ws21 Poczucie humoru? 04.04.07, 14:20 A może raczej jeden z licznych dowodów na trwałość nauk Hitlera? Czy to nie ten idol Niemców uczył, że starych, a w szczególności chorych ludzi należy utylizować? Najlepiej na mydło. Mnie u Niemców nic nie zdziwi. Tylko nie mogę zrozumieć tych, co twierdzą że dziś Niemcy nie mają nic wspólnego z tymi bestiami z czasów II WS. Czym Oni dziś się różnią od przodków? Niczym. Tylko czasy takie że wygodnie przyjąć taką pozę. Demokratyczny, kulturalny naród. Odpowiedz Link Zgłoś
leonard3 Re: Poczucie humoru? 04.04.07, 14:25 ws, oni nie wiedza jak oni malo znacza. Ha,ha,ha,ha,ja,aj. Kazdy sie smieje jak Merkel jezdzi w roli lidera demokratycznego swiata. Kazdy wariat ma chwile calkowitej utraty kontaktu z rzeczywistoscia. Odpowiedz Link Zgłoś
milseog ale karykatury Mahometa byly ok? 04.04.07, 14:23 karykatury proroka Islamu byly OK, byly przejawem wolnosci slowa w zachodnich demokracjach, ale zarty z polskiego prawie swietego papieza juz nie przystoja? ludzie! opamietajcie sie! Odpowiedz Link Zgłoś
wqb Re: karykatury Mahometa byly ok i te też 04.04.07, 15:31 szczere mówicac karykatury mahometa były nie tyle zabwane co politycznie celne. natomiast żarty z Karola sa prymitywne....takie "niemieckie". i zgadzam sie tylko, że ich prawem jest cieszyc sie byle czym. prosze poklikac na stroanch "weltu". żart z kanclerz merkel tez jest na poziomie "czemu ten polarny misiu jest brązowy? bo to scheisse - misiu". Odpowiedz Link Zgłoś
aga1000 "Die Welt" kpi z Jana Pawła II 04.04.07, 14:24 Satyra satyrą ale to jest co najmniej niesmaczne. Należę do osób, które nie płakały po Papieżu ale dworowanie sobie w tak niewybredny sposób ze zmarłego człowieka, który jakby na to nie patrzeć zwykłym "Kowalskim" nie był jest dla mnie po prostu rynsztokowym chamstwem. Z poczuciem humoru nie ma to nic wspólnego. Rozumiem nabijanie się z tego wyszukiwania cudów, bo to trąca żenadą ale Die Welt posunął się za daleko. BTW oj chyba nie mamy za wysokich notowań za zachodnią granicą. No to z jednej strony mamy serdecznych przyjaciól Niemców, z drugiej jeszcze bardziej serdecznych Rosjan a my w srodku z naszą lustracją, aborcją, mundurkami i czym kto jeszcze chce. Odpowiedz Link Zgłoś
gibenrath GW ala Kurski, czyli jak brzydko przywalić 04.04.07, 14:27 Gw to skarżypyta, kabluje na Axela Springera pewnie w imię obrony wolności słowa... Bo nosić koszulke "Nie płakałem po papiezu" jest wyrazem solidarności z odmiennością, ale śmiać się można tylko z NIEKTÓRYCH osób publicznych, tak? Odpowiedz Link Zgłoś
pawel949 powtórzmy - Fakt i Dziennik !!!! 04.04.07, 14:27 Chyba nacisk na te dwa tytuły byłby najlepszym komentarzem! Odpowiedz Link Zgłoś
tege Widocznie mają kompleksy 04.04.07, 14:30 i w żałosny sposób chcą je leczyć. Największe poczucie humoru mają ci, którzy potrafią patrzeć z dystansem na samych siebie. A na tych idiotów bez poczucia humoru brak po prostu słów. Chirac'owi pewnie byliby skłonni tyłek podetrzeć ;]... Odpowiedz Link Zgłoś
tadjan "Die Welt" kpi z Jana Pawła II 04.04.07, 14:38 Każdy naród ma swojego wielkiego obywatela z którego jest dumny. My mamy JPII, który u schyłku życia odbył wg. Die Welt "bieg paraolimpijski" w Hawanie, a Niemcy Adolfa Hitlera który również szedł w świat jak JPII - z gott mit uns - na ustach. Ja jestem dumny dumny z mojego JPII, a Niemcom pozostawiam ich obywatela, ich własnej ocenie. Odpowiedz Link Zgłoś
the_rest Strasznie prymitywny naród. 04.04.07, 14:39 "Port Parkinson" - no nie - tylko kretyn mógł coś takiego wymyślić. Okazuje się, że niemcy to naród który nie tylko wydał największych morderców, ale także naród prostackiego, prymitywnego "humoru". Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: Strasznie prymitywny naród. 04.04.07, 14:42 Faktem jest, że Niemiecki humor do najbardziej wyrafinowanego nie należy, tylko dlaczego takie konkluzje pojawiają nagle z takimi komentarzami kiedy ponabijano się z santo subito Wojtyły. Mówiąc szczerze to cały ten cyrk ze "świętością" i "cudami" Wojtyły bawi mnie bardziej niż kiepskie w gruncie rzeczy dowcipy z Die Welt Odpowiedz Link Zgłoś
the_rest Re: Strasznie prymitywny naród. 04.04.07, 14:47 > Faktem jest, że Niemiecki humor do najbardziej wyrafinowanego nie należy No kpisz chyba - toż to skończone prymitywy. >Mówiąc szczerze to cały ten cyrk ze "świętością" i > "cudami" Wojtyły bawi mnie bardziej niż kiepskie w gruncie rzeczy dowcipy z >Die Welt Chyba nie za bardzo kumasz. Przeczytaj jeszcze raz ten artykuł, ale tak ze zrozumieniem treści. Tu chodzi nie tylko o Papieża, ale także o ludzi którzy są niepełnosprawni. Czy wyobrażasz sobie, żeby któras z polskich gazet nabijała się z ludzi chorych na parkinsona ? Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: Strasznie prymitywny naród. 04.04.07, 14:53 Ja wyżej napisała, ze jedyne co jest w tym artykuliku w bardzo złym guście, to nabijanie się z faktu, że był chory na Parkinsona. Ale nabijanie się z "cudów" popieram Odpowiedz Link Zgłoś
kartoflisko Ja wyżej napisała?????????? ruska ????? 04.04.07, 15:14 gulcia77 napisała: > Ja wyżej napisała, ze jedyne co jest w tym artykuliku w bardzo złym guście, to > nabijanie się z faktu, że był chory na Parkinsona. Ale nabijanie się z "cudów" > popieram Naucz sie pisac poprawnie, smieciu. Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: Ja wyżej napisała?????????? ruska ????? 04.04.07, 15:18 NAPISAŁAM!!! Jeśli literówka jest powodem do oburzenia to przepraszam, ale jeśli nazywanie mnie śmieciem to jedyny twój argument przeciw to bardzo mi przykro, że jesteś taki nieszczęśliwy Odpowiedz Link Zgłoś
kartoflisko Re: Ja wyżej napisała?????????? ruska ????? 04.04.07, 15:25 gulcia77 napisała: > NAPISAŁAM!!! Jeśli literówka jest powodem do oburzenia to przepraszam, ale jeśl > i > nazywanie mnie śmieciem to jedyny twój argument przeciw to bardzo mi przykro, ż > e > jesteś taki nieszczęśliwy Moze literowka, moze rusycyzm. Raczej to drugie. Wyszlo szydlo z worka. Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: Ja wyżej napisała?????????? ruska ????? 04.04.07, 15:26 Że co????????????????!!!!!!!!!!!!!! Faktycznie kartoflisko Odpowiedz Link Zgłoś
kartoflisko Twoja gwaltowna reakcja potwierdza, 04.04.07, 15:42 ze to nie byla literowka. Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: Twoja gwaltowna reakcja potwierdza, 04.04.07, 15:44 łoż kurcze! To był wybuch śmiechu. Mam w sobie krew polską, ukraińską, francuską i węgierską, ale ruskich korzeni nie stwierdzam :))) Odpowiedz Link Zgłoś
kartoflisko Re: Twoja gwaltowna reakcja potwierdza, 04.04.07, 16:03 gulcia77 napisała: > łoż kurcze! To był wybuch śmiechu. Mam w sobie krew polską, ukraińską, francusk > ą > i węgierską, ale ruskich korzeni nie stwierdzam :))) Twoja mamusia pewnie stwierdzila. Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: Strasznie prymitywny naród. 04.04.07, 14:44 the_rest napisał: > Okazuje > się, że niemcy to naród który nie tylko wydał największych morderców, ale także > > naród prostackiego, prymitywnego "humoru". Noblistów mimo wszystko, mają wiecej od nas, gospodarczo też stoją nieco wyżej, więc może nie jest całkiem tak jak twierdzisz... Odpowiedz Link Zgłoś
www.agnieszka Re: Strasznie prymitywny naród. 05.04.07, 00:14 dlatego, ze to wlasnie oni wymordowali polska inteligencje w czasie wojny Odpowiedz Link Zgłoś
sagi2007 Satyra zdjeta !!!!! 04.04.07, 14:40 strona zalana negatywnymi komentarzami Odpowiedz Link Zgłoś
bogdantadus Strona działa. Nienawidzimy Niemow, bo to... 04.04.07, 16:34 oni sa teraz papiezem! :) Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Gdyby żartowano z prezydenta San Marino, nikt by 04.04.07, 14:41 nawet nie wspomniał. Robią sobie dowcipy z eksprzewodniczącego Watykanu, słyszę głosy oburzenia. Cóż to za Monaco, ten Watykan, że tak się nim przejmujemy? Odpowiedz Link Zgłoś
sagi2007 Re: Gdyby żartowano z prezydenta San Marino, nikt 04.04.07, 14:43 i satyra zdjeta zestron Die Welt Odpowiedz Link Zgłoś
z2006 Re: Gdyby żartowano z prezydenta San Marino, nikt 04.04.07, 18:30 Przecież Watykan to siedziba namiestnika Chrystusa. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Gdyby żartowano z prezydenta San Marino, nikt 04.04.07, 18:37 jak pamietam to raczej jerololima , niema zadnego dowodu na to ze Piotr byl papiezem i napewno niema na to ze byl w rzymie , chocby z tego powodu ze nic nie pisal o tym ktos kto 100 razy wiecej zrobil dla chrzescijanstwa apostol Pawel !! on to byl w rzymie w czasie kiedy ponoc byl tam Piotr , napewno wiadomo ze Piotr byl w babilonie Odpowiedz Link Zgłoś
z2006 Re: Gdyby żartowano z prezydenta San Marino, nikt 05.04.07, 08:35 kolter napisał: > jak pamietam to raczej jerololima , Dlaczego? niema zadnego dowodu na to ze Piotr byl papiezem Dowodem jest to, że tak głosi założony przez Chrystusa Kościół. i napewno niema na to ze byl w rzymie , Skąd ta pewność? chocby z tego powodu ze nic ni > e > pisal Brak dowodu nie jest dowodem braku. o tym ktos kto 100 razy wiecej zrobil dla chrzescijanstwa apostol Pawel Dlaczego uwazasz, że 100 rayz wiecej? ! > ! > on to byl w rzymie w czasie kiedy ponoc byl tam Piotr , Jedno nie wyklucza drugiego. napewno wiadomo ze Piotr byl w babilonie Skąd to wiadomo? Odpowiedz Link Zgłoś
urbanoid Ciekawe czy by kpili gdyby JPII byl Zydem... 04.04.07, 14:42 bo byby to jawny antysemityzm Odpowiedz Link Zgłoś
sagi2007 Re: Ciekawe czy by kpili gdyby JPII byl Zydem... 04.04.07, 14:44 i satyra zdjeta ze stron Die Welt Odpowiedz Link Zgłoś
mch1983 to wydawca Dziennika i Faktu 04.04.07, 14:44 gazety która zamieszcza gołe paminienki na ostatniej stornie, a po śmierci naszego papieża sprzedawała biblię z "osobistym błogosławieństwem papieża". dno... tylko debile czytaja FAKT i DZIENNIK - jego wzbogaconą o pseudointelektualny teskt. Odpowiedz Link Zgłoś
te_rence "Die Welt" kpi z Jana Pawła II 04.04.07, 14:48 fakt że ja tam wielkim fanem nie jestem ale średnio smaczne są te żarte... kwestia smaku Ale to nie powód żeby od razu rząd miał reagowac , jakieś wielkie larum całego państwa robić, może wojne wypowiedzieć... różne pisma są, różni ludzie żyją nawet w Polsce są ludzie którzy papieża JPII uważali i uważają tylko za przywódcę KK i Watykanu Jest wolność słowa, jak się to komuś nie podoba to nie czyta albo niech nie kupuje Faktu i innych Sprigerowskich wydawnictw w Polsce Dla mnie te robienie świętego jak najszybciej tez jest śmieszne i pod publikę... ech kościół katolicki to zawsze polityka... "Niech żyje papież! Przez chwile myślałem że krzyczycie niech żyje łupież..." :) Odpowiedz Link Zgłoś
hochen_schlochen "Die Welt" kpi z Jana Pawła II 04.04.07, 14:49 żart z cudem ocalenia Fidela naprawde dobry. "port parkinson" niekoniecznie- tzn. może i sie nadaje zeby porechotać przy wódce, ale do prasy to chyba nie bardzo. Cud przemienienia piłki- taki sobie, DJ Papa- całkiem zabawne. najbardziej niesmaczne jest że głosem oburzenia przemówił w radiowej trójce naczelny miotacz gównem IV RP- niejaki Kurski. Niemcy to zasadniczo kraj protestancki (poza Bawarią)w którym niekoniecznie wszyscy kochają JP II, a już na pewno beatyfikacyjno- kanonizacyjne celebry, jak i kult świętych, jak i cała masa zjawisk właściwych kościołowi katolickiemu jest egzotycznym dziwactwem. jezeli nasza władza zareaguje na to, to sie po raz kolejny ośmieszy. niech sie raczej mohery zorganizują (jeżeli czują parcie) i pojadą ze zgniłymi jajami do Berlina pod redakcje Die Welt. Rydzu może to zorganizować. Odpowiedz Link Zgłoś
calcinus Niemcy maja po prostu kompleksy 04.04.07, 14:52 ... i stad te zarty o Polakach, ANglikach czy Amerykanach, stad ten antysemityzm i antyamerykanizm itd... Nie zwracajmy na nich uwagi, niech sobie pogadaja, skoro sa tak prymitywni ze im to dobre samopoczucie zapewnia :) Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: Niemcy maja po prostu kompleksy 04.04.07, 14:54 Jeżeli ktoś tu ma kompleksy, to nie Niemcy. Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Czas zrozumieć, że poza Polską, były papież nie 04.04.07, 14:53 miał dobrej opinii. Im szybciej ten fakt dotrze do naszych rozgorączkowanych głów, tym lepiej. Inaczej będziemy się obrażać na cały świat, czym wywoływać będziemy jeszcze większą salwę śmiechu. Odpowiedz Link Zgłoś
sagi2007 Re: Czas zrozumieć, że poza Polską, były papież n 04.04.07, 14:56 chyba nigdy przez ponad 20 lat nie ogladalas w TV wiwatujacych tlumow m.in. Wlosi, Hiszpanie Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: Czas zrozumieć, że poza Polską, były papież n 04.04.07, 14:58 I jeszcze Ameryka Łacińska była na jego punkcie stuknięta! Ale na szczęście w krajach gdzie oszołomstwo religijne ma dużo mniejszy zasięg potrafili krytycznie popatrzeć na Wojtyłę Odpowiedz Link Zgłoś
sagi2007 Re: Czas zrozumieć, że poza Polską, były papież n 04.04.07, 15:03 wow , to czemu "wybiorcza" nie zamieszcza satyr na Benedykta ??( temat: mlodosc w Hitlerjugend) albo Grossa ?? (mlodosc w waffenSS) Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: Czas zrozumieć, że poza Polską, były papież n 04.04.07, 15:06 Ano pewnie dlatego, ze choć Niemcy mają kiepskie poczucie humoru, to niestety Polacy nie mają go prawie wcale. Mnie tam by to nie oburzyło, w gruncie rzeczy jest mi to obojętne z czego się ludzie śmieją, pod warunkiem, ze to śmianie się nie dotyka niepełnosprawności, czy choroby (i żarty z Parkinsona mi się nie podobały). A cała reszta? - Hulaj dusza Odpowiedz Link Zgłoś
sagi2007 Re: Czas zrozumieć, że poza Polską, były papież n 04.04.07, 15:12 cos mi sie wydaje ze daleko od polski mieszkasz bo polskie kabarety i komedie sa OK Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: Czas zrozumieć, że poza Polską, były papież n 04.04.07, 15:20 no, ale Bareja już parę lat nie żyje! Starszych Panów już nie ma, nie wspominając o wielkim Gałczyńskim. to co jest teraz mocno zeszło na psy Odpowiedz Link Zgłoś
z2006 Re: Czas zrozumieć, że poza Polską, były papież n 04.04.07, 18:33 gulcia77 napisała: > A cała reszta? - Hulaj dusza Hulaj dusza to powtarzał mój dziadek, który potem zachorował na raka żołądka. Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: Czas zrozumieć, że poza Polską, były papież n 04.04.07, 15:00 Widziałem wiwatujące tłumy, przy okazji wystąpień największych tyranów. I co z tego? Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: piwi, więc może i ciebie nie ma? 04.04.07, 15:02 zgodnie z tą logiką to i ciebie nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
lolek0000 Re: piwi, więc może i ciebie nie ma? 04.04.07, 15:05 To było pytanie a nie akceptacja tezy gulcia. Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: piwi, więc może i ciebie nie ma? 04.04.07, 15:11 Rozstrząsaj sobie tę niewątpliwie strategicznie ważną kwestię w samotności. Na bieg faktów, nie masz na szczęście wpływu. Odpowiedz Link Zgłoś
lolek0000 Re: piwi, więc może i ciebie nie ma? 04.04.07, 15:18 Rozumiem, że ty- piwi masz wpływ. :D Ciekawe, czy masz na to tabletki i czy to wogóle uleczalne. Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: piwi, więc może i ciebie nie ma? 04.04.07, 15:21 lolek0000 napisał: > Rozumiem, że ty- piwi masz wpływ. > :D > Ciekawe, czy masz na to tabletki i czy to wogóle uleczalne. Źle rozumiesz, czy ja twierdzę, że mam? Odpowiedz Link Zgłoś
lolek0000 "Czas zrozumieć... "- tak, że poza rabiniczną 04.04.07, 14:58 częścią świata miał opinię człowieka niezwykłego, jeżeli nie swiętego. Nawet w zasyfionych Niemczech i lewackiej Francji. Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: "Czas zrozumieć... "- tak, że poza rabiniczną 04.04.07, 15:02 Żyjemy widocznie, w dwóch róznych światach. I nie zmieniajmy tego. Odpowiedz Link Zgłoś
lolek0000 Re: "Czas zrozumieć... "- tak, że poza rabiniczną 04.04.07, 15:04 Racja, bo nie mam zamiaru wchodzic do twojego, pełnego akceptowanej, ba!- promowanej niedoskonałości i zapóźnienia umysłowego. Byłem wiele razy i w niemczech i we Francji i w W.Bryt.- tak skończy twój świat. Ja w takim nie chcę żyć. Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: "Czas zrozumieć... "- tak, że poza rabiniczną 04.04.07, 15:08 A co ci tam tak przeszkadzało??? Że każdy żyje po swojemu??? Ja bym właśnie w takiej Polsce chciała żyć, gdzie nikt mi nie będzie mówił, co jest dobre a co złe apriori Odpowiedz Link Zgłoś
lolek0000 Re: "Czas zrozumieć... "- tak, że poza rabiniczną 04.04.07, 15:16 a priori to nie można w Polsce publicznie źle mówić o panoszeniu się syjonistów, a w Niemczech i G.B. jest karane więzieniem. Taka specyficzna wolność słowa. Media faktycznie kontrolują i u nich i u nas to, co robi rząd, ale kto rządzi mediami? Zwłaszcza u nas, tymi rzeszami "niezależnych" dziennikarzy. Normalnie mam tubę z tych rzekomo niezależnych. Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: "Czas zrozumieć... "- tak, że poza rabiniczną 04.04.07, 15:27 lolek0000 napisał: > a priori to nie można w Polsce publicznie źle mówić o panoszeniu się > syjonistów, a w Niemczech i G.B. jest karane więzieniem. Nieprawda, krytyka syjonizmu nie jest w żadnym z przytoczonych krajów karana. Odpowiedz Link Zgłoś
z2006 Re: "Czas zrozumieć... "- tak, że poza rabiniczną 04.04.07, 18:36 gulcia77 napisała: > A co ci tam tak przeszkadzało??? Że każdy żyje po swojemu??? Polecam lekturę psalmu drugiego. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: "Czas zrozumieć... "- tak, że poza rabiniczną 04.04.07, 18:39 a ty zacznij od ksiegi wyjscia tam jest dekalog porownaj go do swojego z katechizmu i zastanow sie czemu sie nie zgadza !! Odpowiedz Link Zgłoś
z2006 Re: "Czas zrozumieć... "- tak, że poza rabiniczną 05.04.07, 08:38 Myślę, że "nie zgadza się", bo tak nakazują względy duszpasterskie. To nie kult bożków jest teraz zagrozeniem, ale bałwochwalstwo wobec wartości tego świata (np. pieniądza). Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: "Czas zrozumieć... "- tak, że poza rabiniczną 04.04.07, 15:09 Nie ma sprawy, nikt Ci nie każe wyruszać w drogę. Odpowiedz Link Zgłoś
galan12 hokus-pokus nie ma strony - CUD ?????????? 04.04.07, 14:55 hokus-pokus nie ma strony - CUD ?????????? Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: hokus-pokus nie ma strony - CUD ?????????? 04.04.07, 14:56 zdecydowanie cud!!!! santo subito Wojtyła zareagował :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
sagi2007 Re: hokus-pokus nie ma strony - CUD ?????????? 04.04.07, 14:58 pomogli polscy internauci zalewajacy Die WElt komentarzami Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: hokus-pokus nie ma strony - CUD ?????????? 04.04.07, 15:00 No bo taka jest natura jego cudów!!! Wierzę w to, ze ludzki umysł ma nieodkryte jeszcze właściwości i może sam się zasugerować (raczej tak widzę "cud" ozdrowienia zakonnicy), ale Wojtyła raczej mało miał z tym wspólnego Odpowiedz Link Zgłoś
sagi2007 Re: hokus-pokus nie ma strony - CUD ?????????? 04.04.07, 15:05 jestes zasugerowana przez ...."wyborcza" Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: hokus-pokus nie ma strony - CUD ?????????? 04.04.07, 15:10 Prawie nie czytam, generalnie rzadko się czymś sugeruję. A "wyborcza"... Ano jest jaka jest. Lepsza niż "Nasz Dziennik" czy "Rzeczpospolita", choć pełno w niej hipokryzji. Nie ma w tym kraju prawdziwie laickiej, dobrze zrobionej gazety codziennej. Niestety :(( Odpowiedz Link Zgłoś
sagi2007 Re: hokus-pokus nie ma strony - CUD ?????????? 04.04.07, 15:16 to niby GW jest ..klerykalna ? Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: hokus-pokus nie ma strony - CUD ?????????? 04.04.07, 15:22 Mocno śmierci hipokryzją, i trzepie kasę na "wspomnieniach o Papieżu" reedycjach jakichś filmików o nim etc... Odpowiedz Link Zgłoś
kartoflisko Re: hokus-pokus nie ma strony - CUD ?????????? 04.04.07, 15:18 Daj se siana, ruski smieciu. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=60245202&a=60251291 Odpowiedz Link Zgłoś
galan12 T-rex Giertych poruszy to w Brukseli -będzie ubaw 04.04.07, 14:57 T-rex Giertych poruszy to w Brukseli -będzie ubaw Odpowiedz Link Zgłoś
galan12 subito blokada gospodarcza Niemiec !!!!!!!!!!!!! 04.04.07, 15:00 subito blokada gospodarcza Niemiec !!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta53 Ciekawe czy D.I.R też będzie taka ,,wolność''? 04.04.07, 15:01 W Niemieckiej Islamskiej Republice,w która Niemcy zmienią się niebawem,nie `wolno będzie kpić z mułłów.Niedobitki spedalonych Germanów szybko podporządkują się tureckiej ,,rasie panów''. Odpowiedz Link Zgłoś
j_mat "Die Welt" kpi z Jana Pawła II 04.04.07, 15:02 No i mamy teraz sprawdzian z wolności słowa. Interesujący w kontekście niedawnych karykatur Mahometa i reakcji na nie państw islamskich. Ciekawe, że islamiści w ONZ, którzy uchwalili tamże niedawno dopuszczalność ograniczenia wolności słowa w obronie uczuć religijnych mówią jednym głosem z obrońcami rzekomo zagrożonego autorytetu Wojtyły... Odpowiedz Link Zgłoś
rrob ech ten niemiecki humor 04.04.07, 15:03 szkoda, że poza niemcami nikt na świecie go nie rozumie. motlc.wiesenthal.com/atf/cf/%7B2C11ED9A-B24E-4C15-BD70-D76A90D2529F%7D/fig1.gif Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Podobnie nikt nie zrozumie polskiego humoru. 04.04.07, 15:07 Bo świat jako polski dowcip kwalifikuje naszą egzaltację cudami nieżyjących ludzi, przy jednoczesnym potępianiu naszych faktycznych sukcesów (vide Wałęsa, Balcerowicz). Odpowiedz Link Zgłoś
lolek0000 wałęsa to faktycznie był humorystyczny sukces... 04.04.07, 15:13 A propose dowcipów i poczucia humoru: Na dyskotece w Niemczech bawił się Rosjanin, z napisem na koszulce: "TURCY MAJĄ TRZY PROBLEMY". Nie trwało długo, stanął przed nim Turek, byczysko chłop: - Ty, a w ryj chcesz? - To jest pierwszy z waszych problemów - odpowiedział Rosjanin - agresja.Ciągle szukacie zwady, nawet wtedy, kiedy nie ma żadnego powodu. Dyskoteka się skończyła, Rosjanin wychodzi, a tam na niego tłum Turków czeka. - No, teraz się z tobą policzymy - warknęli Turcy gremialnie. - A to jest drugi z waszych problemów - powiedział Rosjanin - Nie potraficie załatwiać spraw po męsku sam na sam, tylko zawsze musicie zwoływać wszystkich "swoich". - Zaraz nam to odszczekasz! - wrzasnęli Turcy, wyciągając noże. - I to jest trzeci z waszych problemów - westchnął ciężko Rosjanin wyciągając kałasza - zawsze na strzelaninę przychodzicie z nożami... Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: piwi77 04.04.07, 15:13 piwi77 napisał: > Bo świat jako polski dowcip kwalifikuje naszą egzaltację cudami nieżyjących > ludzi, przy jednoczesnym potępianiu naszych faktycznych sukcesów (vide Wałęsa, > Balcerowicz). O ile twierdzisz, ze naszym faktycznym sukcesem jest Walesa i Balcerowicz, to reprezentujesz tylko i wylacznie szwabski humor - i to w 100 procentach. Moje kondolencje! Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: piwi77 04.04.07, 15:19 Tak, Solidarność w 1980-1981 i reformy Balcerowicza to nasze największe sukcesy. Rozumiem, że z pozycji, na kolanach, nie widać tego tak wyraźnie. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: piwi77 04.04.07, 15:27 piwi77 napisał: > Tak, Solidarność w 1980-1981 i reformy Balcerowicza to nasze największe > sukcesy. Rozumiem, że z pozycji, na kolanach, nie widać tego tak wyraźnie. Pomyliles wyraznie ducha Solidarnosci 1980-81 z okraglostolowa zdrada Walesy oraz dobijanie dospodarki polskiej (likwidowanie, celowe doprowadzanie do upadku i sprzedaz za grosze bardzo wielu rentownych przedsiebiosstw!!!) przez Aarona Bucholza vel L.Balcerowicza ze stajni Sorosa! Odpowiedz Link Zgłoś
magazynio1 piwi77 - mysle tak jak Ty, gdzie reszta Polakow.. 04.04.07, 15:29 wet3 napisał: > piwi77 napisał: > > > Tak, Solidarność w 1980-1981 i reformy Balcerowicza to nasze największe > > sukcesy. Rozumiem, że z pozycji, na kolanach, nie widać tego tak wyraźnie > . > > Pomyliles wyraznie ducha Solidarnosci 1980-81 z okraglostolowa zdrada Walesy > oraz dobijanie dospodarki polskiej (likwidowanie, celowe doprowadzanie do > upadku i sprzedaz za grosze bardzo wielu rentownych przedsiebiosstw!!!) przez > Aarona Bucholza vel L.Balcerowicza ze stajni Sorosa! Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: piwi77 04.04.07, 15:30 wet3 napisał: > piwi77 napisał: > > > Tak, Solidarność w 1980-1981 i reformy Balcerowicza to nasze największe > > sukcesy. Rozumiem, że z pozycji, na kolanach, nie widać tego tak wyraźnie > . > > Pomyliles wyraznie ducha Solidarnosci 1980-81 z okraglostolowa zdrada Walesy > oraz dobijanie dospodarki polskiej (likwidowanie, celowe doprowadzanie do > upadku i sprzedaz za grosze bardzo wielu rentownych przedsiebiosstw!!!) przez > Aarona Bucholza vel L.Balcerowicza ze stajni Sorosa! Nie mam zamiaru dyskutować z tezami powtarzanymi za antysemicką rozgłośnią, katolickiego zakonnika, Rydzyka. Odpowiedz Link Zgłoś
lolek0000 Re: piwi77 i gulcia77 04.04.07, 15:46 albo to dwa nicki jednego gościa, albo bliźniaki. :D Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: piwi77 i gulcia77 04.04.07, 15:47 nie jestem gość tylko gościówa. Ale fajnie, ze jest parę osób w tym kraju, którzy mają normalne poglądy. Pozdrawiam piwi! Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: piwi77 i gulcia77 04.04.07, 15:49 Pozdrawiam! I głowa do góry. Bój to jest ich już ostatni. Odpowiedz Link Zgłoś
lolek0000 Re: piwi77 i gulcia77 04.04.07, 16:14 osób tych, jak widać jest dokładnie parę, a konkretnie: para. :D Natomiast poglądy tego typu możnaby okeslić cytując autorów pewnej zabawnej stronki:hucpiarstwo, świństwo Orwell'owskie, arcy-bydlackie, kpiarskie i szujowskie. Zbyt mocne? możliwe, ale jakim językiem polemizować z ludźmi Urbana? Odpowiedz Link Zgłoś
magazynio1 Re: piwi77 i gulcia77 04.04.07, 16:17 lolek0000 napisał: > osób tych, jak widać jest dokładnie parę, a konkretnie: para. > :D > Natomiast poglądy tego typu możnaby okeslić cytując autorów pewnej zabawnej > stronki:hucpiarstwo, świństwo Orwell'owskie, arcy-bydlackie, kpiarskie i > szujowskie. > Zbyt mocne? możliwe, ale jakim językiem polemizować z ludźmi Urbana? Takim, jakim na codzien sie poslugujesz proponuje. Ja tak od 33 lat robie, polecam. Bez udawania i powtarzania bzdur. P.S. IVRP nie istnieje podobnie jak lze-elity i wyksztalciuchy :D Odpowiedz Link Zgłoś
lolek0000 Re: piwi77 i gulcia77 04.04.07, 16:22 "Takim, jakim na codzien sie poslugujesz proponuje. Ja tak od 33 lat robie, polecam. Bez udawania i powtarzania bzdur". Nie retorycznej strony zrozumiałeś pytania. Jak polemizować oczekując, że będzie się zrozumianym przez drugą stronę? I czy wogóle warto? Odpowiedz Link Zgłoś
magazynio1 Re: piwi77 i gulcia77 04.04.07, 16:25 lolek0000 napisał: > "Takim, jakim na codzien sie poslugujesz proponuje. Ja tak od 33 lat robie, > polecam. Bez udawania i powtarzania bzdur". > > Nie retorycznej strony zrozumiałeś pytania. Jak polemizować oczekując, że > będzie się zrozumianym przez drugą stronę? I czy wogóle warto? Zrozumialem doskonale. P.S. Ciekawa skladnia 1 zdania :D bez urazy Odpowiedz Link Zgłoś
lolek0000 Re: piwi77 i gulcia77 04.04.07, 16:32 A, bo się zagapiłem na inną stronkę. Nie ma o co się gniewać. :D Odpowiedz Link Zgłoś
lolek0000 piwi77 i gulcia77 04.04.07, 16:30 "Takim, jakim na codzien sie poslugujesz proponuje. Ja tak od 33 lat robie, polecam. Bez udawania i powtarzania bzdur". Nie retorycznej strony zrozumiałeś pytania. Jak polemizować oczekując, że będzie się zrozumianym przez drugą stronę? I czy wogóle warto? Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: piwi77 04.04.07, 15:39 piwi77 napisał: > Nie mam zamiaru dyskutować z tezami powtarzanymi za antysemicką rozgłośnią, > katolickiego zakonnika, Rydzyka. To nie dyskutuj. Pozostan przy swoim czysto niemieckim poczuciu humoru i nie truj ludziom tylkow. Odpowiedz Link Zgłoś
lolek0000 Re: piwi77 zachowuje się jak typowy 04.04.07, 15:43 brązowy język Urbanowego "Nie" . Do pełni obrazu brakuje tu tylko plugawego języka Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: piwi77 zachowuje się jak typowy 04.04.07, 15:47 Do Urbanowego Nie, jest mi bliżej niż do ND. To chyba jeszcze nie jest zakazane w naszym bogobojnym kraju? Odpowiedz Link Zgłoś
www.agnieszka Re: piwi77 05.04.07, 00:34 ależ podyskutuj. nie znalazleś ani jednego argumentu na tezy weta3, prawdopodobnie dlatego, ze ich nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
mark.parker Re: piwi77 04.04.07, 18:53 Rozumiem, że jesteś obłąkany, ale czy zaraz musisz się tym chwalić? wet3 napisał: > piwi77 napisał: > > > Tak, Solidarność w 1980-1981 i reformy Balcerowicza to nasze największe > > sukcesy. Rozumiem, że z pozycji, na kolanach, nie widać tego tak wyraźnie > . > > Pomyliles wyraznie ducha Solidarnosci 1980-81 z okraglostolowa zdrada Walesy > oraz dobijanie dospodarki polskiej (likwidowanie, celowe doprowadzanie do > upadku i sprzedaz za grosze bardzo wielu rentownych przedsiebiosstw!!!) przez > Aarona Bucholza vel L.Balcerowicza ze stajni Sorosa! Odpowiedz Link Zgłoś
johnka7 Wałęsa jest symbolem 04.04.07, 15:22 a jego nazwisko kojarzone z Polską zna cały świat, o takich np. Kaczyńskich za dwa - trzy lata nawet w Polsce nikt nie będzie pamiętał. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: johnka7 04.04.07, 15:31 johnka7 napisała: > Walesa jest symbolem > a jego nazwisko kojarzone z Polską zna cały świat, o takich np. Kaczyńskich za > dwa - trzy lata nawet w Polsce nikt nie będzie pamiętał. Walesa jest symbolem zdrady idealow Solidarnosci oraz powolania do zycia PRL- bis (ktora doskonale funkcjonowala przez 16 lat!!!) przy pokretnym stole. Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: johnka7 04.04.07, 15:32 no!!! to co teraz mamy to PRL tertio, najbardziej zgodne z duchem pierwowzoru Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: gulcia77 04.04.07, 16:06 gulcia77 napisała: > no!!! to co teraz mamy to PRL tertio, najbardziej zgodne z duchem pierwowzoru PRL to chyba nie! Dlaczego? - Bo stopniowo rozwala sie uklad okraglostolowy bedacy przedluzeniem PTL-u. Szkoda, ze uparlas sie aby tego nie widziec i wolisz na zlosc cioci odmrozic uszy. Odpowiedz Link Zgłoś
magazynio1 Re: gulcia77 04.04.07, 16:07 wet3 napisał: > gulcia77 napisała: > > > no!!! to co teraz mamy to PRL tertio, najbardziej zgodne z duchem pierwow > zoru > > PRL to chyba nie! Dlaczego? - Bo stopniowo rozwala sie uklad okraglostolowy > bedacy przedluzeniem PTL-u. Szkoda, ze uparlas sie aby tego nie widziec i > wolisz na zlosc cioci odmrozic uszy. szkoda, ze nie doceniasz tego, ze mozesz to napisac. Na Bialorusi nie wolno. A tam bysmy byli gdyby nie geniusz Walesy i Okragly Stol. Pozdrow Ojca Rydzyka. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: magazynio1 04.04.07, 16:17 magazynio1 napisał: > szkoda, ze nie doceniasz tego, ze mozesz to napisac. Na Bialorusi nie wolno. A > tam bysmy byli gdyby nie geniusz Walesy i Okragly Stol. Pozdrow Ojca Rydzyka. Moge to pisac nie dzieki zaslugom Walesy, tylko dzieki tym silom, ktore postanowily skonczyc z komunizmem - na co Ani Walesa, ani JP2 NIE mieli zadnego wplywu! Nie kaz mi wierzyc w mity! Odpowiedz Link Zgłoś
magazynio1 Re: magazynio1 04.04.07, 16:19 wet3 napisał: > magazynio1 napisał: > > > szkoda, ze nie doceniasz tego, ze mozesz to napisac. Na Bialorusi nie wol > no. A > > tam bysmy byli gdyby nie geniusz Walesy i Okragly Stol. Pozdrow Ojca Rydz > yka. > > Moge to pisac nie dzieki zaslugom Walesy, tylko dzieki tym silom, ktore > postanowily skonczyc z komunizmem - na co Ani Walesa, ani JP2 NIE mieli zadnego > > wplywu! Nie kaz mi wierzyc w mity! ojej, a jakiez to SILY zadzialaly powiedz. Jakies nieczyste mroczne sily chyba bo nic o nich nie wiem a czytam gazety od dawna. Odpowiedz Link Zgłoś
magazynio1 Re: johnka7 04.04.07, 15:34 wet3 napisał: > > Walesa jest symbolem zdrady idealow Solidarnosci oraz powolania do zycia PRL- > bis (ktora doskonale funkcjonowala przez 16 lat!!!) przy pokretnym stole. TYLKO I WYLACZNIE W POLSCE. Dla myslacych Polakow (niewielu) jest Noblista i jedynym Europejczykiem ktory mial "standing ovation" w Kongresie USA. A Rydzyk co powie, staje sie prawda i tyle. Swiety na maxa. Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: johnka7 04.04.07, 15:36 Hmm Wojtyła santo po śmierci, a ojdyro już teraz? Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 I to jest też powód, dlaczego omijam kościół, 04.04.07, 15:57 nie chcę trafić tam, gdzie idzie całe to towarzystwo w rodzaju tych, których wymieniłaś. Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: I to jest też powód, dlaczego omijam kościół, 04.04.07, 15:58 od 10 lat ŚĄÓĘ całkowicie odcięłam się od kościoła! I jest mi duuużo lepiej w życiu Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: I to jest też powód, dlaczego omijam kościół, 04.04.07, 16:08 Mogę Ci tylko pogratulować z lekką dozą zazdrości. Bo ja jestem dopiero 3 lata, tak naprawdę poza. Ale też jest mi duuużo lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
z2006 Re: I to jest też powód, dlaczego omijam kościół, 04.04.07, 18:41 "Biada wam, którzy się dzisiaj radujecie." Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: I to jest też powód, dlaczego omijam kościół, 04.04.07, 18:42 a moze zacytuj slowa z dekalogu mowiace o nie tworzeniu sobie wizeronow ani niczego przd czym mozecie padac na pyski !! Odpowiedz Link Zgłoś
z2006 Re: I to jest też powód, dlaczego omijam kościół, 05.04.07, 08:39 W Nowym Przymierzu nastał czas nowej ekonomii obrazów. Odpowiedz Link Zgłoś