azeta7 Temu panu już dziękujemy! 01.02.07, 11:09 Skłamałem.Nie prościej tak napisać? A ciekawe i to, po co panu ten wtórnik skoro jeżdził pan kilka lat z oryginalnym prawem jazdy i nawet był kilkanaście razy kontrolowany /w tym i na komputerze/. A swoją drogą mam pewno dłużej od pana prawo jazdy, dużo jeżdżę, i w ostatnich 20latach byłem kontrolowany raptem kilka razy. Zle pan jeżdzi? przekracza przepisy? czy co? Nie chcę wojewody który publicznie łże!!! Odpowiedz Link Zgłoś
darioo_b Re: Temu panu już dziękujemy! 01.02.07, 11:12 Marcinkiewicz- fachowiec od wszystkiego :-DDDDDDDDDD czołg - budowniczy dworców w polu antek - przecieków nie umie załatać pisiory:-))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
trygresson Kali i jego druzyna 01.02.07, 11:10 Ciekaw jestem jakie prwo zastosuje Pan Premier: twarde czy miekkie. najpewniej jednak zasosuje prawo Kalego.Zabawni zaiste sa ci mali idioci..... Odpowiedz Link Zgłoś
graficomp Choroba naszych polityków - brak honoru. 01.02.07, 11:13 Za dużo kasy zarabiają by po prostu odejść. Odpowiedz Link Zgłoś
signal ładnych urzędników dobieracie panie Kaczyński 01.02.07, 11:14 tylko u innych widzicie błędy, szkalujecie ludzi. Najciemniej pod latarnią ?. Odpowiedz Link Zgłoś
darioo_b Re: ładnych urzędników dobieracie panie Kaczyński 01.02.07, 11:15 niestety u pisiaków są TYLKO błędy Odpowiedz Link Zgłoś
marek99az1 Relatywizm prawny premiera 01.02.07, 11:20 Mam prośbę, aby jakiś znawca prawa, pomógł mi ocenić jaką wagę ma interpretacja prawa dokonana przez dr praw, premiera Polski Jarosława Kaczyńskiego. Kilka dni temu osobiście oglądałem i wysłuchałem w TVN24 wypowiedź Premiera na temat jazdy rowerem po pijanemu. Premier ogłosił, że jazda rowerem po pijanemu z zawartością alkoholu w wydychanym powietrzu 0,75 promila jest drobnym wykroczeniem w przeciwieństwie do prowadzenia samochodu pod wpływem alkoholu, podczas gdy wg Kodeksu Karnego jest to przestępstwo (od 0,2 do 0,5 promila - wykroczenie). Według premiera wojewoda Wojciech Dąbrowski jechał po jednym piwku (chyba jednak po co najmniej trzech) i jest to drobna sprawa. Może premier wśród wielu innych "zdobyczy" zdobył już uprawnienie do osobistej wykładni prawa? W takim razie czy, gdy zatrzyma mnie policja w trakcie jazdy rowerem po kilku piwkach, będę w sądzie mógł powoływać się na wykładnię prawną dr praw, premiera Kaczyńskiego? A teraz poważnie. Z punktu widzenia prawa, nie ma żadnej różnicy czy w stanie nietrzeźwości prowadzony jest samochód, furmanka lub rower. Wg prawa, wojewoda warszawski jest przestępcą. Mamy więc wojewodę przestępcę. Ciekawe, że to nie przeszkadza politykom PiS, "strażnikom prawa". A te dzisiejsze, kompromitujące mataczenia wojewody? A sama niedpowiedzialna wypowiedź Premiera na ten temat nie tylko świadczy o jego nieznajomości prawa, ale także jest szkodliwa ze względów społecznych. Szczególnie w kontekście walki z pijaństwem na drogach. Odpowiedz Link Zgłoś
darioo_b Re: Relatywizm prawny premiera 01.02.07, 11:23 dla "premiera" prawo to kosmos. A z ciekawostek - miałem wątpliwą przyjemność studiowania na wydziale prawa, gdzie został zesłany jeden kaczor. Chodził do kibla - tyle, że zapominał zapiąć szelek, ktore za nim zwisały, kiedy wracał z kibla. I czego i od kogo tu wymagać... Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Relatywizm prawny premiera 01.02.07, 11:28 > Chodził do kibla - tyle, że zapominał zapiąć szelek, ktore za nim zwisały, > kiedy wracał z kibla. Traktował je jak katapultę. I zobacz dokąd go wystrzeliły. Odpowiedz Link Zgłoś
premier_hiacynt_wielki Wojewoda łże jak bura suka ale to normalne dla czl 01.02.07, 11:21 onkow partii do ktorej nalezy Odpowiedz Link Zgłoś
darioo_b Re: Wojewoda łże jak bura suka ale to normalne dl 01.02.07, 11:24 nie obrażaj suk ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
evident na pana miejscu już dziś złożyłbym rezygnację 01.02.07, 11:26 ale trzeba mieć klasę, której wam niestety brak. Odpowiedz Link Zgłoś
leeloo2002 Re: Wojewoda Dąbrowski: Nie próbowałem wyłudzić ż 01.02.07, 11:27 sluchalam jego konferencji z glebokim zazenowaniem. Co za dupek ! Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Pogratulowac kartoflom doboru KADR! Te"elyty" bija 01.02.07, 11:31 na glowe baronow z SLD!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
juriusz Re: Wojewoda Dąbrowski: Nie próbowałem wyłudzić ż 01.02.07, 11:49 uśmiałem się przy jego konferencji jak dawno. Gdybym ja się tak tłumaczył to od razu by mnie do pierdla wzięli, a nie zastanawiali się czy mogłem przez kilka nie zorientować się, że nie mam prawa jazdy. Żal mi policjantów, którzy go spisali - pewnie będą jakieś sankcje, w końcu jak mogli nie poznać tak wybitnej postaci i po chamsku doczepić się o taki drobiazg, że jechał sobie na lekkiej bani. Odpowiedz Link Zgłoś
darioo_b Re: Wojewoda Dąbrowski: Nie próbowałem wyłudzić ż 01.02.07, 12:04 ale jest pisiorem. Może robić, co chce, kanalia. Odpowiedz Link Zgłoś
meff śmiech na sali 01.02.07, 11:31 jak można nie zauważyć zabrania prawa jazdy przez policję? najwyraźniej wojewoda warszawski musiał być w stanie ostro wskazującym na spożycie alkoholu Odpowiedz Link Zgłoś
qc Wprost i Newsweek, panika? 01.02.07, 11:33 Naklad spada na pysk. Postawili na cos co nie istnieje, na rozumnego prawicowego czytelnika. Teraz na dobre zostawia ten rynek Faktowi, Gazecie Polskiej, czy innemu brukowcowi ktory dostarcza rozrywki prawicowemu koltunstwu? Odpowiedz Link Zgłoś
kwiecien45 On przeszedł do PiS z SLD albo ZSMP. Na 100% 01.02.07, 11:37 Sprawdzić trzeba czy pod koniec lat 80-tych ten pan nie był aktywistą ZSMP lub ZMW. Czy potem nie działał w SDRP-SLD. Bo na to wygląda... Odpowiedz Link Zgłoś
darioo_b Re: On przeszedł do PiS z SLD albo ZSMP. Na 100% 01.02.07, 11:41 Aha... to, ze jest idiotą to wina komuny :-DDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: On przeszedł do PiS z SLD albo ZSMP. Na 100% 01.02.07, 11:59 > Aha... to, ze jest idiotą to wina komuny :-DDDDDDDD Gdyby komuna nie walczyła tak zaciekle o ochronę życia napoczętego, to kto wie. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: On przeszedł do PiS z SLD albo ZSMP. Na 100% 01.02.07, 11:56 > Bo na to wygląda... Że wymyślasz żenujące argumenty dla obrony (jeżeli potwierdzą się zarzuty) kryminalisty. Odpowiedz Link Zgłoś
evident to prawda 01.02.07, 11:40 sam przestałem kupować te tuby propagandowe Kaczyńskich Odpowiedz Link Zgłoś
rom48 Taki brak swiadomosci??Czy on nadaje sie na 01.02.07, 11:37 wojewode?? Gronkiewich spoznila sie z oswiadczeniem to tak sie oburzyl a sam taki nieswiadomy. Odpowiedz Link Zgłoś
mela67 Re: Wojewoda Dąbrowski: Nie próbowałem wyłudzić ż 01.02.07, 11:40 Ludzie,co się czepiacie,któryś z Kaczyńskich powiedział przecież cyt:nikt nam nie będzie wmawiał,że białe jest białe,a czarne jest czarne;wojewoda postępuje zgodnie z tą zasadą i o co ten cały krzyk,tak ma być i finito! Odpowiedz Link Zgłoś
paczka111 Re: Wojewoda Dąbrowski: Nie próbowałem wyłudzić ż 01.02.07, 11:46 Idę wypić jedno piwo. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Wojewoda Dąbrowski: Nie próbowałem wyłudzić ż 01.02.07, 11:51 Boh trojcu ljubit. Odpowiedz Link Zgłoś
p.pirx Re: Wojewoda Dąbrowski: Nie próbowałem wyłudzić ż 01.02.07, 12:10 Co to znaczy "ktos mi powiedział"??? Co to znaczy "punkty anulowane"? Co to za wierutne bzdury!!!??? Nazwiska panie cwaniaczku! Masz dowody na korupcje w urzedach i Policji? To nazwiska dawaj! Policja zabrała łobuzowi prawo jazdy, a on złożył wniosek o wtórnik? To są jakieś żarty? Jak można próbować się wybielić w takiej sytuacji. Jako obywatel tego kraju żądam pociągnięcia bandziora do odpowiedzialności. Ale oczywiście prawda to pojęcie względne. Ten sam wojewoda - oszust będzie składał z urzedu demokratynie wybraną prezydent stolicy. Otworzcie oczy! Tak być nie może! Odpowiedz Link Zgłoś
darioo_b Re: Wojewoda Dąbrowski: Nie próbowałem wyłudzić ż 01.02.07, 12:12 Mozna. Wystarczy mieć szyld pisiora na plecach. Odpowiedz Link Zgłoś
qc Gdzie jest PO ?? 01.02.07, 11:51 PiS wiedzialby jak eksplodowac te ladunki ktore pojawily sie na scenie i spowodowac jak najwiecej zniszczen u przeciwnika. PO milczy. Na milosc boska. Zrobcie konferencje prasowe, 1, 2, 10. Korzystajcie z okazji, robcie to co wam czyniono, wdeptajcie z wsciekla bewzglednoscia pisdeckich meneli w bloto. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Gdzie jest PO ?? 01.02.07, 11:53 Zalecałbym ostrożność. Pszenno-buraczany lud lubi stawać po stronie "skrzywdzonych". Odpowiedz Link Zgłoś
bogdantadus PO bawi sie w piaskownicy - oczeta w piasku ... 01.02.07, 12:10 nie widza podstawowych prawd. Ich wybor w przyspieszonych wyborach to w porownaniu z dzisiejsza katastrofa duzy zysk, ale sytuacja niestety daleka od zadawalajacej. uu1 napisała: > Zalecałbym ostrożność. Pszenno-buraczany lud lubi stawać po stronie > "skrzywdzonych". Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz Re: Gdzie jest PO ?? 01.02.07, 12:13 > Zalecałbym ostrożność. Pszenno-buraczany lud lubi stawać po stronie > "skrzywdzonych". właśnie. Przecież nie przypadkiem mamy taki rząd jaki mamy; ktoś ich wybrał. A konkretnie menele takie same jak wojewoda Dąbrowski. Czyli drobne pijaczki, niezbyt gramotni oszuści, kombinatorzy, nieudacznicy życiowi.... Dąbrowski jest idealnym dla nas wojewodą. To "swój" chłop jest :-) Odpowiedz Link Zgłoś
m15 PO niezręcznie jest wypowiadać się krytycznie 01.02.07, 12:17 wszak dopiero co proponowali ustawę abolicyjną dla hanki ,a także,co gorsza- głosowali przeciw odebraniu posłowi PO waldy dzikowskiemu immunitetu w zwiazku z aferą korupcyjną ,tak wdeptali w błoto własny sztandar na którym było wypisane hasło"pozbawić posłów immunitetów",cóż teraz im pozostaje ,stulić uszy i przemyśleć własne działania chroniące kumpli,dla mnie sprawa jest jasna,pijak i kłamczuch nie może być wojewodą,ale też posłowie PO: dzikowski,szczypiński,nitras nie powinni chować się za immunitetem,a posłanka katarasińska powinna wystrzegać się wygłaszania osądów moralnych -wszak jest skazana prawomocnym wyrokiem sądu za jazdę i spowodowanie wypadku pod wpływem alkoholu Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: PO niezręcznie jest wypowiadać się krytycznie 01.02.07, 12:38 ale też posłowie PO: > dzikowski,szczypiński,nitras nie powinni chować się za immunitetem,a posłanka > katarasińska powinna wystrzegać się wygłaszania osądów moralnych -wszak jest > skazana prawomocnym wyrokiem sądu za jazdę i spowodowanie wypadku pod wpływem > alkoholu A pan Prezydent, który będąc Najwyższym Autorytetem chowa się za immunitet? A pan prezesopremier - Jarosław Kaczyński, 15 listopada 2002, Trójka: RMF FM: Czyli poparcie dla takiego polityka jak na przykład Andrzej Lepper gdyby starał się o fotel marszałka jest niemożliwe? Lech Kaczyński: "Nie ma takiej możliwości. Najwyższe funkcje w państwie muszą sprawować ludzie czyści jak łza. Andrzej Lepper udowodnił, że ma za nic prawo i jest politycznym awanturnikiem. Poparcie PISu dla tego polityka w jakiejkolwiek sytuacji jest nierealne. -------------- Odpowiedz Link Zgłoś
m15 Re: PO niezręcznie jest wypowiadać się krytycznie 01.02.07, 12:47 uu1 napisała: > ale też posłowie PO: > > dzikowski,szczypiński,nitras nie powinni chować się za immunitetem,a posł > anka > > katarasińska powinna wystrzegać się wygłaszania osądów moralnych -wszak j > est > > skazana prawomocnym wyrokiem sądu za jazdę i spowodowanie wypadku pod wpł > ywem > > alkoholu > A pan Prezydent, który będąc Najwyższym Autorytetem chowa się za immunitet? > A pan prezesopremier - Jarosław Kaczyński, 15 listopada 2002, Trójka: > RMF FM: Czyli poparcie dla takiego polityka jak na przykład Andrzej Lepper gdyb > y > starał się o fotel marszałka jest niemożliwe? > Lech Kaczyński: "Nie ma takiej możliwości. Najwyższe funkcje w państwie muszą > sprawować ludzie czyści jak łza. Andrzej Lepper udowodnił, że ma za nic prawo i > jest politycznym awanturnikiem. Poparcie PISu dla tego polityka w jakiejkolwiek > sytuacji jest nierealne. relatywizm jest twoją domeną?oświeć mnie -jakich przestępstw dopuścili się obaj panowie kaczyńscy i błagam -nie ględź,odpowiedz konkretnie ,bez owijania w bawełnę,osoby o których pisałem już są skazani bądż stoją pod zarzutami poważnych przestępstw kryminalnych,nie piszę o hance jako przestępczyni,ona jedynie niedopelniła obowiązku ustawowego ,skutkującego wygaśnięciem mandaty , nie jestem imbecylem ,ty zaś do tej granicy zbliżasz się niebezpiecznie twierdząc ,iż kaczor popełnił przestępstwo nazywając mietka gangsterem Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: PO niezręcznie jest wypowiadać się krytycznie 01.02.07, 12:53 > nie jestem imbecylem ,ty zaś do tej granicy zbliżasz się niebezpiecznie > twierdząc ,iż kaczor popełnił przestępstwo nazywając mietka gangsterem Prawdziwości pierwszej części zdania nie jestem pewien. Co do przestępstwa - zapytaj się sądu, który wydał p r a w o m o c n y wyrok. EOT. Odpowiedz Link Zgłoś
m15 Re: PO niezręcznie jest wypowiadać się krytycznie 01.02.07, 13:08 uu1 napisała: > > nie jestem imbecylem ,ty zaś do tej granicy zbliżasz się niebezpiecznie > > twierdząc ,iż kaczor popełnił przestępstwo nazywając mietka gangsterem > Prawdziwości pierwszej części zdania nie jestem pewien. Co do przestępstwa - > zapytaj się sądu, który wydał p r a w o m o c n y wyrok. EOT. ale inny sąd uznał argumenty jak również dowody przedstawione przez prikuraturę, wskazujące ,iż mietek gangsterem jednak jest i wydal nakaz aresztowania,jak zatem wygląda teraz samopoczucie sędziego ,który nakazał przeproszenie gangstera za nazwanie go gangsterem,jeśli czyn kaczora jest przestępstwem to ja jestem wielbłądem-i niech tak zostanie,ty natomiast do owej granicy(nazwanej w poprzednim poście)zbliżasz się szybciutko,pytanie tylko-co pcha cię w tym kierunku?pewnie zawiść połączona z chorobliwą nienawiścią Odpowiedz Link Zgłoś
mark.parker Re: PO niezręcznie jest wypowiadać się krytycznie 01.02.07, 16:43 m15 napisał: > uu1 napisała: > > > > nie jestem imbecylem ,[...] ty natomiast do owej > > granicy(nazwanej w poprzednim poście)zbliżasz się szybciutko,pytanie tylko-co > pcha cię w tym kierunku?pewnie zawiść połączona z chorobliwą nienawiścią Zawiść i chorobliwa nienawiść granicząca z obłędem to przede wszystkim cechy charakterystyczne obu kurdupli na kaczych łapach, ich przydupasów, w tym hitlerowca giertycha, co obrabował bank, i skazanego przestępcy leppera, który nadal pełni swoje funkcje nierządowe u boku jarcia "lojalki" K. . Ciekawe, że lojalkowy wiernopoddańczy wobec komunistów jarcio kurduplowaty też twierdzi, tak jak jego partyjny kumpel, pseudowojewoda, że jest ofiarą czegoś odeń niezależnego. A może za często dzielą się tym "jednym piwkiem" (klasyczny wykręt alkoholika) i mają podziurawione mózgi, jak te wściekłe krowy. Tu już pole do poPiSu dla dzikiej jolki od pasania świń, aczkolwiek nie jestem pewien, czy krowa nie jest dla niej zwierzęciem zanadto skomplikowanym - a na pewno bardziej inteligentnym. :)))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
marek99az1 Re: PO niezręcznie jest wypowiadać się krytycznie 01.02.07, 13:57 m15 napisał: ...a posłanka > katarasińska powinna wystrzegać się wygłaszania osądów moralnych -wszak jest > skazana prawomocnym wyrokiem sądu za jazdę i spowodowanie wypadku pod wpływem > alkoholu Ale sama zrzekła się immunitetu, a ukarana została za wykroczenie a nie skazana za przestępstwo (miała nieco ponad 2 promile a nie powyżej 5 promili, bo wtedy popełnia się przestępstwo). Jeżeli posłowie Dzikowski, Szczypiński, Nitras i inni popełnili przestępstwo, to przecież większość sejmowa bez problemów może ich pozbawić immunitetu. Odpowiedz Link Zgłoś
sigact1 Re: Gdzie jest PO ?? 01.02.07, 13:16 qc napisał: > PiS wiedzialby jak eksplodowac te ladunki ktore pojawily sie na scenie i > spowodowac jak najwiecej zniszczen u przeciwnika. > PO milczy. > Na milosc boska. Zrobcie konferencje prasowe, 1, 2, 10. > Korzystajcie z okazji, robcie to co wam czyniono, wdeptajcie z wsciekla > bewzglednoscia pisdeckich meneli w bloto. NIe widzisz? Co nam zostało? Świadkowanie tylko temu, kto kogo wydyma w telewizorni. Na tym dziś polega ojczyzna (wiem, wielkie słowo, ale czy na tym ma polegać to pojęcie?) Odpowiedz Link Zgłoś
zewszad_i_znikad Re: Wojewoda Dąbrowski: Nie próbowałem wyłudzić ż 01.02.07, 12:05 Chyba to, co Mariusz Ziomecki zarzucił "babsztylowi", byłoby tu najlepszym komentarzem... Odpowiedz Link Zgłoś
bogdantadus marsz, marsz Dąbrowski 01.02.07, 12:12 z ziemi polskiej do wolski, za pisu przyczyna łaczym sie z głebina... Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz nie chodzi o to Dąbrowski, że łżesz jak bura suka 01.02.07, 12:06 ale o to, że robisz to jak idiota.... Wymyśl sobie jakąś jedną wersję swojej historii i jej się trzymaj. Do końca Odpowiedz Link Zgłoś
mrsteryd Przepisy 01.02.07, 12:08 Czy ktos mógłby przybliżyć zasady rządzące punktami karnymi. Anulują się każdorazowo wraz z zakończeniem roku kalendarzowego? Odpowiedz Link Zgłoś
darioo_b Re: W kamasze go Dorn ! 01.02.07, 12:09 Dorn?? on tylko umie walczyć z wiatrakami. I nie spod znaku pisiakow. Odpowiedz Link Zgłoś
jesion44 Gronkiewicz prawnik tez wprowadzona w blad przez u 01.02.07, 12:11 Gronkiewicz prawnik tez wprowadzona w blad przez urzednika wojewody, wtedy krzyczal, ze to wylacznie ona odpowiada,,a teraz inna wykladnia, co za blamaż PIS-u.. WSTYD WSTYD, jeszcze dopuscili go do konferencji.. podwojna moralnosc, z Samoobrona w koalicji, kazdy kretacz, przestepca moze byc ok, byle wierny.. nie matura lecz chcec szczera zrobi z Ciebie oficera, nadal funkcjonuje, to rzecZywiscie czysta gomułkowszczyzna//// Odpowiedz Link Zgłoś
stara_twojej_starej Re: Gronkiewicz prawnik tez wprowadzona w blad pr 01.02.07, 12:17 jesion44 napisał: > Gronkiewicz prawnik tez wprowadzona w blad przez urzednika wojewody, wtedy > krzyczal, ze to wylacznie ona odpowiada,,a teraz inna wykladnia, co za blamaż > PIS-u.. WSTYD WSTYD, jeszcze dopuscili go do konferencji.. podwojna moralnosc, > z Samoobrona w koalicji, kazdy kretacz, przestepca moze byc ok, byle wierny.. > nie matura lecz chcec szczera zrobi z Ciebie oficera, nadal funkcjonuje, to > rzecZywiscie czysta gomułkowszczyzna//// Przecież to było wiadome od początku, że PiS to banda kłamliwych pętaków. Ale głupi naród nadal chce na to ścierwo oddawać swój głos. Ech... każdy dzień nas przybliża do końca rządów tych sk...nów. Marna to pociecha, ale zawsze jakaś jest... ---- swsts.blox.pl/html Odpowiedz Link Zgłoś
gilu33 Re: dura lex sed lex mosci panie wojewodo 01.02.07, 12:15 daj mu to po polskiemu, chłop nie kuma o co biega z tem lexem... Odpowiedz Link Zgłoś
petrucchio PiSK 01.02.07, 12:17 "Jest to szukanie haków, posługiwanie się kwitami. To jest czysta "kwitologia", po to, żebym nie mógł realizować swoich założeń - uważa Dąbrowski." Proponuję zmianę nazwy PiS na PiSK Odpowiedz Link Zgłoś
maria333 Re: PiSK 01.02.07, 15:35 petrucchio napisał: > "Jest to szukanie haków, posługiwanie się kwitami. To jest czysta "kwitologia", > po to, żebym nie mógł realizować swoich założeń - uważa Dąbrowski." > > Proponuję zmianę nazwy PiS na PiSK Odpowiedz Link Zgłoś
dzyndzelbaum Hajka może wystartować ponownie w Tel awiwie 01.02.07, 12:19 Ta dobra i wierna Hajka. Ma namaszczenie polskiego sanhedrynu. Odpowiedz Link Zgłoś
m15 startować w wyborach może każdy 01.02.07, 12:30 dzyndzelbaum napisała: > Ta dobra i wierna Hajka. > Ma namaszczenie polskiego sanhedrynu. o ile ma prawa wyborcze,ale co to ma wspólnego z wojewodą chowającym sie za nieznajomością prawa,hanka ględziła,że jakiś urzędnik wprowadził ją w błąd,ten bredzi,że jakiś policjant anulował mu punkty karne,oboje siebie warci,jedno i drugie miesza,mąci i zmienia zeznania,zwykłych ludzi nikt nie pyta czy wiedzieli jakie są przepisy,akty,paragrafy,mająś ciśle przestrzegać prawa i basta ,nie ma dla nich ustaw abolicyjnych,wielkie sławy prawnicze nie stają w ich obronie bagatelizując sprawę lub co gorsza wyśmiewając obowiązujące prawo,koniec z państwem kumpli,baronów i nadludzi Odpowiedz Link Zgłoś
p.pirx Re: startować w wyborach może każdy 01.02.07, 12:41 m15 napisał: <hanka ględziła,że jakiś urzędnik wprowadził ją w błąd,ten <bredzi,że jakiś policjant anulował mu punkty karne,oboje siebie warci,jedno i <drugie miesza,mąci i zmienia zeznania To chyba niezbyt fortunne uogólnienie. Jak można przepis o charakterze formalnym porównać z zachowaniem wypełniającym znamiona przestępstwa? Idąc tym tropem możnaby zrównać niezłożenie PITa z morderstwem. Takie relatywizowanie zaciemnia obraz całej sytuacji, w której ktoś popełnił prawdopodobie przestępstwo, a ktos inny przez niedopatrzenie nie złożył kwitka. Wez no sie zastanow! Odpowiedz Link Zgłoś
m15 Re: startować w wyborach może każdy 01.02.07, 13:01 cóż-nie dalej jak wczoraj, sąd najwyższy uznał ,iż oleksy nie jest kłamcą lustracyjnym,ponieważ nie wiedzial,iż jego działalność jest zaliczana do działalności agenturalnej,bo urzędnik wsi taką informację mu przekazał ,wojewoda twierdzi,że nie miał świadomości ,iż jest pozbawiony uprawnień,bo policjant z waliców tak go poinformował,hanka też idzie tym tropem twierdząc,iż nie wiedziała,bo urzędnik wprowadził ją w błąd,jeszcze raz mówię ,iż w dowolnej sprawie dotyczącej zwykłego człowieka nikt nie bedzie się zastanawiał nad stanem jego wiedzy ,nie dopełni obowiązku,popełni wykroczenie lub przestępstwo-będzie mial klopoty Odpowiedz Link Zgłoś
jjjnjankowski Re: startować w wyborach może każdy 01.02.07, 16:32 "Oczko" jest wynikiem kilkukrotnego wykroczenia. Jazda bez prawa jazdy jest przestepstwem. Zlozenie falszywego oswiadczenia jest przestepstwem. Jazda po pijaku rowerem jest przestepstwem. Czy przyszly wojewoda mial jakis dokument uprawniajacy do jazdy rowerem po drogach publicznych? Spoznione zlozenie (jezeli takowy fakt mial miejsce) zalacznika do oswiadczenia majatkowego jest uchybieniem formalnym - nawet zezwolenie na budowe ciezko za takie cos cofnac. Odpowiedz Link Zgłoś
jjjnjankowski Re: startować w wyborach może każdy 01.02.07, 16:43 Obywatel ma prawo spytac sie przedstawiciela urzedu wojewody o wykladnie. Wojewoda nie ma prawa robic sobie jaj z obywateli, ze sie pytal kraweznika. Oleksy? A co to ma do rzeczy? Odpowiedz Link Zgłoś
darioo_b Re: startować w wyborach może każdy 01.02.07, 12:41 won idioto (idiotko) Odpowiedz Link Zgłoś
piskoala startować w wyborach może każdy 01.02.07, 13:56 i może liczyć, że wspomniani IDIOCI GO wybiorą. I wybierają. ---- viva la koala de la IV RP: PiS/SO/PRL Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Wojewoda Dąbrowski: Nie próbowałem wyłudzić ż 01.02.07, 12:25 lovcen6 napisała: > Człowieku to co wygadujesz to wstyd i poruta ! On nie ma wstydu. On jest z PiSu. Odpowiedz Link Zgłoś
tupik70 [...] 01.02.07, 12:25 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
piotrus508 Biedny Pan WOjewoda 01.02.07, 12:31 Szkoda bo jak go wywala to gdzie on robote znajdzie? Nawet nie bedzie mogl zostac listonoszem bo ma zakaz prowadzenia rowerow. Szkoda tez policjantow z tej miejscowosci bo jak oni udowodnia ze Pana wojewoda tam nie byl skoro go nie bylo ale on twierdzi ze byl i juz. wiec lepiej niech sie przyznaja ze oni tez sa z ukladu i szarej sieci !!! www.zamekyale.pl/wojtek/ Odpowiedz Link Zgłoś
darioo_b Re: Gdzie jest Galba ???? 01.02.07, 12:39 wyciera łzy, które mu po dupie ciekną ;-) I patrzy okiem zamglonym na swoich "idoli" TFUUUUUUUUUUUU Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Gdzie jest Galba ???? 01.02.07, 12:41 Tam gdzie zawsze. W s z a m b i e. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: a kto to ten galba ? 01.02.07, 12:57 To taki sam gejzer intelektu jak <dzyndzelbaum> (nieco wyżej się produkuje). Odpowiedz Link Zgłoś
gilu33 To nie wiesz kto to Galba ?????????????????? 01.02.07, 13:02 Galba to instruktor d/s agitacji bezmózgowej Wydziału Propagandy Biura Politycznego Komitetu Centralnego PIS. Aktualnie nieobecny na forum,bo hańba jaką wojewoda mazowiecki okrył szacowną partię PIS i jej Wodza Naczlnego, Słońce Tatr i Gołdapi,Cesarza Jarosław " Jam Jest Chodzące Dobro" jest tak duża ,że cały aktyw polit biura KC PIS debatuje nad środkami obronnymi. Jak skończą, Galba sie odezwie, już na pewno jeśli w temacie będzie cokolwiek z PO... Odpowiedz Link Zgłoś
zyks W takiej sytuacji Galba zawsze trzyma mordę na kłó 01.02.07, 13:15 dkę. Wogóle jakoś ostatnio rzadziej się wypowiada. Dostał pewnie odpowiedzialne państwowe stanowisko i, wicie-rozumicie, brak czasu na takie zabawy... Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Galba, to przeciez jest "czolowy przyglup Europy"! 01.02.07, 13:26 jak mozna tego nie wiedziec! Odpowiedz Link Zgłoś
jjjnjankowski Re: Galba, to przeciez jest "czolowy przyglup Eur 01.02.07, 16:04 Gdzie jest Galba? Sadze, ze starorzymskim zwyczajem lud wloczy jego zwloki ulicami Wiecznego Miasta utopic je w Tybrze. Odpowiedz Link Zgłoś
bronimir To są fakty a nie polityka. 01.02.07, 12:39 Panie pijaku Wojewodo. Jak się jest alkoholikiem, to się idzie na leczenie a nie na Urząd. Wszystkie pozostałe krętactwa nmie nie dziwią, pijacy to mają, że fantastycznie tłumaczą niegodne postępki. Panie Wojewodą zostań Pan lumpem z pod budki z piwem, zostanie Pan zaszczycony powiedzeniem "spieprzaj dziadu". Czyżby Dorn lubił kolesi od kielicha i dziwek? Odpowiedz Link Zgłoś