Dodaj do ulubionych

Prezydent: Mam nadzieję, że film nie popsuje re...

05.03.07, 22:00
Doradca Prezydenta dr. M. Cichocki bardzo sie skompromitowal w jednej z
najbardziej ogladanych w Niemczech audycji Pani Christiansen, w niedziele o
godzinie 21.45, na temat wypedzonych/ w nawiazaniu do filmu /
Zacietrzewiony, przerywajace innym przedmowca, w rozchelstanej koszuli, na
pytanie prowadzacej odpowiadal z zacisnie4tymi ustami,pytaniami.
Miliony Niemcow ogladalo mlodszy plagiat Pana Prezydenta.
Probowal prowadzic dyspurt w stylu Pana Prof. Leppera, w rodzaju a co ?,
moze nie mialem racje ?
Obserwuj wątek
    • oryganion1 a gdzie sa Amerykanie i Rosjanie? 05.03.07, 22:05
      najciekawsze jest to ze główni sprawcy tej gehenny - tak Polaków jak i Niemcow
      - wysiedlenia - a więc Rosjanie i Amerykanie - to oni podjeli decyzje - to
      Amerykanie sprzedali Rosjanom pół Europy - nie sa wspominani przy okazji
      wysiedleń
      mnóstwo tam jest o Polakach, Czechach itd o Żydach i mniejszościach -a o
      Amerykanach i Rosjanach cichutko
      ciekawe czy Niemcy zażądaja odszkodowąc od Rosjan za stracone mienie ofiary,
      przesiedlenia wysiedlonych nie tylko z Prus - a co nie nieli majatków w
      Estoni, Litwie?
      juz nawet wiem jaki gest by pokazał im przeciętny Rosjanin
      • babette666 Re: ruskie pokazali by gest Komara 05.03.07, 22:23
        juz zwrocili za ofiary Katynia ........
    • eva15 Re: Prezydent: Mam nadzieję, że film nie popsuje 05.03.07, 22:23
      Nie wiesz przypadkiemm, czy program Christiansen jest na jakieś trójce
      powtarzany? Nie miałam możliwości obejrzeć. Czytałam dziś 1. recezję , ta nie
      była dla Cichockiego pochlebna.
      • babette666 Re: Prezydent: Mam nadzieję, że film nie popsuje 05.03.07, 22:27
        a czy cokolwiek w polskiej polityce zagranicznej jest dzis pochlebnego, z czego
        odrobikne bysmy mogli byc dumni??????
        Nawet pani minister jak otworzy usta, to jestes bezsilny.....jej sFatygowanym
        stylem mowienia i skonanym wzrokiem
        • eva15 Re: Prezydent: Mam nadzieję, że film nie popsuje 05.03.07, 23:02
          Też byś pewnie miała skonany wzrok, gbybyś codzień widziała Kaczory.
      • bogdantadus Re: Prezydent: Mam nadzieję, że film nie popsuje 05.03.07, 22:42
        eva15 napisała:

> Nie wiesz przypadkiemm, czy program Christiansen jest na jakieś trójce
        > powtarzany?

Tylko na "Eins Extra" 06.03 o godz. 03.05 niestety, bo tez nie widziałem.
        A tu link do programu TV z wyszukiwarka:

www.tvtv.de/cgi-bin/WebObjects/EPG.woa
        • eva15 Re: Prezydent: Mam nadzieję, że film nie popsuje 05.03.07, 23:01
          bogdantadus napisał:
          > Tylko na "Eins Extra" 06.03 o godz. 03.05 niestety, bo tez nie widziałem.
          > A tu link do programu TV z wyszukiwarka:
          >
          > www.tvtv.de/cgi-bin/WebObjects/EPG.woa

Serdeczne dzięki. Niestety za późno, prawdziłam. Pozostaje tylko "Eins Extra",
          ale tego nie odbieram. Nawet nie wiem co to za jeden. Może jakiś lokalny albo
          płatny?
          • babette666 Re: Prezydent: Mam nadzieję, że film nie popsuje 05.03.07, 23:15

www.pirmasoft.com/astra/eins_extra.htm
            • eva15 Re: Prezydent: Mam nadzieję, że film nie popsuje 05.03.07, 23:27
              spasiba balszoje
              • mnietowisi Re: Prezydent: Mam nadzieję, że film nie popsuje 06.03.07, 00:02
                Jeżeli ani rząd ani prezydent nie będą się wypowiadali,
                to jest duża sząnsa na to, że nie popsuje.
      • arek47 Re: Prezydent: Mam nadzieję, że film nie popsuje 06.03.07, 11:47
        Tak, ten ARD programm byl na drugi dzien , gdzies o 10.... w Phönix powtorzony.
        Ten Cichocki nawet E.Bahra- bliskiego wspolpracownika H.Brandta /dod. nie dla
        Evy/ wyprowadzil calkowicie z rownowagi, swoimi prowokujacymi komentarzami i
        Körpersprachy / pozycja do przodu,na byka, glowa wysunieta, wargi zacisniete,
        ciagle przerywal/, mowil dobrze po niemiecku, ale stekal nieustajaco , i
        nareszcie nie mial na obliczu ten nieustanny glupkowaty usmieszek, Jego
        Przewielebnosci Pana Prezydenta !!
        Zachowywal sie / Pan dr. M Cichocki /jak w polskiej telewizji, gdzie jeden
        drugiemu ciegiem przerywa. Jak Pan Nowakowski z Wprost / ten agent ze wsi /
    • caesar_pl Re: Prezydent: Mam nadzieję, że film nie popsuje 05.03.07, 22:34
      Najmadrzej ze wszystkich Polakow w Niemczech przemawial Walesa.Mial swietnych tlumaczy.Inni staraja sie sami,po niemiecku ale to im to nie za dobrze wychodzi.
    • wasylzly Dziejowa debata 05.03.07, 23:12
      no coz, wind of change w Niemczech, to co jeszcze przed paru laty bylo okreslane
      jako problem, ktory rozwiaze czas, czyli smierc poszkodowanych, zostal
      wystartowany w wielkim zaangazowaniem mediow publicznych. Ci kiedys w Niemczech
      nazywani "wiecznie wczorajszymi", dzis osiagaja niespoykane noty ogladalnosci i
      co tu duzo mowic, sympatie calego niemieckiego spoleczenstwa. Kolejny temat
      tabu, zostal zlamany. Niemcy sa ukazywani jako ofiary ukladu poczdamskiego,
      doktryny trzach zapalek, ktore na mapie Europy, ktore przesuwali ZSRR i Zachod.

O ile film, jak to film, jest barwna opowiescia, probujaca opisywac tamte czasy,
      niewatpiliwie, bardzo ciekawe sa programy w polaczeniu, a u chistiansen zebralo
      sie ciekawe towarzystwo, probujace wypowiedzic pewne kwestie i slowa, do ktorych
      Niemcy oficjalnie nie sa przyzwyczajeni - a mianowicie MY NIEMCY TEZ BYLISMY
      OFIARAMI tamtych rezymow.

Na tym tle wystapienia mlodego dr.Cichockiego, bylo w pewnym sensie ewenementem,
      chociaz poslugiwal sie jezykiem niemieckim, trdno bylo przesledzledzic jego tok
      rozumowania, trudny jeszcze bardziej dla przecietnego widza niemieckiego. Tym
      bardziej ze Cichocki zostal wielkokrotnie prowokowany ostrymi uwagami wobec
      Polski prze 85 letniego Egona Bara, ktory nawet w swoich wypowiedziach posunol
      sie do stwierdzenia, ze Niemcy ucieklai przed Rosjanami, ale za polityke
      wysiedlania odpowiedzialni sa Polacy.

Potem jeszcze doszlo do pewnych utarczek slownych, poniewaz pan Cichocki, jako
      mlody czlowiek czul sie troche niewyodnie w otoczeniu starszych wiekiem i
      pozycja europejska niemieckich politykow.

W sumie Cichocki sie nie skompromitowal, zrobil co bylo mozlwie do zrobienia, a
      sama jego obecnosc, mozna traktowac jako akt odwagi stronyx polskiej i gest
      dialogu dla Niemcow.

Wybuchla medialna, niespotykana w dziejsach wspolczesnych Niemiec debata,
      dwquczesciowy film "Przepedzenie", a potem filmy dokumentalne ukazujace kraj w
      cierpienia przepedzanych Niemcow - Niemcy wracaja do normalnosci jak kazdy kraj
      w Europie - lamia ostatnie tabu - oplakuja swoje ofiary i okrutne zbrodnie
      popelnione na ludnosci cywilnej popelnione przez rzady ZSRR, POlski i Czech,
      ktore odpowiadaja za przepedzenia milionow ludzi - z ich odwiecznych ziem i
      majatkow.
      • babette666 Re: Dziejowa debata 05.03.07, 23:22
        no skoro uwazaja sie za ofiary to:
        co powiedza Polacy, ktorzy potracili wlasnosc za wschodnia granica, kto im
        zaplaci???
        a ofiarom i ich rodzinom z Katynia, kto im zaplaci????
        skoro Niemcy byli wysiedlani z "ich ziem" to gdzie byli Amerykanie, Francuzi i
        Anglicy ze pozwolili na taka "niesprawiedliwosc"????

te wszystkie tematy sa bardzo dyskusyjne i moze te wszystkie problemy jakos by
        zaczely sie "zacierac" ale niestety szczekaczki Kaczynszczyzny musza odpowiadac
        na kazda zaczepke robiac z zeczy blahych kryzys miedzynarodowy, ale to juz inna
        sprawa
        • wasylzly Re: Dziejowa debata 05.03.07, 23:30
          nikt w Europie nie podawza, ze Polacy sa tez ofiarami tamtych czasow, ale sa to
          zagadnienia odrebne i nie mozna sie licytowac w wielkosci ofiar i utraconych
          majatkow. Kazdy narod ma swoja odrebna historie, ktora ma prawo kultywowac i
          miec szacunek dla poleglych i bestialsko, niewinnie pomordowynych. To ze robia
          to dzsiaj Niemcy, jest normalne, bo wszystkie narody dookola zrobily to juz dawno.
        • eva15 Re: Dziejowa debata 05.03.07, 23:38
          babette666 napisała:

> no skoro uwazaja sie za ofiary to:
          > co powiedza Polacy, ktorzy potracili wlasnosc za wschodnia granica, kto im
          > zaplaci???

Myślisz, że to Niemcy są winni, że to "Ruskie" wygrały wojnę i poszły na
          Zachód zajmując PL i innyc za zgodą USA i GB? Myślisz, że Niemcy tak planowali
          i chcieli?
          • remik.bz Dwóch bandytów napadło na sasiada 06.03.07, 12:52
            eva15 napisała:
            Myślisz, że to Niemcy są winni, że to "Ruskie" wygrały wojnę i poszły na
            > Zachód zajmując PL i innyc za zgodą USA i GB? Myślisz, że Niemcy tak
            planowali
            > i chcieli?

Oczywiście nie tak chcieli. Chcieli ,aby Polaków i Polski "nie było". Staliśmy
            w kolejce za Narodem Żydowskim.

A tak nawiasem kompletnie nie rozumiem niemieckich historyków. Przecież sprawa
            jest prosta.
            W 1939 roku dwóch bandytów Niemcy i Rosja napadło na spokojnego sąsiada- Polske.
            Okrutnie wspólnie tego sąsiada pobili.
            Ale potem ci bandyci pobili się między soba. Bandyta "Niemcy" przegrał, ale
            bandyta "Rosja" dalej gnebił pobitą Polske.
            I tak było do 1989r.
            W czasie "bijatyki"w latach 1939-45 napadnięty sąsiad troszkę się jednak bronił
            przed tymi dwoma. Niewiele mógł zdziałać , ale bandycie "Niemcom" oberwał rękaw
            od koszuli ( przesiedlenia)
            I teraz ten bandyta od rękawa żada rekompensaty za szkodę i potępienia
            broniącego się .
            Kat robi z siebie ofiarę.
            Tak to widzimy w Polsce. Dobrze ,że jest taki Pan Cichocki , bo jak dotąd to
            wszyscy ze strony polskiej rozmawiali tak jakby reprezentowali cudze , nie
            nasze interesy.
          • colombina Oops! 06.03.07, 22:22
            eva15 napisała:

> Myślisz, że to Niemcy są winni, że to "Ruskie" wygrały wojnę i poszły na
            > Zachód zajmując PL i innyc za zgodą USA i GB? Myślisz, że Niemcy tak
            planowali
            > i chcieli?

Watpie czy Niemcy tego chcieli. Zabraklo im wyobrazni. Oni sa jak gracz co
            zasiadl do pokera, a kiedy wszystko przegra to przewraca stolik i krzyczy, ze
            go oblupili.
      • eva15 Młodzieniaszek Cichocki??? 05.03.07, 23:34
        Nie przesadzasz z tą młodością Cichockiego? Ma, jak obszył 42 lata. Hrabina v.
        Döhnhoff jest raptem 6 lat starsza a Christiansen 8. Serio myślisz, że musiał
        się czuć jak osamotniony młodzian?
        • wasylzly Re: Młodzieniaszek Cichocki??? 05.03.07, 23:40
          no, ja osobiscie nie znam Cichockiego, tak ze mozemy mowic o dwoch roznych
          osobach, w kazdym razie, o ile nie pomylilem nazwizsk, chodzi o dr.Marka
          Cichockiego, w okularkachi na tle zasuszonych cokolwiek osob wystepujacych w
          programie, wygladal super - mlodzienczo. Moze to zludzenie, nie wiem.
          • marek123481 Re: Młodzieniaszek Cichocki??? 05.03.07, 23:50
            tez go tak odebralem. Wypadl super...

tutaj jest jego zdjecie

www.sabinechristiansen.de/
            • eva15 Re: Młodzieniaszek Cichocki??? 06.03.07, 00:50
              jako fotomodel nie jest zly. Ale czy to byl konkurs na fotemodeli?
      • k-town Cichocki powiedzial nieprawde 06.03.07, 10:48
        Pan Cichocki nie tyle byl prowowokowany , tylko sam swoimi zaczepnymi
        wypowiedziami tez w duzym stopniu prowokowal .
        Poza tym w Niemczech w publicznej telewizji nie ma takiego zacietego stylu
        prowadzenia dyskusji - jest wolnosc wypowiedzi niezaleznie od pogladow,
        przynajmniej jesli chodzi o zaproszonych gosci. Inna sprawa , ze czesto dobor
        tych gosci nie odzwierciedla szerokiego spektrum pogladow w konkretnej
        sprawie.
        Pan Cichocki zaprezentowal sie tak jakby to uczynil w polskiej telewizji i na
        polskim poziomie ( przerywanie , zacietrzewienie) , tyle ze po niemiecku.
        W Polsce jego prezentacja bedzie dobrze przyjeta , bo odpowiada tej
        antyniemieckiej fobii, a poza tym brak jest porownania z innymi krajami - jak
        mozna prowadzic dyskusje i nie mam tu na mysli amerykanskich talk-show.

Poza tym powiedzial, ze w Polsce zostali ukarani sprawcy przesladowan ludnosci
        niemieckiej po wojnie , m.in. z obozow Swietochlowice, Lambinowice.
        JEST TO NIEPRAWDA.
        Ani Geborski, ani Morel nie zostali w Polsce ukarani - do konca zyli z
        wysokich polskich emerytur dla UB. Czy moze ktos z polskiej obslugi obozow dla
        ludnosci niemieckiej( to nie byli wylacznie Zydzi, jakby niektorzy Polacy
        chcieli) po wojnie zostal ukarany i w jakim wymiarze?
        Prosze o konkrety .
        Problem tego obrazania sie na Niemcow jest prosty - w Polsce przemilcza sie
        wlasna niewygodna historie, nie zostal do dzis w podrecznikach szkolnych
        umieszczony ani rozpracowany polski stosunek do Zydow, do Niemcow i innych
        narodowosci zyjacych na terenach Polski.
        Polacy w swej historii maja tez krew na rekach.
        To dlatego Polacy sie natychmiast obrazaja, jesli ktos na zachodzie opisze czy
        sfilmuje historie tak jak ona wygladala ( np. Shoah).
        Nie ma tylko polskiej historii - w Polsce jest natomiast polski sposob
        prezentacji historii. Tak jak Polsce akurat pasuje.
        A jak sie nam nie bedzie podobac i przyjdzie nastepny krzykacz do wladzy ,
        bedziemy robic 4 Rzeczpospolita , a potem piata Rzeczpospolita i t. d.

Punkt nastepny - czy Polska musiala napadac Irak?
        Kiedys bylismy ofiarami wojny , a teraz polscy zolnierze napadaja bezprawnie
        inne kraje.
        Irak przeciez Polski nie napadl, ani Polsce wojny nie wypowiedzial, ani nie ma
        rezolucji ONZ uprawniajacej do obecnosci obcych wojsk w Iraku.
        Jakim prawem potepiamy innych, jesli sami nie jestesmy lepsi?

PS. Sa osoby ktore maja horyzont o promieniu O. I ten stan rzeczy nazywaja
        potem swoim punktem widzenia.
    • marek123481 marek cichocki wypadl B-A-R-D-Z-O D-O-B-R-Z-E 05.03.07, 23:47
      Nie "lezal na plecach" i przytakiwal wszystkim wyglaszanym tezom jak pokorny
      osiol tak jak robili to dotychczas szczypiorski ,byrt ,reiter ,krzeminski albo
      geremek tylko wyrazal hyba jako pierwszy polski przedstawiciel rzadu POLSKIE
      KLAROWNE stanowisko ,ktore nie zawsze sie obecnym w studio niemcom podobalo.

barzo panu gratuluje i dziekuje za ten wystep u pani christiansen.Spisal sie
      pan fantastycznie i musze powiedziec ze w porownaniu do uniowolnosciowych i
      lewicowych Ynteligentow ,ktorzy dotychczas reprezentowali polakow w niemczech
      mowi pan fantastycznie po niemiecku.
      • eva15 Cichocki o Cichockim? Autoreklama? 06.03.07, 00:45

• qreva15 Bezpodstawna insynuacja ? 07.03.07, 05:37
          .
    • marek123481 Re: Prezydent: Mam nadzieję, że film nie popsuje 06.03.07, 00:13
      verfolgerrevolver.blogspot.com/2007/03/mal-fernsehen-geglotzt.html
      • caesar_pl Re: Prezydent: Mam nadzieję, że film nie popsuje 06.03.07, 06:20
        ...weglassen...
      • arek47 Re: Prezydent: Mam nadzieję, że film nie popsuje 09.03.07, 11:15
        Pan Prezydent wypadl wczoraj na konferencji prasowej o godz. 23.13 w
        towarzystwie dwoch Kobiet / Pani Fociga i Pani Gita / B A R D Z O D O psze !!!
        Skurczony kurdupel, szepielacy tylko gorna warga swojego okraglego swinskiego
        rylka, gdzie mu sie nikt z tych BAB nie wtraca, przy swoim monologu,
        przynajmniej nie stekajacy jak Cichocki, widac nareszcie ten original !!! Beeeee

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka