się spóźniła!!
      I to jest ta pułapka, która dotyczy właściwie tylko wyłącznie HGW, a nie tych
      wszystkich stu kilkudziesięciu wójtów.
      • wj_2000 Re: Nie pieprzcie że HGW się spóźniła!! 27.01.07, 14:42
        wj_2000 napisał:
        > ... i gdy doczytam, że mam też przedłożyć zaświadczenie o
        > ewentualnej działalności gospodarczej męża, jako załącznik, to KAŻDY rozumny
        > człowiek NIE będzie już sprawdzał czy aby Sejm nie kazał załącznika złożyć
        > wczesniej!!!!!!!!!!!!!

poprawniej by chyba było, iż ŻADEN rozumny człowiek NIE będzie już ...itd.
        Przyszedł mi do głowy obrazowy przykład. Gdyby Ustawodawca, tak durny jak nasz,
        zapisał w jakiejś nowelizacji, INNEJ niż podstawowa USTAWA, bez żadnego sensu,
        a dla swej fantazji, że oświadczenia majątkowe nie mogą być wypełnione
        niebieskim długopisem, to czy Ty, po przeczytaniu Ustawy mówiącej o Twoich
        obowiązkach, zrobił byś kwerendę wszystkich ustaw, czy tam ABY nie jest
        określony jeszcze kolor tuszu???
        Zakłąda się, że Ustawodawca działa RACJONALNIE. Przyspiesza to i ułatwie
        korzystanie z przepisów. Czytając część (niesłychanie przecież obfitego zbioru
        WSZELKICH praw) ustaw, które logicznie coś implikują, przyjmujesz te implikacje
        też jako część prawa. A tymczasem, LITERA gdzieś indziej zapisanego prawa jest
        BEZ POWODU merytorycznego, sprzeczna z logicznym wnioskiem. I jesteś w PUŁAPCE.
        Żaden Sąd (jeśli sprawa trafi do Sądu) nie ukarze Cię za ten rodzaj pułapki.
        Jedynie polityczny wojewoda i premier, nie mający wstydu, potrafi z uporem
        powtarzać Dura Lex sed Lex.
        • pompompom Re: Nie pieprzcie że HGW się spóźniła!! 27.01.07, 16:35
          WJ, nie wiem czy zauważyłeś (łaś), ale pewnie tak, ze taka argumentacja to
          zaciekłych i agresywnych pisiorów nie dociera? Dla nich liczy się fakt, że
          durnie skonstruowany przepis daje mozliwosc odwołania Pani Prezydent i
          przejęcia Stolicy. Prezydentura Pani Gronkiewicz uwierała ich jak wrzód na
          dupie. Żaden z tych pseudo obrońców prawa nawet nie pokusi się o polemikę z
          konkretnymi argumentami.
          Pozdrawiam
          • wj_2000 Re: Nie pieprzcie że HGW się spóźniła!! 27.01.07, 17:05
            pompompom napisała:

> WJ, nie wiem czy zauważyłeś (łaś), ale pewnie tak, ze taka argumentacja to
            > zaciekłych i agresywnych pisiorów nie dociera?

Ciekawe byłoby wiedzieć, do ilu zwolenników PiS argumentacja nie dociera, a ilu
            z nich z PEŁNYM cynizmem, doskonale rozumiejąc sytuację, złośliwie rżnie głupa
            powtarzając jak mantrę: "dura lex, sed lex".

O ile znam, takiego Dorna (a miałem kiedyś wątpliwą przyjemność uczyć go
            matematyki), to on pewno rozumie wszystko, ale bierze udział w tym happeningu,
            wiedząc, że "ciemny naród to kupi".
    • brynk Do pani "prezio-wej" W-wy ! 27.01.07, 14:30
      Pani Gronkiewicz! - Pani "oświadczenie" zawiśnie nad panią jak fatum na
      całe życie. Podobnie jak nad Kwasniewskim - "magister", jak nad L.Millerem -
      "jest pan zero" i "prawdziwego męzczyznę poznaje się....", jak nad
      Cimoszewiczem -"powinni się ubezpieczyc"..., jak nad Mazowieckiemu - "gruba
      kreska"... . Będziemy o tym pani ciągle przypominać, do znudzenia....
      • enedue3 beznadziejna bufetowa ! 27.01.07, 14:45
        ciągle ktoś ją podprowadził, oszukał, knuł przeciw niej, ect. CZekam kiedy
        swojego męża oskarży o oddbrabnie cnoty.
        Ta pani nie nadaje się na prezydenta! Tak jak nie nadawała się na prezesa NBP!
        jest tylko prawnikiem a nie ekonomistą.
        Ciekawe, ze lewactwu to nie przeszkadzało? CZEGO TO PROPAGADA LEWACKA NIE
        WMÓWI! :)))
        • ekumeniczny ignorantia iuris nocet 27.01.07, 15:03
          Gdyby ta pani ktora przypomnia tow. Brzniewa byla prawniczka, wiedzialaby ze
          IGNORANTIA IURIS NOCET
          czyli
          NIEZNAJOMOSC PRAWA SZKODZI

Tego ucza na pierwszym roku prawa we wstepie do prawoznawstwa.
          Ta pani sie po prostu kompromituje. Jej zadza wladzy przeslania samoocene
          wlasnych mozliwosci.

Pani Waltz, prosze zapewnic Polakow ze nie sprzeda pani gruntow, ze je pani
          wydzierzawi "inwestorom". Nie chcemy zeby po pani kadencji "roszczenia"
          majatkowe ciagnely sie za Polakami as do skonczenia swiata.
    • kpt_kloss Prawo trzeba zmienic bo nie jest dobre 27.01.07, 14:39
      Na skutek opoznionych deklaracji majatkowych wybrani powinni byc ukarani w inny
      sposob np. po prostu kara pieniezna czyli np okreslona czesc zarobkow za
      okreslony czas opoznienia. Przeprowadzanie wyborow z tak blahego powodu jak
      dwudniowe opoznienie z deklaracja majatkowa meza (czy jest to rzeczywiscie na
      tyle wazne? ) wprowadza zbyt duzo zamieszania politycznego w zycie miasta/kraju,
      jest zbyt kosztowne materialnie, a poza tym jest sprzeczne z wola mieszkancow
      warszawy ktorzy juz sie opowiedzieli w wyborach kogo chca na stanowisko.

Prawo to nie jest dobre dlatego ze nie jest zyciowe a, charakterystycznie dla
      Polski, jest dosc biurokratyczne. Jest biurokratyczne dlatego ze nie zalatwia
      okreslonego problemu zyciowego, a wrecz stwarza caly szereg innych problemow
      czyli wpycha spoleczenstwo w oslawiony paragraf 22. W gruncie rzeczy przeciez
      chodzi o to kogo wybrali mieszkancy Warszawy w wyborach. Biurokratyczne
      wymagania powinny byc tutaj jedynie drogorzedne, jesli nie trzeciorzedne.
      Dlatego sadze ze kara pieniezna bylaby bardziej stosowna kara.

Poza tym, PiS byc moze sadzi ze w tych konkretnych wyborach wygra w Warszawie i
      dlatego dazy do nowych wyborow. Ale zapewne sie myli dlatego ze ostatnie wybory
      pokazaly ze baza PO jest silna w duzych miastach, a baza PiS jest silna na
      prowincji. Nie mysle ze cokolwiek sie zmienilo od odstatnich wyborow w tym
      wzgledzie, a jesli nawet to zapewne pozycja PiS jest bardziej oslabiona na
      skutek seksafery w Samoobronie. Dlatego, nawet jesli dojdzie do nowych wyborow w
      Warszawie, pozycja PO zostanie zapewne ugruntowana, a PiS bedzie mial sie z
      pyszna poniewaz bedzie pokazane raz jeszcze ze PiS nie jest w stanie wygrac w
      stolicy. W zwiazku z tym cale wybory beda strata pieniedzy i czasu.
      • presentation1 Re: Prawo trzeba zmienic bo nie jest dobre 27.01.07, 17:43
        Jezeli ma byc inna kara to znaczy trzeba zmienic prawo ktore i tak nie moze dzialac wstecz chyba ze w glowach PO.Przeciez to wina HGW ze nie zlozyla na czas oswiadczen.95 procent samorzadowcow zlozylo.Byli tam miedzy innymi bardzo prosci ludzie-po podstawowce.
    • andrzej19552 Gronkiewicz-Waltz: Urzędnik wojewody celowo wpr.. 27.01.07, 14:41
      Szanowni Panstwo!
      Spoznienie sie z oswiadczeniem - jest to forma.
      Forme czlowiek wprowadzil dla ulatwienia sobie zycia, podobnie jest z czasem.
      Forma we wszechwiecie nie istnieje istnieje tresc.
      Nie mozna oceniac cos co nie istnieje.
      Oceniajmy tresc ( kompetentnosc )
      Partia to forma, a ludzie sa trescia i to co z nich plynie.
      Pani Hanna egzamin oblala, za plynaca z niej fatalna tresc.
      Wiecej tresci, a mniej formy i bedzie lepiej.

pozdrawiam
      • marek10004 Walz-sprawiedliwie; prawo musi byc po mojej stroni 27.01.07, 14:49
        Podczas rady samorzadowej Warszawy, Walz powiedziala cos takiego (bede cytowac
        z pamieci, wiec moge sie nieco pomylic); "Sprawiedliwosc jest po mojej stronie.
        Jesli prawo mowi inaczej, to nalezy je zmienic, aby bylo sprawiedliwie dla
        mnie".
        Pani bufetowa doslownie wydukala to "plomienne przemowienie" czytajac z kartki.
        I tak mnie zaskoczyla, bo sadzac z jej ostatnich belkotliwych wypowiedzi, bylem
        calkowicie przekonany, ze na bank jest niepismienna.
        I takie cos jest prezydentem Warszawy.
    • arturo2473 Jakiegoś mnie Panie Boże stworzył takiego mnie mas 27.01.07, 14:45
      Mieszkam w Warszawie i jest mi po prostu wstyd za Bufetową!!!
      Myślę ,że zwolennicy HGW czują totalną żenadę!
      Czy Ona nie zdaje sobie sprawy,że to co wyprawia wywołuje refleksję nie tylko o
      jej kompetencjach jako prezydenta Warszawy,ale jakim cudem pełniła funkcję
      Prezesa NBP...
      Gratuluję Platformie tak błyskotliwych i prężnych intelektualnie osobników!!!
      Myślę,że wygrała wybory tylko dlatego,że nie była z PIS...
      Taką miałkość intelektualną i osobowościową trudno spotkać nawet wśród idiotów!
      • wj_2000 ...kraju, który na demokrację NIE zasługuje 27.01.07, 14:56
        arturo2473 napisał:

> Mieszkam w Warszawie i jest mi po prostu wstyd za Bufetową!!!
        > Gratuluję Platformie tak błyskotliwych i prężnych intelektualnie osobników!!!

Ech, kolego! Szkoda gadać!
        Ja na HGW nie głosowałem, ale jak patrzę na to wszystko, to uważam że jest w
        porządku.
        Jeśli jej nie żałuję, to chyba tylko za to, że jako partyjna koleżanka
        Miodowicza, nie miała wyrzutów sumienia, gdy ta gnida niszczyła Cimoszewicza za
        podobne "uchybienia" z oświadczeniem. W Internecie było jego oświadczenie o
        posiadaniu akcji, sprzedał je gdy tylko został Marszałkiem, a wypełniając
        oświadczenie w kwietniu wpisał że JUŻ ich nie ma. (A trzeba było podać stan na
        31 grudnia).
        Podniósł się jeden krzyk. Cimoszewicz KŁAMIE.
        A nie chodziło o kłamstwo, tylko o brutalną, cyniczna walkę polityczną - tak
        jak i teraz, tak jak stale w tym kraju, który na demokrację NIE zasługuje.
        • uu1 Re: ...kraju, który na demokrację NIE zasługuje 27.01.07, 15:01
          > A nie chodziło o kłamstwo, tylko o brutalną, cyniczna walkę polityczną - tak
          > jak i teraz, tak jak stale w tym kraju, który na demokrację NIE zasługuje.
          Obawiam się, że masz rację.
        • wet3 Re: Urzednik wojewody celowo ... 27.01.07, 15:02
          ... a paluszek i glowka to szkolna wymowka. Klepiac takie glupoty HGW robi z
          siebie kompletnego balona!
        • arturo2473 Re: ...kraju, który na demokrację NIE zasługuje 27.01.07, 15:15
          Ten kraj zasługuje na demokrację !!!,ale polityka to nie zabawa dla takich
          dyletantów jak HGW!
          Abstahując od specyfiki polityki(podobnej na całym świecie)chodziło mi o
          mentalną postawę HGW i tu rzeczywiście trudno nie być od niej lepszym...
          Wcale nie jestem pewny wyników powtórzonych wyborów,gdyż nawet fani PO
          przecierają oczy ze zdumienia gdy widzą co bufetowa wyprawia!!!
          • qc Re: ...kraju, który na demokrację NIE zasługuje 27.01.07, 15:28
            ale afera, nie?
            Sen spedza z oczu.
            Jezeli to traumatyczne doswiadczenie bedzie zupelnie nie do zniesienia, zawsze
            jest rozwiazanie.
            Mozesz sobie podciac zyly.
          • wj_2000 arturo! 27.01.07, 17:15
            Tak, popieram! Podetnij sobie żyły!
      • sympatyk10 Stawka wieksza niz zycie. Wersja poprawiona 27.01.07, 15:01
        Teraz historie agenta W O,75 powinien opisac czolowy dramaturg IV Rzeszy Tomczyk
        i kto wie, potem caly swiat przed nami!
        • eon3 Umysłowe ograniczenie spowodowane nienawiścią 27.01.07, 15:23
          Zastanawiałem się dlaczego GW publikuje wiadomość która dla każdego rozsądnego
          człowieka jednoznacznie ośmiesza panią HGW, przecież zajadłą przeciwniczkę PIS
          a więc sojuszniczkę GW.
          Jedynie "małpiomózgi" w ostatnim, czwartym stadium choroby odbiorą to
          pozytywnie, ale oni (jak wszystkim wiadomo) histerycznie reagują już na samą
          nazwę PIS
          i nie są wówczas w stanie rejestrować jakichkolwiek informacji (toczą jedynie
          pianę i okropnie przeklinają) oraz bałwochwalczo gloryfikują wszystkich
          przeciwników PIS.
          Parunastu z nich pisze wtedy posty na tym forum.
          Wracając do pytania. Dlaczego? Czyżby zmiana polityki redakcyjnej?
          Otóż nie. Redaktorzy GW są także w czwartym stadium i są przekonani że
          cokolwiek zrobi przeciwnik PIS jest z definicji pozytywne.
          I tutaj pojawia się szansa na propagandę na rzecz PIS-u na łamach GW.
          • konbar Re: Umysłowe ograniczenie spowodowane nienawiścią 27.01.07, 15:44
            Od szeregu miesiecy odpowiadajac
            na artykuly zawarte w Gazecie
            zawsze dziekowalem wielkiemu
            Adamowi i jego wybrancom za
            dobra robote na rzecz PIS-u
            i Braci Kaczynskich.
            teraz rowniez serdeczne Bog zaplac
            i niech dobry Pan Jezus wynagrodzi
            im za trudy.Nienawisc zaslepia!!
            • konbar Re: Umysłowe ograniczenie spowodowane nienawiścią 27.01.07, 15:46
              Brawo Bracia Kaczynscy !!
              Brawo PIS!!
              Ps.
              Zapomnialem o tym w poprzednim wejsciu.
              Przepraszam.
              • esbol.z.samopisu Re: Umysłowe ograniczenie spowodowane nienawiścią 27.01.07, 17:14
                Łubu-dubu !!! Niech nam żyje trener naszego klubu ~!
                Chyba jeszcze czegoś zapomniałeś, Jarząbek ;-D
          • bravor Re: Umysłowe ograniczenie spowodowane nienawiścią 27.01.07, 18:00
            Kto powiedział, że GW stoi za PO, a gdzie są "ludzie honoru", jak sądzisz?
      • pompompom Re: Jakiegoś mnie Panie Boże stworzył takiego mni 27.01.07, 16:50
        Żenadę to ja czuję jak czytam takie teksty jak twoj kolego zamieszkały w
        Warszawie.

Urodzona w Warszawie.
    • honeyr Tekst ustawy jest tajny, jaśnie "fachowcy" z PO ? 27.01.07, 15:05
      Hahaha. Zabawna sprawa. Od absurdu przepisu ustawy o samorządzie ciekawsze jest
      co innego - jak to sie stało, że te rzekomo tak kompetentne i wykształcone, a z
      pewnościa sowicie opłacane PO-kraki z dworu pani Waltz i z urzedu miasta nie
      zapoznały się z tekstem ustawy?
      Nie stać was na naprawdę kompetenych, a mniej układowo-ustawionych specjalistów? :P
    • honeyr Może Pan Wojewóda nie był świadomy swych słów?? 27.01.07, 15:19
      Zsiadał pewnie akurat z roweru i w głowinie mu się kolebało, a tu pytają go o
      terminy, i chłopina zbaraniał i wykwakał coś na odczepnego! ;P
      No a wiadomo, że jak wojewóda nie wie, to już żadne inne źródło informacji o
      prawie nie istnieje! ;P
    • ulubienieclosu To jaka jest ostateczna wersja? 27.01.07, 15:21
      Obywatelka GW Gronkiewicz-Waltz wespół z resztą "Ministerstwa Prawdy" osiągneli
      consensus co do "faktów". bzzzzz
    • maxman01 Kto zgrabniej klamie Hania czy Anetka???. 27.01.07, 15:21
      Haniu i ty chcialas byc prezydentem....
      • intel-e-gent Najzgrabniej kłamie Jarek K. 27.01.07, 15:47
        Gdy mówi, ze wszystko robi dla dobra Polski... ;p
        • maxman01 Jarek... jasne, Urban zawsze to mowil 27.01.07, 15:58
          TVN nie wspomne.
      • yvesl Re: Kto zgrabniej klamie Hania czy Anetka???. 27.01.07, 16:40
        maxman01 napisał:

> Haniu i ty chcialas byc prezydentem....

Są równe sobie...
      • mordzinaas Re: Kto zgrabniej klamie Hania czy Anetka???. 27.01.07, 19:32
        maxman01 napisał:

> Haniu i ty chcialas byc prezydentem....

Obie są "wiarygodne"
        Obie popiera Gazeta Wybiórcza....
    • eeeee1 Duch Święty 27.01.07, 15:27
      Pani HGW beda prezeską NBP zasłynęła ze swojej wypowiedzi, w ktorej twierdzila,
      ze swoje decyzje konsultuje z Duchem Świętym (
      www.forum.michalkiewicz.net/viewtopic.php?
      t=2166&view=previous&sid=2095f7162dc12cc606c5d4dc408830fb )

czy mamy stąd wnioskowac, ze jej towarzysz ją opuscil?
      • presentation1 Re: Duch Święty 27.01.07, 18:52
        Nie posluchala ducha swietego bo podszeptywal jej wojewoda.Smieszny babsztyl
    • intel-e-gent Gronkiewicz-Waltz: Urzędnik wojewody celowo wpr.. 27.01.07, 15:33
      Jak to mówią: na wojnie wszystkie chwyty są dozwolone.
      Dla PiS każdy chwyt w walce o władzę nie jest niedozwolony.
      Urzędnik magistratu zapytał wprost kiedy HGW ma złożyć oświadczenia i wojewoda
      odpowiedział. Wersje teraz mamy dwie: albo wojewoda nie znał przepisów, które
      miał nadzorować albo celowo wprowadził w błąd.
      Osobiście bardziej wierzę w wersję drugą, gdyż widzę jakich chwytów używa PiS w
      walce o władzę absolutną.
      • eon3 Czytaj ze zrozumieniem 27.01.07, 15:59
        Jeśli piszesz "urzędnik z magistratu" to pisz "urzędnik wojewody" a nie
        wojewoda.
        Bo przecież to nie HGW pytała wojewodę, a urzędnik urzędnika.
        Dlaczego urzędnikowi magistratu pozwalasz być mniej kompetentnym niż
        urzędnikowi wojewody?
        Tak pokrętnie myślą lewicowe "małpiomózgi"
        • intel-e-gent Sluszny przytyk, choć błąd nie wpłynął na sens 27.01.07, 16:34
          wypowiedzi. :)
          Niemniej dzięki za zwrócenie uwagi na drobny błąd.
          Oczywiście urzędnik rozmawiał z urzędnikiem.

Zadziwia mnie jak wiele nienawiści tkwi w prawicowych główkach. O szacunku dla
          adwersarza już się nie pamięta...

Cóż, jaka rewolucja tacy hunwejbini ;p
          • qc Prawicowy profil a profilaktyka 27.01.07, 16:42
            mozliwe ze ludzie o prawicowym profilu maja uszkodzony gen przyzwoitosci?
            Dopoki tego nikt nie leczy bo nie wiemy ktory to gen jest za to ceche
            charaktereru odpowiedzialny, mysle ze ludzie zlustrowani jako prawicowcy
            powinni miec staly dozor policyjny.
            • bravor Re: Prawicowy profil a profilaktyka 27.01.07, 17:49
              Tak czytam i czytam te wypociny wykształciuchów co prawa nie znają, a tu nagle
              wyskoczył mały ubek:

qc napisał:

> mozliwe ze ludzie o prawicowym profilu maja uszkodzony gen przyzwoitosci?
              > Dopoki tego nikt nie leczy bo nie wiemy ktory to gen jest za to ceche
              > charaktereru odpowiedzialny, mysle ze ludzie zlustrowani jako prawicowcy
              > powinni miec staly dozor policyjny.
    • brynk To "Mosad "przygotował "prowokację " na preziową 27.01.07, 15:36
      ....a kto go reprezentuje tu w Polsce wszyscy wiedzą...- hehehehehe
    • robi101 Gronkiewicz-Waltz: Urzędnik wojewody celowo wpr.. 27.01.07, 15:55
      Pani Gronkiewicz kłamie. WSTYD. Sama jest winna, a winę zwala na drugie osoby.
      Bez klasy !
    • z1234567 Tlumaczenia na poziomie dziecka w podstawowce... 27.01.07, 15:59
      ... gdy np. nie odrobilo lekcji i mowi ze zapomnialo...
      profesjonalizm PO widac jak na dloni
      zenada
      (ze nie wspomne o spiskowej teorii dziejow platformianych ikon)
    • adam.2x Pani Hanno, prosze wziac odpowiedzialnosc .... 27.01.07, 16:19
      .... za siebie i nie marudzic ze wszyscy sa winni. Przeprosiny byly ladnym
      gestem szkoda ze tak pozno. Wszystkie inne komentzrze i utyskiwania sa
      niepotrzebne. Platforma a wiec glownie jej przywodcy sa winni tego
      ustawodawczego bubla i to nie wyjatkowy przepadek. Nauczcie sie ustawodawstwa i
      zachowujcie sie z honorem. Na Wasze usprawiedliwienie mozna powiedziec ze
      spoleczenstwo polskie, wlaczajac oczywiscie politykow, ciagle przechodzi przez
      okres dojzewania do demokracji.
      PS Ja mimo wszystko glosowal bym na Pania Hanne w powtornych wyborach.
    • mordzinaas Miejsce kwoki jest na grzędziea nie w urzędzie.. 27.01.07, 16:27
      Gronkiewicz Waltz to antypatyczne ,złośliwe i bezczelne babsko.

Nie dość ,ze poprez swoje lekcewazenie prawa spowodowała to ,ze
      polski podatnik musi wyłożyć pieniadze na kolejne wybory - to
      jeszcze jeszcze bezczelnie śmie podnosić głos na kogokolwiek!!!!

Ty bezczelna rządna władzy babo!!!

Wynoś się z Warszawy.

Nie masz żadnych kwalifikacji do pełnienia jakikchkolwiek funkcji
      publicznych - oprócz prowadzenia bufetu.

Dość juz tego aroganckiego antypatycznego babsztyla!!! Wynocha do
      budetu!!!
    • tychik1 Re: Manko w bufcie ? ! 27.01.07, 16:31
      Co Ona wymysla? jakie notatki sluzbowe? ,o to nie ma ustawy
      w jakims zakichanym dzienniku ustaw ktora wszyscy moga przeczytac?
      No przeciez to co tu pisza to jest smieszne i wrecz dziecinne.
      Niech ktos z Was zlozy po terminie zeznanie podatkowe i powie potem,
      ze to ta za lada go zle poinformowala - he .
      Popieram koalicje ale nie jestem za tym zeby z tego robic hucpe,
      a tymbardziej teraz kiedy ta bufetowa czyms takim juz sie sama
      niezle zblaznila : )
      Widocznie za duzo se wypila i to tylko kolejna pomylka ?
      Ja rozumiem ze to taka specyficzna robota,niemniej prosze NIE ! zapominac
      ze to jest jednak stanowisko pracy ! ,wiec nalezy zachowac polityczna
      czujnosc i trzezwosc umyslu !
      Bufet to jest dla tych o siedza po drugiej stronie a nie dla was .
      Wiec po doprowadzniu sie do stanu uzytecznos publicznej,musicie przeprosic
      pablike ,te belkoty uzna za niebyle i tlumaczyc sie jeszcze raz-czekamy !

• busdriver1 pisuary z calego kraju mają tyle do napisania... 27.01.07, 16:32
      pospolite ruszenie na forum gazety ? kazdy burak z kazdej dziury w kraju musi
      napisac co mysli o Gronkiewicz-Waltz. Normalni Warszawiacy wiedzą jak wyglądały
      rządy PiS w tym miescie, także nie potrzebujemy rad na temat HGW rodem z Pcimia
      Dolnego. Wszystko lepsze od tej pisowskiej zgrai z PRLowska mentalnością

ps.
      gdyby kilka lat temu obowiązywały takie same kary, to profesor prawa Lech
      Kaczynski mialby identyczne klopoty jak HGW.
      • mordzinaas Re: pisuary z calego kraju mają tyle do napisania 27.01.07, 19:20
        busdriver1 napisał:

ps.
        > gdyby kilka lat temu obowiązywały takie same kary, to profesor prawa Lech
        > Kaczynski mialby identyczne klopoty jak HGW.

Gdyby obowiazywały.
      • mordzinaas Re: pisuary z calego kraju mają tyle do napisania 27.01.07, 19:25
        busdriver1 napisał:

> pospolite ruszenie na forum gazety ? kazdy burak z kazdej dziury w kraju musi
        > napisac co mysli o Gronkiewicz-Waltz. Normalni Warszawiacy wiedzą jak
        wyglądały
        > rządy PiS w tym miescie, także nie potrzebujemy rad na temat HGW rodem z
        Pcimia
        > Dolnego. Wszystko lepsze od tej pisowskiej zgrai z PRLowska mentalnością
        >
        > ps.
        > gdyby kilka lat temu obowiązywały takie same kary, to profesor prawa Lech
        > Kaczynski mialby identyczne klopoty jak HGW.

Jesteś otumaniony propagandą Gazety Wybiórczej TVN i reszty
        polskojęzycznych mediów.
        Skad taka nienawiść do Prawa i Sprawiedliwości???
        Skad te słowa o mentalnoiści PRL ludzi Prawa i Sprawiedliwości??

Człowieku! Czy ty wogó;e masz pojęcie czym byłą PRL???

Czy ty wiesz co wygadujesz ???

Moja rada: Mniej Gazety Wybiórczej , TVN Polsatu i reszty gadzinówkek.

Więcej lektury publikacji historycznych 0 szczególnie dotyczących
        ostatniego wieku.

Najpierw się doucz a potem zabieraj głos.

Póki co to tylko powtarzasz bełkot polskojęzycznych mediów.
        Otrzeźwiej!
        Najwyższa pora!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka