Dodaj do ulubionych

22 proc. Polaków było molestowanych werbalnie

28.02.07, 14:26
Czy uporczywe smsy od 25 lat starszego kolegi z pracy który w nachalny sposób
opisuje jaka jestem piękna i jak bardzo go kręcę to już molestowanie werbalne?
Czy teksty typu"kotku jeśli tylko chcesz jestem do twojej wyłącznej
dyspozycji" i uporczywe wydzwanianie na komórkę to też molestowanie?dodam że
nie życzę sobie tego i kilka razy kazałam mu przestać....
Obserwuj wątek
    • jvenables14 Molestowanie werbalne jest bardzo częste 28.02.07, 14:30
      w szkołach. Każdego dnia czuje się molestowany durnymi informacjami np. o
      życiu płciowym jamochłonów, jak również ocenami, które posiadają jawnie
      negatywny podtekst sugerujący, ze jestem głupi. Uważam, że coś z tym trzeba
      zrobić.
      • tarura Do kasi_k25: pic na wodę, jak mawia minister 28.02.07, 15:15
        od 25 lat? to jest od 1982 roku?

ktoś tu pieprzy androny! w 1982 roku nie było smsów
        • nett1980 Re: Do kasi_k25: pic na wodę, jak mawia minister 28.02.07, 15:34
          A moze maly kurs czytania ze zrozumieniem ? Troche problemow ze skladnia widac
          w tamtym poscie ,ale sens jest jasny.
          Tak to jest molestowanie moja droga , nie mozesz jakos ostrzej zareagowac ? W
          obecnosci przypadkowych swiadkow , powiedziec spokojnie ,ale bez usmiechu i
          dosadnie ,ze nie zyczysz sobie takich sms i masz dosc takich komplementow.
    • kszynka Re: 22 proc. Polaków było molestowanych werbalnie 28.02.07, 14:34
      katarzyna_k25 napisała:

> Czy uporczywe smsy od 25 lat starszego kolegi z pracy który w nachalny sposób
      > opisuje jaka jestem piękna i jak bardzo go kręcę to już molestowanie werbalne?
      > Czy teksty typu"kotku jeśli tylko chcesz jestem do twojej wyłącznej
      > dyspozycji" i uporczywe wydzwanianie na komórkę to też molestowanie?dodam że
      > nie życzę sobie tego i kilka razy kazałam mu przestać....

zdecydowanie tak
    • kseventeen Re: 22 proc. Polaków było molestowanych werbalnie 28.02.07, 14:35
      czasem "nie" znaczy "tak". Powiedz stanowczo, że sobie tego nie życzysz...w
      przeciwnym razie uzna to za przyzwolenie do dalszych zalotów.
      • joanna-olga Re: 22 proc. Polaków było molestowanych werbalnie 28.02.07, 14:46
        NIE zawsze znaczy "nie" i panowie powinni to w końcu zrozumieć.
        • kseventeen Re: 22 proc. Polaków było molestowanych werbalnie 28.02.07, 14:56
          tego się nie da zrozumieć...to natura i instynkt
          • joanna-olga Re: 22 proc. Polaków było molestowanych werbalnie 28.02.07, 15:01
            litości !!!! chcesz mi powiedzieć, że mężczyźni są genetycznie nieprzystosowani do rozumienia prostych komunikatów??
            • kseventeen Re: 22 proc. Polaków było molestowanych werbalnie 28.02.07, 15:11
              nie genetycznie, ale za niektórych facetów przemawia instynkt reprodukcji (tak
              jak u kobitek instynkt macierzyński). Hormony szaleją, zaczynają się zaloty w
              biurze. Jeżeli kobieta (tu bojąc się o relacje pracownicze) nie wyrazi się
              stanowczo i nie zniechęci mężczyzny to będzie tak traktowana do momentu aż sam
              facet nie zrezygnuje i nie upatrzy sobie ciekawszego celu. patrz: - agresja
              nastolatków na rówieśnikach, którzy przestraszeni nie potrafią się postawić,
              będzie narastać. Ale gdy młody pokaże, że ma "jaja" to go zostawią.
              • joanna-olga Re: 22 proc. Polaków było molestowanych werbalnie 28.02.07, 15:21
                Wiesz, z tymi szalejacymi hormonami u starszych ślinijacych sie dziadkow to raczej mit i legenda :) to jest najczesciej przejaw braku kultury, szacunku do kobiety ("co ona tam glupia wie, ja jej dopiero pokaże")tudziez zalosne "ostatnie podrygi". Atrakcyjnosc seksualna takie typa czesto lezy i kwiczy, zycie intymne nie istnieje i wtedy probuje zaczepiac podwladne lub kolezanki, liczac na to ze ze strachu w pysk nie dadza. A jesli dadza to sie powie, ze to dziwaczki bez poczucia humoru. Tak sie zastanawiam, czy zamiast prac po pysku, nie lepiej po prostuy szczerze zwymiotowac na takiego delikwenta. Moze to zrozumie lepiej niz proste "NIE"
                • kseventeen Re: 22 proc. Polaków było molestowanych werbalnie 28.02.07, 15:37
                  większość zalecających sie dziadków jest tak na oko w przedziale 40-50 lat (no
                  to jeszcze nie jest wiek na "ostatni strzał"). Ile to ja się nasłuchałem o
                  wybrykach w.w delikwentów. Nie mają nic do stracenia więc zachowują się
                  nachalnie wobec 20 kilku letnich dziewcząt. Wręcz bez zahamowań. Zfałdowane
                  życie rodzinne, poczucie władzy nad personelem...tak wszystko przemawia za tym
                  zachowaniem ale wtenczas nazywa się to mobbing. Proponuję wykastrować jednych,
                  zaszyć drugich i wtenczas w pracy gdzie stosunek Men do Women jest 50-50 nie
                  będzie żadnych sprośnych smsów. Moje zdanie jest niezmienne. Facet i kobita w
                  jendym biurze = sexafera (no chyba że kobitka jest strong-woman).
              • middoo Re: 22 proc. Polaków było molestowanych werbalnie 28.02.07, 15:36
                Ile lat ma Twoja mama? Bo wiesz u mnie instynkt i tego no hormony...

Ogarnij sie troche. To, ze ktos ma chcice nie znaczy, ze moze sobie na za duzo
                pozwalac.
                • kseventeen Re: 22 proc. Polaków było molestowanych werbalnie 28.02.07, 15:39
                  middoo napisał:

> Ile lat ma Twoja mama? Bo wiesz u mnie instynkt i tego no hormony...
                  >
                  > Ogarnij sie troche. To, ze ktos ma chcice nie znaczy, ze moze sobie na za duzo
                  > pozwalac.

W internecie nie jesteś anonimowy i odp..l sie od mamy.

Nie napisałem, że przyzwalam na te praktyki. Po prostu zboczonym gościom trzeba
                  w odpowiedni sposób powiedzieć stanowcze nie.
              • tomekkkk4 to nie instynkt to zwyczajne chamstwo i 28.02.07, 15:41
                brak kultury. Roznica miedzy swiatem zwierzat i ludzi polega na tym ze od
                ludzi wymaga sie kontrolowania instynktow, przynajmniej w spoleczenstwach
                aspirujacy do cywilizowanych. W przeciwnym razie norma bylyby pary ludzkie
                kopulujace na ulicach. Chociaz kto wie moze to jest norma. Z drugiej strony
                byc moze takie zaloty sa przyczna sukcesow w zdobywaniu partnerow i okazuja sie
                skuteczny srodkiem w zdobywaniu wzgledow plci przeciwnej. Publiczne wypowiedzi
                politykow w aferach rozporkowych dowodza niskiego poziomu spoleczenstwa w
                sprawch dotyczacych seksualnosci. A politycy to elita. Ale jest nadzieja, bo
                elity lza, wiec czas ich jest krotki. Pa.
                • kseventeen Re: to nie instynkt to zwyczajne chamstwo i 28.02.07, 15:44
                  z tym się zgadzam. Hamowanie instynktów to podstawa. dobry komentaż.
                  • mataporypane Re: to nie instynkt to zwyczajne chamstwo i 28.02.07, 15:56
                    Lolaboga jak sie rozpisaly sisiumajtki i obszczymurki na temat ,ktory jest zbyt
                    skomplikowany na ich glupiutkie rozumki.Jak to przyjemnie byc doroslym na
                    forum co? A moze zaczniecie od odrabiania lekcji i porzadku w waszym pokoju ?
                    Jak nie to zaraz matka was zmolestuje mokra sciera bez leb i zmobbuje
                    szlabanem na sobote i niedziele.
                    • kseventeen Re: to nie instynkt to zwyczajne chamstwo i 28.02.07, 15:57
                      hehe...jak to dobrze znowu stać sie nastolatkiem ;) Nie ma to jak internet.
          • 4815ma Re: 22 proc. Polaków było molestowanych werbalnie 28.02.07, 15:17
            Czesto jestem molestowany werbalnie oraz niejednokrotnie manualnie nie
            wspominajac o molestowaniu mnie wizualnie poprzez sensualne oblizywanie warg i
            tp manewry skierowane w moja strone.Oczywiscie nie dziwie sie takim zachowaniom-
            kobieta tez czlowiek i nie z kamienia .Zreszta wystarczy na mnie spojrzec by
            zrozumiec,ze musze byc molestowany.Uprzejme zwracanie uwagi niestety nie pomaga.
            Przez te molestowanie jestem wiecznie niewyspany,telefon z tajnym numerem itp.
            Nie moge sie tez np ozenic,gdyz wiem ,ze moja malzonke czeka koszmar w zyciu.
            Niektore molestuja tak ,ze zycia prywatnego miec nie mozna ! mam wyjechac z
            PL ? A jak zaczna mnie molestowac nie daj Boze i zagranica? mam sie oszpecic?
            • joanna-olga Re: 22 proc. Polaków było molestowanych werbalnie 28.02.07, 15:22
              zacznij chodzic w burce, jak Afganki :)
              • kseventeen Re: 22 proc. Polaków było molestowanych werbalnie 28.02.07, 15:41
                o i tu się zaczyna konstruktywne formułowanie opinii. Wprowadzić burki!!!
    • mary_elx [...] 28.02.07, 15:10
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
      • marklips Mobbing i molestowanie rowniez w rodzinach. 28.02.07, 15:22
        Temat trudny rowniez w rodzinach i przy dzieciach.
        Na dywagacje komentatorow ktorzy wyobrazaja sobie
        ze sa mezczyznami,nie wzracajcie w Polsce uwagi.

Ich jest co raz mniej.Nawet tych oprawcow.
        Za molestowanie i stalking sa kary za Odra,do informacji,
        od 1-5 lat wiezienia.Moze rowniez w tej,politycznej Polsce.
        Szczegolnie dla ojcow,glodujacych swoje dzieci w Polsce.
        • velda Re: Mobbing i molestowanie rowniez w rodzinach. 28.02.07, 15:30
          Mobbing i molestowanie rowniez w rodzinach.

Przeczytaj komentowany artykuł »
          marklips 28.02.07, 15:22 + odpowiedz

Temat trudny rowniez w rodzinach i przy dzieciach.
          Na dywagacje komentatorow ktorzy wyobrazaja sobie
          ze sa mezczyznami,nie wzracajcie w Polsce uwagi.

Chlopaczku nie pitol bzdur ,zapisz sie do sobotniej polskiej szkolki przy
          berlinskiej parafii albo cholera cie wie gdzie mieszkasz.naucz sie pisac i
          czytac po polsku ,bys pisal zrozumiale i rozumial o czymsie pisze np na necie.
          • star15 Re: Ogloszenie 28.02.07, 15:43
            Molestuje dyskretnie i kulturalnie.Do zgloszenia prosze zalaczyc ew.zyczenia
            specjalne.Molestowanie po 22.00 40% extra.Panie po 65 roku zycia nie molestuje
            nawet za doplata.Lesbijki molestuje za darmo .Godziny molestowania 09.00 - 22.00
            Tel.606 484 303,pytac o Giowani.
        • a.k.traper Czy słowa żony: ty mięczaku, to molestowanie? 28.02.07, 15:57
          albowiem jest to wyśmiewanie czyjejs niesprawnosci, czy jest tylko zwykłym
          stwierdzeniem faktu?
          • tomekkkk4 Re: Czy słowa żony: ty mięczaku, to molestowanie? 28.02.07, 16:00
            to wszystko razem do kupy, nie widze szansy w tym zwiazku, ta pani ma juz
            innego twardziela
            • a.k.traper Krótko i węzełkowato, tez tak uwazam 28.02.07, 16:15
              a w kolorowych pisemkach dla kobiet całe strony porad na ten temat.
              Che,che,che, nie zarobilibysmy kasy a kobitki potrafią drugiej poradzić, i
              jeszcze kasę zarobić, cwane bestyjki.
    • dzikamalpa Re: 22 proc. Polaków było molestowanych werbalnie 28.02.07, 15:28
      Oczywiście, ze to nie jest molestowanie... Powinnaś to potraktować jako
      komplement, zestarzejesz sie wkrótce i sama będziesz do siebie pisała takie
      smsy... Oj głupiutkie mamy kobietki w Polsce
    • moherowy_majtek 22 proc. Polaków było molestowanych werbalnie 28.02.07, 15:37
      Kariera w Samoobronie niejednemu się marzy, więc trzeba trenować...
    • voltri Re: 22 proc. Polaków było molestowanych werbalnie 28.02.07, 15:42
      Jasne ze molestowaie! Jak w pysk strzelil! Nie wiem w jakich relacjach jestes
      z tym panem ( przelozony?) ale ja takiego podobnego wyszydzilam w obecnosci
      polowy biura... nawet mi go zal potem bylo :(
      • literka_m a co z najpopularniejszym molestowaniem ktorego 28.02.07, 15:56
        a co z najpopularniejszym molestowaniem ktorego dopuszczaja sie na nas
        mezczyznach kobiety ? jak dlugo znosic mamy w miejscach pracy krotkie spodniczki
        pokazujace piekne nogi ? a buty na obcasach i szpilki eksponujace lydki? co z
        biustem tak odwaznie eksponowanym w wielu biurach ? a zakieciki podkreslajace
        kraglosci z tylu i przodu ? a makijaz bez ktorego mezczyzni sie jakos obywaja
        czy nie jest wystarczajacym dowodem proby poprawienia swojego wizerunku w oczach
        obcego faceta ?

kobiety molestuja nas mezczyzn ciagle i jakos nikt na to nie zwraca uwagi
        • kseventeen Re: a co z najpopularniejszym molestowaniem ktore 28.02.07, 16:00
          Z tym się zgadzam. Raz w pracy młoda praktykantka z głęboko wyciętym dekoltem
          nachyla mi się nad biurkiem. Wszystko wyłożone jak na tacy...I jeszcze się
          bezczelnie czepia, że zaglądam. A weź tu nie zajrzyj. Oczy same wędrują, krew
          się gotuje. Tyle, że nikomu się nie poskarżę bo to wręcz śmieszne a koledzy z
          pracy dopowiedzą, że żona ciśnienia nie spuszcza.
      • tomekkkk4 gratuluje sukcesu ale zal tej porazki, twoja bron 28.02.07, 15:57
        byla forma molestowania, przypomina to kare smierci za zabojstwo, ale to
        podobno tak ma byc, powodzenia w interakjach, jest zle -bedzie gorzej. Pa!
    • reset999 TAK! to jest molestowanie 28.02.07, 15:48
      sie nie zastanawiaj nawet tylko idz do przelozonego poinformuj go o co biega i
      uswiadom ze idziesz na policje.
      on/ona ci powie ze nic sie nie stalo i ze przesadzasz bo sie przestraszy afery.
      wtedy ty mu powiedz ze albo pomoze rozwiazac problem albo sama sobie poradzisz
      a wtedy zrobi sie kociol i rowniez on poniesie odpowiedzialnosc za robienie
      gnoju.
      • kseventeen Re: TAK! to jest molestowanie 28.02.07, 15:55
        Po co od razu skarżyć. Takie rzeczy załatwia się face-to-face. A jak gość nie
        zrozumie to śle się swojego chłopaka bądź męża z mocniejszymi argumentami (broń
        Boże żeby doszło do rękoczynu)
    • cover_wielki Re: 22 proc. Polaków było molestowanych werbalnie 28.02.07, 15:50
      Ale ten świat pokręcony jedni to by chcieli inni maja za dużo, normalnie same
      problemy.
      • kseventeen Re: 22 proc. Polaków było molestowanych werbalnie 28.02.07, 15:53
        No piękno jest atrybutem i zaraz przekleństwem dla niektórych kobiet.
    • balrog008 Re: 22 proc. Polaków było molestowanych werbalnie 28.02.07, 16:11
      Od wieków tak było nie ma co sie temu dziwić. Trudno żebym to popierał, ale
      niektóre kobiety naprawdę wszystko traktują za serio bądź maja zerowe poczucie
      humoru. A walczenie z tym to jak walka z wiatrakami, zawsze tak było i będzie,
      trudno.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka