zbig65 Rysunek w "New Yorkerze" obraził Polaków 24.02.07, 00:04 www.nydailynews.com/02-22-2007/news/local/story/499706p-421365c.html Artykul mowi ze to Bob Weber jest wielbicielem imienia Zbigniew bob_weber@newyorker.com Zbigniew Odpowiedz Link Zgłoś
babette666 zerwac stosunki dyplomatyczne z jankesami !!!! 24.02.07, 00:13 IVRP obrazila sie na was przebrzydle Yankee smiejecie sie z biednych Polakow a oni az sie obslinili tak wam liza wasze cowboy'skie buty, Fotyga wysle note protestacyjna do Ambasady USA w poniedzialek, Jarek oglosi weto na F-16 juz nie bedzie chcial "jaszczembi"- oj glupi narod, na szczescie Kaczynszczyzna niedlugo pojdzie w zapomnienie jak niedobry koszmar Odpowiedz Link Zgłoś
vomitorium1 Rysunek w "New Yorkerze" obraził Polaków 24.02.07, 00:39 a ja się obraziłem na GW, że tego rysunku nie pokazała Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Tak nas traktują a my za friko nadstawiamy dupy nt 24.02.07, 00:48 Odpowiedz Link Zgłoś
babette666 ostatnie pytania: 24.02.07, 01:03 "ekumeniczny"po co zmieniasz ciagle login na "sodoma33" ??????? to nic nie zmienia i tak jestes cwok czy masz login 1 czy 2!!!!!! przejrzalam fora ze stycznia i lutego: wszystkich,ktorzy sie z toba nie zgadzaja wyzywasz od zydow albo gejow, czy nie lepiej poprosic neurologa o elektroszok lub poprosic miesiac pobytu w Tworkach na odtrucie mozgu???? Z braku kadr zamiast 5 godzin musicie pelnic 15 godzin przymusowej propagandowki na forach ale czy Kaczynszczyzna nie przesadza??????czy warto???? Odpowiedz Link Zgłoś
babettle666 przedostatnie pytania: 24.02.07, 02:22 komu klania sie Bolek ? www.polonica.net/Album/tn_magd03.html Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Ale Bolus sie napral ! 24.02.07, 08:17 PEWNIE ZNOWU OPOWIADAL , JAK TO PRZETRACIL KREGOSLUP PROWADZACEMU.A Adasiu jakby schodl i wymlodnial. Odpowiedz Link Zgłoś
huski Re: Rysunek w "New Yorkerze" obraził Polaków 24.02.07, 00:55 A mnie to razi i jeszcze bardziej razi mnie podejście "nowoczesnych Polaków" którzy uważają, że są tacy super ze swoim dziadowskim FCE i nic nie szkodzi, że ktoś nam napluje na łeb w końcu Polska jest biedna i jedyne co można z niej zrobić to emigrować. Tak właśnie zrobiłem ale to nie ze względu na kraj ale na ludzi, którzy sami siebie biorą za śmieć. Jak siebie nie będziemy szanować to nikt nas nie będzie szanował. Tylko dla tego, że Amerykanie są od nas silniejsi ekonomicznie to znaczy, że wolno im przekraczać granice dobrego smaku. Bo co jak się obrazimy nie wpuszczą więcej obywateli wschodniej Polski do mycia garów? To Europa jest centrum kulturalnym i cywilizacyjnym świata a nie USA. Ten kraj gnije co z resztą widać w raportach UNICEFu na temat standardu życia wśród dzieci gdzie biedna Polska jest na 14 miejscu a bogate USA na 20. Ale jasne co tam, ważne że oni są cool z "perfect English" a my po raz kolejny zachowujemy się jak biedny uczeń, który czeka na pochwałę. Po 11 września, nie płakałem ani nie było mi przykro i miałem milion innych rzeczy do roboty niż rozpaczanie po WTC. Gó.. mnie obchodzi ten kraj i to co się z nim dzieje, nie solidaryzuję się z Ameryką a jej wartościami pogardzać. Mam prawo tak twierdzić i mam prawo twierdzić że sami zapracowali na WTC i mam prawo być obrażony z powodu tego artykułu i się tego nie wstydzić. Tak samo mam prawo nie życzyć USA powodzenia w sprawie z Irakiem. Imperium Rzymskie też kiedyś BYŁO. Jasne liżcie dupę jeszcze bardziej USA może złagodzą procedury wizowe i więcej motłochu pojedzie tam myć sracze. A czemu nie jest tak, że EU ma mieć numer 1 w gospodarce światowej? Może nad tym powinniśmy pracować zamiast patrzeć jak nie nadepnąć USA na odcisk. Wcześniej mieszkałem w UK teraz w Skandynawii i tak brzydkich i niezadbanych kobiet jak Amerykanki to dawno nie widziałem. Na tle Skandynawek wyglądają jak 3 świat. I to jest to co chcemy osiągnąć? Odpowiedz Link Zgłoś
vomitorium1 Re: Rysunek w "New Yorkerze" obraził Polaków 24.02.07, 01:11 przeczytałem z uwagą i aż mi głupio, że nie mam się do czegoś przyczepić Odpowiedz Link Zgłoś
strzelec51 Facet "facetowy" ten huski. 24.02.07, 01:40 Stereotypy nie biora sie z ksiezyca. Wielu Polakow chlalo na potege, nadal wielu chleje i jeszcze to troche potrwa. Wiec cos tam sie za takim czy innym obrazliwym gestem albo zartem zazwyczaj kryje. Niestety. Przy okazji zas niemilego zartu z tego i owego wylazlo... niby jak szydlo z worka tyle, ze smrodkiem powiewa jakby.. "huski" zatem pisze co? > "Po 11 września, nie płakałem ani nie było mi przykro (...) Gó.. mnie obchodzi > ten kraj i to co się z nim dzieje, nie solidaryzuję się z Ameryką a jej > wartościami pogardzać. Mam prawo tak twierdzić i mam prawo twierdzić że sami > zapracowali na WTC Hmm, dlaczegoz to? Wyjasnia dalej: > Wcześniej mieszkałem w UK teraz w Skandynawii i tak brzydkich i niezadbanych > kobiet jak Amerykanki to dawno nie widziałem. *** Ech z tymi facetami. Znowu o "baby" poszlo. Amerykanki mu sie nie podobaja. A oglada je na tuziny w... Skandynawii. Aha! Odpowiedz Link Zgłoś
neiden Rysunek w "New Yorkerze" obraził Polaków 24.02.07, 01:00 w tym nie ma obrazy.to imie w usa nie spotyka sie czesto.np; doradca cartera zbigniew brzezinski mial z tym problemy, ale wiekszosc dziennikarzy dosc dobrze potrafilo to imie wypowiedziec.my polacy jestesmy przeczuleni w tych sprwach. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_lewizne zwykle i niezwykle imiona i nazwiska 24.02.07, 02:09 GazWyb podaje: > Na protest Mireckiego odpowiedział najpierw redaktor działu rysunków w "New > Yorkerze" [Robert Mankoff]. Napisał, że intencją autora w żadnym razie nie > było powielanie negatywnych stereotypów o Polakach, lecz tylko żart z faktu, > że "Zbigniew" jest imieniem brzmiącym dla Amerykanów niezwykle. Pomimo ze Zbigniew Brzezinski jest szeroko znana osoba w USA, oczywiscie ze "Zbigniew" brzmi dla Amerykanow niezwykle w porownaniu z takimi zwyklymi typowo amerykanskimi / nowojorskimi nazwiskami jak Mankoff czy Remnick ;)! Obejrzalem wlasnie film "Hannibal Rising"/Po Drugiej Stronie Maski rezyserii jeszcze innego Amerykanina o zwyklym typowo amerykanskim nazwisku, Peter Webber. Przedstawia dzieje nobliwego i szlachetnego Hannibala, wywodzacego sie z zydowskiej rodziny z rodowodem szlacheckim (francuska szlachta, nie tam jakas zwykla litwinska!) mieszkajacej na Litwie gdzie zastala ja II wojna swiatowa. Partyzanci litwinscy przedstawieni sa jako prymitywni brudni i tepi krwiozercy ktorzy nienawidza, denuncjuja i z luboscia morduja Zydow, jak i ochoczo kolaboruja z hitlerowcami. Zydow natomiast przedstawia sie jako niezwykle szlachetnych, wyrafinowanych, kulturalnych, o proweniencji szlacheckiej. Przedstawiona jest tez scenka z domu dziecka w sowieckiej Rosji do ktorego trafil mlody Hannibal po wojnie. Z portretem Stalina w tle, sowiecki dyrektor tej instytucji jest przedstawiony jako dobrotliwy i troskliwy humanista, rozumiejacy jaka traume przezyl mlody Hanibal. A jaka to trauma? A no taka, ze litwinscy nacjonalisci zjedli (doslownie ZJEDLI) mu siostre! Hahaha, takiej durnej propagandy nie widzialem od czasow stalinowskich!!! hannibal podjal szlachetna misje pomszczenia smierci zjedzonej siostry poprzez wyeliminowanie wszystkich wspolwinnych, ot, taki Mossad. Ten film na poczatku zapowiadal sie ciekawie pomimo ze od poczatku widac bylo grubymi nicmi szyte watki propagandowe. Wkrotkce jednak film stal sie absolutna PARODIA, tyle ze niechcacy! Nie moglem sie wprost doczekac kiedy ten szlachetny o rodowodzie szlacheckim Zyd-Hannibal wyrznie do nogi tych pol-zwierzat pol- ludzi Litwincow bo chialem w koncu isc juz spac bo mi sie ciagle oczy zamykaly! A wiec Zydzi sa "dobrzy", komunisci sa "dobrzy", natomiast litwinscy nacjonalisci/patrioci do uosobienie wszelkiego "zla". Czy tak trudno podstawic "Polakow" w miejsce "Litwinow" ? Odpowiedz Link Zgłoś
polonski Spokojnie.... 24.02.07, 03:04 Zydostwo jak kazdy inny maly liczebnie i do tego wsciekly narodek leczy w ten sposob swoje kompleksy. Najlepszy sposob na nich to ignorowac a od czasu do czasu dac po lapach. A jak? A no podeslac komu trzeba odpowiednia pomoc w postaci nowoczesnej broni a najlepiej masowego razenia przystosowanej do wybiorczego unicestwiania. Odpowiedz Link Zgłoś
barwro5 Re: Rysunek w "New Yorkerze" obraził Polaków 24.02.07, 04:16 Nalezy to olac ! Slyszalem taki zart , niewiem czy to prawda, ale podobno jak Papiez byl w USA to ktos Mu powiedzial ze polscy inzinierowie to bardzo zdolni fachowcy buduja piekny most na Saharze,Papiez sie usmiechna i powidzial ah tak slyszalem podobno Amerykanie wybieraja sie tam na ryby. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_lewizne zaplacic "odszkodowanie" albo bedzie "upokarzanie" 24.02.07, 05:00 barwro5 napisał: > Nalezy to olac ! Nie zgadzam sie. trzeba systematycznie demaskowac antypolska propagande. Nie wolno sie godzic na systematyczne "upokarzanie Polski". No chyba ze zgodzimy sie podniesc odzkodowanie do 20 czy 25 pocent. Wtedy moze upokarzanie ustanie albo sie zmniejszy... do czasu kiedy zazadaja nowego "odszkodowania". "Odszkodowania" albo "protekcji", na jedno wychodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
eat.putsy Re: zaplacic "odszkodowanie" albo bedzie "upokarz 24.02.07, 15:51 > trzeba systematycznie demaskowac antypolska propagande. > Nie wolno sie godzic na systematyczne "upokarzanie Polski". Pieprzysz jak zwykle głupoty, kogo obchodzi co ty "uważasz"? Jesteś niczym, kundlu! Odpowiedz Link Zgłoś
peerelski Anglosas nie umie, a Polak potrafi !! 24.02.07, 04:19 wyzszosc Polakow nad Anglosasami wyraza sie tez tym ze my bez problemow wymawiamy ich imiona, a oni nie potrafia naszych, O)) Odpowiedz Link Zgłoś
baba60 Karykatury o Zydach z konkursu w Teheranie? 24.02.07, 05:31 Kiedy bedzie publikacja szanowna gazeto? Bulbaaaa! Odpowiedz Link Zgłoś
henio56 patrząc na Wasermana czy Ziobrę można odnieść 24.02.07, 06:08 wrażenie, że to prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 A co do tego ma ziobro Wassermanna ? 24.02.07, 08:09 Chcesz sprezentowac sobie nowa Ewe? Odpowiedz Link Zgłoś
jolkas1 Rysunek w "New Yorkerze" obraził Polaków 24.02.07, 06:45 Pomijając słowiańskie imię, dziwnie brzmiące dla anglosasów, cała reszta to prawda . Wystarczy popatrzeć na naszych wspaniałych rodaków. Odpowiedz Link Zgłoś
remekk KTO w USA rozpowszechnił ohydne "polskie" kawały 24.02.07, 06:54 KTO obsadził Polaków w filmach w super-negatywnych rolach ? Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 No wlasnie...Kto ? 24.02.07, 07:21 PEWNIE ZROBILI to ARABCZAKI,KTORZY BARDZO NIE LUBIA ARABOW. Odpowiedz Link Zgłoś
remekk Re: No wlasnie...Kto ? 24.02.07, 07:36 Blisko , blisko ... . Ci jednynie właściwi semici , kórzy bardzo nie lubia "anyseitów" co to "antysemityzm" wysysają z mlekiem matki ... . Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Zwiekszyc produkcje mleka w proszku... 24.02.07, 07:55 i antysemityzm zniknie raz na zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
nawiedzony-u Rysunek w "New Yorkerze" obraził Polaków 24.02.07, 07:20 A pisuar chce im dać tarczę, a niech im iwan tak przypierniczy to im zginie ten głópkowaty usmieszek raz na zawsze!!! Odpowiedz Link Zgłoś
cga Rysunek w "New Yorkerze" obraził Polaków 24.02.07, 08:20 "Rodzice nazwali mnie Zbigniew bo byli pijani" -> obraża i powiela stereotypy? Ja nie wiem za co się obrażać? Polak zawsze lubił sobie popić, nawymyślaliśmy sobie tych okazji do wspólnego chlania, czy to wesele, chrzciny, komunia czy cokolwiek innego, przytłaczająca większość Polaków pić lubi i to robi, więc nie wiem.... Skończcie chlać jak świnie a dopiero potem się obrażajcie :D:D:D:D:D Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Swinie wcale nie chleja... 24.02.07, 08:26 nawet przy kcinach tego nie robia. Odpowiedz Link Zgłoś
anwb Rysunek w "New Yorkerze" obraził Polaków 24.02.07, 08:47 Nie rozumiem. Nadac Jaroslaw, albo Lech to trzeba byc porzadnie urabanym. Zaraza... zaraz... pojmuje. To poziom ziobro (zero)! Odpowiedz Link Zgłoś
paula245 Rysunek w "New Yorkerze" obraził Polaków 24.02.07, 13:52 A mnie razi-gdyby intencja karykaturzysty bylo tylko 'egzotyczne'brzmienie imienia wpisalby iPod lub cos w podobnym stylu. Odpowiedz Link Zgłoś
qc Nadecie 24.02.07, 14:06 zawsze wzbudza smiesznosc. A protesty wzbudza tylko smiech ironiczny. Nieprawdaz Kartofle? Odpowiedz Link Zgłoś
chachar1 Re: Nadecie 24.02.07, 23:23 qc napisał: > zawsze wzbudza smiesznosc. > A protesty wzbudza tylko smiech ironiczny. > Nieprawdaz Kartofle? Prawdaż czosnkowy bracie..oj tak,tak Ale cebula i czosnek to najważniejsze warzywa..a kartofle to trucizna.treff.. Odpowiedz Link Zgłoś
abovetopsecret Zapraszam wszystkich lubiących Amerykanów na.. 24.02.07, 14:44 mój blog:ufoworldnews.blog.onet.pl-Cała prawda!! Odpowiedz Link Zgłoś
altspringe Głowę daję, że chłopaki z Synaja robią tę gazetę 24.02.07, 15:26 A jeśli nie, to znaczyłoby tylko tyle, że są "wymóżdżeni" Odpowiedz Link Zgłoś
grazia.eni Re: Rysunek w "New Yorkerze" obraził Polaków 24.02.07, 16:59 Tak. Faktyczne. Kiedyś już tak było - nie drażnić, nie denerwować, nie obrażać się byle czego. Zajęli Czechosłowację? Trudno, może im wystarczy. Polskę? Też się obejdziemy. Prawda jest taka, że wszyscy nas mają w d... No, chyba, że trzeba nadstawiać karku naszej młodzieży. O, wtedy nas kochają. Nie mam nic przeciwko Amerykanom, ale swojego syna wymeldowałam przed osiemnastką (cholernie dobrze strzela). Jak ma zginąć w walce, to za własny kraj (jak będzie potrzeba, sama kupię mu bilet). Cieszcie się, że nie mamy ropy, bo pewnie od stanu wojennego do dzisiaj Amerykanie by nas wyzwalali po swojemu, czyli z kraju zostałyby zgliszcza, a ludność i tak sama by się wybiła. Jak się sami nie będziemy szanować, to nikt nas nie uszanuje. Pokolenie "pijących" na szczęście wymiera. Czas na budowę nowego wizerunku Polaka. A zacząć trzeba właśnie od trzebienia takich wybryków, jak w NYT. Odpowiedz Link Zgłoś
3guziec są lepsze imiona: Ruchla (chyba od zegarka), Łajka 24.02.07, 22:34 Przytoczę jeszcze najbardziej popularne imiona żydowskie: kobiece: Estera, Miriam, Sura, Gołda, Ruchla, Chaja, Hana, Rojza, Małka, Ita, Łajka, Dwojra, Balcia, Hena, Tajga, Szandla i Elka. Męskie: Szmul, Icek, Chaskich, Moszek, Juma, Aron, Dawid, Mendel, Majer, Natan, Lejba, Berek, Szloma, Maks. Odpowiedz Link Zgłoś