Dodaj do ulubionych

Ziobro chce dymisji prezesa TK

• gelimer Trybunał Konstytucyjny to już farsa. 17.03.07, 19:21
      Prawnikom do załatwiania sobie tego o co im chodzi.
      • pollack5 Re: Trybunał Konstytucyjny to już farsa. 17.03.07, 23:18
        gelimer napisał:

> Prawnikom do załatwiania sobie tego o co im chodzi.
        To dlaczego buraki, niem. Kartoffeln, niczego nie potrafią załatwić?????????????
      • guru133 Re: Trybunał Konstytucyjny to już farsa. 18.03.07, 00:36
        gelimer napisał:

> Prawnikom do załatwiania sobie tego o co im chodzi.
        Tragifarsa to obecny rząd a Trybunał Konstytucyjny jest w tej chwili jedyną
        instytucją zdolną do hamowania dyktatorskich zapędów kaczystów i ich przystawek.
    • monopol A przecież prezes TK tak się PiSowi podobał... 17.03.07, 19:21
      Dostał facet ich poparcie i myśleli, że będzie tańczył jak mu zagrają.
      Tymczasem prezes TK okazał się być prawdziwym prawnikiem i ma gdzieś polityczne
      układy. Co za niespodzianka dla tego chłystka, który śmie się nazywać ministrem
      od sprawiedliwości... Co za porażka dla jaśnie wielmożnego pana prezesa
      Jarosława...
    • ronja_curka_zbujnika Re: Ziobro chce dymisji prezesa TK 17.03.07, 19:22
      "Uczyniłby w ten sposób [ustępując] bardzo wymowny gest, że nie może być w Polsce miejsca na
      upolitycznienie Trybunału Konstytucyjnego"

Gdyby ustąpiłby, to byłby właśnie dowód, że Trybunał Konstytucyjny przestał być organem
      niezależnym. Proszę nie robić z obywateli idiotów, szanowny Panie Ministrze :/

Zaczynam tracić resztki szacunku, jakie miałam do Ziobry, jako do wydawałoby się w miarę rozsądnego
      - na tle reszty partyjnych kolegów - polityka PiS...
      • ronja_curka_zbujnika errata 17.03.07, 19:24
        Oczywiście "gdyby ustąpił", a nie "gdyby ustąpiłby" ;)
      • macrad ??? 17.03.07, 19:29
        Aż mi się wierzyć nie chce, że ktokolwiek mógł się spodziewać czegoś dobrego po
        ministrze Ziobro.

Można znieść osobiste wycieczki, emocjonalne zachowania, czy zdecydowane (a
        nawet niesprawiedliwe) osądy ze strony dowolnego polityka, z jednym wyjątkiem -
        nie powinien sobie na nie pozwalać minister sprawiedliwości. Ten, jak nikt inny,
        powinien siedzieć cicho. A za coś takiego, jak wydawanie prywatnych wyroków (i
        to za rzekome zabójstwo!) powinien stracić posadę w trzy minuty.
        Mam nadzieję, że wcześniej czy później Pan Minister stanie nie przed Trybunałem
        Stanu, a przed zwykłym sądem.
        • ronja_curka_zbujnika Re: ??? 17.03.07, 19:36
          > Aż mi się wierzyć nie chce, że ktokolwiek mógł się spodziewać czegoś dobrego po
          > ministrze Ziobro.

To było jeszcze na dłuuuuuuuugo przed wiadomą konferencją prasową - po ukształtowaniu nowego
          rządu wśród ministrów PiS wydawał się jeszcze w miarę kompetentny, niektóre z jego pomysłów
          przemawiały mi do przekonania.

Ale widać coraz wyraźniej, że ten człowiek -będąc ministrem sprawiedliwości - nie ma tak naprawdę za
          grosz szacunku dla prawa.
        • romano33 Ziobro jest politykiem a Stępien sędzią TK 17.03.07, 19:37
          Pan Stepien nie moze mieszać sie do polityki, ponieważ sędziowie z TK nie są od
          politykowania. Nie są tez od wydawania wyroków jeszcze przed procesem. To
          podwaza powaznie autorytet Pana Stepnia. Uważam, że powinien odejść.
          • ronja_curka_zbujnika Re: Ziobro jest politykiem a Stępien sędzią TK 17.03.07, 19:51
            A kiedy to pan Stępień wydał wyrok jeszcze przed procesem, hmm?
          • macrad proponuję uważnie przeczytać 17.03.07, 19:53
            Właśnie przeczytałem zapis rozmowy redaktora Żakowskiego z prezesem Stępniem.
            Nie znalazłem w niej wyroku, a jedynie stwierdzenie, że minister Ziobro naruszył
            konstytucyjną zasadę domniemania niewinności. A to, jeśli było dziełem urzędnika
            państwowego, podlega osądowi przez Trybunał Stanu. To włąśnie różni ministra
            Ziobro od Pana Stępnia - pierwszy, nie będąc sędzią, wydaje wyrok, a drugi
            stwierdza, że wyrok powinien wydać sąd albo trybunał.
            • romano33 Re: proponuję uważnie przeczytać 17.03.07, 20:32
              macrad napisał:

> Właśnie przeczytałem zapis rozmowy redaktora Żakowskiego z prezesem Stępniem.

Jak TK wyrokował by w takiej sprawie, po tak stronniczej wypowiedzi prezesa?

Stępnia tłumaczy to, że jest prezesem TK, a Ziobrę - to, że zna materiał
              dowodowy. Kto więcej wie ?
              • ronja_curka_zbujnika Re: proponuję uważnie przeczytać 17.03.07, 20:49
                Ziobro znał materiał dowodowy, miał więc pełne prawo powiedzieć: "doktor G. powinien stanąć przed
                sądem" - tak jak Stępień powiedział, że Ziobro powinien stanąć przed TK. Więcej, mógł nawet
                stwierdzić, że są wg niego przesłanki, aby postawić mu zarzut zabójstwa.
                Ale on po prostu orzekł: morderca.

Naprawdę nie widzisz różnicy?
                • ronja_curka_zbujnika Re: proponuję uważnie przeczytać 17.03.07, 20:53
                  Przed TS oczywiście - machnęłam się tak jak Romano33.
                • macrad Re: proponuję uważnie przeczytać 17.03.07, 20:54
                  O!

Choć uważam, że akurat on nie powinien z tego prawa korzystać. Niech oskarża
                  prokurator, a minister niech się nie wypowiada. Moim zdaniem minister
                  sprawiedliwości nie powinien się wypowiadać w żadnych konkretnych sprawach,
                  choćby były najbardziej bulwersujące.
                  • romano33 Re: proponuję uważnie przeczytać 17.03.07, 21:12
                    macrad napisał:

> Choć uważam, że akurat on nie powinien z tego prawa korzystać. Niech oskarża
                    > prokurator, a minister niech się nie wypowiada. Moim zdaniem minister
                    > sprawiedliwości nie powinien się wypowiadać w żadnych konkretnych sprawach,
                    > choćby były najbardziej bulwersujące.

Nie za bardzo. Przyznałeś sie, ze nie masz TV ;-) W TVN24 ogladałem całą
                    konferencje. Po pierwsze Prokurator juz postawił zarzuty lekarzowi a po
                    przedstawieniu zarzutów zaczał mowic Pan Ziobro. Pamiętajmy, ze Pan Ziobro jest
                    ministrem sprawiedliwości i jednoczesnie Prokuratorem generalnym.

Przy okazji podważone bowiem zostało przez niektóre media nawet jedno z
                    podstawowych praw organów ścigania. Chodziło o to czy Policja miała prawo
                    założyc kajdanki. Miała do tego pełne prawo.

Skoro G. był zatrzymywany w miejscu publicznym, na swoim terenie, dlaczego zatem
                    jej tego prawa odmawiać. W myśl logiki prezentowanej przez zatroskanego o
                    Konstytucję Stępnia oraz zatroskanych o prawa przestępców komentatorów, można
                    by, zgodnie z konstytucyjną zasadą domniemania niewinności, nie skuwać w
                    kajdanki i nie przetrzymywać w areszcie nikogo, komu zostaną "tylko" postawione
                    prokuratorskie zarzuty.

Dlaczego Ziobro jest głównym bohaterem w tej sprawie, a nie pan doktor G. oraz
                    domniemane ofiary tego człowieka?
                    • ronja_curka_zbujnika Re: proponuję uważnie przeczytać 17.03.07, 21:24
                      > (...) Prokurator juz postawił zarzuty lekarzowi a po
                      > przedstawieniu zarzutów zaczał mowic Pan Ziobro. Pamiętajmy, ze Pan Ziobro jest
                      > ministrem sprawiedliwości i jednoczesnie Prokuratorem generalnym.

Prokurator mógł sobie postawić zarzuty, ale sędzia nie wydał wyroku. Za to wydał go już niejaki pan
                      Ziobro i tu właśnie tkwi cały problem.
                      • romano33 Re: proponuję uważnie przeczytać 17.03.07, 21:31
                        ronja_curka_zbujnika napisała:

> Prokurator mógł sobie postawić zarzuty, ale sędzia nie wydał wyroku. Za to
                        > wydał go już niejaki pan Ziobro i tu właśnie tkwi cały problem.

Jak to sędzia nie wydał wyroku ? Czy Ty dziecko drogie znasz stenogram z
                        wypowiedzi Stepnia w ToK FM ? Sędzia TK nie ma prawa osądzac ani mowic, że
                        nalezy kogokolwiek postawic przed TS.

Ziobro mowil po postawieniu juz 21 zarzutów. Jest rowniez Pokuratorem generalnym
                        i mowił o domniemanym przestepstwie a nie zawinionym.
                        • ronja_curka_zbujnika Re: proponuję uważnie przeczytać 17.03.07, 21:40
                          >
                          > Jak to sędzia nie wydał wyroku ?

A, przepraszam bardzo, wydał?
                          Może nie doczytałeś, ale piszę o wyroku w sprawie doktora G. Tenże - przynajmniej z tego, co miw
                          wiadomo - jak dotąd nei zapadł. Ale może jesteś lepiej poinformowany...

> Sędzia TK nie ma prawa osądzac ani mowic, że
                          > nalezy kogokolwiek postawic przed TS.

Funkcją TK jest ochrona obywateli, w tym doktora G - jakim by nie był człowiekiem, przed władzą,
                          której wydaje się, że może wszystko. W tę powinność wpisuje się właśnie moim zdaniem gest Stępnia.

> (...) mowił o domniemanym przestepstwie a nie zawinionym.

Tak się składa, że ja też mam telewizor. I jakkolwiek nie oglądałam całej konferencji, to fragment, w
                          ktorym szanowny pan minister mówił, że już "żaden pacjent nie straci życia przez doktora G.", czy coś
                          w ten deseń, owszem, widziałam.
                          "Żaden pacjent nei straci życia", ergo jakiś stracił. Wniosek? Pan G. jest zabójcą.
                          To jest wlaśnie wyrok, o jakim mowię.

P.S. Bądź uprzejmy nie tytułować mnie "drogim dzieckiem".
                          • genyo Re: proponuję uważnie przeczytać 17.03.07, 23:18
                            ronja_curka_zbujnika napisała: do romano 33-
                            > P.S. Bądź uprzejmy nie tytułować mnie "drogim dzieckiem".

on nie moze inaczej, ten romano33, bo sam ma gora 18 lat i wlasnie zaczal
                            kariere jako student w szkole dyplomacji szefa radyja, daltego czuje sie wazny
                            do tego stopnia, ze przychodzi zasmiecac to forum swoimi bzdetami. Albo
                            potrzebne mu to do zaliczenia.
                        • macrad Re: proponuję uważnie przeczytać 17.03.07, 21:43
                          Sędzia TK nie ma prawa nikogo osądzać - zgadzam się. I nie osądza. Ma natomiast
                          prawo mówić, że za naruszenie konstytucji minister powinien zostać osądzony
                          przez Trybunał Stanu. Mówię to samo: powinien.
                          • romano33 Re: proponuję uważnie przeczytać 17.03.07, 22:05
                            macrad napisał:

> Sędzia TK nie ma prawa nikogo osądzać - zgadzam się. I nie osądza. Ma
                            > natomiast prawo mówić, że za naruszenie konstytucji minister powinien zostać
                            > osądzony przez Trybunał Stanu. Mówię to samo: powinien.

No własnie. Powinien stanąć przed TK. To znaczy, że wg Stępnia jest winny.
                            Wyobrazacie sobie, żeby tak powiedział sędzia okregowy, ktory bedzie decydował o
                            zyciu oskarzonego ?

Ziobro jako Prokurator Generalny mówił o przestępstwie domniemanym a nie
                            zawinionym. Lekarz miał juz zarzuty postawione a to oznacza, że Policja sledziła
                            i zbierała dowody od dawna. Gdyby powiedział to jeszcze przed postawioeniem
                            zarzutów to owszem zle by postąpił.

Ja uważam, że Pan Stepien zostaw wpusczony w maliny przez dziennikarza
                            Żakowskiego (przeciwnika lustracji) z TOK FM. A może i nie.
                            • macrad Re: proponuję uważnie przeczytać 17.03.07, 22:13
                              Zaraz, zaraz... A od kiedy stwierdzenie "powinien stanąć przed sądem" oznacza
                              orzeczenie o winie? Powinien stanąć przed Trybunałem Stanu (jeszcze raz - nie
                              przed TK!), a Trybunał wyda wyrok. Taki lub inny, a jeki - nie wiemy. Prezes
                              Stępień też nie wie (choć się - jako konstytucjonalista - może domyślać).

Zwacam też uwagę, że TK i TS to sa dwie RÓŻNE instytucje, więc porównanie do
                              sędziego sądu okręgowego, który będzie decydował o winie oskarżonego, jest
                              nietrafne.

Słowa "już nikogo więcej nie zabije" to nie jest mówienie o przestępstwie
                              domniemanym. To stwierdzenie, że kogoś już wcześniej zabił.
                              • romano33 Re: proponuję uważnie przeczytać 17.03.07, 22:15
                                Dlatego, że żaden Sędzia TK nie ma prawa osądzać. Od tego są inne instytucje jak
                                Sejm, marszałkowie Sejmu, Prokurator.
                                • zartiepl Re: proponuję uważnie przeczytać 18.03.07, 10:50
                                  > Dlatego, że żaden Sędzia TK nie ma prawa osądzać. Od tego są inne instytucje ja
                                  > k
                                  > Sejm, marszałkowie Sejmu, Prokurator.

LOL, wróć może dziecino do piaskownicy? Jak pójdziesz do szkoły to się dowiesz jak funkcjonuje państwo (o ile Giertych wcześniej tego nie zlikwiduje :-/ )
                                  • romano33 Re: proponuję uważnie przeczytać 18.03.07, 13:23
                                    zartiepl napisał:

> LOL, wróć może dziecino do piaskownicy? Jak pójdziesz do szkoły to się dowiesz
                                    > jak funkcjonuje państwo (o ile Giertych wcześniej tego nie zlikwiduje :-/ )

Nie wiem czy jestes na bieząco z dyskusja na forum ale widze, ze nie. Nic nie
                                    wniosłeś na forum swoją wypowiedzią. Proponuję abyś powrócił do ściągania tapet
                                    na telefony komórkowe.
                            • 1aka Re: proponuję uważnie przeczytać 17.03.07, 22:19
                              romano33 napisała:

> No własnie. Powinien stanąć przed TK. To znaczy, że wg Stępnia jest winny.

Dziwna logika. Ten kto staje przed TK nie musi być.
                              • 1aka Re: proponuję uważnie przeczytać 17.03.07, 22:22
                                romano33 napisała:

> No własnie. Powinien stanąć przed TK. To znaczy, że wg Stępnia jest winny

Dziwna logika. Ten kto staje przed TK nie musi być winny.
                                • romano33 Re: proponuję uważnie przeczytać 17.03.07, 22:47
                                  1aka napisała:

> Dziwna logika. Ten kto staje przed TK nie musi być winny.

A co ja zrobię jak Ty nic nie rozumiesz. Żaden sędzia nie moze osądzać przed
                                  ewentualnym procesem. Od tego są inne instytucjedo tego powołane. Sędzia nie
                                  jest od wydawania osądów czy opini i do tego czynnych a nie byłych.

Pana Ziobrę można postawić przed TS tylko wyłącznie poprzez złozenie wniosku
                                  przez posłów (co najmniej 1/4 czyli 115 posłów) lub Prezydent RP, a decyzja o
                                  postawieniu członka Rady Ministrów przed Trybunałem Stanu zapada jeśli zagłosuje
                                  za nią co najmniej 3/5 (276) posłów.
                                  • 1aka Re: proponuję uważnie przeczytać 17.03.07, 23:00
                                    romano33 napisała:

> A co ja zrobię jak Ty nic nie rozumiesz.

Najlepiej (dla siebie) nie rób nic. Napisałaś bzdurę:

Jest to bzdura z dwóch względów.
                                    Po pierwsze to ten kto staje przed TK nie musi być winny.
                                    Po drugie twierdzisz bezpodstawnie, że "wg Stępnia jest winny".

• romano33 Re: proponuję uważnie przeczytać 17.03.07, 23:05
                                      1aka napisała:

>Jest to bzdura z dwóch względów.
                                      > Po pierwsze to ten kto staje przed TK nie musi być winny.
                                      > Po drugie twierdzisz bezpodstawnie, że "wg Stępnia jest winny".

Pomysl troszeczkę. Mamy Prokuratora, Obrońcę i Sędziego. Prokurator jest od tego
                                      aby stawiac zarzuty, Obronca od tego aby bronic oskarzonego a Sędzia od tego aby
                                      wysłuchac obie strony i wydac sprawiedliwy wyrok. Sędzia nie może przejmować
                                      roli Prokuratora.

Chchałbys miec dwóch Prokuratorów (Sędziego i Prokuratora) ? Myślę, że nie.
                                      • 1aka Re: proponuję uważnie przeczytać 17.03.07, 23:22
                                        Ja nie dyskutuję z tobą zasad prawa. Ja wskazuję tylko ma dwa
                                        "logiczne błędy", które popełniasz twierdząc

romano33 napisała:

> 1aka napisała:
                                        >
                                        > >Jest to bzdura z dwóch względów.
                                        > > Po pierwsze to ten kto staje przed TK nie musi być winny.
                                        > > Po drugie twierdzisz bezpodstawnie, że "wg Stępnia jest winny".
                                        >
                                        > Pomysl troszeczkę. Mamy Prokuratora, Obrońcę i Sędziego. Prokurator jest od teg
                                        > o
                                        > aby stawiac zarzuty, Obronca od tego aby bronic oskarzonego a Sędzia od tego ab
                                        > y
                                        > wysłuchac obie strony i wydac sprawiedliwy wyrok. Sędzia nie może przejmować
                                        > roli Prokuratora.
                                        >
                                        > Chchałbys miec dwóch Prokuratorów (Sędziego i Prokuratora) ? Myślę, że nie.
                                        >
                              • romano33 Re: proponuję uważnie przeczytać 17.03.07, 22:27
                                Jako prezes TK nie powinien być stroną przed ewentualnym procesem w TS czy Tk
                                lub jakimkolwiek procesem. To podważa bezstronność sędziego. W ten sposób to
                                może wypowiadać się Komorek czy Olejniczak a nie prezes TK.
                                • gacekemdk Re: proponuję uważnie przeczytać 17.03.07, 22:41
                                  Uf, ty albo jestes głupi, albo jesteś przydupasem pisu. O qrwa, znowu się powtarzam.
                                • arteee Re: proponuję uważnie przeczytać 17.03.07, 22:46
                                  Romano33, mam zupełnie inny pogląd na tę sprawę. Sędzia Trybunału
                                  Konstytucyjnego wypowiedział się w dziedzinie dotyczącej konstytucji. To tu
                                  jest zapisana zasada domniemania niewinności. Zatem miał prawo określić swój
                                  pogląd czy wypowiedź Pana Ziobro naruszyła w jego opinii konstytucyjne prawa
                                  Pana G., i jak powinna wygląd dalsza procedura postępowania.
                                  • romano33 Re: proponuję uważnie przeczytać 17.03.07, 22:54
                                    arteee napisał:

Aktualny Prezes TK wypowiada sie przed ewentualnym procesem ??? LOL. To jest
                                    beztronność ? To czy ktos złamał konstytucje decyduje nie Pan Stepien TK ale
                                    posłowie lub Prezydent RP. No pomysl. Pan Stepien - sedzia TK - poprzez swoja
                                    wypowiedz osądza Ziobrę jeszcze przed procesem o złamanie Konstytucji i mowi ze
                                    powinien zostac postawiony przed TS czyli de facto staje się stronniczy. To czy
                                    powinien stanąc nie Prezes TK decyduje o tym. Sędzia ma byc bezstronny.
                            • poddanywujasama Re: proponuję uważnie przeczytać 18.03.07, 00:44
                              Cooooo? Postawienie przed sadem nie oznacza NIC.Dopiero po WYROKU wydanym przez
                              sad (niezalezny oczywiscie)mozna mowic o winie.
                    • macrad Re: proponuję uważnie przeczytać 17.03.07, 21:41
                      No właśnie. Domniemane ofiary - tu jest sedno. Jak przestaną być domniemane, to
                      będzie można mówić, że doktor jest mordercą. Do tego czasu nie wolno.

Ministra i jego wypowiedzi miałem okazję oglądać. Minister Ziobro nie miał prawa
                      wypowiadać się tak, jakby lekarz już był uznany za winnego.

A teraz o "prawach organów ścigania". To nie jest tak, że zawsze wolno używać
                      środków przymusu (w tym kajdanków). Ale mniejsza o to. W tym przypadku nie
                      należało tego robić nie ze względu na samego zatrzymanego (bo co, było
                      podejrzenie że się rzuci na funkcjonariuszy?), ale ze względu na otoczenie. To
                      był zupełnie niepotrzebny spektakl, odegrany tak, że przyniósł szkodę i
                      szpitalowi, i w rezultacie jego pacjentom.

Bohaterem jest Ziobro, bo sam tego chciał. Powinien odpowiedzieć krótko:
                      "doktora G. zatrzymano, są wobec niego zarzuty, a o jego winie rozstrzygnie
                      sąd". Wtedy nikt by na ministra Ziobrę nie naskakiwał i nikt by go nie chciał
                      stawiać przed Trybunałem Stanu. Zdecydowanie wolałbym mieć ministra
                      sprawiedliwości małomównego, niż złotoustego.

A co do przetrzymywania w areszcie - sąd postanowił, że lekarz zostanie w
                      więzieniu. Widać miał ku temu podstawy i nie ma powodu, by to postanowienie
                      oceniać. Ta właśnie powinna wyglądać cała sprawa od początku - CBA i policja
                      wykonują swoją robotę, prokurator swoją, a sąd swoją. Minister powinien
                      natomiast siedzieć cicho i te wszystkie działania nadzorować. Bez urządzania
                      pokazowych konferencji prasowych.
                      • ronja_curka_zbujnika Re: proponuję uważnie przeczytać 17.03.07, 21:45
                        Podpisuję się pod tym postem :)
                      • romano33 Re: proponuję uważnie przeczytać 17.03.07, 22:09
                        macrad napisał:

> Minister powinien natomiast siedzieć cicho i te wszystkie działania
                        > nadzorować. Bez urządzania pokazowych konferencji prasowych.

Dlaczego ma cicho siedziec? Dlatego, że chodziło o lekarza a nie szarego
                        człowieczka ?

Cała sprawa pokazuje, pod jak zmasowanym ostrzałem znajduje się obecny rząd.
                        Okazuje się, że prokurator generalny nie może publicznie sformułować zarzutów
                        wobec domniemanego łapówkarza a być może i zabójcy, żeby nie groziło mu
                        postawienie przed Trybunałem Stanu.

Przypomne, że SLD-UW tez robili pokazówki i to jakie. Na przykład wobec
                        biznesmena Pana Kluski byłego szefa Optimusa albo Leppera za rządów rózowych ;-)
                        • macrad Re: proponuję uważnie przeczytać 17.03.07, 22:21
                          Nie. Dlatego, że jako minister, nadzorujący prace sądów i prokuratury, nie
                          powinien się za te instytucje wypowiadać. Nie powinien się wypowiadać ani na
                          temat szarego człowieczka, ani na temat znanego lekarza.

Dział w stylu "za SLD było też źle" proszę nie wytaczać. Było. Sprawa Optimusa
                          była skandaliczna. SLD bynajmniej nie kochałem, ale miało ono jednak jedną
                          przewagę - nie miało w nazwie zobowiązujących słów "prawo" i "sprawiedliwość". A
                          poza tym wobec PiS mam dużo większe wymagania, niż wobec tamtej ekipy, po której
                          niczego dobrego nie można się było spodziewać niejako "z definicji". Wcale mnie
                          nie cieszy to, że się teraz używa argumentów "jest źle, ale przecież wtedy też
                          nie było dobrze".
                          • romano33 Re: proponuję uważnie przeczytać 17.03.07, 22:42
                            Jako Prokurator Generalny ma prawo organizowac konferencje i informowac
                            społeczenstwo a takich przypadkach. Panstwo nie moze pozwolić sobie na
                            tolerowanie korupcji, zabojstw, szerzeniu sie narkomanii, organizacji
                            przestepczych jak mafie itd. i to bez względu na status materialny.

Rola Prokuratura Generalnego zapisana jest w ustawie i kodeksach postepowania
                          • genyo Re: proponuję uważnie przeczytać 17.03.07, 23:27
                            macrad napisał:

> Nie. Dlatego, że jako minister, nadzorujący prace sądów i prokuratury, nie
                            > powinien się za te instytucje wypowiadać. Nie powinien się wypowiadać ani na
                            > temat szarego człowieczka, ani na temat znanego lekarza.

ludzie, nie dyskutujcie z tym "dyplomata" od rydzyka, bo raz, ze szkoda na to
                            czasu, a dwa, ze to go podnieca i co chwila pojawiaja sie coraz wieksze bzdury
                            jego autorstwa, i zasmieca forum, nie lepiej byloby go olac? (pisze o romano33,
                            oczywiscie)
                        • poddanywujasama Re: proponuję uważnie przeczytać 18.03.07, 00:46
                          Czy Ty cokolwiek ROZUMIESZ z tego co do Ciebie ludzie pisza? Watpie.
                    • peer2 To kim w końcu jest? politykiem czy prokuratorem? 18.03.07, 07:57
                      • romano33 Re: To kim w końcu jest? politykiem czy prokurato 18.03.07, 13:27
                        Wszystkie ministerstwa są z nadania politycznego. Tak jest w każdym kraju
                        europejskim.

No pomysl. Czyj program jest realizowany ? Opozycji czy koalicji, ktora jest
                        większością w Sejmie. Pomysl bracie TW.
              • macrad Re: proponuję uważnie przeczytać 17.03.07, 20:49
                Nie TK, a Trybunał Stanu. To różne instytucje.

Pan Stępień wypowiedział to, co widać "gołym okiem" - że Pan Ziobro wydał wyrok,
                wyręczając sąd. A tego mu czynić nie wolno. Więc prezes Stępień tłumaczyć się
                nie musi. Z kolei jeśli chodzi o Pana Zobro, to nawet jeśli zna materiał
                dowodowy, nie wolno mu wyręczać sądu.
                Proszę jeszcze raz uważnie przeczytać wypowiedzi prezesa Stępnia. On podkreślił,
                że nawet prokurator,, oskarżając nie osądza, a jedynie prosi sąd o wydanie
                wyroku. I nikt poza niezawisłym sądem wyroku wydawać nie ma prawa. Nawet
                minister sprawiedliwości, nawet jeśli zna każdy szczegół materiału dowodowego.
              • peer2 TK nie ma kompetencji, żeby w tej sprawie 18.03.07, 07:56
                wyrokować. Więc o co ci chodzi?
          • swoboda_t Re: Ziobro jest politykiem a Stępien sędzią TK 17.03.07, 19:59
            Pans STęp[ieni nie orzekł o winie/niewinności lekarza. Stwierzdził jedynie, że
            właśnie za orzekanie przed procesem Ziobro powinien zostać ukarany. To nie
            polityka, to wołanie o elementarne poszanowanie prawa przez Ministra
            Sprawiedliwości. Mało jest takich głosów, bo większość przywykła do poziomu
            życia publicnzego jescze gorszego niż za SLD.
            • macrad Więcej 17.03.07, 20:05
              Prezes Stępień nie powiedział nawet, że minister Ziobro powinien zostać ukarany.
              Powiedział, że powinien zostać OSĄDZONY przez Trybunał Stanu. Za to, że wbrew
              konstytucyjnej zasadzie domniemania niewinności - jako minister sprawiedliwości
              - wydał wyrok. Gdyby Pan Ziobro miał choć odrobinę szacunku do samego siebie, to
              by się sam takiemu osądowi poddał (przecież jest pewien, że ma rację, prawda?),
              a nie wypowiadał się na temat dymisji prezesa Trybunału Konstytucyjnego. Bo jaka
              jest wina prezesa? Taka, że się wypowiada na temat niekonstytucyjnych zachowań
              ministra?

Ciekaw jestem jednego. Czy ci, którzy bronią ministra Ziobry broniliby go też w
              sytuacji, kiedy to na nich Pan Minister Ziobro wydałby prywatny wyrok?
            • romano33 Re: Ziobro jest politykiem a Stępien sędzią TK 17.03.07, 20:39
              swoboda_t napisał:

> Pans STęp[ieni nie orzekł o winie/niewinności lekarza. Stwierzdził jedynie, że
              > właśnie za orzekanie przed procesem Ziobro powinien zostać ukarany. To nie
              > polityka, to wołanie o elementarne poszanowanie prawa przez Ministra
              > Sprawiedliwości. Mało jest takich głosów, bo większość przywykła do poziomu
              > życia publicnzego jescze gorszego niż za SLD.

A dlaczego chciał aby Ziobro stanął pod TK ? No pomysl. Sedzia TK nie moze byc
              prokuratorem.
              • macrad Re: Ziobro jest politykiem a Stępien sędzią TK 17.03.07, 20:52
                Nie przed TK, a przed Trybunałem Stanu.
                • romano33 Re: Ziobro jest politykiem a Stępien sędzią TK 17.03.07, 21:02
                  Ok. Przed TS.

O postawieniu przed Trybunałem Stanu decydują Sejm w przypadku ministrów. W
                  przypadku posłów - marszałek Sejmu. W pzypadku senatorów - marszałek Senatu.
                  Oczywiscie przy głosowaniu przez Sejm i Senat.

Ale nie moze tego robic zaden Sędzia !!!
                  • macrad Re: Ziobro jest politykiem a Stępien sędzią TK 17.03.07, 21:10
                    Oczywiście. Więc Pan Stępień nie stawia nikogo przed TS. On tylko mówi, że jego
                    zdaniem minister Ziobro powinien zostać postawiony przed Trybunałem Stanu. I
                    mówi też, że może to uczynić tylko parlament. Oczywiście ten parlament tego nie
                    uczyni, więc "nie będzie sprawy".

Powiem wprost: kiedy usłyszałem wypowiedź ministra Ziobry (chodzi o to
                    oskarżenie lekarza), to we mnie zawrzało. Bo doktor G. może się oczywiście
                    okazać najgorszym złoczyńcą, ale póki sąd nie wyda prawomocnego wyroku, nikomu
                    (poza prokuratorem oczywiście) nie wolno go oskarżać. A już takie zachowanie w
                    wykonaniu samego ministra sprawiedliwości to coś, co się nie mieści w głowie. To
                    urąganie samamu słowu "sprawiedliwość" i naruszanie zasady zupełni eelementarnej
                    - domniemania niewinności do chwili, kiedy sąd zdecyduje, że jest inaczej.
                    Dlatego uważam ministra Ziobrę za największego szkodnika w całym polskim
                    rządzie. Bo niszczy rzecz najważniejszą - prawo i zaufanie do prawa.
                    • romano33 Re: Ziobro jest politykiem a Stępien sędzią TK 17.03.07, 22:13
                      macrad napisał:

> Oczywiście. Więc Pan Stępień nie stawia nikogo przed TS. On tylko mówi, że
                      >jego zdaniem minister Ziobro powinien zostać postawiony przed Trybunałem Stanu.
                      > mówi też, że może to uczynić tylko parlament. Oczywiście ten parlament tego
                      > uczyni, więc "nie będzie sprawy".

No macrad nie kombinuj. Aktualny Prezes TK mowi, że powinien zostać osądzony i
                      postawiony przed TS. Skoro "powinien" to znaczy dlaczego powinien ? Bo według
                      Stepnia popełnił wykroczenie i uznał go za winnego. I teraz tak. Odbywa sie
                      proces Pan Sedzia Stepien z góry juz wie o winie Ziobry. Po co wiec proces? ;-)
                      Ech wykształciuchy.
                      • macrad Re: Ziobro jest politykiem a Stępien sędzią TK 17.03.07, 22:25
                        Ja też mówię, że powinien. Ale nie zadecyduję o tym ani ja, ani prezes TK. I ani
                        ja, ani prezes Trybunału Konstytucyjnego, nie wydamy za Trybunal Stanu wyroku.

Za "wykształciucha" dziękuję. Czuję się zaszczycony będąc zaliczanym do tej
                        pogardzanej grupy.
                        • macrad papa 17.03.07, 22:27
                          No dobra, znikam. Miło było, ale wystarczy tego ślęczenia przed komputerem. Są
                          na świecie sympatyczniejsze zajęcia.

Wszystkiego dobrego. I pozdrowienia dla pozostałych wykształciuchów.
                        • romano33 Re: Ziobro jest politykiem a Stępien sędzią TK 17.03.07, 22:58
                          A chciałbys zeby jakikolwiek sędzia w Twojej sprawie karnej tak sie wypowiadał
                          publicznie ? Publicznie cię osądził (ze powinies stanac prze Sadem) poprzez co
                          nieswiadomie lub swiadomie wpłynal na innych ? Od postawienia zarzutów i o tym
                          czy ktos powinien stanac przed Sądem jest Prokurator a nie Sedzia.
                          • rysiopysio romano33 - umyj uszy i przetrzyj monitor 18.03.07, 09:40
                            bredzisz jak prądem porażony.
                            Szkoda prądu aby Ci odpowiadać. Ględzisz w kółko to samo i chyba
                            z czytaniem ze zrozumieniem masz problemy. Pomyśl troche - to nie boli.
                            • romano33 rysiopysio-idz posciagaj tapetki do tel komórkoweg 18.03.07, 13:28

• arteee Re: Ziobro jest politykiem a Stępien sędzią TK 17.03.07, 22:53
                    Ale sędzia TK ma prawo przekazać swoją opinię nt. dalszej procedury w przypadku
                    naruszenia konstytucji przez Ministra RP i tak to uczynił, szczególnie gdy w
                    jego opinii Pan Ziobro - Minister RP, konstytucję naruszył.
                    • romano33 Re: Ziobro jest politykiem a Stępien sędzią TK 18.03.07, 13:30
                      arteee napisał:

> Ale sędzia TK ma prawo przekazać swoją opinię nt. dalszej procedury w
                      > przypadku naruszenia konstytucji przez Ministra RP i tak to uczynił,
                      > szczególnie gdy w jego opinii Pan Ziobro - Minister RP, konstytucję naruszył.

A kto Tobie tak powiadział ? GW i TW 'N24' ? Zaden Sedzia nie ma prawa wtrącać
                      się do polityki a takze osądzac kogokolwiek przed procesem. Ani Sajfan, ani
                      Zoll, ani Stępien. Muszą być bezstronni jako sędziowie.
        • renia266 Re: ??? 18.03.07, 00:14
          Było kiedyś takie komunistyczne powiedzenie, ze prokurator orzeka o winie a sąd
          o karze.. stare wraca
      • pantanal Ziobro do dymisji! 17.03.07, 19:52
        Ten jegomość wygląda mi na kryptofaszystę
      • fakirek Re: Ziobro chce dymisji prezesa TK 17.03.07, 20:01
        > Zaczynam tracić resztki szacunku, jakie miałam do Ziobry, jako do wydawałoby si
        > ę w miarę rozsądnego
        żonka, początkująca w zawodzie dwa lata temu jako prawnik - szybko otworzyła mi
        oczy na nadużycia i przekłamania tego pana robione pod publikę... Robiła to
        paradoksalnie wbrew swoim prywatnym interesom (aplikacje)...
      • pollack5 Re: Ziobro chce dymisji prezesa TK 17.03.07, 23:22
        ronja_curka_zbujnika napisała:

>
        > Gdyby ustąpiłby, to byłby :/
        >
        >.
    • qc Ile razy mozna popelnic zawodowe samobojstwo? 17.03.07, 19:23
      koniec kadencji przyniesie koniecznosc przekwalifikowania sie dla tego
      zalosnego magistra.
    • wotomasz zdymisjonowac mniej niz zero 17.03.07, 19:24
      panie ziobro vel "0" w pana przypadku wlasciwa bylaby eutanazja,nic innego nie
      przychodzi mi do glowy, a zeby sie panu nie nudzilo to dolaczylbym do kompletu
      romusia konikapolskiego ,rydzych..a, kaczuszki + caly lpr
      • babetle666 Polak chce dymisji Ziobra, Polak dalej chce tkwic 18.03.07, 00:49
        w bagnie, wszechogarniajacej korupcji,
        chorych ukladach i ukladzikach.

Panie prezyde3ncie Bush - Polacy nie zasluguja na zniesienie wiz do USA,
        przeciez Ameryka musi sie bronic przed naplywem glupoty !!!!
    • megasceptyk Ziobro to ku... Udowodnię to poniżej. 17.03.07, 19:25
      Słuchałem audysji i oto co usłyszałem i zgadzam sie z tym. Ktoś kiedys powiedział, że prostytutka to zawód a ku.. to sposób bycia. Ziobro jest kurwą. To jasne jak słońce.
      • pierot6 Ziobro to nie mężczyzna...to panienka ! 17.03.07, 19:26
        • popelina2005 Ziobro panienka ?... nooo!.ladna dzewcynka... 17.03.07, 19:32
      • babetle666 a Kwasniewski to niby cnotka dewotka , co ? 18.03.07, 00:47
        ci to tak staraja sie udowodnic, ze Ziobro to panienka,
        a czemu tak nie szczekaliscie na mgr. Golenia, jak walil narod w rogi ?
        • megasceptyk Nie rozumiesz. Ziobro to ku..,to jego posób bycia 18.03.07, 01:03
          Ku.. jest kurwą i traktować ją trzeba tak jak na to zasługuje. Tak jakcw..a w więzieniu inni widzą tak ja Ziobrę w społeczeństwie widzę. Nic nie trzeba na siłę udowadniać bo kurwę nawet dziecko pozna. Podpowiada to nam elementarne poczucie uczciwości i sprawiedliwości. To jest jak instynkt. Człowiek wie kiedy go ru..ą a PiS dyma społeczeństwo na lewo i prawo (" i sprawiedliwość :)").
          O Goleniu nic nie wiem, chyba że o goleniu jako czynności albo jako o części ciała.
    • mirgrab Ziobro chce dymisji prezesa TK 17.03.07, 19:26
      No tak, tylko Trybunał został Wam na drodze do bolszewizacji kraju.Gratuluję tow.komisarzu.
    • vitkabravo Ziobro..to malutki ,wystraszony gnojek... 17.03.07, 19:29

• hrabia.strus JEST PAN ZEREM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 17.03.07, 19:34
      Panie Ziobro.
      • romano33 To znaczy, że komucha Millera uwielbiasz 17.03.07, 19:37

• popelina2005 romano33.. esbecka tufta... 17.03.07, 19:47
        • swoboda_t Re: To znaczy, że komucha Millera uwielbiasz 17.03.07, 20:03
          Akuurat Miller i Ziobro w swej arogancji, bucie i dyletanstwie są sobie
          pokrewni. Różni ich tylko retoryka. Poszanowanie prawa i uczciwość też mają
          podobne - Ziobro, jak Miller, chroni swoich kolegów, a wali w przeciwników.
          • romano33 Prezes TK zostałwpuszczony w maliny przez Żakowski 17.03.07, 20:43
            ego
    • abba15 Ziobro chce dymisji prezesa TK - i słusznie! 17.03.07, 19:36
      może Ubekistan ma na tego Stępnia jakieś haki
      skoro on teraz się zrobił dyspozycyjny taki?
      • monopol Półtora roku walki z Ubekistanem - przegrana 17.03.07, 19:40
        Czas na odejście Kaczyńskich, nie sprawdzili się. I Ziobro też.... Ubekistan
        rządzi nadal a oni nic. Ziobro chce dymisji prezesa TK... Co to znaczy chcieć?
        Nie lepiej rozstrzelać? Krwi nam trzeba, rewolucje krwią pachną... Katów,
        więcej katów! Nieprawdaż?
        • emigrancik Poki co tanczmy w rytmie karmanioli 17.03.07, 19:42

• monopol Re: Poki co tanczmy w rytmie karmanioli 17.03.07, 22:21
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=59211467&a=59212903

ano...
    • stasi1 Minister Ziobro jest najpopularniejszym politykiem 17.03.07, 19:36
      w Polsce. Więc musi gadać głupoty aby ciemny naród wiedział że on żyje i działa
      dla tego narodu(ciemnego). Jak przestanie opowiadać głupoty to przestanie
      istnieć.
      • romano33 Bo jest i dobrze, ze poluje na przestepców 17.03.07, 19:39
        a nie chroni ich tak jak GW czy TW 'N24' albo pan Stępien
        • popelina2005 romano33..esbecka podsciółka... 17.03.07, 19:48
          • mnietowisi Re: romano33..esbecka podsciółka... 17.03.07, 20:01
            popelina2005 wydał osąd:

> romano33..esbecka podsciółka...

popelina2005, jak będziesz wydawał osądy bez dowodów to ci
            jeszcze Ziobro zaproponuje pracę. Może ona tylko durna.
          • romano33 Lepiej być zerem niż Leszkiem Millerem 17.03.07, 20:22
            Gdzie jego syn siedzi ? W kiciu. A czy L. Miller bedzie siedział ? To sie okaze.
            • gacekemdk Re: Lepiej być zerem niż Leszkiem Millerem 17.03.07, 22:46
              Ech, a może zero też posiedzi? A jest ładniutki. Chłopaki się ucieszą jak taka
              dupa im wpadnie.
              • 1aka Lepsze dwa zera 17.03.07, 23:05
                "Lepiej być zerem niż Leszkiem Millerem"

Lepsze dwa zera od LPR-a.
              • poddanywujasama Re: Lepiej być zerem niż Leszkiem Millerem 18.03.07, 00:52
                Przydalby im sie takze Wojtus.W.Mysle, ze nie mialby nic przeciwko temu.
        • arteee Re: Bo jest i dobrze, ze poluje na przestepców 17.03.07, 23:06
          To, że poluje na przestępców to dobrze. To, że robi to na pokaz, budując swój
          PR, a w trakcie konferencji prasowych, w mojej opinii łamiąc prawo, szafuje
          wyrokami, to źle.

Co do ochrony przestępców przez GW, TVN24, czy Pana Stępnia, to jeżeli mieści
          się to w granicach prawa, to dobrze i nie ma się co czepiać i używać jakkolwiek
          w argumentacji. Jeżeli natomiast ta obrona nie mieści się w granicach prawa, to
          sugeruję zawiadomienie prokuratury o domniemaniu przestępstwa przez te
          jednostki/osoby.
        • stasi1 Ale chyba nie masz dowodów na to że GW 18.03.07, 09:53
          TVN(czasam pokazują jak to władza targuje się z przestępcami aby utrzymać się u
          niej-patrz przekupstwo Begier). Bo jeśli masz a nie złożyłeś zawiadomienia do
          prokuratury to ty też jesteś wspólnikiem i dobrze aby cię Ziobro zamknął
    • inteligent-na Ziobro goni mafie prawniczą a ta szczeka ile może. 17.03.07, 19:38
      Brawo Ziobro!
      • popelina2005 Ziobro i Kryże... Bolszewicko-stalinowska para ! 17.03.07, 19:40
        to gorsze niż pedofilia!
      • monopol Mafii kraj pełen, półtora roku pościgu bez sukcesu 17.03.07, 19:49
        Mafia jest lekarska, prawnicza i nauczycielska, mafia pornograficzna, mafia
        matek nierodzących, mafia ubecka, postubecka, sowiecka i mafia masońska. Mafia
        medialna, michnikowszczyzna, łże-ubecja, wykształciuchy, ubekistan i
        lumpeninteligencja. Tajne związki, konta szwajcarskie, teczki spalone. Półtora
        roku rewolucja prawa i sprawiedliwa już trwa a jej przywódcy mafię zwalczają.
        Bezskutecznie. A skoro tak, to oznacza, że rewolucja ta do dupy jest po
        prostu...
    • burek_polny Ziobro znow sie myli, ile razy jeszcze ? 17.03.07, 19:40
      Do 40-stu razy sztuka ? A tak powaznie, to nie Prezes TK prowadzi swoj urzad do
      calkowitego upolitycznienia ...
    • sar11 Ziobro chce dymisji prezesa TK 17.03.07, 19:42
      Następne szczenięce wazeliniarstwo tow.Ziobry.Gdyby mógł toby wlazł po palcu w
      d... Premiera
    • prof-antoni mgr ziobro przesadza, nawet jako prawnik 17.03.07, 19:42
      gdzie te jego sukcesy zanim został ministrem??? Instrumentalne podejście do
      prawa w PiS to norma
      • popelina2005 Domagamy sie dymisji Ziobryi jego bandyckiej ekipy 17.03.07, 19:46
        Kryże,asserman,...PZPR-owscy,komunistyczni zbrodniarze !
        • romano33 Wylewa się spod skrzydeł tej kaczki - hołota 17.03.07, 19:49

• popelina2005 romano33.. Rydzykowa tufta na forum GW... 17.03.07, 19:57
            to gorsze niz SB !
            • romano33 Millera - poznać go po tym jak skończył 17.03.07, 20:23

• romano33 popelina lubisz SB ? 17.03.07, 20:25

• pantanal Masz rację kaczki = hołota 17.03.07, 19:58
            • popelina2005 kacza partia pisokomuna...partia hołoty... 17.03.07, 20:06
    • piotrjakub11 Ziobro chce dymisji prezesa TK 17.03.07, 19:48
      Ziobro przekroczył wszelkie granice przyswoitości.
      To co teraz mówi i chce zrobic to zamch stanu i powinien stanąć za to przed
      trybunałem.
      Nawet czerwone komuchy nie podnosili łapy na TK. Ziobro mysli że jest królem i
      może w tym kraju co chce , myli się.
      Nie moga doczekać sie dnia kiedy ten bydlak stanie przed sądem razem z
      Giertychem i Kaczyńskimi
      • popelina2005 Ziobro, to ukryty pracownik SB... 17.03.07, 19:49
    • aster5 Ziobro chce dymisji prezesa TK 17.03.07, 19:48
      Minister Ziobro wykazałby się niespodziewanym rozsądkiem, gdyby spuścił trochę
      powietrza ze swojego rozdętego do granic możliwości ego. W przeciwnym wypadku
      grozi mu wybuchowe pęknięcie. :D
    • gilu33 Magistrze Ziobro! Niegodzien pan jesteś teczkę 17.03.07, 19:51
      nosić prezesowi Trybunału,wiec zamilcz skrybo ministerialna i nie ośmieszaj
      rangi ministra swoimi dyletanckimi wypowiedziami.... I jeszcze jedno: Pan panie
      Ziobro jesteś ostatnią osoba która ma moralne prawo do wypowiadania sie w
      kwestii upolitycznienia profesji sędziego-prawnika... Ze swoimi prawniczymi
      kwalifikacjami i osądzaniem zatrzymanego ( nie podejrzanego że o oskarżonym nie
      wspomnę!)mógłbyś Pan co najwyżej sądzić kmieci pokroju Leppera za kradzież kozy...
    • kazimierz4031941 Ziobro chce dymisji prezesa TK 17.03.07, 19:52

ziobro idz zmień pampersy bo głupotą czuć ciebie z daleka. FEEE
    • wyszydzacz Re: Ziobro chce dymisji prezesa TK 17.03.07, 19:53
      A czego oczekiwac od wolu? Tylko sztuki miesa! Przeciez te wszystkie typki z
      pokreconymi nazwiskami typu "Ziobro" zamiast poprawnie "Zebro" pochodza w
      prostej linii z ciemnego chlopstwa. A ze troche sie wyksztalcilo na tych tak
      krytykowanych PRL-owskich uczelniach, to nie zmienia faktu, ze "do fraka trzeba
      przynajmniej trzech pokolen", ot co! O najzwyklejszej kindersztubie nie ma co
      mowic, o skromnosci, o pokorze w stosunku do ogromu wiedzy np.prawniczej,
      ktorej sie nie ma...Tylko pycha, arogancja i megalomania typowe cechy
      jak "przyjdzie z chlopa na pana"....
    • adamk017 Re: Ziobro chce dymisji prezesa TK 17.03.07, 19:53
      to " ZERO " lepiej jakby zmilkł , bo jak zmieni się władza to być może znajdą
      kto wie może jeszcze jedno zero do kwadratu i wtedy będzie nic z Ziobra .
    • zibibobi Re: Ziobro chce dymisji prezesa TK 17.03.07, 19:53
      Ziobro chce, LPR chce, Kaczyński chce, Lepper chce! Ja też chcę, żeby ci
      wszyscy zniknęli ze sceny politycznej i to jak najszybciej. Wolność słowa,
      wyznania itp., cenzura, dyktatura i takie tam inne wyrażenia, którymi tak
      ochoczo posługują się obecni rządzący to czysta hipokryzja, a tak krytykowany
      PRL to mały pikuś wobec tego co czynią ( i zamierzają czynić) koalicjanci.
      Oczywiście za zgodą większości społeczeństwa, które ich wybrało.
    • wikul Re: Ziobro chce dymisji prezesa TK 17.03.07, 19:54
      Arogancja tego chłystka poraża. Czy ktoś potrafi temu gnojkowi uswiadomić że
      nie jest pępkiem świata ? Ale czego sie można spodziewać po pilnym uczniu
      kaczej demokracji.
    • sceptyk31 Ziobro chce dymisji prezesa TK 17.03.07, 19:56
      Ziobro niby magister a nie douczony. Mimo to zabiera glos na kazdy temat. Gdzie
      on się tak nauczył nienawidzic wszystkich co inaczej myślą ? A ściślej inaczej
      myślących niz prezes-premier .
      • popelina2005 00000000...to Ziobro ! 17.03.07, 19:59
        • romano33 Miller - poznać go po tym jak skończył 17.03.07, 20:25

• seret2 Jak to się stało, że taki P A J A C 17.03.07, 20:02
      takie prawdziwe zawodowe zero, ma czelność pokazywać drzwi sędziom TK. To już
      dawno przekroczyło granice przyzwoitości. Jedyne co należało by zrobić z takim
      bezczelnym pajacem to złapać za kark, strzelić w tą pyzatą gębusię i zrzucić
      ze schodów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka