basia Re: Towarszyszko basia, pamietam je z przemowieni 20.03.07, 10:30 przed trzynasta jeszcze, a tu takie wysokie procenty czuc. Odpowiedz Link Zgłoś
thehard O wy wykształciuchy!!! 20.03.07, 10:41 No chcecie wspierać rządzącej entelygencji herbu moherowy beret? Odpowiedz Link Zgłoś
mobydickzolsztyna Re: .....Fortel kapusiow............... 20.03.07, 10:44 komorka25 napisał: > Ja jakoś nie czuję sie winna śmierci Jerzego Popiełuszki Spróbuj odnaleźć choćby tylko jedną szwabkę, która kiedyś TYLKO machała chorągiewką, gdy Fuehrer przejeżdżał ulicą, która by się czuła WINNĄ za Żydów i Polaków w komorach i krematoriach. Jak można sie czepiać NIEWINNYCH: - starej szwabki i sporo młodszej Komórki? Odpowiedz Link Zgłoś
komorka25 Re: .....Fortel kapusiow............... 20.03.07, 10:51 mobydickzolsztyna napisał: > komorka25 napisał: > > Ja jakoś nie czuję sie winna śmierci Jerzego Popiełuszki > > Spróbuj odnaleźć choćby tylko jedną szwabkę, która kiedyś TYLKO machała > chorągiewką, gdy Fuehrer przejeżdżał ulicą, która by się czuła WINNĄ za > Żydów i Polaków w komorach i krematoriach. Ja nie machałam, kretynku, żadną chorągiewką. Nie widzę powodu, żeby poczuwaś się do jakiejkolwiek więzi z pospolitymi przestępcami. Skoro twoje - bez wątpienia bardzo prawomyślne obecnie - katopisowskie wychowanie pozwala ci na rzucanie chamskich oskarżeń, to twój problem. W każdym razie w żłobku, ani przedszkolu, żadna tajna służba nie złożyła mi propozycji współpracy. Może szkoda, bo mogłabym naskarzyc, kto sie zesrał w majtki. Odpowiedz Link Zgłoś
kos1981 Yntelygencja edukuje przestępców...dobre.. 20.03.07, 10:49 jak tu ominąć prawo państwa okupacyjnego? Towarzysze yntelygenci czasy się zmienily... Odpowiedz Link Zgłoś
macondowo pod-PiSu moc 20.03.07, 10:53 W naszej lustracji ukochanej Wszystko jest mocno szyfrowane A rzecz jest prosta niesłychanie Dzisiaj znalazłem rozwiązanie! Rzecz ująć można by najprościej Mówiąc o pewnej dwuznaczności. Której potencjał cały sprawczy Fundament ma językoznawczy. Sprawa kluczowa bez wątpienia To podpis, który wszystko zmienia. Bohater - podpis - trach! i zdrada, Tak nam to wszystko PiS wykłada. I właśnie o to chłopcom chodzi By we krwi wrogów swoich brodzić. Po co z paleniem kukły się trudzić Gdy można niszczyć żywych ludzi. Dwuznaczność zaś, o której mowa Dotyczy magicznego słowa Które rozgrzewa jak samogon Moc dając lustracyjnym bogom. Z pieśnią na ustach sięgają dna Nucąc poniższe wersy dwa: Podpis jest cacko podpis jest miód Gdy wciska wroga pod pisu but. Odpowiedz Link Zgłoś
jolpin Gdański fortel antylustracyjny 20.03.07, 10:56 kto nie ma niczego na sumieniu ten sie nie boi i nie straszna mu lustracja ...Te wybiegi , ktore proponuja niektorzy naprawde mnie smiesza...Jak widac strach ma wielkie oczy . A tak w ogole, to nie widze nic zlego w tym by i kadra wyzszych uczelni zostala zlustrowana ... wreszcie zreszta !! Odpowiedz Link Zgłoś
kos1981 nie byli agentami ale boją się ujawnienia korzeni. 20.03.07, 11:00 po lustracji bądzie widać jak na dłoni co to za elyty.. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Gdański fortel antylustracyjny 20.03.07, 11:03 > kto nie ma niczego na sumieniu ten sie nie boi i nie straszna mu > lustracja . Takimi argumentami posługiwano się w Niemczevh w latach tzrydziestych. Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: Gdański fortel antylustracyjny 21.03.07, 11:06 uu1 napisała: > > kto nie ma niczego na sumieniu ten sie nie boi i nie straszna mu > > lustracja . > Takimi argumentami posługiwano się w Niemczevh w latach tzrydziestych. Tak jest. W III Rzeszy naród niemiecki też tak uważał: To nie nasza sprawa, to prześladują Żydów, komunistów i inne niespolegliwe żywioły. Nas to nie dotyczy, porządny Niemiec nie musi się niczego bać". Już wkrótce okazało się, jak strasznie się pomylili. Odpowiedz Link Zgłoś
bystrzyca Gdański fortel antylustracyjny 20.03.07, 11:10 Ta forma lustracji to szaleństwo. Uczyłem się,studiowalem, pracowałem w latach 50...80. Wiem jak czujny był "aparat bezpieczństwa" w prawach awansu, wyjazdów zagr.,ważnych inwestycji... Teraz myślę: jak łatwo mogła powstać teczka. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Na początku lat 70-tych krzyczano: "Pomozemy" 20.03.07, 11:19 "Niech żyje tow. Edward Gierek" Kilka lat później szeptano: goli, sk...syn fryzjer, goli. Gdybys chciał i umiesz czytac ze zrozumieniem polecam opracowania o betonie ze stanu wojennego Albinie Siwaku, co prawda on tylko murarz, ale i ksiazke napisał. Pewne elementy dla niektórych ludzi sa wspólne, mimo róznic w wykształceniu.Jak niedługo bedziesz patrzył na siebie z wyrzutem w lustrze, ze potraktowano cię jak gó..arza przypomnij sobie co wypisywałeś. Odpowiedz Link Zgłoś
piskoala Gdański fortel antylustracyjny 20.03.07, 11:40 Witamy ponownie w PRLu, w którym znaleźliście się na wląsne życzenie -- głosujący na PiS (a my za ich dzialaniem) macie okazję zobaczyć, jak to było (i jest śmiesznie), gdy prawo (rozliczenie przeszłości) można ominąć na sposób wzięty z tejże przeszłosci, gdyż prawo jest przez stanowione przez tej przeszłości admiratorów, którzy zarazem tę przeszłość potępiają. KOCHAJĄ i NIENAWIDZĄ? ten przypadek PiSu wymaga NATYCHMIASTOWEJ INTERWECJI PSYCHIATRY!!! ---- poTworki, PiSekciarze, PRLe do wora Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_prawizne odbitka w zwierciadle PRLu to poczynania PiSdowa 20.03.07, 11:58 *********************** PiS+koalicja+Imam Torunski dzialaja jak mocny srodek psychotropowy, nie polykac!!! Odpowiedz Link Zgłoś
adax4 Gdański fortel antylustracyjny 20.03.07, 12:37 Ciekawe jest to, że nawet nie ma pojedyńczego głosu o konieczności zlustrowania się środowiska akademickiego . Nikt nie mówi , że ujawnienie skompromitowanych akademików oczyści atmosferę i przywróci autorytet uczelni. Przez kraj przetacza się fala dyskusji. Wbrew staraniom mediów Polacy w swojej większości chcą rozliczenia z przeszłością. Boleśnie odczuwa to Kościół Katolicki ale nawet tam cytowany wyżej sposób myślenia nie jest już dominujący. Każde środowisko zostało dotknięte i oszpecone piętnem współpracy z totalitarnym państwem ale żadne w tak szczery i rozbrajający sposób nie przyznało się to swojej słabości. więcej: Odpowiedz Link Zgłoś
micro5 Re: Precz z reliktem komunizmu 20.03.07, 12:39 Najlepszym rozwiązaniem jest unieważnienie profesury belwederskiej i habilitacji ponieważ jest to relkt komunizmu. Na zachodzie nie ma tytularnych profesorów tylko stanowisko profesora . Jak stac Kaczyńskich na prawdziwa wal;kę z reliktami komunizmu tak powinni zrobić Odpowiedz Link Zgłoś
imie_jaszczomp Re: Romano! wiemy, juz dawno sie ujawniles, nie m 20.03.07, 17:11 Bezkompromisowosc niektorych pisowcow tutaj jest rozczulajaca; naprawde nie wiedza,ze na teczke mozna bylo zalapac sie bardzo latwo? Moj Tato pod koniec studiow byl dwukrotnie nagabywany w stylu "chodzcie, kolego Iksinski, zrobimy z was czlowieka". Po latach znalzlszy sie na liscie Wildsteina dowiedzial sie ze wspolpracowal, bo ubek napisal kilka notatek. Towarzysze pisowcy- czy wierzycie, ze tylko teczka Waszego wodza jest falszywka? Jesli tak, to gratuluje wiary w wodza. Odpowiedz Link Zgłoś
glion Autorytet Ceynowa 20.03.07, 18:08 Taki autorytet moralny jak prof Ceynowa na pewno walczy w "slusznej sprawie". Ja na to patrze i sie tylko dziwie jak taka kreatura po aferach z listami przyjec na wydziale prawa UG ma jeszcze czelnosc sie pokazywac. Jakby ci profesorowie byli czysci to juz dawno on nie bylby na uczelni nie wspominajac sprawowania funkcji rektora. Odpowiedz Link Zgłoś
imie_jaszczomp Re: Autorytet Ceynowa 20.03.07, 18:19 wiesz, wydzial prawa ug smierdzial od dawna- juz corka naszego prezydenta Lecha Kaczynskiego nie zdala egzaminu i w lipcu sie nie dostala a , a dziwnym trafem w pazdzierniku juz sie dostala- Ceynowa wtedy jeszcze chyba nie rektorowal, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
glion Re: Autorytet Ceynowa 20.03.07, 18:30 Sugerujesz ze taki stan rzeczy nalezy podtrzymywac? Jeszcze raz powtarzam pytanie czy tolerowanie takiego stanu rzeczy dobrze swiadczy o profesorach tej uczelni? Odpowiedz Link Zgłoś
imie_jaszczomp Re: Autorytet Ceynowa 20.03.07, 18:34 Absolutnie nie nalezy tego kontynuowac! Smieszy mnie tylko, ze ktos, kto wykorzystal znajomosci zeby umiescic corke na studiach- teraz stoi w pierwszym szeregu walki z korupcja (hehehehe) i z kolesiostwem (podwojne hehehehe). Odpowiedz Link Zgłoś
glion Re: Autorytet Ceynowa 20.03.07, 18:44 No to sie zgadzamy ze stanu rzeczy jaki jest kontynuowac nie nalezy. Co do sprawy z corka Kaczynskiego to nie jestem zorientowany w temacie, jesli bylo tak jak piszesz to troche przykro. Licze na to ze jesli dzis "za brudy" (i nie mysle tu nawet o lustracji tylko o zwyklych swinstwach takich jak te lewe listy) odsunie sie kilka osob to i w przyszlosci nie bedzie usprawiedliwien typu "przeciez tak zawsze bylo, my jestesmy czysci, nas sie nie czepiajcie". Odpowiedz Link Zgłoś
pisubek Towarzysze pisowcy, dziekuje za wasze donosy i 20.03.07, 18:36 usuniecie moich postow. PiS-Partia bedzie o was pamietac. Odpowiedz Link Zgłoś
imie_jaszczomp Re: Towarzysze pisowcy, dziekuje za wasze donosy 20.03.07, 18:40 tu Cie, dziady, usuneli? Ja lubie Twoje posty i kiedy je czytam, to zawsze mi sie piesn na ustach rwie :...myyyyyyy chceeeeeeemy..." i jeszcze przypomina mi sie(nie wiadomo dlaczego :-)) hymn w znanym wykonaniu... :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
basia Chyba partia Michnika 20.03.07, 18:52 pisubek napisała: > usuniecie moich postow. PiS-Partia bedzie o was pamietac. zauwaz, jak moje posty teraz wygladaja?! zupelnie łyso.. Niestety, cenzorzy, aesi GW, nie podlegaja pod ustawe lustracyjna. Odpowiedz Link Zgłoś
atosatos1 Zlustrować kota Kaczyńskiego, 20.03.07, 20:38 z kim zadawał się w marcu 1990roku Odpowiedz Link Zgłoś
martino Fantastyczny fortel 20.03.07, 21:18 Widać jak bardzo się boją, skoro nawet dadzą się zdegradować. Najlepiej od razu do stopnia sprzątaczki. Oczywiście nie tej przysłowiowej "sprzątaczki z UB". Odpowiedz Link Zgłoś
cyklista Spokojnie, to tylko UG 21.03.07, 00:31 g.wniana uczelnia, słynna załatwianiem dyplomów i miejsc na studiach potomkom dzisiejszej władzy. Zresztą, żadną władzą się nie brzydzili. Odpowiedz Link Zgłoś
garfield69 Gdański fortel antylustracyjny 20.03.07, 22:48 Sku..syny z PIS-u chca tak jak NSDAP oczyscic pole tylko dla swoich Odpowiedz Link Zgłoś
radfam Nie ma co się cieszyć 20.03.07, 23:36 Zaden powód do radości, ale raczej do wstydu. Trzeba się zlustrować. Chyba, że ktos współpracował. To wtedy jasne, że się boi. Odpowiedz Link Zgłoś
radfam Gdański fortel antylustracyjny 20.03.07, 23:36 Zaden powód do radości, ale raczej do wstydu. Trzeba się zlustrować. Chyba, że ktos współpracował. To wtedy jasne, że się boi. Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Ciekaw jestem czy jest jeszcze możliwość 20.03.07, 23:50 odtworzenia w pełni teczki Kaczyńskiego. Gdyby tak IPN bardzo się postarał...... Odpowiedz Link Zgłoś
imie_jaszczomp Re: Ciekaw jestem czy jest jeszcze możliwość 20.03.07, 23:52 Miszcz i tak powiedzial, ze to falszywka... Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Re: Ciekaw jestem czy jest jeszcze możliwość 21.03.07, 00:04 imie_jaszczomp napisała: > Miszcz i tak powiedzial, ze to falszywka... Wszyscy kapusie tak twierdzą Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: Ciekaw jestem czy jest jeszcze możliwość 21.03.07, 11:24 .guru133 napisał: Ciekaw jestem czy jest jeszcze możliwość odtworzenia w pełni teczki Kaczyńskiego. Gdyby tak IPN bardzo się postarał..... > Nie ma takiej możliwości, gdyż to IPN jest na usługach PiS, a nie odwrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
cyklista W stanie wojennym uczelnie były zaraz za stocznią 21.03.07, 00:18 Nikt już nie pamięta? To na uczelni rodziła się opozycja, ta która później próbowała coś budować. Na uczelni urodził się NZS, kadra chroniła strajkujących studentów. Z uczelni wyszli nawet, za przeproszeniem, Kaczyńscy. To dlaczego teraz uczelnie to "wykształciuchy"? Może rozwiązanie tajemnicy tkwi ukryte w indeksach i dorobku naukowym dzisiejszych wodzusiów? Dawne lenistwo, tępota i dzisiejsze kompleksy? Lustracja uczelni i dziennikarzy to najzwyklejsza zemsta panujących! Treść, forma i niechlujstwo odnośnego prawa wyraźnie na to wskazuje. Odpowiedz Link Zgłoś
imie_jaszczomp Re: W stanie wojennym uczelnie były zaraz za stoc 21.03.07, 00:22 No tak, El Qrduplos mściwe są.Wydaje mi sie poza tym, ze daza to skompromitowania inteligencji wszelkimi dostepnymi srodkami(jakiez to gomulkowskie!)Ciemny lud wierzy. Inteligencja, niestety , kontestuje. Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: W stanie wojennym uczelnie były zaraz za stoc 21.03.07, 11:29 imie_jaszczomp napisała: > No tak, El Qrduplos mściwe są.Wydaje mi sie poza tym, ze daza to > skompromitowania inteligencji wszelkimi dostepnymi srodkami(jakiez to > gomulkowskie!)Ciemny lud wierzy. Inteligencja, niestety , kontestuje. "Za Bolesława Chrobrego w Polsce nie było uniwersytetów, a Polska była mocarstwem". (powiedzeniue przypisywane Władysławowi Kruczkowi, aparatczykowi PZPR z okresu Gomułkowskiego. Miał wypowiedzieć te słowa na plenum KC poświęconemu wydarzeniom marcowym w 1968 r.) Odpowiedz Link Zgłoś
imie_jaszczomp Re: W stanie wojennym uczelnie były zaraz za stoc 21.03.07, 13:12 no jasne, jest jeszcze kilka fajnych powiedzen, takich jak "nie matura lecz chec szczera zrobi z ciebie oficera" , hm... moze niekoniecznie oficera, ale juz wicepremiera na pewno tak! PS-a jak tam z lustracja u Was na eti? :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: Gdański fortel antylustracyjny 21.03.07, 10:05 koham.mihnika napisał: > proponuje powszechna lustracje forumowiczow GW! I wszystkich innych "forumów" (a może forów) też! Odpowiedz Link Zgłoś
iberelka1 Gdański fortel antylustracyjny 21.03.07, 11:36 NA OTWARCIE OCZU: PRZECZYTAJCIE "MSZE ZA MIASTO ARRAS" SZCZYPIORSKIEGO! TO JUZ SIE DZIEJE W PANSTWIE (NIE DUNSKIM....) Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika wyjasnienie dla niegramotnych z PiS-to byl zart. 21.03.07, 12:10 koham.mihnika napisał: > proponuje powszechna lustracje forumowiczow GW! przeciez tutaj sa sami i same uczciwe. Poza jedna co dawalo od czasdu do czasu, ale zachowala poczucie humoru. Odpowiedz Link Zgłoś