Dodaj do ulubionych

Relacja naocznych świadków pościgu

01.03.07, 22:18
ale czemu wrocil tam gdzie na niego czekali?????!~!!
Obserwuj wątek
    • ojciec.krzesny Re: Relacja naocznych świadków pościgu 01.03.07, 22:25
      policjanci poprosili o pomoc w schwytaniu uzbrojonego bandyty ludzi z pijalni
      piwa ? przecież to bez sensu
      • tosia35 nie trzeba go będzie utrzymywać z podatków 01.03.07, 22:26
        proponuję rozszerzenie akcji "samobój" wśród wszystkich kryminalistów
        • substantiv zdjecia? 01.03.07, 22:31
          nie wiem czy te zdjecia beda jeszcze jutro...
          ale czegos takiego w GW jeszcze nie widzialem. Proponowal bym dokladniej
          pokazac otwor w glowie po kuli, bo nie wiem czy on lezy czy aby napewno zabity.

moze do gazety FAKT by to pasowalo, ale GW?

+ + +
          Miałbym rozwiązanie, ale ono nie pasuje do tego poblemu.
        • filip.ploch Re: nie trzeba go będzie utrzymywać z podatków 01.03.07, 22:32
          "Jego zwłoki leżały obok wejścia do poniemieckiego bunkra, gdzie prawdopodobnie chciał się skryć. Niewykluczone, że korytarze bunkra prowadzą daleko, np. do Puszczy Bukowej (...)doskonale znał teren."

Jasne, zastrzelił się tuż przed drzwiami do wolności!

Ten który złamał regulamin i trzasnął facetowi w głowę zamiast oddać 2 magazynki strzałów ostrzegawczych i siedemdziesiąt dwa razy krzyknąć STÓJ POLIIICJAA powinien być okrzyknięty bohaterem...

...ale biorąc pod uwagę polskie regulacje prawne, to lepiej przyjmijmy za prawdę bajkę o samobójstwie
        • tekameka Ściema godna Magdalenki 02.03.07, 08:55
          za WP:"Mężczyźni, którzy siedzieli w tym czasie w pobliskim barze przy ulicy Bukszpanowej opowiadali, że usłyszeli 3-4 strzały, które padły na zewnątrz. Wybiegli z lokalu i zobaczyli wtedy mężczyznę, który przeskakiwał przez płoty okolicznych ogródków, po czym wbiegł na teren pobliskiej szkoły. Gonili go policjanci. Świadkowie mówili też, że widzieli w ręku uciekającego mężczyzny broń z migającym, czerwonym światełkiem.
          Według ich relacji w momencie, gdy mężczyzna znalazł się na boisku szkolnym, padł kolejny strzał." - 5 strzałów
          za Onet:"Antczak oddał 3-4 strzały w kierunku funkcjonariuszy. - Jeden z policjantów mówił potem, że mierzył bezpośrednio w nich, bo na swoim ubraniu zobaczył czerwone światełko. Bez wahania wyjął broń i wycelował - opowiadał dziennikarzom Pawlaczyk. Policjanci oddali w kierunku Antczaka "przynajmniej" osiem strzałów." 11-12 strzałów conajmniej
          ONet:"- Nie działaliśmy po omacku. Działaliśmy konsekwentnie i systemowo(...) Od kilku dni wiedzieliśmy, gdzie się obraca i chcieliśmy, żeby wyszedł z ukrycia. Wiedzieliśmy, że najprawdopodobniej kończy mu się jedzenie i pieniądze - mówił Pawlaczyk. Do policji docierały także sygnały, że "snajper" jeździ po lesie rowerem przebrany za robotnika." - kilka dni
          WP:"Matwiej zaznacza, że od 13 lutego "Snajper" nie dokonał żadnego przestępstwa, ponieważ cały czas był obserwowany przez policję." - ponad 2 tygodnie

"Mieszkańcy dodają, że okolica była od kilku dni obserwowana przez oficerów operacyjnych policji."

WP:"W bezpośredniej akcji osaczenia "snajpera", brało udział 40 policjantów, nie licząc tych, którzy stali w odwodzie - dodał Pawlaczyk. Poinformował również, że policja zamierzała zatrzymać Antczaka w środę, ale ze względu na ryzyko, że dojdzie do tragedii, przesunięto ten termin." do jakiej tragedii? czyżby syndrom Magdalenki?
          Nie wierzę, że 40 policjantów, wiedząc o miejscu przebywania bandydy, wypuściło go z tego lasu, aby mógł sobie postrzelać na ulicach czy boiskach - jest to profesjonalizn najwyższej klasy. W dodatku są metody na schwytanie bez użycia broni. W dodatku "Komendant ujawnił, że policja wiedziała, iż Antczak używał laptopa i miał dostęp do Internetu, gdzie śledził doniesienia mediów na swój temat."(za Onet) - można było spróbować negocjacji, skoro jak twierdzi policja był w zasadzie okrążony. Nie ubolewam nad śmiercią bandyty, ale sprawa jest co najmniej niejasna.
    • oiltrader zdecydowanie za mocne te zdjęcia 01.03.07, 22:29
      • alterpars zdecydowanie nie 01.03.07, 23:18
        to ku przestrodze innym bandziorom
    • humbug96 Kaczory zastrzeliły niewinnego człowieka!!!! 01.03.07, 22:33
      To kolejny skandal obecnej ekipy. trzeba powołać komisję! Za śmierć tego niewinnego (nieaskazanego prawomocnym wyrokiem sądu RP) człowieka ponoszA winę określone faszystowskie czynniki państwowe.
    • rakieter Gdyby widzial czerwony laser... 01.03.07, 22:36
      To:
      1) oslepl by
      2) dostal by w leb a nie w noge ;)
      • alterpars mocno przestraszony policjant buahahahahahaa 01.03.07, 22:46
        a swoja droga takie bydlo jak ten snajper nie powinno miec nawet prawa do
        strzalu ostregawczego ze strony policji. Tluc to w ramach cwiczen policjantow na
        strzelnicy. Jak slysze resocjalizacja i warunkwe zwolnienie to mnie smiech ogarnia.
      • 328i Re: Gdyby widzial czerwony laser... 01.03.07, 22:48
        Gdybyś przeczytał cały artykuł
        1) nie pisałbyś takich bzdetów
        2) ja bym nie pisał takich bzdetów
    • de_m0nika Zdjęcia! !!Gazeto, zapominasz o etyce! 01.03.07, 22:51
      czy wy juz poszaleliscie z tymi fotami? Kiedys właczam, a tu Sddam ze
      stryczkiem bez ostrzeżenia, a teraz zwłoki?
      Ja sobie nie życzę takich zdjęć, bo mam jeszcze jako tako funkcjonujaca
      moralność!!!
      • alterpars a pokazac na rynku zeby kazdy bandzior wiedzial 01.03.07, 22:59
        co go czeka....o jakiej moralnosci ty mowisz kobieto!!!???? Jestem tez za tym
        aby dresiarzy chlostac po golym zadzie za najmniejsze przestepstwo.
      • humbug96 Re: Zdjęcia! !!Gazeto, zapominasz o etyce! 01.03.07, 23:00
        o czym ty mówisz? przecież zabito niewinnego człowieka!
      • 1europejczyk "mam jeszcze jako tako funkcjonujaca moralność!!!" 01.03.07, 23:13
        mam jeszcze jako tako funkcjonujaca moralność!!!
        To co "masz funkcjonujace" to sie nie nazywa moralnosc tylko niedojrzalosc
        emocjonalna polaczona z nadwrazliwoscia, ktore sa usprawiedliwione w wieku 16
        lat a ktore charakteryzuja duza czesc polskiej pseudointeligencji w wieku dojrzalym.

Re: Zdjęcia! !!Gazeto, zapominasz o etyce!
        • de_m0nika Re: "mam jeszcze jako tako funkcjonujaca moralnoś 01.03.07, 23:24
          1europejczyk napisał:

> mam jeszcze jako tako funkcjonujaca moralność!!!
          > To co "masz funkcjonujace" to sie nie nazywa moralnosc tylko niedojrzalosc
          > emocjonalna polaczona z nadwrazliwoscia, ktore sa usprawiedliwione w wieku 16
          > lat a ktore charakteryzuja duza czesc polskiej pseudointeligencji w wieku
          dojrz
          > alym.
          >
          >
          > Re: Zdjęcia! !!Gazeto, zapominasz o etyce!

yo- a dla tych dojrzałych intelektualnie i emocjonalnie polecam "Zbrodnie i
          sex" czy inne niegdysiejsze pisemka.
          Nie ma znaczenia, czy winny czy nie winny- zwłok się nie pokazuje w
          gazetach. "Się" oznacza tu także prawo.

fajnie się ocenia innych na podstawie zdania czy dwoch. Odwdzięczę się: u mnie
          w pracy sa takie widoki, przed ktorymi uciekałbys ksztusząc się we własnych
          wymiotach, a sen opusciłby cię na miesiąc.
          ( ale nie pracuje w pałacu pr.;-))
          • alterpars Re: "mam jeszcze jako tako funkcjonujaca moralnoś 01.03.07, 23:29
            a zwloki papieza pokazano we wszystkich gazetach....wiec jak to jest z tym
            prawem do pokazywania zwlok o ktorych wspominasz?
            • de_m0nika Re: "mam jeszcze jako tako funkcjonujaca moralnoś 02.03.07, 22:28
              tak samo- nie gapiłam się ani na papieża, ani na Saddama.
              Jesli to głupie, to dawać do fotoserwisu to zaszlachtowane dziecko! na
              przestrogę pijakom!
              czy pojawi się teoria, że tak nie mozna...
    • mpta Co to za amatorszczyzna??? 01.03.07, 23:22
      "W pogoń za nim rzucili się policjanci wraz z przebywającymi w pijalni piwa
      ludźmi, którzy wybiegli z lokalu po tym jak usłyszeli huk broni palnej.
      Funkcjonariusze porosili ich i pomoc w pościgu za napastnikiem"
      A co by było gdyby kogoś z tych "poproszonych" osób napastnik odstrzelił..?
      Kto by za to odpowiadał?
      • buhaj_z_rogiem Re: Co to za amatorszczyzna??? 02.03.07, 06:34
        mpta napisał:

> "W pogoń za nim rzucili się policjanci wraz z przebywającymi w pijalni piwa
        > ludźmi, którzy wybiegli z lokalu po tym jak usłyszeli huk broni palnej.
        > Funkcjonariusze porosili ich i pomoc w pościgu za napastnikiem"
        > A co by było gdyby kogoś z tych "poproszonych" osób napastnik odstrzelił..?
        > Kto by za to odpowiadał?

No jak to kto - Snajper, oczywiście!
    • stefan99999 profesjonalizm policji 01.03.07, 23:29
      Policja prosiła cywilów (z pijalni piwa) o pomoc w pościgu???

Ludzie, gdzie my żyjemy?
    • stefan99999 samobójstwo? 01.03.07, 23:30
      Czy to prawda, że snajper popełnił samobójstwo strelając sobie w tył głowy
      (trzy razy)?
      • mika1969 Re: samobójstwo? 01.03.07, 23:38
        jak dla mnie to moglby jeszcze 2 razy zmienic magazynek. tym sposobem podatnicy zaoszczedzili sporo
        kasy na utrzymanie takiego smiecia w pudle przez nastepne x lat.
        i problem z glowy.
        choc szkoda ze snajper ze szczecina nie zdazyl zrobic dobrego uzytku z kulki dla kota i ...
    • brite Policjanci... 01.03.07, 23:37
      "W pogoń za nim rzucili się policjanci wraz z przebywającymi w pijalni piwa
      ludźmi, którzy wybiegli z lokalu po tym jak usłyszeli huk broni palnej.
      Funkcjonariusze poprosili ich i pomoc w pościgu za napastnikiem"

Policjanci poprosili pijących piwo cywili o pogoń za uzbrojonym w broń palną
      bandytą?
      Ludzie!
    • h.lecter1 HAHAHA 01.03.07, 23:44
      Kretyni kazali knajpowiczom gonić uzbrojonego bandziora. N/C
    • zarafi Re: Relacja naocznych świadków pościgu 01.03.07, 23:44
      Heh, ścigają najniebezpieczniejszego i najbardziej nieobliczalnego przestępce
      ostatnich tygodni. A co mamy?

1. Przestraszonego policjanta
      2. Jego kumple proszą o pomoc cywilów...
      3. ...z pijalni piwa ;D Pewnie zalanych.

Nie wierzę, że to się dzieje. Nie mogę przestać się śmiać.
    • ja-kub Olaboga! Laser! 01.03.07, 23:50
      Podniecają się ci z Gazety jak bóg wie czym. Najtańsze celowniki laserowe do
      broni krótkiej kupi się już za kilkadziesiąt złotych, wiem bo sam sprawdzałem i
      przestrzeliwałem.
      A ci się podniecają jakby tamten miał co najmniej miecz Jedi.
    • ele.gancki Relacja naocznych świadków pościgu 02.03.07, 00:17
      szkoda, że nie było pościgu ulicami szczecina jak w bullicie. taki snajper i
      obława jaki kraj. słabe
    • to_ti Tak zaplanowali akcję że biegali wszędzie 02.03.07, 00:29
      Nieźle, dobrze że sam się zastrzelił, bo policjanci mogliby go jeszcze jeszcze
      jakimś cudem zabić i co wtedy by było?

www.foto-tel.pl/
    • rumburak0001 Szkoda że nie rozwalił jeszcze paru czerwonych ['] 02.03.07, 00:39
      R.I.P [']['][']

i paru "cieniasów" i red.nacza pewnej opiniotwórczej gazety.
      • halfilner Albin kontra Snajper = porachunki mafijne SLD 02.03.07, 00:59
        dziwnym trafem rzecznik SLD ( czytaj mag\fii ) jest w centrum tego zamieszania
        ze snajperem.

Jak w klasycznych filmach o mafii - vendetta jest slodka- Snajper odstrzelony
        za rozstrzaskanie kolana rzecznika konkurencujnego gangu.

Prasa bez sciemniania - zobacz:

www.gazetapolska.pl/
    • zat4ra "Funkcjonariusze porosili ich i pomoc w pościgu" 02.03.07, 00:57
      Wku..ajacego amatorstwa na najlepszym polskim
      portalu ciag dalszy.
    • zyks Postrzelił komucha. Prawdziwy Polak,znaczy. Jeśli 02.03.07, 01:41
      któryś z Prawdziwych Polaków na tym forum (jest tak z dziesięciu:abba,
      palestrina,junkier,silesius itp) przestanie od dziś nadawać, to prawdopodobne,
      że to on. :-((
    • discipline Może to było światło Niepokalanej?! 02.03.07, 02:19
    • jarkoni Relacja naocznych świadków pościgu 02.03.07, 02:36

Kopiuję specjalnie:

Majkowski: Pójdę spać spokojny

- Mniej więcej o godzinie 20.00, sto-dwieście metrów od mojego domu padły
      strzały. Zauważyłem mężczyznę, który ucieka w stronę pobliskich zarośli. W pogoń
      za nim rzucili się policjanci wraz z przebywającymi w pijalni piwa ludźmi,
      którzy wybiegli z lokalu po tym jak usłyszeli huk broni palnej. Funkcjonariusze
      porosili ich i pomoc w pościgu za napastnikiem Po chwili z zarośli usłyszałem
      kolejne strzały - mówił specjalnie dla Radia TOK FM Majkowski.

PS LUDZIE, NASZA POLICJA WOłA NA POMOC NAWALONYCH Z PIJALNI PIWA...
      To już jest koniec IV Rzeczypospolitej...Ostatni gasi światło..
    • jarkoni Relacja naocznych świadków pościgu 02.03.07, 02:44
      A swoją drogą:

"Funkcjonariusze porosili ich i pomoc w pościgu"

Redachtor niejaki Niziołek (nazwisko odpowiednie do funkcji), czyżby mu się aż
      paluchy trzęsły, że takie błędy?
      Niziołku, literówki to też błędy...
      • sankiulot Re: Relacja naocznych świadków pościgu 02.03.07, 05:15
        Jak się czepiasz, to popracuj nad własną frazą: "czyżby mu się aż paluchy
        trzęsły, że takie błędy" nie brzmi najlepiej. "Aż tak", jeśli już, a zdanie
        podrzędne przeredaguj sobie odpowiednio, by "takie" tam nie miały miejsca.
    • emzed Funkcjonariusze prosili ich o pomoc w pościgu 02.03.07, 03:02
      Poprawiwszy literówki stawiam pytanie: Czy w normalnym kraju policja prosi
      cywilów o pomoc w pościgu za uzbrojonym przestępcą??? Raczej powinni kazać im
      się ukryć... Chore, aż mi się wierzyć nie chce.
    • ipswich1 Policjanci poprosili ich o pomoc... 02.03.07, 04:22
      Czy dobrze przeczytałem: Facet lata z giwerą a "polucjanci" proszą o pomoc w
      pościgu ekipę z pubu ? Przecież to sa jakieś kosmiczne jaja!!! Zamiast
      powiedzieć im aby wypier... do swoich browarków bo klient lata z giwerą to te
      DEBILE proszą ich o pomoc w pościgu!!! Co za KRETYN tym dowodził? Na miejscu
      tego pożal się boże "snajpera" też bym sobie w łeb strzelił aby nie mieć do
      czynienia z IDIOTAMI z 13 posterunku. Co za kraj!
      Komendant wydaje polecenie aby zdejmować buty (jak jakiś zasrany muslim - może
      jest muslimem?), okłamywać obywateli a teraz jeszcze TO!!! Ludzie spierd....
      stąd do UK, najlepiej, tu policja przynajmniej jest na poziomie.
    • antyczub Ekolodzy !!! Ratujcie 02.03.07, 04:29
      ktoś strzela do zagrożonego gatunku: "Komunistus Polonius".
    • delju Jaja jak berety!!! 02.03.07, 04:38
      Hehehe,no to ładnie akcja policyjna wyglądała!!!Wystraszeni gliniarze i ich
      pomocnicy z pijalni piwa!!!!A kapelana o pomoc nie poprosili?
      • pis_anka5 na widok lufy pistoletu sfajdał byś sie w gatki 02.03.07, 06:12

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka