Dodaj do ulubionych

Wojewoda Dąbrowski: Nie próbowałem wyłudzić żad...

• azeta7 Temu panu już dziękujemy! 01.02.07, 11:09
      Skłamałem.Nie prościej tak napisać? A ciekawe i to, po co panu ten wtórnik
      skoro jeżdził pan kilka lat z oryginalnym prawem jazdy i nawet był kilkanaście
      razy kontrolowany /w tym i na komputerze/. A swoją drogą mam pewno dłużej od
      pana prawo jazdy, dużo jeżdżę, i w ostatnich 20latach byłem kontrolowany raptem
      kilka razy. Zle pan jeżdzi? przekracza przepisy? czy co? Nie chcę wojewody
      który publicznie łże!!!
      • darioo_b Re: Temu panu już dziękujemy! 01.02.07, 11:12
        Marcinkiewicz- fachowiec od wszystkiego :-DDDDDDDDDD
        czołg - budowniczy dworców w polu
        antek - przecieków nie umie załatać
        pisiory:-)))))))))))))
    • trygresson Kali i jego druzyna 01.02.07, 11:10
      Ciekaw jestem jakie prwo zastosuje Pan Premier: twarde czy miekkie. najpewniej
      jednak zasosuje prawo Kalego.Zabawni zaiste sa ci mali idioci.....
    • graficomp Choroba naszych polityków - brak honoru. 01.02.07, 11:13
      Za dużo kasy zarabiają by po prostu odejść.
    • signal ładnych urzędników dobieracie panie Kaczyński 01.02.07, 11:14
      tylko u innych widzicie błędy, szkalujecie ludzi. Najciemniej pod latarnią ?.
      • darioo_b Re: ładnych urzędników dobieracie panie Kaczyński 01.02.07, 11:15
        niestety u pisiaków są TYLKO błędy
        • marek99az1 Relatywizm prawny premiera 01.02.07, 11:20
          Mam prośbę, aby jakiś znawca prawa, pomógł mi ocenić jaką wagę ma interpretacja
          prawa dokonana przez dr praw, premiera Polski Jarosława Kaczyńskiego. Kilka dni
          temu osobiście oglądałem i wysłuchałem w TVN24 wypowiedź Premiera na temat
          jazdy rowerem po pijanemu. Premier ogłosił, że jazda rowerem po pijanemu z
          zawartością alkoholu w wydychanym powietrzu 0,75 promila jest drobnym
          wykroczeniem w przeciwieństwie do prowadzenia samochodu pod wpływem alkoholu,
          podczas gdy wg Kodeksu Karnego jest to przestępstwo (od 0,2 do 0,5 promila -
          wykroczenie). Według premiera wojewoda Wojciech Dąbrowski jechał po jednym
          piwku (chyba jednak po co najmniej trzech) i jest to drobna sprawa.
          Może premier wśród wielu innych "zdobyczy" zdobył już uprawnienie do osobistej
          wykładni prawa? W takim razie czy, gdy zatrzyma mnie policja w trakcie jazdy
          rowerem po kilku piwkach, będę w sądzie mógł powoływać się na wykładnię prawną
          dr praw, premiera Kaczyńskiego?
          A teraz poważnie. Z punktu widzenia prawa, nie ma żadnej różnicy czy w stanie
          nietrzeźwości prowadzony jest samochód, furmanka lub rower. Wg prawa, wojewoda
          warszawski jest przestępcą. Mamy więc wojewodę przestępcę. Ciekawe, że to nie
          przeszkadza politykom PiS, "strażnikom prawa".
          A te dzisiejsze, kompromitujące mataczenia wojewody?
          A sama niedpowiedzialna wypowiedź Premiera na ten temat nie tylko świadczy o
          jego nieznajomości prawa, ale także jest szkodliwa ze względów społecznych.
          Szczególnie w kontekście walki z pijaństwem na drogach.
          • darioo_b Re: Relatywizm prawny premiera 01.02.07, 11:23
            dla "premiera" prawo to kosmos.
            A z ciekawostek - miałem wątpliwą przyjemność studiowania na wydziale prawa,
            gdzie został zesłany jeden kaczor.
            Chodził do kibla - tyle, że zapominał zapiąć szelek, ktore za nim zwisały,
            kiedy wracał z kibla.
            I czego i od kogo tu wymagać...
            • uu1 Re: Relatywizm prawny premiera 01.02.07, 11:28
              > Chodził do kibla - tyle, że zapominał zapiąć szelek, ktore za nim zwisały,
              > kiedy wracał z kibla.
              Traktował je jak katapultę. I zobacz dokąd go wystrzeliły.
    • premier_hiacynt_wielki Wojewoda łże jak bura suka ale to normalne dla czl 01.02.07, 11:21
      onkow partii do ktorej nalezy
      • darioo_b Re: Wojewoda łże jak bura suka ale to normalne dl 01.02.07, 11:24
        nie obrażaj suk ;-)
    • evident na pana miejscu już dziś złożyłbym rezygnację 01.02.07, 11:26
      ale trzeba mieć klasę, której wam niestety brak.
    • leeloo2002 Re: Wojewoda Dąbrowski: Nie próbowałem wyłudzić ż 01.02.07, 11:27
      sluchalam jego konferencji z glebokim zazenowaniem. Co za dupek !
      • 1zorro Pogratulowac kartoflom doboru KADR! Te"elyty" bija 01.02.07, 11:31
        na glowe baronow z SLD!!!!
      • juriusz Re: Wojewoda Dąbrowski: Nie próbowałem wyłudzić ż 01.02.07, 11:49
        uśmiałem się przy jego konferencji jak dawno. Gdybym ja się tak tłumaczył to od
        razu by mnie do pierdla wzięli, a nie zastanawiali się czy mogłem przez kilka
        nie zorientować się, że nie mam prawa jazdy.
        Żal mi policjantów, którzy go spisali - pewnie będą jakieś sankcje, w końcu jak
        mogli nie poznać tak wybitnej postaci i po chamsku doczepić się o taki drobiazg,
        że jechał sobie na lekkiej bani.
        • darioo_b Re: Wojewoda Dąbrowski: Nie próbowałem wyłudzić ż 01.02.07, 12:04
          ale jest pisiorem. Może robić, co chce, kanalia.
    • meff śmiech na sali 01.02.07, 11:31
      jak można nie zauważyć zabrania prawa jazdy przez policję? najwyraźniej
      wojewoda warszawski musiał być w stanie ostro wskazującym na spożycie alkoholu
    • qc Wprost i Newsweek, panika? 01.02.07, 11:33
      Naklad spada na pysk.
      Postawili na cos co nie istnieje, na rozumnego prawicowego czytelnika.
      Teraz na dobre zostawia ten rynek Faktowi, Gazecie Polskiej, czy innemu
      brukowcowi ktory dostarcza rozrywki prawicowemu koltunstwu?
      • kwiecien45 On przeszedł do PiS z SLD albo ZSMP. Na 100% 01.02.07, 11:37
        Sprawdzić trzeba czy pod koniec lat 80-tych ten pan nie był aktywistą ZSMP lub
        ZMW.
        Czy potem nie działał w SDRP-SLD.
        Bo na to wygląda...
        • darioo_b Re: On przeszedł do PiS z SLD albo ZSMP. Na 100% 01.02.07, 11:41
          Aha... to, ze jest idiotą to wina komuny :-DDDDDDDD
          • uu1 Re: On przeszedł do PiS z SLD albo ZSMP. Na 100% 01.02.07, 11:59
            > Aha... to, ze jest idiotą to wina komuny :-DDDDDDDD
            Gdyby komuna nie walczyła tak zaciekle o ochronę życia napoczętego, to kto wie.
        • uu1 Re: On przeszedł do PiS z SLD albo ZSMP. Na 100% 01.02.07, 11:56
          > Bo na to wygląda...
          Że wymyślasz żenujące argumenty dla obrony (jeżeli potwierdzą się zarzuty)
          kryminalisty.
      • evident to prawda 01.02.07, 11:40
        sam przestałem kupować te tuby propagandowe Kaczyńskich
    • rom48 Taki brak swiadomosci??Czy on nadaje sie na 01.02.07, 11:37
      wojewode?? Gronkiewich spoznila sie z oswiadczeniem to tak sie oburzyl a sam taki nieswiadomy.
    • mela67 Re: Wojewoda Dąbrowski: Nie próbowałem wyłudzić ż 01.02.07, 11:40
      Ludzie,co się czepiacie,któryś z Kaczyńskich powiedział przecież cyt:nikt nam
      nie będzie wmawiał,że białe jest białe,a czarne jest czarne;wojewoda postępuje
      zgodnie z tą zasadą i o co ten cały krzyk,tak ma być i finito!
      • paczka111 Re: Wojewoda Dąbrowski: Nie próbowałem wyłudzić ż 01.02.07, 11:46
        Idę wypić jedno piwo.
        • uu1 Re: Wojewoda Dąbrowski: Nie próbowałem wyłudzić ż 01.02.07, 11:51
          Boh trojcu ljubit.
          • p.pirx Re: Wojewoda Dąbrowski: Nie próbowałem wyłudzić ż 01.02.07, 12:10
            Co to znaczy "ktos mi powiedział"??? Co to znaczy "punkty anulowane"? Co to za
            wierutne bzdury!!!???
            Nazwiska panie cwaniaczku! Masz dowody na korupcje w urzedach i Policji? To
            nazwiska dawaj!
            Policja zabrała łobuzowi prawo jazdy, a on złożył wniosek o wtórnik? To są
            jakieś żarty? Jak można próbować się wybielić w takiej sytuacji. Jako obywatel
            tego kraju żądam pociągnięcia bandziora do odpowiedzialności. Ale oczywiście
            prawda to pojęcie względne. Ten sam wojewoda - oszust będzie składał z urzedu
            demokratynie wybraną prezydent stolicy. Otworzcie oczy! Tak być nie może!
            • darioo_b Re: Wojewoda Dąbrowski: Nie próbowałem wyłudzić ż 01.02.07, 12:12
              Mozna.
              Wystarczy mieć szyld pisiora na plecach.
    • qc Gdzie jest PO ?? 01.02.07, 11:51
      PiS wiedzialby jak eksplodowac te ladunki ktore pojawily sie na scenie i
      spowodowac jak najwiecej zniszczen u przeciwnika.
      PO milczy.
      Na milosc boska. Zrobcie konferencje prasowe, 1, 2, 10.
      Korzystajcie z okazji, robcie to co wam czyniono, wdeptajcie z wsciekla
      bewzglednoscia pisdeckich meneli w bloto.
      • uu1 Re: Gdzie jest PO ?? 01.02.07, 11:53
        Zalecałbym ostrożność. Pszenno-buraczany lud lubi stawać po stronie
        "skrzywdzonych".
        • bogdantadus PO bawi sie w piaskownicy - oczeta w piasku ... 01.02.07, 12:10
          nie widza podstawowych prawd. Ich wybor w przyspieszonych wyborach to w porownaniu z dzisiejsza katastrofa duzy zysk, ale sytuacja niestety daleka od zadawalajacej.

uu1 napisała:

> Zalecałbym ostrożność. Pszenno-buraczany lud lubi stawać po stronie
          > "skrzywdzonych".
        • swan_ganz Re: Gdzie jest PO ?? 01.02.07, 12:13
          > Zalecałbym ostrożność. Pszenno-buraczany lud lubi stawać po stronie
          > "skrzywdzonych".

właśnie. Przecież nie przypadkiem mamy taki rząd jaki mamy; ktoś ich wybrał.
          A konkretnie menele takie same jak wojewoda Dąbrowski.
          Czyli drobne pijaczki, niezbyt gramotni oszuści, kombinatorzy, nieudacznicy
          życiowi.... Dąbrowski jest idealnym dla nas wojewodą. To "swój" chłop jest :-)
        • m15 PO niezręcznie jest wypowiadać się krytycznie 01.02.07, 12:17
          wszak dopiero co proponowali ustawę abolicyjną dla hanki ,a także,co gorsza-
          głosowali przeciw odebraniu posłowi PO waldy dzikowskiemu immunitetu w zwiazku
          z aferą korupcyjną ,tak wdeptali w błoto własny sztandar na którym było
          wypisane hasło"pozbawić posłów immunitetów",cóż teraz im pozostaje ,stulić uszy
          i przemyśleć własne działania chroniące kumpli,dla mnie sprawa jest jasna,pijak
          i kłamczuch nie może być wojewodą,ale też posłowie PO:
          dzikowski,szczypiński,nitras nie powinni chować się za immunitetem,a posłanka
          katarasińska powinna wystrzegać się wygłaszania osądów moralnych -wszak jest
          skazana prawomocnym wyrokiem sądu za jazdę i spowodowanie wypadku pod wpływem
          alkoholu
          • uu1 Re: PO niezręcznie jest wypowiadać się krytycznie 01.02.07, 12:38
            ale też posłowie PO:
            > dzikowski,szczypiński,nitras nie powinni chować się za immunitetem,a posłanka
            > katarasińska powinna wystrzegać się wygłaszania osądów moralnych -wszak jest
            > skazana prawomocnym wyrokiem sądu za jazdę i spowodowanie wypadku pod wpływem
            > alkoholu
            A pan Prezydent, który będąc Najwyższym Autorytetem chowa się za immunitet?
            A pan prezesopremier - Jarosław Kaczyński, 15 listopada 2002, Trójka:
            RMF FM: Czyli poparcie dla takiego polityka jak na przykład Andrzej Lepper gdyby
            starał się o fotel marszałka jest niemożliwe?
            Lech Kaczyński: "Nie ma takiej możliwości. Najwyższe funkcje w państwie muszą
            sprawować ludzie czyści jak łza. Andrzej Lepper udowodnił, że ma za nic prawo i
            jest politycznym awanturnikiem. Poparcie PISu dla tego polityka w jakiejkolwiek
            sytuacji jest nierealne.

--------------
            • m15 Re: PO niezręcznie jest wypowiadać się krytycznie 01.02.07, 12:47
              uu1 napisała:

> ale też posłowie PO:
              > > dzikowski,szczypiński,nitras nie powinni chować się za immunitetem,a posł
              > anka
              > > katarasińska powinna wystrzegać się wygłaszania osądów moralnych -wszak j
              > est
              > > skazana prawomocnym wyrokiem sądu za jazdę i spowodowanie wypadku pod wpł
              > ywem
              > > alkoholu
              > A pan Prezydent, który będąc Najwyższym Autorytetem chowa się za immunitet?
              > A pan prezesopremier - Jarosław Kaczyński, 15 listopada 2002, Trójka:
              > RMF FM: Czyli poparcie dla takiego polityka jak na przykład Andrzej Lepper
              gdyb
              > y
              > starał się o fotel marszałka jest niemożliwe?
              > Lech Kaczyński: "Nie ma takiej możliwości. Najwyższe funkcje w państwie muszą
              > sprawować ludzie czyści jak łza. Andrzej Lepper udowodnił, że ma za nic prawo
              i
              > jest politycznym awanturnikiem. Poparcie PISu dla tego polityka w
              jakiejkolwiek
              > sytuacji jest nierealne.
              relatywizm jest twoją domeną?oświeć mnie -jakich przestępstw dopuścili się obaj
              panowie kaczyńscy i błagam -nie ględź,odpowiedz konkretnie ,bez owijania w
              bawełnę,osoby o których pisałem już są skazani bądż stoją pod zarzutami
              poważnych przestępstw kryminalnych,nie piszę o hance jako przestępczyni,ona
              jedynie niedopelniła obowiązku ustawowego ,skutkującego wygaśnięciem mandaty ,
              nie jestem imbecylem ,ty zaś do tej granicy zbliżasz się niebezpiecznie
              twierdząc ,iż kaczor popełnił przestępstwo nazywając mietka gangsterem
              • uu1 Re: PO niezręcznie jest wypowiadać się krytycznie 01.02.07, 12:53
                > nie jestem imbecylem ,ty zaś do tej granicy zbliżasz się niebezpiecznie
                > twierdząc ,iż kaczor popełnił przestępstwo nazywając mietka gangsterem
                Prawdziwości pierwszej części zdania nie jestem pewien. Co do przestępstwa -
                zapytaj się sądu, który wydał p r a w o m o c n y wyrok. EOT.
                • m15 Re: PO niezręcznie jest wypowiadać się krytycznie 01.02.07, 13:08
                  uu1 napisała:

> > nie jestem imbecylem ,ty zaś do tej granicy zbliżasz się niebezpiecznie
                  > > twierdząc ,iż kaczor popełnił przestępstwo nazywając mietka gangsterem
                  > Prawdziwości pierwszej części zdania nie jestem pewien. Co do przestępstwa -
                  > zapytaj się sądu, który wydał p r a w o m o c n y wyrok. EOT.
                  ale inny sąd uznał argumenty jak również dowody przedstawione przez
                  prikuraturę, wskazujące ,iż mietek gangsterem jednak jest i wydal nakaz
                  aresztowania,jak zatem wygląda teraz samopoczucie sędziego ,który nakazał
                  przeproszenie gangstera za nazwanie go gangsterem,jeśli czyn kaczora jest
                  przestępstwem to ja jestem wielbłądem-i niech tak zostanie,ty natomiast do owej
                  granicy(nazwanej w poprzednim poście)zbliżasz się szybciutko,pytanie tylko-co
                  pcha cię w tym kierunku?pewnie zawiść połączona z chorobliwą nienawiścią
                  • mark.parker Re: PO niezręcznie jest wypowiadać się krytycznie 01.02.07, 16:43
                    m15 napisał:

> uu1 napisała:
                    >
                    > > > nie jestem imbecylem ,[...]
                    ty natomiast do owej
                    >
                    > granicy(nazwanej w poprzednim poście)zbliżasz się szybciutko,pytanie tylko-co
                    > pcha cię w tym kierunku?pewnie zawiść połączona z chorobliwą nienawiścią

Zawiść i chorobliwa nienawiść granicząca z obłędem to przede wszystkim cechy
                    charakterystyczne obu kurdupli na kaczych łapach, ich przydupasów, w tym
                    hitlerowca giertycha, co obrabował bank, i skazanego przestępcy leppera, który
                    nadal pełni swoje funkcje nierządowe u boku jarcia "lojalki" K. . Ciekawe, że
                    lojalkowy wiernopoddańczy wobec komunistów jarcio kurduplowaty też twierdzi, tak
                    jak jego partyjny kumpel, pseudowojewoda, że jest ofiarą czegoś odeń
                    niezależnego. A może za często dzielą się tym "jednym piwkiem" (klasyczny wykręt
                    alkoholika) i mają podziurawione mózgi, jak te wściekłe krowy. Tu już pole do
                    poPiSu dla dzikiej jolki od pasania świń, aczkolwiek nie jestem pewien, czy
                    krowa nie jest dla niej zwierzęciem zanadto skomplikowanym - a na pewno bardziej
                    inteligentnym. :))))))))))))))))))
          • marek99az1 Re: PO niezręcznie jest wypowiadać się krytycznie 01.02.07, 13:57
            m15 napisał:

...a posłanka
            > katarasińska powinna wystrzegać się wygłaszania osądów moralnych -wszak jest
            > skazana prawomocnym wyrokiem sądu za jazdę i spowodowanie wypadku pod wpływem
            > alkoholu

Ale sama zrzekła się immunitetu, a ukarana została za wykroczenie a nie skazana
            za przestępstwo (miała nieco ponad 2 promile a nie powyżej 5 promili, bo wtedy
            popełnia się przestępstwo). Jeżeli posłowie Dzikowski, Szczypiński, Nitras i
            inni popełnili przestępstwo, to przecież większość sejmowa bez problemów może
            ich pozbawić immunitetu.
      • sigact1 Re: Gdzie jest PO ?? 01.02.07, 13:16
        qc napisał:

> PiS wiedzialby jak eksplodowac te ladunki ktore pojawily sie na scenie i
        > spowodowac jak najwiecej zniszczen u przeciwnika.
        > PO milczy.
        > Na milosc boska. Zrobcie konferencje prasowe, 1, 2, 10.
        > Korzystajcie z okazji, robcie to co wam czyniono, wdeptajcie z wsciekla
        > bewzglednoscia pisdeckich meneli w bloto.

NIe widzisz?
        Co nam zostało?
        Świadkowanie tylko temu, kto kogo wydyma w telewizorni. Na tym dziś polega
        ojczyzna (wiem, wielkie słowo, ale czy na tym ma polegać to pojęcie?)
    • zewszad_i_znikad Re: Wojewoda Dąbrowski: Nie próbowałem wyłudzić ż 01.02.07, 12:05
      Chyba to, co Mariusz Ziomecki zarzucił "babsztylowi", byłoby tu najlepszym
      komentarzem...
      • darioo_b Dąbrowski do szufli 01.02.07, 12:06
        • bogdantadus marsz, marsz Dąbrowski 01.02.07, 12:12
          z ziemi polskiej do wolski,
          za pisu przyczyna
          łaczym sie z głebina...
    • swan_ganz nie chodzi o to Dąbrowski, że łżesz jak bura suka 01.02.07, 12:06
      ale o to, że robisz to jak idiota....
      Wymyśl sobie jakąś jedną wersję swojej historii i jej się trzymaj. Do końca
      • mrsteryd Przepisy 01.02.07, 12:08
        Czy ktos mógłby przybliżyć zasady rządzące punktami karnymi. Anulują się
        każdorazowo wraz z zakończeniem roku kalendarzowego?
        • darioo_b Re: Przepisy 01.02.07, 12:10
          spytaj kaczkę z pisiorem :-DDDDD
    • evident W kamasze go Dorn ! 01.02.07, 12:07
      i po sprawie
      • darioo_b Re: W kamasze go Dorn ! 01.02.07, 12:09
        Dorn??
        on tylko umie walczyć z wiatrakami. I nie spod znaku pisiakow.
    • plmlp Zaprawdę powiadam ci:wymazane sa twoje punkty... 01.02.07, 12:07
      .
      • plmlp - rzekł z mocą ktoś na korytarzu... 01.02.07, 12:09
        .
        • plmlp Swoja drogą: jak moze mieć punkty osoba bez prawa 01.02.07, 12:18
          jazdy?
    • jesion44 Gronkiewicz prawnik tez wprowadzona w blad przez u 01.02.07, 12:11
      Gronkiewicz prawnik tez wprowadzona w blad przez urzednika wojewody, wtedy
      krzyczal, ze to wylacznie ona odpowiada,,a teraz inna wykladnia, co za blamaż
      PIS-u.. WSTYD WSTYD, jeszcze dopuscili go do konferencji.. podwojna moralnosc,
      z Samoobrona w koalicji, kazdy kretacz, przestepca moze byc ok, byle wierny..
      nie matura lecz chcec szczera zrobi z Ciebie oficera, nadal funkcjonuje, to
      rzecZywiscie czysta gomułkowszczyzna////
      • stara_twojej_starej Re: Gronkiewicz prawnik tez wprowadzona w blad pr 01.02.07, 12:17
        jesion44 napisał:

> Gronkiewicz prawnik tez wprowadzona w blad przez urzednika wojewody, wtedy
        > krzyczal, ze to wylacznie ona odpowiada,,a teraz inna wykladnia, co za blamaż
        > PIS-u.. WSTYD WSTYD, jeszcze dopuscili go do konferencji.. podwojna moralnosc,
        > z Samoobrona w koalicji, kazdy kretacz, przestepca moze byc ok, byle wierny..
        > nie matura lecz chcec szczera zrobi z Ciebie oficera, nadal funkcjonuje, to
        > rzecZywiscie czysta gomułkowszczyzna////

Przecież to było wiadome od początku, że PiS to banda kłamliwych pętaków. Ale głupi naród nadal chce na to ścierwo oddawać swój głos.
        Ech... każdy dzień nas przybliża do końca rządów tych sk...nów. Marna to pociecha, ale zawsze jakaś jest...
        ----
        swsts.blox.pl/html
    • omcrew dura lex sed lex mosci panie wojewodo 01.02.07, 12:12
      :)
      • gilu33 Re: dura lex sed lex mosci panie wojewodo 01.02.07, 12:15
        daj mu to po polskiemu, chłop nie kuma o co biega z tem lexem...
    • petrucchio PiSK 01.02.07, 12:17
      "Jest to szukanie haków, posługiwanie się kwitami. To jest czysta "kwitologia",
      po to, żebym nie mógł realizować swoich założeń - uważa Dąbrowski."

Proponuję zmianę nazwy PiS na PiSK
      • darioo_b Re: PiSK 01.02.07, 12:21
        kupa żałosnych siurów
      • maria333 Re: PiSK 01.02.07, 15:35
        petrucchio napisał:

> "Jest to szukanie haków, posługiwanie się kwitami. To jest
        czysta "kwitologia",
        > po to, żebym nie mógł realizować swoich założeń - uważa Dąbrowski."
        >
        > Proponuję zmianę nazwy PiS na PiSK
    • dzyndzelbaum Hajka może wystartować ponownie w Tel awiwie 01.02.07, 12:19
      Ta dobra i wierna Hajka.
      Ma namaszczenie polskiego sanhedrynu.
      • m15 startować w wyborach może każdy 01.02.07, 12:30
        dzyndzelbaum napisała:

> Ta dobra i wierna Hajka.
        > Ma namaszczenie polskiego sanhedrynu.
        o ile ma prawa wyborcze,ale co to ma wspólnego z wojewodą chowającym sie za
        nieznajomością prawa,hanka ględziła,że jakiś urzędnik wprowadził ją w błąd,ten
        bredzi,że jakiś policjant anulował mu punkty karne,oboje siebie warci,jedno i
        drugie miesza,mąci i zmienia zeznania,zwykłych ludzi nikt nie pyta czy
        wiedzieli jakie są przepisy,akty,paragrafy,mająś ciśle przestrzegać prawa i
        basta ,nie ma dla nich ustaw abolicyjnych,wielkie sławy prawnicze nie stają w
        ich obronie bagatelizując sprawę lub co gorsza wyśmiewając obowiązujące
        prawo,koniec z państwem kumpli,baronów i nadludzi
        • p.pirx Re: startować w wyborach może każdy 01.02.07, 12:41
          m15 napisał:
          <hanka ględziła,że jakiś urzędnik wprowadził ją w błąd,ten
          <bredzi,że jakiś policjant anulował mu punkty karne,oboje siebie warci,jedno i
          <drugie miesza,mąci i zmienia zeznania

To chyba niezbyt fortunne uogólnienie.

Jak można przepis o charakterze formalnym porównać z zachowaniem wypełniającym
          znamiona przestępstwa?
          Idąc tym tropem możnaby zrównać niezłożenie PITa z morderstwem.

Takie relatywizowanie zaciemnia obraz całej sytuacji, w której ktoś popełnił
          prawdopodobie przestępstwo, a ktos inny przez niedopatrzenie nie złożył kwitka.
          Wez no sie zastanow!
          • m15 Re: startować w wyborach może każdy 01.02.07, 13:01
            cóż-nie dalej jak wczoraj, sąd najwyższy uznał ,iż oleksy nie jest kłamcą
            lustracyjnym,ponieważ nie wiedzial,iż jego działalność jest zaliczana do
            działalności agenturalnej,bo urzędnik wsi taką informację mu
            przekazał ,wojewoda twierdzi,że nie miał świadomości ,iż jest pozbawiony
            uprawnień,bo policjant z waliców tak go poinformował,hanka też idzie tym tropem
            twierdząc,iż nie wiedziała,bo urzędnik wprowadził ją w błąd,jeszcze raz
            mówię ,iż w dowolnej sprawie dotyczącej zwykłego człowieka nikt nie bedzie się
            zastanawiał nad stanem jego wiedzy ,nie dopełni obowiązku,popełni wykroczenie
            lub przestępstwo-będzie mial klopoty
            • jjjnjankowski Re: startować w wyborach może każdy 01.02.07, 16:32
              "Oczko" jest wynikiem kilkukrotnego wykroczenia.
              Jazda bez prawa jazdy jest przestepstwem.
              Zlozenie falszywego oswiadczenia jest przestepstwem.
              Jazda po pijaku rowerem jest przestepstwem.
              Czy przyszly wojewoda mial jakis dokument uprawniajacy do jazdy rowerem po drogach publicznych?
              Spoznione zlozenie (jezeli takowy fakt mial miejsce) zalacznika do oswiadczenia majatkowego jest uchybieniem formalnym - nawet zezwolenie na budowe ciezko za takie cos cofnac.
              • jjjnjankowski Re: startować w wyborach może każdy 01.02.07, 16:43
                Obywatel ma prawo spytac sie przedstawiciela urzedu wojewody o wykladnie.
                Wojewoda nie ma prawa robic sobie jaj z obywateli, ze sie pytal kraweznika.
                Oleksy? A co to ma do rzeczy?
        • darioo_b Re: startować w wyborach może każdy 01.02.07, 12:41
          won idioto (idiotko)
          • piskoala startować w wyborach może każdy 01.02.07, 13:56

i może liczyć, że wspomniani IDIOCI GO wybiorą.

I wybierają.

----
            viva la koala de la IV RP: PiS/SO/PRL
    • koloratura1 Re: Wojewoda Dąbrowski: Nie próbowałem wyłudzić ż 01.02.07, 12:25
      lovcen6 napisała:

> Człowieku to co wygadujesz to wstyd i poruta !

On nie ma wstydu. On jest z PiSu.
    • tupik70 [...] 01.02.07, 12:25
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • piotrus508 Biedny Pan WOjewoda 01.02.07, 12:31
      Szkoda bo jak go wywala to gdzie on robote znajdzie? Nawet nie bedzie mogl
      zostac listonoszem bo ma zakaz prowadzenia rowerow.
      Szkoda tez policjantow z tej miejscowosci bo jak oni udowodnia ze Pana wojewoda
      tam nie byl skoro go nie bylo ale on twierdzi ze byl i juz. wiec lepiej niech
      sie przyznaja ze oni tez sa z ukladu i szarej sieci !!!

www.zamekyale.pl/wojtek/

• halu4 Re: Gdzie jest Galba ???? 01.02.07, 12:35
      • darioo_b Re: Gdzie jest Galba ???? 01.02.07, 12:39
        wyciera łzy, które mu po dupie ciekną ;-)
        I patrzy okiem zamglonym na swoich "idoli"
        TFUUUUUUUUUUUU
      • uu1 Re: Gdzie jest Galba ???? 01.02.07, 12:41
        Tam gdzie zawsze. W s z a m b i e.
      • evident a kto to ten galba ? 01.02.07, 12:43
        jakiś nawiedzony z PiS ?
        • uu1 Re: a kto to ten galba ? 01.02.07, 12:57
          To taki sam gejzer intelektu jak <dzyndzelbaum> (nieco wyżej się produkuje).
        • gilu33 To nie wiesz kto to Galba ?????????????????? 01.02.07, 13:02
          Galba to instruktor d/s agitacji bezmózgowej Wydziału Propagandy Biura
          Politycznego Komitetu Centralnego PIS. Aktualnie nieobecny na forum,bo hańba
          jaką wojewoda mazowiecki okrył szacowną partię PIS i jej Wodza Naczlnego,
          Słońce Tatr i Gołdapi,Cesarza Jarosław " Jam Jest Chodzące Dobro" jest tak
          duża ,że cały aktyw polit biura KC PIS debatuje nad środkami obronnymi. Jak
          skończą, Galba sie odezwie, już na pewno jeśli w temacie będzie cokolwiek z
          PO...
          • zyks W takiej sytuacji Galba zawsze trzyma mordę na kłó 01.02.07, 13:15
            dkę. Wogóle jakoś ostatnio rzadziej się wypowiada. Dostał pewnie odpowiedzialne
            państwowe stanowisko i, wicie-rozumicie, brak czasu na takie zabawy...
          • 1zorro Galba, to przeciez jest "czolowy przyglup Europy"! 01.02.07, 13:26
            jak mozna tego nie wiedziec!
            • jjjnjankowski Re: Galba, to przeciez jest "czolowy przyglup Eur 01.02.07, 16:04
              Gdzie jest Galba? Sadze, ze starorzymskim zwyczajem lud wloczy jego zwloki ulicami Wiecznego Miasta utopic je w Tybrze.
    • bronimir To są fakty a nie polityka. 01.02.07, 12:39
      Panie pijaku Wojewodo. Jak się jest alkoholikiem, to się idzie na leczenie a nie
      na Urząd. Wszystkie pozostałe krętactwa nmie nie dziwią, pijacy to mają, że
      fantastycznie tłumaczą niegodne postępki. Panie Wojewodą zostań Pan lumpem z pod
      budki z piwem, zostanie Pan zaszczycony powiedzeniem "spieprzaj dziadu". Czyżby
      Dorn lubił kolesi od kielicha i dziwek?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka