pynky 08.03.07, 15:52 czemu nie ma linku do forum pod niektorymi artykułami ktoś mi to wyjaśńi, czemu sluzy taka "cenzura" niech mi ktoś wyjaśni najlepiej z GW - pytam poważnie i wolalbym poważne wyjasnienia:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
demokrata10 Re: pytanie o "forum" 08.03.07, 15:59 pynky napisał: > czemu nie ma linku do forum pod niektorymi artykułami ktoś mi to wyjaśńi, czemu > sluzy taka "cenzura" niech mi ktoś wyjaśni najlepiej z GW - pytam poważnie i > wolalbym poważne wyjasnienia:) Przecież docczekaliśmy się IV RP, to już jak za komuny. Odpowiedz Link Zgłoś
pynky Re: pytanie o "forum" 08.03.07, 16:03 tylko ze forum bylo cenzurowane na dlugo przed kaczkami - a pozatym to przeciez gw jest w opozycji do "faszystowskiego" rzadu wiec poco cenzuruja teraz Odpowiedz Link Zgłoś
rmstemero Re: pytanie o "forum" 08.03.07, 18:02 Wychodzisz z calkowicie blednego zalozenia ze GW jest zobowiazana do opatrywania wszystkich artykulow linkami do forum jak rowniez oblozona obowiazkiem zapraszania przy okazji publikacji swych artykulow do dyskusji. Brak takowych zaproszen interpretujesz jako cenzure. Pozwol sobie powiedziec ze takie stanowisko identyfikuje Cie jako kogos kto najwidoczniej nigdy w zyciu nie musial miec do czynienia z cenzura i nie rozumie zmaczenia tego pojecia. jesli chcesz sobie podyskutowac i sadzisz ze masz cos istotnego do powiedzenia to zaloz nowy watek. Nikt Ci tego nie broni. Robi tak wielu z nas. A reakcje innych zweryfikuja czy temat jest wart poruszenia czy tez nie. Odpowiedz Link Zgłoś
pynky Re: pytanie o "forum" 13.03.07, 16:56 no dobrze czyli jest to kwestia cenzury prewencyjnej, a na jakiej zasadzie redakcja gw decyduje czy podlaczyc link do forum w artykule czy nie podlaczyc? jezelli beda to jakies obiektywne zasady to ok a nie kwestia wlasnego swiatopogladu czy tez widzimisie - bo o to mi wlasnie chodzi ze jest to czysta uznaniowość Odpowiedz Link Zgłoś
pynky a tu przyklad ksztaltowania opini 16.03.07, 15:24 artykuł numer jeden o kolesiu z PO: "Dyrektor oskarżony o 50-krotne zgwałcenie 16-latki" forum nie uswiadczysz na dole artykuł numer 2: Jak radny PiS chciał zostać dyrektorem i forum jest:) Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: a tu przyklad ksztaltowania opini 16.03.07, 15:27 Jak dla mnie spisek.... Leć na prokuraturę że łamane są Twoje prawa obywatelskie przez GW. PS. Inna sprawa że GW mogła by się wytłumaczyć z polityki podczepiania i odczepiania watków do określonych tematów. Odpowiedz Link Zgłoś
p.o.box.77 Re: a tu przyklad ksztaltowania opini 16.03.07, 15:35 dobrze. nie jestem fanem teorii o cenzurze na forum gazety. ale nie wykluczam że takowa jest. dziś w tej sytuacji nazywa się to moderowaniem, i jest czynnością powszechną na forach internetowych, zależy od intencji moderatora. Jakie sa intencje? musiałbyś się jego spytac i liczyć na szczerą odpowiedz. z punktu widzenia technicznego żeby był link do forum, czyli do wątku komentującego artykuł, musi takowe powstać. powstaje ono tak że ludzie piszą posty na forum i do niego podpinany jest link... hm szemrana teoria.. ale czasemi brak linku do forum jest przy apolitycznych artykułach [nadal jestem zdania ż etakie istnieją na Gazecie]. optymizmu życzę. a ten gentelmen zapewne zazna piekła na ziemi, także nie musimy po nim jechać na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
pynky Re: a tu przyklad ksztaltowania opini 16.03.07, 16:09 no ja tez nie jestem zwolennikiem teorii spiskowej o cenzurze, ale intryguje mnie to, czy cos jest na rzeczy gdyż lubie sobie czasem poczytać artykuliki na tym portalu i przejrzeć forum bo bywa wyjątkowo żywe czasami:) - wiec zainteresowała mnie metoda moderacji a co do technicznych spraw to związanych podpinaniem wątków do artykułów to możesz sobie stworzyć taki temat z tytulem artykułu i nikt ci go nie podepnie jak jesteś pierwszy, jezeli nie ma takiej woli - a jezeli mozna komentować artykuł to wcale nietrzeba wchodzic na forum i zakladac osobnego tematy, tylko wystarczy kliknąć "dodaj swoją opinie" pod artykułem Odpowiedz Link Zgłoś
tom1003 Re: a tu przyklad ksztaltowania opini 16.03.07, 16:18 "forum" kreowane jest zgodnie z tym, co przedstawią spece od public relations tak samo zresztą, jak kreowana jest wizja świata przez gazetkę wybiórczą Po co np. upowszechniać newsa na temat nagrody za ratowanie Żydów przez jakąś tam babcię w czasie wojny, skoro można ileś razy publikować to samo zdjęcie pijanego kibola, która pokazuje 'Heil' i na tej podstawie bredzić o Polakach - faszystach Odpowiedz Link Zgłoś
p.o.box.77 Re: a tu przyklad ksztaltowania opini 16.03.07, 16:21 no zgadza się, ale tak na chłodno rzecz biorac gazeta jest tak rozbudowanym portalem, ma kupę sekcji, wyborcza, metro, deser.. że jeszcze może być kwestia techniczna publikacji artykułów [nie wszyscy maja tą samą wersję, gdzieś sie podpina forum i czytajac artykuł jako pierwszy internauta wisza pod artykułem pole "dodaj swoją opinię" i pod tym "nie ma żadnych opinii"]. z doświadczenia wiem że osoby piszące więkze pakiety nie maja wpływu na całość i sekcje mogą się różnić... no ale to tez piszę bez szczegółowej wiedzy o portalu gazety. pozdrawiam. czas do domu. miłego weekendu. Odpowiedz Link Zgłoś
pynky Re: a tu przyklad ksztaltowania opini 16.03.07, 16:31 dzieki i nawzajem :), a moje weekendy, staram sie, przewaznie są miłe:) a teraz odpowiem troche w zartobliwym tonie na sugestie ze gazeta to duzy portal: niewierze ze taki powazny dziennik nie radzi sobie z podpinaniem linków pod forum, albo ze cos im sie gubi i raz podepną lnika i wtedy dumni z przpypadkowego osiagniecia bija sobie brawo a za drugim razem popadają w żałobe bo sie nie udało:) watpie aby dzialalo to na słowo honoru:) a jezelli tak to najprosciej byloby nie moderowac forum w ten sposób i zezwalac na komentarze automatycznie prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: a tu przyklad ksztaltowania opini 16.03.07, 17:29 Jeżeli dobrze pamiętam kiedyś tak było. Skończyło się to po śmierci kilku osób wzbudzających spore emocje wśród internautów. Dyskusja pod informacjami o ich śmierci była już wręcz obrzydliwa. Potem zmarł Papież i też przystopowano dyskusje... i od tego czasu IMHO skończyły się automatyczne opinie. Zwróć uwagę, że i tak mamy tu dość dużą swobodę. Moderator działa nie przed, a po napisaniu postu. Czasem z dość sporym opóźnieniem. Odpowiedz Link Zgłoś