Dodaj do ulubionych

Śmierć Grobelnego: prawdopodobne śledztwo ws. z...

03.04.07, 11:13
Dlaczego publicznie ujawniono, że to on był informatorem?
Obserwuj wątek
    • elan13 Śmierć Grobelnego: prawdopodobne śledztwo ws. z... 03.04.07, 11:16
      Widzisz Józefie Brzytwo, jak niezdrowo jest wiedzieć za dużo, a jeszcze
      gorzej kłapnąć publicznie sugerując, że coś się wie o gangsterskiej czy
      czerwonej sitwie. Właśnie odszedł od nas z powodu nadmiaru żelaza w
      organizmie (może nawet stali)prekursor rodzimej prywatnej bankowości Lech G.

• geralt9 Wieksza sprawa 03.04.07, 14:01
        To jakas grubsza sprawa, zamach na prezydenta-ujawnienie tego faktu-smierc
        informatora...
    • znajomy_jennifer_lopez Widocznie komuś nie oddał kasy... 03.04.07, 11:16
      ...komuś nerwowemu...
    • burek_polny O jednego smiecia mniej ... 03.04.07, 11:20
    • palestrina2005 Kolejna afera z III RP. Ludzie nikną Układ się boi 03.04.07, 11:24
      że PiS prześwietli ciemne sprawki III RP i powiązania biznas-przestępcy-
      politycy...

Cześci spraw nie udas się już niestety wyjaśnić bo dowody zostały zniszczone za
      rządów SLD...
      • palestina1 Obrona złodziei 03.04.07, 11:30
        i mafiozów stała sie ostatnio twoja domeną.Jednego złodzieja mniej tylko zal że
        to wasz pisowski kumpel co?
      • mojo.risin pitolisz plastelina 03.04.07, 11:56
        oszwabiona klientela BKO okazała sie prawdopodobnie bardziej pamiętliwa i żądna
        zemsty niż podejrzewał to Grobelny.
        grobelny po wyjściu z paki nie miał raczej żadnych powiązań, w szczególności
        typu "biznas-przestępcy-politycy...".
        nie konfabuluj plastelina , no chyba że chcesz rozśmieszyć forumowiczów.

palestrina2005 napisał:

> że PiS prześwietli ciemne sprawki III RP i powiązania biznas-przestępcy-
        > politycy...
        >
        > Cześci spraw nie udas się już niestety wyjaśnić bo dowody zostały zniszczone
        za
        >
        > rządów SLD...
        >
        • palestrina2005 "Konfabulacja" - ulubione słowo "elyt" 03.04.07, 12:04
          Zastanawia mnie kariera jaką robi ostatnio wśród Polaków słowo "konfabulacja"...

Ktoś to parę razy chlapnął i Polacy podłapali. Szczególnie spodobało się to
          słowo wyborcom lewicy - bo nadużywają go na potęgę...

Widocznie używanie nowo nauczonego kiedyś rzadziej używanego słowa powoduje że
          czują się bardziej dowartościowani, czują się członkami "elyt" i "mądrymi"...

Pamiętam jak na początku lat 90tych nadużywano słowa "pluralizm", potem w
          biznesie wszystko podpinano pod "synergię" - teraz mamy "konfabulację" - można
          napisac pracę naukową "Słowa, które dowartościowują Polaków"...
          • mojo.risin kompleksy jakieś, plastelina? 03.04.07, 12:09
            słowa "konfabulacja" używam i znam od jakiejś ćwierci wieku (wcześniej żyłem w
            nieświadomości semantycznej).

nie jest moją winą to że poznałeś je stosunkowo niedawno i stanowi dla ciebie
            nowość z którą sie jeszcze nie oswoiłeś.
            myśle że forum nie jest, plastelina, dobrym miejscem na leczenie twoich
            kompleksów.

palestrina2005 napisał:

> Zastanawia mnie kariera jaką robi ostatnio wśród Polaków
            słowo "konfabulacja"..
            > .
            >
            > Ktoś to parę razy chlapnął i Polacy podłapali. Szczególnie spodobało się to
            > słowo wyborcom lewicy - bo nadużywają go na potęgę...
            >
            > Widocznie używanie nowo nauczonego kiedyś rzadziej używanego słowa powoduje
            że
            > czują się bardziej dowartościowani, czują się członkami "elyt" i "mądrymi"...
            >
            > Pamiętam jak na początku lat 90tych nadużywano słowa "pluralizm", potem w
            > biznesie wszystko podpinano pod "synergię" - teraz mamy "konfabulację" -
            można
            > napisac pracę naukową "Słowa, które dowartościowują Polaków"...
            • palestrina2005 Oj...Trafiłem w czuły punkt kolegi... 03.04.07, 12:20
              Użycie słowa "konfabulacja" wzrosła w ostatnich miesiącach w drastyczny
              sposób...
              Chociażby na forum - wczesniej go nikt nie używał - teraz co rusz jakiś lewak
              wyskakuje z "konfabulacją"... to samo w prasie, TV, na ulicy... to słowo robi
              zawrotną karierę w ostatnim czasie...

Ciekawe - dlaczego to słowo nagle zrobiło się tak mądre ??? Moim zdaniem moda i
              tyle - to samo było z "synergią".... teraz ludzie już okrzepli i nie nadużywają
              tego słowa...
              • palestina1 Tak jak określenie "prawica" 03.04.07, 12:48
                wyłazi komunista na ulicę i twierdzi ze jest od dzisiaj prawicowcem pomimo że w
                swoim dorobku politycznym pieśni pochwalne dla lenina
                śpiewał,hehehehehehe.Komunistyczny prawicowiec
              • mojo.risin nie strachaj sie o moje słabe punkty. 03.04.07, 14:31
                być może w twoich kręgach, plastelinka, to słówko jest nowością.
                nie mierz wszystkich słomką wyjętą ze swojego gumofilca ;)))))))))

palestrina2005 napisał:
                > Użycie słowa "konfabulacja" wzrosła w ostatnich miesiącach w drastyczny
                > sposób...
                • palestrina2005 Re: nie strachaj sie o moje słabe punkty. 03.04.07, 14:57
                  Nie myl "nowości" z "powszechnością"...

Mówię że słowo "konfabulacja" ostatnio zrobiło się strasznie modne i
                  powszechne... Pewnie paru lewakom-idiotom się spodobało i używają go ciągle w
                  każdej sytuacji... To nie ma nic wspólnego z "nowością"...
                  • mojo.risin Re: nie strachaj sie o moje słabe punkty. 03.04.07, 15:13
                    nie denerwuj kolego jak ktoś używa słów których znaczenia nie rozumiesz.
                    nikt nie chce cie obrazić. słowo "konfabulacja" to bardzo szacowne i neutralne
                    emocjonalnie słówko w przeciwieństwie do np. cham, burak warchoł, dureń,
                    przygłup, debil lub zasrana niedojda, których w swoich postach w stosunku do
                    ciebie nie używałem.

a mógłbym. jednak wrodzona kindersztuba mi na to nie pozwala ;))))))

palestrina2005 napisał:
                    > Nie myl "nowości" z "powszechnością"...
                    >
                    > Mówię że słowo "konfabulacja" ostatnio zrobiło się strasznie modne i
                    > powszechne... Pewnie paru lewakom-idiotom się spodobało i używają go ciągle w
                    > każdej sytuacji... To nie ma nic wspólnego z "nowością"...
                    • palestrina2005 Idziesz za "modą"... 03.04.07, 15:18
                      Słówko jest modne, często używane ostatnio w TV i gazetach przez "autorytety" -
                      więc chcąc się do nich upodobnić "modelujesz" zachowania swoich celebrities...
                      Dzięki temu zwiększasz poczucie własnej wartości...
                      Tacy jak Ty to idealna "ciema masa" do sterowania... wystarczy odwołać się do
                      potrzeby "statusu" i już Cię złapali w swoje sidła reklamowo-PRowe....
                      • mojo.risin Re: Idziesz za "modą"... 03.04.07, 16:21
                        jakie szczęscie mają ci, którzy nie muszą walczyć ze swoimi kompleksami i
                        codziennym zatwardzeniem.
                        pomyśl o tym parestrina.

palestrina2005 napisał:
                        > Słówko jest modne, często używane ostatnio w TV i gazetach
                        przez "autorytety" -
                        >
                        > więc chcąc się do nich upodobnić "modelujesz" zachowania swoich celebrities...
                        > Dzięki temu zwiększasz poczucie własnej wartości...
                        > Tacy jak Ty to idealna "ciema masa" do sterowania... wystarczy odwołać się do
                        > potrzeby "statusu" i już Cię złapali w swoje sidła reklamowo-PRowe....
                        • palestrina2005 Masz rację... 03.04.07, 16:27
                          > jakie szczęscie mają ci, którzy nie muszą walczyć ze swoimi kompleksami i
                          > codziennym zatwardzeniem.
                          > pomyśl o tym parestrina.

Masz rację, tacy ludzie nie muszą się dowartościowywać i potwierdzać
                          swojego "statusu" głosowaniem na promowane w mediach SLD i PO...
                          • mojo.risin Re: Masz rację... 03.04.07, 18:29
                            słabo, parestrnina, słabo.
                            zaczynam powoli rozumieć szeregowego pisowca i jego frustrację w świecie
                            opanowanym (jak dotąd) przez "wykształciuchów".

bolszewicy próbowali niegdyś rządzić sprzątaczkami, a co z tego wyszło -
                            wszyscy widzieliśmy.... no może nie wszyscy - młodzież '25-30 and under' zna te
                            czasy tylko z relacji ;) w d... byli g.... widzieli a krzyczą najgłośniej ;)

palestrina2005 napisał:
                            > Masz rację, tacy ludzie nie muszą się dowartościowywać i potwierdzać
                            > swojego "statusu" głosowaniem na promowane w mediach SLD i PO...
    • l.o.r.t.e.a Oluś krętacz likwiduje świadków. 03.04.07, 11:31

• ferrment Śmierć Grobelnego: prawdopodobne śledztwo ws. z.. 03.04.07, 11:35
      A co z kotem? Długi życiorys Grobelnego a o tym czy kot cały i zdrowy ani słowa.
    • koham.mihnika warto wyslac fotografa na pogrzeb, ciekawe, kto 03.04.07, 11:51
      bedzie obecny?
      Calkiem serio!!!
      Grobelny miewal wspolnikow, kolegow, no przyjaciol to chyba nie. Ale z kims
      robil interesy. Warto sie przyjrzec.
    • rpyzel Krąg podejrzanych to jakieś11 tys. osób ? 03.04.07, 12:37
      "Ludzie przypuścili wtedy szturm na BKO, aby odzyskać swoje pieniądze. Jak
      oceniano w BKO ulokowało swoje oszczędności ok. 11 tys. Polaków ..."
    • t-1984 Śmierć Grobelnego: prawdopodobne śledztwo ws. z.. 03.04.07, 13:00
      Za smierć Grobelnego moga ponosic odpowiedzialnośc pseudodziennikarze, nazywani
      takze pismakami.to oni podali opinii publicznej informacje że Globelny
      zakablowal donoszac o przygotowywanym zamachu na premiera lub prezydenta.Tego
      typu informacje trzyma sie w tajemnicy po to by do takiego czynu nie doszło.A
      tak kto wie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka