moherowy_majtek 05.03.07, 15:19 Trzeba obciąć premię Lepperowi za takie nieróbstwo! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
andrzejg Przykład idzie z góry - od guru 05.03.07, 15:21 U Kaczyńskich wskaźnik wynosi 0,5 na bliźniaka A. Odpowiedz Link Zgłoś
krychola Polska jest poniżej średniej unijnej 05.03.07, 17:27 - odsetek kobiet z dyplomem wyższej uczelni wynosi 20,7 proc., a mężczyzn - 15,7 proc. A problem jaki chce rozwiązać w tej chwili Kaczor i spółka to produkcja biopaliw jak też skup świni! A problem wykształcenia oczywiście można odłożyć na potem. W końcu im bardziej wykształceni Polacy tym mniej głosują na tą moherową koalicje Odpowiedz Link Zgłoś
navaira Nie ma się co dziwić 05.03.07, 19:36 Restrykcyjne prawo aborcyjne powoduje, że kobiety wszelkimi siłami starają się nie zajść w ciążę. W kraju, w którym mogłyby dokonać aborcji nie byłoby tego stresu Odpowiedz Link Zgłoś
bracia_kartofle Re: Nie ma się co dziwić 05.03.07, 22:38 a jescze dzisiaj propaganda w serwisach informacyjnych piała z zachwytu że mamy wyż demograficzny Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re:Nie ma się co dziwić.Przyszedł wnuczek do babci 08.03.07, 15:49 Przyszedł wnuczek do babci. Przyszedł przygnębiony wnuczek do swej babci, wyrzucili ze szkoły, bo nie przyniósł kapci. Przyszedł do babci poprzez wielkomiejski gąszcz, z tornistrem wielkim wyglądał jak garbaty chrząszcz. Szkoła wychowuje, ma wiele innych nauczek, „zero tolerancji” niech zapozna wnuczek. Zapamiętał wnuczek, daj mnie babciu zupy. Jak był mały to mylił, wychodziło pupy. Do dzisiaj dorośli gdy w święta są razem, robią z tego daj d-upy, gdy już są pod gazem. Powszechną wesołość budzą tą frazeologią. Państwo walczy z dziećmi chorą ideologią. Lecz co zrobi wnuczek kiedy nie ma babci, wsiada w pociąg i szuka jakiejś z babcią stacji? Czy idzie bez celu jakby do niczego, trafi na plebanię do tego wikarego? Czy może utknie ciekawy gdzieś w jakiejś ruinie, pobawisz się chłopczyku powiedzą mu świnie. Może nie szkoła, lecz jak w domu melina, szkoła, rodzina i to z niego ruina! Odpowiedz Link Zgłoś
vice_versa Statystyka, wielkie slowa, malo prawdy!!!!!!!!! 10.03.07, 22:33 Jesli sie nie uwzglednia imigracji to nie ma sie co dziwic. Zadna Polka i zaden Polak nie nadaza za imigranckimi gettami z bylych kolonii w plodzeniu dzieci. I czemu sie tu dziwic? Nie ma sie co przejmowac takimi glupimi wiadomosciami. To imigracja i naturalizacja ratuje Europe Zachodnia przed ujemnym wzrostem populacji. Statystyka nie uwzglednia roznic w narodowosciowych!!!!!!!!! Dzieci urodzone w Anglii czy Irlandii nawet jesli sa Polakami z pòlskimi paszportami w Eurostacie beda ujeci jako Irlandczycy czy Angole!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bonobo44 Przyjmijmy 100 tys mieszkanców tonącego Kiribati 30.06.08, 12:14 Przyjmijmy 100 tys mieszkanców tonącego Kiribati na nasze wybrzeże: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=80758210&a=81532646 Odpowiedz Link Zgłoś
wj_2000 Re: Polska jest poniżej średniej unijnej 05.03.07, 23:27 krychola napisał: > A problem jaki chce rozwiązać w tej chwili Kaczor i spółka to produkcja > biopaliw jak też skup świni! A problem wykształcenia oczywiście można odłożyć > na potem. Statystyki trzeba umiec czytać. Niższy procent wyżej wykształconych Polaków w CAŁEJ grupie ludności do 59 lat jest faktem historycznym i nic go w tej chwili nie zmieni. Trzeba zwyczajnie czekać, gdyż od lat parunastu procent studentów w grupie młodzieży jest jednym z najwyższych w Europie. Gdy pokolenie obecmych 40 i 50 latków przejdzie na emerytury, to my w Polsce, kształcąc cały czas tyle młodzieży kolejnych roczników ile kształcimy, wysuniemy sie na czoło krajów europejskich. Czyżbys Ty uważał, że "Kaczory" powinny od jutra zacząć kształcić na magistrów obecnych pięćdziesięcio;atków? Bo tylko tak można by podnieść procent wykształconych bez czekania 20 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
krychola Re: Polska jest poniżej średniej unijnej 08.03.07, 15:25 Ale to że mamy największy procent młodzieży kształcącej się to nie jest zaleta tego rządu. Tylko determinacji młodzieży która chce się uczyc. Ja mam pretensje do Kaczora że dla niego jest ważniejsze świnie i biopaliwa niż wykształcenie rodaków. A ze świni i biopaliw Polska nie będzie miała zysku a z wykształconych ludzi (którzy nie będą jechali do Angli zmywać gary) to za kilka lat bedzie pożytek > > Statystyki trzeba umiec czytać. > Niższy procent wyżej wykształconych Polaków w CAŁEJ grupie ludności do 59 lat > jest faktem historycznym i nic go w tej chwili nie zmieni. Trzeba zwyczajnie > czekać, gdyż od lat parunastu procent studentów w grupie młodzieży jest jednym > z najwyższych w Europie. > Gdy pokolenie obecmych 40 i 50 latków przejdzie na emerytury, to my w Polsce, > kształcąc cały czas tyle młodzieży kolejnych roczników ile kształcimy, > wysuniemy sie na czoło krajów europejskich. > Czyżbys Ty uważał, że "Kaczory" powinny od jutra zacząć kształcić na magistrów > obecnych pięćdziesięcio;atków? Bo tylko tak można by podnieść procent > wykształconych bez czekania 20 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
morszuk Re: Przykład idzie z góry - od guru 05.03.07, 17:47 Raczej 0,25 Zapomniałes wziąść kota pod uwagę... Odpowiedz Link Zgłoś
zewszad_i_znikad Eurostat: Polki rodzą najmniej dzieci w całej UE 05.03.07, 15:21 Czy Polki mają dostęp do antykoncepcji i wiedzę na jej temat? Jak wiemy, nie. A oficjalnie rocznie wykonuje się ok. 200 aborcji... Brawo politycy, tylko tak dalej. Wspaniali obrońcy życia. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Eurostat: Polki rodzą najmniej dzieci w całej 05.03.07, 15:50 zewszad_i_znikad napisała: > Czy Polki mają dostęp do antykoncepcji i wiedzę na jej temat? Jak wiemy, nie. > A oficjalnie rocznie wykonuje się ok. 200 aborcji... ************************************** Powinny więc rodzić na potęgę. Kiedy wreszcie Jurki i burki dojdą do wniosku, że efektem ich antyaborcyjnego oszołomstwa jest nielegalna aborcja, stosowana jako środek antykoncepcyjny? Odpowiedz Link Zgłoś
spiacy_z_otwartymi_oczami Re: Eurostat: Polki rodzą najmniej dzieci w całej 05.03.07, 16:34 Ja proponuję zliberalizować prawo kradzieży samochodów, skoro i tak jest łamane, wiec nie powinno to nikomu przeszkadzać. Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik Znane brednie feminazistek 05.03.07, 16:53 że ponoć "200 tys. nielegalnych aborcji" - GWno prawda. Łykają to jedynie wykształciuchy. Tak przy okazji - aborcja jest nie tylko zbrodnią zabójstwa, lecz też najczęściej okaleczeniem samej kobiety - zabójstwo pierwszego dziecka prowadzi do późniejszej trwałej niepłodności (świadectwa wielu rodzin dotkniętych tym problemem). Feminazistki ryczące "mam prawo do własnego brzucha" pod płaszczykiem wolności roszczą sobie, nieświadomie zapewne, prawo do samookaleczania się. Z punktu widzenia społeczeństwa to dobrze, że takie coś się nie mnoży - taki mechanizm obronny natury. Osobiście nie jestem tak naładowany ideologicznie jak LPR i uważam, że prawo do przerwania życia nienarodzonego powinno obowiązywać tylko w JEDNYM przypadku - nieodwracalnych wad rozwojowych płodu. Sprawa OffTopic, ale blisko: Może mi ktoś wyjaśnić jak to jest z tą wolnością słowa w Eur. Zachodniej? Otóż niszowe, skrajne pisemko znieważa prezydenta (oraz jego Matkę) jednego z największych krajów Europy i zasłania się przy tym wolnością słowa/satyrą/wolnością artystyczną. Po jakimś czasie "redaktorka" (chyba naczelna? Nie wiem i nie chcę wiedzieć) atakuje z pianą na ustach Ministra Edukacji tego kraju, bo ten, cytując słowa Jana Pawła II, sprzeciwił się publicznie promocji homoseksualizmu w szkołach zach. eur. (czyli, korzystając z wolności słowa, wyraził sprzeciw wobec oczywistej patologi). Proszę o rozjaśnienie mi tej niekonsekwencji, bo jako żywo (po 21 latach w szkołach) - nie mogę tego pojąć. Odpowiedz Link Zgłoś
iedsupo Re: 21 lat straconego czasu... 05.03.07, 17:12 niestaly_czytelnik napisał: > (BEŁKOT) > bo jako żywo (po 21 latach w szkołach) - nie mogę tego pojąć. Te 21 lat możesz spokojnie spisać na straty jako czas bezpowrotnie zmarnowany. Odpowiedz Link Zgłoś
listekklonu Re: 21 lat straconego czasu... 05.03.07, 23:15 > Te 21 lat możesz spokojnie spisać na straty jako czas bezpowrotnie zmarnowany. I jeszcze w dodatku opłacony z pieniędzy podatników. Porażka. Odpowiedz Link Zgłoś
cozano Znane brednie pseudoprawicowcow 05.03.07, 17:29 Jak widac propagande oszolomow prawicowych spod znaku Giertych&Co konfrontuje zwykla, szara rzeczywistosc. Polska przy jednej z najostrzejszych ustaw antyaborcyjnych, przy nagonce na homoseksualistow ma najnizszy wskaznik urodzen na kobiete. Krotko mowiac zwykla propaganda i haslami niewiele sie zdziala. Przypomina to dzialania tworcow "realnego socjalizmu". "Otóż niszowe, skrajne pisemko znieważa prezydenta (oraz jego Matkę) jednego z > największych krajów Europy i zasłania się przy tym wolnością > słowa/satyrą/wolnością artystyczną" Domyslam sie, ze jak na prawdziwego oszoloma prawicowego, zbulwersowanego satyra w niszowej gazecie niemieckiej, wcale nie przeszkadza przerabianie w niszowej gazetce polskiej szefa rzadu niemieckiego na stronie tytulowej na Hitlera. Ot moralnosc pseudoprawicowca. www.nczas.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik Ponarkotyczne brednie lewaków 05.03.07, 17:44 > Polska przy jednej z najostrzejszych ustaw > antyaborcyjnych, przy nagonce na homoseksualistow ma najnizszy wskaznik urodzen > na kobiete. Jednak statystyki wykonane za 2006 rok pokazują znaczny wzrost urodzeń. Oczywiście nowy rząd "wcale nie miał na to wpływu - jedynie nie szkodził". Lewaki przedszkolaki. Nie dziwię się przyrostowi urodzeń tak samo jak nie dziwię się przyrostowi zagranicznych inwetycji w PL - poprawiło się bezpieczeństwo zarówno to socjalne dla obywateli (np. zasiłek porodowy, obniżka podatków przez podciągniecie progów, malejące bezrobocie), jak i gospodarczo-prawne dla inwestorów (np. CBA, rozliczanie czerwonych złodziei, większa czujność wobec patologii - patrz powoływanie rzeczników etyki w dużych firmach). > w niszowej gazecie niemieckiej, wcale nie przeszkadza przerabianie w niszowej > gazetce polskiej szefa rzadu niemieckiego na stronie tytulowej na Hitlera. Ot > moralnosc pseudoprawicowca. > www.nczas.com/ Nie widziałem tam ataku na rodziców Pani Anieli Merkelowej, więc walisz kulą w płot. Odpowiedz Link Zgłoś
cozano Ideologia gora 05.03.07, 17:55 Jak sie domyslalem dla pseudoprawicowca jezeli fakty sa sprzeczne z teoria, tym gorzej dla faktow. Najnizszy wskaznik urodzin przypadajacy na kobiete, jest intepretowany jako sukces. Wzrost urodzen wynikajacy, ze wyz demograficzny z przelomu lat 70-80-tych ma dzieci, jako sukces rzadow obecnej koalicji. Nic to, ze ze liczba dzieci niewiele przekracza polowe liczby rodzacych sie na poczatku lat 80-tych. No i oczywiscie moralnosc pseudoprawicowca w calej rozciaglosci. Mozna obrazac inne glowy panstwa, ale swiete oburzenie jesli "skrajne pisemko znieważa prezydenta". Rany, pseudoprawicowiec nawet do wlasny slow sie nie przyznaje. Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik Fakty mówią same za siebie. 05.03.07, 18:13 cozano napisał: > Jak sie domyslalem dla pseudoprawicowca jezeli fakty sa sprzeczne z teoria, tym > gorzej dla faktow. Najnizszy wskaznik urodzin przypadajacy na kobiete, jest > intepretowany jako sukces. Wzrost urodzen wynikajacy, ze wyz demograficzny z > przelomu lat 70-80-tych ma dzieci, jako sukces rzadow obecnej koalicji. Gwałtowny, niemalże skokowy wzrost urodzin akurat w 2006 roku. I to wśród ludzi urodzonych na przestrzeni KILKU LAT na przełomie '70/'80. To potwierdzenie tego co napisałem wcześniej. Odpowiedz Link Zgłoś
cozano Re: Fakty mówią same za siebie. 05.03.07, 18:23 Rzeczywiscie fakty mowia za siebie. Pierwsze roczniki wyzu demografocznego dochodza obecnie do 30-tki, szczyt wyzu ma obecnie 24 lata. Mimo pewnego wzrostu liczby urodzen, nadal w Polsce kobieta rodzi najmniej dzieci w UE. To ma byc sukces polityki, czy tez zwykla konsekwencja procesow demograficznych? Gdzies za 10-15 lat zaczna wymierac roczniki liczace do 800 tys. (wyz powojenny), a bedzie mial dzieci dolek demograficzny lat 90-tych. Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik Re: Fakty mówią same za siebie. 05.03.07, 18:31 > nadal w Polsce kobieta rodzi najmniej dzieci w UE. Jeżeli za kobietę "z UE" uznamy czarniawą imigrantkę we Francji, Niemczech czy Anglii to tak. A i tak te kraje mają ujemny bilans. Mówmy lepiej o rdzennych mieszkańcach "UE". Odpowiedz Link Zgłoś
cozano Re: Fakty mówią same za siebie. 05.03.07, 18:49 Jak widac propaganda sukcesu lat "realnego socjalizmu" nie poszla w las. Gratuluje dobrego samopoczucia, choc fakty nie przemawiaja za tym. Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra991 Re: Fakty mówią same za siebie. 05.03.07, 20:41 brzydzę się rasizmem!Podobno Bóg stworzył CZŁOWIEKA, a ras ludzi jest kilka...Mimo wszystko, TO TEN SAM CZŁOWIEK! Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik Ale co ma piernik do wiatraka? 05.03.07, 20:54 ja też się brzydzę rasizmem - mam nawet kolegę Murzyna z Tanzanii. Koniec świata - żeby mnie jakaś lewa do tłumaczeń zmuszała. Odpowiedz Link Zgłoś
mangusta3 Re: Ale co ma piernik do wiatraka? posuwasz Murzyn 05.03.07, 21:46 a z Tanzanii ty to przecież według ciebie patologia, no i brzydzisz się czerniawymi imigrantkami we Francji, Niemczech i Anglii... Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik Proszę o konkretny cytat z mojej poprz. wypowiedzi 05.03.07, 22:46 > a z Tanzanii ty to przecież według ciebie patologia, no i brzydzisz się > czerniawymi imigrantkami we Francji, Niemczech i Anglii... j.w. Odpowiedz Link Zgłoś
ingryd Re: Ale co ma piernik do wiatraka? 05.03.07, 22:41 uuuuuuwielbiam!!!!!!!!!! : "mam NAWET kolege murzyna", nawet jestes zalosny Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok Re: Fakty mówią same za siebie. 05.03.07, 20:52 Jeżeli za kobietę "z UE" uznamy czarniawą imigrantkę we Francji, Niemczech czy > Anglii to tak. A i tak te kraje mają ujemny bilans. Mówmy lepiej o rdzennych > mieszkańcach "UE". Czy ta aby nie jestes członkiem nsdap? Z takimi tekstami i odpowiedzią na obraze w stosunku p. kanclerz Angeli Merkel - wykazuje wyrazne dowody choroby psychicznej. Jeżeli z takimi nastawieniem zamierzasz bronic wartosci uznawanych przez ciebie za wyjątkowe - to lepiej od razu palnij sie łeb. Rasizm i faszyzm w jednym stali domu. Rasizm tatusiem a faszyzm synalkiem. (dalje nie bede kontynuował wierszyka o galionowych figurach pewnej nienormalnej partyjki w jednym z wiekszych krajów Europy centralnej). Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik Nie wiem jak rasizm 05.03.07, 21:00 ale faszyzm jest ideologią lewicową, panie drogi. Zresztą: NSDAP - narodowo SOCJALISTYCZNA niemiecka partia PRACY. Nie lubię chamskich okładek pisemek - dlaczego nie ryczałeś jak "wprost" umieścił głowę Rywina w muszli, Leppera w gaciach, a Kaczyńskich to ciągle przerabiają. Jednak uważam że okładka "NCz" jest jakimś skrótem myślowym, który się sam narzuca - pakt Ribbentrop-Mołotow -> rura bałtycka, odcinanie nas od tranzytu na Litwę, etc. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok najpierw to trza znac niemiecki 05.03.07, 21:05 a potem dopiero pyszczec. A mnie sie nie podoboało i wprost z chamstwem Schroeder w mundurze ss na Erice Steinbach, ani Merkel jako Hitler. Ale cóż - żyjemy w Polszcze, a tu naród niestałych czytelników takie numery kocha. A, żeby porównywac gasrurke z paktem Ribbentrop-mołotov - trzeba byc idiotą, drogi panie. to dobre na potrzeby niestałych czytelników dzieł historycznych. I Rosjanie i my - wszyscy mają prawo, aby bronic swoich interesów ekonomicznych. Przypominam, że w naszym kraju dyskusja o drugiej nitce gazociągu jamalskiego zeszła na niebezpieczne tory. to i Ruscy nas olali. Taka jest prawda. Kolego. Odpowiedz Link Zgłoś
mangusta3 [...] 05.03.07, 21:51 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
ingryd rdzenny niepismienny 05.03.07, 22:39 a kim sa rdzenne polki rodzace dzieci na wyspach, chyba nie brytyjkami ? Odpowiedz Link Zgłoś
lampka.nocna Do niestalego czytelnika 05.03.07, 22:42 jestes zakutym moherowym lbem z rasistowska papka w glowie. Na takich jak ty szkoda nawet mojego moczu. Powyzszy tekst jest za motto w twojej stopce. Jezeli moderator usunie ten post powinien zrobic to samo ze wszystkimi wpisami niestalego czytelnika. Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik To ty moczem oznaczasz otoczenie? 05.03.07, 22:51 Wiedziałem. Odpowiedz Link Zgłoś
zibi_mazurak Kłamiecie 10.03.07, 21:20 1) Wskaźnik urodzeń może zwiększył się, ale NADAL jest mniejszy od wskaźnika zgonów. 2) Wskaźnik dzietności jest niewielki - 1,24 dziecka na kobietę. 3) Przyrost naturalny jest ujemny - jest równy -0,05%. Link: www.cia.gov/cia/publications/factbook/geos/pl.html Odpowiedz Link Zgłoś
puzonik48 Re: Znane brednie feminazistek 05.03.07, 17:37 Masz racje ,aborcja wykonywana w pokątnych gabinetach lekarskich lub przez osoby nie mające uprawnień ,często prowadzi do powikłań a nawet do bezpłodności.Dlatego jedyną drogą wyeliminowania ,tego typu okaleczeń jest zalegalizowanie aborcji.Ale ważniejsze od tej legalizacji jest wychowanie seksualne(czy przygotowanie do życia w rodzinie)prowadzone w szkołach.Nie można liczyć ,że sami rodzice to zrobią ,bo niestety mamy bardzo dużo rodzin patologicznych,niewydolnych społecznie.Dlatego szkoła musi przejąć w tym przypadku taka edukację!To właśnie w tych rodzinach rodzi się najwięcej dzieci ,które powielają ten wzór w swoim życiu.Poza tym niezbędna jest wiedza o sposobach antykoncepcji oraz dostępu do nowoczesnych środków antykoncepcyjnych,refundowanych. Co do wolności słowa ,to jak p.Giertycha zaproszą prywatnie na spotkanie może tam mówić co tylko chce.Będzie wtedy reprezentował siebie a nie kraj.JPII jest autorytetem dla katolików a UE to kraje gdzie żyją ludzie różnych wyznań ,gdzie istnieje rozdział kościoła od państwa i narzucanie im swoich poglądów i swoich autorytetów jest zwykłym brakiem dobrego wychowania i brakiem obycia w dyplomacji ,najdelikatniej mówiąc. Odpowiedz Link Zgłoś
cezareko Re: Znane brednie feminazistek 05.03.07, 18:31 Nie Twoje małpy. Nie Twój cyrk. Co do procentu urodzeń na ilość przeprowadzanych nielegalnych aborcji.?. Nie dalej jak wczoraj czytałem, że grozi nam wyż demograficzny. Ciekawe z ilu lat (wstecz) brano pod uwagę dane do wyciągania tak dalece idących wniosków.? Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik Rzeczywiście, 05.03.07, 20:32 feminazistki to nie moje małpy. Odpowiedz Link Zgłoś
orlando11 Re: Znane brednie feminazistek 05.03.07, 18:48 niestaly_czytelnik napisał: > Tak przy okazji - aborcja jest nie tylko zbrodnią zabójstwa, lecz też > najczęściej okaleczeniem samej kobiet A zmuszanie zgwałconej kobiety do urodzenia dziecka jest według Ciebie CZYSTYM DOBREM, prawda? > zabójstwo pierwszego dziecka prowadzi > do późniejszej trwałej niepłodności (świadectwa wielu rodzin dotkniętych tym > problemem Mylisz pojęcia. Zabójstwo dziecka nie może prowadzić do niepłodności, bo dziecko jest człowiekiem już urodzonym. Dzieciobójstwo, którego przypadki tak bardzo nasiliły się właśnie w wyniku zakazu aborcji, jest rzeczą straszną, ale nie ma ma żadnego wpływu na płodność kobiety. Jeśli zaś miałeś na myśli przerwanie ciąży, to osobiście znam kilka kobiet, które dokonały go wiele lat temu, i nie miały później żadnych problemów. Choć teraz może rzeczywiście mają, bo zabiegi wykonywane pokątnie mogą mieć różne skutki. A tak na przyszłość: powtarzanie bzdur, nawet tysiące razy, nie zmieni prawdy - ziemia nie jest płaska, smok wawelski nie był dinozaurem, zygota nie jest człowiekiem, aborcja nie jest dzieciobójstwem, a prawo do aborcji nie jest "stalinowskie", bo wprowadzono je w Polsce dopiero na fali odwilży w 1956 r. Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik Nielegalne "aborcje" dokonuje się również 05.03.07, 20:31 w eleganckich gabinetach w Niemczech, więc mi tu towarzyszu o pokątności nie dialektyzujcie. Powtarzam: zabójstwo (zw. "aborcją") pierwszego dziecka prowadzi do bezpłodności. To są fakty medyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
mangusta3 fakty medyczne a kim ty jesteś lekarzem buahaha? 05.03.07, 23:29 nie pie..bzdur chłopcze Odpowiedz Link Zgłoś
zibi_mazurak Ignorujcie Niestałego_czytelnika 10.03.07, 21:42 Niestały_czytelnik AKA Remov AKA Fritz AKA Cossack, wielokrotnie zabanowany już prostak, to głupie dziecko, które: 1) Głupio gada (np. że aborcja=zabójstwo) 2) Nie udowadnia, że się mylicie (bo nie może udowodnić) 3) Kłamie, aby PIS wygrało następne wybory Nie warto z nim dyskutować, on już nigdy nie zmądrzeje. Ignorujcie go. Odpowiedz Link Zgłoś
