jewropejczyk Owa, wariatka powinna być pozbawiona praw 20.03.07, 13:24 rodzicielskich wobec tego dziecka, które chciała zamordować. Jak niezrównoważona psychicznie wariatka, może wychowywać swoją niedoszłą ofiarę. Odpowiedz Link Zgłoś
gorby10 tobie tez zycze dozgonnej slepoty lub innego 20.03.07, 13:31 kalectwa uprawniajacego do uzyskania Igrupy inwalidzkiej bez znajomosci i lapowy. Odpowiedz Link Zgłoś
3guziec spójcie na gębe tej baby - i wszystko jasne 20.03.07, 13:25 cos łączy te obie baby, tą jedną i drugą od seksafery Samoobrony. Odpowiedz Link Zgłoś
sauternes lewactwo wyziera z tej jasnej buzi 20.03.07, 13:37 i brak poswiecenia sie jako matka. Jak sie bedzie czulo to dziecko jak dorosnie,ze matka chandryczyla sie o forse,ze musiala je urodzic. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Dziecko podziękuje matce 20.03.07, 14:03 za walkę o przestrzeganie podstawowych praw. Odpowiedz Link Zgłoś
mcbet dwa proste pytania 20.03.07, 13:34 Nie jestem prawicowym oszołomem. Mam dziecko. Chciałbym zadac wam wszystkim jedno proste pytanie: - Pragniecie dziecka. Jestescie w 2 miesiacu ciazy. Dowiadujecie sie ze mozecie znacznie stracic wzrokl (nie zginac!). Decydujecie sie usunac dziecko, wybierajac lepsza ostrosc widzenia? - Macie dziecko. Jest umierajace. Zalozmy, ze jesli oddacie swoj wzrok, bedzie zylo. Czy oddacie swoj wzrok za zycie swojego dziecka? Odpowiedz Link Zgłoś
antyantyliberal Re: dwa proste pytania 20.03.07, 13:47 Zakładasz, że możemy wybierać. Optymistycznie. Tej kobiecie wyboru nie dano. W związku z tym Twoje pytania jako bazujące na fałszywym założeniu są bezsensowne. Odpowiedz Link Zgłoś
niknejm Re: dwa proste pytania 21.03.07, 17:08 mcbet napisał: > Nie jestem prawicowym oszołomem. Mam dziecko. > Chciałbym zadac wam wszystkim jedno proste pytanie: > > - Pragniecie dziecka. Jestescie w 2 miesiacu ciazy. Dowiadujecie sie ze > mozecie > znacznie stracic wzrokl (nie zginac!). Decydujecie sie usunac dziecko, > wybierajac lepsza ostrosc widzenia? Nie dziecko. Zygotę. Dziecko jest dzieckiem dopiero po urodzeniu. Nie mieszaj pojęć. To każdy powinien rozsądzić sam, w swoim własnym sumieniu. A nie by ZMUSZANY do postępowania zgodnie ze światopoglądem, którego nie podziela. > - Macie dziecko. Jest umierajace. Zalozmy, ze jesli oddacie swoj wzrok, > bedzie zylo. Czy oddacie swoj wzrok za zycie swojego dziecka? Brak związku z tematem, obawiam się. Pzdr Niknejm Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Może coś znowu o obróbce skrawaniem...? 20.03.07, 13:36 Zawstydzony moderator powinien już teraz puścić :-)... Odpowiedz Link Zgłoś
antylewactwo Na tym portalu i tak się tnie posty niepoprawne 20.03.07, 13:50 politycznie, normalka. Wolność słowa - tak, ale tylko dla tych, którzy się ze mną zgadzają... Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Tym też się nie martw - IV RP odzyska w końcu 20.03.07, 13:58 nawet i portale internetowe, to tylko kwestia czasu. Wtedy zapanuje w koncu ta rzeczywista wolność słowa :-)... antylewactwo napisał: > politycznie, normalka. Wolność słowa - tak, ale tylko dla tych, którzy się ze > mną zgadzają... Odpowiedz Link Zgłoś
antylewactwo Re: Tym też się nie martw - IV RP odzyska w końcu 20.03.07, 14:01 Pójdę wtedy na kolanach do Częstochowy... Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Noo, spróbowałbyś tylko nie pójść :-)! 20.03.07, 14:03 antylewactwo napisał: > Pójdę wtedy na kolanach do Częstochowy... Odpowiedz Link Zgłoś
emigrancik Re: Nie grozi mi to... Ale tobie gorąco polecam! 20.03.07, 14:06 Wtedy wszyscy pojdziemy. Odpowiedz Link Zgłoś
antylewactwo Re: Nie grozi mi to... Ale tobie gorąco polecam! 20.03.07, 14:10 W intencji obrony życia dzieci zabijanych w łonach matek. Żegnam kolegów lewaków-ciemniaków i wychodzę z tego forum. Odpowiedz Link Zgłoś
emigrancik Re: Nie grozi mi to... Ale tobie gorąco polecam! 20.03.07, 14:10 Heeej, jeszcze nie musisz isc do czestochowy. Mozesz zostac. Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Ciemnota Nieswiadomego Maciezynstwa 20.03.07, 14:26 Ma kilkoro dzieci i nie wie jak uchronic sie od niepozadanej ciazy. Potem pretensje do wszystkich. Tylko zabijac dziecko bo ona jest znow w niechcianej ciazy. Ciemnota i barbarzynstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Re: Ciemnota Nieswiadomego Macierzynstwa 20.03.07, 14:28 Ma kilkoro dzieci i nie wie jak uchronic sie od niepozadanej ciazy. Potem pretensje do wszystkich. Tylko zabijac dziecko bo ona jest znow w niechcianej ciazy. Ciemnota i barbarzynstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany I słusznie! Moralno-polityczna jedność Narodu pod 20.03.07, 14:14 przewodem Partii pod egidą Przenajświętszego Kościoła Katolickiego - Matki Naszej w niczym nie znajdzie pełniejszego zobrazowania tak jak w Wielkiej, Przymusowej Pielgrzymce Narodowej do bram Klasztoru Jasnogórskiego, by tam zdać sprawę Najświętszej Panience z sukcesów w zwalczaniu lewactwa, masoństwa i agentury, przeprosić Ją za niedostateczną gorliwość w tym dziele i zbyt małe osiągnięcia - oraz nabrać sił do dalszej walki! emigrancik napisał: > Wtedy wszyscy pojdziemy. Odpowiedz Link Zgłoś
ryszardrut Trybunał w Strasburgu uznał skargę Polki ws. od.. 20.03.07, 13:38 Za takie naruszenie praw pacjenta powinni personalnie odpowiadać lekarze (dyscyplinarnie i finansowo), którzy swoją niekompetencją przynili się do nieszczęścia tej kobiety. Dlaczego podatnik ma płacić za nieuctwo i tchórzostwo lekarza? Odpowiedz Link Zgłoś
jamagducha Trybunał w Strasburgu uznał skargę Polki ws. od.. 20.03.07, 13:40 Nie jestem przeciwniczką aborcji. Zastanawiam się tylko jaki wpływ na wzrok tej pani miało cesarskie cięcie. Bo z tego co wiem to tylko poród siłami natury stanowi zagrozenie dla chorych oczu (z tego powodu ja równiez maialam CC). Odpowiedz Link Zgłoś
constance27 Re: Trybunał w Strasburgu uznał skargę Polki ws. 20.03.07, 13:59 Jak czytam teksty obrońców życia, to szczerze powiedziawszy, mam odruch wymiotny. Skoro nie umiecie uszanować żywej kobiety - już urodzonej - to jakim cudem możecie kochać zarodek? Chyba że to jakaś nowa forma zboczenia. Najchętniej, bando hipokrytów, byście zlinczowali Alicję Tysiąc za to, że ośmieliła się przeżyć i chce godnego bytu dla siebie i rodziny. Najlepiej, gdyby umarła, to by może usatysfakcjonowało Waszą chorą moralność. Odczepcie się wreszcie od tej kobiety i zajmijcie się własnym życiem - ciekawe czy tam wszystko jest takie doskonałe i nieskazitelne. Państwu, którzy dziwią się, że Alicja Tysiac nie stosowała antykoncepcji, poelcam pogłębić najpierw wiedzę na temat dostępnych na rynku środków, przeciwskazań do ich stosowania oraz stopnia zawodności. Nie popisujcie się przynajmniej niedouczeniem, wy nieomylni sędziowie moralności innych. Wy - Obrońcy Życia - ociekający jadem wobec wszystkiego, co już narodzone. Odpowiedz Link Zgłoś
sauternes matki oddaja swoje nerki dla dziecka,a dioptrie 20.03.07, 13:43 to jest cos czego ta kobieta nie chciala poswiecic dla swojego dziecka???? Ta baba nie ma instynktu macierzynskeigo. Ona sie nie chce poswiecic dla swojego dziecka.Tera se kupi szminke od Diora za te euro co je wydarla od Polski. I moze dziecku cos kupi???? Jak myslicie.???? health.yahoo.com/news/173162 Odpowiedz Link Zgłoś
lucky81 Re: matki oddaja swoje nerki dla dziecka,a dioptr 21.03.07, 08:21 A ja przedwczoraj uprawiałem seks i zabezpieczyłem się prezerwatywą, bo nie kochałem swoich plemników, z których mogły wyrosnąć dzieci. Niezły potwór ze mnie, co? Pewnie będę nienawidził własnych dzieci. Czy zacząłeś/zaczniesz kochać swoje dzieci (jeśli takowe masz/planujesz) w momencie zapłodnienia? Odpowiedz Link Zgłoś
p.o.box.77 pani źle wypadła na zdjęciu? no to jedziemy! 20.03.07, 13:49 zarzuć swoje zdjęcie, alfa i omego, posługujący się lewym nickiem w bezimiennym portalu internetowym. jesteś tylko czynnikiem ludzkim na drugim końcu łacza, pod nieznanym ci adresem IP. Odpowiedz Link Zgłoś
buchachacha Re: pani źle wypadła na zdjęciu? no to jedziemy! 20.03.07, 14:41 Czemu lewizna jest tak beznadziejnie durna? Odpowiedz Link Zgłoś
p.o.box.77 Re: pani źle wypadła na zdjęciu? no to jedziemy! 20.03.07, 14:59 durna? bo piszę pełnymi zdaniami? Odpowiedz Link Zgłoś
p.o.box.77 Re: pani źle wypadła na zdjęciu? no to jedziemy! 20.03.07, 15:01 czemu krytycy lewicy uważają się za prawicę i czemu tak łatwo osądzają ludzi? Odpowiedz Link Zgłoś
robertovega Sprawa jest skomplikowana i należy tu rozważyć: 20.03.07, 13:47 1. Stawiam tezę, że aborcja jest zabijaniem człowieka. Człowieka który jest wynikiem połączenia się 50/50% chromosomów żeńskich i męskich w momencie poczecia i stanowi INDYWIDUALNĄ istotę ludzką, a nie jakąś grudką, czy może jaszcurką, co to za złotym strzałem przeistacza się w dziecko nie wiadomo kiedy. To powinno sie uswiadamiać w pierwszej kolejności spoleczeństwu. 2. Jeżeli już uświadomimy sobie, że TO człowiek, to kiedy i w jakich okolicznościach możemy go zabić i nie dać szansy na BYCIE KIMŚ? Gdzie jest ta granica - nie łatwa odpowiedź. Może odnieść to do praw rządzących w świecie między ludźmi (jak jest zagrożone moje życie, to w obronie mogę zabić, a jeżeli zagrożone moje zdrowie, czy mogę zabić?) Wszystko wtedy zależy od konkretnego przypadku i każdy ma swoje dramaty, np kobieta zgwałcona, ktora przeżywa olbrzymią traumę, czy nie ma prawa do zabicia człowieka (noomen niewinnego akurat) Jedno jest pewne nie wolno zabijać, trzeba starać się zachowywać życie i je pielęgnować, od tego powinno być różne instytucje, które powinny pomagać, psychologowie itp. Odpowiedz Link Zgłoś
niknejm Re: Sprawa jest skomplikowana i należy tu rozważy 21.03.07, 17:22 robertovega napisał: > 1. Stawiam tezę, że aborcja jest zabijaniem człowieka. Człowieka który jest > wynikiem połączenia się 50/50% chromosomów żeńskich i męskich w momencie > poczecia i stanowi INDYWIDUALNĄ istotę ludzką, a nie jakąś grudką, czy może > jaszcurką, co to za złotym strzałem przeistacza się w dziecko nie wiadomo > kiedy. To powinno sie uswiadamiać w pierwszej kolejności spoleczeństwu. "Człowiek, jak i zwierzęta, ma poczucie własnych granic i własnego centrum, ale w odróżnieniu od nich ma też samoświadomość" (źródło: wikipedia). Zygota nie posiada samoświadomości, bo nie ma nawet niezbędnego do jej wytworzenia organu - mózgu. Dziecko staje się dzieckiem dopiero w chwili narodzin. Wcześniej jest płodem, zygotą, wreszcie plemnikiem i komórką jajową. Sprawdź sobie w słowniku lub encyklopedii. Nie mieszaj więc pojęć i nie manipuluj nimi, by w ten sposób udowodnić z góry przyjętą tezę będącą tylko i wyłącznie pochodną wyznawanej ideologii/światopoglądu. > 2. Jeżeli już uświadomimy sobie, że TO człowiek Nie uświadomimy sobie, bo nie jest to prawdą. Patrz powyżej. > Wszystko wtedy zależy od konkretnego przypadku i każdy ma swoje dramaty, np > kobieta zgwałcona, ktora przeżywa olbrzymią traumę, czy nie ma prawa do > zabicia człowieka (noomen niewinnego akurat) Nie zabicia człowieka. Usunięcia zygoty. Patrz powyżej. > Jedno jest pewne nie wolno zabijać, trzeba starać się zachowywać życie i je > pielęgnować, od tego powinno być różne instytucje, które powinny pomagać, > psychologowie itp. Państwo interesuje się tylko tym, by kobieta koniecznie urodziła. Jej zdrowie i życie jest tylko teoretycznie pod ochroną (co wytknął Trybunał w swoim orzeczeniu - polskie prawo jest nie przestrzegane). A jak już urodzi i np. dozna uszczerbku na zdrowiu, ma sobie dalej radzić sama i sama "dźwigać swój krzyż". Co wpisuje się w ogólną naukę Kościoła tłumaczącego kobietom bitym przez mężów-brutali, że należy "nosić swój krzyż", a rozwód jest niedopuszczalny. OK, jak ktoś chce żyć zgodnie ze światopoglądem katolickim - należy to uszanować, jego/jej sprawa. Ale osobiście sprzeciwiam się prawnemu narzucaniu tego światopoglądu ludziom, którzy z tym światopoglądem się nie zgadzają. Pzdr Niknejm Odpowiedz Link Zgłoś
robertovega Re: Sprawa jest skomplikowana i należy tu rozważy 23.03.07, 15:38 UWAGA! UWAGA! niknejm ma nową rewolucyjną definicję człowieka - staje się w momencie narodzin!!! Chwilę wcześniej to nie ten sam człowiek tylko może UFOLUDEK hehe. Ufoludek nie ma samoświadomości, a jak wypstryknie na świat to ją ma!! A z boku stoi Hary Poter i strzela różdżką, co by tą samoświadomość uzyskał w momencie narodzin co? To tak na poczatek, bo mie to rozbawiło, no to podpieranie sie Wikipedią (oczytany no nie). Wracając do meritum, zygota nie ma mózgu, bo jest etapem rozwojowym człowiek i nie ma tu czary-mary i nic nie powstaje od razu. Poczytaj sobie no chyba, że zaprzeczasz - "w szóstym tygodniu ciąży wytwarzają się zalążki układu nerwowego, mózgu, zaczyna bić serce" - szkoła podstawowa książka do biologii. Abstrachując już od tego, że wg ciebie nie jest człowiekiem koleś, ktory nie ma samoświadomośći (ciekawe, czy zaliczysz tych w śpiącce, lub osoby, a może nie- osoby cierpiące na choroby psychiczne nie pozwalające im normalnie uczestniczyć w życiu społecznym) to udowodnij ,że dziecko w momencie narodzin ją dostaje i czym sie różni od dziecka będącego przed chwilą w łonie matki (ma kończyny, oczy, rusza się no i ma mózg, co więcej słyszy dzwięki). Możesz sie podeprzeć jakąś pracą naukową, jak znajdziesz, bo narazie udowodniłeś bzdurę, a raczej nie przedstawiłeś żadnych argumentów. W dywagacje światopoglądowe się nie wdaję, bo jak zauważyłeś nie odnoszę sie do nauk żadnego kościoła. Równie daleki jestem od jakichkolwiek zachowań typu klerofobie, i inne fobie. Tak samo nie rozmawiam z homofobami, jak i klerofobami ich językiem, bo jedni i drudzy pluja tylko jadem zamiast wnosić pozytywne aspekty do dyskusji. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
upandup Rozwiązać Trybunał albo lepiej go odzyskać 20.03.07, 13:52 Tylko jak przepchnąć odpowiednie ustawy w Europie. Już kot Jarka coś wymyśli. Odpowiedz Link Zgłoś
strasznie_glupia_baba Re: Rozwiązać Trybunał albo lepiej go odzyskać 20.03.07, 13:59 taa.. ciekawe tylko jak ona sobie wyobraza przyszlosc tego dziecka.. ja, na jego miejscu, zniknałabym z zycia gddbym wiedziala, ze matka, nie dosc ze chciala mnie zabic, to jeszcze oglosila o tym calemu swiatu, to jezczez na tym zarobiła... przeciez zawsze mozna bylo uwazac.. albo nie uprawiac seksu ot, prosta metoda w koncu ciąża to nie jest choroba tylko efekt zażywania rozkoszy.. i tyle wiec mozna bylo nie poczac tego dziecka a skoro juz zaistanialo?? ostatnio w wysokich obcasch byl list kogos, kto urodzil sie mimo wszystko i teraz chlopak ten czyta matce ksiazki-jest jej dozgonnie wdzieczny za cud narodzin, za to ze zyje.. czy nie bylo warto? pani alicjo!! Odpowiedz Link Zgłoś
parwardigar i z czego tu sie cieszyc? 20.03.07, 13:55 Nie to żebym był jakimś LPR-owskim przeciwnikiem aborcji, ale czegoś tu nie rozumiem. Skoro ta pani wiedziała, że ciąża może jej uszkodzić wzrok, to czemu do cholery się nie zabezpieczała? Co odpowie temu dziecku jak ją za kilka lat zapyta: "mamusiu, czy to prawda że żyję tylko dlatego, że lekarze nie pozwolili ci mnie zabić zanim się urodziłem"? Wychodzi na to, że każdy powiniem mieć prawo rżnąć się bez ograniczeń i zabezpieczeń a w razie wpadki zaaplikować sobie skrobankę i po krzyku, i tak w kółko, od wpadki do wpadki... Ja na miejscu tej pani wstydziłbym się pokazywać twarz - zamierzała zabić własne dziecko bo zapomniała o gumce albo o pigułce gdy miała chcicę na swojego faceta, tak to niestety wygląda... Odpowiedz Link Zgłoś
blond_kasi ginekolog-amator? 20.03.07, 15:46 a co to Ciebie obchodzi, czy ja się "rżnę", jak się "rżnę" i z kim się "rżnę", a także co robię z własnymi komórkami jajowymi? czy Tobie ktos usiłuje doradzać, ktorą reką się masz masturbować i gdzie masz przechowywac te Twoje bezcenne plemniki? kultywuj sobie Te Twoje głupoty do oporu tylko się odczep od normalnych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
parwardigar feministra amatorka? 20.03.07, 16:26 blond_kasi napisał: > a co to Ciebie obchodzi, czy ja się "rżnę", jak się "rżnę" i z kim się "rżnę", > a także co robię z własnymi komórkami jajowymi? i super, dopóki chodzi o twoje komórki jajowe, to rzeczywiście twoja prywatna sprawa z kim i jak się rżniesz a moja sprawa co robię ze swoimi plemnikami, ale w momencie gdy w efekcie rżnięcia dochodzi do poczęcia nowego życia, to już niestety przestaje być tylko i wyłącznie twoją prywatną sprawą, szkoda tylko że tego najwyraźniej nie rozumiesz. może to się zmieni jeśli feministki wywalczą uznanie aborcji za jeszcze jedną z metod antykoncepcji - wtedy będzie się można faktycznie rżnąć i skrobać masowo bo będzie wolno. wygląda na to że pojęcie "sumienia" przestaje być cokolwiek warte - coraz więcej kobiet mówiąc o aborcji używa argumentu że to przecież "ich ciało i mogą sobie z nim robić co chcą". strach pomyśleć co by było gdybyśmy zamiast regulacji ustawowych zdali się na sumienie i poczucie winy ewentualnych chętnych do poddania się aborcji. można odnieść wrażenie że większość zwolenniczek aborcji poddałoby się jej wtedy bez najmniejszych skrupułów, nawet przez chwilę nie dopuszczając do siebie myśli że po prostu zabijają człowieka w myśl zasady "pieprzmy się a jak się wypsnie to skrobmy się, przecież to tylko "moje ciało" i nikomu nic do tego" a z drugiej strony oczywiście do kompletu mamy jeszcze ciemnotę sekty papy rydzyka wraz z LPR-em i PIS-em z ich nienawiścią do antykoncepcji i z fanatykami ciemnogrodu pokroju mariana piłki któremu mam nadzieję że przynajmniej masturbacja jest obca skoro głosi poglądy które głosi... Odpowiedz Link Zgłoś
pytajniak Re: feministra amatorka? 20.03.07, 16:50 parwardigar napisał: > ... dopóki chodzi o twoje komórki jajowe, to rzeczywiście twoja prywatna > sprawa z kim i jak się rżniesz a moja sprawa co robię ze swoimi plemnikami, Dlaczego uważasz, że jest twoją prywatną sprawą to co ty robisz ze swoimi plemnikami? Dlaczego uważasz, że jest to moją prywatną sprawą z kim się rżnę? Są przecież inne poglądy na te tematy. > ale w momencie gdy w efekcie rżnięcia dochodzi do poczęcia nowego życia, to już > niestety przestaje być tylko i wyłącznie twoją prywatną sprawą, szkoda tylko że > tego najwyraźniej nie rozumiesz. Dlaczego "niestety"? Dlaczego uważasz, że przestaje to być wyłącznie moją prywatną sprawą? Czyją sprawą staje się to jeszcze? Szkoda, że tego nie rozumiem. Szkoda też jeżeli nie potrafisz tego wyjaśnić. Odpowiedz Link Zgłoś
parwardigar Re: feministra amatorka? 20.03.07, 17:00 pytajniak napisała: > > ale w momencie gdy w efekcie rżnięcia dochodzi do poczęcia nowego życia, > to już > > niestety przestaje być tylko i wyłącznie twoją prywatną sprawą, szkoda ty > lko że > > tego najwyraźniej nie rozumiesz. > > Dlaczego "niestety"? > Dlaczego uważasz, że przestaje to być wyłącznie moją > prywatną sprawą? Czyją sprawą staje się to jeszcze? > Szkoda, że tego nie rozumiem. Szkoda też jeżeli nie > potrafisz tego wyjaśnić. Jeśli uważasz, że jesteś jedyną panią życia bądź śmierci swojego własnego dziecka, i możesz autonomicznie zdecydować żeby je zabić (bo np. wzrok ci się pogorszy jeśli donosisz ciążę) to jak najbardziej - przy takim sposobie myślenia jest to tylko i wyłącznie twoja prywatna sprawa i trudno z tym dyskutować. Odpowiedz Link Zgłoś
pytajniak Re: feministra amatorka? 20.03.07, 17:14 Ależ pardigwar, ja nie pisałam nic o tym co ja uważam. Ja wcale nie chciałam żebyś ze mną dyskutował. Ja tylko zadałam ci kilka pytań. Szkoda, że nie odpowiedziałeś na żadne z nich. parwardigar napisał: > pytajniak napisała: > > > > ale w momencie gdy w efekcie rżnięcia dochodzi do poczęcia nowego ż > ycia, > > to już > > > niestety przestaje być tylko i wyłącznie twoją prywatną sprawą, szk > oda ty > > lko że > > > tego najwyraźniej nie rozumiesz. > > > > Dlaczego "niestety"? > > Dlaczego uważasz, że przestaje to być wyłącznie moją > > prywatną sprawą? Czyją sprawą staje się to jeszcze? > > Szkoda, że tego nie rozumiem. Szkoda też jeżeli nie > > potrafisz tego wyjaśnić. > > Jeśli uważasz, że jesteś jedyną panią życia bądź śmierci swojego własnego > dziecka, i możesz autonomicznie zdecydować żeby je zabić (bo np. wzrok ci się > pogorszy jeśli donosisz ciążę) to jak najbardziej - przy takim sposobie > myślenia jest to tylko i wyłącznie twoja prywatna sprawa i trudno z tym > dyskutować. Odpowiedz Link Zgłoś
niknejm Re: i z czego tu sie cieszyc? 21.03.07, 17:25 parwardigar napisał: > Skoro ta pani wiedziała, że ciąża może jej uszkodzić wzrok, to czemu do > cholery się nie zabezpieczała? Zabezpieczała się. Zabezpieczenie zawiodło. I tyle. Jedynym 100% zabezpieczeniem jest sterylizacja (w Polsce zabroniona) oraz wycięcie macicy. Celibat nie zabezpiecza w 100% - zdarzają się gwałty, jeśli jeszcze o tym nie słyszałeś. Pzdr Niknejm Odpowiedz Link Zgłoś
cortez_i_pizarro Czy "Starsi Bracia" sa na uslugach Diabla? 20.03.07, 13:56 Zastanowmy sie wspolnie nad profilem propagandowym polskojezycznej gazety pod nazwa "Wyborcza". Otoz w ostatnich miesiacach najwiekszy nacisk tu kladzono na: - entuzjastyczne popieranie zboczen seksulanych - zaciekla obrone gnid i szuj, ktore donosily na SB - owtarte kwestionowanie prawd chrzescijanskich (typy ewangelia wg Judasza, bajki z odkryciem gobu Chystusa) - otwarte popieranie aborcji - popieranie interesow antypolskich kosztem dobra Polski i Polakow (vide: stosunek do bezczelnych roszczen pewnego Kongresu) -zazarta choc bezpodstawna krytyka i sabotaz informacyjny jesli chodzi o demokratycznie wybranego Prezydenta i rzad RP. Stawiam wiec teze, ze GW jest instrumentem w kosmatych lapach Szatana (podobnie kosmate lapy ma tez Jurek Owsiak) Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Czy "Starsi Bracia" sa na uslugach Diabla? 20.03.07, 14:04 brak polskiej czcionki w dużym stopniu dyskredytuje Twój post Odpowiedz Link Zgłoś
qc Kosmate Lapy Szatana 20.03.07, 14:10 jakie szanse cywilizacyjne ma narod z tak oszolomionym hokus-pokus intelektem? Odpowiedz Link Zgłoś
r202 Ja tam zwolennikiem aborcji na życzenie nie jestem 20.03.07, 13:57 a i co do Pani Alicji - uważam, że pójście po kasę do Strasburga, to kiepski pomysł jest (tak, znam te wypowiedzi, że chodziło o zdobycie środków utrzymania - ale nie każdy sposób na zdobycie środków utrzymania jest wart podjęcia - o czym przekonuje nas od jakiegoś czasu niejaka Pani Krawczyk. I rację mają ci, którzy piszą, że trudno będzie Pani Alicji rozmawiać z własnymi dziećmi o całej tej sprawie). Ale... no właśnie - ale - ciekawy, czy ktokolwiek z tak gromko wypowiadających się krytyków p. Alicji kiedykolwiek w życiu stanął wobec podobnego dylematu? Czy kiedykolwiek zmuszony był do rzeczywistego poświęcenia się dla innej osoby? Do wyboru pomiędzy nieco lepszym życiem dla dzieci posiadanych a życiem dla dziecka nienarodzonego? Więcej pokory wobec rzeczywistości zalecałbym. Nikt z Was nie wie, wobec jakich życiowych dylematów stanie. Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Ja tam zwolennikiem aborcji na życzenie nie j 20.03.07, 14:01 o czym przekonuje nas od jakiegoś czasu niejaka > Pani Krawczyk. naprawdę, nie czujesz różnicy...?! Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Trybunał w Strasburgu uznał skargę Polki ws. od.. 20.03.07, 13:57 w lepszym czasie nie mógłby zapaść ten wyrok...! :P Odpowiedz Link Zgłoś
wesoly_siewca_pesymizmu Re: Trybunał w Strasburgu uznał skargę Polki ws. 20.03.07, 13:58 Bez sensu ankieta, nie popieram, bo 25K€ to jakaś kpina. Powinna dostać przynajmniej 20x tyle i to z pieniędzy płaconych przez lekarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
constance27 Re: Trybunał w Strasburgu uznał skargę Polki ws. 20.03.07, 14:00 Jak czytam teksty obrońców życia, to szczerze powiedziawszy, mam odruch wymiotny. Skoro nie umiecie uszanować żywej kobiety - już urodzonej - to jakim cudem możecie kochać zarodek? Chyba że to jakaś nowa forma zboczenia. Najchętniej, bando hipokrytów, byście zlinczowali Alicję Tysiąc za to, że ośmieliła się przeżyć i chce godnego bytu dla siebie i rodziny. Najlepiej, gdyby umarła, to by może usatysfakcjonowało Waszą chorą moralność. Odczepcie się wreszcie od tej kobiety i zajmijcie się własnym życiem - ciekawe czy tam wszystko jest takie doskonałe i nieskazitelne. Państwu, którzy dziwią się, że Alicja Tysiac nie stosowała antykoncepcji, poelcam pogłębić najpierw wiedzę na temat dostępnych na rynku środków, przeciwskazań do ich stosowania oraz stopnia zawodności. Nie popisujcie się przynajmniej niedouczeniem, wy nieomylni sędziowie moralności innych. Wy - Obrońcy Życia - ociekający jadem wobec wszystkiego, co już narodzone Odpowiedz Link Zgłoś
qc Odszkodowanie powinno byc w mln Euro 20.03.07, 14:02 a odpowiedzialnosc finansowa niech wezmie na siebie nie podatnik tylko winni. Faryzeusze, hipokryci, oszolomstwo i inny ciemnogrod. A wiec KK i indywidualni politycy. Odpowiedz Link Zgłoś
constance27 Re: Odszkodowanie powinno byc w mln Euro 20.03.07, 14:05 Ja tam uważam, że w tej konkretnej sprawie powinno się kosztami obciążyć ginekologa, który odmówił zabiegu. Jak poczuje skutki ochrony życia poczętego choć raz na własnej skórze, następnym razem się zastanowi dwa razy, zanim złamie prawo. Odpowiedz Link Zgłoś
falbanna Re: Trybunał w Strasburgu uznał skargę Polki ws. 20.03.07, 14:03 W większości postów ludzie się zastanawiają jak ma się czuć dziecko kiedy podrośnie. A przecież nie to jest w kontekście wyroku Trybunału istotne. Istotne jest to, że mamy akceptowaną przez społeczeństwo ustawę aborcyjną i lekarz pani Alicji po prostu złamał prawo odmawiając zalecenia aborcji. Na szczęście jesteśmy w Unii. Odpowiedz Link Zgłoś
tomasso3 Re: Trybunał w Strasburgu uznał skargę Polki ws. 20.03.07, 14:16 Zgadzam się z Tobą. Z prawnego punktu widzenia wyrok Trybunału należy uznać za słuszny. Problem dotyczy czegoś więcej niż ustawowego zapisu, chodzi o to czy kobieta ma prawo decydować o życiu własnego dziecka gdy wiąże się to z zagrożeniem jej zdrowia (zdrowia, a nie życia) Ja nie umiem na to pytanie odpowiedzieć, nigdy nie groziła mi utrata wzroku. Gdyby ta pani zdecydowałaby się, świadoma zagrożenia, na urodzenie dziecka uznałbym to za bohaterstwo. Zrobiła inaczej, ale choć jestem przeciwnikiem aborcji, nie umiem jej potępić - sam nie wiem jak bym się zachował. Mam tylko nadzieję, że dziecko, gdy dowie się kiedyś o zamiarach pozbawienia go życia nie znienawidzi swojej matki, czego jej szczerze życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
malpolid Czy ktoś pomyślał o dziecku? 20.03.07, 14:03 Jak się czuje dziecko pani Tysiąc, mając świadomość, że matka chciała się jego pozbyć? Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Czy ktoś pomyślał o dziecku? 20.03.07, 14:07 aha, koszmarna sytuacja... przy czym, jak p. Tysiąc złożyła skargę w Trybunale, postarała się także o zainteresowanie mediów i wtedy podczas rozmowy jej córka stała koło niej... Odpowiedz Link Zgłoś
constance27 Re: Czy ktoś pomyślał o dziecku? 20.03.07, 14:08 A jak się poczuje Twoja matka wiedząc, że jesteś idiotą? Odpowiedz Link Zgłoś
fs1988 Trybunał w Strasburgu uznał skargę Polki ws. od.. 20.03.07, 14:07 hahah wydaje mi sie to smieszne. o tym trzeba bylo pomyslec wczesniej. jak sie zaszlo w ciaze to mozna tez urodzic. wtedy wada wzroku nie przeszkadzala? Odpowiedz Link Zgłoś
constance27 Re: Trybunał w Strasburgu uznał skargę Polki ws. 20.03.07, 14:12 Bawi Cię to? Nie wiem, czy jesteś kobietą czy mężczyzną, ale mam nadzieję, że życie jeszcze zdąży Cię nauczyć odrobiny pokory. Wtedy może takich bzdur nie będziesz wypisywać. A tak przy okazji - miło się pisze na forum? Wzrok się czasem przydaje, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
oktawiuszch Re: Trybunał w Strasburgu uznał skargę Polki ws. 20.03.07, 14:09 Nie widzę żadnego powodu do uciechy, a tym bardziej do pienienia się jakie widzę w tym rozwijającym się w nieskończoność wątku... Ta sprawa to osobisty dramat tej kobiety, tak jak setek innych muszących decydować o tym czy ważniejsze jest dla nich ich życie, czy urodzenie dziecka. Gdyby chociaż część z piszących tutaj wykazała sie głębszą empatią nie piłowałaby języka w najbardziej prymitywnym stylu - politykując życie. W tej naszej demokracji każdy ma rację - połączoną z totalnym brakiem wyobraźni i szacunku. Odpowiedz Link Zgłoś
olejowy.bogacz Re:margaryna margaryna 20.03.07, 14:16 tylko margaryna mleczna przeciw ciazom jest skuteczna - haselko z prelu pewnie kobitka tradycyjnie stosuje i ma klopoty. A kto oplaca adwokatow w takich sprawach? Odpowiedz Link Zgłoś
constance27 Re:margaryna margaryna 20.03.07, 14:20 A skąd wiesz, że nie stosowała antykoncepcji? Nie masz bladego pojęcia o tej sprawie, więc się nie wypowiadaj z łaski swojej. Odpowiedz Link Zgłoś
tomasso3 Re: Trybunał w Strasburgu uznał skargę Polki ws. 20.03.07, 14:20 problem w tym, że wybór nie dotyczy kwestii życie kobiety/życie dziecka, ale raczej kwestii - znaczne pogorszenie zdrowia kobiety, czy życie dziecka. A to już nie jest takie proste. Odpowiedz Link Zgłoś
oktawiuszch Re: Trybunał w Strasburgu uznał skargę Polki ws. 20.03.07, 14:28 Nie jest proste tak czy inaczej, w obu przypadkach. Nie chcę się odwoływać do tego konkretnego przypadku, nie uważam, to forum jest dobrym miejscem do dyskutowania o tej kwestii - tu produkuje się masowo jakieś pseudostanowiska, strzela uwagi. Chciałbym żeby piszący tu teksty umieli rozmawiać o tej kwestii ze swoimi najbliższymi, rodziną, przyjaciółmi. I może dopiero po rozmowie o tym jak wyglądałoby życie w ich rodzinach w razie takiej tragedii mogliby się wypowiadać. Może najpierw trzeba spojrzeć w oczy swoich najbliższych i powiedzieć to co tu się pisze. Odpowiedz Link Zgłoś
sayitagain Brawo Trybunał! Ale dewoci wiedzą lepiej... 20.03.07, 14:15 ... bo przecież nikt ich nie przekona, że czarne jest czarne, a białe jest białe. Odpowiedz Link Zgłoś
arius5 I co to da ? 20.03.07, 14:16 To watykanskie zboczone bydlo i tak bedzie sie panoszyc w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
gs-arts.net Bravo! Kazda kobieta ma prawo sama dysponowac 20.03.07, 14:19 wlasnym cialem!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tomasso3 Re: Bravo! Kazda kobieta ma prawo sama dysponowac 20.03.07, 14:26 No dobrze, ale skoro sama podejmuje decyzje to rozumiem że i konsekwencje również poniesie sama. Czyli jeżeli dokona aborcji - jest to jej sprawa, a gdy urodzi, wychowanie i utrzymanie dziecka będzie również wyłącznie jej sprawą? Tak to widzisz? Odpowiedz Link Zgłoś
esmeralda_pl Re: Bravo! Kazda kobieta ma prawo sama dysponowac 20.03.07, 15:54 Pani chciała aborcji, ale nie myślała o czymś takim jak antykocepcja? Wiem, wiem... jest zawodna, ale jak dotąd we wszystkich wypadkach, które trafiły do Strasburga pary, które teraz żadają odszkodowania stosowały kilka metod antykoncepcji, ale NATURALNYCH... bo antykoncepcja mechaniczna lub chemiczna nie była w zgodzie z ich światopoglądem... aborcja już tak... Odpowiedz Link Zgłoś
kibic_z_marsa A co na to premier ? 20.03.07, 14:31 Już czekam na wypowiedź Jarka K. : "Trzeba się nad nową konstrukcją Trybunału Praw Człowieka w Strasburgu bardzo poważnie zastanowić." Odpowiedz Link Zgłoś
zawisza60 Re: Bravo! Kazda kobieta ma prawo sama dysponowac 20.03.07, 16:22 OTOZ TO!!! Sama jestem wierzaca katoliczka i uwazam plod za czlowieka. Bogu dziekuje ze dotad nie znalazlam sie w sytuacji kiedy musialabym wybierac: dziecko lub nie. ale... to jest WYLACZNIE MOJA SPRAWA i NIGDY PRZENIGDY nie smialabym narzucic mojego pogladu innym, tak jak to robia niektorzy na tym forum. Wprost przeciwnie walczmy o wolnosc wyboru! ZAWSZE lepiej jest dziecko usunac niz zostawiac w szpitalu, oddawac do adopcji czy porzucac w lesie. ODWALCIE sie wiec od kobiet! TO SPRAWA SUMIENIA, a nie giertycha czy innego oszoloma!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
manganna Trybunał w Strasburgu uznał skargę Polki ws. od.. 20.03.07, 14:22 To wspaniała wiadomość! boję się tylko tego "podważania" przez nasz e władze. Myślałam, że ostatnie słowoma jednak Trybunał w Strasburgu.... Jest na pewno jeszcze wiele takich skrzywdzonych osób....Chciałabym, żeby Pani historia im pomogła... Odpowiedz Link Zgłoś
buchachacha O mały włos a do tych "skrzywdzonych" 20.03.07, 14:32 dołączyłoby dzieciątko tej pani Tysiąc... Dzięki odmowie lekarzy do tego nie doszło. Odpowiedz Link Zgłoś