Dodaj do ulubionych

Czemu Wyborcza

23.03.07, 12:35
Dlaczego GW informuje o rozmowie Oleksego i Gudzowatego dopiero na 8 stronie
jak inne dzienniki piszą o tym na pierwszej, czyżby Adaś nie chciał kalać
Olka?:)
Obserwuj wątek
    • intel-e-gent Re: Czemu Wyborcza 23.03.07, 12:52
      Może redaktor prowadzący uznał, że są ważniejsze sprawy niż wynurzenia Oleksego? (A są takie...) :)

I nie mieszaj do tego Michnika, bo on rzadkim gościem w redakcji jest.
      Inaczej już dawno w Agorze byłby Komitet Obrony Pracowników Agory przed Wandą R. ;)
      • facet31 Re: Czemu Wyborcza 23.03.07, 13:05
        Przepraszam w takim razie Adasia....nie wiem co dzieje sie w redakcji GW.
        Wyciągam wnioski tylko z tego co piszą.
        • taziuta Re: Czemu Wyborcza 23.03.07, 20:03
          facet31 napisał:

> Przepraszam w takim razie Adasia....nie wiem co dzieje sie w redakcji GW.
          > Wyciągam wnioski tylko z tego co piszą.

Zmień lekturę, a będziesz wyciągał inne wnioski! :-)
      • donosiciel-el Re: Czemu Wyborcza 23.03.07, 13:46
        wandzia hamerykanka boi się ?
        • pisubek Der PiS-Dziennik caly jest tego pelen, wiec po co 23.03.07, 14:06
          sie powtarzac?
          • michnischerbeobachter Re: Der PiS-Dziennik caly jest tego pelen, wiec p 23.03.07, 14:52
            Idiot Achronot (GW) ma swoje priorytety. Tym pierwszoplanowym jest nadymanie do
            absurdu wszystkich tematów które dają szanse dokopania "Kaczystom". Ten temat
            takiej szansy nie daje a jeśli nawet to niewystarczajaco duzą ,stąd 8 a nie 1
            strona.
            Sa tematy które pojawiją sie na jedynkach wszystkich gazet. To tzw tematy
            bezpieczne. Do tematów śliskich co poniektórzy podchodza jak pies do jeża.
            • donosiciel-el Re: Der PiS-Dziennik caly jest tego pelen, wiec p 23.03.07, 14:55
              może SLD powrócić i co ? ,trzeba będzie się tlumaczyć i jeszcze zamkną
    • zalozylam_nowe Re: Czemu Wyborcza 23.03.07, 14:55
      bo przyzwoici ludzie nie sa zainteresowani czytaniem pijackiego belkotu,
      zwlaszcza, ze bez klasy mowi sie tam o kobiecie
      • michnischerbeobachter Re: Czemu Wyborcza 23.03.07, 14:58
        Przyzwoici ludzie, w domyśle nłogowi pochłaniacze GW? Czy dobrze dedukuje swoim
        ciemnogrodzkim umysłem?
        Cała reszta nie ma nawet bledego wyobrażenia o tym co to przyzwoitość.
        • zalozylam_nowe Re: Czemu Wyborcza 23.03.07, 15:11
          > Przyzwoici ludzie, w domyśle nłogowi pochłaniacze GW? Czy dobrze dedukuje
          swoim
          >
          > ciemnogrodzkim umysłem?

zle
          nalogi sa charakterystyczne dla nieprzyzwoitych
          np. dla takich z obsesja rewanzu za nieswoje krzywdy

• bravor Re: Czemu Wyborcza 23.03.07, 15:18
            jesteś conajmniej TW?:))))
            • zalozylam_nowe Re: Czemu Wyborcza 23.03.07, 15:49
              jestem tw socjalistycznego producenta pieluch, jako owczesna klientka
          • michnischerbeobachter Re: Czemu Wyborcza 23.03.07, 15:19
            a coś poza tym bełkotem masz do powiedzenia, czy tylko klepana na okrągło
            mantra o obsesji rewanżu?
            a co powiesz o nałogu, czy wręcz obsesji upychania przeszłosci w wór totalnej
            amnezji?
            • zalozylam_nowe Re: Czemu Wyborcza 23.03.07, 15:43
              michnischerbeobachter napisał:

> a coś poza tym bełkotem masz do powiedzenia, czy tylko klepana na okrągło
              > mantra o obsesji rewanżu?
              > a co powiesz o nałogu, czy wręcz obsesji upychania przeszłosci w wór totalnej
              > amnezji?

ach, och! a ile razy ja to napisalam, ze nazywasz to 'klepaniem mantry na
              okraglo'? czy tak tylko chciales sklamac, bo lubisz???

w skrocie, bo to nihil novi:

1/doznalam blogoslawienstwa poznego urodzenia sie, nie mnie rozliczac
              przeszlosc ludzi, ktorym za sprzeciw wobec systemu grozila smierc, nie jestem
              tez takim zerem, zeby potepiec za slabosc, lub nawet ja obnazac, skoro ja
              probie nie bylam poddana

2/esbeckie swiadectwa sa tyle warte, co esbecy

3/ na sledczych garna sie zawsze miernoty, a czesto zwykla holota

4/interesuje mnie prawda na poziomie analizy historycznej, a nie magla

eot
              • michnischerbeobachter Re: Czemu Wyborcza 23.03.07, 15:54
                ach, och! a ile razy ja to napisalam, ze nazywasz to 'klepaniem mantry na
                > okraglo'? czy tak tylko chciales sklamac, bo lubisz???
                >
                > w skrocie, bo to nihil novi:
                >
                > 1/doznalam blogoslawienstwa poznego urodzenia sie, nie mnie rozliczac
                > przeszlosc ludzi, ktorym za sprzeciw wobec systemu grozila smierc, nie jestem
                > tez takim zerem, zeby potepiec za slabosc, lub nawet ja obnazac, skoro ja
                > probie nie bylam poddana
                >
                > 2/esbeckie swiadectwa sa tyle warte, co esbecy
                >
                > 3/ na sledczych garna sie zawsze miernoty, a czesto zwykla holota
                >
                > 4/interesuje mnie prawda na poziomie analizy historycznej, a nie magla
                >
                > eot

To widać że trochę poźno sie urodziłaś żeby coś zrozumieć. Mówiac mantra mam na
                myśli fakt ze powielasz pewne kalki na okrągło funkcjonujące w takich mendiach
                jak GW. Kalki mające spełniać proteze samodzielnego myślenia.
                Bredzisz okrutnie o tym jakoby za sprzeciw groziła smierc. Przeczą temu całe
                legiony opozycjonoistów którzy skundlić i złamać sie nie dali. Potrafili
                zachować kregosłup moralny i nie donosić na znajomych, przyjaciół, pozostać
                człowiekiem w tym nieludzkim czasie. Nie gloryfikuj kanali bo sama sprowadzasz
                sie do ich poziomu. Tak jak robią to funkcjonariusze michnika i jego
                Ministerstwa Prawdy dla cieżko myślących.
                a SBeckie swiadectwa sa nie po to żeby przyjmować wszystkie za pewnik a po to
                żeby konfrontować z całym dostępnym materiałem dowodowym i weryfikować w tym
                świetle czy sa cos warte czy też nie. Takie dazawuowanie en block jest typowym
                odruchem obronnym ludzi którzy maja nieczyste sumienie.
                Nie mówie o tobie dla ścisłosci, twój przypadek to klasycznna naiwnosc młodego
                umysłu
                • zalozylam_nowe Re: Czemu Wyborcza 23.03.07, 16:01
                  > Bredzisz okrutnie o tym jakoby za sprzeciw groziła smierc. Przeczą temu całe
                  > legiony opozycjonoistów którzy skundlić i złamać sie nie dali.

cos chyba nie tak z logika? czy to za sprawa podeszlego wieku?
                  dzialalnosc opozycyjna wielu ludziom w polsce przyniosla smierc, zaprzeczanie
                  tym oczywistym faktom powinno byc karalne

nie mowiac juz o tym, ze zaprzeczajac, ujmujesz zaslug niezlomnym
                  tylko czy jestes w stanie to objac umyslem, 'lekko myslacy'?

> a SBeckie swiadectwa sa nie po to żeby przyjmować wszystkie za pewnik a po to
                  > żeby konfrontować z całym dostępnym materiałem dowodowym i weryfikować w tym
                  > świetle czy sa cos warte czy też nie. Takie dazawuowanie en block jest
                  typowym
                  > odruchem obronnym ludzi którzy maja nieczyste sumienie.

brednie
                  'dostepny material dowodowy' to czesto wylacznie zapisek esbeka, ze ktos byl tw
                  i zeznal to i tamto
                  bywa, ze ow 'material dowodowy' jest proba 'legalizacji' podsluchu, na ktory
                  nie bylo pozwolenia, jest nawet instrukcja kiszczaka w tej sprawie, kazdy, kto
                  ma pojecie o tych sprawach doskonale o tym wie
                  tylko nie kazdemu wystarcza przyzwoitosci, zeby to przyznac

niezlomni nie pietnuja 'zlomnych'
                  najglosniej wrzeszcza ci, ktorzy wtedy byli tchorzami

amen
                  • michnischerbeobachter Re: Czemu Wyborcza 23.03.07, 16:19
                    Dziecko, jestem wg twoich kryteriów zapewne w podeszłym wieku, chociaż nie
                    przkroczyłem 40 stki.
                    Obawiam sie dyskusja z kimś kto za jedyne żrodło wiedzy przyjmuje
                    amnezjologiczny, zainteresowany personalnie punkt widzenia jako wykładnie jest
                    bezcelowa.
                    Nawet sposób pisania, chaotyczny , zaperzony, irreacjonalnie emocjonalny
                    znamionuje niechęć do myślenia a jedynie do utrzymania sie na okopanych
                    pozycjach za cenę utaty zdrowego rozsądku.
                    > brednie
                    > 'dostepny material dowodowy' to czesto wylacznie zapisek esbeka, ze ktos byl
                    tw
                    >
                    > i zeznal to i tamto
                    > bywa, ze ow 'material dowodowy' jest proba 'legalizacji' podsluchu, na ktory
                    > nie bylo pozwolenia, jest nawet instrukcja kiszczaka w tej sprawie, kazdy,
                    kto
                    > ma pojecie o tych sprawach doskonale o tym wie
                    > tylko nie kazdemu wystarcza przyzwoitosci, zeby to przyznac
                    >
                    > niezlomni nie pietnuja 'zlomnych'
                    > najglosniej wrzeszcza ci, ktorzy wtedy byli tchorzami
                    >
                    Nie wyłacznie zapiski SBka. Sa inne dowody takie jak pisane własnoręcznie
                    przez agentów raporty, pokwitowania odbioru wynagrodzenia, zobowiazania itp. sa
                    też ślady działalności agentów w innych dokumentach które pozwalaja weryfikować
                    ich wiarygodnosć. Kwestia podsłuchów była wałkowana wielokrotnie, ciekawe skad
                    w raportach z podsłuchów sa szczegółowe charakterystyki osobowe? Jest chyba
                    oczywiste że nikt w prywatnej rozmowie z rodzina nie charakteryzuje
                    opozycjonisty którego ma rozpracować. To śmieszne.
                    Nie wiem po co wdaje sie w polemikę z osaba której wypowiedzi znamionuja
                    mentalnosć infantylną ale może mam jakieś dydaktyczne skłonności.
                    Najpierw skończ podstwówke a potem pakuj sie na fora dyskusyjne bo na razie to
                    żenada
                    • zalozylam_nowe Re: Czemu Wyborcza 23.03.07, 16:27
                      > Obawiam sie dyskusja z kimś kto za jedyne żrodło wiedzy przyjmuje
                      > amnezjologiczny, zainteresowany personalnie punkt widzenia jako wykładnie
                      jest
                      > bezcelowa

najmij sie do pisu, chyba ze juz nazywasz sie cymanski, to przepraszam ;D

> Nawet sposób pisania, chaotyczny , zaperzony, irreacjonalnie emocjonalny
                      > znamionuje niechęć do myślenia a jedynie do utrzymania sie na okopanych
                      > pozycjach za cenę utaty zdrowego rozsądku.

rotfl :DDD
                      mylisz swoje posty z moimi, czy jak? ;D

> Nie wyłacznie zapiski SBka. Sa inne dowody takie jak pisane własnoręcznie
                      > przez agentów raporty, pokwitowania odbioru wynagrodzenia, zobowiazania itp.
                      sa

widze, ze znow klopoty z logika wywodu ;)

byla instrukcja kiszczaka, ze tak nalezy legalizowac podsluchy
                      sa ludzie, ktorzy wprost sie do tych praktyk przyznaja, choc zaden w tym ich
                      interes
                      zaprzeczajac robisz z siebie cos na ksztalt...e, co ja bede schodzic na twoj
                      poziom emocji, klasy, prawdomownosci i logiki :)))
                      • michnischerbeobachter Re: Czemu Wyborcza 23.03.07, 16:42
                        marsz do lekcji dziecinko. Nic nie załapałaś a moj zasób cierpliwości do
                        klarowania oczywistości wyczerpał sie ostatecznie.
                        Kłopoty z logiką wywodu z pewnością nie masz bo nigdy sie nią nie skalałaś,
                        intelektualny osesku. Wróć do łona matki, to właściwy tobie etap rozwoju.
                        A po ponownym przyjściu na swiat odetnij pępowine od Agory zawsze dziewicy

• honeybeam Re: Czemu Wyborcza 23.03.07, 16:45

> marsz do lekcji dziecinko. Nic nie załapałaś a moj zasób cierpliwości do
                          > klarowania oczywistości wyczerpał sie ostatecznie.
                          > Kłopoty z logiką wywodu z pewnością nie masz bo nigdy sie nią nie skalałaś,
                          > intelektualny osesku. Wróć do łona matki, to właściwy tobie etap rozwoju.
                          > A po ponownym przyjściu na swiat odetnij pępowine od Agory zawsze dziewicy
                          >

:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
                        • zalozylam_nowe Re: Czemu Wyborcza 23.03.07, 16:54
                          > klarowania oczywistości

:DDDDDD

masz racje, przetwarzasz je ;DDD

• michnischerbeobachter Re: Czemu Wyborcza 23.03.07, 16:57
                            Szkoda mi na ciebie czasu wiec mały cytacik:
                            W związku z publikacją Gazety Wyborczej z dn. 05.04.06 „Instrukcja Kiszczaka
                            0018” oraz licznymi zapytaniami dziennikarzy w tej sprawie, Instytut Pamięci
                            Narodowej informuje:

W zarządzeniu nr 0018/82 Ministra Spraw Wewnętrznych z dnia 17 lutego 1982 roku
                            nie ma instrukcji, aby przypisywać tajnym współpracownikom informacje zdobyte
                            przez SB w wyniku zastosowania podsłuchu.
                            W materiałach operacyjnych SB zachowało się wiele stenogramów z podsłuchów
                            telefonicznych, niektóre przetwarzano na notatki służbowe ukrywając w ten
                            sposób źródło informacji, ale nie nadawano im charakteru doniesień TW.
                            Informacje „Gazety Wyborczej”, jakoby wspomniane Zarządzenie nakazywało podobne
                            praktyki, pozbawione jest podstaw merytorycznych.
                            Zarządzenie nr 0018/82 z dnia 17 lutego 1982 roku znajduje się w zbiorach IPN
                            od 2001 r., jest jawne i udostępniane historykom.
                            Publikacja źródłowa z 2004 r pt.: Instrukcje pracy operacyjnej aparatu
                            bezpieczeństwa 1945-1989, (a nie Biuletyn jak błędnie podała Gazeta Wyborcza),
                            zawiera podstawowe instrukcje dotyczące pracy operacyjnej, natomiast
                            zarządzenie nr 0018/82 ma charakter pomocniczy i techniczny. Tego rodzaju
                            zarządzeń wydano w okresie istnienia Służby Bezpieczeństwa kilka tysięcy.

W związku z zainteresowaniem tą sprawą w najbliższym numerze Biuletynu IPN
                            ukaże się Zarządzenie nr 0018/82 MSW wraz z krytycznym komentarzem i
                            wyjaśnieniem zasad jej stosowania.
                            • leonard3 Re: Czemu Wyborcza 23.03.07, 17:42
                              Ojciec Rydzyk na prezydenta. Adas na premiera.
                            • leonard3 Re: Czemu Wyborcza 23.03.07, 18:22
                              Mishni, widze ze jestes "Nasz Czlowiek". Zapraszam do sluchania
                              Radia Maryja. Nie tylko uzyskasz informacje polityczne pochodzace
                              wprost od Boga czyli obiektywne ale takze sie pomodlisz , co kazdemu sie przyda.
                        • m.e.n Re: Czemu Wyborcza 23.03.07, 22:17
                          Oj dzieciaku... Co Ty możesz powiedzieć o tamtych czasach? A mądrzysz się...
                    • leonard3 Re: Czemu Wyborcza 23.03.07, 16:37
                      O inteligentni forumowicze, kazdy kto czyta jakiekolwiek gazety
                      ma taka szanse dojscia do prawdy jak wielblad ma szanse zeby przejsc przez ucho
                      igielne. Wszystkie media na swiecie sa w rekach pieciu ludzi.
                      A wy tak sobie gadu , gadu czy lepszy syf czy tryper.
              • m.e.n Moje uznanie 23.03.07, 22:08
                bez komentarza
          • honeybeam Re: Czemu Wyborcza 23.03.07, 16:32
            zalozylam_nowe napisała:

> > Przyzwoici ludzie, w domyśle nłogowi pochłaniacze GW? Czy dobrze dedukuje
            >
            > swoim
            > >
            > > ciemnogrodzkim umysłem?
            >
            > zle
            > nalogi sa charakterystyczne dla nieprzyzwoitych

Czyli Magister goleń kwalifikuje się do tego :DDDDD
      • facet31 Re: Czemu Wyborcza 23.03.07, 15:20
        hmy...o Ewie Braun też należy wypowiadać sie jednie pozytywnie?..
        • zalozylam_nowe Re: Czemu Wyborcza 23.03.07, 15:48
          facet31 napisał:

> hmy...o Ewie Braun też należy wypowiadać sie jednie pozytywnie?..

dla mnie jest to smutna postac, ktora przegrala swoje zycie

roztrzasanie po pijaku liczby rzekomych liftingow jakiejs pani dyskwalifikuje
          mezczyzne
    • bravor Re: Czemu Wyborcza 23.03.07, 15:15
      facet31 napisał:

> Dlaczego GW informuje o rozmowie Oleksego i Gudzowatego dopiero na 8 stronie
      > jak inne dzienniki piszą o tym na pierwszej, czyżby Adaś nie chciał kalać
      > Olka?:)

O "ludziach honoru" można mówić tylko dobrze, albo wcale.
      • leonard3 Re: Czemu Wyborcza 23.03.07, 15:21
        Adas lezacych nie kopie. Ha,ha,ha,ha,ha,ha
        • michnischerbeobachter Re: Czemu Wyborcza 23.03.07, 15:29
          leżac trudno wyprowadzić kopa , pewnie dlatego
    • isa.stern Re: Czemu Wyborcza 23.03.07, 15:22
      Wyborczej nie kupuje się dla jej jedynki...;))
      :P
      • michnischerbeobachter Re: Czemu Wyborcza 23.03.07, 15:28
        czekam z niecierpliwoscią kiedy ten żałosny periodyk dla ćwierćinteligencji
        zacznie wychodzić we właściwej formie...w formie rolek
        • fury11 Re: Czemu Wyborcza 23.03.07, 15:34
          a co? popuściłeś?
          • michnischerbeobachter Re: Czemu Wyborcza 23.03.07, 15:40
            ja nie ale Zakowscy, Czuchnowscy, Wronscy, Stasinscy, Olejnicks, NajszTuby et
            consortes mją już pełne portki ze strachu
            • zalozylam_nowe Re: Czemu Wyborcza 23.03.07, 15:51

> ja nie ale Zakowscy, Czuchnowscy, Wronscy, Stasinscy, Olejnicks, NajszTuby et
              > consortes mją już pełne portki ze strachu

mowienie o pojedynczych ludziach w formie liczby mnogiej to gomulkowska mowa
              gratuluje wzoru!
              • michnischerbeobachter Re: Czemu Wyborcza 23.03.07, 15:55
                Ni e gómółkowa dziecko tylko mająca uzmysłowić ze są to typy reprezentatywne
                dla pewnej kategorii działającej wg podobnego mechanizmu.
                • zalozylam_nowe Re: Czemu Wyborcza 23.03.07, 16:04
                  jasne

kompleksy na punkcie przeszlosci wylaza ci uszami :D
            • isa.stern Re: Czemu Wyborcza 23.03.07, 15:55
              wolisz zniewieściałego wikarego vel Michalskiego...?!
              rozumiem, że wybierasz "Dziennik" z uwagi na długość tekstów, mało skomplikowane
              zdania i duże zdjęcia...;)))
              • michnischerbeobachter Re: Czemu Wyborcza 23.03.07, 16:04
                Wolę dziennik, niż Idiot Achronot (GW) bo ta ostatnia to pisemko propagandowe o
                konstrukcji brukowca udającego cos więcej i morale gadzinówki. To gorsze niż
                brukowiec Fakt który niczego ponadto czym jest nie udaje, w tym sensie jest
                uczciwszy. Ale faktu nie cenie podobnie jak IA(GW). A Dziennika widze nie
                czytałas skoro wygłaszasz brednie o rzekomo mało skoplikowanych zdaniach. Może
                były zbyt skomplikowane żebyś mogłe je przełknąć równie łatwo co te w Idiot
                Achronot więc uznałaś że sa zbyt mało skomplikowane. Ciekawy casus
                • zalozylam_nowe Re: Czemu Wyborcza 23.03.07, 16:07
                  dziennik stworzyla ekipa faktu, hehe

a michalski to dobry przyklad morlanosci ;)
                  pieprzyl po mediach jak potluczony o katolickiej etyce, miewajac na boku
                  kochanki
                  czyzby juz wszyscy zapomnieli? ;)

moze z litosci dla tych desperatek...;)
                  • michnischerbeobachter Re: Czemu Wyborcza 23.03.07, 16:28
                    A ekipa GW założyła Nowy Dzień czy coś tam. Taką efemeryde która przemknęła i
                    znikneła w niebycie mendialnym. Brukowiec z pretensjami adresowany do snobów
                    wiidać lepiej sie sprzedaje niz brukowiec sensu stricto.
                    Ekipa faktu mówisz...a gdzie w Dzienniku topowy "publicysta' Faktu Konstanty
                    Goebbert vel David Warszawski?
                    • zalozylam_nowe Re: Czemu Wyborcza 23.03.07, 16:31
                      sprawdz w slowniku znaczenie slowa ekipa, zapoznaj sie z regulami logiki,
                      sprawdz stopke dziennika i stara faktu
                      i dopiero po tym wroc na fora ;)

widac niezorientowany jestes w zadnej sprawie, w ktorej toczysz piane
                      coz, typowe :)
                • isa.stern Re: Czemu Wyborcza 23.03.07, 16:10
                  czytałam, ponieważ ocena wypadła niekorzystnie, postanowiłam zostać przy GW i Rz...
                  • michnischerbeobachter Re: Czemu Wyborcza 23.03.07, 16:24
                    Bo GW zwalnia z myślenia a Der Nocnik do niego zmusza. Stąd taka a nie inna
                    ocena
                    • honeybeam Może dlatego koło mnie w sklepie GW 23.03.07, 16:31
                      można teraz kupić nawet wieczorem (i jeszcze zostaje) a np Dziennika nie ma już
                      o 10tej rano :DDDD I zapewniam Cię, że nie dlatego, że Dziennika przychodzi tam
                      mniej (pytałam sprzedawczynię). A dlaczego, odpowiedź masz na pierwszej stronie
                      portalu. Tam miejsce tylko dla błękitnookich z syndromem goleni :DDDD Szkoda,
                      że nie umieścili tam foty z wczorajszego dnia, z lotniska, jak Magister stał z
                      nabrzmiałym ryłem wskazującym na silny syndrom goleni :DDDDDD
                      • isa.stern Re: Może dlatego koło mnie w sklepie GW 23.03.07, 18:21
                        pisu, pisu... a gdzie link do badań czytelnictwa....?!
                    • isa.stern Re: Czemu Wyborcza 23.03.07, 18:19
                      Nocnik do niego zmusza

skoro Ci to pomaga.... spróbuj jeszcze okładów...;))
                • fury11 Re: Czemu Wyborcza 23.03.07, 16:27
                  Fakt niczego nie udaje - ciekawe. Udaje gazetę, a jest tabloidem - to raz.
                  Udaje polską gazetę - to dwa. Na pierwszej stronie gorszy się i moralizuje, na
                  ostatniej daje gołe fotki - to trzy. Dziennik też udaje polską gazetę za
                  niemieckie pieniądze. Nie ma takiej rzygowiny, która by nie przeciekła na
                  pierwszą stronę ”nie wiadomo skąd” i zawsze w jedną stronę. Pisz na forach tych
                  gazet, skoro istnienie GW tak ci mózg lasuje
                  • michnischerbeobachter Re: Czemu Wyborcza 23.03.07, 16:32
                    lasuje mózgi a raczej ich namiastki tym którzy ja dawkują w sposób nałogowy. Ja
                    tylko w poczuciu dydaktycznej troski próbuje odblokować im zamulone połaczenia
                    neuronalne. GW udaje gazetę dla elyty a de facto kreuje elitki ,ćwierćelitki,
                    namiastki elit. A raczej kreuje pewną hybrydę socjologiczną która uważa sie za
                    elite poprzez sam fakt czytania tej gadzinówki.
                    • isa.stern Re: Czemu Wyborcza 23.03.07, 18:25
                      a co Ty właściwie czytasz poza - oczywiście - Wyborczą...?!
                      • leonard3 Re: Czemu Wyborcza 23.03.07, 18:35
                        Stern. oprocz Gazety Wyborczej czytam jeszcze Nasz Dziennik i dlatego
                        jeszcze nie stracilem calkowicie zmyslow.
                        • isa.stern Re: Czemu Wyborcza 23.03.07, 18:38
                          to kolejny dowód na boskość Tadeo.... santo subito...;DD
                        • michnischerbeobachter Re: Czemu Wyborcza 23.03.07, 22:00
                          leonard drogi czcigodny ćwierćinteligencie. Uważam zarówno GW jak i Nasz
                          Dziennik za równie szkodliwe periodyki i równie mało wartosciowe. Jedyna
                          różnica polega na tym że Idiot Achronot (GW) jest lepsza edytorsko i robi wode
                          z mózgu naiwnym małolatom lub pretensjonalnym snobom niechętnym do
                          samodzielnego myślenia. ND robi wode z mózgu babuleńkom w moherach i
                          katoTalibom. Ja sytuuje się tak pomiedzy bo jestem trzydziestokilkulatkiem i do
                          tego ateistą, jedno i drugie ekstremum wykluczam. Aczkolwiek na skali
                          łajdactwa przyznałbym palmę pierszeństwa GW, o "lakier" wyprzedza ND w
                          konkurencji fałszu intencjonalnego. Fałsze ND są znacznie mniej szkodliwe i
                          popełniane w "dobrej wieerze" lub wynikaja z ignorancji. Idiot Achronot
                          natomiast łże z premedytacją ,metodycznie deformuje młode, chłonne,
                          idealistyczne ale słabe umysły karmiac iluzjami szlachetnych intencji. Dla
                          higieny psychicznej jestem stałym czytelnikiem N.Czasu, Newsweeka, Wprost, GP i
                          Arcan(to rzadziej ze wzgledu na czestotliwosc wychodzenia)
                          • leonard3 Re: Czemu Wyborcza 23.03.07, 23:18
                            Drogi Michnisher, wszystko w twojej wypowiedzi to prawda oprocz
                            oceny mojej inteligencji. Bo jezeli by przyjac moja inteligencje za cwierc,
                            to Leonardo da Vinci bylby 1/8 a Bog tylko 1/2.
                            • michnischerbeobachter Re: Czemu Wyborcza 23.03.07, 23:39
                              sorry zagalopowałem sie troche :)))
                              • leonard3 Re: Czemu Wyborcza 23.03.07, 23:45
                                Michnisch, nie ma sprawy. Jestes raczej pro-polski w swoich wypowiedziach.
                                Na tym forum jest strasznie duzo antypolskich hien. Chyba nie jest to
                                rzeczywista probka statystyczna polskiego spoleczenstwa?
                                • michnischerbeobachter Re: Czemu Wyborcza 23.03.07, 23:57
                                  Po prostu zbyt pośpiesznie przeczytałem twój wczesniejszy post i źle oceniłem.
                                  Jestem przede wszystkim anty jeśli chodzi o wszelkiego rodzaju fałsz, obłudę
                                  która stroi sie w maskę moralizatorską. Tego ogranicznie nie trawie a w tej
                                  konkurencji GW nie ma sobie równych. I konsekwentnie będę to unaoczniał tym
                                  którzy chcą coś zrozumieć a nie trwaja okopani na jedynie słusznych pozycjach
                                  jak ochotnicy z Hitlerjugend, z podobnym fanatyzmem.
                                  Ale żebym był jakoś ortodoksyjnie propolski to niekoniecznie. Raczej staram sie
                                  być obiektywny.
                                  Fakt że propaganda GW w swoich efektach jest skrajnie antypolska zmusza mnie do
                                  adekwatnej reakcji
                                  • leonard3 Re: Czemu Wyborcza 24.03.07, 00:05
                                    Mischni, to troche jednak stawianie sprawy na glowie. No bo to jednak trzeba
                                    wydac te 2 zlote i musi byc antypolska klijentela , ktora chce to robic.
                                    Wierze, ze jednak ostateczna wladze nad gazeta ma czytelnik ze swoim portfelem
                                    • michnischerbeobachter Re: Czemu Wyborcza 24.03.07, 00:12
                                      Ta klientela ma tak skutecznie zrobioną wode z mózgu ze jest świecie
                                      przekonana o szlachetnych i patriotycznych motywacjach autorów gazetki. Oni to
                                      już potrafią i to oni maja władze nad umysłami i w efekcie nad portfelem
                                      czytelników. A potem następuje częściowe sprzeżenie zwrotne
                                      • leonard3 Re: Czemu Wyborcza 24.03.07, 00:22
                                        michnisch, cholera masz sporo racji. Jak przyjechalem po raz pierwszy
                                        do polski w 1991 to polowa ludzi w pociagu z Warszawy sie jakala.
                                        Myslalem , ze to jakas choroba genetyczna Polakow. A okazalo sie , ze oni sie
                                        jakali bo nasladowali Michnika. Cholera, co za pieprzone kameleony.
                    • fury11 Re: Czemu Wyborcza 23.03.07, 19:12
                      Jeśli ją czytasz od lat, to cię wymóżdżyło, co doskonale widać. jeśli nie, to
                      po cholerę kłapiesz? Gdzie ty mieszkasz? USA czy Izrael? Bo z Polski ty nie
                      jesteś. Twoja opcja to jak ktoś czyta GW, to ćwierć elitka, półelitka. Dla
                      ciebie elitą jest kto - kryminalista Lepper? Sepleniące dwa kurduple z
                      porwanymi sznurówkami w brudnych butach, co hymnu nie znają? Te prominenckie
                      gwiazdeczki dziecięcego filmu z PRL, co w willi mieszkały? Wiceminister zdrowia
                      co mówi, że chore dzieci za długo żyją? Gdzie byłeś przez te 17 lat? Czemu
                      umiesz pyskować tylko na forum znienawidzonej GW? Bo gdzie indziej tego a -
                      tylko tu możesz fajdać, dzielny polityku od cioci na imieninach.
                      • leonard3 Re: Czemu Wyborcza 23.03.07, 20:29
                        Chlopcy o czym ta klotnia? Ja czytam kilka gazet dziennie w kilku jezykach i
                        to ekstremalnie zroznicowanych. Bo jak bym czytal jedna gazete to
                        niewatpliwie bym zwariowal od jednostronnej propagandy.
    • ivrp bo jest Wybiórcza, niestety zdradziła nas 23.03.07, 22:40
      Mam wielki szacunek dla dziennikarzy z GW. Niestety coraz mniejszy.
      • michnischerbeobachter Re: bo jest Wybiórcza, niestety zdradziła nas 23.03.07, 22:56
        ivrp napisał:

> Mam wielki szacunek dla dziennikarzy z GW. Niestety coraz mniejszy

To prawie tak jak ja, z jedną róźnicą... mam maly i coraz mniejszy :)
        Szacunek rzecz jasna:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka