Dodaj do ulubionych

Strażnik informował o problemach rodzinnych

27.03.07, 10:22
Nie pitolcie o klopotach rodzinnych. Facet mial rozwod, bo bil zone.....

Dziennikarzu - dobrze poszukaj w okolicy, a dowiesz sie wiecej ciekawych
rzeczy o tym "strazniku". Bez odbioru.
Obserwuj wątek
    • darr.darek Strażnik informował o problemach rodzinnych 27.03.07, 10:25
      Za wielokrotną zbrodnię na przypadkowych ludziach, którzy nic nie zrobili
      desperatowi - kara śmierci. Tak jest w normalnym Prawie (nie mylić z Lewem) w
      normalnych państwach.

• lol76 bil zone... 27.03.07, 10:30
      r306 - nie znam sytuacji tego psychopaty ale wcale bym sie nie zdziwil, gdyby
      mial rozwod przez agresje w stosunku do swojej zony, tak jak powiedziales.
      Autor artykulu probuje go troche usprawiedliwic, natomiast ja powiem - wiele
      ludzi na swiecie ma taka sytuacje w zyciu ale nie zabijaj prze to innych.
      Ten gosc to typowy przyklad zachowania psychopatycznego. Niegdy nie byl, nie
      jest i nie bedzie normalny. Urodzil sie psychopata i nim zostanie. Nie
      wypuscilbym go nigdy z wiezienia. Niestety, taka jest smutna prawda.
      • znajomy_jennifer_lopez Mędrcy li Wy czy rychlej jeno trąby jerychońskie? 27.03.07, 15:26

lol76 napisał:
        REFLEKSJA
        > r306 - nie znam sytuacji (...)
        GDYBANIE
        ale wcale bym sie nie zdziwil (...)
        I JUZ KATEGORYCZNA PEWNOŚĆ
        > Ten gosc to typowy przyklad zachowania psychopatycznego. Niegdy nie byl, nie
        > jest i nie bedzie normalny. Urodzil sie psychopata i nim zostanie.
    • junkier Kretynskie socjalistyczne szukanie usprawiedliwień 27.03.07, 10:36
      Kretynskie socjalistyczne szukanie usprawiedliwień dla mordercow. A to zona go
      rzucila, a to malo zarabial, a to w sklepie reszty mu nie wydali, a to slonce
      za chmury sie schowalo.

Co to za jakies socjalistyczne szukanie usprawiedliwien w stylu ze "zlo
      usprawiedliwiaja warunki zyciowe", przeciez to granda jest! Jest jedno tylko
      usprawiedliwienie dla morderstwa: tzw. silne wzburzenie spowodowane
      okolicznosciami. Nic innego nie wchodzi w gre, kazde inne morderstwo powinno
      byc karane smiercia.

Nb. dziwie sie ze policja tego sk... wziela do niewoli, pocisk o
      zdecentralizowanym srodku ceizkosci bylby jednak tanszy i zaoszczedzilby zenady
      w postaci procesu rodzinom ofiar.

Szkoda ze socjalisci rzadza, w I RP ta gnida zostalaby rozerwana konmi, a to i
      tak zbyt lagodna kara.
      • titta Re: Kretynskie socjalistyczne szukanie usprawiedl 27.03.07, 10:51
        Junkier, a co ma do tego socjalizm?
        A ja pozwole sobie zacytowac Tolkiena (w wolnym tlumaczeniu): "Wielu z tych co
        zyje zasluguje na smierc. I wielu z tych co umieraja zasluguja zeby zyc. Czy
        jestes w stanie dac im zycie? W takim razie nie feruj tak latwo wyrokow
        smierci".
        • the_rest titta - a jaki cytat z Tolkiena znajdziesz dla ... 27.03.07, 10:56
          rodzin pomordowanych policjantów ? Widzisz - tutaj dzieciaki potraciły ojców, a
          to bydle będzie sobie żyło spokojnie w więzieniu na koszt społeczeństwa.
          • titta Re: titta - a jaki cytat z Tolkiena znajdziesz dl 27.03.07, 13:26
            Ten sam.
        • junkier Re: Kretynskie socjalistyczne szukanie usprawiedl 27.03.07, 11:14
          Jak to co ma do tego socjalizm? To socjalizm przeciez zdjal z czlowieka brzemie
          indywidualnej odpowiedzialnosci i wszedzie szuka usprawiedliwien srodowiskowo-
          spolecznych, o ktorych wspomnialem.

Przeciez to co wygaduja durnie w TV to kompletna zenada, zamordowane trzy
          osoby, osierocone dzieci, a jeden cep z drugim kretynskie pytanka
          zadaja 'dlaczego zabil', moze klopoty rodzinne a moze inne. To zenada!
          • mikrobyznesmen Szukanie przyczyn to szukanie usprawiedliwienia?? 27.03.07, 12:38
            junkier napisał:

> zamordowane trzy
            > osoby, osierocone dzieci, a jeden cep z drugim kretynskie pytanka
            > zadaja 'dlaczego zabil', moze klopoty rodzinne a moze inne. To zenada!

Junkrze, to nie żenada, bo wyjasnienie może pomóc uniknąć takich tragedii w
            przyszłości. Może potrzebna lepsza selekcja do tego zawodu? Może częstsze
            badania psychologiczne? Może lepszy kontakt podwładnych z przełożonymi? Może
            jeszcze coś innego? Nie wiem. Ale uważam, że nie można wsadzić go do więzienia i
            zakończyć tym samym sprawę _bez_wyjaśnienia_przyczyn_ tragedii.
      • the_rest gdyby policja tego mordercę odstrzeliła... 27.03.07, 10:53
        to zaraz durni dziennikarze napisaliby, że to z zemsty, byli ministrowie MSW
        wystosowaliby zbiorowy list, histeryczki w stylu Pani Moniki O. pytałyby,
        oskarżającym tonem szefów policji -"czy trzeba było posuwać się do zabicia
        strażnika". A tak jest spokój, społeczeństwo będzie utrzymywać tego bydlaka
        przez najbliższe 20 lat (później pewnie wyjdzie na wolność)
        • junkier Re: gdyby policja tego mordercę odstrzeliła... 27.03.07, 11:08
          Tyle ze histerie "pani moniczki", jak to okreslil ja kwachu, i jej podobnych
          dziennikarzyn naprawde nikogo poza nimi samymy nie obchodza, u normalnych ludzi
          salonowe histerie wywoluja politowanie lub wrecz irytacje.

Co do tych 20 lat, mam nadzieje ze to optymistyczne zalozenie. Jako byly
          klawisz bedzie mial u wiezniow odpowiednie wzgledy i to jedyna represja jaka
          moze takiego morderce spotkac w 'wolnej Polsce'. Zenada
      • kura28 Re: Kretynskie socjalistyczne szukanie usprawiedl 27.03.07, 11:00
        Myślę, że artykuł nie tyle usprawiedliwia tego strażnika, co uderza w jego
        przełożonych. Jeżeli rzeczywiście miał on problemy rodzinne, a tym bardziej
        jeśli był agresywny wobec rodziny, to czemu pełnił on tak odpowiedzialną
        funkcję i miał dostęp do broni palnej.
        • adas313 Re: Kretynskie socjalistyczne szukanie usprawiedl 27.03.07, 12:49
          Brzmi to ciekawie, zwłaszcza w kontekście zmianach w naborze do policji
          i wprowadzeniu tam (uwaga!) systemu _rankingowego_ przy testach psychologicznych.
      • inzynier_skrzypek Re: Kretynskie socjalistyczne szukanie usprawiedl 27.03.07, 11:00
        Junkier nauki pobiera w TV Trwam, która w IV RP będzie miała wyłączność na
        transmisję z rozrywania końmi. Wyjątkowy tuman, który nie wie, że pogladami
        bliżej mu do socjalistycznych Chin i muzułmańskiego Iranu niż do demokratycznej
        Europy Zachodniej.
        • junkier Re: Kretynskie socjalistyczne szukanie usprawiedl 27.03.07, 11:11
          Pudlo TV Trwam nie ogladam wiem za to ze w polskiej tradycji istnieja surowe
          kary bedace w stanie odpowiedni odstraszyc przestepcow. Kto jak kto ale klawisz
          wie jaka to 'ciezka kara' za morderstwo sa wczasy w pudle na koszt podatnika.

A ideologia zachodnioeuropejskiego abolicjonizmu najzwyczajniej gardze, to
          oczywiste.
        • remik.bz A może rozrywanie końmi miało sens ? 27.03.07, 11:23
          inzynier_skrzypek napisał:

> Junkier nauki pobiera w TV Trwam, która w IV RP będzie miała wyłączność na
          > transmisję z rozrywania końmi.

Niepotrzebnie wchodzisz w strefę "ideologii" i walki z IV RP.
          Facet odebrał zycie trzem osobom , uczynił ich dzieciaki sierotami , "rowalił"
          rodziny, chciał zabić jeszcze dwóch innych.
          I co teraz ? Teraz pójdzie do zakładu karnego , będzie sobie chodził na
          silownie, grał w siatkówkę , oglądał telewizje , jadł obiadki za moje i innych
          obywateli ( również żon zamordowanych) -pieniadze.
          A po kilkunastu latach wyjdzie na wolność , bo on juz będzie "ten dobry". Zeby
          chociaz zwrócił nam "kasę" za to utrzymanie i rozrywki w więzieniu.
          Gość strzelał , bo miał swiadomość ,że nie grozi mu "rozerwanie końmi" za
          morderstwa.
          Może, gdyby działy prawa I RP, to nie mielibysmy tych morderstw , sierot i
          konieczności utrzymywania mordercy ?
          Moze warto przywrócić karę smierci?
          • junkier Re: A może rozrywanie końmi miało sens ? 27.03.07, 11:27
            Ponad 60% Polakow popiera KS dla mordercow. Dla wprowadzenia KS i ochrony ludzi
            przed mordercami uwazam ze warto wyjsc z tak skompromitowanej instytucji
            bedacej poza jakakolwiek kontrola jak rada europy, bo pozytywnych slutkow nie
            ma zadnych a negatywow cala masa. Po co w tym tkwic?
            • darr.darek A może rozrywanie końmi miało sens?ot,LEWI w akcji 27.03.07, 13:44
              junkier napisał:
              >Ponad 60% Polakow popiera KS dla mordercow. Dla wprowadzenia KS i ochrony ludzi
              >przed mordercami uwazam ze warto wyjsc z tak skompromitowanej instytucji
              >bedacej poza jakakolwiek kontrola jak rada europy, bo pozytywnych slutkow nie
              >ma zadnych a negatywow cala masa. Po co w tym tkwic?

W poprzednim badaniu na zlecenie jEwropy 77% Polaków popierało karę śmierci,
              teraz ten odsetek rzekomo spadł do 63% - hołota czerwona płaci za sondaż i ...
              wymaga takich wyników jakich chce (i odrobiny racjonalności - przecież nie
              napiszą, jak za lewicy bolszewickiej, że większość jest za linią partii
              socjalistycznej - czegoś to lewactwo się nauczyło).

Podstawowe pytanie dla ogłupionych lewicowo brzmi: czy Prawo zrobiło wszystko,
              aby zbrodniarz zawahał się i aby nie doszło do zbrodni ?
              Odpowiedź: oczywiście, że prawo(lewo) nie zrobiło wszystkiego, bo
              najistotniejszy czynnik - odstraszanie sprawcy surową karą - nie został
              wyskorzystany.
              Dlaczego nie został ? To pytanie dla lewicowych szmat ustawodawczych, które od
              początku poprzedniego wieku próbują normalnych ludzi wtłaczać w system
              ogłupienia stworzony w ciasnych lewackich czerepach.

Won, szmaty lewicowe ode mnie, od mojej rodziny i od milionów podobnych do
              mnie, normalnych ludzi. Stworzyć sobie, szmaty lewicowe, szablon umowy do
              podpisania przez "wiernych komunie" i z tymi swoimi wyznawcami lewicowymi
              możecie robic to co chcecie i wszystko to, na co się zgodzili w umowie
              cywilnoprawnej.
              Ode mnie i od milionów normalnych - wara, lewicowe szmaty ustawodawcze !

• the_dzidka O! 27.03.07, 16:37
                A ja myślałam, że to junkier jest nowym Cesarzem Tumaństwa na tym forum. Ale
                jednak darr.darek przebija go wielokrotnie :)
    • titta co przyczyna a co skutkiem? 27.03.07, 10:44
      Chyba troche za latwo ocenia sie: zachowal sie niepoczytalnie bo mial problemy
      w domu. Problemy w domu tez skads sie biara. Moze zona go zostawila bo wlasnie
      cos z jego psychika bylo nie tak?
    • inkwizytornia Re: Strażnik informował o problemach rodzinnych 27.03.07, 10:55
      >Informacjom podawanym przez krewnych mężczyzny zaprzeczyła rzeczniczka służby
      >więziennej Luiza Sałapa. - Nie mieliśmy żadnego zgłoszenia o problemach
      >osobistych od strażnika więzienia w Sieradzu - zapewniła.

Pani Luiza to by pewnie wszystko na piśmie chciała mieć?
    • nico_dj Ściema z tym szaleństwem 27.03.07, 10:57
      Gość pewnie wziął kasę za sprzątnięcie. Pozostaje tylko pytanie kogo? Aresztanta
      czy któregoś z konwojentów? I czy wziął na tyle dużo, że jego dzieciom wystarczy...
    • mikrobyznesmen Powtórka z Jeleniej Góry? 27.03.07, 10:58
      "Ostatnio także nie widział się z dziećmi, bo mu żona utrudniała do nich dostęp"

Strażnik, który strzelał kilka miesięcy w areszcie w Jeleniej Górze, też miał
      takie motywy...
    • robert9987 Re: Strażnik informował o problemach rodzinnych 27.03.07, 11:06
      Mnie też kiedyś żona wpieniła...jazgotała mi za uszami więc wziąłem flaszkę z
      barku i walnąłem potężnego łyka. Jak ględziła dalej, to zabrałem butelkę i
      poszedłem upić się w samochodzie. Traf chciał, że nieopodal stał radiowóz i jak
      zobaczyli, że idę do wozu to bacznie się przyglądali. Zamknąłem się w aucie i w
      spokoju zacząłem sączyć ( kierownica była zablokowana a silnik wyłączony).
      Panowie policjanci podjechali i zabrali mi prawko. Musiałem składać mnóstwo
      wyjaśnień na przesłuchaniach itp. bo groziła mi sprawa sądowa. Zeznawała
      również moja moja małżonka. Dopiero po tym wszystkim zrozumiała , że nie warto
      denerwować swoich facetów bo mogą być kłopoty. Od tamtego czasu ( a minęły już
      4 lata) chodzi jak w zegarku. Może czasami jest warto wstrząsnąć kobietą, by
      zrozumiała, że to nie ona jest pępkiem świata?
      • pistacja29 Re: Strażnik informował o problemach rodzinnych 27.03.07, 12:30
        O, czyli to wina żony była. Świetny tok myslenia. Ile ty masz lat???
    • loppe Strażnik informował o problemach rodzinnych 27.03.07, 11:07
      tragedią to on dopiero teraz może żyć, po zastrzeleniu ludzi - to jest
      tragedia, natomiast rozwodów jest tyle ... dramat rodzinny, nie tragedia
      • syrriusz Re: Strażnik informował o problemach rodzinnych 27.03.07, 11:15
        Ja też uważam, że takich "ludzi" powinno się usuwać ze społeczeństwa. Tak jak
        tępi się komórki rakowe, pomimo tego że przecież tez są ludzkie. Zagraża innym -
        dowidzenia. Nawet jeżeli zrobił to w wyniku jakichś kłopotów - nie zmienia to
        faktu, że za 20 lat po wyjścia z więzienia, będzie miał jeszcze więcej kłopotów
        i znów kogoś zabije.
        A co do artykułu. Finezji to tu naprawdę brak. Usprawiedliwia się takiego
        bandziora po to tylko, żeby dobrac się do dupy władzom. Taka afera dłużej się
        będzie ciągnąć....
        • loppe Re: Strażnik informował o problemach rodzinnych 27.03.07, 11:26
          przecież w wojsku nikt oficerowi czy GROMowcowi broni nie odbiera bo sie
          rozwodzi:)
          • doomsday Profilaktyka Zdrowia Psychicznego potrzebna w R.P. 27.03.07, 12:05
            Do Pana Ministra Zdrowia Religii :

Depresja , w krajach rozwinietych jest najpowszechniejsza choroba . Najwiecej
            zwolnien chorobowych z pracy spowodowane jest depresja .
            W ciezkiej depresji klinicznej dochodzi wlasnie do takich zachowan , jak to
            sie stalo w przypadku straznika . Potrzebna jest duza , ogolnopolska kampania
            na temat depresji . Chodzi o to , zeby ludzie sami juz na poczatku choroby
            mogli rozpoznac u siebie depresje i zglosic sie do lekarza . Obecnie na rynku
            sa takie leki antydepresyjne , ktore potrafia zatrzymac rozwoj choroby w ciagu
            kilkunastu dni . Mlody mezczyzna , jak wielu w depresji , poczul sie
            zaszczutym zwierzeciem : rozwod , alimenty , w perspektywie utrata mieszkania ,
            niemoznosc zaplaty alimentow , wiec sprawa karna , potem utrata pracy za wyrok
            o alimenty i tak dalej . Zaszczute zwierze , ktore nie widzi wyjscia z sytuacji
            reaguje wsciekla agresja . Tak wlasnie zareagowal straznik .
            Gdyby trafil na osobe , ktora umialaby mu pomoc , do tragedii by nie doszlo .
            Chodzilo by o to , zeby czlowiek jak najszybciej zglosil sie do lekarzza .
            Lekarz ogolny po rozpoznaiu powinien byl go natychmiast skierowac do szpitala ,
            nawet przymusowo , a przede wszystkim dac dlugie zwolnienie lekarskie i
            powiadomic pracodawce o sytuacji ( zeby nie mial dostepu na przyklad do broni).
            W szpitalu po kilku dniach najprawdopodobniej depresja zaczelaby ustepowac i
            jednoczesnie lekarze powinni pomoc chlopakowi w pokazaniu wyjscia z jego
            trudnej sytauacji . Na przyklad uzyskanie renty , mozliwosc dorobienia na
            czarno na alimenty , czy nawet wyjazd do pracy w Anglii chocby do zmywania
            naczyn . W Polsce potrzebne sa naklady na psychiatryczna opieka . W tej chwili
            funkcjonuje podwojny system . Elitarne szpitaliki w duzych miastach
            wojewodzkich , gdzie leczy sie ludzi po znajomosci i za lapowki . Czesto sa to
            symulanci , ktorzy wyludzaja rente , lub uciekaja przed wiezieniem.
            Reszta bez pieniedzy i bez plecow nie jest leczona , lub trafia do szpitali
            typu Dziekanka w Gnieznie , Koscianie , Swieciu nad Wisla . Tam pacjentow sie
            nie leczy , lecz zabija warunkami w jakich przebywaja . Potrzebne sa naklady ,
            by takie szpitale w Polsce przestaly istniec , w tych szpitalach prowadzi sie
            polityke ukrytej eutanazji . Ludzie o tym wiedza i dlatego boja sie lekarza
            psychiatry , bo wiedza , ze w konsekwencji taki lekarz moze byc dla nich
            lekarzem nie pierwszego , a ostatniego kontaktu . Potrzebne jest zrownanie
            opieki medycznej , by szitale umieralnie zrownaly do poziomu takich klinik
            elitarnych , jak na przyklad Szpital Psychiatryczny w Poznaniu przy ulicy
            Szpitalnej , ktory nawet w porownaniu ze szpitalami Anglii wydaje sie byc
            placowka wzorcowa .
    • zhzhzhzh [...] 27.03.07, 11:59
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • przemyslaw.rokicki moim zdaniem 27.03.07, 12:03
      zastraszono goscia, grozbą zabicia dziecka kazano mu zlikwidowac 'swiadka'. Nikt
      przeciez zdrowy na umysle nie godzi sie na dozywotnie wiezenie (a tu ucieczka
      raczej w gre nie wchodzila). Tym tropem bym poszedl.
      • madoxxx1234567 co za szajbus.... 27.03.07, 12:55
        żeby zabić trzy osoby(chciał 4) to musi być ostro niepoczytalny.Teraz rodzinka
        stara sie go bronić mowiąc że miał problemy z żoną i rozwodem -
        niedorzeczne.Powinni nic niemówić i modlic sie za ofiary swojego synka...

przemyslaw.rokicki napisał:

> zastraszono goscia, grozbą zabicia dziecka kazano mu zlikwidowac 'swiadka'.
        Nik
        > CO to za świadek zwykły złodziej zamochodów a nie jakis mafiozo gosciu
        zastanow sie co piszesz NIEMA TAKIEJ OPCJI

• tlonowski Kara śmierci 27.03.07, 16:03
      Co do jej wprowadzenia lub nie... ludzie pomyślcie może w nieco inny sposób. Ta
      konkretnie sytuacja jest prawdopodobnie w miarę "klarowna" i można by było
      zasądzić "wykluczenie" ze społeczeństwa. Może inaczej. Czy jesteście pewni że
      Polski Wymiar Sprawiedliwości działa na tyle sprawnie (sic), żeby podejmować
      takie ważne decyzje. To nie ten kraj! Proponowałbym rozważyć inną propozycję
      "przetestowaną" bodajże w Norwegii. Tam wyszli z założenia, że KAŻDY przestępca
      (np. przekraczający dozwoloną prędkość) musi mieć coś "niepokolei pod sufitem".
      Istnieją specjalne zakłady dla umysłowo chorych w których takich ludzi się
      leczy, z tego co się orientuję to przynosi naprawdę dobre efekty. Chociaż w
      Polsce niczego nie można być pewnym.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka