michalparadowski Giertych o aborcji: Kultura śmierci przyczyną l.. 24.03.07, 19:51 Żyłemw miarę poczciwie i uczciwie w nadziei, że pójdę do nieba. Teraz mam zmartwienie, bo w niebie mogę spotkać p. Giertycha, Muchomorka Jadowitego i Pazernego, p.Piłkę, p.Suskiego-Ak-wca genetycznego i wielu im podobnych. Co robić w sytuacji, kiedy na najgorsze zgrzeszenie (VI przykazanie), po przeżyciu 70 lat, nie mam najmniejszych szans? Może ktoś mi coś poradzi. Odpowiedz Link Zgłoś
consens Re: Giertych o aborcji: Kultura śmierci przyczyną 24.03.07, 20:03 Coś mi się wydaję, że kancelaria niebiańska wprowadzi limit na głupotę i podłość. Giertych i inne Purchawki mogą zostać poza wymarzonym miejscem na wieczny spoczynek... Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Giertych o aborcji: Kultura śmierci przyczyną 24.03.07, 20:07 Taka uwaga: spójrzcie na sąsiadów Czechów, gdzie podejście do aborcji i antykoncepcji jest zupełnie inne niż w Polsce. Jakoś ten mały kraj sie nie wyludnia a wręcz przeciwnie przezywa w tej chwili bum "urodzeniowy". I jeszcze jedno-rozumiem że dla katolików aborcja to morderstwo ale nie wszyscy Polacy to katolicy. Odpowiedz Link Zgłoś
consens Re: Giertych o aborcji: Kultura śmierci przyczyną 24.03.07, 20:14 Z dużym sentymentem myślę, nie! marzę o takich latach, kiedy już nie będzie LPRu z jego purchawkami.... Odpowiedz Link Zgłoś
aga1000 Giertych o aborcji: Kultura śmierci przyczyną l.. 24.03.07, 20:04 To bardzo ciekawe co pan minister rzecze, jak zwykle zresztą. Ciekawa jestem czemu interesuje go tylko nzycie poczetę, a narodzone to juz nie. Widzę tu pewną drobną sprzeczność: jesli kobieta jest w ciąży, która poważnie zagraża jej życiu lub zdrowiu to jej zycie już nie jest istotne? A jakby niby to też życie poczęte, nie? Bo to kobieeta? "Bzyknęła się" (przepraszam za takie określenie) to niech ma, tak? Bo jej zycie juz nie ma wartości? A jeśli jeszcze na dodatek, ma już dzieci dla których jest najwazniejszą i najpotrzebniejszą istotą na świecie? Do diabła z nimi, ważne są pryncypia? Co to za kraj, który chce zmuszać kobiety do rodzenia dzieci z gwałtów, albo do niewysłowionego cierpienia i patrzenia na smierć lub cierpienie dziecka, które nie jest zdolne do zycia? Powiem tak: trzeba byc wyjatkowym bydlakiem i psycholem, zeby takie rzeczy w ogóle sugerować w XXI w. Ciekawa jestem czy gdyby dotyczyło to córki pana ministra (czego absolutnie nie życzę!) to tez ze stoickim spokojem wydałby na nią wyrok? Co do kulturu śmierci-no fakt strasznie na tym zachodzie. Ludzie sobie zyją we względnym dobrobycie, na ogół jakos tak znacznie spokojniej niz tutaj, chorzy nie umierają w tragicznych warunkach bo nie maja dostepu do nowych metod diagnostyki czy leczenia, albo nie muszą sie zastanawiac: na leki czy na jedzenie. Kobiety nie umierają bo miały pecha zajść w ciążę. Oni są kulturą śmierci czy my? Do czego ci ludzie dążą? żebyśmy stali się państwem arabskim, fundamentalizmem religijnym w srodku Europy? O co tu naprawdę chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
ann_alice Re: Giertych o aborcji: Kultura śmierci przyczyną 24.03.07, 20:10 Dziś w wiadomościach na TVN oraz Polsacie można było obejrzeć dowody tego, jak obrońcy życia dbają o tych, którzy już się urodzili. Dwaj cięzko chorzy mężczyźni - jeden kiedyś pobity, nie wyzdrowiał do dziś, oraz drugi, chory na białaczkę - walczą o każdy dzień. O każdą złotówkę na leki, które muszą kupować sobie sami. Babcia-staruszka jednego z nich chodzi po ulicy codziennie i zbiera do puszki pieniądze na leczenie wnuka. Chciało mi się płakać. Wyć ze złości. Na "wielkich" obrońców życia, któzy mają je w d..., gdy już jest poza brzuchem matki. Ci ciężko chorzy nie ze swojej winy mężczyźni mogą umrzeć jutro, pojutrze, za miesiąc, za rok...jeśli nie bęa mieć pieniędzy na sprzęt i leki- lecz nimi z tych zafajdanych "obrońców" nikt się nie interesuje. Mam was głęboko w d... pseudo-obrońcy pseudo-życia! Odpowiedz Link Zgłoś
ubu_roy Re: Giertych o aborcji: Kultura śmierci przyczyną 24.03.07, 20:16 Co ten glupi ch.. pie.. za glupoty ? Europa sie wyludania bo posiadanie i wychowywania dzieci nie jest wcale ciekawym ani tanim zajeciem. Ile dzieci ma Romek ze taki z niego ekspert ? Ja spodziewalbym sie u Romka przynajmniej szescioro, tymbardziej ze z tego co czytam o nim i jego osiagnieciach, wynika ze do niczego innego nie ma talentu. To w koncu ile dzieci ma Roman Giertych ? Odpowiedz Link Zgłoś
consens Re: Giertych o aborcji: Kultura śmierci przyczyną 24.03.07, 20:20 Dwie córeczki Odpowiedz Link Zgłoś
vitabravo GW nie zgadza się z opinią Giertycha.Jest "inaczej 24.03.07, 20:24 Bo w Gazecie Wyborczej wszystko jest inaczej. Wg GW zabicie dziecka poczętego nazywa się inaczej - aborcja. Początek życia też jest inaczej - zygota. Kultura śmierci też jest inaczej - postęp cywilizacji. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: GW nie zgadza się z opinią Giertycha.Jest "in 24.03.07, 20:31 Wtrącę tylko słówko, słownictwo które podajesz nie jest charakterystyczne tylko dla GW ( :)) ale i dla większości świata. Proszę wbić sobie do głowy że nie wszyscy są katolikami! Odpowiedz Link Zgłoś
vitabravo Re: GW nie zgadza się z opinią Giertycha.Jest"inac 24.03.07, 20:41 No ale ktoś wyprał te mózgi człowiecze. W Polsce mózgi pierze Gazeta Wyborcza, między innymi. A co do tego ma katolicyzm? Podobny pogląd na temat zabijania dzieci poczętych mają muzułmanie i prawosławni. Odpowiedz Link Zgłoś
aga1000 Re: GW nie zgadza się z opinią Giertycha.Jest"ina 24.03.07, 20:51 No to podałeś nam wzorce. czapki z głów! Czekaj, czekaj czy to przypadkiem w krajach muzułmańskich kobiety nie mają kompletnie żadnych praw, w niektórych nie mogą nawet pracować a jednocześnie z tych krajów wywodzą sie terrosrysci, którzy bez zmrużenia oka morduja niewinnych w tym dzieci? A w krajach prawosławnych czy przypadkiem aborcja nie jest dozwolona na życzenie kobiety? Popraw jeśli się mylę ale w Europie zdaje się, ze tylko Polska i Irlandia (skądinąd jakoś tak nie prawosławne kraje) mają takie prawo aborcyjne? vitabravo napisał: > No ale ktoś wyprał te mózgi człowiecze. W Polsce mózgi pierze Gazeta > Wyborcza, między innymi. > A co do tego ma katolicyzm? > Podobny pogląd na temat zabijania dzieci poczętych mają muzułmanie > i prawosławni. Odpowiedz Link Zgłoś
leonard3 Re: GW nie zgadza się z opinią Giertycha.Jest"ina 24.03.07, 21:28 aga, zabijaj nienarodzone dzieci mlotkiem w swojej wlasnej klinice- zrob na zlosc Giertychowi Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: GW nie zgadza się z opinią Giertycha.Jest"ina 24.03.07, 20:51 vitabravo napisał: > No ale ktoś wyprał te mózgi człowiecze. W Polsce mózgi pierze Gazeta > Wyborcza, między innymi. > A co do tego ma katolicyzm? Ty masz jakąś manie prześladowczą? Jeżeli uważasz że ktoś Ci mózg "pierze" to nie czytaj. Jak na razie to widzę że czytasz. A katolicyzm ma to do tego, że to właśnie Kościół i jego wierni podnoszą ciągle ten temat. Jakoś prawosławni nie widzę żeby walczyli z aborcją. Czemu? Bo dbają o swoje owieczki w kościele a nie narzucają swoje poglądy całemu światu. Odpowiedz Link Zgłoś
wdakra Re: GW nie zgadza się z opinią Giertycha.Jest "in 24.03.07, 20:37 vitabravo napisał: > Bo w Gazecie Wyborczej wszystko jest inaczej. > Wg GW zabicie dziecka poczętego nazywa się inaczej - aborcja. > Początek życia też jest inaczej - zygota. > Kultura śmierci też jest inaczej - postęp cywilizacji. To raczej antyaborcjoniści nadają wszystkiemu nowe nazwy: ludzki embrion nazywają dzieckiem lub człowiekiem, aborcję morderstwem lub ludobójstwem, zniewolenie i mordowanie kobiet obroną życia, demokrację kulturą śmierci. Odpowiedz Link Zgłoś
vitabravo Re: GW nie zgadza się z opinią Giertycha.Jest"inac 24.03.07, 20:46 Nowe nazwy? Dziecko, człowiek,...to według ciebie są nowe nazwy? Gratuluję przewrotności i dziękuję za przykład ilustrujący moją tezę. ... Czytaj Gazetę Wyborczą, będziesz głupszy/a/. Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Katoliccy, tzw. ochroniarze zycia, niewiarygodni, 24.03.07, 20:59 złotoustymi sformuowaniami niby bronią nienarodzonych, ale dorosłe, ukształtowane zycie juz wiele dla nich nie znaczy. Toż rękami swoich kapelanów błogosławią armie młodych ludzi idących na śmierć. Słowa katolików to tylko kłamstwo i propaganda. Odpowiedz Link Zgłoś
leonard3 Re: Katoliccy, tzw. ochroniarze zycia, niewiarygo 24.03.07, 21:04 Piwi , udus ksiedza - zrob na zlosc Giertychowi Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: Katoliccy, tzw. ochroniarze zycia, niewiarygo 24.03.07, 21:05 leonard3 napisał: > Piwi , udus ksiedza - zrob na zlosc Giertychowi Ach te wasze, katolickie rady! Odpowiedz Link Zgłoś
wdakra Re: GW nie zgadza się z opinią Giertycha.Jest"ina 25.03.07, 03:31 vitabravo napisał: > Nowe nazwy? Dziecko, człowiek,...to według ciebie są nowe nazwy? W odniesieniu do zarodka - tak > Gratuluję przewrotności i dziękuję za przykład ilustrujący moją tezę. Jaką tezę? Żyję, jak sądzę, parę lat dłużej od Ciebie i miałam okazję zaobserwować, kto manipuluje słownictwem. > ... > Czytaj Gazetę Wyborczą, będziesz głupszy/a/. Tobie już nic nie jest w stanie zaszkodzić. Odpowiedz Link Zgłoś
barty87 Re: Giertych o aborcji: Kultura śmierci przyczyną 24.03.07, 20:26 Kultura nie skończy się, póki istnieje człowiek. Romuś weź do ręki jakąkolwiek książkę nie sygnowaną nazwiskiem Dmowskiego i zmuś się do refleksji. To nie boli, a naród odetchnie. :] Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Giertych o aborcji: Kultura śmierci przyczyną l.. 24.03.07, 20:31 Niech Roman udowodni, że 1-komórkowa zygota to człowiek. Niech zdefiniuje człowieczeństwo tej jednej komórki. Niech jej przyzna PESEL, wypisze akt zapłodnienia (z datą aktu płciowego i datą ślubu rodziców, żeby było porównianie). No i przede wszystkim, niech Roman nie przestaje troszczyć się o zygotę wówczas, gdy ta już opuści łożysko. Odpowiedz Link Zgłoś
hanklo Obrona zycia 24.03.07, 20:33 Kazdy ma prawo do zycia. Do godnego zycia. Zanim kosciol pojal te prawdy 17 wiekow bil, zabijal, palil, topil, podbijal inne kraje, zniewalal ludzi. Hitlerowskie Wojsko po podpisaniu konkordatu mial na klamrach pasow "BOG z NAMI".Mordowali w imie Boga. Teraz najwiekszym problemem sa utajnienie zdrajcy na sluzbie komunistow. Ci jeszcze trzeba zeby ta organizacja sie rozpadla. Jezeli tak walcza o zycie, o godziwe zycie to niech wycofaja zeolnierzy polskich z Afganistanu i Iraku. Oni nie musza tam jechac uzbrojeni po zeby zeby sie "bronic". Juz nie moge sluchac nic co mawspolnego z kosciolem. Albe zboj SBek albo kondomy. Nie maja oni innych problemow tylko kondomy i walonko. Czy sperma walnela im do mozgow. Po co zmiany w konstutucji. Przeciez za dwa lata beda nowe wybory nowy rzad i znowu bedziemy zmieniac konstytucje. Niech nam zyja faszysci nowego typu. Odpowiedz Link Zgłoś
gienek15 Giertych o aborcji: Kultura śmierci przyczyną l.. 24.03.07, 20:37 powołać komisję śledczą do stwierdzenia ile Giertych ma dzieci i dlaczego tak mało, pewnie łobuz jeden coś ukrywa. Odpowiedz Link Zgłoś
hanklo Nie polykac 24.03.07, 20:39 Do wszystkich Polek. Nie polykac spermy. To jest kanibalizm. Polykajac sperme polykasz dziecko jeszcze nie poczete. Zreszta Biblia tez zabrania wydalania nasienia na ziemie. Ale tego ojczulkowie nie ucza bo to ich jedyna wieczorna zabawa. Jutro w telewizji og 18:23 Kacza Zupa braci Marx. Dobranocka 19:15 Kaczka dziwacka. 20:15 wspomnienia z Opola. kaczuszka i mak - Wojnicki Odpowiedz Link Zgłoś
vitabravo Re: Forum GW przenieść do archiwum, a później... 24.03.07, 20:50 ...a później opublikować listę wszystkich chamów i prostaków. Obywatele mają prawo wiedzieć z kim mają do czynienia. Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: Forum GW przenieść do archiwum, a później... 24.03.07, 21:03 vitabravo napisał: > ...a później opublikować listę ... Skończmy już z tym publikowniem list, rozliczaniem, karaniem, skończmy z tą pesymistyczną wizja swiata, tak typową dla katolików. Świat jest piekny, życie mamy jedno i takie ono krótkie... Odpowiedz Link Zgłoś
leonard3 Re: Forum GW przenieść do archiwum, a później... 24.03.07, 21:05 Piwi, oddaj dzieci do sierocunstwa. Pusc sie z Kamerunczykiem Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: Forum GW przenieść do archiwum, a później... 24.03.07, 21:08 leonard3 napisał: > Piwi, oddaj dzieci do sierocunstwa. Pusc sie z Kamerunczykiem Nie jestem katolikiem, tak jak Ty i Twoje rady są dla mnie co najmniej niesmaczne. Bardzo się różnimy. Odpowiedz Link Zgłoś
leonard3 Re: Forum GW przenieść do archiwum, a później... 24.03.07, 21:09 Piwi - pomoz sasiadce w aborcji - zrob na zlosc Giertychowi Odpowiedz Link Zgłoś
wieslaw1 Giertych o aborcji: Kultura śmierci przyczyną l.. 24.03.07, 20:52 Dziecko niechciane,niekochane,a potem wychowane przez ulicę to potencjalny kuracjusz więzienia,ale zanim tam trafi może sprawić nam niezły ból,więc może jednak lepiej nie produkować na siłe tego czego nie można potem dobrze wychować. Czy Kościół Katolicki protestował kiedy w obozach ginęły dzieci?Większość histori Kościoła to stosy,inkwizycja i wojny za wiarę,więc może do tego nie mieszać wiary tylko podejśc w miarę pragmatycznie Odpowiedz Link Zgłoś
vitabravo Re: Giertych o aborcji: Kultura śmierci przyczyną 24.03.07, 21:05 Dziecko nie chciane? A czy wiesz o tym, że co piąte małżeństwo ma problem z urodzeniem własnego dziecka? A czy wiesz jak długo takie małżeństwa czekają w kolejce do adopcji upragnionego dziecka? Obecnie, po kilka lat !!! Twoja pisanina jest zwykłym bredzeniem po lekturze takich gazet jak GieWu. I owszem, Kościół Katolicki zrobił wiele dla ratowania dzieci, aby nie ginęły w obozach. W odróżnieniu od twoich rodaków z bogatej diaspory żyjącej w USA - ci faktycznie nic nie zrobili. Bajki o stosach i inkwizycjach zostaw komunistycznym twórcom ateizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: Giertych o aborcji: Kultura śmierci przyczyną 24.03.07, 21:12 Wielcy obrońcy dzieci, ci katolicy. Jeżeli już jakiś ksiądz ma dziecko to je oddaje na wychowanie, choć na brak czasu i pieniędzy nie narzeka. A ile dzieci zamordowano w obozach, w Chorwacj, podczas II wojny światowej, w których komendantami byli chorwaccy franciszkanie? Zamknijcie więc przynajmniej buzię! Odpowiedz Link Zgłoś
leonard3 Re: Giertych o aborcji: Kultura śmierci przyczyną 24.03.07, 21:15 Piwi oddaj dzieci do obozu - zrob na zlosc Giertychowu Odpowiedz Link Zgłoś
leonard3 Re: Giertych o aborcji: Kultura śmierci przyczyną 24.03.07, 21:22 Wiesla pragnatycznie rzuc dzieci i zone i idz na grzyby - zrob na zlosc Giertychowi Odpowiedz Link Zgłoś
karol0551 Giertych Jędrzej pośrednio współwinny ludobójstwa 24.03.07, 20:59 3 milionów polskich Żydów. Przez lata upowszechniał w Polsce hitlerowską politykę nienawiści rasowej. Odpowiedz Link Zgłoś
vitabravo Re: Giertych Jędrzej wybitny naukowiec. 24.03.07, 21:09 Ty nie wiesz co piszesz, Karolku. Odpowiedz Link Zgłoś
arahat1 wycofac wojska nasze z afganistanu! nas sa juz 24.03.07, 21:10 talibowie!!!! niech nato przysle swoje wojska do polski opanowanej przez talibow!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
leonard3 Re: wycofac wojska nasze z afganistanu! nas sa j 24.03.07, 21:19 arahat, wykastruj sie - zrob na zlosc Giertychowi Odpowiedz Link Zgłoś
pagyo Re: Giertych o aborcji: Kultura śmierci przyczyną 24.03.07, 21:12 Nie o raz pierwszy Romek popisuje się instrumentalnym traktowaniem prawdy. Może się mylę (nie sprawdzałaem danych) ale z tego co czytałem wynikało, że w krajach Europy Zachodniej o najbardziej liberalnym ustawodawstwie aborcyjnym dokonuje sie najmniej aborcji. Są to jednocześnie kraje o wysokim poziomie oświaty seksualnej i dostępie do środków antykoncepcyjnych. Z kolei w Polsce - kraju katolickim o jednak jak na warunki europejskie bardzo restrykcyjnym ustawodawstwie antyaborcyjnym - przyrost naturalny jest teraz jednym z najniższych w Europie. Z kolei w krajach "zgniłego Zachodu", który Giertych krytykuje, ludzie ostatnio mają coraz więcej dzieci. Z tego by wynikało, że ignorant i cynik (albo niedouk) Giertych sprawę traktuje bardzo instrumentalnie i robi ludziom wodę z mózgu. Odbudowanie przyrostu naturalnego nie dokona się poprzez zaostrzanie prawa antyaborcyjnego, zaniechanie oświaty seksualnej, utrudnianie dostępu do antykoncepcji, tylko przez podnoszenie poziomu życia, ułatwienia na rynku pracy dla kobiet w ciąży i matek małych dzieci, dostępność dobrych żłobków i przedszkoli itp. Nie dajmy się zamknąć w giertychowskim skansenie Odpowiedz Link Zgłoś
leonard3 Re: Giertych o aborcji: Kultura śmierci przyczyną 24.03.07, 21:14 nie zen sie i nie miej dzieci - zrob na zlosc Giertychowi Odpowiedz Link Zgłoś
pagyo Re: Giertych o aborcji: Kultura śmierci przyczyną 24.03.07, 21:26 Mam w dupie Giertycha Odpowiedz Link Zgłoś
leonard3 Re: Giertych o aborcji: Kultura śmierci przyczyną 24.03.07, 21:29 paguo, mimo to rozwiedz sie i dokonaj aborcji, GW bedzie cie lubic Odpowiedz Link Zgłoś
pagyo Re: Giertych o aborcji: Kultura śmierci przyczyną 24.03.07, 21:34 Sam dokonaj Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: Giertych o aborcji: Kultura śmierci przyczyną 24.03.07, 21:41 pagyo napisał: > Sam dokonaj Leonardo3, to jakis kościelny zboczeń. Ale czy on jeden w tej paskudnej instytucji? Odpowiedz Link Zgłoś
leonard3 Re: Giertych o aborcji: Kultura śmierci przyczyną 24.03.07, 21:44 Piwi, aborcja dla wszystkich takze dla nieletnich. Otworz w ubikacji punkt aborcyjny dla dzieci - zrob to na zlosc Giertychowi Odpowiedz Link Zgłoś
pagyo Re: Giertych o aborcji: Kultura śmierci przyczyną 24.03.07, 21:28 Poza tym za późno - mam ich 3 Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: Giertych o aborcji: Kultura śmierci przyczyną 24.03.07, 21:20 Jedyny skutek katolickiego ochroniarstwa zycia, jest wzrost potęgi podziemia aborcyjnego. Wszystko co nielegalne i co jednoczesnie przynosi dochód jest kontrolowane przez mafię. A drogi mafii i Kościoła Katolickiego dziwne często się krzyżują. Bardzo możliwe, że katolicki kościółek ma w tym jakis swój, nie pierwszy w historii, brudny interes? Odpowiedz Link Zgłoś
leonard3 Re: Giertych o aborcji: Kultura śmierci przyczyną 24.03.07, 21:23 Piwi zaluz w piwnicy klinike aborcyjna - zrob na zlosc Giertychowi Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 Kulture śmierci zalecał Jan Paweł II 24.03.07, 21:20 Zabraniając używania prezerwatyw!!! Odpowiedz Link Zgłoś
leonard3 Re: Kulture śmierci zalecał Jan Paweł II 24.03.07, 21:25 Kozaczek, naucz uzywania prezerwatywy twego 10-letniego syna zrob na zlosc Giertychowi Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 Kulture śmierci zalecał Jan Paweł II 24.03.07, 21:55 leonard3 napisał: > Kozaczek, naucz uzywania prezerwatywy twego 10-letniego syna zrob na zlosc > Giertychowi Już wytłumaczyłem po co są prezerwatywy. Jak się zakłada mój wnuk sam zrozumie jak dorośnie. Może kobieta skażona feminizmem nauczy go jak to się zakłada? Odpowiedz Link Zgłoś
leonard3 Re: Kulture śmierci zalecał Jan Paweł II 24.03.07, 21:57 kozaczek, dokonaj eutanazji swej starej zony. Ucieknij z `12-latka - zrob to na zlosc Giertychowi Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 Kulture śmierci zalecał Jan Paweł II 24.03.07, 22:23 leonard3 napisał: > kozaczek, dokonaj eutanazji swej starej zony. Ucieknij z `12-latka - zrob > to na zlosc Giertychowi Twoje mrzonki interesują mnie od strony humoru. Natomiast co do eutanazji mojej starej to ty masz najmniej do powiedzenia. Jeżeli ona (ta moja stara) wyrazi takie życzenie to ja będę brał je pod uwagę. Decyzja będzie bardzo trudna. Na pewno nie będę się kierował naukami klasztornika co nigdy nie był w sytuacji w sytuacji prozy życia. A wygłaszać dyrdymały może każda sąsiadka co czyta Jana Pawła II Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: Kulture śmierci zalecał Jan Paweł II 24.03.07, 21:32 Dżejpitu, półpolak (z ojca) niestety, ma więcej na sumieniu aniżeli tylko to. Nie podążył drogą swego zamordowanego poprzednika i nie odciął się od mafii włoskich, które za jego wiedzą, zakładając, że umiał czytać i przeczytane rozumiał, w wielkim stylu, prały swoje pieniądze, poprzez Bank Watykański. Odpowiedz Link Zgłoś
leonard3 Re: Kulture śmierci zalecał Jan Paweł II 24.03.07, 21:36 Piwi, rozwiedz sie, dokonaj aborcji swojej corce, dokonaj eutanazji na swojej matce - ztob na zlosc Giertychowwi Odpowiedz Link Zgłoś
leonard3 Re: Kulture śmierci zalecał Jan Paweł II 24.03.07, 21:35 Kozaczek,Powiedz 12-letniej corce zeby sie dmuchala tylko w prezerwatywie. A bez prezerwatywy tylko z Kamerunczykiem. - Zrob na zlosc Giertychowi Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 Kulture śmierci zalecał Jan Paweł II 24.03.07, 22:31 leonard3 napisał: > Kozaczek,Powiedz 12-letniej corce zeby sie dmuchala tylko w prezerwatywie. > A bez prezerwatywy tylko z Kamerunczykiem. - Zrob na zlosc Giertychowi A ty powiedz swojej aby jak ty to ładnie określasz, się dmuchała bez prezerwatywy z kimkolwiek zechce. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Lewica zawsze opierała się o masowe morderstwa 24.03.07, 21:29 Lewica zawsze opierała się o masowe morderstwa, oni po prostu inaczej nie potrafią! Weżmy na przykłąd dwa lewicowe totalitarywmy: bolszewizm-komunizm i narodowy socjalizm, miliony ofiar! A dzisiejsza załgana lewicowa "cywilizacja" setki tysięcy zamordowanych, bezbronnych dzieci przez lewicowe kreatury, dla których zabić człowieka to jak splunąć! Osoby propagujące aborcję powinny siedzieć w więzieniach, tu LPR ma całkowitą rację. Odpowiedz Link Zgłoś
pagyo Re: Lewica zawsze opierała się o masowe morderstw 24.03.07, 21:32 Jesteś żonaty? Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Lewica zawsze opierała się o masowe morderstw 24.03.07, 21:51 Pomyliles chyba forum towarzyskie z politycznym Odpowiedz Link Zgłoś
zibi_mazurak Re: Lewica zawsze opierała się o masowe morderstw 27.03.07, 16:49 Na pewno żadna dziewczyna ciebie nie chce. Odpowiedz Link Zgłoś
marekmadejski Re: Lewica zawsze opierała się o masowe morderstw 28.03.07, 00:10 Czy wg Romana aborcja, usunięcie PŁODU jest równe zabójstwie dorosłego człowieka? Coś mi się zdaje, że minster edukacji nie jest douczony :) . Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: Lewica zawsze opierała się o masowe morderstw 24.03.07, 21:37 junkier napisał: > Lewica zawsze opierała się o masowe morderstwa, oni po prostu inaczej nie > potrafią! Weżmy na przykłąd dwa lewicowe totalitarywmy: bolszewizm-komunizm i > narodowy socjalizm, miliony ofiar! > Oba totalitaryzmy nie były lewicowe. Dobro jednostki nie liczyło sie w nich wcale. Warto za to wiedzieć, że obaj panowie, Hitler i Stalin byli wychowywani w fundamentalistycznie religijnych rodzinach. Zamierzali nawet zostać duchownymi. Wyszło tak trochę nieco inaczej. Na tych przykładach widać jak religie, zbyt serio traktowane, potrafią być niebezpieczne. Odpowiedz Link Zgłoś
leonard3 Re: Lewica zawsze opierała się o masowe morderstw 24.03.07, 21:40 Piwi. oddaj sie koniowi, spal kosciol, zrob se sama aborcje - zrob na przekor Giertychowi Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Lewica zawsze opierała się o masowe morderstw 25.03.07, 11:56 Akurat przezwisko "koń" nosi Giertych Roman. Nie głosuj na Kaczyńskich i Leppera - zrób na złość Giertychowi. Idź na wybory - zrób na złość Giertychowi. Dobrze się zastanów przed głosowaniem - zrób na złość Giertychowi. Odpowiedz Link Zgłoś
leonard3 Re: Lewica zawsze opierała się o masowe morderstw 25.03.07, 12:15 Zigzaur , zaraz sie syfilisem na zlosc Giertychowi Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Lewica zawsze opierała się o masowe morderstw 25.03.07, 14:33 Na forum jestem krytykantem moskiewskiego ekspansjonizmu w Europie i nie tylko. Giertych zaś jest orędownikiem interesów Moskwy w Polsce i Europie, dąży do kompromitacji Polski w oczach Europy. Dużo gada, nic nie robi. Gdybym zaraził się, Giertych i jego mocodawcy byliby raczej zadowoleni. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Lewica zawsze opierała się o masowe morderstw 24.03.07, 21:46 Klamiesz. Oba totalitaryzny były radykalnei antychrześcijańskie i antyreligijne. Nb Grynberga wychowała polska rodzina, co nie przeszkodziło mu zejść na pozycje szkalowania Polaków. Odpowiedz Link Zgłoś
pagyo Re: Lewica zawsze opierała się o masowe morderstw 24.03.07, 21:41 Załóżmy, że jesteś... Powiedzmy, że twoja hipotetyczna żona zapada na ciężką chorobę serca. Zachodzi w ciązę i okazuje się, że ciąża i poród może jej grozić pogorszeniam stanu zdrowia i śmiercią. Pozwoliłbyś jej umrzeć? Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: Lewica zawsze opierała się o masowe morderstw 24.03.07, 21:44 Jako ksiądz pozwoliłby. Dwa problemy z głowy, kochanka i wpadka. Odpowiedz Link Zgłoś
leonard3 Re: Lewica zawsze opierała się o masowe morderstw 24.03.07, 21:47 Piwi, pomoz biednej sasiadce i dokonaj eutanazji na jej dzieciach - - zrob to na zlosc Giertychowi Odpowiedz Link Zgłoś
leonard3 Re: Lewica zawsze opierała się o masowe morderstw 24.03.07, 21:46 Ten problen rozstrzygneli Rzymianie. Dziecko zyje . Matka umiera (cesarskie ciecie) Odpowiedz Link Zgłoś
kristof682 Re: Lewica zawsze opierała się o masowe morderstw 24.03.07, 23:09 Ten problen rozstrzygneli Rzymianie. Dziecko zyje . Matka umiera (cesarskie > ciecie) ja też bym problem z toba rozstrzygnął w realym świecie - dostałbyś po gębie za te bzdury, które tu wypisujesz. Bierz swojego idola za rękę i wypier.... - najlepiej na księżyc. Odpowiedz Link Zgłoś
leonard3 Re: Lewica zawsze opierała się o masowe morderstw 25.03.07, 01:29 Kristof menelu, ty to masz wyobraznie. Alkoholikow uposledzonych fizycznie i umyslowo nie bije. A po zatym myslisz , ze to tak latwo zasluzyc sobie na zaszczyt , zeby dostac lomot od amerykanskiego pulkownika? Smieci i meneli zwykle flekuja dla mnie moi adjutanci. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Lewica zawsze opierała się o masowe morderstw 24.03.07, 21:59 Hipotetyczna sytuacja o jaką pytasz jest przewidziana w obecnej ustawie o planowaniu rodziny stąd też klauzule sumienia pozostawiajace indywidualny wybór. Pamiętaj że Kościół również pozostawia wybór w sytuacji życie X albo życie Y. Nb. popieram poprawkę konstytucyjna w wersji prezydenckiej i liczę na to że poprze ją również PO. Lezicozy kłamcy z LiD, gdyby dorwali sie kiedyś do włądzy, ani chybi zniosą ochronę dzieci nienarodzonych, kłamstwo i zdrada to ich żywioł, o czym przekonali się chociażby 16 przywódców Polski Podziemnej którym dano komunistyczne "gwarancje bezpeiczeńśtwa". Odpowiedz Link Zgłoś
pagyo Re: Lewica zawsze opierała się o masowe morderstw 24.03.07, 22:09 Ale ja się pytam co ty byś zrobił - z twojej wypowiedzi wniosłem, że jesteż za bezwarunkowym zakazem aborcji, a wszystkich którzy ją praktykują jako morderczą lewicę wsadziłbyś bezwarunkowo do więzienia. Jaki wybór miałaby matka której zdrowie i życie byłoby zagrożone przy zapisie konstytucyjnym forsowanym przez LPR i M. Jurka ? Odpowiedz Link Zgłoś
tw_kaczor już nie kochasz Jaruzelskiego sprzedajny junkrze? 24.03.07, 22:24 nie tak dawno rozpisywałeś się o tworzącym demokrację Jaruzelskim...: "(...)używa sobie na Macieju Giertychu za poparcie dla generała Franco. Temat jak najbardziej gazetowo poprawny, ale Kurski nieopatrznie miesza w to Jaruzelskiego, któremu Giertych ongiś doradzał, i oskarża seniora LPR o miłość do "generałów, którzy biorą społeczeństwo za mordę". Ależ, Kurski, "odp... się od generała"! Jaruzelski, w przeciwieństwie do Franco, wziął władzę tylko po to, aby ją dobrowolnie oddać i zbudować demokrację. Toż to oczywiste, równie jak fakt, że kolaborowanie z Jaruzelskim w Radzie Konsultacyjnej hańbi, a przy Okrągłym Stole zaszczyca. To straszne: odkąd Michnik poszedł na wewnętrzną emigrację, nie ma kto wyjaśnić podstaw dialektyki już nie tylko czytelnikom "Gazety Wyborczej", ale nawet jej publicystom! A Jarosław Kaczyński pouczył byłego prezydenta, że "inteligenckość i dobry smak powinny zakazywać kontaktów z takimi ludźmi jak Wachowski". Panie prezesie, to co z takimi jak Lepper" junkier z Forum dn. 06.07.2006, 10:09 a może za pieniądze tworzysz określone teksty na zamówienie i według określonego wzoru (treść, styl, skaładnia, powtarzalne zwroty...). Każdy, kto jest dostatecznie stary i przeżył choć parę lat dorosłego życia w PRL-u, doskonale te wzory pamięta. Szkoda czasu na dyskusje z propagandą. Szkoda go było w PRL, szkoda i teraz w naszym kaczym PRL-bis. Wróg klasowy się zmienił, styl walki z nim (w tym i tej słownej-równie mało skutecznej jak w tamtych czasach) ani trochę. Odpowiedz Link Zgłoś
wikal Giertych o aborcji: Kultura śmierci przyczyną l.. 24.03.07, 21:40 Roman weź proszki i idź jak najszybciej na urlop zdrowotny. Najlepiej dożywotnio. Ja się mogę nawet dorzucić finasowo, byle twojej buzi w telewizorze nie oglądać i nie słuchać twoich majaków. Odpowiedz Link Zgłoś
leonard3 [...] 24.03.07, 21:42 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
wikal Re: Giertych o aborcji: Kultura śmierci przyczyną 24.03.07, 21:46 Dziekuję za kulturalną odpowiedź, tym bardziej, że jestem kobietą. Ale już przywykłam do tego "szacunku" i "umiłowania" pań ze strony polityków i wyborców PiS-u. Niczego innego sie po was nie spodziewam. To tyle, bo dyskutować z chamem nie zamierzam. Życzę wielu udanych i zakończonych szczęśliwym porodem ciąż w najbliższym twoim otoczeniu, szczególnie tych z gwałtu. Te z pewnościa uradują cię najbardziej. Bo te ciężarne będa zadowolone mniej, choćby były najpobożniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
leonard3 Re: Giertych o aborcji: Kultura śmierci przyczyną 24.03.07, 21:50 Wikal, rob aborcje mlotkiem , duza przyjemnosc rozbijac czaszke - zrob to na zlosc Giertychowi Odpowiedz Link Zgłoś
gburia_furia do leonrad3 24.03.07, 22:31 zaplodij corke Giertycha, najlepiej zgwalc. Zostaniesz ministrem.... Odpowiedz Link Zgłoś
pagyo Re: Giertych o aborcji: Kultura śmierci przyczyną 24.03.07, 21:47 leonard a ty za co lubisz Giertycha? Odpowiedz Link Zgłoś
leonard3 Re: Giertych o aborcji: Kultura śmierci przyczyną 24.03.07, 21:48 Za odwage pagyo, za odwage Odpowiedz Link Zgłoś
pagyo Re: Giertych o aborcji: Kultura śmierci przyczyną 24.03.07, 22:03 Ok. Ale dziś odwaga strasznie staniała. Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 Wasze wypowiedzi dowodzą że ,Wasz bóg kretyn jest 24.03.07, 23:01 Z bogiem, z takim bogiem. Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 Wasze wypowiedzi dowodzą że ,Wasz bóg kretyn jest 24.03.07, 23:30 Przepraszam wszystkich innych poza Katolikami i wyznawcami islamu. Odpowiedz Link Zgłoś
leonard3 Re: Wasze wypowiedzi dowodzą że ,Wasz bóg kretyn 25.03.07, 12:26 kozaczek daj dupy Kamerunczukowi. Zlap HIV-a na zlosc Giertychowi Odpowiedz Link Zgłoś
pytajniak Giertych emigruje i konwertuje? 25.03.07, 13:15 Podobno Giertych emigruje do jednego z państw Europy zachodniej. Powodem ma być panująca w Polsce, zdaniem Giertycha, nietolerancja wobec wyznawców islamu, religii na którą Giertych (wraz z cała rodziną) ostatnio konwertował. "W niektórych państwach Europy zachodniej buduje się więcej meczetów niż kościołów - zauważył lider LPR." Odpowiedz Link Zgłoś
pytajniak Barbara Giertych za aborcją! 25.03.07, 13:22 "Jestem przeciwna jakiejkolwiek ustawie antyaborcyjnej" powiedziała pani Barbara Giertych wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,4012082.html Co na to mąż? Odpowiedz Link Zgłoś
leonard3 Re: Giertych emigruje i konwertuje? 25.03.07, 13:26 Mula pytajniak, wiem ze chcieliscie bardzo Romana. Ale Ronman jest nasz i wstepuje do zakonu Trapistow w ktorym jest obowiazuje regula calkowitego milczenia Odpowiedz Link Zgłoś
pytajniak Re: Giertych emigruje i konwertuje? 25.03.07, 13:45 Rebe leonard3! My wiemy, że on jest wasz z urodzenia, jednak doznał on teraz, inshallah, daru olśnienia i przeszedł na prawdziwą wiarę. Na marginesie dodam, że telewizja Trwam ma w najbliższych dniach zmienić nazwę na Aljazira Toruń. Shalom! leonard3 napisał: > Mula pytajniak, wiem ze chcieliscie bardzo Romana. Ale Ronman jest nasz i > wstepuje do zakonu Trapistow w ktorym jest obowiazuje regula calkowitego > milczenia Odpowiedz Link Zgłoś
b.6.1966 [...] 24.03.07, 23:05 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
grazdar Giertych o aborcji: Kultura śmierci przyczyną l.. 25.03.07, 00:14 Nic dodać,nic ująć........... Z beidy można wyjść,z głupoty nigdy..... . Odpowiedz Link Zgłoś
hhopsa [...] 25.03.07, 04:18 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
maria-anna Giertych o aborcji: Kultura śmierci przyczyną l.. 25.03.07, 09:31 Czy żyjemy i mieszkamy w tej samej Europie? Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Giertych o Europie: Europa BE, "słowiańscy" cacy. 25.03.07, 11:40 Przykład szacunku dla życia dziecka w kraju uwielbianym przez rodzinę Giertychów: Biesłan. Odpowiedz Link Zgłoś
vitabravo To Giertych ma rację, nie Gazeta Wyborcza. 25.03.07, 12:07 Zresztą Gazeta Wyborcza jest piśmidłem antypolskim. Zawsze propaguje to, co jest dla Polski szkodliwe: homoseksualizm i inne zboczenia, zabijanie nienarodzonych zwane tam "inaczej" aborcją, staje w obronie Simona Mola - siewcy antyrasizmu połączonego z HIV. Ponadto, ustawicznie fałszuje historię Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: To Giertych ma rację, nie Gazeta Wyborcza. 25.03.07, 14:35 Mówiąc bardzo delikatnie, twoje słowa nie znajdują pokrycia w faktach. Co to jest propagowanie homoseksualizmu? Na czym polega? Czy nie na walce z koedukacją? Czy nie na dawaniem przywilejów "zgromadzeniom zakonnym"? Odpowiedz Link Zgłoś
anja.korte Re: Giertych o aborcji: Kultura śmierci przyczyną 25.03.07, 16:47 gdyby matka giertycha wiedziala jakiego oszoloma urodzi napewno by sie plodu pozbyla Odpowiedz Link Zgłoś
skorek Z drugiej strony, gdyby matka Hitlera poddała się 26.03.07, 07:50 aborcji - nie byłoby drugiej wojny światowej i ile dziesiątek tysięcy dzieci nie musiałoby umrzeć ? Odpowiedz Link Zgłoś
zibi_mazurak Giertych się ośmiesza 27.03.07, 15:35 Giertych się ośmiesza! HAHAHAHAHA! On jest głupi, bo poucza inne narody Europy, by zdelegalizowały kliniki aborcyjne, a wiecie który naród najszybciej wymiera? Wiecie który naród cechuje się najmniejszym wskaźnikiem dzietności? Polacy. Link: www.cia.gov/cia/publications/factbook/rankorder/2127rank.html Odpowiedz Link Zgłoś