Dodaj do ulubionych

"Nie zamierzam się zniżać do poziomu Wałęsy"

• te_rence "Nie zamierzam się zniżać do poziomu Wałęsy" 19.02.07, 18:19
      a powinien powiedzieć: nie zamierzam się zwyżać do poziomu Wałęsy

połączenie wypowiedzi dwóch Lechów: spieprzaj durniu!
    • raven40p bolek wyluzuj sie 19.02.07, 18:26
      prawda jak widac w oczy kole ;)
      mnie sie wydaje ze ciebie bolku powinni pozbawic wszelkich zaszczytow, gdyz te
      zostaly przeyznane innemu walesie, walesie z ktorego polacy byli dumni, ktorego
      kochali. mysle, ze spicle nie zasluguja na zadne nagrody i zaszczyty.
      • gacekemdk Re: bolek wyluzuj sie 19.02.07, 18:30
        Bolkiem to jest obecny prezio. Bardzo Cieńkim Bolkiem.
        • raven40p Re: bolek wyluzuj sie 19.02.07, 18:37
          tak myslisz. on przynajmniej nie sprzedawal swoich kolegow.
          jezeli prezio, jak go nazywasz jest cienkim bolkiem, jak nazwiesz kogos takiego
          jak walesa?
          • gregsmile Re: bolek wyluzuj sie 19.02.07, 19:20
            znasz zasady przydzielania Nobla? Wałęsa został prześwietlony bardzo dokładnie i nic nie znaleźli, chociaż bardzo chcieli zbaleźć cokolwiek na niego.
            nie wmawiaj autorytatywnie ludziem nieprawdy o Wałęsie. po co to robisz?
    • zyks Szczygłę? Wała! Jest pod ochroną. Ma żółtą książe 19.02.07, 18:27
      kę !
      • zyks To widać od razu:spojrzeć w oczy,nawet w TV... 19.02.07, 18:29

• brokowisko Nie lubie Wałęsy ale ten PiS to skandal ! 19.02.07, 18:29
      Jakis Szczyglo , jakis Ziobro , kuchcinski , Gosiewski no i rodzynek Braci
      Macierewicz ! Ta sa przedstawiciele mojego narodu ! Kto ich uczyl ,wychowywal?
      Zarozumialstwo , pyszalki , problemy z wyslawianiem sie , omnibusy spoleczne!
      Boze zlituj sie nad naszym narodem! I Rydzyk ich popiera - za co !
      Paranoja!
      • raven40p Re: Nie lubie Wałęsy ale ten PiS to skandal ! 19.02.07, 18:35
        zapytaj sie moze po jak to sie stalo. oni na pewno maja na to odpowiedz, jestem
        pewien, ze wszystkiemu sa winne egzorcyzmy rydzyka ;)
        co do poziomu, popatrz moze na poziom pani bufetowej bedacej prezydentem
        warszawy lub takiego pana tuska. znajdujesz go moze jako przyklad do
        nasladowania.
        tak narzekasz na poziom tych ludzi ale poczytaj sobie statystyki na temat
        aktualnej przestepczosci oraz spraw dotyczacych przestepst gospodarczych. ja
        sie niezmiernie ciesze, ze niektorzy panowie sie teraz na salach sadowych pocic
        musza oraz, ze ich majateczek zostanie skonfiskowany.
      • tw_wielgus Re: Nie lubie Wałęsy ale ten PiS to skandal ! 19.02.07, 18:47
        brokowisko napisał:

> Jakis Szczyglo , jakis Ziobro , kuchcinski , Gosiewski no i rodzynek Braci
        > Macierewicz ! Ta sa przedstawiciele mojego narodu ! Kto ich uczyl ,wychowywal?
        > Zarozumialstwo , pyszalki , problemy z wyslawianiem sie , omnibusy spoleczne!
        > Boze zlituj sie nad naszym narodem! I Rydzyk ich popiera - za co !

już odpowiadam za 12 MLN. ZŁ
    • punter "Nie zamierzam się zniżać do poziomu Wałęsy" 19.02.07, 18:30
      Wiadomo nie od dziś, że rząd Kaczki jest pełen skończonych idiotów i głąbów
      kapuścianych, ale resort obrony narodowej po nominacji Szczygły wyróżnia się
      nawet w tym towarzystwie.
      Obejrzałem już kilka wystapień publicznych tego indywiduum i jedyne co
      zobaczyłem to tępy wyraz twarzy gostka, który został dowartościowany przez
      swojego "opiekuna" mianowaniem na ministra. Fakt ten, niewątpliwie smutny, zdaje
      się go upoważniać do mieszania z błotem Wałęsy (człowieka też w sumie
      niejednoznacznie ocenianiego) i stawiania tez o historii Polski na zasadzie "ja
      wiem najlepiej, bom z kaczego namaszczenia" itp. Dziadostwo, które przebija
      Kalatę, Jędrka i Romana razem wziętych.
      • tw_wielgus Re: "Nie zamierzam się zniżać do poziomu Wałęsy" 19.02.07, 18:49
        punter napisał:

> Wiadomo nie od dziś, że rząd Kaczki jest pełen skończonych idiotów i głąbów
        > kapuścianych, ale resort obrony narodowej po nominacji Szczygły wyróżnia się
        > nawet w tym towarzystwie.
        > Obejrzałem już kilka wystapień publicznych tego indywiduum i jedyne co
        > zobaczyłem to tępy wyraz twarzy gostka, który został dowartościowany przez
        > swojego "opiekuna" mianowaniem na ministra. Fakt ten, niewątpliwie smutny,
        zdaj
        > e
        > się go upoważniać do mieszania z błotem Wałęsy (człowieka też w sumie
        > niejednoznacznie ocenianiego) i stawiania tez o historii Polski na
        zasadzie "ja
        > wiem najlepiej, bom z kaczego namaszczenia" itp. Dziadostwo, które przebija
        > Kalatę, Jędrka i Romana razem wziętych.

Szczygło musi miec tępy wyraz twarzy by swym wyglądem nie peszył swego Pana.
    • inzynier_skrzypek ^^^^^^^^^^^^^^^^Wykopać kartofle^^^^^^^^^^^^^^^^^^ 19.02.07, 18:32
      Kiedy powstanie miasteczko namiotowe pod sejmem?
      • aplus Re: ^^^^^^^^^^^^^^^^Wykopać UBWolstwo ^^^^^^^^^^^^ 19.02.07, 18:35
        inzynier_skrzypek napisał:

> Kiedy powstanie miasteczko namiotowe pod sejmem?

zadzwon do kolegow z moskwy zeby ci namioty rozstawili
        • seroo1 Jaki idol, taki komentarz, p. A-P-L-U-S 19.02.07, 18:43
          • atomm Kaczki Waslesie do piet nie dorastaja... 19.02.07, 19:11
            Kundle mysla, ze jak beda szczekac na Wielkiego Polaka to ktos ich zauwazy....
            Prawda jest prosta - kaczki skoncza na smietniku historii...
            • sul_ziemi Czas już skończyć tę hucpę kaczystów. 19.02.07, 20:17
              Pętak Strzygieł spłaca dług Durniowi, któremu zawdzięcza karierę życiową.
              • meandrypolityczne Re: Czas już skończyć tę hucpę kaczystów. 19.02.07, 21:32
                Można nie być zwolennikiem b. Prezydenta Lecha Wałęsy, niemniej jednak jest On
                POSTACIA HISTORYCZNA, Człowiekiem, którego zna cały świat !
                Co to znaczy, z piedestału Lecha K. "zniżać się do poziomu Wałęsy ?"
                Dla Lecha Wałęsy Lech K.jest durniem,a minister Szczygło jest zapewne chłystkiem
                ! Quod erat demostrandum ! Pragmatyk
              • sumienie.lk Nie jestem zwolennikiem Wałęsy, ale Kaczyński... 19.02.07, 21:50
                Kaczyński Panu Lechowi Wałęsie do pięt nie dorasta. Wałęsa to jest Ktoś, a Lech
                Kaczynski... o nim chcemy jak najszybciej zapomnieć.
            • ambl Re: Kaczki Waslesie do piet nie dorastaja... 19.02.07, 21:45
              +wielki polak+ co ulaskawial oprychow za kase.Ostatnim Wielkim Polakiem to byl
              J.Pilsudski
    • gregsmile Wałęsa używa mocnych słów ale jak przegra proces 19.02.07, 18:32
      znajdzie miliony Polaków, krórzy mu pomogą finansowo i duchowo ... a Kaczory i ich poplecznicy popłyną ... jak się wodę spuści ...
      każdego historia osądzi. bierz się panie Prezydencie Wałęsa do roboty. ten naród trzeba "za mordę" poprowadzić. demokracja się nie sprawdza niestety.
      cały ten raport to jeden wielki skandal. jak można odtajniać nazwiska tajnych agentów wywiadu! co to k... m... jest!? siatkę buduje się kilkadziesiąt lat (na koszt podatnika polskiego) nie po to aby jakiś kretyn to publikował! a drugi mądry reprezentant Polski, metr sześćdziesiąt w kapeluszu i niby prawnik a ni me ni be po polsku czy jakimkolwiek ludzkim języku. to jakiś żart chyba! czytam i nie wierzę, że to prawda :)
      • baba-jaga Mala Inkwizycja 19.02.07, 18:36
        bo taka jest wlasnie IV Rzeczpospolita Prokuratorska
      • raven40p Re: Wałęsa używa mocnych słów ale jak przegra pro 19.02.07, 18:42
        walesa to juz niechlubna i haniebna historia.
        takiego jak on powinni zakonserwowac i straszyc nim male niegrzeczne dzieci.
        pewnie nalezales ty albo twoja rodzina do komunistycznych ukladow jezeli
        opowiadasz takie rzeczy.
        czy tobie sie to podoba czy nie, obecny rzad jest wynikiem demokratycznych
        legalnych wyborow.
        powiedz mi co takiego pokazal kwasniewski jako reprezentant polski. przychodzil
        pijany na konforencje, oszukal narod ze jest wyksztalconym czlowiekiem.
        mowisz moze o tej siatce promoskiewskich szpiegow rozsianych po naszych
        ambasadach na calym swiecie?
        • gregsmile Re: Wałęsa używa mocnych słów ale jak przegra pro 19.02.07, 18:57
          Wałęsa przegranym? coś nowego! Noblista i respektowany autorytet na całym świecie. Kawaśniewski był prezydentem przez 10 lat i uwierz mi, bardzo go brakuje w polskiej dyplomacji. Z Kwaśniewskim musięli wycofać się specjaliści polskiej dyplomacji, doradcy i uznani ambasadorzy. stać Polskę na to aby popełniać rażące blędy w polityce zagranicznej? wątpię!
          siatka agentów, nawet i jak to nazywasz "moskiewskich" to układ międzynarodowych powiązań i publikując te nazwiska polskie służby specjalne pokazały jak warto się z nimi zadawać.
      • xxxx50 Re: Wałęsa używa mocnych słów ale jak przegra pro 20.02.07, 02:26
        Te siatke budowal obcy okupant, rekami takich zdrajcow jak tych. Kaczory to
        PIERWSZA uczciwa ekipa od 1989 roku, ty "gregshit", czerwony pajaku. Po tobie i
        tej calej post kumuchowskiej zgraji spuscic wode.

----------------------
        Muzyka na moje uszy -
        skowyt komuszy.
    • bytombytom4 "Nie zamierzam się zniżać do poziomu Wałęsy" 19.02.07, 18:33
      a kto wyprowadził wojska Rosyjskie z Polski????????? Pisurki psie szczochy wy som
    • tomekkkk4 Walesa i jego legenda to wlasosc narodowa... 19.02.07, 18:34
      irytowal mnie pan Walesa swoimi nieroztropnymi sformulowaniami, ale nigdy nie
      budzil obrzydzenia. Odpierdzielcie sie od Walesy.
      • xxxx50 Re: Walesa i jego legenda to wlasosc narodowa... 20.02.07, 01:15
        Ale mnie napelnia obrzydzeniem. Tak jak jego popieracze twojego pokroju. I bede
        robil wszystko, co bede w stanie zrobic gdziekolwiek mnie los rzuci, na razie w
        Hameryce, by zasrac opinie Bolkowi - Ubolkowi. Dla mnie on nie legenda, tylko
        kupa smierdzacego gnoju. Take opinie dostaje sie po knowaniach z czerwonym
        ponad glowami rodakow.

----------------------
        Miodem na moje uszy -
        skowyt komuszy.
        • kajtpazer Re: Walesa i jego legenda to wlasosc narodowa... 20.02.07, 02:39
          xxxx50 napisał:

> Ale mnie napelnia obrzydzeniem. Tak jak jego popieracze twojego pokroju. I
          bede
          >
          > robil wszystko, co bede w stanie zrobic gdziekolwiek mnie los rzuci, na razie
          w
          >
          > Hameryce, by zasrac opinie Bolkowi - Ubolkowi. Dla mnie on nie legenda, tylko
          > kupa smierdzacego gnoju. Take opinie dostaje sie po knowaniach z czerwonym
          > ponad glowami rodakow.
          >
          > ----------------------
          > Miodem na moje uszy -
          > skowyt komuszy.
          To, że jesteś kretynem jest oczywiste. Cóż więcej...
        • tomekkkk4 xxxx50 odpowiedzial na moj post aby pochwalic sie 20.02.07, 03:57
          ze mieszka w hameryce i ze jest zbrzydzony. Ciekawe kim ty jestes?
    • dzakarta "Nie zamierzam się zniżać do poziomu Wałęsy" 19.02.07, 18:36
      Wałęsa, chociaz też nie bez wad, w porównaniu z Kaczyńskimi to MĄŻ STANU !
    • r0b0l nie zniżę się rzekła kupa przylepiona do obcasa 19.02.07, 18:37
      kto palił kukłę Prezydenta RP ?
      kaczopedalska miernota hańba dla demokracji
      • wariant_b Re: nie zniżę się rzekła kupa przylepiona do obca 19.02.07, 19:01
        r0b0l napisał:
        > kto palił kukłę Prezydenta RP ?

Jakiś wredny prowokator o wyglądzie Gay Bombera podobno.
    • uu1 Re: "Nie zamierzam się zniżać do poziomu Wałęsy" 19.02.07, 18:39
      > "Jestem zdecydowanym zwolennikiem tego, by autorytetami społecznymi byli ci >
      ludzie, którzy istotnie na to zasługują" - podkreślił Lech Kaczyński.

Bardzo słusznie. Pan się w tym gronie nie znajdzie. I też bardzo słusznie.
    • brynk Wałęsa- opanuj się ! , widac,ześ prostak .... 19.02.07, 18:40
      i nie tylko ptostak .....
      • tw_wielgus Ten Kaczyński obraził naród polski na emigracji 19.02.07, 18:59

Podczas konferencji prasowej w Londynie, dnia 7.11.06. Prezydent Lech Kaczyński
        wypowiedział następujące, mocno uderzające w naszą godność osobistą słowa:

“Wierzę, że jest pewna liczba ludzi, nie tylko z Polski, lecz z innych krajów
        Unii Europejskiej, którzy są w sposób naturalny nieporadni, nieudaczni,
        (helpless, feckless) ale w poszukiwaniu lepszego życia wyjeżdżają za granicę i
        obecnie Zjednoczone Królestwo jest krajem ich wyboru. Polska nie uchyla się od
        odpowiedzialności za swoich obywateli.”

Niech przeprosi ten pisowski aparatczyk natychmiast !!!!
    • starduster Re: "Nie zamierzam ... 19.02.07, 18:43
      Ciekawe co tak rozwścieczyło tego chama który "nie chcem ale musze"został prezydentem
      Pewnie to co jest w cżęści niejawnej...
      A cham nie ma zdolności honorowej...Szkoda czasu panie Prezydencie Kaczyński..
      nawet na komentarz..
      Bo cham chamem na wieki wieków...Amen
      Większość narodu pamięta"pojechałem,załatwiłem ..więcej niż dwustu profesorów"
      Skutki znamy...
      • uu1 Re: Panie, pohamuj się. 19.02.07, 18:45

• starduster Re: Panie, pohamuj się. 19.02.07, 18:54
          uu1 napisała:

>
          Dodam jeszcze po sto milionów dla każdego..i puszczenie w skarpetkach....narodu...
          Pewnie to nie on..tylko Mietek...
          Mimo wszystko nie życzę panu panie Wałęsa ponownego towarzystwa Mietka..przez kilka
          następnych lat...
      • raven40p Re: "Nie zamierzam ... 19.02.07, 18:53
        jak to co go tak rozwscieczylo.
        znasz przyslowie, najlepsza obrona jest atak. walesa czuje ze ktos chce
        otworzyc publiczna dyskusje na jego temat wiec nie zasypia gruszek w popiele
        tylko sam przechodzi do ataku.
        oprocz tego ktos ma syndrom boga, czy tez wybranca narodu nie moze zniesc ze
        jakies tam chlystki bez historii i przeszlosci maja czelnosc podwazac
        wiarygodnosci jego osoby ;)))
        • tw_wielgus Re: "Nie zamierzam ... 19.02.07, 18:56
          raven40p napisał:

> jak to co go tak rozwscieczylo.
          > znasz przyslowie, najlepsza obrona jest atak. walesa czuje ze ktos chce
          > otworzyc publiczna dyskusje na jego temat wiec nie zasypia gruszek w popiele
          > tylko sam przechodzi do ataku.
          > oprocz tego ktos ma syndrom boga, czy tez wybranca narodu nie moze zniesc ze
          > jakies tam chlystki bez historii i przeszlosci maja czelnosc podwazac
          > wiarygodnosci jego osoby ;)))

Kurcze dawno nie czytałem tak dobrej charakterystyki Lecha Kaczyńskiego.
          • raven40p Re: "Nie zamierzam ... 19.02.07, 19:02
            przypuszczam, ze sens mojej wypowiedzi uszedl twojej uwadze. przeczytaj moze
            jeszcze raz i od razu zrozumiesz o kim pisalem.
            • kajtpazer Re: "Nie zamierzam ... 20.02.07, 02:44
              raven40p napisał:

> przypuszczam, ze sens mojej wypowiedzi uszedl twojej uwadze. przeczytaj moze
              > jeszcze raz i od razu zrozumiesz o kim pisalem.

Kwiecisty potok polszczyzny nie ukryje twojego inwalidztwa umysłowego. Idż w
              PISdu
        • starduster Re: "Nie zamierzam ... 19.02.07, 18:58
          "Jestem wybrańcem Boga" to słowa Wałęsy w jednym z wywiadów ...
          I to jest prawda...żeby ktoś taki został prezydentem musiał być wybrańcem...
          I to chyba jedna z niewielu prawd które ten pan w życiu powiedział...
          • raven40p Re: "Nie zamierzam ... 19.02.07, 19:00
            on zostal prezydentem bo tak chcialy sluzby specjalne ;)
            • starduster Re: "Nie zamierzam ... 19.02.07, 19:09
              To oczywiste...ale ale jego kampanią kierowali Kaczyńscy...dopóki nie
              zorientowali się że mają mniej do powiedzenia niż szofer Mietek..
              Kaczyńscy zorientowali się że jeżeli preziem nie zostanie Wałęsa
              nie będzie w Polsce spokoju..i świadomie godzili się na prezydenturę
              tego tępego narcyza...
              • raven40p Re: "Nie zamierzam ... 19.02.07, 19:15
                zgadzam sie, ale pokaz mi polityka, ktory rzeczywiscie kieruje sie wylacznie
                tylko patriotyzmem. kaczynscy od poczatku byli sprytni i na pewno czekali na
                okazje. trwalo to troche ale sie w koncu stalo.
                moim zdaniem sprawe zawalilo po prostu po. zamiast przechodzic do opozycji
                powinni objac te ministerstwa, ktore sie im oferowalo i w ten sposob uchronic
                polske od tej sytuacji jak teraz mamy. na pewno nadarzyla by sie niejedna
                okazja zeby okazac swoja wyzszosc na politykami pisu ;)
                • starduster Re: "Nie zamierzam ... 19.02.07, 19:29
                  To chyba inna bajka...Dlatego nie powstała koalicja POPIS że PO chciała przejąć
                  resorty "siłowe"...i nie byłoby wtedy żadnych raportów...jak obiecano czerwonym...
                  A tu ryfa..PO ma do powiedzenia tyle co zek w łaagrze..
    • otnokk "Nie zamierzam się zniżać do poziomu Wałęsy" 19.02.07, 18:46
      Kaczyńskich nazwał kiedyś Drzycimski insektami. Czy ktoś pamięta tą wypowiedź?
      • wet3 Re: otnokk 19.02.07, 18:59
        otnokk napisał:

> Kaczyńskich nazwał kiedyś Drzycimski insektami. Czy ktoś pamięta tą wypowiedź?

Drzycimski? - ten czolowy insekt - kumpel Wachowskiego???!
    • wariant_b "Nie zamierzam się zniżać do poziomu Wałęsy" 19.02.07, 18:47
      Jestem ciekaw, czy tym razem Pan Prezydent odważy się na spotkanie
      z polskimi emigrantami z Dublina, czy raczej przywiezie swoich.

Bo w Szkocji się odważył:
      www.smog.pl/wideo/5449/spieprzaj_dziadu/
      www.gopetition.com/online/10263.html
    • hel14 "Nie zamierzam się zniżać do poziomu Wałęsy" 19.02.07, 18:50
      Żeby osiagnąć poziom L. Wałęsy, zniżanie się L. Kaczyńskiemu nic nie da- trzeba
      raczej podskoczyć.
    • century211 Kto zrobi dwuosobowa taczke pierwszy? 19.02.07, 18:51
      W wozku dzieciecym nie wypada....musi byc taczka.
      No i kto ja popchnie?
      • todundliebe Re: Kto zrobi dwuosobowa taczke pierwszy? 19.02.07, 19:02
        Lewizna dostala biegunki jezykowej. "Daremne zale prozny trod..."zostala wam
        Kuba, tam budujcie socjalizm.
    • tetradrachma Panie Prezydencie Wałęsa ! 19.02.07, 18:57
      czy o "take" Polskę Pan walczył !? Dwaj prezydenci, opluwają się jak pijane
      chłopy na jarmarku. Zewsząd zalewa nas kartoflano-buraczane-durnowate-haniebne
      prostactwo. To prostactwo jest wszędzie....w Sejmie, w pałacu, na ulicy.
      Kochani Rodacy, czas najwyższy zrozumieć mamy rewolucję moralną bo na taką
      zasłużyliśmy, a władza jest taka, jakie jest społeczeństwo !
      • 1zorro Walesa nie jest moze szczytem doskonalosci, ale 19.02.07, 19:02
        w sumie to przeciez prosty chlop! A jednak mimo wszystko zdobyl uznanie na
        Swiecie i tego nie mozna mu odmowic. Wiec niestety, ale kartofle moga mu tylko
        budy czyscic mimo swoich tytulow naukowych i nadetych ambicji-
        • raven40p Re: Walesa nie jest moze szczytem doskonalosci, a 19.02.07, 19:07
          jestes b. poblazliwy jezeli chodzi o jego przeszlosc jako konfident sbecji.
          wg mnie ten fakt dyskredytuje go pod kazdym wzgledem.
          czy mozna wogole cokolwiek porownywac u takich osob jak walesa i kaczynski. nie
          sa oni idealni ale pracuje w dobrej wierze dla polski, wg ich rozumienia
          patriotyzmu. czy mozna temu przeciwstawic czlowieka, ktory zdradzil wszystko i
          wszyskich?
          • colage Re: Walesa nie jest moze szczytem doskonalosci, a 19.02.07, 21:56
            A to ciekawe w takim razie, jakim cudem w tym rzadzie odnowy moralnej znalezli
            sie dawni ubecy: kryze, jasinski, gilowska, lepper? Czemu tylko walesa wam
            smierdzi? kto nie z kaczka tego taczka?
        • starduster Re: Walesa nie jest moze szczytem doskonalosci, a 19.02.07, 19:44
          Nie może być..Kaczory mają jakieś tytuły naukowe?
          Niedawno twierdziłeś rogasiu że to uzurpacja...
    • galaxy_poland Pierwsza Zasada tego forum brzmi: 19.02.07, 19:04
      Każdy kto pluje na kaczory jest autorytetem choćby był skończonym idiotą.
      • raven40p Re: Pierwsza Zasada tego forum brzmi: 19.02.07, 19:09
        mysle, ze przesadzasz. nie kazdy pluje na kaczory. co do idiotow tez chyba
        przesadzasz aczkolwiek jest wiele osob, ktore uwazaja ze jezeli zgodnie z
        duchem i moda na niektorych forach uzywa sie glownie wyzwisk, zastepuje to
        wszelka argumentacje ;)
        • todundliebe Re: Pierwsza Zasada tego forum brzmi: 19.02.07, 19:16
          Gdy okazało się że Polacy sprzeniewierzyli się przedwyborczym sondazom, gazeta
          spasatiela ludz honoru rozpętala ohydna nagonkę medialną a niektóre programy
          radiowe, zwlaszcza TV staly się monotematyczne. Niezorientowany widz, czy
          turysta może dojść do wniosku, że utrapieniem Polaków nie jest brak pracy i
          pieniedzy, najgorsze drogi, najwjeksze bezrobocie i najwieksza korupcja w
          Europie, najwieksza liczba niedożywionych dzieci i liczba samobójstw z przyczyn
          ekonomicznych.(największe sa tylko emerytury ESbekow i utrwalaczy władzy
          ludowej). Jestesmy najbiedniejszym krajem 25 piatki! Tylko to ze jakas „Banda”
          dorwala się do władzy i od 16 lat teroryzuja kraj i nie pozwala na usuniecie
          tych patologii. Pytanie kto tak naprawde odpowiada za to wszystko??
          • raven40p Re: Pierwsza Zasada tego forum brzmi: 19.02.07, 19:24
            mysle, ze podwaliny tej sytuacji zostaly podlozone juz przy okraglym stole.
            nie nastapilo rozliczenie i ukaranie winnych oraz nie zapobiegnieto przejeciu
            majatku narodowego przez postkomune i ich satelitow. wiec nie ma sie czemu
            dziwic. ludzi ze zwichnieta i zdegenerowana moralnoscia nie sa w stanie
            stworzyc nic nowego opartego na zdrowych, sprawiedliwych zasadach.
            • todundliebe Re: Pierwsza Zasada tego forum brzmi: 19.02.07, 19:29
              Tzn. co, zostala nam kuratela Rosji i Niemiec a my, 38 min. ludzi to niewolnicy?
            • starduster Re: Pierwsza Zasada tego forum brzmi: 19.02.07, 19:38
              Trochę się mylisz...w latach 85-89 wielu "konstruktorów"tego mebla bywało w Rosji..
              nazwisk nie wymienię...ale z czasem może się dowiemy...i wtedy napisano nuty dla
              orkiestry pt."okrągły stół"...i zagrali..bez żadnych fałszów..zgodnie z partyturą..
            • ania_i_marek Re: Pierwsza Zasada tego forum brzmi: 19.02.07, 20:05
              Szkoda, żeś ty ich tak nie rozliczał. Ech wy wszyscy bohaterowie po fakcie. Jak
              jest dym, to tylko nie wielu staje, a jak jest spokój to nagle mamy morze
              bohaterów. Już widzę, jak ty byś rozliczył postkomunistów, albo jak oni by
              grzecznie poszli do więzienia, pooddawali majątki. Puknij się w głowę człowieku.
        • ania_i_marek Re: Pierwsza Zasada tego forum brzmi: 19.02.07, 20:01
          Raven, ogólnie opluwanie zaczęły Kaczorki. Kto sieje wiatr, ten zbiera burzę.
          Penie nie zauważyłeś, ale panowie Kaczyńscy starają się jak mogą każdą grupę
          społeczną obrazić. Nie wiem z czego to wynika, może z nieporadności, złego
          doboru słów. Ale tak robią, więc nie dziw się później komentarzom na forach.
          Nikt nie ma monopolu na wyzwiska, pisowcy zaczęli, to inni im odpowiadają. Co do
          argumentacji, to już został osiągnięty taki punkt, że nie ma mowy o niej. Teraz
          to już raczej tylko empatia, nie przekonasz nikogo kto nie lubi Kaczyńskiego tak
          jak pewnie nikt nie przekona ciebie. Ja np. po prostu już nie lubię
          Kaczyńskiego, choć np. w wyborach samorządowych głosowałem na niego jako
          Prezydenta Warszawy. A teraz przyznam mam go już serdecznie dość (między innymi
          dlatego, że uważam że był kiepskim prezydentem stolicy - chyba wolałem
          piskorkiego i spółke, może nakradli, ale przynajmniej inwestycje były, a po
          Kaczyńskim jeno muzeum powstania warszawskiego - rzecz chwalebna, ale przyznam
          że wolałbym obwodnice, albo jakiś most na wiśle) i czekam cierpliwie aż jego
          prezydentura dobiegnie końca (w tej kadencji, następnej - trudno) jak również
          gosiewskich, kurskich, fotyge, macierewiczów.
          • majster_g Re: Pierwsza Zasada tego forum brzmi: 19.02.07, 20:05
            ania_i_marek napisali

a ja z przyjemnoscia przeczytalem.

• majster_g Re: Pierwsza Zasada tego forum brzmi: 19.02.07, 19:28
        galaxy_poland napisał:

> Każdy kto pluje na kaczory jest autorytetem choćby był skończonym idiotą.

Ciekawy wniosek. Okazuje sie, ze latwo byc aytorytetem jak sie ma taka wladze.
        To juz chyba dno upadku...
    • kornaccy Dwa poziomy: poziom Wałęsy i poziom Kartofla 19.02.07, 19:07
      .
      • starduster Re: Dwa poziomy: poziom Wałęsy ... 19.02.07, 19:19
        Dodaj swój..to będzie dwa...Z Wałęsą razem...
        "korniszonkiem"cię nie nazwę...za wysoki poziom
    • rudniand Brakuje już tylko poparcia Tuska dla Wałęsy. 19.02.07, 19:09
      I wtedy będzie komplecik. Ciekawe co dzieje się ze Stefanem,czyżby łapał motyle.
    • kornaccy Ten Szczygło w TV nawet wysłowić się nie potrafi 19.02.07, 19:13
      Analfabeta. Wielki minister obrony. gdy słucham go w telewizji to moje uszy są
      gwałcone. Człowiek na takim stanowisku a ma problem z wysławianiem się. dziś
      żegnał GROM jadący do Afganistanu a słuchać się go nie dało. Taki
      Pizduś-Plastuś. ministrem obrony powinien być chłop z jajami a Szczygło to facet
      z jajnikami.I piekne były słowa Rokity skierowane do Szczygły w "Siódmym dniu
      tygodnia" w radiu ZET: "taki z pana prawnik jak z koziej ... trąba" ha ha ha.
      Wkurza mnie, że na takich stanowiskach obsadzeni są takie smerfy-ciamajdy.
    • rudniand Nie podniecaj się tak bardzo! 19.02.07, 19:21
      Lektura Twojego tekstu wskazuje, że oprócz Twojego ulubieńca również Ty jesteś
      analfabetą. Policz ile zrobiłeś w swoim tekście błędów.
    • qszyho Re: "Nie zamierzam się zniżać do poziomu Wałęsy" 19.02.07, 19:24
      Nie należy zniżać się do poziomu durnia, doprowadzi dyskusję do swojego
      poziomu , ale wygra doświadczeniem
      www.youtube.com/watch?v=PA5Hbyg5SFE

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka