ra_v2 Ekolodzy właścicielami działek na trasie planow.. 22.02.07, 18:31 Przecież Minister popełnia przestępstwo. Może pora zgłosić to do prokuratora. Naraża swojego pracodawcę na straty, w wyniku niedopełnienia obowiązków polegających na narażeniu go na straty finansowe. Odpowiedz Link Zgłoś
zimny_prysznic Po co ta cała awantura? 22.02.07, 18:36 Przecież jest bardzo proste rozwiązanie. Jeśli Augustowianom przeszkadzają TIR-y przejeżdżające przez ich miasto, to nic prostszego jak przy wszystkich drogach dojazdowych do Augustowa postawić znaki drogowe zakazujące wjazdu ciężarówek powyżej 3 ton i po kłopocie. Wtedy TIR-y będą musiały znaleźć sobie inną drogę albo wogóle zrezygnować z transportu drogowego na rzecz kolejowego lub lotniczego. W ten prosty sposób będzie wilk syty i owca cała, bo ta obwodnica będąca przedmiotem sporu nie będzie wcale potrzebna. Odpowiedz Link Zgłoś
forester72 Re: Po co ta cała awantura? 22.02.07, 18:39 Genialne ....??? Co za naiwność. Odpowiedz Link Zgłoś
zimny_prysznic Re: Po co ta cała awantura? 22.02.07, 18:50 forester72 napisał: > Genialne ....??? > Co za naiwność. To nie naiwność tylko praktyczne myślenie, wystarczy tylko konsekwencja i egzekwowanie prawa określonego przepisami drogowymi, a akurat do tego obecna ekipa trzymająca ster władzy nadaje się jak żadna poprzednia od momentu upadku komuny. Odpowiedz Link Zgłoś
forester72 Re: Po co ta cała awantura? 22.02.07, 18:59 zimny_prysznic napisał: > forester72 napisał: > > Genialne ....??? > > Co za naiwność. > > To nie naiwność tylko praktyczne myślenie, wystarczy tylko konsekwencja i > egzekwowanie prawa określonego przepisami ... I myślisz że to się zmieni z dnia na dzień; właśnie prawo, terminy procedur ... Poza tym spójrz na mapę , kto pozwoli zamknąćAugustów znakami zakazu. Odpowiedz Link Zgłoś
zimny_prysznic Re: Po co ta cała awantura? 22.02.07, 21:49 forester72 napisał: > Poza tym spójrz na mapę , kto pozwoli zamknąć Augustów znakami zakazu. Gdyby mieszkańcy tego miasta wykazali się taką determinacją jaką reprezentją ekolodzy koczujący w Dolinie Rozpudy przy 20 stopniowym mrozie pod namiotami, to zapewne taki zakaz byli by w stanie przeforsować. Odpowiedz Link Zgłoś
maleme do admina: ja też chcę kupić 22.02.07, 18:36 super ;)) świetny pomysł. Jeśli jest to możliwe, też chcę kupić kawałeczek ziemi. Może inni też są chętni? Jak ktoś wie gdzie i jak to można załatwić poproszę o maila na adres gazetowy Odpowiedz Link Zgłoś
black_soap Re: Ekolodzy właścicielami działek na trasie plan 22.02.07, 18:41 G zrobią a nie coś. Jest ustawa o wywłaszczeniu i tyle po ich działeczkach. Odpowiedz Link Zgłoś
togo13 Re: Ekolodzy właścicielami działek na trasie plan 22.02.07, 18:46 Polskajest na 39 miejscu -jeżeli chodzi o korupcje.Na 1 -zaszczytnym jest - Dania.Panie ministrze Ziobro - czas z tym skończyc. A propo- panie burmistrzu Augustowa - dlaczego brak jest sygnalizacji świetlnej? Odpowiedz Link Zgłoś
forester72 Re: Ekolodzy właścicielami działek na trasie plan 22.02.07, 18:53 togo13 napisała: - dlaczego brak jest sygnalizacji świetlnej? Słyszałem, że jest niepisana umowa pomiędzy burmistrzem a GDDiA, w której burmistrz odpowiada głową za przepustowość Augustowa. Krótkie pikiety TAK ale światła spowolniły by ruch na długich odcinkach - nawet tzw. zielona fala. Poza tym niegospodarne jest dublowanie rozwiązań - przy założeniu że obwodnica ruszy normalnie Augustów by wytrzymał tych kilka lat. Odpowiedz Link Zgłoś
stacho_j Budowa obwodnicy Augustowa. 22.02.07, 19:08 Bóg rzekł do Adama: "Czyńcie sobie Ziemię poddaną" a nie: Poddajcie się Ziemi. Mnie się wydaje, że jednak człowiek jest ważniejszy niż jakiekolwiek zwierzątka czy roślinki. Augustowianie jestem z Wami !!! Precz TIR-y z Augustowa jak najszybciej !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
eptesicus Re: Budowa obwodnicy Augustowa. 22.02.07, 23:04 Bóg rzekł do Adama: "Czyńcie sobie Ziemię poddaną" a nie: "Uczyńcie ziemię w pustynię i obróćcie w niwecz moje dzieła" Odpowiedz Link Zgłoś
norton2005 Ekolodzy właścicielami działek na trasie planow.. 22.02.07, 19:11 Ekolodzy zatem mają własny interes ochrony swoich działek. Podobnie mieszkańcy Augustowa chcą ciszy w miasteczku. Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Ekolodzy właścicielami działek na trasie plan 22.02.07, 19:15 czekajta, czegos tu nie rozumiem... prace mają lada dzień ruszyc a tu działki jeszcze nie powykupywane? albo inwestor ciała dał, albo "ekolodzy" coś ściemniają... Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
kluska11 Ekologi!!! Do domu!!!! 22.02.07, 19:23 Ciekawym ekologi czy Wy tam ekologicznie sracie i sikacie? Znaczy na tym protescie... Odpowiedz Link Zgłoś
xxxxx55 Ekolodzy właścicielami działek na trasie planow.. 22.02.07, 19:25 Ekoterroryzm wygrywa! A moze jest odwrocenie uwagi od tarczy antyrakietowej - tam nie bedzie ekologow? Zastanaiam sie dlaczego nie ma protstu spolecznego w tej sprawie? Bo moze ekolodzy zostali dobrze oplaceni np. przez USA????? Dziwny jest ten swiat? Odpowiedz Link Zgłoś
forester72 Obwodniica Sztabina przez Biebrzę jest zaplanowana 22.02.07, 19:31 Dlaczego teraz kiedy nie ma od kogo wyrwać kasy nikt nie oponuje przeciw temu projektowi. Pewnie będzie głośno dopiero po podpisaniu umowy i wykupie działek przez ekologów. Odpowiedz Link Zgłoś
sonora4 Ekolodzy właścicielami działek na trasie planow.. 22.02.07, 19:35 Żałosne.Przeciż już od dawna grunty pod budowę obwodnicy stanowią własność Skarbu Państwa.Kolejna zwrotka "łabędziego śpiewu" wajraka i jego kolegów z lewackich ugrupowań eko-terroru.Jestem z Augustowa.Potrzebujemy tej obwodnicy.Już!!!!Nie pozwolimy na to,aby łobuzy, w tym przeszkodziły.Ci wielcy "ekolodzy",którzy za pieniądze zablokują wszystko,tym razem przeliczą się!!!Nie macie prawa decydować o naszym mieście i naszym życiu.Jesteście bezczelni i aroganccy,nie szanując naszych potrzeb!!Wynoście się do swoich wielkich miast:poznania,wrocławia itd.My tu waszej pseudoekologii nie potzebujemy!!Nie macie nawet odwagi stanąć przed nami,w Augustowie i podjąć merytoryczna dyskusję.Obwodnica będzie!!!!!I nic wam nie pomogą wasi sponsorzy z brukseli,berlina i innych przeżartch miast!!!Won od Augustowa,won od obwodnicy,won od Rospudy !!!!Banda sprzedajnych łotrów!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
xxxxx55 Re: Ekolodzy właścicielami działek na trasie plan 22.02.07, 19:40 Dokladnie tak! Denerwuje mnie jak nagle cala Polska stala sie solidarna w obronie Rozpudy i jak media stronniczo (w tym Wyborcza) przedstawiaja mieszkancow Augustowa. Jacy to nieekologiczni! Trzeba bylo te psrawy zalatwiac wczesniej, gdy obwodnica byla planowana. A nie teraz! Odpowiedz Link Zgłoś
antyczub Re: Ekolodzy właścicielami działek na trasie plan 22.02.07, 21:55 ale wcześniej nie było PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
wuk4 No właśnie, Polska Solidarna 22.02.07, 23:19 xxxxx55 napisała: > Dokladnie tak! Denerwuje mnie jak nagle cala Polska stala sie solidarna w > obronie Rozpudy Dokładnie tak. Solidarnie bronimy Doliny Rospudy w całym kraju! Większość Polaków solidarnie stanęła w obronie przyrody przed szyszkokracją i łapówkarzami ze środowiska drogowców. Odpowiedz Link Zgłoś
ko2006 Re: Ekolodzy właścicielami działek na trasie plan 22.02.07, 20:35 To wy jestescie bezczelnymi, aroganckimi warcholami! Nie mozecie doczekac sie zeby zniszczyc przyrode, ktora jest dziedzictwen narodowym calego kraju. Nawet nie chcecie wstrzymac sie z budowa kilka tygodni az sprawa sie wyjasni w KE, przez co narazacie inne regiony na utrate funduszy na budowe drog. Mimo za macie trase alternatywna, przez wasze warcholskie widzimisie wciagacie caly kraj w konflikt z Unia Europejska. Tysiace miast w Polsce czeka na obwodnice, nie tylko Augustow. Wiekszosc tych miast jednak zalatwia sprawy zgodnie z prawem i procedurami miedzynarodowymi. Jak wam sie nie podoba Bruksela, von do Rosji! Nie bedziemy po was plakac, a wrecz odetchniemy z ulga, bo tylko wstyd przynosicie calej Polsce. Tylko zanim sie wyprowadzicie, nie zapomnijecie uregulowac wszystkich kary jakie Unia nalozy na Polske z powodu waszego oslego uporu. Samolubna, prymitywna tluszcza! Nie zaslugujecie na zadne wspolczucie (moze poza garstka przytomnych ktora sie uchowala w waszym miescie) Odpowiedz Link Zgłoś
ulado Re: Ekolodzy właścicielami działek na trasie plan 22.02.07, 22:24 A ja rozumiem, polscy ekolodzy to warchoły i Judasze, bo wbrew interesom gospodarczym regionu,donieśli Brukseli o potrzebie wstrzymania budowy obwodnicy. Odpowiedz Link Zgłoś
bastisz2 Ekolodzy właścicielami działek na trasie planow.. 22.02.07, 19:45 Może jest ktoś w stanie wytłumaczyć jak mogą być durne i głupie nasze władze/ nie dosyć że pozwalają na zniszczenie rodzimej przyrody to jeszcze będziemy musieli ponieść karę nałożoną przez UE,z naszej wspólnej kieszeni Odpowiedz Link Zgłoś
forester72 Re: Ekolodzy właścicielami działek na trasie plan 22.02.07, 19:48 bastisz2 napisał: > Może jest ktoś w stanie wytłumaczyć jak mogą być durne i głupie nasze władze ..../ > Władze durne i głupie - to fakt ale objęty tajemnicą państwową. Odpowiedz Link Zgłoś
agusia552 troche głupio 22.02.07, 19:53 ja tylko jednego nie rozumiem przeciez ta rospuda poza walorami przyrodniczymi to kupa kasy ludzie tam przyjerzdzaja ogladaja ptaki i płaca za nocleg jedzenie i takie tam wszystkim sie to oplaca a z takiej autostrady to raczej zarobek zaden nie lepiej wziąc pieniadze unijne za programy rolno srodowiskowe i cos na tym zyskac a nie niszczec całkiem ładne zrudło dochodu Odpowiedz Link Zgłoś
mr.lordi musze sie przyznac ze ja tez mam tam dzialke..... 22.02.07, 20:07 i do tego jestem za granica :) i tez zlozylem protest w sprawie tej "obwodnicy" szukajcie mnie teraz za granica bo bez mojej zgody nic nie ruszy i bez zgody ekologow tez :) WALCZCIE!!! NIE DAJCIE SIE!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
apw1 Ekolodzy właścicielami działek na trasie planow.. 22.02.07, 20:09 Świetna wiadomość (ta o działkach będących w posiadaniu ekologów)! A może, wzorem bohatera filmu "Biały" Krzysztofa Kieślowskiego, ofiarować te działki kościołowi? APW Odpowiedz Link Zgłoś
forester72 Re: Ekolodzy właścicielami działek na trasie plan 22.02.07, 20:11 Działki proponuje przeznaczyć na kościół - na cmentarz - będzie gdzie grzebać ofiary Tirów - blisko do szosy. Odpowiedz Link Zgłoś
metr Wajrak i inni 22.02.07, 20:10 Chciałbym, żeby ludzie pokroju Adama Wajraka - czyli dziennikarze i im podobne gryzipiórki oraz ludzie z "organizacji ekologicznych" utrzymujących się z wymuszania haraczy na inwestorach, mogli zamienić się niektórymi aspektami życia z mieszkańcami Augustowa. Na przykład, żeby to ich rodziny ginęły pod kołami tirów przez kolejne 15 lat, albo żeby im te tiry jeździły w odległości 10m od okien. Ale nie mogą. Pobawią się w polarników, załatwią Augustowianom dalsze życie w tym koszmarze (a znam go! nie stałem w Warszawie w takich korkach, jakie bywają w Augustowie), a potem wrócą do swoich apartamentów i będą kontynuować konsumpcję na dużą skalę. Pana Wajraka oceniam na ok 10- krotnie większe zużycie tlenu, drzew na papier, wszelkiego rodzaju opakowań od różnych dóbr, niż statystycznego mieszkańca Augustowa. Wiem, że błądzę w oczach tych panów, ale jeden człowiek - nawet tak ciemny, jak Augustowianin w ich opinii, jest dla mnie bez porównania więcej warty niż cała ta piękna dolina. Chciałbym, żeby którykolwiek z nich stanął w jakiś cudowny sposób przed dylematem: życie mojej żony/dziewczyny/dziecka, czy zachowanie ostoi ptactwa lub czegokolwiek innego. Być może są takimi idealistami, że wybiorą to drugie nawet w takiej sytuacji, ale tego typu idealizm pachnie bardziej chorobą umysłową niż czymkolwiek pozytywnym. Na swoje szczęście szafują życiem obcych sobie ludzi, więc mają to gdzieś. Tak więc, nakręcajcie się panowie, podniecajcie, bawcie się w partyzantów, dla mnie pozostaniecie obłudnymi, wielkomiejskimi konsumentami (gratuluję śpiworka wartego zapewne jednej lub dwóch pensji mieszkańca ściany wschodniej). Ja pomimo pełnego zrozumienia dla ekologii jako takiej, pozostaję w stanie odrazy dla waszej obłudy i w nieustającej sympatii dla Augustowian. Wojciech Mojsak alidada@poczta.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
sineira Re: Wajrak i inni 22.02.07, 20:22 Ekolodzy ściemniają jak rzadko. Jeśli wydane zostało pozwolenie na budowę, to znaczy, że inwestor wykazał się prawem do dysponowania gruntem. Bo inaczej by tego pozwolenia nie dostał. Kupić to sobie mogli co najwyżej jakieś tereny w sąsiedztwie. No to się skorzysta z ustawy o szczególnych zasadach przygotowania inwestycji w zakresie dróg publicznych i się ich wywłaszczy. Adios! Żenujące, ilu ludzi daje się nabrać na te banialuki. Ilu ludzi wierzy natchnionym ekologom, uważając, że oni są nieomylni, a cała armia inżynierów, pracujących nad projektem, to idioci. Projekt ten, nota bene, musiał zostać poddany procedurze środowiskowej (uzgodniony pod wzgl. ochrony środowiska). Analizuje się wtedy różne warianty przebiegu trasy, a także wariant polegający na nie realizowaniu inwestycji. Ale cóż, pan W. wie lepiej! Odpowiedz Link Zgłoś
mppmpp Sam jestem inżynierem, więc mogę ci powiedzieć 22.02.07, 22:23 , że jestem pewiem, że całe mnóstwo kolegów inżynierów, to idioci. Z trudem ukończyli pomniejsze polibudy i co drugi egzamin oparli o bufet. A specjalisci od budowy dróg, są wyjątkowymi głupami, dlatego drogi mamy jakie mamy. Oni potrafią dobrze liczyć, ale swoje premię! Co więcej, jestem w stanie udowodnić ich podstawowe braki w dziedzinie matematyki, fizyki i zdrowego rozsądku... Salut! Odpowiedz Link Zgłoś
robert.zimnicki Re: Wajrak i inni 22.02.07, 21:56 metr napisał: > Wojciech Mojsak alidada@poczta.onet.pl zalatw swiatla i trawniki miedzy pasami, a tiry sie przenoisa na inne trasy Odpowiedz Link Zgłoś
olias Ekolodzy właścicielami działek na trasie planow.. 22.02.07, 20:27 a w przyszłosci działkę sprzedam. oczywiście za "nieco" inne pieniądze. dzielę? ee, przejęzyczyło mi się - działki oczywiście. czego jeszcze nie wiecie? ile mam działem na nowej trasie? Odpowiedz Link Zgłoś
menuet1 amok .... 22.02.07, 20:38 Inaczej tego się nie da ocenić. Ludzie z premedytacją [kupujac wczesniej grunt] uniemożliwiają realizacje ważnego zadania. Dywersja. Karalna.Głupia .W przyrodzie najwazniejszy jest jednak człowiek i jego cele. Ekolodzy wieszający sie na drzewach to fanatycy , rozrabiacze , pewnie bardzo bogaci albo finansowani przez organizacje zainteresowane 'niepowstaniem' via baltica. Odpowiedz Link Zgłoś
robert.zimnicki Re: amok .... 22.02.07, 21:54 menuet1 napisał: > Inaczej tego się nie da ocenić. Ludzie z premedytacją [kupujac wczesniej > grunt] uniemożliwiają realizacje ważnego zadania. Dywersja. Karalna.Głupia .W > przyrodzie najwazniejszy jest jednak człowiek i jego cele. Ekolodzy wieszający > sie na drzewach to fanatycy , rozrabiacze , pewnie bardzo bogaci albo > finansowani przez organizacje zainteresowane 'niepowstaniem' via baltica. won na sachare - po kilku latach poczujesz brak lasu Odpowiedz Link Zgłoś
brynk kupa wariatów z tych ekologów 22.02.07, 20:39 W dupie ma ta sprawe, niech sie pozabijają z cholere Odpowiedz Link Zgłoś
robert.zimnicki Re: kupa wariatów z tych ekologów 22.02.07, 21:54 brynk napisał: > W dupie ma ta sprawe, niech sie pozabijają z cholere jak ci tak zalezy na czystosci przyrody, to moj pies zacznie zalatwiac sie pod twoim oknem... Odpowiedz Link Zgłoś
dokto w moim mieście... 22.02.07, 22:09 prawdziwi ekolodzy sprzątają po swoich psach, szkoda że jest ich tak niewielu :( Odpowiedz Link Zgłoś
listekklonu Brawo! 22.02.07, 20:44 Hahaha, świetny pomysł. Gratulacje dla tego, kto wymyślił patent z działkami. Pierwsza naprawdę dobra wiadomość od kilku dni :) Odpowiedz Link Zgłoś
kloszu Re: Brawo! 22.02.07, 21:09 Jaki normalny człowiek ma czas siedziec w lesie zamiast uczciwie pracowac ? Licza na rozglos i granty. Odpowiedz Link Zgłoś
emeryt21 Re: Brawo! 22.02.07, 21:18 Ten pomysl z dzialkami to wyrazna sciema.Pozwolenie na budowe wydaje sie po zalatwieniu spraw wlasnosciowych.Ekoterorysci przestancie kombinowac.Zycze Wam zabyscie pospadali z tych drzew na ktore wlazicie. Odpowiedz Link Zgłoś
kubba25 niestety 22.02.07, 21:56 Pomysł z działkami jest super, ale niestety dziś posiadanie gruntów na trasie autostrady nie daje zbyt dużych możliwości. Pozwolenie na budowę zostało wydane w oparciu o tzw. specustawę, a ona nie cacka się tak z właścicielami, jak prawo budowlane. Została uchwalona przez sejm po to aby przyspieszyć uzyskiwanie pozwoleń na budowę dróg i m. in. ograniczyć możliwość protestów właścicieli. Ma być (albo juz jest) zaskarżona do Trybunału Konstytucyjnego, ale póki co - obowiązuje. Tak więc znakomity pomysł z działkami może nie przynieść rezultatów Odpowiedz Link Zgłoś
lszusz Wyjście honorowe. 22.02.07, 21:41 A tu jak widzę niezmiennie. Zwolennicy za. Przeciwnicy przeciw. Urzędnicy i politycy swoje, Augustowianie swoje, ekolodzy swoje i wszyscy mają racje i nikt nie da się przekonać drugiej stronie. A kończy się przeważnie na obelgach. W takich wypadkach kodeks honorowy przewiduje jedno wyjście - pojedynek. W Augustowie demonstrowało ok. 1000 osób. Ekologów sądząc po ilości postów byłoby też z 1000. Doliczyć policję i strażników parku może z 500. No i gapiów 500. Może i drogowcy by się przyłączli. Średnio gdzieś ze 3000. Pojedynek odbyłby się na pasie o szerokości budowanej estakady. Gwarantuję że po trzech dniach problem rozwiązany - teren zniwelowany i udeptany, a po bezcennej roślinności, ptaszkach i żabkach nie byłoby śladu przez nastepnych 10 lat. Z torfowiska zrobiło by się szambo, bo jak 3000 ludzi załatwi się na takim skrawku ziemi to szambo na amen. No i unia by się nie czepiała, że teren bezcenny przyrodniczo i musiała by dopłacić, urzędnicy zadowoleni, Augustowianie ucieszeni, a ekologom dałoby się się pokonać na boksy i kije bejzbolowe - mieli by satysfakcję, że bronili z narażeniem życia i dołożyli uparciuchom z Augustowa. WARIANT POKOJOWY Nie rozumiem uporu mieszkańców Augustowa. Jeżeli nie można kogoś pokonać to trzeba się do niego przyłączyć. Obwodnica urzędowo zaklepana i tu zbytnio bym nie liczył na ugięcie się urzędników i polityków pod naporem ekologów. Można więc sobie pozwolić na przyłączenie się do protestu ekologów. Ten wariant polecam w czasie sezonu turystycznego. Zwłaszcza, że reklama zrobiona przez media spowoduje, że wiele tysięcy turystów będzie chciało zobaczyć te cudo natury no i ewentualną zadyme. Skutek taki sam jak w pierwszym wariancie, ale Augustowianie zyskają najwięcej - obwodnicę i sympatię w kraju, bo teraz narazili się mocno ekologom, turystom i dziennikarzom. Stracą ekolodzy, bo nawet nikomu nie dołożą, ale za to będą męczennikami. Na szybkie rozwiązanie problemu przez Unię czy urzędników i polityków raczej bym nie liczył, bo do wyborów trochę daleko. No to albo rękawica, albo ręka. Odpowiedz Link Zgłoś
marekmarek44 Re: Wyjście honorowe. 22.02.07, 21:51 Lepsze wyjście,to wykopać rów w poprzek szosy przed Augustowem a na nim mały drewniany mostek-żaden tir przez niego nie przejedzie i nie trzeba budować i uwolnimy mieszkąńców od TiR-ów Odpowiedz Link Zgłoś
kubba25 Re: Uwolnić Augustowian od plagi TiRów!!! 22.02.07, 22:00 Miejscowi notable zrobią wszystko, aby przed zdążyć przed upływem kadencji przeciąć wstęgę. Wypną pierś po medale za skuteczność i mają jak w banku wygrane następne wybory. O to chodzi! Odpowiedz Link Zgłoś
zimny_prysznic Re: Wyjście honorowe. 22.02.07, 22:00 marekmarek44 napisał: > Lepsze wyjście,to wykopać rów w poprzek szosy przed Augustowem a na nim mały > drewniany mostek-żaden tir przez niego nie przejedzie i nie trzeba budować i > uwolnimy mieszkąńców od TiR-ów Podobne ale jeszcze tańsze rozwiązanie zaproponowałem tutaj kilka godzin temu: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=57833333&a=57842072 Odpowiedz Link Zgłoś
x_y Brawo Wajrak! 22.02.07, 22:09 Szyszko, jak masz jaja to podaj sie do dymisji! Odpowiedz Link Zgłoś
eptesicus Panowie Sz. i Topczewski obgryzają z wściekłości 22.02.07, 22:29 ...swoje PiSiorki. Aż do krwi :-PPP i co teraz zrobicie żuczki? Bonzo Kurduplo utnie wam łby Odpowiedz Link Zgłoś