facet31 23.03.07, 12:35 Dlaczego GW informuje o rozmowie Oleksego i Gudzowatego dopiero na 8 stronie jak inne dzienniki piszą o tym na pierwszej, czyżby Adaś nie chciał kalać Olka?:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
intel-e-gent Re: Czemu Wyborcza 23.03.07, 12:52 Może redaktor prowadzący uznał, że są ważniejsze sprawy niż wynurzenia Oleksego? (A są takie...) :) I nie mieszaj do tego Michnika, bo on rzadkim gościem w redakcji jest. Inaczej już dawno w Agorze byłby Komitet Obrony Pracowników Agory przed Wandą R. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
facet31 Re: Czemu Wyborcza 23.03.07, 13:05 Przepraszam w takim razie Adasia....nie wiem co dzieje sie w redakcji GW. Wyciągam wnioski tylko z tego co piszą. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Czemu Wyborcza 23.03.07, 20:03 facet31 napisał: > Przepraszam w takim razie Adasia....nie wiem co dzieje sie w redakcji GW. > Wyciągam wnioski tylko z tego co piszą. Zmień lekturę, a będziesz wyciągał inne wnioski! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
pisubek Der PiS-Dziennik caly jest tego pelen, wiec po co 23.03.07, 14:06 sie powtarzac? Odpowiedz Link Zgłoś
michnischerbeobachter Re: Der PiS-Dziennik caly jest tego pelen, wiec p 23.03.07, 14:52 Idiot Achronot (GW) ma swoje priorytety. Tym pierwszoplanowym jest nadymanie do absurdu wszystkich tematów które dają szanse dokopania "Kaczystom". Ten temat takiej szansy nie daje a jeśli nawet to niewystarczajaco duzą ,stąd 8 a nie 1 strona. Sa tematy które pojawiją sie na jedynkach wszystkich gazet. To tzw tematy bezpieczne. Do tematów śliskich co poniektórzy podchodza jak pies do jeża. Odpowiedz Link Zgłoś
donosiciel-el Re: Der PiS-Dziennik caly jest tego pelen, wiec p 23.03.07, 14:55 może SLD powrócić i co ? ,trzeba będzie się tlumaczyć i jeszcze zamkną Odpowiedz Link Zgłoś
zalozylam_nowe Re: Czemu Wyborcza 23.03.07, 14:55 bo przyzwoici ludzie nie sa zainteresowani czytaniem pijackiego belkotu, zwlaszcza, ze bez klasy mowi sie tam o kobiecie Odpowiedz Link Zgłoś
michnischerbeobachter Re: Czemu Wyborcza 23.03.07, 14:58 Przyzwoici ludzie, w domyśle nłogowi pochłaniacze GW? Czy dobrze dedukuje swoim ciemnogrodzkim umysłem? Cała reszta nie ma nawet bledego wyobrażenia o tym co to przyzwoitość. Odpowiedz Link Zgłoś
zalozylam_nowe Re: Czemu Wyborcza 23.03.07, 15:11 > Przyzwoici ludzie, w domyśle nłogowi pochłaniacze GW? Czy dobrze dedukuje swoim > > ciemnogrodzkim umysłem? zle nalogi sa charakterystyczne dla nieprzyzwoitych np. dla takich z obsesja rewanzu za nieswoje krzywdy Odpowiedz Link Zgłoś
zalozylam_nowe Re: Czemu Wyborcza 23.03.07, 15:49 jestem tw socjalistycznego producenta pieluch, jako owczesna klientka Odpowiedz Link Zgłoś
michnischerbeobachter Re: Czemu Wyborcza 23.03.07, 15:19 a coś poza tym bełkotem masz do powiedzenia, czy tylko klepana na okrągło mantra o obsesji rewanżu? a co powiesz o nałogu, czy wręcz obsesji upychania przeszłosci w wór totalnej amnezji? Odpowiedz Link Zgłoś
zalozylam_nowe Re: Czemu Wyborcza 23.03.07, 15:43 michnischerbeobachter napisał: > a coś poza tym bełkotem masz do powiedzenia, czy tylko klepana na okrągło > mantra o obsesji rewanżu? > a co powiesz o nałogu, czy wręcz obsesji upychania przeszłosci w wór totalnej > amnezji? ach, och! a ile razy ja to napisalam, ze nazywasz to 'klepaniem mantry na okraglo'? czy tak tylko chciales sklamac, bo lubisz??? w skrocie, bo to nihil novi: 1/doznalam blogoslawienstwa poznego urodzenia sie, nie mnie rozliczac przeszlosc ludzi, ktorym za sprzeciw wobec systemu grozila smierc, nie jestem tez takim zerem, zeby potepiec za slabosc, lub nawet ja obnazac, skoro ja probie nie bylam poddana 2/esbeckie swiadectwa sa tyle warte, co esbecy 3/ na sledczych garna sie zawsze miernoty, a czesto zwykla holota 4/interesuje mnie prawda na poziomie analizy historycznej, a nie magla eot Odpowiedz Link Zgłoś
michnischerbeobachter Re: Czemu Wyborcza 23.03.07, 15:54 ach, och! a ile razy ja to napisalam, ze nazywasz to 'klepaniem mantry na > okraglo'? czy tak tylko chciales sklamac, bo lubisz??? > > w skrocie, bo to nihil novi: > > 1/doznalam blogoslawienstwa poznego urodzenia sie, nie mnie rozliczac > przeszlosc ludzi, ktorym za sprzeciw wobec systemu grozila smierc, nie jestem > tez takim zerem, zeby potepiec za slabosc, lub nawet ja obnazac, skoro ja > probie nie bylam poddana > > 2/esbeckie swiadectwa sa tyle warte, co esbecy > > 3/ na sledczych garna sie zawsze miernoty, a czesto zwykla holota > > 4/interesuje mnie prawda na poziomie analizy historycznej, a nie magla > > eot To widać że trochę poźno sie urodziłaś żeby coś zrozumieć. Mówiac mantra mam na myśli fakt ze powielasz pewne kalki na okrągło funkcjonujące w takich mendiach jak GW. Kalki mające spełniać proteze samodzielnego myślenia. Bredzisz okrutnie o tym jakoby za sprzeciw groziła smierc. Przeczą temu całe legiony opozycjonoistów którzy skundlić i złamać sie nie dali. Potrafili zachować kregosłup moralny i nie donosić na znajomych, przyjaciół, pozostać człowiekiem w tym nieludzkim czasie. Nie gloryfikuj kanali bo sama sprowadzasz sie do ich poziomu. Tak jak robią to funkcjonariusze michnika i jego Ministerstwa Prawdy dla cieżko myślących. a SBeckie swiadectwa sa nie po to żeby przyjmować wszystkie za pewnik a po to żeby konfrontować z całym dostępnym materiałem dowodowym i weryfikować w tym świetle czy sa cos warte czy też nie. Takie dazawuowanie en block jest typowym odruchem obronnym ludzi którzy maja nieczyste sumienie. Nie mówie o tobie dla ścisłosci, twój przypadek to klasycznna naiwnosc młodego umysłu Odpowiedz Link Zgłoś
zalozylam_nowe Re: Czemu Wyborcza 23.03.07, 16:01 > Bredzisz okrutnie o tym jakoby za sprzeciw groziła smierc. Przeczą temu całe > legiony opozycjonoistów którzy skundlić i złamać sie nie dali. cos chyba nie tak z logika? czy to za sprawa podeszlego wieku? dzialalnosc opozycyjna wielu ludziom w polsce przyniosla smierc, zaprzeczanie tym oczywistym faktom powinno byc karalne nie mowiac juz o tym, ze zaprzeczajac, ujmujesz zaslug niezlomnym tylko czy jestes w stanie to objac umyslem, 'lekko myslacy'? > a SBeckie swiadectwa sa nie po to żeby przyjmować wszystkie za pewnik a po to > żeby konfrontować z całym dostępnym materiałem dowodowym i weryfikować w tym > świetle czy sa cos warte czy też nie. Takie dazawuowanie en block jest typowym > odruchem obronnym ludzi którzy maja nieczyste sumienie. brednie 'dostepny material dowodowy' to czesto wylacznie zapisek esbeka, ze ktos byl tw i zeznal to i tamto bywa, ze ow 'material dowodowy' jest proba 'legalizacji' podsluchu, na ktory nie bylo pozwolenia, jest nawet instrukcja kiszczaka w tej sprawie, kazdy, kto ma pojecie o tych sprawach doskonale o tym wie tylko nie kazdemu wystarcza przyzwoitosci, zeby to przyznac niezlomni nie pietnuja 'zlomnych' najglosniej wrzeszcza ci, ktorzy wtedy byli tchorzami amen Odpowiedz Link Zgłoś
michnischerbeobachter Re: Czemu Wyborcza 23.03.07, 16:19 Dziecko, jestem wg twoich kryteriów zapewne w podeszłym wieku, chociaż nie przkroczyłem 40 stki. Obawiam sie dyskusja z kimś kto za jedyne żrodło wiedzy przyjmuje amnezjologiczny, zainteresowany personalnie punkt widzenia jako wykładnie jest bezcelowa. Nawet sposób pisania, chaotyczny , zaperzony, irreacjonalnie emocjonalny znamionuje niechęć do myślenia a jedynie do utrzymania sie na okopanych pozycjach za cenę utaty zdrowego rozsądku. > brednie > 'dostepny material dowodowy' to czesto wylacznie zapisek esbeka, ze ktos byl tw > > i zeznal to i tamto > bywa, ze ow 'material dowodowy' jest proba 'legalizacji' podsluchu, na ktory > nie bylo pozwolenia, jest nawet instrukcja kiszczaka w tej sprawie, kazdy, kto > ma pojecie o tych sprawach doskonale o tym wie > tylko nie kazdemu wystarcza przyzwoitosci, zeby to przyznac > > niezlomni nie pietnuja 'zlomnych' > najglosniej wrzeszcza ci, ktorzy wtedy byli tchorzami > Nie wyłacznie zapiski SBka. Sa inne dowody takie jak pisane własnoręcznie przez agentów raporty, pokwitowania odbioru wynagrodzenia, zobowiazania itp. sa też ślady działalności agentów w innych dokumentach które pozwalaja weryfikować ich wiarygodnosć. Kwestia podsłuchów była wałkowana wielokrotnie, ciekawe skad w raportach z podsłuchów sa szczegółowe charakterystyki osobowe? Jest chyba oczywiste że nikt w prywatnej rozmowie z rodzina nie charakteryzuje opozycjonisty którego ma rozpracować. To śmieszne. Nie wiem po co wdaje sie w polemikę z osaba której wypowiedzi znamionuja mentalnosć infantylną ale może mam jakieś dydaktyczne skłonności. Najpierw skończ podstwówke a potem pakuj sie na fora dyskusyjne bo na razie to żenada Odpowiedz Link Zgłoś
zalozylam_nowe Re: Czemu Wyborcza 23.03.07, 16:27 > Obawiam sie dyskusja z kimś kto za jedyne żrodło wiedzy przyjmuje > amnezjologiczny, zainteresowany personalnie punkt widzenia jako wykładnie jest > bezcelowa najmij sie do pisu, chyba ze juz nazywasz sie cymanski, to przepraszam ;D > Nawet sposób pisania, chaotyczny , zaperzony, irreacjonalnie emocjonalny > znamionuje niechęć do myślenia a jedynie do utrzymania sie na okopanych > pozycjach za cenę utaty zdrowego rozsądku. rotfl :DDD mylisz swoje posty z moimi, czy jak? ;D > Nie wyłacznie zapiski SBka. Sa inne dowody takie jak pisane własnoręcznie > przez agentów raporty, pokwitowania odbioru wynagrodzenia, zobowiazania itp. sa widze, ze znow klopoty z logika wywodu ;) byla instrukcja kiszczaka, ze tak nalezy legalizowac podsluchy sa ludzie, ktorzy wprost sie do tych praktyk przyznaja, choc zaden w tym ich interes zaprzeczajac robisz z siebie cos na ksztalt...e, co ja bede schodzic na twoj poziom emocji, klasy, prawdomownosci i logiki :))) Odpowiedz Link Zgłoś
michnischerbeobachter Re: Czemu Wyborcza 23.03.07, 16:42 marsz do lekcji dziecinko. Nic nie załapałaś a moj zasób cierpliwości do klarowania oczywistości wyczerpał sie ostatecznie. Kłopoty z logiką wywodu z pewnością nie masz bo nigdy sie nią nie skalałaś, intelektualny osesku. Wróć do łona matki, to właściwy tobie etap rozwoju. A po ponownym przyjściu na swiat odetnij pępowine od Agory zawsze dziewicy Odpowiedz Link Zgłoś
honeybeam Re: Czemu Wyborcza 23.03.07, 16:45 michnischerbeobachter napisał: > marsz do lekcji dziecinko. Nic nie załapałaś a moj zasób cierpliwości do > klarowania oczywistości wyczerpał sie ostatecznie. > Kłopoty z logiką wywodu z pewnością nie masz bo nigdy sie nią nie skalałaś, > intelektualny osesku. Wróć do łona matki, to właściwy tobie etap rozwoju. > A po ponownym przyjściu na swiat odetnij pępowine od Agory zawsze dziewicy > :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
zalozylam_nowe Re: Czemu Wyborcza 23.03.07, 16:54 > klarowania oczywistości :DDDDDD masz racje, przetwarzasz je ;DDD Odpowiedz Link Zgłoś
michnischerbeobachter Re: Czemu Wyborcza 23.03.07, 16:57 Szkoda mi na ciebie czasu wiec mały cytacik: W związku z publikacją Gazety Wyborczej z dn. 05.04.06 „Instrukcja Kiszczaka 0018” oraz licznymi zapytaniami dziennikarzy w tej sprawie, Instytut Pamięci Narodowej informuje: W zarządzeniu nr 0018/82 Ministra Spraw Wewnętrznych z dnia 17 lutego 1982 roku nie ma instrukcji, aby przypisywać tajnym współpracownikom informacje zdobyte przez SB w wyniku zastosowania podsłuchu. W materiałach operacyjnych SB zachowało się wiele stenogramów z podsłuchów telefonicznych, niektóre przetwarzano na notatki służbowe ukrywając w ten sposób źródło informacji, ale nie nadawano im charakteru doniesień TW. Informacje „Gazety Wyborczej”, jakoby wspomniane Zarządzenie nakazywało podobne praktyki, pozbawione jest podstaw merytorycznych. Zarządzenie nr 0018/82 z dnia 17 lutego 1982 roku znajduje się w zbiorach IPN od 2001 r., jest jawne i udostępniane historykom. Publikacja źródłowa z 2004 r pt.: Instrukcje pracy operacyjnej aparatu bezpieczeństwa 1945-1989, (a nie Biuletyn jak błędnie podała Gazeta Wyborcza), zawiera podstawowe instrukcje dotyczące pracy operacyjnej, natomiast zarządzenie nr 0018/82 ma charakter pomocniczy i techniczny. Tego rodzaju zarządzeń wydano w okresie istnienia Służby Bezpieczeństwa kilka tysięcy. W związku z zainteresowaniem tą sprawą w najbliższym numerze Biuletynu IPN ukaże się Zarządzenie nr 0018/82 MSW wraz z krytycznym komentarzem i wyjaśnieniem zasad jej stosowania. Odpowiedz Link Zgłoś
leonard3 Re: Czemu Wyborcza 23.03.07, 17:42 Ojciec Rydzyk na prezydenta. Adas na premiera. Odpowiedz Link Zgłoś
leonard3 Re: Czemu Wyborcza 23.03.07, 18:22 Mishni, widze ze jestes "Nasz Czlowiek". Zapraszam do sluchania Radia Maryja. Nie tylko uzyskasz informacje polityczne pochodzace wprost od Boga czyli obiektywne ale takze sie pomodlisz , co kazdemu sie przyda. Odpowiedz Link Zgłoś
m.e.n Re: Czemu Wyborcza 23.03.07, 22:17 Oj dzieciaku... Co Ty możesz powiedzieć o tamtych czasach? A mądrzysz się... Odpowiedz Link Zgłoś
leonard3 Re: Czemu Wyborcza 23.03.07, 16:37 O inteligentni forumowicze, kazdy kto czyta jakiekolwiek gazety ma taka szanse dojscia do prawdy jak wielblad ma szanse zeby przejsc przez ucho igielne. Wszystkie media na swiecie sa w rekach pieciu ludzi. A wy tak sobie gadu , gadu czy lepszy syf czy tryper. Odpowiedz Link Zgłoś
honeybeam Re: Czemu Wyborcza 23.03.07, 16:32 zalozylam_nowe napisała: > > Przyzwoici ludzie, w domyśle nłogowi pochłaniacze GW? Czy dobrze dedukuje > > swoim > > > > ciemnogrodzkim umysłem? > > zle > nalogi sa charakterystyczne dla nieprzyzwoitych Czyli Magister goleń kwalifikuje się do tego :DDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
facet31 Re: Czemu Wyborcza 23.03.07, 15:20 hmy...o Ewie Braun też należy wypowiadać sie jednie pozytywnie?.. Odpowiedz Link Zgłoś
zalozylam_nowe Re: Czemu Wyborcza 23.03.07, 15:48 facet31 napisał: > hmy...o Ewie Braun też należy wypowiadać sie jednie pozytywnie?.. dla mnie jest to smutna postac, ktora przegrala swoje zycie roztrzasanie po pijaku liczby rzekomych liftingow jakiejs pani dyskwalifikuje mezczyzne Odpowiedz Link Zgłoś
bravor Re: Czemu Wyborcza 23.03.07, 15:15 facet31 napisał: > Dlaczego GW informuje o rozmowie Oleksego i Gudzowatego dopiero na 8 stronie > jak inne dzienniki piszą o tym na pierwszej, czyżby Adaś nie chciał kalać > Olka?:) O "ludziach honoru" można mówić tylko dobrze, albo wcale. Odpowiedz Link Zgłoś
leonard3 Re: Czemu Wyborcza 23.03.07, 15:21 Adas lezacych nie kopie. Ha,ha,ha,ha,ha,ha Odpowiedz Link Zgłoś
michnischerbeobachter Re: Czemu Wyborcza 23.03.07, 15:29 leżac trudno wyprowadzić kopa , pewnie dlatego Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Czemu Wyborcza 23.03.07, 15:22 Wyborczej nie kupuje się dla jej jedynki...;)) :P Odpowiedz Link Zgłoś
michnischerbeobachter Re: Czemu Wyborcza 23.03.07, 15:28 czekam z niecierpliwoscią kiedy ten żałosny periodyk dla ćwierćinteligencji zacznie wychodzić we właściwej formie...w formie rolek Odpowiedz Link Zgłoś
michnischerbeobachter Re: Czemu Wyborcza 23.03.07, 15:40 ja nie ale Zakowscy, Czuchnowscy, Wronscy, Stasinscy, Olejnicks, NajszTuby et consortes mją już pełne portki ze strachu Odpowiedz Link Zgłoś
zalozylam_nowe Re: Czemu Wyborcza 23.03.07, 15:51 michnischerbeobachter napisał: > ja nie ale Zakowscy, Czuchnowscy, Wronscy, Stasinscy, Olejnicks, NajszTuby et > consortes mją już pełne portki ze strachu mowienie o pojedynczych ludziach w formie liczby mnogiej to gomulkowska mowa gratuluje wzoru! Odpowiedz Link Zgłoś
michnischerbeobachter Re: Czemu Wyborcza 23.03.07, 15:55 Ni e gómółkowa dziecko tylko mająca uzmysłowić ze są to typy reprezentatywne dla pewnej kategorii działającej wg podobnego mechanizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
zalozylam_nowe Re: Czemu Wyborcza 23.03.07, 16:04 jasne kompleksy na punkcie przeszlosci wylaza ci uszami :D Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Czemu Wyborcza 23.03.07, 15:55 wolisz zniewieściałego wikarego vel Michalskiego...?! rozumiem, że wybierasz "Dziennik" z uwagi na długość tekstów, mało skomplikowane zdania i duże zdjęcia...;))) :P Odpowiedz Link Zgłoś
michnischerbeobachter Re: Czemu Wyborcza 23.03.07, 16:04 Wolę dziennik, niż Idiot Achronot (GW) bo ta ostatnia to pisemko propagandowe o konstrukcji brukowca udającego cos więcej i morale gadzinówki. To gorsze niż brukowiec Fakt który niczego ponadto czym jest nie udaje, w tym sensie jest uczciwszy. Ale faktu nie cenie podobnie jak IA(GW). A Dziennika widze nie czytałas skoro wygłaszasz brednie o rzekomo mało skoplikowanych zdaniach. Może były zbyt skomplikowane żebyś mogłe je przełknąć równie łatwo co te w Idiot Achronot więc uznałaś że sa zbyt mało skomplikowane. Ciekawy casus Odpowiedz Link Zgłoś
zalozylam_nowe Re: Czemu Wyborcza 23.03.07, 16:07 dziennik stworzyla ekipa faktu, hehe a michalski to dobry przyklad morlanosci ;) pieprzyl po mediach jak potluczony o katolickiej etyce, miewajac na boku kochanki czyzby juz wszyscy zapomnieli? ;) moze z litosci dla tych desperatek...;) Odpowiedz Link Zgłoś
michnischerbeobachter Re: Czemu Wyborcza 23.03.07, 16:28 A ekipa GW założyła Nowy Dzień czy coś tam. Taką efemeryde która przemknęła i znikneła w niebycie mendialnym. Brukowiec z pretensjami adresowany do snobów wiidać lepiej sie sprzedaje niz brukowiec sensu stricto. Ekipa faktu mówisz...a gdzie w Dzienniku topowy "publicysta' Faktu Konstanty Goebbert vel David Warszawski? Odpowiedz Link Zgłoś
zalozylam_nowe Re: Czemu Wyborcza 23.03.07, 16:31 sprawdz w slowniku znaczenie slowa ekipa, zapoznaj sie z regulami logiki, sprawdz stopke dziennika i stara faktu i dopiero po tym wroc na fora ;) widac niezorientowany jestes w zadnej sprawie, w ktorej toczysz piane coz, typowe :) Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Czemu Wyborcza 23.03.07, 16:10 czytałam, ponieważ ocena wypadła niekorzystnie, postanowiłam zostać przy GW i Rz... Odpowiedz Link Zgłoś
michnischerbeobachter Re: Czemu Wyborcza 23.03.07, 16:24 Bo GW zwalnia z myślenia a Der Nocnik do niego zmusza. Stąd taka a nie inna ocena Odpowiedz Link Zgłoś
honeybeam Może dlatego koło mnie w sklepie GW 23.03.07, 16:31 można teraz kupić nawet wieczorem (i jeszcze zostaje) a np Dziennika nie ma już o 10tej rano :DDDD I zapewniam Cię, że nie dlatego, że Dziennika przychodzi tam mniej (pytałam sprzedawczynię). A dlaczego, odpowiedź masz na pierwszej stronie portalu. Tam miejsce tylko dla błękitnookich z syndromem goleni :DDDD Szkoda, że nie umieścili tam foty z wczorajszego dnia, z lotniska, jak Magister stał z nabrzmiałym ryłem wskazującym na silny syndrom goleni :DDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Może dlatego koło mnie w sklepie GW 23.03.07, 18:21 pisu, pisu... a gdzie link do badań czytelnictwa....?! :P Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Czemu Wyborcza 23.03.07, 18:19 michnischerbeobachter napisał: Nocnik do niego zmusza skoro Ci to pomaga.... spróbuj jeszcze okładów...;)) :P Odpowiedz Link Zgłoś
fury11 Re: Czemu Wyborcza 23.03.07, 16:27 Fakt niczego nie udaje - ciekawe. Udaje gazetę, a jest tabloidem - to raz. Udaje polską gazetę - to dwa. Na pierwszej stronie gorszy się i moralizuje, na ostatniej daje gołe fotki - to trzy. Dziennik też udaje polską gazetę za niemieckie pieniądze. Nie ma takiej rzygowiny, która by nie przeciekła na pierwszą stronę ”nie wiadomo skąd” i zawsze w jedną stronę. Pisz na forach tych gazet, skoro istnienie GW tak ci mózg lasuje Odpowiedz Link Zgłoś
michnischerbeobachter Re: Czemu Wyborcza 23.03.07, 16:32 lasuje mózgi a raczej ich namiastki tym którzy ja dawkują w sposób nałogowy. Ja tylko w poczuciu dydaktycznej troski próbuje odblokować im zamulone połaczenia neuronalne. GW udaje gazetę dla elyty a de facto kreuje elitki ,ćwierćelitki, namiastki elit. A raczej kreuje pewną hybrydę socjologiczną która uważa sie za elite poprzez sam fakt czytania tej gadzinówki. Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Czemu Wyborcza 23.03.07, 18:25 a co Ty właściwie czytasz poza - oczywiście - Wyborczą...?! :P Odpowiedz Link Zgłoś
leonard3 Re: Czemu Wyborcza 23.03.07, 18:35 Stern. oprocz Gazety Wyborczej czytam jeszcze Nasz Dziennik i dlatego jeszcze nie stracilem calkowicie zmyslow. Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Czemu Wyborcza 23.03.07, 18:38 to kolejny dowód na boskość Tadeo.... santo subito...;DD :P Odpowiedz Link Zgłoś
michnischerbeobachter Re: Czemu Wyborcza 23.03.07, 22:00 leonard drogi czcigodny ćwierćinteligencie. Uważam zarówno GW jak i Nasz Dziennik za równie szkodliwe periodyki i równie mało wartosciowe. Jedyna różnica polega na tym że Idiot Achronot (GW) jest lepsza edytorsko i robi wode z mózgu naiwnym małolatom lub pretensjonalnym snobom niechętnym do samodzielnego myślenia. ND robi wode z mózgu babuleńkom w moherach i katoTalibom. Ja sytuuje się tak pomiedzy bo jestem trzydziestokilkulatkiem i do tego ateistą, jedno i drugie ekstremum wykluczam. Aczkolwiek na skali łajdactwa przyznałbym palmę pierszeństwa GW, o "lakier" wyprzedza ND w konkurencji fałszu intencjonalnego. Fałsze ND są znacznie mniej szkodliwe i popełniane w "dobrej wieerze" lub wynikaja z ignorancji. Idiot Achronot natomiast łże z premedytacją ,metodycznie deformuje młode, chłonne, idealistyczne ale słabe umysły karmiac iluzjami szlachetnych intencji. Dla higieny psychicznej jestem stałym czytelnikiem N.Czasu, Newsweeka, Wprost, GP i Arcan(to rzadziej ze wzgledu na czestotliwosc wychodzenia) Odpowiedz Link Zgłoś
leonard3 Re: Czemu Wyborcza 23.03.07, 23:18 Drogi Michnisher, wszystko w twojej wypowiedzi to prawda oprocz oceny mojej inteligencji. Bo jezeli by przyjac moja inteligencje za cwierc, to Leonardo da Vinci bylby 1/8 a Bog tylko 1/2. Odpowiedz Link Zgłoś
michnischerbeobachter Re: Czemu Wyborcza 23.03.07, 23:39 sorry zagalopowałem sie troche :))) Odpowiedz Link Zgłoś
leonard3 Re: Czemu Wyborcza 23.03.07, 23:45 Michnisch, nie ma sprawy. Jestes raczej pro-polski w swoich wypowiedziach. Na tym forum jest strasznie duzo antypolskich hien. Chyba nie jest to rzeczywista probka statystyczna polskiego spoleczenstwa? Odpowiedz Link Zgłoś
michnischerbeobachter Re: Czemu Wyborcza 23.03.07, 23:57 Po prostu zbyt pośpiesznie przeczytałem twój wczesniejszy post i źle oceniłem. Jestem przede wszystkim anty jeśli chodzi o wszelkiego rodzaju fałsz, obłudę która stroi sie w maskę moralizatorską. Tego ogranicznie nie trawie a w tej konkurencji GW nie ma sobie równych. I konsekwentnie będę to unaoczniał tym którzy chcą coś zrozumieć a nie trwaja okopani na jedynie słusznych pozycjach jak ochotnicy z Hitlerjugend, z podobnym fanatyzmem. Ale żebym był jakoś ortodoksyjnie propolski to niekoniecznie. Raczej staram sie być obiektywny. Fakt że propaganda GW w swoich efektach jest skrajnie antypolska zmusza mnie do adekwatnej reakcji Odpowiedz Link Zgłoś
leonard3 Re: Czemu Wyborcza 24.03.07, 00:05 Mischni, to troche jednak stawianie sprawy na glowie. No bo to jednak trzeba wydac te 2 zlote i musi byc antypolska klijentela , ktora chce to robic. Wierze, ze jednak ostateczna wladze nad gazeta ma czytelnik ze swoim portfelem Odpowiedz Link Zgłoś
michnischerbeobachter Re: Czemu Wyborcza 24.03.07, 00:12 Ta klientela ma tak skutecznie zrobioną wode z mózgu ze jest świecie przekonana o szlachetnych i patriotycznych motywacjach autorów gazetki. Oni to już potrafią i to oni maja władze nad umysłami i w efekcie nad portfelem czytelników. A potem następuje częściowe sprzeżenie zwrotne Odpowiedz Link Zgłoś
leonard3 Re: Czemu Wyborcza 24.03.07, 00:22 michnisch, cholera masz sporo racji. Jak przyjechalem po raz pierwszy do polski w 1991 to polowa ludzi w pociagu z Warszawy sie jakala. Myslalem , ze to jakas choroba genetyczna Polakow. A okazalo sie , ze oni sie jakali bo nasladowali Michnika. Cholera, co za pieprzone kameleony. Odpowiedz Link Zgłoś
fury11 Re: Czemu Wyborcza 23.03.07, 19:12 Jeśli ją czytasz od lat, to cię wymóżdżyło, co doskonale widać. jeśli nie, to po cholerę kłapiesz? Gdzie ty mieszkasz? USA czy Izrael? Bo z Polski ty nie jesteś. Twoja opcja to jak ktoś czyta GW, to ćwierć elitka, półelitka. Dla ciebie elitą jest kto - kryminalista Lepper? Sepleniące dwa kurduple z porwanymi sznurówkami w brudnych butach, co hymnu nie znają? Te prominenckie gwiazdeczki dziecięcego filmu z PRL, co w willi mieszkały? Wiceminister zdrowia co mówi, że chore dzieci za długo żyją? Gdzie byłeś przez te 17 lat? Czemu umiesz pyskować tylko na forum znienawidzonej GW? Bo gdzie indziej tego a - tylko tu możesz fajdać, dzielny polityku od cioci na imieninach. Odpowiedz Link Zgłoś
leonard3 Re: Czemu Wyborcza 23.03.07, 20:29 Chlopcy o czym ta klotnia? Ja czytam kilka gazet dziennie w kilku jezykach i to ekstremalnie zroznicowanych. Bo jak bym czytal jedna gazete to niewatpliwie bym zwariowal od jednostronnej propagandy. Odpowiedz Link Zgłoś
ivrp bo jest Wybiórcza, niestety zdradziła nas 23.03.07, 22:40 Mam wielki szacunek dla dziennikarzy z GW. Niestety coraz mniejszy. Odpowiedz Link Zgłoś
michnischerbeobachter Re: bo jest Wybiórcza, niestety zdradziła nas 23.03.07, 22:56 ivrp napisał: > Mam wielki szacunek dla dziennikarzy z GW. Niestety coraz mniejszy To prawie tak jak ja, z jedną róźnicą... mam maly i coraz mniejszy :) Szacunek rzecz jasna:) Odpowiedz Link Zgłoś