mikado111 Co to jest "feminazistka"? 05.03.07, 18:58 Co to za słowonowotwór? Feministki są przecież tradycyjnie "lewaczkami", natomiast naziści, o ile sobie przypominam, promowali daleki od feminizmu, acz bardzo bliski sercu Giertycha model życia kobiety oparty na takich "prawdziwych wartościach", jak Kirche-Kinder-Kuche oraz rodzenie jak największej ilości czystych Aryjczyków. Widzę, że już się Wam wszystko miesza. Jeśli mózgi Wam flaczeją od ciągłego prania, to zmieńcie proszek. Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik Przypominam, że 05.03.07, 20:26 faszyzm/nazizm jest ideologią skrajnie lewicową. Ponadto: NSDAP - narodowo-SOCJALISTYCZNA niemiecka partia PRACY. Odpowiedz Link Zgłoś
mikado111 Re: Przypominam, że 05.03.07, 20:59 To znaczy, że Giertych też jest lewicowy? Dlaczego więc uważa się za antykomunistę i tak nie lubi SLD? Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok przypominam gosciu, że skrót nsdap oznacza 05.03.07, 21:00 National Sozialistische Deutsche Arbeiter Partei: narodowo-socjalistyczna niemiecka partia robotnicza. po twojemu byłoby: nazionalsozialistische partei der arbeit. wbrew knowaniom polskiej prawicy narodowej nie da sie udowodnic, że NSDAP była parią lewicową. Przymiotnik socjalistyczna to jedynie "eyecachter", zwłaszcza, że u początków partyjka nazywała sie Deutsche Arbeiter Partei. Masz tu facet dwa słowa: narodowy oraz niemiecki. I to są zasadnicze terminy. A "socialistsiche" - to bardziej socjalny niż socjalistyczny. Zresztą taka była praktya tego kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
mangusta3 nieboraki gubią się przy Falandze bo raz im wychod 05.03.07, 21:36 zi że lewica a raz że prawica to może niech się zdecydują jak było z piątą kolumną endecji w środowisku robotniczym cienka ta prawica narodowa szczekać tylko umie a pada w każdej merytorycznej dyskusji Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok tak, ich wzór - najbardziej przystojny aryjczyk 05.03.07, 21:45 wszechczasó też tak dyskutował ze swoimi przeciwnikami. Na szczęście zakonczył swoje słodkie życie w początkach maja, pewnego roku, w stolicy jednego z wiekszych miast europejskich, wraz z żoną oraz grupą dziatek. Chciał im zaoszczedzic życia w koszmarze powojennej europy. Tak własnie konczą prawicowi guru! Odpowiedz Link Zgłoś
mangusta3 Re: tak, ich wzór - najbardziej przystojny aryjcz 05.03.07, 21:48 kilku innych prawiczków-idoli też dokonywało marnie żywota, po czasie okazywali się ponadto załganymi złodziejami Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik Ale facet wywracasz kota ogonem 05.03.07, 22:56 1410_tenrok napisał: > wbrew knowaniom polskiej prawicy narodowej nie da sie udowodnic, że NSDAP była > parią lewicową. Przymiotnik socjalistyczna to jedynie "eyecachter", zwłaszcza, > że u początków partyjka nazywała sie Deutsche Arbeiter Partei. > Masz tu facet dwa słowa: narodowy oraz niemiecki. I to są zasadnicze terminy. > A "socialistsiche" - to bardziej socjalny niż socjalistyczny. Zresztą taka była tylko, że to trzeba umieć, Wielki Językoznawco (nomen omen). Odpowiedz Link Zgłoś
maura4 Re: Znane brednie feminazistek 05.03.07, 19:03 Skoro w/g ciebie zgwalcona kobieta ,ofiara gwaltu musi urodzic dziecko za kare,ze dala sie zgwalcic,to jaka kare proponujesz dla gwalciciela,aby zrownowazyla kare kobiety. Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik Re: Znane brednie feminazistek 05.03.07, 20:24 maura4 napisała: > Skoro w/g ciebie zgwalcona kobieta ,ofiara gwaltu musi urodzic dziecko za > kare,ze dala sie zgwalcic,to jaka kare proponujesz dla gwalciciela,aby > zrownowazyla kare kobiety. Przecież są domy zakonne, gdzie mozna oddać niechciane dziecko. Gwałt to nie wymówka dla morderstwa. Gwałt już jest odpowiednio obwarowany w kodeksie karnym. Ponadto jest też obwarowany w niepisanym kodeksie więziennym. Odpowiedz Link Zgłoś
maura4 Re: Znane brednie feminazistek 05.03.07, 20:42 > > Przecież są domy zakonne, gdzie mozna oddać niechciane dziecko. Gwałt to nie > wymówka dla morderstwa. > > Gwałt już jest odpowiednio obwarowany w kodeksie karnym. Ponadto jest też > obwarowany w niepisanym kodeksie więziennym. > Ty nie opowiadaj jak mozna uszczesliwic niechciane dziecko z gwaltu,tylko mow do rzeczy.Zgwalcona kobieta moze-stracic prace,stracic rok nauki(o ile sie uczy),stracic zdrowie a w skrajnych przypadkach nawet zycie.To wszystko dlatego,ze cham dal sobie prawo do seksualnej wobec niej przemocy.Inne chamy uwazaja,ze maja prawo stosowac te przemoc wobec niej , juz nie przez godzine,ale co najmniej 9 m-cy.Uwazaja,ze oddanie dziecka koscielnym(zeby mialy ich wiecej do molestowania) zalatwia sprawe,ze dla kobiety ,to tak jakby splunac i sprawa zalatwiona. Odpowiedz Link Zgłoś
sjoz Re: Znane brednie feminazistek 05.03.07, 19:44 W krajach "promujacych homoseksualizm" stanowiacy smiertelne "zagrozenie dla rodziny" kobiety rodza wiecej niz w Polsce. Inteligentnemu czlowiekowi dałoby to do myslenia, ale widze, ze na Ciebie nie ma co liczyc... Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik Re: Znane brednie feminazistek 05.03.07, 20:37 Inteligentny człowiek wyciąga wnioski na podstawie dostępnych faktów. Pozostali wierzą "GW" i chodzą na "manify". O przyroście w krajach "UE" pisałem wcześniej, ale powtórzę: tam płodne są jedynie czarniawe przybyszki z południa i wschodu. A i tak statystyki krajowe są tam ujemne. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Znane brednie feminazistek 05.03.07, 21:04 Popros niestety_czytelniku swojego premiera i jego kolege z Torunia, zeby dali przyklad narodowi i zaczeli zasiewac niewiasty, sam rowniez posiej jak do tej pory nic ci z tego nie wyslo, a jezeli wyszlo to posiej jeszcze wiecej, niech PiS bierze przykled z Samoobrony, ci to dobiero siewni sa...;))) Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit6 *******Efekt Balcerowicza******* 05.03.07, 21:12 Jeszcze wiele lat będziemy płacić za niekompetencję tego barana zwanego Balcerowiczem. Nędzą emigracją i depopulacją. Odpowiedz Link Zgłoś
mangusta3 [...] 05.03.07, 21:41 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
pavlikmedvid Bredzenie zramolalego belfra 05.03.07, 23:38 Szanowny Panie! Odzegnuje sie Pan od pogladow dzialaczy LPR-u, lecz musze Pana oswiecic ( chociaz nigdy nie pracowalem w oswiacie ) - Panskie zacietrzewienie spodobaloby sie wielu ideologom z ich szeregow. I piekne retoryczn kwiatki w rodzaju "feminazistek"! Nic, tylko calowac raczki pieknym paniom i zachwycac sie wlasnymi pogladami na ich temat. Do rzeczy: Panska wypowiedz swiadczy - pomimo wypracowanego stazu w oswiacie ( w co - przepraszam za szczerosc - watpie ) o braku lub nieznajomosci: - abc feminizmu ( w razie watpliwosci prosze siegnac po wiarygodne zrodla, byle nie broszurki LPRowcow! ), - nie zna Pan zachodnich kanonow wolnosci slowa ( co wolno w Polsce, tego nie wolno w Europie Zachodniej - zawsze bylismy sto lat za... ), - nie ma Pan szacunku dla kobiet, - nie ma Pan zielonego pojecia o homoseksualizmie ( u nas na Zachodzie predzej Panska ignorancja bylaby uznana za patologie ), - nie posiada Pan kultury osobistej ( u nas na Zachodzie, tacy osobnicy jak Pan sa na marginesie zycia spolecznego ). Pozdrawiam i mam nadzieje, ze na emeryturze znajdzie Pan czas na nauczenie sie przynajmniej jendego jezyka obcego i regularne czytanie zagranicznej prasy! Oczywiscie, ja rownçie w to watpie, jednak wierze w Panska niezlomnosc. Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Eurostat: Polki rodzą najmniej dzieci w całej 05.03.07, 17:12 Ciekawe.Wychodziłoby na to,że nawet w Szwecji są bardziej prokreacyjni.Pachnie to zwykła propagandą rządu. Odpowiedz Link Zgłoś
guma123 Dobry komentarz do wypowiedzi Giertycha... 05.03.07, 15:22 zakaz aborcji jest, ale dzieci nie ma. Ciekawe dlaczego? Może nie jest przestrzegany? Niemożliwe! Odpowiedz Link Zgłoś
tychik1 Re Giertych ma racje ! 05.03.07, 15:33 , a zeby sprawiedliwie to jeszcze wczesniej Rydzyk. Czy to sie komus podoba czy nie to prawda i tak powoli wyjdzie. Z szacunkiem dla Premiera ale bardzo ubolewam ,ze jakos tego niewidzi ;) Odpowiedz Link Zgłoś
guma123 Re: Re Giertych ma racje ! 05.03.07, 15:36 W czym Giertych ma rację? Chce zaostrzyć martwy zakaz. Jaki ma to sens? Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik Zakaz nie jest martwy 05.03.07, 17:00 jak chcesz posiedzieć w "sanatorium" w Grudziądzu, to możesz to sprawdzić. Odpowiedz Link Zgłoś
iedsupo Setki tysięcy kobiet sprawdzają co roku... 05.03.07, 17:18 ...i wychodzi im niezmiennie, że tzw ustawa antyaborcyjna to śmiech na sali. Zbastuj piesku, bo robisz krzywdę mojej przeponie, wypisując takie androny. Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik Setki tysięcy 05.03.07, 17:25 to dopiero po powieleniu w oczach przez substancje wciągane przez lewaków i f.nazistki. Odpowiedz Link Zgłoś
iedsupo Re: Setki tysięcy 05.03.07, 17:38 niestaly_czytelnik napisał: > to dopiero po powieleniu w oczach przez substancje wciągane przez lewaków i > f.nazistki. Na szczęście żadne substancje nie są w stanie ogłupić człowieka do tego stopnia, żeby zaczął gadać jak niekumaty_czytelnik. Z tym trzeba się urodzić. Odpowiedz Link Zgłoś
guma123 Re: Zakaz nie jest martwy 05.03.07, 19:30 Ile osób w Polsce skazano na podstawie ustawy antyaborcyjnej? Raczej niewiele. A dzieci brak. To mówi samo za siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik Re: Zakaz nie jest martwy 05.03.07, 20:38 > A dzieci brak. Chyba u was na squotach. Nauczcie się mówić za siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
zibi_mazurak Re: Zakaz nie jest martwy 10.03.07, 21:46 Polacy to naród wymierający. Link: www.cia.gov/cia/publications/factbook/geos/pl.html Odpowiedz Link Zgłoś
guma123 To wina KK... 05.03.07, 15:37 1. Obrzydza ludziom seks; 2. Wyłącza z obiegu prokreacyjnego mnóstwo młodych mężczyzn i kobiet; 3. Łupi budżet, tak że na finansowanie opieki lekarskiej dla matki i dziecka nie starcza! Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik To wina feminazistek. 05.03.07, 17:03 guma123 napisał: > 1. Obrzydza ludziom seks; Nie zauważyłem. > 2. Wyłącza z obiegu prokreacyjnego mnóstwo młodych mężczyzn i kobiet; Co to jest "obieg prokreacyjny"??? Może reprezentujesz lobby przemysłu legalnego w niemczech i nielegalnego w Polsce? Odpowiedz Link Zgłoś
iedsupo to wina niekumatych_czytelników... 05.03.07, 17:09 ...którzy zadają głupawe pytania na forach zamiast dopytać się dokładnie u taty i mamy :P Odpowiedz Link Zgłoś
guma123 Re: To wina feminazistek. 05.03.07, 19:28 Chyba jesteś z seminarium pod opieką abp Paetza, tam rzeczywiście seks dobrze widziany. Poza nim, KK nazywa seks grzechem (poza i przed małżeństwem, a także w małżeństwie, gdy nie służy prokreacji) i bardzo podejrzliwie odnosi się do kwestii cielesnych. Obieg prokreacyjny to po prostu normalne (nie takie jak twoje) życie seksualne - zakazne dla księzy i zakonnic. Odpowiedz Link Zgłoś
darr.darek to wina feminazistek. i ... całej CZERWonej HOŁOty 05.03.07, 20:36 guma123 napisał: > Chyba jesteś z seminarium pod opieką abp Paetza, tam rzeczywiście seks dobrze > widziany. Poza nim, KK nazywa seks grzechem (poza i przed małżeństwem, a także > w małżeństwie, gdy nie służy prokreacji) i bardzo podejrzliwie odnosi się do > kwestii cielesnych. Lewactwo znowu chciałoby regulować. Cechą wszelakiego lewactwa jest jednak to, że ta czerwona hołota nigdy nie chce ograniczyć się w zapędach "regulowania" do własnych wyznawców. Nie, te szmaty lewicowe zawsze chcą na siłę wchodzić w społeczności, które z tym lewicowym ścierwem nie chcą mieć nic wspólnego. I dalejże zabierać przymusowe składki "emerytalne"(nikt z tutaj piszących nie zobaczy emerytury od czerwonego ścierwa - będą tylko groszowe zasiłki emerytalne), dalejże tworzyć armię 550.000 urzedników (to jeszcze nie koniec możliwości czerwonego ścierwa) i zmuszać ludzi do łożenia na to, dalejże opieką najtroskliwszą i najkosztowniejszą otaczac bandytów i morderców i dalejże znosić karę śmierci dla zbrodniarzy. A przecież MOŁGYBY lewicowe ścierwa ustawodawcze ograniczyć się wyłącznie do swych wyznawców i tylko od nich ściągać haracz podatkowo-składkowy, i tylko dla swoich wyznawców dawać "dobrodziejstwa" państwowych emerytur, panstwowego lecznictwa i szkolnictwa, tylko od swoich wyznawców żadać zapinania pasów w aucie, tylko morderców swoich wyznawców otaczać opieką długoletnią i żądać niekarania ich śmiercią. Nie ! Lewicowe ścierwa nigdy nie ograniczą się tylko do swoich wyznawców. Od czasów bolszewickiej lewicy, ta czerwona hołota ciągle chce z wszystkich ludzi zrobić swoich socjalistycznych niewolników. I jak jeszcze szmaty lewicowe plują jadem, że kościół katolicki ma dobrowolnych wyznawców i nie przymusza do płacenia na tacę. No i oczywiście hołota lewicowa zbyt głupia jest, aby zrozumieć, że narody rozrastały się przez tysiąclecia bez żadnych "regulacji" demograficznych i bez żadnych dotacji specjalnych ustalonych przez lewicową hołotę. Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik Zgadzam się. 05.03.07, 20:48 darr.darek napisał: > guma123 napisał: > > Chyba jesteś z seminarium pod opieką abp Paetza, tam rzeczywiście seks do > brze > > widziany. Poza nim, KK nazywa seks grzechem (poza i przed małżeństwem, a > także > > w małżeństwie, gdy nie służy prokreacji) i bardzo podejrzliwie odnosi się > do > > kwestii cielesnych. > > Lewactwo znowu chciałoby regulować. Cechą wszelakiego lewactwa jest jednak to, > że ta czerwona hołota nigdy nie chce ograniczyć się w zapędach "regulowania" do > własnych wyznawców. Nie, te szmaty lewicowe zawsze chcą na siłę wchodzić w > społeczności, które z tym lewicowym ścierwem nie chcą mieć nic wspólnego. I > dalejże zabierać przymusowe składki "emerytalne"(nikt z tutaj piszących nie > zobaczy emerytury od czerwonego ścierwa - będą tylko groszowe zasiłki > emerytalne), dalejże tworzyć armię 550.000 urzedników (to jeszcze nie koniec > możliwości czerwonego ścierwa) i zmuszać ludzi do łożenia na to, dalejże opieką > najtroskliwszą i najkosztowniejszą otaczac bandytów i morderców i dalejże znosi > ć > karę śmierci dla zbrodniarzy. > A przecież MOŁGYBY lewicowe ścierwa ustawodawcze ograniczyć się wyłącznie do > swych wyznawców i tylko od nich ściągać haracz podatkowo-składkowy, i tylko dla > swoich wyznawców dawać "dobrodziejstwa" państwowych emerytur, panstwowego > lecznictwa i szkolnictwa, tylko od swoich wyznawców żadać zapinania pasów w > aucie, tylko morderców swoich wyznawców otaczać opieką długoletnią i żądać > niekarania ich śmiercią. Nie ! Lewicowe ścierwa nigdy nie ograniczą się tylko d > o > swoich wyznawców. Od czasów bolszewickiej lewicy, ta czerwona hołota ciągle chc > e > z wszystkich ludzi zrobić swoich socjalistycznych niewolników. I jak jeszcze > szmaty lewicowe plują jadem, że kościół katolicki ma dobrowolnych wyznawców i > nie przymusza do płacenia na tacę. > > No i oczywiście hołota lewicowa zbyt głupia jest, aby zrozumieć, że narody > rozrastały się przez tysiąclecia bez żadnych "regulacji" demograficznych i bez > żadnych dotacji specjalnych ustalonych przez lewicową hołotę. > Nawet radykalizm słownictwa jest tu uzasadniony. Ta gangrena lewacka żeruje nie tylko w Polsce. Wystarczy popatrzeć na to ścierwo w Danii. To ścierwo jest wszędzie takie same - sami biorą, nie płacąc (studenci, bezrobotni, dziennikarze, pseudoartyści [koszty uzyskania]). Krzyczą ryczą i narzucają innym co mają robić ze SWOIMI pieniędzmi - to drogi nie wolno wybudować, to squot im dać trzeba, to homoseksualistom w szkołach nie wolno zakazywać występów. Co to jest do cholery! Może się wreszcie narody europejskie przebudzą i pogonią ich tam gdzie ich miejsce - do uczciwej, resocjalizującej roboty! Odpowiedz Link Zgłoś
mangusta3 [...] 05.03.07, 23:33 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok ostro pojechałes moj mały 05.03.07, 21:10 a słyszałes o tanim panstwie pissu? Chyba nie chcesz powiedziec, że piss to lewaca hołota i czerwone scierwo? Proponują jednak, aby uważniej szukał argumentów. A swoją drogą dlaczego wy obroncy prawa naturalnego i moralnosci musicie zawsze stosowac taki rynsztokowy język? Odpowiedz Link Zgłoś
lechoo To proste... 05.03.07, 21:50 ... albowiem kiedy brak im merytorycznych argumentów to uciekają do sofizmatów. Odpowiedz Link Zgłoś
zyks Ale kochają się też najmniej w całej Europie, jak 05.03.07, 15:24 wynika z innych badań, albo: prawie najmniej. Może to ma jakiś związek ??? Odpowiedz Link Zgłoś
shtalman Re: Eurostat: Polki rodzą najmniej dzieci w całej 05.03.07, 15:29 Jako patriota, zglaszam swoja gotowosc pracowac jako buhaj dla Polskiego Narodu i zapladniac te bezdzietne kobiety. Odpowiedz Link Zgłoś
morszuk Re: Eurostat: Polki rodzą najmniej dzieci w całej 05.03.07, 18:01 W katolickich zakonach jest ich całe mnóstwo... Odpowiedz Link Zgłoś
asd616 Re: Eurostat: Polki rodzą najmniej dzieci w całej 05.03.07, 19:30 są już zajęte Odpowiedz Link Zgłoś
princealbert Mlodziezy Wszechpolska - do roboty! 05.03.07, 15:30 wydajcie nam na swiat nowa rase Panow! Odpowiedz Link Zgłoś
remeq Tylko drobny problem techniczny... 05.03.07, 16:18 Większość Weszpolaków to kryptogeje i onaniści, nienawidzący kobiet. Mogą więc być trudności z rozmnażaniem. Chyba że Giertych założy takie fermy hodowlane nowej rasy, jak stary Adolf z Himmlerem w czasie II wojny. Dwóch, trzech reproduktorów na każdą fermę to chyba znajdą, a w razie czego wypożyczą z Samoobrony. Odpowiedz Link Zgłoś
morszuk Re: Tylko drobny problem techniczny... 05.03.07, 17:53 Ci z Samoobory grzmocą tylko kozy i lochy.... A ci z młodziezy weszpolskiej gruchę na widok "pieknego Romana".... I skąd tu wziąść przyrost naturalny????? Odpowiedz Link Zgłoś
niemyte_mohery problem moze byc gdzie indziej 05.03.07, 21:22 remeq napisał: > Większość Weszpolaków to kryptogeje i onaniści, nienawidzący kobiet. Mogą więc > być trudności z rozmnażaniem. Chyba że Giertych założy takie fermy hodowlane > nowej rasy, jak stary Adolf z Himmlerem w czasie II wojny. Dwóch, trzech > reproduktorów na każdą fermę to chyba znajdą, a w razie czego wypożyczą z > Samoobrony. Widzialam kiedys dziewczyny z MW. Przy ich urodzie, nawet mlody i jurny wszechpolak nie moze miec zadnego klopotu z zachowaniem czystosci. Odpowiedz Link Zgłoś
ally Re: Tylko drobny problem techniczny... 06.03.07, 10:31 > Większość Weszpolaków to kryptogeje i onaniści, nienawidzący kobiet. Mogą więc > być trudności z rozmnażaniem. Chyba że Giertych założy takie fermy hodowlane > nowej rasy, jak stary Adolf z Himmlerem w czasie II wojny. Dwóch, trzech > reproduktorów na każdą fermę to chyba znajdą, a w razie czego wypożyczą z > Samoobrony. ja myślę, że z tym zakazem przerywania ciąży będącej wynikiem gwałtu to chodzi właśnie o to, by wszechpolacy mogli się romnożyć. przecież żadna kobieta z własnej woli nie pójdzie z takim troglodytą do łóżka :-) Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik Może nie "rasę Panów" 05.03.07, 17:08 bo to rzeczywiście hasło rodem z RFN, jednak z korzyścią dla jakości społeczeństwa by było, aby to właśnie Młodzież Wszechpolska była najbardziej płodna. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok słyszałes misiu o Lebensbornie oraz RSHA 05.03.07, 21:07 ciekawe, że chłoptasie czerpiecie z najgorszych wzorów ludzkosci. Odpowiedz Link Zgłoś
pestycyd Eurostat: Polki rodzą najmniej dzieci w całej UE 05.03.07, 15:32 Wniosek - trzeba dac wieksze becikowe. A jak nie poskutkuje przymusowy porod, conajmniej 2 dziecie przed 22 rokiem zycia. Bezdzietni meszczyzni powyzej 25 roku zycia powinni byc wtracani do wiezienia. Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik Re: Eurostat: Polki rodzą najmniej dzieci w całej 05.03.07, 17:13 pestycyd napisał: > Wniosek - trzeba dac wieksze becikowe. Rzeczywiście. W faszystowskiej IV Rzeszy zasiłek porodowy sięga już 24 tys. euro, w putinowskiej Rosji - ok. 30 tys. na nasze, a u nas - 1 tys. :-( No ale "hasło silnej rodziny to hasło III Rzeszy" (C) by g. lesser ("tageszajsung"). Odpowiedz Link Zgłoś
123rbr Eurostat: Polki rodzą najmniej dzieci w całej UE 05.03.07, 15:36 Nie ma się co dziwić! Życie w tym śmiesznym kraju kwitnącego kartofla nie należy do łatwych !! Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik Droga otwarta! 05.03.07, 17:19 Tania linia - i do swoich marsz! Odpowiedz Link Zgłoś
exxon26 Re: Eurostat: Polki rodzą najmniej dzieci w całej 05.03.07, 15:37 zapłodnie ! piszcie exxon26@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
morszuk Re: Eurostat: Polki rodzą najmniej dzieci w całej 05.03.07, 17:57 A co zrobisz jak mi(ni)ster Roman zgłosi sie na chętnego???? Albo inny "wierzej"??? Odpowiedz Link Zgłoś
morszuk Re: Eurostat: Polki rodzą najmniej dzieci w całej 05.03.07, 17:59 Albo idol mw - niejaki strąk Odpowiedz Link Zgłoś
pepperann Re: Eurostat: Polki rodzą najmniej dzieci w całej 05.03.07, 15:41 Dziwne, taki katolicki kraj... Z czego to może wynikać? Pomyślmy... Może ustawa antyaborcyjna za mało restrykcyjna? Może antykoncepcja za tania i zbyt dostępna? Może za mało się mówi w mediach o wartościach proro? Wiem! To na pewno przez zbyt nachalną promocję homoseksualizmu! Odpowiedz Link Zgłoś
bardu Re: Eurostat: Polki rodzą najmniej dzieci w całej 05.03.07, 15:47 "...W Polsce bezrobocie jest wciąż najwyższe i wynosi odpowiednio dla kobiet - 14,2 proc. i mężczyzn - 11,2 proc..." Może tutaj trzeba szukać przyczyny niechęci do posiadania dzieci? Wprawdzie elpeery i im podobni uważają, że najważniejsze to rodzić i rodzić i rodzić, ale rozsądni ludzie wiedzą, że trzeba jeszcze mieć za co wychować dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś
vomitorium1 Re: Eurostat: Polki rodzą najmniej dzieci w całej 05.03.07, 15:51 w ten sposób chronią dzieci nie wypoczęte przed tym co doświadczają ich potencjalni rodzice w pl Odpowiedz Link Zgłoś
delfina77 Nic dziwnego-bez mieszkań nie ma dzieci 05.03.07, 15:50 Ale nie martwmy się, wszak niedługo ma powstać te obiecane 3 mln mieszkań, wtedy pewnie i przyrost się zwiększy... Odpowiedz Link Zgłoś
janma46 Re: Nic dziwnego-bez mieszkań nie ma dzieci 05.03.07, 21:26 I za co ci przebogaci bezrobotni i zarabiająccy po600 do 1000 zł.na miesiąc kupią te mieszkania nawet kiedy będą.Aby mieć dzieci trzeba mieć jeszcze na ich wychowanie i utrzymanie.I o tym w pierwszej kolejności powinni pomyśleć nasi rządzący.Nie sztuką jest dziecko urodzić ale sztuką jest je wychować,wyżywić, ubrać i wykształcić. Odpowiedz Link Zgłoś
guma123 Re: Eurostat: Polki rodzą najmniej dzieci w całej 05.03.07, 15:53 i to pomimo sukcesów Leppera w nasiennictwie. Odpowiedz Link Zgłoś
rainzug Re: Eurostat: Polki rodzą najmniej dzieci w całej 05.03.07, 15:53 Też mi sensacja i co z tego? Jest przeludnienie ludzi ci u nas dostatek nic się nie stanie jak zamiast 39 milionów będzie 10 Polacy mają ciekawsze rzeczy do roboty niż niańczenie bachorów . Odpowiedz Link Zgłoś
justys_justys Re: Eurostat: Polki rodzą najmniej dzieci w całej 05.03.07, 15:54 Najwyższe bezrobocie mówi samo za siebie!! Chyba nie ma się co dziwić że przy najwyższym bezrobociu jest najmniejszy "urodzaj" na dzieci!!! Jak sobie wyobrażacie rodzić dzieci i za co je utrzymać? za co wychować? Niby ze ten 1000 becikowego?? A na co to ma starczyć? Na wózek i paczkę pieluch??? A co dalej?? Mamy szczury zabijać i nimi dzieci karmić czy trawę zasadzić i sobie zupke ugotować? Za dzienną dietę posła niejedna rodzina musi wyżywić się przez cały miesiąc!! Więc niech rodzą Ci których na to stać!! A gdzie ta gromadka dzieci prezydenta?? a gdzie premiera?? Tyko na kota go stać??? Odpowiedz Link Zgłoś
leloo5 bo u nas jest najfajniej 05.03.07, 16:14 jest praca, godziwa płaca, są mieszkania i dogodne kredyty, młode matki nie traca pracy, tak samo ojcowie, wszyscy szanują pracę kobiety (w domu również), w ogóle wszyscy sie szanują, są dobre szpitale i nienaburmuszeni lekarze oraz urzędnicy jak i nauczyciele, mamy dużo dobrej rozrywki , życie nie jest drogie, no to sobie tak fajnie zyjemy Odpowiedz Link Zgłoś
m15 przyjadą murzyni,azjaci,będzie bardziej światowo 05.03.07, 16:16 czerwoni wreszcie odetchną z ulgą Odpowiedz Link Zgłoś
funny5 Re: przyjadą murzyni,azjaci,będzie bardziej świat 05.03.07, 16:26 Z durniami sie nie dyskutuje Odpowiedz Link Zgłoś
mangusta3 Re: jak z tym twoim Murzynem, jakieś seks tam 05.03.07, 21:54 uprawiacie czy nie czy on Murzynką aby nie jest co powiedz nam niestały? Odpowiedz Link Zgłoś
morszuk Re: przyjadą murzyni,azjaci,będzie bardziej świat 05.03.07, 18:26 Idź, posłuchaj tępaku radia z ryjem... Moze ci tak resztki mózgu przelasuje, że wreszcie zamilkniesz. Odpowiedz Link Zgłoś
morszuk Re: bo u nas jest najfajniej 05.03.07, 18:29 Czyżbyś mówił o Polsce nie skażonej katolicką zarazą? Na taki Nasz kraj czekam! Odpowiedz Link Zgłoś
katrina_bush Bieda,stres,niepewność jutra...i tarcza rakietowa 05.03.07, 16:17 Bieda, stres, niepewność jutra...i w dodatku ta tarcza rakietowa. Polską rządzą szaleńcy bez wyobraźni ! Aż strach rodzić. Odpowiedz Link Zgłoś
kakonek1 Re: Bieda,stres,niepewność jutra...i tarcza rakie 05.03.07, 17:05 rzadzili od wielu tal no co sie narobilo a teraz to i nawet kaczki tego nie naprawia w cigu krotkiego czasu. Trzeba sie dobrze przyjzec opozycji przed wyborami czy aby jest w stanie cos zaradzic bo jak na razie to tylko zona jadem i nie o swietalnej przyszlosci nardu nie mowia. Kak Odpowiedz Link Zgłoś
katrina_bush Bieda,stres,niepewność jutra...i tarcza rakietowa 05.03.07, 17:27 Jedyne co Kaczki i Giertychy potrafią - to nieustanne sianie neurotycznej paniki i strachu ! Nie ma dnia bez nowej teorii spiskowej, nie ma dnia bez widma katastrofy i zagłady... Nie ma dnia bez wojny...z wszechobecnym niewidzialnym "układem" ! Ludzie boją się wydawać dzieci na taki okropny świat. Czy to tak trudno zrozumieć ?! Obecna koalicja jedna wielka piguła antykoncepcyjna... Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik To dobry strach. 05.03.07, 17:23 katrina_bush napisała: > Aż strach rodzić. To dobry strach. Natura się zabezpiecza przed powielaniem takich osobników. Odpowiedz Link Zgłoś
cozano Re: To dobry strach. 05.03.07, 18:14 Jak widac po wskazniku urodzen na kobiete w Polsce ten "dobry strach" podziela niestety wiekszosc Polek. Dla pseudoprawicowca jednak dalej to sukces pseudoprawicy. Komunistyczna dialektyka siada przy tym toku myslenia. Odpowiedz Link Zgłoś
ar.co Re: To dobry strach. 05.03.07, 18:14 No to już rozumiem dlaczego u bliźniaków średnia 0,5 na osobę (nie licząc kota). Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik Lewak to jak pies Pawłowa 05.03.07, 18:19 Pociągnąć za ogon to zaskamle. Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik Lewaki nawet kotów nienawidzą 05.03.07, 21:05 Nienawiść - to się leczy. Odpowiedz Link Zgłoś
ingostar Re:a dlaczego gazeta nic nie 05.03.07, 21:23 wspomniała o tym , że w ostatnim roku w Polsce nastąpił bardzo duży przyrost urodzeń i wciąż trwa. Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik Bo "gazeta" dobiera materiały pod założoną tezę 05.03.07, 23:02 ot, tacy judeostalinowscy manipulatorzy. Odpowiedz Link Zgłoś
wszystkieposty Re: Bo "gazeta" dobiera materiały pod założoną te 05.03.07, 23:40 niestaly_czytelnik napisał: > ot, tacy judeostalinowscy manipulatorzy. Nareszcie! A już myślałem, że to wyjątek. Wszystkie dyskusje prowadzą do Żyda. Odpowiedz Link Zgłoś
marklips GW i jej redaktorzy kochaja polskie kobiety.... 06.03.07, 03:07 Cale szczescie ze GW przedstawia jako jedyna gazeta polska wlasnie takie tematy. Moze one zmienia decyzje polskich politykow. Jak na razie 2,5 miliona od wejscia do EU,milych polskich obywateli opuscilo panstwo nad Wisla i Brda. Najlepsze dziewczyny z Polski,w Polsce czekaja nie tylko na redaktorow z GW(dobre pensje,stabilizacja)ale na godziwe rodzinne i na prawo(Francja)kazdej kobiety,matki,babci itd, do mieszkania.Jeszcze nie ma stowarzyszenia GW ani Klubu GW, Czy Partii GW ale moze to sie zmieni i to bez sarkazmu. Zakaz aborcji nie jest rozwiazaniem gdy inne kraje to praktykuja. GW redaktorzy bardzo czesto przekazuja swiatowej Polonii informacje, ktore maja nam wskazac,w dostepnej formie,na problem nastepnego pokolenia. Jak sa szanse Kochane panie z Polski, to po prostu opuszczajcie Polske. Tak dlugo az zabraknie kobiet w Warszawie. Odpowiedz Link Zgłoś
erka123 Re: Bieda,stres,niepewność jutra...i tarcza rakie 06.03.07, 00:44 Mlodziez Wszechpolska i sympatycy LPR! Brac sie do roboty! :P dajcie dowod polityki prorodzinnej. wydaje sie jakoby w tym kraju jednak najwiecej moherow bylo, a te - jak wiadomo - sa w wieku postreprodukcyjnym. Odpowiedz Link Zgłoś
joolanta Re: Eurostat: Polki rodzą najmniej dzieci w całej 05.03.07, 16:19 bo u nas bida z nedzą, kazdy się najpierw chce dorobic nachapac "luksusu" a potem robic dzieci - bo to wydatki Odpowiedz Link Zgłoś
ar.co Re: Eurostat: Polki rodzą najmniej dzieci w całej 05.03.07, 18:16 A może chce po prostu żyć w godziwych warunkach i mieć za co te dzieci nie tylko utrzymać, ale również wykształcić - przy czym przez "godziwe warunki" (mieszkaniowe) nie uważam pokoju z kuchnią na trzy osoby, a przez "wykształcenie" - skończenia gimnazjum. Pewnie, można mnożyć się i w melinie, a dzieci utrzymywać z datków z pomocy społecznej - ale nie wiem, czy akurat takich obywateli Polska najbardziej potrzebuje. Odpowiedz Link Zgłoś
dana515 Re: Eurostat: Polki rodzą najmniej dzieci w całej 05.03.07, 18:41 a dlaczego?Czy z tego wysokiego szczebla tego nie widać?Jak mają rodzić iwychowywać jak przeciętna pensja na prowincji wynosi 1000pln brutto.Jak to się ma do zarobków posłów, burmistrzów,wójtów i wszelkiej maści pseudo-elit? Najpierw należy zadbać o młode matki,o rodziny ,oto aby nie borykały się z biedą ,a nie fundować im restrykcje w postaci zaostrzenia ustawy.Posłowie, opamiętajcie się ,dopóki nie jest za póżno. Odpowiedz Link Zgłoś
joolanta Re: Eurostat: Polki rodzą najmniej dzieci w całej 05.03.07, 22:14 widzisz ja tylko stwierdzam fakt - rodza dzieci Ci, ktorych na to stać (nie mowie o patologiach) Odpowiedz Link Zgłoś
ukos Za 30 lat Polska będzie państewkiem a nie państwem 05.03.07, 16:20 Kraikiem stopniowo kolonizowanym przez muzułmanów. Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik Mam nadzieję, że do tego nie dojdzie. 05.03.07, 17:28 A jakby szło ku temu, to możemy nawet wystąpić z UE. Odpowiedz Link Zgłoś
mangusta3 ciebie powinni wykopać w kosmos, takich w Polsce 05.03.07, 21:56 oby jak najmniej Odpowiedz Link Zgłoś
mangusta3 nie ma szans dopóki bedziesz tu zaśmiecał swoją 05.03.07, 23:25 nędzną obecnością moje wjazdy będą każdorazowe Odpowiedz Link Zgłoś
tees1 dzieci sa zupelnie nieoplacalne 05.03.07, 16:26 utrudniaja kariere i odbieraja wolnosc (w ostatnia niedziele byla nawet demonstracja przeciw dzieciom) Odpowiedz Link Zgłoś
m15 Re: dzieci sa zupelnie nieoplacalne 05.03.07, 16:38 tees1 napisał: > utrudniaja kariere i odbieraja wolnosc (w ostatnia niedziele byla nawet > demonstracja przeciw dzieciom) trzoda chlewna bardziej sie opłaca,ech- gdyby jeszcze zlikwidowali górkę:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: dzieci sa zupelnie nieoplacalne 05.03.07, 20:51 tees1 napisał: > utrudniaja kariere i odbieraja wolnosc (w ostatnia niedziele byla nawet > demonstracja przeciw dzieciom) Rozumiem twoj punkt, ale nie uwazasz, ze twoi rozice tez powini byli dojsc do takiego samego stwierdzenia...? :)))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
baba60 Rencisci tez sa nieoplacalni wiec kolo sie zamyka. 05.03.07, 21:16 Bulbaaaa! Odpowiedz Link Zgłoś
aczka Re: Eurostat: Polki rodzą najmniej dzieci w całej 05.03.07, 16:35 Dajcie nam dobrą i DARMOWĄ opiekę w ciąży, nie wyrzucajcie z pracy zaraz po urodzeniu dziecka, dajcie miłych, kompetentnych lekarzy i poszanowanie godności, intymności oraz praw pacjenta w szpitalach położniczych, dajcie możliwość rozwoju, nauki, utrzymania dzieci, to będziemy je rodzić i rodzić. Ten kraj jest tak po....ny, że aż się nad tym wszystkim płakać chce, a jak ktoś płacze, to się mu robić dzieci nie widzi. No, jak potomstwa nie ma, to się mu życia w tym marazmie zaoszczędza. Odpowiedz Link Zgłoś
erka123 Re: Eurostat: Polki rodzą najmniej dzieci w całej 06.03.07, 00:28 Popieram. a w zasadzie 'panowie przy wladzy' mozecie sobie to wszystko w d... wsadzic i sami zaczac dzieci rodzic. przy takiej 'wspanialej' opiece lekarskiej, takich 'wyrozumialych' pracodawcach i tak 'uczciwym' personelu medycznym i tak 'kuszacym' becikowym to mozecie rodzic a rodzic. a potem te dzieci ubrac, nakarmic, wyksztalcic... ... i tak jak dorosna to stad wyjada. A wam znow bezrobocie zleci na leb na szyje z tego powodu. Wasza zasluga. ja tymczasem troche poczekam i dzieci rodzic bede w innym kraju i na pewno po uzyskaniu nowego obywatelstwa, a zrzeczeniu sie obywatelstwa polskiego. Zeby rodzic dzieci trzeba miec mozliwosci dania im szansy na godne zycie. Twierdzi ktos, ze to mozliwe w Polsce??? Nie rozsmieszajcie mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
demokrata10 Re: Eurostat: Polki rodzą najmniej dzieci w całej 05.03.07, 16:37 Teraz porody się zwiększą bo prem.Giertych będzie sam rodził. Odpowiedz Link Zgłoś
rheum Eurostat: Polki rodzą najmniej dzieci w całej UE 05.03.07, 16:49 Niech dalej Parlament i Rada UE promują homoseksualizm i negują rodzinę, to w ogóle w 2050 dzieci będzie trzeba produkować in-vitro... Odpowiedz Link Zgłoś
funny5 Re: Eurostat: Polki rodzą najmniej dzieci w całej 05.03.07, 16:51 rheum napisał: > Niech dalej Parlament i Rada UE promują homoseksualizm i negują rodzinę, to w > ogóle w 2050 dzieci będzie trzeba produkować in-vitro... -------- Kto promuje homoseksualizm?Tolerancja to nie promowanie.Ale to chyba za trudne dla ciebie wyrazy Odpowiedz Link Zgłoś
vomitorium1 Re: Eurostat: Polki rodzą najmniej dzieci w całej 05.03.07, 16:55 może będą normalne ? Odpowiedz Link Zgłoś
anka1 Re: Eurostat: Polki rodzą najmniej dzieci w całej 05.03.07, 16:56 to dowodziloby tylko rozsadku Polek. jak w tym kraju urodzic, wychowac, wyksztacic i utrzymac dziecko za 1000 zl netto na miesiac dla calej rodziny ? moze ktorys pan posel z lpr-u odpowie ? dlaczego buciki dla 2-letniego dziecka kosztuja 100 albo i wiecej zl ? gdzie jest siec dobrych, tanich, przyjaznych dziecku zlobkow, przedszkoli i szkol ? gdzie porzadna opieka lekarska ? gdzie pracodawcy szanujacy rodzicow ? i moznaby tak dluuugo ... Odpowiedz Link Zgłoś
maura4 Re: Eurostat: Polki rodzą najmniej dzieci w całej 05.03.07, 20:30 Ty nie szukaj winnych w instytucjach europejskich,bo to nie one pozbawiaja pracy mlode matki,nie one napelniaja do granic wytrzymalosci polskie domy dziecka niechcianymi dziecmi.Nie one nie potrafia ,zbudowac tanich mieszkan dla mlodych rodzin. Winni sa tu,na miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś