babette666 11.02.07, 19:18 szefem policji powinien zostac policjant, prokuratorzy maja inna mentalnosc, a to policja odwala najwieksza robote, zeby prokuratorowi dostarczyc "klienta" Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tppiotr Konrad Kornatowski nowym szefem policji? 11.02.07, 19:19 Nie potwierdzam, nie zaprzeczam a poza tym ... Niedopuszczalne jest umieszczanie przez uczestników na łamach Forum Gazeta.pl treści uznanych powszechnie za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady Netykiety. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Konrad Kornatowski nowym szefem policji? 11.02.07, 19:25 > Rzecznik MSWiA Witold Lisicki nie potwierdza jednak tej informacji. "Rycerz" swoje kontakty ma i jak mówi, to.... Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.zenek Re: Konrad Kornatowski nowym szefem policji? 11.02.07, 19:31 Przy poprzedniej nominacji policjanci strasznie wybrzydzali, że niepolicjant zostaje KG. No ale Bieńkowski był przynajmniej generałem pokrewnej służby... Spoko. Jeżeli ktoś taki jak Ziobro może być ministrem sprawiedliwości... Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Konrad Kornatowski nowym szefem policji? 11.02.07, 19:33 Czy ustawa o policji nie wymaga aby był to policjant? Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.zenek Re: Konrad Kornatowski nowym szefem policji? 11.02.07, 19:35 Choćby nawet, to za problem przyjąc do policji a następnie uczynić KG? Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Konrad Kornatowski nowym szefem policji? 11.02.07, 19:41 > Choćby nawet, to za problem przyjąc do policji a następnie uczynić KG? Przydałby się jakiś stopień. A tu obowiązuje pragmatyka. --------- Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Konrad Kornatowski nowym szefem policji? 11.02.07, 19:50 Na początek mógłby zostać kapelanem polowym w stopniu pułkownika. Tu już nie obowiązuje pragmatyka. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Konrad Kornatowski nowym szefem policji? 11.02.07, 19:55 > Na początek mógłby zostać kapelanem polowym w stopniu pułkownika. Niebezpieczne. Rozbestwi się i będzie chciał awansować na marszałka polnego. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Konrad Kornatowski nowym szefem policji? 11.02.07, 20:06 Co, już zdementowali nominację? Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.zenek Re: Konrad Kornatowski nowym szefem policji? 11.02.07, 20:14 Przepisy są dobre dla opozycji. Oni prowadzą "rewolucję moralną" - ich nie mogą żadne ograniczenia dotyczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Konrad Kornatowski nowym szefem policji? 11.02.07, 19:37 Po co tyle formalizmu. Czy nie wystarczy, że dzieci studiowały na tej samej uczelni? Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Konrad Kornatowski nowym szefem policji? 11.02.07, 19:40 Uniwersytecie Gdańskim? Chyba rzeczywiście się czepiam. Odpowiedz Link Zgłoś
hemming Re: Konrad Kornatowski nowym szefem policji? 11.02.07, 20:41 No wlasnie tez mnie to zastanawia! Nawet jesli zrobia z niego policjanta to czy przypadkiem do sluzby nie przymuje sie tylko ludzi do 35 roku zycia? No i jaki stopien bedzie mial pan komendant, bo to smieszne bedzie jak Policja bedzie kierowal posterunowy! :> Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.zenek to proste 11.02.07, 20:43 hemming napisał: > No wlasnie tez mnie to zastanawia! Nawet jesli zrobia z niego policjanta to czy > przypadkiem do sluzby nie przymuje sie tylko ludzi do 35 roku zycia? No i jaki > stopien bedzie mial pan komendant, bo to smieszne bedzie jak Policja bedzie > kierowal posterunowy! :> Sam sobie odpowiedziałeś. Jeżeli ma skończone 35 lat, to będzie STARSZYM posterunkowym ;) Odpowiedz Link Zgłoś
anwb Konrad Kornatowski nowym szefem policji? 11.02.07, 19:33 Kolejna Fotyga dostała stanowisko. Ważne, że by obsadzil stanowiska swoimi. Bo przeciez tylu glodnych dzialaczy PiS podrozuje pocigami i cierpia głod! Odpowiedz Link Zgłoś
qrdebela ciagle niezadowoleni 11.02.07, 19:55 ciekawe w jakich warunkach zyjecie, pewno macie palace, wasze zony to kobiety typu Jessica Alba, Angelina Jolie, Charlize Theron czy tez moze Beyoncey Giselle Knowles, do tego pracuja, sprzataja, gotuja i wychowuja dzieci, a wasze dzieci najpiekniejsze i najzdolniejsze, aniolki, ktore przygotowujecie do najwazniejszych stanowisk w panstwie Polskim i na swiecie, napiszcie cos o sobie, co wy zrobiliscie dla Polski i swiata???... PRL juz nie wroci, ocknijcie sie.....hmm... Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: ciagle niezadowoleni 11.02.07, 20:01 Przestrzegaj VI Przykazania. Koniecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
qrdebela Re: ciagle niezadowoleni 11.02.07, 20:09 szczegolnie ty wszystkowiedzacy i babette6*3, napisz co ty dobrego zrobiles???, czasami tu wchodze i widze, ze jestescie stalymi bywalcami, ale nigdy nie napisaliscie niczego pozytywnego ani konstruktywnego,...krytycy od siedmiu bolesci; Odpowiedz Link Zgłoś
qrdebela uu1 madrala 11.02.07, 21:02 przeslanie bylo takie "madry czlowieku", ze ty miales bezposredni wplyw na to jaka sobie towarzyszke zycia wybrales, w jakich warunkach zyjesz i jak wychowujesz swoje dzieci, pochwal sie zatem zona i dziecmi i swoim sposobem na zycie, wot i wsio, zacznij najpierw od siebie Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: uu1 madrala 11.02.07, 21:15 > przeslanie bylo takie "madry czlowieku", ze ty miales bezposredni wplyw na to > jaka sobie towarzyszke zycia wybrales, w jakich warunkach zyjesz i jak > wychowujesz swoje dzieci, > pochwal sie zatem zona i dziecmi i swoim sposobem na zycie, I chcesz powiedzieć, że własnym rozumem taki piękny tekst wymyśliłeś? No, no. Masz talent. Wobec tego powiem Ci o moim największym sukcesie. Otóż, po dwóch postach poznaję gostka, który nie przestrzega VI Przykazania. Przemyśl to. Odpowiedz Link Zgłoś
qrdebela Re: uu1 madrala 11.02.07, 21:30 pisze tak ja potrafie, ok 20 lat temu wyjechalem z Polski, wiec nie jest to moj jedyny jezyk, ktorym sie posluguje, przykro mi tylko, ze wielu, ktorzy tutaj sie wymadrzaja nie potrafia sklecic zdania bez ortograficznych bledow, natomiast maja lekarstwo na wszystko dla innych, szkoda mi czasu na dyskutowanie z toba, zacznij od siebie i wez sie do pracy, jesli jestes na etacie gw to ja jako naczelny dawno wyrzucilbym cie, jestes bardziej kiepski od kiepskiego, marnota jedna; bez powazania Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: uu1 madrala 11.02.07, 21:34 > bez powazania I czym się popisujesz? Brakiem wychowania, bezsensowną agresją, żenującym poziomem wypowiedzi. I tym, że nie przestrzegasz VI Przykazania. Jesteś po prostu niemądry. Współczuję. Odpowiedz Link Zgłoś
hardy01 Re: uu1 madrala 11.02.07, 22:59 A coś Ty się przyczepił do tego VI Przykazania??? Rzeczpospolita Polska nie jest jeszcze na szczęście państwem wyznaniowym. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: uu1 madrala 11.02.07, 23:22 hardy01 napisał: > A coś Ty się przyczepił do tego VI Przykazania??? Rzeczpospolita Polska nie > jest jeszcze na szczęście państwem wyznaniowym. I to oznacza, że nie należy przestrzegać VI Przykazania? Chyba nie wiesz co ono mówi? Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.zenek Re: ciagle niezadowoleni 11.02.07, 20:13 Naprawdę nie załapałaś żarciku o tych, co cierpią głód w pociągu? Niesamowite.. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: ciagle niezadowoleni 11.02.07, 20:17 Na widok takiego nicku, poczucie humoru pierzchnęło gdzie pieprz rośnie. :( Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: ciagle niezadowoleni 11.02.07, 20:27 qrdebela napisała: > PRL juz nie wroci, ocknijcie sie.....hmm... ************************************** To ciekawe, bo IV RP bardzo przypomina PRL. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.zenek Re: ciagle niezadowoleni 11.02.07, 20:28 Ano właśnie. PRL już wrócił. Nazywa się "IV RP". Oby ta czkawka historii trwała jak najkrócej... Odpowiedz Link Zgłoś
qrdebela Re: ciagle niezadowoleni 11.02.07, 20:41 maruda ty jak zawsze marudny, w czym ci to przypomina???? opozycja internowana??? moze w wiezieniach, albo zakatowana na smierc???? na zachod tylko odpowiednie osoby wyjezdzaja? palace i szmal maja osoby, ktore mialy tez w PRL-u, pod tym wzgledem rzeczywiscie sie nie zmienilo, Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.zenek Re: ciagle niezadowoleni 11.02.07, 20:42 Wróciły te same mechanizmy władzy i ten sam styl propagandy. Mało? Odpowiedz Link Zgłoś
qrdebela Re: ciagle niezadowoleni 11.02.07, 20:51 zamiast krwawy powinienes miec przydomek glupi, za pare lat ta ekipa odejdzie, zalezy od glosujacych, do nich wybor nalezy, w PRL nie miales na to wplywu od 1945 do powiedzmy sobie 1989r, wot i wsio jak to mawiaja starozytni amerykanie Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.zenek Re: ciagle niezadowoleni 11.02.07, 20:54 qrdebela napisała: > zamiast krwawy powinienes miec przydomek glupi, > za pare lat ta ekipa odejdzie W tym problem, że dopiero za parę. Bo koszty sprzątania rosną. > zalezy od glosujacych, do nich wybor nalezy, > w PRL nie miales na to wplywu od 1945 do powiedzmy sobie 1989r, To prawda. Oczywiście jest publicystyczną przesadą i przejaskrawieniem mówić serio i dosłownie, że IV RP to PRL. Sam się irytuję, zwłaszcza, gdy słyszę to od osób ,które są zbyt młode, by PRL pamiętać, nawet ten zdychający - pod koniec. Zarazem jednak w istotnych aspektach wyczyny pis są budowaniem peerelu- bis. To fakt. Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Bo duży procent naszego ludu właściwie chciałby 11.02.07, 23:54 czegoś w rodzaju powrotu komuny (żeby Państwo drogą bezpośredniej interwencji zapewniło pracę, godziwe życie, pogoniło "spekulantów" etc.), tyle że bez tych ohydnych komuchów u władzy, co to się pobratali z Kulczykami, Krauzymi i innymi Krezusami i zostawili swój elektorat na łasce losu :-)). Kaczyński doskonale to wyczuł, stąd i lansując koncepcję "solidarnego państwa" wygrał. A inna sprawa, że III RP w rzeczy samej robiła co mogła, by przedstawić się jako kolejne edycje różnych "Republik Kolesiów" z wszystkich stron sceny politycznej :-). Odpowiedz Link Zgłoś
stefan99999 Re: ciagle niezadowoleni 12.02.07, 00:56 Chyba właśnie wraca, odziany dla niepoznaki w szaty IV RP. qrdebela napisała: > PRL juz nie wroci, ocknijcie sie.....hmm... Odpowiedz Link Zgłoś
sraczynski Konrad Kornatowski nowym szefem policji? 11.02.07, 19:38 Wąsiska już ma Odpowiedz Link Zgłoś
babette666 Re: Konrad Kornatowski nowym szefem policji? 11.02.07, 19:41 i holernie podobny do Janika, nie wiem czy Kaczory zaakceptuja, za kazdym razem jak beda go przyjmowac bedzie im sie kojarzyl z SLD, do ktorej maja tyle sentymentu............ Odpowiedz Link Zgłoś
qrdebela babette3*6, madrala gw 11.02.07, 21:17 babette666 napisała: > i holernie podobny do Janika, nie wiem czy Kaczory zaakceptuja, za kazdym razem > > jak beda go przyjmowac bedzie im sie kojarzyl z SLD, do ktorej maja tyle > sentymentu............ > nie dosc, ze bzdety piszesz to jeszcze walisz ortografy, jesli mnie pamiec nie myli to chyba "cholernie" sie pisze, z Polski wyjechalem ok. 20 lat temu, czyz nie wstyd, ze ludzie, ktorzy tylko jednym jezykiem sie posluguja nie potrafia zadbac o ortografie a z innych sie wysmiewaja, bez powazania Odpowiedz Link Zgłoś
babette666 Re: babette jest poprostu realistka 11.02.07, 22:14 nie musisz podzielac mojego zdania, a forum to wypowiedzi ludzi o roznych pogladach, slowo "cholernie" poprostu "c" nie zalapalo sie, bo pisze szybko ze wzgledu na chroniczny brak czasu, a ze zdarza mi sie "wpadki" i zrobie blad w innych wpisach no coz, nie ma ludzi nieomylnych nawet w ortografii, a Polakom w kraju nie ublizaj, bo dzis tylko takie tluki jak SOrbona czy PiS wladaja 1 jezykiem, pour ta gouverne wladam w mowie i pismie 4 jezykami, a mlodziez polska jest bardzo inteligentna , nie na darmo beda w przyszlosci "wyksztalciuchami" no i na koniec twoje powazanie mam "w powazaniu", ps przdstawienie opinii czy krytyka to nie wysmiewanie, to tylko opinia i krytyka Odpowiedz Link Zgłoś
qrdebela Re: babette jest poprostu realistka 12.02.07, 06:23 babette666 napisała: > nie musisz podzielac mojego zdania, a forum to wypowiedzi ludzi o roznych > pogladach, slowo "cholernie" poprostu "c" nie zalapalo sie, bo pisze szybko ze > wzgledu na chroniczny brak czasu, a ze zdarza mi sie "wpadki" i zrobie blad w > innych wpisach no coz, nie ma ludzi nieomylnych nawet w ortografii, a Polakom w > > kraju nie ublizaj, bo dzis tylko takie tluki jak SOrbona czy PiS wladaja 1 > jezykiem, pour ta gouverne wladam w mowie i pismie 4 jezykami, a mlodziez > polska jest bardzo inteligentna , nie na darmo beda w > przyszlosci "wyksztalciuchami" no i na koniec twoje powazanie mam "w > powazaniu", > > ps > > przdstawienie opinii czy krytyka to nie wysmiewanie, to tylko opinia i krytyka > > jesli rzeczywiscie cierpisz na chroniczny brak czasu to czemu to caly czas przesiadujesz i piszesz te swoje wypociny??? w domu jak zmywasz, sprzatasz to tez tak niedbale to robisz??? jesli ktos cos szybko robi to nie znaczy to , ze robi to dobrze, wiec jesli jestes tak niestaranna na codzien to wspolczuje twojej rodzinie, szczegolnie dzieciom- tym nalezy dac dobry przyklad, dlatego tez nie wytykaj innym wad i nie szydz z innych, zacznij od siebie, od swojego domu, swojej rodziny, przypomina mi sie haslo prl-u, jak panstwo bogate to spoleczenstwo tez bedzie bogate, przez ok.45 lat ani Polska nie wzgogacila sie ani jej obywatele ( raczej mocne zapoznienie w stosunku do innych panstw), jeszcze raz prosze zeby kazdy zaczal od siebie i swoich najblizszych, jesli pojedyncze osoby beda ok to ogol na tym nie ucierpi; wot i wsio Odpowiedz Link Zgłoś
hardy01 Re: Konrad Kornatowski nowym szefem policji? 11.02.07, 22:49 Spoko, spoko. Prezydent będzie już niedługo miał zięcia należącego do SLD to i z lewicą się pogodzą :) Odpowiedz Link Zgłoś
babettle666 Re: Konrad Kornatowski nowym szefem policji? 12.02.07, 05:22 ale ja glupia jakas jestem, przeciez "holernie" pisze sie tak samo jak "ch..j". Bóg stworzył człowieka, ponieważ rozczarował się małpą. Z dalszych eksperymentów zrezygnował. Mark Twain Odpowiedz Link Zgłoś
qrdebela do babetta, w tym momencie zgadzam sie z toba 12.02.07, 05:53 z twoich wypowiedzi trudno byloby sie doszukac cienia madrosci; zeby jeszcze przyjemniej ci sie zrobilo to na pis nie glosowalem, ale potrafie racjonalnie odroznic dobro od zla, niestety "etatowi pisarze" tego nie potrafia lub nie chca, albo myslenie nie jest ich najmocniejsza strona ( moze to policjanci)????... Odpowiedz Link Zgłoś
ars18 Wprost dobrego informatora zdobył.. 11.02.07, 19:49 ...o wszystkim oni pierwsi widzą... Odpowiedz Link Zgłoś
narod.ovviec Konrad Kornatowski nowym szefem policji? 11.02.07, 20:00 wreszcie Polak będzie szfeme policji. dość obcowkrajowców! Odpowiedz Link Zgłoś
babette666 to Bienkowski tez byl obcym agentem?????????????? 11.02.07, 20:33 nigdy nie mowiono oficjalnie ze Bienkowski byl z Ksiezyca!!!ale moze to tajemnica, jeszcze jedna tajemnica Kaczynszczyzny, bo wrog za drzwiami wspolpracujacy z burymi sukami Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.zenek Re: to Bienkowski tez byl obcym agentem?????????? 11.02.07, 20:34 Niech udowodni, że nie był :))) Odpowiedz Link Zgłoś
babettle666 Re: to Bienkowski tez byl obcym agentem?????????? 12.02.07, 05:19 kaczynszczyzna, bure suki , stwory z Ksiezyca ???? ja taka jakas glupia chyba jestem, co nie ? Odpowiedz Link Zgłoś
qrdebela Re: to Bienkowski tez byl obcym agentem?????????? 12.02.07, 05:58 babettle666 napisała: > kaczynszczyzna, bure suki , stwory z Ksiezyca ???? > > ja taka jakas glupia chyba jestem, co nie ? co tak...) Odpowiedz Link Zgłoś
noelkabat Kornatowski rozlozy policje... 11.02.07, 20:53 Tak jak kaczory rozkladaja Polske, tak jak Ziobro rozklada sprawiedliwosc, Szczyglo - Wojsko Polskie, Skrzypek - NBP, itd, itd tak Kornatowski rozlozy na cztery lopatki policje i ... nasze bezpieczenstwo. Policja powinien kierowac facet co zna policje od wewnatrz a nie tylko z gabinetu prokuratorskiego. Kiedy my wreszcie zrozumiemy, ze Lechujarek postawil sobie za cel uksztaltowanie Polski wedlug swojej chorej idei i swojej zakompleksionej i msciwej osobowosci. Odpowiedz Link Zgłoś
tinakon Szczotka ryżówka? 11.02.07, 21:00 Jak można taką szczotę ryżówę trzymać pod nosem? Odpowiedz Link Zgłoś
babette666 Re: Szczotka ryżówka? 11.02.07, 21:07 Janik bis. A tak na powaznie to uwazam ze wybory za 2,5 roku to juz dla Polski za pozno,nie bedzie juz co wybierac, to smutne ale paralizujaco prawdziwe Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.zenek Re: Szczotka ryżówka? 11.02.07, 21:11 Mało kto będzie wtedy chciał być wybranym, bo nieuniknione koszty sprzątania po wyczynach obecnej ekipy będą gigantyczne. Jeżeli już w tej chwili tak to wygląda, łatwo sobie wyobrazić jakie będą konwulsje za 2 lata... Odpowiedz Link Zgłoś
babettle666 Re: Szczotka ryżówka? 12.02.07, 05:20 szczotka ryzowa sluzy do szorowania, to moje podstawowe narzedzie pracy, wiec po co ja wlasciwie zabieram glos na tym forum ? chce sie dowartosciowac , pokazac jaka yntelygentna jestem ? Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk31 Konrad Kornatowski nowym szefem policji? 11.02.07, 21:28 No to Ziobro ma teraz wiecej władzy niż Kaczyński razem z Edgarem. Odpowiedz Link Zgłoś
xvart szkoda że nie ma zaufania do nikogo 11.02.07, 21:45 ze 100.000 policjantów. To tak jakby Prokuratorem Krajowym został policjant... Odpowiedz Link Zgłoś
pantanal Za rządów piłsudczyków 11.02.07, 22:51 komendantem policji był generał WP Kordian Zamorski, "swój". Teraz również "sami swoi". TKM Odpowiedz Link Zgłoś
noelkabat Re: Za rządów piłsudczykówi kaczorow... 11.02.07, 23:07 Tak jak kaczory rozkladaja Polske, tak jak Ziobro rozklada sprawiedliwosc, Szczyglo - Wojsko Polskie, Skrzypek - NBP, itd, itd tak Kornatowski rozlozy na cztery lopatki policje i ... nasze bezpieczenstwo. Policja powinien kierowac facet co zna policje od wewnatrz a nie tylko z gabinetu prokuratorskiego. Kiedy my wreszcie zrozumiemy, ze Lechujarek postawil sobie za cel uksztaltowanie Polski wedlug swojej chorej idei i swojej zakompleksionej i msciwej osobowosci. Odpowiedz Link Zgłoś
qrdebela Re: szkoda że nie ma zaufania do nikogo 12.02.07, 05:40 xvart napisał: > ze 100.000 policjantów. > To tak jakby Prokuratorem Krajowym został policjant... no tak, masz racje, albo pies policjanta, coraz to lepsze pomysly, rodem chyba z sld Odpowiedz Link Zgłoś
miki77 Konrad Kornatowski nowym szefem policji? 11.02.07, 21:57 Powiem więcej: my policjanci robić nie lubimy a prokuratorzy to już lesery do potęgi - NIEROBY jakich mało !!! Odpowiedz Link Zgłoś
qrdebela policyjni pracusie 12.02.07, 05:44 robic to wy lubicie, tylko nie to co trzeba; poczytaj o policjantach z krakowa (powypadkowe zgloszenia- lapowki), Odpowiedz Link Zgłoś
gomit Re: Konrad Kornatowski nowym szefem policji? 12.02.07, 00:50 www.commentary.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś